Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Musta Pekka

Myydään Musta Pekka -pelikortit.
Suurenna näkymä
Musta Pekka

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 80 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Mustalaisnaamio 30.10.2018 1:44
   Tulos: +825 (971 ääntä)
   Alan olla väsynyt noihin Keijoihin...

   Lainaa

  2. Tulos: -255 (837 ääntä)
   Pala historiaa, kyllä; pala rasismia, kyllä.

   Lainaa

  3. Itämaan tietäjä 30.10.2018 2:15
   Tulos: +458 (472 ääntä)
   Pakko mennä lähemmäs 1940 lukua koska natsisaksan lippu. Totalitarismi kukoisti saksassa 1933 eteenpäin.

   Lainaa

  4. Tulos: +383 (427 ääntä)
   Toi pelkkä ilmoitus ois kelvannu tänne ilman mitään keskustelusisältöä. Huutista 1000€

   Lainaa

  5. Tulos: -78 (190 ääntä)
   Jos sodassa käytetyt natsiaiheiset ei tee ihmistä rasistiksi niin miten musta pekka kortit? Tuo ilmoitus ei ollut rasistinen, joten siitä voisi sakot heilahtaa kunnianloukkauksesta.

   Lainaa

  6. Tulos: +289 (359 ääntä)
   Siinä taas yksi, joka pönkittää huonoa itsetuntoaan muka olemalla muita parempi.

   Lainaa

  7. Muumi (kopio.) 30.10.2018 5:44
   Tulos: +127 (269 ääntä)
   Taitaa Keijo olla Rasmus-ryhmän kantavia voimia.

   Lainaa

  8. Tulos: -98 (406 ääntä)
   Niin no, en näe vanhan pelin myyntiä mitenkään rasistisena. Eihän nuo kivoja stereotypioita ole, mutta tehty mikä tehty, vuosikymmeniä sitten. Rasismi muuten on nimenomaan rotusyrjintää, joten ei, valkoisen stereotypisointi valkoisen taholta ei ole rasismia. Ei fiksua sekään, mutta ihan eri nimityksen alle menevää.

   Lainaa

  9. Tulos: 0 (44 ääntä)
   Luulin että tässä on läppää joku uniikki-räppäri-mustapekka, mutta ei.

   Lainaa

  10. Tulos: +184 (256 ääntä)
   Vai sellainen ammattilaispuolestaloukkaantuja tällä kertaa. :D

   Lainaa

  11. Tulos: +182 (252 ääntä)
   Onko kortin kuvan mies oikeasti tummaihoinen? Hän nuohoaa piippua ja saattaa vain olla hyvin nokinen ja siksi tumma väritys kasvoilla.

   Lainaa

  12. kurkkupuuroo satasel 30.10.2018 7:13
   Tulos: -58 (272 ääntä)
   Onneksi noista rasismi!!!11-huutelijoista voi tehdä rikosilmotuksen ja tuomioitakin on jo tullut. Saadaan vähän rotia punaviheruunoillekin.

   Lainaa

  13. Tulos: +357 (381 ääntä)
   Historian kieltäminen ja sensurointi ei millään tavalla muuta sitä. Pikemminkin päin vastoin. Historian unohtaminen voi johtaa virheiden toistamiseen.

   Lainaa

  14. Tulos: +212 (270 ääntä)
   Just: Rasismi muuten on nimenomaan rotusyrjintää, joten ei, valkoisen stereotypisointi valkoisen taholta ei ole rasismia. Ei fiksua sekään, mutta ihan eri nimityksen alle menevää.
   Enpä ole ennen tiennyt, että ihmisrodut jaotellaan pelkästään ihonvärin mukaan. Aika mustavalkoista. Eh heh.

   Lainaa

  15. niimpä niin 30.10.2018 7:39
   Tulos: +60 (162 ääntä)
   Ihan perus Rasmus- tai rento feministi-ryhmä kamaa.

   Lainaa

  16. Tulos: +106 (160 ääntä)
   kurkkupuuroo satasel: Onneksi noista rasismi!!!11-huutelijoista voi tehdä rikosilmotuksen ja tuomioitakin on jo tullut. Saadaan vähän rotia punaviheruunoillekin.
   Se ei nyt sitten taas mitenkään liity punaisiin tai vihreisiin jos huutelee rasismista. Urpohan toi Keijo on, en mä sillä, mutta ei sun kommenttisikaan oikein looginen ole. Historian referoinnissa on täysin OK, jopa suotavaa, käyttää aikalaiskirjoituksia ja tuoda sen aikaisia stereotypioita ilmi.

   Lainaa

  17. Tulos: -11 (167 ääntä)
   Huvittavaa kun nämä Keijo-kuplassa eläjät välillä tuleekin ulos kuplastaan ja päästelee suustaan tuollasia älyttömyyksiä. Sitten ihmettelee kovasti, kun muilla onkin eriäviä mielipiteitä. Siellä Rasmus tai feministiryhmissä kun ei sellaiseen olla totuttu. He ovat juuri niitä NPC tyyppejä jotka hokevat samaa settiä (rasisti, natsi, jne) vailla omaa mielipidettä tai ajatusta mistään. NPC <- No playable character. Ohjelmoituja kusipäitä.

   Lainaa

  18. kurkkupuuroo satasel 30.10.2018 8:41
   Tulos: -52 (144 ääntä)
   traumcity: Se ei nyt sitten taas mitenkään liity punaisiin tai vihreisiin jos huutelee rasismista. Urpohan toi Keijo on, en mä sillä, mutta ei sun kommenttisikaan oikein looginen ole. Historian referoinnissa on täysin OK, jopa suotavaa, käyttää aikalaiskirjoituksia ja tuoda sen aikaisia stereotypioita ilmi.
   Mutta juurihan ne on niitä kiljukauloja. Ei normaali ihminen vedä rasismikorttia esiin vaan nämä hyödylliset idiootit

   Lainaa

  19. Roskasakkia 30.10.2018 8:50
   Tulos: -71 (161 ääntä)
   Matin viimeinen kommenti on vähän outo, hänhän se alkoi natseista jauhamaan. Tyypillinen persu-uhriutuja.

   Lainaa

  20. Tulos: +64 (116 ääntä)
   kurkkupuuroo satasel: Mutta juurihan ne on niitä kiljukauloja. Ei normaali ihminen vedä rasismikorttia esiin vaan nämä hyödylliset idiootit
   Mitkä ne? Tähän ns suvaitsevampaan siipeen kuuluu ihmisiä aiklail kaikista poliittisista ryhmistä, ehkä persuja lukuunottamatta. Esim kokoomuksen liberaalit, ja mun on aika vaikea saada kokkarista punavihreetä. Normaali ihminen vetää rasisikortin esiin jos sen paikka on, Musta Pekka korttipelissä sitä ei ole.

   Lainaa

  21. Tulos: +75 (155 ääntä)
   Mustapekkapeli on rasistinen ja kaikin tavoin luokitteleva. Tollasen historiallisen kuriositeetin myyminen ei sitä ole. Tietty voi vähän mietti miten myy...

   Lainaa

  22. Tulos: -31 (49 ääntä)
   Itämaan tietäjä: Pakko mennä lähemmäs 1940 lukua koska natsisaksan lippu. Totalitarismi kukoisti saksassa 1933 eteenpäin.
   Ihan jo väriprintin takia veikkaisin kyllä vieläkin tuoreempaa.

   Lainaa

  23. Villiväkkärä 30.10.2018 9:23
   Tulos: +114 (118 ääntä)
   Mä luulin että moka olisi ollut tuo hinta ja että myyjä luuli tehneensä huippulöydön (itsekin samanlaisilla korteilla olen muksuna 80-luvulla pelannut...) Mutta olisihan se pitänyt arvata, mihin tämä(kin) johtaa.

   Lainaa

  24. Tulos: +81 (87 ääntä)
   Aaaa: Ihan jo väriprintin takia veikkaisin kyllä vieläkin tuoreempaa.
   Olihan 1800-luvunkin pelikorteissa värit, samoin yli satavuotiaissa mustapekkakorteissa. Kuvan pakka lienee nuorimmillaan 40-luvulta. Mitä sitä väärää lippua Saksalle laittamaan, jos kolmas valtakunta oli jo sortunut.

   Lainaa

  25. Tulos: +54 (64 ääntä)
   Eikö tuo ole nokikolari, vai muistanko väärin?

   Lainaa

  26. Tulos: +42 (114 ääntä)
   Profiili: Huvittavaa kun nämä Keijo-kuplassa eläjät välillä tuleekin ulos kuplastaan ja päästelee suustaan tuollasia älyttömyyksiä. Sitten ihmettelee kovasti, kun muilla onkin eriäviä mielipiteitä. Siellä Rasmus tai feministiryhmissä kun ei sellaiseen olla totuttu. He ovat juuri niitä NPC tyyppejä jotka hokevat samaa settiä [...]
   Toisin kuin ne, jotka hokevat maga, eliitti, huutista, fake news, moniosaaja, partalapsi jne jne jne loputtomiin.

   Lainaa

  27. Tulos: +62 (92 ääntä)
   Rasismi muuten on nimenomaan rotusyrjintää, joten ei, valkoisen stereotypisointi valkoisen taholta ei ole rasismia. Ei fiksua sekään, mutta ihan eri nimityksen alle menevää.
   Rasismi on kyllä laajempi käsite, kuin rotusyjintä. "Rasismi tarkoittaa jonkun ihmisryhmän tai siihen kuuluvan henkilön pitämistä muita huonompana esimerkiksi etnisen alkuperän, ihonvärin, kansalaisuuden, kulttuurin, äidinkielen tai uskonnon perusteella." lähde: https://www.infopankki.fi/fi/elama-suomessa/ongelmatilanteet/syrjinta-ja-rasismi

   Lainaa

  28. Tulos: -13 (63 ääntä)
   Just: Rasismi muuten on nimenomaan rotusyrjintää, joten ei, valkoisen stereotypisointi valkoisen taholta ei ole rasismia. Ei fiksua sekään, mutta ihan eri nimityksen alle menevää.
   Jesse Torniainen sai tuomioonsa korotuksen perustuen rasistiseen motiiviin potkaistuaan Jimi Karttusta. Joten kyllä sitä rasismia on ihan ihan suomalaisten välilläkin. Itse en vaan ymmärrä miten sellainen on mahdollista.. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Helsingin_Asema-aukion_pahoinpitely

   Lainaa

  29. Tulos: +19 (77 ääntä)
   Hekotiheh: Toisin kuin ne, jotka hokevat maga, eliitti, huutista, fake news, moniosaaja, partalapsi jne jne jne loputtomiin.
   Uusimpana nyt sitten tämä NPC, joka on selvästi niin nerokas läppä, ettei alt right -henkistä kommenttia voi kirjoittaa käyttämättä sitä. Kansainvälisissä ympyröissä noi hokemat sentään kuluu joskus pois käytöstä - "cuck" ei ole tullut hetkeen vastaan - mutta suomenkielisiä ei ole ilmeisesti keksimässä kuin muutama, kun vieläkin pitää hokea partalapsia ja etnistä värinää.

   Lainaa

  30. Tulos: +35 (69 ääntä)
   Ziimind: Jesse Torniainen sai tuomioonsa korotuksen perustuen rasistiseen motiiviin potkaistuaan Jimi Karttusta. Joten kyllä sitä rasismia on ihan ihan suomalaisten välilläkin. Itse en vaan ymmärrä miten sellainen on mahdollista.. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Helsingin_Asema-aukion_pahoinpitely
   Vaikka siten että syrjii toista suomalaista ihonvärin vuoksi. Mikä siinä on hankalaa hahmottaa? Torniaisen tuomion rasismi-lisä tuli varmaan rasistiseen rikollisjärjestöön kuulumisesta.

   Lainaa

  31. Hööpölööpö 30.10.2018 11:47
   Tulos: -11 (43 ääntä)
   Just: Niin no, en näe vanhan pelin myyntiä mitenkään rasistisena. Eihän nuo kivoja stereotypioita ole, mutta tehty mikä tehty, vuosikymmeniä sitten. Rasismi muuten on nimenomaan rotusyrjintää, joten ei, valkoisen stereotypisointi valkoisen taholta ei ole rasismia. Ei fiksua sekään, mutta ihan eri nimityksen alle menevää.
   Mutta eihän tummaihoinenkaan ole eri rotua, kuin vaaleaihoinen, joten siinäkään ei voi olla kyse rasismista.

   Lainaa

  32. Tulos: +31 (59 ääntä)
   Minä ehdin jo luulla että nämä joka asiassa rasismia näkevät ehtivät jo tulla järkiinsä.. Ei vieläkään.

   Lainaa

  33. Tulos: +23 (51 ääntä)
   Spindel: Uusimpana nyt sitten tämä NPC, joka on selvästi niin nerokas läppä, ettei alt right -henkistä kommenttia voi kirjoittaa käyttämättä sitä. Kansainvälisissä ympyröissä noi hokemat sentään kuluu joskus pois käytöstä – “cuck” ei ole tullut hetkeen vastaan – mutta suomenkielisiä ei ole ilmeisesti keksimässä kuin muutama, kun vieläkin pitää hokea partalapsia ja etnistä värinää.
   Älä unohda rikastuttamista ja rikkautta.

   Lainaa

  34. Tulos: +45 (71 ääntä)
   Keijo on näitä tyyppejä jotka näkevät rasisteja, fasisteja ja natseja kaikkialla. Olisiko pehmustettu huone mitään?

   Lainaa

  35. Tulos: -6 (22 ääntä)
   traumcity: Vaikka siten että syrjii toista suomalaista ihonvärin vuoksi. Mikä siinä on hankalaa hahmottaa? Torniaisen tuomion rasismi-lisä tuli varmaan rasistiseen rikollisjärjestöön kuulumisesta.
   Tämä asiahan korjattiin ja se rasismi syytteessä olikin sylkäiseminen. Kannattaa tutustua asiaan vähän tarkemmin.

   Lainaa

  36. Tulos: +1 (51 ääntä)
   kurkkupuuroo satasel: Onneksi noista rasismi!!!11-huutelijoista voi tehdä rikosilmotuksen ja tuomioitakin on jo tullut. Saadaan vähän rotia punaviheruunoillekin.
   Voi ja on moni tehnytkin, itsekin teen varmasti jatkossa jos natsiksi huudellaan. Matkustan Israeliin vuosittain, että sellainen juutalaisvastainen natsi täällä ;)

   Lainaa

  37. Roskasakkia 30.10.2018 13:49
   Tulos: +3 (97 ääntä)
   ferf: Voi ja on moni tehnytkin, itsekin teen varmasti jatkossa jos natsiksi huudellaan. Matkustan Israeliin vuosittain, että sellainen juutalaisvastainen natsi täällä
   Itsekin alan tekemään rikosilmoituksen aina kun sanotaan kommariksi,suvakiksi, mädättäjäksi ja mitä näitä muita teidän pers(u)pellejen keksimiä nimityksiä onkaan. Tulee jokin roti tähän elämänkoulupersujen vouhkaamiseen.

   Lainaa

  38. Ihmettelen vaan 30.10.2018 14:15
   Tulos: +57 (67 ääntä)
   Kortin Musta Pekka on nokeentunut nuohooja. Ihonväri ei edes näy noen alta. Nuohooja on työ, jossa putsataan tulisijojen hormeja ja savupiippuja, ja ainakin aiemmin nuohooja väistämättä nokeentui.

   Lainaa

  39. Suolamestari 30.10.2018 14:48
   Tulos: +72 (74 ääntä)
   Ostan tuon pakan vain jotta pääsen pelaamaan natsikortin. :D

   Lainaa

  40. Tulos: +50 (54 ääntä)
   Hihi: Olihan 1800-luvunkin pelikorteissa värit, samoin yli satavuotiaissa mustapekkakorteissa. Kuvan pakka lienee nuorimmillaan 40-luvulta. Mitä sitä väärää lippua Saksalle laittamaan, jos kolmas valtakunta oli jo sortunut.
   Pakko sen on olla ennen 1940-lukua, koska siinä on itsenäisen Viron lippu. Neuvostoliittohan nielaisi Viron 1940-luvun alussa ja päästi sen takaisin vasta 1990-luvun alussa.

   Lainaa

  41. Tulos: +59 (77 ääntä)
   Onhan toki tuollainen stereotyypillinen kuva rasistinen, mutta ei aloittaja ole sitä piirtänyt, myy kortteja vaan historiallisena esineenä. Olen itsekin aikamoinen suvakki-aktivisti, mutta en tajua tuollaisia Keijon kaltaisia ihmisiä, jotka sijaisloukkaantuvat noin verisesti tällaisesta asiasta.

   Lainaa

  42. Tulos: -10 (26 ääntä)
   ferf: Tämä asiahan korjattiin ja se rasismi syytteessä olikin sylkäiseminen. Kannattaa tutustua asiaan vähän tarkemmin.
   "Rasismi syytteessä oli sylkäiseminen" tarkoittaa mitä? Miksi asiaan pitäisi sen tarkemmin tutustua, en taida jaksaa.

   Lainaa

  43. Tulos: +21 (27 ääntä)
   itse oisin pitänyt kortit tallessa, ja käynyt vaikka arvioimassa ne, ovat kuitenkin melkeen 100 vuotta vanhat...niitten arvoa voi tosta vain päätellä, jos joku nyt tinkaamatta haluu ostaa hullun kiilto silmissä niin laittaisin jarrut päälle.

   Lainaa

  44. Tulos: -22 (44 ääntä)
   Keijoa pitäis lyödä kaks kertaa naamaan

   Lainaa

  45. Tulos: -42 (50 ääntä)
   Musta Pekka -peli oli 80-luvulla varmaan joka taloudessa. Vielä 2000-luvun puolella isäni osti minulle ja veljilleni omat Mustat Pekat ihan vitsillä. Se siitä tuhannen euron keräilyharvinaisuudesta.

   Lainaa

  46. Tulos: +17 (17 ääntä)
   "Kuka pelkää mustaa miestä?"

   Lainaa

  47. Tulos: -3 (25 ääntä)
   Roskasakkia: Itsekin alan tekemään rikosilmoituksen aina kun sanotaan kommariksi,suvakiksi, mädättäjäksi ja mitä näitä muita teidän pers(u)pellejen keksimiä nimityksiä onkaan. Tulee jokin roti tähän elämänkoulupersujen vouhkaamiseen.
   Kaiken lisäksi suvakkiudella ei ole mitään tekemistä kommunismin kanssa.

   Lainaa

  48. Tulos: +63 (63 ääntä)
   Mursu: Musta Pekka -peli oli 80-luvulla varmaan joka taloudessa. Vielä 2000-luvun puolella isäni osti minulle ja veljilleni omat Mustat Pekat ihan vitsillä. Se siitä tuhannen euron keräilyharvinaisuudesta.
   Et oo tainnut sitä kuitenkaan pahemmin pelata, kun et huomaa korttipakan esimerkkikuvien olevan ihan erilaiset kuin niissä 80-luvun vastaavissa?

   Lainaa

  49. Tulos: +7 (17 ääntä)
   Keijo, hyppää suohon.

   Lainaa

  50. Tulos: +12 (32 ääntä)
   Junala: “Kuka pelkää mustaa miestä?”
   Nykymenon mukaan "Kuka pelkää henkilöä"

   Lainaa

  51. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Vähä hyvä tuo natsilippu tuossa "Hannu Saksalainen"-kortissa xD

   Lainaa

  52. Tulos: +41 (41 ääntä)
   Sara8730: Vähä hyvä tuo natsilippu tuossa “Hannu Saksalainen”-kortissa
   Se oli Saksan virallinen lippu vuodesta 1935 vuoteen 1945, joten jos korttipakka on siltä ajalta, niin ei ole mikään ihme että se on siinä.

   Lainaa

  53. It's a deal 31.10.2018 10:22
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Ilmiannoin Keijon idiotismista. Varmasti olisi ollut muitakin kommentteja, mutta ei, nuo piti laittaa ihmisten näkyville.

   Lainaa

  54. Ei leimaa tummaihoisia, eikä Saksalaisia. 31.10.2018 11:17
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   foo: Pakko sen on olla ennen 1940-lukua, koska siinä on itsenäisen Viron lippu. Neuvostoliittohan nielaisi Viron 1940-luvun alussa ja päästi sen takaisin vasta 1990-luvun alussa.
   Tuo hakaristilippu oli Saksalla käytössä 1935-45 ja Neuvostoliitto kielsi Viron lipun käytön vuonna 1944 eli tuskinpa sitä olisi kortteihinkaan painettu, joten tuohon -35-44 -aikaväliin nuo kortit todennäköisesti osuu.

   Lainaa

  55. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Eikö kukaan muu epäile Keijon olevan trolli?

   Lainaa

  56. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Ei leimaa tummaihoisia, eikä Saksalaisia.: Tuo hakaristilippu oli Saksalla käytössä 1935-45 ja Neuvostoliitto kielsi Viron lipun käytön vuonna 1944 eli tuskinpa sitä olisi kortteihinkaan painettu, joten tuohon -35-44 -aikaväliin nuo kortit todennäköisesti osuu.
   Eli käytännössä rajaa valmistusajan välille 1935-1939. Saksassa ei olisi painettu viron lippua enää Nliiton vallattua Viron vuonna 39, eikä Virolle asiat muuttuneet juurikaan ruusuisemmiksi miehittäjän vaihtuessa Saksaan heinäkuussa -41, viro liitettiin silloin "Ostland"-maakuntaan.

   Lainaa

  57. Tulos: -7 (19 ääntä)
   Nipsu: Rasismi on kyllä laajempi käsite, kuin rotusyjintä. “Rasismi tarkoittaa jonkun ihmisryhmän tai siihen kuuluvan henkilön pitämistä muita huonompana esimerkiksi etnisen alkuperän, ihonvärin, kansalaisuuden, kulttuurin, äidinkielen tai uskonnon perusteella.” lähde: <a [...]
   Lainaamasi määritelmän voi tiivistää yhteen ainoaan sanaan: rotusyrjintä.

   Lainaa

  58. Tulos: +21 (33 ääntä)
   Just: Rasismi muuten on nimenomaan rotusyrjintää, joten ei, valkoisen stereotypisointi valkoisen taholta ei ole rasismia. Ei fiksua sekään, mutta ihan eri nimityksen alle menevää.
   Tuolla logiikalla natsit eivät olleet rasisteja sortaessaan juutalaisia koska molemmat osapuolet valkoihoisia?

   Lainaa

  59. Tulos: +8 (20 ääntä)
   JJ: Jos sodassa käytetyt natsiaiheiset ei tee ihmistä rasistiksi niin miten musta pekka kortit? Tuo ilmoitus ei ollut rasistinen, joten siitä voisi sakot heilahtaa kunnianloukkauksesta.
   Kunpa kaltaisesi ihmiset vielä joskus oppisivat kunnianloukkauksen määritelmän.

   Lainaa

  60. kurkkupuuroo satasel 1.11.2018 0:38
   Tulos: +3 (23 ääntä)
   Roskasakkia: Itsekin alan tekemään rikosilmoituksen aina kun sanotaan kommariksi,suvakiksi, mädättäjäksi ja mitä näitä muita teidän pers(u)pellejen keksimiä nimityksiä onkaan. Tulee jokin roti tähän elämänkoulupersujen vouhkaamiseen.
   Teepä kommari :D

   Lainaa

  61. Onkos tässä 1.11.2018 3:33
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Nyt on Keijola kova käsi.

   Lainaa

  62. Tulos: +1 (31 ääntä)
   Termien "rodullistettu" ja "mies/naisoletettu" käyttäminen ilman ironista sävyä aiheuttaa välittömän häviämisen kaikissa väittelyissä. Nopeammin kuin natsi- ja rasistikorttien heiluttelu, koska nämä molemmat on kulutettu niin loppuun ettei niillä ole enää mitään merkitystä.

   Lainaa

  63. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Musta Pekka näkyy olevan nokikolari eikä tummaihoinen. Tuossa ammatissa tuli iho noesta mustaksi.

   Lainaa

  64. Roskasakkia 1.11.2018 11:30
   Tulos: -11 (29 ääntä)
   kurkkupuuroo satasel: Teepä kommari
   Sinun jälkeesi, arvon natsi.

   Lainaa

  65. Tulos: +34 (34 ääntä)
   Keijo logiikalla holokaustimuseotkin ja kaikki todisteet natsi-saksan olemassaolosta pitäis kieltää kun muistuttavat ihmisiä rasismista. Ilmeisesti parempi teeskennellä että mitään ei koskaan tapahtunutkaan.

   Lainaa

  66. Tulos: +29 (41 ääntä)
   Käykäähän katsomassa Rasmusryhmää. Siellä näitä keijoja onvaika valtavasti. Vaikka kaikki heidät laitettaisiin pehmeiden seinien sisään, näkisivät he silti ympärillään rasismia.

   Lainaa

  67. Jari Siltala 1.11.2018 23:32
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Kiitos vaan ilmaisesta mainoksesta.Tämä lapsille kuin lapsenmielisille suunnattu korttipelipakka edelleen myynnissä Tori.Fi sivustolla.Hintaa laskin hiukan .Luulenpa vaan ettei toista samanlaista pakkaa löydy Tellukselta ? Moni henkilö kehui omistavansa samanlaisen pakan .Osa perui puheensa tarkistaessaan asian ja kukaan ei vielä ole esittänyt yhtään samanlaista korttia minulle eikä missään muuallakaan somessa .Korttipakan päähenkilöhän on savupiipun päällä seisoskeleva nokinuohooja.Tämän kirjoittaja on siis korttipakan omistaja vielä toistaiseksi .Odottelen sellaista veret seisauttavaa tarjousta joltakin alan todelliselta harrastajalta jotta saadaan pakka parempaan kotiin.TV.Jari S. Nastola

   Lainaa

  68. Tulos: +5 (29 ääntä)
   Kyllästyny rasismiin ja PC paskaan. Ne jota sitä koko ajan huutelee on niitä rasisteja ku pitää koko ajan sanoa tässä on ei valkoinen henkilö, ei noin voi tehdä/sanoa. Paskan marjat helposti ne OIKEASTI rasistiset hommat erottaa että jättäkää rauhaa tällaset hommat. Itse en välitä vähääkään ihonväristä. Kusipäitä tulee joka värissä. Judge by INDIVIDUAL ACTIONS nothing else. Oi ku maailma vois jo tehä tätä samaa, mut tää victim card on kans liian suosittu juttu - jos sua henkilökohtaisesti ei oo sorrettu... ei kiinnosta. Mennyt on mennyt eikä niillä ihmisillä oo mun tai sun kanssa mitään tekemistä, ite valitaan miten käyttäydytään. Nyt valitettavasti ”wäää rasismia” ja ”wäää minua ei saa kutsua tytöksi tai pojaksi koska olen nonbinary”. Anna mun kaikki kestää, ihminen saa olla ja uskoa mitä haluaa mun puolesta kunhan sitä ei tunge muitten päälle tai satuta itseään tai muita.

   Lainaa

  69. Kiki’s uli uli -palvelu 2.11.2018 5:40
   Tulos: +5 (49 ääntä)
   Roskasakkia: Itsekin alan tekemään rikosilmoituksen aina kun sanotaan kommariksi,suvakiksi, mädättäjäksi ja mitä näitä muita teidän pers(u)pellejen keksimiä nimityksiä onkaan. Tulee jokin roti tähän elämänkoulupersujen vouhkaamiseen.
   Yhyy. Menikö mädättäjällä tunteisiin?

   Lainaa

  70. Kiki’s uli uli -palvelu 2.11.2018 5:50
   Tulos: -6 (16 ääntä)
   Sara8730: Vähä hyvä tuo natsilippu tuossa “Hannu Saksalainen”-kortissa
   Ootko 11-vuotias?

   Lainaa

  71. Roskasakkia 2.11.2018 7:18
   Tulos: -12 (36 ääntä)
   Kiki’s uli uli -palvelu: Yhyy. Menikö mädättäjällä tunteisiin?
   Eipä sen enempää, kuin kaltaisellasi paskahousunatsilla joka koki tarpeelliseksi kirjoittaa tuollaisen kommentin :D Olisipa kiva nähdä kun tuollainen yrittää haastaa kunnianloukkauksesta oikeuteen, sillä paskahousuillahan ei ole kunniaa :D

   Lainaa

  72. Tulos: +16 (44 ääntä)
   Sara: Siinä taas yksi, joka pönkittää huonoa itsetuntoaan muka olemalla muita parempi.
   On sellainen kuin rasmusryhmä, joka on täynnä noita keijoja. Rasismihuutelusta on tullut tyhmemmän kansanosan, kouluttautumattomien ja muun ihmisroskan keino yrittää parantaa heikkoa itsetuntoa.

   Lainaa

  73. Tulos: +18 (30 ääntä)
   Ahma: Onhan toki tuollainen stereotyypillinen kuva rasistinen, mutta ei aloittaja ole sitä piirtänyt, myy kortteja vaan historiallisena esineenä. Olen itsekin aikamoinen suvakki-aktivisti, mutta en tajua tuollaisia Keijon kaltaisia ihmisiä, jotka sijaisloukkaantuvat noin verisesti tällaisesta asiasta.
   Kuinka mielestäsi nuohooja on rasistinen?

   Lainaa

  74. Tulos: +33 (41 ääntä)
   Svarte Pete on Länsi-Euroopassa tynnettu hahmo joka jakaa savupiipun kautta lapsille joululahjat. Erityisesti Ranska-Belgia-Hollanti alueella,mutta käytännössä kaikissa katolisissa maissa, joulupukkia kovempi juttu on Sinterklaas, joka siis tekee ja jakaa joululahjat. Koska pukki on iso, on hänellä pieni nokeentunut apuri, Svarte Pete, joka jakaa lahjat savupiipun kautta. Belgiassa esimerkiksi on kaksi joulujuhlaa, Sinterklaas jakaa lahjat joulun aluksi, ja joulupukki nykytrendin mukaisesti sitten joulupöivänä. Jälkimmäinen siis uusi “länsimainen” perinne, joka leviää jenkeistä ja protestanttisista maista. Muualla länsimaissa “Tumma Pete” viittaa muuten yleisesti nuohoojaan. Suomessakin usea nokikolari on ottanut yrityksen nimeen ja logoihin viittauksia tarinasta.

   Lainaa

  75. Tulos: -13 (37 ääntä)
   Tytti86: On sellainen kuin rasmusryhmä, joka on täynnä noita keijoja. Rasismihuutelusta on tullut tyhmemmän kansanosan, kouluttautumattomien ja muun ihmisroskan keino yrittää parantaa heikkoa itsetuntoa.
   Mistä lähtien rajakit ovat olleet rasismihuutelijoita?

   Lainaa

  76. Tulos: -4 (4 ääntä)
   Jari Siltala: Kiitos vaan ilmaisesta mainoksesta.Tämä lapsille kuin lapsenmielisille suunnattu korttipelipakka edelleen myynnissä Tori.Fi sivustolla.Hintaa laskin hiukan .Luulenpa vaan ettei toista samanlaista pakkaa löydy Tellukselta ? Moni henkilö kehui omistavansa samanlaisen pakan .Osa perui puheensa tarkistaessaan asian ja [...]
   Oletko siis Siltala vai Nastola?

   Lainaa

  77. Tulos: -9 (47 ääntä)
   Tytti86: Belgiassa esimerkiksi on kaksi joulujuhlaa, Sinterklaas jakaa lahjat joulun aluksi, ja joulupukki nykytrendin mukaisesti sitten joulupöivänä. Jälkimmäinen siis uusi “länsimainen” perinne, joka leviää jenkeistä ja protestanttisista maista.
   Santa Claus eli Joulupukki on Sinterklaas (myös Sint-Nicolaas). Santa Claus on saanut nimensä Hollannin Sinterklaasista, joka perustuu Pyhään Nikolaukseen, josta polveutuu koko nykypäivän Pukki. Protestanttisista maista lähtöisin kyllä mutta ihan keskiajan Euroopasta, ei nykyajasta eikä Ameriikoista. Eikä Belgiassa juhlita molempia, vaan Sinterklaas palvelee edelleen paikallisena Pukkina. Hänen kotinsa on muuten Espanjassa. Täällä Skandinavian lähettyvillä on tietenkin vielä oma versionsa Nikolauksesta, joka asuu Lapissa/pohjoisella napapiirillä. *Zwarte *Piet on tosiaan Pyhän Nikolauksen, alias Sinterklaasin, alias Santa Clausin, alias Joulupukin apuri ja sikäläinen korvike joulutontulle. Mutta hän on musta siksi, että hän on mauri Espanjasta. Zwarte Pietin esittäjät eivät täten laita nokinaamameikkiä vaan ihan varsinaisen blackface-kasvomeikin. Kyllä, nykyään aihe nostattaa keskustelua. Eikä kyseessä ole siis yksittäinen hahmo vaan heitä on useita, ja he auttavat Sinterklaasia monissa eri rooleissa, ei suinkaan nimenomaan nuohoojina. Nuohous ja nokinen naama saattaa olla nykypäivän selitys niille, jotka ovat huolissaan rasismista. Zwarte Pietit jakavat lahjoja ja karkkia lapsille Pyhän Nikolauksen nimipäivän aattona eli 5. joulukuuta Alankomaissa, muissa Sinterklaasia juhlivissa maissa sitten itse nimipäivän aamuna eli 6. päivä. Toki niin Suomessa, USA:ssa kuin Belgiassakin esiintyvä kulutusjuhlinta on moderni lännestä tullut ilmiö, mutta se nyt koskee lähes kaikkia pyhiä eikä ainoastaan joulua, ainakin kaikista suosituimpia ja juhlituimpia pyhiä. Mokan kortissa esiintyvä hahmo on muuten ihan varmasti tummaihoinen nuohooja. Ei nuohoojan rooli kumoa pakan rotuperäistä roolitusta, mutta ei sekään tietenkään tee ilmoituksesta eikä kenestäkään pakan haltijasta rasistista. "Nomutkun tää muiltakin osin afrikkalaisen näköiseksi piirretty ukko on vaan nokinen eikä musta", niinkö? Hohhoijaa.

   Lainaa

  78. Tulos: +22 (28 ääntä)
   Olen asunut nyt viisi vuotta Belgiassa, ja todellakin joulukuun puolessa välissä Sinterklaas (tai Sinter Klaus vanhalla kielellä) saapuu jokaiseen kaupunkiin ja kotiin jakamaan lahjoja. Jotain Sinterklausin merkityksestä täällä kertoo se, että mm. Coca Cola tekee omat Sinterklaus mainokset joulun alla, ja vasta Sintetklaasin vierailun jälkeen alkaa näyttämään joulupukkimainoksia. Ja toisin kuin edellinen virheellisesti väittää Sinterklaus EI ole joulupukki, vaan joukupukki jakaa sitten joululahjat jouluna aivan kuten Suomessakin. Ja mikä myls edellisen kirjoituksessa oli väärin, Zvarte Piet (elu musta pete) on nokeentunut lahjojen jakamisessa. Se ei ole mikään nokikolari,vaikka nuohoajat häntä mainoksissa käyttävätkin.

   Lainaa

  79. Tulos: +3 (15 ääntä)
   Belgiassa tietääkseni on aika paljon keskusteltu siitä, mikä tämän Zwarte Piet -hahmon tausta ja tarina oikein on. Se ei ole mitenkään suoraviivainen ja ristiriidaton asia käsittääkseni. Mutta tuossa kuvan pelikortissa Musta Pekka on päivänselvästi piirretty tuonaikaisten afrikkalaista kuvaavien stereotyyppien mukaisesti. Ns. blackface. Kuva on aika itsestään selvästi rasistinen nykystandardeilla. Se on sitten toinen asia, että eihän oletettavasti 30-luvun loppupuoliskolta peräisin olevan korttipakan myynnissä ole mitään rasistista. Keijo taitaa olla vähän tyhmä kun niin väittää.

   Lainaa

  80. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Just: Niin no, en näe vanhan pelin myyntiä mitenkään rasistisena. Eihän nuo kivoja stereotypioita ole, mutta tehty mikä tehty, vuosikymmeniä sitten. Rasismi muuten on nimenomaan rotusyrjintää, joten ei, valkoisen stereotypisointi valkoisen taholta ei ole rasismia. Ei fiksua sekään, mutta ihan eri nimityksen alle menevää.
   Eli muslimien tai juutalaisten syrjintä ei ole rasismia? Kun kerran ovat uskontoja. Eli natsit eivät olleet edes rasiteja, muuten vaan tappoivat kamalan kasan juutalaisia, mutta koska nämä juutalaiset olivat valkoisia kyseessä ei ole rasismi?
   Just: Niin no, en näe vanhan pelin myyntiä mitenkään rasistisena. Eihän nuo kivoja stereotypioita ole, mutta tehty mikä tehty, vuosikymmeniä sitten. Rasismi muuten on nimenomaan rotusyrjintää, joten ei, valkoisen stereotypisointi valkoisen taholta ei ole rasismia. Ei fiksua sekään, mutta ihan eri nimityksen alle menevää.
   ELi Natsit ei olleet rasisteja? Juutaliset kun ovat valkoisia, niin ei valkoiset voi olla rasiteja heitä kohtaan.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, musta pekka, pelikortit, kortti, natsit, rasismi, rasisti, kirpputori, kirppari, kirppis, korttipakka, kortit