Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Mammapalstalta päivää, osa 67

  Suurenna näkymä

  93 kommenttia

  1. . kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +687 (817 ääntä)

   Itse varmaan sanoisin mummolle siitä, että vanhemman sanaa kunnioitetaan eikä ilman lupaa lapsenlapsille tehdä mitään vastaavaa. Mummo oli mennyt yli. On selvää, että mummo halusi hiukset leikata ja äiti ei ole myöntänyt ja lapsi ei hallunut niin tehdään se selän takana. Kävisin edelleen mummolla kylässä mutta en jättäisi lasta mummolle jos on asioita mitä hoitaa.

     Lainaa

  2. Kalle kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -19 (365 ääntä)

   Ei kauheasti yllätä että Katilla ei ole läheisiä mummoja

     Lainaa

  3. Mummeli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +587 (615 ääntä)

   Sehän heti helpottaa ku leikkaa lapselta pään pois :D

     Lainaa

  4. Murmurmurmeli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +383 (411 ääntä)

   Kyseessä oleva mummo on ihan varmasti Annen anoppi.

     Lainaa

  5. Mirin kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +596 (636 ääntä)

   Ihan vaan kauhuanopin omaavana ymmärrän kyllä aloittajan että Katin kommentit, kauhulla odotan miten paljon tulee jatkuvaa kritiikkiä ja omin nokkineen, vanhempien toiveiden vastaista toimintaa mahdollisten lasten kohdalla, kun nyt jo kritisoidaan kaikkea mahdollista. Hiukset voi tuntua pieneltä asialta, mutta ties mitä kaikkea muuta on jo taustalla. Tiedä myös mitä kaikkea muuta saatetaan jatkossa tehdä jos hiuksetkin leikataan itse koska mummon mielestä “piti leikata”

     Lainaa

  6. Väsynyt kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -238 (294 ääntä)

   Pinja on huono äiti, ei ole valvonut lastaan ja antanut vielä sakset. Pinjan lapsesta kasvaa varmaan kansanedustaja, tubettaja tai vielä pahempaa.

     Lainaa

  7. Tinka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +462 (494 ääntä)

   No jaa, lähinnä ärsyttävä tappelu. Itse kyllä ymmärrän tietyssä mielessä tuota jäähyä, ei mummojen tartte liikaa tuputtaa mielipiteitään. “Minähän olen sanonut että se pitää leikata” ei ole mikään tekosyy.

     Lainaa

  8. Leon kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +391 (403 ääntä)

   En ymmärrä ylireaktiota tuohon hiustenleikkuuseen, MUTTA en myöskään ymmärrä aikuista ihmistä joka lapsen äidiltä kysymättä tekee tuollaista.

   Kieltämättä ensimmäinen ajatus ei tuossa tilanteessa olisi että
   “No niin, taidanpa taas jättää Jani-Petterin viettämään laatuaikaa mummon kanssa kun menen asioille”.

     Lainaa

  9. Jenni kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +172 (192 ääntä)

   Murmurmurmeli:
   Kyseessä oleva mummo on ihan varmasti Annen anoppi.

   En olisi ihan varma. Itseäni moinen tempaus ärsyttäisi huomattavasti enemmän, jos kyseessä olisi oma äiti. Näkisin tuon oman vanhemmuuteni arvostelemisena ja ylikävelemisenä, anopin puolelta tehtynä kuittaisin ajattelemattomuutena. “Rangaistukseen” en ota kantaa.

     Lainaa

  10. Shrug kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +291 (333 ääntä)

   Ei tuo jäähy minusta ole mikään huono idea, ei siihen mummoon lopullisesti olla välejä katkaisemassa. Mummo teki väärin.

     Lainaa

  11. joko niin taikka näin kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -103 (149 ääntä)

   Leon:
   En ymmärrä ylireaktiota tuohon hiustenleikkuuseen, MUTTA en myöskään ymmärrä aikuista ihmistä joka lapsen äidiltä kysymättä tekee tuollaista.

   Kieltämättä ensimmäinen ajatus ei tuossa tilanteessa olisi että
   “No niin, taidanpa taas jättää Jani-Petterin viettämään laatuaikaa mummon kanssa kun menen asioille”.

   Mihinkäs se Jani-Petteri sitten vietäis? Jospa mummu sanookin, että jos ei hänen hoitonsa ei kelpaa, hoida itse lapsesi…

     Lainaa

  12. Toi jätkä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +28 (248 ääntä)

   Huh-**tun-huh, ensimmäistä kertaa täytyy sanoa feissarimokien seuraamiseni aikana, että onpahan todella vastenmielinen päivitys kyseessä. Puistattava tuo Annen ja Katin (ja ilmeisesti heidän lastensa mummojenkin) ajatusmaailma, että lapset ovat jonkinlaisia nukkeja tai muita statusesineitä, joiden ulkonäkö on kaikki kaikessa, ja nyt kun hiukset ovat vituralleen leikattu, tulee mieleen pään leikkaaminen irti. Pikaistuksissa nyt tietysti tulee sanottua vaikka mitä, mutta pää irti? Mitä H****ttiä?!

   Anteeksi vuodatukseni, meni tunteisiin.

     Lainaa

  13. V kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +166 (220 ääntä)

   Kukaan ei sano mitään siitä, että hän sanoi haluavansa leikata lapsen pään irti? Ok.

     Lainaa

  14. NipaMan kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +104 (162 ääntä)

   Ihan vähän lähtee lapasesta, mikäli ihokarvojen takia ollaan oman lapsen päätä leikkaamassa pois :D

     Lainaa

  15. Onnellinen ilman isovanhempia kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +203 (251 ääntä)

   Hölmöä perustelua, että lapselta “ei saa riistää” mummoa. Jos lapsi kieltää äitiään leikkaamasta hiuksia niin tuskin on mummokaan saanut lupaa. Eli lasta on pakotettu mummolassa sellaiseen mitä oma äitikään ei pakota!

   Ei kaikki lapset edes kaipaa mummon/papan seuraa. Minulla on vain yksi läheinen isovanhempi. Yksi pappa on kuollut jo, onneksi. Hän oli kurinpitäjä, joka uskoi ruumiillisen rangaistuksen voimaan. Toinen pappa on täysalkoholisti ja soitteli aina päissään meille lapsenlapsille, kunnes vanhempani puuttuivat siihen. Ja toinen mummo on himouskovainen. Muistan hänen mm. saarnanneen meille muksuille, että emme saa syödä koulussa verilättyjä tai verimakkaraa, koska Raamattu kieltää verestä valmistetun ruoan syömisen. Pelottelusaarnat pidettiin aina silloin, kun vanhemmat ei olleet kuulolla. Jos vain äiti olisi uskaltanut rajoittaa mummokäyntejä… Mutta kun äidillä oli se ajatus, että pitäähän muksuilla mummot ja papat olla…

     Lainaa

  16. Hihi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +120 (136 ääntä)

   Tuossa tilanteessa laittaisin mummon katsomaan hiuksia ja toteamaan saman, että ne on leikattu vinoon. Sen jälkeen varaisin parturiin ajan ja laittaisin mummon maksamaan. Eiköhän siinä jo ole tarpeeksi rangaistusta ja nöyryyttämistä, kun kerrot oman rehellisen mielipiteen asiasta ja laitat mummon maksumummoksi.

   Tai sitten kaiken taustalla olikin se, että mummo halusi lapsen menevän hiustenleikkaukseen ja aloitti työn itse

     Lainaa

  17. purppurakruunu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +137 (165 ääntä)

   Leon:
   En ymmärrä ylireaktiota tuohon hiustenleikkuuseen, MUTTA en myöskään ymmärrä aikuista ihmistä joka lapsen äidiltä kysymättä tekee tuollaista.

   En ehkä ylireaktioksi sanoisi, varsinkin, jos lapselle on ollut tärkeää antaa hiusten kasvaa. Mummo ei ole edes vain lyhentänyt tukkaa huonosti, vaan antanut ihan kokonaan uuden hiusmallin keneltäkään kysymättä, jotta lapsenlapsi näyttää siltä, kuin hänen mukaansa pitäisi.
   Ja nyt lapsi pitäisi viedä parturiin korjaamaan vahinko, mikä lapselle tuntuu siltä, että nyt äitikin on kääntynyt häntä vastaan ja pakottaa. Leikkaamattakaan sitä ei voi jättää, koska, no, mummo leikkasi päin vittua. Hyvä leikkausjälki ei varmaan olisi tehnyt asiasta ookoota, mutta nyt tuloksen ollessa huono, se sattuu enemmän, koska mummo hyvällä omatunnolla pilasi lapsen tukan ollakseen oikeassa, ja nyt äitin pitää olla pahis ja pakkottaa taas hiusten leikkaus, jotta tilannetta saadaan korjattua.
   Enemmän se vallankäyttö tässä tilanteessa sattuu, mutta se viha ja suru on helpompi suunnata siihen, mikä on helpompi korjata, kunnes keksii, mitä mummon kanssa tehdään.

     Lainaa

  18. Petu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +122 (230 ääntä)

   Ihmettelen vaan miten kukaan ei oo puuttunut a) siihen että Anne sanoo omaa lastaan järkyttävän rumaksi b) ilmeisesti suunnittelee kynivänsä loputkin hiukset eikä esim. vie lasta vaikka laiturille joka tasaisi tukan?
   Mun mielestä ihan uskomattoman pinnallinen ja itsekeskeiseltä vaikuttava henkilö. Ei suoraan sanottuna tulis mieleenkään puhua omasta lapsesta tuohon malliin missään tilanteessa. Että repii ihan pään irti, huhhuh.
   Mutta mitäs muutakaan sitä voi tällä ulkonäköpainotteisella aikakaudella odottaa, kun lapsiakin pidetään statussymboleina.

     Lainaa

  19. Petu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +39 (47 ääntä)

   *parturille

     Lainaa

  20. Banaani kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +135 (159 ääntä)

   Itse leikkaisin kyseiselle mummolle vinon otsatukan.

     Lainaa

  21. Joni kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +31 (95 ääntä)

   Ompa aika monta valeprofiilia tolla Annen lapsen mummolla. Ei helvata millainen vänkääjä!

     Lainaa

  22. athdyhd kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -9 (47 ääntä)

   Jenni: En olisi ihan varma. Itseäni moinen tempaus ärsyttäisi huomattavasti enemmän, jos kyseessä olisi oma äiti. Näkisin tuon oman vanhemmuuteni arvostelemisena ja ylikävelemisenä, anopin puolelta tehtynä kuittaisin ajattelemattomuutena. “Rangaistukseen” en ota kantaa.

   Mutta mun äiti toisaalta myös kunnioittaa mun mielipidettä niin paljon, ettei varta vasten tee jotain mistä olen sanonut että ei.

     Lainaa

  23. Kilokalori kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -125 (193 ääntä)

   Äitylit, usein just tuollaisia. Oman tenavan asioihin pitää olla 100% hallinta ja pomotus, ja ÄITI tietää ihan kaiken parhaiten. Veikkaan, että riita olisi vielä suurempi, jos lapsen isä olisi saksiin tarttunut. Koska lapsen hiuksia valvoo Äityli, eikä ne ole isän hiukset.

     Lainaa

  24. WTF kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -56 (88 ääntä)

   Katin lapsista taitaa tulla narsisteja.

     Lainaa

  25. tenpura kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +81 (153 ääntä)

   Pliis. Lopettakaa tuo kaksiosaisten nimien käyttö lapsista, kun haluatte olla “mukahauskoja” ja “nokkelia”… Pliiiiis.

     Lainaa

  26. Jorkku kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +41 (85 ääntä)

   Petu:
   Ihmettelen vaan miten kukaan ei oo puuttunut a) siihen että Anne sanoo omaa lastaan järkyttävän rumaksi b) ilmeisesti suunnittelee kynivänsä loputkin hiukset eikä esim. vie lasta vaikka laiturille joka tasaisi tukan?
   Mun mielestä ihan uskomattoman pinnallinen ja itsekeskeiseltä vaikuttava henkilö. Ei suoraan sanottuna [...]

   Aivan samaa ihmettelin miksei kukaan kyseenalaistanut että haluaisi leikata lapselta koko pään irti,pikkasen sairas eukko.

     Lainaa

  27. niimpä niin kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +4 (134 ääntä)

   Voi elämän kevät.. Eikö sen mummon kanssa voisi alkaa asiallisesti keskustelemaan? Ilman mitään helvetin “jäähyjä” tai rangaistuskeinoja? Istua alas kahville ja keskustella tuosta tukan leikkuusta? Ihan ihmisiä ne vanhuksetkin ovat, jotka varmaa suomeakin puhuvat. Sen sijaan jengi pohtii facessa porukalla mummolle jotain rangaistuksia ja “lähestymiskieltoja”.

   Toisekseen puhutaan jostain lasten hiuksista? En ole vielä nähnyt lasta, jolla tuo tukka ei takaisin kasvaisi ja jos se lapsi ei siitä tukastaan välitä niin miksi sinunkaan pitäisi? Ei se mummo varmaan mitään hakaristiä ole siihen kalloon tehnyt.

     Lainaa

  28. Kkk kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +107 (137 ääntä)

   Murmurmurmeli:
   Kyseessä oleva mummo on ihan varmasti Annen anoppi.

   Kyllä minä raivoaisin ihan omalle äidillenikin jos menisi leikkaamaan lapselleni vaikka ruman pottatukan hiusrajaotsiksen kera. Siinä menee monen monta kuukautta että lapsen hento hius kasvaa taas siistiin mittaan. Eikä siinä auta enää mikään parturikaan jos mummo leikkaa vaikka niin lyhyen otsatukan että mitään siistittävää ei enää ole. Niinhän nuo vanhan polven ihmiset aina tekevät.

   Lapsen vanhemmat päättävät lapsen hiuksista, ja isompana myös lapsella itsellään on siihen sananvaltaa. Joku kaksivuotias ei osaa vielä sanoa haluaako mummun leikkaavan hiukset, kun ei osaa kuvitella lopputulosta.

     Lainaa

  29. ilmo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +153 (167 ääntä)

   Minulle (tai siis lapselleni) kävi täysin samalla tavalla jokin aika sitten. Ei tuo wanhan liiton mummo kuuntele lapsen vanhempia vaan toimii täysin oman mielensä mukaan, tähän liittyy mm. telkkarin ja karkkien rajaton tarjoaminen lapselle. Kyllä tässä miettii jatkuvasti, pitäisikö laittaa “jäähylle”, kun muuten ei sana mene perille.

     Lainaa

  30. huoh kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +77 (109 ääntä)

   Petu:
   Ihmettelen vaan miten kukaan ei oo puuttunut a) siihen että Anne sanoo omaa lastaan järkyttävän rumaksi b) ilmeisesti suunnittelee kynivänsä loputkin hiukset eikä esim. vie lasta vaikka laiturille joka tasaisi tukan?
   Mun mielestä ihan uskomattoman pinnallinen ja itsekeskeiseltä vaikuttava henkilö. Ei suoraan sanottuna [...]

   Tätä samaa olin tulossa kirjoittamaan, että jäikö kaikilta huomaamatta, että Annen mielestä tämä oli kamala temppu vain koska lapsesta tuli ruma ja otsatukka epäonnistui? Epäonnistui niin paljon, että tekisi mieli leikata oman lapsen PÄÄ IRTI häpeästä?

   Totta kai mummolle pitää sanoa asiasta, mutta tässä motiivit tuntuvat olevan vähän erikoiset…

     Lainaa

  31. mitäkettua kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +141 (169 ääntä)

   En ymmärrä, miten kukaan voi puolustaa tätä mummoa? Ilmeisesti he ovat samanlaisia mummoja itse… Annenkin avauksessa oli kyllä siistimisen varaa, mutta periaate on kyllä selvä: jos vanhempi kieltää, isovanhemmilla ei ole mitään oikeutta toimia sen kiellon vastaisesti. Asia, jonka pitäisi olla täysin itsestäänselvä aivan kaikille. Jos vanhempi on lapsensa huoltaja ja lapsi on vain kylässä isovanhemmilla, mummolassa tehdään niinkuin vanhempi sanoo. Jos lapsi ei saa syödä kotona arkena karkkia, ei sitä saa mummolassakaan antaa. Jos vanhempi ei halua, että lapsen tukkaa leikataan, sitä ei sitten leikata, oli se mummon mielestä miten hirveä pehko tahansa. Aivan käsittämätöntä oikeasti, että kukaan voi tästä asiasta olla mitään muuta mieltä!

     Lainaa

  32. Mustalaisnaamio kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -65 (123 ääntä)

   Muistakaa, te kaikki tietävät äidit, että te olette niitä kauhuanoppeja omien lapsienne tuleville kumppaneille. ;)

     Lainaa

  33. N kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +16 (56 ääntä)

   Toi kommentti on mahtava, “tekisi mieli leikata lapselta pää pois kun se on niin ruma” :D osaan toki kuvitella tilanteen ja vitutuksen, meilläkin on mummo saksinut lapsen hiuksia…

     Lainaa

  34. Tfud kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +129 (135 ääntä)

   niimpä niin:
   Voi elämän kevät.. Eikö sen mummon kanssa voisi alkaa asiallisesti keskustelemaan? Ilman mitään helvetin “jäähyjä” tai rangaistuskeinoja? Istua alas kahville ja keskustella tuosta tukan leikkuusta? Ihan ihmisiä ne vanhuksetkin ovat, jotka varmaa suomeakin puhuvat. Sen sijaan jengi pohtii facessa porukalla mummolle [...]

   Tämä ei toimi tiettyyn ihmistyyppiin (vaikka tuskin mokassa ehdotettukaan toimisi, aiheuttaisi vain mielipahaa kaikille). Esimerkiksi oma äitini ja mummoni ovat usein niin vilpittömän vakuuttuneita siitä, että oma näkemys asioista on ainoa oikea, että ensin tätä hoetaan kunnes annamme periksi tai jos emme, asia saatetaan silti toteuttaa. Näin meille mm. ilmestyi erityyliset verhot lomamatkamme aikana, huonekasveja ja irtaimistoa on hävitetty (kun pääteltiin jostain, että emme tarvitse asiaa) ja tarjottuja (muiden vanhoja) kalusteita kielloista huolimatta on ihan vaan ilmestynyt asuntoon. Puhe ei auta, koska ollaan täysin vakuuttuneita siitä oman kannan erinomaisuudesta ja järkevyydestä ja uskotaan vilpittömästi autettavan, ja pahimmillaan suututaan jos tästä sanoo. Luonnollisesti kummallakaan ei ole enää nykyiseen asuntoomme avaimia, jolloin tämän “avun” saa vähän paremmin hallintaan. He kun suurimman osan ajasta ovat kultaisia ihmisiä ja suureksi avuksi, yritämme jaksaa hössötystä.

   Voin hyvin kuvitella, että jos lapsia olisi, voisi käydä noin kuin mokassa.

     Lainaa

  35. Jonne-Ilmari kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +47 (103 ääntä)

   tenpura:
   Pliis. Lopettakaa tuo kaksiosaisten nimien käyttö lapsista, kun haluatte olla “mukahauskoja” ja “nokkelia”… Pliiiiis.

   Jani-Petterillä meni nyt tunteisiin.

     Lainaa

  36. Kerubi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +107 (117 ääntä)

   Yksi tulkinta tukkakeissiin voisi olla että, nyt tukka oli se viimeinen korsi, joka katkaisi Annen selän. Juttu itsessään on varsin vähäinen. On mahdollista, että mummo tietää aina kaiken paremmin kuin Anne ja kävelee mennen tullen Annen kasvatus- yms. periaatteiden yli.

   Mummot on sellaisia, että siinä paketissa tulee lastenhoidon ohessa paljon muutakin.

     Lainaa

  37. J kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +9 (19 ääntä)

   Minulle on käynyt koin kuten tässä mokassa

     Lainaa

  38. Lilja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +76 (94 ääntä)

   Mun mielestä sekä Annella että Katilla on ihan hyvä pointti tässä keskustelussa. Tietty asia itsessään on melko pieni enkä ekana kuvailisi lastani, että tekisi mieli siltä leikata koko pää pois. Mutta jos jostakin asiasta sanotaan ei, niin mummolla pitäisi olla jo sen verran ikää, että ymmärtää, että se tarkoittaa ei. Vanhemman auktoriteetin yli ei kävellä, varsinkaan vanhemman selän takana. Tällaisella vanhemman pilkkanaan pitämisellä on erittäin kotalokkaat seuraukset kaikille suhteille: vanhemman ja lapsen, vanhemman ja isovanhemman sekä pitkällä tähtäimellä myös isovanhemman ja lapsen. Vanhemmat päättävät lastensa asioista, eivät isovanhemmat. He ovat hommansa jo hoitaneet.

     Lainaa

  39. J kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +118 (130 ääntä)

   Minulle on käynyt noin kuten tässä mokassa, tosin lapsi oli vasta vauva ja hänellä kasvoi upea hius töyhtö. Äitini oli lasten kanssa kahdestaan ja leikkasi sen pois. Sanoin kyllä että me tykättiin siitä ja harmitti. Ei kasvanut takaisin samanlainen koskaan.

   Se pointti tässä ei ole se hius, vaan se että tehdään lapselle jotain kysymättä vanhemmilta. Kävellään vanhempien yli tahallaan tai huomaamatta. Anoppi oli paha tässä kun ensimmäinen oli vauva, kun en enää käynyt heillä pitkään aikaan hän ilmeisesti huomasi asian itsekin ja on rauhoittunut toisen lapsen kohdalla kovasti.

     Lainaa

  40. Lilja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +46 (62 ääntä)

   Mustalaisnaamio:
   Muistakaa, te kaikki tietävät äidit, että te olette niitä kauhuanoppeja omien lapsienne tuleville kumppaneille.

   On himppasen eri asia vanhempana päättää lapsensa asioista, kun tämä on lapsi, kuin puuttua aikuisen lapsensa elämään. Vanhemman tehtävä on kasvattaa lapsesta itsenäinen aikuinen, eikä lapsi osaa vielä olla itsenäinen. Siksi vanhempi päättää lapsen asioista.

     Lainaa

  41. Muhveli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +36 (50 ääntä)

   Joo, sympatiat tapauksesta on muuten Annen puolella, mutta vähän iljettää se et joku otsatukan leikkuu saa sen puhumaan lapsestaan tuolla tavoin. Järkyttävän ruma, tekisi mieli leikata koko pää pois, leikata kaikki hiukset?? Joo, ei varmaan ole ihan tosissaan (toivoa sopii), mutta tää ajatuksenjuoksu ei silti anna kovin hyvää kuvaa Annesta.

   Sitä en ymmärrä kuinka suurella innolla kaikki hyökkäs Katia vastaan. Ymmärrän eriävät näkemykset siitä kuinka menetellä; itsellekin tulisi mieleen lähinnä osoittaa pahennus mummon käytöstä kohtaan, jos ei sanomisenkaan jälkeen pahoittelisi millään tapaa, mutta tapaamisia en pitäisi välttämättömänä estää, jos vain lapsi itse ei ole harmistunut tapauksesta. Silti, tässä tapauksessa mummo oli ottanut asiakseen hoitaa jotain Annen tahdon vastaisesti, joten vaikka hiukset itsessään eivät olisi mikään iso menetys, niin ymmärrän että ihan periaatteesta voi olla hyvä tehdä mummolle selväksi, että tällainen omavaltaisuus ei sovi. Ja millä muulla sen tekee kuin “jäähyllä”, jos puhetta ei kuunnella.

     Lainaa

  42. Anni kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +62 (90 ääntä)

   Oon ihan samaa mieltä Katin kanssa. Mummo on päästään vialla ja toteuttaa jotain ihme valtafantasiaansa. Lapsen parturiasiat on vanhempien hommaa, ei tosiaan isovanhempien eikä varsinkaan salaa.

   Sanoisin mummolle että ne kyläilyt oli sitten siinä. Kahvilla voitais käydä mutta en jättäis lasta enää kahdestaan moisen tyrannimummon kanssa.

   Taas osaa olla kiitollinen että omat sukulaiset on ihan täyspäisiä eikä kellekään tulis tollanen pieneen mieleenkään.

     Lainaa

  43. Pettersson kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +68 (78 ääntä)

   Tfud: Tämä ei toimi tiettyyn ihmistyyppiin (vaikka tuskin mokassa ehdotettukaan toimisi, aiheuttaisi vain mielipahaa kaikille). Esimerkiksi oma äitini ja mummoni ovat usein niin vilpittömän vakuuttuneita siitä, että oma näkemys asioista on ainoa oikea, että ensin tätä hoetaan kunnes annamme periksi tai jos emme, asia [...]

   Juuri näin. Ottamatta juuri Annen reaktion suuruusluokkaan sen suuremmin kantaa tiedän omasta kokemuksesta, kuinka hyvää tarkoittavat mutta omasta maustaan ehdottoman vakuuttuneet isovanhemmat kykenevät terrorisoimaan vielä keski-ikäistenkin lastensa sisustusta. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun yksin asuvan isäni itse valitsemat, neutraalit kodintekstiilit ovat työpäivän aikana vaihtuneet hurmaaviin ruusukuoseihin…

     Lainaa

  44. Mitäkummaa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +30 (42 ääntä)

   Mummo tuoliin istuun ja leikkais sen tukan ihan keturalleen ni oppispa olemaan.

     Lainaa

  45. Aina äiti ei "voita" kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +25 (31 ääntä)

   “Äitylit, usein just tuollaisia. Oman tenavan asioihin pitää olla 100% hallinta ja pomotus, ja ÄITI tietää ihan kaiken parhaiten. Veikkaan, että riita olisi vielä suurempi, jos lapsen isä olisi saksiin tarttunut. Koska lapsen hiuksia valvoo Äityli, eikä ne ole isän hiukset.”

   Minulle äitini sanoi, että tytäreni hiukset ovat liian pitkät ja hänelle on leikattava otsahiukset. Äitini kuitenkin uskoi, kun sanoin, että en halua leikata vaan etuhiukset kasvatetaan yhtä pitkiksi kuin muutkin hiukset.

   Sitten mieheni eli lapsen isä huomautti, että tyttömme ei pidä ponnarista ja nyt leikataan otsikset. Mietitään hiusten kasvattamista sitten kun tyttö on isompi.

   Olen aina kunnioittanut minun ja mieheni yhtä suurta sananvaltaa tyttöme asioihin ja mielestäni tällä kertaa mieheni perustelut voittivat omani ja niin tytölle leikattiin otsahiukset.

     Lainaa

  46. Mitäkummaa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (27 ääntä)

   Jonne-Ilmari: Jani-Petterillä meni nyt tunteisiin.

   Hän ite on varmaan joku Jarkkokyllikkimikamutteri.

     Lainaa

  47. Höpsis kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +70 (94 ääntä)

   Aijai, tämän takia en uskalla jättää jälkikasvuani mummon kanssa valvomatta hetkeksikään. Mummo kuuluu juuri näihin aina ja ainoastaan oikeassa oleviin, joille muiden mielipiteet ja päätökset ovat lapsellisia hupsutuksia. Oli syöttänyt muutaman kuukauden ikäiselle serkulleni mämmiä aikoinaan, vanhemmat olivat tietysti suuttuneet ja mummoa naurattaa vielä vuosikymmenten jälkeenkin. Murtautui erään matkoilla olevan sukulaisen taloon ikkunasta koska ei löytänyt vara-avainta. Eikä näe omassa käytöksessään mitään väärää. Koska mummoni tunnen, osaan ennaltaehkäistä tällaiset hiustenleikkuut (joita olisi aivan taatusti ohjelmassa) ja annan hyvien neuvojen (huono äiti -syytösten) valua kuin veden hanhiemon selästä.

   Kommentoinnista huomaa kenellä on lapsia ja kenellä ei, itsekään tuskin olisin pitänyt asiaa noin merkittävänä vielä joitain vuosia sitten. Vähän tukkaa nipsaistu, so what?

   Ja ne Pirkko-Petterit on jo vähän nähty, keksitään jotain uutta jooko.

     Lainaa

  48. Sukupuolivarianssi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (40 ääntä)

   Toi jätkä:
   Huh-**tun-huh, ensimmäistä kertaa täytyy sanoa feissarimokien seuraamiseni aikana, että onpahan todella vastenmielinen päivitys kyseessä. Puistattava tuo Annen ja Katin (ja ilmeisesti heidän lastensa mummojenkin) ajatusmaailma, että lapset ovat jonkinlaisia nukkeja tai muita statusesineitä, joiden ulkonäkö on kaikki [...]

   Tämä. Tuntuu että moni haluaa lapsia, koska voisi muokata niistä haluamansa laisia pikkumaskotteja. Tyyliin, halutaan tyttö että voidaan puettaa mekkoihin ja laittaa tukkaa, poika että sen kanssa voidaan harrastaa sitä minun lempilajia ja siitä voidaan hioa pienestä asti huippu lajissaan…

   Itse jos onnistun ikinä millään tavoin lapsia hankkimaan, niin se pointti olisi juuri siinä, että saa seurata pienen ihmisen kasvua ja nähdä minkälainen yksilö hänestä luonnostaan tulee (ja ei, en tarkoita tällä seuraamisella “vapaata kasvatusta” tyyliin saa päättää pukeeko sadesäällä kuravaatteet vai shortsit ja minä istun vieressä mitenkään rajoittamatta) :D

   Suurin mokahan tässä varmaan on, ettei kyseisen lapsen omasta kokemuksesta puhuttu mitään. Haittasiko tukka edes häntä? Onko Anne sitä edes huomannut kysyä? Jos ei häntä itseään häiritse, niin ongelma ei ole mielestäni minkään suuruinen.

     Lainaa

  49. Anskuli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +40 (50 ääntä)

   Onnellinen ilman isovanhempia:
   Hölmöä perustelua, että lapselta “ei saa riistää” mummoa. Jos lapsi kieltää äitiään leikkaamasta hiuksia niin tuskin on mummokaan saanut lupaa. Eli lasta on pakotettu mummolassa sellaiseen mitä oma äitikään ei pakota!

   Ei kaikki lapset edes kaipaa mummon/papan seuraa. Minulla on vain yksi läheinen isovanhempi. Yksi [...]

   Siis tämä! Mä sain neljävuotiaana kakistettua ulos, etten tahdo mennä mummille tästä ja tästä syystä. Onneksi myös kuunneltiin ja en enää sinne joutunut menemään.

     Lainaa

  50. Hööpölööpö kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +16 (42 ääntä)

   Mummo kyllä ylitti rajansa, mutta huolestuttavinta tässä on kyllä nuo ajatukset lapsen pään katkaisemisesta.

   Annella on selvästi syviä patoumia mummoa kohtaan ja nyt tuota kerääntynyt viha on saanut konkreettisen kohteen lapsesta ulkonäönsä takia.

   Täysin mahdollista, että mummo on henkilö, joka yrittää määrätä kaikesta (arvostelee, kuinka on väärän väriset verhot, alkaa siivota kylässä ollessaan laittaa aamulla viestiä aikuiselle lapselle, että “ulkona on pakkasta, laita pitkät kalsarit kun lähdet töihin”, tai on anoppi, joka ei sulata miniäänsä).

     Lainaa

  51. jukkapalmu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +23 (43 ääntä)

   Mun lapsilla on kasvava tukka. Ei oo tarvinnu päitä leikellä paljoa.

     Lainaa

  52. grtt kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (18 ääntä)

   Mummeli:
   Sehän heti helpottaa ku leikkaa lapselta pään pois

   Kiva kun tällaiset ihmiset lisääntyvät juurikin eniten.

     Lainaa

  53. grtt kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -2 (20 ääntä)

   Mustalaisnaamio:
   Muistakaa, te kaikki tietävät äidit, että te olette niitä kauhuanoppeja omien lapsienne tuleville kumppaneille.

   Onneksi ei ole pentuja eilä tule. Anoppiakaan ei ole kun emme mene naimisiin, elämä helpompaa.

     Lainaa

  54. Leon kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +26 (32 ääntä)

   purppurakruunu: En ehkä ylireaktioksi sanoisi, varsinkin, jos lapselle on ollut tärkeää antaa hiusten kasvaa. Mummo ei ole edes vain lyhentänyt tukkaa huonosti, vaan antanut ihan kokonaan uuden hiusmallin keneltäkään kysymättä, jotta lapsenlapsi näyttää siltä, kuin hänen mukaansa pitäisi.
   Ja nyt lapsi pitäisi viedä parturiin [...]

   Olet oikeassa. En ajatellut noin pitkälle.

     Lainaa

  55. Joni kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -12 (40 ääntä)

   Höpsis:
   Ja ne Pirkko-Petterit on jo vähän nähty, keksitään jotain uutta jooko

   Nyt myös Milla-Marikalla meni vähän tunteisiin xD

     Lainaa

  56. Turun Murre kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -28 (54 ääntä)

   Hämmentävää, ettei kukaan ole huomannut, että tässä Anne kuitenkin kertoo lapsen ITSE halunneen tukkansa leikattavan. Annehan toki sanoo, ettei usko lastaan eikä mummoa, mutta jos lapsi ei oikeasti olisi sitä halunnut, niin eiköhän tämä olisi ollut varsin itkuisena odottamassa äitiään. Todennäköisimmältä vaikuttaa, että lapsi on kyllä jo aikansa halunnut tukanleikkuuta, mutta äiti ei ole siihen suostunut, koska se ei vastaa hänen kauneusihanteitaan.
   Oma 5-vuotiaani aikanaan leikkasi 3-vuotiaan siskonsa tukan kampaamoleikissä. Minulle ei tullut mieleenikään pohtia sen enempää jäähyjä kuin eliminointejakaan. Leikkaus korjautettiin ammattilaisella, eikä siitä jäänyt minkäänlaisia traumoja sen enempää äidille kuin tyttärillekään. He ovat vielä 25 vuotta myöhemmin mitä parhaimpia ystäviä, ja tämä ilman mitää kostotoimia.

     Lainaa

  57. Kolli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +17 (33 ääntä)

   Vähän samoilla linjoilla Katkin kanssa. Jos ei löydy mummolta kunnioitusta lapsenlapsen vanhempia kohtaan. Se ei vaan ole kunnioittavaa omilla luvilla ulkopuolisen (eli muun kuin vanhempien) puuttua lapsen ulkonäköön tai kasvatukseen tälläisissa asioissa. Toki aloittajakin veti vähän överiksi mutta ymmärrän pointin

     Lainaa

  58. Pan kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +45 (53 ääntä)

   Lilja:
   Tällaisella vanhemman pilkkanaan pitämisellä on erittäin kotalokkaat seuraukset kaikille suhteille: vanhemman ja lapsen, vanhemman ja isovanhemman sekä pitkällä tähtäimellä myös isovanhemman ja lapsen.

   Meillä kävi näin kun olin pieni. Mummolassa oli ihan omat sääntönsä äitini toiveista piittaamatta, esim. herkkuja koko ajan tarjolla ja rahaakin tungettiin taskut täyteen. Kun äitee yritti sanoa papalle vastaan näistä, se haukuttiin pataluhaksi. Lapsena oli tietysti kamalan kivaa kun isovanhemmat olivat “mun puolella”, mutta nyt aikuisena oon ymmärtänyt kuinka kamalaa se oli äiteelle. Joka sitten jotenkin taisi luovuttaa; olin sille vähän niinkuin joku vieras lapsi asumassa saman katon alla. Ei koskaan olla oltu läheisiä, ja nytkin kun äitee itse olisi mummo minun lapsilleni, niin eipä häntä paljon kiinnosta.

   Nuo omat isovanhempani taas kohtelevat mua lapsena vielä tänäkin päivänä ja kävelevät äitiyteni ylitse minkä ehtivät. Onneksi nähdään nykyään vain muutamia kertoja vuodessa, niin siedän sen “ei saa käskeä lasta maistamaan porkkanaraastetta, suklaata sille pitää antaa, ja jäätelöä!”-hössötyksen. (esimerkin tilanne tapahtui oikeasti 2 viikkoa sitten) Puhelimessa jutellessa, kun lapset eivät ole läsnä, pidän kyllä puoleni ja ärähtelen mummon kasvatusneuvoista, kuten pähkinänkuoressa: “Ei sulla pitäisi olla mitään muuta elämää kuin hoitaa lapsiasi… sitä se äitiys on, sä et voi ajatella vaan itseäsi.”

   T:työtön, jonka ainoa muu elämä lasten lisäksi on käsityöharrastus oman kodin seinien sisäpuolella.

   Ps. Mummo on silti minulle läheisin kaikista vanhemmista sukulaisistani, ja oikeastaan myös ainoa joka esim. pitää yhteyttä.

     Lainaa

  59. Jeps kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +32 (40 ääntä)

   Oma mummoni tykkäs ja 4v serkun hiusten perusteella tykkää vieläkin leikellä lastenlasten hiuksia ilman lupaa. Lapsenahan tämä ei haitannut, koska pienenä ei välittänyt, mutta eihän ne leikkaukset olleet millään lailla nätin näköisiä, hyvin lyhyt pottaotsis ja molemmilla kiharat hiukset. Ymmärrän ihan hyvin et lasten ulkonäköön puuttuminen ärsyttää, koska se ainakin serkun kohdalla hiukset ja niiden aiheuttama epäsiisti ulkonäkö tekee sen, että näyttää välillä siltä, ettei vanhemmat ei huolehdi hänestä yhtään. Vaaleat vauvahaituvat sojottaa otsalla joka suuntaan ja parhaimmillaan takkuuntuu pipon alla, kun ne on liian lyhyet ponnarille tai leteille tai edes pinnille.

     Lainaa

  60. Hukka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -22 (38 ääntä)

   Kaikki kommentoijat luulee että se oikeesti halus leikata PÄÄN pois tältä lapselta, vaikka minusta se selkeästi tarkoittaa että kaikki hiukset pois. En tiiä tosin parantuuko se kampaus siitä sitten jos lapsi ei halunnut hiuksia leikattavan

     Lainaa

  61. Jenni kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -1 (25 ääntä)

   Tätä on kyllä lyhennetty niin rankasti, että pointti menee väärille raiteille.
   T. Äityli

     Lainaa

  62. Unpopular opinion kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -4 (18 ääntä)

   Olen samaa mieltä Katin kanssa, tuskin se lapsi nyt joutuu olee ilman mummoo ku jonkun viikon max? Onko se nyt sitten niin hirveää oikeesti? :D Ei se jäähykään heti mikään pakollinen ole, jahka vaan sanoo mummolle napakasti et maksaa si parturikäynnin ensi kerralla tai se jäähy tulee, rajoja tulee harrastaa kaikissa suhteissa. Sen ruman otsatukan voi toistaiseksi pistää sivuille näteillä pinneillä tai taakse pannalla.

     Lainaa

  63. Etteootosissanne kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +33 (61 ääntä)

   Suurimman osan kommenteista näkee ettei selkeästi ole lapsia tai mitään kokemusta aiheesta. Esimerkiksi oman kaksi vuotiaani tukka on niin pitkä ja paksu, että kyllä harmittaisi jos se mentäisiin varta vasten selkäni takana kynimään. Ja kyllä, siinä kohtaa ei auttaisi enää parturikäynnin maksaminen vaan hiljenisi välit pitkäksi ajaksi. Muistan kun luin päivitystä facebookissa niin kyllä hämmensi ihmisten asenne. Ei se lapsen tukka kasva yhtään sen nopeampaa kuin aikuisellakaan, ja onko isovanhempien pakko siis aivan pakko hääriä joka paikassa mikä ei heille — kuulu. Samassa ketjussa oli kuvia lapsesta, jonka tukka oli oikeasti pilattu ennen valokuvausta. Kyllä ärsyttäisi.

     Lainaa

  64. Etteootosissanne kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -9 (35 ääntä)

   Olen muuten joskus kuullut niin hurjan tarinan tällaiseen tapaukseen liittyen, että ei tainnut mummo jatkossa vainota kenenkään hiuksia enää. Yhden lapsen pitkät hiukset oli saksittu ihan lyhyiksi ja vanhemmat sattuivat olemaan sitä kaliibeeria, mikä ei huumorilla jaksanut ottaa. He kävivät perjantaina pienessä hönössä ajamassa mummolta partakoneella hiukset pois, ilmeisesti mies piti kiinni ja nainen ajoi ja veivät mennessään kaikki talon sakset. Tuli ilmeisesti syyte ja sakkoja, mutta sinne mummolaan ei enää menty. Tarina ei kerro hiljenikö mummon saksinta-into.

     Lainaa

  65. Etteootosissanne kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +39 (51 ääntä)

   J:
   Minulle on käynyt noin kuten tässä mokassa, tosin lapsi oli vasta vauva ja hänellä kasvoi upea hius töyhtö. Äitini oli lasten kanssa kahdestaan ja leikkasi sen pois. Sanoin kyllä että me tykättiin siitä ja harmitti. Ei kasvanut takaisin samanlainen koskaan.

   Se pointti tässä ei ole se hius, vaan se että tehdään [...]

   Oikeasti ihmettelen näitä anoppeja ja isoäitejä, jotka nirhivät ilman lupaa toisten hiuksia. MIKSI? Miksi vanha kansa ylipäätään on aina vainoamassa lasten ja toisten naisten hiuksia?

     Lainaa

  66. Etteootosissanne kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (19 ääntä)

   J:
   Minulle on käynyt noin kuten tässä mokassa, tosin lapsi oli vasta vauva ja hänellä kasvoi upea hius töyhtö. Äitini oli lasten kanssa kahdestaan ja leikkasi sen pois. Sanoin kyllä että me tykättiin siitä ja harmitti. Ei kasvanut takaisin samanlainen koskaan.

   Se pointti tässä ei ole se hius, vaan se että tehdään [...]

   Oikeasti ihmettelen näitä anoppeja ja isoäitejä, jotka nirhivät ilman lupaa toisten hiuksia. MIKSI? Miksi vanha kansa ylipäätään on aina vainoamassa lasten ja toisten naisten hiuksia? En siis yksinkertaisesti ymmärrä mitä mielessä liikkuu.

     Lainaa

  67. Arthur Brown kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -21 (67 ääntä)

   Tästä topiikista huomaa yhden tärkeän asian. Naisille (äideille) ulkonäkö on edelleenkin ykkösasia.

   Päänkin saa leikata irti kun esteettisiä arvoja on loukattu, ja lapsen oma mielipide on täysin toissijaista nukkefantasioiden edessä.

     Lainaa

  68. Tytti86 kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -42 (50 ääntä)

   Kalle:
   Ei kauheasti yllätä että Katilla ei ole läheisiä mummoja

   Omat vanhemmatkin haluavat pysyä moisesta natsista erossa, ja ihan syystä!

   Ei tsiisus mikä Iutka.

     Lainaa

  69. Mie vaa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +12 (30 ääntä)

   Ihmettelen ettei kukaan kommentoinut mitään siitä että äiti sanoi haluavansa leikata lapsensa pään pois koska kampaus oli ruma. Kuka kirjoittaa lapsestaan noin?

     Lainaa

  70. Neiti Knatterton kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -13 (31 ääntä)

   Mustalaisnaamio:
   Muistakaa, te kaikki tietävät äidit, että te olette niitä kauhuanoppeja omien lapsienne tuleville kumppaneille.

   Muista sinä Mustanaama, että sinä et tule koskaan olemaan kenenkään isä, etkä aviomies, etkä saa omaa anoppia vaikka taitaisit kovasti haluta…

     Lainaa

  71. Peruskauraa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +13 (19 ääntä)

   Mikä nykyään on kaikkien pitää puuttua joka asiaan ja jokaisella on mielipide miten mikäkin asia pitäisi hoitaa. Antakaa ihmisten olla ja kasvattaa lapsensa (ja itsensä) miten haluavat.

     Lainaa

  72. ... kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +36 (42 ääntä)

   Tällaisissa keskusteluissa ei ole oikeasti kyse siitä, että “yhyy ne hiukset on niiiin kauheat” vaan siinä on usein taustalla tunne siitä, että raja on ylitetty. Onko hiustenleikkuu maailmanloppu? Ei. Onko oikein, että mummo käyttää väärin valtaa, tilaisuutta ja äidin luottamusta? Ei, ja siksi niin pieni asia kuin hiusmalli tuntuu niin pahalta. Siitä syntyy epäluottamus: voiko lasta enää jättää mummon hoitoon? Voiko luottaa siihen, ettei lapselle anneta lupaa mennä kauemmas kuin on sovittu tai anneta ruokaa, jonka syöntiä on rajoitettu tai katsoa leffaa, joka on liian pelottava, jne. Jos mennään vielä rankempiin esimerkkeihin, niin miten vanhempi voi luottaa, että mummo tottelee, jos hänellä on sanottu että “meidän perheessä ei kuriteta lasta fyysisesti” tai “meidän lapsia ei rangaista eristyksellä/jättämällä päivällinen välistä”? Luottamus katoaa pienestä nopeasti.
   Henk.koht. kävisin vakavan keskustelun mummon kanssa ja jos mummo ei ymmärrä, että vanhempi on se, joka määrää rajat, niin silloin lasta ei enää luoteta yksin mummon hoitoon.

     Lainaa

  73. Boo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +18 (30 ääntä)

   Voiko hyvä vanhempi koskaan ajatella omasta lapsestaan, ettei kestä katsella sitä, kun se on niin ruma?

     Lainaa

  74. eri kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (16 ääntä)

   Katille täysi tuki täältä. Kyllä lapsen oma vanhempi on se joka päättää miten asiat tehdään, ei kukaan muu. Toki tässä voi olla eri asia, jos mummo ei ole tiennyt että tukkaa ei saa leikata.

     Lainaa

  75. Oi aikoja, oi tapoja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (23 ääntä)

   Kilokalori:
   Äitylit, usein just tuollaisia. Oman tenavan asioihin pitää olla 100% hallinta ja pomotus, ja ÄITI tietää ihan kaiken parhaiten. Veikkaan, että riita olisi vielä suurempi, jos lapsen isä olisi saksiin tarttunut. Koska lapsen hiuksia valvoo Äityli, eikä ne ole isän hiukset.

   Ei sellaista asiaa,etteikö sitä saataisi tasa-arvoasiaksi väännettyä. Rasistit vs. suvakit ja äidit vs. isät jne. jne. jne.

     Lainaa

  76. Pottaletti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -27 (35 ääntä)

   Siis kyllä tämä mummon parturointi kuuluu jokaisen lapsen kasvuprosessiin. Mielestäni tämä on sellaista, joka jokaisen tulisi jossain kohtaa elämäänsä kokea. Ilman tällaisia kasvattavia kokemuksia tulee juuri tuollaisia nillittäjiä, joita tähän maailmaan ei enempää haluta.

     Lainaa

  77. Epäpoliitikko kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (13 ääntä)

   Neiti Knatterton: Muista sinä Mustanaama, että sinä et tule koskaan olemaan kenenkään isä, etkä aviomies, etkä saa omaa anoppia vaikka taitaisit kovasti haluta…

   Neiti Knatterton, älä nimittele. Hyi.

     Lainaa

  78. Maire kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (17 ääntä)

   grtt: Onneksi ei ole pentuja eilä tule. Anoppiakaan ei ole kun emme mene naimisiin, elämä helpompaa.

   Meinaatko ettei avopuolison vanhemmat ole appivanhempia? Ei kaikki joilla on anoppi ole naimisissa,eli sinullakin on?

     Lainaa

  79. Mustalaisnaamio kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -14 (24 ääntä)

   Neiti Knatterton: Muista sinä Mustanaama, että sinä et tule koskaan olemaan kenenkään isä, etkä aviomies, etkä saa omaa anoppia vaikka taitaisit kovasti haluta…

   :D Menikö tunteisiin?

   NEITI rätinä voikin sitten tunnepuuskan rauhoituttua kertoa, että kyllä ne on naisia ne anopitkin. Olleet joskus nuoria, saaneet ekan lapsensa jne. Ja sitten se uusi kaikkitietävä sukupolvi leimaa heidät kauhuanopeiksi. Surullista…

   Minulla on lapsi, mutta taidat itse kärsiä lapsettomuudesta ja miehen puutteesta, kun olet noi kärtyinen. Relaa vähän.

     Lainaa

  80. Mustalaisnaamio kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -16 (24 ääntä)

   Lilja: On himppasen eri asia vanhempana päättää lapsensa asioista, kun tämä on lapsi, kuin puuttua aikuisen lapsensa elämään. Vanhemman tehtävä on kasvattaa lapsesta itsenäinen aikuinen, eikä lapsi osaa vielä olla itsenäinen. Siksi vanhempi päättää lapsen asioista.

   Niin… Vaan muistuuko se enää sitten myöhemmin mieleen? Eiku tosiaan, tämä kaikkitietävä sukupolvi on se ensimmäinen, joka ei tee virheitä. Siis naiset. Miehethän on tässä(kin) sukupolvessa täysiä paskoja.

     Lainaa

  81. Sanazebbo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -20 (28 ääntä)

   mitäkettua:
   En ymmärrä, miten kukaan voi puolustaa tätä mummoa? Ilmeisesti he ovat samanlaisia mummoja itse… Annenkin avauksessa oli kyllä siistimisen varaa, mutta periaate on kyllä selvä: jos vanhempi kieltää, isovanhemmilla ei ole mitään oikeutta toimia sen kiellon vastaisesti. Asia, jonka pitäisi olla täysin itsestäänselvä [...]

   Mua ahdistaa taas tuollainen ehdottomuus, että “meillä on tämä ja tämä sääntö, piste.” Mistä kumpuaa se järkkymätön varmuus ja tiukkuus rajojen asettamiseen noin tiukasti?

   En siis ole isänä mikään laissez faire, mutta sekin tuntuu huomattavasti omemmalta kuin tuo “meillä tehdään ehdottomasti näin” -kasvatus.

   Tyttäret ovat ihania hieman vallattomia vikureita, mutta sen minkä tottelemattomuudessa häviää, voittaa iloisuudessa, uteliaisuudessa ja luonnon lapsen suhtautumisessa pahaan maailmaan.

     Lainaa

  82. Maire kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +23 (25 ääntä)

   Sanazebbo: Mua ahdistaa taas tuollainen ehdottomuus, että “meillä on tämä ja tämä sääntö, piste.” Mistä kumpuaa se järkkymätön varmuus ja tiukkuus rajojen asettamiseen noin tiukasti?

   En siis ole isänä mikään laissez faire, mutta sekin tuntuu huomattavasti omemmalta kuin tuo “meillä tehdään ehdottomasti näin” [...]

   Siis kun lainasit “mitäkettua” kommenttia niin en mä ymmärtänyt sitä niin ettei vanhempana voisi joustaa tms. Vaan siinä oli pointtina ettei muut aikuiset voi ohittaa ja mitätöidä kasvattajana, oli ne sitten omat vanhemmat, appivanhemmat tai naapuri,vanhempien pelisäännöillä mennään ja niitä pitää kunnioittaa, oli samaa mieltä tai ei.

     Lainaa

  83. Kiti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -11 (33 ääntä)

   Jestas sentään, ne on VAIN hiukset! Ne kasvaa kyllä! Hämmentävää pitää omaa lastaan rumana hänen ulkonäkönsä vuoksi. Hienoa menoa nykypäivän mammoilta.

   Meillä kun joskus käytiin parturissa, niin tyttäreni oli kertonut haluavansa poikatukan vaikka puhe oli ollut vain siistimisestä. Hiukset eivät olleet omaan makuuni, mutta kun lapsi oli tyytyväinen niin mikäs siinä. Toki harmitti, mutta en silti miettinyt leikata päätä irti ja itkenyt faceen. Ne hiukset kasvavat kyllä!

   On hirveää opettaa lapsille nykypäivänä ulkonäön tärkeyttä ja moni tuntuu pitävään lastaan jonain nukkena, jonka täytyy näyttää hyvältä muiden silmissä.

   Ainiin! Tuttavan lapsi oli joskus meillä leikkimässä ja hän piti tyttäreni lyhyttä hiustyyliä hienona. Muistan aina, miten tuo tuttavan lapsi sanoi surkeana, että ei pidä pitkistä hiuksistaan, mutta hänen äitinsä ei anna niitä leikata (koska äidillä itselläänkin pitkät hiukset). Hienoa, ettei edes lastaan kuunnella vaan täytyy mennä minäminä -asenteella.

     Lainaa

  84. Valuvika kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +15 (19 ääntä)

   Kati on oikeassa.
   Eivät lapset ole muutenkaan mitään omaisuutta josta isovanhemmille kuuluu jotain.

     Lainaa

  85. ira kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -7 (15 ääntä)

   “Lapsen tukka on vino, mun sydän räjähtää!!” Ei helvetti.

     Lainaa

  86. Bear kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -16 (18 ääntä)

   Tsiisus… Akat on ihan hulluja. Luojan kiitos oon homo.

     Lainaa

  87. Unpopular opinion kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +18 (18 ääntä)

   Sanazebbo: Mua ahdistaa taas tuollainen ehdottomuus, että “meillä on tämä ja tämä sääntö, piste.” Mistä kumpuaa se järkkymätön varmuus ja tiukkuus rajojen asettamiseen noin tiukasti?

   En siis ole isänä mikään laissez faire, mutta sekin tuntuu huomattavasti omemmalta kuin tuo “meillä tehdään ehdottomasti näin” [...]

   Ei se ole niin tiukkaa jos laittaa vaan rajaksi “älä leikkaa mun lapsen hiuksia ilman lupaani”. Jos se ahdistaa ni huh huijaa.

     Lainaa

  88. V kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +12 (12 ääntä)

   Bear:
   Tsiisus… Akat on ihan hulluja. Luojan kiitos oon homo.

   Ja vielä perustavanlaatuisesti misogynistinen homo, annas kun arvaan, käytät puheissasi epäironisesti termiä “kanahomo” ja sun grindrissa lukee “masc4masc”? Mee ittees ja toksiseen maskuliinisuutees.

     Lainaa

  89. Just kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -9 (9 ääntä)

   Tärkeintä on kuitenkin löytää syyllinen, vaikka mitään ei olisi tapahtunutkaan.

     Lainaa

  90. --- kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (9 ääntä)

   Hyvä tietää, että yleisen mielipiteen mukaan on ok modata lapsenlapsestaan mitä haluaa.

   Taidankin tästä suoriutua pyörittelemään mukulalle rastat ja tatuoimaan naamaan pari elämänviisautta. Ihme nipotusta jos ei isovanhemmalla ole oikeuksia!!!

   (noin oikeasti aikanaan äitini saksi mukulan hiukset ilman lupaa. Ei tehnyt sitä toiste; sitä otsatukkaa oli muksun tahdosta kasvatettu kuukausia ja mä lupasin seuraavasta tempauksesta saksia äidin hiukset omien mieltymysteni mukaiseksi. Ymmärsi pointin kerrasta)

     Lainaa

  91. Maltese kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (5 ääntä)

   Lilja: On himppasen eri asia vanhempana päättää lapsensa asioista, kun tämä on lapsi, kuin puuttua aikuisen lapsensa elämään. Vanhemman tehtävä on kasvattaa lapsesta itsenäinen aikuinen, eikä lapsi osaa vielä olla itsenäinen. Siksi vanhempi päättää lapsen asioista.

   Joo, vanhemmat päättää lapsen asioista ja heidän tehtävä on kasvattaa heitä, mutta väärällä kasvatuksella saa myös lapsen pilalle. Ja tämä äiti vaikuttaa just sellaiselta.
   Joku jo kommentoikin sitä, mutta en voisi ikinä kuvitella, että minun vanhemmat sanoisi minusta näin rumasti ja loukkaavasti tai minä omista lapsista kuten tämä äiti. Pari kertaa kun hän sanoo tällaista lapsen kuulleen, ja hän sanoo, niin se arpeuttaa enemmän kuin mummon tukanleikku ikinä. Toki sekin oli väärää monella tasolla.

     Lainaa

  92. Henna kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (5 ääntä)

   Itselle kävi vastaava lapsena, mummo leikkasi väkisin hiukset vaikka minä ja äitini kiellettiin. Tämän jälkeen äitini sanoi että saan itse päättää mitä tehdään asian suhteen, vastasin että en enää halua nähdä mummoa, ja näin tehtiin. Enkä tosiaan enää käynyt kylässä eikä kutsuttu häntä kylään.

     Lainaa

  93. Jankon Betoni kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -5 (5 ääntä)

   Voi ristus perkele ku on suuret ongelmat jollaki, voi vⅰttu mummo leikkas lapselta hiuksen väärin, yhyy, en voi elää… voi saatana mikä idiootti. Onko kaikkien vatipäiden pakko saatana lisääntyä!

     Lainaa

  94. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , , , ,