Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vinttikoiran omistajan etuoikeus

Isojen vinttikoirien kanssa ei tarvitse kaikista säännöistä piitata.
Vinttikoiran omistajan etuoikeus

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 86 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +904 (928 ääntä)
   Katrilta piskit pois ennen kuin jollekin viattomalle ohikulkijalle käy jotain, kiitos. Eläintenpitokieltokaan ei olisi pahitteeksi.

   Lainaa

  2. Timi Metsänkaiku 6.9.2018 0:29
   Tulos: +543 (561 ääntä)
   Katri on varmaan joku perseestä vedettävä soittorasia, kun jaksaa samaa epävireistä paskaansa suoltaa ulos kommentista toiseen.

   Lainaa

  3. Tulos: +463 (479 ääntä)
   "MINUN koirani syö kaikki muut välipalaksi!" Kyllä on niin itseriittoisia ihmisiä ja jokainen näistä omistaa sen maailman kovimman koiran joka päihittää minkä tahansa vastaantulijan, vaikka toinen olis tuplasti uhoajan koiran kokoinen. Vinttaritkin on niin haavoittuvaisia että niillä pidetään järestään koppaa päässä kun juoksentelevat porukassa ettei tule pintavammoja ohuen ihon vuoksi. Niin, ja omissa koirissa osa on sen verran pahapäisiä että vinttari jäisi toiseksi. Sen takia pidän huolen että muiden koirat ovat turvassa, se olisi häpeä jos koirani tekisi muille kulkijoille mitään - tälläistä ei vaan saa käydä, eikä asialla leikitä.

   Lainaa

  4. Tulos: +376 (394 ääntä)
   Järkyttävä myötähäpeä Katrin käytöksestä. On varmaan niitä ihmisiä ketkä pitää agressiivisuutta vain hyvänä piirteenä, mieltäen itsensä "tuliseksi ja pippuriseksi naiseksi". Veikkaan myös että hän tykkää nopeista autoista ja pitää sivistyneisyyttä nössöjen hommana.

   Lainaa

  5. Tulos: +226 (234 ääntä)
   Surullista että näitä ihisiä oikesti on olemassa.

   Lainaa

  6. Tulos: +329 (335 ääntä)
   Katrin tulis pitää ittensä kytkettynä omaan tonttiinsa. Liian vaarallinen ihmisten ilmoille.

   Lainaa

  7. Night's Blood 6.9.2018 1:16
   Tulos: +212 (258 ääntä)
   Viimeistään Katrin kirjoittaessa "enään" hänen huomasi olevan idiootti.

   Lainaa

  8. Tulos: +146 (156 ääntä)
   Mistä tälläsiä henkilöitä joille ei pitäisi lemmikkiä antaa oikein sikiää?

   Lainaa

  9. Tulos: +78 (108 ääntä)
   Toivon että Katri putoaa kaivoon.

   Lainaa

  10. Tulos: +177 (181 ääntä)
   Jouduin kerran tekemään töitä tällaisen minäilijän kanssa. Sen kanssa pärjääminen vei kyllä viimeisetkin energian rippeet, jotka työpäivän jälkeen olisi muuten jäänyt. Olkaa onnellisia, jos joudutte pärjäämään heidän kanssaan vain facebookissa.

   Lainaa

  11. traumcity 6.9.2018 2:01
   Tulos: +251 (253 ääntä)
   Katri on raskas tyyppi. Varmasti samaa porukkaa joka luulee että väittelyt tuntemattomien kanssa internetissä voittaa sillä, että huutaa vaan kovempaa ja keksii "nasevia" loukkauksia vastapuolesta joita ei mitenkään voi edes tietää viestinvaihdon jälkeen. Tulot/ulkonäkö vakiojuttuja. Typeryys, se sentään paistaa viesteistä läpi kuuhun asti, ja tässäkin tapauksessa on päivänselvää että Katrin pää on kolissut pihakeinuun ainakin sen yhden kerran liikaa.

   Lainaa

  12. Tulos: +109 (119 ääntä)
   Mun kissa haluais kulkea valjaissa, mutta en uskalla viedä hullujen (koirien) takia. Noh, onneksi sillä on iso pihahäkki.

   Lainaa

  13. Se on jumalauta marsu 6.9.2018 6:38
   Tulos: +123 (149 ääntä)
   Eikö kukaan ihan oikeasti aikonut huomauttaa, että toi on marsu eikä jänis?

   Lainaa

  14. Tulos: +72 (78 ääntä)
   Väsynyt: Mun kissa haluais kulkea valjaissa, mutta en uskalla viedä hullujen (koirien) takia. Noh, onneksi sillä on iso pihahäkki.
   Samoin. Paitsi ettei kerrostalossa ole pihahäkkiä. Kissaparat, eivät voineet mitään avioerolle ja pakkomuutolle. Kisun taluttaminen valjaissa oli tosi kivaa, hihnan kummassakin päässä.

   Lainaa

  15. Tulos: -92 (108 ääntä)
   Se on jumalauta marsu: Eikö kukaan ihan oikeasti aikonut huomauttaa, että toi on marsu eikä jänis?
   Ne voivat lisääntyä keskenään. Eli ei niin iso virhe.

   Lainaa

  16. Tulos: +147 (151 ääntä)
   Siis ei hyvää päivää. Onko enää missään mitään järkeä? En aio väistää? Siis miks vi*ussa pitäis väistää ku molemmat menee omaa reunaansa. Ihan sama onko esim. 30 cm leveä polku vai 2 m leveä tie. Koira on ojan / reunan puolella omistajansa hallussa sivulla, ohituksessa ei pitäisi olla mitään ongelmia. Mikäli et hallitse koiraasi, sinä väistät! Eli menet sivummalle. Piste.

   Lainaa

  17. Koiranomistaja 6.9.2018 6:53
   Tulos: -115 (135 ääntä)
   Puskista yllättäen hyppivät vapaana kulkevat kissat, kaikki rusakot ja hihnakissat jotka kulkee leveästi kävelytiellä on kyllä kaikki potentiaalisia aamukävelyn pilaajia.

   Lainaa

  18. Tulos: +174 (176 ääntä)
   Vituttaa tuollaiset ihmiset jotka ei viitsi kouluttaa koiriaan ja sitten vielä kehtaavat valittaa kuinka toiset ulkoiluttajat ovat niitä idiootteja. Jos se sun koira haluaa syödä kaikki vastaantulijat niin se on sun eikä vastaantulijan ongelma. Katrin kaltaisten kusipäiden takia saa aina pelätä kun lähtee lenkille kissan kanssa.

   Lainaa

  19. niimpä niin 6.9.2018 7:31
   Tulos: +150 (152 ääntä)
   Siis mitä ihmettä nyt taas? "Kummamko pitää väistää?" No varmaan molemmat menee sinne omaan reunaansa ja jos ei sen vertaa ole luottoa omiin koiriinsa niin kannattaa mennä metsään kävelylle tai sitten vaikka kouluttaa niitä koiria. Entäs sitten Katri, jos vastaan tulee vaikka pari kaukasianpaimenkoiraa? Koirat raatelee sun vinttikoirat ja perään vittuilee "olisit väistänyt!" Käsittämättömin on tuo palveluskoira-juttu. Varmaan sillä ihmisellä on syy sille palveluskoiralle ja sitä kautta välillä "jäädä jumittamaan".

   Lainaa

  20. Tulos: +99 (105 ääntä)
   Info: Ne voivat lisääntyä keskenään. Eli ei niin iso virhe.
   Marsu ja jänis voi lisääntyä keskenään,oletko aivan vatupassi ?

   Lainaa

  21. Murmurmurmeli 6.9.2018 7:49
   Tulos: +91 (97 ääntä)
   Tarkoitettiinko tässä palveluskoiralla nyt jotain palveluskoirarotuista koiraa, kuten itse ymmärsin, vai käytetäänkö sanaa väärin jostain ihan muusta asiasta? Esim. "töissä olevasta" koirasta kuten avustajakoirasta? Koska en ihan ymmärtänyt mitä väliä sillä on, onko kyseessä palveluskoira vai jonkun muun rotuinen mitä tähän väistämiseen ja muuhun tulee.

   Lainaa

  22. King Arthur 6.9.2018 7:53
   Tulos: +88 (92 ääntä)
   Juu, kissat kiinni, ainakin kaupungissa. Mikähän Katrilla on mennyt vikaan? Siis tuo ei ole enää ajattelemattomuutta vaan joku ajattelun epämuodostuma jonka ansiosta hän kuvittelee että hänen koira voi tehdä mitä vaan ja se on jonkun muun vika. Oma koirani oli äärimmäisen vilkas ja joskus oli rasittavaa se että joutui ohittamaan muita koiria niin että jäivät odottamaan jo kaukaa. Tiedän että vilkas koirani kuvittelee sen kaukana istuvan toisen koiran odottavan juuri häntä, ja silloin alkaa se levottomuus ja hihnan kiristely. MUTTA. Se ei ole mikään syy siihen että koira saisi sitten rähjätä, riehua tai mitään muutakaan. Se oma koira opetetaan kulkemaan vierellä niissäkin tilanteissa. Se ei oikeastaan ole edes vaikeaa jos on kontakti siihen omaan koiraan. Se helpottaa esim. tilanteissa joissa vastassa on koira jonka omistaja on vaikkapa vanhus tai muuten vain heikentynyt pidättelemään koiraansa. Heille on helpointa että koira istuu rauhassa ja odottaa sen ajan että vastaantulija menee ohi. Ei ole vaikeaa jos on opettanut koiralleen että vastaantulijoita ei syödä. Ja palvelukoirien kohdalla pitää toimia oikein. Siinä missä ihminen ei mene silittelemään koiraa joka on töissä, ei toinen koiranomistaja myöskään päästä omaa riehakkiaan sen töitä häiritsemään. Tosin tämän Katrin kohdalla lienee kaikki pahan merkit ilmassa. Joku ihmisyystesti pitäisi läpäistä ennen kuin koiria luovutetaan. En itsekään ollut täydellinen koiranomistaja, mutta saarnasinpa kuitenkin. Ikävä omaa vöhviä.

   Lainaa

  23. Tulos: +76 (76 ääntä)
   Huh huh, toi Katri on varmaan enemmän vaaraksi jalankulkijoille ja koirille ku kenenkään lemmikit!

   Lainaa

  24. Tulos: +99 (109 ääntä)
   Katri: minä olen sitten niitä ihmisiä, jotka potkaisevat koiraa, jos se yrittää minun päälleni esim. lenkkipolulla käydä vain sen takia, että omistaja on idiootti. Vastaavan Katrin kerran lenkkipolulla tavannut, kun ulkoilutin vanhempieni koiraa. Nätisti koira kulki vierelläni ja minä olin koiran / vastaantulijan koiran välissä. Vastaantulijan koira sitten alkoi ärisemään kunnolla ja omistaja ei vaivautunut tekemään mitään. Koira lähti päälle, minä säikähdin ja potkaisin suoraan alhaalta ylös koiraa kuonoon. Kuului vinkaisy, hyökkäys loppui ja hirveä huuto omistajalta. Hieman täristen siinä sitten totesin, että soitetaan poliisi selvittämään asiaa. Katosi nopeasti paikalta vieden koiran mennessään. (äitini soitti tapauksesta poliisille kun pääsin kotia)

   Lainaa

  25. Tulos: -55 (89 ääntä)
   Katri oli kyllä ärsyttävä, en sitä kiellä. MUTTA: Mä koiranomistajana ymmärrän etenkin ton ohitustilanteiden ongelman. Yritin omalle koiralle opettaa ohitustilanteita, mutta se on vaikeeta ohittaa joku sujuvasti kun se vastaantuleva pölhö jää seisomaan keskelle tietä oman koiransa kanssa. Koira laittaa vaan maate siihen maahan ja tuijottaa mun koiraani, eli haastaa sitä. Joskus sanoin yhdelle vastaantulevalle naiselle, joka oli oli aika ison ja aggressiivisen koiran kanssa liikkeellä, että eivät voi jäädä siihen tienristeykseen, kun ei me päästä ohittamaan. Sain vaan haukut siitä, kuinka hän kasvattaa koiransa paremmin kuin minä (en viitsi edes toistaa kaikkea). Eli nään itseni tossa huutamassa Katrin lausetta, että miksi se on mun velvollisuus ohittaa joku urpo. Nykyään väistelen näitä jos näen kaukaa, koska jos omistaja osaa omaa koiraansa kouluttaa noin huonosti ni herra nähköön miten se koira toimii jos tulee riitaa. Ja en tiedä mitä tarkoitettiin palveluskoiralla, mutta mun kapean kokemukseni mukaan mulle on eniten vaivaa ollut palveluskoirarotuisista (bordercolliet ect) ja terrieriereistä. Ne tykkää laittaa maate eikä omistaja sitten liiku. Vähiten vaivaa taas näistä ”vaikeista” (esim. Staffi), jotka kyllä useimmiten osaavat ohittaa.

   Lainaa

  26. Tulos: +50 (56 ääntä)
   Eip ole edes ainoa. Yksi tuttu kertoili miten hän antaa aina koiransa kulkea vapaana vaikka se tappaa kissoja. Totesin että en vitussa antaisi omien kissojeni kulkea vapaana jos ne tappaisi naapureitten koiria, mutta pari viikkoa myöhemmin kuulin saman dorkailun uudestaan. No, yksinkertainen on yksinkertainen ja läpipääsyyn olisi pitänyt varmaan julkaista oma mielipiteeni MV-lehdessä. Terveisiä vaan Hennalle.

   Lainaa

  27. Turun murre 6.9.2018 8:45
   Tulos: +33 (41 ääntä)
   Murmurmurmeli: Tarkoitettiinko tässä palveluskoiralla nyt jotain palveluskoirarotuista koiraa, kuten itse ymmärsin, vai käytetäänkö sanaa väärin jostain ihan muusta asiasta? Esim. “töissä olevasta” koirasta kuten avustajakoirasta? Koska en ihan ymmärtänyt mitä väliä sillä on, onko kyseessä palveluskoira vai jonkun muun rotuinen mitä tähän väistämiseen ja muuhun tulee.
   Kielitoimiston mukaan palveluskoira on "etsintä-, opastus-, suojelu- tms. tehtäviin käytettävä koira" ja vastaavasti avustajakoira on " varsinkin liikuntavammaisen avuksi esineiden noutamiseen yms. koulutettu koira". Lisäksi löytyy ainakin kuulokoira ("kuulovammaisen avuksi koulutettu koira") ja opaskoira ("sokean opastamiseen koulutettu koira").

   Lainaa

  28. Tulos: +49 (59 ääntä)
   niimpä niin: Siis mitä ihmettä nyt taas? “Kummamko pitää väistää?” No varmaan molemmat menee sinne omaan reunaansa ja jos ei sen vertaa ole luottoa omiin koiriinsa niin kannattaa mennä metsään kävelylle tai sitten vaikka kouluttaa niitä koiria. Entäs sitten Katri, jos vastaan tulee vaikka pari kaukasianpaimenkoiraa? Koirat [...]
   Täältä löytyisi se kaukasiankoira(-sekoitus). Voin sanoa, että jos tuommoinen Katri alkaisi ohitustilanteessa uhallaan ja riidanhaluisena tukkimaan tietä vinttikoirineen, niin Sulo 75 kg tekisi parilla vienolla haukahduksella selväksi, kuka tässä väistää ojan kautta. (Normaalisti me siis kyllä väistäisimme nätisti ja automaattisesti.)

   Lainaa

  29. Tulos: +74 (76 ääntä)
   Sekaisin: Katri: minä olen sitten niitä ihmisiä, jotka potkaisevat koiraa, jos se yrittää minun päälleni esim. lenkkipolulla käydä vain sen takia, että omistaja on idiootti. Vastaavan Katrin kerran lenkkipolulla tavannut, kun ulkoilutin vanhempieni koiraa. Nätisti koira kulki vierelläni ja minä olin koiran / vastaantulijan [...]
   En ole ihmisiä jotka *tahallaan* potkaisevat koiraa, koska jos koira ei osaa olla niin vika on kyllä hihnan toisessa päässä melkein aina. Omistajan potkaiseminen on joskus tullut mieleen kun isot, kaupungissa irti olevat koirat tulevat päälle, mutta ei siinä ole aikaa kun on kiire huolehtia että (kiinni olevalle) kissalleni ei käy pahasti. Olen kuitenkin astunut koiran tassun päälle koska se kävi hyppimään kohti kaveriani joka tosissaan pelkää isoja koiria -ei ollut tarkoitus, yritin vain häätää sen, mutta otuksen hyppiessä meni tasapaino. Arvatkaa tuliko omistaja huutamaan mikä hirveä eläinrääkkääjä olen, blaadiblaa. Pidän koirista, olen ajatellut omaakin, mutta jotkut omistajat, huhhuh.

   Lainaa

  30. Minäminä 6.9.2018 9:10
   Tulos: +7 (35 ääntä)
   Leinokki: Katri oli kyllä ärsyttävä, en sitä kiellä. MUTTA: Mä koiranomistajana ymmärrän etenkin ton ohitustilanteiden ongelman. Yritin omalle koiralle opettaa ohitustilanteita, mutta se on vaikeeta ohittaa joku sujuvasti kun se vastaantuleva pölhö jää seisomaan keskelle tietä oman koiransa kanssa. Koira laittaa vaan maate [...]
   Ehdin jo miettiä, että eikö tosiaan kukaan muu koe tätä ongelmana. Kun yritän opettaa koiralleni sujuvaa ohitusta, jossa vastaantulijaan ei kiinnitetä huomiota, niin usein vastaantuleva koira joko parkkeeraa keskelle tietä maahan ja haastaa riitaa omalle koiralleni tai vaihtoehtoisesti haukkuu ja räksyttää. Sellainen on yksiselitteisesti äärettömän epäkohteliasta niin koirilta kuin ihmisiltäkin. Monta kertaa on tullut mieleen, että ehkä minäkin pysähdyn tähän ja katsotaan kumpi jaksaa seistä kauemmin. Varsinkin nuoren koiran keskeneräistä koulutusta se vaikeuttaa huomattavasti, sitten ei enää ole niin väliä, kun koira on aikuinen ja ohitukset on saatu opetettua. Ei se silloinkaan kohteliasta ole. Jotkut pysähtyvät koulutusmielessä koiransa kanssa ohitustilanteessa istumaan paikalle tien reunaan, koska tuo on se helpoin tapa saada koira pidettyä rauhallisena. Se on huomattavasti siedettävämpää, koska sillä on koulutuksellinen tarkoitus, että ohitukset joskus sujuisivat paremmin. Siitä myös puuttuu minun koirani tahallinen provosointi. Silti sekin harmittaa, koska toisen osapuolen paikallaolo pidentää ohitusta ja vaatii siis sekä minulta että nuorelta koiraltani paljon pidempään keskittymistä. Myös epäonnistumisen riski kasvaa, mikä vaikeuttaa tilannetta entisestään. Toki minäkin hoidan pentuni ohituskoulutustilanteita istuttamalla koiraa, mutta teen sen koulutuskentillä, joissa ohittajat ovat vapaaehtoisia, eivät pakon edessä ohittavia. Noin yleisesti, jos itse ei syystä tai toisesta halua kävellä koiransa kanssa ohitustilanteen läpi, niin ehkä se toinenkaan ei halua. Pysähtymällä tekee ohituksesta toiselle tuplapituisen. Kissat, jänikset, hirvet, peurat tai muut vapaana tai hihnassa kulkevat eläimet eivät häiritse. En ole koskaan joutunut esimerkiksi jäniksen kanssa tilanteeseen, jossa se olisi hyppinyt edessä ärsyttämässä niin kauan, että koiran hermot eivät sitä kestäisi. Katri on kyllä ärsyttävä. Mutta hän ei ole ainut, joka ei viitsi kouluttaa koiraansa, vaan sellaisia ovat myös ne paikalleparkkeeraavat isottelijakoirien omistajat.

   Lainaa

  31. Tulos: +78 (84 ääntä)
   Joo: En ole ihmisiä jotka *tahallaan* potkaisevat koiraa, koska jos koira ei osaa olla niin vika on kyllä hihnan toisessa päässä melkein aina. Omistajan potkaiseminen on joskus tullut mieleen kun isot, kaupungissa irti olevat koirat tulevat päälle, mutta ei siinä ole aikaa kun on kiire huolehtia että (kiinni olevalle) [...]
   Minusta on kyllä ihan ok potkaista koiraa, joka hyökkää kimppuun.

   Lainaa

  32. Tulos: +66 (68 ääntä)
   Katri, ei oikein sovi arvostella toisten mielenterveyttä saman kommentin alussa, jonka lopussa uhoilee muita pitämään lemmikkinsä elossa (siten ettei omasi pääse niihin kiinni). Palveluskoira tekee työtä, ja Katri leveilee sillä, ettei sellaisen kannata tulla hänen ja koiransa tielle. Katri itse varmaan myös kampittelee/tönii roskanpoimijoita, ruohonleikkaajia ym. "pönöttäjiä".

   Lainaa

  33. niimpä niin 6.9.2018 10:38
   Tulos: +73 (73 ääntä)
   Hihi: Katri, ei oikein sovi arvostella toisten mielenterveyttä saman kommentin alussa, jonka lopussa uhoilee muita pitämään lemmikkinsä elossa (siten ettei omasi pääse niihin kiinni).
   Tuo toisten haukkuminen ja arvostelu, kun keskustellaan tai väitellään on kyllä kuvottavinta ikinä. Kertoo argumenttien vähyydestä ja heikkoudesta, jos pitää alkaa toisia ameeboiks tai idiooteiksi haukkumaan. Lisäksi antaa todella juntin kuvan ihmisestä. Vielä kun lisätään joukkoon nuo itkunauruhymiöt.

   Lainaa

  34. Vihreä kuvake 6.9.2018 10:49
   Tulos: +11 (31 ääntä)
   Se on jumalauta marsu: Eikö kukaan ihan oikeasti aikonut huomauttaa, että toi on marsu eikä jänis?
   Kiitos! Mietin jo, että onko mun näössä vikaa.

   Lainaa

  35. Vihreä kuvake 6.9.2018 11:08
   Tulos: +22 (28 ääntä)
   Mutta joo, asiasta. Oman keskikokoisen koirani kutsun aina ihan viereen, kun tulee muita vastaan, oli niillä mukana eläimiä tai ei. Semmosta on sattunut, että toinen sitten yllättäen päästää pienen fifinsä pitkässä hihnassa "moikkaamaan" mitään kysymättä. Sitten luikitaan karkuun säikähtäneinä, kun mun koira sanoo mielipiteensä siitä, kun tullaan iholle. Varsinkin, kun itse on lyhyessä hihnassa, eikä voi väistää. Joku tuolla mainitsikin siitä makaamisesta myös. On kyllä vähän tympeää sekin, että toinen koira lösähtää tien keskilinjan yli maaten, omistaja seisoo löysän hihnan kanssa tien toisessa laidassa ja siitä pitäisi mennä ohi. Varmaan koirakohtaista, mikä tuo motiivi on, onko haastetta vai opetettua, joku voi ehkä jopa alistua, mutta omani siitä välillä provosoituu. Tietenkin sitten väistetään pientareen kautta, mutta tie voi olla pitkään tukossa muilta, kun jotkut koirat heittäytyy jo reilustu ennakoiden. Onneksi hellällä mutta määrätietoisella koulutuksella oma kaveri on oppinut oikein hyvin toimimaan liikenteessä, vaikka arka onkin! :) Ja suurin osa kohtaamisista menee tosi hyvin, niin koirien kuin omistajienkin osalta :D

   Lainaa

  36. abort mission 6.9.2018 11:19
   Tulos: +36 (44 ääntä)
   Ärsyttikö ketään muuta se, että tommosia suht humoristisia fraaseja ("ei kaikki muumit laaksossa", "vian ei tarvi olla suuri, kun on korvien välissä", "ei voi kauhalla vaatia jne") käytettiin noin aggressiivisessa keskustelussa? Ja nuo oli kolmen eri henkilön suusta, niin tuli semmonen vaikutelma että yritetään panna paremmaksi siinä, kenellä on nokkelin tapa haukkua toisen älykkyyttä. Mikä nyt tarkemmin ajateltuna ei oo erityisen harvinaista nettikeskustelussa, mutta paninpahan merkille.

   Lainaa

  37. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Monilla eläinvihaajilla on koira jota pitävät huonosti. Pelkkä egonjatke ei sen kummempaa.

   Lainaa

  38. Tulos: +54 (58 ääntä)
   Voin vaan kuvitella Katrin itkupotkuraivoa kun iso Maine Coon vetää sen koiraa turpiin.

   Lainaa

  39. Tulos: +57 (57 ääntä)
   Koiranomistaja: Puskista yllättäen hyppivät vapaana kulkevat kissat, kaikki rusakot ja hihnakissat jotka kulkee leveästi kävelytiellä on kyllä kaikki potentiaalisia aamukävelyn pilaajia.
   Näin sanoo juurikin minäminäminä-ihminen, jatkan jatkossain kissani ulkoiluttamista, pidit siitä tai et. Kissa tykkää monista koirista, ei niiden idiooteista omistajista.

   Lainaa

  40. Se jokin random henkilö 6.9.2018 11:49
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Katrin asenteesta tuli mieleen ala-astelaisten "ei väistytä, ei väistytä"-hokema.

   Lainaa

  41. Pipariparru 6.9.2018 11:53
   Tulos: +45 (45 ääntä)
   Leon: Toivon että Katri putoaa kaivoon.
   No ei. Kaivon vesi pilaantuisi.

   Lainaa

  42. Tulos: -4 (36 ääntä)
   Se on jumalauta marsu: Eikö kukaan ihan oikeasti aikonut huomauttaa, että toi on marsu eikä jänis?
   Kanihan tuo kyllä on, ei ole tommoinen nenä marsulla. Ihme pätemistä asioista joista ei mitään tiedä. :D

   Lainaa

  43. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Murmurmurmeli: Tarkoitettiinko tässä palveluskoiralla nyt jotain palveluskoirarotuista koiraa, kuten itse ymmärsin, vai käytetäänkö sanaa väärin jostain ihan muusta asiasta? Esim. “töissä olevasta” koirasta kuten avustajakoirasta? Koska en ihan ymmärtänyt mitä väliä sillä on, onko kyseessä palveluskoira vai jonkun muun rotuinen mitä tähän väistämiseen ja muuhun tulee.
   Käsitin itse että palvelukoiraa, eli esim. sokeaa tai pyörätuolissa olevaa omistajaa auttava koira. Ilman muuta pitäisi väistää, eikä olettaa että vammainen henkilö kävelisi nopeammin. Eihän sokea edes näe takaa tulevia koiria.

   Lainaa

  44. Tulos: +58 (58 ääntä)
   Katrin logiikka. Hommaa ison koiran eikä kouluta sitä laiskuuttaan/osaamattomuuttaan olemaan rähisemättä ohitustilanteessa, ja kelaa että "hei mullahan on etuajo-oikeus kun tää mun rakki on isompi ja kovaäänisempi! Pois alta tai tulee ruumiita!". Katrilla varmaan liikennesäännötkin menee niin että kaikki pienemmät väistävät hänen citymaasturiaan.

   Lainaa

  45. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Katrilta koirat pois. Sillä se selviää. Idiootti täytyy olla jos ei tajua miksi palveluskoirat on olemassa.

   Lainaa

  46. yli opisto hörhö 6.9.2018 16:04
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Ihan oikeasti voitais harkita lemmikkien tai ainakin koirien hankkijoille jonkin sortin soveltuvuustestiä. Puhutaan eläimistä mitkä kykenee tuottamaan hyvin suurta ja pysyvää vahinkoa ihmisille ja muille eläimille, niin sitten aina lueskellaan näistä omistajista jotka ei vaan välitä onko se oma turre hyvin vai hyvin huonosti koulutettu "kun se on tuon toisen syytä etten pysty pitämään omaa koiraani hallinnassa". Toki on vain helpompaa nostaa kädet pystyyn ja sanoa että joku rotu on "tappajakoira" luonnostaan mutta kun ei se nyt ihan niin mene. Onhan toki yksilötasolla käytöshäiriöitä millä tahansa rodulla mutta jos omistajilla olisi pienintäkin aavistusta siitä miten sitä koiraa pitäisi kouluttaa tai kohdella niin silläkin jo päästäis aika pitkälle.

   Lainaa

  47. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Tuli tästä mieleen kun käytiin kylässä rauhallisella omakotitaloalueella ja ajoimme hyvin avoimen pihan ohi. Ei ollut aitaa, ei edes puita tai pensaita. Pihassa, parin metrin päässä tiestä seisoi isokokoinen koira. Ihmettelin ääneen "toi koira on vapaana". Mieheni siihen, "joo se on aina, mutta se on hyvin koulutettu." Kysyin että entä jos vaikka kissa menee ohi. "Se ei lähde tosta pihasta mihinkään". Täytyy nostaa hattua omistajille.

   Lainaa

  48. Tulos: +4 (32 ääntä)
   "Enään" kertoo kaiken oleellisen ihmisen älykkyydestä.

   Lainaa

  49. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Mitä enemmän lemmikkejä, pääos. kissoja ja koiria, sitä enemmän ääliöitä, jotka eivät joko jaksa, ehdi tai halua kouluttaa lemmikkejään. Ja kuka sen kovimman hinnan maksaa siitävettä SINÄ olet huono lemmikinomistaja? Se eläin ja se ihminen/eläin, kenen kimppuun se sinun lemmikkisi käy. Järki käteen. Karmeinta on se, että kaikki eivät tajua sitä, että se on aina omistajan vika, jos eläin käyttäytyy ei-toivottavasti ja kostaa sen eläimelle. Tässä maailmassa on niin paljon sadistisia ja hulluja, että jos päästät kissas vapaaks ulos ja se tapetaan, se on SUN vika.

   Lainaa

  50. Arkkienkeli 6.9.2018 17:30
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Jaahans... Katri sekoittanee vinttikoiransa johonkin jalostettuun sotakoiraan joka metsästää ja syö paljon. Vinttikoira on hyvin laiha otus. Toki jalostettu metsästämään mutta tappamisen suhteen ne ovat melko arkoja. Ja syövät vähän.

   Lainaa

  51. Tulos: +38 (38 ääntä)
   Katrin kaltaisten ääliöiden takia toivon että Suomeen otettaisiin käyttöön "koira-ajokortti". Koiran saisi hankkia vasta tuon kortin suoritettuaan, ja sen saadakseen täytyisi tietää koiran koulutuksen alkeet.

   Lainaa

  52. Tulos: +51 (53 ääntä)
   ….: Katrin kaltaisten ääliöiden takia toivon että Suomeen otettaisiin käyttöön “koira-ajokortti”. Koiran saisi hankkia vasta tuon kortin suoritettuaan, ja sen saadakseen täytyisi tietää koiran koulutuksen alkeet.
   Mille tahansa mikä ei ole kaktus pitäisi olla ajokortti. Olen omannut jyrsijöitä ihan pienestä asti, tarkoitin pelkkää hyvää. Mutta kuusivuotiaille tulee virheitä kuten "ainiinjoo se vesipullo pitäisi täyttää, koskakohan täytin, AAARGH". Näen vieläkin painajaisia melkein-nääntyneistä hiiristä. Annoin vettä käsin tipoittain, ne tokenivat. Mutta eihän senikäistä olisi pitänyt jättää päävastuuseen mistään eläimestä, ja voin vain kuvitella -kauhulla -minkälaisia painajaisia näkisin jos ne eivät olisi toenneet.

   Lainaa

  53. Tulos: +27 (29 ääntä)
   CC: Kanihan tuo kyllä on, ei ole tommoinen nenä marsulla. Ihme pätemistä asioista joista ei mitään tiedä.
   Olet oikeassa. Se on kani, jonka korvat eivät ole näkyvissä. Googletin marsun ja sillä on sieraimet enemmän näkyvillä.

   Lainaa

  54. uskomatonta 6.9.2018 19:49
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Palveluskoiria KUULUU väistää. Niiden toiminnalle tulee aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa, koska niiden omistajilla on toimintakyvyn rajoitteita. Jolloin Katrin kaltaiset monsterikoirien omistajat voivat aiheuttaa todellisia vaaratilanteita sekä palveluskoiralle että sen omistajalle, koska omistaja tukeutuu koiraan voidakseen pärjätäkseen ulkona liikkuessa. Eli jos tiedät ja hyväksyt, että oma koirasi on kesyttämätön metsäpeto, valitset samalla myös sen vaihtoehdon, että kierrät mahdollisimman kaukaa (vaikka penkan kautta) väistäen ja muille mahdollisimman vähän haittaa aiheuttaen. Etenkin kun vastaan tulee palveluskoira. Huonosti koulutettu koira on SINUN valintasi kuten on koiran omistajuuskin. Siitä ei saa aiheutua haittaa saati vaaraa kenellekään muulle.

   Lainaa

  55. fakta homma 6.9.2018 20:01
   Tulos: +12 (38 ääntä)
   Möh: Samoin. Paitsi ettei kerrostalossa ole pihahäkkiä. Kissaparat, eivät voineet mitään avioerolle ja pakkomuutolle.
   Veikö mies talon ja auton? Tyypillistä. Avioliiton aikana kootaan omaisuutta - miehelle. Liian usein nainen hoitaa lapset ilmaiseksi kotona, kun mies kartuttaa omaisuuttaan ja huolehtii kaiken omiin nimiinsä. Jos tulee ero, joutuu aina se vaimo ulos yhteisestä kodista. Kaupungin vuokratalot ja linja-autot on täynnä köyhiä naisia... Yleensä naisella on vielä lapsi tai lemmikit vastuullaan, kun mies jää yksin rellestämään isoon taloon. Kyllä miehet aina osaa itsestään huolta pitää. Naistenkin pitäisi oppia nyt jo vihdoin.

   Lainaa

  56. Vaniljankukka 6.9.2018 20:04
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Timi Metsänkaiku: Katri on varmaan joku perseestä vedettävä soittorasia, kun jaksaa samaa epävireistä paskaansa suoltaa ulos kommentista toiseen.
   Nauroin tälle, liikaa. (Olen toki valvonut tällä hetkellä myöskin hieman liikaa joten se voi selittää.) Suomen kielen rujous ja kauneus samassa paketissa. Kiitos tästä! :D

   Lainaa

  57. Mitävittuanyttaas 6.9.2018 20:14
   Tulos: +2 (14 ääntä)
   Haista vittu, Katri.

   Lainaa

  58. Vaniljankukka 6.9.2018 20:21
   Tulos: +47 (51 ääntä)
   Itse mokasta sen verran että nyt kun on useampikin vastaava tullut luettua niin hämmästys on suuri: Miten ihmeessä ketään voi häiritä ulkoileva kissa joka on rauhallisesti hihnassa ja valjaissa ihan niin kuin koiratkin? Syökö ne kissat koiria? Jotain Hulkin kokoisia megakatteja jotka raatelee kuoliaaksi tai vähintään sairaalakuntoon kaikki muut eläimet ja niiden omistajat? Ainakin mun kissa lähinnä menee sellaiseksi littanaksi lätyksi vasten maata jo kauan ennen kuin kohti tuleva ihminen tai eläin on edes ehtinyt lähelle. Syynä se että kissa pelkää ja koittaa maastoutua piiloon. Yleensä ihmiset on olleet todella ystävällisiä, ainoana poikkeuksena 2 pyöräilijää jotka pyynnöistäni huolimatta suhasivat pyörällään täysiä suoraan kissan vierestä niin että kivet lentivät kissan päälle. Mikä oli aika helvetin perseestä kun toinen pelkää jo muutenkin ja inä koitan vakuuttaa että kaikkea liikkuvaa ei tarvitse pelätä. Sitten yksi ainoa koira-ihminen oli vähän outo. Änki koiransa kanssa tutustumaan vaikka pyysin etteivät tule kun kissa pelkää. Oltiin todella laidassa jossain heinikossa eli ei ollut mistään väistämisestä kyse. Koiran omistaja otti nokkiinsa syvästikkin vaikka koitin mahdollisimman ystävällisesti ja pahoitellen pyytää että antaisivat meidän olla rauhassa. Kuulema turhaa kissan paapomista ja jäkäti jäkäti, tuli nyt kyllä paha mieli kun ei koira saanut leikkiä kissan kanssa. (Koira näytti olevan ihan fine, ihminen taasen vaikutti siltä että koko maailma on ihan epäreilu ja perseestä.) On ollut huikeaa kun on saanut seurata kuinka kissa virkistyy ja saa todella paljon elämän intoa ja tarmokkuutta lisää kun pääsee ulos. Kuinka toinen saa nauttia raikkaasta ilmasta ja nähdä uusia paikkoja. Ei tulisi enää mieleenkään että pitäisin kissaani lukittuna sisälle 24/7 loppuiän ajan. Mutta en kyllä hyväksy sitäkään että kissat jätetään heitteille ja annetaan liikkua vapaana. Niitä omistajia en todellakaan siedä, kun eipä näytä paljoa kiinostavan onko perheenjäsen kuollut vai missä milloinkin viipottaa ja missä kunnossa saati tuleekohan enää ollenkaan kotiin. En myöskään tuomkitse heitä jotka eivät syystä tai toisesta pääse ulkoiluttamaan kissaansa/kissojaan. Siihen voi olla monta syytä. Toivottavaa toki on aina että kissakin pääsisi turvallisesti nauttimaan ulokoilusta ja saisi elämäänsä muutakin sisältöä kuin sen sisällä köpöttelyn. Mutta että koirien omistajat PELKÄÄ hihnassa ulkoilevia kissoja? Nyt menee ohi ja lujaa. Irti juokseva kissa toki voi jo aiheuttaa ongelmia mutta sitten on kyllä jo koiran omistajassa jotain vikaa jos ei osaa hallita koiraansa niin että se pysyy hihnassa ja noh, hallinnassa. Käsitän siis tuon niin että se irtokissa juoksee ohi ja koira innostuu. Tai sitten ne irtokissatkin on alkaneet repimään koirarassukoilta päitä irti tai jotain. Ps. En ole erikseen mikään "kissaihminen", koira on tulossa uudeksi perheenjäseneksi ensi keväänä todella hartaasti toivottuna lisäyksenä pieneen jengiimme. :) Toivottavasti tuleva koira ei päädy naapurin kissan päivälliseksi.

   Lainaa

  59. Vihreä kuvake 6.9.2018 20:40
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   CC: Kanihan tuo kyllä on, ei ole tommoinen nenä marsulla. Ihme pätemistä asioista joista ei mitään tiedä.
   Oli ihan pakko googlata ja verrata noi nenät! :D Vaikuttaa kovasti, että erehdyin. Näyttää tosi paljon marsulta, mutta nenä toden totta näyttäisi kanin nenältä.

   Lainaa

  60. Vihreä kuvake 6.9.2018 20:43
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   yli opisto hörhö: Ihan oikeasti voitais harkita lemmikkien tai ainakin koirien hankkijoille jonkin sortin soveltuvuustestiä. Puhutaan eläimistä mitkä kykenee tuottamaan hyvin suurta ja pysyvää vahinkoa ihmisille ja muille eläimille, niin sitten aina lueskellaan näistä omistajista jotka ei vaan välitä onko se oma turre hyvin vai hyvin [...]
   Mä oon tavallaan samaa mieltä, mutta miten sitä voisi valvoa... Pentutehtailu lisääntyisi entisestään, ja kynnys viedä "laiton" koira lääkäriin voisi olla korkea... :/

   Lainaa

  61. Vihreä kuvake 6.9.2018 20:54
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Vaniljankukka: Itse mokasta sen verran että nyt kun on useampikin vastaava tullut luettua niin hämmästys on suuri: Miten ihmeessä ketään voi häiritä ulkoileva kissa joka on rauhallisesti hihnassa ja valjaissa ihan niin kuin koiratkin? Syökö ne kissat koiria? Jotain Hulkin kokoisia megakatteja jotka raatelee kuoliaaksi tai vähintään [...]
   Tosta koiria syövästä megakatista tuli mieleen meidän vanha naapuri. Asuttiin aika rauhallisella seudulla. Itse en kyllä sielläkään olisi kissaa vapaana pitänyt, taajamaa kuitenkin. Naapurin aika pienikokoinen ja nuori kissa oli usein vapaana ja juoksi päin, kun näki meidän koiran. Tuli parin metrin päähän, nousi takajaloilleen ja huitoi etutassuilla kuin nyrkkeilijä. Ei sähissyt tai irvistänyt kuitenkaan.

   Lainaa

  62. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Vaniljankukka: Itse mokasta sen verran että nyt kun on useampikin vastaava tullut luettua niin hämmästys on suuri: Miten ihmeessä ketään voi häiritä ulkoileva kissa joka on rauhallisesti hihnassa ja valjaissa ihan niin kuin koiratkin? Syökö ne kissat koiria? Jotain Hulkin kokoisia megakatteja jotka raatelee kuoliaaksi tai vähintään [...]
   Minusta on tosi kiva että jotkut viitsii kissojansa ulkoiluttaa fiksusti eli kytkettynä (tai tarhassa jos mahdollista). Ei muitakaan eläimiä sovi vapaana pitää ja hirveä huuto tulisi jos jonkun koira hilluisi toisten pihoilla samaan tyyliin kun naapurin kissa hilluu meidän pihalla... Minä tykkään kissoista, mutta en käsitä vapaanapitämisen kulttuuria ja niitä erityisvapauksia mitä niiden omistajat itselleen ottaa. Varsinkin kun itsellä on myös kaneja, jotka ulkoilee aitauksessa joskus. En ymmärrä mikä oikeus toisilla on päästää lemmikkejään kiusaamaan meidän lemmikkejä meidän pihalla. Kytkettynä ulkoilevan kissan ei pitäisi ärsyttää kyllä ketään. Ainoa mikä tulee mieleen on juuri tuommoiset mokan Katrin tyyliset itsekeskeiset törpöt jotka näkee että oman koiran aggressiivisuus on vastaantulijan vika. On ihan ymmärrettävää että koira pillastuu kissan nähdessään mutta ei se nyt kissan tai omistajan vika ole. Vois ihan vaan hyväksyä että kadulla on muitakin kulkijoita ja kiertää kaukaa ne jotka saa koiran kiehumaan.

   Lainaa

  63. Epäpoliitikko 6.9.2018 21:48
   Tulos: -16 (26 ääntä)
   fakta homma: Veikö mies talon ja auton? Tyypillistä. Avioliiton aikana kootaan omaisuutta – miehelle. Liian usein nainen hoitaa lapset ilmaiseksi kotona, kun mies kartuttaa omaisuuttaan ja huolehtii kaiken omiin nimiinsä. Jos tulee ero, joutuu aina se vaimo ulos yhteisestä kodista. Kaupungin vuokratalot ja linja-autot on [...]
   Olipas ällöttävä ajatuskuvio - eivätkö kaikki olekaan häviäjiä erossa?

   Lainaa

  64. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Arkkienkeli: Jaahans… Katri sekoittanee vinttikoiransa johonkin jalostettuun sotakoiraan joka metsästää ja syö paljon. Vinttikoira on hyvin laiha otus. Toki jalostettu metsästämään mutta tappamisen suhteen ne ovat melko arkoja. Ja syövät vähän.
   Nyt meni aika helvatun reippaasti metsään, vinttikoira nimenomaan eroaa muista metsästyskoirista siinä, että se tappaa saaliinsa katkaisemalla nopealla heilautuksella saaliin niskan, arkuus on siitä kaukana kun vietit jylläävät. Eikä niiden ruokahalussa ole mitään vikaa vaikka laihoja ovatkin, syövät myös saaliinsa jos annetaan. Ei täyspäinen vinttikoira hyvissä käsissä ihmisen tai koirankaan päälle käy, mutta saalistus- ja tappoon asti viettiä siltä löytyy ihan luonnostaan, ja huono saalisvietti on aina poikkeus. Hyvä omistaja tuntee koiransa vietit ja pitää sitä asianmukaisesti, mieluummin hieman pahimpaan etukäteen varautuen. Siksi moni käyttää vinttarilla sitä koppaa kun juoksutetaan vapaana sallituilla alueilla.

   Lainaa

  65. Tulos: +31 (31 ääntä)
   Suksi Katri vittuun. Mulla on samanlainen oikeus ulkoiluttaa kissaa hihnassa ku sulla koiraa. Kannattaisi kouluttaa koira paremmin, jos se käyttäytyy uhkaavasti muita koiria, tai kissoja kohtaan.

   Lainaa

  66. Tulos: +22 (34 ääntä)
   Pakko sanoa, että yksi ärsyttävimmistä asioista takaisin Suomeen muuttamisen jälkeen on ollut suomalaisten käsittämätön välinpitämättömyys ja muiden huomioimattomuus. Eri maissa on eri tavat, mutta kyllä suomalaiset voisivat opetella ottamaan muut vähän paremmin huomioon. Englannissa näki hyvin harvoin räksyttäviä koiria, vaikka koiria oli ihmisillä paljon. Englannissa koirat olivat käytännössä aina hyvin koulutettuja eli pysyivät omistajansa vieressä, eivätkä juoksennelleet ympäriinsä julkisilla paikoilla kulkiessa. Käytännössä aina koira oli hihnassa ja sillä oli kuonokoppa, kun taas Suomessa koiria pidetään irrallaan, vaikka niitä ei selvästikään ole koulutettu kunnolla. Englannissa huomataan muut kulkijat. Ahtaalla jalkakäytävällä pysähdytään odottamaan vastaantulijaa, jos kohdalle sattuu hyvä väistöpaikka. Väistäjää kiitetään käytännössä aina. Sorryt lentelevät ympäriinsä pienestäkin syystä ja aika usein molemmat osapuolet pahoittelevat, vaikka toinen olisi täysin syytön. Vastaantulijoille hymyillään. Pleaset ja thank yout ovat ahkerassa käytössä, vaikka täytyy myöntää, että please ei ole oikeastaan käänny kunnolla suomeksi, sillä meillä sama asia ilmaistaan muilla tavoilla (jos ilmaistaan).

   Lainaa

  67. möömöö 7.9.2018 12:20
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   Mursu: Tarkoitettiinko tässä palveluskoiralla nyt jotain palveluskoirarotuista koiraa, kuten itse ymmärsin, vai käytetäänkö sanaa väärin jostain ihan muusta asiasta? Esim. “töissä olevasta” koirasta kuten avustajakoirasta? Koska en ihan ymmärtänyt mitä väliä sillä on, onko kyseessä palveluskoira vai jonkun muun rotuinen mitä tähän väistämiseen ja muuhun tulee.
   Katri käyttää "palveluskoiraa" halventavana nimikkeenä, jonka alle mahtuvat lähes kaikki koirat, jotka eivät ole vinttikoiria. Koska vinttikoirat ovat omistajiensa mielestä ainoita oikeita koiria. Ja keskimäärin paljon parempia kuin mitkään muut. Niin kuin tietty omistajansakin. Oikeastaan vinttikoirat ovat ainoita eläimiä, mitä ylipäätään saisi olla olemassa. Niin kuin katrin kommentistakin jo käy ilmi.

   Lainaa

  68. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Katri, hyi helvetti mikä ihminen olet. Häpeä sika.

   Lainaa

  69. Sijaiskärsijä 7.9.2018 17:50
   Tulos: +2 (18 ääntä)
   fakta homma: Veikö mies talon ja auton? Tyypillistä. Avioliiton aikana kootaan omaisuutta – miehelle. Liian usein nainen hoitaa lapset ilmaiseksi kotona, kun mies kartuttaa omaisuuttaan ja huolehtii kaiken omiin nimiinsä. Jos tulee ero, joutuu aina se vaimo ulos yhteisestä kodista. Kaupungin vuokratalot ja linja-autot on täynnä köyhiä naisia… Yleensä naisella on vielä lapsi tai lemmikit vastuullaan, kun mies jää yksin rellestämään isoon taloon. Kyllä miehet aina osaa itsestään huolta pitää. Naistenkin pitäisi oppia nyt jo vihdoin.
   Suomessa kyllä laki huolehtii yhteisen omaisuuden tasapuolisesta jakamisesta avioeron koittaessa, ellei sitten ole laadittu avioehtoa. Useinhan kuvio menee niin (varsinkin tuoreempien liittojen osalta), että kämpässä on niin paljon lainaa, ettei kumpikaan osapuoli pysty sitä yksin hoitamaan. Seurauksena kämppä menee myyntiin ja kumpikin muuttaa pienempään tahoilleen. Yleensä siinä myös palaa sen verran rahaa, että asuminen (tai eläminen ylipäätään) ei ole kovin leveätä sen eron jälkeen. Mutta ei siitä(kään) pidä miehiä kategorisesti lähteä syyllistämään, vaikka se nykyään kovin trendikästä onkin.

   Lainaa

  70. niin tai näin 7.9.2018 19:45
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   möömöö: Katri käyttää “palveluskoiraa” halventavana nimikkeenä, jonka alle mahtuvat lähes kaikki koirat, jotka eivät ole vinttikoiria. Koska vinttikoirat ovat omistajiensa mielestä ainoita oikeita koiria. Ja keskimäärin paljon parempia kuin mitkään muut. Niin kuin tietty omistajansakin. Oikeastaan vinttikoirat ovat ainoita [...]
   Itse ymmärsin, että Katri tarkoitti palveluskoiraa sanan siinä merkityksessä, että se on koulutettu palveluskoira. Eli opaskoira tms. Näköjään ei ollutkaan yksitulkintainen juttu :D

   Lainaa

  71. Karabinieeri 7.9.2018 19:48
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Katri vaikuttaa oikein tyypilliseltä "elämäm koulu koirakerholaiselta" joka on aina sitä mieltä että se oma rotikka (tämä on vain esimerkki) nimeltä Fifi on se paras koira maailmassa, ja muilla on vaan rakkeja ja rottia. Ja muut eläimet ovat paskaa... Trust me, olen nähnyt näitä ihan tarpeeksi

   Lainaa

  72. Tulos: +10 (14 ääntä)
   NN: Pakko sanoa, että yksi ärsyttävimmistä asioista takaisin Suomeen muuttamisen jälkeen on ollut suomalaisten käsittämätön välinpitämättömyys ja muiden huomioimattomuus. Eri maissa on eri tavat, mutta kyllä suomalaiset voisivat opetella ottamaan muut vähän paremmin huomioon. Englannissa näki hyvin harvoin räksyttäviä [...]
   Sama juttu tsekeissä, jossa ei tuntunut mitenkään oudolta että lähes kaikki pitivät koiria vapaina. Ei tarvinnut pelätä, koska kaikki koirat oli hyvin koulutettu.

   Lainaa

  73. möömöö 7.9.2018 22:20
   Tulos: +6 (28 ääntä)
   Niistä koirista kasvaa eurooppalaiseen tyyliin kasvatettuina vähän erilaisia. Ei se ole mistään koulutuksesta kiinni (ainakaan pelkästään, eikä ainakaan tavoitteellisesta sellaisesta). Päinvastoin. Isolla osalla ihmisistä esim Englannissa on ihan vaan lemmikkejä, joiden kanssa ei ole juuri ikinä tehty mitään. Mutta kun se ilmapiiri on sallivampi ja koirat usein kulkevat pikkupennuista pitäen omistajiensa perässä irti joka paikassa, niin ne oppivat siihen. Suomessa koiraa ei saa viedä mihinkään, sen täytyy aina ja ehdottomasti olla kiinni. Ja silti aina joku pahoittaa mielensä. Suomalainen koira käy ulkoilemassa hihnassa lenkillä. Se ei opi samaan tapaan leppoisaan hengailuun ihmisten ilmoilla, niinkuin taas monissa esim Keski-Euroopan maissa. Lisäksi monin paikoin koirat steriloidaan/kastroidaan jo todella pieninä, jolloin ne ikäänkuin eivät koskaan kasva aikuisiksi ja tavallaan jäävät hieman hyväntahtoisen hölmölle pikkupentu tasolle.

   Lainaa

  74. Tulos: -30 (32 ääntä)
   Katri on täysin oikeassa, ja te kaikki vastaan väittävät olette idiootteja. jos teillä on helpppo koira, niin menkää vittu ohi, älkääkä jääkö odottamaan ett se vastaan tulevava "paha" koira tekee jotain.

   Lainaa

  75. Tulos: +21 (25 ääntä)
   möömöö: Niistä koirista kasvaa eurooppalaiseen tyyliin kasvatettuina vähän erilaisia. Ei se ole mistään koulutuksesta kiinni (ainakaan pelkästään, eikä ainakaan tavoitteellisesta sellaisesta). Päinvastoin. Isolla osalla ihmisistä esim Englannissa on ihan vaan lemmikkejä, joiden kanssa ei ole juuri ikinä tehty mitään. Mutta [...]
   No ei nyt ihan niinkään. Suomessa olen nähnyt ihan liian monta koiraa irti paikoissa joissa koiria ei tosiaankaan saisi olla irti, isoja ja päällekäyviä lisäksi, mutta brittikoirat ovat saatanasta. Ainakin omalla asuinalueellani koirankakkaa oli suunnilleen saman verran kuin asfalttia, eikä mitään talven jäljeltä paljastuneita, vaan suuria haisevia kasoja. Yksi nainen yritti heittää kakalla kun huomautin että jospa siivoaisit kun koira teki suurta läjää jalkakäytävälle. Saksassa asuessani naapuri uhkaili että jos valitan hänen koiristaan niin ne eivät tapa vain (kytkettyä) kissaani vaan minut myös. Suomessa on oikeastaan mielestäni siistimpää, aina ärsyttää tämä "no miksi meidän pitäisi kun ei muutkaan" asenne -ehkäpä voisimme olla siitä ylpeitä että olemme ainakin jotenkuten sivistynyt ja puhdas maa, ja pyrkiä sitä vaalimaan? (En kannata siirtolaisvastaisuutta, miehenikin on ulkomaalainen, tarkoitan hyvien käytöstapojen kohtelemista kansallisaarteena).

   Lainaa

  76. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Olen aina rakastanut eläimiä, koiria ja kissoja. Oli kyllä yllätys, kun ulkoilutin kissaa (valjaissa) ja puskista ryntäsi - kyllä, vapaana oleva - saluki, perässä tuli kohta kaksi lisää. Kävivät onneksi minun kimppuuni ja repivät farkkujen lahkeita. Eivät ehtineet koskea kissaan. Vedin roiman läpsyn ensimmäisen kuonoon enkä häpeä. Perässä tuli hetken päästä omistaja, joka selitti ulkoiluttavansa kenneliään... :o Selvittelin asiaa myöhemmin ja tällä leidillähän on todellakin kennel, salukeja riittää. Eivät ole koulutettuja, erittäin ikäviä koiria tavata missään. Nyt ulkoilen Puosun kanssa ihan sisäpihalla ja lähipuistossa. Ai niin, omistaja ei edes pahoitellut koirien käytöstä tai farkkujen repimistä. Oli siis minun vikani. En pystynyt jäämään paikalle riitelemään. En vaan jaksa ymmärtää, miksi jotkut ihmiset eivät kouluta koiriaan lainkaan.

   Lainaa

  77. Tulos: +9 (19 ääntä)
   Katri, olet kelvoton eläintenkasvattaja ja häpeksi kunnollisille koiranomistajille. Toivottavasti haukkaat ongenkoukkumakkaraa.

   Lainaa

  78. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Jopas: Katri on täysin oikeassa, ja te kaikki vastaan väittävät olette idiootteja. jos teillä on helpppo koira, niin menkää vⅰttu ohi, älkääkä jääkö odottamaan ett se vastaan tulevava “paha” koira tekee jotain.
   Moi Katri/Katrin beta poikaystävä. Sun laisesi idiootit, jotka hankkivat koiran munanjatkeeksi, hankkimatta edes perustietoa kyseisestä rodusta, pitäis laittaa vankilaan.

   Lainaa

  79. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Lellu: Olen aina rakastanut eläimiä, koiria ja kissoja. Oli kyllä yllätys, kun ulkoilutin kissaa (valjaissa) ja puskista ryntäsi – kyllä, vapaana oleva – saluki, perässä tuli kohta kaksi lisää. Kävivät onneksi minun kimppuuni ja repivät farkkujen lahkeita. Eivät ehtineet koskea kissaan. Vedin roiman läpsyn ensimmäisen [...]
   Jos koiraa välttämättä haluaa pitää vapaana, sen pitäisi ehdottomasti pitää omistajaansa johtajanaan, ei toisinpäin. Koiran pitäisi siis olla hyvin koulutettu. Valitettavasti Suomessa juuri nämä idiootit, jotka eivät osaa kouluttaa koiriaan, haluavat pitää koiriaan vapaana.

   Lainaa

  80. Tulos: +17 (19 ääntä)
   ….: Jos koiraa välttämättä haluaa pitää vapaana, sen pitäisi ehdottomasti pitää omistajaansa johtajanaan, ei toisinpäin. Koiran pitäisi siis olla hyvin koulutettu. Valitettavasti Suomessa juuri nämä idiootit, jotka eivät osaa kouluttaa koiriaan, haluavat pitää koiriaan vapaana.
   Olipa kuinka koulutettu koira tahansa, se on hyvä pitää kiinni. Ensinnäkään se ei sitä koiraa haittaa yhtään. Se myös antaa turvallisuudentunnetta koiralle, jolloin koira ei niin helposti reagoi ärsytyksiin. Niin, ja koira voi, koulutuksesta huolimatta, hermostua vinkuvasta lapsen pyörästä.

   Lainaa

  81. Tulos: -4 (4 ääntä)
   No höh. Kannattaisi hankkia se paha pk- rotuinen, niin saa pitää irtikin. Ihan Suomessa, ihan laillisesti. Omilla koulutusalueillaan tietysti.

   Lainaa

  82. Kummallista 10.9.2018 22:04
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   texmex: “Enään” kertoo kaiken oleellisen ihmisen älykkyydestä.
   "Enään" tarvisit paremman jutun trollataksesi. Sori, kukaan ei enään tarttunut syöttiin. Joku toinen kerta enään sitten. :)

   Lainaa

  83. Tippa Maddick 20.10.2018 23:42
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Vihreä kuvake: Tosta koiria syövästä megakatista tuli mieleen meidän vanha naapuri. Asuttiin aika rauhallisella seudulla. Itse en kyllä sielläkään olisi kissaa vapaana pitänyt, taajamaa kuitenkin. Naapurin aika pienikokoinen ja nuori kissa oli usein vapaana ja juoksi päin, kun näki meidän koiran. Tuli parin metrin päähän, nousi [...]
   Ja tästä tuli mieleen kaverin isän kolli kauan sitten. Se oli valtava. Isoluinen, kyllä. Läski, kyllä. Helvetin häijy, kyllä. Paitsi tietenkin omassa porukassa lutuinen kehrääjä. Kysäisin sitten kaverin isältä että kuinka se voikin olla niin ylipainoinen kun sille annettiin ruokaa ihan maltillisesti. Kaksi syytä kertoi Osmo. Kolli kävi ensiksikin omin nokkinensa lähimetsästä vähän lisää ruokaa, kaikki jänikset ja sitä pienemmät kuuluvat ruokalistalle. Toinen syy oli naapurin schäfer, tai oikeastaan sen ruokakuppi. Jos kollilla oli nälkä ja ruokakuppi oli jo syöty tyhjäksi eikä se viitsinyt lähteä metsästämään, se kyttäsi milloin schäferin ruokakuppi täytettiin ja millä. Jos menu tyydytti, se marssi naapuriin ja söi. Jos schäfer oli eri mieltä, tuli turpaan. Yleensä ei ollut.

   Lainaa

  84. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Tälleen liikuntarajoitteisena koiranomistajana jotkut osaa olla aivan perseestä. Onneks suurin osa täällä asuvista laumanomistajista on sen verran fiksuja että siirtää koko porukan nurmikolle jos näkee että joku tulee vastaan (erityisesti minä tai muut alueen liikuntarajoitteiset koiranomistajat, joita siis on useampi, koska meille nyt ei oo niin helppoa siirtyä sinne nurmikolle kävelemään rollaattorien ja keppien kanssa). Ei voi ymmärtää millanen ihminen on sitä mieltä, että HÄNEN koiransa menee kyllä jonkun toisen palveluskoiran edelle. Herranjumala.

   Lainaa

  85. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Tuliski vastaan vinttikoirineen ni katottais kumpi väistää, luurankokoira vai mun pittis...

   Lainaa

  86. Anarkismi on hyvä aate 6.4.2020 21:37
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   En tiedä näkeekö vanhat silmäni oikein, mutta jänön korva näyttäisi olevan irti? Aina harmittaa, kun täysikasvuiseksi varttunut lajitoveri ei syystä tai useasta vieläkään ymmärrä nöyryyden ja hyvän tekemisen hienoutta. Ei muuten purista otsalohkoakaan niin pahasti, kun on huomioonottava ja kunnioittava muita kohtaan. Toisaalta, ehkä pahuuttakin vaan on pakko olla jottei hyvyyteen turru.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, koirat, kissat, kanit, lemmikit, eläimet, ohittaa, palveluskoira