Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Syntymäpäiväsankari

  Lahjatoiveita ei ole, mutta velkaa senkin edestä.
  Suurenna näkymä
  Syntymäpäiväsankari

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 96 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +841 (857 ääntä)
   Kaikesta voikin mielensä pahottaa

   Lainaa

  2. ...ääliö 13.9.2018 0:54
   Tulos: +999 (1005 ääntä)
   Liian moni on tollanen oman napansa ajattelija. Piti päästä vielä haukkumaankin kaverinsa loppuun... Mitenköhän sille oli edes lainattu mitään, jos on tommonen persoona?

   Lainaa

  3. Tulos: -460 (714 ääntä)
   "Velat anteeksi" synttärilahja on kyllä vähän kökkö. Tosin niin on myös (20e arvoisen) lahjan odottaminen kaverilta jos kysessä ei ole bestis tai täytä pyöreitä.

   Lainaa

  4. Tulos: +714 (728 ääntä)
   Synttärisankari on mahtiääliö.

   Lainaa

  5. Tulos: -524 (776 ääntä)
   Tässä tarinassa molemmat käyttäytyivät ääliömäisesti. Aika kökkö tapa yrittää kuitata velat.

   Lainaa

  6. Pahvitonttu 13.9.2018 1:16
   Tulos: -276 (414 ääntä)
   Kumpikaan ei kuulosta mitenkään erityisen hyvältä ystävältä, mut ei pinkin nyt noin tarvii vetää hernettä nenään.

   Lainaa

  7. Tulos: +764 (774 ääntä)
   Ois vieny 20 e kirjekuoressa sankarille ja hänen sen avattuaan *joink* "säähän olitki tän mulle velkaa"

   Lainaa

  8. Tulos: +822 (826 ääntä)
   20e on onneks ihan sopiva hinta siitä, että tietää vältellä "kaveria" jolla ei selvästi ollut aikomustakaan maksaa velkaansa.

   Lainaa

  9. Mustalaisnaamio 13.9.2018 1:30
   Tulos: +651 (689 ääntä)
   Tuollainen "ystävä" ei ole sentinkään arvoinen... Kumpikin voitti tässä tapauksessa. Toinen sai velan anteeksi, toinen pääsi kuspäästä eroon.

   Lainaa

  10. Tulos: +427 (439 ääntä)
   Juu: “Velat anteeksi” synttärilahja on kyllä vähän kökkö. Tosin niin on myös (20e arvoisen) lahjan odottaminen kaverilta jos kysessä ei ole bestis tai täytä pyöreitä.
   Oletan että henkilö joka ei pysty maksamaan sitä 20e on täysin persaukinen, joten luulisi että 20e rahaa on silloin loistava lahja. En varmaan ikinä ole kaverille noin kallista synttärilahjaa ostanut, vuosien täyttäminen kun ei ole kummoinen saavutus.

   Lainaa

  11. Perspillu ja hyvät vitut 13.9.2018 3:37
   Tulos: +125 (133 ääntä)
   Vetää sanattomaks.

   Lainaa

  12. Muumi (kopio) 13.9.2018 4:15
   Tulos: -83 (223 ääntä)
   Voiko 20e velka olla noin vaikea maksaa takaisin? Kuinka köyhiä voi jotkut olla?

   Lainaa

  13. Tulos: +261 (269 ääntä)
   Olipas ahne synttärisankari.

   Lainaa

  14. Tulos: +175 (197 ääntä)
   Niin siis eihän nämä vaan ole aikuisia ihmisiä?? Tulee mieleen 13 - 15 - vuotiaiden draama.

   Lainaa

  15. Tulos: +398 (406 ääntä)
   En tajua, miten ihmiset näissä kommenteissakin valittaa, että "no on huono ystävä ja huono lahja antaa velat anteeksi valivali". Olisin itse ainakin tyytyväinen tollaiseen ratkaisuun: siitä ei jää lojumaan mitään turhaa tavaraa, joka on pelkän antamisen takia hankittu ja velkaa ei tarvitse kummankaan enää miettiä. En muutenkaan tajua tollasta että lahja pitäisi olla kallis tai jotenkin muka merkkaa ystävyyden laatua. Annetaan parhaiden kavereiden kanssa toisillemme Fazerin levyt jouluna, jos sitäkään eikä kukaan suutu, koska yllätysyllätys: ystävyys ei ole rahasta tai sen kulutuksesta kiinni.

   Lainaa

  16. Minäminä 13.9.2018 5:24
   Tulos: +423 (435 ääntä)
   Mä oisin vastannut viimeiseen kysymykseen, että ei oo velka kuitattu. Jos ei tule kutsua synttäreille, eikä muutenkaan järin ystävällisesti kohdella, niin miksi lahjan sitten antaisin?

   Lainaa

  17. Tulos: -101 (183 ääntä)
   Molemmat käsittämättömiä ihmisiä, mutta typerys oli velan antaja, joka lopussa haukut saatuaan vielä antoi velan anteeksi.

   Lainaa

  18. Tulos: -106 (120 ääntä)
   Jos pinkki ei olisi vajonnut itsesääliin, olisi hän voinut vaikka napauttaa ysväänsä antamalla tälle 20€ lapaseen kun sapuu syntymäpäiville. Mutta olisko se silti ollu turhaa paskaa?

   Lainaa

  19. Tulos: -87 (117 ääntä)
   Ystävyyttä on vähän hölmöä lähteä rahassa mittaamaan
   Mustalaisnaamio: Tuollainen “ystävä” ei ole sentinkään arvoinen… Kumpikin voitti tässä tapauksessa. Toinen sai velan anteeksi, toinen pääsi kuspäästä eroon.

   Lainaa

  20. Tulos: +195 (199 ääntä)
   Tää voi johtuu siitä et oon valvonu koko yön, mut mua jotenkin häiritsee kun näissä mokissa ei nykyään lue kenenkään ikää. En tiiä onko se siksi, ettei henkilöitä tunnistettaisi yhtä helposti vai eikö ketään muuta kiinnosta. Mua vaan oikeesti kiinnostais kun nääki voi olla ihan hyvin 15v tai 35v, aikuisetkin osaa olla niin teinejä että ei näistä ota selvää erkkikään.

   Lainaa

  21. Kilokalori 13.9.2018 7:37
   Tulos: +190 (192 ääntä)
   Jossain kirjassa oli kohtaus, jossa kirjan ystävälleen lainannut suuttui ystävälle, koska kirjaa ei lainasta koskaan palautunut. Vuosikymmenen jälkeen lainaan antaneen tytär ihmetteli, miksi antaa yhden kirjan pilata ystävyyssuhteensa. "No sitä minäkin olen jo vuosia ihmetellyt", vastasi isä. Vastuu on lainaajalla. Lainattujen tavaroiden (ja rahojen) palauttaminen on ihmeen hankalaa joillekin. Pariin tuollaiseen törmännyt nuoruusaikana, tavarat ja rahat sai takaisin vasta, kun haki ne lainaajan vanhemmilta henkilön ollessa pois kotoa. Pahoitteluista päätellen en ollut ainoa lainoja kysellyt. Nykyisin en lainaa kuin naapureille pihatyökaluja, ne voi itsekin hakea takaisin jos unehtuvat heidän puolelleen. Ehkä 20e oli tässä vallan pieni korvaus siitä, että pääsee tuollaisesta epärehellisestä sekopäästä eroon elämässään.

   Lainaa

  22. Kilokalori 13.9.2018 7:39
   Tulos: +79 (81 ääntä)
   j.pirilä: Ystävyyttä on vähän hölmöä lähteä rahassa mittaamaan
   Ystävästähän tässä ei tainnut olla kyse, vaan siitä, että pääsi eroon epärehellisestä lainailijasta. Kun ei ole epärehellisiä velkoja pyyteleviä sekopäitä elämässä mukana,

   Lainaa

  23. Tulos: +248 (252 ääntä)
   Kyllä en nyt ymmärrä kommentoijia, miusta toi oli ihan hyvä lahja ja todnäk tuli ihan tarpeeseen. Näiden ihmisten kanssa joutuu ihan oikeesti pitämään puoliaan tällä lailla kun niillä ei selkäranka riitä siihen että maksaisivat oma-aloitteisesti takaisin. Ylikilttinä ja arkana oon menettänyt (minulle) paljon rahaa ihmisiin luottamalla, kun ne ei ole sen arvoisia. Sitä paitsi aikuinen ihminen vaatimassa synttärilahjaa ollenkaan on aika kyseenalaista. Kaikki täyttää vuosia, siinä ei ole mitään ihmeellistä sinänsä -- juhlan aiheeksi se toki käy.

   Lainaa

  24. Tulos: +253 (263 ääntä)
   Aikuisten ihmisten synttäribileet, tyypillinen lahja max 10 euron viinipullo, kukka, joku kynttilä. Kaikki halvempia kuin sen 20 euroa. Tässä siis molemmat persaukisia. Musta toi velka anteeksi on aika kiva selkeä lahja. Itseasiassa todella anteliaa. Rahallisesti enemmän kuin yleensä saisi ja ennen kaikkea asia pois kalvamasta mieltä. Oletan, että jokaista normaalia ihmistä vaivaa aika pahasti olla velkaa toiselle. Tuntuu kiusallisena ja nolona mielessä.

   Lainaa

  25. Tulos: +155 (155 ääntä)
   20 eurolla ikävästä ihmisestä eroon? Ei paha.

   Lainaa

  26. Tulos: +255 (255 ääntä)
   Kävi niin sääliksi tätä toista osapuolta... :/ Ja tää toinen vielä vältti hienosti velan maksun kokonaan eli jäi voitolle ja haukku vielä toisen. Upea ihminen varmasti.

   Lainaa

  27. jukkapalmu 13.9.2018 8:50
   Tulos: +66 (72 ääntä)
   Ton jälkeen menisin ton olelle vaatimaan sitä velkaa käteen ja samantien.

   Lainaa

  28. Tulos: +168 (172 ääntä)
   Toi pinkkihän on ihan kaamee ämmä. Vaikuttaa ihmiseltä, jolla ei ollu aiettakaan maksaa sitä velkaa takasi ja siks veti herneen nyt nenään ku toinen ois antanu sen lainatun summan synttärilahjaks. Joiltain pitää oikeesti vaatia että saa rahansa takaisin ja sit ne vasta "loukkaantuukin". Ties kuinka kauan pinkki oli ollu ystävälleen velkaa.

   Lainaa

  29. Tulos: +202 (206 ääntä)
   Synttärisankari kommentoi että kiva tietää ystävyyden olleen 20eur arvoinen, mutta minusta tuo on just toisinpäin. Tuolle köyhälle ihmissaastalle tuo 'ystävyys' oli 20e arvoinen... kun näköjään kehtas kuittauttaa velan vielä kutsumatta sitä ihmistä sinne synttäreillensä. Aivan uskomaton kuspää kyllä, ja aivan helvetin kihnu omaan napaan tuijottelija

   Lainaa

  30. Tulos: +189 (189 ääntä)
   !!! Mä olisin ILONEN jos mun velat kuitattas synttärilahjana. Paljon enemmän se mieltä lämmittäisi yksinasuvaa kuin uudet vesivärit joka vuosi kun kukaan ei musta muista muuta kun "No se tykkäsi maalata joskus 5 vuotta sitten".

   Lainaa

  31. Tulos: +230 (230 ääntä)
   Ehkä olen autistinen, mutta minusta tuo ehdotus (ja se oli kuitenkin vain ehdotus) että köyhän velka kuittaanttuu synttärilahjana on just täydellinen. Juuri tuollaista minä haluaisin ystäviltäni jos olisin köyhä ja velkainen. En ymmärrä miksi niin moni kommentoija piti sitä huonona käytöksenä. Ja synttärisankari on kyllä todella huonokäytöksinen, hyvä vaan päästä tuommoisesta ystävästä eroon.

   Lainaa

  32. Kummallista 13.9.2018 10:23
   Tulos: +53 (57 ääntä)
   Sitä en tiedä kauanko olivat olleet ystäviä, mutta vaikka olen itsekkin katkaissut välot osaan ystävistä tarkoituksellisesti, niin en heitä hauku vaan toivonut pelkkää hyvää. Tässä tapauksessa kyseistä syntymäpäiväsankaria taisi närästää, koska olisi perinteen mukaan kakkua ja kahvia joutunut tarjoamaan vieraalle ja päässään ajatellut tämän arvon olevan lähemmäs tai yli 20e per kävijä saamatta mitään vastineeksi. Toinen tässä jäi voitolle, eikä se 20e velan takaisin saamatta jääminen haittaa enään pitemmällä aikavälillä.

   Lainaa

  33. Tulos: +83 (83 ääntä)
   Varsinainen olio. Kaikenlaisen tauhkan kertyminen on ärsyttävää, yritän kaikkiin juhliini selittää että ei lahjoja kiitos. Kaappeihin ei mahdu. Mutta tuohan olisi ollut kiva lahja jos on rahasta pulaa, ja jos täytyy lainata 20 E niin kai on. En käsitä miten keltaisella joka vaikuttaa hyvältä tyypiltä on niin kaamea tuttava, joskaan ei enää ystävä, kuin pinkki.

   Lainaa

  34. Tulos: +42 (52 ääntä)
   Synttärisankari on kyllä ihmissyöpää.

   Lainaa

  35. pinkki puudeli 13.9.2018 11:23
   Tulos: +114 (114 ääntä)
   Omppumehu: Ehkä olen autistinen, mutta minusta tuo ehdotus (ja se oli kuitenkin vain ehdotus) että köyhän velka kuittaanttuu synttärilahjana on just täydellinen. Juuri tuollaista minä haluaisin ystäviltäni jos olisin köyhä ja velkainen. En ymmärrä miksi niin moni kommentoija piti sitä huonona käytöksenä. Ja synttärisankari on kyllä todella huonokäytöksinen, hyvä vaan päästä tuommoisesta ystävästä eroon.
   Minä en ymmärtänyt suuttua ystävälleni, joka lainasi aikoinaan satoja euroja eläinlääkärikuluihini ja halusi että kuittaan ne sillä, että otan hänen lapsensa hoitoon pariksi viikonlopuksi. Hyvin toimi ja oma mukula sai seuraa. Yleensä maksan rahalla velat pois niin äkkiä kuin pystyn, velan maksamatta jättäminen on moukkamaista.

   Lainaa

  36. Tulos: +120 (120 ääntä)
   "Saadaan sekin pois päiväjärjestyksestä." Veikkaan että tuota yön märehdittyään sankari kilahti. Kehtaakin vihjata etten maksa velkojani. Vasta 4 vuotta sitten lainasin tjs.

   Lainaa

  37. Tulos: +68 (74 ääntä)
   U2FsdGVkX18CwmwyIGL4XuIfbP1WKK52k2rahliif4DYGNG6jCWzlwnruMsaZNqvCftg2Ax8RFH6qtyfs5cjc3Uas9QQBEnhS6oEljcWjT72EMBlr03kwoT8f1HHuYqC2Ykg7/a1f5Uug0wW8Xt1SUJewKbw8kBg3QRu2R0rWMQ5uuJ6HA+A2WOaerui6jKdeaYWAArkLX52gBktVGq5att0/Ips7fpE8NUH5c8s0NIic58CMmzVW6oPT1EMSsRrWu/WquOEk2Soi41mSTAPsg30IzbvLzEbx2xZZwnld5o=

   Lainaa

  38. Tulos: +133 (135 ääntä)
   Näitähän riittää... Eräskin kaveri on useita satoja euroja velkaa, kun lainasi häitänsä varten 9 vuotta sitten. Sitten tuli selityksiä että kun lapsi vie kaikki rahat ja niin edelleen. Rahaa kyllä löytyy hankkia uusia autoja jne, mutta ei niihin velkoihin. Pari vuotta sitten luovutin velkojen kyselemisen, kun ei edes suostunut parin kympin kuukausilyhennykseen. Oikeastaan suuttui kun kyselen "vanhoja velkoja" :O On kyllä entinen kaveri nykyään. Surullista sinänsä että olin bestmanina hänen häissään ja oltiin aiemmin hyviä kavereita.

   Lainaa

  39. Tulos: +143 (145 ääntä)
   Siis keltainen antoi pinkille 20e rahaa, ja kiitokseksi sai haukut, estot ja kiellon tulla juhliin.

   Lainaa

  40. Nevö föget 13.9.2018 12:51
   Tulos: +18 (28 ääntä)
   Taitaa tämä "synttärisankari" olla, heipähei vaan, saraliisa. Neiti 30nen,joka luulee olevansa kovinkin suosittu.. Bändäri. :)

   Lainaa

  41. Tulos: +87 (87 ääntä)
   Kummallekohan tässä se ystävyys on ollut kahdenkympin arvoinen?

   Lainaa

  42. Suvimorsmaikka 13.9.2018 12:59
   Tulos: -92 (104 ääntä)
   Voisin nähdä niin, että tämä joka velkaa "perii" hieman piilopiikittelee tuossa, kun on vara pitää synttärijuhlat muttei maksaa velkaa. Kuitenkin sit antaa velat anteeksi, mikä on ihan reilua mut toisaalta vähän ikävästi muotoiltu. Ois voinu muotoilla vaik että "ajattelin, et voisit vaik synttärilahjaksi pitää sen 20€ minkä sillon lainasin" Ja si kyl ymmärrän senkin, et toinen yrittää pitää paardit ja toine sit latistaa ottamalla velat puheeksi, mut näin se vaan menee et eka pitäs olla velat kuitattu ja sit vast juhlii. Oli synttärit tai ei.

   Lainaa

  43. Suvimorsmaikka 13.9.2018 13:00
   Tulos: +27 (37 ääntä)
   Ja vielä lisäys, oon ite saanut velkoja anteeks joskus tolleen, ja musta se on just hyvä.

   Lainaa

  44. Tulos: +35 (49 ääntä)
   Kavereille ei pitäisi ikinä, siis IKINÄ lainata rahaa ellei sitä rahaa ole kuin roskaa. Koska sitten käy näin.

   Lainaa

  45. Tulos: +33 (39 ääntä)
   Omppumehu: Ehkä olen autistinen, mutta minusta tuo ehdotus (ja se oli kuitenkin vain ehdotus) että köyhän velka kuittaanttuu synttärilahjana on just täydellinen. Juuri tuollaista minä haluaisin ystäviltäni jos olisin köyhä ja velkainen. En ymmärrä miksi niin moni kommentoija piti sitä huonona käytöksenä. Ja synttärisankari on kyllä todella huonokäytöksinen, hyvä vaan päästä tuommoisesta ystävästä eroon.
   Siis minä taas en ymmärrä sitä, miten parikin kommentoijaa ihmettelee, et miten niin moni pitää keltaisen käytöstä huonona. Reilusti suurin osahan tässä on selkeästi ollut keltasen puolella ja halveksinut pinkin törkeää käytöstä.

   Lainaa

  46. Mörökölli minut vieköön 13.9.2018 13:21
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Tuollainen “ystävä” ei ole sentinkään arvoinen… Kumpikin voitti tässä tapauksessa. Toinen sai velan anteeksi, toinen pääsi kuspäästä eroon.
   En usko että tuolla synttärisankarilla oli edes aikomusta maksaa velkaansa, hän ei siis voittanut tapauksessa mitään. Lahjan antaja pääsi eroon pitkäkestoisesta pikkuvitutuksesta kun antoi velan vaan anteeksi. Ja samalla pääsi eroon kusipäästä :) Fiksusti toimittu.
   Mustalaisnaamio: Tuollainen “ystävä” ei ole sentinkään arvoinen… Kumpikin voitti tässä tapauksessa. Toinen sai velan anteeksi, toinen pääsi kuspäästä eroon.
   En usko että tuolla synttärisankarilla oli edes aikomusta maksaa velkojaan, hän ei siis voittanut mitään. Lahjan antaja pääsi eroon pitkästä pikkuvitutuksesta kun antoi vaan velan anteeksi. Samalla pääsi eroon kusipäästä. Fiksusti toimittu.

   Lainaa

  47. Itsellenauraja 13.9.2018 13:49
   Tulos: -22 (32 ääntä)
   Synttärit taitaa olla nykyään isompi asia kuin ennen. Ei kukaan kaveripiiristä järkännyt synttäreitä koko luokalle kun olin lapsi. En myöskään odottanut koskaan saavani synttärilahjoja suvulta tai perheeltä. Se olikin harvinaista. Nykyään on toisin ja näköjään aikuisetkin olettavat jotain saavansa.

   Lainaa

  48. purppurakruunu 13.9.2018 14:03
   Tulos: +58 (58 ääntä)
   Miu: Tää voi johtuu siitä et oon valvonu koko yön, mut mua jotenkin häiritsee kun näissä mokissa ei nykyään lue kenenkään ikää. En tiiä onko se siksi, ettei henkilöitä tunnistettaisi yhtä helposti vai eikö ketään muuta kiinnosta. Mua vaan oikeesti kiinnostais kun nääki voi olla ihan hyvin 15v tai 35v, aikuisetkin osaa olla niin teinejä että ei näistä ota selvää erkkikään.
   Mokien lähettäminen aiemmin toimi niin, että sivulla olevassa lomakkeessa oli vapaaehtoinen Taustatietoja-kohta, johon pystyi kirjoittamaan iät, suhteet, mikä mokan ryhmän aihe tai säännöt on, jne. Nykyään, Lähetä moka -sivulla on mahdollista vain pikalähettää pelkkä tiedosto. Jos haluaa antaa minkäänlaista kontekstia, vaikka vain se ikä, koko moka pitää lähettää sähköpostilla. Jos FMteam haluaa avata tätä päätöstä, olisi mielenkiintoista kuulla.

   Lainaa

  49. Tulos: +88 (90 ääntä)
   Velkavanki: “Saadaan sekin pois päiväjärjestyksestä.” Veikkaan että tuota yön märehdittyään sankari kilahti. Kehtaakin vihjata etten maksa velkojani. Vasta 4 vuotta sitten lainasin tjs.
   Minä olen pohtinut, että mitä yöllä tosiaan tapahtui, kun ensin homma näytti olevan ok. Mulle on joskus käynyt niin, että väsyneenä, huonolla tuulella olen suuttunut jostain ja yön nukuttuani tajunnut, että ylireagoin. Koskaan ei ole käynyt niin, että kaikki oli eilen hyvin, mutta yöllä tajusin unohtaneeni suuttua. Näköjään sekin on mahdollista. Itse annoin joskus kaverilleni useiden satojen markkojen velan anteeksi häälahjana. Olisi hän sen tietenkin takaisinkin maksanut, mutta kun niissä häätouhuissa oli niin paljon kuluja ja minä olin ilmankin niitä rahoja jo jonkin aikaa elänyt, niin asia hoidettiin näin. Hän oli lahjastaan hyvin kiitollinen, kiitteli siitä vielä monta kertaa jälkeenpäinkin.

   Lainaa

  50. Tulos: +68 (70 ääntä)
   Minäminä: Minä olen pohtinut, että mitä yöllä tosiaan tapahtui, kun ensin homma näytti olevan ok. Mulle on joskus käynyt niin, että väsyneenä, huonolla tuulella olen suuttunut jostain ja yön nukuttuani tajunnut, että ylireagoin. Koskaan ei ole käynyt niin, että kaikki oli eilen hyvin, mutta yöllä tajusin unohtaneeni suuttua. [...]
   Tämän mokan velkainen pohti vaan läpi yön, miten kääntää oma ongelma toisen viaksi. Millä tekosyyllä loukkaantua ja suuttua siitä, että lainaaja kehtaa muistuttaa veloista, ja että yksi lahja jää välistä.

   Lainaa

  51. Tulos: +112 (112 ääntä)
   Joskus lainasin uudelle työkaverille 40 euroa, kun hänellä oli lasku perinnässä. Meillä oli molemmilla samat pienet tulot, enkä halunnut että hän joutuu pulaan. Kun paremmin tutustuttiin, selvisi että hän kävi konserteissa, risteilyillä jne. Hän kertoi minulle ihan pokkana että tuli taas käytyä Ruotsin-laivalla ja kylläpä meni rahaa. Monta kertaa hän pyysi lisää lainaa, mutta kieltäydyin koska oli entisetkin maksamatta. Hän perusteli pyyntöjään sillä, että on velkaa myös muille kavereille ja pitäisi maksaa nekin pois. Lisäksi hänellä oli pikavippejä, jotka menivät perintään ja lopulta ulosottoon. Suostuin siihen että hän maksaa 5 euroa kerralla, piti olla joka kuukausi, mutta se ei aina onnistunut. Lopulta sain 40 euroa kokoon, kun jaksoin muistutella. Tämän jälkeenkin hän pyysi usein (lähes joka viikko) lainaa, mutta en enää antanut. Voin kuvitella että hän on joillekin kavereilleen velkaa isoja summia. Tosin 40 euroakin on iso raha minulle, koska on pienet tulot. Olisin voinut antaa velan anteeksi, jos hän olisi elänyt sillä pienellä tulollaan järkevästi ja maksanut laskunsa. Minusta on röyhkeää pistää rahaa matkusteluun ja muuhun vapaaehtoiseen ja pyytää sitten kavereilta lainaa laskuja varten. Olisi edes jättänyt ne matkajuttunsa kertomatta.

   Lainaa

  52. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Ööh good riddance ei selvästi ystävyys ollu minkään arvoinen ku laitetaan tollasesta välit poikki. Huh huh. Itse en lainaa muilta ja jos se tapahtuu saavat rahansa takaisin heti kun tilille tippui kuukauden fyrkat - mut mun puolesta sopis et kuitataan velka synttärilahjana. Itse en mitään lahjoja koskaan oleta saavani tai niitä vaadi, jos niitä tulee ihan kiva, ja jos ei mitää saa ei haittaa kunhan on hyvää seuraa.

   Lainaa

  53. Tulos: +47 (47 ääntä)
   Mursu: Olisin voinut antaa velan anteeksi, jos hän olisi elänyt sillä pienellä tulollaan järkevästi ja maksanut laskunsa. Minusta on röyhkeää pistää rahaa matkusteluun ja muuhun vapaaehtoiseen ja pyytää sitten kavereilta lainaa laskuja varten. Olisi edes jättänyt ne matkajuttunsa kertomatta.
   100% samalla linjalla, autan mielelläni pulassa pahassa paikassa... niin kauan kun et törsää turhuuteen. Itselleni ei tulisi mieleenkään mm ottaa lainaa/pikavippiä ja mennä lomalle ulkomaille kun on totaalisesti PA ja laskut ulosottoineen koputtavat ovea (tunnen näitä ihmisiä...) Smh en vaan tajua tätä käytöstä

   Lainaa

  54. Tulos: +19 (31 ääntä)
   Nyt jos koska pitäisi olla näiden ihmisten koko nimet näkyvillä. Tuo pinkki kurppa on ansainnut kaiken mahdollisen julkisen nolauksen.

   Lainaa

  55. Tulos: -81 (87 ääntä)
   Olenko ainut jonka mielestä "sankaria" tuomitaan kommenteissa aika rankasti löyhien tietojen perusteella. Pitäisi tietää enemmän ennen kuin tuomitsee. Esimerkiksi jos lainaa on otettu vaikka vain paria päivää ennemmin ja eihän se nyt kohteliasta ole veloista synttärien oheessa muistuttaa jos ei sovittu maksu aika ole jo mennyt. Ei sillä että ei itseä ärsyttäisi odotella rahojen paluuta kavereilta, mutta ihan yhtä lailla rasittavia on ne kaverit jotka lainaa toisille ja vaikka olisi sovittu että kuun alussa maksetaan velat niin ovat jo paljon ennen sitä kyselemässä.

   Lainaa

  56. Tulos: +25 (35 ääntä)
   Mursu: Joskus lainasin uudelle työkaverille 40 euroa, kun hänellä oli lasku perinnässä. Meillä oli molemmilla samat pienet tulot, enkä halunnut että hän joutuu pulaan. Kun paremmin tutustuttiin, selvisi että hän kävi konserteissa, risteilyillä jne. Hän kertoi minulle ihan pokkana että tuli taas käytyä Ruotsin-laivalla ja [...]
   Puhu HR'lle kun työkaverista on kyse. Voi olla että kyse on ihan vain kusipäästä, mutta ystävälläni oli kämppis joka lainaili rahaa, ei maksanut, otti pikavippejä, ja kaiken kaikkiaan hillui kuin hullu. Kävi ilmi että hänellä oli kaksisuuntainen mielialahäiriö ja tarvitsi hoitoa -maniavaiheissa luuli että tottakai voi maksaa takaisin, voittaa loton huomenna, ja depressiovaiheissa ei pystynyt mihinkään. Jos kyse on kusipäästä niin joutuu vaikeuksiin, hyvä niin, mutta jos hyvästä ihmisestä joka ei nyt pelaa täysillä korteilla, luultavasti esitetään hoitoon hakeutumista, niinkin hyvä.

   Lainaa

  57. Tulos: +42 (42 ääntä)
   Toivottavasti synttärisankarilla oli huonot synttärit.

   Lainaa

  58. Tulos: +53 (53 ääntä)
   No kylläpäs suuttui helposti. Toi toinenhan kysyi ensin jopa lahjatoiveita, eikä synttärisankarilla sellaisia ollut. En tiedä kauanko velka on ollut tässä tapauksessa voimassa, mutta itseäni kyllä ärsyttäisi, että jos ihmiselle, jolta olen yrittänyt pitkään saada rahojani takaisin, pitäisi ostaa vielä lahjakin. Velat anteeksi on ihan hyvä lahja, etenkin jos niitä velkoja on muuten vaikea saada takaisin. Mutta jos ottaa tuollaisen lahjan antamisen tavaksi, niin voi käydä niin, että velanottajat oppivat pitkittämään velanmaksua synttäreihinsä asti... Röyhkeyden huippu tässä on haukkua toista osapuolta ahneeksi.

   Lainaa

  59. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Kilokalori: Jossain kirjassa oli kohtaus, jossa kirjan ystävälleen lainannut suuttui ystävälle, koska kirjaa ei lainasta koskaan palautunut. Vuosikymmenen jälkeen lainaan antaneen tytär ihmetteli, miksi antaa yhden kirjan pilata ystävyyssuhteensa. “No sitä minäkin olen jo vuosia ihmetellyt”, vastasi isä. Vastuu on [...]
   Miten tulkitaan vastuu on lainaajalla? Tarkoittaako lainaaja sitä joka lainaa tavaran, vai sitä joka lainaa tavaraa? Mielestäni (palauttamis)vastuu on sillä joka ottaa tavaran lainaan, ja jos lainan antaja jättää ystävyyden koska ei ole saanut lainaamaansa kamaa takaisin, niin vika on siellä lainan ottajassa.

   Lainaa

  60. Tulos: +62 (66 ääntä)
   tep: Olenko ainut jonka mielestä “sankaria” tuomitaan kommenteissa aika rankasti löyhien tietojen perusteella. Pitäisi tietää enemmän ennen kuin tuomitsee. Esimerkiksi jos lainaa on otettu vaikka vain paria päivää ennemmin ja eihän se nyt kohteliasta ole veloista synttärien oheessa muistuttaa jos ei sovⅰttu maksu aika ole [...]
   Sankarin "löyhin" perustein tuomitseminen saattaa liittyä myös hänen huoritteluunsa, vaikka on itse aiemmin hyväksynyt velkojen kuittaamisen sopivana lahjana, sitten perunut hyväksyntänsä, ja lopulta vielä haukkuu "ystävänsä" vaikka tämä hyväksyykin velkojen kuittaantumisen kutsun perumisesta huolimatta.

   Lainaa

  61. Tulos: -7 (15 ääntä)
   toivottavasti nostaa kunnianloukkauksesta syytteen. aika mulkku tyyppi

   Lainaa

  62. Yksi näinen ählämi 14.9.2018 3:33
   Tulos: +7 (17 ääntä)
   Jostain syystä joka kerta tulee yllätyksenä että vuonna 2018 mistä tahansa voi loukkaantua

   Lainaa

  63. Tulos: -18 (46 ääntä)
   Itserakkaat idiootit nyt muutenkin pitävät jotain syntymäpäiviä. Lapset ovat asia erikseen, mutta aikuisilta se on lähinnä vaivaannuttavaa. Eri asia mennä porukalla vaikka baariin, mutta jotkut hemmetin kestit :D

   Lainaa

  64. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Kilokalori: Jossain kirjassa oli kohtaus, jossa kirjan ystävälleen lainannut suuttui ystävälle, koska kirjaa ei lainasta koskaan palautunut. Vuosikymmenen jälkeen lainaan antaneen tytär ihmetteli, miksi antaa yhden kirjan pilata ystävyyssuhteensa. “No sitä minäkin olen jo vuosia ihmetellyt”, vastasi isä. Vastuu on [...]
   Sukulaisille ei ainakaan kannata missään nimessä lainata! Tiedän yhden hyväuskoisen joka lainasi kaikkea mahdollista sohvista, tikapuista ja porakoneista lähtien, ne päätyivätkin sitten lainaajan puolesta kirpparille!

   Lainaa

  65. Tulos: +41 (41 ääntä)
   Mulla on kolmekymppiset kilahtamassa ens vuoden alussa, odottelen tässä innolla et OK-Perintä/Lindorff ynnä muut vastaavat tulee mulle sanomaan et "joo, kuitataan noi sun velat pois synttäreiden kunniaksi" :D En kyllä TODELLAKAAN aio suuttua jos niin tekevät. (Kyllä, tiedän varsin hyvin etteivät tee niin, mutta hei, toivossa on hyvä elää sano lapamato ;D)

   Lainaa

  66. Tulos: +16 (24 ääntä)
   Mä olin parikymppisenä tosi höveli rahan suhteen ja aina velkaa sukulaisille, kavereille ja pikavippifirmoille. Hypin kirjaimellisesti riemusta kun faija ehdotti että kuitataan 60e velka joululahjaksi. Seuraavina synttäreinä isukki maksoi myös mun sähkölaskun "lahjaksi". Ei ois tullut mieleenkään suuttua. Vaikuttaa aika inhottavalta tyypiltä tuo sankari, vaikka mielestäni on snadisti tökeröä myös ehdottaa kaverille velankuittaamista lahjaksi, ellen tosissaan tunne häntä ja tietäisi miten kaveri asiaan reagoisi. Veisin jonkun kortin ja karkkia.

   Lainaa

  67. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Älä ikinä lainaa rahaa kenellekään. Näemmä pienikin laina voi maksaa kaveruuden. Kokemusta on, ei tosin noin pienistä summista.

   Lainaa

  68. Tulos: +33 (39 ääntä)
   Nelzi: Toi pinkkihän on ihan kaamee ämmä. Vaikuttaa ihmiseltä, jolla ei ollu aiettakaan maksaa sitä velkaa takasi ja siks veti herneen nyt nenään ku toinen ois antanu sen lainatun summan synttärilahjaks. Joiltain pitää oikeesti vaatia että saa rahansa takaisin ja sit ne vasta “loukkaantuukin”. Ties kuinka kauan pinkki oli ollu ystävälleen velkaa.
   Minulle tuli kerran kaverini kanssa riittää kun lainasin hänelle 20€. Hän osti kyllä koiran ja kielikorun ja kävi baarissa joka viikonloppu, mutta minulle ei ollut varaa maksaa takaisin. Eli ei ollut varmaan aikomuskaan maksaa takaisin. Kunnes kerran olimme molemmat baarissa ja huusin siellä täysiä että maksa se 20€. Hyvin nolona hän sitten lopulta sen maksoi, enkä ole sen jälkeen lainannut enää kellekkään

   Lainaa

  69. Minäpäminä 14.9.2018 20:16
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   "Älllös lainaa milloinkaan - suuntaan kumpaankaan" Roope Ankka

   Lainaa

  70. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Kammottava akka tuo synttäri"sankari". Tuollaisesta olennosta kannattaakin hankkiutua eroon. 20€ on pieni hinta siitä.

   Lainaa

  71. pinkki puudeli 14.9.2018 23:26
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   gtrtrrt: Itserakkaat idiootit nyt muutenkin pitävät jotain syntymäpäiviä. Lapset ovat asia erikseen, mutta aikuisilta se on lähinnä vaivaannuttavaa. Eri asia mennä porukalla vaikka baariin, mutta jotkut hemmetin kestit
   Taidat vaivaantua aika helpolla? Ystäviä voi tavata myös selvinpäin ja seurustella baarin ulkopuolellakin. Jos se on liian vaikeaa, nappaa ensin vaikka pami ja lähde vasta sitten. Vähän hymyä huuleen vaan. :*

   Lainaa

  72. Tulos: +9 (11 ääntä)
   bläh: Miten tulkitaan vastuu on lainaajalla? Tarkoittaako lainaaja sitä joka lainaa tavaran, vai sitä joka lainaa tavaraa? Mielestäni (palauttamis)vastuu on sillä joka ottaa tavaran lainaan, ja jos lainan antaja jättää ystävyyden koska ei ole saanut lainaamaansa kamaa takaisin, niin vika on siellä lainan ottajassa.
   Juuri tätä tarkoitti anekdoottikin. Vastuu palauttamisesta on sillä, joka lainatun tavaran ottaa itselleen lainaan.

   Lainaa

  73. Tulos: -37 (43 ääntä)
   Henk. koht. en kyllä parinkympin 'velkoja' oletakaan maksettavan. Ne menevät lähinnä "avustuksina", jos joillain kavereilla on niin tiukkoja tilanteita, että siinä parikymppiä jeesaa. Asuvatkohan nämä tyypit muuten samalla asuntovaunualueella??? Siinä saattaa helposti tulla riitatilanteita. Pienemmästäkin summasta.

   Lainaa

  74. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Muistakaa, että verelläni kaikki velat anteeksi annettu jo miltei 2000v sitten. Eiku ne oliki synnit. Jatkakaa.

   Lainaa

  75. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Säästi varmaan pitkän pennin kun pääsi moisesta lokista eroon. Periaatteessa velkahan ei kuittaantunut kun ei päässyt nauttimaan syntymäpäivän "antimista" eli ei saanut kuin huorittelua vastapalloon. Ikävä ihminen tämä sankari, toivottavasti ikä antaa lahjaksi vähän järkeä.

   Lainaa

  76. Tulos: -13 (23 ääntä)
   Selvästi hiekkaa vazinassa

   Lainaa

  77. Tulos: +28 (28 ääntä)
   Ensin jälkikäteisloukkaantuminen ehdotetusta velankuitauslahjasta, sen jälkeen kuitenkin vaati lajan itselleen vaikka kieltää synttäreille osallitumisen ja lopuksi vielä toisen herjaamiset perään. Aivan käsittämättömän törkeää toimintaa. Kahden persaukisen kohdalla ihan hyvä ajatus että syntymäpäivän kunniaksi annetaan pikkuvippi anteeksi. Yön yli nukkumisen jälkeen loukkaantuminen asiasta on sanoinkuvaamattoman lapsellista. Arvaan että tähän liittyy kolmas henkilö joka on päässyt vaikuttamaan mielipiteeseen ja tarkoituksenaan hämmentää näiden kahden välejä tai sitten jostain syystä tätä toista henkilöä ei enää haluttu synttärijuhliin mukaan ja tämä loukkaantuminen oli vain tekosyy.

   Lainaa

  78. kolmostonttu 17.9.2018 14:02
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Repes
   Minäminä: Minä olen pohtinut, että mitä yöllä tosiaan tapahtui, kun ensin homma näytti olevan ok. Mulle on joskus käynyt niin, että väsyneenä, huonolla tuulella olen suuttunut jostain ja yön nukuttuani tajunnut, että ylireagoin. Koskaan ei ole käynyt niin, että kaikki oli eilen hyvin, mutta yöllä tajusin unohtaneeni suuttua. [...]
   Sama täällä. Ja varmaan kaikilla normaaleilla ihmisillä :D Nauroin kyllä ääneen tuolle "kaikki oli eilen hyvin, mutta yöllä tajusin unohtaneeni suuttua." :D :D :D

   Lainaa

  79. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Nimi julki.

   Lainaa

  80. Tulos: +28 (28 ääntä)
   Huhhuh. Itselläkin oli samantapainen tapaus kaverin kanssa jonka olin tuntenut jo vuosia ja vietimme usein aikaa yhdessä. Lainasin 200€ kun kaverilla oli vaikeaa ja itsellä vähän ylimääräistä vaikka en rikas ollut, lupasi maksaa takaisin parissa erässä seuraavista palkoista. Aikaa kului ja kyselin lainasta kaverilta, hän suuttui ja väitti ettei mitään velkaa olekaan. Tämä päätyi välien katkaisuun. Se on harmi miten joillekin ystävyys on halpaa. Tässä mokassa vieläkin halvempaa.

   Lainaa

  81. Tulos: +25 (25 ääntä)
   tep: Olenko ainut jonka mielestä “sankaria” tuomitaan kommenteissa aika rankasti löyhien tietojen perusteella. Pitäisi tietää enemmän ennen kuin tuomitsee. Esimerkiksi jos lainaa on otettu vaikka vain paria päivää ennemmin ja eihän se nyt kohteliasta ole veloista synttärien oheessa muistuttaa jos ei sovⅰttu maksu aika ole [...]
   Olet. Vaikka olisi lainattu juuri hetki sitten, niin velat anteeksi on oikein hyvä lahja. Ja eihän tässä oltu pyydetty synttärisankaria maksamaan varsinaisesti mitään. Muutenkaan eihän se synttärisankari sitä lahjaa olisi itse valinnut. Tämä oli peräti melko arvokas ja ilmeisesti tarpeeseen tullut lahja. Kutsun peruminen siksi, ettei pidä toisen lahjasta, etenkin kun toinen vielä kysyi, onko lahja ok, on todella törkeä veto. Ja haukkuminen vielä kruunasi tämän

   Lainaa

  82. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Suvimorsmaikka: Voisin nähdä niin, että tämä joka velkaa “perii” hieman piilopiikittelee tuossa, kun on vara pitää synttärijuhlat muttei maksaa velkaa. Kuitenkin sit antaa velat anteeksi, mikä on ihan reilua mut toisaalta vähän ikävästi muotoiltu. Ois voinu muotoilla vaik että “ajattelin, et voisit vaik synttärilahjaksi pitää sen 20€ [...]
   No mulla on kyllä just toisin päin. Ton sun ehdottaman muotoilun voisin kyllä tulkita piilopiikittelynä, mutta tota alkuperäistä kyllä vieläkään en

   Lainaa

  83. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Kummallista: Sitä en tiedä kauanko olivat olleet ystäviä, mutta vaikka olen itsekkin katkaissut välot osaan ystävistä tarkoituksellisesti, niin en heitä hauku vaan toivonut pelkkää hyvää. Tässä tapauksessa kyseistä syntymäpäiväsankaria taisi närästää, koska olisi perinteen mukaan kakkua ja kahvia joutunut tarjoamaan vieraalle ja [...]
   Mitkä perinteiset kakkukahvit maksaa yli 20€/vieras? Eri sitten jos on joku 3 ruokalajin illallinen, mutta silloinkaan ei se sankari voi olettaa, että ne lahjat olisi saman arvoisia kuin se ruoka. Ja yli 20€ lahjoja nyt ei synttäreillä muutenkaan yleensä anneta, ellei kyseessä ole oma puoliso tai lapsi

   Lainaa

  84. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Merppa: Molemmat käsittämättömiä ihmisiä, mutta typerys oli velan antaja, joka lopussa haukut saatuaan vielä antoi velan anteeksi.
   No jaa. Saattaa olla sen arvoista. Se 20€ taisi nyt olla maksua siitä, ettei tarvitse enää riidellä kyseisen henkilön kanssa. Ystävyys varmaan olisi mennyt siinä jo joka tapauksessa. Nytpähän ei ole pakko olla missään tekemisissä

   Lainaa

  85. Tulos: -25 (31 ääntä)
   Jos lähdetään tekemään oikein mahdottoman pitkälle meneviä johtopäätöksiä puutteellisen datan pohjalta, niin voi toki olla, että velkoja on ihmisenä rasittava nipo, joka laskee rahoja niin tarkasti, että normaaleja ihmisiä alkaa oksettaa. Tämän hypoteesin puolesta puhuu hänen ilmaisunsa "kuitataan vaan se, mitä olet velkaa". Tällä sanavalinnalla hän tulee painottaneeksi seikkaa "sinä olet velkaa", mikä saattaa tuntua velallisen mielestä piikiltä. Plus synttärilahjaksi velat anteeksi kieltämättä kuulostaa vähän tunnekylmältä ratkaisulta. Eipä siinä - monet varmasti arvostaisivat tuollaista käytännöllisyyttä, mutta ymmärrän, että joku voi siitä vetää herneen nenään. Kenties velkoja väärinymmärsi velallisen emotionaalisen vakauden ja yliarvioi tämän käytännöllisyyden tehdessään ehdotuksen - kenties hän ei edes ajatellut, että joku voisi ehdotuksesta loukkaantua, mikä kertoo matalasta tunneälystä. Toinen vaihtoehto on, että velallisella oli seuraavana aamuna krapula, minkä vuoksi asia otti kohtuuttomat mittasuhteet. Lopettaisi juomisen.

   Lainaa

  86. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Lainasin kerran kaverille 20 €. Ehtona oli korot, jonka mukaan hän maksaa 30 € takaisin. Tapasin tyypin viimeksi kolme vuotta sitten ja sitä ennen neljä vuotta sitten. Lainan annosta alkaa olla kulunut siis ainakin 7 - 8 vuotta. Lainaa lyhennettiin lopulta noin parilla eurolla. Kyseinen "kaveri" ei enää asu samalla paikkakunnalla, mutta käy toki joskus. Koskaan hän ei kuitenkaan ole ilmoittanut minulle tulostaan tänne, että semmoinen "kaveri". Ehkä se on, kuten täällä on kommentoitu. Ei paskempi diili ja summa, että siitä tyypistä on polku erkaantunut. Eipä kai 20 € näiden vuosien jälkeen enää niin haittaa. Enempi haittaa se epäluotettavuus, kuinka hän ei ollut sanojensa mittainen, mutta eipä sitten ole enää osa minun elämääni. Hellurei ja hellät tunteet. Hoidot korvaavat muistot.

   Lainaa

  87. purppurakruunu 18.9.2018 20:22
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   : No jaa. Saattaa olla sen arvoista. Se 20€ taisi nyt olla maksua siitä, ettei tarvitse enää riidellä kyseisen henkilön kanssa. Ystävyys varmaan olisi mennyt siinä jo joka tapauksessa. Nytpähän ei ole pakko olla missään tekemisissä
   Kuten yksi aikamme filosofeista sanoi: "Oot paljon mulle velkaa tietenkin En aio pyytää mitään takaisin, pidä vaan Se on niin pieni hinta siitä, ettei tarvitse Jutella sinun kanssa koskaan enää, usko se."

   Lainaa

  88. Tulos: -4 (4 ääntä)
   : Mitkä perinteiset kakkukahvit maksaa yli 20€/vieras? Eri sitten jos on joku 3 ruokalajin illallinen, mutta silloinkaan ei se sankari voi olettaa, että ne lahjat olisi saman arvoisia kuin se ruoka. Ja yli 20€ lahjoja nyt ei synttäreillä muutenkaan yleensä anneta, ellei kyseessä ole oma puoliso tai lapsi
   Kahdella kympillä saa itse tehdyn ruokailun tai hyvät naposteltavat ja runsaat ruokajuomat.

   Lainaa

  89. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Raxxus: Lainasin kerran kaverille 20 €. Ehtona oli korot, jonka mukaan hän maksaa 30 € takaisin. Tapasin tyypin viimeksi kolme vuotta sitten ja sitä ennen neljä vuotta sitten. Lainan annosta alkaa olla kulunut siis ainakin 7 – 8 vuotta. Lainaa lyhennettiin lopulta noin parilla eurolla. Kyseinen “kaveri” ei enää asu samalla [...]
   Jos korkoa tulee 20€ velkaan 10€, niin sehän tarkoittaa nykyisillä noin 2% luottokoroilla jotain 25 vuoden maksuaikaa, joten en ymmärrä mitä sinä jo nyt hermoilet tuon velan perään jos se ei ole vielä edes kymmntä vuotta vanha.

   Lainaa

  90. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Kyllä nämä lainaajat ovat aina samanlaisia. Äitini totesi fiksusti pikkulainoista, että jos ei ole nyt rahaa, ei ole jatkossakaan rahaa maksaa lainaa pois, vaan elämä pyörii lainojen varassa. Kaveri on hyvä testata tuollaisella 20 euron lainalla. Jos hän maksaa takaisin sovitusti, tietää, että tämä kaveri kannattaa pitää, ja jos jän venkuloi ja venyttää, tietää, että tästä kaverista on viisainta hankkiutua eroon mahdollisimman äkkiä.

   Lainaa

  91. Tulos: +2 (2 ääntä)
   titityy: Niin siis eihän nämä vaan ole aikuisia ihmisiä?? Tulee mieleen 13 – 15 – vuotiaiden draama.
   Veikkaan että ovat 18-20 vuotiaita

   Lainaa

  92. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Voi ei, pystyn niin samaistumaan tuohon, että yrittää olla asiallisesti kiva ja joku tunneihminen tekee asiasta kunnon tapahtuman. Se tuntuu todella pahalta kun toinen ei kuuntele enää mitään ja vaahtoaa omat tulkintansa totena. Sitten estetään, jotta jäädään itse paremmaksi riidan osapuoleksi. Ja myöhemmin ei asian selvittäminen onnistu, koska toinen on niissä ihmeellisissä kuvitelmissaan, että olisin halunnut tahallani loukata. Väärinymmärryksiä tulee, kun järki- ja tunneihminen yrittää kaveerata.

   Lainaa

  93. niimpä niin 13.11.2018 9:53
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kuka aikuinen muka edes haluaa jotain synttärilahjoja? Itse ainakin ostan tavaraa tarpeeseen ja en kyllä kaipaa mitään tuikkulyhtyjä yms. krääsää. Viinipullo tai hyvä olut on ok. Myös tuollainen "velat anteeksi" käy erittäin hyvin. Jos muka rahat olisi NOIN tiukilla.

   Lainaa

  94. Tulos: -1 (1 ääni)
   U2FsdGVkX19valCbqK3Pz9CGuU0B0JipF5jvYIC0+h4o+I+ttgACs7tDGem3p4M42mpsfIljW0rMPDzYsLhWD7Pfo76tnmUB+J0DfI6l+v8=

   Lainaa

  95. Tulos: +1 (1 ääni)
   Olin itse nuorena aina siskolle velkaa, joten joka joulu ja syntymäpäivä pyysin vain velat anteeksi. Helppoa molemmille, jotkut osaa sitä arvostaa. Mokan "synttärisankari" selkeästi ei.

   Lainaa

  96. Tulos: +1 (1 ääni)
   Juu: “Velat anteeksi” synttärilahja on kyllä vähän kökkö. Tosin niin on myös (20e arvoisen) lahjan odottaminen kaverilta jos kysessä ei ole bestis tai täytä pyöreitä.
   No jaa, riippuu veloista. Faija makso mun opintolainasta loput (vähä yli kolme tonnia) yks vuos kun läpällä ehdotin ettei ite tarttenu työttömyyspäivärahoista 50€ kuussa. Se kuittas toki siinä samalla kaikki vuoden lahjat (en ny muista, täytinköhän mä 40?).

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: synttärit, syntymäpäivä, lahja, velka, raha, viesti, keskustelu, yksityisviestit, messenger