Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 353

Kameralla varustettu palovaroitin vaikutti aluksi hyvältä idealta...
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 353

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 92 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Ihmiskunnan toivo on menetetty 18.9.2018 0:15
   Tulos: +537 (677 ääntä)
   Miten joku ei voi olla tietoinen WTC:n iskusta?

   Lainaa

  2. Tulos: +741 (759 ääntä)
   Juu, tykkään eniten siitä osasta työäivääni kun vain istun toimistolla, ja koodikin koodaa itsensä eikä vaadi minulta minkäänlaista panosta tai osaamista. Ei sillä, itse arvostan kyllä hoitajia ja heidän tekemäänsä työtä erittäin paljon :-)

   Lainaa

  3. Kilokalori 18.9.2018 1:14
   Tulos: +458 (486 ääntä)
   Sanna varmaan toivoisi, että saisi jonninkiin isoa huomiota omalla ammatillaan? ...Miksi ihmiset edes haluaa puhua ammateistaan? Arkkitehtina minua ahdistaa mennä mihinkään uusiin tilanteisiin, missä ihmiset alkaa kysellä ammattia. Koska sitten niiden silmiin syttyy se "mutta olisipa kiva, että tuntisin yhden arkkitehdin"- ilme. "Kun siellä mökilläkin on luvatta rakennettu rantasaunan laajennus." Mulle on kerran ihan suoraan sanottu, että meidän suuressa kaveripiirissä ei vielä ole arkkitehtia, olisi kiva tutustua paremmin. Lääkäri heillä oli jo. Joten yleensä vaan tuntemattomille sanon, että teen toimistotöitä. Sannakin pysyy loitolla.

   Lainaa

  4. Tulos: +63 (215 ääntä)
   Ja lähes yhtä vajaa kuin silloin 4-vuotiaana taidat olla vieläkin, Tiia.

   Lainaa

  5. King Arthur 18.9.2018 4:01
   Tulos: +52 (68 ääntä)
   Marjatta :)

   Lainaa

  6. Tulos: +97 (115 ääntä)
   Silloin tais olla menossa lukion äidinkielen tunti. Yhdellä jannulla oli kännykkä, jossa WAP ja luki sieltä ekat uutiset.

   Lainaa

  7. Tulos: +147 (261 ääntä)
   Ihmiskunnan toivo on menetetty: Miten joku ei voi olla tietoinen WTC:n iskusta?
   Siksi, koska siitä tosiaan on jo 17-vuotta, niin siitä ei voivotella samalla tavalla kuin ennen eikä ole uutisissa juttua. Lapset, jotka eivät muista tapausta saavat jo äänestää ja maailmassa on tapahtunut paljon muuta suurta tässä välissä. Koulun historian opetus tuntuu muutenkin loppuvan about Neuvostoliiton romahtamiseen. Syyskuun 11. päivä ei ole enää "Näin WTC:n iskut tapahtui!" suurissa otsikoissa vaan siitä on nyt tullut tavallinen päivä, jolloin iskua muistellaan pienemmällä skaalalla, joten siitä ei opi enää edes passiivisesti. Ja terrori-iskuja ja muita väkivaltaisuuksia ja onnettomuuksia tapahtuu sen verran useasti ja niistä kuulee niin paljon ja nopeasti, että niistä tulee yksi monien joukossa... Varmasti omalta lapsuusajaltasi on olemassa jokin suuri tapahtuma, jonka olemassaolon olet oppinut vanhempana, mutta vanhemmillesi se on itsestäänselvyys.

   Lainaa

  8. Tulos: +279 (325 ääntä)
   miten voi olla tietämättä wtc iskuista ku joka syyskuu niistä tulee aina jotain juttua jostain ku usa tykkää siitä jatkuvasti vatvoa. t. myös 4v vuonna 2001

   Lainaa

  9. Tulos: +107 (115 ääntä)
   Muistan hyvin WTC:n, olin tulossa työkkäristä, koska juuri oli loppunut työt lentokoneasentajana.. Aika karu sattuma!

   Lainaa

  10. Tulos: +45 (155 ääntä)
   merilahna: miten voi olla tietämättä wtc iskuista ku joka syyskuu niistä tulee aina jotain juttua jostain ku usa tykkää siitä jatkuvasti vatvoa. t. myös 4v vuonna 2001
   Ottaen huomioon että kyseessä on aika helvetin iso terroriteko, ni kai sitä nyt vatvotaan

   Lainaa

  11. Gage Roundwell 18.9.2018 6:00
   Tulos: -58 (140 ääntä)
   Ihmiskunnan toivo on menetetty: Miten joku ei voi olla tietoinen WTC:n iskusta?
   Siitä on 17 vuotta aikaa ja siitä ei oikeastaan mediassa kuin vuosipäivänä. Tv dokunentit tulevat halpakanavilta ja käsittääkseni nuoremmat katsovat lähinnä netistä videoita.

   Lainaa

  12. Tulos: +198 (224 ääntä)
   Gage Roundwell: Siitä on 17 vuotta aikaa ja siitä ei oikeastaan mediassa kuin vuosipäivänä. Tv dokunentit tulevat halpakanavilta ja käsittääkseni nuoremmat katsovat lähinnä netistä videoita.
   Ainakin vielä viis vuotta sit, kun ite olin peruskoulussa, WTC-iskuja käsiteltiin ainakin historian, yhteiskuntaopin, englannin, maantiedon sekä äidinkielen tunneilla aika laajasti läpi. Nuoret eivät ole pelkkien tv-dokumenttien varassa. Kyseessähän on kuitenkin ihmiskunnan historiassa melko merkittävä tapaus.

   Lainaa

  13. Toimistotyöntekijä 18.9.2018 7:35
   Tulos: +57 (227 ääntä)
   Kilokalori: Sanna varmaan toivoisi, että saisi jonninkiin isoa huomiota omalla ammatillaan? …Miksi ihmiset edes haluaa puhua ammateistaan? Arkkitehtina minua ahdistaa mennä mihinkään uusiin tilanteisiin, missä ihmiset alkaa kysellä ammattia. Koska sitten niiden silmiin syttyy se “mutta olisipa kiva, että tuntisin yhden [...]
   ..Ja silti onnistut yhden kommentin aikana kolmesti kertomaan olevasi arkkitehti :)

   Lainaa

  14. Tulos: +213 (221 ääntä)
   Onhan se toimistotyö aika letkeetä kun vastuullasi saattaa olla satojen tuhansien Suomalaisten käyttämiä tärkeitä IT järjestelmiä ja p osuu niin sanotusti tuulettimeen. Kyllä siinä sielu lepää

   Lainaa

  15. Seppo Saviniemi 18.9.2018 7:51
   Tulos: +254 (256 ääntä)
   WTC:n iskut, jotka johtivat terrorismin vastaiseen sotaan, joka johti Irakin sotaan, joka johti Irakin romahtamiseen, joka johti (tai ainakin merkittävästi edesauttoi) ISISin syntyyn, joka johti moneen muuhun asiaan, mm. Turun puukkoiskuihin. Vois sanoa, että kyllä niillä jotain merkitystä taisi olla. Ja mitä toimistotyöhön tulee niin, jos niitä toimistolla istujia ei olis niin ei olis myös sitä Facebookiakaan johon valittaa.

   Lainaa

  16. Tulos: +7 (25 ääntä)
   Voi Cassandra <3

   Lainaa

  17. Tulos: +208 (212 ääntä)
   Sanna varmaan arvostaisi niitä toimistossa päivät pitkät istujiakin, jos yhtäkkiä lakkais palkka juoksematta koska palkanlaskijoita ei ole :) ... vaikka Sannan ratkaisu ongelmaan olis varmaan joku tyyliin ”no mut ei voi olla niin vaikeeta, kato oon tähänki asti saanu palkkaa tän verran nii eiks nyt vois vaan maksaa??” Tai jos vaikka siellä hoitoalalla loppuis välineet kesken kun sisäänosto-/hankintaosasto ei oo paikalla toimistoissaan.

   Lainaa

  18. Tulos: +126 (126 ääntä)
   Se on jo erityisen sumeaa, ettei tiedä vaikka googletti.

   Lainaa

  19. Tulos: +170 (180 ääntä)
   En vieläkään ymmärrä, mistä on lähtöisin ajatusmaailma, että toimistoissa ei tehdä muuta kuin istuta perseellään?

   Lainaa

  20. On se rankkaa 18.9.2018 10:06
   Tulos: +53 (57 ääntä)
   Kilokalori: Sanna varmaan toivoisi, että saisi jonninkiin isoa huomiota omalla ammatillaan? …Miksi ihmiset edes haluaa puhua ammateistaan? Arkkitehtina minua ahdistaa mennä mihinkään uusiin tilanteisiin, missä ihmiset alkaa kysellä ammattia. Koska sitten niiden silmiin syttyy se “mutta olisipa kiva, että tuntisin yhden [...]
   Onneksi tunnen toimistoittain arkkitehteja, niin ei tarvitse enää tutustua yhteenkään arkkitehtiin, ellei nyt sitten satu kiva arkkitehti kohdalle. Ammateista puhutaan, koska se on hyvä lisä puheenaiheisiin sään lisäksi. Tuo on kyllä luotaantyöntävää, jos statuksena pidetään kaveripiirissä lääkärin tai arkkitehdin tuntemista. Onneksi omaan ammattiini (kone DI) ei useasti haeta tuollaisia yhtymäkohtia kuin tuo rantasaunan laajennus, mutta kerran yksi arkkitehti pyysi rakentamaan puolenkymmentä robottia joululahjoiksi.

   Lainaa

  21. Tulos: +119 (127 ääntä)
   merilahna: miten voi olla tietämättä wtc iskuista ku joka syyskuu niistä tulee aina jotain juttua jostain ku usa tykkää siitä jatkuvasti vatvoa. t. myös 4v vuonna 2001
   Ottaen huomioon, että iskut tapahtuivat Suomen aikaa noin kello 17, kun pikku kakkonen oli alkamassa. Äiti käänsi Pikku Kakkosen pois ja rupesi katsomaan uutisia aiheesta. Jäi kyllä pysyvästi silloisen nelivuotiaan mieleen. T: Pikku Kakkosen tuon takia vuonna 2001 missannut silloinen nelivuotias.

   Lainaa

  22. Tulos: +20 (62 ääntä)
   Ihmiskunnan toivo on menetetty: Miten joku ei voi olla tietoinen WTC:n iskusta?
   Pitääkin äkkiä googletella mitä tapahtui vuonna 1986 kun olin itse 4. Oliskohan joku pikku hässäkkä ydinvoimalan kanssa, mut olikohan muuta? Ettei vaan pidettäisi idioottina.

   Lainaa

  23. Tulos: +161 (161 ääntä)
   Killervo: En vieläkään ymmärrä, mistä on lähtöisin ajatusmaailma, että toimistoissa ei tehdä muuta kuin istuta perseellään?
   Tulisi hoitajallakin aika nopeaan suru puseroon jos ei olisi mitään tietoa mitä pitää tehdä. Itse en pyöritä paperia, olen aivotutkijan assari, eli siis pesen elektrodeja toimiston keittiössä ja liimaan ne ihmisiin, vien datan oikeille ihmisille ja sama alusta. Eli hyörin tärkeän näköisenä valkoinen takki päällä ja kasa kallista laitteistoa käsissä, mutta vaadittu ammattitaito on suunnilleen "ei riko sanottua kallista laitteistoa, varmasti muistaa elektrodien järjestyksen". Tutkija, eli siis hän joka analysoi sen datan ja saa siitä jotain informaatiota irti, nököttää toimistossaan bändipaita päällä. Itse osaisin todeta lähinnä "ahaa, meillä on numeroita".

   Lainaa

  24. Tulos: -128 (136 ääntä)
   Jokuvaan: Ottaen huomioon, että iskut tapahtuivat Suomen aikaa noin kello 17, kun pikku kakkonen oli alkamassa. Äiti käänsi Pikku Kakkosen pois ja rupesi katsomaan uutisia aiheesta. Jäi kyllä pysyvästi silloisen nelivuotiaan mieleen. T: Pikku Kakkosen tuon takia vuonna 2001 missannut silloinen nelivuotias.
   Ottaen huomioon, että nämä tapahtuivat Suomen aikaan aamulla anivarhain! Ehkä olit kuitenkin katsomassa aamun piirrettyjä...

   Lainaa

  25. Tulos: +162 (162 ääntä)
   Annukka: Ottaen huomioon, että nämä tapahtuivat Suomen aikaan aamulla anivarhain! Ehkä olit kuitenkin katsomassa aamun piirrettyjä…
   WTC-iskut tapahtuivat Yhdysvalloissa aamulla, eli meillä pitkästi iltapäivän puolella.

   Lainaa

  26. Kummallista 18.9.2018 11:08
   Tulos: -28 (52 ääntä)
   Muistelen, että pelasin tuolloin wowia hikihatussa ja telkkari oli tuolloin päällä. Muistaakseni tuli ylimääräinen uutislähetys, jossa puhuttiin sitten wtc iskuista. Tuota ammatti kysymystä pohtiessa tuli mieleen taidekriitikko. Toinen voisi olla muotisuunnittelija.

   Lainaa

  27. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Olin lukion ekalla ja istuin lattialla tekemässä jotain uskonnon lehtivihkoa. Kahta kuukautta aikaisemmin olin käynyt WTC:n huipulla. Olin 4 kun Berliinin muuri murtui. Ei jäänyt mieleen. Mulla oli lippupalapeli, josta olin oppinut että Saksan pääkaupunki on Bonn, ja opin sitten ettei ole enää vaan Berliini, samoin Neuvostoliitosta oli tullut Venäjä. Taisin oppia 14-vuotiaana mikä oli Berliinin muuri ja milloin se murtui.

   Lainaa

  28. Tulos: +47 (51 ääntä)
   Annukka: Ottaen huomioon, että nämä tapahtuivat Suomen aikaan aamulla anivarhain! Ehkä olit kuitenkin katsomassa aamun piirrettyjä…
   Torni-iskut tapahtuivat klo 8 ja 9 välillä ja tornit romahtivat n. klo 10 ja 10:30 New Yorkin ajassa (UTC -4). Suomessa (UTC +3) kello oli jo viisi iltapäivällä, kun ensimmäinen torni romahti. Minunkin muistoni väittävät aamua, mutta se taitaa johtua siitä, että kuulin asiasta kunnolla vasta seuraavana kouluaamuna. Uutisia tiukasti seuraava säni taisi jättää asian mainitsematta tapahtumapäivänä hienotunteisuudesta. Kotonani taidettiin keskustella asiasta vasta koulun jälkeen, kun kaikkia lapsia oli tiedotettu.

   Lainaa

  29. Tulos: -8 (42 ääntä)
   Ihmiskunnan toivo on menetetty: Miten joku ei voi olla tietoinen WTC:n iskusta?
   Helposti, kun on ollut tapahtuma-aikaan ja monta vuotta sen jälkeenkin alle kouluikäinen. Suomessa ei myöskään välttämättä aina mainita, miten paljon ihmisiä 9/11 kuoli, joten nuoremmille tutumpia tapahtumia voivat olla esimerkiksi Pariisin terrori-iskut. Nykyiset kolmikymppiset eivät satavarmasti tiedä kaikkia suurimpia katastrofeja 90-luvun alusta.

   Lainaa

  30. Tulos: -1 (23 ääntä)
   Olin 14v, makasin sängyssä lukemassa kirjaa nimeltä Raiskaaja. Se kertoi tyypistä jolla oli nekrofilia. Ällöttävää luettavaa. Silloin äiti tuli sanomaan että tuu kattoon uutisia!

   Lainaa

  31. Hööpölööpö 18.9.2018 12:06
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Armeijassa, metsäleirillä, joskus 21-22 välillä iltakäskynjaon lopuksi kerrottiin, että jenkkeihin on isketty ja että iso liuta maita on sotatilassa. Käskynjaon jälkeen viritettiinkin radiot ja kuunneltiin uutisia. Viikkoa myöhemmin palasimme kasarmille, jolloin näin ensimmäisiä kuvia ja videoita tapahtuneesta. Kotona olivat ottaneet uutislähetyksiä ym. nauhalle minua varten. Oli todellakin uutispimennossa ja syksy oli kyllä sekava muutenkin. Aina metsäreissuilla oli tapahtunut jotakin, Spede kuollut, Koivun syöpä...

   Lainaa

  32. Tulos: +69 (73 ääntä)
   Kummallista: Muistelen, että pelasin tuolloin wowia hikihatussa ja telkkari oli tuolloin päällä. Muistaakseni tuli ylimääräinen uutislähetys, jossa puhuttiin sitten wtc iskuista. Tuota ammatti kysymystä pohtiessa tuli mieleen taidekriitikko. Toinen voisi olla muotisuunnittelija.
   Pelasit wowia vuonna 2001 kun se julkaistiin vasta 2004, hmmm.

   Lainaa

  33. Tulos: +51 (57 ääntä)
   Kummallista: Muistelen, että pelasin tuolloin wowia hikihatussa ja telkkari oli tuolloin päällä. Muistaakseni tuli ylimääräinen uutislähetys, jossa puhuttiin sitten wtc iskuista. Tuota ammatti kysymystä pohtiessa tuli mieleen taidekriitikko. Toinen voisi olla muotisuunnittelija.
   Pelasit wowia 3 vuotta ennen pelin julkaisua?

   Lainaa

  34. Tulos: +34 (40 ääntä)
   Annukka: Ottaen huomioon, että nämä tapahtuivat Suomen aikaan aamulla anivarhain! Ehkä olit kuitenkin katsomassa aamun piirrettyjä…
   Jonnet ei muista!

   Lainaa

  35. yli opisto hörhö 18.9.2018 13:01
   Tulos: +50 (54 ääntä)
   Tulin kotiin ja telkkari oli auki. "Lentokone törmännyt World Trade Centeriin" livekuvaa Yleltä. On sellainen tunne että näin livenä kun toinen kone lensi päin toista tornia, mutta en ole varma ehdittiinkö sitä oikeasti näyttää vai alkoiko lähetys vasta sen jälkeen ja olen vaan katsonut myöhemmin jostain muualta sen koko klipin. Uutisten lukija puhui onnettomuudesta vielä sen jälkeen kun toinenkin kone oli törmännyt, mutta eiköhän se ollut jo kaikille selvää ettei ole mikään onnettomuus. Romahtamisen näin livenä ja ajattelin heti että nyt alkoi sota. Olin yläasteella silloin. Eikä tietty tarvinnut kauaa odottaa kun USA hyökkäsi Afganistanissa Talebania vastaan. Irak tuli vasta myöhemmin. 2003 tms. Saddamin "joukkotuhoaseet" joita ei sitten ollutkaan. Täytyy sanoa että pitää kyllä olla aika pihalla jos ei tiedä mihin viitataan kun sanotaan 9/11.

   Lainaa

  36. Tulos: +35 (35 ääntä)
   : Siksi, koska siitä tosiaan on jo 17-vuotta, niin siitä ei voivotella samalla tavalla kuin ennen eikä ole uutisissa juttua. Lapset, jotka eivät muista tapausta saavat jo äänestää ja maailmassa on tapahtunut paljon muuta suurta tässä välissä. Koulun historian opetus tuntuu muutenkin loppuvan about Neuvostoliiton [...]
   Neuvostoliiton hajoaminen, Estonian uppoaminen, Berliinin muurin murtuminen, Kroatian sota, Bosnian sota, Ensimmäinen Tšetšenian sota, Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus, Avaruussukkula Challengerin onnettomuus. Onhan näitä.

   Lainaa

  37. Tulos: +43 (43 ääntä)
   yli opisto hörhö: Tulin kotiin ja telkkari oli auki. “Lentokone törmännyt World Trade Centeriin” livekuvaa Yleltä. On sellainen tunne että näin livenä kun toinen kone lensi päin toista tornia, mutta en ole varma ehdittiinkö sitä oikeasti näyttää vai alkoiko lähetys vasta sen jälkeen ja olen vaan katsonut myöhemmin jostain muualta sen [...]
   Ei muistat oikein, toinen törmäys tuli livenä YLEn uutisissa. Itsekin olin tullut vasta tullut kotiin ja laitoin tv:n päälle. Siinä alkoi just uutislähetys jossa puhuttiin lentokoneen törmäyksestä ja ensin ajattelin että kyseessä on pakosti pienlentokone ja tietenkin onnettomuus. Mutta sitten melko pian tulikin se toinen matkustajakone, ja silloin heti tajusi että tämä ei ole mikään onnettomuus.

   Lainaa

  38. Tulos: +28 (36 ääntä)
   Jaakko: Ainakin vielä viis vuotta sit, kun ite olin peruskoulussa, WTC-iskuja käsiteltiin ainakin historian, yhteiskuntaopin, englannin, maantiedon sekä äidinkielen tunneilla aika laajasti läpi. Nuoret eivät ole pelkkien tv-dokumenttien varassa. Kyseessähän on kuitenkin ihmiskunnan historiassa melko merkittävä tapaus.
   Meillä ei puhuttu tästä tapahtumasta koulussa koskaan, ei historian tunneilla, ei yhteiskuntaopin tunneilla, ei edes englannin tunneilla. Olin tapahtuman hetkellä vasta aloittanut ekalla luokalla, eli koulua oli siis useampi vuosi vielä edessä. Yläasteella käsiteltiin kyllä Amerikan historiaa, mutta WTC iskuista ei puhuttu sanallakaan. Taisin kuulla joskus vanhempieni puhuvan siitä ja uteliaisuudesta lähdin itse tutkimaan asiaa netistä.

   Lainaa

  39. Henkien viesti? 18.9.2018 14:27
   Tulos: -14 (32 ääntä)
   Sinä vuonna kun minä olin 4-vuotias tapahtui WTC-pommi-isku, ja 8 vuotta (4+4!) myöhemmin kun Tiia oli 4-vuotias tapahtui WTC:n iskut. Sattumaako?!

   Lainaa

  40. Tulos: +20 (30 ääntä)
   Seppo Saviniemi: WTC:n iskut, jotka johtivat terrorismin vastaiseen sotaan, joka johti Irakin sotaan, joka johti Irakin romahtamiseen, joka johti (tai ainakin merkittävästi edesauttoi) ISISin syntyyn, joka johti moneen muuhun asiaan, mm. Turun puukkoiskuihin. Vois sanoa, että kyllä niillä jotain merkitystä taisi olla. Ja mitä [...]
   Juuh. WTC-iskut ovat eniten maailmaa muokannut tapahtuma, Neuvostoliiton romahduksen jälkeen. Itse olin iskujen aikaan 17-vuotias ja seurasin maailman tapahtumia ja politiikkaa. Sen muutoksen huomasi. Maailma muuttui yhdessä päivässä melkoisesti.

   Lainaa

  41. Weird world 18.9.2018 14:35
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Annukka: Ottaen huomioon, että nämä tapahtuivat Suomen aikaan aamulla anivarhain! Ehkä olit kuitenkin katsomassa aamun piirrettyjä…
   Itse pääsin aamuvuorosta 14:00. Kotiuduin 14:20 kävin syömään tv:n ääressä, josta tuli erikoislähetys lentokoneen törmäyksestä pilvenpiirtäjään. Meinasin käydä torkkumaan, kun toinenkin törmäsi suorassa lähetyksessä. Sitten ei nukuttanutkaan yhtään.

   Lainaa

  42. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Kilokalori: Sanna varmaan toivoisi, että saisi jonninkiin isoa huomiota omalla ammatillaan? …Miksi ihmiset edes haluaa puhua ammateistaan? Arkkitehtina minua ahdistaa mennä mihinkään uusiin tilanteisiin, missä ihmiset alkaa kysellä ammattia. Koska sitten niiden silmiin syttyy se “mutta olisipa kiva, että tuntisin yhden [...]
   Siinä on vähän samaa kun ihmiset saa tietää että sulla on peräkärry. Veisitkö joku ilta muuttokuorman Rovaniemelle? Saat latviasta tuodun viinapullon palkaksi.

   Lainaa

  43. Tulos: +5 (41 ääntä)
   Toimistotyöntekijä: ..Ja silti onnistut yhden kommentin aikana kolmesti kertomaan olevasi arkkitehti
   Mut ajattele jos olis vegaani arkkitehti... :)

   Lainaa

  44. Tulos: +33 (43 ääntä)
   Jokuvaan: Ottaen huomioon, että iskut tapahtuivat Suomen aikaa noin kello 17, kun pikku kakkonen oli alkamassa. Äiti käänsi Pikku Kakkosen pois ja rupesi katsomaan uutisia aiheesta. Jäi kyllä pysyvästi silloisen nelivuotiaan mieleen. T: Pikku Kakkosen tuon takia vuonna 2001 missannut silloinen nelivuotias.
   Meilläkin oli nelivuotias kotona tuolloin. Minun ratkaisuni oli kääntää Pikku Kakkonen päälle. Ei ole sen ikäisen asia. Itse ehti kyllä illalla katsomaan uutiset.

   Lainaa

  45. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Aamuvuoro takana, poikkesin kantapaikkaan oluselle. Nurkassa oli aina tv auki. Niitä olusia kumottiinkin sitten aika monta, kun sauhuttiin kuinka jenkkien kostoiskusta alkaa kolmas maailmansota.

   Lainaa

  46. Tulos: -12 (40 ääntä)
   merilahna: miten voi olla tietämättä wtc iskuista ku joka syyskuu niistä tulee aina jotain juttua jostain ku usa tykkää siitä jatkuvasti vatvoa. t. myös 4v vuonna 2001
   Mitään WTC iskoja ei ole koskaan tehty. Ne oli Illuminatin ostama vedätys, Kubric on kuvannut ne studiossa. Näkeehän sen sokea Reettakin, että pienoismalleja. Sitäpaitsi niiden olisi pitänyt kaatua, teeppä itse legopalikoista, ei romahda vaikka kuinka polttasit.

   Lainaa

  47. Tulos: +35 (41 ääntä)
   merilahna: miten voi olla tietämättä wtc iskuista ku joka syyskuu niistä tulee aina jotain juttua jostain ku usa tykkää siitä jatkuvasti vatvoa. t. myös 4v vuonna 2001
   Jotkut eivät tiedä Breivikistäkään vaikka siitä on paljon vähemmän aikaa ja tapahtui lähempänä. On tosin historiallisesti pienempi, ehkä jopa merkityksetön tapahtuma, mutta asian tietämättömyys selittyy sillä että jotkut eivät vain ollenkaan seuraa uutisia tai muuta mediaa kuin somea, joka rajoittuu instaan ja whatsappiin. Idioluutio lienee siis jo täällä.

   Lainaa

  48. Naisoletettu 18.9.2018 17:28
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Olen syntynyt vuonna -86 ja en toki muista, miltä tuntui, mutta tiedän kyllä, että silloin Tsernobylissä kävi poksahdus. En toki tarkkaa vuotta muista, koska asia jäi mieleeni, mutta kuvittelisin sen olleen tiedossani ennen kuin koulussa käytiin asiaa läpi. Sanoisin, että se miten hyvin tietää mitäkin katastrofeja riippuu aika paljon ihmisestä itsestään. Onko hän kiinnostunut vai ei. Nykypäivänä se on vielä helpompaa, kun löytyy dokkareita Youtubesta ja ei tarvitse lähteä edes kirjastoon historiankirjoja lainaamaan, kun kaikki on netissä.

   Lainaa

  49. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Sargee: Juuh. WTC-iskut ovat eniten maailmaa muokannut tapahtuma, Neuvostoliiton romahduksen jälkeen. Itse olin iskujen aikaan 17-vuotias ja seurasin maailman tapahtumia ja politiikkaa. Sen muutoksen huomasi. Maailma muuttui yhdessä päivässä melkoisesti.
   Kannattaa pohtia myös mitkä tekijät johtivat Al-Qaidan perustamiseen.

   Lainaa

  50. Tulos: +32 (36 ääntä)
   Kyllä se vaan on niin että joskus on melko sattumanvaraista millaista yleistietoutta onnistuu elämänsä aikana haalimaan. Ja tämä WTC-isku vaikuttaa olevan yksi niistä tapauksista joiden kohdalla tällainen kämmi saattaa käydä: Olin itse tapahtumahetkellä lähes 6-vuotias, ja muistan olleeni melko myöhäisteini kun ensimmäistä kertaa rekisteröin tämän tapahtuman olemassaolon ja merkityksen. En mene ala-asteajoista vannomaan, mutta uskoakseni yläasteella keskityin varsin hyvin tunneilla ja seurasin uutisiakin, joten varmaan olisi jäänyt mieleen jos aihetta oltaisiin käsitelty kunnolla. Jos taas tapaukseen on silloin tällöin viitattu olettaen sen olevan yleistietoutta, niin on hyvin saattanut mennä ohi, kun en ole osannut antaa asialle merkitystä. Olen siis ehkä huono puolustamaan Tiiaa tässä, kun olen tunnustanut olevani saman ilmiön uhri... :D Mutta mun mielestä uskon ihmiskuntaan ei tarvitse mennä siinä että joku ei tiedä jotain yksittäistä asiaa, vaikka joskus olisi erikoisempikin tapaus. Tiiaa itseäänkin, kuten myös minua, hävetti kun sai ensimmäistä kertaa tietää millainen yleissivistyksen aukko on kyseessä. Mielestäni oudompaa on kuitenkin esimerkiksi se, jos ei ole yhteiskunnallisista ilmiöistä laajemmin minkäänlaista ymmärrystä, ja oikeasti noloa, jos on niin sanotusti ylpeästi tyhmä.

   Lainaa

  51. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Olin kans neljä. Siitä päivästä en muista mitään mutta muistan kuitenki Speden kuoleman joka tapahtu samassa kuussa. :'D

   Lainaa

  52. Tulos: +13 (15 ääntä)
   ….: Kannattaa pohtia myös mitkä tekijät johtivat Al-Qaidan perustamiseen.
   Neuvostoliiton Afghanistanin miehitys 1980-luvulla. Saivat silloin koulutusta ja aseistusta Yhdysvalloista.

   Lainaa

  53. Tulos: -5 (11 ääntä)
   Jokuvaan: Ottaen huomioon, että iskut tapahtuivat Suomen aikaa noin kello 17, kun pikku kakkonen oli alkamassa. Äiti käänsi Pikku Kakkosen pois ja rupesi katsomaan uutisia aiheesta. Jäi kyllä pysyvästi silloisen nelivuotiaan mieleen. T: Pikku Kakkosen tuon takia vuonna 2001 missannut silloinen nelivuotias.
   Iskut tapahtuivat n. klo 16 suomen aikaan. NYCissä klo oli noin 9 aamulla. Suomessa aika on seitsemän tuntia edellä. Voi olla, että äitisi katsoi uusintoja tai juuri meneillä olevaa tapahtumaa.

   Lainaa

  54. Loose Change 18.9.2018 20:14
   Tulos: -20 (36 ääntä)
   Tässä on muuten erittäin viihdyttävä dokkari wtc iskuista. Varsinkin salaliitoista kiinnostuneille. Tässä otetaan kantaa siihen kuinka nopeasti pilvenpiirtäjät oikeasti palavat ja romuttuvat, sillä samantapaisia paloja on ollut maailman muissakin rakennuksissa. Myös pentagoniin iskeneen koneen olemassaoloa kyseenalaistetaan, monien silminnäkijöiden kertoessa sen olleen ohjus. Videolla myös näytetään kuinka eri kerroksissa räjähtelee ennen kuin ne puolessatoista minuutissa romahtavat. + monia monia muita todella mielenkiintoisia pointteja! Uskoo ken tahtoo, ainakin pistää miettimään :) https://youtu.be/9vbh1D76vxE

   Lainaa

  55. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Olin tuolloin 6-vuotias mutta syystä tai toisesta kuulin koko wtc-tarinan ensimmäisen kerran vasta seiskaluokalla, kun englannin tunnilla kuunneltiin uhrien omaisten haastatteluja

   Lainaa

  56. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Mä olin 6 vuotta. Oltiin oltu mummolla kyläilemässä sinä päivänä. Vanhemmat ilmeisesti oli kuullu asiasta jo ennen kotimatkaa, mut ite muistan sen kun oltiin ajettu takas kotiin ja porukat laittoi telkkarin päälle. Videokuva romahtavasta tornista painui kyllä todella voimakkaana pieneen mieleen. Sellanen järkyttynyt surullinen hämmennys, vaikka en tietenkään pystyny ymmärtämään asian poliittista merkitystä sillon. Maailma on muutenkin niin suuri ja hämmentävä paikka siinä iässä. Muutama vuosi myöhemmin tapahtuneen tsunamin muistan paremmin mutta siitäkin voimakkain muistikuva on se, kun katsoi uutisia sinä iltana ja näki ne aallot.

   Lainaa

  57. Tulos: +14 (28 ääntä)
   Loose Change: Tässä on muuten erittäin viihdyttävä dokkari wtc iskuista. Varsinkin salaliitoista kiinnostuneille. Tässä otetaan kantaa siihen kuinka nopeasti pilvenpiirtäjät oikeasti palavat ja romuttuvat, sillä samantapaisia paloja on ollut maailman muissakin rakennuksissa. Myös pentagoniin iskeneen koneen olemassaoloa [...]
   Ei ihan kaikkea tarvitse uskoa, varsinkaan hölmöjä salaliittoteorioita. Kukas tämä Osama sitten oli, palkattu näyttelijä? :-)

   Lainaa

  58. Tulos: +9 (19 ääntä)
   Loose Change: Tässä on muuten erittäin viihdyttävä dokkari wtc iskuista. Varsinkin salaliitoista kiinnostuneille. Tässä otetaan kantaa siihen kuinka nopeasti pilvenpiirtäjät oikeasti palavat ja romuttuvat, sillä samantapaisia paloja on ollut maailman muissakin rakennuksissa. Myös pentagoniin iskeneen koneen olemassaoloa [...]
   Niitä tapauksia on muuten tasan kaksi. WTC 1 ja WTC 2. Missä ja milloin on noiden lisäksi pilvenpiirtäjään törmätty suihkukoneella?

   Lainaa

  59. Tulos: +29 (35 ääntä)
   Mira: Sanna varmaan arvostaisi niitä toimistossa päivät pitkät istujiakin, jos yhtäkkiä lakkais palkka juoksematta koska palkanlaskijoita ei ole … vaikka Sannan ratkaisu ongelmaan olis varmaan joku tyyliin ”no mut ei voi olla niin vaikeeta, kato oon tähänki asti saanu palkkaa tän verran nii eiks nyt vois vaan maksaa??” Tai [...]
   Veikkaan että toimisto työ ei ole Sannan mielestä yhtään vähäpätöistä siinä vaiheessa kun hän itse istuu koneelle päivittämään potilastietoja. Siinä vaiheessa toimistotyö on tärkeä ja korkeaa osaamista vaativa osa hänen työnkuvaansa ja sen vuoksi pitäisi saada parempaa palkkaakin.

   Lainaa

  60. Tulos: +22 (22 ääntä)
   otto: Siinä on vähän samaa kun ihmiset saa tietää että sulla on peräkärry. Veisitkö joku ilta muuttokuorman Rovaniemelle? Saat latviasta tuodun viinapullon palkaksi.
   Itse aikoinaan myin peräkärryn, siinä vaiheessa kun se alkoi olla enemmän lainassa kuin omalla pihalla. Ja aina kun kärry tarvi itse, niin sai huomata että jotain oli kolhittu tai rikottu.

   Lainaa

  61. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Olin ollut työtehtävissä asiakkaan luona ja täysin tietämäntön siitä mitä oli juuri tapahtunut kun lähdin hieman ennen klo 16 töistä kotiin. Autossa radiossa tuli juuri ylimääräinen uutislähetys ja kerrottiin matkustajakoneen osuneet pilvenpiirtäjään. Ensin mietin että onko tämä taas joku kuunnelma, koska hieman aiemmin radiossa oli esitetty kuunnelma joka oli uutislähtys kuvitteellisesta ydin iskusta tai- tapaturmasta ja siitä nousi kova kohu kun osa ihmisistä oli panikoinut luullessaan sen olevan totta. Soitin puolisollinen ja kysyin että tietääkö hän mitä on tapahtunut, ei tiennyt, mutta avasi telkkarin ja selasi kanavia ja ulkomaalaisella uutiskanavalla näytettiin suoraa kuvaa savuavasta tornista ja tämän puhelun aikana toinen lentokone tärähti toiseen torniin. Hyvin on jäänyt mieleen.

   Lainaa

  62. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Yuh: Juu, tykkään eniten siitä osasta työäivääni kun vain istun toimistolla, ja koodikin koodaa itsensä eikä vaadi minulta minkäänlaista panosta tai osaamista. Ei sillä, itse arvostan kyllä hoitajia ja heidän tekemäänsä työtä erittäin paljon
   Istuminen on oiekasti rankempaa duunia kuin fyysinen, selkä menee p*skaksi.

   Lainaa

  63. Tulos: -8 (10 ääntä)
   ….:
   Ja kannattaa muistaa myöskin se, että Clintonit ovat hyvää pataa näiden rauhallisten kanssa.

   Lainaa

  64. Kummallista 19.9.2018 11:55
   Tulos: -22 (24 ääntä)
   Wowittaja: Pelasit wowia vuonna 2001 kun se julkaistiin vasta 2004, hmmm.
   Onnittelut, huomasit virheellisen kontekstin tekstissä. Huomioit varmaan parin muun kommentoijan kanssa myös sen, että kerroin muistelleeni pelaneen wowia tuolloin. Tai sitten tuijotin jynkkyä hikisenä. Ihan sama. Koneella olin kumminkin tuon tapahtuessa.

   Lainaa

  65. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Linus: Pelasit wowia 3 vuotta ennen pelin julkaisua?
   Tarkoitti varmaan sitä alkuperäistä Warcraftia, joka on ehkä vain helpompi mieltää "wowiksi". Minä olin armeijassa, kun kaverini kertoi uutisesta (oli ehkä saanut tiedon tekstiviestillä, nettiä ei tainnut olla kenelläkään). Oli epäuskoinen tunne, etenkin kun tuleva viikonloppuvapaa "paloi" tämä iskun takia (puolustusvoimat nosti valmiustasoa).

   Lainaa

  66. Tulos: +5 (13 ääntä)
   : Siksi, koska siitä tosiaan on jo 17-vuotta, niin siitä ei voivotella samalla tavalla kuin ennen eikä ole uutisissa juttua. Lapset, jotka eivät muista tapausta saavat jo äänestää ja maailmassa on tapahtunut paljon muuta suurta tässä välissä. Koulun historian opetus tuntuu muutenkin loppuvan about Neuvostoliiton [...]
   Sitä toitotetaan minusta vieläkin joka paikassa liikaa. Miten siltä kaikelta vouhotukselta on voinut välttyä? Jokapaikassa on kyseisenä päivänä never forget.

   Lainaa

  67. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Mira: Sanna varmaan arvostaisi niitä toimistossa päivät pitkät istujiakin, jos yhtäkkiä lakkais palkka juoksematta koska palkanlaskijoita ei ole … vaikka Sannan ratkaisu ongelmaan olis varmaan joku tyyliin ”no mut ei voi olla niin vaikeeta, kato oon tähänki asti saanu palkkaa tän verran nii eiks nyt vois vaan maksaa??” Tai [...]
   Minä en haluaisi itse olla toimistossa töissä, mutta arvostan kyllä heitä jotka siihen pystyvät :)

   Lainaa

  68. Tulos: -3 (19 ääntä)
   htht: Istuminen on oiekasti rankempaa duunia kuin fyysinen, selkä menee p*skaksi.
   Istumatyössä sen tuolin voi säätää sellaiseksi, että riskit selän särkymiseen ovat pienet. Muutenkin työasentoonsa pystyy toimistolla aika paljon vaikuttamaan. Verrattaan vaikka hitsaajaan, hoitajaan, sähköasentajaan tai huoltomieheen, jotka joutuvat olosuhteiden pakosta nostelemaan raskaitakin (varsinkin hoitajat) taakkoja huonoissa asennoissa. Siistissä sisätyössä (ja r*nkkaamisessa) ranne kärsii eniten.

   Lainaa

  69. ihanmummovaan 19.9.2018 18:47
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Marjatta: "Mikä ihmeen kirjoitusvirhe?"

   Lainaa

  70. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Aleskeli: Istumatyössä sen tuolin voi säätää sellaiseksi, että riskit selän särkymiseen ovat pienet. Muutenkin työasentoonsa pystyy toimistolla aika paljon vaikuttamaan. Verrattaan vaikka hitsaajaan, hoitajaan, sähköasentajaan tai huoltomieheen, jotka joutuvat olosuhteiden pakosta nostelemaan raskaitakin (varsinkin hoitajat) [...]
   Pitkään (eli monta tuntia) istumisen haittoja ei voi ehkäistä millään tuolilla, painovoimaa kun on hankala kumota. Vaikuttaa selän, niskan ja jalkojen tukielimiin, alaraajojen verenkiertoon ja periaatteessa heikentää myös syviä tukilihaksia, koska ne eivät työskentele tuntikausiin. Pitkäaikainen istuminen on yksi valtakunnallisesti isoimpia terveydellisiä ongelmia tänä päivänä. Ainoat ehkäisykeinot ovat kaikkea muuta kuin istumista: seisomista, kevyttä jumppaa tai jaloittelua vähintään joka tunti. Nykyisin hoitaja voi välttää huonot työasennot ja tarvittaessa käyttää apuvälineitä. Ergonomiakoulutus ja potilaan nostolaitteet ovat nykypäivää. Nykyaikana ergonomiaa opastetaan myös metalli- ja sähkötyöntekijöille. Ei hitsaajan pitäisi nostella metallilevyjä selällään.

   Lainaa

  71. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Ihmiskunnan toivo on menetetty: Miten joku ei voi olla tietoinen WTC:n iskusta?
   No niinpä! Beirut 23/10/1983 anyone?

   Lainaa

  72. Loose Change 19.9.2018 20:58
   Tulos: -3 (21 ääntä)
   ….: Ei ihan kaikkea tarvitse uskoa, varsinkaan hölmöjä salaliittoteorioita. Kukas tämä Osama sitten oli, palkattu näyttelijä?
   Osaman perhe oli hyvää pataa Bushien kanssa. USA halusin Irakin öljyt ja iskivät itse torneihin, jotta saivat hyvän syyn aloittaa sota Irakin kanssa. Btw WTC7 rakennus myös romahti, vaikka siihen ei osunut mikään. Siellä säilytettiin kultavaroja, jotka tyhjennettiin vuorokausi aikasemmin ennen iskuja. ;)

   Lainaa

  73. Loose Change 19.9.2018 21:00
   Tulos: -15 (17 ääntä)
   Sargee: Niitä tapauksia on muuten tasan kaksi. WTC 1 ja WTC 2. Missä ja milloin on noiden lisäksi pilvenpiirtäjään törmätty suihkukoneella?
   Ei kumpaakaan rakennukseen törmätty ohjuksella, vaan Pentagoniin ammuttiin ohjus, joka selitettiin että se oli lentokone.

   Lainaa

  74. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Loose Change: Tässä on muuten erittäin viihdyttävä dokkari wtc iskuista. Varsinkin salaliitoista kiinnostuneille. Tässä otetaan kantaa siihen kuinka nopeasti pilvenpiirtäjät oikeasti palavat ja romuttuvat, sillä samantapaisia paloja on ollut maailman muissakin rakennuksissa. Myös pentagoniin iskeneen koneen olemassaoloa [...]
   En usko että on lähellekkään niin "viihdyttävä" kuin nuo chemtrailit, jotka ilmiselvästi levittävät homokaasua (kun mitään ei ilmasta löydy). Niilopedia kertoo homokaasun faktat. Oletko itse törmännyt chemtraileihin?

   Lainaa

  75. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Loose Change: Tässä on muuten erittäin viihdyttävä dokkari wtc iskuista. Varsinkin salaliitoista kiinnostuneille. Tässä otetaan kantaa siihen kuinka nopeasti pilvenpiirtäjät oikeasti palavat ja romuttuvat, sillä samantapaisia paloja on ollut maailman muissakin rakennuksissa. Myös pentagoniin iskeneen koneen olemassaoloa [...]
   Kun luin tän kommentin salaliittoteoriasta, oli sen peukutus tilanne -9/11. Sattumaako?

   Lainaa

  76. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Loose Change: Osaman perhe oli hyvää pataa Bushien kanssa. USA halusin Irakin öljyt ja iskivät itse torneihin, jotta saivat hyvän syyn aloittaa sota Irakin kanssa. Btw WTC7 rakennus myös romahti, vaikka siihen ei osunut mikään. Siellä säilytettiin kultavaroja, jotka tyhjennettiin vuorokausi aikasemmin ennen iskuja.
   Irakin sota alkoi tekaistulla perusteella joukkotuhoaseista 4 vuotta wtc-iskujen jälkeen. Afghanistaniin NATO meni Yhdysvaltojen vedottua 5. Artiklaan jo 2001 lokakuussa. Sulla meni sodat sekaisin. USA on muuten miltei öljyomavarainen, ei riioppvainen lähi-idän öljystä. On ollut jo vuodesta 2004, koska liuskeöljy etc. Wtc 7 romahti, koska wtc 1 ja 2 romahtivat osittain sen päälle. Siitä on olemassa ihan kuviakin, joista vauriot näkyvät, rakennuksesta mm. Puuttuu yksi julkisivu miltei kokonaan ja osasta rakennusta on jäljellä vain ulkoseiniä, kaksoistornien osan pudottua kaikkien keskempien rakenteiden läpi. Mitä sille kullalle tehtiin? Sillä ei nääs ole mitään arvoa, jos sitä ei pysty myymään. Ainakaan maailmanmarkkinoille se ei ole päätynyt, eikä tietääkseni missään ole kultavaroja kateissakaan. Vittu sä oot pihalla.

   Lainaa

  77. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Olin muistaakseni 6-luokalla istumassa luokassa, odottamassa että seuraava tunti alkaisi. Opettaja tuli järkyttyneenä luokkaan ja avasi nurkassa olevan telkkarin. Koko luokka katsoi puoli tuntia uutisia

   Lainaa

  78. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Näissä salaliittoteorioissa on se pieni ongelma että keskitytään tunnettujen tapahtumien oletettuun mahdottomuuteen, muttei ollenkaan kilpailevan teorian mahdottomuuteen. WTC'n torneissa työskenteli tuhansia ihmisiä -kukaan ei olisi havainnut jos paikka olisi asennettu täyteen räjähteitä, ja kukaan räjähteiden asentajistakaan ei olisi todennut että hetkinen nyt, mitä täällä tapahtuu? Epäilemättä elämme post-fact maailmassa jossa uskonnollisten konservatiivien suosikkipoliitikko kourii naisia eikä kukaan välitä, mutta itse ainakin ilmoittautuisin sairaaksi jos olisin havainnut että työpaikkani on täynnä räjähteitä. Pitäisin salaliittoteoriaa uskottavampana jos siivoojista -joiden tehtävä on koluta kaikki nurkat -ei yksikään olisi mennyt sinä päivänä töihin.

   Lainaa

  79. Loose Change 20.9.2018 18:08
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Väsynyt: En usko että on lähellekkään niin “viihdyttävä” kuin nuo chemtrailit, jotka ilmiselvästi levittävät homokaasua (kun mitään ei ilmasta löydy). Niilopedia kertoo homokaasun faktat. Oletko itse törmännyt chemtraileihin?
   En, mutta itse taidat olla?

   Lainaa

  80. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Loose Change: En, mutta itse taidat olla?
   Mites rokotukset ja autismi?

   Lainaa

  81. Epäpoliitikko 20.9.2018 23:12
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Mr.J: No niinpä! Beirut 23/10/1983 anyone?
   Ottaen huomioon että kuolleet olivat lähinnä yhdysvaltalaisia (ja ranskalaisia), kannattaisi kirjoittaa 10/23/1983 eikä brittiläisittäin. ;)

   Lainaa

  82. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Seppo Saviniemi: WTC:n iskut, jotka johtivat terrorismin vastaiseen sotaan, joka johti Irakin sotaan, joka johti Irakin romahtamiseen, joka johti (tai ainakin merkittävästi edesauttoi) ISISin syntyyn, joka johti moneen muuhun asiaan, mm. Turun puukkoiskuihin. Vois sanoa, että kyllä niillä jotain merkitystä taisi olla. Ja mitä [...]
   Mutta mistä johtui WTC iskut? Tais USA olla ite aloittamassa tätä sotaa.

   Lainaa

  83. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Jokuvaan: Ottaen huomioon, että iskut tapahtuivat Suomen aikaa noin kello 17, kun pikku kakkonen oli alkamassa. Äiti käänsi Pikku Kakkosen pois ja rupesi katsomaan uutisia aiheesta. Jäi kyllä pysyvästi silloisen nelivuotiaan mieleen. T: Pikku Kakkosen tuon takia vuonna 2001 missannut silloinen nelivuotias.
   Tuo kyseinen Pikku Kakkonen saattaa löytyä Yle-Areenasta nykyään, että vinkiksi vain...

   Lainaa

  84. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Es: Mutta mistä johtui WTC iskut? Tais USA olla ite aloittamassa tätä sotaa.
   Al-qaedan itsensä mukaan. Juutalais-Kristillisestä salaliitosta, jonka tarkoitus on hävittää islam maailmasta.

   Lainaa

  85. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Mietin kans et aika pimennossa eläny jos ei WTCstä ole kuullut. Meillä oli peruskoulun historian kirjassa ihan oma lukukin WTC iskuille.

   Lainaa

  86. Tulos: +2 (12 ääntä)
   Mjau: Olin lukion ekalla ja istuin lattialla tekemässä jotain uskonnon lehtivihkoa. Kahta kuukautta aikaisemmin olin käynyt WTC:n huipulla. Olin 4 kun Berliinin muuri murtui. Ei jäänyt mieleen. Mulla oli lippupalapeli, josta olin oppinut että Saksan pääkaupunki on Bonn, ja opin sitten ettei ole enää vaan Berliini, samoin [...]
   Anskuli: Neuvostoliiton hajoaminen, Estonian uppoaminen, Berliinin muurin murtuminen, Kroatian sota, Bosnian sota, Ensimmäinen Tšetšenian sota, Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus, Avaruussukkula Challengerin onnettomuus. Onhan näitä.
   Sargee: Al-qaedan itsensä mukaan. Juutalais-Kristillisestä salaliitosta, jonka tarkoitus on hävittää islam maailmasta.
   Heti iskujen jälkeen media toitotti, että islam on rauhan uskonto. Kyseessä yksittäistapaus, kaikki on hyvin, pelolle ei saa antaa valtaa. Enää ei kukaan puhu rauhan uskonnosta ja hyvä niin, kun miettii vuoden 2001 jälkeistä ruumiskasaa. Pariisi, Bryssel, Lontoo, Nizza jne Onko kaikki vielä hyvin?

   Lainaa

  87. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Ihmiskunnan toivo on menetetty: Miten joku ei voi olla tietoinen WTC:n iskusta?
   No tuossahan se selviää, on ollut 4v, kun se on tapahtunut. Eipä siitä about 4v iskujen jälkeen ole juurikaan ollut puhetta (silloin siis on tämä henkilö ollut 8v ja varmaan alkaa muistamaan uutisiakin, jos ovat merkittäviä).

   Lainaa

  88. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Linus: Pelasit wowia 3 vuotta ennen pelin julkaisua?
   pepe: Jonnet ei muista!
   Beta testaaja...

   Lainaa

  89. Tulos: -4 (4 ääntä)
   Ohan se nyt ihan eri asia istua siellä toimistossa kuin tehdä fyysistä hommaa. Menkää johonkin lapiomieheksi, tai muuta ulkona tehtävää fyysistä työtä. Rupee pullantuoksuiset toimistot ja pehmustetut tuolit vaikuttamaan melkoselta suklaalta, kun painaa hommia säässä kuin säässä lihakset leipää huutaen...

   Lainaa

  90. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Just: No tuossahan se selviää, on ollut 4v, kun se on tapahtunut. Eipä siitä about 4v iskujen jälkeen ole juurikaan ollut puhetta (silloin siis on tämä henkilö ollut 8v ja varmaan alkaa muistamaan uutisiakin, jos ovat merkittäviä).
   Kyllä minäkin tiedän esimerkiksi Natsi-Saksan juutalaisvainoista ja holokaustista, vaikka edes vanhempani eivät olleet syntyneet silloin. Näitä asioita kun oppii esimerkiksi koulussa historiantunnilla, ja muutenkin voi jälkeenpäin saada tietoa itseään vanhemmilta ja viisaammilta ihmisiltä. Ei tarvitse olla itse ollut paikalla jotta tietäisi jonkin asian tapahtuneen.

   Lainaa

  91. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Minä itse taas olin juuri lähtenyt yliopistolta kotiin kun päivän luennot olivat ohi, ja pistäydyin paikallisessa ruokakaupassa ostamaan itselleni jonkun mikroaaltouuniaterian illaksi. Siellä tiedotettiin että Yhdysvallat on kokenut historiansa pahimman terroristi-iskun. Vasta kun pääsin kotiin ja avasin netin sain kuulla mitä itse asiassa oli tapahtunut. Tarkalleen siihen aikaan kun iskut tapahtuivat olin vielä luennolla, taisi olla jokin tietokoneen toimintaan liittyvä kurssi.

   Lainaa

  92. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ihmiskunnan toivo on menetetty: Miten joku ei voi olla tietoinen WTC:n iskusta?
   NYAN ELEVEN NEVER FORGET

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, WTC, 9/11, World Trade Center, kirjoitusvirhe, mummo, käynti, känni, ammatti, toimisto, hoitoala, työpaikka, arvostus, hälytys, sauna, palovaroitin