Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Kissaihmiset, osa 18

  Suurenna näkymä

  79 kommenttia

  1. Lamaa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +289 (301 ääntä)

   Ehkä se kissa ei olIutkaan pihassa.

     Lainaa

  2. Hmm kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +369 (785 ääntä)

   mulle ainakin noi vapaana olevat kissat on aina ollut ihan normaalia. Lapsi varmaan härnännyt kissaa, ei ne huvikseen kimppuun hyökkää

     Lainaa

  3. Jfry kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +264 (496 ääntä)

   Todella raukkamaista laskea kissoja irralleen.

   Iso respecti niille jotka pyytävät ne pois kuljeksimasta.

     Lainaa

  4. Ooo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +416 (508 ääntä)

   Hmm:
   mulle ainakin noi vapaana olevat kissat on aina ollut ihan normaalia. Lapsi varmaan härnännyt kissaa, ei ne huvikseen kimppuun hyökkää

   Ei se kauhean fiksulta hommalta tunnu, kun viet kasaan kuivuneen, itkevän kissan löytökotiin lopetettavaksi. Vaikka kissat omatoimisia ovatkin, ei musta niiden paikka ole vapaana vaarojen keskellä, kun voisivat olla kotona turvassa, ruokittuna ja rakastettuna. Kissaa voi ulkoiluttaa valjaissa, jos haluaa tarjota ulkoilumahdollisuuden. Ei koiriakaan pidetä vapaana ilman valvontaa sillä verukkeella, että ne tarttee liikuntaa.

     Lainaa

  5. King Arthur kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +331 (419 ääntä)

   Miksi se on niin vaikeaa, että jos ottaa kissan niin välittää siitä sitten edes sen verran ettei laske irralleen? Vaikka ei järjestyslaista välittäisikään. Tai ympäristön muista eläimistä. Tai jostain ihme muista ihmisistä, mitä nekin on?

     Lainaa

  6. Juntti savosta kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -231 (335 ääntä)

   Ooo: Ei se kauhean fiksulta hommalta tunnu, kun viet kasaan kuivuneen, itkevän kissan löytökotiin lopetettavaksi. Vaikka kissat omatoimisia ovatkin, ei musta niiden paikka ole vapaana vaarojen keskellä, kun voisivat olla kotona turvassa, ruokittuna ja rakastettuna. Kissaa voi ulkoiluttaa valjaissa, jos haluaa tarjota [...]

   Ai että min halluun nähä naapurin ilmeen kun alan noita kissoja tuolla pitkin peltoja narun jatkona taluttelemaan

     Lainaa

  7. Sami Kuupas kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -203 (269 ääntä)

   Kodin sisäänkäynnin “anatomia”.

   –> Anatomia tarkoittaa elävien organismien muotoa ja rakennetta sekä kehon osien suhdetta toisiinsa.Se on erityisesti biologian ala, oppia eliöiden rakenteesta.

     Lainaa

  8. Perspillu ja hyvät vitut kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +244 (304 ääntä)

   Ei ihmiset anna muidenkaan kotieläimien juoksennella vapaana luonnossa. Miksi kissojen pitäisi olla poikkeus?

     Lainaa

  9. Rölli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +186 (238 ääntä)

   Kissat tappaa todella paljon suojeltujakin eläimiä, linnunpoikasia pesimäaikaan ym ym. Plus tietenkin kissat jotka lähtenyt liian pitkälle ja nääntyvät ulkona ja päätyvät eläinsuojaan, jäävät auton alle.. Montako syytä pitää antaa että jengi tajuu? Kaupungissa niiden irrallaan pito on typeryyden huippu. Se on todella tuskaista pelastaa noita kissoja ulkoa, näkee välillä tosi kurjia tapauksia, joissa ovat kuoleman partaalla.. Jos kissojaan irrallaan pitävät näkisivät semmoisen kissan tai jos kissa palaisi kotiin erittäin loukkaantuneena niin pysyisi ovi kiinni.

     Lainaa

  10. Leon kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +127 (177 ääntä)

   Rakastan kissoja, on niitä kämppiksinä kolme kappaletta, enkä voisi kuvitellakaan että jättäisin oman onnensa nojaan pihalle.
   En valehtele että välittäisin muiden mielipiteistä, tai siitä että kuuluuko kissa luontoon jne, mutta vain ihmiset jotka eivät välitä lemmikeistään antavat niiden olla vapaana, että voivat sitten jäädä auton alle, tulla tapetuksi eläinten tai ihmisten toimesta, jäätyä tai nääntyä kuoliaaksi…

     Lainaa

  11. Napalm kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +92 (114 ääntä)

   “Arvion mukaan vapaasti ulkoilevat kissat tappavat Suomessa noin miljoona saaliseläintä kuukausittain, niistä yli 140 000 on lintuja.”

   https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ympäristö/vapaana-kulkeva-kissa-saalistaa-maaseudulla-jyrsijöitä-mutta-tuhoaa-taajamissa-lintukantoja-1.196129

     Lainaa

  12. jamppa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +157 (185 ääntä)

   Sami Kuupas:
   Kodin sisäänkäynnin “anatomia”.

   –> Anatomia tarkoittaa elävien organismien muotoa ja rakennetta sekä kehon osien suhdetta toisiinsa.Se on erityisesti biologian ala, oppia eliöiden rakenteesta.

   Taidat olla suosittu kaveri juhlissa. :D

     Lainaa

  13. Sami Kuupas kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -15 (75 ääntä)

   jamppa: Taidat olla suosittu kaveri juhlissa.

   Juhlasuosioni on parahultaista.

     Lainaa

  14. Zippo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +120 (150 ääntä)

   Ainut kissa joka kuuluu Suomen luontoon kuljeksimaan on ilves. Kotikissa on haitallinen vieraslaji.

     Lainaa

  15. wtff kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -56 (108 ääntä)

   King Arthur:
   Miksi se on niin vaikeaa, että jos ottaa kissan niin välittää siitä sitten edes sen verran ettei laske irralleen? Vaikka ei järjestyslaista välittäisikään. Tai ympäristön muista eläimistä. Tai jostain ihme muista ihmisistä, mitä nekin on?

   Järjestyslaki ei kiellä kissan vapaana oloa muuta kuin tietyillä alueilla esim. kuntopolku, leikkipaikka, uimaranta ja tori.

   Muut asiat oli ihan kohdallaan.

     Lainaa

  16. Gage Roundwell kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -29 (51 ääntä)

   Hmm:
   mulle ainakin noi vapaana olevat kissat on aina ollut ihan normaalia. Lapsi varmaan härnännyt kissaa, ei ne huvikseen kimppuun hyökkää

   3/5, melkein tartuin.

     Lainaa

  17. Just kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +111 (143 ääntä)

   wtff: Järjestyslaki ei kiellä kissan vapaana oloa muuta kuin tietyillä alueilla esim. kuntopolku, leikkipaikka, uimaranta ja tori.

   Muut asiat oli ihan kohdallaan.

   Ja milläs omistaja varmistaa, ettei vapaana menevä kissa kuljeskele juuri näillä alueilla? Ei kissa siinä omalla pihalla pysy, vaikka omistajat niin yittääkin väittää.

     Lainaa

  18. Kissaihminen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +99 (141 ääntä)

   Näinköhän on lapsikaan ihan täysin syytön

     Lainaa

  19. Paskapallero kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +36 (100 ääntä)

   Meillä maalla kissat tekevät töitä ulkona. Ei ole tuhoeläimiä sisällä.

     Lainaa

  20. Tiuku kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +50 (66 ääntä)

   PerspⅰIIu ja hyvät vⅰtut:
   Ei ihmiset anna muidenkaan kotieläimien juoksennella vapaana luonnossa. Miksi kissojen pitäisi olla poikkeus?

   Aika moni antaa valitettavasti myös koirien juoksennella vapaana luonnossa ja yleisillä lenkkipoluilla.

     Lainaa

  21. Anskuli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +44 (52 ääntä)

   Tiuku: Aika moni antaa valitettavasti myös koirien juoksennella vapaana luonnossa ja yleisillä lenkkipoluilla.

   Tai keskustassa. Eräskin jätti toissapäivänä koiransa kaupan ulkopuolelle ilman hihnaa. Koira kyllä odotti siinä ja yritti päästä ihmisten mukana kauppaan sisälle.

     Lainaa

  22. Mitä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +37 (45 ääntä)

   Tiuku: Aika moni antaa valitettavasti myös koirien juoksennella vapaana luonnossa ja yleisillä lenkkipoluilla.

   Metsästysaikana koira toki saakin olla irti. Mutta ei lenkkipoluilla tai muuten liuan lähellä yleisiä ulkoilualueita. Se tuntuu olevan tosi vaikeaa ymmärtää, ja aina jonku karvavauva sitten tulee häsläämään. Kun olen kunnolla korvessa, ynmärrän että jahtikoira voi tulla vastaa irti. Ehkä jopa karhu.

     Lainaa

  23. asd kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +21 (115 ääntä)

   Onko ihmiset oikeesti sitä mieltä ettei kissat saisi kulkea vapaana edes maaseudulla?

     Lainaa

  24. Hihi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +35 (45 ääntä)

   wtff: Järjestyslaki ei kiellä kissan vapaana oloa muuta kuin tietyillä alueilla esim. kuntopolku, leikkipaikka, uimaranta ja tori.

   Muut asiat oli ihan kohdallaan.

   Ja tarpeeksi tiheään asutulla alueella eli taajamalla. Ei kissan pääsyä rajoiteta vain virkistysalueisiin.

     Lainaa

  25. niimpä niin kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -34 (60 ääntä)

   Tuo Sofian tarina kuullostaa jotenkin päättömältä? Miten muka tuollainen ohutta rautalankaa oleva kori voi a) olla niin lähellä ovea, että “väliovi ei aukea”. Pakkohan tuossa korihässäkässä on olla seinät? Tai jos ei ole, niin miten se muka vo olla niin tukevasti kiinni, että ei liiku mihinkään? Edes tuuppimalla tuota ovea?
   Kyllä itselle tulisi mieleen antaa sille väliovelle kroppaa kunnolla. Joko kori tai hylly antaisi periksi, jos mikään muu ei muka auta.

   ps. Kyllä meillä maalla kissat kulkee ihan vapaana ulkona. Ne yleensä jopa sattuvat tykkäämään siitä. Kaupungisssa sitten eri asia.

     Lainaa

  26. King Arthur kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +39 (53 ääntä)

   wtff: Järjestyslaki ei kiellä kissan vapaana oloa muuta kuin tietyillä alueilla esim. kuntopolku, leikkipaikka, uimaranta ja tori.

   Muut asiat oli ihan kohdallaan.

   Katsoisitkos uudestaan sitä lakia?

     Lainaa

  27. King Arthur kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +24 (48 ääntä)

   asd:
   Onko ihmiset oikeesti sitä mieltä ettei kissat saisi kulkea vapaana edes maaseudulla?

   Ei kun taajamassa.

     Lainaa

  28. Hellu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +25 (65 ääntä)

   Aina vapaana olevista kissoista valitetaan, vaan vapaana olevat koirat ovat paljon vaarallisempia. Ainakin kymmenen kertaa vuodessa pyörii meidän pihalla naapureiden koiria ja kasvimaalla näkee niiden tassunjälkiä. Aikasen maaseudulla siis asutaan. Yksi varsin vihainen ja iso koira, joka aina murisee ja joutuu itse sisälle perääntymään. Nyt ovat omat kissat olleet vuoden verran sisällä ja vain häkissä ulkoilemassa. Sieltäkin kauhuissaan sisälle tulevat kun koira liikkuu pihalla. Naapureille sanottu, mutta ei mitään vaikutusta, kun ilmeisesti heidän koirat osaa kyllä pysyä omalla pihallaan ja me vain kuvitellaan asia.

     Lainaa

  29. Kilokalori kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +29 (53 ääntä)

   wtff: Järjestyslaki ei kiellä kissan vapaana oloa muuta kuin tietyillä alueilla esim. kuntopolku, leikkipaikka, uimaranta ja tori.

   Muut asiat oli ihan kohdallaan.

   Ei se kissa saa myöskään muiden pihaan tulla. Jos talossa on lapsia, niin talon piha on niiden lasten leikkipaikaksi varattu alue järjestyslain mukaan, ja kissat pysyy tietysti järjestyslain nojalla pois koska ne osaa lukea lakia, eikö?

   Metsästyslaki muuten sanoo, että villiintyneeseen kissaan sovelletaan samaa mitä rauhoittamattomaan eläimeen. Eli villiintyneen kissan saa omilta mailta lopettaa, kuten vaikka rotan tai kotihiiren. Kissa, joka vetää naapurin lintulaudalta kaikki rauhoitetut linnut, on helppo arvioida villiintyneeksi. Moni ei tuota muista, kun melskaavat Oman Kissansa Oikeuksista.

   T: niin kissarakas, että omat pysyy visusti sisällä.

     Lainaa

  30. ? kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -34 (88 ääntä)

   Kukahan on aikanaan keksiny, että kissan voi pitää 24/7 sisällä… eiköhän sekin kaipaa ulos ja luontoon ihan samanlailla kun kaikki muutkin eläimet. Itse en kissaa ottaisi, jos asuisin niin, että sen pitäisi olla kokoajan sisällä.

     Lainaa

  31. roskis kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -6 (40 ääntä)

   King Arthur: Katsoisitkos uudestaan sitä lakia?

   Tässähän tämä.

   14 §
   Koirakuri

   Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi koiran omistajan tai haltijan on:

   1) pidettävä koira taajamassa kytkettynä;

   2) pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua; (19.12.2003/1195)

   3) pidettävä huolta siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa.

   Mitä 1 momentin 1 ja 2 kohdassa säädetään, ei koske virantoimituksessa käytettävää valtion omistamaa koiraa, vartiointitehtävässä olevaa vartijan koiraa, palvelutehtävässä olevaa koulutettua pelastuskoiraa, liikuntavammaisen avustajakoiraa eikä näkövammaisen opaskoiraa.

   Mitä 1 momentin 1 kohdassa säädetään, ei koske suljettua pihaa, koirien harjoituspaikkaa eikä erityisesti osoitettua aidattua jaloittelualuetta. Koiran tulee kuitenkin näissäkin paikoissa olla omistajansa tai haltijansa valvonnassa.

   Mitä 1 momentin 2 kohdassa säädetään, koskee myös kissaa. Mitä 1 momentin 1 ja 2 kohdassa säädetään, koskee myös hevosta sekä soveltuvin osin muuta koti- tai lemmikkieläintä.

   Eli kissaa ei tarvitse pitää kytkettynä edes taajama-alueella.

     Lainaa

  32. Juntti Turust kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -38 (74 ääntä)

   Juntti savosta: Ai että min halluun nähä naapurin ilmeen kun alan noita kissoja tuolla pitkin peltoja narun jatkona taluttelemaan

   Meillä on kolme (3) kissaa myös maatilalla juoksentelemassa ulkona 24/7. Ne eivät saa tulla sisälle. Niiden paikka on ulkona tekemässä hommia. On rakastettuja, saavat ruokaa ja rapsutuksia joka kerta, kun tulevat niitä hakemaan. Ei tulisi mieleenkään pistää niitä narun päähän ja lähteä kytikselle kuivurin vierelle :DD

     Lainaa

  33. Aleskeli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (37 ääntä)

   King Arthur: Katsoisitkos uudestaan sitä lakia?

   “…Koska kissaa ei koske koirien tapaan kytkettynä pitämisvelvoite taajama-alueella, voi kissa liikkua vapaasti.” -Minilex Järjestyslaki ja kissa

     Lainaa

  34. HajotkaaLumput kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -33 (63 ääntä)

   Onneksi koirien rekisteröinti tuli pakolliseksi. Toivottavasti kissojen seuraa perässä pian. Täytyy saada tämä naisvaltainen, vastuuton ja piittaamaton elukanomistajaryhmä kuriin (tästä sukupuolittamisesta on turha suuttua; kissanomistajista on suurin osa naisia ja homomiehiä ym. feminisoituneita). Mikään ei oikeasti ole oksettavampaa kuin kissaansa ja sen oikeuksia inhimillistävä naishenkilö, joka puolustellen raivoaa kissansa oikeudesta paskantaa ja kusta pitkin pihoja, lasten leikkipaikkoja puhumattakaan lintujen tappo-oikeudesta. NEWSFLASH: Sinä tai pikku mirrisi, ette ole niin tärkeitä yhteiskunnan tai maapallon kannalta, että olisitte millään muotoa etuoikeutettuja.

   Pakolliset sirutukset, jotta kissojen jäädessä kiinni pahanteosta, omistaja voitaisiin jäljittää ja siten laittaa tuntuvat sakot. Kolmesta sakosta eläintenpitokielto. Kissojen sterilisointi/kastrointi myös pakolliseksi kaikilta, jotka eivät ole rekisteröityjä kasvattajia. Luvattomien pentueiden teettämisestä sakkoja. Vain ryhtymällä koviin toimenpiteisiin voidaan asioita parantaa, koska liiallisiin vapauksiin tottuneet ja velvollisuuksista piittaamattomat ihmiset eivät muuta tapojaan ilman pakkotoimenpiteitä. Tämä ei koske pelkästään kissoja vaan tätä sairasta nykyajanmenoa, missä ihmisiä pyritään suojelemaan kaikelta mielensäpahoittamiselta ja terveet arvot väännetään pienten pienien vähemmistöjen takia sairaiksi ja kestämättömiksi. Ylitse menevä liberaali ja vihervasemmistolainen politiikka tuhoaa yhteiskunnan ja luo tarpeen äärioikeiston nousuun mikä johtaa tulevaisuudessa ilkeisiin lakipykäliin ja väkivaltaisuuksiin. Siinäpähän itkette sitten kun vapaudet viedään ja otetaan reilu askel taaksepäin.

     Lainaa

  35. jukkapalmu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +47 (77 ääntä)

   Mitenköhän kissa raapii moneen paikkaan? Kissa raapasee puolustuksekseen ja vain yhden kerran jos lähestyjä tajuaa väistää ekan kerran jälkeen. Kissat eivät hyökkää huvikseen päälle ja raavi mneen paikkaan tolleen. Kissa raapii koko tassullaan eikä yhdellä kynnellä. En usko tosta juuri mitään.

     Lainaa

  36. gooby kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +30 (42 ääntä)

   roskis: Tässähän tämä.

   Eli kissaa ei tarvitse pitää kytkettynä edes taajama-alueella.

   Ei tarvitse ei jos ihan kirjaimellisesti ottaa, mutta käytännössä on pakko, koska mikäli se ulkoilee ilman valvontaa (kuten kytkemättömät kissat taajamassa tekevät) se kyllä menee kaikille niille alueille, joihin ei saa eläimiä viedä ja aiheuttaa tuhoa ympäristölle ja eläimille, joka on taas erillinen rikos.

     Lainaa

  37. gooby kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +38 (46 ääntä)

   Aleskeli: “…Koska kissaa ei koske koirien tapaan kytkettynä pitämisvelvoite taajama-alueella, voi kissa liikkua vapaasti.” -Minilex Järjestyslaki ja kissa

   Olisit voinut laittaa sen muunkin tekstin sieltä, se kun käytännössä kumoaa sen mitä juuri sanoit;

   Kissan omistajan tai haltijan on pidettävä huolta siitä, ettei kissa pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole nimenomaisesti erikseen sallittua. Tällaisella paikalla kytkemättömänä oleva kissa voisi aiheuttaa terveydellistä tai muuta vaaraa taikka pelkoa.

   Koska kissaa ei koske koirien tapaan kytkettynä pitämisvelvoite taajama-alueella, voi kissa liikkua vapaasti. Tällöin kissa saattaa omistajansa tietämättä liikkua alueilla, joissa sitä olisi pidettävä kytkettynä tai alueilla, jonne kissaa ei saa päästää ollenkaan. Omistajan on käytännössä mahdoton valvoa kissansa liikkumista, mikäli sallii kissan liikkua vapaana. Omistaja vastaa kuitenkin kissansa aiheuttamista vahingoista.

   https://www.minilex.fi/a/j%C3%A4rjestyslaki-ja-kissa

   Toinen juttu on eläinsuojelulaki jonka mukaan yksin oman tontin ulkopuolella haahuileva lemmikki katsotaan heitteille jätetyksi. Taajamassa vapaana liikkuva kissa on siis käytännössä aina eläinsuojelurikos, ellei sitä ulkoiluta hihnassa tai se ei ole välittömästi kytkettävissä eli siis omistajan näkö- ja tarttumaetäisyydellä.

     Lainaa

  38. gooby kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +25 (29 ääntä)

   gooby: Toinen juttu on eläinsuojelulaki jonka mukaan yksin oman tontin ulkopuolella haahuileva lemmikki katsotaan heitteille jätetyksi. Taajamassa vapaana liikkuva kissa on siis käytännössä aina eläinsuojelurikos, ellei sitä ulkoiluta hihnassa tai se ei ole välittömästi kytkettävissä eli siis omistajan näkö- ja tarttumaetäisyydellä.

   Ei olIutkaan eläinsuojelulain alla, mutta laissa kuitenkin, olkaa hyvä;

   5. Heitteillä oleva eläin tarkoittaa joko koditonta lemmikkieläintä tai sellaista lemmikkieläintä, joka on omistajansa tai haltijansa kotipiirin rajojen ulkopuolella, eikä kenenkään muun omistajan tai haltijan hallinnassa tai suorassa valvonnassa.

   http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1992/19920049#idp445816720

     Lainaa

  39. yli opisto hörhö kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +43 (49 ääntä)

   roskis: Tässähän tämä.

   Eli kissaa ei tarvitse pitää kytkettynä edes taajama-alueella.

   Tästä päästään taas tähän ikuisuuskysymykseen mihin yksikään itsekäs kissanomistaja ei ole koskaan vastannut: Miten pidät huolen asuessasi taajamassa ja kaupunkialueella ettei kissasi käy paskalla/kusella lasten leikkipaikoilla, uimarannoilla, lenkkipoluilla, toreilla, yms. Teitä idiootteja ei koske kuin yksi helvetin pykälä mutta ette silti pysty sitä noudattamaan vain koska “ei ole pakko pitää kissaa hihnassa ja näinollen en pysty kontrolloimaan mihin kissani haluaa paskan turauttaa eli voivoi”.

     Lainaa

  40. Jokupoika kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +29 (35 ääntä)

   roskis: Tässähän tämä.

   Eli kissaa ei tarvitse pitää kytkettynä edes taajama-alueella.

   Metsästyslain mukaan koira ja kissa pitää pitää kytkettynä maaliskuuna alusta kesäkuuun loppuun eli lintujen pesimäaikana.

   Se koskee kaikkia koira ja kissoja, ei pelkästään metsästyskoiria, vaikka metsästyslaissa siitä sanotaan.

     Lainaa

  41. Jokupoika kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +25 (51 ääntä)

   asd:
   Onko ihmiset oikeesti sitä mieltä ettei kissat saisi kulkea vapaana edes maaseudulla?

   Minä olen. Ne aiheuttaa ihan valtavaa vahinkoa linnuille ja varsinkin uhanalaisille linnuille, kun menevät tuhoamaan pesät.

   Sen vuoksi se on kielletty, niin maaseudulla kuin taajamassa, ks. edellinen viestini.

     Lainaa

  42. Kissat vai koirat kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (23 ääntä)

   Jokupoika: Metsästyslain mukaan koira ja kissa pitää pitää kytkettynä maaliskuuna alusta kesäkuuun loppuun eli lintujen pesimäaikana.

   Se koskee kaikkia koira ja kissoja, ei pelkästään metsästyskoiria, vaikka metsästyslaissa siitä sanotaan.

   Itseasiassa metsästyslain mukaan kissa on jätetty heitteille, jos se ei pysy puutarhassa tai pihamaassa.

   Tuo pesimäaikajuttu koskee vain koiria, vaikka on moraalisesti täysin väärin pitää kissoja vapaana, koska tekevät ihan yhtö isoa tai jopa pahempaa tuhoa linnuille kuin koirat.

   Kissan vapaana pidosta saa sakot myös metsälain mukaan, mikäli se poistuu omalta pihalta. Tosin, enpä olisi kuullut, että asiaa valvottaisiin poliisin toimesta.

     Lainaa

  43. Sikapossu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -20 (50 ääntä)

   Meillä kissa ulkoilee taajama-alueella. Tuo oven taakse ylpeänä osan hiirisaaliistaan. Tavallisia kotihiiriä metsästää. Lintuja ei metsästä, kun täällä vanhassa taajamassa tuholaisjyrsijöitä riittää. Oma piha on jo siivottu, mutta naapureiden talot ja tallit vilisee riistaa. Talo pysyy paremmassa kunnossa, kun hiiret ei tuhoa eristeitä tai jyrsi sähköjä.
   Joskus tuo rusakon poikasen puolikkaan näytille, kun niitäkin täällä riittää tuhoamassa hedelmäpuita.

     Lainaa

  44. ferre kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +32 (48 ääntä)

   Hmm:
   mulle ainakin noi vapaana olevat kissat on aina ollut ihan normaalia. Lapsi varmaan härnännyt kissaa, ei ne huvikseen kimppuun hyökkää

   Eivät todellakaan, lapset tuppaa repimään hännästä mikä on kissalle erittäin tuskallista. Kannattaa kasvattaa ne kakarat kunnolla ja kunnioittamaan eläimiä niin ongelmia ei tule.

     Lainaa

  45. Kaaleppi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -2 (4 ääntä)

   Auts :(

     Lainaa

  46. ferre kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -29 (45 ääntä)

   King Arthur:
   Miksi se on niin vaikeaa, että jos ottaa kissan niin välittää siitä sitten edes sen verran ettei laske irralleen? Vaikka ei järjestyslaista välittäisikään. Tai ympäristön muista eläimistä. Tai jostain ihme muista ihmisistä, mitä nekin on?

   Sinä nyt valitat täällä kissoista aina, oli syy mikä tahansa.

     Lainaa

  47. ferre kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +22 (26 ääntä)

   Mitä: Metsästysaikana koira toki saakin olla irti. Mutta ei lenkkipoluilla tai muuten liuan lähellä yleisiä ulkoilualueita. Se tuntuu olevan tosi vaikeaa ymmärtää, ja aina jonku karvavauva sitten tulee häsläämään. Kun olen kunnolla korvessa, ynmärrän että jahtikoira voi tulla vastaa irti. Ehkä jopa karhu.

   Eihän tästä ole kauankaan kun metsästyskoira tappoi valjaissa olevan kissan omalle pihalleen. Mitä tekivät koiran omistajat? Väittivät, että ei ole heidän asiansa!

     Lainaa

  48. ferre kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -23 (39 ääntä)

   Rölli:
   Kissat tappaa todella paljon suojeltujakin eläimiä, linnunpoikasia pesimäaikaan ym ym. Plus tietenkin kissat jotka lähtenyt liian pitkälle ja nääntyvät ulkona ja päätyvät eläinsuojaan, jäävät auton alle.. Montako syytä pitää antaa että jengi tajuu? Kaupungissa niiden irrallaan pito on typeryyden huippu. Se on todella [...]

   Juu, tappavat pieniä lintuja. Hiiret, myyrät ja muut tuholaiset ovat kuitenkin niille se tärkein ravinto. Jos olet huolissasi Suomessa pesivistä pikkulinnuista niin mulla on sulle vähän asiaa. Niitä pyydystetään syksyisin verkolla, päätyvät tuhansien eurooppalaisten ruokapöytään. Tämä ei tietenkään ole se pahempi ongelma, eihän? En nyt todellakaan puhu pelkistä haarapääskyistä!

     Lainaa

  49. King Arthur kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +21 (29 ääntä)

   roskis: Tässähän tämä.

   Eli kissaa ei tarvitse pitää kytkettynä edes taajama-alueella.

   Niin? Siinä on siis pidettävä huolta ettei se kissa hortoile siellä kytkemättä. Miten varmistat että kissa joka hiihtää vapaana ei ole noilla alueilla kytkemättä taajamassa?

     Lainaa

  50. King Arthur kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +36 (42 ääntä)

   ferre: Sinä nyt valitat täällä kissoista aina, oli syy mikä tahansa.

   Öh? Meillä on kissa. Kissan omistajista valitan kyllä useinkin.

     Lainaa

  51. Raymond kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -15 (25 ääntä)

   Olisi pitänyt tuokin kakara abortoida, ettei olisi kissoja kiduttamassa!! Ihan oikein kävi pikku sadistille

     Lainaa

  52. Umbrella kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +29 (31 ääntä)

   ?:
   Kukahan on aikanaan keksiny, että kissan voi pitää 24/7 sisällä… eiköhän sekin kaipaa ulos ja luontoon ihan samanlailla kun kaikki muutkin eläimet. Itse en kissaa ottaisi, jos asuisin niin, että sen pitäisi olla kokoajan sisällä.

   Kyllä nykyajan kotikissa on usein ihan sisäkissa. Tämä tiettyy riippuu paljon siitä, mihin kissa on tottunut, mutta ei niitä mikään pakko ole ulos viedä eikä ne kaikki ulkona viihdy. Kissatkin on yksilöitä, ja mistä toinen tykkää, toinen ei.
   Oma kissa oli löytökissa, ja Hesyn mukaan joutunut olemaan pitkään, kuukausia, ulkona ennen kuin tuotiin sinne löytöeläintaloon. Se oli selvinnyt, mutta ei nauttinut silti ulkona olosta. Välillä vein vähän valjaissa pihalle, jos oli lämmin päivä. Valjaissa käveli kuin koira, rohkeasti ja määrätietoisesti, mutta mielellään palasi aina kotiin heti kun mahd. Ja kesäisin sai olla vapaana mökilläkin, mutta lähinnä se istui pihalla tuolissa tai halusi mökkiin ikkunalle istumaan. Vanhemmiten ei halunnut ulos enää ollenkaan, vaan viihtyi sisällä. Kyllä sitä ihan kissan mukaan mentiin, ilman olettamuksia et tietäisin paremmin kuin kissa itse, mitä se haluaa. Kissa oli oikein onnellinen, ja osoitti sen monin tavoin.

     Lainaa

  53. Profiili kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +18 (30 ääntä)

   Hmm:
   mulle ainakin noi vapaana olevat kissat on aina ollut ihan normaalia. Lapsi varmaan härnännyt kissaa, ei ne huvikseen kimppuun hyökkää

   Sama tuli mieleen. Kyllä sitä kissaa on tarkoituksella kiusattu, että on noin tehnyt.

     Lainaa

  54. Väsynyt kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (32 ääntä)

   Kilokalori: Ei se kissa saa myöskään muiden pihaan tulla. Jos talossa on lapsia, niin talon piha on niiden lasten leikkipaikaksi varattu alue järjestyslain mukaan, ja kissat pysyy tietysti järjestyslain nojalla pois koska ne osaa lukea lakia, eikö?

   Metsästyslaki muuten sanoo, että villiintyneeseen kissaan sovelletaan samaa mitä [...]

   Mikäli kissalla on panta, se ei ole villiintynyt vaikka kuinka vikisisit. Vaikka sillä ei olisi, sinun näkemys ei riitä. Kotikissan tappaminen on muuten metsästysrikos, siitä lähtee pyssyt sinne minne ne kuuluu – helposti.

     Lainaa

  55. nipsnapsnips kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +22 (30 ääntä)

   Juntti savosta: Ai että min halluun nähä naapurin ilmeen kun alan noita kissoja tuolla pitkin peltoja narun jatkona taluttelemaan

   “Juntti Savosta”.. siinäpä nimensä vertainen tyyppi.
   Pittää olla pien pelto siul jos nuapuri näkkee siut taluttelevan kissaa pitkin peltoj

     Lainaa

  56. kiittäkää itseänne kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +13 (31 ääntä)

   Kommenttiosio täynnä pikkuvanhoja pätijöitä. Lähden sen kunniaksi paskalle lasten hiekkalaatikkoon ja tappamaan pikkulintuja.

     Lainaa

  57. Zazu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (28 ääntä)

   Karma näytti kyntensä :D. Kyllä niistä irrallisista kissoista vaan on haittaa, kun ne ei suomen luontoon kuulu. Niistä on sekä haittaa ihmisille, että eläimille. Levittävät mm. toksoplasmoosia paskoessaan lasten hiekkalaatikoihin ja ihmisten kukkapenkkeihin.

     Lainaa

  58. Salla kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +22 (24 ääntä)

   Hmm… Sofia on huomioinut Lenny-kissan kiipeilevän elfa-koreissa ja tämän aiheuttavan niiden auki liukumisen, muttei koskaan tullut mieleenkään siirtää koreja siten, etteivät ne kissan kiipeillessä liukuisi siihen välioven tukkeeksi?

     Lainaa

  59. Joo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +28 (30 ääntä)

   yli opisto hörhö: Tästä päästään taas tähän ikuisuuskysymykseen mihin yksikään itsekäs kissanomistaja ei ole koskaan vastannut: Miten pidät huolen asuessasi taajamassa ja kaupunkialueella ettei kissasi käy paskalla/kusella lasten leikkipaikoilla, uimarannoilla, lenkkipoluilla, toreilla, yms. Teitä idiootteja ei koske kuin yksi helvetin [...]

   Leikkipaikka mitään, heräsin kerran aamulla, istahdin unenpöpperössä kahvia juomaan, ja hirmuisen huudon kuullessani tajusin istuneeni kissan päälle. Ei muuten, mutta meillä ei siihen aikaan ollut kissaa. Miten se oli ninjaillut itsensä sisään en tiedä, ikkunasta kai. No, palautin kissin naapuriin minne se kuului. Mutta sillä oli aikamoinen tuuri että sähläsi itsensä henkilön kotiin joka pitää kissoista, eikä jonkun psykon kissanvihaajan.

     Lainaa

  60. enemmän koiraihminen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +20 (24 ääntä)

   Hmm:
   mulle ainakin noi vapaana olevat kissat on aina ollut ihan normaalia. Lapsi varmaan härnännyt kissaa, ei ne huvikseen kimppuun hyökkää

   Onhan nuo ihan normaaleja täällä “maalla”, mutta mieli tekisi vääntää niskat tolta naapurin mulkkukissalta kun on naarmuttanu kahden auton konepellit. Suurinta hupia hyppiä autotallin katolta auton päälle. Naapurille asiasta sanottu ja todennut vaan että “noh kissat on semmosia” ja ei suostu korvaamaan. Pitänee virittää riistakamera pihaan ja hipsiä miliisille ilmottamaan.

   Normaalisti ei kyllä vapaana olevat kissat haittaa, se on vaan tämä yksi harmaa mulkku joka vituttaa.

     Lainaa

  61. huoh kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (19 ääntä)

   ?:
   Kukahan on aikanaan keksiny, että kissan voi pitää 24/7 sisällä… eiköhän sekin kaipaa ulos ja luontoon ihan samanlailla kun kaikki muutkin eläimet. Itse en kissaa ottaisi, jos asuisin niin, että sen pitäisi olla kokoajan sisällä.

   Opettele ensin kirjoittamaan ennen kuin alat trollata ja provota. Koko ajan ei ole ikinä ollut yhdyssana eikä ole tänä päivänäkään. Kokoaja=ihminen joka kokoaa.

     Lainaa

  62. Gjlbvg kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +18 (26 ääntä)

   Mua vituttaa vapaat kissat naapurustossa. Täällä on lintuja ja muita pieneläimiä kuten siilejä, joiden kannat ovat paikallisella tasolla heikenneet. Ärsyttää ihmiset, jotka kuvittelee että maailma kuuluu niiden kissoille.

     Lainaa

  63. TämäOnNimi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +9 (13 ääntä)

   wtff: Järjestyslaki ei kiellä kissan vapaana oloa muuta kuin tietyillä alueilla esim. kuntopolku, leikkipaikka, uimaranta ja tori.

   Muut asiat oli ihan kohdallaan.

   Tottahan se on, että järjestyslaki ei kiellä; siitä sitten vapaana kissojaan pitävät seuraamaan ettei kissa mene vapaana ympäri mantuja juoksennellessaan noille kielletyille alueille…

     Lainaa

  64. sdfhgh kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (9 ääntä)

   enemmän koiraihminen: Onhan nuo ihan normaaleja täällä “maalla”, mutta mieli tekisi vääntää niskat tolta naapurin mulkkukissalta kun on naarmuttanu kahden auton konepellit. Suurinta hupia hyppiä autotallin katolta auton päälle. Naapurille asiasta sanottu ja todennut vaan että “noh kissat on semmosia” ja ei suostu korvaamaan. Pitänee [...]

   Tunnetko ketään metsästäjää?

   Yleensä ongelmakissat hoidetaan hyvin mielellään. Loukulla voidaan pyytää jopa rivarin pihalla.

   Samalla pääsee eroon viilliintyneistä ja muista pannattomista, joten luonto kiittää.

     Lainaa

  65. Mitä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (8 ääntä)

   ferre: Eihän tästä ole kauankaan kun metsästyskoira tappoi valjaissa olevan kissan omalle pihalleen. Mitä tekivät koiran omistajat? Väittivät, että ei ole heidän asiansa!

   Liittyy asiaan miten?

     Lainaa

  66. Gaius kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (7 ääntä)

   King Arthur:
   Miksi se on niin vaikeaa, että jos ottaa kissan niin välittää siitä sitten edes sen verran ettei laske irralleen? Vaikka ei järjestyslaista välittäisikään. Tai ympäristön muista eläimistä. Tai jostain ihme muista ihmisistä, mitä nekin on?

   King Arthur:
   Miksi se on niin vaikeaa, että jos ottaa kissan niin välittää siitä sitten edes sen verran ettei laske irralleen? Vaikka ei järjestyslaista välittäisikään. Tai ympäristön muista eläimistä. Tai jostain ihme muista ihmisistä, mitä nekin on?

   Uskoisin syyksi sen, että kissan ottaminen on nimenomaan ottamista. Idioottikin osaa ja saa sen tehdä. Ottaminen on murto-osa kissan huolehtimisen vaativuudesta.

     Lainaa

  67. Niin tai kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (12 ääntä)

   Aina on myös mahdollista että pihalla liikkuva kissa on omistajaltaan karannut.

     Lainaa

  68. Paskan mäivät kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (9 ääntä)

   Zippo:
   Ainut kissa joka kuuluu Suomen luontoon kuljeksimaan on ilves. Kotikissa on haitallinen vieraslaji.

   Niin on ihminenkin!

     Lainaa

  69. Lee kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (10 ääntä)

   Ooo:Kissaa voi ulkoiluttaa valjaissa, jos haluaa tarjota [...]

   Ja sitten tulee valitusta koiranulkoiluttajilta, kun koira villiintyy vastaantulevan kissan vuoksi

     Lainaa

  70. 123 kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -9 (11 ääntä)

   Kilokalori: Ei se kissa saa myöskään muiden pihaan tulla. Jos talossa on lapsia, niin talon piha on niiden lasten leikkipaikaksi varattu alue järjestyslain mukaan, ja kissat pysyy tietysti järjestyslain nojalla pois koska ne osaa lukea lakia, eikö?

   Metsästyslaki muuten sanoo, että villiintyneeseen kissaan sovelletaan samaa mitä [...]

   Tästä eteenpäin siis napsautan niskat/luukutan jokaisen pihaan tulevan kissan. Ehkä saa lintulauta vihdoin rauhaa

     Lainaa

  71. No nyt osui kohdilleen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -6 (6 ääntä)

   This is… KARMA!!!!!

     Lainaa

  72. hmmm kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -5 (9 ääntä)

   Just: Ja milläs omistaja varmistaa, ettei vapaana menevä kissa kuljeskele juuri näillä alueilla? Ei kissa siinä omalla pihalla pysy, vaikka omistajat niin yittääkin väittää.

   Ei mitenkään, mutta nythän puhuttiin kuitenkin järjestyslaista ja siittä mitä siellä lukee kissan pitämiseen liittyen ulkona olemiseen vapaana. Ja se ei silti sitä kiellä.

   gooby:Toinen juttu on eläinsuojelulaki jonka mukaan yksin oman tontin ulkopuolella haahuileva lemmikki katsotaan heitteille jätetyksi. Taajamassa vapaana liikkuva kissa on siis käytännössä aina eläinsuojelurikos, ellei sitä ulkoiluta hihnassa tai se ei ole välittömästi kytkettävissä eli siis omistajan näkö- ja tarttumaetäisyydellä.

   Kyllä ja ei. Jos kissa haahuilee tontin ulkopuolella MUTTA esim. käy kotonaan syömässä ja nukkumassa niin ei lasketa. Jos kissa selvästi näyttää asuvan tonttinsa ulkopuolella niin sitten kyllä.

   Sama aiemmin mainitussa “villiintyneessä” kissassa.

     Lainaa

  73. Jokeri kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (11 ääntä)

   wtff: Järjestyslaki ei kiellä kissan vapaana oloa muuta kuin tietyillä alueilla esim. kuntopolku, leikkipaikka, uimaranta ja tori.

   Muut asiat oli ihan kohdallaan.

   Järjestyslaki, metsästyslaki ja eläisuojelulaki yhdessä käytännössä kieltävät kissojen irtipidon, mutta minkäs sille voi kun suurin osa kissan omistajista oat osoittaneet olevansa liian typeriä kyetäkseen tulkitsemaan lakia jossa ei lue isoin tikkukirjaimin: KISSOJEN VAPAANAPITO ON KIELLETTY!

     Lainaa

  74. fakta homma kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -4 (14 ääntä)

   Jokeri: Järjestyslaki, metsästyslaki ja eläisuojelulaki yhdessä käytännössä kieltävät kissojen irtipidon, mutta minkäs sille voi kun suurin osa kissan omistajista oat osoittaneet olevansa liian typeriä kyetäkseen tulkitsemaan lakia jossa ei lue isoin tikkukirjaimin: KISSOJEN VAPAANAPITO ON SALLITTU!

   Kissojen vapaanapito on sallittu, aivan oikein.

   Lakeja ei tulkita yhdessä sekoitellen asetuksia sieltä täältä, mikä itselle sattuu milloinkin sopimaan, vaan ihan suoraan järjestyslaista –
   siitä kohdasta, mikä koskee kissojen vapaata ulkonapitoa.

   Ja Suomen laki sallii sen.

     Lainaa

  75. Jokeri kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (13 ääntä)

   fakta homma: Kissojen vapaanapito on sallittu, aivan oikein.

   Lakeja ei tulkita yhdessä sekoitellen asetuksia sieltä täältä, mikä itselle sattuu milloinkin sopimaan, vaan ihan suoraan järjestyslaista –
   siitä kohdasta, mikä koskee kissojen vapaata ulkonapitoa.

   Ja Suomen laki sallii sen.

   Okei, kirjoitin tekstin vähän väsyneenä joten tuli todella epäselvästi ilmaistua asia. Suomen laki ei salli kissojen vapaanapitoa, sitä vain ei mainita erikseen ettei niin saisi tehdä. Kissaa ei vaadita olemaan kytkettynä, niinkuin koira, mutta ei sitä saa myöskään irti pitää yksinään. Sen kieltää eläinsuojelulain, metsästyslain ja järjestyslain erilliset pykälät. Ei laissa myöskään lue suoraan ettei kissaa saisi laittaa mikroon, se pitää pystyä itse tulkitsemaan laista jossa kielletään tarpeettoman kärsimyksen tuottaminen eläimelle. Kissan vapaanapitoa taas vastustaa eläinsuojelulaki, jossa omistajan vaaditaan kykenemään tarjoamaan lemmikilleen turvallinen ympäristö. Järjestyslaki puolestaan kieltää kissaasi poistumasta pihaltasi ja metsästyslaki vaatii muiden eläinten pesimärauhan takaamisen.

     Lainaa

  76. Jyrki kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (7 ääntä)

   Sanoisin, että on tainnut Niina lapsi härnätä tai yrittää ottaa väkisin syliin kissaa, koska ei ne tuolla tavalla ihmisen kimppuun noin vain hyökkää. Ei kotikissat sentään mitään leijonia ole.

     Lainaa

  77. Tiia kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (2 ääntä)

   Kilokalori: Ei se kissa saa myöskään muiden pihaan tulla. Jos talossa on lapsia, niin talon piha on niiden lasten leikkipaikaksi varattu alue järjestyslain mukaan, ja kissat pysyy tietysti järjestyslain nojalla pois koska ne osaa lukea lakia, eikö?

   Metsästyslaki muuten sanoo, että villiintyneeseen kissaan sovelletaan samaa mitä [...]

   Muistathan, että taajamassa ei saa ampua ja kissa pitäisi lopettaa niin, ettei sille aiheuta tarpeetonta kärsimystä eli käytännössä voit ottaa kissan kiinni ja viedä sen eläinlääkäriin lopetettavaksi.

     Lainaa

  78. Ladylike kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (0 ääntä)

   Salla:
   Hmm… Sofia on huomioinut Lenny-kissan kiipeilevän elfa-koreissa ja tämän aiheuttavan niiden auki liukumisen, muttei koskaan tullut mieleenkään siirtää koreja siten, etteivät ne kissan kiipeillessä liukuisi siihen välioven tukkeeksi?

   Varmaan ruuvattu seinään, että ei pääse kaatumaan. Ainut olis, jos olis auki oven avonaiselta laidalta ja sais sen verran rakoa, että vois jollain kepillä pukkia sen korin takas kiinni.

     Lainaa

  79. Ffvh kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (3 ääntä)

   Ladylike: Varmaan ruuvattu seinään, että ei pääse kaatumaan. Ainut olis, jos olis auki oven avonaiselta laidalta ja sais sen verran rakoa, että vois jollain kepillä pukkia sen korin takas kiinni.

   Tiia, ei kannata laittaa omaa kuvaansa anonyymille nettisivulle.

     Lainaa

  80. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , , , , , , ,