Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 26

Paras viikonpäivä raskaustestille!
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 26

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 75 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Muumi (kopio) 30.8.2018 0:49
   Tulos: +622 (678 ääntä)
   Leskejä? Enään.. Taidan lähteä Thaimaaseen.

   Lainaa

  2. Tulos: +374 (404 ääntä)
   Jonnu ei ole kuullut ehkäisystä

   Lainaa

  3. Tulos: +381 (469 ääntä)
   Blockfest leskeilyssä ei mitään mokaa, eikös kyseinen ilmaisu ole voimissaan intin lisäksi kaikkien MM-skabojen yms yhteydessä. Keskimmäisen kohdalla en ymmärtänyt mitä tekemistä asumismuodolla ja kulkuneuvoilla on haluttavuuteen. jonnu sitten taas on niin saatanan white trash, että tahdon postittaa sille henkarin.

   Lainaa

  4. Himo Toini 30.8.2018 1:32
   Tulos: -247 (509 ääntä)
   Kortsut, ehkäsypillerit ym. on hyviä keksintöjä, ei tarvi aina murhata sikiöö kun haluu lähtee ryyppään. Abortin pitäis olla äärimmäinen ratkasu, kun äidin henki on vaarassa.

   Lainaa

  5. Michael Jackson 30.8.2018 1:52
   Tulos: -50 (94 ääntä)
   Hey guys wait up, I just get my popcorns!

   Lainaa

  6. Tulos: +446 (604 ääntä)
   Himo Toini: Kortsut, ehkäsypillerit ym. on hyviä keksintöjä, ei tarvi aina murhata sikiöö kun haluu lähtee ryyppään. Abortin pitäis olla äärimmäinen ratkasu, kun äidin henki on vaarassa.
   Abortin pitäisi olla aborttia tarvitsevan asia, eikä sinun. Mene pois.

   Lainaa

  7. King Arthur 30.8.2018 5:34
   Tulos: +121 (153 ääntä)
   Michael Jackson: Hey guys wait up, I just get my popcorns!
   "I just get my popcorns!" OK.

   Lainaa

  8. Tulos: -300 (366 ääntä)
   Leon: Abortin pitäisi olla aborttia tarvitsevan asia, eikä sinun. Mene pois.
   Poliisiasia pitäisi olla näis tapauksissa. Abortoi sinäkin itsesi jos olet eri mieltä

   Lainaa

  9. Tulos: +197 (205 ääntä)
   Lifehack: älä ota raskaustestiä ollenkaan niin et tuu raskaaks

   Lainaa

  10. epätietoinen 30.8.2018 7:53
   Tulos: +290 (302 ääntä)
   Onko omakotitalo ja yhteiset autot edellytys hyvälle seksielämälle?

   Lainaa

  11. Tulos: +238 (328 ääntä)
   Himo Toini: Kortsut, ehkäsypillerit ym. on hyviä keksintöjä, ei tarvi aina murhata sikiöö kun haluu lähtee ryyppään. Abortin pitäis olla äärimmäinen ratkasu, kun äidin henki on vaarassa.
   Se ei ole sikiö vasta kuin raskausviikon 8 jälkeen, ja alkio ennen sutä. Varsinaisestihan se mitä abortilla keskeytetään ei ole elämään kykenevä otus vielä silloin, joten abortti ei voi olla murha. Ja onpas hienoa miten Soinin "opit" abortista ovat menneet toisten päähän. Otetaan naisilta päätäntävalta ja vaikka myös äänioikeuskin pois. Pysyypähän kotona hiljaa, vai miten se nyt menikään.

   Lainaa

  12. Tulos: +166 (244 ääntä)
   No tuota noin. Jos minä tulisin vahingossa raskaaksi ehkäisystä huolimatta niin abortin tekisin, sillä en millään tavalla olisi kykenevä äidiksi. Varmaan myös joisin, ihan vain sen järkytyksen takia... Olen kyllä myös muutenkin alkoholin suurkuluttaja. Sinällään en ymmärrä miksei voisi juoda jos lasta ei ole aikomustakaan pitää.

   Lainaa

  13. Tulos: -218 (244 ääntä)
   On tää maailma ihmeellinen. Soinin mielestä abortti pitäisi kieltää ja toisaalta ainakin maailmalla vasemmisto haluaa pedofiileille oikeuksia kuten homoseksuaaleillekin.

   Lainaa

  14. Tulos: -216 (332 ääntä)
   Leon: Abortin pitäisi olla aborttia tarvitsevan asia, eikä sinun. Mene pois.
   Eli mielestäsi aborttia voi käyttää kuin kirjaston palveluita? Oman välinpitämättömyyden ja tyhmyyden takia käydä täräyttään abortti pari kertaa vuodessa ja se on ihan ok? Jos sen itse maksaa niin sitten saa vedellä. Toisaalta jos sen joutuisi itse maksaan niin Jonnullakin olisi varmaan jo monta lasta ja olisi iloinen yh-valkoroska. Abortti on hyvä jos uhkaa äidin terveyttä, lapsi on vammanen tai raskaus johtuu raiskauksesta. Muissa tapauksissa abortin pitäisi maksaa 5000€ niin nää pissiksetkin alkais miettiin ennenkun touhuaa...

   Lainaa

  15. Sillä tavalla 30.8.2018 8:42
   Tulos: -111 (211 ääntä)
   Koala: Se ei ole sikiö vasta kuin raskausviikon 8 jälkeen, ja alkio ennen sutä. Varsinaisestihan se mitä abortilla keskeytetään ei ole elämään kykenevä otus vielä silloin, joten abortti ei voi olla murha. Ja onpas hienoa miten Soinin “opit” abortista ovat menneet toisten päähän. Otetaan naisilta päätäntävalta ja vaikka myös äänioikeuskin pois. Pysyypähän kotona hiljaa, vai miten se nyt menikään.
   Ei tarvi ottaa naisilta mitään pois. Annetaan kuitenkin miehillekin tasa-arvon nimissä oikeus päättää haluaako olla isä vai ei. Nythän jos jonkun yhden illan jutun päätteeksi nainen tulee raskaaksi niin se saa päättää isältä kysymättä mitä lapselle tehdään, tottakai se on ok koska nainenhan se lapsen kantaa, mutta: Isällä pitää olla oikeus kieltäytyä siinä tapauksessa elatusmaksuista yms. Nyt tänne tulee feministit ja muut hörhöt itkemään kuinka naiset on kokenut vääryyttä afrikassa ja muuta yhtä epäolennaista suomeen ja suomalaisiin liittyen...

   Lainaa

  16. Tulos: -55 (115 ääntä)
   Joke: No tuota noin. Jos minä tulisin vahingossa raskaaksi ehkäisystä huolimatta niin abortin tekisin, sillä en millään tavalla olisi kykenevä äidiksi. Varmaan myös joisin, ihan vain sen järkytyksen takia… Olen kyllä myös muutenkin alkoholin suurkuluttaja. Sinällään en ymmärrä miksei voisi juoda jos lasta ei ole aikomustakaan pitää.
   Mitäs jos Jonnu tai muu kaltaisensa ignorantti huomaa raskauden niin myöhään, että aborttia ei enää voida tehdä? "Voin juoda, en kuitenkaan aio pitää lasta. Menee jonkun toisen huoleksi sitten synnytettyäni tuo alkoholille altistunut lapsi."?

   Lainaa

  17. Saippuamies 30.8.2018 8:52
   Tulos: -187 (217 ääntä)
   Leon: Abortin pitäisi olla aborttia tarvitsevan asia, eikä sinun. Mene pois.
   Sä olet ällöttävä natsi, joka tykkää uunittaa viattomia ihmisiä, et kuulu tänne! Mene pois murhaaja!

   Lainaa

  18. TämäOnNimi 30.8.2018 8:59
   Tulos: +38 (94 ääntä)
   traumcity: Blockfest leskeilyssä ei mitään mokaa, eikös kyseinen ilmaisu ole voimissaan intin lisäksi kaikkien MM-skabojen yms yhteydessä. Keskimmäisen kohdalla en ymmärtänyt mitä tekemistä asumismuodolla ja kulkuneuvoilla on haluttavuuteen. jonnu sitten taas on niin saatanan white trash, että tahdon postittaa sille henkarin.
   Se, että leskitermiä väärin käytetään paljon, ei tee siitä yhtään sen vähemmän tyhmää. Leski tarkoittaa sitä mitä ko. mokassakin kommentoitiin, ei mitään muuta. Inttileski on jo pitkään omaan korvaan särähtänyt, koska vertaat sitä että et pahimmillaan ehkä kuukauteen voi nähdä sitä toista osapuolta siihen, että hän on kuollut. Lisäksi intistä pystyy lähes päivittäin muutenki yhteyttä pitämään nykyään...

   Lainaa

  19. Tulos: +98 (106 ääntä)
   Hohhoijaa: [--] Toisaalta jos sen joutuisi itse maksaan niin Jonnullakin olisi varmaan jo monta lasta ja olisi iloinen yh-valkoroska. [--] abortin pitäisi maksaa 5000€ niin nää pissiksetkin alkais miettiin ennenkun touhuaa…
   Yritähän nyt päättää. Onko mielipiteesi siis, että a) he miettisivät ennen touhuamista vai b) heillä olisi monta lasta ja "yh-valkoroska"?

   Lainaa

  20. Yrmeli Kuohittu-Jormanainen 30.8.2018 9:19
   Tulos: +84 (102 ääntä)
   Siis eikö jengi ole koskaan kuullut esim. termiä 'kesäleski' kun noin tuosta ottaa itseensä?

   Lainaa

  21. Tulos: +186 (202 ääntä)
   Hohhoijaa: Eli mielestäsi aborttia voi käyttää kuin kirjaston palveluita? Oman välinpitämättömyyden ja tyhmyyden takia käydä täräyttään abortti pari kertaa vuodessa ja se on ihan ok? Jos sen itse maksaa niin sitten saa vedellä. Toisaalta jos sen joutuisi itse maksaan niin Jonnullakin olisi varmaan jo monta lasta ja olisi iloinen [...]
   Eli mielestäsu maissa joissa abortti on laiton, teiniraskauksia tapahtuu vähemmän kuin esim. Suomessa, koska pissikset joutuvat miettimään tarkemmin ennen kuin touhuavat? Olis huonoja uutisia. Ei se mene ihan noin.

   Lainaa

  22. Tulos: +148 (160 ääntä)
   Jos näiden teorioiden pohjalta ei tehtäisi abortteja kuin raiskatuille ja kuoleville, niin luuletteko ehkäisyn käytön parantuvan samassa suhteessa? Valitatte kun nämä eivät itse aborttia kustanna? Entä jos he pitävät lapsen, ja se otetaan huostaan. Eikö se sitten mitään matka? Tai vaikka yrittävät itse kasvattaa, niin oletettavasti ei siihenkään ole varaa ja valtion tuilla mennään. Abortti käy siis yhteiskunnalle joka tapauksessa halvemmaksi. Ehkäisy olisi tietty, mutta ei siihen mikään auta

   Lainaa

  23. Tulos: +22 (38 ääntä)
   Yrmeli Kuohittu-Jormanainen: Siis eikö jengi ole koskaan kuullut esim. termiä ‘kesäleski’ kun noin tuosta ottaa itseensä?
   Tämä on mielensäpahoittajien maa, mitä oikein odotit?

   Lainaa

  24. Tulos: +204 (242 ääntä)
   Ooh! aborttikeskustelu, parasta! Jokaisen seksiin ryhtyvän pitäisi ymmärtää, että seurauksena saattaa olla raskaus. Ehkäisystä tai jopa sterilisaatiotoimenpiteistä huolimatta. Tämä huomioiden on ihan turhaa yhdenkään miehen valittaa, miten baarihoito "pakotti isäksi" ja yrittää livistää elatusvelvollisuudesta. Kun tökkäät peniksesi naisen vaginaan, niin sillä saattaa olla seurauksia, kanna vastuusi tai älä tökkää sitä penistäsi sinne vaginaan. Olisihan se kiva, että miehelläkin olisi sananvaltaa aborttiin, ja ideaalitilanteessa pari keskusteleekin vaihtoehdoista ja ratkaisuista yhdessä, mutta jos he lopulta ovat eri mieltä niin päätös on lopulta naisen (jos et miehenä hyväksy tätä, niin älä tökkää penistäsi naisen vaginaan) -nainen ei halua lasta, mies haluaa: naista ei voida pakottaa kantamaan kehossaan toista elämää 9kk siksi että mies haluaa - nainen haluaa lapsen, mies ei: naisen kehosta ei lääkkein tai instrumentein voida mennä repimään alkiota pois -- sori mutta naisen itsemääräämisoikeus omasta kehostaan menee miehen mielihalujen ja myöskin alkion oikeuksien yli. Onhan se perseestä, että on kaiken maailman Jonnuja, jotka käyttävät aborttia ehkäisykeinona, mutta abortin saamisen vaikeuttaminen osuu myös niihin jotka sen tarvitsevat ns. oikeista syistä. se myös asettaisi ihmisiä eriarvoiseen asemaan (mikä on btw perustuslain vastaista).

   Lainaa

  25. jukkapalmu 30.8.2018 9:41
   Tulos: +27 (39 ääntä)
   Muumi (kopio): Leskejä? Enään.. Taidan lähteä Thaimaaseen.
   Laita whatsupilla viestii koska lähet niin tuun mukaan.

   Lainaa

  26. Tulos: +49 (55 ääntä)
   "Riikka, älä ole onneton teillä melkein kaikki laitteet on jotka kehitys on tuonut tullessaan vaikka kaikki eivät niistä piittaa Kerää kynttilät pois ette tarvitse nyt romantiikkaa.."

   Lainaa

  27. Tulos: +50 (72 ääntä)
   epätietoinen: Onko omakotitalo ja yhteiset autot edellytys hyvälle seksielämälle?
   Eiköhän tuossa haluttu vain osoittaa omaisuutta luettelemalla, että yhdessä ollaan jo jonkin aikaa vakavasti tarvottu eikä lähteminenkään ole mikään ykkösvaihtoehto. Lauran kommentti asiaan sen sijaan on urpo ja mukanokkela. Kuuluisi enemmänkin tänne meidän fm-kommentoijien puolelle kuin tuonne itse mokan puolelle.

   Lainaa

  28. Tulos: +46 (58 ääntä)
   Mimmi: Mitäs jos Jonnu tai muu kaltaisensa ignorantti huomaa raskauden niin myöhään, että aborttia ei enää voida tehdä? “Voin juoda, en kuitenkaan aio pitää lasta. Menee jonkun toisen huoleksi sitten synnytettyäni tuo alkoholille altistunut lapsi.”?
   No jos tilanne on tuo, niin tottakai pitäisi ajatella lasta siinä vaiheessa. Valitettavasti tunnen myös ihmisen joka on lapsen sisällään kantanut, synnyttänyt ja antanut pois, ja joko raskausajan veti viinaa. Ihmiset on itsekkäitä.

   Lainaa

  29. Tulos: +109 (117 ääntä)
   Sillä tavalla: Ei tarvi ottaa naisilta mitään pois. Annetaan kuitenkin miehillekin tasa-arvon nimissä oikeus päättää haluaako olla isä vai ei. Nythän jos jonkun yhden illan jutun päätteeksi nainen tulee raskaaksi niin se saa päättää isältä kysymättä mitä lapselle tehdään, tottakai se on ok koska nainenhan se lapsen kantaa, mutta: [...]
   Myös miehillä on vastuu ehkäisystä, eteenkin yhen illan jutuissa. Jos sellasta ei ole käyttänyt tai luottanut sokeesti toiseen tuntematta k.o henkilöä, niin seurauksista voi kärsiä.

   Lainaa

  30. Tulos: +7 (17 ääntä)
   Michael Jackson: Hey guys wait up, I just get my popcorns!
   Yes, I see that's the only thing you get.

   Lainaa

  31. Tulos: -14 (90 ääntä)
   Totta kai naisilla pitää olla oikeus aborttiin, mutta ootteko nyt ihan tosissanne tämän Jonnun puolustamisessa. Kolmas abortti tulossa and counting. Ei sen keveä asia pitäisi olla, vaikka kuinka kuuluukin naisen oikeuksiin.

   Lainaa

  32. Tulos: 0 (58 ääntä)
   Sanazebbo: counting
   Ja joo. Ilmeisesti läppä. Mutta ihan mielenkiinnosta: onko useiden aborttien tekeminen ihan ok ja naisen oikeuksien piirissä vai saako paheksua, jos joku ihan oikeasti käyttää ko. toimenpidettä ehkäisykeinona ja nauraa päälle, että hups?

   Lainaa

  33. Tulos: +81 (89 ääntä)
   Hohhoijaa: Eli mielestäsi aborttia voi käyttää kuin kirjaston palveluita? Oman välinpitämättömyyden ja tyhmyyden takia käydä täräyttään abortti pari kertaa vuodessa ja se on ihan ok? Jos sen itse maksaa niin sitten saa vedellä. Toisaalta jos sen joutuisi itse maksaan niin Jonnullakin olisi varmaan jo monta lasta ja olisi iloinen [...]
   Hienoa vastakkainasettelua: vedetään kirjasto hatusta verrokiksi. Ja sehän maksetaan itse. Noin satanen per "varvi". Hinnan nosto tuhansiin vain langettaisi huolimattomat velkavankeuteen, tai pakottaisi lapsen hankkimiseen vaikka teini-iässä ja rahattomana. Aivan loistava idea siis.

   Lainaa

  34. Tulos: +27 (37 ääntä)
   Miten nuo autot liittyvät Riikan seksiongelmaan?

   Lainaa

  35. Tulos: +38 (56 ääntä)
   Don: Poliisiasia pitäisi olla näis tapauksissa. Abortoi sinäkin itsesi jos olet eri mieltä
   Ei ole poliisiasia. Harmi ettei sinua abortoitu.

   Lainaa

  36. Sateenvarjotyttö 30.8.2018 13:24
   Tulos: +110 (122 ääntä)
   On se kiva tietää että joidenkin mielestä mun pitäisi olla selibaatissa koko loppuikäni (tai ainakin niin kauan kun olen hedelmällinen) tai synnyttää lapsi (jos vahinko käy) jolla on taakkana useita periytyviä sairauksia ja äiti joka on kykenemätön oman tilansa takia hoitamaan lasta. Ehkäisy on tähän asti onneksi toiminut, mutta jos abortit kiellettäisiin niin kai se olisi pakko normaalista seksistä luopua. Mä en toivo kellekään tätä helvettiä, kaikista vähiten mun hypoteettiselle lapselle. Ei ne syyt aina ole niin itsekkäitä siinä abortissa.

   Lainaa

  37. Tulos: -20 (66 ääntä)
   Toi enää-sanasta päteminen paljastaa heti että pätijä on vasta oppinut kuinka se kirjoitetaan. Muita ei enää kiinnosta.

   Lainaa

  38. Tulos: +86 (96 ääntä)
   Sateenvarjotyttö: On se kiva tietää että joidenkin mielestä mun pitäisi olla selibaatissa koko loppuikäni (tai ainakin niin kauan kun olen hedelmällinen) tai synnyttää lapsi (jos vahinko käy) jolla on taakkana useita periytyviä sairauksia ja äiti joka on kykenemätön oman tilansa takia hoitamaan lasta. Ehkäisy on tähän asti onneksi [...]
   Vähän kyllä sama, mutta eri syistä. Itse en vanhemmuuteen tai raskauteen ole millään tavalla valmis. Jos nyt ehkäisyt pettää ja aborttia ei ole tarjolla, niin on kohtuullinen todennäköisyys että olen köydenjatkona tai kaivan ulos itse. Toisekseen, ei kai kukaan käytä noita primäärikeinona. Tavasta riippuen on aika raskas prosessi ja kestää.

   Lainaa

  39. Tulos: -91 (107 ääntä)
   Muumi (kopio): Leskejä? Enään.. Taidan lähteä Thaimaaseen.
   Vai Thaimaahan? Ylämaahan -> Ylämaaseen, Kuusta Maahan -> Kuusta Maaseen. Istutetaanko puitakin maaseen? Tulimaahan -> tulimaaseen jne...

   Lainaa

  40. Sijaiskärsijä 30.8.2018 15:28
   Tulos: -64 (90 ääntä)
   Henkari: Myös miehillä on vastuu ehkäisystä, eteenkin yhen illan jutuissa. Jos sellasta ei ole käyttänyt tai luottanut sokeesti toiseen tuntematta k.o henkilöä, niin seurauksista voi kärsiä.
   Pitäisikö vastaavalla logiikalla kieltää abortit muissa kuin raiskaustapauksissa? Jos nainen on jalkansa levittänyt niin kärsiköön seurauksista.

   Lainaa

  41. Sijaiskärsijä 30.8.2018 15:33
   Tulos: -42 (60 ääntä)
   Sateenvarjotyttö: On se kiva tietää että joidenkin mielestä mun pitäisi olla selibaatissa koko loppuikäni (tai ainakin niin kauan kun olen hedelmällinen) tai synnyttää lapsi (jos vahinko käy) jolla on taakkana useita periytyviä sairauksia ja äiti joka on kykenemätön oman tilansa takia hoitamaan lasta. Ehkäisy on tähän asti onneksi toiminut, mutta jos abortit kiellettäisiin niin kai se olisi pakko normaalista seksistä luopua. Mä en toivo kellekään tätä helvettiä, kaikista vähiten mun hypoteettiselle lapselle. Ei ne syyt aina ole niin itsekkäitä siinä abortissa.
   Yleinen mielipide tuntuu kuitenkin olevan, että miehenä sinun pitäisi vastaavassa tilanteessa vaan tyytyä elämään selibaatissa.

   Lainaa

  42. Tulos: +56 (62 ääntä)
   Sanazebbo: Totta kai naisilla pitää olla oikeus aborttiin, mutta ootteko nyt ihan tosissanne tämän Jonnun puolustamisessa. Kolmas abortti tulossa and counting. Ei sen keveä asia pitäisi olla, vaikka kuinka kuuluukin naisen oikeuksiin.
   Käsittääkseni täällä ei puolusteta henkilöä, vaan aatetta. Voi myös olla, että minulta on mennyt jotain ohi, ei suljeta sitäkään vaihtoehtoa pois.
   Sanazebbo: Ja joo. Ilmeisesti läppä. Mutta ihan mielenkiinnosta: onko useiden aborttien tekeminen ihan ok ja naisen oikeuksien piirissä vai saako paheksua, jos joku ihan oikeasti käyttää ko. toimenpidettä ehkäisykeinona ja nauraa päälle, että hups?
   Tottakai paheksua saa ja se on hyvin oikeutettuakin. Toisaalta jos parin vatipään takia tehdään prosessi todellisessa tarpeessa olevalle hankalaksi, ei sekään ole oikein.

   Lainaa

  43. Tulos: -52 (72 ääntä)
   Sijaiskärsijä: Yleinen mielipide tuntuu kuitenkin olevan, että miehenä sinun pitäisi vastaavassa tilanteessa vaan tyytyä elämään selibaatissa.
   Juuh. Vain naisilla on nyky-yhteiskunnassa oikeus harrastaa seksiä ilman velvoitteita seurauksista.

   Lainaa

  44. Tulos: +86 (94 ääntä)
   Ei tää voi olla näin vaikeeta? Siis ilman muuta ehkäisy (kortsu suojaa muultakin) on parempi kuin abortti. Jälkiehkäisypilleri on parempi kuin abortti. Abortti voi olla parempi kuin lapsen synnyttäminen, päätös kuuluu naiselle (joskus miehellekkin). Mutta tärkein: laillinen lääkärin tekemä abortti sairaalaolosuhteissa on aivan varmasti 100-0 parempi kuin puoskarin tekemä.

   Lainaa

  45. abort mission 30.8.2018 16:55
   Tulos: +102 (112 ääntä)
   Kaikki te, jotka haluatte rajoittaa aborttioikeuden vain raiskauksen uhreille: kuvittelette ilmeisesti että sen näkee päältä päin, onko raskaus tullut raiskauksen seurauksena. Mitä jos oikeusprosessissa kestää? Onko inhimillisempää abortoida muutaman viikon ikäinen alkio mistä syystä tahansa, kuin odottaa laillisen abortin viime metreille, että voidaan olla varmoja abortin "moraalisesta oikeutuksesta". Ja pakottaa raiskauksen uhri samalla kantamaan sisällään raiskaajan geeniperimää. Eihän siitä siltikään välttämättä tule varmuutta. Raiskaustapaukset menevät harvoin poliisille asti ja silloinkin ollaan sana sanaa vastaan. On ikävää, että jotkut huolehtivat niin huonosti ehkäisystä, että päätyvät tekemään useamman abortin. Näiden muutamien ihmisten elämänhallintaongelmat eivät poista muiden oikeutta turvalliseen ja helposti saatavaan aborttiin. Ja kuten tuolla useampi jo kirjoitti, abortti on yhteiskunnalle edullisin vaihtoehto, jos lapsi on ei-toivottu ja vanhempi/vanhemmat kykenemättömiä sitä elättämään.

   Lainaa

  46. Tulos: +83 (93 ääntä)
   abort mission: Kaikki te, jotka haluatte rajoittaa aborttioikeuden vain raiskauksen uhreille: kuvittelette ilmeisesti että sen näkee päältä päin, onko raskaus tullut raiskauksen seurauksena. Mitä jos oikeusprosessissa kestää? Onko inhimillisempää abortoida muutaman viikon ikäinen alkio mistä syystä tahansa, kuin odottaa laillisen [...]
   Todennäköisesti tuollainen laki vain lisäisi perättömien raiskausilmoitusten määrää. Abortteja on tehty aina ja niitä tullaan aina tekemään, olivat ne laittomia tai eivät. Turvallisempaa ja järkevämpää on, että abortti on laillinen.

   Lainaa

  47. Tulos: +31 (39 ääntä)
   Hohhoijaa: Eli mielestäsi aborttia voi käyttää kuin kirjaston palveluita? Oman välinpitämättömyyden ja tyhmyyden takia käydä täräyttään abortti pari kertaa vuodessa ja se on ihan ok? Jos sen itse maksaa niin sitten saa vedellä. Toisaalta jos sen joutuisi itse maksaan niin Jonnullakin olisi varmaan jo monta lasta ja olisi iloinen [...]
   Ajattelehan nyt, miksi? Ei raiskauksesta/ insestistä/ yms syntyneitä lapsia saa tappaa jos ne ovat vaikkapa kuuden viikon ikäisiä, joten jos sanomme että alkiot kuitenkin saa, olemme juuri todenneet että alkiot eivät ole lapsia. Eli niitä saa poistaa vaikka huvikseen. Ei se kauhean vastuullista veronmaksajan rahojen kannalta ole, voisi suunnata kauppaan ja ostaa kortsupaketin tai viisi, mutta herranjestas mitä se tekee julkisille varoille jos elämänhallinnan häiriöstä (tai ihan vain paskasta tuurista) rangaistuksena on lapsi josta ei pysty itse huolehtimaan. Ja siinä on sekin että lapsen pitäisi saada olla haluttu ja toivottu, syntyä rangaistukseksi olisi aika kovaa. Parin ensimmäisen raskausviikon aikana muuten voi juoda, kunnes istukka kiinnittyy alkion verenkierto ei vielä liity kantajaan. Ei tietenkään pidä jos yrittää raskaaksi tai tietää olevansa, elimistöllä muutenkin tekemistä, mutta jos sattuu vahinko ja haluaa pitää sen, on parempi kysyä terveydenhoitajalta mikä on realistinen riski kuin heti saada hermoromahdus :)

   Lainaa

  48. Tulos: +45 (53 ääntä)
   TämäOnNimi: Se, että leskitermiä väärin käytetään paljon, ei tee siitä yhtään sen vähemmän tyhmää. Leski tarkoittaa sitä mitä ko. mokassakin kommentoitiin, ei mitään muuta. Inttileski on jo pitkään omaan korvaan särähtänyt, koska vertaat sitä että et pahimmillaan ehkä kuukauteen voi nähdä sitä toista osapuolta siihen, että hän on [...]
   Kyseessä on niinkin kauhistuttava asia kuin kielikuva.

   Lainaa

  49. Tulos: -24 (46 ääntä)
   Sateenvarjotyttö: On se kiva tietää että joidenkin mielestä mun pitäisi olla selibaatissa koko loppuikäni (tai ainakin niin kauan kun olen hedelmällinen) tai synnyttää lapsi (jos vahinko käy) jolla on taakkana useita periytyviä sairauksia ja äiti joka on kykenemätön oman tilansa takia hoitamaan lasta. Ehkäisy on tähän asti onneksi [...]
   No et sitten ole miettinyt vaikka sterilisaatiota? Vaikka olisi alle 30-vuotias, niin se on mahdollista saada, jos tosiaan lapsi saisi jonkun periytyvän sairauden tms. Ensimmäinen vuosi operoinnin jälkeen kannattaa käyttää jotain muutakin ehkäisykeinoa mutta sen jälkeen liki 100% ehkäisyteho. Raskaudet yleensä ektooppisia (mikä nyt sekin on aika vaarallista).

   Lainaa

  50. Tulos: +61 (63 ääntä)
   Kyllä muaki veljen kanssa kutsuttiin rokkiorvoiksi ku meidät vietiin aina mummolaan hoitoon provinssirockin ajaksi :'D

   Lainaa

  51. Lapset olen jo tehnyt 30.8.2018 23:32
   Tulos: -18 (36 ääntä)
   Sateenvarjotyttö: On se kiva tietää että joidenkin mielestä mun pitäisi olla selibaatissa koko loppuikäni (tai ainakin niin kauan kun olen hedelmällinen) tai synnyttää lapsi (jos vahinko käy) jolla on taakkana useita periytyviä sairauksia ja äiti joka on kykenemätön oman tilansa takia hoitamaan lasta. Ehkäisy on tähän asti onneksi [...]
   En missään nimessä kannata abortin kieltämistä. Jos nyt kuitenkin totta puhutaan niin noinhan se on miehien kohdalla nyt jo tälläkin hetkellä. On joko elettävä selibaatissa tai alettava isäksi jos vahinko käy ja nainen kieltäytyy abortista.

   Lainaa

  52. Vaniljankukka 31.8.2018 6:15
   Tulos: +30 (36 ääntä)
   jn: Eiköhän tuossa haluttu vain osoittaa omaisuutta luettelemalla, että yhdessä ollaan jo jonkin aikaa vakavasti tarvottu eikä lähteminenkään ole mikään ykkösvaihtoehto. Lauran kommentti asiaan sen sijaan on urpo ja mukanokkela. Kuuluisi enemmänkin tänne meidän fm-kommentoijien puolelle kuin tuonne itse mokan puolelle.
   Sitä minäkin mietin. Tuli lähinnä surullinen fiilis siitä että toisen surulle ja hankalalle tilanteelle kommentoidaan noin. Todella jurpoa. Se nimittäin satuttaa syvältä jos joutuu tuollaiseen tilanteeseen ja kuulemaan jotain noin julmaa kumppaniltaan jonka kuuluisi olla se tuki, turva ja rakas kumppani. Toivon todella että kyseinen nainen pääsee vielä jotenkin vaihtamaan maisemaa, taloa ja kumppaniaan.

   Lainaa

  53. Tulos: -21 (27 ääntä)
   King Arthur: “I just get my popcorns!” OK.
   Jos puhuu eri popkornibrändeistä, niin lause on teknisesti oikein. Vaikka uskot itseensi, voit silti olla aivan paska.

   Lainaa

  54. Tulos: +64 (68 ääntä)
   Hellu: On tää maailma ihmeellinen. Soinin mielestä abortti pitäisi kieltää ja toisaalta ainakin maailmalla vasemmisto haluaa pedofiileille oikeuksia kuten homoseksuaaleillekin.
   Hauskaa miten väärin voi joku asiat ymmärtää (tahallaan ehkä?). Pedofiileilläkin on ihmisoikeus, esimerkiksi oikeus saada lääkitys tai muuta apua sairauteensa. Eikö pedofiilien teot olisi kaiken järjen mukaan parempi estää etukäteen kuin vain heittää pedofiileja rikoksen jälkeen vankilaan? Ainiin mutta kun kaiken päätöksenteon motiivina ei olekaan uhrien pelastaminen vaan kosto...

   Lainaa

  55. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Muumi (kopio): Leskejä? Enään.. Taidan lähteä Thaimaaseen.
   Suomen kielen rappio on tosiasia, ikävä kyllä.

   Lainaa

  56. Tulos: -8 (18 ääntä)
   Muumi (kopio): Leskejä? Enään.. Taidan lähteä Thaimaaseen.
   Thaimas on näköjään suosittu paikka

   Lainaa

  57. Tulos: +48 (50 ääntä)
   Janni: Hauskaa miten väärin voi joku asiat ymmärtää (tahallaan ehkä?). Pedofiileilläkin on ihmisoikeus, esimerkiksi oikeus saada lääkitys tai muuta apua sairauteensa. Eikö pedofiilien teot olisi kaiken järjen mukaan parempi estää etukäteen kuin vain heittää pedofiileja rikoksen jälkeen vankilaan? Ainiin mutta kun kaiken päätöksenteon motiivina ei olekaan uhrien pelastaminen vaan kosto…
   Olet täysin oikeassa. Pedofiileillekin kuuluu ihmisoikeus -oikeus hakeutua psykiatriseen ja tarvittaessa lääkinnälliseen hoitoon. Ketään ei voi laittaa vankilaan pelkästä ajatusrikoksesta, ja kun rikos on mennyt ajatusta pidemmälle on uhrin kannalta liian myöhäistä. Samoin kuin vaikkapa addikteille tai puolisonhakkaajille, rahaa pitäisi laittaa terveydenhuollon matalan kynnyksen palveluihin. Ei se tee uhrille tehtyä tekemättömäksi ja poista traumaa että poliisi pamputtaa.

   Lainaa

  58. Tulos: +56 (58 ääntä)
   Janni: Hauskaa miten väärin voi joku asiat ymmärtää (tahallaan ehkä?). Pedofiileilläkin on ihmisoikeus, esimerkiksi oikeus saada lääkitys tai muuta apua sairauteensa. Eikö pedofiilien teot olisi kaiken järjen mukaan parempi estää etukäteen kuin vain heittää pedofiileja rikoksen jälkeen vankilaan? Ainiin mutta kun kaiken päätöksenteon motiivina ei olekaan uhrien pelastaminen vaan kosto…
   Pedofilia on muutenkin käytännössä pelkkä mielihalu, kuten zoofilia tai dendrofilia. Sen tuomitseminen ei poikkea periaatteessa minkä tahansa pahojen ajatusten tuomitsemisesta. Pedofiili EI OLE sama asia kuin lapsiin sekaantuja, joka edellyttää varsinaista sekaantumista lapseen. Tietty lapsiin sekaantumista ajaa monesti pedofilia, mutta useat, jopa useimmat pedofiilit vaikuttavat ymmärtävän (ainakin näkemieni dokumenttien ja nettikirjoitusten perusteella), että heidän mielihalunsa toteuttaminen olisi monella eri tasolla todella väärin, eivätkä he siksi kajoa keskenkasvuisiin. Tämän erotuksen kun saisi taottua joka iikan kalloon, eikä asiaa enää käsiteltäisi yleisellä tasolla mustavalkoisesti ja pelkistä ääripäistä kuin 12-vuotiaat, pedofiilit voisivat saada tarvitsemaansa apua helpommin. Inb4 "mikä likanen pedari sinäkin oot", olen vain empatiakykyinen ihminen, joka ei onneksi kärsi juridisesti eikä eettisesti kyseenalaisista seksuaalisista haluista.

   Lainaa

  59. purppurakruunu 31.8.2018 12:06
   Tulos: +11 (23 ääntä)
   Jannni: Jos puhuu eri popkornibrändeistä, niin lause on teknisesti oikein. Vaikka uskot itseensi, voit silti olla aivan paska.
   "I just get my popcorns" = "Mä vaan saan mun popcornit" tai "Mä vaan tajuan mun popcornejani." Ei siis "mä vaan haen mun popcornit", jota tässä haetaan. Lisäisin jotain nokkelaa, mutta itse tiivistit hyvin.

   Lainaa

  60. Kyllästynyt 31.8.2018 17:17
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Sillä tavalla: Ei tarvi ottaa naisilta mitään pois. Annetaan kuitenkin miehillekin tasa-arvon nimissä oikeus päättää haluaako olla isä vai ei. Nythän jos jonkun yhden illan jutun päätteeksi nainen tulee raskaaksi niin se saa päättää isältä kysymättä mitä lapselle tehdään, tottakai se on ok koska nainenhan se lapsen kantaa, mutta: [...]
   Elatusmaksuhan on sille viattomalle lapselle, joka ei päättänyt syntyä tai olla syntymättä, ja sen elatuksen maksaa lailliset vanhemmat halusivat tai eivät... molemmat siis.. sekä äiti, että isä..

   Lainaa

  61. Tulos: +57 (63 ääntä)
   Mielenkiintoista, että jotkut kuvittelevat, että aborttioikeuksien rajoittaminen johtaisi vastuullisempaan ehkäisyyn tai lapsen pitämiseen. Tosiasiassa se johtaa vain laittomiin abortteihin. Oikeus aborttiin pitää olla olemassa, oli kuka tahansa abortista mitä tahansa mieltä, sillä sen poistaminen ei johda aborttien loppumiseen. Se poistaa vain mahdollisuuden turvalliseen aborttiin.

   Lainaa

  62. Tulos: -24 (36 ääntä)
   Kolmesta abortista voisi seurata automaattinen sterilisaatio. Tilastojen mukaan kun Suomessa abortit kasautuvat samoille ihmisille.

   Lainaa

  63. Arthur Brown 2.9.2018 0:18
   Tulos: -10 (24 ääntä)
   Itseäni harmittaa ns. turhissa aborteissa (ehkäisy? Mitä se o?) lähinnä se, että ne kuluttavat resursseja, joille olisi parempaa käyttöä muualla. Omasta typeryydestä johtuvat abortit maksavat rahaa ja aikaa, mitkä ovat muilta potilailta pois.

   Lainaa

  64. Sukupuolivarianssi 2.9.2018 1:17
   Tulos: +37 (43 ääntä)
   Muutama pointti tiivistettynä abortista... - sosiaalisista syistä tehty abortti voi olla tarpeen yhtä painavista syistä tehty kuin terveydellisistä syistä tehty. Eli kaikki elämäntilanteen perusteella myönnetyt abortit eivät ole "vakavampien asioiden sivukustannuksella" tehtyjä. Aborttien "vakikäyttäjät" eivät joka tapauksessa saa ansaitsemattomia asioita ilmaiseksi, vaan mitä todennäköisimmin heillä on elämäntilanne ja elämänhallintataidot muutenkin hukassa > ei hyvä ympäristö lapselle. - aborttia ei kannateta ainoastaan naisten ihmisoikeuksien vuoksi. Vaan mitä suurimmissa määrin lapsen oikeuksien vuoksi. - lapsen syntymän ei IKINÄ tulisi olla rangaistus kenellekään osapuolelle mistään syystä. - abortti tulee yhteiskunnalle halvemmaksi niin rahallisesti kuin inhimillisestikin kuin ei-toivottujen lapsien syntymä. - kenenkään ei tule harrastaa seksiä, jos ei ole valmis kohtaamaan raskaaksi tulemisen mahdollisuutta. Sekä mies että nainen hyväksyy mahdollisuuden tulla vanhemmaksi siinä tilanteessa, kun ryhtyy yhdyntään (jos ei puhuta raiskauksesta). Vaikka käytettäisiinkin ehkäisymenetelmiä. - alkio/sikiö =/= vauva/lapsi.

   Lainaa

  65. Tulos: -15 (25 ääntä)
   Tumppu: No et sitten ole miettinyt vaikka sterilisaatiota? Vaikka olisi alle 30-vuotias, niin se on mahdollista saada, jos tosiaan lapsi saisi jonkun periytyvän sairauden tms. Ensimmäinen vuosi operoinnin jälkeen kannattaa käyttää jotain muutakin ehkäisykeinoa mutta sen jälkeen liki 100% ehkäisyteho. Raskaudet yleensä ektooppisia (mikä nyt sekin on aika vaarallista).
   Onpa reilusti miinusta tällä kommentilla, mutta eipä näy ilmaantuneen mitään vasta-argumentteja. Lieneekö taas tunteet edellä miinustettu mitä tahansa kommenttia joka kehtaa ehdottaa vaihtoehtoja abortille?

   Lainaa

  66. Tulos: +40 (46 ääntä)
   Hohhoijaa: Eli mielestäsi aborttia voi käyttää kuin kirjaston palveluita? Oman välinpitämättömyyden ja tyhmyyden takia käydä täräyttään abortti pari kertaa vuodessa ja se on ihan ok? Jos sen itse maksaa niin sitten saa vedellä. Toisaalta jos sen joutuisi itse maksaan niin Jonnullakin olisi varmaan jo monta lasta ja olisi iloinen [...]
   Jep jep. Lapsellehan se on hyvä kostaa, jos vanhemmilta on ehkäisy pettänyt/jäänyt. Tää ei ole tilastofakta, vaan ihan mututuntuma, mutta väitän, että 100% abortin tehneistä, olkoon pirinarkkeja tai pullantuoksuisia kotiäitejä, on tehneet abortin siksi, etteivät henkisesti, taloudellisesti tai muutoin pysty pitämään lapsesta huolta. Se on silloin ennen kaikkea LAPSEN etu, että jää syntymättä. Älä huoli, ei maailmasta ihmiset pääse loppumaan, vaikka aborteista ei joudukaan maksamaan tuhansia. Sen sijaan lasten kaltoinkohtelu, hyväksikäyttö, sijaiskotikierteet, mielenterveysongelmat - ja muut sairaudet, yms. ovat varmasti paljon paremmissa lukemissa kuin tilanteessa, jossa naisilla olisi synnytyspakko. Kaikista ihmisistä ei ole vanhemmiksi.

   Lainaa

  67. Tulos: -14 (20 ääntä)
   Jonnun kannattaisi pitää vetskari kiinni ja lopettaa lapsien tappaminen.

   Lainaa

  68. hyvät tavat kaunistavat 3.9.2018 12:55
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   Sillä tavalla: Ei tarvi ottaa naisilta mitään pois. Annetaan kuitenkin miehillekin tasa-arvon nimissä oikeus päättää haluaako olla isä vai ei. Nythän jos jonkun yhden illan jutun päätteeksi nainen tulee raskaaksi niin se saa päättää isältä kysymättä mitä lapselle tehdään, tottakai se on ok koska nainenhan se lapsen kantaa, mutta: Isällä pitää olla oikeus kieltäytyä siinä tapauksessa elatusmaksuista yms. Nyt tänne tulee feministit ja muut hörhöt itkemään kuinka naiset on kokenut vääryyttä afrikassa ja muuta yhtä epäolennaista suomeen ja suomalaisiin liittyen…
   Itseasiassa, miehillä on AINA mahdollisuus valita: kondomi on keksitty. Harvempi nainen alkaa sitä väkisin äijältä riisumaankaan kesken kaiken, mutta joillakin miehillä on inha tapa ottaa se salaa kesken pois. Pitäisikö heille laittaa tuplamaksu?

   Lainaa

  69. Tulos: +1 (21 ääntä)
   hyvät tavat kaunistavat: Itseasiassa, miehillä on AINA mahdollisuus valita: kondoⅿi on keksitty. Harvempi nainen alkaa sitä väkisin äijältä riisumaankaan kesken kaiken, mutta joillakin miehillä on inha tapa ottaa se salaa kesken pois. Pitäisikö heille laittaa tuplamaksu?
   Useimmiten, joo. Kondomi voi kuitenkin olla väärän kokoinen eli huonosti istuva, mikä tuppaa tarkoittamaan myös huonosti suojaavaa. Kumpi osapuoli sen pukeekaan, itselle tai toiselle, se voi myös puhjeta. Niin nainen kuin mies voi rikkoa kumin kynnellään, hampaillaan, pukiessaan sen väärin päin, jättäessään sen kärkeen liikaa ilmaa, säilyttämällä sitä huonosti, käyttämällä väärää liukastetta, käyttämällä suuseksiin suunniteltuja kumeja sukupuoliyhdynnässä jne. Oikein käytettynä kumi on ihan erinomainen suoja, mutta käyttövikoja sattuu suurimmalle osalle. Lisäksi nainen voi vannoa, että hänellä on renkaat, kierukat ja kaikki, vaikkei näin olisikaan. (Tietty miehen kannattaa käyttää kondomia vähintään jokaisessa irtosuhteessa kaikista toisen osapuolen lupauksista huolimatta.) Voi myös olla, että vaikka vakiintuneessa seksisuhteessa kumpikin osapuoli tietää naisen käyttävän jotain ehkäisyä, mutta sitten se ehkäisymenetelmä pettää. Voi myös käydä niinkin harvinaisesti, että kumpikin osapuoli käyttää ehkäisyä, mutta kaikki suojat onnistuvat pettämään yhtä aikaa juuri sillä kertaa, kun nainen sattuu olemaan myös hedelmöittymisaltis. Esim. noissa tilanteissa mies ei valitse lapsen saamisen mahdollisuutta, mutta se on kuitenkin läsnä. Tekipä sitä mitä hyvänsä, vähän kuten elämän jokaisella osa-alueella, seksiinkin ryhdyttäessä on aina [i]jokin[/i] riski. Tietoiset valinnat vähentävät riskiä mutteivät kumoa sitä.

   Lainaa

  70. Tulos: -25 (31 ääntä)
   Sprikles: Jep jep. Lapsellehan se on hyvä kostaa, jos vanhemmilta on ehkäisy pettänyt/jäänyt. Tää ei ole tilastofakta, vaan ihan mututuntuma, mutta väitän, että 100% abortin tehneistä, olkoon pirinarkkeja tai pullantuoksuisia kotiäitejä, on tehneet abortin siksi, etteivät henkisesti, taloudellisesti tai muutoin pysty pitämään [...]
   Ei kannata adoptiotakaan edes harkita, ehkäisystä tai sterilisaatiosta puhumattakaan. Tapetaan vaan sikiöitä mielin määrin ja jos olet eri mieltä, vihaat naisia.

   Lainaa

  71. Tulos: +15 (25 ääntä)
   Hector: Ei kannata adoptiotakaan edes harkita, ehkäisystä tai sterilisaatiosta puhumattakaan. Tapetaan vaan sikiöitä mielin määrin ja jos olet eri mieltä, vihaat naisia.
   Lukaisepa huviksesi adoptiolasten vertaistukifoorumeita ja tule uudestaan paasaamaan adoption ihanuudesta. Adoptiolasten itsetuhoisuus, masentuneisuus ja päihdekäyttö on huomattavasti korostuneempi kuin tavan tallaajilla. Se aivokemiallinen vaurio, joka lapselle jää, kun se riistetään synnytysäidistään, on mittava. Vastasyntyneelle, pienelle lapselle, äiti on koko maailma. Äidin ääni, kosketus ja tuoksu ovat ainoita asioita, joihin vastasyntynyt pystyy maailmassaan luottamaan, kun kaikki muut aistiärsykkeet ovat pelottavia ja vieraita. Adoption pitäisi olla ihan äärimmäisen vihoviimeinen vaihtoehto, siis abortin jälkeenkin, jos äiti ei edes tukitoimin pysty pitämään lapsestaan huolta. Keskinkertainen, vähän jopa kehnokin, biologinen äiti on lapsen identiteetin rakentumisen (ja sitä kautta koko mielenterveyden ja elämän pohjan) kannalta tärkeämpi kuin erittäin hyvä sijaiskasvattaja.

   Lainaa

  72. Tulos: -12 (16 ääntä)
   Sprikles: Lukaisepa huviksesi adoptiolasten vertaistukifoorumeita ja tule uudestaan paasaamaan adoption ihanuudesta. Adoptiolasten itsetuhoisuus, masentuneisuus ja päihdekäyttö on huomattavasti korostuneempi kuin tavan tallaajilla. Se aivokemiallinen vaurio, joka lapselle jää, kun se riistetään synnytysäidistään, on [...]
   Onpas tunnepitoisesti ladattua tekstiä. Onko lukuja (ja lähteitä) että kuinka moni adoptiolapsi saa näitä mielenterveysongelmia? Sitten voidaan miettiä onko siinä tarpeeksi syytä tappamisintoilun jatkamiseksi.

   Lainaa

  73. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Muumi (kopio): Leskejä? Enään.. Taidan lähteä Thaimaaseen.
   Onkos siellä Olumppialaiset?

   Lainaa

  74. Kaikenlaista_sitä 25.9.2018 0:04
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Anteeksi mitä helevettaa? Onko joku täällä oikeasti sitä mieltä, että abortti pitää saada vain, jos äidin henki on kyseessä tai raiskauksesta raskaaksi tullut? Aivan järkyttävää! Raskaaksi voi tulla vaikka kuinka pyrkisi suojautumaan raskaudelta ja vaikka kuinka olisi kierukat ja kondomit tai pillerit ja jälkiehkäisytki päälle kunnossa! Niiden käyttö ei ole itsestään selvä ehkäisykeino! Voi silti tulla ei-haluttu-raskaus! On elämäntilanteita, joihin ei todellakaan sovi lapsi ja olisi rangaistus sille lapselle joutua syntymään paskoihin oloihin ei-toivottuna!

   Lainaa

  75. Tulos: -1 (1 ääni)
   hyvät tavat kaunistavat: Itseasiassa, miehillä on AINA mahdollisuus valita: kondomi on keksitty. Harvempi nainen alkaa sitä väkisin äijältä riisumaankaan kesken kaiken, mutta joillakin miehillä on inha tapa ottaa se salaa kesken pois. Pitäisikö heille laittaa tuplamaksu?
   Minua todella häiritsee tämä monien kommentoijien ilmentämä kondomiuskovaisuus. Kondomi on raskauden ehkäisykeinona epäluotettava ja heikkotehoinen. Kondomin ehkäisyteho tyypillisessä käytössä on 85%, eli 15% naisista tulee vuoden aikana raskaaksi kondomiehkäisyllä. Tämä on melkein yhtä huono kuin ns varmojen päivien, keskeytetyn yhdynnän ym ei varsinaisten ehkäisykeinojen teho (kaikilla näillä teho tyypillisessä käytössä on noin 75%). Kunnon ehkäisymenetelmissä (hormonipillerit, kierukka, sterilisaatio) teho on 98-99.9%.
   Kondomi antaa suojaa sukupuolitauteja vastaan (ei 100% suojaa siinäkään, ja jotkut taudit esim kondyloomat tarttuvat kondomista huolimatta jos syyliä on alueella jota kondomi ei suojaa esim häpyhuulet ja peniksen tyvi), joten sitä tulee aina käyttää jos yhdellä partnerilla on tauti jota toisella ei ole, tai jos tautistatus ei ole tiedossa. Se ei kuitenkaan korvaa luotettavaa menetelmää raskauden ehkäisyssä. Nainen, joka tietää harrastavansa seksiä miehen kanssa (vakituinen parisuhde/seksisuhde tai harrastaa paljon irtosuhteita) kannattaa aina käyttää luotettavaa ehkäisymenetelmää (jos tautiriski on niin kondomin kanssa), miehellä ei valitettavasti ole tätä mahdollisuutta joten kondomi on vähiten huono vaihtoehto jos partneri ei käytä muuta menetelmää (ja irtosuhteissa tietysti aina käytettävä)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, abortti, raskaus, alkoholi, raskaustesti, leski, Blockfest