Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 25

Sairaalaan nyt.
Suurenna näkymä
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 25
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 39 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +495 (557 ääntä)
   Hoitsu t. tämä

   Lainaa

  2. Ei tässä ollu mokaa 28.8.2018 1:08
   Tulos: -285 (319 ääntä)
   Kuvan kanssa ois voinu olla vähän selkeemmin joku moka löydettävissä, jos tyyppi tyyliin näyttäny Vookking dedistä karanneelta jantterilta.

   Lainaa

  3. Tulos: +172 (254 ääntä)
   Kyllä mahtais kuolleisuus nousta melkosesti tän selkeesti järkevimmän kansanosan keskuudessa kun olis netti hetken aikaa poikki... Darwin-awardeja urakalla jakoon. Mikä on aiheuttanu ihmiskunnassa näin katastrofaalisen äo:n laskun kovin lyhyellä aikavälillä?

   Lainaa

  4. TheDeerHunter 28.8.2018 1:09
   Tulos: +243 (255 ääntä)
   En voi kyllä kyseenalaistaa viimeisen kommentoijan asiantuntevuutta !

   Lainaa

  5. Tulos: +305 (321 ääntä)
   Olis kiva tietää mitä Violan miehelle kävi. Ei kuulosta hyvältä :/

   Lainaa

  6. heikki4422 28.8.2018 2:17
   Tulos: +43 (85 ääntä)
   tämä t. kissa

   Lainaa

  7. Tulos: +108 (118 ääntä)
   Ei tässä ollu mokaa: Kuvan kanssa ois voinu olla vähän selkeemmin joku moka löydettävissä, jos tyyppi tyyliin näyttäny Vookking dedistä karanneelta jantterilta.
   Ehkä ajatus oli että näillä oireilla fiksu kysyisi päivystävästä ennemmin kuin somesta? Tai sitten tämä oli takasivulla ajatuksella "...ja muut sosiaalisen median helmet". Valitettavasti emme ikinä tule saamaan asiasta täyttä varmuutta. Itkekäämme siis itsemme uneen.

   Lainaa

  8. Valelääkäri 28.8.2018 4:58
   Tulos: +27 (69 ääntä)
   Kalle: Olis kiva tietää mitä Violan miehelle kävi. Ei kuulosta hyvältä
   Minulla tulee mieleen akuutti leukemia, olin nimittäin vuosia omaishoitajana kunnes huomattiin kummallisia mustelmia, ensin oletus oli että johtuu veren hyytymiseen vaikuttavasta lääkityksestä, sitten ilmaantui maksan vajaatoiminnan oireita, akuutin leukemian dg ja kahdessa viikossa henki pois. Alle 65-vuotiaalla myelooinen leukemia menee ennusteen kannalta aika 50/50. En tosin tietenkään mene tästä tapauksesta vannomaan, mutta oirekuvan perusteella tämä tuli mieleen.

   Lainaa

  9. Tulos: +171 (181 ääntä)
   Eikö ihmiset tiedä, että on olemassa päivystävä sairaanhoitaja, joka vastaa ympäri vuorokauden. Se on lähimmässä päivystävässä sairaalassa, johon asuinalue kuuluu. Sinne voi soittaa, jos epävarma mennäkö lääkäriin yleensä ollenkaan, tarvitaanko päivystystä tai jopa tilanteessa, jossa arvelee, ettei tarvitse lääkäriä, mutta tarvitsee hoito-ohjeita. Tuossa tilanteessa en kyllä olisi epävarma, vaan menisin tai jopa kutsuisin ambulanssin.

   Lainaa

  10. Tulos: +138 (148 ääntä)
   Roihu: Kyllä mahtais kuolleisuus nousta melkosesti tän selkeesti järkevimmän kansanosan keskuudessa kun olis netti hetken aikaa poikki… Darwin-awardeja urakalla jakoon. Mikä on aiheuttanu ihmiskunnassa näin katastrofaalisen äo:n laskun kovin lyhyellä aikavälillä?
   Ei keskiverto kansalainen ole koskaan ollut erityisen terävä. Ja puolet porukasta on häntä tyhmempää.

   Lainaa

  11. Tulos: -37 (123 ääntä)
   Hihi: Ei keskiverto kansalainen ole koskaan ollut erityisen terävä. Ja puolet porukasta on häntä tyhmempää.
   Keskiarvo ei tarkoita tuota vaan mediaani. Takaisin kouluun, mars!

   Lainaa

  12. Tulos: +168 (186 ääntä)
   eki: Keskiarvo ei tarkoita tuota vaan mediaani. Takaisin kouluun, mars!
   Eivätkä keskiarvo ja keskiverto ole sama asia. Takaisin kouluun, mars!

   Lainaa

  13. Väsynyt tuhnu 28.8.2018 8:58
   Tulos: +44 (66 ääntä)
   eki: Keskiarvo ei tarkoita tuota vaan mediaani. Takaisin kouluun, mars!
   Ei keskiverto ole keskiarvo.Se on tapaukset siinä keskivälin puolipaikkeilla kahden ääripään välistä. Muuten kai keskiverrosta pitäisi puhua yksikössä, koska ei kai keskiarvoa voi tarkalleen ottaen edustaa kuin yksi.

   Lainaa

  14. Pakka Julmu 28.8.2018 9:18
   Tulos: +87 (91 ääntä)
   Kokkolassa ei paljoa muuta olekaan kuin tuulessa lenteleviä hämähäkkejä.

   Lainaa

  15. Tulos: +42 (52 ääntä)
   Tämä t. Katoingooglestajasulonebola

   Lainaa

  16. Tulos: +135 (141 ääntä)
   Kalle: Olis kiva tietää mitä Violan miehelle kävi. Ei kuulosta hyvältä
   Viola myöhemmin kommentoi että mies oli käynyt lääkärissä ja oli otettu verikokeita ja muita näytteitä. Ei ollut ainakaan leukemia ja maksassakaan tuskin mitään on kun sen olisivat lääkärissä huomanneet. Selvittelyt jatkuivat ihotautilääkärin vastaanotolla.

   Lainaa

  17. Tulos: +59 (63 ääntä)
   Ei tässä ollu mokaa: Kuvan kanssa ois voinu olla vähän selkeemmin joku moka löydettävissä, jos tyyppi tyyliin näyttäny Vookking dedistä karanneelta jantterilta.
   Vookking dedistä

   Lainaa

  18. Tulos: +97 (107 ääntä)
   Kyllä tuossa nyt tavallaan oli minusta ihan ok sanoa olevansa hoitaja. Maalaisjärjenkin PITÄISI riittää tässä tapauksessa ymmärtämään mennä lääkäriin heti, mutta koska se ei usein riitä, niin ei se hoitsukortti pahaa tee. Jotkut uskovat mieluummin terveysalan ammattilaista kuin jotain muuta, kun kyse on terveydestä. Ja kyllä keskimäärin hoitsulla on vähän muita parempi käsitys hoidontarpeesta. Tässä tapauksessa moka on mielestäni se, että 8 -vuotiaankin olisi pitänyt jo ymmärtää mennä teekoohon ilman yhtään hoitajaakin.

   Lainaa

  19. Tulos: +7 (29 ääntä)
   eki: Keskiarvo ei tarkoita tuota vaan mediaani. Takaisin kouluun, mars!
   Niin kulunut että oli jo odotettavissa. :D Toki mediaani on kirjaimellisesti keskimmäinen havaittu arvo. Mediaani voi kuitenkin poiketa keskiarvosta, jonka mukaan 100 pisteen ÄO-arvo määräytyy. Eli kyllä tässä tapauksessa puolet väestöstä osuu keskiarvon alle ja puolet ylle. Keskiarvoa voi edustaa enemmän tai vähemmän tarkasti mediaanitapaus.

   Lainaa

  20. Tulos: +22 (30 ääntä)
   Väsynyt tuhnu: Ei keskiverto ole keskiarvo.Se on tapaukset siinä keskivälin puolipaikkeilla kahden ääripään välistä. Muuten kai keskiverrosta pitäisi puhua yksikössä, koska ei kai keskiarvoa voi tarkalleen ottaen edustaa kuin yksi.
   Ja vielä tämä edelliseen lisäten: on puhekieli ja on tilastokieli. :)

   Lainaa

  21. Tulos: +32 (36 ääntä)
   Väsynyt tuhnu: Ei keskiverto ole keskiarvo.Se on tapaukset siinä keskivälin puolipaikkeilla kahden ääripään välistä. Muuten kai keskiverrosta pitäisi puhua yksikössä, koska ei kai keskiarvoa voi tarkalleen ottaen edustaa kuin yksi.
   Ei ihan näinkään. Keskiarvoa ei välttämättä edusta yksikään subjekti. Keskivertoa/mediaania edustaa useimmiten yksi subjekti.

   Lainaa

  22. Tulos: +15 (25 ääntä)
   eki: Keskiarvo ei tarkoita tuota vaan mediaani. Takaisin kouluun, mars!
   Keskiverto =/= keskiarvo

   Lainaa

  23. Muumi (kopio) 28.8.2018 13:05
   Tulos: +4 (32 ääntä)
   Viola taitaa hakata miestään yöllä? Jos ukko vaikka kuorsaa liian lujaa?

   Lainaa

  24. Tulos: +88 (94 ääntä)
   Feissarimokien kommentoijat saivat kinastelun keskiarvoista, keskiverroista ja mediaaneista aikaiseksi, kelpaako tämä feissarimokiin?

   Lainaa

  25. Tulos: -28 (34 ääntä)
   Roihu: Kyllä mahtais kuolleisuus nousta melkosesti tän selkeesti järkevimmän kansanosan keskuudessa kun olis netti hetken aikaa poikki… Darwin-awardeja urakalla jakoon. Mikä on aiheuttanu ihmiskunnassa näin katastrofaalisen äo:n laskun kovin lyhyellä aikavälillä?
   Sosiaalitoimi ja lainsäädäntö, joka ei salli lopettaa tolvanoita tavattaessa.

   Lainaa

  26. Tulos: +49 (55 ääntä)
   Mie: Eikö ihmiset tiedä, että on olemassa päivystävä sairaanhoitaja, joka vastaa ympäri vuorokauden. Se on lähimmässä päivystävässä sairaalassa, johon asuinalue kuuluu. Sinne voi soittaa, jos epävarma mennäkö lääkäriin yleensä ollenkaan, tarvitaanko päivystystä tai jopa tilanteessa, jossa arvelee, ettei tarvitse lääkäriä, [...]
   Muuten kanssasi samaa mieltä. Mutta jätettäisikös ambulanssi sellaista tarvitseville, ja mennään ihan omalla kuljetuksella?Kyseessä ei ole akuutti yleiskunnon lasku, eikä hoitoa tarvitse aloittaa tunnin sisällä. Saman päivän aikana kuitenkin olisi hyvä mennä päivystykseen.

   Lainaa

  27. Tulos: +10 (16 ääntä)
   Ace: Ei ihan näinkään. Keskiarvoa ei välttämättä edusta yksikään subjekti. Keskivertoa/mediaania edustaa useimmiten yksi subjekti.
   Pitäisikö kuitenkin ottaa huomioon mikä mitta-asteikko on kyseessä ja alkaa pohtimaan mahdollista korrelaatiota pistekuvaajan avulla...

   Lainaa

  28. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Valelääkäri: Minulla tulee mieleen akuutti leukemia, olin nimittäin vuosia omaishoitajana kunnes huomattiin kummallisia mustelmia, ensin oletus oli että johtuu veren hyytymiseen vaikuttavasta lääkityksestä, sitten ilmaantui maksan vajaatoiminnan oireita, akuutin leukemian dg ja kahdessa viikossa henki pois. Alle 65-vuotiaalla [...]
   Tällä tavalla kävi kaverillekin oli noin 30. Mutta maksaoireitahan nuo on, mitä kuvattiin.

   Lainaa

  29. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Älkää jaksako. Taaperokin tietää, että älykkyysosamäärä noudattaa Gaussin käyrää, ja tällöin keskiarvo ja mediaani ovat samat.

   Lainaa

  30. Tulos: +25 (47 ääntä)
   Ehkä edustan vähemmistöä nyt kun sanon näin, mutta hieman sääliksi käyä Violaa kun ihmiset vetää homman ihan läskiks ja alkavat tuolla tavalla kuittailla, vaikka Violan hätä asian suhteen on ilmeisen suuri.

   Lainaa

  31. Kummallista 29.8.2018 7:15
   Tulos: +8 (20 ääntä)
   Roihu: Kyllä mahtais kuolleisuus nousta melkosesti tän selkeesti järkevimmän kansanosan keskuudessa kun olis netti hetken aikaa poikki… Darwin-awardeja urakalla jakoon. Mikä on aiheuttanu ihmiskunnassa näin katastrofaalisen äo:n laskun kovin lyhyellä aikavälillä?
   Asioiden ja tiedon hankkimisen eteen riittää enään sorminäppäryys, tiedon saaminen liian helppoa, ei mene pitkäaikaiseen muistiin. Ei ne 1700-1900 luvuillakaan ihmiset mitään ruudinkeksijöitä olleet, ihme etteivät kaikkia ihmisiä polttaneet roviolla. Ruttoa paettiin kirkkoon yhdessä, sitte ihmeteltiin miten tauti leviää. Joskus sitä toivoo kyllä, että tulis kunnon auringonpurkaus sopivassa kulmassa.

   Lainaa

  32. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Roihu: Kyllä mahtais kuolleisuus nousta melkosesti tän selkeesti järkevimmän kansanosan keskuudessa kun olis netti hetken aikaa poikki… Darwin-awardeja urakalla jakoon. Mikä on aiheuttanu ihmiskunnassa näin katastrofaalisen äo:n laskun kovin lyhyellä aikavälillä?
   Sosiaalinen media ja sen mahdollistaneet härpäkkeet. Kynnys kysyä mitä vain milloin vain keneltä vain on ihmiselle yksinkertaisesti liikaa.

   Lainaa

  33. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Kalle: Olis kiva tietää mitä Violan miehelle kävi. Ei kuulosta hyvältä
   Mies kunnossa

   Lainaa

  34. Tulos: -3 (11 ääntä)
   Roihu: Kyllä mahtais kuolleisuus nousta melkosesti tän selkeesti järkevimmän kansanosan keskuudessa kun olis netti hetken aikaa poikki… Darwin-awardeja urakalla jakoon. Mikä on aiheuttanu ihmiskunnassa näin katastrofaalisen äo:n laskun kovin lyhyellä aikavälillä?
   Netti, ES, ja lintsaaminen. YOLO! Riittääkö?

   Lainaa

  35. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Totuus kuitenkin monella paikkakunnalla on, että somesta saat vastauksen jo ennen kuin päivystävä hoitaja ehtii vastata puhelimeen. Ainakin täällä jonotusajat on yleensä 20+ minuuttia jos odottaa puhelimessa, ja jos jättää soittopyynnön niin kestää pari tuntia. Sitä takaisinsoittoa odotellessa ehtii hyvin vähän kysellä netistäkin asiaa.

   Lainaa

  36. Tulos: +33 (39 ääntä)
   Niiden, jotka eivät ole elämässään olleet stressitilanteessa (ja tarkoitan oikeaa stressitilannetta enkä jotain matikankokeeseen valmistautumista), ei ehkä kannata tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä alkuperäisen postaajaan älykkyydestä. Kun stressivaste lyö päälle, ihminen voi mennä yllättävä kädettömäksi, vaikka olisi muuten kuinka fiksu. Ihminen on suurista puheista huolimatta ennen kaikkea eläin, ja toimii stressitilanteessa yhtä hillitysti ja järkevästi kuin ennalta tuntemattomaan paikkaan viety kissa. Esimerkki1: Jouduin opiskeluaikoina pahoinpidellyksi, ja poliisin tullessa paikalle en saanut sanottua muuta kuin luettelon ruoista, joita olin noutamassa grilliltä kaveriporukan illanistujaisiin. Esimerkki2: Eräs tuttuni soitti autokolarin jälkeen vaimolleen ja käski soittaa ambulanssin. Esimerkki3: Eräällä toisella tutullani tuli loppuraskaudessa joku komplikaatio, minkä vuoksi hän joutui hakeutumaan sairaalan päivystykseen. Jonne hän siirtyi... paikallisbussilla. Yksikään esimerkkien henkilö ei ole varsinaisesti kehitysvammainen, mutta elämän ensimmäinen stressitilanne sai kunkin toimimaan epäloogisesti. Halukkaat voivat tutustua ilmiön fysiologiaan mm. täällä: https://en.wikipedia.org/wiki/Fight-or-flight_response Alkuperäinen postaaja on hyvin voinut tunnistaa miehessään oireet, joiden taustalla voi olla henkeä uhkaava sairaus (maksakirroosi, sappitietukos, haimatulehdus, syöpä, jne), ja tämä itsessään on voinut saada aikaan stressireaktion, joka sumentaa rationaalisen ajattelun. Akuutissa stressissä ei vain välttämättä tule mieleen, että on edes olemassa paikka, nimeltä sairaala. Ja tiedän, että niiden, jotka eivät koskaan eläessään ole kokeneet hätätilannetta, on vaikea uskoa tätä. Mutta Violan miehen onneksi nykyään on some, josta voi kysyä...

   Lainaa

  37. Tulos: -1 (1 ääni)
   Meri: Tämä t. Katoingooglestajasulonebola
   Oikeestaan maksa paskana. Jos on hyvä tuuri niin saattaa olla vaan hepatiitti.

   Lainaa

  38. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Hihi: Ei keskiverto kansalainen ole koskaan ollut erityisen terävä. Ja puolet porukasta on häntä tyhmempää.
   Ja nuo porukat lisääntyy eniten.
   There you go.

   Lainaa

  39. Tulos: -1 (1 ääni)
   Just: Tällä tavalla kävi kaverillekin oli noin 30. Mutta maksaoireitahan nuo on, mitä kuvattiin.
   Todennäköisesti eivät ole maksaperäisiä oireita. Maksan vajaatoiminta voi aiheuttaa ikterusta eli ihon tai silmien keltaisuutta, sekä mustelmataipumusta, mutta silloin kyseessä on jo vaikea vajaatoiminta joka ei aikaisemmin terveeseen maksaan yllättöen iske. Periaatteessa voisi vaikea hepatiitti tai joku myrkytys aiheuttaa äkillisen maksan vajaatoiminnan mutta silloin vointi olisi muutenkin erittäin huono
   Ikterus on tässä tapauksessa todennäköisesti hamolyysistä eli punasolujen hajoamisesta johtuvaa. Minä veikkaisin oireiden taustalla vaskuliittia. Myös leukemia tm hematologinen sairaus voi olla kyseessä, mutta aikaisempi kommentti sanoo että mies lähetettiin ihotautilääkärille joten vaskuliitista lienee kyse, ainakin sitä lähettävä lääkäri on varmaan epäillyt

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: maksa, sairaala, oireet, lääkäri, päivystys, hoitaja, naistenhuone