Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Juttuja joukkoliikenteestä, osa 60

Junassa on... varkaita?
Juttuja joukkoliikenteestä, osa 60

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 58 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +469 (475 ääntä)
   Voi noita nykyajan mummoja.

   Lainaa

  2. Memerento 2.8.2018 1:05
   Tulos: +253 (273 ääntä)
   Hyvä Sara!

   Lainaa

  3. Tulos: -166 (230 ääntä)
   Olisin lähtenyt kantamaan mummon kasseja ja "vahingossa" eksynyt. Toki olisin löytötavaratoimistoon vienyt, ettei varkaaksi kukaan olisi päässyt syyttämään.

   Lainaa

  4. Tulos: +1064 (1080 ääntä)
   Anteeksi mut mitä vittua? Kuka pöllii toisen banaanin? :DD

   Lainaa

  5. King Arthur 2.8.2018 1:48
   Tulos: +174 (244 ääntä)
   Olisin mennyt mummoa auttamaan. Ja sitten pitänyt mummolle puheen ettei nykymaailmassa ventovierasta kannata kotiin kutsua.

   Lainaa

  6. Tulos: +94 (160 ääntä)
   King Arthur: Olisin mennyt mummoa auttamaan. Ja sitten pitänyt mummolle puheen ettei nykymaailmassa ventovierasta kannata kotiin kutsua.
   Mummo olisi myös jättänyt vastaisuudessa tämmöiset väliin jos olisi vaikka kussut eteiseen.

   Lainaa

  7. Tulos: +430 (438 ääntä)
   Ehkä röyhkein ryöstö josta oon ikinä kuullut.

   Lainaa

  8. Havanna on itä-aasialainen tekovagina, joka tärisee kuorrutettaessa. 2.8.2018 2:17
   Tulos: +578 (618 ääntä)
   Toi kyl ihmetyttää, että miks Merja on ton ekan kuvan napannu?

   Lainaa

  9. Perspillu ja hyvät vitut 2.8.2018 2:20
   Tulos: +159 (169 ääntä)
   Havanna on itä-aasialainen tekovagina, joka tärisee kuorrutettaessa.: Toi kyl ihmetyttää, että miks Merja on ton ekan kuvan napannu?
   Sitä me kuolevaiset emme saa koskaan tietää.

   Lainaa

  10. Pulivilivulipili 2.8.2018 3:37
   Tulos: +345 (409 ääntä)
   Havanna on itä-aasialainen tekovagina, joka tärisee kuorrutettaessa.: Toi kyl ihmetyttää, että miks Merja on ton ekan kuvan napannu?
   Lavastettu juttu! Merja näki että viereisellä tyypillä on kuoret tossa ja arveli olevansa ovela, "Jee saan tykkäyksiä ja kaikkee.". Kuka vittu ottaisi kuvan "Otin kaks banaanii mukaan"?? Ja miks mietiskelevä emoji? Haiskahtaa!

   Lainaa

  11. Tulos: +224 (250 ääntä)
   Toi banaanikeissi on selvästi feikki. Miksi Merja olisi tiennyt ottaa kuvan niistä kahdesta banaanista, ennen kuin kävi ravintolavaunussa?

   Lainaa

  12. Tulos: +221 (231 ääntä)
   Pulivilivulipili: Lavastettu juttu! Merja näki että viereisellä tyypillä on kuoret tossa ja arveli olevansa ovela, “Jee saan tykkäyksiä ja kaikkee.”. Kuka vⅰttu ottaisi kuvan “Otin kaks banaanii mukaan”?? Ja miks mietiskelevä emoji? Haiskahtaa!
   Jep. Ja kuka edes laittais banaaninkuoret junassa roikkumaan tohon, kun jokaisella on siinä ikkunapaikalla roskis vieressä. :D

   Lainaa

  13. Arkkiatria 2.8.2018 7:04
   Tulos: -116 (148 ääntä)
   Papu: Anteeksi mut mitä vⅰttua? Kuka pöllii toisen banaanin? :DD
   Lihava nainen, jolle tuli nälkä. Tai himo, kts. asento

   Lainaa

  14. hellanlettas 2.8.2018 7:34
   Tulos: -27 (99 ääntä)
   Pulivilivulipili: Ja miks mietiskelevä emoji? Haiskahtaa!
   Ehkä kuvat laitettiin facebookkiin sarjana, ei sitä mukaa kun asiat tapahtui?

   Lainaa

  15. Tulos: +266 (296 ääntä)
   Kyllä mä ainakin otan usein tollasia "turhia" kuvia, lähetän esim poikaystävälle vaikka saatesanoin että jee junassa ollaan

   Lainaa

  16. NäkemysNälkä 2.8.2018 8:05
   Tulos: -106 (134 ääntä)
   En usko banaanijuttuun siksi, että molemmissa kuvissa kuvaaja istuu. Jos ottaisin kuvan banaaneistani vaikka sitten kaverille lähetettäväksi, osttaisin sen kai istuen. Mutta jos palaisin ravintolavaunusta, niin uskoisin huomaavani banaanivarkauden ennen kuin istun, ja nappaisin kuvan samantien, tai ainakin muussa kuin rentoutuneessa ylipolven asennossa. Voi olla tottakin, mistäs sen tietää, mutta tuon vuoksi jään epäuskomaan.

   Lainaa

  17. Tulos: -57 (103 ääntä)
   Pxcgdd: Kyllä mä ainakin otan usein tollasia “turhia” kuvia, lähetän esim poikaystävälle vaikka saatesanoin että jee junassa ollaan
   Mä voin kuvitella kun sun poikakaveris kelaa "kaksi banaania - mitä ihmettä ... ai junassa." Tosin lienee jo tottunut ihmeellisiin kuviin.

   Lainaa

  18. Tulos: +39 (65 ääntä)
   Ei näytä aidolta tuo banaanikeissi.

   Lainaa

  19. Gage Roundwell 2.8.2018 9:18
   Tulos: -39 (79 ääntä)
   Voi Sara, ei tajunnu selvää iskuyritystä. Itehän olisin jo panemassa.

   Lainaa

  20. Hööpölööpö 2.8.2018 10:03
   Tulos: +16 (70 ääntä)
   Miksi kukaan ottaisi kuvaa kahdesta banaanista ja juomapullosta junassa? Fake nyys(intä).

   Lainaa

  21. Tulos: +63 (77 ääntä)
   Arkkiatria: Lihava nainen, jolle tuli nälkä. Tai himo, kts. asento
   Lihava mies, kts. asento.

   Lainaa

  22. Tulos: +26 (44 ääntä)
   Pulivilivulipili: Lavastettu juttu! Merja näki että viereisellä tyypillä on kuoret tossa ja arveli olevansa ovela, “Jee saan tykkäyksiä ja kaikkee.”. Kuka vⅰttu ottaisi kuvan “Otin kaks banaanii mukaan”?? Ja miks mietiskelevä emoji? Haiskahtaa!
   Nyt ollaan asian ytimessä! :D

   Lainaa

  23. Tulos: +142 (148 ääntä)
   En kyllä lähtisi auttamaan mummoa ollenkaan, jos ei kuuluisi tarvittavia taikasanoja, olivatpa ne sitten "kiitos", "ole kiltti", "maksan rahaa", "saat silittää koiraani" tai "kahvipakettia/suklaalevyä vastaan".

   Lainaa

  24. yli opisto hörhö 2.8.2018 12:06
   Tulos: +97 (105 ääntä)
   Mummo-jutusta tuli ensimmäisenä mieleen että jostain syystä kuvittelee että Sara on joku lapsenlapsi tms. Tiedä sitten oliko näin vai luuliko vaan että käskyttämällä saadaan kotiapulainen sporasta mukaan..

   Lainaa

  25. Tulos: -71 (99 ääntä)
   Olisin kyllä mummon luo kasdit vienyt. Samalla olisin tutkinut vähän paikkoja seuraavaa kyläilyä varten. toki myös ämmän pöytähopeat ja lompakko olis lähtenyt mukaani. :D

   Lainaa

  26. Tulos: +102 (116 ääntä)
   Väsynyt: Mä voin kuvitella kun sun poikakaveris kelaa “kaksi banaania – mitä ihmettä … ai junassa.” Tosin lienee jo tottunut ihmeellisiin kuviin.
   Kunhan pääset parisuhteeseen niin huomaat että kaikenlaisia söpöilyviestejä kulkee suuntaan jos toiseenkin. Sisältö niissä on maailman turhinta mutta silti ne siinä hetkessä tuntuvat maailman tärkeimmiltä. Nämä ovat selailuhistorian ohella sellaista tavaraa joita ei ikinä toivoisi lipsahtavan vääriin käsiin.

   Lainaa

  27. Mummon pieni apulainen 2.8.2018 13:59
   Tulos: -63 (103 ääntä)
   Oonko ainut jota jäi huolettamaan että mitenköhän se mummo pääsi kotiin? Vähän lähimmäisen rakkautta peliin, ei nykymaailmassakaan nyt ihan niin kiire saa olla ettei voi vanhempaa ihmistä auttaa. Varmaan todennut että helpommin ihmiset auttaa kun ei anna kieltävää vaihtoehtoa. Moni kun kokee vaikka älypuhelimella räpläämisen tärkeämmäksi kun mummon kanssa rupattelun. Muistetaan että aika moni vanhuksista asuu yksin ja voi muutenkin kaivata seuraa

   Lainaa

  28. purppurakruunu 2.8.2018 14:58
   Tulos: -5 (39 ääntä)
   Eikö kenelläkään näissä kommenteissa ole Snapchattia.

   Lainaa

  29. Tulos: -31 (35 ääntä)
   Peeke: Kunhan pääset parisuhteeseen niin huomaat että kaikenlaisia söpöilyviestejä kulkee suuntaan jos toiseenkin. Sisältö niissä on maailman turhinta mutta silti ne siinä hetkessä tuntuvat maailman tärkeimmiltä. Nämä ovat selailuhistorian ohella sellaista tavaraa joita ei ikinä toivoisi lipsahtavan vääriin käsiin.
   Kuten sanoin, poikakaveri ihmettelee viestiä ja yrittää etsiä piilomerkityksiä. "Olisiko sittenkin pitänyt ostaa omenoita ... ei huh, juna".

   Lainaa

  30. Tulos: +6 (24 ääntä)
   Anastasia: Lihava mies, kts. asento.
   Voi olla kumpi vaan, kysymys kuuluu että mitä väliä? Joka tapauksessa lavastettu juttu, syistä jotka täällä on jo mainittu.

   Lainaa

  31. Tulos: +79 (85 ääntä)
   Mummon pieni apulainen: Oonko ainut jota jäi huolettamaan että mitenköhän se mummo pääsi kotiin? Vähän lähimmäisen rakkautta peliin, ei nykymaailmassakaan nyt ihan niin kiire saa olla ettei voi vanhempaa ihmistä auttaa. Varmaan todennut että helpommin ihmiset auttaa kun ei anna kieltävää vaihtoehtoa. Moni kun kokee vaikka älypuhelimella räpläämisen tärkeämmäksi kun mummon kanssa rupattelun. Muistetaan että aika moni vanhuksista asuu yksin ja voi muutenkin kaivata seuraa
   Olisin saattanut mummon, jos hän olisi pyytänyt asiaa kohteliaasti eikä käskenyt. Mihin mummojen käytöstavat ovat kadonneet? Onneksi oma mummoni on kohtelias, ja häntä autetaan, usein pyytämättäkin.

   Lainaa

  32. Tulos: -12 (32 ääntä)
   Ja jos toi banaanikeissi ois aito tilanne, niin lähtökuvana olisi todennäkäsesti ollut paljon asetellumpi kuva eikä niin, että banaanit vaan on tossa taskussa.

   Lainaa

  33. Retardi leijona 2.8.2018 19:44
   Tulos: +12 (36 ääntä)
   Papu: Anteeksi mut mitä vⅰttua? Kuka pöllii toisen banaanin? :DD
   Kuka on niin paranoidi, että ottaa banaaneistaan kuvan poistuessa hetken paikaltaan?

   Lainaa

  34. King Arthur 2.8.2018 20:12
   Tulos: +43 (53 ääntä)
   NäkemysNälkä: En usko banaanijuttuun siksi, että molemmissa kuvissa kuvaaja istuu. Jos ottaisin kuvan banaaneistani vaikka sitten kaverille lähetettäväksi, osttaisin sen kai istuen. Mutta jos palaisin ravintolavaunusta, niin uskoisin huomaavani banaanivarkauden ennen kuin istun, ja nappaisin kuvan samantien, tai ainakin muussa kuin rentoutuneessa ylipolven asennossa. Voi olla tottakin, mistäs sen tietää, mutta tuon vuoksi jään epäuskomaan.
   Että mahdollisimman huomiota herättävästi ottaisit ventovieraasta kuvan seisaaltaan? Ei näitä Sherlockeja...

   Lainaa

  35. King Arthur 2.8.2018 20:42
   Tulos: -13 (63 ääntä)
   Mummon pieni apulainen: Oonko ainut jota jäi huolettamaan että mitenköhän se mummo pääsi kotiin? Vähän lähimmäisen rakkautta peliin, ei nykymaailmassakaan nyt ihan niin kiire saa olla ettei voi vanhempaa ihmistä auttaa. Varmaan todennut että helpommin ihmiset auttaa kun ei anna kieltävää vaihtoehtoa. Moni kun kokee vaikka älypuhelimella räpläämisen tärkeämmäksi kun mummon kanssa rupattelun. Muistetaan että aika moni vanhuksista asuu yksin ja voi muutenkin kaivata seuraa
   Minä olen niin kanssasi samoilla linjoilla. Mieleen tulee oma isoäitini, jonka molemmat tyttäret kuolivat nuorena ja mies meni myös ennen häntä. Minä ainoana lapsenlapsena kävin hänen luonaan viikoittain katsomassa että kaikki on hyvin ja käyttämässä kaupassa jos huimaus vaivasi niin ettei yksin päässyt. Teräväpäinen nainen loppuun asti mutta viimeisinä aikoina pirun kärkäs, sillä yksinäisyys ei sopinut hänelle. Kaikilla ei kärsivällisyys riittänyt mutta minä tiesin mikä siellä on taustalla. Olisi hirveä ajatus että joku löysäpeffa myhäilee itsekseen notta suklaata pitää saada tai edes kahvipaketti itselle ennen kuin voi laittaa tikkua ristiin vanhan ihmisen, tai yleensäkään kenenkään vuoksi. Tässä maassa jokainen vahtii niin tarkasti omia saamisiaan että toisen auttamattomuus rinnastetaan fiksuuteen. Eipäs huijattu minulta mitään apuja ilmaiseksi, olen niin ylivertaisen nokkela! Ynh.

   Lainaa

  36. Tulos: +3 (37 ääntä)
   Jos banaanijuttua ei lavastettu, onko "naapuri" vain luullut Merjan jääneen junasta pois ja hylänneen banaanit? Miksi ei voisi kerran elämässä auttaa vierasta tomeraa mummoa?

   Lainaa

  37. Tulos: +41 (45 ääntä)
   Kuka tolvana jättäisi kuoret tuohon sen jälkeen kun on ensin pöllinyt vierustoverilta banaanin? Vieressä on tosiaan vieläpä se roskiskin.. Melko suurella todennäköisyydellä naapurin bansku oli eka, sit kuvat. Kahden ensimmäisen viestin perusteella olisi ehkä vielä voinutkin mennä läpi

   Lainaa

  38. Tulos: +20 (34 ääntä)
   purppurakruunu: Eikö kenelläkään näissä kommenteissa ole Snapchattia.
   Eikö se ole joku lasten juttu?

   Lainaa

  39. Villisika 3.8.2018 7:36
   Tulos: -8 (12 ääntä)
   Miksi hän olis ottanu kuvan kahesta banaanista? Haisee

   Lainaa

  40. Tulos: +6 (12 ääntä)
   purppurakruunu: Eikö kenelläkään näissä kommenteissa ole Snapchattia.
   Ei ole mutta varmaan pitää ladata jos näin tärkeitä päivityksiä jää nyt näkemättä....

   Lainaa

  41. Tulos: -2 (14 ääntä)
   Niin siis ei oo mitenkään feikki. Ihan luonnollista ottaa kuva kahdesta banaanistaan, jotka on ottanut evääksi. Siis ottaa todistekuva jo ENNEN "pöllimistä". Nice try.

   Lainaa

  42. Tulos: +22 (28 ääntä)
   Tollasessa tilanteessa olisin varmaan mielelläni auttanut mummoa vähän matkaa, mutta noin suorasta kotiin asti pyytämisestä olisi tullut epämukava olo. Jos mummo pyytäisi apua vain ulos ja ilmenisi että asuu lähellä, niin saattaisin itse tarjoutua auttamaan kotiin asti. Jostain syystä suoraan pyydetty apu on monesti "epäilyttävämpää" kuin sellainen, jota toinen tarjoutuu oma-alotteisesti antamaan. Ehkä me ihmiset halutaan kokea että olemme auttaessamme muille iloksi, mutta jos toinen jo pyytää jotain, niin tuntuu että auttaminen on sille vain itsestäänselvyys eikä mitään "ekstraa".

   Lainaa

  43. Minäminä 3.8.2018 12:38
   Tulos: +69 (69 ääntä)
   Vika: Tollasessa tilanteessa olisin varmaan mielelläni auttanut mummoa vähän matkaa, mutta noin suorasta kotiin asti pyytämisestä olisi tullut epämukava olo. Jos mummo pyytäisi apua vain ulos ja ilmenisi että asuu lähellä, niin saattaisin itse tarjoutua auttamaan kotiin asti. Jostain syystä suoraan pyydetty apu on monesti “epäilyttävämpää” kuin sellainen, jota toinen tarjoutuu oma-alotteisesti antamaan. Ehkä me ihmiset halutaan kokea että olemme auttaessamme muille iloksi, mutta jos toinen jo pyytää jotain, niin tuntuu että auttaminen on sille vain itsestäänselvyys eikä mitään “ekstraa”.
   Ei pyytämisessäkään ole minusta mitään vikaa, mutta käskeminen ei lisää auttamisiloa.

   Lainaa

  44. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Jaahas: Toi banaanikeissi on selvästi feikki. Miksi Merja olisi tiennyt ottaa kuvan niistä kahdesta banaanista, ennen kuin kävi ravintolavaunussa?
   No nykyäänhän on tapana kuvata koko ajan kaikkea. Enkä tuo "matkustan banaanien kanssa säihkysäärien kanssa" -kuva oli tarkoitus laittaa instaan tms. Tosin aika hyvä mäsis jos tosiaan kävisi noin, että olisi noin hyvä kuva ennen ja jälkeen pöllimisen

   Lainaa

  45. Tulos: -33 (37 ääntä)
   Minäminä: Ei pyytämisessäkään ole minusta mitään vikaa, mutta käskeminen ei lisää auttamisiloa.
   Se käskeminen saattaa lähteä siitä ajatuksesta, että on tiettyjä arvoja jotka ovat kaikille yhteisiä ja ne jo velvoittavat toimimaan.Eli mummeli kai oletti, että nuori nainen olisi auttanut muutenkin ja hänen piti vain kertoa mitä tehdään. Monestihan ihmiset sanoo/käskee, että soittakaa poliisi tai ambulanssi. Ei "anteeksi mutta voisitteko soittaa ambulanssin".

   Lainaa

  46. Tulos: +52 (54 ääntä)
   Jallu: Se käskeminen saattaa lähteä siitä ajatuksesta, että on tiettyjä arvoja jotka ovat kaikille yhteisiä ja ne jo velvoittavat toimimaan.Eli mummeli kai oletti, että nuori nainen olisi auttanut muutenkin ja hänen piti vain kertoa mitä tehdään. Monestihan ihmiset sanoo/käskee, että soittakaa poliisi tai ambulanssi. Ei “anteeksi mutta voisitteko soittaa ambulanssin”.
   Ensiapukurssilla opetetaan *käskemään* toista soittamaan hätänumeroon, koska kyseessä on *hätä*. Oma velvollisuus on suunnata kaikki huomio ja voimavarat hädässä olevan auttamiseen. Jos toinenkin henkilö on paikalla (tai useampi), ensimmäisen auttajan ei sovi jarruttaa avunantoaan hoitamalla puhelua toisen puolesta vaan delegoida puhelinsoitto jollekin toiselle, eikä ohikulkijan sovi kieltäytyä pysähtymästä soittamaan apua paikan päällä. Ambulanssia ja poliisia ei soiteta silkasta huomaavaisuudesta. Ihan pikkuisen eri asia kuin kauppakassien kantaminen bussipysäkiltä vähän matkan päähän kotiovelle. Siinä ei mummolla liene mitään kiirettä saati suurempaa hätää eikä siten asemaa komennella toisia.

   Lainaa

  47. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Jaahas: Toi banaanikeissi on selvästi feikki. Miksi Merja olisi tiennyt ottaa kuvan niistä kahdesta banaanista, ennen kuin kävi ravintolavaunussa?
   Noh, nykyäänhän halutaan someen raportoida melko arkisia asioita kuten että "aion syödä kaksi banaania"

   Lainaa

  48. Tulos: -13 (19 ääntä)
   Hihi: Ihan pikkuisen eri asia kuin kauppakassien kantaminen bussipysäkiltä vähän matkan päähän kotiovelle. Siinä ei mummolla liene mitään kiirettä saati suurempaa hätää eikä siten asemaa komennella toisia.
   Sitä ei valitettavasti aina pysty päältäpäin näkemään millainen hätä jollain ihmisellä on. Eikä sitä aina myöskään pysty kertomaan muille ihmisille koska se kertominen vain pahentaisi tilannetta. Itse kerroin eräälle, että mua ottaa sydämestä ja siihen auttamaan lupautunut totesi, että "sitten mä en ainakaan auta sua". Kaipa se pelkäsi, että kuolen sen käsiin.

   Lainaa

  49. Tulos: +43 (51 ääntä)
   Tässä mummo-jutussa kannattaisi ehkä ottaa huomioon sekin, mikä oli Saran tilanne. Ehkä hänellä oli kiire jonnekin. Ehkä hän oli väsynyt pitkän työpäivän jälkeen. Ehkä hän nyt ei vaan halunnut mennä ventovieraan ihmisen asuntoon. Sekin on mahdollista, että mummolla oli joku taka-ajatus tai suunnitelma mielessä. Esim. käyttäytyy kuin hauras vanhus omalle asunnolle asti, mutta siellä odottaakin joku joka heti ryöstää Saran. Vieraan ihmisen asuntoon meneminen on aina riski. Toinen kysymys on se, miten mummo jaksoi kantaa ne samat kassit bussiin. Kai ne olivat yhtä painavat jo siinä vaiheessa.

   Lainaa

  50. Tulos: +28 (36 ääntä)
   Itse asiassa kun tarkemmin mietin, tässä on toinenkin kysymys. Jos kyse on ihmisestä joka ei jaksa kantaa kasseja eikä edes laittaa ostoksia kaappiin, niin miten hän onnistui -ottamaan tavarat kaupan hyllyiltä ja laittamaan ne ostoskärryyn -nostamaan ne kärrystä hihnalle -pakkaamaan ne hihnalta kassiin -kantamaan ne bussipysäkille -nostamaan ne kyytiin Ehkä hän pyysi/käski jotakuta joka vaiheessa. Mutta jos hän ei oikeasti pysty kaikkeen tuohon, hänellä pitäisi olla joku apu olemassa, esim. kunnan ateriapalvelu joka tuo kotiin valmiit ruoat ja laittaa ne kaappiin. Ei aina voi olettaa että nuorilla on aikaa auttaa.

   Lainaa

  51. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Jep. Ja kuka edes laittais banaaninkuoret junassa roikkumaan tohon, kun jokaisella on siinä ikkunapaikalla roskis vieressä.
   Varsinkaan varastetun banaanin kuoret...

   Lainaa

  52. Tulos: -39 (49 ääntä)
   No huh huh! Näitä kommentteja lukiessa alkaa kyllä selkäpiitä kylmätä. Voi kun käskemisestä ei tule "auttamisen iloa" tai nuorilla ei ole "aikaa auttaa". Hei herätkääpä nyt niistä omista kermaperse elämistänne ja miettikääpä vähän. Kaikki meistä vanhenemme joskus, voimat ehtyy eikä mieli pelaa enää samaan malliin. Ehkä sitten ymmärrätte miten itsekeskeisessä maailmassa sitä oikeasti eletään. Musta sen spekuloiminen että mummo nyt olisi ollut jonkinlainen gangsteri tai rinnastaminen omahyväiseen eduntavoittelijaan menee nyt vähän yli. Kyseessä oli todennäköisesti vanha ihminen joka kaipasi apua kun voimat ehtyivät matkalla. Katsokaapahan vähän vähemmän sitä Hollywood moskaa ja luottakaa toisiin ihmisiin enemmän. Sitä tuo vanhus varmaan yritti niinkuin ennen vanhaan on ollut tapana (silloin kuin vanhempia ihmisiä vielä kunnioitettiin ja heidän auttamisestaan ei odotettu mitään hyötyä vaan se tehtiin puhtaasta velvollisuuden tunnosta)

   Lainaa

  53. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Mummon pieni apulainen: Oonko ainut jota jäi huolettamaan että mitenköhän se mummo pääsi kotiin? Vähän lähimmäisen rakkautta peliin, ei nykymaailmassakaan nyt ihan niin kiire saa olla ettei voi vanhempaa ihmistä auttaa. Varmaan todennut että helpommin ihmiset auttaa kun ei anna kieltävää vaihtoehtoa. Moni kun kokee vaikka älypuhelimella räpläämisen tärkeämmäksi kun mummon kanssa rupattelun. Muistetaan että aika moni vanhuksista asuu yksin ja voi muutenkin kaivata seuraa
   minä olisin kyllä vienyt kassit kotiin ja auttanut, ilman mitään korvausta, mutta olisi mummo kyllä saanut pyytää ystävällisesti.

   Lainaa

  54. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Mulle tuli tosta Merjan keissistä mieleen, et on aikasemmin napannut snäpissä tai jotain kaverilleen kuvan et ”junassa tulossa” ja sitte huomannu, et joku oli varastanu banaanin ja tehnyt päivityksen vanhalla kuvallaan.

   Lainaa

  55. Päärynä 8.8.2018 13:33
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Nuoret…: No huh huh! Näitä kommentteja lukiessa alkaa kyllä selkäpiitä kylmätä. Voi kun käskemisestä ei tule “auttamisen iloa” tai nuorilla ei ole “aikaa auttaa”. Hei herätkääpä nyt niistä omista kermaperse elämistänne ja miettikääpä vähän. Kaikki meistä vanhenemme joskus, voimat ehtyy eikä mieli pelaa enää samaan malliin. Ehkä sitten ymmärrätte miten itsekeskeisessä maailmassa sitä oikeasti eletään. Musta sen spekuloiminen että mummo nyt olisi ollut jonkinlainen gangsteri tai rinnastaminen omahyväiseen eduntavoittelijaan menee nyt vähän yli. Kyseessä oli todennäköisesti vanha ihminen joka kaipasi apua kun voimat ehtyivät matkalla. Katsokaapahan vähän vähemmän sitä Hollywood moskaa ja luottakaa toisiin ihmisiin enemmän. Sitä tuo vanhus varmaan yritti niinkuin ennen vanhaan on ollut tapana (silloin kuin vanhempia ihmisiä vielä kunnioitettiin ja heidän auttamisestaan ei odotettu mitään hyötyä vaan se tehtiin puhtaasta velvollisuuden tunnosta)
   Otetaan nyt vaikka tästä kommentista kiinni. En ymmärrä mikä velvollisuus on auttaa ketään, joka pyytämisen sijaan käskee auttamaan, poislukien hätätapaukset. Niin ja aikana, jona vanhuksia kunnioitettiin myöskin vanhukset osasivat käyttäytyä kohteliaasti. Ei kai huonosti käyttäytyviä vanhuksia ole koskaan kunnioitettu, lähinnä siedetty.

   Lainaa

  56. KisuKilljoy 9.8.2018 17:07
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Papu: Anteeksi mut mitä vⅰttua? Kuka pöllii toisen banaanin? :DD
   Varmaan sama ihminen joka pölli mun vanhan, virttyneen, mutta ahhh, niin ihanan tyynyn 2011 :D

   Lainaa

  57. JuupaJoopa 11.8.2018 6:28
   Tulos: -13 (15 ääntä)
   "lähen *ittuun paikalta" Eli eiköhän tässäkin ole muutettu totuutta sen verran ettei mummon sanankäänteet ole olleet noin käskeviä. Kenties mummo pyytänyt jotain toista ja hep,! uusi feissari"moka" syntyi.

   Lainaa

  58. Hallitseva kultakala 14.4.2022 11:10
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   JuupaJoopa: "lähen *ittuun paikalta" Eli eiköhän tässäkin ole muutettu totuutta sen verran ettei mummon sanankäänteet ole olleet noin käskeviä. Kenties mummo pyytänyt jotain toista ja hep,! uusi feissari"moka" syntyi.
   No aivan hyvin on voinut olla. Taannoin joku vanhempi "herrasmies" pyörätuolissa käski minua auttamaan itsensä ulos bussista, siis ihan kirjaimellisesti "auta minut ulos" eikä sanonut mitään, ei edes kiittänyt. Ja seuraavana päivänä kun odotin bussia samalla pysäkillä se sama "herra" huuteli muutaman kymmenen metrin päässä parkkipaikalta "tule työntämään minut siihen pysäkille. Hei, kuuroko sinä olet, tule työntämään minut sinne pysäkille nyt heti!!" johon huusin takaisin että en ehdi kun bussi tulee ihan just ja se vastasi vaan että "tulee niitä myöhemminkin". Ihan ventovieras ukkeli yritti pomotella minua, joten en yhtään ihmettele jos vaikka mokailijalle käynyt samoin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: banaani, kuva, mummot, juna, raitiovaunu