Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Joku taitaa luulla itsestään liikoja

Onko kenelläkään muulla sellaista ongelmaa, että on liian haluttu?
Joku taitaa luullaa itsestään liikoja

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 51 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. ihanmummovaan 12.7.2018 0:13
   Tulos: +418 (418 ääntä)
   Näiden perusteella sekä some- että todellinen elämä on melko kummallista nykyään.

   Lainaa

  2. Tulos: +180 (182 ääntä)
   ihanmummovaan: Näiden perusteella sekä some- että todellinen elämä on melko kummallista nykyään.
   Olisikin vain kummallista eikä aivan pähkähullua.

   Lainaa

  3. pinkki puudeli 12.7.2018 0:21
   Tulos: +162 (178 ääntä)
   Tuula on minun pogo-frendini. Hävetti tämä Tuulan postaus "perustele miksi haluat olla pokemon-kaverini tai poistan sinut!", vaikken tätä postausta itse tänne lähettänytkään. En perustellut, enkä silti tullut poistetuksi. Kiitos, Tuula, muuten olis kyllä varmaan sydän särkynyt... :) ;)

   Lainaa

  4. Tulos: +76 (84 ääntä)
   Joillakin ihmisillä ei oo nykyään muuta elämää kuin some..

   Lainaa

  5. Muumi (kopio) 12.7.2018 0:53
   Tulos: +92 (116 ääntä)
   FB on todellakin tuulipukujen internet.

   Lainaa

  6. Tulos: +52 (78 ääntä)
   Joo'o. Meikäläisen FB kaverit lasketaan kymmenissä. Jos on tehnyt jo sen mokan että kavereita on satoja, niin kai sitä voi sitten keksiä syytä vähentää niitä. Perusteluja vaatimalla siirretään oman harkitsemattomuuden seuraukset FB-kavereille. Todennäköisesti poistetuksi tulee oikeat kaverit, jotka eivät käytä FB:tä kovinkaan aktiiviseti, saati että kiinnostaisi perustella sitä.

   Lainaa

  7. Vaniljankukka 12.7.2018 3:18
   Tulos: -109 (223 ääntä)
   En tajua tuota Jennin juttua. Tai siis, miten se tarkoittaisi että tämä Jenni itse uvittelisi itsestään liikoja? Koitin ihan etsiä tuosta jotain mutta kun ei. Hän vain kertoi että mitä hänelle on sanottu. Onko Suomessa todella näin tiukassa se ettei koskaan saisi kertoa mitään positiivista itseensä liittyen? Käsitin tuon niin että tuo Jenni olisi jopa itsekin hieman hämmentynyt saamastaan huomiosta. On minutkin joskus muutaman kerran pysäytetty ja pyydetty yhteiskuvaan, ulkomailla tosin. Selitykseksi sain että olen kuulemma nätti ja erikoisen näköinen, mikä kai selittyy sillä etten näytä aasialaiselta. Kieltäydyin kuvista kohteliaasti koska omasta mielestäni näytän kuvissa aina rumalta, eli eipä voi sanoa että minulla olisi kovinkaan suuret luulot itsestäni. Silti olen kertonut tutuille Suomessa että mitä tapahtui ja kyllä niistä kohtaamisista on jäänyt vain positiivinen fiilis. Ihan jo se tieto että joku tykkäsi, saa mielialan kohoamaan. "Vau! Joku kehui nätiksi ja halusi ihan jopa ottaa kuvan!" Niin että eh...en nyt itenkään tajua miksi tuo Jenni olisi mikään itseään turhaan kehuskeleva tms. Valaiskaa?

   Lainaa

  8. Vaniljankukka 12.7.2018 3:20
   Tulos: -32 (44 ääntä)
   Typot, sori. Korjaisin jos voisin.

   Lainaa

  9. Voi Jenniä 12.7.2018 3:29
   Tulos: +231 (251 ääntä)
   Vaniljankukka: En tajua tuota Jennin juttua. Tai siis, miten se tarkoittaisi että tämä Jenni itse uvittelisi itsestään liikoja? Koitin ihan etsiä tuosta jotain mutta kun ei. Hän vain kertoi että mitä hänelle on sanottu. [...]
   Tuohan on perus humblebrag. Kysytään, että onko kenelläkään samaa ”ongelmaa” että ”tosi usein” pysäytetään tuon takia. Eli yrittää kehua itseään tai kerjätä kehuja varsinaisesti niin tekemättä. Eri asia olisi rehellisesti olla otettu tai hämmentynyt asiasta. Tuosta Jennin tavasta tulee lähinnä mieleen, että tuota ei joko ole koskaan tapahtunut tai tapahtunutta on liioiteltu. ”Haluan selfien koska sinusta tulee vielä jotain”. Niinköhän varmaan... Sen vielä ymmärtäisi, jos syy olisi mainitsemasi ”erikoisen näköinen”, mutta tuo... haiskahtaa kakka nyt vähän. Lisäksi lähettäjä varmasti on ollut sitä mieltä, että naama ei riitä. Meille jää valitettavasti ulkonäkö mysteeriksi, vaikka kieltämättä kiinnostaa nähdä tämä ”tuleva julkkis” :D

   Lainaa

  10. Epäilijä 12.7.2018 3:41
   Tulos: +151 (161 ääntä)
   Vaniljankukka: En tajua tuota Jennin juttua. Tai siis, miten se tarkoittaisi että tämä Jenni itse uvittelisi itsestään liikoja? Koitin ihan etsiä tuosta jotain mutta kun ei. [...]
   Kun tuo juttu on joko itse keksitty, tai tapahtunut korkeintaan kerran. Suomessa tuollaista ei vaan tapahdu. Ja jos nyt kuvitellaan että se ois tapahtunutkin useampaan kertaan, ärsyttää tommonen jatkokysymysten kalastelu, sen sijaan et kertois suoraan koko tarinan.

   Lainaa

  11. Tulos: +86 (110 ääntä)
   Siis käyks kellekkään muulle silleen ku mulle, et ihmiset pysäyttelee kadulla ja haluaa ottaa mun kanssa selfien (siis kuinka monta ihmistä englanninkielen sana 'self' voikaan tarkoittaa?), kun mä näytän ihan tulevalta Hymy-lehden turhalta julkkikselta ja joka ehkä joskus pääsee nolaamaan itsensä johonkin Temptation Island -ohjelmaan. Siis mulle käy koko ajan niin, ainakin joka toinen minuutti, koska mä näytän ihan just siltä, että musta aivan varmasti ehkä tulee turha julkkis. Vähänkö hienoa? Some on pissisten ainoa tapa hamuta ihanaa julkisuutta. :D

   Lainaa

  12. King Arthur 12.7.2018 5:18
   Tulos: +106 (124 ääntä)
   Vaniljankukka: En tajua tuota Jennin juttua. Tai siis, miten se tarkoittaisi että tämä Jenni itse uvittelisi itsestään liikoja? Koitin ihan etsiä tuosta jotain mutta kun ei. [...]
   On tässäkin sinänsä pointti. Tai siis ymmärrän sen että negailu toiselle sattuvista jutuista on vähän kansantauti. Mutta minusta ainakin jälkimmäinen selvennys siitä miten tuntemattomien mielestä Jennistä tulee vielä jotain varmisti epäilyt siitä että kyseessä on sellainen jo mainittu humblebrag. Eli esitetään ongelmana jokin sellainen mikä tekee itsestä erityistä. Kuten vaikka "Ettepäs arvaa kuinka vaikeaa on olla erityislahjakkaan lapsen vanhempi" jne. Mutta en silti tykkää negata näitäkään tyyppejä niin hirveän kovalla lekalla. Onhan siinä taustalla epävarmuutta ja tarve saada hyväksyntää ja kehuja. Ei voi olla kauhean kivaa sekään. Ei sillä että tällaista käytöstä pitäisi mennä pönkittämään kehuilla ja huomiolla, antaa mennä ohi vaan.

   Lainaa

  13. Tulos: -6 (74 ääntä)
   Vaniljankukka: En tajua tuota Jennin juttua. Tai siis, miten se tarkoittaisi että tämä Jenni itse uvittelisi itsestään liikoja? Koitin ihan etsiä tuosta jotain mutta kun ei. [...]
   Jokainen ”tunneälyviisas” tunnistaa Jenni sinut tästä kirjoituksesta. Treenaa vielä vähän lisää niin kyllä ne jutut tuosta paranee...

   Lainaa

  14. Tulos: +154 (156 ääntä)
   Harmi, ettei Jennillä ole tämän äärimmäisen realistisen ongelman kanssa sitä vaihtoehtoa, että sanoisi "anteeksi, mutta en ehdi, kun olen matkalla töihin."

   Lainaa

  15. Tulos: +58 (74 ääntä)
   Veikkaan, että Jenni ei ole aamuisin ihan vielä hereillä, tai sitten kannattaisi harkita lääkityksen vaihtoa... Ei suomessa kukaan tule, varsinkaan miltään nobodyltä, pyytämään kadulla selfietä.

   Lainaa

  16. Tulos: +120 (142 ääntä)
   Ja nyt sitten lopetetaan sen yhteiskuvan nimittäminen selfieksi.

   Lainaa

  17. Tulos: +57 (63 ääntä)
   Jennin juttu haiskahtaa aika kovasti siltä, että yritetään epätoivoisesti keksiä syitä töistä myöhästymiselle...

   Lainaa

  18. Tulos: +75 (87 ääntä)
   Suomessa ei kukaan selvinpäin tule kysymään _tuntematonta_ ihmistä kanssaan ”selfieen”. Siinä tapauksessa mahdollisesti ehkä, jos henkilö sekoitetaan johonkin julkisuuden henkilöön ja monesti ei selvinpäin silloinkaan.

   Lainaa

  19. Tulos: +28 (48 ääntä)
   Jos tuo olisikin joskus tapahtunut, niin todennäköiset syyt selfien ottoon ovat nippleslip tai hiuksiin tarttuneet alushousut. Selitys voi sitte olla: ööö, koska sust tulee ehkä joskus jotain...

   Lainaa

  20. Tulos: +87 (99 ääntä)
   Vaniljankukka: En tajua tuota Jennin juttua. Tai siis, miten se tarkoittaisi että tämä Jenni itse uvittelisi itsestään liikoja? Koitin ihan etsiä tuosta jotain mutta kun ei. Hän vain kertoi että mitä hänelle on sanottu. [...]
   1) aika naiivi pitää olla, että uskoo Jennin kuvailemien valokuvapyyntöjen tapahtuneen oikeasti 2) Jenni yrittää kiertoteitä leuhkia ulkonäöllään, kun tietää että suoraan leukiminen näyttäisi pahalta 3) Jennin kiertotieyritys oli läpinäkyvyydessään varsin köpö 4) todellisuudessa Jenni on nolon huomiohakuinen ja siten keskenkasvuinen Valaistuitko?

   Lainaa

  21. että_näin 12.7.2018 10:23
   Tulos: +10 (32 ääntä)
   Haluaahan moni yhteiskuvaan Tuksunkin kanssa joten syy kuvaamisiin voi olla mitä vain.

   Lainaa

  22. Väsynyt tuhnu 12.7.2018 10:40
   Tulos: -39 (57 ääntä)
   "Kieltäydyin kuvista kohteliaasti koska omasta mielestäni näytän kuvissa aina rumalta..." Nimimerkkinä Vaniljankukka...hmmm...

   Lainaa

  23. yli opisto hörhö 12.7.2018 11:33
   Tulos: +99 (103 ääntä)
   "Moi. Saanko ottaa susta yhteiskuvan kun näytät siltä että susta tulee vielä jotain" Ei kukaan sano tuollaista. Mitä se edes tarkoittaa? Näytät siltä että susta voisi tulla joku julkkis joskus? Naaman perusteellako se näkyy? Hohhoijaa.

   Lainaa

  24. Tulos: +55 (59 ääntä)
   Tuulasta tuli mieleen yks kaveri snapchatissa joka kokoajan kerjää jotain kolmen ja puolen sivun esseetä siitä miksi hän ei poistaisi lukijaa kavereista. Ketää ei kuitenkaa koskaa poisteta, viimesiä varotuksia vaan satelee jatkuvasti.

   Lainaa

  25. Tulos: +23 (51 ääntä)
   MissK: Ja nyt sitten lopetetaan sen yhteiskuvan nimittäminen selfieksi.
   Itse olen aina käsittänyt selfien tarkoittavan sellaista kuvaa, jonka kuvassa oleva henkilö on ottanut itse, vs. valtaosa kuvista ennen kännykkäkameroita, joissa henkilö A kuvasi henkilöä B. Eli kun Jenni menee mukaan jonkun toisen ottamaan kuvaan, hän ei ole itse OTTAMASSA selfietä mutta on kuitenkin kuvanottajan selfieSSÄ.

   Lainaa

  26. Tulos: +19 (21 ääntä)
   pinkki puudeli: En perustellut, enkä silti tullut poistetuksi. Kiitos, Tuula, muuten olis kyllä varmaan sydän särkynyt…
   Jotenkin Tuulan määrätietoisuuden lopahtaminen ei yllätä. :D

   Lainaa

  27. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Väsynyt tuhnu: “Kieltäydyin kuvista kohteliaasti koska omasta mielestäni näytän kuvissa aina rumalta…” Nimimerkkinä Vaniljankukka…hmmm…
   En kyllä kieltäytyisi selfiestä, mutta eipä ole kukaan minua pyytänyt. Minä olen kyllä pyytänyt aasialaisia turisteja täällä Suomessa mukaan kuvaan, ovat niin iloisia ja reippaita. Ties mitä niistä vielä isona tulee!

   Lainaa

  28. Tulos: +15 (31 ääntä)
   En nyt ihan osta tuota Jennin juttua. Paitsi jos hän asuu avohoitoyksikön vieressä, sitten varmasti mahdollista.

   Lainaa

  29. Tulos: +25 (31 ääntä)
   yli opisto hörhö: “Moi. Saanko ottaa susta yhteiskuvan kun näytät siltä että susta tulee vielä jotain” Ei kukaan sano tuollaista. Mitä se edes tarkoittaa? Näytät siltä että susta voisi tulla joku julkkis joskus? Naaman perusteellako se näkyy? Hohhoijaa.
   Tätä mäkin heti ajattelin...

   Lainaa

  30. Tulos: +45 (49 ääntä)
   Mä otan selfieitä aina työmatkalla, mutta mä oonki älyttömän komia. Harmi kun kukaan muu ei ymmärrä tätä.

   Lainaa

  31. Viskipuuro 13.7.2018 0:28
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   Onko otsikossa kirjoitusvirhe vai onko kyseessä kenties joku näppärä sanaleikki jota en ymmärrä?

   Lainaa

  32. Tulos: -17 (23 ääntä)
   Colour: Itse olen aina käsittänyt selfien tarkoittavan sellaista kuvaa, jonka kuvassa oleva henkilö on ottanut itse, vs. valtaosa kuvista ennen kännykkäkameroita, joissa henkilö A kuvasi henkilöä B. Eli kun Jenni menee mukaan jonkun toisen ottamaan kuvaan, hän ei ole itse OTTAMASSA selfietä mutta on kuitenkin kuvanottajan selfieSSÄ.
   Kiitos rautalangasta, vaikka sille tällä kertaa tuskin olikaan aitoa tarvetta. ;) Ennen vanhaan kuvatessa käytettiin vitkalaukaisinta, jolloin (edes auttavassa määrin) osaavissa käsissä saatettiin saada muitakin kuin täysin typerän näköisiä kuvia. Selfie toki yhä aikuisten todellisuudessa tarkoittaa omakuvaa. Suomeksi ja englanniksi - sille ei tietenkään voi mitään, että pissikset luulevat sen tarkoittavan huomiohuo**ustarkoituksessa itse otettua kuvaa instaan, tai johonkin muuhun itsetehostuksen ja huomiohakuisuuden kaipuun helpottamiseen soveltuvaan tahoon. 'Kaverikuva'. Sellainekin termi olisi olemassa, vaikka toisin kuin todellisuudessa eihän niissäkään oikeasti aina kavereita olla. "Tapasin jonkun julkkiksen sattumalta ja se suostui samaan kuvaan, vaikkei oikeasti välitä minusta paskaakaan" -kuva siis ihan tositodellisuudessa. Mutta onhan se toki turhan vaikea kirjoittaa vähintään 15 minuutin välein sosiaaliseen mediaan. ;)

   Lainaa

  33. Gage Roundwell 13.7.2018 5:41
   Tulos: -22 (26 ääntä)
   pinkki puudeli: Tuula on minun pogo-frendini. Hävetti tämä Tuulan postaus “perustele miksi haluat olla pokemon-kaverini tai poistan sinut!”, vaikken tätä postausta itse tänne lähettänytkään. En perustellut, enkä silti tullut poistetuksi. Kiitos, Tuula, muuten olis kyllä varmaan sydän särkynyt…
   Sellaset name-dropppailut tällä kertaa.

   Lainaa

  34. Tulos: +45 (47 ääntä)
   jamppa: Kiitos rautalangasta, vaikka sille tällä kertaa tuskin olikaan aitoa tarvetta. Ennen vanhaan kuvatessa käytettiin vitkalaukaisinta, jolloin (edes auttavassa määrin) osaavissa käsissä saatettiin saada muitakin kuin täysin typerän näköisiä kuvia. Selfie toki yhä aikuisten todellisuudessa tarkoittaa omakuvaa. Suomeksi ja englanniksi – sille ei tietenkään voi mitään, että pissikset luulevat sen tarkoittavan huomiohuo**ustarkoituksessa itse otettua kuvaa instaan, tai johonkin muuhun itsetehostuksen ja huomiohakuisuuden kaipuun helpottamiseen soveltuvaan tahoon. ‘Kaverikuva’. Sellainekin termi olisi olemassa, vaikka toisin kuin todellisuudessa eihän niissäkään oikeasti aina kavereita olla. “Tapasin jonkun julkkiksen sattumalta ja se suostui samaan kuvaan, vaikkei oikeasti välitä minusta paskaakaan” -kuva siis ihan tositodellisuudessa. Mutta onhan se toki turhan vaikea kirjoittaa vähintään 15 minuutin välein sosiaaliseen mediaan.
   Kiitos ylimielisestä vastauksesta, mutta minun määritelmälleni löytyy kyllä pönkitystä. https://en.wikipedia.org/wiki/Selfie?wprov=sfla1 "A selfie, however, may include multiple subjects. As long as the picture is being taken by one of the subjects featured in the photo, it is considered a selfie." En pitäisi Wikipediaa yleensä luotettavana lähteenä, mutta sen antama määritelmä lienee kuitenkin internetkäyttäjien keskuudessa melko hyväksytty, ja sana selfie on syntynyt internet-aikana. PS. Käytän kyllä itsekin yleensä suomeksi puhuttaessa yksinkertaisesti sanaa "kuva".

   Lainaa

  35. Tulos: +15 (19 ääntä)
   Voi Jenniä: Tuohan on perus humblebrag. Kysytään, että onko kenelläkään samaa ”ongelmaa” että ”tosi usein” pysäytetään tuon takia. Eli yrittää kehua itseään tai kerjätä kehuja varsinaisesti niin tekemättä. Eri asia olisi rehellisesti olla otettu tai hämmentynyt asiasta. Tuosta Jennin tavasta tulee lähinnä mieleen, että tuota ei joko ole koskaan tapahtunut tai tapahtunutta on liioiteltu. ”Haluan selfien koska sinusta tulee vielä jotain”. Niinköhän varmaan… Sen vielä ymmärtäisi, jos syy olisi mainitsemasi ”erikoisen näköinen”, mutta tuo… haiskahtaa kakka nyt vähän. Lisäksi lähettäjä varmasti on ollut sitä mieltä, että naama ei riitä. Meille jää valitettavasti ulkonäkö mysteeriksi, vaikka kieltämättä kiinnostaa nähdä tämä ”tuleva julkkis”
   Veikkaan tuota erikoisuutta, ennemin kuin kauneutta. Ettei vaan Jenni olisi hassun näköinen tai jotenkin muuten katukuvasta erottuva tai sinne kuulumattoman näköinen.

   Lainaa

  36. Tulos: -15 (37 ääntä)
   Veikkaan, että Jenni on raskaana ja "vauvamaha" on huomiota herättävän suuri. Siksi ihmiset haluavat samaan kuvaan ja toteavat aivan oikein, että "sinusta tulee vielä jotain". Sitä vain ihmettelen, missä töissä käydään vielä raskauden tuossa vaiheessa.

   Lainaa

  37. Selkeyttä nyt 13.7.2018 10:00
   Tulos: -19 (35 ääntä)
   Colour: Itse olen aina käsittänyt selfien tarkoittavan sellaista kuvaa, jonka kuvassa oleva henkilö on ottanut itse, vs. valtaosa kuvista ennen kännykkäkameroita, joissa henkilö A kuvasi henkilöä B. Eli kun Jenni menee mukaan jonkun toisen ottamaan kuvaan, hän ei ole itse OTTAMASSA selfietä mutta on kuitenkin kuvanottajan selfieSSÄ.
   Selfie, eli omakuva, on kuvaajan itse itsestään ottama kuva. Jos kyseessä on ryhmäkuva, eli kuvassa on enemmän henkilöitä kuin kuvan ottaja itse, ei sitä ole tapana nimittää selfieksi tai omakuvaksi.

   Lainaa

  38. Tulos: +20 (32 ääntä)
   Mulle tulee noita yhteiskuva pyyntöjä mutta miehiltä ja baarissa. Ja luultavasti siksi että pukeudun kuin ho ja ne haluaa kehuskella kavereilleen että ovat saaneet tai jotain.

   Lainaa

  39. Tulos: +22 (36 ääntä)
   Voi tuo Jennin juttu ollakin totta. Jos pyörii alueella, missä Helsingissä on paljon turreja. Baby doll/joku anime-pukeutuminen, tai erikoisen väriset hiukset, varmasti on vientiä. Varsinkin kiinalaisturret on jostain mystisestä syystä ihan liekeissä, jos saavat erikoisen näköisen naisen mukaan matkakuvaansa. Punahiuksisena naisena, Kiinassa matkatessani päädyin mukaan varmasti kymmeniin perhealbumeihin. Osa tuli kysymään lupaa yhteiskuvalle, osa otti salaa selfien vieressä esim. metrossa.

   Lainaa

  40. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Sanazebbo: Veikkaan, että Jenni on raskaana ja “vauvamaha” on huomiota herättävän suuri. Siksi ihmiset haluavat samaan kuvaan ja toteavat aivan oikein, että “sinusta tulee vielä jotain”. Sitä vain ihmettelen, missä töissä käydään vielä raskauden tuossa vaiheessa.
   Äitiysloma alkaa noin kuukautta ennen laskettua aikaa. Kyllä aika monella on jo kunnon maha tuossa kohtaa ja ennen sitäkin.

   Lainaa

  41. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Kilokalori: Voi tuo Jennin juttu ollakin totta. Jos pyörii alueella, missä Helsingissä on paljon turreja. Baby doll/joku anime-pukeutuminen, tai erikoisen väriset hiukset, varmasti on vientiä. Varsinkin kiinalaisturret on jostain mystisestä syystä ihan liekeissä, jos saavat erikoisen näköisen naisen mukaan matkakuvaansa. Punahiuksisena naisena, Kiinassa matkatessani päädyin mukaan varmasti kymmeniin perhealbumeihin. Osa tuli kysymään lupaa yhteiskuvalle, osa otti salaa selfien vieressä esim. metrossa.
   Eiköhän siinä tapauksessa oltaisi mainittu ”turistit pysäyttävät” tai ”anime-meikkien takia”.

   Lainaa

  42. Vaniljankukka 13.7.2018 14:06
   Tulos: -14 (46 ääntä)
   Peeke: Jokainen ”tunneälyviisas” tunnistaa Jenni sinut tästä kirjoituksesta. Treenaa vielä vähän lisää niin kyllä ne jutut tuosta paranee…
   Tää on aina hauskaa kun ihmiset täällä kirjoittaa ns. "suoraan" mokassa esiintyneelle henkilölle. Okei, sovitaan et mä oon Jenni vaikka nimeni ei ole sinne päinkään. :D Mitä taas tulee näihin muihin jotka valaisi minua asiasat: Ilmeisesti olen ollut tynnyrissäni sitten jonkun aikaa kun ei ihan terminä ole tullut vastaan tuollainen "humblebrag". Lähinnä olen törmännyt tietyn tyyppisten nasiten harjoittamaan ilkeilyyn joka yritetään muka peittää jollain tooodella läpinäkyvällä kuten: "En mä siis todellakaan tarkoita puhua pahaa kenestäkään mutta siis ihan herlvetisti kuitenkin puhun kaikkea ilkeää silleen muka säälivästi ja surkutellen vaikka ihan tarkoituksella tässä jauhan sontaa toisia mustamaalatakseni". Jaa-ah...voi olla että olen vain naivi ja sitten hyväuskoinen. Mutta en vain osannut takertua noin ärhäkällä tavalla tuon Jennin sanavalintoihin. Eli moka ilmeisesti oli huonot sanavalinnat jotka ei ihan kai tahdikkaammasta päästä ole. Mutta jooh, ei tuossa silti ole mielestäni mitään syytä sille miksi tuntemattomalle ihmiselle isompi joukko tutemattomia ihmisiä nauraa ja pilkkaa sekä kirjoittaa aika hurjaakin tekstiä. Joku sanoi että kakka haisee. Noh, minusta silti tällä koko sivulla paistaa eniten silmään se millaista settiä kommentoijat kirjoittaa tästä Jennistä. Eh...jotenkin "haiskahtaa" että meni supmalaisten ihon alle se että jollekkin joku on ilmeisesti useammankin kerran sanonut että hän olisi nätti? Ja tälleen mielenkiinnosta: Entä sitten jos hänen kuvansa julkaistaisiin täällä?' Entä jos se poikkeaisi yleisistä kauneusihanteista? Entä jos se olisi juuri sinun mielestäsi ns. ruma? Olisiko sitten vielä hauskempaa päästä mässäilemään sillä että saisi nauraa kuorossa jonkun ihmisen ulkonäölle? Onhan tällä sivustolla välillä melko hauskojakin juttuja mutta nykyään tahtoo mennä aika usein pelkästään lapsellisen pilkkaamisen puolelle, ihan kuin oikein etsimällä etsittäisiin jostakin tuntemattomasta ihmisestä pilkattavaa. Jestas.

   Lainaa

  43. Vaniljankukka 13.7.2018 14:13
   Tulos: +37 (47 ääntä)
   Väsynyt tuhnu: “Kieltäydyin kuvista kohteliaasti koska omasta mielestäni näytän kuvissa aina rumalta…” Nimimerkkinä Vaniljankukka…hmmm…
   Ööh...mitä tekemistä Vaniljankukka sanalla on siihen miltä minä omasta mielestäni näytän valokuvissa? Ihan uteliaisuus heräsi. Nimimerkki voi olla ihan mikä sana vain ja tuo on kirjaimellisesti ensimmäinen irrallinen sana mikä mileeni sattui tulemaan silloin kun ensimmäisen kerran tälle sivustolle kirjoitin. Pitää ensi kerralla kirjoittaa nimimerkillä "Persejalkainen suomalainen perunasäkki". Jos sitten sinullekkin tulisi hyvä mieli etten minä vaan kehuisi itseäni liikaa?

   Lainaa

  44. Tulos: +1 (17 ääntä)
   Suomessa on hankalaa kehua ketään, varsinkaan itseään. Syynä kulttuuri ja sosiaaliset konventiot. Ehkä Jennikin on tämän jo huomannut, vähintään alitajuisesti ja siksi muotoili asian noin. Nykysysteemissä tuo on ns. noloa ja aiheuttaa pilkkaa. Mitäpä asialle voisi tehdä? Eikai tämä tila ole ihan terve? Mielestäni kulttuuria pitäisi hiukan hilata kehuvampaan suuntaan. Joku kehopositiivisuus äärimuodoissaan (pun not intended) on toki aivan tolkutonta, mutta Jennin ja muiden nuorten pitäisi saada kertoa, jos peilikuva miellyttää.

   Lainaa

  45. Tulos: -13 (27 ääntä)
   Sanazebbo: Veikkaan, että Jenni on raskaana ja “vauvamaha” on huomiota herättävän suuri. Siksi ihmiset haluavat samaan kuvaan ja toteavat aivan oikein, että “sinusta tulee vielä jotain”. Sitä vain ihmettelen, missä töissä käydään vielä raskauden tuossa vaiheessa.
   Vaikka vitsejä ei pidä selittää, niin laitan varmuudeksi nyt selityksen. Toki Fingerporistakin tuttu tää läppä. Mutta pointtina oli se, että kun sanotaan "sinusta tulee vielä jotain" ei yleensä tarkoiteta niin konkreettisesti. Tässä hupailussani tarkoitetaan, että Jennistä (Jennin sisältä) tulee jotain (vauva). Koko kommentti oli siis kirjoitettu tämän hupailun ympärille, enkä oikeasti oleta, että voisi olla ison vauvamahan kanssa töissä tms.

   Lainaa

  46. Tulos: +19 (33 ääntä)
   Sanazebbo: Vaikka vitsejä ei pidä selittää, niin laitan varmuudeksi nyt selityksen. Toki Fingerporistakin tuttu tää läppä. Mutta pointtina oli se, että kun sanotaan “sinusta tulee vielä jotain” ei yleensä tarkoiteta niin konkreettisesti. Tässä hupailussani tarkoitetaan, että Jennistä (Jennin sisältä) tulee jotain (vauva). Koko kommentti oli siis kirjoitettu tämän hupailun ympärille, enkä oikeasti oleta, että voisi olla ison vauvamahan kanssa töissä tms.
   Olisit nyt vaan malttanut olla laittamatta... Opettele itsehillintää.

   Lainaa

  47. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Jopas: Joo’o. Meikäläisen FB kaverit lasketaan kymmenissä. Jos on tehnyt jo sen mokan että kavereita on satoja, niin kai sitä voi sitten keksiä syytä vähentää niitä. Perusteluja vaatimalla siirretään oman harkitsemattomuuden seuraukset FB-kavereille. Todennäköisesti poistetuksi tulee oikeat kaverit, jotka eivät käytä FB:tä kovinkaan aktiiviseti, saati että kiinnostaisi perustella sitä.
   Huomasitko, että tässä puhutaan Pokemon Go -pelissä olevista ystävistä, ei FB-kavereista. FB-kavereita voi olla tuhansia, pelissä paljon vähemmän. Tuula on ilmeisesti jakanut koodiaan melko isolla foorumilla, ja huomannut sitten että ne oikeat kaverit eivät enää mahdu listalle..

   Lainaa

  48. Tulos: +2 (12 ääntä)
   Colour: Itse olen aina käsittänyt selfien tarkoittavan sellaista kuvaa, jonka kuvassa oleva henkilö on ottanut itse, vs. valtaosa kuvista ennen kännykkäkameroita, joissa henkilö A kuvasi henkilöä B. Eli kun Jenni menee mukaan jonkun toisen ottamaan kuvaan, hän ei ole itse OTTAMASSA selfietä mutta on kuitenkin kuvanottajan selfieSSÄ.
   Mä oon taas ymmärtänyt, että selfie on sun itsesi ottama kuva itsestäsi. Kun kuvassa on joku muu sun lisäksi, on se yhteiskuva.

   Lainaa

  49. mikähän taka-ajatus 18.7.2018 17:44
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Mullakin on ollut facessa hyvänpäiväntuttuja, jotka on postannu "perustele miksi olet kaverini kun haluan pitää vain todelliset ystävät facekavereina". En ole perustellut koska mulle on täysin yhdentekevää olenko heidän listoilla... eikä poistoa ole tullut. Haluavat kai silti pitää listansa "täyden näköisinä".

   Lainaa

  50. Tulos: +1 (5 ääntä)
   ihanmummovaan: Näiden perusteella sekä some- että todellinen elämä on melko kummallista nykyään.
   Noh, fiksuthan pysyvätkin niistä kaukana.

   Lainaa

  51. Lajikas leopardi 2.7.2023 4:07
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Näin viiden vuoden jälkeen - tulikohan tuosta jennistä ”jotakin”?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kaverit, kaveripyyntö, selfie, tuntematon, siivous

 • Uusimmat

 • Kategoriat