Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kahakka kirpputorilla, osa 41

Mitäs laittomuuksia täällä myydään? Kyllä nyt tulee yhteiskunnalle suuri lasku taas.
Suurenna näkymä
Kahakka kirpputorilla, osa 41

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 85 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -130 (528 ääntä)
   Taas on oikeen rasistit lähteny porukalla liikkeelle...

   Lainaa

  2. Tulos: +313 (609 ääntä)
   No voi herranjestas mitä se muita liikuttaa onko saatu Kelan antama vai ei...

   Lainaa

  3. Tulos: +261 (341 ääntä)
   Luulis et näissä ois vaan kommentteja niiltä ketkä haluaa ostaa, mut näköjään onki vaa vittuilua

   Lainaa

  4. Tulos: -68 (290 ääntä)
   hhohhoh: Taas on oikeen rasistit lähteny porukalla liikkeelle…
   No nyt on psykoosit tulilla

   Lainaa

  5. purppurakruunu 28.6.2018 1:39
   Tulos: +401 (519 ääntä)
   Hei, fun fact, Kelan piikkiin = yhteiskunnan piikkiin ≠ "meidän" piikkiin. Verorahat päätyy valtiolle riippumatta siitä, tarvitseeko Harald voidetta, ja kun se raha kuuluu valtiolle, he päättävät, mitä sillä tehdään. Vaikka voide olisikin sitoumuksella saatu, Harald ei kuitenkaan mitään erityistä käsirasvajälleenmyyntibisnestä vaikuta tässä ylläpitävän, joten siinä ei pitäisi olla mitään pahaa, että sen joku toinen tarvitseva saa sen summalla, joka lähinnä antaa Haraldille tappiot takaisin. On vähän sellainen kutina, että Annaa paljon enemmän miellyttäisi, jos köyhillä ei säästämällä tai paastoamallakaan jää yhtään killinkiä käytettäväksi mihinkään mieluisaan.

   Lainaa

  6. KaroliinaCZ 28.6.2018 1:49
   Tulos: +218 (234 ääntä)
   En mä oikein kenenkään ajatustenjuoksua pystynyt seuraamaan...

   Lainaa

  7. pinkki puudeli 28.6.2018 1:54
   Tulos: -148 (254 ääntä)
   KaroliinaCZ: En mä oikein kenenkään ajatustenjuoksua pystynyt seuraamaan…
   Olet vähän hidas vai?... Harald osti liikaa atooppisen ihon reseptirasvaa, oli hamstrannut niitä pullotolkulla ja päätti myydä ne facen kirpputorilla. Anna suuttui kuin perkele, koska näin Harald voisi saada itselleen helppoa rahaa.

   Lainaa

  8. Tulos: +261 (281 ääntä)
   Muistan ton :D Hauskinta/raivostuttavinta koko jutussa on se että Haraldin piti tehdä uusi julkaisu kolme kertaa ennen kuin rasvat saatiin myytyä. Näin Turussa..

   Lainaa

  9. Tulos: +15 (121 ääntä)
   hhohhoh: Taas on oikeen rasistit lähteny porukalla liikkeelle…
   Turku on rotu?

   Lainaa

  10. Tulos: +136 (184 ääntä)
   Anna on vastenmielinen ihminen.

   Lainaa

  11. Willie Overall, se vedonvälittäjä. 28.6.2018 3:19
   Tulos: -79 (153 ääntä)
   Katooko se atooppinen ihottuma muka tostanoin rasvojen avulla? Olen kyllä ollut siinä käsityksessä että vähintään kausiluontosesti noita tarvii jatkuvasti, siks tuo myyminen vähän ihmetyttää:o

   Lainaa

  12. Tulos: +93 (107 ääntä)
   Ceralania myydään kyllä myös ihan ilman reseptiä, ei ole lääkevoide. Tosin en tajua miks kukaan ilman sitä muuten vaan ostais montaa pumppua.

   Lainaa

  13. St. Vitus Dance 28.6.2018 6:47
   Tulos: +125 (167 ääntä)
   Olisin halunnut tykätä Johannan viimeisestä kommentista. Hirveitä ämmiä, noille en myisi edes hikisiä sukkiani.

   Lainaa

  14. Tuijottaja 28.6.2018 7:00
   Tulos: -17 (145 ääntä)
   En silti pitänyt Haraldinkaan tavasta kommentoida, vaikka muut sanoivat mitä.

   Lainaa

  15. Määäääää 28.6.2018 7:04
   Tulos: +105 (111 ääntä)
   Willie Overall, se vedonvälittäjä.: Katooko se atooppinen ihottuma muka tostanoin rasvojen avulla? Olen kyllä ollut siinä käsityksessä että vähintään kausiluontosesti noita tarvii jatkuvasti, siks tuo myyminen vähän ihmetyttää:o
   Rasvoja on hyvä vaihtaa välillä. Eikä kaikki rasvat sovi kaikille. Rasva ei ole mikään ihottumalääke, vaan se kosteuttaa ihoa ja näin välillisesti estää - jos estää- kutinaa. Toi ceralan on ällörasvaista ja sitä, kuten lähes kaikki rasvoja saa myös ilman reseptiä.

   Lainaa

  16. Tulos: -57 (237 ääntä)
   Olen varmaan myös hirveä ihminen, koska kyllä mua risoo yhteiskunnan varojen väärinkäyttö, jos tässä siis siitä on kyse. Sitä kun tarpeeksi tehdään, on pakko tiukentaa sääntöjä ja siitä sitten kärsii kaikki. Nykyään vaan on kasvamassa sukupolvi, jolle sossukin on suorastaan etuus, kun ennen vanhaan siitä ei edes kehdattu puhua.

   Lainaa

  17. Farmaseutti 28.6.2018 7:50
   Tulos: +80 (118 ääntä)
   Näitä näkee apteekissa aika ajoin, että haetaan maksimimäärät rasvaa kelakorvattuna (9kpl 500ml pulloja per 3kk) joista 8 kpl ilmaantuu nettiin myyntiin...

   Lainaa

  18. Tulos: +12 (120 ääntä)
   jouko: Anna on vastenmielinen ihminen.
   Mut luultavasti silti oikeassa. Rahaa Kelasta projekti on Haraldilla menossa.

   Lainaa

  19. Tulos: +10 (66 ääntä)
   hhohhoh: Taas on oikeen rasistit lähteny porukalla liikkeelle…
   Miten nä rasistit tähän taas liittyy ?

   Lainaa

  20. Kilokalori 28.6.2018 8:10
   Tulos: -6 (80 ääntä)
   Haraldhan osoitti vaan mitä nerokkainta bisnesälyä. Luulisi, että kaikki kokkari-ei-tukia-köyhille-henkiset Annat ja Päivit ja Maijat olisivat vain tyytyväisiä, jos mies ottaa ja alkaa yrittämään yhteiskunnan tuella. Yritystuki, maksusitoumus, jälkimmäinen maksaa veronmaksajille paljon vähemmän.

   Lainaa

  21. Tulos: 0 (54 ääntä)
   Anna on huono ihminen.

   Lainaa

  22. sammakkorankkuritar 28.6.2018 8:29
   Tulos: -17 (35 ääntä)
   Apustuja: No nyt on psykoosit tulilla
   senkin sammakko, sammakon suustasi päästit. Sammakkoception

   Lainaa

  23. farmaseutimpi 28.6.2018 8:30
   Tulos: +90 (116 ääntä)
   Farmaseutti: Näitä näkee apteekissa aika ajoin, että haetaan maksimimäärät rasvaa kelakorvattuna (9kpl 500ml pulloja per 3kk) joista 8 kpl ilmaantuu nettiin myyntiin…
   juu ei, ne millä kauppaa tehdään ei ole rasvat

   Lainaa

  24. Tulos: +33 (65 ääntä)
   Sinänsähän tuossa oltiin ihan asian ytimessä, vaikkei se toki näille neitokaisille mitenkään kuulukaan. Just ostin tutulta baarista neljä pumppua Aqualania 8€/kpl. Olivat saaneet sossusta maksusitoumuksen muksun atooppisen ihoon. Ja kuulemma kirjoittavat niitä aina ylitse tarpeen ym niin rahaksihan noi muutetaan. Aika ärsyttävää sekin kyllä.

   Lainaa

  25. Tulos: -6 (112 ääntä)
   Kyllähän tuo haisee taivaaseen asti kusetukselta. Itse ilman muuta tekisin Kelalle ilmoituksen asiasta. Hämmästyttävästi tuollaisia yhteiskunnan rahojen pimittäjiä täällä puolustellaan.

   Lainaa

  26. Tulos: +63 (127 ääntä)
   Jorkku: Miten nä rasistit tähän taas liittyy ?
   Missä porukan sisälukutaito herranjumala? Joku kommenteissa sanoo "kyllä Suomalaisetkin myyvät samalla tavalla" ja joku kommentoi "näin kun eräs vastaava oli sossukuitilla ostoksilla" eli viittaavat hyvin selkeästi kyseessä olevan ulkomaalaistaustainen henkilö/ mustalainen. Siitä luultavasti koko raivo onkin pumppumyyjää kohti tässä syntynyt. Ennakkoluuloista. Eli ensimmäinen kommentti, joka jostain käsittämättömästä syystä oli miinustettuna, oli oikeassa: rasistit joukolla liikenteessä...

   Lainaa

  27. Tulos: +35 (65 ääntä)
   Harald ei oo oppinut, että jos on hämärähommat menossa, niin taustastoori pitää keksiä etukäteen. "Nää on isotätin jäämistöstä." Olisi hiljentänyt kaikki heti ensikättelyssä.

   Lainaa

  28. Tulos: +100 (134 ääntä)
   Tässähän voi myynnin taustalla olla se, että rasva on todettu sopimattomaksi, eikä ylimääräisiä rasvoja haluta roskiin heittää. Itselleni ei kaikki perusvoiteet sovi, atopia on kallis sairaus ja parhaan hoidon löytymisessä tulee väkisin hutiostoja.

   Lainaa

  29. Tulos: +147 (199 ääntä)
   Voi tsiisus. Kaveri myy kahta 15 € maksavaa kaappiin jäänyttä RASVAPURKKIA ja jengi on tekemässä ilmoituksia KElalle, sossulle, Sipilälle, poliisille, Supolle ja äidille. Seuraavaksi varmaan viedään Turun torille jalkapuuhun julkista ruoskintaa varten. Vähäm eri olisi myydä jotain oikeita lääkkeitä, mutta oikeesti RASVAPURKKEJA. Hankkikaa nyt elämä oikeesti.

   Lainaa

  30. Tulos: +29 (67 ääntä)
   Kyl aikanaan, kun apteekis työskentelin oli tiedos muutamat jotka sossun laskuun haki ison määrän rasvoja ja parin päivän päästä ne oli kirppispöydäs.

   Lainaa

  31. Minäminä 28.6.2018 9:15
   Tulos: +76 (88 ääntä)
   Atoopikko: Tässähän voi myynnin taustalla olla se, että rasva on todettu sopimattomaksi, eikä ylimääräisiä rasvoja haluta roskiin heittää. Itselleni ei kaikki perusvoiteet sovi, atopia on kallis sairaus ja parhaan hoidon löytymisessä tulee väkisin hutiostoja.
   En jaksa alkaa spekuloida tämän asian taustoilla, kun niitä en tiedä. Itselläni on kaapissa monta pakkausta reseptilääkettä, jonka olen kelakorvattuna ostanut lääkärin määräyksestä, mutta joka lähes vuoden käytön jälkeen alkoi aiheuttaa oireita, joiden takia käyttö piti yllättäen lopettaa. Mielestäni yhteiskunnan varojen tuhlaamista on se, että heitän ne pois, jolloin joku muu tarvitseva hakee itselleen samat lääkkeet apteekista ja näin ollen yhteiskunta maksaa niistäkin kelakorvauksen. Järkevämpää olisi saada nämä tarvitsevalle. On mahdollista, että rasvojen kohdalla on sama juttu.

   Lainaa

  32. Kilokalori 28.6.2018 9:46
   Tulos: +75 (107 ääntä)
   Ttppii: Kyllähän tuo haisee taivaaseen asti kusetukselta. Itse ilman muuta tekisin Kelalle ilmoituksen asiasta. Hämmästyttävästi tuollaisia yhteiskunnan rahojen pimittäjiä täällä puolustellaan.
   Ja kun teet ilmoituksen parista 15e rasvapurkista... niin JOS asiaa joku alkaisi käsitellä, siihen menisi varmaan vajaa päivä työaikaa. Soittelisi muutaman puhelun, pyytäisi lisäselvitystä Haraldilta, asia odotuttaisi pari kuukautta päätösasiakirjoja. Lopulta KELAn täti tekisi käsin kirjoittaen viranomaispäätöksen, jollaista ei varmaankaan löydy valmiista päätöspohjista... "Päätös jatkotoimista liiaksi annettujen rasvojen myyjälle". Lopputulos olisi: Haraldilta ehkä jäisi jatkossa saamatta pari purkkia rasvaa. Säästö 40e. Viranomaiselle olisi maksettu tuosta työajasta palkkaa ja sivukuluja varmasti lähemmäs 500e. Kumpiko sitä yhteiskuntaa ja verovaroja kuormittaisi, rasvapurkki vai sun monen sadan euron valituksesi?

   Lainaa

  33. Tulos: +51 (69 ääntä)
   Roskiinko ne olis pitänyt heittää?

   Lainaa

  34. Tulos: +53 (71 ääntä)
   Vuosiomavastuun ollessa yli 600 euroa ei Annan tarvitse ollenkaan hikoilla, että Harald saisi ylitettyä sen voidepurkeilla ja että hän alkaisi saada niitä lähes ilmaiseksi. Vaikka Harald hakisi 3 pulloa joka kuukausi vuoden ajan, ei lääkekatto kuitenkaan tulisi vastaan, ellei hän hakisi myös jotain korvattavaa lääkettä siinä sivussa. Eikä Harald muutenkaan tee voittoa yhden pumppupullon maksaessa n. 25 euroa. Vaan olipa Haraldilla silti nahka kovin herkkänä jo ensimmäisen, viattoman kysymyksen kohdalla. Ehkä hänellä olisi edelleen syytä jatkaa voiteen käyttöä.

   Lainaa

  35. Tulos: +63 (93 ääntä)
   https://www.yliopistonapteekki.fi/ceralan-perusvoide-pumppupullo-500-g-64306.html Tosta voi jokainen käydä ostamassa tuon voiteen, eikä tarvitse kelaa siihen. Tulipa tästä päivityksestä vaan mieleen, että nämä henkilöt ajattelevat, että jos ei-tavallinen-suomalainen-nimi myy jotain, sen on pakko olla varastettu tai ostettu toimeentulotuen avulla. En ymmärrä, miksi tuota yhtä rasismikommenttia on alapeukutettu. Rasismiltahan tuo noiden käytös nimenomaan vaikuttaa...

   Lainaa

  36. Tulos: +85 (93 ääntä)
   En nyt oo täs oikeen kenenkää puolella mut miks ihmiset olettaa aina että kaikki säilyttää vanhat ostoskuittinsa jostain tyyliin käsirasvoista ja vihanneksista?? :'D

   Lainaa

  37. Tulos: +92 (96 ääntä)
   Kaiken muun lisäksi tässä sattuu aivoihin toi Annan lässytys "kipiästä kohdasta", ja yleensäki toi kun joku sanoo "Noniin sä suutuit, eli mä oon oikeessa!!!! :DDDDDD" Joo, siitähän ei toki ole MITÄÄN aihetta suuttua jos susta puhutaan paskaa ja syytellään oikein porukalla.

   Lainaa

  38. yli opisto hörhö 28.6.2018 12:02
   Tulos: +35 (51 ääntä)
   Ou nou: Olen varmaan myös hirveä ihminen, koska kyllä mua risoo yhteiskunnan varojen väärinkäyttö, jos tässä siis siitä on kyse. Sitä kun tarpeeksi tehdään, on pakko tiukentaa sääntöjä ja siitä sitten kärsii kaikki. Nykyään vaan on kasvamassa sukupolvi, jolle sossukin on suorastaan etuus, kun ennen vanhaan siitä ei edes kehdattu puhua.
   No joo nyt on kyllä aikamoista yhteiskunnan varojen väärinkäyttöä! Jos vaihtoehdot on joko myyminen ja siitä saa ehkä vähän tuhlattuja rahojaan takaisin, tai sitten roskiin pistäminen niin mitäpä lottoat että itsekään tekisit? Voi herranjumala sentään, mistä näitä riemuidiootteja nyt sikiää. Eikä tästäkään käynyt millään ilmi että tuotteita ylipäänsä on ostettu millään maksusitoumuksella koska noi ei edes ole mitään reseptilääkkeitä. Joku elämäänsä kyllästynyt tantta siellä vain pääsi aukomaan päätään ja esittämään parempaa ihmistä koska toisella ei ole suomalainen etunimi, ja "tunnetustihan ulkomaalaiset vain varastaa meidän rahoja".

   Lainaa

  39. Tulos: +21 (23 ääntä)
   jokupoika: https://www.yliopistonapteekki.fi/ceralan-perusvoide-pumppupullo-500-g-64306.html Tosta voi jokainen käydä ostamassa tuon voiteen, eikä tarvitse kelaa siihen. Tulipa tästä päivityksestä vaan mieleen, että nämä henkilöt ajattelevat, että jos ei-tavallinen-suomalainen-nimi myy jotain, sen on pakko olla varastettu tai ostettu toimeentulotuen avulla. En ymmärrä, miksi tuota yhtä rasismikommenttia on alapeukutettu. Rasismiltahan tuo noiden käytös nimenomaan vaikuttaa…
   Toi jätkä on sukujuuriltaan ahvenanmaalainen äitinsä puolelta, eikä ole ihan tyypillisen suomalaisen näköinen.

   Lainaa

  40. Tulos: +40 (54 ääntä)
   Hihi: Vaan olipa Haraldilla nahka kovin herkkänä jo ensimmäisen, viattoman kysymyksen kohdalla. Ehkä hänellä olisi edelleen syytä jatkaa voiteen käyttöä.
   "Ensimmäinen viaton kysymys" aivan joo. Silkkaa vittuiluahan se oli. Ei mikään ihme että Hartsu kilahti.

   Lainaa

  41. pinkki puudeli 28.6.2018 12:39
   Tulos: +54 (66 ääntä)
   Hihi: olipa Haraldilla nahka herkkänä jo ensimmäisen, viattoman kysymyksen kohdalla. Ehkä hänellä olisi edelleen syytä jatkaa voiteen käyttöä.
   Päivi: "Mistä nämä on sulle tullu? Ihmetyttää miksi ostaa jos ei tarvitse?" Ihan asiallinen tiedustelu aina ensimmäiseksi, kun joku laittaa tavaraa myyntiin kirppissivulla. Not.

   Lainaa

  42. Tulos: +48 (50 ääntä)
   Litton: En nyt oo täs oikeen kenenkää puolella mut miks ihmiset olettaa aina että kaikki säilyttää vanhat ostoskuittinsa jostain tyyliin käsirasvoista ja vihanneksista?? :’D
   Niinpä. Ja täällä kommenteissa yllättävän moni käynyt tai todistanut jotain laitonta käsirasvakauppaa :D

   Lainaa

  43. Tulos: +47 (51 ääntä)
   Nina nähnyt jonkun, jolla maksuna sossukuponki? Joo, paitsi ettei ole olemassakaan mitään sossukuponkia. Toimeentulotuen yhteydessä voidaan myöntää reseptillä määrättyihin tuotteisiin maksusitoumus. Tämä maksusitoumus näkyy apteekin järjestelmässä kun näyttää kelakortin, ja tuotteen omavastuuhinnaksi jää nolla euroa. Mitään muuta "kuponkia" ei kassalla näytetä, kuin sitä apteekin taskua, jonka saat aina reseptilääkkeitä ostaessasi. Maksusitoumuksella asioidessa kassalla ei vain tarvitse maksaa.

   Lainaa

  44. Tulos: +29 (35 ääntä)
   Atoopikko: Ceralania myydään kyllä myös ihan ilman reseptiä, ei ole lääkevoide. Tosin en tajua miks kukaan ilman sitä muuten vaan ostais montaa pumppua.
   Jos on ollu tarve ja kundi on miettiny että joo, ostetaa vähä varalle ja sitte ei ookkaan tarve?

   Lainaa

  45. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Ae: Nina nähnyt jonkun, jolla maksuna sossukuponki? Joo, paitsi ettei ole olemassakaan mitään sossukuponkia. Toimeentulotuen yhteydessä voidaan myöntää reseptillä määrättyihin tuotteisiin maksusitoumus. Tämä maksusitoumus näkyy apteekin järjestelmässä kun näyttää kelakortin, ja tuotteen omavastuuhinnaksi jää nolla euroa. Mitään muuta “kuponkia” ei kassalla näytetä, kuin sitä apteekin taskua, jonka saat aina reseptilääkkeitä ostaessasi. Maksusitoumuksella asioidessa kassalla ei vain tarvitse maksaa.
   Ennen tätä 'Kelasossua' sai ihan oikean maksusitoumuspaperin, jonka kanssa sai siinä luetellyt lääkkeet. Eli ihan mahdollista on ollut tuollaisen näkeminen vielä pari vuotta sitten.

   Lainaa

  46. Tulos: +16 (24 ääntä)
   Ae: Nina nähnyt jonkun, jolla maksuna sossukuponki? Joo, paitsi ettei ole olemassakaan mitään sossukuponkia. Toimeentulotuen yhteydessä voidaan myöntää reseptillä määrättyihin tuotteisiin maksusitoumus. Tämä maksusitoumus näkyy apteekin järjestelmässä kun näyttää kelakortin, ja tuotteen omavastuuhinnaksi jää nolla euroa. Mitään muuta “kuponkia” ei kassalla näytetä, kuin sitä apteekin taskua, jonka saat aina reseptilääkkeitä ostaessasi. Maksusitoumuksella asioidessa kassalla ei vain tarvitse maksaa.
   Jep ja nykyään Kela on muutenkin tosi nihkeä antamaan maksusitoumuksia yhtään mihinkään, joten turhaan nyt kyllä Ninat ja muut valittavat "sossu" "kupongeista".

   Lainaa

  47. Tulos: +17 (23 ääntä)
   Jorma: Ennen tätä ‘Kelasossua’ sai ihan oikean maksusitoumuspaperin, jonka kanssa sai siinä luetellyt lääkkeet. Eli ihan mahdollista on ollut tuollaisen näkeminen vielä pari vuotta sitten.
   Omassa kotikaupungissani ennen kelasossua lääkkeet piti ostaa perusosalla ja summa korvattiin kuittia vastaan. Toki voi olla, että tässä on ollut eri käytännöt eri kaupungeissa. Ninan juttua en jokatapauksessa usko, vähintään värikynää on paketillisen verran mukana.

   Lainaa

  48. Tulos: +9 (27 ääntä)
   Mm. tämmösten kuitinkyselijäperseilijöiden takia tarpeettomat kamat suorilta kaatikselle, aina, ei poikkeuksia. Ei vaan perkele jaksa alkaa fesen ryhmissä säätämään tällaisten avohoitotapausten kanssa.

   Lainaa

  49. Tulos: -4 (16 ääntä)
   purppurakruunu: Hei, fun fact, Kelan piikkiin = yhteiskunnan piikkiin ≠ “meidän” piikkiin. Verorahat päätyy valtiolle riippumatta siitä, tarvitseeko Harald voidetta, ja kun se raha kuuluu valtiolle, he päättävät, mitä sillä tehdään. Vaikka voide olisikin sitoumuksella saatu, Harald ei kuitenkaan mitään erityistä käsirasvajälleenmyyntibisnestä vaikuta tässä ylläpitävän, joten siinä ei pitäisi olla mitään pahaa, että sen joku toinen tarvitseva saa sen summalla, joka lähinnä antaa Haraldille tappiot takaisin. On vähän sellainen kutina, että Annaa paljon enemmän miellyttäisi, jos köyhillä ei säästämällä tai paastoamallakaan jää yhtään killinkiä käytettäväksi mihinkään mieluisaan.
   Korkeintaan sen verran varastaa voisi tällä keinolla varastaa yhteiskunnalta, että vie palvelun sitä oikeasti tarvitsevalta. Jolloin veroprosentit nousee tai ihmiset jää heitteille.

   Lainaa

  50. purppurakruunu 28.6.2018 18:42
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   hmmmmm: Korkeintaan sen verran varastaa voisi tällä keinolla varastaa yhteiskunnalta, että vie palvelun sitä oikeasti tarvitsevalta. Jolloin veroprosentit nousee tai ihmiset jää heitteille.
   On ainakin jossain kohtaa ollut tarve, jos on kerta resepti irronnut, ja maksusitoumusta en tiedä myöntääkö Kela kuin toimeentulotuen varassa. Eli jossain kohtaa on sekä lääkäri että Kela todenneet ilmaiselle rasvalle olevan tarvetta. Ja käyttöön nää oletettavasti menee uudella omistajallakin, ellei Suomessa ole joku Ceralan-imppaus- tai -keräilyalakulttuuri, josta en ole tietoinen.

   Lainaa

  51. Tulos: -11 (25 ääntä)
   Miksi se kateuskortti pitää vetää joka hemmetin asiaan mukaan? En huomannut tuossa kahakassa yhtään merkkiä kateudesta.

   Lainaa

  52. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Willie Overall, se vedonvälittäjä.: Katooko se atooppinen ihottuma muka tostanoin rasvojen avulla? Olen kyllä ollut siinä käsityksessä että vähintään kausiluontosesti noita tarvii jatkuvasti, siks tuo myyminen vähän ihmetyttää:o
   Jos on joutunut vaihtamaan tujumpaan rasvaan? Itsekin ostaa aina pari-kolme kerralla, niin ei tarvitse ravata apteekissa.

   Lainaa

  53. Tulos: +26 (26 ääntä)
   Ninan kommenttiin voin todeta, että silloin kun itsellä on ollut apteekkiin maksusitoumus, niin kyllä todellakin olen käynyt sieltä tiskiltä hakemassa kaiken, minkä olen vaan ilmaiseksi saanut, eli kaikki reseptilääkkeet. Totta kai hyödynnän edun ja olen siitä kiitollinen. Ja vaikka saatan sieltä sitten kerralla nostaa enemmän tavaraa, niin kyllä ne kaikki miun reseptilääkkeet on ihan omaan käyttööni.

   Lainaa

  54. Tulos: -19 (27 ääntä)
   Andy: “Ensimmäinen viaton kysymys” aivan joo. Silkkaa vⅰttuiluahan se oli. Ei mikään ihme että Hartsu kilahti.
   Ei ole yhtään normaalia menettää hermonsa saman tien, kun joku kysyy jotain asiaankuulumatonta. Jos kärsivällisyys ei kehity, terapiaan mars. :) Eikä ole mihinkään kiveen kirjoitettu, että koska kysymys ei ollut asiallinen, sen täytyy olla vittuilua.

   Lainaa

  55. Pidemmälle 29.6.2018 9:55
   Tulos: -5 (17 ääntä)
   Kilokalori: Ja kun teet ilmoituksen parista 15e rasvapurkista… niin JOS asiaa joku alkaisi käsitellä, siihen menisi varmaan vajaa päivä työaikaa. Soittelisi muutaman puhelun, pyytäisi lisäselvitystä Haraldilta, asia odotuttaisi pari kuukautta päätösasiakirjoja. Lopulta KELAn täti tekisi käsin kirjoittaen viranomaispäätöksen, jollaista ei varmaankaan löydy valmiista päätöspohjista… “Päätös jatkotoimista liiaksi annettujen rasvojen myyjälle”. Lopputulos olisi: Haraldilta ehkä jäisi jatkossa saamatta pari purkkia rasvaa. Säästö 40e. Viranomaiselle olisi maksettu tuosta työajasta palkkaa ja sivukuluja varmasti lähemmäs 500e. Kumpiko sitä yhteiskuntaa ja verovaroja kuormittaisi, rasvapurkki vai sun monen sadan euron valituksesi?
   Vaan mietipä vähän pidemmälle. Mitäs sitten kun joku saa myyntiin rasvoja sen 51. purkin kun asialle ei tehdä mitään? tai sadannen? Saattaa siis hyvinkin kannattaa tuo selvittely. Vittuiluhan tuo on silti, mutta siiitähän on kelassa pitkät perinteet muutenkin.

   Lainaa

  56. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Hihi: Ei ole yhtään normaalia menettää hermonsa Jos kärsivällisyys ei kehity, terapiaan mars.
   Sinulle, Hihi, sanotaan varmaan aika usein, että pidä jo pääs kiinni. Ainakin jos irl menet sanomaan joillekin kinasteleville ihmisille: -Miksi sinä kiihdyit? Mene terapiaan, suuttuminen ei ole normaalia! Entä jos keskustelet itse jonkun ihmisen kanssa ja hän pahastuu jostain tokaisustasi? Sinä se et sitten koskaan kiihdy, alat vaan hihittää? Nimimerkistäsi tuleekin mieleen se 80-luvun Vesku Shown naurukohtaus-äijä. Käytköhän itse jossain hoidoissa.

   Lainaa

  57. Mitävittuanyttaas 29.6.2018 10:49
   Tulos: +7 (19 ääntä)
   Tehkääpäs, Päivi, Anna ja Nina, kolmestaan vittupäiden karuselli työntämällä päänne toistenne hevonvittuihin, kiitos.

   Lainaa

  58. yököttävä 29.6.2018 12:11
   Tulos: -24 (32 ääntä)
   toivottavasti kela joku teki haraldista ilmoituksen ja kela ottaa kaikki tuet pois. takaasi kotimaahansa haraldi

   Lainaa

  59. Tulos: -9 (11 ääntä)
   Andy: Sinulle, Hihi, sanotaan varmaan aika usein, että pidä jo pääs kiinni. Ainakin jos irl menet sanomaan joillekin kinasteleville ihmisille: -Miksi sinä kiihdyit? Mene terapiaan, suuttuminen ei ole normaalia! Entä jos keskustelet itse jonkun ihmisen kanssa ja hän pahastuu jostain tokaisustasi? Sinä se et sitten koskaan kiihdy, alat vaan hihittää? Nimimerkistäsi tuleekin mieleen se 80-luvun Vesku Shown naurukohtaus-äijä. Käytköhän itse jossain hoidoissa.
   Porukka pääsee henkseleistään irti ensimmäisestä väärästä kysymyksestä ja pitää sitä normaalina, koska se tapahtuu netissä, jossa täysi tai osittainen anonymiteetti panee unohtamaan estot. Yhtäältä heti saa suuttua eikä omia tunteita tarvitse kestää, toisaalta toisten raivonpurkausten ei pitäisi "mennä tunteisiin". Jo on setit. Täällä kyllä saan pääkii-kommenttia ja olen trolli, koska en taannu mölyapinaksi. Juuri tosielämässä, kasvotusten tuota hommaa ei paljoa näe puolustettavan. "Perkelettäkö sinä vajukki vastaat 'kirvesvartta' kun sanotaan päivää?!" Tosi tasapainoista. :D Temperamenttieroja, jotka ovat osin synnynnäisiä, on paljon, ja lähes jokainen kiihtyy lopulta, kun tarpeeksi koetellaan. Mutta että tynkä tulilanka tai räjähdys ensimmäisestä kipinästä olisi ihan ok ja jopa toisen vika? Joo ei. Sitten vielä, suuttuipa sitten heti vai myöhemmin, että pitääkö päästää höyryt sillä siunaamalla ulos ja purkaa ne toiseen ihmiseen. Aikuiselta pitäisi löytyä edes himpun verran impulssikontrollia. Siinä on kasvun paikka, jos ei omien tunteiden kanssa elo onnistu. ja juu, olisi ihan eri juttu jauhaa terapiasta oikean elämän riitaan. Ne kun eivät tuppaa tapahtumaan millään foorumilla. :)

   Lainaa

  60. Tulos: +27 (27 ääntä)
   yököttävä: toivottavasti kela joku teki haraldista ilmoituksen ja kela ottaa kaikki tuet pois. takaasi kotimaahansa haraldi
   Ahvenanmaalle?

   Lainaa

  61. Tulos: -16 (34 ääntä)
   Tässä on se pointti, että Harald on toimeentulotuen asiakas, joka saa lääkärin määräämät lääkkeensä valtion maksamana. Harald on näitä sankareita, jotka ovat vinkuneet jonkun reseptin ja sitten myyvät saamiaan lääkkeitä kirppareilla. Pahinta ihmisroskaa siis.

   Lainaa

  62. fakta homma 29.6.2018 19:18
   Tulos: +22 (32 ääntä)
   hurri: Tässä on se pointti, että Harald on toimeentulotuen asiakas, joka saa lääkärin määräämät lääkkeensä valtion maksamana. Harald on näitä sankareita, jotka ovat vinkuneet jonkun reseptin ja sitten myyvät saamiaan lääkkeitä kirppareilla. Pahinta ihmisroskaa.
   Natsien ohjesääntö puhui "ihmisroskasta". Roskaa olivat tummahipiäiset, sairaat ja työkyvyttömät, vammaiset sekä sattuman oikusta kuka milloinkin sattui ärsyttämään. Et ole mikään mukava ja luotettava ihminen sinä...

   Lainaa

  63. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Tuijottaja: En silti pitänyt Haraldinkaan tavasta kommentoida, vaikka muut sanoivat mitä.
   Nään sen kyllä ennemminkin niin, et myyjä ihan aiheellisesti suhtautui ja vastasi noihin kommenteihin sillä sävyllä. En itsekään käsitä tollasia elämäntapa-marisijoita, joiden pitää somessa joka perk*leen postaukseen mennä narisemaan jotain omiaan. Vetelee päästään jotain ihan ihme olettamuksia toisen motiiveista myydä jotain omia voidepurkkejaan ja ärsyttää, sekä loukkaa, toista täysin omasta typeryydestään ja kapeakatseisesta pahansuopuudestaan johtuvalla aiheettomalla nillittämisellä. Ei tollasta tarvii sietää eikä ymmärtää. Pistää niin vihaks. Kyllä itsellekin on kertynyt kaikenlaisia virheostoksia, jotka jääny käyttämättä tai todennu tarpeettomaks, näitä sattuu. Joku tarvitseva saa tosta sit käyttämättömät voidepurkit vieläpä ihan hyvään hintaan. Ja siihe ei oo mitää asiaa jonkun random-nillittäjän tulla puuttumaan.

   Lainaa

  64. Leipäressu 29.6.2018 22:24
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   hurri: Tässä on se pointti, että Harald on toimeentulotuen asiakas, joka saa lääkärin määräämät lääkkeensä valtion maksamana. Harald on näitä sankareita, jotka ovat vinkuneet jonkun reseptin ja sitten myyvät saamiaan lääkkeitä kirppareilla. Pahinta ihmisroskaa siis.
   Sääli ettei tuohon sun vammaan taida lääkettä löytyä.

   Lainaa

  65. Mr D:n kaveri 30.6.2018 12:26
   Tulos: -11 (31 ääntä)
   Määäääää: Rasvoja on hyvä vaihtaa välillä. Eikä kaikki rasvat sovi kaikille. Rasva ei ole mikään ihottumalääke, vaan se kosteuttaa ihoa ja näin välillisesti estää – jos estää- kutinaa. Toi ceralan on ällörasvaista ja sitä, kuten lähes kaikki rasvoja saa myös ilman reseptiä.
   Kukaan ei osta kuutta pumppupulloa rasvaa ilman reseptiä, varsinkaan kun ei sitä tarvi. Kyllä tässä on rahastus meneillään, vaikka miten yritätte puolustella.

   Lainaa

  66. Tulos: -5 (31 ääntä)
   purppurakruunu: Hei, fun fact, Kelan piikkiin = yhteiskunnan piikkiin ≠ “meidän” piikkiin. Verorahat päätyy valtiolle riippumatta siitä, tarvitseeko Harald voidetta, ja kun se raha kuuluu valtiolle, he päättävät, mitä sillä tehdään. Vaikka voide olisikin sitoumuksella saatu, Harald ei kuitenkaan mitään erityistä käsirasvajälleenmyyntibisnestä vaikuta tässä ylläpitävän, joten siinä ei pitäisi olla mitään pahaa, että sen joku toinen tarvitseva saa sen summalla, joka lähinnä antaa Haraldille tappiot takaisin.
   Siinä oot oikeessa että yhteiskunnan piikkiin on erisuuri ku meiän piikkiin. Yhteiskunnasta kun löytyy meitä jotka maksaa veroja ja niitä jotka ei. Yhteiskunnan piikkiin = veronmaksajien piikkiin. Verorahat menee valtiolle joka tapauksessa, mutta käytetäänkö niitä uuteen lastensairaalaan vai jonkun yksityishenkilön pienimuotoisen rasvojen jälleenmyynnin tukemiseen merkkaa aika paljon. Kuvassa oli kaks purkkia ja joku puhu kuudesta. Oli niitä yks tai kymmenen ni sen maksusitoumuksen käsittelyyn menee jokatapauksessa työaikaa luovuttaessa ja kun se sitten apteekista palautuu takaisin = rahaa menee. Yks asiakas täyskorvauksella kaks pulloo maksaa helposti siis 55€ JOS sama show toistuu kuukausittain se on 660€/vuosi. Palkansaajien keskimäärin maksamat välittömät veroeurot 2016 oli 9804€ Suomeksi sanottuna tarvitaan 14 ihmistä väärinkäyttämään vastaavista rasvoista saatavaa etuutta että yhden palkansaajan veroeurot saadaan tuhlattua kaikki siihen. Teiden kunnossapito, koulut, poliisit, sairaalat, palokunta ja kaikki muu maksetaan... veroeuroista. Jos saan päättää niin käytetään ne jälkimmäisiin kun jonkun rasvapurkkibisnekseen? Eiks je? Ps. Verot nousee (vaikkakin hitaasti) jos niiden tarve kasvaa Pps. JOS mokan sankari käyttää eurot kaljaan tai kamaan nousee yhteiskunnan kulut entisestään...

   Lainaa

  67. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Mikähän tuollaisessa kommentoinnissa on motiivina? Pitäisi saada ilmaiseksi, koska myyjä on saanut ne halvalla? Parempi vaan kun heittää ylimääräiset roskiin, niin kenellekkään ei tule paha mieli ja maailma pelastuu.

   Lainaa

  68. Tulos: -2 (24 ääntä)
   purppurakruunu: Hei, fun fact, Kelan piikkiin = yhteiskunnan piikkiin ≠ “meidän” piikkiin. Verorahat päätyy valtiolle riippumatta siitä, tarvitseeko Harald voidetta, ja kun se raha kuuluu valtiolle, he päättävät, mitä sillä tehdään. Vaikka voide olisikin sitoumuksella saatu, Harald ei kuitenkaan mitään erityistä käsirasvajälleenmyyntibisnestä vaikuta tässä ylläpitävän, joten siinä ei pitäisi olla mitään pahaa, että sen joku toinen tarvitseva saa sen summalla, joka lähinnä antaa Haraldille tappiot takaisin. On vähän sellainen kutina, että Annaa paljon enemmän miellyttäisi, jos köyhillä ei säästämällä tai paastoamallakaan jää yhtään killinkiä käytettäväksi mihinkään mieluisaan.
   Masentavaa miten jotkut elävät näin pumpulissa. Verorahat EIVÄT ole mikään kiinteä erä, vaan verotus muuttuu tarpeen mukaan. Jos meillä olisi vähemmän työttömiä, sairaita (tai rasvan tarvitsijoita) jne. niin verotarvekin olisi vähäisempi eli veroja voisi alentaa. Yritä miettiä miten maailma toimii ennen "fun factien" laukomista, kiitos.

   Lainaa

  69. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Mr D:n kaveri: Kukaan ei osta kuutta pumppupulloa rasvaa ilman reseptiä, varsinkaan kun ei sitä tarvi. Kyllä tässä on rahastus meneillään, vaikka miten yritätte puolustella.
   Reseptiin kirjoitetaan yleensä useampi pullo ja pullot ovat tosiaan jättikokoisia. Jos sitten hakee reseptillä kaikki määrätyt lääke- ja perusvoiteet sen kummemmin miettimättä, määrä on tosiaan aika massiivinen. Muutaman kuukauden päästä voi olla että iho on esim. lääkevoidehoidon tai vaikka vuodenajan vuoksi parempi, tai että tuo rasvainen perusvoide on vain alkanut ällöttää ja/tai ei sopinutkaan omalle iholle niin hyvin, ja haluaisi vaihtaa toiseen tai vain lopettaa rasvauksen (jup, atopia on paitsi pitkäaikainen myös vaihteleva, ja joskus voi pärjätä jopa ilman voiteita, jos peruskuiva iho ei muuten itseä niin haittaa). Siinä vaiheessa saattaa alkaa vähän ärsyttää että on maksanut useita kymppejä niistä kaapissa pyörivistä jättipulloista. Atopia on tosiaan kallis sairaus, varsinkin kun siihen liittyy pesemisestä kuivuva iho ja usein myös esimerkiksi kosmetiikka-allergioita -> kaikki shampoita myöten joutuu usein ostamaan keskimääräistä kalliimmalla, ja voiteetkin ovat varsinkin pahimpina kausina elinehto. Lisäksi esim. kaikki lääkkeet ja lääkevoiteet eivät edes ole Kela-korvattavia. Joten eipä noilla kyllä rahoiksi lyödä.

   Lainaa

  70. Just sayin' 1.7.2018 18:54
   Tulos: +15 (23 ääntä)
   Kokeilkaapa ite elää minimituella. Sitä saattaa heittäytyä yllättävän luovaksi, kun tarviis makkaraakin leivän päälle.

   Lainaa

  71. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Mr D:n kaveri: Kukaan ei osta kuutta pumppupulloa rasvaa ilman reseptiä, varsinkaan kun ei sitä tarvi. Kyllä tässä on rahastus meneillään, vaikka miten yritätte puolustella.
   Lisään vielä, missä kohtaa niiden pullojen määrä muuttui kahdesta kuudeksi?

   Lainaa

  72. Arthur Brown 2.7.2018 10:48
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Kilokalori: Haraldhan osoitti vaan mitä nerokkainta bisnesälyä. Luulisi, että kaikki kokkari-ei-tukia-köyhille-henkiset Annat ja Päivit ja Maijat olisivat vain tyytyväisiä, jos mies ottaa ja alkaa yrittämään yhteiskunnan tuella. Yritystuki, maksusitoumus, jälkimmäinen maksaa veronmaksajille paljon vähemmän.
   Tämä on oikeastaan hemmetin hyvä huomio. Sosiaalituet ja vastaavat pitäisi heti välittömästi brändätä yritystuiksi. Itse muistan, kun sain sossusta tukea tai KELAsta opintotukea, niin kaikki saamani rahat menivät kotimaisille yrityksille – lähinnä kauppoihin, baareihin ja muihin paikallisiin palveluihin (bussiliput, parturit, yms..). Näillä rahoilla sitten paikalliset lafkat palkkaavat työvoimaa ja maksavat myös kuljetus- ja tuotantopuolelle rahaa: Sen KELAn maksaman Karhun tuotantoon on mennyt paljon kotimaista raaka-ainetta ja työvoimaa, jonka poisjääminen olisi pois kotimaisilta yrityksiltä ja työntekijöiltä. Mikä onkaan parempaa yritystukea, kuin oikean kysynnän luominen? Nyt ylempänä keskituloisena, kaikki veronkevennykset yms. menevät säästöön tai esim. ulkomaanmatkoihin ja ovat poissa rahankierrosta Suomessa. Itse en toki valita, mutta olisihan se varmaan parempi jos niillä joilla on tarve kuluttaa kotimaassa olisi myös varaa kuluttaa...

   Lainaa

  73. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Upi: Mm. tämmösten kuitinkyselijäperseilijöiden takia tarpeettomat kamat suorilta kaatikselle, aina, ei poikkeuksia. Ei vaan perkele jaksa alkaa fesen ryhmissä säätämään tällaisten avohoitotapausten kanssa.
   Myy tai lahjoita tori.fissä tai laita kierrätykseen.

   Lainaa

  74. Tulos: +27 (29 ääntä)
   hurri: Tässä on se pointti, että Harald on toimeentulotuen asiakas, joka saa lääkärin määräämät lääkkeensä valtion maksamana. Harald on näitä sankareita, jotka ovat vinkuneet jonkun reseptin ja sitten myyvät saamiaan lääkkeitä kirppareilla. Pahinta ihmisroskaa siis.
   Aika erikoinen näkemys pahimmasta ihmisroskasta. Minulle pahinta ihmisroskaa ovat murhaajat, raiskaajat ja korruptoituneet poliitikot, eivät jotkut random haraldit, jotka myyvät rasvoja facekirpparilla :D Mistä edes tiedät Haraldin olevan sossun asiakas?

   Lainaa

  75. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Kami: Siinä oot oikeessa että yhteiskunnan piikkiin on erisuuri ku meiän piikkiin. Yhteiskunnasta kun löytyy meitä jotka maksaa veroja ja niitä jotka ei. Yhteiskunnan piikkiin = veronmaksajien piikkiin. Verorahat menee valtiolle joka tapauksessa, mutta käytetäänkö niitä uuteen lastensairaalaan vai jonkun yksityishenkilön pienimuotoisen rasvojen jälleenmyynnin tukemiseen merkkaa aika paljon. Kuvassa oli kaks purkkia ja joku puhu kuudesta. Oli niitä yks tai kymmenen ni sen maksusitoumuksen käsittelyyn menee jokatapauksessa työaikaa luovuttaessa ja kun se sitten apteekista palautuu takaisin = rahaa menee. Yks asiakas täyskorvauksella kaks pulloo maksaa helposti siis 55€ JOS sama show toistuu kuukausittain se on 660€/vuosi. Palkansaajien keskimäärin maksamat välittömät veroeurot 2016 oli 9804€ Suomeksi sanottuna tarvitaan 14 ihmistä väärinkäyttämään vastaavista rasvoista saatavaa etuutta että yhden palkansaajan veroeurot saadaan tuhlattua kaikki siihen. Teiden kunnossapito, koulut, poliisit, sairaalat, palokunta ja kaikki muu maksetaan… veroeuroista. Jos saan päättää niin käytetään ne jälkimmäisiin kun jonkun rasvapurkkibisnekseen? Eiks je? Ps. Verot nousee (vaikkakin hitaasti) jos niiden tarve kasvaa Pps. JOS mokan sankari käyttää eurot kaljaan tai kamaan nousee yhteiskunnan kulut entisestään…
   Kuule, sinuna olisin paljon enemmän huolissani yritystuista ja suuryritysten veronkierrosta, kun sossuasiakkaiden rasvabisneksistä. :D Kai myös tajuat, että valtion budjetti on aina etukäteen päätetty? Kyse ei siis ole sossu vs lastensairaala, osa menee aina sossun asiakkaille. Riittääköhän älysi ymmärtämään sitä, että sossun asiakkaat ovat se kaikkein köyhin ryhmä yhteiskunnassamme? Minua ei yhtään haittaa, jos joku sellainen tienaisikin muutaman kympin ylimääräistä. Enemmän minua kismittää yhteiskuntaamme röyhkeästi hyväksikäyttävät veronkiertäjät. Se raha on oikeasti meiltä kaikilta pois, samalla kun nämä ketkut ovat hyötyneet valtiostamme. Kyse on myös aika lailla isommista summista kuin mitä rasvabisneksistä pyörii. Suosittelen sinua siis laittamaan asiat oikeisiin mittasuhteisiin.

   Lainaa

  76. Faktat tiskiin 2.7.2018 12:32
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Kuulkaas rasvabisneksistä huolestuneet. Lääkärin lausunnolla perusvoiteista saa vaan peruskorvausta ja potilas maksaa niistä 60 prossaa. Niistä ei voi saada parempaa korvausta koska erityiskorvaukset vaatii erityissairauksia. Haraldin hinnoilla jää joko nollille tai miinukselle. Tuo myynti on lähempänä hyväntekeväisyyttä kuin tienaamista. Go Johanna!

   Lainaa

  77. Tulos: +3 (9 ääntä)
   ….: Kuule, sinuna olisin paljon enemmän huolissani yritystuista ja suuryritysten veronkierrosta, kun sossuasiakkaiden rasvabisneksistä. Kai myös tajuat, että valtion budjetti on aina etukäteen päätetty? Kyse ei siis ole sossu vs lastensairaala, osa menee aina sossun asiakkaille. Riittääköhän älysi ymmärtämään sitä, että sossun asiakkaat ovat se kaikkein köyhin ryhmä yhteiskunnassamme? Minua ei yhtään haittaa, jos joku sellainen tienaisikin muutaman kympin ylimääräistä. Enemmän minua kismittää yhteiskuntaamme röyhkeästi hyväksikäyttävät veronkiertäjät. Se raha on oikeasti meiltä kaikilta pois, samalla kun nämä ketkut ovat hyötyneet valtiostamme. Kyse on myös aika lailla isommista summista kuin mitä rasvabisneksistä pyörii. Suosittelen sinua siis laittamaan asiat oikeisiin mittasuhteisiin.
   Tähän voisi vielä lisätä sen, että ne "minun veroni prkl" ovat hyvin pieni osa valtion verokertymästä. Valtaosa koostuu yritysten maksamista veroista.

   Lainaa

  78. Arthur Brown 3.7.2018 9:34
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Sargee: Tähän voisi vielä lisätä sen, että ne “minun veroni prkl” ovat hyvin pieni osa valtion verokertymästä. Valtaosa koostuu yritysten maksamista veroista.
   Suurin verotulojen lähde on kylläkin ihan perustulovero, noin 28 miljardia euroa. Hyvänä kakkosena kaikkien kuluttajien maksama ALV, noin 20 miljardin osuudella. Jos vertaa tuloihin, niin kyseessä on vero, jonka suhteellinen osuus on sitä isompi mitä pienemmät tulot ovat. Kehumiasi yhteisöveroja maksettiin huimat 6 miljardia euroa. Vertailun vuoksi, esim. eläkemaksuja maksettiin 27 miljardia euroa.

   Lainaa

  79. purppurakruunu 3.7.2018 14:04
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Kami: Yks asiakas täyskorvauksella kaks pulloo maksaa helposti siis 55€ JOS sama show toistuu kuukausittain se on 660€/vuosi.
   Vaikka täyskorvauksen saisikin (ja kuten myöhemmät kommentoijat ovat huomatuttaneet, ei saa), niin sä ihan tosissas meinaat, että on mahdollista saada resepti kahteen puolen kilon voidepulloon joka kuukausi vuoden ajan ilman oikeaa tarvetta? Herra on hyvä ja yrittää. Tuu vuoden päästä kertomaan, miten bisnes kukoistaa.

   Lainaa

  80. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Atoopikkona olen saanut rasvoista todella vähän kelakorvausta, pahimpiin myrkkyihin mennyt satasia.

   Lainaa

  81. Tulos: -10 (14 ääntä)
   Sargee: Tähän voisi vielä lisätä sen, että ne “minun veroni prkl” ovat hyvin pieni osa valtion verokertymästä. Valtaosa koostuu yritysten maksamista veroista.
   Sen takia se yrittäminen onkin niin ihanaa herkkua tässä maassa. Missä muualla joutuu yrittäjä maksamaan omasta pussista mm. äitiyspäivärahan? Tämän takia en itse palkkaisi alle 40v. naisia töihin.

   Lainaa

  82. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Minulle on määrätty Humektan -perusvoide, ph- neutraali pesuneste ja sinkkitabletit, kaikki aknen vuoksi (toimivat muuten paremmin kuin oikeasti akneen tarkoitetut tuotteet). Vuoden alusta lähtien Kela ei ole enää myöntänyt niihin maksusitoumusta, koska niitä ei lasketa lääkkeiksi. Tosin päätöksessä taisi olla jotain sellaista, että jos saa jonkun erityislausunnon lääkäriltä niiden välttämättömyydestä, niin asiaa harkitaan uudestaan...

   Lainaa

  83. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Joku jaksaa nillittää. Köyhän pitää keksiä kaikenlaista, turha kadehtia.

   Lainaa

  84. Tulos: +3 (5 ääntä)
   *facepalm* uhkaa haastaa käräjille. Mistäköhän asiasta haastaisi. Kun joku käyttää tuollaista uhkailua, niin elämäm_koululaisuus haisee ja vahvasti.

   Lainaa

  85. FarkMerkErk 3.5.2019 9:12
   Tulos: -1 (1 ääni)
   purppurakruunu: Hei, fun fact, Kelan piikkiin = yhteiskunnan piikkiin ≠ “meidän” piikkiin. Verorahat päätyy valtiolle riippumatta siitä, tarvitseeko Harald voidetta, ja kun se raha kuuluu valtiolle, he päättävät, mitä sillä tehdään. Vaikka voide olisikin sitoumuksella saatu, Harald ei kuitenkaan mitään erityistä [...]
   Eli sinusta olisi ihan ok, jos saisin veronmaksajien piikkiin Alkosta viinaa puoleen hintaan ja myisin sitä sitten 25% ovh:ta edullisemmalla? Mä en ihan tätä pysty ymmärtämään, että tää on melko monen mielestä ok tapa..

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kuva, voide, rasva, apteekki, kela, korvaus, vero, verot, yhteiskunta