Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rautalanka käyttöön

Jokaisesta kaveripiiristä löytyy se yksi, joka ei vaan tajua. NETTINETTINETTI, osa 2?
Rautalanka käyttöön

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 67 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +479 (485 ääntä)
   Lahjalla ei ainakaan tule hätä käteen, kun netti ei toimi.

   Lainaa

  2. Tulos: +585 (589 ääntä)
   Facebook, Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Ja muuta sitten ei tarvitakaan.

   Lainaa

  3. Tulos: +314 (320 ääntä)
   NETTINETTINETTI Part.2

   Lainaa

  4. Tulos: +456 (458 ääntä)
   Oih, klassinen "minulla ei ole nettiä, vain Facebook"! Ovat nykyaikana käyneet harvinaisiksi. Lahjalla on kuitenkin Iltapaskakin.

   Lainaa

  5. Tulos: +461 (465 ääntä)
   Onneksi minulla on iltalehti, facebook ja tämä feissarimokat. Ei nimittäin yhtään tee mieli internettiä käyttää! Keskustelu päättynyt.

   Lainaa

  6. Tulos: -79 (259 ääntä)
   Mokaan mitenkään liittymättä. Tulipahan tuosta BC jutusta mieleen kun hänen toimintaa yritetään ajaa alas vauhdilla eräiden lehtien toimesta.. Montakohan tonnia nämä kyseiset Suomen ihanat mediat ovat itse hyväntekeväisyyteen laittaneet vuosittain. Ei mulla muuta, jatkakaa.

   Lainaa

  7. heppuheiluva 3.5.2018 3:48
   Tulos: -120 (138 ääntä)
   Ei, en nyt vaan suostu uskomaan tuon ekan jutun tyypin tyhmyyteen. Ei voi olla, ei mitenkään. Huijausta täytyy olla, keksineet muka hauskan jutun päästäkseen tänne, heidän 15min julkisuudessa. Siitä täytyy olla kyse.

   Lainaa

  8. Hyvä King Arthur 3.5.2018 4:39
   Tulos: +8 (46 ääntä)
   Olen miettinyt tämän kertomista sinulle Feissarimokien kommenttiosiossa jo pitkään ja nyt sanon sen: kuvasi näyttää nopeasti katsottuna Arttu Wiskarin naamataululta.

   Lainaa

  9. Tulos: -75 (135 ääntä)
   Asiasta kukkaruukkuun, onko toi normaali palkkakehitys Suomessa tällä hetkellä? Oikeesti? Haluun takas Ruotsiin missä voin neuvotella oman palkkani, eikä tartte moisia yleissitovuuksia paskalla nosteella katsella. Oksettaa.

   Lainaa

  10. Tulos: +44 (50 ääntä)
   #nettieitoimi

   Lainaa

  11. nettinettinetti 3.5.2018 7:12
   Tulos: +31 (55 ääntä)
   Valitettavasti on normaalia. Itselläni suurin piirtein samanlainan palkka ja sen kehittyminen, vaikka työskentelen yksityisellä sektorilla ilman minkään liiton määräyksiä. Tosin ulkomaisella pörssissä olevalla emoyhtiöllä voi olla oma sana näihin juttuihin. Jatkossa en enää koskaan lähde pörssissä oleviin firmoihin töihin.
   Fettu: Asiasta kukkaruukkuun, onko toi normaali palkkakehitys Suomessa tällä hetkellä? Oikeesti? Haluun takas Ruotsiin missä voin neuvotella oman palkkani, eikä tartte moisia yleissitovuuksia paskalla nosteella katsella. Oksettaa.

   Lainaa

  12. Pekka Peitsi 3.5.2018 7:45
   Tulos: -86 (106 ääntä)
   Lahjan tokasta kommentista näki jo, että halusi jekuttaa nuorempiaan esittämällä tyhmempää kuin oikeasti on. Tuskin hän on niin vanha, ettei ymmärtäisi internetistä mitään.

   Lainaa

  13. Tulos: +86 (154 ääntä)
   Fettu: Asiasta kukkaruukkuun, onko toi normaali palkkakehitys Suomessa tällä hetkellä? Oikeesti? Haluun takas Ruotsiin missä voin neuvotella oman palkkani, eikä tartte moisia yleissitovuuksia paskalla nosteella katsella. Oksettaa.
   Nauran töissä juuri sinunlaisillesi yksilöille, jotka luulevat olevansa jotenkin niin erikoisia ja tarpeellisia, että pystyvät pyytämään reilusti paremmat edut. Nokka pystyssä palkkakonttoriin ja neuvotteluiden jälkeen saa viikon kuunnella teidän ulinaa typerästä HR-päälliköstä ja siitä kuinka olette jo vaihtamassa toiseen työpaikkaan, jossa teitä arvostetaan. Sama homma pari kertaa vuodessa tietyillä tyypeillä eivätkä vieläkään ole lähteneet paremman palkkakehityksen perään jonnekin, missä itse saavat määrätä palkkansa. Hei hei.

   Lainaa

  14. Tulos: -4 (58 ääntä)
   Tikru: Mokaan mitenkään liittymättä. Tulipahan tuosta BC jutusta mieleen kun hänen toimintaa yritetään ajaa alas vauhdilla eräiden lehtien toimesta.. Montakohan tonnia nämä kyseiset Suomen ihanat mediat ovat itse hyväntekeväisyyteen laittaneet vuosittain. Ei mulla muuta, jatkakaa.
   Noh, lehdet riemuitsee roskasta jota ne saa kateellisilta ja katkerilta ihmisiltä, jotka vetää lokaan bc:n. Sen verran tiedän, ettei henkilöiden - jotka paskaa on vuotanut - omatkaan taustat välttämättä kestä päivänvaloa.

   Lainaa

  15. Tulos: +161 (171 ääntä)
   Fettu: Asiasta kukkaruukkuun, onko toi normaali palkkakehitys Suomessa tällä hetkellä? Oikeesti? Haluun takas Ruotsiin missä voin neuvotella oman palkkani, eikä tartte moisia yleissitovuuksia paskalla nosteella katsella. Oksettaa.
   Voi lapsi kulta, nyt on tullut vähän ymmärrettyä väärin työehtosopimukset ja yleissitovuus. Ne työehtosopimukset määräävät alimman tason, jonka alle työnantaja ei saa mennä, eivät määrää maksimi palkkaa. Saat kyllä neuvotella paremman palkan ja ehdot työnantajan kanssa. Yleissitovuus taas tarkoittaa, että se sopimus koskee myös sitä nyrkkipajaa, joka haluaisi palkata helposti hyväksikäytettäviä ihmisiä töihin pelkällä ruokapalkalla, ähäkutti, eipäs olekkaan laillista vaan pitää sielläkin maksaa se työehtosopimuksen minimipalkka. Suomessa kun ei ole minimipalkkalainsäädäntöä, vaan se määrätään työehtosopimuksissa ja yleissitovuus varmistaa että se koskee myös järjestäytymättömiä yrityksiä, joissa ko. alan töitä tehdään. Kuvan esimerkissä kyse julkisen alan (kunta/valtio) työpaikasta, jotka eivät varmasti poikkea määrätystä minimitasosta.

   Lainaa

  16. Tulos: +89 (107 ääntä)
   Ja tuon yleissktovuuden purkaminen, ilman minimipalkkalainsäädännön samanaikaista säätämistä olisi se kokoomuksen märkä uni. Laki vaatii tällä hetkellä vain, että työstä on maksettava palkkaa. Olisi siis sen jälkeen laillista pudottaa työntekijöiden palkat 1 senttiin kuukaudessa, kun ei ole sopimuksia, eikä lakeja jotka sen kieltävät.

   Lainaa

  17. Tulos: +57 (59 ääntä)
   Keittokirjat ovat siitä hyviä, että harvemmin niiden sisältöä on samanlaisena muualla. Saman kirjan resepteissä myös käytetään yleensä samanlaisia aineksia, joten kun löytää itselleen sopivan keittokirjan, ei yleensä ole turhan haastavaa hyödyntää suurinta osaa resepteistä. Google vaan voittaa ylivoimaisesti, kun reseptejä voi hakea aineksien, budjetin, tarkan ruokavalion, vaikka ja minkä kriteerin pohjalta.

   Lainaa

  18. Tulos: +132 (146 ääntä)
   Minä vähän ounastelen, että Lahjalla on puhelimeen asennettuna FB, IS ynnä muut tarpeelliset sovelluksina ja niiden kautta ei tosiaan pääse googlettamaan. Ei siis käytä selainta lainkaan (ei ehkä osaakaan). Totta kai internet toimii ja Googleen pääsisi, mutta ei näiden sovellusten kautta. Eli siinä mielessä hänellä "ei ole Googlea", eikä sitä vissiin haluakaan.

   Lainaa

  19. Tulos: -63 (109 ääntä)
   Tips: Minä vähän ounastelen, että Lahjalla on puhelimeen asennettuna FB, IS ynnä muut tarpeelliset sovelluksina ja niiden kautta ei tosiaan pääse googlettamaan. Ei siis käytä selainta lainkaan (ei ehkä osaakaan). Totta kai internet toimii ja Googleen pääsisi, mutta ei näiden sovellusten kautta. Eli siinä mielessä hänellä “ei ole Googlea”, eikä sitä vissiin haluakaan.
   Eiköhän tämän asian tajunnut ihan jokainen lukija.

   Lainaa

  20. Tulos: +71 (83 ääntä)
   Kaalevi: Eiköhän tämän asian tajunnut ihan jokainen lukija.
   Sitä vähän pelkäsinkin, mutta oli niin tiukkaa kommenttia Lahjaa kohtaan niin oli pakko hiukan "päteä". Pahoittelut itsestäänselvyyden aukikirjoittamisesta, ei normaalisti kuulu tapoihini.

   Lainaa

  21. Yrmeli Kuohittu-Jormanainen 3.5.2018 9:29
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Fettu: Asiasta kukkaruukkuun, onko toi normaali palkkakehitys Suomessa tällä hetkellä? Oikeesti?
   Voisin hyvin kuvitella että on. Itse olin 90-luvun lopussa valtiolla vaksina töissä ja jos en väärin muista niin palkkaluokka oli A10, joka vastasi suunnilleen 6000 mk/kk. Vuoden töissäolon jälkeen virka ja A11 joka oli joku 6600 mk/kk. P.S. Ennen kuin lähtee noita suoraan euroiksi muuttamaan niin kannattaa muistaa indeksit, inflaatio, EU, yms.

   Lainaa

  22. Poroporvari 3.5.2018 9:41
   Tulos: -77 (119 ääntä)
   Sargee: Voi lapsi kulta, nyt on tullut vähän ymmärrettyä väärin työehtosopimukset ja yleissitovuus. Ne työehtosopimukset määräävät alimman tason, jonka alle työnantaja ei saa mennä, eivät määrää maksimi palkkaa. Saat kyllä neuvotella paremman palkan ja ehdot työnantajan kanssa. Yleissitovuus taas tarkoittaa, että se sopimus koskee myös sitä nyrkkipajaa, joka haluaisi palkata helposti hyväksikäytettäviä ihmisiä töihin pelkällä ruokapalkalla, ähäkutti, eipäs olekkaan laillista vaan pitää sielläkin maksaa se työehtosopimuksen minimipalkka. Suomessa kun ei ole minimipalkkalainsäädäntöä, vaan se määrätään työehtosopimuksissa ja yleissitovuus varmistaa että se koskee myös järjestäytymättömiä yrityksiä, joissa ko. alan töitä tehdään. Kuvan esimerkissä kyse julkisen alan (kunta/valtio) työpaikasta, jotka eivät varmasti poikkea määrätystä minimitasosta.
   Moi Sargee! Kirjoitathan viestisi jatkossa vieläkin alentuvampaan sävyyn niin saat asiallesi lisää kannatusta. Kaikki pitävät ylimielisestä sosialistista, luota minuun. t: poroporvari

   Lainaa

  23. Poroporvari 3.5.2018 9:44
   Tulos: -66 (82 ääntä)
   Aleskeli: Nauran töissä juuri sinunlaisillesi yksilöille, jotka luulevat olevansa jotenkin niin erikoisia ja tarpeellisia, että pystyvät pyytämään reilusti paremmat edut. Nokka pystyssä palkkakonttoriin ja neuvotteluiden jälkeen saa viikon kuunnella teidän ulinaa typerästä HR-päälliköstä ja siitä kuinka olette jo vaihtamassa toiseen työpaikkaan, jossa teitä arvostetaan. Sama homma pari kertaa vuodessa tietyillä tyypeillä eivätkä vieläkään ole lähteneet paremman palkkakehityksen perään jonnekin, missä itse saavat määrätä palkkansa. Hei hei.
   Mitä sinä sitten olet tehnyt palkkakehityksesi eteen? Maksellut liiton jäsenmaksuja? Oletko tältä vuodelta edes voitolla? Kuinka paljon liitto vie palkankorotuksestasi?

   Lainaa

  24. Kirjautuminen epäonnistui 3.5.2018 10:01
   Tulos: +112 (116 ääntä)
   Hiukan pelottavaa, että joidenkin ihmisten ainoat uutislähteet ovat iltapäivälehdet. (No, Lahjalle toki voi tulla joku paperilehtikin, todennäköisempää on kun on iäkkäästä henkilöstä kyse.) Mutta jos perustaa tietonsa ja maailmankuvansa iltapäivälehtien otsikoihin ja kohujuttuihin, onkin jo jossain ihan omassa maailmassaan. Voi kertoa kaikille, kuinka "lehdessä luki", että munkit ovat terveellisiä, ja on tulossa uusi laki pakollisesta elintenluovutuksesta, ja kotihoidon yleinen toimintatapa on jättää vanhukset yksin kotiin kuolemaan, jne... Klikkiotsikothan tunnetusti vääristelevät asioita minkä kerkeävät, joskus suorastaan esittävät asiat tismalleen päinvastoin mitä ne oikeasti ovat. Silti kansa aina vaan niitä lukee ja siteeraa, ja vieläpä lukematta varsinaista juttua, josta olisi voinut selvitä pieni aavistus totuudesta. Tutkimuksista uutisointi on yksi riesa. Mutkat suoriksi vain: jos tutkimus sanoo, että 2 kg macadamiapähkinöitä päivässä vähensi 4 % tupakoitsijan keuhkosyöpäriskiä 20 henkilön otannassa, lehti uutisoi että "Pähkinät suojaavat tupakoitsijaa keuhkosyövältä", mistä taas perus-Pera vetää sen johtopäätöksen, että hän ei voi millään sairastua mihinkään, koska vetelee baarissa suolapähkinöitä. Ja voi sanoa kaikille, että "tää on ihan tutkittu juttu hei".

   Lainaa

  25. Poroporvari 3.5.2018 10:24
   Tulos: -56 (68 ääntä)
   Kirjautuminen epäonnistui: Hiukan pelottavaa, että joidenkin ihmisten ainoat uutislähteet ovat iltapäivälehdet.
   Jos tuollaistakin pelkäät, niin älä ainakaan klikkaa auki tuota yliluonnollisten ilmiöiden mokaa. Lasket allesi. Ihan vaan ystävällisenä varoituksen sanana, kun tunnut ottavan niin herkästi tuollaiset asiat.

   Lainaa

  26. Tulos: +21 (61 ääntä)
   Jotenkin naurettavaa alkaa vanhuksen kanssa nyt riitelemääm jostakin googlesta... Mitä väliä sillä on, jos jollakin "ei ole googlea". Olisivat nyt antaneet asian vaan olla, mutta ei niin ei.

   Lainaa

  27. Tulos: +9 (37 ääntä)
   Jokupoika: Jotenkin naurettavaa alkaa vanhuksen kanssa nyt riitelemääm jostakin googlesta… Mitä väliä sillä on, jos jollakin “ei ole googlea”. Olisivat nyt antaneet asian vaan olla, mutta ei niin ei.
   Niin juu ja kun toinen ei halua jatkaa keskustelua, niin jatketaan huutelua. Ärsyttävää.

   Lainaa

  28. yli opisto hörhö 3.5.2018 10:59
   Tulos: +36 (52 ääntä)
   Iltapäivälehdet ja verkkolehdet ylipäänsä, ja niiden uutisointi on siinäkin mielessä aika huono lähde, kun vanhemmat ihmiset tuppaa ottamaan kaiken totena. Ei siis ole minkäänlaista lähdekritiikkiä. Vähän sama television kanssa. Jos vaikka Ylen keskusteluohjelmassa väitetään jotain niin se on väistämättä totta koska kaikki mitä televisiossa sanotaan on totta. Nykyään iltapäivälehdet on lähinnä sensaatiolehtiä klikkiotsikoineen ja "uutisineen" ja mitä vanhemmaksi ihminen käy sitä vähemmän hän kyseenalaistaa niitä "tietoja".

   Lainaa

  29. Tulos: +41 (45 ääntä)
   Tuosta puuttuu vain facebookin ryhmistä tuttu ilmoitus: "Lahja poistui internetistä".

   Lainaa

  30. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Fettu: Asiasta kukkaruukkuun, onko toi normaali palkkakehitys Suomessa tällä hetkellä? Oikeesti?
   Ei ole. Tuo taulukko on vuodelta 2015.

   Lainaa

  31. Tulos: +67 (67 ääntä)
   Verna tulee pettymään kun saa laskettua mitä saa tunnilta palkkaa jos yli 20€/h odotti

   Lainaa

  32. Arkkienkeli 3.5.2018 12:53
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Ss: NETTINETTINETTI Part.2
   Sama tuli mieleen...

   Lainaa

  33. Poroporvari 3.5.2018 13:08
   Tulos: -48 (84 ääntä)
   yli opisto hörhö: Iltapäivälehdet ja verkkolehdet ylipäänsä, ja niiden uutisointi on siinäkin mielessä aika huono lähde, kun vanhemmat ihmiset tuppaa ottamaan kaiken totena. Ei siis ole minkäänlaista lähdekritiikkiä. Vähän sama television kanssa. Jos vaikka Ylen keskusteluohjelmassa väitetään jotain niin se on väistämättä totta koska kaikki mitä televisiossa sanotaan on totta. Nykyään iltapäivälehdet on lähinnä sensaatiolehtiä klikkiotsikoineen ja “uutisineen” ja mitä vanhemmaksi ihminen käy sitä vähemmän hän kyseenalaistaa niitä “tietoja”.
   Jaa. Kyllä se on enempi se nuorempi polvi, joka kirkassilmäisesti uskoi kun media kertoi että ne rajan yli ominpäin tupsahtaneet olivat toden totta ihan oikean aitoja turvaa tarvitsevia. Vanhempi polvi osasi olla skeptinen. Taitaa olla vähän niin että itse kullakin on se maailmakuvastaan johtuva sokea herkkäuskoisuuden pisteensä. Nuoret eivät ole mikään poikkeus.

   Lainaa

  34. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Fettu: Asiasta kukkaruukkuun, onko toi normaali palkkakehitys Suomessa tällä hetkellä? Oikeesti?
   Ei ole. Kuvan taulukko on vuodelta 2015.

   Lainaa

  35. Tulos: +55 (55 ääntä)
   Näitä feissarimokia ja muita vastaavia kun lukee niin minullekin tulee usein sellainen fiilis että EN HALUA MITÄÄN INTERNETTIÄ

   Lainaa

  36. Tulos: +69 (73 ääntä)
   Mikä on se ikä, jonka jälkeen on ihan ok vedota siihen että on jo niin vanha ettei tarvitse oppia tai omaksua mitään uutta?

   Lainaa

  37. Poroporvari 3.5.2018 15:44
   Tulos: +10 (46 ääntä)
   O: Mikä on se ikä, jonka jälkeen on ihan ok vedota siihen että on jo niin vanha ettei tarvitse oppia tai omaksua mitään uutta?
   13

   Lainaa

  38. Tulos: +48 (56 ääntä)
   Poroporvari: Mitä sinä sitten olet tehnyt palkkakehityksesi eteen? Maksellut liiton jäsenmaksuja? Oletko tältä vuodelta edes voitolla? Kuinka paljon liitto vie palkankorotuksestasi?
   Opettelin tekemään uusia asioita. Kertarysäyksellä 1130€ kuukaudessa lisää. Ei tarvinnut neuvotella, koska liiton tekemässä sopimuksessa määrättiin vastaavasta työnkuvan laajentumisesta maksamaan enemmän. Se ei ole palkankorotuksen peruste, että on vaan ja möllöttää töissä. Jos ei tee enenmpää tai vaativampia tehtäviä, on turha ruinata palkkaakaan lisää.

   Lainaa

  39. Tulos: -4 (18 ääntä)
   Eipä tarvitse ihmetellä miksi joutuu tuollaisella palkalla työskentelemään :D

   Lainaa

  40. Vuokrafirman sankari 3.5.2018 18:54
   Tulos: -11 (31 ääntä)
   Mä meuhkasin samalla tavalla kuin Lahja, saatuani genitaaliherpeksen. Lääkäri sanoi lässynlää, faktat sanoi sössönsöö, mutta minä huusin että en ota! ...ei auttanut. Vieläkään en tätä herpestä pahemmin mihinkään käytä mutta on vaan myönnettävä että se on olemassa.

   Lainaa

  41. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Ite olisin googlen linkin tohon laittanu ja käskeny Lahjaa painamaan siitä

   Lainaa

  42. King Arthur 3.5.2018 20:53
   Tulos: +13 (23 ääntä)
   Hyvä King Arthur: Olen miettinyt tämän kertomista sinulle Feissarimokien kommenttiosiossa jo pitkään ja nyt sanon sen: kuvasi näyttää nopeasti katsottuna Arttu Wiskarin naamataululta.
   Se on kuitenkin Dylan Moran jolla on post-it lappu otsassa. Voit kertoa tämän Arttu Wiskarille kun keräät tarpeeksi rohkeutta, että hän on mielestäsi sen näköinen.

   Lainaa

  43. Kirjautuminen epäonnistui 3.5.2018 21:58
   Tulos: +29 (39 ääntä)
   yli opisto hörhö: Iltapäivälehdet ja verkkolehdet ylipäänsä, ja niiden uutisointi on siinäkin mielessä aika huono lähde, kun vanhemmat ihmiset tuppaa ottamaan kaiken totena. Ei siis ole minkäänlaista lähdekritiikkiä. Vähän sama television kanssa. Jos vaikka Ylen keskusteluohjelmassa väitetään jotain niin se on väistämättä totta koska kaikki mitä televisiossa sanotaan on totta. Nykyään iltapäivälehdet on lähinnä sensaatiolehtiä klikkiotsikoineen ja “uutisineen” ja mitä vanhemmaksi ihminen käy sitä vähemmän hän kyseenalaistaa niitä “tietoja”.
   Ei taida olla kyse siitä, että vanhetessaan lakkaisi kyseenalaistamasta, vaan tämä nykyisten vanhusten sukupolvi ei ole koskaan kyseenalaistanutkaan painettua sanaa. He ovat nuoruudessaan jo tottuneet siihen, että mitä lehteen painetaan tai telkkarissa sanotaan, se on totta. Kunhan klikkiotsikkosukupolvi pääsee samaan ikään, näemme toivottavasti teräviä vanhuksia, joita ei niin vain huijata. (Vastapainoksi myös edelleen muutama Janica 80 v, joka edelleen perustaa tietonsa virtuaalilasiensa syöttämiin kohu-uutisiin, sekä myös Kuutti-pappa, joka ei sitten puolestaan usko yhtään pikku-uutistakaan mitä "valtamedia" syöttää, ei edes ihmisen käyneen Marsissa...)

   Lainaa

  44. Tulos: +25 (31 ääntä)
   Heeeetkinen hetkinen. Ette kai te oikeasti luule, että TESsin mukainen minimipalkka on samalla myös maksimipalkka, josta ei saa työnantajan kanssa itse neuvotella? Pölöjäkö ootte? Saatte ihan rauhassa sopia työnantajan kanssa isomman palkan itsellenne, minimipalkka on vain se, jota ei alalla saa alittaa.

   Lainaa

  45. Tulos: +12 (22 ääntä)
   Ei mulla muuta, kun että olen käyttänyt viimeiset 15 vuotta koulusta saatua köksänkirjaa. Googletan, mutta lopulta päädyn kaivamaan kyseisen kirjan.

   Lainaa

  46. dazedconfused 4.5.2018 4:20
   Tulos: +26 (34 ääntä)
   90-luvun lopulla oli myymälässä Soneran (tai Telen) ilmaisia asennus-cd -levyjä, joilta asentui nettiselain ja siihen modeemille soittosarja operaattorin numeroon. Mainoksessa luki "ilmainen internet". Yksi äkäinen nainen pamahti myymälään, ja ilmoitti haluavansa "ilmaisen Inttermepin". Osoitin standia, ja kehotin ottamaan mukaansa. Meni tunti, ja se tantta tuli huutamaan pää punaisena, miten tärkeää on huijata ihmisiä tuolla tavalla. Missään kun ei kerrottu, että sen "Inttermepin" käyttöön tarvitaan tietokone. Yritin myöhemmin hirttää itseni langattomaan verkkopiuhaan. Epäonnistuin, koska sitä ei ollut vielä keksitty.

   Lainaa

  47. Tulos: +3 (13 ääntä)
   Mari: Facebook, Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Ja muuta sitten ei tarvitakaan.
   Ja sitten ihmetellään miksi ihmiset ovat niin tyhmiä lampaita.

   Lainaa

  48. Tulos: -21 (35 ääntä)
   Poroporvari: Jaa. Kyllä se on enempi se nuorempi polvi, joka kirkassilmäisesti uskoi kun media kertoi että ne rajan yli ominpäin tupsahtaneet olivat toden totta ihan oikean aitoja turvaa tarvitsevia. Vanhempi polvi osasi olla skeptinen. Taitaa olla vähän niin että itse kullakin on se maailmakuvastaan johtuva sokea herkkäuskoisuuden pisteensä. Nuoret eivät ole mikään poikkeus.
   Älähän nyt olivathan ne, krp:n mukaan Suomessa on nyt yli 300 radikaalimuslimia jotka ihannoivat isisiä. Kivaa, eikö?

   Lainaa

  49. Murmurmurmeli 4.5.2018 9:59
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Ninnii: Verna tulee pettymään kun saa laskettua mitä saa tunnilta palkkaa jos yli 20€/h odotti
   Ei taida Verna osata sitä laskea, kun ei ole hirveästi käsitystä muutenkaan palkoista, jos kerran kuvittelee saavansa yli 20€/h ja oikea kuukausipalkka on 2000€. Pikkasen eri tuntipalkka oikeasti.

   Lainaa

  50. Tulos: +14 (14 ääntä)
   lobo: Heeeetkinen hetkinen. Ette kai te oikeasti luule, että TESsin mukainen minimipalkka on samalla myös maksimipalkka, josta ei saa työnantajan kanssa itse neuvotella? Pölöjäkö ootte? Saatte ihan rauhassa sopia työnantajan kanssa isomman palkan itsellenne, minimipalkka on vain se, jota ei alalla saa alittaa.
   TES määrittelee myös paljon muutakin palkasta kuin vain minimitason. Palkkaus perustuu kuitenkin mitattaviin asioihin eikä pärstäkertoimeen. Pyytää saa vaikka kuinka paljon lisää palkkaa, mutta ei sitä korotusta saa, jos ei ole perusteita esim. kasvanut työmäärä tai selkeästi vaativammat tehtävät. Pyytäkää palkaksenne ihan mitä vaan, vaikka sata kanadalaista lehmää, mutta älkää pettykö, jos vaatimuksiinne ei vastata. Korvaamattomia ovat ne, jotka saavat veteen kuopan eikä heitäkään ole ollut kuin yksi. (Lähde: Raamattu)

   Lainaa

  51. Tulos: +16 (18 ääntä)
   dazedconfused: 90-luvun lopulla oli myymälässä Soneran (tai Telen) ilmaisia asennus-cd -levyjä, joilta asentui nettiselain ja siihen modeemille soittosarja operaattorin numeroon. Mainoksessa luki “ilmainen internet”. Yksi äkäinen nainen pamahti myymälään, ja ilmoitti haluavansa “ilmaisen Inttermepin”. Osoitin standia, ja kehotin ottamaan mukaansa. Meni tunti, ja se tantta tuli huutamaan pää punaisena, miten tärkeää on huijata ihmisiä tuolla tavalla. Missään kun ei kerrottu, että sen “Inttermepin” käyttöön tarvitaan tietokone. Yritin myöhemmin hirttää itseni langattomaan verkkopiuhaan. Epäonnistuin, koska sitä ei ollut vielä keksitty.
   Mitenköhän se nainen sitten kuvitteli sen "inttermepin" toimivan?

   Lainaa

  52. Tulos: +2 (22 ääntä)
   Huvittavinta on, että nuoret ei myöskään tiedä mikä on internet. Heillä on vain palveluita (FB, Google, SC jne.) joita he käyttävät.

   Lainaa

  53. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Wiseguy: Huvittavinta on, että nuoret ei myöskään tiedä mikä on internet. Heillä on vain palveluita (FB, Google, SC jne.) joita he käyttävät.
   Aivan. Minäkin olen kuullut nuorista jotka eivät tiedä että Facebook on Internetissä.

   Lainaa

  54. Esa Lindqvist 4.5.2018 14:32
   Tulos: -10 (22 ääntä)
   Ärsyttävän tyhmä Lahja.

   Lainaa

  55. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Aleskeli: TES määrittelee myös paljon muutakin palkasta kuin vain minimitason. Palkkaus perustuu kuitenkin mitattaviin asioihin eikä pärstäkertoimeen. Pyytää saa vaikka kuinka paljon lisää palkkaa, mutta ei sitä korotusta saa, jos ei ole perusteita esim. kasvanut työmäärä tai selkeästi vaativammat tehtävät. Pyytäkää palkaksenne ihan mitä vaan, vaikka sata kanadalaista lehmää, mutta älkää pettykö, jos vaatimuksiinne ei vastata. Korvaamattomia ovat ne, jotka saavat veteen kuopan eikä heitäkään ole ollut kuin yksi. (Lähde: Raamattu)
   TES määrittää nimenomaan vain sen minimitason. Niiden TES:ssa määritettyjen ehtojen täyttyessä työnantaja on velvollinen maksamaan vähintään sen, mitä TES määrittää niilä ehdoilla maksettavaksi. Siellä palkkakuitissa löytyy itseltänikin Työtehtävä- Henkilö- ja Tasaavapalkanosa, joista ensimmäiset kaksi ovat TES- perusteisia ja kolmas nimenomaan se "pärstäkerroin".

   Lainaa

  56. Tulos: +7 (17 ääntä)
   Wiseguy: Huvittavinta on, että nuoret ei myöskään tiedä mikä on internet. Heillä on vain palveluita (FB, Google, SC jne.) joita he käyttävät.
   Mitkä nuoret? En ole vielä tähän mennessä tavannut yhtään tällaista. Vanhuksiin jotka eivät ole tekniikasta kiinnostuneita toisaalta olen nähnyt useita. Suurin osa heistä ei edes halua oppia. Kävin kerran kouluttamassa eräässä firmassa ja heidän mummoiässä oleva toimitusjohtajansa EI HALUNNUT oppia käyttämään heidän omia nettisivujaan. Kyse ei ollut siitä etteikö siis olisi voinut, vaan ihan puhtaasti laiskuudesta ja ylpeydestä.

   Lainaa

  57. Tulos: +16 (24 ääntä)
   yli opisto hörhö: Iltapäivälehdet ja verkkolehdet ylipäänsä, ja niiden uutisointi on siinäkin mielessä aika huono lähde, kun vanhemmat ihmiset tuppaa ottamaan kaiken totena. Ei siis ole minkäänlaista lähdekritiikkiä. Vähän sama television kanssa. Jos vaikka Ylen keskusteluohjelmassa väitetään jotain niin se on väistämättä totta koska kaikki mitä televisiossa sanotaan on totta. Nykyään iltapäivälehdet on lähinnä sensaatiolehtiä klikkiotsikoineen ja “uutisineen” ja mitä vanhemmaksi ihminen käy sitä vähemmän hän kyseenalaistaa niitä “tietoja”.
   Höpö löpön. Kamalan alentuva asenne vanhuksia kohtaan. Yhtä hyvin voisit väittää että kaikki vanhukset ovat heti kuudesta kympistä höppänöitä. Joka ikäluokkaan kuuluu enemmän ja vähemmän kriittisesti ajattelevia yksilöitä. Anna jotain dataa niin uskon, väitäthän olevasi yli opisto hörhö.

   Lainaa

  58. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Kirjautuminen epäonnistui: Ei taida olla kyse siitä, että vanhetessaan lakkaisi kyseenalaistamasta, vaan tämä nykyisten vanhusten sukupolvi ei ole koskaan kyseenalaistanutkaan painettua sanaa. He ovat nuoruudessaan jo tottuneet siihen, että mitä lehteen painetaan tai telkkarissa sanotaan, se on totta. Kunhan klikkiotsikkosukupolvi pääsee samaan ikään, näemme toivottavasti teräviä vanhuksia, joita ei niin vain huijata. (Vastapainoksi myös edelleen muutama Janica 80 v, joka edelleen perustaa tietonsa virtuaalilasiensa syöttämiin kohu-uutisiin, sekä myös Kuutti-pappa, joka ei sitten puolestaan usko yhtään pikku-uutistakaan mitä “valtamedia” syöttää, ei edes ihmisen käyneen Marsissa…)
   Ja tämä. Ennen aikaan on ollut ihan yhtä lailla puoluelehdet, jäsenlehdet ja maatalousyhtymän tiedotteet. Niitä luettiin ja oltiin 'kriittisiä' muita tiedonlähteet kohtaan. Nyt on mv-lehdet, klikkiotsikot ja lööpit. Eli samaa mieltä siitä, että ei ihmiset ole sen fiksumpia kuin ennenkään, eikä vanhuksista yhtäkkiä tule tyhmiä ja kritiikittömiä vaan koska ne vanhenee. Mutta väite, että nykysukupolvi olisi jotenkin fiksumpi on kyllä pelkkää toiveunta. Ei ihminen ole tästä mihinkään muuttunut, samanlainen paneutuminen ja perehtymisen ja kritiikittömän vauhkoamisen skaala on aina ollut ja tulee aina olemaan.

   Lainaa

  59. luonnontieteilijä 7.5.2018 11:40
   Tulos: -15 (21 ääntä)
   Lahja todistaa sen, miksi modernin tekiikan pitäisi olla luvanvaraista; sitä tulisi saada käyttöön vain jos pystyy osoittavansa, että ymmärtää riittävästi tekniikasta. Koulutukseen voisi tarjota erilaisia kovin kurin sisäoppilaitos-tyyppisiä ratkaisuja, jos ei itseopiskelu suju.

   Lainaa

  60. Tulos: -6 (12 ääntä)
   luonnontieteilijä: Lahja todistaa sen, miksi modernin tekiikan pitäisi olla luvanvaraista; sitä tulisi saada käyttöön vain jos pystyy osoittavansa, että ymmärtää riittävästi tekniikasta. Koulutukseen voisi tarjota erilaisia kovin kurin sisäoppilaitos-tyyppisiä ratkaisuja, jos ei itseopiskelu suju.
   Eli koska oletettu vanhempi henkilö ei ole aivan verkon, verkkoselaimen ja sivuston erojen osalta, niin ei asiaa käyttää verkon palveluja ennen kuin on hankittu VIRALLINEN LUPA asianomaiselta lupaviranomaiselta. Joo, kiitti vaan paljon sosiaalidemokraatti tästäkin vähästä.

   Lainaa

  61. Määpää 8.5.2018 6:34
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Lahjan tapauksessa, kuten joku jo ymmärsikin, moka on oikeastaan kommenttoijien ymmärttömyyttä vanhojen ihmisten netin käytöstä. Joku ystävällinen henkilö on laittanut lahjan koneelle (tai puhelimelle) suorat linkit noihin sivuille, mitä hän sanoo itsellään olevan, helpottaakseen netin opettelua. Lahja on pyytänyt, että näihin pitäisi päästä. Mutta tämän ymmärtäkseen varmaan täytyy olla kokemusta vanhempien ihmisten nettineuvonnasta.Minun opastettavani on nyt alkanut jo vähän harjoitella googleakin, mutta yksi asia kerrallaan, tärkeimmät ensin.

   Lainaa

  62. Tulos: 0 (12 ääntä)
   Lahja taitaa olla ihminen joka ei ole tottunut siihen että hänen sanomisiaan kyseenalaistetaan. Varmaan ollut esimiesasemassa ennen eläkkeellä jäämistään. Varmaan kiva pomo.

   Lainaa

  63. luonnontieteilijä 9.5.2018 8:59
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Antti: Eli koska oletettu vanhempi henkilö ei ole aivan verkon, verkkoselaimen ja sivuston erojen osalta, niin ei asiaa käyttää verkon palveluja ennen kuin on hankittu VIRALLINEN LUPA asianomaiselta lupaviranomaiselta. Joo, kiitti vaan paljon sosiaalidemokraatti tästäkin vähästä.
   Tämä lupa voi olla yksinkertaisesti taitotesti, jolla tarkastetaan, että ymmärtää asiasta jotain. Tämä myös säästää kaikkien läheisten hermoja, kun ei tarvitse olla kokoajan neuvomassa ja ratkomassa pulmia. Hyvin vähillä kustannuksella saataisiin iso hyöty jo pelkästään läheisten mielenterveyden paranemisena.

   Lainaa

  64. Tulos: -2 (4 ääntä)
   En halua.

   Lainaa

  65. Tulos: +4 (10 ääntä)
   ...Kirjastovirkailijana koko ajatus kirjojen heittämisestä roskiin... olisi käynyt edes kirjastoon viemässä tai vaikka johonkin "ota tästä" -hyllyyn. Miten ihmeessä "ihmisten auttaja" voi tuollaista tehdä? Kyllä niitä keittokirjoja tarvitaan vielä - itsekin kolmekymppisenä käytän niitä. Lahjan reaktio on hieman yliampuva, mutta oikeastaan ymmärrän sen jos hän on lähempänä kahdeksaakymmentä. Oma mummoni ei osannut käyttää television kaukosäädintä, matkapuhelinta tai CD-soitinta. Kaukosäätimiin ja soittimen nappuloihin jopa kirjoitettiin mitä ne tekevät, mutta eihän mummo sitä tekstiä nähnyt kun näkö oli heikko. Internet olisi mennyt mummoltani yli ymmärryksen vielä enemmän kuin tältä Lahjalta...

   Lainaa

  66. bananaforscale 31.5.2018 16:17
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Lahjasta tulee mieleen yks Rauno Repomies joka meni yksin internettiin.

   Lainaa

  67. Sanaton koala 30.7.2020 13:11
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   luonnontieteilijä: Lahja todistaa sen, miksi modernin tekiikan pitäisi olla luvanvaraista; sitä tulisi saada käyttöön vain jos pystyy osoittavansa, että ymmärtää riittävästi tekniikasta. Koulutukseen voisi tarjota erilaisia kovin kurin sisäoppilaitos-tyyppisiä ratkaisuja, jos ei itseopiskelu suju.
   Ööö... Ei. Ei sen enempää kuin linja-auton matkustajan tarvitsisi tietää auton tekniikasta yhtään mitään. Korkeintaan tämä moka todistaa että nämä Lahjalle vastaavat besserwisserit käyttävät ihan liikaa aikaa omaa puhelinta hyväillessään ja unohtavat sosiaaliset taidot ja ihmisyyden kokonaan. Ihan yleinen käytäntö nykyään. Ihminen kuvittelee olevansa oikeasti jotain, kun pääsee sanomaan vanhukselle että "Minäpä tiedän mikä on Google! Se on internetissä!"

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: desimaalipilkku, pilkku, internet, Google, Facebook, palkka, tuntipalkka, kuukausi