Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lapsia vaikka väkisin

Jos et halua lapsia, olet väärässä.
Lapsia vaikka väkisin

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 96 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +873 (913 ääntä)
   Ihan Mikaelan kiusaksi en ikinä tee yhtäkään lasta. Ei sillä että olisin lapsia halunnut muutenkaan, mutta nyt en ainakaan niitä hanki.

   Lainaa

  2. Tulos: +652 (666 ääntä)
   Jep, niinkuin niillä siittiöillä siellä miehen kasseissa olisi vielä omaa tahtoa.

   Lainaa

  3. Tulos: +240 (252 ääntä)
   gilead is within you.

   Lainaa

  4. Perspillu ja hyvät vitut 29.5.2018 1:04
   Tulos: +376 (398 ääntä)
   Ei niit lapsia tarvita tässä maailmassa niin paljon.

   Lainaa

  5. Tulos: +294 (300 ääntä)
   Nyt on osunut mokiin kaksi aivan poikkeuksellisen pimeää tyyppiä yhteen ja samaan erään. Sauli vai Mikaela? Kummasta loksahti suu isommin auki? Hauskaa, että sai taas yllättyä.

   Lainaa

  6. Tulos: +14 (94 ääntä)
   Sanna: Nyt on osunut mokiin kaksi aivan poikkeuksellisen pimeää tyyppiä yhteen ja samaan erään. Sauli vai Mikaela? Kummasta loksahti suu isommin auki? Hauskaa, että sai taas yllättyä.
   Allah pelastaa uskokaa jeesukseen buddha valaisee ja kiitos shivalle aameen

   Lainaa

  7. Tulos: +630 (636 ääntä)
   älkää miehet myöskään runkatko - se on jo massamurha.

   Lainaa

  8. Tulos: +548 (548 ääntä)
   Eihän pidättäytyminenkään mitään auta, kun se munasolu menee hukkaan, eikä se lapsi kovasta halustakaan pääse syntymään. Entä ne sadattuhannet siittiöt? Miksi kukaan ei ajattele isiä?

   Lainaa

  9. spamminorsu 29.5.2018 1:26
   Tulos: +132 (134 ääntä)
   Mi_tä helvettiä

   Lainaa

  10. Tulos: +150 (158 ääntä)
   Jumalauta. Ei helvetti.

   Lainaa

  11. Tulos: +518 (520 ääntä)
   Juu eihän se 9kk raskausaika haittaa yhtään kun lapsen voi sitten synnytyksen jälkeen lahjoittaa pois :)

   Lainaa

  12. Tulos: +375 (385 ääntä)
   Siis Mikaela ilmeisesti luulee, että adoptiojonot ovat sen vuoksi niin pitkät, koska adoptoitavia lapsia ei ole tarpeeksi? Voi että, olisikin noin, mutta turhan optimistinen ajatus.

   Lainaa

  13. Mitänyttaas 29.5.2018 2:20
   Tulos: +193 (197 ääntä)
   Ja joka jumalan päivä näitä idiooja syntyy lisää

   Lainaa

  14. Maitovasikka 29.5.2018 2:21
   Tulos: +102 (160 ääntä)
   Näitä kaiken elämän ja potentiaalisen elämän puolustajia kehittyy, kun ei ymmärretä tuntemiskyvyn/tietoisuuden (englannin "sentience") merkitystä. Ilman tuntemiskyvyn arvostusta kaiken maailman Mikaelat puolustavat tuntemiskyvyttömiä alkioita, kasvien oikeuksia, ja kohta varmaan jo kuolleiden ruumiidenkin koskemattomuutta. Tuntemiskyky on ainoa looginen elämän arvon merkki. Harmillista ettei järkevää keskustelua yleensä näy, sillä tämän tosiasian tunnustaminen johtaisi elämänarvon antamiseen niin ihmisille kuin eläimillekin, ja samanlaiset Mikaelat eivät siedä ajatusta eläimistä valmistettujen ruokien ja muiden tuotteiden hylkäämisestä.

   Lainaa

  15. Oletko ylpeä 29.5.2018 4:56
   Tulos: +128 (138 ääntä)
   Terveystiedon opettaja kehotti meitä olemaan varovaisia harrastaessa seksiä. Nyt on kulunut 12 vuotta että en ole vieläkään harrastanut seksiä.

   Lainaa

  16. Tulos: +80 (96 ääntä)
   Minä tilaan seksini aina sukupuolitautien kera.

   Lainaa

  17. Tulos: +208 (208 ääntä)
   Petkele: Eihän pidättäytyminenkään mitään auta, kun se munasolu menee hukkaan, eikä se lapsi kovasta halustakaan pääse syntymään. Entä ne sadattuhannet siittiöt? Miksi kukaan ei ajattele isiä?
   piti samaa tulla sanomaan, sillä siihen hän tässä päädytään jos jo ehkäisyn käyttöä pidetään lapsenmurhana niin mitenkä sitten tuhannet munasolut ja siittiöt mitkä menee hukkaan kuukausittain kun ihmiset ei harrasta seksiä? Ettei edes anneta mahdollisuutta että tuurilla joku pääsisi maaliin asti kun halu syntyä on niin kova.. Kyllä tuo järjen juoksu on joskus niin mahtava...

   Lainaa

  18. Tulos: +245 (245 ääntä)
   mietin aina näitä ihmisiä, jotka naisille paasaa siitä, että ehkäisyä ei saa käyttää, mut ikinä kukaan ei tuu huutamaan miehille jotka ostaa kaupassa kondomeja?

   Lainaa

  19. Suffragetti 29.5.2018 6:33
   Tulos: -63 (87 ääntä)
   Oletko ylpeä: Terveystiedon opettaja kehotti meitä olemaan varovaisia harrastaessa seksiä. Nyt on kulunut 12 vuotta että en ole vieläkään harrastanut seksiä.
   Eli et ole noudattanut saamaasi neuvoa. Sekö kannatti tulla meille kertomaan?

   Lainaa

  20. Minä itte 29.5.2018 6:35
   Tulos: +98 (100 ääntä)
   Voi Mikaelaa. Jotenkin en usko, että keskimääräistä lapsetonta ahdistaa se, että joku huolehtii lisääntymisterveydestään. Lähinnä riepoo se, ettei ehkäistä jos elämäntilanne ei salli lasta. Mutta mitä minä mistään tiedän kun on kokemusta sekä primääristä että sekundaarisesta lapsettomuudesta. ;P

   Lainaa

  21. Kilokalori 29.5.2018 6:38
   Tulos: +210 (210 ääntä)
   Jaahas että ehkäisykin on nykyisin abortti, jos pessaarilla tai kortsulla estetään hedelmöittyminen... jotenkin kuvittelisin, että niitä (ei-)kaivattuja adoptiolapsia tulisi markkinoille enemmän, jos jengi peuhais ja kortsut hajoilis, kuin että istutaan jalat ristissä. Miehille vaan happy fapp, muistakaa että ne pikkuriikkiset vauvat tippuu kuolemaansa teidän munan päästä.

   Lainaa

  22. Suffragetti 29.5.2018 6:47
   Tulos: -77 (89 ääntä)
   Petkele: Eihän pidättäytyminenkään mitään auta, kun se munasolu menee hukkaan, eikä se lapsi kovasta halustakaan pääse syntymään. Entä ne sadattuhannet siittiöt? Miksi kukaan ei ajattele isiä?
   Hedelmöityskilinikalle hoitoon siitä, jos siittiöitä tulee sinulta vain sadoissa tuhansissa laskettava määrä per purkaus. Sinulla on kertaluokka aivan pielessä.

   Lainaa

  23. Tulos: +71 (79 ääntä)
   PerspⅰIIu ja hyvät vⅰtut: Ei niit lapsia tarvita tässä maailmassa niin paljon.
   Tyhmiä aikuisia voisi vähentää. Mikaela varmaan kittaa litroittain hopeavettä.

   Lainaa

  24. Siellä sanat missä mieli 29.5.2018 7:42
   Tulos: +89 (101 ääntä)
   Suffragetti: nekrofiilien oikeuksiinkin,
   Miten keksit tuosta nekrofiilit? Jotenkin yhdistit oikeuksien antamisen hyväksikäyttöön. Parempi esimerkki tilanteesta olisi, että mainittu jo valmiiksi kuollut ruumis saa "oikeuden elämään" (jos ei tunnusteta että elämä päättyy tietoisuuden päätyttyä) ja sen vuoksi ruumista ei saa haudata tms. vaan sen pitää yhä saada makoilla rauhassaan ja nauttia vaikka radion klassisesta musiikista.

   Lainaa

  25. Tulos: +181 (183 ääntä)
   Titaani: Juu eihän se 9kk raskausaika haittaa yhtään kun lapsen voi sitten synnytyksen jälkeen lahjoittaa pois
   Ja päälle vielä jälkivuoto, jälkisupistukset ja muu toipuminen, mahdolliset vauriot omassa kehossa tai (erittäin harvinainen, mutta mahdollinen) kuolema.

   Lainaa

  26. Tulos: +65 (67 ääntä)
   kfrme: älkää miehet myöskään runkatko – se on jo massamurha.
   Joillekin se jää murhan yritykseksi.

   Lainaa

  27. Tulos: +124 (124 ääntä)
   Puluparka: Siis Mikaela ilmeisesti luulee, että adoptiojonot ovat sen vuoksi niin pitkät, koska adoptoitavia lapsia ei ole tarpeeksi? Voi että, olisikin noin, mutta turhan optimistinen ajatus.
   Ei kun ne on_lahjoitettavia_lapsia =)

   Lainaa

  28. Tulos: +117 (117 ääntä)
   Tehdään vaan lapsia ja lahjoitetaan niitä ympäri maailmaa. Vähän loistava idea. Mikaela varmaan on ensimmäisenä antamassa oman lapsensa jos sattuu useamman kuin yhden saamaan? Eihän Mikaela vaan ole ehkäisyä käyttänyt?

   Lainaa

  29. Tulos: +108 (110 ääntä)
   Eipä taida Mikaelalle olla ihan selvillä toi pessaarin toimintamekanismikaan...

   Lainaa

  30. Tulos: +91 (103 ääntä)
   Puluparka: Siis Mikaela ilmeisesti luulee, että adoptiojonot ovat sen vuoksi niin pitkät, koska adoptoitavia lapsia ei ole tarpeeksi? Voi että, olisikin noin, mutta turhan optimistinen ajatus.
   Hiukan faktaa tähän väliin: - Kyllä, noin 15% kaikista pariskunnista kärsii hedelmätttömyydestä. - Kyllä, adoptiolapsista on aina huutava pula. Suomessa tehdään vuosittain nopin 300 kotimaan adoptiota ja kun ei adoptoitavia lapsia enempää ole, vajaa sata adoptiolasta tuodaan vielä ulkomailta ja silti todella moni jää ilman. - Huostaanotettuja lapsia taas on aivan liikaa koska useimmat haluavat adoptoida omaksi eikä vain hoitaa enemmän tai vähemmän väliaikaisesti "toisen lasta". Huostaanotettuja on sekä pitkäaikaissijoitettuja että lyhyemmäksi aikaa tyyliin "kriisin yli" sijoitettavia joista etenkin jälkimmäisille ei tahdo olla tarpeeksi sijoituspaikkoja. Eli kyllä, adoptiojonot ovat kyllä oikeasti pitkiä siksi että adoptoitavia lapsia on kourallinen ja hedelmättömyysongelmaisia tolkuttomasti. Vaan onko tämä peruste jättää ehkäisy pois ja alkaa lisääntyä ja täyttää maa ja lahjoittaa lapsensa Mikaelalle (joka selvästikin on katkera hedelmättömyysongelmainen rouva)? No eipä tietenkään.

   Lainaa

  31. Kilokalori 29.5.2018 8:59
   Tulos: +136 (142 ääntä)
   Iso Hoo: Hiukan faktaa tähän väliin: - Kyllä, noin 15% kaikista pariskunnista kärsii hedelmätttömyydestä. - Kyllä, adoptiolapsista on aina huutava pula. Suomessa tehdään vuosittain nopin 300 kotimaan adoptiota ja kun ei adoptoitavia lapsia enempää ole, vajaa sata adoptiolasta tuodaan vielä ulkomailta ja silti todella moni jää ilman. - Huostaanotettuja lapsia taas on aivan liikaa koska useimmat haluavat adoptoida omaksi eikä vain hoitaa enemmän tai vähemmän väliaikaisesti “toisen lasta”. Huostaanotettuja on sekä pitkäaikaissijoitettuja että lyhyemmäksi aikaa tyyliin “kriisin yli” sijoitettavia joista etenkin jälkimmäisille ei tahdo olla tarpeeksi sijoituspaikkoja. Eli kyllä, adoptiojonot ovat kyllä oikeasti pitkiä siksi että adoptoitavia lapsia on kourallinen ja hedelmättömyysongelmaisia tolkuttomasti. Vaan onko tämä peruste jättää ehkäisy pois ja alkaa lisääntyä ja täyttää maa ja lahjoittaa lapsensa Mikaelalle (joka selvästikin on katkera hedelmättömyysongelmainen rouva)? No eipä tietenkään.
   Nyt vähän pinkillä värikynällä taas väritetty... Lopullisesti huostaanotetuille lapsille ei löydy adoptoijaa, koska jokainen Mikaelan kaltainen vauvahormonipää haluaa adoptoida vain Söpöjä Vauvoja. Jo 2-vuotiaita palautellaan takaisin sijaiskoteihin perhekokeiluista, koska ei ookaan söpöjä vaaveja ja niillä on jo oma tahto. Jos sydämessään haluaa auttaa lapsia ja on valmis adoptoimaan vanhemman lapsen kuin vauvan, niin adoptoitavista lapsista ei ole pulaa. 5-7-vuotiaita on jonoksi joka maakunnassa. Tiedän, koska pari tuttuani on huostaanoton sijaisperheinä. Mikä pettymys se on ymmärrysikäiselle lapselle, kun perhe ei häntä haluakaan. Lapsen pettymystä vierestä nähneenä, vie suomut silmiltä näitä "oi Minä haluan tehdä Hyvää ja adoptoida vaavin"-idiootteja kohtaan.

   Lainaa

  32. Tulos: +117 (117 ääntä)
   No siinähän Mikaela sitten itse ryhtyy synnytystalkoisiin ja alkaa tekemään liukuhihnatuotantona lapsia lapsettomille, jos tämä kerran on hänen mielestään niin loistava idea.

   Lainaa

  33. Tulos: +101 (101 ääntä)
   Kilokalori: Nyt vähän pinkillä värikynällä taas väritetty… Lopullisesti huostaanotetuille lapsille ei löydy adoptoijaa, koska jokainen Mikaelan kaltainen vauvahormonipää haluaa adoptoida vain Söpöjä Vauvoja. Jo 2-vuotiaita palautellaan takaisin sijaiskoteihin perhekokeiluista, koska ei ookaan söpöjä vaaveja ja niillä on jo oma tahto. Jos sydämessään haluaa auttaa lapsia ja on valmis adoptoimaan vanhemman lapsen kuin vauvan, niin adoptoitavista lapsista ei ole pulaa. 5-7-vuotiaita on jonoksi joka maakunnassa. Tiedän, koska pari tuttuani on huostaanoton sijaisperheinä. Mikä pettymys se on ymmärrysikäiselle lapselle, kun perhe ei häntä haluakaan. Lapsen pettymystä vierestä nähneenä, vie suomut silmiltä näitä “oi Minä haluan tehdä Hyvää ja adoptoida vaavin”-idiootteja kohtaan.
   Kiitos vinkistä. Kunhan tästä vauvavuodesta selviän, haluaisin ehdottomasti adoptoida isomman lapsen kuin vauvan, jos tuolle vielä sisarus halutaan.

   Lainaa

  34. Tulos: +80 (82 ääntä)
   Montakohan lasta Mikaelalla on? Ja montako on lahjoittanut jo eteenpäin? Vai voikohan olla, ettei ole vielä löytänyt miestä, joka suostuu harrastamaan seksiä kanssaan?

   Lainaa

  35. Tulos: +145 (147 ääntä)
   Olen törmännyt aikuisiin töissäkäyviin ihmisiin, jotka ovat luulleet, että ehkäisy ja raskaudenkeskeytys ovat sama asia tai että 2000-luvun Suomessa adoptoitavat lapset käydään valitsemassa orpokodista samaan tyyliin kuin jossain 1700-luvulle sijoittuvassa elokuvassa. Osa ihmisistä on niin käsittömättömän pihalla, ettei sitä normaalijärkinen pysty edes kuvittelemaan.

   Lainaa

  36. Tulos: +28 (52 ääntä)
   Kilokalori: Nyt vähän pinkillä värikynällä taas väritetty… Lopullisesti huostaanotetuille lapsille ei löydy adoptoijaa, koska jokainen Mikaelan kaltainen vauvahormonipää haluaa adoptoida vain Söpöjä Vauvoja. Jo 2-vuotiaita palautellaan takaisin sijaiskoteihin perhekokeiluista, koska ei ookaan söpöjä vaaveja ja niillä on jo oma tahto. Jos sydämessään haluaa auttaa lapsia ja on valmis adoptoimaan vanhemman lapsen kuin vauvan, niin adoptoitavista lapsista ei ole pulaa. 5-7-vuotiaita on jonoksi joka maakunnassa. Tiedän, koska pari tuttuani on huostaanoton sijaisperheinä. Mikä pettymys se on ymmärrysikäiselle lapselle, kun perhe ei häntä haluakaan. Lapsen pettymystä vierestä nähneenä, vie suomut silmiltä näitä “oi Minä haluan tehdä Hyvää ja adoptoida vaavin”-idiootteja kohtaan.
   Tässä menee nyt kaksi asiaa sekaisin. Useimmat eivät kuitenkaan adoptoi 100 % maailmaa tai kaltoinkohdeltua lasta pelastaakseen vaan päällimmäisenä siksi, että haluavat oman lapsen ja perheen. Siksi he haluavat mieluiten vauvan, jonka kasvua saa seurata aivan alusta asti, johon voi tutustua kunnolla ja jolle voi tarjota parhaan mahdollisen lapsuuden. Tässä ei minusta ole mitään pahaa tai epäloogista vaan ihan järkevää omien rajojen tunnistamista. Toinen ryhmä on sitten nämä lapsenpalauttelijat, jotka ajattelevat pääsevänsä "helpolla" kun eivät ota vauvaa. Samantyyppiset ihmiset myös myyvät koiransa 6kk jälkeen, kun ei se enää olekaan söpö pentu.

   Lainaa

  37. Tulos: +82 (82 ääntä)
   Maria: Ihan Mikaelan kiusaksi en ikinä tee yhtäkään lasta. Ei sillä että olisin lapsia halunnut muutenkaan, mutta nyt en ainakaan niitä hanki.
   Minä puolestani sain tällaisen inspiraation, että voisin hankkia 15 lasta ja pakottaa Mikaelan adoptoimaan ne kaikki.

   Lainaa

  38. Tulos: -13 (39 ääntä)
   kfrme: älkää miehet myöskään runkatko – se on jo massamurha.
   No mikäs se sitte on jos emäntä nielee?

   Lainaa

  39. Tulos: +50 (56 ääntä)
   Kilokalori: Nyt vähän pinkillä värikynällä taas väritetty… Lopullisesti huostaanotetuille lapsille ei löydy adoptoijaa, koska jokainen Mikaelan kaltainen vauvahormonipää haluaa adoptoida vain Söpöjä Vauvoja. Jo 2-vuotiaita palautellaan takaisin sijaiskoteihin perhekokeiluista, koska ei ookaan söpöjä vaaveja ja niillä on jo oma tahto. Jos sydämessään haluaa auttaa lapsia ja on valmis adoptoimaan vanhemman lapsen kuin vauvan, niin adoptoitavista lapsista ei ole pulaa. 5-7-vuotiaita on jonoksi joka maakunnassa. Tiedän, koska pari tuttuani on huostaanoton sijaisperheinä. Mikä pettymys se on ymmärrysikäiselle lapselle, kun perhe ei häntä haluakaan. Lapsen pettymystä vierestä nähneenä, vie suomut silmiltä näitä “oi Minä haluan tehdä Hyvää ja adoptoida vaavin”-idiootteja kohtaan.
   Olisit itse ollut värittämättä. Toki on totta, että vauvoille on enemmän ottajia kuin vanhemmille lapsille. Osaltaan se johtuu siitä, että Suomessa ei ole virallisesti mitään "lopullista huostaanottoa" jolloin lapsen voisi adoptoida. Ketään lasta ei voi adoptoida ellei häntä ole vauvana adoptoitavaksi annettu. Huostaanoton jälkeen kyseessä on aina sijaisvanhemmus, jossa ylläpidetään suhteita biologisiin vanhempiin ja pyritään palauttamaan lapsi heille. Toki useinkaan lasta ei palauteta, koska biovanhemmat ovat niin umpisurkeita, mutta silti ongelmaisten biovanhempien ja lastensuojelun kanssa pitää pallotella kunnes lapsi on aikuinen. Samasta syystä huostaanotto on aina viimeinen keino ja lapset joutuvat olemaan aivan liian kauan kamalissa olosuhteissa tai palaamaan niihin. Mikäli sijaisvanhempi taas päättää olla pitämättä lasta, se on tietenkin hirveä tragedia, mutta usein johtuu siitä, että lapsi on biovanhempien toimien johdosta niin ongelmainen että sijaisvanhempi ei pysty häntä hoitamaan, varsinkaan jos on lähtenyt mukaan "rakkaus parantaa" -meiningillä. Lähtökohtaisesti valmennus ja huolellinen ennakkotutkimus kyllä pitävät tällaiset tapaukset harvinaisina. TLDR: Huostaanotettua lasta ei voi koskaan adoptoida, Suomessa ei todellakaan ole yhtään ilman kotia jäävää adoptoitavaa lasta. Sijaisperheitä sen sijaan kaivattaisiin lisää.

   Lainaa

  40. Tulos: +18 (38 ääntä)
   Henkilönä, joka ei pidä lapsista eikä IKINÄ halua lapsia; vedä Mikaela ***** päähäs :)

   Lainaa

  41. Tulos: +31 (55 ääntä)
   Miu: Minä puolestani sain tällaisen inspiraation, että voisin hankkia 15 lasta ja pakottaa Mikaelan adoptoimaan ne kaikki.
   Vihaatko niin paljon omia tulevia lapsiasi?

   Lainaa

  42. Seppo Saviniemi 29.5.2018 11:03
   Tulos: +94 (96 ääntä)
   Eihän siittiöistäkään pääse kuin yksi miljoonista hedelmöittämään sen munasolun, joten pitäisi myös varmistaa, että ne muut siittiöt ei mene hukkaan. Siinä insinöörille hommaa.

   Lainaa

  43. Tulos: +63 (73 ääntä)
   Irene: No mikäs se sitte on jos emäntä nielee?
   Siitä päästäänkin jo sitten kannibalismin äärelle

   Lainaa

  44. Tulos: +32 (40 ääntä)
   Irene: No mikäs se sitte on jos emäntä nielee?
   Kannibalismia.

   Lainaa

  45. Tulos: +63 (63 ääntä)
   Vahva The Handmaid's tale -henki tässä.

   Lainaa

  46. Suffragetti 29.5.2018 12:07
   Tulos: -105 (135 ääntä)
   Jossu: Henkilönä, joka ei pidä lapsista eikä IKINÄ halua lapsia; vedä Mikaela ***** päähäs
   Sen voin ymmärtää, että jokainen ei halua lapsia. Mutta sillä, joka ei pidä lapsista on jotain kliinisesti vialla. Sama kuin sanoisi, ettei pidä vammaisista tai mustista. Sillä erotuksella, että lapsista ilmeisesti ei hävetä sanoa noin. Noista muista, kun tuon sanoisi, niin ainakin tällä palstalla tulisi nopeasti lynkatuksi.

   Lainaa

  47. Tulos: +64 (64 ääntä)
   Mikaela on ottanut synnytystalkoot™ hyvinkin vakavasti.

   Lainaa

  48. Tulos: +46 (46 ääntä)
   Mua pelottaa että tällasia ihmisiä on oikeasti olemassa. Mikä noissa on mennyt niin pahasti vialla että ajatusmaailma on tollanen?

   Lainaa

  49. Seppo Saviniemi 29.5.2018 13:32
   Tulos: +61 (65 ääntä)
   Suffragetti: Sen voin ymmärtää, että jokainen ei halua lapsia. Mutta sillä, joka ei pidä lapsista on jotain kliinisesti vialla. Sama kuin sanoisi, ettei pidä vammaisista tai mustista. Sillä erotuksella, että lapsista ilmeisesti ei hävetä sanoa noin. Noista muista, kun tuon sanoisi, niin ainakin tällä palstalla tulisi nopeasti lynkatuksi.
   Se, että ei pidä jostain ei ole sama asia kuin, että vihaisi sitä. Ja Feissarimokista tosiaan en tiedä, mutta ei nyt ole mitenkään tavatonta, intarwebissä tai edes sen ulkopuolella, että joku ei tosiaan pidä noista kahdesta mainitsemastasi ihmisryhmästä.

   Lainaa

  50. Tulos: +37 (37 ääntä)
   "Lahjoittaa lapsia"

   Lainaa

  51. Tulos: -28 (38 ääntä)
   Vaikka tuo kirjoittaa tosiaan Gileadin hengessä, niin jonkinlaista empatiaa onnistuu herättämään. Tällaisena tavallisena perheenisänä on vaikea kuvitella sitä tuskaa, jonka lapsettomuus aiheuttaa.

   Lainaa

  52. Tulos: +23 (37 ääntä)
   Suffragetti: Sen voin ymmärtää, että jokainen ei halua lapsia. Mutta sillä, joka ei pidä lapsista on jotain kliinisesti vialla. Sama kuin sanoisi, ettei pidä vammaisista tai mustista. Sillä erotuksella, että lapsista ilmeisesti ei hävetä sanoa noin. Noista muista, kun tuon sanoisi, niin ainakin tällä palstalla tulisi nopeasti lynkatuksi.
   Eihän tähän voi vetää lapsenvihaaja ja rasistikorttia, tuskin itsekään pidät kaikista ihmisistä, viis siitä mikä onkaan se, mikä ärsyttää. Kaikki eivät pidä lapsista, jotkut eivät mustista, jotkut eivät lihavista, jotkut eivät vammaisista, jotkut eivät vaalea ihoisista ja niin edelleen. Se, ettei niistä lapsista pidä, ei tee kenestäkään lapsien vihaajaa tai muutakaan. Ja kyllä, pidän itse lapsista, riippuen lapsesta.

   Lainaa

  53. Tulos: +35 (59 ääntä)
   Lapsella jota ei ole vielä edes olemassa ei ole mitään oikeuksia. Muutenhan voitaisiin väittää että jäämällä sinkuksi, pidättäytymällä seksistä tai olemalla impotentti tai hedelmätön syyllistyy miljooniin murhiin. Kyllä minun järkeni mukaan lapsen oikeus syntyä alkaa vasta siitä kun hedelmöitys on tapahtunut.

   Lainaa

  54. Suffragetti 29.5.2018 15:43
   Tulos: -35 (57 ääntä)
   Seppo Saviniemi: Se, että ei pidä jostain ei ole sama asia kuin, että vihaisi sitä. Ja Feissarimokista tosiaan en tiedä, mutta ei nyt ole mitenkään tavatonta, intarwebissä tai edes sen ulkopuolella, että joku ei tosiaan pidä noista kahdesta mainitsemastasi ihmisryhmästä.
   En minä väittänytkään, että ei-pitäminen ja vihaaminen ovat sama asia. Kumoat olkiukon, jos argumentoit minua vastaan tuollaisella. Pointtini oli, että kumma kyllä jotkut - kuten kommentoimani Jossu -ajattelevat että on okei sanoa ettei pidä lapsista ja siinä tulee ilmaistua vain preferenssi. Mutta harvapa ajattelee, että on okei kertoa ettei pidä vammaisista tai mustista. Väitteen vastaanotto on välittömästi toinen. Kokeile vaikka itse ja sano työkaverillesi ettet pidä vammaisesti. Et uskalla edes kokeilla...

   Lainaa

  55. Suffragetti 29.5.2018 15:45
   Tulos: -23 (33 ääntä)
   Diipadaa: Eihän tähän voi vetää lapsenvihaaja ja rasistikorttia, tuskin itsekään pidät kaikista ihmisistä, viis siitä mikä onkaan se, mikä ärsyttää. Kaikki eivät pidä lapsista, jotkut eivät mustista, jotkut eivät lihavista, jotkut eivät vammaisista, jotkut eivät vaalea ihoisista ja niin edelleen. Se, ettei niistä lapsista pidä, ei tee kenestäkään lapsien vihaajaa tai muutakaan. Ja kyllä, pidän itse lapsista, riippuen lapsesta.
   Ei tässä ollut kyse yksittäisistä ihmisistä eikä vihaamisesta. Et oikein ymmärtänyt lukemaasi.

   Lainaa

  56. Tulos: -16 (34 ääntä)
   Tolla Mikaelan rikkinäisellä logiikalla miehet ei saa runkata, koska joku niistä siittiöistä olis voinu haluta syntyä lapseksi. Et pitää pidättäytyä siitäki ja antaa kassien räjähtää. Noin vajaille ihmisille ei kyllä mitään lapsia sais antaa vaikka ne jonottas ikuisesti. Ja pitäs huolehtia siitä, etteivät myöskään pysty vahingossakaan itse lisääntymään. Tollanen typeryyshän voi olla perinnöllistä. Kaikilta joiden ÄO jää alle 100, pitäs estää lisääntyminen, tai ainaki rajottaa se vaan yhteen lapseen.

   Lainaa

  57. Tulos: -6 (12 ääntä)
   Bruuno: Tolla Mikaelan rikkinäisellä logiikalla miehet ei saa runkata, koska joku niistä siittiöistä olis voinu haluta syntyä lapseksi. Et pitää pidättäytyä siitäki ja antaa kassien räjähtää.
   Tämä ei taida Bruuno koskaan koskettaa sinua. :-)

   Lainaa

  58. purppurakruunu 29.5.2018 16:46
   Tulos: +54 (62 ääntä)
   Suffragetti: Et uskalla edes kokeilla…
   Se, että ei pidä lapsista tai et halua viettää heidän kanssaan aikaa, ei estä ihmistä toimimasta asiallisesti yhteiskunnassa. Lapsia ei ole ikinä lynkattu, kaasutettu, eikä ihmisiä ole kielletty lisääntymstä siksi, että valtaapitävät eivät pidä lapsista. Sun vertailukohteet on niin kaukana todellisuudesta, että ne ei ansaitse edes toistoa. Mitä lainattuun osuuteen tulee: itse en mene kokeilemaan, koska itselleni toivottu reaktio olisi kovat sanktiot. Oot jo lähtökohtaisesti väärässä olettaessasi, että ihmiset eivät ole rasistisia, ableistisia paskoja vain, koska niitä pelottaa: jotkut ihmiset ihan oikeasti välittävät toisistaan. Sitä kutsutaan empatiakyvyksi, on ollut aika iso juttu ihmislajin selviytymisessä.

   Lainaa

  59. Tulos: +35 (35 ääntä)
   Lapsen lahjoittaminen, huoh... Ihan kuin ihmisarvo alkaisi vasta täysi-ikäistyttyä.

   Lainaa

  60. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Hassu universumi. Pohdin eilen ehkäisymenetelmiä ja minulle kerrottiin ensi kerran tuosta Caya-pessaarista. Siis eilen. Ja nyt tämä hyppää täällä silmille. Hassua.

   Lainaa

  61. Suffragetti 29.5.2018 19:03
   Tulos: -43 (55 ääntä)
   purppurakruunu: Se, että ei pidä lapsista tai et halua viettää heidän kanssaan aikaa, ei estä ihmistä toimimasta asiallisesti yhteiskunnassa. Lapsia ei ole ikinä lynkattu, kaasutettu, eikä ihmisiä ole kielletty lisääntymstä siksi, että valtaapitävät eivät pidä lapsista. Sun vertailukohteet on niin kaukana todellisuudesta, että ne ei ansaitse edes toistoa. Mitä lainattuun osuuteen tulee: itse en mene kokeilemaan, koska itselleni toivottu reaktio olisi kovat sanktiot. Oot jo lähtökohtaisesti väärässä olettaessasi, että ihmiset eivät ole rasistisia, ableistisia paskoja vain, koska niitä pelottaa: jotkut ihmiset ihan oikeasti välittävät toisistaan. Sitä kutsutaan empatiakyvyksi, on ollut aika iso juttu ihmislajin selviytymisessä.
   Siinä mitä ilmeisemmin yksi, joka ei pidä lapsista ja joka ei myöskään pidä siitä, että mielipidettään verrataan vammaisista tai mustista pitämättömyyteen. Eihän vammaisista tai mustista pitämättömyyskään estä toimimasta asiallisesti yhteiskunnassa. Miksi estäisi? Luettelet yksipuolisesti esimerkkejä vammaisiin ja mustiin kohdistuneista väärinkäytöksistä ja yrität rajata lapsiin vastaavasti kohdistuneita ulos samanlaisesta tarkastelusta puhumalla valtaapitävistä. Ihan kuin olisin väittänyt Jossua valtaapitäväksi. Minulle on ilmiselvää ettet pysty perustelemaan miksi lapsista pitämättömyyttään saa julkituoda, mutta vammaisista tai mustista ei samaa saa sanoa. Vetoamisesi identiteettipoliittiseen uhriryhmittelyyn on toki modernia, mutta silti asiaankuulumatonta. Se että edes vetoat sellaiseen kertoo kyvyttömyydestäsi osoittaa mitään oikeaa syytä esiin nostamalleni havainnolle.

   Lainaa

  62. Arkkienkeli 29.5.2018 20:12
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Mikaela pihtaa sitten loppuelämänsä. Ja kuolee myös yksin.

   Lainaa

  63. Tulos: +59 (65 ääntä)
   Suffragetti: Sen voin ymmärtää, että jokainen ei halua lapsia. Mutta sillä, joka ei pidä lapsista on jotain kliinisesti vialla. Sama kuin sanoisi, ettei pidä vammaisista tai mustista. Sillä erotuksella, että lapsista ilmeisesti ei hävetä sanoa noin. Noista muista, kun tuon sanoisi, niin ainakin tällä palstalla tulisi nopeasti lynkatuksi.
   Lapset eivät ihmisryhmänä ole mustiin tai vammaisiin verrattavissa, sillä lapsuus ei ole yksilön ominaisuus toisin kuin ihonväri tai vammaisuus. Lapsuus on ohimenevä elämänvaihe, jonka kaikki ovat kokeneet, mutta ihonväri/vammaisuus ovat pysyviä piirteitä.

   Lainaa

  64. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Puluparka: Siis Mikaela ilmeisesti luulee, että adoptiojonot ovat sen vuoksi niin pitkät, koska adoptoitavia lapsia ei ole tarpeeksi? Voi että, olisikin noin, mutta turhan optimistinen ajatus.
   Joo, jos väkisin haluaa suomalaisen lapsen adoptoida niin niitä ei kyllä riitä ja jonot ovat pitkät, mutta ulkomailta saa adoptoitua paljon helpommin ja siellä olisi paljon lapsia adoptoitavaksi.

   Lainaa

  65. Suffragetti 29.5.2018 22:05
   Tulos: -46 (58 ääntä)
   rebeqqa: Lapset eivät ihmisryhmänä ole mustiin tai vammaisiin verrattavissa, sillä lapsuus ei ole yksilön ominaisuus toisin kuin ihonväri tai vammaisuus. Lapsuus on ohimenevä elämänvaihe, jonka kaikki ovat kokeneet, mutta ihonväri/vammaisuus ovat pysyviä piirteitä.
   Keinotekoinen selitys, sillä vaikka keksimäsi syy on olemassa, ei se millään muotoa ole olennainen. Lapsuus ei substantiivina toki ole ominaisuus, mutta lapsena olo essiivin sijamuodossa sen sijaan on. Yritit harhaanjohtaa kieliopilla, mutta helppohan tuo oli huomata mitä teit. Mitä väliä sillä on, että kyseessä on ohimenevä elämänvaihe eikä pysyvä olotila? Sinun kriteerilläsihän sitä voisi siis sanoa, että minä en pidä muslimeista, koska uskontoahan voi vaihtaa. Minä en pidä maahanmuuttajista, koska kyllähän sitä voi muuttaa pois. Minä en pidä ruotsin kielisistä, koska voihan sitä puhua jotain muuta kieltä... Se vammakin voidaan joskus parantaa. Miten sinun kriteerisi sitten käy? Kuuro voi saada kuulonsa implantilla, halvaantunut liikkumakykynsä leikkauksella. Kaikesta huomaa ettet ole miettinyt kantaasi juuri lainkaan, vaan turvaudut tuohon vanhaan ”pysyviä ominaisuuksia ei saa pilkata, mutta muutettavissa olevia voi” -perusteluun, joka ei oikeastaan perustele mitään vaan on pelkkä väite. Oikeastaan on todella huvittavaa seurata miten palstan milleniaalit yrittävät puolustella miksi lapsista sopii olla pitämättä, mutta mustista ei. Kummassakin tapauksessa mielipide kohdistuu ihmisryhmään, mutta vain toinen mielipide on sopiva julkisesti esitettäväksi.

   Lainaa

  66. purppurakruunu 29.5.2018 22:48
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Suffragetti: Siinä mitä ilmeisemmin yksi, joka ei pidä lapsista ja joka ei myöskään pidä siitä, että mielipidettään verrataan vammaisista tai mustista pitämättömyyteen.
   Ja ekassa lauseessa heti pieleen: itse pidän lapsista, mutta ymmärrän ihmisiä, jotka eivät pidä niistä. Mitä me juuri puhuttiin siitä empatiakyvystä?

   Lainaa

  67. Tulos: +48 (50 ääntä)
   Kyllä lapsettomuusvuosina ihan sydän itki verta joka kerran, kun mietti, että tuollakin taas tuhannet ihmiset estävät ei-toivottujen lasten syntymisen. Maailmassa on ihan liian vähän kaltoin kohdeltuja ja heitteille jätetyjä lapsia, joita kukaan ei ole halunnut.

   Lainaa

  68. Tulos: +40 (46 ääntä)
   Suffragetti: Mitä väliä sillä on, että kyseessä on ohimenevä elämänvaihe eikä pysyvä olotila? Sinun kriteerilläsihän sitä voisi siis sanoa, että minä en pidä muslimeista, koska uskontoahan voi vaihtaa. Minä en pidä maahanmuuttajista, koska kyllähän sitä voi muuttaa pois. Minä en pidä ruotsin kielisistä, koska voihan sitä puhua jotain muuta kieltä…
   Se, että ei pidä lapsista tarkoittaa omalla kohdallani samaa, kuin se, että kaikki kaverini eivät pidä koirista. Minä pidän hyvin paljon koirista, lapset ovat minulle yhdentekeviä. En halua lapsia enkä saa mitään "kiksejä" nähdessäni vauvoja tai kuvia niistä, enkä halua niiden kanssa olla tekemisissä ellei ole aivan pakko. Ehkä se, että ei pidä niistä on voimakas ilmaisu. Parempi olisi varmaankin, että en ole niistä kiinnostunut millään muotoa. Kaverini, jotka eivät pidä koirista eivät luultavastikaan ole oikeasti niistä kovinkaan kiinnostuneita. Liekö evoluutiota (nykyinen ihmismäärä huomioiden) sekin, että lapsista kiinnostumattomia ihmisiä tuntuu olevan enenevässä määrin. Vai johtuuko kaikki vain siitä, että vapaaehtoisesta lapsettomat ovat uskaltautumassa pois kaapeistaan. Oma lapsettomuuspäätökseni "järkyttää" edelleen monia.

   Lainaa

  69. Pauli Lehtonen 30.5.2018 0:17
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Oystein: Minä tilaan seksini aina sukupuolitautien kera.
   Kukas sitä ranujaankaan syö ilman mausteita?

   Lainaa

  70. meikkipossu 30.5.2018 0:22
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Mikaela on hullu. Ihan täysin sekaisin. Sen lisäksi hän on tyhmä, koska puhui kokoajan vaan siitä kuinka ehkäisy on väärin ja lasten tappamista(eli kaikki ehkäisyt) ja sitten sanoi että ei suosittele kenellekään seksin harrastamista sukupuolitautisen kanssa koska "kumi voi rikkoontua".

   Lainaa

  71. Suffragetti 30.5.2018 6:47
   Tulos: -36 (40 ääntä)
   purppurakruunu: Ja ekassa lauseessa heti pieleen: itse pidän lapsista, mutta ymmärrän ihmisiä, jotka eivät pidä niistä. Mitä me juuri puhuttiin siitä empatiakyvystä?
   Minä en ole toistaiseksi sanonut empatiasta sanaakaan, joten pronomineissa sinulla on opeteltavaa. Nyt annat vaikutelman, että mielestäsi kun sinä olet jostain puhunut tarkoittaa se, että molemmat ovat siitä puhuneet. Aika ylimielistä, eikö? Jos teet tuota myös IRL, tulet kulkemaan riidasta riitaan. Toisekseen, empatia tarkoittaa asettumista toisen henkilön asemaan. Sitähän minä juuri tein, joten irvailusi osoittaa ettet oikein ole mieltänyt mitä käyttämäsi sanan sisältö oikeasti on. Empatian kriteerihän ei ole erehtymättömyys. Sinun kohdallasi arvaukseni, ehkä meni pieleen. Se ei kerro empatian, vaan telepatian puuttumisesta. Ymmärrä noiden kahden termin ero, niin viesteihisi tulee hiukan enemmän tolkkua.

   Lainaa

  72. Gage Roundwell 30.5.2018 6:52
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   kfrme: älkää miehet myöskään runkatko – se on jo massamurha.
   Olisi pitäny lukee tää kommentti ennen aamusuihkua.. Miten mä diilaan tän asian kanssa nyt? En voi koskea mihinkään näillä murhaajan käsillä.

   Lainaa

  73. Suffragetti 30.5.2018 7:02
   Tulos: -31 (45 ääntä)
   Tumppu: Se, että ei pidä lapsista tarkoittaa omalla kohdallani samaa, kuin se, että kaikki kaverini eivät pidä koirista. Minä pidän hyvin paljon koirista, lapset ovat minulle yhdentekeviä. En halua lapsia enkä saa mitään “kiksejä” nähdessäni vauvoja tai kuvia niistä, enkä halua niiden kanssa olla tekemisissä ellei ole aivan pakko. Ehkä se, että ei pidä niistä on voimakas ilmaisu. Parempi olisi varmaankin, että en ole niistä kiinnostunut millään muotoa. Kaverini, jotka eivät pidä koirista eivät luultavastikaan ole oikeasti niistä kovinkaan kiinnostuneita. Liekö evoluutiota (nykyinen ihmismäärä huomioiden) sekin, että lapsista kiinnostumattomia ihmisiä tuntuu olevan enenevässä määrin. Vai johtuuko kaikki vain siitä, että vapaaehtoisesta lapsettomat ovat uskaltautumassa pois kaapeistaan. Oma lapsettomuuspäätökseni “järkyttää” edelleen monia.
   Sinun kielenkäyttötavallasi on siis mahdollisista sanoa, etten pidä vammaisista ja mustista ja täsmentää tarkoittavansa ettei pidä heistä kuten jotkut eivät pidä koirista (tai kissoista, rotista...). Miltähän sekin kuulostaisi? ”En pidä vammaisista, kuten koirista ei pidetä. En pidä mustista, millä tarkoitan etten ole heistä kiinnostunut...”. Puhuuko joku muka noin? En oikein usko selitystäsi, että kun joku sanoo minulle ettei pidä koirista tai lapsista niin se tarkoittaa ettei hän ole niistä kiinnostunut. Kuka sanoo ettei pidä linnuista, kun ei vaan ole niistä liiemmin kiinnostunut? Minua ei kiinnosta tämä konsertti, joten kerron etten pidä siitä? Ihmiset kyllä mieltävät noiden termien merkityseron, eivätkä tyypillisesti sekoile niiden käytössä koska tietävät että sellainen aiheuttaisi tarpeetonta sekaannusta. Kuvailemasi kielenkäyttö lienee erittäin harvinaista.

   Lainaa

  74. Tulos: +27 (27 ääntä)
   Lahjoitta... ehkäisy ja abortti vastaiset ihmiset ei loppupeleissä välitä paskakaan niistä lapsista.

   Lainaa

  75. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Maria: Ihan Mikaelan kiusaksi en ikinä tee yhtäkään lasta. Ei sillä että olisin lapsia halunnut muutenkaan, mutta nyt en ainakaan niitä hanki.
   Jospa vielä adoptoisikin vain suomalaissyntyisiä lapsia, vaikkei olisi muuten hankkimassa lapsia ollenkaan, jottei Mikaelalle jäisi yhtään. :D

   Lainaa

  76. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Suffragetti: Siinä mitä ilmeisemmin yksi, joka ei pidä lapsista ja joka ei myöskään pidä siitä, että mielipidettään verrataan vammaisista tai mustista pitämättömyyteen. Eihän vammaisista tai mustista pitämättömyyskään estä toimimasta asiallisesti yhteiskunnassa. Miksi estäisi? Luettelet yksipuolisesti esimerkkejä vammaisiin ja mustiin kohdistuneista väärinkäytöksistä ja yrität rajata lapsiin vastaavasti kohdistuneita ulos samanlaisesta tarkastelusta puhumalla valtaapitävistä. Ihan kuin olisin väittänyt Jossua valtaapitäväksi. Minulle on ilmiselvää ettet pysty perustelemaan miksi lapsista pitämättömyyttään saa julkituoda, mutta vammaisista tai mustista ei samaa saa sanoa. Vetoamisesi identiteettipoliittiseen uhriryhmittelyyn on toki modernia, mutta silti asiaankuulumatonta. Se että edes vetoat sellaiseen kertoo kyvyttömyydestäsi osoittaa mitään oikeaa syytä esiin nostamalleni havainnolle.
   Jos joku päättäisi, että on ok hyljeksiä kaikkia lapsia, kohdella epäkunnioittavasti, hakata, syrjiä ja käyttää vihapuhetta lapsista puhuttaessa, niin yhtälailla sitä katsottaisiin pahalla. Tosin se kuuluisa "en pidä lapsista" useimmiten tarkoittaa, että lapset jollain lailla ahdistavat/ ärsyttävät sen sanojaa, koska ovat (yllätys) lapsia, ja käyttäytyvät ja ajattelevat lasten tavoin. Itse yläasteen aineenopettajana olen pari kertaa kuunnellut luokanopettajien kertomuksia heidän työpäivästään ja kiitellut onneani, ettei minun tarvitse teinien seurassa leikkiä, ottaa syliin äitiä itkeviä oppilaita,

   Lainaa

  77. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Aasdfghjkl: Jos joku päättäisi, että on ok hyljeksiä kaikkia lapsia, kohdella epäkunnioittavasti, hakata, syrjiä ja käyttää vihapuhetta lapsista puhuttaessa, niin yhtälailla sitä katsottaisiin pahalla. Tosin se kuuluisa “en pidä lapsista” useimmiten tarkoittaa, että lapset jollain lailla ahdistavat/ ärsyttävät sen sanojaa, koska ovat (yllätys) lapsia, ja käyttäytyvät ja ajattelevat lasten tavoin. Itse yläasteen aineenopettajana olen pari kertaa kuunnellut luokanopettajien kertomuksia heidän työpäivästään ja kiitellut onneani, ettei minun tarvitse teinien seurassa leikkiä, ottaa syliin äitiä itkeviä oppilaita,
   tai olemaan erotuomarina joissain välituntileikkiriidoissa ja yksinkertaistamaan aivan älyttömästi opetettavia asioita.

   Lainaa

  78. Tulos: +15 (19 ääntä)
   Mikaela on selvästi Soinin kans samassa leirissä. Voiko noin pimeitä ihmisiä oikeasti olla?

   Lainaa

  79. Tulos: +31 (31 ääntä)
   Tuntuu että ehkäisy mielletään aina joksikin nuorten ja vielä lapsettomien jutuksi. Tuttavaperheellä on yhdeksän lasta, en moralisoinut kun päättivät yhdeksännen jälkeen käyttää ehkäisyä.

   Lainaa

  80. Suffragetti 30.5.2018 13:35
   Tulos: -33 (49 ääntä)
   Aasdfghjkl: Jos joku päättäisi, että on ok hyljeksiä kaikkia lapsia, kohdella epäkunnioittavasti, hakata, syrjiä ja käyttää vihapuhetta lapsista puhuttaessa, niin yhtälailla sitä katsottaisiin pahalla. Tosin se kuuluisa “en pidä lapsista” useimmiten tarkoittaa, että lapset jollain lailla ahdistavat/ ärsyttävät sen sanojaa, koska ovat (yllätys) lapsia, ja käyttäytyvät ja ajattelevat lasten tavoin. Itse yläasteen aineenopettajana olen pari kertaa kuunnellut luokanopettajien kertomuksia heidän työpäivästään ja kiitellut onneani, ettei minun tarvitse teinien seurassa leikkiä, ottaa syliin äitiä itkeviä oppilaita,
   ”En pidä vammaisista/mustista, koska he jollain lailla ärsyttävät ja ahdistavat minua ja ovat vammaisia/mustia sekä käyttäytyvät ja ajattelevat vammaisten/mustien tavoin”. ”Onneksi ei tarvitse ottaa itkevää vammaista/mustaa syliin”. Aina vaan menevät paremmiksi selitykset sille miksi toinen lausahdus on ok ja toinen ei. Eiköhän tässä ole tullut varsin selväksi, että lapsista saa sanoa ettei pidä heistä, koska itse haluatte sanoa niin. Vammaisista ja mustista niin ei saa sanoa, koska ette sellaisesta tykkää. Mitään järkevää rajanvetoa noiden ryhmien välille teistä ei saa irti. Kyse on ihan vaan siitä, että haluatte sallia itsellenne sen mitä teette, ettekä halua nähdä omaa asennettanne yhtä rumana kuin jonkun rasistin tai vammaisia syrjivän. Sittenhän teille tulee vaikeuksia, kun joudutte miettimään saatteko sanoa ettette pidä mustista tai vammaisista lapsista... :-)

   Lainaa

  81. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Kiitos Mikaela, nämä kommenttisi vain vahvistivat päätöstäni olla hankkimatta lapsia IKINÄ. Ja ai niin, käytän ehkäisypillereitä, eiks oo kauheeta?!

   Lainaa

  82. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Faktaa: TLDR: Huostaanotettua lasta ei voi koskaan adoptoida, Suomessa ei todellakaan ole yhtään ilman kotia jäävää adoptoitavaa lasta. Sijaisperheitä sen sijaan kaivattaisiin lisää.
   Aikuisadoptio on kuitenkin mahdollinen. Sijaisvanhemmat voivat adoptoida huostaanotetun lapsen, kun tämä tulee täysi-ikäiseksi, jos molemmat osapuolet niin haluavat.

   Lainaa

  83. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Eipä oo pitkä matka enää HBO:n hittisarjan (The Handmaid's Tale) tapahtumiin, jos Mikaela sais päättää :D

   Lainaa

  84. Tulos: -17 (23 ääntä)
   Maria: Ihan Mikaelan kiusaksi en ikinä tee yhtäkään lasta. Ei sillä että olisin lapsia halunnut muutenkaan, mutta nyt en ainakaan niitä hanki.
   Joku 16v teini täällä kitisee?

   Lainaa

  85. Tulos: +9 (17 ääntä)
   Fiksut ihmiset tekevät korkeintaan yhden lapsen, fiksuimmat jättävät kokonaan tekemättä.

   Lainaa

  86. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Angst: Ja päälle vielä jälkivuoto, jälkisupistukset ja muu toipuminen, mahdolliset vauriot omassa kehossa tai (erittäin harvinainen, mutta mahdollinen) kuolema.
   Mahdolliset vauriot? Niitä tulee aina ja kaikille.

   Lainaa

  87. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Tumppu: Se, että ei pidä lapsista tarkoittaa omalla kohdallani samaa, kuin se, että kaikki kaverini eivät pidä koirista. Minä pidän hyvin paljon koirista, lapset ovat minulle yhdentekeviä. En halua lapsia enkä saa mitään “kiksejä” nähdessäni vauvoja tai kuvia niistä, enkä halua niiden kanssa olla tekemisissä ellei ole aivan pakko. Ehkä se, että ei pidä niistä on voimakas ilmaisu. Parempi olisi varmaankin, että en ole niistä kiinnostunut millään muotoa. Kaverini, jotka eivät pidä koirista eivät luultavastikaan ole oikeasti niistä kovinkaan kiinnostuneita. Liekö evoluutiota (nykyinen ihmismäärä huomioiden) sekin, että lapsista kiinnostumattomia ihmisiä tuntuu olevan enenevässä määrin. Vai johtuuko kaikki vain siitä, että vapaaehtoisesta lapsettomat ovat uskaltautumassa pois kaapeistaan. Oma lapsettomuuspäätökseni “järkyttää” edelleen monia.
   Omani ei enää, mutta nyt ovat huolissaan miehestäni joka ei voi saada lapsia kun minä en niitä halua synnyttää. Sinällään hauska juttu, kun mies haluaa lapsia yhtä vähän kuin minä, ellei vielä vähemmän.

   Lainaa

  88. Tulos: +5 (13 ääntä)
   Iso Hoo: Hiukan faktaa tähän väliin: - Kyllä, noin 15% kaikista pariskunnista kärsii hedelmätttömyydestä. - Kyllä, adoptiolapsista on aina huutava pula. Suomessa tehdään vuosittain nopin 300 kotimaan adoptiota ja kun ei adoptoitavia lapsia enempää ole, vajaa sata adoptiolasta tuodaan vielä ulkomailta ja silti todella moni jää ilman. - Huostaanotettuja lapsia taas on aivan liikaa koska useimmat haluavat adoptoida omaksi eikä vain hoitaa enemmän tai vähemmän väliaikaisesti “toisen lasta”. Huostaanotettuja on sekä pitkäaikaissijoitettuja että lyhyemmäksi aikaa tyyliin “kriisin yli” sijoitettavia joista etenkin jälkimmäisille ei tahdo olla tarpeeksi sijoituspaikkoja. Eli kyllä, adoptiojonot ovat kyllä oikeasti pitkiä siksi että adoptoitavia lapsia on kourallinen ja hedelmättömyysongelmaisia tolkuttomasti. Vaan onko tämä peruste jättää ehkäisy pois ja alkaa lisääntyä ja täyttää maa ja lahjoittaa lapsensa Mikaelalle (joka selvästikin on katkera hedelmättömyysongelmainen rouva)? No eipä tietenkään.
   Ja tämän takia mun pitää hankkiutua sitten raskaaksi ja synnyttää vaikka en halua? Tulee eräs tv-sarja elävästi mieleen..

   Lainaa

  89. Tulos: +23 (23 ääntä)
   Yleensä näille nauraa mutta ei voi mitään että lapsettomuudesta kärsineelle meni aika tunteisiin kun joku sanoo että se lapsettomuus on oma vika jos on käyttänyt ehkäisyä ja ei saa hakeutua hoitoihin/surra lapsettomuutta koska "totuus on nyt kerrottu". Näinhän se menee.

   Lainaa

  90. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Suffragetti: Siinä mitä ilmeisemmin yksi, joka ei pidä lapsista ja joka ei myöskään pidä siitä, että mielipidettään verrataan...
   Lopeta toi lässytys jo. Oot koko palstan väsyttävin ääliö. Ikinä. Canna on suhun verrattuna ruudinkeksijä. Ei kukaan jaksa tollasta sivukaupalla kestävää tyhjän nassutusta. Alapeukku

   Lainaa

  91. Ei karhutkaan riehu koko ajan... 9.6.2018 14:30
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Olen ensin 9 kk raskaana, synnytän ja sitte "lahjoitan" lapsen kuin kissanpennun. Helvetin kylmä eukko.

   Lainaa

  92. Tulos: -3 (5 ääntä)
   kfrme: älkää miehet myöskään runkatko – se on jo massamurha.
   Vanha vitsi mutta repesin taas täysin.

   Lainaa

  93. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Mä saatan sairauksieni takia kuolla jos harrastan seksiä, tulen raskaaksi tai synnytän. Olen silti hedelmällisessä iässä, eli nyt mun vaan täytyy hankkiutua raskaaksi niin monta kertaa peräkkäin kuin mahdollista, vaihdevuosiin asti? Pelkästään siksi että esim mun kaveri kärsii lapsettomuudesta, ihan oikeasti haluaa lapsen ja on sitä yrittänyt vuosikausia? Mitä helvettiä on nyt tämä?

   Lainaa

  94. Jankon Betoni 30.3.2019 2:56
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Voi ristus että on pölhöö porukkaa!

   Lainaa

  95. Napakka päärynä 6.8.2020 14:50
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ehkäisy on joskus yhtä hässäkkää. Voi Caya!

   Lainaa

  96. Vuodatettu eläin 21.6.2023 5:53
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mikaela niitä lapsia löytyy hyvin paljon joita voi adoptoida, ei tarvitse yhtään enempää ennenkuin kaikki maailman lapset on adoptoitu.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: lapset, hedelmöitys, pessaari, katumus, adoptio