Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 276

Täällä ei oikein toimi minä-minä-minä-mentaliteetti.
Kirpputorin löytöjä, osa 276

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 36 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +990 (1004 ääntä)
   Onneks Mervi ei anna itsestään yhtään pösilöä vaikutelmaa.

   Lainaa

  2. Tulos: +585 (595 ääntä)
   Mervi, tradenomi ja filosofian maisteri, ei ymmärrä lyhennettä yms., joka siis tarkoittaa yrittäjälle koituvia muita maksuja (yel, muut vakuutukset, kulut...). Suosittelen palaamaan takaisin sinne yrittäjäkurssille.

   Lainaa

  3. Tulos: +339 (347 ääntä)
   Menny Merviltä kyllä ohi kaikki yrittäjyydestä ja verotuksesta - ja lujaa.

   Lainaa

  4. Perspillu ja hyvät vitut 29.5.2018 1:10
   Tulos: +398 (404 ääntä)
   Mervillä on tutkintoja, ja siksi on asiantuntija aivan kaikessa.

   Lainaa

  5. spamminorsu 29.5.2018 1:22
   Tulos: -151 (339 ääntä)
   Tradenomi :DD vittu mikä päiväkoti koko AMK

   Lainaa

  6. Tulos: +259 (315 ääntä)
   spamminorsu: Tradenomi :DD vⅰttu mikä päiväkoti koko AMK
   Oletko käynyt? Voin suositella, tekstis perusteella päiväkodin taso olis oikea.

   Lainaa

  7. Tulos: -215 (313 ääntä)
   railroad: Oletko käynyt? Voin suositella, tekstis perusteella päiväkodin taso olis oikea.
   Voih, kolahtiko?

   Lainaa

  8. Go Mervi go 29.5.2018 2:24
   Tulos: +159 (165 ääntä)
   Ja tää ihminen opettaa yläasteella.......... :)

   Lainaa

  9. Tulos: -16 (110 ääntä)
   Onko Mervi sellainen, joka valittelee kun ei löydä koulutettua miestä? Onhan hän tradenomi ja filosofian maisteri.

   Lainaa

  10. Tulos: +51 (61 ääntä)
   Vähän tulee mieleen se kilahtanut opettaja, koulutetumpi ku muut...

   Lainaa

  11. Määpää 29.5.2018 6:35
   Tulos: +189 (191 ääntä)
   Tosta pullonpalautuskuiteista oli muutama vuosi sitten juttu ja ihmiset tulkkasivat, että nyt se tulee verolliseksi. Oikeastihan asia on niin, että jos kerää pulloja kadulta, niin se on aina ollut verollista. Missään pykälässä ei sanota, että se olisi verotonta, eikä se ole koskaan ollut. Veroton tulo nimenomaan mainitaan erikseen ja jos sitä ei ole mainittu, tulo on veronalaista. Joo ja en ilmoita itse löytypullojen palautusta verottajalle. Työttömyysaikana keräsin aika paljon. Nykyään jätän muille. Omien pullojen palautus taas ei oikein voi olla verollista, koska se on pantti. Käytännössä pullojen palautusta ei kukaan pysty valvomaan.

   Lainaa

  12. Suffragetti 29.5.2018 6:38
   Tulos: -53 (91 ääntä)
   Mervi kuvittelee, että pimeällä taloudella on vain kielteisiä seurauksia. Pimeä talous on talouden toimintaa siinä missä verotettukin ja luo työtä ja varallisuutta. Siitä vain ei mene osaa poliitikkojen kontrolloitavaksi.

   Lainaa

  13. Tulos: +33 (61 ääntä)
   Määpää: Tosta pullonpalautuskuiteista oli muutama vuosi sitten juttu ja ihmiset tulkkasivat, että nyt se tulee verolliseksi. Oikeastihan asia on niin, että jos kerää pulloja kadulta, niin se on aina ollut verollista. Missään pykälässä ei sanota, että se olisi verotonta, eikä se ole koskaan ollut. Veroton tulo nimenomaan mainitaan erikseen ja jos sitä ei ole mainittu, tulo on veronalaista. Joo ja en ilmoita itse löytypullojen palautusta verottajalle. Työttömyysaikana keräsin aika paljon. Nykyään jätän muille. Omien pullojen palautus taas ei oikein voi olla verollista, koska se on pantti. Käytännössä pullojen palautusta ei kukaan pysty valvomaan.
   No itseasissa ei se asia ihan noinkaan mene. Tyhjä pullo on niin vähäarvoinen esine, että se löydettäessä muuttuu löytäjän omaisuudeksi. Yksityishenkilö taas saa myydä verottomasti oman perheensä käytössä olleita tavanomaisia esineitä niin kauan, kuin myyntivoitto ei ylitä 5000 euroa. Muita kuin oman perheen käytössä olleita esineitä (esim. kirppistrokaus) saa myydä verottomasti max. 1000 ei arvosta (siis tuotteiden arvo, ei voitto). Tässä yhteydessä pullojen vieminen panttiautomaattiin voitaneen rinnastaa esim. kirppismyyntiin. Tästä voidaan päätellä, että löydettyjä pulloja saisi palauttaa ainakin tonnin arvosta ja jos oma perhe on vaikka käyttänyt niitä välissä pullosoittimina, niitä voi palautella laillisesti viiden tonnin arvosta. Omia pulloja saa tietenkin palauttaa rajattomasti, koska niistäon jo maksettu pantti, eli voittoa ei synny,

   Lainaa

  14. Tulos: -52 (108 ääntä)
   Tuota... AMK:ssa joutui kyllä tekemään huomattavasti enemmän töitä opintoviikkojen eteen kuin yliopistossa.
   spamminorsu: Tradenomi :DD vⅰttu mikä päiväkoti koko AMK

   Lainaa

  15. Rampe&Naukkis 29.5.2018 9:46
   Tulos: -8 (28 ääntä)
   Ei Mervin titteleillä palkkaa tienata muualla kuin yliopistossa. Onkohan toinen samanlainen siellä koulussa vetänyt yrittäjäkurssitkin?

   Lainaa

  16. Tulos: +75 (83 ääntä)
   Ja minä olen psygologi!

   Lainaa

  17. Muumi (kopio) 29.5.2018 11:01
   Tulos: -107 (117 ääntä)
   150mk tunnista ikkunanpesua? 25mk olisi oikea hinta.

   Lainaa

  18. Tulos: +2 (24 ääntä)
   Merville oikein vaan paskaa loppuelämää.

   Lainaa

  19. Jonttufantti 29.5.2018 12:26
   Tulos: +117 (119 ääntä)
   25 €/h ei ole todellakaan mikään huijarisumma. Yrittäjän asiakkaalta veloittama summa on tietenkin isompi kuin siivoojan tuntipalkka, koska summan pitää kattaa kaikki yrittäjälle koituvat kulut sekä mielellään jättää jotain myös yrittäjän käteen. Kuluja ovat mmm. Yel, tapaturmavakuutus, pesuaineet, bensakulut, puhelinkulut mahdolliset vuokrat yms. Mervi ei tiedä mistä puhuu. T.Kirjanpitäjä/palkanlaskija

   Lainaa

  20. yli opisto hörhö 29.5.2018 12:36
   Tulos: +125 (129 ääntä)
   "Lopetan pösilöiden kanssa keskustelun nyt tähän paikkaan, kun alan huomata että taidankin olla väärässä mutta en vain voi myöntää asiaa. Näin voitan."

   Lainaa

  21. Inssi(AMK)+DI 29.5.2018 14:48
   Tulos: -18 (82 ääntä)
   Kyllä se AMK on aika iisi biisi touhuu verrattuna yliopistoon. Ite kävin AMK:ssa inssin tutkinnon ja jatkoin DI:ksi yliopistos. Vaaditaan aika paljon enemmän töitä yliopistos et saa oikeesti hyvän numeron. AMK:ssa riitti about että osas kirjottaa nimensä oikein tentissä niin vitonen heilahti. Ja opiskelin Suomen "parhaassa" AMK:ssa, millä mittareilla lie mitattu. Toki, AMK:ssa en käyny töissä opintojen ohella, kun taas DI- opintojen aikana kävin. Ne työt ois paremmin sopinu AMK opintojen oheen ku DI-opintojen, koska lukio oli vaativampi kuin AMK.

   Lainaa

  22. Tulos: +14 (32 ääntä)
   Inssi(AMK)+DI: Kyllä se AMK on aika iisi biisi touhuu verrattuna yliopistoon. Ite kävin AMK:ssa inssin tutkinnon ja jatkoin DI:ksi yliopistos. Vaaditaan aika paljon enemmän töitä yliopistos et saa oikeesti hyvän numeron. AMK:ssa riitti about että osas kirjottaa nimensä oikein tentissä niin vitonen heilahti. Ja opiskelin Suomen “parhaassa” AMK:ssa, millä mittareilla lie mitattu. Toki, AMK:ssa en käyny töissä opintojen ohella, kun taas DI- opintojen aikana kävin. Ne työt ois paremmin sopinu AMK opintojen oheen ku DI-opintojen, koska lukio oli vaativampi kuin AMK.
   Sama homma. AMK-inssi+DI ja yliopistossa sai oikeasti tehdä töitä yli 4 keskiarvoa varten, kun AMK:ssa se tuli pyytämättä. Molempien ohella tein töitä.

   Lainaa

  23. Arkkienkeli 29.5.2018 19:58
   Tulos: +32 (48 ääntä)
   Samaan aikaan finnit huutelee keskustelupalstoilla työttömille että yrittäkää. Ja sitten kun yrittää, niin samat pellehermannit odinin sotilaat käsi ojossa valittavat siitä yrittämisestä.

   Lainaa

  24. Yrittäjäkurssin käynyt, lähes yrittäjä siis itsekin 29.5.2018 22:56
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Jonttufantti: 25 €/h ei ole todellakaan mikään huijarisumma. Yrittäjän asiakkaalta veloittama summa on tietenkin isompi kuin siivoojan tuntipalkka, koska summan pitää kattaa kaikki yrittäjälle koituvat kulut sekä mielellään jättää jotain myös yrittäjän käteen. Kuluja ovat mmm. Yel, tapaturmavakuutus, pesuaineet, bensakulut, puhelinkulut mahdolliset vuokrat yms. Mervi ei tiedä mistä puhuu. T.Kirjanpitäjä/palkanlaskija
   Minä jotenkin oletin, että 25 euroa tunnissa olisi epäilyttävän halpa hinta ja siksi huijarisumma, sillä eihän siitä jää yrittäjälle/työntekijälle yhtään mitään.

   Lainaa

  25. Tulos: +24 (36 ääntä)
   Some how rouva Huhtasaarikin on erityisopettaja, joten filosofian maisteri ei ole mikään meriitti

   Lainaa

  26. Gage Roundwell 30.5.2018 6:46
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   35€+alv on sellainen summa jonka alle ei oikein kannata työstä laskuttaa. Pienemillä summilla on hankala kattaa kaikkia kuluja. Tradenomin paperit tuli AMKsta ilman yhteenkään tenttiin lukemista, lopputyö oli ainio asia jota tein myös kotona.

   Lainaa

  27. Tulos: +14 (14 ääntä)
   25 e voi olla kallis vain pimeänä, eikä se ole silloinkaan paha. Entinen siivoojatuttavani tarjosi innokkaasti kerrostalokämppien siivousta parillakympillä pimeästi.

   Lainaa

  28. Vesa-Matti Lordi 30.5.2018 12:40
   Tulos: -9 (19 ääntä)
   Ilmoituksessa lukee kysy lisää, ja kun niin tehdään alkaa sota. WTF?

   Lainaa

  29. Arthur Brown 31.5.2018 1:22
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Määpää: Tosta pullonpalautuskuiteista oli muutama vuosi sitten juttu ja ihmiset tulkkasivat, että nyt se tulee verolliseksi. Oikeastihan asia on niin, että jos kerää pulloja kadulta, niin se on aina ollut verollista.
   Verollista kyllä, mutta veroa kannetaan vasta kun tulot palautuksista ylittävät yli 5000 e vuodessa. Tosin, tässä pitää kerätä pullot kodin kautta... :-D Sattumalta, joku demariedustaja – olisiko ollut Tytti Tuppurainen? – esitti nykyhallituksen aikaan tämän idiotismin poistamista. Menikö tämä norminpurku läpi? No ei mennyt. Mitä taas tulee mokaan, niin 25 e/h tunti tuloista jää kyllä aika paljon enemmän käteen jos pitää homman pienimuotoisena (liikevaihto alle 10 000 e vuodessa, ja lafkan tulos alle 7600 e vuodessa). Jos rajojen alla pysyy, niin ainoat verot menevät normaalin ansioverotuksen mukaan ( eikä yrittäjän (yleensä toiminimen alla) tarvitse maksaa mitään eläkemaksuja. Käytännössä tuosta jäänee pienyrittäjälle reilut 15 e/tunti kun kaikki kulut ja verot on vähennetty, eli n. 30-50 % enemmän kuin perusikkunanpesijälle työläisenä. Hieman pitää kyllä kirjanpitoa opiskella, ja muistaa tehdä kaikki vähennykset – esim. se teipattu auto tavaroiden roudaamiseen ja sillä tehtävät työajot. Mahdollisia starttirahoja unohtamatta.

   Lainaa

  30. Tulos: +8 (18 ääntä)
   Gage Roundwell: 35€+alv on sellainen summa jonka alle ei oikein kannata työstä laskuttaa. Pienemillä summilla on hankala kattaa kaikkia kuluja. Tradenomin paperit tuli AMKsta ilman yhteenkään tenttiin lukemista, lopputyö oli ainio asia jota tein myös kotona.
   Huhhuh: Sama homma. AMK-inssi+DI ja yliopistossa sai oikeasti tehdä töitä yli 4 keskiarvoa varten, kun AMK:ssa se tuli pyytämättä. Molempien ohella tein töitä.
   En tiiä missä AMK:ssa te ootte oikeen opiskelleet. Kyllä minä + kaikki tietämäni opiskelijatuttavat ovat joutuneet lukemaan suurimpaan osaa tenttejä mikäli haluavat paremman arvosanan kuin 1 tai 2. Terveisin Mikkelissä opiskellut insinööri.

   Lainaa

  31. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Tämä jälleen kerran kaataa sen, että paljon kouluttautuneet olisivat viisaita.

   Lainaa

  32. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Ennemmin ottaisin laillisesti niin voisin vähentää kotitalousvähennyksellä puolet hinnasta verotuksessa. Ei pimeästi kannattaisi 10€ enempää maksaa.

   Lainaa

  33. Kiltti tyttö 3.6.2018 13:06
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   -x-x-: No itseasissa ei se asia ihan noinkaan mene. Tyhjä pullo on niin vähäarvoinen esine, että se löydettäessä muuttuu löytäjän omaisuudeksi. Yksityishenkilö taas saa myydä verottomasti oman perheensä käytössä olleita tavanomaisia esineitä niin kauan, kuin myyntivoitto ei ylitä 5000 euroa. Muita kuin oman perheen käytössä olleita esineitä (esim. kirppistrokaus) saa myydä verottomasti max. 1000 ei arvosta (siis tuotteiden arvo, ei voitto).
   Muutenkin täysin vajaaälyistä, että kun käytän aikaa ja vaivaa ympäristön puhtaanapitoon keräämällä pulloja (tai muita roskia), joita ei alun perinkään olisi kenenkään pitänyt sinne hylätä, joutuisin maksamaan veroa siitä, että hankkiudun niistä (muiden jättämistä roskista!) eroon asianmukaisesti. Pullonpalautusjärjestelmä ei ole olemassa vain siksi, että on kiva saada rahaa takaisin jo ostamistaan hyödykkeistä.

   Lainaa

  34. Tulos: +1 (1 ääni)
   spamminorsu: Tradenomi :DD vⅰttu mikä päiväkoti koko AMK
   Samat opukset ku kauppasurkeessakin matskuna. Tää Mervi nyt vaan uhoaa. Mitään oo käyny.

   Lainaa

  35. Tulos: -1 (1 ääni)
   Olen aika varma et Mervi on poliitikko salanimellä. Sen verta tyhmä on ja muistaa kyllä koulutuksellaan prässillä huijari-ikkunanpesijöille.

   Lainaa

  36. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Kiltti tyttö: Muutenkin täysin vajaaälyistä, että kun käytän aikaa ja vaivaa ympäristön puhtaanapitoon keräämällä pulloja (tai muita roskia), joita ei alun perinkään olisi kenenkään pitänyt sinne hylätä, joutuisin maksamaan veroa siitä, että hankkiudun niistä (muiden jättämistä roskista!) eroon asianmukaisesti. Pullonpalautusjärjestelmä ei ole olemassa vain siksi, että on kiva saada rahaa takaisin jo ostamistaan hyödykkeistä.
   Ehkä pullopanttien yleistä hintaa pitäisi nostaa (siten että tuotteen hintakin nousee)? Jaksaisi teinikin palautusautomaatille asti. Tai sitten ei, kun rahat tulee vanhempien kukkarosta ilman henkilökohtaisia uhrauksia... Joka tapauksessa, kiitos arvokkaasta työstäsi!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kirpputori, kirppari, kirppis, verot, siivous, siivooja, ikkunat, ikkunoiden pesu, pimeä, yritys, ALV