Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Romanikulttuuri Suomessa

  Suurenna näkymä

  76 kommenttia

  1. Maria kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +566 (598 ääntä)

   Ei

     Lainaa

  2. Misiu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +654 (698 ääntä)

   Mie oon aina ajatellut että en ole rasisti mutta huomasin kerran kun näin romanin olevan töissä ihan tuossa lähikaupassa että kyllä siitä ensimmäisen kerran yllättyi, positiivisesti kylläkin, mutta miksi siitä piti yllättyä?

     Lainaa

  3. No niin kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +237 (257 ääntä)

   Nyt Sari meni rikki.

     Lainaa

  4. Mari kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +328 (402 ääntä)

   Taitaa olla eka kerta ku törmään ihmiseen joka rinnastaa maalaisjärjen ja rasismin.

     Lainaa

  5. Arska kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +147 (197 ääntä)

   Sarin pointista on kyllä paha saada tolkkua. Ja tokihan romanikulttuurissa on huonojakin puolia (joista saa aikaan paljon huonoja vitsejä) mutta liika on kyllä jo liikaa ja tilanteet joissa ko. juttuja kertoo kannattaa kyllä miettiä tarkemmin.

     Lainaa

  6. pikku-mikko kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -45 (201 ääntä)

   Misiu:
   Mie oon aina ajatellut että en ole rasisti mutta huomasin kerran kun näin romanin olevan töissä ihan tuossa lähikaupassa että kyllä siitä ensimmäisen kerran yllättyi, positiivisesti kylläkin, mutta miksi siitä piti yllättyä?

   Osaatko itse vastata siihen, että miksi yllätyit? Minä tiedän vastauksen.

     Lainaa

  7. Sale kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -53 (223 ääntä)

   Kieltämättä en ole koskaan tavannut työssäkäyvää romania vaikkakin muutama tämänlaatuinen ystävä on. Ei siinä sinänsä mitään väärää, heillä on omat piirinsä ja tekevät rahansa miten parhaaksi näkevät, eiköhän tuo ole paras kun kaikki vaan keskitytään omaan tekemiseemme.

     Lainaa

  8. Tikru kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +159 (177 ääntä)

   pikku-mikko: Osaatko itse vastata siihen, että miksi yllätyit? Minä tiedän vastauksen.

   Ei

     Lainaa

  9. Dipoli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +42 (74 ääntä)

   Ja sitten on meitä, jotka uskollisesti katsomme lompakkoa tai korttia koko kassalla asioinnin ajan, joten henkilö siellä takana jää huomaamatta.

     Lainaa

  10. hepomiesten tietotoimisto kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +298 (328 ääntä)

   Misiu:
   Mie oon aina ajatellut että en ole rasisti mutta huomasin kerran kun näin romanin olevan töissä ihan tuossa lähikaupassa että kyllä siitä ensimmäisen kerran yllättyi, positiivisesti kylläkin, mutta miksi siitä piti yllättyä?

   Ei tuo ole rasismia, vaan varsin luonnollista. Romaneista varsin pieni osa käy töissä ja heitä on muutenkin vain n. 10 000, joten puhutaan ihan oikeasti todella pienestä määrästä.

   Minä pitäisin myös ihmeenä jos näkusin romanin kaupassa töissä. Ja minun ihan lähimpiin ystäviini kuuluu romaneja, enkä takuulla ole rasisti. Olisin aivan todella todella hämmästynyt, jos kaupassa olisi romaninainen töissä. Tunnen siinä määrin kyseistä kulttuuria, että tiedän sen aiheutuvan melko suuria haasteita esim. tilanteessa jossa kauppaan tulee asioimaan muita romaneja. Hän ei voisi ainakaan silloin olla työasussa. Miesmyyjän ollessa kyseessä tilanne olisi vähän helpompi. Tuo kulttuuri on niin täynnä erilaisia sääntöjä, että niiden sovittaminen työelämän rajoitteisiin ja vaatimuksiin voi olla paikoin todella haastavaa.

   On romaneja jotka haluaisivat käydä töissä, mutta eivät syrjinnästä johtuen työtä saa. On myös romaneja, jotka eivät töitä edes halua. Heidän pienelle työllisyysasteelleen on syitä niin heissä itsessään ja omassa kulttuurissaan, kuin valtaväestön edustajissa ja yleisissä asenteissa

     Lainaa

  11. King Arthur kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +207 (223 ääntä)

   Muuhun kantaa ottamatta: Ikäkortti on kaikkien korttien ryppyisin rusina. Ikää voi olla idiootillakin eikä nuoresta pällistä välttämättä tule muuta kuin vanha pälli.
   Etenkin nuorempana kaikenmaailman “kokeneet” lätki tuota päin pläsiä. “Älä kuule viitti laittaa sitä autoa siihen meidän pihatien tukkeeksi.” “Älä sinä kuule minulle ala, minulla on sen verran elämämkokemusta että kun tähän ikään tulee niin tietää kyllä minne auton pistää!”

     Lainaa

  12. Lisäksi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +96 (140 ääntä)

   King Arthur:
   Muuhun kantaa ottamatta: Ikäkortti on kaikkien korttien ryppyisin rusina. Ikää voi olla idiootillakin eikä nuoresta pällistä välttämättä tule muuta kuin vanha pälli.

   Jotku vanhukset myöskin tuppaavat unohtamaan, että maailma muuttuu koko ajan ja uusi sukupolvi tietää aina edellistä enemmän. Vaikka onkin nähnyt elämää joskus vuosia sitten, se kaikki ei välttämättä päde enää nykyään.

   Minäkin tiedän nykymaailmasta enemmän kuin vanhempani, mutta minua 17 vuotta nuorempi pikkuveljeni tuntuu tietävän kaikesta kaiken, mistä itse en ole kuulIutkaan.

     Lainaa

  13. Petkele kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +13 (173 ääntä)

   Olen nähnyt romaneita töissä. En vain tiedä kuinka pääsivät sisään, kun ovet täytyisi olla lukossa.

     Lainaa

  14. King Arthur kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +96 (102 ääntä)

   Lisäksi: Jotku vanhukset myöskin tuppaavat unohtamaan, että maailma muuttuu koko ajan ja uusi sukupolvi tietää aina edellistä enemmän. Vaikka onkin nähnyt elämää joskus vuosia sitten, se kaikki ei välttämättä päde enää nykyään.

   Minäkin tiedän nykymaailmasta enemmän kuin vanhempani, mutta minua 17 vuotta nuorempi pikkuveljeni tuntuu tietävän kaikesta kaiken, mistä itse en ole kuulIutkaan.

   Tämäpä. Itse en tunnista enää edes 30-uotiaana sellaisia asioita mistä nuoremmat tietävät. Sitten voi olla ottamatta kantaa niihin juttuihin mitä he sanovat ja hiukan kuunnella eikä vaan läpättää päälle.

   Mutta ikäkortin käyttäminen tuntuu olevan myös se viimeinen oljenkorsi niille ihmisille joilla ei muutakaan auktoriteettia ole. Itse ei tiedä mistään mitään mutta onpahan elänyt kauemmin kuin joku toinen joten hän on väärässä.

   Ja siis tätä käytetään myös niissä perusasioissa joita kaikkien on mahdollista tietää iästä riippumatta. Vaikkapa nuorempi henkilö sanoo että “Eikös Beatlesin jäsenistä ole vain kaksi enää elossa? Ringo ja Paul.”, johon vanhempi vastaa “Minä kuule katoin telkkarista Beatlesia ja kaikki muut elää paitsi John joka ammuttiin. Olen ollut fani jo ennen kuin sinä olit edes kiilto isäsi silmissä.”

     Lainaa

  15. Wempula kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +34 (62 ääntä)

   King Arthur: Tämäpä. Itse en tunnista enää edes 30-uotiaana sellaisia asioita mistä nuoremmat tietävät. Sitten voi olla ottamatta kantaa niihin juttuihin mitä he sanovat ja hiukan kuunnella eikä vaan läpättää päälle.

   Mutta ikäkortin käyttäminen tuntuu olevan myös se viimeinen oljenkorsi niille ihmisille joilla ei muutakaan auktoriteettia ole. Itse ei tiedä mistään mitään mutta onpahan elänyt kauemmin kuin joku toinen joten hän on väärässä.

   Ja siis tätä käytetään myös niissä perusasioissa joita kaikkien on mahdollista tietää iästä riippumatta. Vaikkapa nuorempi henkilö sanoo että “Eikös Beatlesin jäsenistä ole vain kaksi enää elossa? Ringo ja Paul.”, johon vanhempi vastaa “Minä kuule katoin telkkarista Beatlesia ja kaikki muut elää paitsi John joka ammuttiin. Olen ollut fani jo ennen kuin sinä olit edes kiilto isäsi silmissä.”

   kaikkein kusisin tekosyy on “NÄIN TEHDÄÄN KOSKA AINA ENNENKIN ON TEHTY. JA TULLAAN TEKEMÄÄN JATKOSSAKIN”
   kun oikeasti pelätään uuden oppimista ja muutosta rutiineissa.
   esim. lattioita hinkataan edelleen sillä kammottavalla lankamopilla 80-luvulta joka oikeastaan vain levittää sen skeidan suuremmalle alueelle vaikka olisi tehokkaampiakin tapoja.. tai se prhanan aamupuuro keitetään edelleen siinä kirotussa 10l kattilassa vaikka sen voisi tehdä höyryuunissa, valmiiksi annosteltuna GN 1/4sissa. URGH!

     Lainaa

  16. King Arthur kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +72 (82 ääntä)

   Wempula: kaikkein kusisin tekosyy on “NÄIN TEHDÄÄN KOSKA AINA ENNENKIN ON TEHTY. JA TULLAAN TEKEMÄÄN JATKOSSAKIN”
   kun oikeasti pelätään uuden oppimista ja muutosta rutiineissa.
   esim. lattioita hinkataan edelleen sillä kammottavalla lankamopilla 80-luvulta joka oikeastaan vain levittää sen skeidan suuremmalle alueelle vaikka olisi tehokkaampiakin tapoja.. tai se prhanan aamupuuro keitetään edelleen siinä kirotussa 10l kattilassa vaikka sen voisi tehdä höyryuunissa, valmiiksi annosteltuna GN 1/4sissa. URGH!

   Mikä on höyryuuni? :(

     Lainaa

  17. läpätilää kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +24 (74 ääntä)

   Mä oon nähnyt kerran romanin työharjoittelussa, mutta töissä en ikinä.
   Onko tämän kertominen rasismia?

     Lainaa

  18. Määäääää kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +100 (104 ääntä)

   Osa luopuu romanivaatteista. Poikani luokalla luokalla ollut tyttö ainakin ja tekee töitä normivaatteissa.

     Lainaa

  19. Tykittelijä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -43 (115 ääntä)

   Sanotaanhan sitä että “rosvot töissä”, joten periaatteessa romanit tekevät ahkerasti töitä.

     Lainaa

  20. Wempula kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +35 (37 ääntä)

   King Arthur: Mikä on höyryuuni?

   iso ja kallis laite joka kypsentää käyttämällä kuumaa vesihöyryä (ja kiertoilmaa), voi esimerkiksi kypsentää perunat, kasvikset, juurekset, sulattaa pakasteita (isot 2,4kg eineslaatikot jne), jne.

     Lainaa

  21. Hihi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +65 (95 ääntä)

   Mari:
   Taitaa olla eka kerta ku törmään ihmiseen joka rinnastaa maalaisjärjen ja rasismin.

   En ole tainnut törmätä rasistiin, joka ei näitä kahta asiaa rinnastaisi toisiinsa. Rasistithan ovat vain “roturealisteja”.

     Lainaa

  22. asf kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +47 (81 ääntä)

   En ole kyllä nähnyt toista sellaista ihmisryhmää, joita ei voisi päästää kahta autokunnallista samalle leirintäalueelle ilman ammuskelua/puukotusta/yleistä tappelua. Ja auta armias jos joku tumma menee valkolaisen kanssa naimisiin

     Lainaa

  23. Rähmis kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -13 (77 ääntä)

   Sarilla oli kyllä näin yleisen elämänkokemuksen pohjalta ihan todenmakuinen pointti. Muu keskustelu ilmentää hyvin tämän päivän loukkaantumiskulttuuria ja virtue signalingia .

     Lainaa

  24. Vierailija kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -1 (17 ääntä)

   Iän perusteella kettuilu on joo typerää. Mutta toisaalta jos sulla on kokemusta jostakin asiasta ja sellanen jolla ei ole, koittaa neuvoa sua ja kaikki neuvot on tuttuja ja kokeiltuja (eikä ehkä toimineet) niin kyllähän se vähän pistää ärsyttämään, jos toinen vielä asennoituu silleen että ”no etkö tätä ole muka tajunnut”. Se on sitten eri asia miten ite reagoi siihen toisen kokemattomuuteen.

     Lainaa

  25. Rähmis kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -52 (68 ääntä)

   King Arthur: Tämäpä. Itse en tunnista enää edes 30-uotiaana sellaisia asioita mistä nuoremmat tietävät. Sitten voi olla ottamatta kantaa niihin juttuihin mitä he sanovat ja hiukan kuunnella eikä vaan läpättää päälle.

   Mutta ikäkortin käyttäminen tuntuu olevan myös se viimeinen oljenkorsi niille ihmisille joilla ei muutakaan auktoriteettia ole. Itse ei tiedä mistään mitään mutta onpahan elänyt kauemmin kuin joku toinen joten hän on väärässä.

   Ja siis tätä käytetään myös niissä perusasioissa joita kaikkien on mahdollista tietää iästä riippumatta. Vaikkapa nuorempi henkilö sanoo että “Eikös Beatlesin jäsenistä ole vain kaksi enää elossa? Ringo ja Paul.”, johon vanhempi vastaa “Minä kuule katoin telkkarista Beatlesia ja kaikki muut elää paitsi John joka ammuttiin. Olen ollut fani jo ennen kuin sinä olit edes kiilto isäsi silmissä.”

   Kolmesta penikkahenkisestä viestistä tuossa yllä tuli jotenkin nostalginen fiilis, kun muistui mieleen miten juuri tuolla lailla koppavasti sitä 19-kesäisenä suhtautui vanhemman sukupolven tietämiseen ja piti itseään aivan hurjan ketterän nokkelana.

   Nyt paljon vanhempana sitä katsoo taakseen ja puolestaan ihmettelee miten ennen sitä on voinut ajatella niin kuten tuo Arttu kavereineen. Nyt tajuaa kuinka keltanokka sitä kaikessa ylimielisyydessään olikin. Arttu edustaa hyvin niitä nuoria, jotka läpikäyvät tuon vaiheen. Vanhempana sitä vaan ymmärtää paremmin, minkä Arttukin & Co. tulee vielä huomaamaan.

     Lainaa

  26. saf kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -18 (54 ääntä)

   Wempula: kaikkein kusisin tekosyy on “NÄIN TEHDÄÄN KOSKA AINA ENNENKIN ON TEHTY. JA TULLAAN TEKEMÄÄN JATKOSSAKIN”
   kun oikeasti pelätään uuden oppimista ja muutosta rutiineissa.
   esim. lattioita hinkataan edelleen sillä kammottavalla lankamopilla 80-luvulta joka oikeastaan vain levittää sen skeidan suuremmalle alueelle vaikka olisi tehokkaampiakin tapoja.. tai se prhanan aamupuuro keitetään edelleen siinä kirotussa 10l kattilassa vaikka sen voisi tehdä höyryuunissa, valmiiksi annosteltuna GN 1/4sissa. URGH!

   Valmista tulee mopilla ja sillä vanhalla kattilallakin. Ei kaikkeen tarvita uusinta, eikä sitä moni kaipaakaan. Jos joku siivoaa vanhalla mopilla niin ei sillä mitään kusista tekosyytä varmaan ole taustalla. Oletpa vihainen.

   Romaneista itsellä on ainoastaan huonoja kokemuksia. Onneksi niin moni jeesustelija pääsi Sarin vitsiä korjaamaan ja näyttämään kuinka hyvä ihminen on.

     Lainaa

  27. Jokke kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -10 (78 ääntä)

   Dipoli:
   Ja sitten on meitä, jotka uskollisesti katsomme lompakkoa tai korttia koko kassalla asioinnin ajan, joten henkilö siellä takana jää huomaamatta.

   Kyllä sitä tosiaan katsoo lompakkoa ja korttia tarkasti, jos on joku romani lähistöllä.

     Lainaa

  28. sd kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +70 (84 ääntä)

   Minäkin yllätyn kyllä positiivisesti kun näen romanin töissä. Ihan heidän kulttuuriasioidensa vuoksi ja toisekseen siksi, että työnantaja on ollut avoin ja palkannut romanin. Kulttuurihaasteiden lisäksi se lienee yksi iso syy siihen, miksi edes työhalukkaat romanit eivät työllisty.
   Minulla on tämän hetkisissä opinnoissa romani mukana (työllistyy esim päiväkotiin). Lisäksi olen tavannut romanin, joka opiskelee koulunkäyntiavustajaksi. Myös eräässä ompelualan työpaikassa oli romaninainen töissä.

     Lainaa

  29. Neoneo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +65 (79 ääntä)

   Olen työskennellyt romaninaisen kanssa, joka on peräti opettaja. Kyllähän ensin yllätyin ja kyseenalaistin itselleni mokoman näyn. Mutta tutustuessani ihmiseen, huomasin hänen olevan täysin tavallinen opettaja ja suomalainen. Ja kyllä. Hän teki töitä perinnepuvussaan.

     Lainaa

  30. Jonne kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +62 (70 ääntä)

   Mä en oo koskaan tavannu työssä käyvää romania… Koska yleensä työssäkäyvät eivät hengaile työttömien kanssa, ja olen itse jälkimmäinen.

     Lainaa

  31. Alatalo-Niemipykälä-Arbuusi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +12 (90 ääntä)

   Misiu:
   Mie oon aina ajatellut että en ole rasisti mutta huomasin kerran kun näin romanin olevan töissä ihan tuossa lähikaupassa että kyllä siitä ensimmäisen kerran yllättyi, positiivisesti kylläkin, mutta miksi siitä piti yllättyä?

   Siitä pitää yllättyä sen takia, koska 90% mustalaisista ei käy töissä, vaan hankkii elantonsa muulla tavoin.

   Maahanmuuttajat on ok. Pakolaiset on ok. Kaikki muut rodut ja kulttuurit on ok. Mutta Mustalaisista ei ole yleensä kukn haittaa. Aina kauhea huuto päällä. Mikään ei koskaan suju ongelmitta. Näiden kanssa ei tarvitse olla rasisti, sellaiseksi tulee, jos joutuu olemaan tekemisissä usein. T: Kaupan kassa.

     Lainaa

  32. Joujou kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +30 (50 ääntä)

   Misiu:
   Mie oon aina ajatellut että en ole rasisti mutta huomasin kerran kun näin romanin olevan töissä ihan tuossa lähikaupassa että kyllä siitä ensimmäisen kerran yllättyi, positiivisesti kylläkin, mutta miksi siitä piti yllättyä?

   No eikö se ole ihmiselle ihan luontaista että yllättyy nähdessään jotain outoa?
   Vai onko mielestäsi rasistista sanoa että valtaosa romaneista ei käy / edes halua käydä töissä vaikka tämä pitääkin paikkaansa?

     Lainaa

  33. Muumi (kopio) kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -16 (48 ääntä)

   Mistä kaupasta mannet ostaa miesten vaatteet? Onko vielä olemassa jotain hevosmiesten vaatekauppoja?

     Lainaa

  34. Rastas kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +20 (28 ääntä)

   Wempula: kaikkein kusisin tekosyy on “NÄIN TEHDÄÄN KOSKA AINA ENNENKIN ON TEHTY. JA TULLAAN TEKEMÄÄN JATKOSSAKIN”
   kun oikeasti pelätään uuden oppimista ja muutosta rutiineissa.
   esim. lattioita hinkataan edelleen sillä kammottavalla lankamopilla 80-luvulta joka oikeastaan vain levittää sen skeidan suuremmalle alueelle vaikka olisi tehokkaampiakin tapoja.. tai se prhanan aamupuuro keitetään edelleen siinä kirotussa 10l kattilassa vaikka sen voisi tehdä höyryuunissa, valmiiksi annosteltuna GN 1/4sissa. URGH!

   Paljon kätevämpi vaan laittaa hiutaleet ja maito suoraan lautasella mikroon (viis miksaa, yks sekoitus välissä). Tosin, mä olen jo tippunut edistyksen kärryiltä.

   Lankamopit on kyllä kuvottavaa.

     Lainaa

  35. Toinen kassa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +49 (95 ääntä)

   Ne jotka täällä ja muualla kovasti romaneita puolustelee eivät taatusti ole koskaan työskennelleet esimerkiksi myyjänä, vartijana, poliisina tai järjestyksenvalvojana… saati joutunut mökki- tai autoryöstön kohteeksi. Toki mukavia ja kunnollisia tyyppejäkin löytyy, mutta järjestäytynyttä rikollisuuttahan tuo kulttuuri valitettavasti on.

     Lainaa

  36. Joo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +68 (78 ääntä)

   Misiu:
   Mie oon aina ajatellut että en ole rasisti mutta huomasin kerran kun näin romanin olevan töissä ihan tuossa lähikaupassa että kyllä siitä ensimmäisen kerran yllättyi, positiivisesti kylläkin, mutta miksi siitä piti yllättyä?

   Ohoh, odotin ihan hirveää matopurkkia mutta täällähän ollaan hyvinkin järkeviä. Luin, muistaakseni Hesarista, mielenkiintoisen jutun jossa vertailtiin “valkolaisen” ja romanin työnhakua: saman harjoittelupaikan sai yhdenlaisella nimellä pyytämällä, ja toisenlaisella ei vaikka lähetti 200 hakemusta. Tee nyt siinä töitä jos niitä ei saa. Tietysti jos sitä jatkuu tarpeeksi kauan niin katkeroituu ja tulee vihaiseksi, käyttäytyy sitten sen mukaan, ja kierre jatkuu.

   Jos käy muualla asumassa niin tähän voi törmätä omakohtaisesti. Portugalilaisessa kylässä portugalilainen kaverini kertoi paikallisille että olen Suomesta. “Aijaa alkoholisti” “Ei ole” “Pahempaa, tosi salakavala alkoholisti! Älä luota tuohon. Alkoholisti ja valehtelee vielä lisäksi!”. (Ilmeisesti siellä oli käynyt ennen minua 2-3 suomalaista). Siinä oli hiukan sellainen “vⅰttu oikeasti nyt jo” tunnelma, ja jos sellaista saa sietää koko ikänsä, heittäytyisin itsekin hankalaksi. Kannattaisi ennemmin miettiä miten tämän “kaikki x ovat…” kierteen saa katkaistua ennen kuin se riistäytyy käsistä.

     Lainaa

  37. Örrr kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +23 (25 ääntä)

   Maria:
   Ei

   Ei

     Lainaa

  38. Minä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +55 (55 ääntä)

   Lisäksi: Jotku vanhukset myöskin tuppaavat unohtamaan, että maailma muuttuu koko ajan ja uusi sukupolvi tietää aina edellistä enemmän. Vaikka onkin nähnyt elämää joskus vuosia sitten, se kaikki ei välttämättä päde enää nykyään.

   Minäkin tiedän nykymaailmasta enemmän kuin vanhempani, mutta minua 17 vuotta nuorempi pikkuveljeni tuntuu tietävän kaikesta kaiken, mistä itse en ole kuulIutkaan.

   Enpä nyt suoraan sanoisi, että uusi sukupolvi tietää enemmän. Uudemmista asioista monesti kyllä toki todennäköisesti. Väittäisin kuitenkin, että paras lopputulos saadaan kun kaikki hoksaa, että aina joku ihan iästä tai muusta riippumatta tietää enemmän jostain kuin minä itse. Jos yritettäisiin hyödyntää tätä, sen sijaan, että dissataan toisia esim. sen iän vuoksi.

     Lainaa

  39. Gaius kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +42 (44 ääntä)

   King Arthur: Mikä on höyryuuni?

   Minua puolestaan mietitytti enemmän mikä on GN 1/4sissa?

     Lainaa

  40. Aapeli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -12 (22 ääntä)

   Sale:
   Kieltämättä en ole koskaan tavannut työssäkäyvää romania vaikkakin muutama tämänlaatuinen ystävä on. Ei siinä sinänsä mitään väärää, heillä on omat piirinsä ja tekevät rahansa miten parhaaksi näkevät, eiköhän tuo ole paras kun kaikki vaan keskitytään omaan tekemiseemme.

   Et ole tavannut vaikka sellaisia tunnetkin? Okei.

     Lainaa

  41. Yrmeli Kuohittu-Jormanainen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +31 (33 ääntä)

   Gaius: Minua puolestaan mietitytti enemmän mikä on GN 1/4sissa?

   Se on kahden litran Ford Sierra GN turbo 1/4 puhaltimella.

   Kun se lähtee niin kuuluu vaan “vsssst fpfpfpf”.

     Lainaa

  42. Alpakka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +21 (65 ääntä)

   asf:
   En ole kyllä nähnyt toista sellaista ihmisryhmää, joita ei voisi päästää kahta autokunnallista samalle leirintäalueelle ilman ammuskelua/puukotusta/yleistä tappelua. Ja auta armias jos joku tumma menee valkolaisen kanssa naimisiin

   Miksei suomalaisia voi päästää samaan nakkikioskijonoon ilman tappelua?
   Ja siskoni on naimisissa romanimiehen kanssa, ongelma oli? Tällä miehellä muuten on myös yliopistotutkinto ja työpaikka ja hänen koko lähisukunsa on aikaa sitten luopunut romanivaatteista, vau. Asiat ei olekaan mustavalkoisia.

     Lainaa

  43. Mustalaisnaamio kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -4 (54 ääntä)

   Tikru: Ei

   Eikö saa sanoa syytä, miksi 99% romaneista pilaa sen yhden %:n maineen? Siis sen, joka yrittää sopeutua yhteiskunnan sääntöihin ja normeihin? :D

     Lainaa

  44. erkkijohanna kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +46 (50 ääntä)

   Mä en tunne kuin yhden romanin, ja se pettää, valehtelee ja varastaa. En kuitenkaan usko, että se johtuu hänen romanitaustastaan, vaan ihan vaan siitä että se on mun asianajaja.

     Lainaa

  45. Onppu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (8 ääntä)

   Yrmeli Kuohittu-Jormanainen: Se on kahden litran Ford Sierra GN turbo 1/4 puhaltimella.

   Kun se lähtee niin kuuluu vaan “vsssst fpfpfpf”.

   Valitettavasti me ollaan jo eellä.

     Lainaa

  46. Tuomari kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -6 (48 ääntä)

   Mitäpä tuota kiertelemään ja selittelemään? Romani on romani, vaikka sieltä jokunen kunnolla käyttäytyvä sikiäisikin.

     Lainaa

  47. Minäminä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +30 (36 ääntä)

   Joo: Ohoh, odotin ihan hirveää matopurkkia mutta täällähän ollaan hyvinkin järkeviä. Luin, muistaakseni Hesarista, mielenkiintoisen jutun jossa vertailtiin “valkolaisen” ja romanin työnhakua: saman harjoittelupaikan sai yhdenlaisella nimellä pyytämällä, ja toisenlaisella ei vaikka lähetti 200 hakemusta. Tee nyt siinä töitä jos niitä ei saa. Tietysti jos sitä jatkuu tarpeeksi kauan niin katkeroituu ja tulee vihaiseksi, käyttäytyy sitten sen mukaan, ja kierre jatkuu.

   Erääseen entiseen työpaikkaan oltiin ottamassa paria uutta työntekijää. Kun pomoni havaitsi haastatteluun tulijoiden joukossa romanin, hän kommentoi meille “mitäköhän se tekis, jos sen ottais tänne töihin”. Lienee selvää, ettei hän paikkaa saanut.

   Tunnen muuten yhden romanin, joka käy töissä. Olin tuntenut hänet jo noin kuusi vuotta ennen kuin tuli puheeksi, että hän on romani. Kun vaatteet vastaavat valtaväestön pukeutumista, niin eipä niitä välttämättä tunnista.

     Lainaa

  48. Zombi Villapää kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -12 (48 ääntä)

   Hihi: En ole tainnut törmätä rasistiin, joka ei näitä kahta asiaa rinnastaisi toisiinsa. Rasistithan ovat vain “roturealisteja”.

   Öyh ja möyh & kraak-kraak.
   Nykyään “rasismia” heilutellaan joka asiaan, ettei se tarkoita enää yhtään mitään eikä sen “leima” edes haittaa moniakaan, koska ovat realisteja.

     Lainaa

  49. Zew kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (43 ääntä)

   En minäkään rasisti ole, noin niinku ulkomaalaisia tms ajatellen.

   Mutta tämä tietty vähemmistö on kyllä kyseenalaisen maineensa pääosin ansainnutkin.

     Lainaa

  50. ei tarvita kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -5 (41 ääntä)

   Tapakulttuuri: Raivostuttava
   Väestörakenne Suomessa: Liikaa!

     Lainaa

  51. Iso Hoo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (58 ääntä)

   Aiemmassa elämässä kaupan alalla en koskaan tavannut mustalaista töissä koska oli minun tehtäväni mennä ovelle pesäpallomailan kanssa pitämään koukkuhameet ja pussihousut ulkona.
   Joka kerta, siis tasan 100% kerroista, heti sen jälkeen kun sain kyseiset razzismia rääkyvät idiootit hätistettyä ovelta kulttuuria rikastuttamasta, jäivät he kiinni jossakin viereisistä kaupoista varastaessaan kaiken mitä irti saa ja hameen alle mahtuu. Joka kerta.
   Oliko toimintani törkeää ja laitonta? Oli. Olimmeko laskeneet että käy ihan helvetisti halvemmaksi ja helpommaksi maksella sakot mahdollisesta syrjintäsyytteestä kuin päästää kyseinen saasta sisään liikkeeseen varastelemaan.
   Sad but true. Siviilielämässäkin joka ainut kohtaaminen mustalaisten kanssa on liittynyt musujen toimesta tapahtuvaan huijausyritykseen, pahoinpitelyyn, pahoinpitelyn yritykseen, asevarkauteen, huumerikokseen, liikennerikokseen, uhkailuun, tappouhkailuun, teräaseen hallussapitoon julkisella paikalla ja keveimmillään pysäköintiin niin ettei kukaan muu pääse parkkipihalta pois.
   Lisäksi kun on saanut osasta noista juosta oikeudessa todistajana, turhaan koska arvon syytetyt eivät vaivaudu paikalle ja taas tuli menetettyä puolet päivän palkasta (todistajakorvaukset ovat pelkkää pelleilyä jollet ole jollakin osapäiväsiivoojan palkalla) niin onko ihme jos on kyllä mieleen piirtynyt kristalliyön kirkas kuva siitä mitä tämä “kulttuuri” pitää sisällään ja suhtautuminen ei ole enää kirkasotsaisen naiivin nuoren maailmaahalaavan liberaali vaan inhorealistinen “rehelliset mustalaiset ovat kuuden jalan syvyydessä”.
   Ja kyllä itsestäkin tuntuu kamalalta tuomita koko vähemmistöryhmä 99% toiminnan vuoksi.

     Lainaa

  52. asf kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -6 (30 ääntä)

   Alpakka: Miksei suomalaisia voi päästää samaan nakkikioskijonoon ilman tappelua?
   Ja siskoni on naimisissa romanimiehen kanssa, ongelma oli? Tällä miehellä muuten on myös yliopistotutkinto ja työpaikka ja hänen koko lähisukunsa on aikaa sitten luopunut romanivaatteista, vau. Asiat ei olekaan mustavalkoisia.

   Taas 99% on pilannut 1%:n maineen

     Lainaa

  53. kettu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -18 (30 ääntä)

   Mari:
   Taitaa olla eka kerta ku törmään ihmiseen joka rinnastaa maalaisjärjen ja rasismin.

   ne on niitä tolkun ihmisiä…

     Lainaa

  54. King Arthur kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (19 ääntä)

   Rähmis: Kolmesta penikkahenkisestä viestistä tuossa yllä tuli jotenkin nostalginen fiilis, kun muistui mieleen miten juuri tuolla lailla koppavasti sitä 19-kesäisenä suhtautui vanhemman sukupolven tietämiseen ja piti itseään aivan hurjan ketterän nokkelana.

   Nyt paljon vanhempana sitä katsoo taakseen ja puolestaan ihmettelee miten ennen sitä on voinut ajatella niin kuten tuo Arttu kavereineen. Nyt tajuaa kuinka keltanokka sitä kaikessa ylimielisyydessään olikin. Arttu edustaa hyvin niitä nuoria, jotka läpikäyvät tuon vaiheen. Vanhempana sitä vaan ymmärtää paremmin, minkä Arttukin & Co. tulee vielä huomaamaan.

   Hä? En tajunnut, selvennä viisaammakses.

     Lainaa

  55. as kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +18 (28 ääntä)

   Mitä vanhemmaksi elää, sen paremmin sitä huomaa ettei tiedä mitään. Nuorena on maailman keisari ja on tietävinään kaiken, mutta kyllä ne laput siitä silmiltä pikkuhiljaa lipsuu.

     Lainaa

  56. Rähmis kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -16 (26 ääntä)

   King Arthur: Hä? En tajunnut, selvennä viisaammakses.

   En viitsi, koska ei ole tarvetta (minulla).

     Lainaa

  57. vaikui kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -4 (28 ääntä)

   Romaneissa on yksi hyvä puoli; He ymmärtävät, ettei loisen kannata tappaa isäntää.

   Yksittäisissä romaneissa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta kulttuurinsa on haitallinen.

     Lainaa

  58. wempula kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +12 (12 ääntä)

   Gaius: Minua puolestaan mietitytti enemmän mikä on GN 1/4sissa?

   GN on lyhenne sanasta GastroNorm, valmistajien kesken sovittu tarjoilu- ja valmistusastioiden kokojärjestelmä. Että oli minkä valmistajan GN 1/4 astia tahansa, niin se on aina saman kokoinen

     Lainaa

  59. Niks kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (23 ääntä)

   Hihi: En ole tainnut törmätä rasistiin, joka ei näitä kahta asiaa rinnastaisi toisiinsa. Rasistithan ovat vain “roturealisteja”.

   Olen vieläkin jäänyt ihmettelemään että ketä nämä “roturealistit” ovat. Tuntuu että he vain ilmaantuvat mihin tahansa random keskusteluun ilmoittamaan rotujen välisistä eroista ja häviävät jonnekin. Pointti jää aina epäselväksi.

   Onko eri rotujen välillä eroja? Tottakai. Onko eri ihmisryhmien välillä ylipäätänsä eroja? No tottakai on. KAIKKI TIETÄVÄT TÄMÄN. Miksi sitä pitää siis kuuluuttaa niinkuin jotain Jehovan todistajien ilosanomaa?

   Ja mitä väliä niillä eroilla on? Ehkä jos puhutaan vaikkapa urheilusta niin voisi argumentoida että ihmiset joilla pelkän genetiikan takia on selvä etu jossain lajissa,voi tehdä urheilusta epäreilua? En siis itse välttämättä ole tuota mieltä mutta se oli vain esimerkki aiheesta missä ihmisryhmien erot saattavat olla oleellisia.

   Ja näiden ryhmien edustaminen tilastoina on mielestäni typerää, turhaa ja ehkä jopa haitallista. Kuvitellaan vaikka keskiverto suomalaista naista iältään 22. Yleensä he ovat vaaleahiuksisia ja sinisilmäisiä, pituudeltaan noin 164 cm ja painoltaan 58.5 kg. Tuossa iässä he ovat aloittamassa uraa, ovat vakavassa parisuhteessa ja juuri vaihtaneet paikkakuntaa. Ensimmäinen perheenlisäys heille tulee parin vuoden sisällä ja kunnollisen, vakituisen työuran he pääsevät aloittamaan vasta 28-vuotiaana. Tällainen on siis perus suomalaisnainen.

   Mutta kuinka moni oikeasti samaistuu tähän henkilöön 100%?

   Tilastot eivät merkkaa yksityishenkilöille mitään, siksi on järjetöntä kohdella kaikkia suomalaisia naisia kuten he edustaisivat tätä keskimäärää.

   Joten miksi roturealismikeskustelu on olennaista? Ja minkä kannalta? Jos te arvon roturealistit yritätte vain tuoda ilmi sen faktan että rotujen välillä on eroja, kaikki tietävät sen jo!

   (P.s nuo yleistykset vedin suurilta osin hatusta, en jaksa oikeasti alkaa lukemaan kymmeniä eri tilastoja. Olen laiska :p)

     Lainaa

  60. JTA kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +13 (33 ääntä)

   Esimieheni ja pari treenikaveriani ovat romaneja. Selvästi fiksumpia kuin suurin osa muista suomalaisista. Ahkeria ja kavereita kunnioittavia. Esimies vielä poikkeuksellisen älykäs. Olen törmännyt huonostikin käyttäytyviin romaneihin, mutta myös huonosti käyttäytyviin muihinkin suomalaisiin. Otetaan ihmiset ihmisinä ja kunnioitetaan toisiamme ihmisinä.

     Lainaa

  61. Norriska kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -3 (27 ääntä)

   Iso Hoo:
   Aiemmassa elämässä kaupan alalla en koskaan tavannut mustalaista töissä koska oli minun tehtäväni mennä ovelle pesäpallomailan kanssa pitämään koukkuhameet ja pussihousut ulkona.
   Joka kerta, siis tasan 100% kerroista, heti sen jälkeen kun sain kyseiset razzismia rääkyvät idiootit hätistettyä ovelta kulttuuria rikastuttamasta, jäivät he kiinni jossakin viereisistä kaupoista varastaessaan kaiken mitä irti saa ja hameen alle mahtuu. Joka kerta.
   Oliko toimintani törkeää ja laitonta? Oli. Olimmeko laskeneet että käy ihan helvetisti halvemmaksi ja helpommaksi maksella sakot mahdollisesta syrjintäsyytteestä kuin päästää kyseinen saasta sisään liikkeeseen varastelemaan.
   Sad but true. Siviilielämässäkin joka ainut kohtaaminen mustalaisten kanssa on liittynyt musujen toimesta tapahtuvaan huijausyritykseen, pahoinpitelyyn, pahoinpitelyn yritykseen, asevarkauteen, huumerikokseen, liikennerikokseen, uhkailuun, tappouhkailuun, teräaseen hallussapitoon julkisella paikalla ja keveimmillään pysäköintiin niin ettei kukaan muu pääse parkkipihalta pois.
   Lisäksi kun on saanut osasta noista juosta oikeudessa todistajana, turhaan koska arvon syytetyt eivät vaivaudu paikalle ja taas tuli menetettyä puolet päivän palkasta (todistajakorvaukset ovat pelkkää pelleilyä jollet ole jollakin osapäiväsiivoojan palkalla) niin onko ihme jos on kyllä mieleen piirtynyt kristalliyön kirkas kuva siitä mitä tämä “kulttuuri” pitää sisällään ja suhtautuminen ei ole enää kirkasotsaisen naiivin nuoren maailmaahalaavan liberaali vaan inhorealistinen “rehelliset mustalaiset ovat kuuden jalan syvyydessä”.
   Ja kyllä itsestäkin tuntuu kamalalta tuomita koko vähemmistöryhmä 99% toiminnan vuoksi.

   Olin ensin positiivisesti yllättynyt, että onpas harvinaisen ei-rasistinen kommenttiosio. Sitten scrollasin alaspäin ja tuli tällaiset. Perkele. Eikä kyllä varmaan Erkkikään usko että susta tuntuu pätkääkään pahalta tuottaa tuollaista tekstiä, jos olisit kykenevä siihen et puhuisi muista ihmisistä “saastoina” vaikka kuinka vituttaisi.

     Lainaa

  62. Jönni kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (12 ääntä)

   No niin:
   Nyt Sari meni rikki.

   Ei

     Lainaa

  63. urtre kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -5 (23 ääntä)

   Romanikulttuuri, miksi siitä pitäisi tietää? heidän hameensakin me veronmaksajat kustannamme, hyi hitto.

     Lainaa

  64. urtre kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -5 (19 ääntä)

   Rasistikortti. Suomessa on tehty yksi ainut rasistinen rikos ja tekijä oli romani, murhattu mies oli suomalainen.

     Lainaa

  65. urtre kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -1 (19 ääntä)

   JTA:
   Esimieheni ja pari treenikaveriani ovat romaneja. Selvästi fiksumpia kuin suurin osa muista suomalaisista. Ahkeria ja kavereita kunnioittavia. Esimies vielä poikkeuksellisen älykäs. Olen törmännyt huonostikin käyttäytyviin romaneihin, mutta myös huonosti käyttäytyviin muihinkin suomalaisiin. Otetaan ihmiset ihmisinä ja kunnioitetaan toisiamme ihmisinä.

   Mutta kuitenKIN väität tosissasi, että ovat fiksumpia kuin SUURIN! osa suomalaisista! Äly hoi, älä jätä!

     Lainaa

  66. urtre kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -1 (13 ääntä)

   Alpakka: Miksei suomalaisia voi päästää samaan nakkikioskijonoon ilman tappelua?
   Ja siskoni on naimisissa romanimiehen kanssa, ongelma oli? Tällä miehellä muuten on myös yliopistotutkinto ja työpaikka ja hänen koko lähisukunsa on aikaa sitten luopunut romanivaatteista, vau. Asiat ei olekaan mustavalkoisia.

   Niin, se yksi prosentti.

     Lainaa

  67. urtre kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -3 (13 ääntä)

   Hihi: En ole tainnut törmätä rasistiin, joka ei näitä kahta asiaa rinnastaisi toisiinsa. Rasistithan ovat vain “roturealisteja”.

   Mutta eihän niitä rotuja ollut olemassakaan?

     Lainaa

  68. Dffvg kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +4 (10 ääntä)

   urtre: Mutta kuitenKIN väität tosissasi, että ovat fiksumpia kuin SUURIN! osa suomalaisista! Äly hoi, älä jätä!

   Jos on 10 tyyppiä, joista kuuden älykkyysosamäärä on 100 ja kolmen äo 120. Sitten on yksi tyyppi, jonka äo on 115. Hän on silloin älykäämpi kuin suurin osa muista.

   Hän ei ole kaikista älykkäin, mutta on älykkäämpi kuin tämä suurin osa, jonka äo on 100. Ei oo kauheen monimutkaista.

     Lainaa

  69. löpö kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (2 ääntä)

   Örrr: Ei

   kyllä

     Lainaa

  70. Himonus kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (21 ääntä)

   Misiu:
   Mie oon aina ajatellut että en ole rasisti mutta huomasin kerran kun näin romanin olevan töissä ihan tuossa lähikaupassa että kyllä siitä ensimmäisen kerran yllättyi, positiivisesti kylläkin, mutta miksi siitä piti yllättyä?

   Muutama vuosi sitten tuli tv:stä Karpon parhaat. Ohjelmassa oli lavastettu auto-onnettomuus, ja ns. piilokameramaisesti kuvattu sitten tilanteet mitä ihmiset tekevät. Suurin osa ajoi autolla vaan ohi. Muutama tuli auttamaan, vaikkei ihan ea taidot olIutkaan hanskassa.. pohjat veti ohjelmassakin “hevosmieheksi” tituleerattu herrasmies. Hän kyllä pysähtyi paikalle, mutta vei tämän “loukkaantuneen” kellon kädestä. Ja sitten kun kelloa pyydettiinkin takaisin, vastauksena oli että “pidin vain tallessa, ettei huku”.

   Mistähän nämä stereotypiat mahtavat kummuta? Joskus niissä jotain perää on.

     Lainaa

  71. Joo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (17 ääntä)

   Himonus: Muutama vuosi sitten tuli tv:stä Karpon parhaat. Ohjelmassa oli lavastettu auto-onnettomuus, ja ns. piilokameramaisesti kuvattu sitten tilanteet mitä ihmiset tekevät. Suurin osa ajoi autolla vaan ohi. Muutama tuli auttamaan, vaikkei ihan ea taidot olIutkaan hanskassa.. pohjat veti ohjelmassakin “hevosmieheksi” tituleerattu herrasmies. Hän kyllä pysähtyi paikalle, mutta vei tämän “loukkaantuneen” kellon kädestä. Ja sitten kun kelloa pyydettiinkin takaisin, vastauksena oli että “pidin vain tallessa, ettei huku”.

   Mistähän nämä stereotypiat mahtavat kummuta? Joskus niissä jotain perää on.

   Joo onhan niissä. Kuten mainitsemassani portugalilaiskylässä jossa vierailin suomalaisena numero kolme tai neljä, ilmeisesti edellisille oli hyvin halpa vinho verde todellakin maittanut yli kaiken kohtuuden. Kuulemani mukaan yksi putosi monen kymmenen metrin korkeudesta jokeen, jotenkin ei kuollut, kiipesi rannalle ja suuntasi juomaan lisää, juttua kerrottiin vuosien jälkeen edelleen -silta kun oli aikaisemmin ollut kuuluisa siitä että nuoripari jonka perheet eivät juttua hyväksyneet oli tehnyt itsemurhan hyppäämällä sieltä yhdessä. Tämä halusi vain uida, ja ilmeisesti juopon tuuria… En ihmettele että paikalliset hiukan ihmettelivät mitä jengiä nämä “suomalaiset” oikein ovat.

   En silti ole superonnekas superalkoholisti. On yksilölle äärimmäisen turhauttavaa/ raivostuttavaa tulla lokeroiduksi jonkun muun kuin oman käyttäytymisensä perusteella -mitä sinä sille voit jos joku muu suomalainen käyttäytyy huonosti?

     Lainaa

  72. Lex kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -3 (5 ääntä)

   No oli toi kyllä aika hauska juttu että ei sitä nyt niin tosissaan tarvii ottaa

     Lainaa

  73. foo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +4 (6 ääntä)

   Himonus: Muutama vuosi sitten tuli tv:stä Karpon parhaat. Ohjelmassa oli lavastettu auto-onnettomuus, ja ns. piilokameramaisesti kuvattu sitten tilanteet mitä ihmiset tekevät. Suurin osa ajoi autolla vaan ohi. Muutama tuli auttamaan, vaikkei ihan ea taidot olIutkaan hanskassa.. pohjat veti ohjelmassakin “hevosmieheksi” tituleerattu herrasmies. Hän kyllä pysähtyi paikalle, mutta vei tämän “loukkaantuneen” kellon kädestä. Ja sitten kun kelloa pyydettiinkin takaisin, vastauksena oli että “pidin vain tallessa, ettei huku”.

   Mistähän nämä stereotypiat mahtavat kummuta? Joskus niissä jotain perää on.

   Minä olin kerran junassa Hampurista Tukholmaan. Viereisellä paikalla oli joku tällainen “hevosmies”, joka puhui täydellisesti sekä suomea että ruotsia. Hän kysyi oliko minulla tarjota olutta ja vastasin että ei.
   Sitten lähdin käymään ravintolavaunussa, ja kun tulin takaisin paikalleni, toisella puolella käytävää istunut ruotsalaisnainen kysyi tunnenko tuon miehen, hän oli kuulemma käynyt tutkimassa matkalaukkuni sisältöä sillä aikaa kun olin poissa.
   Huomautin kyseiselle “hevosmiehelle” ettei minun matkalaukkujani saa mennä käpälöimään ja hän kertoi vain yrittäneensä etsiä sieltä olutta.

     Lainaa

  74. R.A sisti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -6 (10 ääntä)

   Toinen kassa:
   Ne jotka täällä ja muualla kovasti romaneita puolustelee eivät taatusti ole koskaan työskennelleet esimerkiksi myyjänä, vartijana, poliisina tai järjestyksenvalvojana… saati joutunut mökki- tai autoryöstön kohteeksi. Toki mukavia ja kunnollisia tyyppejäkin löytyy, mutta järjestäytynyttä rikollisuuttahan tuo kulttuuri valitettavasti on.

   Mitä kummaaa! Miten olet voinut saada plussaa noin paljon?!?!? Missä ovat kaikki lumihiutaleet ja maailman sankarit? Hei maailma ei ole vielä täydellinen! Tarvitsemme teitä maailman pelastajat!

     Lainaa

  75. TapsaRautaMela(nkolia) :^) kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -4 (8 ääntä)

   No jo on kummaa touhua täälläkin fakin mokissa. Mitään ei saa sanoa ku on nii fakin rasistista. Pitäkää tunkkinne pellet >:(

     Lainaa

  76. EK kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (1 ääni)

   Koulukaverina ammattiopistossa oli “valkolainen” joka oli kasvanut osittain romanien kanssa. Oli vain hyvää sanottavaa kyseisestä kansasta.

   Ainoa asia mikä ei romaneissa itseä miellytä on se tyypillisen kova ääni. Kyllä sitä hiljempaakin voi puhua, ei tarvitse kailottaa niin että herkkäkorvaiselta menee kuulo. XD Kirjastossa muuten sama meininki vaikka “hiljaisuus” -lappuja seinät täynnä.

     Lainaa

  77. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , ,