Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Pesusieniä ja sipuleita

Kävisitkö sipulisuihkussa?
Pesusieniä ja sipuleita

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 76 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. purppurakruunu 17.4.2018 0:44
   Tulos: +405 (425 ääntä)
   Tällei homehtuneen ruokapurkin just käsin pesseenä, niin, että tuoksu vieläkin leijuu sieraimissa... Vilhelmiina, sympatiat D:

   Lainaa

  2. Tulos: +643 (649 ääntä)
   Jemina "älä arvostele mun mielipidettä samalla kun arvostelen sua"...

   Lainaa

  3. Tulos: +281 (317 ääntä)
   Ei kyllä tulisi mieleenkään pestä hiuksia sipulilla. :D Tämä ohje oli niin mykistävän kammottava, että gooletin tieni askelterveyteen.com sivustolle ja suosittelen kyllä kaikille lämpimästi! Tarjolla on saman mykistävyysluokan ohjeita kaikille elämän osa-alueille, aion itse pistää elämäni sipuliksi alkaen huomenna. Ajattelin aloittaa "Flirttailun taide – 5 askelta miehen viettelemiseksi" artikkelin pohjalta: "Avainasia on lähestyä toista hienovaraisesti, sillä jos olet liian suora, riskinä on saada aikaan hiukan vastustusta. Viettelyn tulisi tapahtua vähitellen, jotta mies ei heti huomaa mitä on tapahtumassa. Voit aloittaa lähestymisen kolmannen osapuolen kautta, mutta oman käytöksesi tulee olla neutraali. On aina parempi antaa miehelle mahdollisuus puhua, jotta voit analysoida vahvuuksiasi, heikkouksiasi ja mahdollisuuksiasi. Viettelyn taiteessa voittaja on se joka pitää päänsä kylmänä, sillä jos annat tunteidesi johdattaa sinua, tulet menettämään hallinnan tilanteesta. Seuraava vaihe on sitten se, että sinun tarvitsee saada toinen kiinnittämään huomiota itseesi. Kuinka tämä tapahtuu? Kyseessä on ennen kaikkea se, että annat ristiriitaisia merkkejä, jotka voivat aiheuttaa hiukan epäröintiä. Tämä tarkoittaa sitä, että tulee olla hellävarainen ja älykäs, mutta samalla älä kuitenkaan pelkää näyttää hiukan heikkoutta. Näin pystyt saamaan miehen ymmälleen, ja mysteeri tulee pitämään hänet lähellä itseäsi. Ota seuraava ajatus ohjeeksesi: Tuotemarkkinoinnissa sinulle tarjotaan tiettyä tuotetta siten, että kaikki sen ominaisuudet näytetään, ja siitä tulee niin vastustamaton, että haluat kokeilla kyseistä tuotetta aivan heti. Suhteissa asia menee itse asiassa hyvin samanlaisella tavalla, ja tällöin fantasia tulee kuvaan mukaan. Se, että et kokeile ”tuotetta”, tekee sinusta haasteen. Tässä on tietysti kyseessä kilpailuvietti, ja mies haluaa ”saada sinut”. On tärkeää muistaa, että ei kannata tuntea oloa varmaksi siitä, että mies on kiinnostunut ennen kuin hän osoittaa, että hän pitää sinun fyysisestä seurastasi, mutta lisäksi tuntee myös poissaolosi. Tapasi pukeutua ja huultesi väri varmistavat, että mies kääntyy katsomaan sinua. Tavoitteena on kuitenkin saada hänen mielensä vangittua, eli pelkkä asu ei riitä. Tämän tehdäksesi sinun tulee laittaa kiinnostuksen puute ja epävarmuus mukaan sekoitukseen, eli älä ole kovin ujo äläkä kovin kylmä – sekoita näitä kahta, jotta saat miehen kiinnostumaan." p.s. Jos luet kyseistä sivustoa luottavaisin mielin, ansaitset sipulihiukset.

   Lainaa

  4. Tulos: -448 (462 ääntä)
   En haluu tietää, että kuinka harvoin Nita vaihtaa pyyhkeensä... Nous pieni oksennus suuhun.

   Lainaa

  5. Tulos: +472 (482 ääntä)
   Siis tajuaakohan Jemina, että jatkuvalla tuommosella pesulla se altistaa itteään vaan enemmän bakteereille? Hinkkaa ihon hyvät bakteerit ja tarpeellisen ihorasvan pois= tervetuloa kuiva iho ja huonot bakteerit.

   Lainaa

  6. Tulos: +133 (177 ääntä)
   Joopajoo: En haluu tietää, että kuinka harvoin Nita vaihtaa pyyhkeensä… Nous pieni oksennus suuhun.
   Niin oisko vaikka joka toisen suihkun jälkeen esim?

   Lainaa

  7. Tulos: +306 (314 ääntä)
   Jemina ei taidakaan tietää, että suuri osa ihossa elävistä bakteereista on ihmisen immuniteetin kannalta välttämättömiä. Liiallinen pesu/itsensä hinkkaaminen edesauttaa sairastumista.

   Lainaa

  8. Tulos: -172 (186 ääntä)
   Niih: Niin oisko vaikka joka toisen suihkun jälkeen esim?
   Tuskinpa, jos noin suurta ihmettelyä aiheuttaa jokaisen kerran jälkeen vaihtajat ja pesu-kukka.

   Lainaa

  9. Tulos: +159 (199 ääntä)
   Kuka laittaa shampoon suoraan purkista päähän?

   Lainaa

  10. Tulos: -185 (227 ääntä)
   Niin siis vanha iho kuoleentuu ja sit se kuollut iho ja siihen kerääntyny paska ei lähe ihan pelkällä saippualla. Itellä oli seläs yks kohta johon en sienellä yltäny ja siihen ilmesty pikkuhiljaa semmonen harmaanruskee raita joka kovettu semmoseksi korpuksi. Pitkävartisella harjalla sen sitte jynssäsin ja pienenä murenona vaan lähti pois. Sen huomaa sen kuolleen ihon määrän helposti ku on saunas ja vähä raapii ihon pinnalta ku sitä harmaata mömmöä alkaa kuoriutumaan. Eikä sitä nyt joka päivä tarvi jynssätä. Ite pesen vartalon kaks kertaa viikos aina saunapäivinä.

   Lainaa

  11. Tulos: +351 (363 ääntä)
   Joopajoo: En haluu tietää, että kuinka harvoin Nita vaihtaa pyyhkeensä… Nous pieni oksennus suuhun.
   Miksi se tarttis niin usein vaihtaa? Kyse on pyyhkeestä, jota käytetään PUHTAAN, vastapestyn ihon kuivaamiseen. Katsoin muuten kerran jotain dokumenttia bakteerikammoisista pakkomielteisistä ihmisistä, jotka käyttävät asuntojensa ja autojensa pesuun ja desinfiointiin useita tunteja päivässä. Hieman ironisesti kun tehtiin bakteeritestit, niin heidän asunnoissaan ja autoissaan olikin moninkertainen määrä bakteereja normaalien ihmisten autoihin ja asuntoihin verrattuna :D

   Lainaa

  12. Tulos: +280 (282 ääntä)
   Litton: Niin siis vanha iho kuoleentuu ja sit se kuollut iho ja siihen kerääntyny paska ei lähe ihan pelkällä saippualla. Itellä oli seläs yks kohta johon en sienellä yltäny ja siihen ilmesty pikkuhiljaa semmonen harmaanruskee raita joka kovettu semmoseksi korpuksi. Pitkävartisella harjalla sen sitte jynssäsin ja pienenä murenona vaan lähti pois. Sen huomaa sen kuolleen ihon määrän helposti ku on saunas ja vähä raapii ihon pinnalta ku sitä harmaata mömmöä alkaa kuoriutumaan. Eikä sitä nyt joka päivä tarvi jynssätä. Ite pesen vartalon kaks kertaa viikos aina saunapäivinä.
   Minä en ole koskaan käyttänyt mitään sientä tai muita apuvälineitä suihkussa. Hyvä, jos saippuaakaan jaksan ihan joka paikkaan läpsiä. Selkä? Unohda. Mitään korppua tai vastaavaa kuonaa ei ole koskaan muodostunut mihinkään. En haise ja yleisesti minua pidetään puhtaana henkilönä. Todella harvoin sairastun mihinkään. Suihkussa käyn kyllä vähintään joka toinen päivä. En kiellä, etteikö kuvailemaasi voisi tapahtua, mutta kaikki ovat yksilöitä ja omalle kohdalle kuulostaa oudolta, että pitäisi noinkin tarkkaan jokainen neliösentti kuurata.

   Lainaa

  13. saastainen 17.4.2018 3:57
   Tulos: -32 (106 ääntä)
   : Miksi se tarttis niin usein vaihtaa? Kyse on pyyhkeestä, jota käytetään PUHTAAN, vastapestyn ihon kuivaamiseen.
   Itse ainakin vaihdan kerran-pari viikossa (n. neljän päivän välein). Yleensä se menee pesuun siinä kohtaan, kun se alkaa haiskahtaa. Tuskin kukaan haluaa kuivata itseään suihkun jälkeen haisevaan pyyhkeeseen. Netissä luki, että suositeltava väli olisi viikon välein, mutta ei kyllä itsellä pysy pyyhe niin kauaa puhtaana, vaikka kuinka hyvin pesisi itsensä. Mutta kerran päivässä? Pitäisi olla joka päivä pesemässä pyykkiä, jos oikesti joka päivä pitäisi ottaa uusi pyyhe.

   Lainaa

  14. Tulos: +152 (156 ääntä)
   Joopajoo: Tuskinpa, jos noin suurta ihmettelyä aiheuttaa jokaisen kerran jälkeen vaihtajat ja pesu-kukka.
   Wc-kukka, ei pesukukka. Kaksi ihan eri asiaa.

   Lainaa

  15. Tulos: +82 (90 ääntä)
   saastainen: Itse ainakin vaihdan kerran-pari viikossa (n. neljän päivän välein). Yleensä se menee pesuun siinä kohtaan, kun se alkaa haiskahtaa. Tuskin kukaan haluaa kuivata itseään suihkun jälkeen haisevaan pyyhkeeseen. Netissä luki, että suositeltava väli olisi viikon välein, mutta ei kyllä itsellä pysy pyyhe niin kauaa puhtaana, vaikka kuinka hyvin pesisi itsensä. Mutta kerran päivässä? Pitäisi olla joka päivä pesemässä pyykkiä, jos oikesti joka päivä pitäisi ottaa uusi pyyhe.
   Niin, tarkoitin juuri sitä että miksi hemmettissä pyyhe tarttis vaihtaa joka päivä, kun järkikin sanoo että kerran/pari viikossa riittää, ja pesu kuudesssakympissä.

   Lainaa

  16. Tulos: -78 (86 ääntä)
   : Miksi se tarttis niin usein vaihtaa? Kyse on pyyhkeestä, jota käytetään PUHTAAN, vastapestyn ihon kuivaamiseen.
   ... meinaat et se kuollut ihosolukkokin pysyy raikkaan puhtaana siinä pyyhkeessä? Edelleenkin hyi helvetti! mandi: Wc-kukka, ei pesukukka. Kaksi ihan eri asiaa.
   Paitsi että kun ketjun kommentteja luet, niin selviää että kyseessä on ollut nimenomaan peseytymiseen tarkoitettu kukka (”sieni”)...

   Lainaa

  17. Tulos: -20 (46 ääntä)
   mandi: Wc-kukka, ei pesukukka. Kaksi ihan eri asiaa.
   Korjaan, AP puhunut wc-kukasta, mutta ensimmäinen kommentoija juuri pesu-kukista sun muista sienistä.

   Lainaa

  18. Tulos: -197 (207 ääntä)
   : Miksi se tarttis niin usein vaihtaa? Kyse on pyyhkeestä, jota käytetään PUHTAAN, vastapestyn ihon kuivaamiseen.
   Tosissas meinaat, että se pyyhkeeseen tarttuva kuollut ihosolukko pysyy myös puhtaan vastapestyn raikkaana pyyhkeessä sen viikon - kaks? Sehän se siinä ensimmäisenä alkaa haisemaan... ja jälleen oksennukset suussa. Mitä se muutenkaan muiden perseitä kutittaa, että jos toiset vaihtaa pyyhkeen jokaisen pesun jälkeen? Ja ennen kuin joku kerkeää kysymään, niin kyllä se saa ihon syyhyämään kun julkisella paikalla törmää paskalta haisevaan ihmiseen, jonka kanssa pahimmassa tapauksessa joutuu asioimaan.

   Lainaa

  19. Tulos: +193 (201 ääntä)
   Mites käsien pesu, riittääkö siihen saippua? Vai hinkkaako joka kerta kätensäkin verille vesssakäynnin jälkeen? Käsiin riittää saippua, mut käsivarret vaatii jotain raastinta? Voi olla yleisissä vessoissa käynti hankalaa, jos pitää pitää omat pesusienet mukana.

   Lainaa

  20. dazedconfused 17.4.2018 6:09
   Tulos: +160 (170 ääntä)
   Jahas. Perhe täytyy pestä. Kaivais painepesurin ja kloriittia.

   Lainaa

  21. Määpää 17.4.2018 6:42
   Tulos: +67 (77 ääntä)
   Vaihdan kaikki pyyhkeet kerran viikossa, keskimäärin - jos on likaisia useammin ja jos esim. reissun takia ovat olleet joitakin päiviä käyttämättä, sitten ehkä menee pari viikkoa. Palaan asiaan tihentämällä määrää sitten kun sairastun johonkin seuraavan kerran. Viimeksi oli flunssa helmikuussa 2016. Flunssan sain kun olin tapaturman vuoksi joutunut olemaan sairaalassa tarkkailtavana päivän verran. Eli tartunta tuli selkeästi sieltä. Sitä ennen taisi olla väliä viitisen vuotta.

   Lainaa

  22. Tulos: -22 (38 ääntä)
   mandi: Wc-kukka, ei pesukukka. Kaksi ihan eri asiaa.
   Nimenomaan. Mietinkin, mikä Nitaa wc-kukan käytössä ihmetyttää??

   Lainaa

  23. Helle Permanni 17.4.2018 7:00
   Tulos: -26 (82 ääntä)
   Mä en koskaan vaiha pyyhettäni ku ei siinä tarkemmin ajateltuna ole mitään järkeä. Kun mä tuun suihkusta ni mä oon talon puhtain asia. Jos siinä pyyhkeessä oliski jotain likaa ni se likahan tarttuis pyyhkeestä muhun eikä toisinpäin.

   Lainaa

  24. Tulos: +28 (38 ääntä)
   Myy: Ei kyllä tulisi mieleenkään pestä hiuksia sipulilla. Tämä ohje oli niin mykistävän kammottava, että gooletin tieni askelterveyteen.com sivustolle ja suosittelen kyllä kaikille lämpimästi! Tarjolla on saman mykistävyysluokan ohjeita kaikille elämän osa-alueille, aion itse pistää elämäni sipuliksi alkaen huomenna. Ajattelin aloittaa “Flirttailun taide – 5 askelta miehen viettelemiseksi” artikkelin pohjalta: [...]
   Tää on tää, kun sinkuille annetaan tehtäväksi kirjoittaa parisuhdeohjeita. Mutta plussaa siitä, ettei tää ainakaan ollut luettelo itsestäänselvyyksiä kuten yleensä :D

   Lainaa

  25. Tulos: +139 (145 ääntä)
   Pakkomielle hinkata ihon normaalifloora pois, eli "lievästi pöpökammoinen". Kyllä.

   Lainaa

  26. Tulos: +142 (192 ääntä)
   Itse en ymmärrä ihmisiä, jotka käy päivittäin suihkussa (poislukien tietty fyysistä työtä tekevät ja urheilevat, mutta jos ei ole mitään syytä).

   Lainaa

  27. Seppo Saviniemi 17.4.2018 8:06
   Tulos: +145 (149 ääntä)
   Itsensä ja kämppänsä huolellisesti jynssäävät bakteerikammoiset sairastelevat tavallista enemmän. Ei tarkoita toki, että pitää jättää suihkussakäyminen ja siivoaminen pois vaan jotain rajaa touhuun. Esim. ellei talossa ole ihmisiä joilla on alentunut vastustuskyky niin missään nimessä ei tule hankkia mitään antibakteerisia saippuoita.

   Lainaa

  28. Tulos: +53 (83 ääntä)
   Myy: Tämän tehdäksesi sinun tulee laittaa kiinnostuksen puute ja epävarmuus mukaan sekoitukseen, eli älä ole kovin ujo äläkä kovin kylmä – sekoita näitä kahta, jotta saat miehen kiinnostumaan.”
   Miehen viettely kun onkin niin pirun vaikeaa... - "Lähetkö kahville ja sen jälkeen mun luo? ;)" - "Mennäänkö nyt vai...?"

   Lainaa

  29. Tulos: +151 (161 ääntä)
   Nykyihmisen ei todellakaan tarvitse käydä joka päivä suihkussa eikä vaihtaa joka päivä paitaa. Jos ei siis erityisesti hikoile tms. En usko että myöskään pyyhettä pitäisi joka kerta vaihtaa :D

   Lainaa

  30. Mauri Tasanen 17.4.2018 8:54
   Tulos: +115 (117 ääntä)
   Sipulin ja tomaatin jälkeen puuttuu salaatista enää Mozzarella. :D

   Lainaa

  31. Tulos: +146 (150 ääntä)
   Ne ketkä vaihtaa pyyhkeen joka suihkukerran jälkeen, ei varmasti itse pese pyykkejään. Oisko äiskä pyykkäämässä?

   Lainaa

  32. Tulos: +152 (160 ääntä)
   Joopajoo: Tuskinpa, jos noin suurta ihmettelyä aiheuttaa jokaisen kerran jälkeen vaihtajat ja pesu-kukka.
   Siis ihminen peseytyy ja kuivaa puhtaan kehonsa pyyhkeeseen. Tämän jälkeen pyyhe laitetaan kuivumaan. Miksi ihmeessä se pitäisi pestä jokaisen tai edes joka toisen käyttökerran jälkeen?

   Lainaa

  33. Hööpölööpö 17.4.2018 9:43
   Tulos: +54 (60 ääntä)
   Pöö: Tää on tää, kun sinkuille annetaan tehtäväksi kirjoittaa parisuhdeohjeita. Mutta plussaa siitä, ettei tää ainakaan ollut luettelo itsestäänselvyyksiä kuten yleensä
   Perinteinen iltaroskien miten nainen isketään -artikkeli: 1. Käy suihkussa 2. Pese hampaat 3. Käytä kortonkia

   Lainaa

  34. Tulos: -45 (83 ääntä)
   Nnad: Itse en ymmärrä ihmisiä, jotka käy päivittäin suihkussa (poislukien tietty fyysistä työtä tekevät ja urheilevat, mutta jos ei ole mitään syytä).
   Älä unohda teini-ikäisiä ja muita nuoria hormonipilvessä eläviä. Noin 11-25-vuotiaiden on syytä käydä suihkussa joka päivä.

   Lainaa

  35. Tulos: +176 (180 ääntä)
   "Itellä jää vaan likanen olo jos ei hinkkaa ihoonsa verille jollai" Minä taasen ihmettelen, miten tuo voi kenenkään mielestä kuulostaa terveeltä.

   Lainaa

  36. Keltanaatti 17.4.2018 10:04
   Tulos: +18 (68 ääntä)
   niimpä: Miehen viettely kun onkin niin pirun vaikeaa… - “Lähetkö kahville ja sen jälkeen mun luo? ;)” - “Mennäänkö nyt vai…?”
   Seksistinen ja yleistävä kommentti. Käännä roolit toisin päin niin huomaat sen itsekin. Jos itse pyörit vain noin helppojen kanssa, älä yleistä koskemaan jokaista.

   Lainaa

  37. Tulos: +133 (141 ääntä)
   Nykyisten suositusten mukaan suihkussa ei kuulu käydä joka päivä, jos ei tee jotain erityisen likaista työtä. Ihoa ei myöskään kuulu hangata ylenmäärin eikä edes käyttää saippuaa kuin esim kainaloihin tai ahteriin. Liiallinen suihkuttelu/hankaaminen/saippuointi tuhoaa ihon luonnollisen rasvakerroksen. Ei ole mitään järkeä jynssätä ihoa piloille ja sen jälkeen ostaa kalliita rasvoja, jotta sen saa kuntoon.

   Lainaa

  38. Tulos: +13 (21 ääntä)
   niimpä: Miehen viettely kun onkin niin pirun vaikeaa… - “Lähetkö kahville ja sen jälkeen mun luo? ;)” - “Mennäänkö nyt vai…?”
   Mä olin sitten helppo saalis. "Mennäänkö..?"

   Lainaa

  39. Tulos: -77 (97 ääntä)
   Nnad: Itse en ymmärrä ihmisiä, jotka käy päivittäin suihkussa (poislukien tietty fyysistä työtä tekevät ja urheilevat, mutta jos ei ole mitään syytä).
   Etkä näköjään kykene sinäkään ajattelemaan ihmisiä, joilla on esim. atopia. Ja ennen kuin tähänkin tullaan vinkumaan, kuinka ennen piti välttää suihkussa käyntiä, niin se oli ennen.

   Lainaa

  40. Tulos: -126 (134 ääntä)
   Aune: Siis ihminen peseytyy ja kuivaa puhtaan kehonsa pyyhkeeseen. Tämän jälkeen pyyhe laitetaan kuivumaan. Miksi ihmeessä se pitäisi pestä jokaisen tai edes joka toisen käyttökerran jälkeen?
   Niin, miks myöskään pyyhit persees kakkosen jälkeen, kun viimeistään huomenna olet jälleen pöntöllä istumassa?

   Lainaa

  41. Tulos: +93 (103 ääntä)
   Aune: Siis ihminen peseytyy ja kuivaa puhtaan kehonsa pyyhkeeseen. Tämän jälkeen pyyhe laitetaan kuivumaan. Miksi ihmeessä se pitäisi pestä jokaisen tai edes joka toisen käyttökerran jälkeen?
   Jotkuthan ei laita pyyhettä kuivumaan. Ne kietoo sen ympärilleen ja keikistelee menemään kunnes lopulta pudottavat sen pyyhkeen siihen kaapin eteen jossa se muhii iltaan saakka että puoliso tulee kotiin ja ripustaa sen kuivumaan. Sen pyyhkeen ripustaa, ei sitä puolisoa. Pyyhkeen vaihtamisfrekvenssiin vaikuttaa eniten juuri se kuivatus. Kesällä Ristiinassa pyyhkeen voi ripustaa kolmannen kerroksen parvekkeelle kuivumaan leppeässä kesätuulessa raikkaassa maalaisilmassa, eikä pyyhe kaipaa pesua vielä kahdenkaan viikon päivittäisen käytön jälkeen. Syksyisen kosteassa Fuengirolassa pyyhe ei kuivu kunnolla millään luonnollisella konstilla ja kuivauskaappiin ei ole viisasta laittaa pesemätöntä pyykkiä, joten melkeinpä joka käytön jälkeen se on pestävä. Tosin jos käy suihkussa vaan kerran viikossa, ei sitä pyyhettäkään tartte pestä kuin kerran viikossa.

   Lainaa

  42. Tulos: -66 (74 ääntä)
   Seppo Saviniemi: Itsensä ja kämppänsä huolellisesti jynssäävät bakteerikammoiset sairastelevat tavallista enemmän. Ei tarkoita toki, että pitää jättää suihkussakäyminen ja siivoaminen pois vaan jotain rajaa touhuun. Esim. ellei talossa ole ihmisiä joilla on alentunut vastustuskyky niin missään nimessä ei tule hankkia mitään antibakteerisia saippuoita.
   Aikamoista yleistämistä ilman minkäänlista faktaa, saatika lähdettä. Itselläni alentunut vastustuskyky ja siltikään en sairastele flunssia sun muita vatsatauteja, toisin kuin monet muut tutut. Henkilökohtaisesta hygieniasta, sekä kodin siisteydestä pidin jo ennen vastustuskyvyn alenemistakin erittäin hyvää huolta, mitä valtaosa suomalaisista ei tee. Ja ei, desinfiointiaineet eivät saaneet vastustuskykyä alenemaan vaan perinnöllisen perussairauden (?) puhkeaminen, joka oli jo syntymästä lähtien odotettavissa.

   Lainaa

  43. yli opisto hörhö 17.4.2018 12:00
   Tulos: +73 (77 ääntä)
   Ärsyttää nuo "näillä vinkeillä annat miehen ymmärtää että olet kiinnostunut hänestä" jutut.. Varsinkin kun sitten samantapaiset ohjeet miehelle on tyyliin "Jos nainen kiinnostaa sinua, pyydä häntä ulos" tms ja sitten kun lähinnä naiset lukee näitä "vinkkejä" niin ne ajattelee että tottakai sen pitää olla mies joka naista pyytää, eikä toisinpäin. Lopeta se ylianalysointi. Miehet eivät osaa lukea ajatuksia. Jos sinua kiinnostaa niin sano se äläkä jää räpsyttelemään silmäripsiä ja odottamaan että se toinen ehkä joskus tulevien vuosien varrella ymmärtää ja itse pyytää sinua. Säästät ihan helvetisti aikaa jos itse tuot ilmi kiinnostuksesi. Ei nyt liity kyllä mokaan mitenkään, luin vaan jonkun kommentin tuolla aiemmin.

   Lainaa

  44. yli opisto hörhö 17.4.2018 12:03
   Tulos: +103 (109 ääntä)
   Joopajoo: Aikamoista yleistämistä ilman minkäänlista faktaa, saatika lähdettä. Itselläni alentunut vastustuskyky ja siltikään en sairastele flunssia sun muita vatsatauteja, toisin kuin monet muut tutut. Henkilökohtaisesta hygieniasta, sekä kodin siisteydestä pidin jo ennen vastustuskyvyn alenemistakin erittäin hyvää huolta, mitä valtaosa suomalaisista ei tee. Ja ei, desinfiointiaineet eivät saaneet vastustuskykyä alenemaan vaan perinnöllisen perussairauden (?) puhkeaminen, joka oli jo syntymästä lähtien odotettavissa.
   Niin, sinun tapauksessasi sinun täytyy pitää kämpästä ja itsestäsi parempaa huolta kuin tavallisten ihmisten koska sinulla on alentunut vastustuskyky. Kaikilla maailman ihmisillä ei ole, joten turha pöpökammoisuus vain altistaa niitä sille. Ymmärrätkö eron? Kovasti yrität koko ajan väittää kaikille vastaan, mutta sinun tilanne on täysin eri kuin valtaosan muista ihmisistä joten tavallaan argumenttisi ovat vailla pohjaa.

   Lainaa

  45. Tulos: +110 (116 ääntä)
   Joopajoo: Tosissas meinaat, että se pyyhkeeseen tarttuva kuollut ihosolukko pysyy myös puhtaan vastapestyn raikkaana pyyhkeessä sen viikon – kaks? Sehän se siinä ensimmäisenä alkaa haisemaan… ja jälleen oksennukset suussa. Mitä se muutenkaan muiden perseitä kutittaa, että jos toiset vaihtaa pyyhkeen jokaisen pesun jälkeen? Ja ennen kuin joku kerkeää kysymään, niin kyllä se saa ihon syyhyämään kun julkisella paikalla törmää paskalta haisevaan ihmiseen, jonka kanssa pahimmassa tapauksessa joutuu asioimaan.
   Epäilen että sulla on psoriasis tai joku muu sairaus, jos pyyhkeeseesi tarttuu paskalta haisevaa ihosolukkoa joka kerta pesun jälkeen.

   Lainaa

  46. Tulos: +104 (108 ääntä)
   Joopajoo: Niin, miks myöskään pyyhit persees kakkosen jälkeen, kun viimeistään huomenna olet jälleen pöntöllä istumassa?
   Tässä kommentissa nyt ei ollut mitään logiikkaa.

   Lainaa

  47. Tulos: +121 (123 ääntä)
   Joopajoo: Tosissas meinaat, että se pyyhkeeseen tarttuva kuollut ihosolukko pysyy myös puhtaan vastapestyn raikkaana pyyhkeessä sen viikon – kaks? Sehän se siinä ensimmäisenä alkaa haisemaan… ja jälleen oksennukset suussa. Mitä se muutenkaan muiden perseitä kutittaa, että jos toiset vaihtaa pyyhkeen jokaisen pesun jälkeen? Ja ennen kuin joku kerkeää kysymään, niin kyllä se saa ihon syyhyämään kun julkisella paikalla törmää paskalta haisevaan ihmiseen, jonka kanssa pahimmassa tapauksessa joutuu asioimaan.
   Tuhlaat vettä, energiaa, aikaasi sekä pyyhkeesi loppuun ennen aikojaan, näin alkuun. Vesi ja luonto on meille yhteistä, siksi se kutittaa persettäni. Lisäksi koska vaikutat hygieniafriikiltä, todennäköisesti peset pyyhkeesi kemikaaleilla, joita myös tartutat joka päivä pestystä pyyhkeestä itseesi, mutta se kutittanee vain sinun persettäsi (ja ehkä muutakin kroppaasi).

   Lainaa

  48. Tulos: +71 (93 ääntä)
   duh: Nimenomaan. Mietinkin, mikä Nitaa wc-kukan käytössä ihmetyttää??
   Mua ainakin ihmetyttää (ja ihan harmittaakin) kaikki tarpeettomat hajusteet. Sisäilmasairastuneena sain myös kemikaaliyliherkkyyden, ja wc-hajustimet tekevät vessassa käymisestä lähinnä mahdotonta. Lisäksi noiden hajustimien tarkoituksena lienee lähinnä peittää pahat hajut, mikä kielii siitä, ettei pahan hajun lähdettä välttämättä pyritäkään poistamaan eli siivoamaan riittävän usein. Miksi kaikissa paikoissa pitäisi tuoksua moni eri hajuste? Mitä järkeä on hajustaa puhtaat vaatteet huuhteluaineella, käyttää yhdeltä tuoksulta haisevaa deodoranttia ja toiselta tuoksuvaa hajuvettä? Kun lisäksi meilläkin on alettu hajustaa wc-papereita, nenäliinoja, terveyssiteitä ja vaippoja, tulee täysin tarpeetonta kemikaalikuormaa sekä ihmiselle että luonnolle valtavat määrät.

   Lainaa

  49. Vesa-Matti Lordi 17.4.2018 14:02
   Tulos: +101 (105 ääntä)
   saastainen: Itse ainakin vaihdan kerran-pari viikossa (n. neljän päivän välein). Yleensä se menee pesuun siinä kohtaan, kun se alkaa haiskahtaa. Tuskin kukaan haluaa kuivata itseään suihkun jälkeen haisevaan pyyhkeeseen. Netissä luki, että suositeltava väli olisi viikon välein, mutta ei kyllä itsellä pysy pyyhe niin kauaa puhtaana, vaikka kuinka hyvin pesisi itsensä. Mutta kerran päivässä? Pitäisi olla joka päivä pesemässä pyykkiä, jos oikesti joka päivä pitäisi ottaa uusi pyyhe.
   Et pese itseäsi kunnolla, jos pyyhe alkaa haisemaan 4 päivän jälkeen. Tai sitten et kuivata sitä oikein.

   Lainaa

  50. Tulos: +58 (74 ääntä)
   Nnad: Itse en ymmärrä ihmisiä, jotka käy päivittäin suihkussa (poislukien tietty fyysistä työtä tekevät ja urheilevat, mutta jos ei ole mitään syytä).
   Ei siinä mitään, jos vaikka päivittäinkin käy suihkussa huuhtelemassa vedellä päivän hiet ja paskat tai korkeintaan saippuoi ihon, raikastaa kummasti varsinkin kesäisin. Mutta vihoviimeinen virhe on pestä hiukset shampoolla joka päivä (ja jotkut jopa useamman kerran päivässä :o ), kun rasvoittuvat jo seuraavaksi päiväksi sen verran pahasti, että pakko on jatkossakin pestä päivittäin. Toki joissain ammateissa / elämäntavoissa sivutuotteena tulee sen verran paha esim. paistorasvan tai hien haju tai hiukset täynnä rakennuspölyä, sahanpuruja ja maalia, että töiden jälkeen olisi ainakin suotavaa pestä itsensä kokonaisvaltaisesti.

   Lainaa

  51. Tulos: +44 (44 ääntä)
   Nuo on kyl tarkoituksella huonosti kirjoitettuja elämänohjeita sinkuille. Tarkoitus pitää sut sinkkuna ja kosmopolitanin, tai mikä lie tilaajana aina 70-vuotiaaksi asti.

   Lainaa

  52. Kerttukalervo 18.4.2018 7:21
   Tulos: -91 (97 ääntä)
   Kyllä monet käy suihkussa illalla JA aamulla. Illalla pestään päivän kosmetiikat, pölyt, liat yms. pois ja aamulla pestään yön aikana rasvoittunut tukka, naama, kainalot, rintojen ja haarojen väli uudestaan. Voi vaan kuvitella miltä aamusuihkun väliin jättävien pöksyt haisee illalla vuorokauden pesemättömyyden jälkeen. Yök! Ja jos pesusientä ei käytä, niin kynnellä voi kokeilla suihkussa, kuinka harmaa likainen kuollut solukerros jää kynsien alle.

   Lainaa

  53. Kerttukalervo 18.4.2018 7:24
   Tulos: -33 (37 ääntä)
   WC-kukka. Sitä käytetään poistamaan vessassa leijuvaa hajua. Lisäksi tuote puhdistaa ja osa jopa valkaisee vessanpönttöä. Tuoksun voi valita oman mieltymyksen tai vuodenajan mukaan. Tai jopa vessan sisustustyylin/väriteeman mukaan: (meri/tropiikki/kevät/joulu...)

   Lainaa

  54. Tulos: +80 (84 ääntä)
   Kerttukalervo: Kyllä monet käy suihkussa illalla JA aamulla. Illalla pestään päivän kosmetiikat, pölyt, liat yms. pois ja aamulla pestään yön aikana rasvoittunut tukka, naama, kainalot, rintojen ja haarojen väli uudestaan. Voi vaan kuvitella miltä aamusuihkun väliin jättävien pöksyt haisee illalla vuorokauden pesemättömyyden jälkeen. Yök! Ja jos pesusientä ei käytä, niin kynnellä voi kokeilla suihkussa, kuinka harmaa likainen kuollut solukerros jää kynsien alle.
   Ei aina tarvitse mennä suihkuun, kasvot voi pestä kätevästi lavuaarissa heti herättyä. Ja jos housusi löyhkäävät, hanki hyvä ihminen kotiisi sellainen kätevä, kylpyhuoneen lavuaarin kylkeen kiinnitettävä pieni käsisuihku, joka yltää wc-altaaseen saakka. Sen avulla voi käydä alapesulla vaikka viisi kertaa päivässä.

   Lainaa

  55. Tulos: +41 (45 ääntä)
   Kerttukalervo: Kyllä monet käy suihkussa illalla JA aamulla. Illalla pestään päivän kosmetiikat, pölyt, liat yms. pois ja aamulla pestään yön aikana rasvoittunut tukka, naama, kainalot, rintojen ja haarojen väli uudestaan. Voi vaan kuvitella miltä aamusuihkun väliin jättävien pöksyt haisee illalla vuorokauden pesemättömyyden jälkeen. Yök! Ja jos pesusientä ei käytä, niin kynnellä voi kokeilla suihkussa, kuinka harmaa likainen kuollut solukerros jää kynsien alle.
   Tuo on muuten sairaus tai jokin hormonitoiminnan aiheuttama tila, en muista sen nimeä - tuo että joidenkin ihmisten hiukset rasvoittuvat kauhealla tavalla etenkin öisin. Tällaiset hiukset saavat paksun, inhottavan savimaisen rasvakerroksen päälleen alle vuorokaudessa, ja ne on pestävä runsaalla shampoolla joka päivä. Useimmilla suomalaisilla on kuitenkin ritisevänkuiva oljenvaalea tukka, joka kannattaa pestä joka toisella kerralla pelkällä vedellä, ilman shampoota ja käyttää lopuksi hoitoainetta, mikäli siis pesee hiukset joka päivä.

   Lainaa

  56. Tulos: +87 (89 ääntä)
   Ruma Elsa: Ei aina tarvitse mennä suihkuun, kasvot voi pestä kätevästi lavuaarissa heti herättyä. Ja jos housusi löyhkäävät, hanki hyvä ihminen kotiisi sellainen kätevä, kylpyhuoneen lavuaarin kylkeen kiinnitettävä pieni käsisuihku, joka yltää wc-altaaseen saakka. Sen avulla voi käydä alapesulla vaikka viisi kertaa päivässä.
   Ja samalla kannattaa käydä lääkärillä tarkistuttamassa mikä sitä jumalatonta löyhkää aiheuttaa. Jos ei löydy mitään, niin opettelee pyyhkimään perseensä.

   Lainaa

  57. GogitoErgoSum 18.4.2018 8:11
   Tulos: -2 (18 ääntä)
   Onneksi Jemina ei tehnyt tuuheuttavaa alapesua.

   Lainaa

  58. Tulos: -8 (20 ääntä)
   Keltanaatti: Seksistinen ja yleistävä kommentti. Käännä roolit toisin päin niin huomaat sen itsekin. Jos itse pyörit vain noin helppojen kanssa, älä yleistä koskemaan jokaista.
   Mutta nuinhan se on. Kait sitä saa yleistää, jos se kerran totta on. Me miehet vaan ollaan helppoja..

   Lainaa

  59. Tulos: +35 (45 ääntä)
   MissK: Ja samalla kannattaa käydä lääkärillä tarkistuttamassa mikä sitä jumalatonta löyhkää aiheuttaa. Jos ei löydy mitään, niin opettelee pyyhkimään perseensä.
   Miten suihkussa käynnistäkin voi saada noin vaikeaa... Jos normaalilla äidin opettamalla pesulla haisee pahalta, katselisin lääkäriaikaa, myös pyyhkeiden varastointia vilkaisisin jos ne alkavat haista (vaihdan kyllä puhtaat pyyhkeet koska ne tuntuvat mukavammilta, mutta en ole koskaan tavannut *haisevaa* pyyhettä joka ei olisi lojunut jonkun jäljiltä kasassa märkänä). Mitä noihin deittiohjeisiin tulee, pitäisikö nämä naistenlehtien mielipuoliset deittivinkit jotenkin saada #metoo-hengessä vastuuseen? Järkevät ihmiset tietävät että ei on ei ja kyllä on kyllä, eikä siitä jäädä vankaamaan, mutta jos osa populaatiosta uskoo tätä höpöä ja tosiaan luulee että ei on kyllä on ehkä on lue ajatukseni, niin mikään ihme että jotkut miehet menevät menosta sekaisin ja luulevat että "EI!" tarkoittaa "vaikestitavoiteltava, riivaa lisää". Itse ainakin olen löytänyt kaikki suhteeni teorialla "lähdetkö kahville ja/ tai bisselle, ja jos sujuu niin meille" -hyvä, ehkä sitten olen "helppo", mutta en kyllä haluaisikaan suhteeseen kenenkään kanssa joka on tahallaan manipulatiivinen. Pitkässä suhteessa kommunikointi oikein on muutenkin haastavaa puuhaa ilman että joku vielä sekoittaa asioita tahallaan.

   Lainaa

  60. Tulos: +23 (33 ääntä)
   Kerttukalervo: WC-kukka. Sitä käytetään poistamaan vessassa leijuvaa hajua. Lisäksi tuote puhdistaa ja osa jopa valkaisee vessanpönttöä. Tuoksun voi valita oman mieltymyksen tai vuodenajan mukaan. Tai jopa vessan sisustustyylin/väriteeman mukaan: (meri/tropiikki/kevät/joulu…)
   Tämä kuulosti ihan joltain mainostekstiltä kys. tuotteelle. Mainostajat vetoavat nimenomaan mielikuviin ja muihin psykologisilla keinoilla vaikuttamisiin, luonnollisesti siitä syystä että se toimii (ei tietenkään aina ja kaikkiin), varsinkinn jos ei kiinnosta/ole kykyä analysoida omia vaikuttimiaan. En sano etteikö wc-kukkaa saa käyttää, mutta miksi ne omat perustelut tulevat oikeutetuksi vain jos ne saa perusteltua (mainostettua) muillekin tai järkeistää? Eikö se riitä, että teet niin kuin teet koska tykkäät tehdä niin? Näennäistriggeröidyn vasta-argumentoimaan kuitenkin: Lisäämällä hajua hajun päälle ei poista alkuperäistä hajua, ainoastaan peittää sen jos sitäkään. Pahimmassa tapauksessa haisee sekä likaiselle että jollekin äitelälle kukkaisasialle. On ihan luonnollista että vessassa haisee jos olet juuri siellä asioinut. Moni tuntuu hirveästi kiusaantuvan varsinkin omien ruumiintuotostensa hajusta osaamatta sanoa sitä suoraan. Haisee se p*ska muillakin, eikä sitä tarvitse hävetä vaikka sosiaaliset normit (yhteiskunta, heh) jotain muuta yrittäisivät vakuutella. Ja jos haju ei haihdu vessan normipesuilla/vetämisellä ja hetken odottelulla ongelma on ilmanvaihdossa, viemäreissä / jossain muualla ja huijaat vain itseäsi luulemalla että se on poissa kun hajustat päälle. Kiiltävä valkoisuus pöntössä ei ole sama asia kuin (riittävä) puhtaus, vaan usein riippuu ihan pöntön iästä. Tarve pitää kaikki valkoisena/uuden näköisenä ikuisesti johtuu omista mieltymyksistä ja siitä että assosioi värin ja puhtauden keskenään (edelleen asioita joita käytetään mainonnassa surutta). Liian vahvoista puhdistusaineista ei tykkää luonto eikä ihmisen omakaan terveys, eikä sillä saavuteta juuri muuta arvoa kuin korkeintaan se esteettinen elämys. Mihinkään sisustusmieltymyksiin vetoaminen wc-kukan käytön suhteen taas on täysin irrelevanttia mitä tulee "järkisyihin" eli puhtauteen. Noista hajuista/tuoksuista vielä sen verran lainaamaani kommenttiin varsinaisesti liittymättä julkisten paikkojen osalta; vaikka suurin osa ihmisistä pitää hyvistä tuoksuista, se mikä on hyvä tuoksu on jokseenkin yksilöllistä. Kuten myös se, miten voimakas tuoksu määrittyy hyväksi, ihan mukavakin hajuste muuttuu hirveäksi jos sitä läträä niin paljon ettei se lähde pesemälläkään, ja varsinkin jos se tarttuu itseen toisesta ihmisestä/ympäristöstä. Nyt kun olen työskennellyt pari vuotta ympäristössä jossa on voimakas ilmastointi (joka ei aina niinkään raikasta vaan kierrättää laajaltakin alueelta hajut ja pölyt ympäriinsä) ja liikkuu paljon ihmisiä, piti palata tuohon hajuilla peittämiseen. En ymmärrä sitä miten se muka on jotenkin parempi tai olevinaan sosiaalisesti hyväksyttävämpää että pyritään peittämään tupakanhajua/riittämätöntä hygieniaa (tai jostain sairaudesta tms. johtuvaa esim. hien hajua)/sitä että vaatteet haisee homeelle tai mitä tahansa muuta joillain markettituoksuilla. Ei se toimi, ja tekee niiden olon tukalaksi joiden täytyy jäädä haistelemaan kyseistä potpourria vielä sittenkin kun päälle-tuoksuteltu ihminen poistuu. "Alkuperäinen" haju on vain puolet tästä pahasta. Järki-ihmiset kyllä ymmärtävät että harva ihminen kiusallaan pahalta haisee. Sekin kannattaa pitää mielessä että ihmisen aistit ns. kyllästyvät, jos ärsyke on jatkuvaa. Eli käytännössä itse alkaa olla vaikea tunnistaa esim. hajua (tai sen voimakkuutta), jos sen ympäröimänä on koko ajan tai useasti. Ei ole kehon stressitasojen kannalta mielekästä jos aivot hälyttäisivät koko ajan asiasta joka on jo ns. tiedossa. Itse huomaan tämän esim. kun olen viime vuosina tupakoinut jokseenkin kausittaisesti. Silloin kun en polta tunnistan tupakansavun hyvin herkästi ja ohimenevää pidempi altistuminen sille häiritsee, mutta nyt kun taas poltan en niinkään aina tunnista itsessäni kyseistä hajua, mutta TIEDÄN että ajoittain vaatteet/hiukset kyllä tuoksahtavat ikävälle, mikä taas itsessään sitten häiritsee (lähinnä sen miettiminen häiritsenkö sillä muita esim. töissä). Sama jos päätän laittaa joskus hajuvettä ja sitä lipsahtaa kiireessä enemmän kuin oli tarkoitus, itsellehän se on mieluinen tuoksu ja häiritsevän voimakas tuntu kestää (yleensä) vain jonkin aikaa, mutta voi sillä silti muita häiritä. Vähempi parempi oman ja muiden mielenrauhan kannalta. Ja mitä tulee ylihajustajien vastakohtiin, kaikista (tai joistain tietyistä) hajuista räyhääjiin, niin ei sitä maailmaa hajuttomaksikaan saa, kaikki täällä jotain joutuvat sietämään/kestämään. Kohtuus tässäkin asiassa on käytännöllisintä. Joillekin nämä ovat itsestäänselviä asioita, mutta toisille taas ei niin kannattaahan näistä aina mainita. Tuli vähän enemmän tekstiä kuin oli tarkoitus. Mutta ihan mielenkiintoisia nämä tuoksu-/puhtausasiat, ja miten ihmisillä on niistä erilaisia käsityksiä, ja sen miettiminen mistä nämä voivat kulloinkin johtua.

   Lainaa

  61. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Ja miksi tartuin juuri tuohon wc-kukka kommenttiin; mielestäni se oli hyvä vastine mm. tälle "pyyhe täytyy pestä joka käytön jälkeen" argumentille. Miksikö? Vastaus noudattaisi jokseenkin samaa logiikkaa kuin case wc-kukan tarpeellisuus; näennäislooginen järkeily ja päteminen ei vakuuta, suurin osa ihmisistä kun tietää kokemuksesta että kyseinen asia on sillä tasolla turha ettei siitä ole mitään sellaista hyötyä/vaikutusta että kaikkien kannattaisi tehdä niin. Itse asiassa siitä olisi vain haittaa (luonto). Mutta jos jotkut yksilöt saavat siitä enemmän hyötyä (mielenrauhan/hyvän fiiliksen) kuin haittaa, niin eipä tuolla liene kokonaisuuden kannalta hirveästi merkitystä, joten ei siitä tarvitse huonoa omaatuntoa potea. Mutta se että jotain älytöntä yrittää perustella muille älykkäänä toimintana vain kun ei ymmärrä että omat defenssit iskee päälle on äärimmäisen turhauttavaa, eikä sitten pidä ihmetellä miksi muita ärsyttää ja kaikki muut ovat "väärässä". Eli; teepä niin kuin teet, pese pyyhe joka hipaisun jälkeen ja tursota wc-kukkaa (tai mitäpä tahansa lähinnä uskomuksiin kuin tietoon perustuvaa nippelinappelia), mutta perustele sitä sillä että siitä tulee itselle parempi olo, älä sillä että olet älykkäämpi kuin muut/muut ovat tyhmiä ja ällöjä lälläslää. Kaikilla tietenkin on uskomuksia, ne ovat joskus tarpeellisiakin psyyken tasapainolle, mutta ehkä kaikille parempi olisi kun nämä olisivat henkilökohtaisia ja/tai ne jakaisi sellaisten ihmisten kesken jotka niiden logiikan ymmärtävät, kuin että lähtisi taistelemaan olevansa oikeassa kaikkien muidenkin puolesta.

   Lainaa

  62. Jokurajasentään 18.4.2018 14:05
   Tulos: +30 (36 ääntä)
   Asfasf: Mutta nuinhan se on. Kait sitä saa yleistää, jos se kerran totta on. Me miehet vaan ollaan helppoja..
   Puhu vain itsestäsi. En minä ainakaan ole. Jos nainen ei muuten kiinnosta, en minä panemisen ilosta pane.

   Lainaa

  63. Tulos: -10 (26 ääntä)
   Jokurajasentään: Puhu vain itsestäsi. En minä ainakaan ole. Jos nainen ei muuten kiinnosta, en minä panemisen ilosta pane.
   Niuho äijä.

   Lainaa

  64. Tulos: +6 (14 ääntä)
   ompas täällä negatiiviset mielipiteet harjaamisesta! vielä monien mummot ja vaarit ovat niin pesseet itsensä. kunnon jynssääminen tekee oikeasti hyvää, enkä edes oo mikään hygieniafriikki. ennen vanhaan harjalla peseydyttiin saunan jälkeen, ja ihosta lähti päältä kuollut solukko. monissa maissa (esim. arabien hammamit) tämä on yhä käytössä oleva tapa ja parhaana pidetty tapa peseytyä. Puiseen harjaan ei paljon haittabakteerit jää asumaan, vaan se on oikeastaan todella hygieeninen pesuvehje. nykyisin on kuorintavoiteet ja muut kalliit tökötit vaivoihin, joihin auttaisi yksinkertaisesti huolellinen pesu. pesu ei vahingoita ihoa - sanomalla näin halutaan vaan myydä kalliita aineita. kuorintavoiteet tekevät saman asian kalliimmin ja vähemmän ekologisesti. itsellä iho pehmeni ja epäpuhtaudet vähenivät, kun aloin käyttää harjaa peseytymiseen. tavallisen suihkun yhteydessä se ei ehkä ole kuitenkaan kovin tehokasta, sauna pehmentää ihon sopivammin ja saa kuolleet solut irtoamaan, jolloin ne lähtevät helposti harjalla/karhealla sienellä. harja virkistää myös mukavasti pintaverenkiertoa.

   Lainaa

  65. Tulos: +6 (8 ääntä)
   jepni: ompas täällä negatiiviset mielipiteet harjaamisesta! vielä monien mummot ja vaarit ovat niin pesseet itsensä. kunnon jynssääminen tekee oikeasti hyvää, enkä edes oo mikään hygieniafriikki. ennen vanhaan harjalla peseydyttiin saunan jälkeen, ja ihosta lähti päältä kuollut solukko. monissa maissa (esim. arabien hammamit) tämä on yhä käytössä oleva tapa ja parhaana pidetty tapa peseytyä. Puiseen harjaan ei paljon haittabakteerit jää asumaan, vaan se on oikeastaan todella hygieeninen pesuvehje. nykyisin on kuorintavoiteet ja muut kalliit tökötit vaivoihin, joihin auttaisi yksinkertaisesti huolellinen pesu. pesu ei vahingoita ihoa – sanomalla näin halutaan vaan myydä kalliita aineita. kuorintavoiteet tekevät saman asian kalliimmin ja vähemmän ekologisesti. itsellä iho pehmeni ja epäpuhtaudet vähenivät, kun aloin käyttää harjaa peseytymiseen. tavallisen suihkun yhteydessä se ei ehkä ole kuitenkaan kovin tehokasta, sauna pehmentää ihon sopivammin ja saa kuolleet solut irtoamaan, jolloin ne lähtevät helposti harjalla/karhealla sienellä. harja virkistää myös mukavasti pintaverenkiertoa.
   siis, harja tekee saman asian halvemmalla ja ekologisemmin :')

   Lainaa

  66. Tulos: +14 (26 ääntä)
   Joopajoo: Aikamoista yleistämistä ilman minkäänlista faktaa, saatika lähdettä. Itselläni alentunut vastustuskyky ja siltikään en sairastele flunssia sun muita vatsatauteja, toisin kuin monet muut tutut. Henkilökohtaisesta hygieniasta, sekä kodin siisteydestä pidin jo ennen vastustuskyvyn alenemistakin erittäin hyvää huolta, mitä valtaosa suomalaisista ei tee. Ja ei, desinfiointiaineet eivät saaneet vastustuskykyä alenemaan vaan perinnöllisen perussairauden (?) puhkeaminen, joka oli jo syntymästä lähtien odotettavissa.
   Minkähän takia sulla mahtaa olla alentunut vastustuskyky.. Varmaanpa just siks kun oot hinkannu pesusienellä kaikki iholle TÄRKEÄT bakteerit pois ja siivoat hullunlailla että oot tuhonnu oman vastustuskyvyn! Tiesithän että ihmisen iholla on bakteereja jotka suojaavat ihoa ja tappavat ”pahat bakteerit”? Ja tuo sinun ”yleistetään ilman minkäänlaista faktaa saatikka lähteitä”, niin kyllä nuo asiat on ihan yleistietoa. Kannattas käyttää sen ihon jynssäämisen sijaan aikaa vaikkapa lukemiseen! Löydät kyllä lähteitä ihan googlettamalla! Ps. mahdatkohan olla tuo keskustelun henkilö joka hankaa ihonsa verille, kuulostat nimittäin ihan samalle ;)

   Lainaa

  67. Tulos: -11 (19 ääntä)
   Ni: Minkähän takia sulla mahtaa olla alentunut vastustuskyky.. Varmaanpa just siks kun oot hinkannu pesusienellä kaikki iholle TÄRKEÄT bakteerit pois ja siivoat hullunlailla että oot tuhonnu oman vastustuskyvyn! Tiesithän että ihmisen iholla on bakteereja jotka suojaavat ihoa ja tappavat ”pahat bakteerit”? Ja tuo sinun ”yleistetään ilman minkäänlaista faktaa saatikka lähteitä”, niin kyllä nuo asiat on ihan yleistietoa. Kannattas käyttää sen ihon jynssäämisen sijaan aikaa vaikkapa lukemiseen! Löydät kyllä lähteitä ihan googlettamalla! Ps. mahdatkohan olla tuo keskustelun henkilö joka hankaa ihonsa verille, kuulostat nimittäin ihan samalle
   On se luetun ymmärtäminen joillekkin niin pirun haastavaa, että tänä päivänä ehkä tosiaan väärin olettaa kaikkien sen taidon taitavan. Ei, en mahda, vaikka pesukukalla pesu saakin ihon monesti verille.

   Lainaa

  68. Tulos: +10 (12 ääntä)
   jepni: ompas täällä negatiiviset mielipiteet harjaamisesta! vielä monien mummot ja vaarit ovat niin pesseet itsensä. kunnon jynssääminen tekee oikeasti hyvää, enkä edes oo mikään hygieniafriikki. ennen vanhaan harjalla peseydyttiin saunan jälkeen, ja ihosta lähti päältä kuollut solukko. monissa maissa (esim. arabien hammamit) tämä on yhä käytössä oleva tapa ja parhaana pidetty tapa peseytyä. Puiseen harjaan ei paljon haittabakteerit jää asumaan, vaan se on oikeastaan todella hygieeninen pesuvehje. nykyisin on kuorintavoiteet ja muut kalliit tökötit vaivoihin, joihin auttaisi yksinkertaisesti huolellinen pesu. pesu ei vahingoita ihoa – sanomalla näin halutaan vaan myydä kalliita aineita. kuorintavoiteet tekevät saman asian kalliimmin ja vähemmän ekologisesti. itsellä iho pehmeni ja epäpuhtaudet vähenivät, kun aloin käyttää harjaa peseytymiseen. tavallisen suihkun yhteydessä se ei ehkä ole kuitenkaan kovin tehokasta, sauna pehmentää ihon sopivammin ja saa kuolleet solut irtoamaan, jolloin ne lähtevät helposti harjalla/karhealla sienellä. harja virkistää myös mukavasti pintaverenkiertoa.
   Myös sellainen melko vanha suomalainen tapa puhdistaa ja kuoria iho saunoessa on ihan toimiva ja jättää mukavan raikkaan tuoksunkin. Vihtominen.

   Lainaa

  69. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Naapurini kasvattaa kylpyhuoneessa kukkaa myös.

   Lainaa

  70. lähäri_sähäri 19.4.2018 19:57
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Niih: Siis tajuaakohan Jemina, että jatkuvalla tuommosella pesulla se altistaa itteään vaan enemmän bakteereille? Hinkkaa ihon hyvät bakteerit ja tarpeellisen ihorasvan pois= tervetuloa kuiva iho ja huonot bakteerit.
   Ei tajua! Ihmisen normaaliflooraan kuuluu tuhansia eri bakteereita, osa niistä saattaa aiheuttaa sairauksia jos ne pääsevät ihon läpi eli vereslihalle hankaaminen edesauttaa infektion syntymistä riippuen bakteerien virulenssista, terveydentilasta ja henkilön immuniteetistä sairastuuko vai ei.

   Lainaa

  71. Tulos: +31 (33 ääntä)
   jepni: ompas täällä negatiiviset mielipiteet harjaamisesta! vielä monien mummot ja vaarit ovat niin pesseet itsensä. kunnon jynssääminen tekee oikeasti hyvää, enkä edes oo mikään hygieniafriikki. ennen vanhaan harjalla peseydyttiin saunan jälkeen, ja ihosta lähti päältä kuollut solukko. monissa maissa (esim. arabien hammamit) tämä on yhä käytössä oleva tapa ja parhaana pidetty tapa peseytyä. Puiseen harjaan ei paljon haittabakteerit jää asumaan, vaan se on oikeastaan todella hygieeninen pesuvehje. nykyisin on kuorintavoiteet ja muut kalliit tökötit vaivoihin, joihin auttaisi yksinkertaisesti huolellinen pesu. pesu ei vahingoita ihoa – sanomalla näin halutaan vaan myydä kalliita aineita. kuorintavoiteet tekevät saman asian kalliimmin ja vähemmän ekologisesti. itsellä iho pehmeni ja epäpuhtaudet vähenivät, kun aloin käyttää harjaa peseytymiseen. tavallisen suihkun yhteydessä se ei ehkä ole kuitenkaan kovin tehokasta, sauna pehmentää ihon sopivammin ja saa kuolleet solut irtoamaan, jolloin ne lähtevät helposti harjalla/karhealla sienellä. harja virkistää myös mukavasti pintaverenkiertoa.
   Tiesitkö muuten, että silloin mummojen ja vaarien nuoruudessa ja varsinkin isomummojen ja -vaarien nuoruuden aikaan ei peseydytty joka päivä. Silloin todellakin saunan jälkeen kuorittiin viikon lika- ja ihokerros pois. Silloin nykyajan mummojen ja vaarien lapsuudessa/nuoruudessa, nyt siis tarkoitan näitä vanhainkodissa olevia, oli paljolti käytössä yleiset saunat. Omassa kodissa ei välttämättä ollut edes suihkumahdollisuutta.

   Lainaa

  72. Tulos: +7 (15 ääntä)
   pari kuukautta samalla pyyhkellä o aika maksimi...ja suihku/sauna kax kertaa viikossa ..kuka ny joka päivä siell jaksais rampata

   Lainaa

  73. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Kerttukalervo: Kyllä monet käy suihkussa illalla JA aamulla. Illalla pestään päivän kosmetiikat, pölyt, liat yms. pois ja aamulla pestään yön aikana rasvoittunut tukka, naama, kainalot, rintojen ja haarojen väli uudestaan. Voi vaan kuvitella miltä aamusuihkun väliin jättävien pöksyt haisee illalla vuorokauden pesemättömyyden jälkeen. Yök! Ja jos pesusientä ei käytä, niin kynnellä voi kokeilla suihkussa, kuinka harmaa likainen kuollut solukerros jää kynsien alle.
   1. Oletko kuullut yövaatteista ja alasti nukkumisesta? Onko myöskään tullut mieleen vaihtaa pikkuhousut päivittäin? Kuka nukkuisi missään piukeissa pikkuhousuissa. 2. Otat liian kuumia ja pitkiä suihkuja jos ihostasi lähtee pintaa rapsuttamalla. Sama kuin saunassa, jossa se "lika" on käsittääkseni ihoa kuumuudelta suojaava hikikerros. Eikös iho olekkin punainen tai jopa verillä sen "lian" hinkkaamisen jälkeen? Sekö on se puhdas iho nyt sitten.

   Lainaa

  74. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Tylsimys: Jotkuthan ei laita pyyhettä kuivumaan. Ne kietoo sen ympärilleen ja keikistelee menemään kunnes lopulta pudottavat sen pyyhkeen siihen kaapin eteen jossa se muhii iltaan saakka että puoliso tulee kotiin ja ripustaa sen kuivumaan. Sen pyyhkeen ripustaa, ei sitä puolisoa. Pyyhkeen vaihtamisfrekvenssiin vaikuttaa eniten juuri se kuivatus. Kesällä Ristiinassa pyyhkeen voi ripustaa kolmannen kerroksen parvekkeelle kuivumaan leppeässä kesätuulessa raikkaassa maalaisilmassa, eikä pyyhe kaipaa pesua vielä kahdenkaan viikon päivittäisen käytön jälkeen. Syksyisen kosteassa Fuengirolassa pyyhe ei kuivu kunnolla millään luonnollisella konstilla ja kuivauskaappiin ei ole viisasta laittaa pesemätöntä pyykkiä, joten melkeinpä joka käytön jälkeen se on pestävä. Tosin jos käy suihkussa vaan kerran viikossa, ei sitä pyyhettäkään tartte pestä kuin kerran viikossa.
   Juhuu! Ristiina mainittu, rantatorilla tavataan! :D

   Lainaa

  75. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Juuh eli: Jemina ei taidakaan tietää, että suuri osa ihossa elävistä bakteereista on ihmisen immuniteetin kannalta välttämättömiä. Liiallinen pesu/itsensä hinkkaaminen edesauttaa sairastumista.
   Yrittäisiköhän pestä itsensä sisältä jos tietäisi suolistobakteereista? Ilman niitä bakteerejahan ihminen kuolee.

   Lainaa

  76. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ei hampurilainen haise sipulilta...

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: sipulit, suihku, hygienia, hiukset, haju, pesusieni, pesusienet, bakteerit, hampurilainen, hiustenlähtö