Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Foliohattu kiristää, osa 5

  Suurenna näkymä

  53 kommenttia

  1. Dipoli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +558 (582 ääntä)

   Ite luin joskus jotain jostain, missä joku oli ollut jossain jonkun kanssa tekemässä jotain jollain jutulla. Se oli Internetissä, joten se on varmasti totta.

     Lainaa

  2. Selite kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +345 (349 ääntä)

   Kalliiksi tulee, jos tällä lärvillä pitäisi pärstäkertoimen mukaan maksaa.

     Lainaa

  3. Miu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +167 (173 ääntä)

   Ravintoympyrä!

     Lainaa

  4. Hessu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +325 (337 ääntä)

   Jep ja maailma on levy ja se on neljän suuren elefantin selässä jotka ovat valtavan merikilpikonnan selässä joka ui avaruudessa.

     Lainaa

  5. TulevaisuusTänään kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +50 (182 ääntä)

   Mikä ihme ajaa ihmisen vastustamaan kaikkea kehitystä?

     Lainaa

  6. Minäminä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -254 (310 ääntä)

   Jos tyyppi kasaa noin korkean pinon paperia noin huolimattoman näköisesti, niin uskaltaisinko luottaa sen tekemään koodiin riittävästi matkustaakseni kuuhun? Onko rakettikin rakennettu samalla periaatteella: laitetaan äkkiä näin, kyllä se varmaan toimii vielä loppumatkastakin. Ja paluumatkalla.

     Lainaa

  7. ... kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -62 (160 ääntä)

   TulevaisuusTänään:
   Mikä ihme ajaa ihmisen vastustamaan kaikkea kehitystä?

   Maalaisjärki

     Lainaa

  8. Just kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +162 (178 ääntä)

   Niin no, enemmän tossa kohtaa huolehtisin tietoturvastani kuin pedon merkeistä.

     Lainaa

  9. Banaani kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +21 (83 ääntä)

   Just:
   Niin no, enemmän tossa kohtaa huolehtisin tietoturvastani kuin pedon merkeistä.

   En yritä nyt tässä kettuilla, vaan ihan oikeaa uteliaisuuttani kysyä, että mikä tietoturvassasi muuttuisi kasvontunnistuksen myötä? Puhelimesi yhdistetään sinuun nytkin, ja oli tulevaisuuden tunnistautumistapa sitten mikä tahansa neljänumeroisesta pääsykoodista iriksen skannaukseen niin lainsäädäntö pitää kyllä jatkossakin huolen siitä että puhelimesi yhdistetään tarvittaessa sinuun. Ja käsittääkseni puhelimen tietoturva ei itsessään huonone uusien tunnistautumistapojen myötä?

   Digitaalinen maksaminen sisältää käsittääkseni suht samat ongelmat joka tapauksessa. Raskauttava tieto tekemisistämme on sen myötä joka tapauksessa olemassa ja siten sen käyttämisen mahdollisuudet tulee joka tapauksessa rajata kansainvälisin laein, jotta yksityisyys säilyisi tarkoituksenmukaisena.

     Lainaa

  10. Lömpötin kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -50 (110 ääntä)

   TulevaisuusTänään:
   Mikä ihme ajaa ihmisen vastustamaan kaikkea kehitystä?

   Järki ja kokemus.

     Lainaa

  11. 123 kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +105 (107 ääntä)

   Hessu:
   Jep ja maailma on levy ja se on neljän suuren elefantin selässä jotka ovat valtavan merikilpikonnan selässä joka ui avaruudessa.

   Nomutta tähän on sentään todisteita. Jos se lukee kirjassa niin täytyyhän sen totta olla.

   Ps. tää ei oo kettuilua sulle, pratchett rules

     Lainaa

  12. J hay kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +54 (60 ääntä)

   123: Nomutta tähän on sentään todisteita. Jos se lukee kirjassa niin täytyyhän sen totta olla.

   Ps. tää ei oo kettuilua sulle, pratchett rules

   Kiekkomaailma on totuus.

     Lainaa

  13. Tinka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +15 (17 ääntä)

   Ja nyt soi taas koko päivän päässä Weird Al Yankovicin “Foil” (https://youtu.be/urglg3WimHA). “I’m protected ’cause I made this hat / from aluminium foil (foil)”

     Lainaa

  14. Lömpötin kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +38 (56 ääntä)

   Banaani: En yritä nyt tässä kettuilla, vaan ihan oikeaa uteliaisuuttani kysyä, että mikä tietoturvassasi muuttuisi kasvontunnistuksen myötä? Puhelimesi yhdistetään sinuun nytkin, ja oli tulevaisuuden tunnistautumistapa sitten mikä tahansa neljänumeroisesta pääsykoodista iriksen skannaukseen niin lainsäädäntö pitää kyllä jatkossakin huolen siitä että puhelimesi yhdistetään tarvittaessa sinuun. Ja käsittääkseni puhelimen tietoturva ei itsessään huonone uusien tunnistautumistapojen myötä?

   Digitaalinen maksaminen sisältää käsittääkseni suht samat ongelmat joka tapauksessa. Raskauttava tieto tekemisistämme on sen myötä joka tapauksessa olemassa ja siten sen käyttämisen mahdollisuudet tulee joka tapauksessa rajata kansainvälisin laein, jotta yksityisyys säilyisi tarkoituksenmukaisena.

   Mitä kummaa on tarkoituksenmukainen yksityisyys ja saanko minä päättää mitä se kohdallani on vai teetkö sinä sen?

     Lainaa

  15. Sampsa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +25 (47 ääntä)

   Selite:
   Kalliiksi tulee, jos tällä lärvillä pitäisi pärstäkertoimen mukaan maksaa.

   On sitä porukka perseellään ennenkin maksellu ;)

     Lainaa

  16. Kekkula kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +72 (76 ääntä)

   Samppa on yhdessä kohdassa oikeassa. _Tällä hetkellä_ ei ole kalustoa kuumatkaa varten, koska sitä ei tarvita koska ihminen käy vain maan kiertoradalla. Se ei kylläkään tarkoita sitä ettei sitä olisi ollut. Toisaalta joku apollo-raketti taitaa olla vielä jossain museossa että siellä sitä teknologiaa löytää :)

     Lainaa

  17. Poikavain kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +44 (60 ääntä)

   Banaani: En yritä nyt tässä kettuilla, vaan ihan oikeaa uteliaisuuttani kysyä, että mikä tietoturvassasi muuttuisi kasvontunnistuksen myötä? Puhelimesi yhdistetään sinuun nytkin, ja oli tulevaisuuden tunnistautumistapa sitten mikä tahansa neljänumeroisesta pääsykoodista iriksen skannaukseen niin lainsäädäntö pitää kyllä jatkossakin huolen siitä että puhelimesi yhdistetään tarvittaessa sinuun. Ja käsittääkseni puhelimen tietoturva ei itsessään huonone uusien tunnistautumistapojen myötä?

   Digitaalinen maksaminen sisältää käsittääkseni suht samat ongelmat joka tapauksessa. Raskauttava tieto tekemisistämme on sen myötä joka tapauksessa olemassa ja siten sen käyttämisen mahdollisuudet tulee joka tapauksessa rajata kansainvälisin laein, jotta yksityisyys säilyisi tarkoituksenmukaisena.

   Toki yhdistetään ja emme edes voi kuvitella, miten paljon meistä on tietoa muualla.

   Minulla on kännykässäni sormenjälkitunnistin, jota en kylläkään käytä. Ehkä tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä ajattelen niin, että jos tapahtuu tietovuoto, mitä tapahtuu. Puhelimeni on suojattu pinkoodilla: tietovuodon jälkeen vaihtaisin pinkoodin, mutta jos sormenjälki vuodetaan, sitä ei niin vain vaihdetakaan.

   Samaa voi miettiä kasvon, iiriksen yms tunnistimista. Entä jos tapahtuu massiivinen tietovuoto? Veikkaan, että tulevaisuudessa on mahdollista vaikka printata 3d-tulostimella se iiris, jonka törkkää tunnistimeen.

   Tosin, miksi kukaan näkisi noin paljon vaivaa minun tietojeni puolesta, mutta teknologia kehittyy…

     Lainaa

  18. Hihi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +40 (58 ääntä)

   Pyöreä maa on NASA:n studiossa “kuumatkan” budjettia varten 60-luvulla tehty lavastus, minkä vuoksi JFK:kin murhattiin riskitekijänä. Budjetti käytettiin NASA:n juutalais- ja natsitiedemiesten projekteihin ottaa valta ihmispopulaatiosta, mikä toteutuu nyt mobiilivarmentein sekä tulevin naamaskannauksin. Seuraava vaihe on vielä kauheampi!

     Lainaa

  19. Sopuli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +70 (76 ääntä)

   Hessu:
   Jep ja maailma on levy ja se on neljän suuren elefantin selässä jotka ovat valtavan merikilpikonnan selässä joka ui avaruudessa.

   Merikilpikonna ui meressä. Avaruudessa ui avaruuskilpikonna.

     Lainaa

  20. kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -14 (38 ääntä)

   Poikavain:

   Minulla on kännykässäni sormenjälkitunnistin, jota en kylläkään käytä. Ehkä tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä ajattelen niin, että jos tapahtuu tietovuoto, mitä tapahtuu. Puhelimeni on suojattu pinkoodilla: tietovuodon jälkeen vaihtaisin pinkoodin, mutta jos sormenjälki vuodetaan, sitä ei niin vain vaihdetakaan.

   Huoh. Jokaisessa sormessa on erilainen jälki joten sormenjälkitunnistuksen vaihto on ihan yhtä helppoa kuin pin-koodin vaihto. Ainut vain, että 10 kerran jälkeen pitää siirtyä varpaisiin…

   Mutta kuten itse totesit, mitä kukaan tekee sun sormenjäljellä tai puhelimen pääsykoodilla kuin pääsee sun puhelimeen käsiksi? Sielä tuskin on mitään yleisesti kiinnostavaa.

   Toisaalta biometrisiä tietoja on jo kerätty (ja kerätään) passia varten joten yhtä lailla ne voi vuotaa vaikka et puhelimessa sormenjälki- tai kasvotunnistusta käyttäisikkään.

     Lainaa

  21. Juha kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +45 (49 ääntä)

   Jos puhelimessa (tai muussa laitteessa) on jotain oikeasti tärkeää, tyyliin valtionsalaisuuksia tai miljoonien eurojen arvoisia liikesuunnitelmia, niin biometrinen tunnistus on huono valinta. Hyvän salasanan saa ihmisestä irti vain kiduttamalla, jos sittenkään. Sormien, silmien tai kokonaisen pään irrottaminen on huomattavasti nopeampi toimenpide.

   Normaalissa arkielämässä taas kasvojen tunnistus ei vielä toimi kovin hyvin. Googlettamalla löytää nopeasti tapauksia, joissa esim. Applen laitteet ovat tunnistaneet väärän ihmisen kasvot puhelimen omistajaksi. Toki silloin kun se toimii niin sehän on tosi kätevä, paitsi jos olet ammatiltasi nyrkkeilijä.

   Suoraan aivoihin upotettavia tietokoneita odottaessa.

     Lainaa

  22. Menneisyys huomenna kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +22 (32 ääntä)

   TulevaisuusTänään:
   Mikä ihme ajaa ihmisen vastustamaan kaikkea kehitystä?

   Se mitä sillä kaikella kehityksellä tehdään.

     Lainaa

  23. Toimiikohan. kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +39 (41 ääntä)

   Eli maksukyky menee kun saa kunnolla turpaan ja pärstä turpoo.

     Lainaa

  24. Ano kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -81 (97 ääntä)

   Mä en usko, että ihminen on käynyt kuussa. a.) Se video on niin helvatin feikin näköinen ja b.) sen jälkeen ei ole ihmistä kuussa näkynyt. Kysymys ei ole “foliohattuilusta” vaan siitä että koko homma haiskahtaa.

     Lainaa

  25. Kuu-ukko kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +68 (76 ääntä)

   Ano:
   Mä en usko, että ihminen on käynyt kuussa. a.) Se video on niin helvatin feikin näköinen ja b.) sen jälkeen ei ole ihmistä kuussa näkynyt. Kysymys ei ole “foliohattuilusta” vaan siitä että koko homma haiskahtaa.

   Asia ei ole mielipidekysymys vaan faktaa ja käsitelty muualla perinpohjaisesti. Yksi vedenpitävä todiste on mm. se, että sinne on viety laitteistoa, jotta emme voisi käyttää, jos, no, se ei olisi siellä!

     Lainaa

  26. Toimiikohan. kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (22 ääntä)

   Ano:
   Mä en usko, että ihminen on käynyt kuussa. a.) Se video on niin helvatin feikin näköinen ja b.) sen jälkeen ei ole ihmistä kuussa näkynyt. Kysymys ei ole “foliohattuilusta” vaan siitä että koko homma haiskahtaa.

   Miksi sitä kuuhun pitäisi vielä mennä? Tod.näk. kahden planeetan sirpaleista kasautunut muhkurainen pallo. Kiveä ja jäätä.

     Lainaa

  27. Seppo Saviniemi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +60 (62 ääntä)

   Ano:
   Mä en usko, että ihminen on käynyt kuussa. a.) Se video on niin helvatin feikin näköinen ja b.) sen jälkeen ei ole ihmistä kuussa näkynyt. Kysymys ei ole “foliohattuilusta” vaan siitä että koko homma haiskahtaa.

   Miksiköhän Neuvostoliitto ei sitten koskaan aikanaan tästä älähtänyt kun Amerikan kanssa avaruuskilpailua kävivät?

     Lainaa

  28. Törttö kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (18 ääntä)

   Hessu:
   Jep ja maailma on levy ja se on neljän suuren elefantin selässä jotka ovat valtavan merikilpikonnan selässä joka ui avaruudessa.

   Ah, A’Tuin! Pratchettin faneja on joka puolella

     Lainaa

  29. Dogma kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -38 (52 ääntä)

   Itse asiassa tuo Nasan asiantuntijan lausunto on kaikkien katsottavissa Youtubessa esimerkiksi otsikolla “Nasa admits humans can’t pass through the dangerous Van Allen Belts”. Siinä mies puhuu näiden beltsien vaarallisuudesta ja sanoo, että oikea teknologia niiden läpäisemiseen täytyy kehittää ennen kuin ihmisiä voidaan lähettää niiden läpi. Ennen kuin ihmisiä voidaan lähettää. Mitä selvitettävää siinä on, jos beltsit on jo 60-luvulla onnistuneesti ohitettu matkalla Kuuhun?
   Ihan mielenkiintoinen juttu, en kyllä itse osaa olla kummallakaan kannalla :-)

     Lainaa

  30. Oppu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (12 ääntä)

   Kehitys kehittyy, ja vanha termi “naama-VIP” saa ihan uusia ulottuvuuksia.

     Lainaa

  31. Itsellenauraja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +26 (36 ääntä)

   Sampsa: On sitä porukka perseellään ennenkin maksellu

   Tulevaisuuden kassa kysyy “naama vai pepa?”.

     Lainaa

  32. Tunnisteista kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -13 (31 ääntä)

   Kaikki eivät näköjään ole aivan tietoisia siitä, miten biometriset tunnisteet lippulaivapuhelimissa toimivat.

   Esimerkiksi Face ID -kasvotunnistus uusimmassa iPhonessa käyttää sille erikseen suunniteltua ja salattua mikrosirua. Maksettaessa tunnistetta ei missään vaiheessa jaeta pankkisi kanssa. Puhelin tunnistaa sinut, mutta ei jaa “digitaalista sormenjälkeäsi” (tässä tapauksessa kasvot) kenenkään kanssa. Edes Apple ei pääse käsiksi tietoihin.

   Usein myös mietitään, että entä jos lihon, leikkaan hiukset, ajan parran yms. Tämä on otettu huomioon. Tietokone näkee kasvosi eri tavalla, kuin ihminen. YouTubessa on video, missä edes vahva zombie-meikki ja proteesit eivät estäneet iPhonen kasvotunnistusta. https://www.youtube.com/watch?v=ltY5R0PNctQ

   Mitä säteilyyn tulee, niin puhelin käyttää tunnistukseen kameraa ja infrapunaa.

   Haluan korostaa, että puhun nyt kalliista lippulaivapuhelimista. Jos ostat kiinalaisen halpismallin, niin niissä samat ominaisuudet toimivat sekä heikommin että tietoturvan vaarantamalla. Niissä ei todellakaan ole erillisiä siruja, vahvaa salausta, saati 3D-tunnistusta, mikä mahdollistaa huijaamisen mm. valokuvalla.

     Lainaa

  33. Huokaus kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -7 (15 ääntä)

   Poikavain: Toki yhdistetään ja emme edes voi kuvitella, miten paljon meistä on tietoa muualla.

   Minulla on kännykässäni sormenjälkitunnistin, jota en kylläkään käytä. Ehkä tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä ajattelen niin, että jos tapahtuu tietovuoto, mitä tapahtuu. Puhelimeni on suojattu pinkoodilla: tietovuodon jälkeen vaihtaisin pinkoodin, mutta jos sormenjälki vuodetaan, sitä ei niin vain vaihdetakaan.

   Samaa voi miettiä kasvon, iiriksen yms tunnistimista. Entä jos tapahtuu massiivinen tietovuoto? Veikkaan, että tulevaisuudessa on mahdollista vaikka printata 3d-tulostimella se iiris, jonka törkkää tunnistimeen.

   Tosin, miksi kukaan näkisi noin paljon vaivaa minun tietojeni puolesta, mutta teknologia kehittyy…

   Muuten hyvä, mutta nää nykyisen puhelimien ”sormenjälkitunnistimet” hyväksyy melkeempä mitä vaan. Kaverilla nenänpää skannnattuna, toisella kieli. Kokeileppa piruttas. Ja aika kiinnostunut saa voro olla jos käsiinsä etsii juuri sinun puhelimisesi ja vielä sitten vaivalla väärentää juuri sinun sormenjälkesi ( tai nenänpääsi) sen sijaan että ihan netissä vaan hakkeroisi salasanat yms. Pin koodi helpompi hakkeroida kun lähteä selvittämään että mikäs ruuminosa siihen tunnistimeen on skannattu.

     Lainaa

  34. Tomaatti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +24 (26 ääntä)

   Banaani: En yritä nyt tässä kettuilla, vaan ihan oikeaa uteliaisuuttani kysyä, että mikä tietoturvassasi muuttuisi kasvontunnistuksen myötä? Puhelimesi yhdistetään sinuun nytkin, ja oli tulevaisuuden tunnistautumistapa sitten mikä tahansa neljänumeroisesta pääsykoodista iriksen skannaukseen niin lainsäädäntö pitää kyllä jatkossakin huolen siitä että puhelimesi yhdistetään tarvittaessa sinuun. Ja käsittääkseni puhelimen tietoturva ei itsessään huonone uusien tunnistautumistapojen myötä?

   Digitaalinen maksaminen sisältää käsittääkseni suht samat ongelmat joka tapauksessa. Raskauttava tieto tekemisistämme on sen myötä joka tapauksessa olemassa ja siten sen käyttämisen mahdollisuudet tulee joka tapauksessa rajata kansainvälisin laein, jotta yksityisyys säilyisi tarkoituksenmukaisena.

   Kasvoja tai sormenjälkiä ei voi vaihtaa, jos niiden tiedot päätyvät vääriin käsiin. Salasanan tai puhelimen voi.

     Lainaa

  35. Foo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +4 (18 ääntä)

   Poikavain:
   Minulla on kännykässäni sormenjälkitunnistin, jota en kylläkään käytä. Ehkä tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä ajattelen niin, että jos tapahtuu tietovuoto, mitä tapahtuu. Puhelimeni on suojattu pinkoodilla: tietovuodon jälkeen vaihtaisin pinkoodin, mutta jos sormenjälki vuodetaan, sitä ei niin vain vaihdetakaan.

   Samaa voi miettiä kasvon, iiriksen yms tunnistimista. Entä jos tapahtuu massiivinen tietovuoto? Veikkaan, että tulevaisuudessa on mahdollista vaikka printata 3d-tulostimella se iiris, jonka törkkää tunnistimeen.

   Ei se sormenjälki ole siellä puhelimessa ollenkaan sellaisessa muodossa, että sen perusteella voisi vaikka tuottaa kopion siitä sormenjäljestä ja käyttää sitä johonkin pahoihin asioihin. Puhelimen sisältämän sormenjälkitiedon JA varsinaisen sormenjäljen perusteella voi vain selvittää, liittyvätkö tieto ja sormenjälki toisiinsa. Ja silloinkin on esimerkiksi 1/50000 mahdollisuus väärään matchiin. Ihan sama juttu iiriksen ja kasvojen kanssa, tunnistamiseen käytetyn tiedon perusteella ei pysty tuottamaan alkuperäistä.

   Jos pelkäät sormenjälkiesi puolesta, niin paljon vaarallisempaa on käyttää kiiltäväpintaista puhelinta tai koskea ravintolassa vesilasiin, niistä kun saa selville sen ihan oikean sormenjäljen.

     Lainaa

  36. M kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (34 ääntä)

   TulevaisuusTänään:
   Mikä ihme ajaa ihmisen vastustamaan kaikkea kehitystä?

   Pelko, joka pohjautuu tietämättömyyteen ja muutosvastarintaan.

   Mitä tyhmempi, sitä enemmän kauhuissaan kaikesta ja sitä tiukemmin sitä mieltä, että ennen kaikki oli paremmin.

   Siis silloin kun kuoltiin miljoonittain ruttoon, influenssaan, synnytyksiin, jäykkäkouristukseen, kurkkumätään ja nälkään. Ja kuviteltiin mm. sukupuolitaudeista, että sillä se lähtee, millä on tullutkin.

     Lainaa

  37. Toimiikohan. kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +28 (30 ääntä)

   Dogma:
   Itse asiassa tuo Nasan asiantuntijan lausunto on kaikkien katsottavissa Youtubessa esimerkiksi otsikolla “Nasa admits humans can’t pass through the dangerous Van Allen Belts”. Siinä mies puhuu näiden beltsien vaarallisuudesta ja sanoo, että oikea teknologia niiden läpäisemiseen täytyy kehittää ennen kuin ihmisiä voidaan lähettää niiden läpi. Ennen kuin ihmisiä voidaan lähettää. Mitä selvitettävää siinä on, jos beltsit on jo 60-luvulla onnistuneesti ohitettu matkalla Kuuhun?
   Ihan mielenkiintoinen juttu, en kyllä itse osaa olla kummallakaan kannalla

   Apollohan laitettiin kiertämään pahimmat alueet, vauhtia laitettiin huolella, riittävästi suojaa ja NASA laski, että riski kannattaa ottaa. On totta, ettei vieläkään olla kehitetty tekniikkaa, joka olisi täysin riskitön ja nollaisi säteilyannoksen. Netissä on paljon faktaa, mutta vielä enemmän harhaanjohtavaa disinformaatiota. Lähteisiin tulee suhtautua kriittisesti. Jos 1 lähde väittää, että kyseessä on “X” ja 7 muuta sanoo että se on “Y”. Jokainen saa siitä sitten valita mihin tukeutuu.

   Tl:dr

   Älä usko ihan kaikkea mitä netissä kerrotaan.

     Lainaa

  38. Kaheli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +26 (30 ääntä)

   Ano:
   Mä en usko, että ihminen on käynyt kuussa. a.) Se video on niin helvatin feikin näköinen ja b.) sen jälkeen ei ole ihmistä kuussa näkynyt. Kysymys ei ole “foliohattuilusta” vaan siitä että koko homma haiskahtaa.

   Kuussa käyminen on tajuttoman kallista, joten miksi sinne tehtäisiin turhia reissuja? En tiedä mitä tarkoitat feikin näköisellä. Kuussa näyttää tietysti erilaiselta ja siellä on erilainen painovoima, joten liike näyttää erilaiselta. Jos video olisi feikki (ja vielä niin huono, että NÄYTTÄÄKIN feikiltä), miksi sitä ei ole todistettu feikiksi?

   Nykyään olisi vielä helpompi huijata Kuussa käyminen – miksei ole huijattu uudestaan?

     Lainaa

  39. Arthur Brown kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (12 ääntä)

   Poikavain:

   Minulla on kännykässäni sormenjälkitunnistin, jota en kylläkään käytä. Ehkä tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä ajattelen niin, että jos tapahtuu tietovuoto, mitä tapahtuu. Puhelimeni on suojattu pinkoodilla: tietovuodon jälkeen vaihtaisin pinkoodin, mutta jos sormenjälki vuodetaan, sitä ei niin vain vaihdetakaan.

   Älä sitten missään nimessä hommaa passia…

     Lainaa

  40. Banaani kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (6 ääntä)

   Lömpötin: Mitä kummaa on tarkoituksenmukainen yksityisyys ja saanko minä päättää mitä se kohdallani on vai teetkö sinä sen?

   Heh, no ei minulla ole tuohon vastausta. Onhan sinulla nytkin tietty yksityisyyden määrä joka on ”sovittu” laein. Yksityisyyden määrä on liukuva ja on aina ollut. Siksi juuri käytin termiä ”tarkoituksenmukainen”; tarkoittaakseni yksityisyyttä sellaisena kuin tämän hetken ihminen sen haluaisi pitää ja kehittää paremmaksi. Olen huolissani yksityisyyden tasosta tulevaisuudessa siinä missä varmaan suurin osa asiaan perehtyneistäkin, sanoinkin vain alunperin sitä, että ongelmat yksityisyyden suhteen eivät tunnistautumistapaa muuttamalla juuri katoa suuntaan tai toiseen.

     Lainaa

  41. Banaani kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (5 ääntä)

   Tomaatti: Kasvoja tai sormenjälkiä ei voi vaihtaa, jos niiden tiedot päätyvät vääriin käsiin. Salasanan tai puhelimen voi.

   Tämä on totta. Mutta mikä uhka siitä aiheutuu käytännössä? Yhtä totta on sekin että sormenjälkeä tai 3D -kasvomallia ei mikään kännykkävaras osaa väärentää. Ainakaan helpommin kuin keksiä / murtaa jonkun salasanan. Ja jos kasvo- ja sormimurtautumiset yleistyisivät niin sitten yksinkertaisesti kehitettäisiin muita tunnistetapoja ja vanhat hylättäisiin liian epäluotettavina. Vaikka sanon tässä näin, en todellakaan ole huoleton yksityisyyteen liittyvissä tulevaisuudenkuvissa. En vain usko että ongelma on jokin mokoma kasvontunnistus henkilökohtaista maksuvälinettä käytettäessä. Ainakaan pitkäaikainen/suuri ongelma. Joillekin se paska nakki toki käy, valitettavasti.

     Lainaa

  42. Hän kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (14 ääntä)

   Toimiikohan.: Apollohan laitettiin kiertämään pahimmat alueet, vauhtia laitettiin huolella, riittävästi suojaa ja NASA laski, että riski kannattaa ottaa. On totta, ettei vieläkään olla kehitetty tekniikkaa, joka olisi täysin riskitön ja nollaisi säteilyannoksen. Netissä on paljon faktaa, mutta vielä enemmän harhaanjohtavaa disinformaatiota. Lähteisiin tulee suhtautua kriittisesti. Jos 1 lähde väittää, että kyseessä on “X” ja 7 muuta sanoo että se on “Y”. Jokainen saa siitä sitten valita mihin tukeutuu.

   Tl:dr

   Älä usko ihan kaikkea mitä netissä kerrotaan.

   Muuten samaa mieltä noista lähteistä, mutta nykyään melkein asiasta kuin asiasta löytyy mieletön määrä tutkimuksia ja artikkeleita, joten voi olla vaikea tietää, miten iso osa lähteistä on mitäkin mieltä. Varsinkin, kun lähteisiin usein päädytään esimerkiksi keskustelujen tai edellisten lähteiden kautta. Niinpä voi olla hyvinkin mahdollista, että henkilö x löytää kaksikymmentä lähdettä sille, että keijupöly parantaa syövän ja estää ajatusten lukemisen, mutta vain yhden lähteen sille, että keijupölyä ei ole olemassakaan. Tällöin henkilö x luonnollisesti olettaa näiden kahdenkymmenen lähteen olevan oikeassa. Vielä lähteiden määrääkin tärkeämpi asia onkin niiden luotettavuus. Keijupölykauppiaan kertomuksiin kannattaa suhtautua varauksella.

     Lainaa

  43. Rastas kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (2 ääntä)

   Hessu:
   Jep ja maailma on levy ja se on neljän suuren elefantin selässä jotka ovat valtavan merikilpikonnan selässä joka ui avaruudessa.

   Turtles all the way down!

   (♥ Pratchett)

     Lainaa

  44. Just kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (10 ääntä)

   Dipoli:
   Ite luin joskus jotain jostain, missä joku oli ollut jossain jonkun kanssa tekemässä jotain jollain jutulla. Se oli Internetissä, joten se on varmasti totta.

   Luin muuten samasta asiasta. Tai saatto se olla eri asiakin, mutta kuitenkin vähän epäilen, että oiskohan se totta.

     Lainaa

  45. Jopas kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (4 ääntä)

   Miu:
   Ravintoympyrä!

   Heräät todellisuuteen viimestään siinä vaiheessa kun puret itsäsi perseestä.

     Lainaa

  46. Jopas kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -3 (7 ääntä)

   Lömpötin: Järki ja kokemus.

   Järjettömyys ja kehittämättömyys

     Lainaa

  47. Sargee kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +19 (21 ääntä)

   Dogma:
   Itse asiassa tuo Nasan asiantuntijan lausunto on kaikkien katsottavissa Youtubessa esimerkiksi otsikolla “Nasa admits humans can’t pass through the dangerous Van Allen Belts”. Siinä mies puhuu näiden beltsien vaarallisuudesta ja sanoo, että oikea teknologia niiden läpäisemiseen täytyy kehittää ennen kuin ihmisiä voidaan lähettää niiden läpi. Ennen kuin ihmisiä voidaan lähettää. Mitä selvitettävää siinä on, jos beltsit on jo 60-luvulla onnistuneesti ohitettu matkalla Kuuhun?
   Ihan mielenkiintoinen juttu, en kyllä itse osaa olla kummallakaan kannalla

   Van Allenin vyöhykkeet ovat maan magneettikentän osia, joihin magneettikenttä kaappaa esim. hiukkasia aurinkotuulesta, sekä kosmisesta säteilystä. Vyöhykkeiden läpi kulkeminen ei aiheuta ihmiselle kovin suurta säteilyannnnosta, oleskelu vyöhykkeillä aiheuttaisi, mikäli aika olisi riittävän pitkä.
   Ongelma muodostuu siitä, että Van Allenin vyöhyke mm. suojaa maapalloa kosmiselta säteilyltä, vyöhykkeen ulkopuolella astronautit siis altistuvat suoraan kosmiselle säteilylle.
   Kuulennoilla altistus oli vain muutamia päiviä, joten sinä aikana ei yhdellekään astronautille ehdi kehittyä syöpää.
   Mars-lennot esim. kestävät vähintään vuosia, joka on riittävä aika syövän kehittymiseen. Siksi Van allenin vyöhykkeiden ulkopuolelle lentäminen on haaste, ei siksi, että ne olisivat jotain läpäisemättömiä seiniä.

     Lainaa

  48. Muutos kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +2 (4 ääntä)

   Poikavain: Toki yhdistetään ja emme edes voi kuvitella, miten paljon meistä on tietoa muualla.

   Minulla on kännykässäni sormenjälkitunnistin, jota en kylläkään käytä. Ehkä tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä ajattelen niin, että jos tapahtuu tietovuoto, mitä tapahtuu. Puhelimeni on suojattu pinkoodilla: tietovuodon jälkeen vaihtaisin pinkoodin, mutta jos sormenjälki vuodetaan, sitä ei niin vain vaihdetakaan.

   Samaa voi miettiä kasvon, iiriksen yms tunnistimista. Entä jos tapahtuu massiivinen tietovuoto? Veikkaan, että tulevaisuudessa on mahdollista vaikka printata 3d-tulostimella se iiris, jonka törkkää tunnistimeen.

   Tosin, miksi kukaan näkisi noin paljon vaivaa minun tietojeni puolesta, mutta teknologia kehittyy…

   Kun saat tiedon tietovuodosta ja vaihtaisit PIN-koodin, niin yhtälailla voisit luopua sormenjälkitunnistuksesta ja ottaa PIN-koodin takaisin käyttöön.

     Lainaa

  49. Jokeri kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +4 (4 ääntä)

   Rahojen hallinta kasvoilla? Onneksi en omaa identtistä kaksosta.

     Lainaa

  50. jukkapalmu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (1 ääni)

   Matti Nasa…

     Lainaa

  51. Kasmi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (2 ääntä)

   Sarkasmi voi olla vaikea laji.

     Lainaa

  52. EK kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (3 ääntä)

   Jos kaikkiin maailman “maailma on banaani” ja “ufot lässynlää” -ihmisiin on uskominen, niin seuraava mitä täällä Maassa nähdään on dalekit.

   Anteeksi, käyn etsimässä jostain vanhan brittiläisen puhelinboksin. Ainoa mahdollisuus selvitä.

     Lainaa

  53. Samppa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -4 (4 ääntä)

   Tuo kuvassa oleva nainen on malli, ei se osaa edes lukea.

   Olkaa hyvä tästäkin.

   Ps. Kuussa ei ole kuin robotteja.

     Lainaa

  54. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , ,