Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Neulontavimma, osa 2

Anteeksi jo etukäteen. Tämä oli mittatilaustyö.
Suurenna näkymä
Neulontavimma, osa 2

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 39 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -192 (360 ääntä)
   Voi Tanjaa.. eihän hyötysuhde välttämättä liity energiaan mitenkään. En noista kutomisista tiedä, mutta kuulostaa ihan loogiselta, että tyylillä X hyötysuhde on isompi kuin tyylillä Z. Eli siis kulutettua lankaa/valmis tuote.

   Lainaa

  2. purppurakruunu 8.2.2018 0:23
   Tulos: +606 (614 ääntä)
   Mielenkiintonen lahja antaa sukulaiselle.

   Lainaa

  3. Tulos: +366 (388 ääntä)
   Pentti: Voi Tanjaa.. eihän hyötysuhde välttämättä liity energiaan mitenkään. En noista kutomisista tiedä, mutta kuulostaa ihan loogiselta, että tyylillä X hyötysuhde on isompi kuin tyylillä Z. Eli siis kulutettua lankaa/valmis tuote.
   90% hyötysuhde tarkottaisi sitä että 10% lankaa katoaisi. Eli siten että se ei ole neuleessa ollenkaan. Jos lankaa menee enemmän, neuleesta tulee paksumpi. Jos menee vähemmän, ohuempi. Ei se ole sen kummempaa. Onhan niitä puikkojakin eri paksuisia ja varmaan juuri se paksuus vaikuttaa menekkiin.

   Lainaa

  4. TheDeerHunter 8.2.2018 0:41
   Tulos: +244 (294 ääntä)
   Aivan loistava lahja ! Häiriintynyttä mutta härskin omaperäistä :D Vaadin saada tietää nerokkaiden aivojen kätkijän tämän kuningasidean takana !

   Lainaa

  5. Tulos: -108 (182 ääntä)
   Wtf: 90% hyötysuhde tarkottaisi sitä että 10% lankaa katoaisi. Eli siten että se ei ole neuleessa ollenkaan. Jos lankaa menee enemmän, neuleesta tulee paksumpi. Jos menee vähemmän, ohuempi. Ei se ole sen kummempaa. Onhan niitä puikkojakin eri paksuisia ja varmaan juuri se paksuus vaikuttaa menekkiin.
   Kudo sukat tyylillä X, sulla menee siihen sukkaan sanotaan vaikka metri lankaa. Kudo sukat tyylillä Z menee 1,1 metriä, jolloin tyylissä Z on n. 9% pienempi hyötysuhde. ps. Ei se välttämättä näy paksuudessa.

   Lainaa

  6. Tulos: +71 (91 ääntä)
   No kyllä ne 4mm neliskanttiset ja 4mm pyöreät puikot vie ihan saman verran lankaa. Tai toisaalta, jos neliskanttiset silmukat tekee tiiviimpää neuletta niin lankaa menee enemmän... Joo niin sen täytyy olla. ;)

   Lainaa

  7. King Arthur 8.2.2018 1:15
   Tulos: +186 (198 ääntä)
   Olen ahkera neuloja enkä usko ollenkaan tuohon langanmenekin muuttumiseen. Mutta haluan noiden housujen ohjeet.

   Lainaa

  8. King Arthur 8.2.2018 1:17
   Tulos: +336 (354 ääntä)
   Niin ja toi tissihattu on parhaimmillaan vauvan päässä rintaruokinnan aikana. Loukkaantujat loukkaantuu. :D

   Lainaa

  9. Tulos: +251 (257 ääntä)
   Olipa ihanan positiiviset mokat. Lisää näitä jotka ei saa vihaamaan maailmaa ja sen ihmisiä, kiitos : D

   Lainaa

  10. Tulos: -270 (288 ääntä)
   Ei tarvii tuollaisia asiattomia neuleita tehdä. Ei ole kovin kiva.:(

   Lainaa

  11. Tulos: +127 (139 ääntä)
   Pentti: Kudo sukat tyylillä X, sulla menee siihen sukkaan sanotaan vaikka metri lankaa. Kudo sukat tyylillä Z menee 1,1 metriä, jolloin tyylissä Z on n. 9% pienempi hyötysuhde. ps. Ei se välttämättä näy paksuudessa.
   Ja sataprosenttinen hyötysuhde on siis silloin kun ei mene lankaa ollenkaan. Perusjuttuja ihmiset. Voi hyvää päivää.

   Lainaa

  12. Tulos: +106 (110 ääntä)
   Jospa se langan "hyötysuhde" on enemmän kiinni siitä puikkojen paksuudesta, kuin muodosta

   Lainaa

  13. Tulos: -44 (156 ääntä)
   Tissihatussa ei ole muuta vikaa kuin se että se on virkattu, ei neulottu, joten se ei sovi otsikkoon "Neulontavimma".

   Lainaa

  14. Tulos: +195 (197 ääntä)
   En itse neulo tai muista siitä muutenkaan oikein mitään kouluajoilta, mutta maalaisjärjellä ajatellen olisi ihan loogista, että neliskanttisilla puikoilla "menee enemmän lankaa" kuin saman paksuisilla pyöreillä puikoilla. Mihinkään se lanka ei tosin häviä, ja vaikuttaa lopputulokseen samalla tavalla kuin käyttäisi hieman paksumpia pyöreitä puikkoja. Perustuen siihen että jos otetaan esimerkiksi 4mm puikot, niin neliskanttisen piiriksi tulee 16mm (4mm x 4) kun taas pyöreän kehäksi eli piiriksi tulee 12,6mm (4mm x pii). Joten 4mm neliskanttisilla puikoilla neulominen vastaisi samaa kuin neuloisi 5mm paksuilla pyöreillä puikoilla (5mm x pii = 15,7mm).

   Lainaa

  15. Tulos: +48 (70 ääntä)
   EnNeulo: Ja sataprosenttinen hyötysuhde on siis silloin kun ei mene lankaa ollenkaan. Perusjuttuja ihmiset. Voi hyvää päivää.
   Ei vaan 100%:n hyötysuhde olisi se, että lankaa ei mene hukkaan. Raaka-aine siis hyödynnetään täysin. Eihän moottoreissakaan hyötysuhde tarkoita sitä, että oletetulla 100%:n hyötysuhteella polttoainetta ei kulu ollenkaan. Vai meninkö lankaan?

   Lainaa

  16. Tulos: +79 (89 ääntä)
   wtff: Ei vaan 100%:n hyötysuhde olisi se, että lankaa ei mene hukkaan. Raaka-aine siis hyödynnetään täysin. Eihän moottoreissakaan hyötysuhde tarkoita sitä, että oletetulla 100%:n hyötysuhteella polttoainetta ei kulu ollenkaan. Vai meninkö lankaan?
   Ei sitä lankaa hukkaan mene, neuloi minkälaisilla puikoilla vaan. 100% langasta päätyy sukkaan. Neliskanttisilla puikoilla tulee vähän väljempää silmukkaa kuin samankokoisilla pyöreillä, eli samankokoisessa sukassa on vähemmän silmukoita (mutta sama määrä lankaa).

   Lainaa

  17. Lömpötin 8.2.2018 7:01
   Tulos: +55 (75 ääntä)
   Huoh: Ei tarvii tuollaisia asiattomia neuleita tehdä. Ei ole kovin kiva.:(
   Kun yrität epätoivoisen napiskan lailla trollailla omaksi huvitukseksesi niin: 1) älä ole niin ilmiselvä 2) vaihda nimimerkkiä Nimimerkki Huoh on kolmeen muuhun tämän aamun mokaan kommentoinut samalla tavalla trolliviritteisesti. Juu, ei mene läpi että joku niin kukkahattu lukee Feissarimokia.

   Lainaa

  18. Neuleholisti 8.2.2018 7:31
   Tulos: +40 (68 ääntä)
   Lanka tosiaan ei mihinkään häviä. Tiiviimpää neulosta neliskanttisilla kuitenkin tulee, koska puikon ympärysmitta on pyöreätä pienempi ja lankaa kuluu samankokoiseen neulokseen enemmän. Tällä on neulomisessa merkitystä, koska tiiviimpi neulos kestää paremmin kulutusta. Neliskanttisten puikkojen koko viittaa kahden vastakkaisen kulman väliseen matkaan eli, jos koko on 4mm, niin neliön sivun pituudesta tulee pythagoraan lauseella 4^2=x^2+x^2=2x^2, joten x=2.83 mm. Ja piiri eli ympärysmitta on p=4x=11,31mm. Pyöreässä puikossa piiri on p=pii*d=3.14*4=12.57 mm.

   Lainaa

  19. Kielinatsi 8.2.2018 9:40
   Tulos: -34 (86 ääntä)
   Milloin te viimein ymmärrätte neulomisen ja kutomisen olevan eri asioita?

   Lainaa

  20. Tulos: +32 (36 ääntä)
   Matias: En itse neulo tai muista siitä muutenkaan oikein mitään kouluajoilta, mutta maalaisjärjellä ajatellen olisi ihan loogista, että neliskanttisilla puikoilla “menee enemmän lankaa” kuin saman paksuisilla pyöreillä puikoilla. Mihinkään se lanka ei tosin häviä, ja vaikuttaa lopputulokseen samalla tavalla kuin käyttäisi hieman paksumpia pyöreitä puikkoja. Perustuen siihen että jos otetaan esimerkiksi 4mm puikot, niin neliskanttisen piiriksi tulee 16mm (4mm x 4) kun taas pyöreän kehäksi eli piiriksi tulee 12,6mm (4mm x pii). Joten 4mm neliskanttisilla puikoilla neulominen vastaisi samaa kuin neuloisi 5mm paksuilla pyöreillä puikoilla (5mm x pii = 15,7mm).
   Näinhän se menee, mutta neliskanttisilla neuloessa ohjeistetaankin käyttämään aina vähän pienempää kokoa juuri tästä syystä. Kaikille ohje ei mokan perusteella ole mennyt perille.

   Lainaa

  21. Tulos: +90 (102 ääntä)
   Kielinatsi: Milloin te viimein ymmärrätte neulomisen ja kutomisen olevan eri asioita?
   Riippuu murrealueesta, yleiskielellä ne toki ovat eri asioita.

   Lainaa

  22. Tulos: +37 (45 ääntä)
   Wtf: 90% hyötysuhde tarkottaisi sitä että 10% lankaa katoaisi. Eli siten että se ei ole neuleessa ollenkaan. Jos lankaa menee enemmän, neuleesta tulee paksumpi. Jos menee vähemmän, ohuempi. Ei se ole sen kummempaa. Onhan niitä puikkojakin eri paksuisia ja varmaan juuri se paksuus vaikuttaa menekkiin.
   Jos lankaa menee enemmän, neuleesta tulee isompi ja/tai väljempi. Jos vähemmän, pienempi ja/tai tiivimpi. Paksuuteen ja ohuuteen vaikuttaa langan paksuus, ei niinkään puikkojen paksuus. Puikkojen paksuus kyllä vaikuttaa menekkiin, mutta ei loppujen lopuksi valtavasti: isommalla puikolla silmukasta tulee isompi, eli siihen menee enemmän lankaa, mutta kerroksen korkeus on suurempi. Pienellä puikolla tulee pienempi silmukka, mutta myös kerroksen korkeus on pienempi, eli samaan senttimäärään tarvitaan pienemmällä puikolla enemmän kerroksia (ja leveydessä silmukoita) kuin isommalla. Pienissä töissä tämä ei välttämättä näy langanmenekissä, mutta esimerkiksi paidassa se voi näkyä isomman puikon etuna: lankaa kuluu vähemmän kuin pienemmällä puikolla, koska kerroksia tarvitsee vähemmän. Nyt toki puhutaan lähellä toisiaan olevien puikkokokojen erosta neulepinnalla, ei esim. 2 mm ja 5 mm puikkojen erosta :D T. Harrastaja ja lankakaupan täti

   Lainaa

  23. Tulos: -8 (8 ääntä)
   Inka, mitä ihmettä sä selität?

   Lainaa

  24. Tulos: +36 (42 ääntä)
   purppurakruunu: Mielenkiintonen lahja antaa sukulaiselle.
   Meillä serkusporukka (40-30v) antaa toisilleen vastaavia lahjoja edelleen (: Jäänyt sieltä teini-iältä vähän kuin inside-vitsiksi. Ihan hauskoja noita on saada. T. Sinkku, joka oli aina toivonut juomapulloksi isoa kikulia. Herättää katseita kuntosalilla.

   Lainaa

  25. Villapöksy. 8.2.2018 13:06
   Tulos: +34 (38 ääntä)
   Tilaisin itselleni vastaavat pöksyt ilman ruotsinlippuja heti. Nyt bisnestä kehiin martat ;)

   Lainaa

  26. Tulos: +43 (53 ääntä)
   Kielinatsi: Milloin te viimein ymmärrätte neulomisen ja kutomisen olevan eri asioita?
   Katos kun tuokin on paikkakuntakohtaista ja kielipoliisina tietäisit ilman muuta että eri murteissa käytetään erilaisia termejä. Minä olen kutonut koko elämäni sukkia. Enkä aio luopua murresanasta koskaan! ;)

   Lainaa

  27. King Arthur 8.2.2018 15:51
   Tulos: -3 (47 ääntä)
   Onko niin että vain täällä varsinaisen suomen kielen alueella ymmärretään mitkä on kuteet ja miten ketä -sanaa kuuluu alunperin käyttää? T. Se ketä kutoo paljon :D

   Lainaa

  28. turbomummu 8.2.2018 16:10
   Tulos: +63 (65 ääntä)
   Huvittavaa, että harrastelijat eivät ole koskaan kuulleet puikkojen hyötysuhteesta. Kyllä kuka tahansa vähänkin ammattilainen neuloo niin raivokkaasti, että ainakin kymmenen prosenttia langasta haihtuu savuna ilmaan. Lankaa kuluu toki hiukan enemmän, mutta nettotuotanto on silti suurempi kuin hitailla näpertelijöillä.

   Lainaa

  29. Tulos: +5 (21 ääntä)
   En oo koskaan kuullu neliskanttisista neulepuikoista. Mutta rupesin miettimään... Eikös lankaa mene sen verran, mitä puikoissa on ympärysmittaa? Eli jos on neliskanttiset 4mm, joka sivu on 4mm, eli ympärysmitta on 4x4mm = 16mm Jos on pyöreet, joiden läpimitta on 4mm, niin ympäryshän laskettiin 4mm kertaa π, se ois ~12.56mm En tiiä, oiskohan se mahollisesti kiinni tästä...? PS: just heräsin, ehkä selitän täyttä hevonp@skaa

   Lainaa

  30. Tulos: +11 (19 ääntä)
   Vieras: Jos lankaa menee enemmän, neuleesta tulee isompi ja/tai väljempi. Jos vähemmän, pienempi ja/tai tiivimpi. Paksuuteen ja ohuuteen vaikuttaa langan paksuus, ei niinkään puikkojen paksuus. Puikkojen paksuus kyllä vaikuttaa menekkiin, mutta ei loppujen lopuksi valtavasti: isommalla puikolla silmukasta tulee isompi, eli siihen menee enemmän lankaa, mutta kerroksen korkeus on suurempi. Pienellä puikolla tulee pienempi silmukka, mutta myös kerroksen korkeus on pienempi, eli samaan senttimäärään tarvitaan pienemmällä puikolla enemmän kerroksia (ja leveydessä silmukoita) kuin isommalla. Pienissä töissä tämä ei välttämättä näy langanmenekissä, mutta esimerkiksi paidassa se voi näkyä isomman puikon etuna: lankaa kuluu vähemmän kuin pienemmällä puikolla, koska kerroksia tarvitsee vähemmän. Nyt toki puhutaan lähellä toisiaan olevien puikkokokojen erosta neulepinnalla, ei esim. 2 mm ja 5 mm puikkojen erosta T. Harrastaja ja lankakaupan täti
   Isommilla silmukoilla saadaan suurempi pinta-ala tehtyä vähemmällä langalla, koska valmiista tuotteesta suurempi osa on silmukoiden välissä olevia reikiä. Pienemmällä silmukkakoolla silmukoita joudutaan tekemään enemmän ja reijät on pienempiä, joten lankaa menee enemmän. Voit verrata 2 kangasta jossa toisessa isoja välejä lankojen välissä = tarvitaan lyhyempi pätkä lankaa kuin kankaassa jossa kaikki välitkin on täytetty langalla.

   Lainaa

  31. Tulos: +45 (49 ääntä)
   "Googletin ruotsalaisten miesten keskimitan", voi hyvä luoja :'D Nauroin ääneen.

   Lainaa

  32. Tulos: +28 (30 ääntä)
   turbomummu: Huvittavaa, että harrastelijat eivät ole koskaan kuulleet puikkojen hyötysuhteesta. Kyllä kuka tahansa vähänkin ammattilainen neuloo niin raivokkaasti, että ainakin kymmenen prosenttia langasta haihtuu savuna ilmaan. Lankaa kuluu toki hiukan enemmän, mutta nettotuotanto on silti suurempi kuin hitailla näpertelijöillä.
   Ihan pienen hetken vedin jo henkeä tuskastuneena, mutta kääntyikin erinomaiseksi kirjoitukseksi.

   Lainaa

  33. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Pentti: Voi Tanjaa.. eihän hyötysuhde välttämättä liity energiaan mitenkään. En noista kutomisista tiedä, mutta kuulostaa ihan loogiselta, että tyylillä X hyötysuhde on isompi kuin tyylillä Z. Eli siis kulutettua lankaa/valmis tuote.
   Mihin lankaa katoasi? Muuttuuko lämmöksi?

   Lainaa

  34. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Noista kalsareista ja sukista olisi lanseerattavaksi tuotteeksi. Yritystä pystyyn ja sarjatuotantoon vain. :D

   Lainaa

  35. Kokokylänsukka 11.2.2018 5:10
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Tiesiköhän kutoa ruotsalaiselle kulmikkailla puikoilla että sai hyötysuhteen talteen?

   Lainaa

  36. Eeva Fransman 11.2.2018 16:29
   Tulos: +60 (60 ääntä)
   Tunnustaudun housujen + sukkien tekijäksi ;) Kiitos kommenteista! Ohjetta en ole näille vielä ehtinyt kirjoittamaan puhtaaksi, mutta jos joku haluaa tilailla samanlaiset tai samankaltaiset (vaikka eri kuvioilla) valmiina, voi asiaa kysellä allekirjoittaneelta laittamalla vaikka facebookissa yv :) -Eeva Fransman

   Lainaa

  37. Prinsessa Victoria 13.2.2018 12:02
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Tissihatusta puuttuu selitys: sellaisia tehdään vauvoille, ja asetellaan vauvan päähän kun aiotaan imettää julkisesti. Ihmiset menevät erittäin hämilleen, kun nopealla vilkaisulla näyttää siltä kuin nainen istuisi jättikokoinen tissi esillä.

   Lainaa

  38. Tulos: -4 (4 ääntä)
   Mä nyt oletin että ne 4mm neliskanttiset puikot on tehty niin että vastaavat 4mm pyöreitä puikkoja, eikä 5mm puikkoja. Se nymero kun tarkoittaa nimenomaan sitä ympärysmittaa.

   Lainaa

  39. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Huoh: Ei tarvii tuollaisia asiattomia neuleita tehdä. Ei ole kovin kiva.:(
   älä ny heti suutu, se on tosiasia et ihmisel on anatomia, eikä toi ees oo mitenkään härski toi neule

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, neuloa, bokserit, hattu, puikot, lahja