Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koiranomistajan tarkistuslista

Täytätkö vaatimukset? Onko sinusta koiranomistajaksi?
Suurenna näkymä
Koiranomistajan tarkistuslista

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +471 (503 ääntä)
   Joku tais tehä kissoista tämmösen samanlaisen, joka pääty kans tänne feissarimokiin

   Lainaa

  2. Tulos: +526 (532 ääntä)
   Tä kyllä rutistaa noi koiraryhmät tosi hyvin kasaan

   Lainaa

  3. Tulos: +535 (549 ääntä)
   Tuo Osaman löytäminen ei ole enää ihan helppo nakki. Kuoli jo jokin aika sitten ja ruumis haudattiin mereen salaiseen paikkaan. Ihan kiitettävää koulutustaitoa tietty osoittaa, jos silti löytyy.

   Lainaa

  4. Tulos: +472 (488 ääntä)
   "ei löydä Osamaa" kruunasi kyllä koko jutun :D

   Lainaa

  5. Tulos: +80 (92 ääntä)
   Junala: Joku tais tehä kissoista tämmösen samanlaisen, joka pääty kans tänne feissarimokiin
   http://www.feissarimokat.com/2016/10/kissanpidon-lyhyt-oppimaara/ eikö tää ole jo aika sama asia?

   Lainaa

  6. Tulos: +221 (225 ääntä)
   Jep, koska aina on näitä ylimielisiä koiranomistajia jotka luulevat tietävänsä kaiken ja arvostelee muita jotka eivät tee samoin kuin he.

   Lainaa

  7. Tulos: -66 (108 ääntä)
   Kohdan kuusi eläinlääkäräreistä ymmärrän. En vie ötököitä eläinlääkäriin joka kerta kun ne voivat pahoin. Omistani osaan sanoa onko kyseessä allergia tai murtautuminen ruokakaappiin ja sopimattomien asioiden syöminen, ja mikäli, niin onko se vaarallista -yksi rakastaa juustoa niin että nuolee ihmisten lautasia jos silmä välttää ja sitten oksentaa. Lautaset pois ja moppi esiin. Mutta jollet itsekään tiedä mikä on vialla vaikka tunnet eläimen ja tiedät mihin se on voinut päästä käsiksi, niin miten joku internetin tuntematon voisi neuvoa muuta kuin kysy asiantuntijalta?

   Lainaa

  8. Saunantaakse 6.2.2018 2:08
   Tulos: -72 (92 ääntä)
   mitä toi "ell" tarkoittaa?

   Lainaa

  9. Tulos: +31 (37 ääntä)
   kröhöm: http://www.feissarimokat.com/2016/10/kissanpidon-lyhyt-oppimaara/ eikö tää ole jo aika sama asia?
   Nyt tuli kyllä lukuvirhe tais sanan kanssa näin yöllä. Luin että oli sais. Pahoittelut!

   Lainaa

  10. Tulos: +104 (108 ääntä)
   Saunantaakse: mitä toi “ell” tarkoittaa?
   Eläinlääkäri

   Lainaa

  11. Tulos: +97 (107 ääntä)
   Jos hankkii koiraa, ei kannata avata selainta, vaan lukea Tuire Kaimion pennunkasvatuskirja ja jutella kasvattajille.

   Lainaa

  12. Tulos: +183 (187 ääntä)
   Kuinkahan moni pahoitti mielensä tuolla ryhmässä?

   Lainaa

  13. Tulos: +115 (129 ääntä)
   Itse aikanaan oli hankkimassa kultaistanoutajaa ja yhden kennelin kanssa asiat olivat jo lähes lyöty lukkoon. Erehdyin sitten kysymään, että tuleeko kuinka todennäköisesti pennulle vanhempien kaltainen vaalea kirsu, sillä tykkäisin, että se olisi musta. Siihen loppui yhteydenpito kuin seinää ilman mitään selityksiä ja kyseessä oli hyvinkin tunnettu kultsu-kennel.

   Lainaa

  14. Tulos: +149 (151 ääntä)
   Minulle on kadulla nainen sanonut, että jos koirani ei pääse joka päivä juoksemaan vapaana ulkona, niin se masentuu. Se puuttui tuosta listasta.

   Lainaa

  15. Tulos: +14 (136 ääntä)
   Kahdesta olen jopa samaa mieltä! Jos otat lyttykuonoisen koiran, olet saatanasta seuraava. Ja toinen, älä ikinä ota rescue-koiraa ulkomailta.

   Lainaa

  16. Tulos: +100 (126 ääntä)
   Jepjoo: Itse aikanaan oli hankkimassa kultaistanoutajaa ja yhden kennelin kanssa asiat olivat jo lähes lyöty lukkoon. Erehdyin sitten kysymään, että tuleeko kuinka todennäköisesti pennulle vanhempien kaltainen vaalea kirsu, sillä tykkäisin, että se olisi musta. Siihen loppui yhteydenpito kuin seinää ilman mitään selityksiä ja kyseessä oli hyvinkin tunnettu kultsu-kennel.
   No mitä väliä onko sen koiran nenä musta vai vaalea?

   Lainaa

  17. Muumi (kopio) 6.2.2018 8:19
   Tulos: +30 (52 ääntä)
   Joo: Kohdan kuusi eläinlääkäräreistä ymmärrän. En vie ötököitä eläinlääkäriin joka kerta kun ne voivat pahoin. Omistani osaan sanoa onko kyseessä allergia tai murtautuminen ruokakaappiin ja sopimattomien asioiden syöminen, ja mikäli, niin onko se vaarallista -yksi rakastaa juustoa niin että nuolee ihmisten lautasia jos silmä välttää ja sitten oksentaa. Lautaset pois ja moppi esiin. Mutta jollet itsekään tiedä mikä on vialla vaikka tunnet eläimen ja tiedät mihin se on voinut päästä käsiksi, niin miten joku internetin tuntematon voisi neuvoa muuta kuin kysy asiantuntijalta?
   Ötökkä? Melkein yhtä paha kuin itsuli. Huoh.

   Lainaa

  18. Seppo Saviniemi 6.2.2018 8:23
   Tulos: +65 (67 ääntä)
   Aina kun on joku ryhmä (Facebookissa tai ilman) niin se kääntyy jossain vaiheessa niin sisäänpäin, että siellä ei kestä olla. Ryhmäläiset oikein kyttäämällä kyttäävät kaikkia, jotka vähänkin poikkeavat ryhmän muista jäsenistä tai erehtyvät tekemään jotain muuten vain "väärin".

   Lainaa

  19. Tulos: +82 (84 ääntä)
   Koirien opaskirjoissa se vasta ydinfysiikkaa on. Sinulla pitää olla ainakin 7 laudaturia ja tohtorin tutkinto koiraa hankkiessa. -Jos koira syö liikaa tai liian vähän; monielinvaurio, heti eläinlääkäriin -Jos koira juo liikaa tai liian vähän; monielinvaurio, heti eläinlääkäriin -Jos koira kusee liikaa tai liian vähän; monielinvaurio, heti eläinlääkäriin -Jos koira paskoo liikaa tai liian vähän; monielinvaurio, heti eläinlääkäriin ja jokaisella koiranpennulla on sisäänrakennettu pakkomielle mennä astianpesukoneen ja pyykinpesukoneen sisään sekä kaikkiin ahtaisiin koloihin niin että se kuolee sinne.

   Lainaa

  20. Tulos: -29 (107 ääntä)
   Tää juttuhan on niin vanha että Jenni Haukio yritti tehä lapsen sen kans. Näitä pyörii joka hemmetin eläinryhmässä, hiukan eri variaationa ja tietenkin eläimen merkki ja malli vaihtuu.

   Lainaa

  21. Tulos: +71 (91 ääntä)
   Jepjoo: Itse aikanaan oli hankkimassa kultaistanoutajaa ja yhden kennelin kanssa asiat olivat jo lähes lyöty lukkoon. Erehdyin sitten kysymään, että tuleeko kuinka todennäköisesti pennulle vanhempien kaltainen vaalea kirsu, sillä tykkäisin, että se olisi musta. Siihen loppui yhteydenpito kuin seinää ilman mitään selityksiä ja kyseessä oli hyvinkin tunnettu kultsu-kennel.
   Jos on suosittu rotu kuten kultsu niin ottajia on paljon. Vastuullinen kasvattaja karsii pois niitä jotka valitsee pentua ulkonäköperustein. Hassua sinänsä että rotukissapiireissä puolestaan tuntuu olevan täysin ok jos haluaa esim. tietyn värisen kissan.

   Lainaa

  22. Tulos: +106 (122 ääntä)
   Piupali: No mitä väliä onko sen koiran nenä musta vai vaalea?
   Pointti ei ehkä kuitenkaan ollut se. Luulisi että tunnettu ja vastuullinen kasvattaja pystyisi vastaamaan myös niihin tyhmempiinkin kysymyksiin asiallisesti. Ja jos rotukoirasta maksan 1200€, kiinnitän rakenteen ja terveyden lisäksi huomiota myös ulkonäköön.

   Lainaa

  23. Tulos: +62 (82 ääntä)
   Virago: Jos on suosittu rotu kuten kultsu niin ottajia on paljon. Vastuullinen kasvattaja karsii pois niitä jotka valitsee pentua ulkonäköperustein. Hassua sinänsä että rotukissapiireissä puolestaan tuntuu olevan täysin ok jos haluaa esim. tietyn värisen kissan.
   Kultainennoutaja on näyttelykoira, joten tottakai sitä valitaan myös ulkonäköperustein. Terveys ja rakenne edellä tietenkin.

   Lainaa

  24. Tulos: +23 (25 ääntä)
   renkeli: Tä kyllä rutistaa noi koiraryhmät tosi hyvin kasaan
   pätee ihan mihin tahansa lemmikkiryhmään. Vaihtaa vain koiran tilalle ryhmän teemaelukan, olipa se vaikka apina.

   Lainaa

  25. Tulos: -27 (63 ääntä)
   Mä en ymmärrä miksi eläinlääkärin kirjoittaminen on niin vaikeaa. Kaikki muu luonnistuu, mut lekurista tulee aina ell.

   Lainaa

  26. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Ilari: pätee ihan mihin tahansa lemmikkiryhmään. Vaihtaa vain koiran tilalle ryhmän teemaelukan, olipa se vaikka apina.
   Totta. Kissaryhmää hetken kokeilin, ja täytyy ystävällisenä neuvona sanoa että not even once.

   Lainaa

  27. Vaniljankukka 6.2.2018 11:02
   Tulos: +75 (81 ääntä)
   Niin totta. Niin kipeän helvetin vakavissaan totisinta totta. Olen jo päättänyt että jos koskaan koiran otan niin hoidan sen yksin, lenkkeilen sen kanssa yksin ja harrastan sen kanssa yksin. Jumalauta noi fanaatikko-harrastajat on ihan jotain uskomattomia sekopäitä.

   Lainaa

  28. Vaniljankukka 6.2.2018 11:04
   Tulos: +63 (81 ääntä)
   Tapsa: Tää juttuhan on niin vanha että Jenni Haukio yritti tehä lapsen sen kans. Näitä pyörii joka hemmetin eläinryhmässä, hiukan eri variaationa ja tietenkin eläimen merkki ja malli vaihtuu.
   Ja sun "vitsi" oli kulahtaneempi kuin 60-luvun seinätapetti. Niin kauan kuin nuo tietyt fanaatikot ja sekopäät on olemassa, niin kauan tuo lista on ajankohtainen.

   Lainaa

  29. Tulos: +48 (52 ääntä)
   Ja jos koira ei ole sinulle tärkeämpää kuin lapsi, et ansaitse koiraa.

   Lainaa

  30. Tulos: +36 (40 ääntä)
   Varovasti, Jenni. Koiraryhmän verenimijät ettii käsiinsä vielä sun osoitteen ja tulee henkilökohtaisesti kivittämään sut moisesta tunnustuksesta!

   Lainaa

  31. Tulos: +27 (31 ääntä)
   "kissanpäivät <3" ryhmä on kiva. Kaikki vaa spämmää sinne kuvia kissoistaan. Ei keskustelua hirveämmin :D

   Lainaa

  32. Tulos: +104 (104 ääntä)
   sinänsä ymmärrän ranskisten ja bulldogien vastustajat. Onhan ne nyt ylijalostettuja.

   Lainaa

  33. Tulos: +63 (65 ääntä)
   Vanha juttu mutta onhan noissa ihan hyviäkin pointteja. Itse en hanki koiraa, mm. siksi, etten halua jättää sitä yksin 9h/pvä. Myöskin jalostuksesta selkeästi kärsivien koirarotujen hankkiminen ihmetyttää.

   Lainaa

  34. Tulos: +15 (47 ääntä)
   Dipoli: Eläinlääkäri
   Ell tarkoittaa kylläkin eläinlääketieteen lisensiaattia, eli ei ole lyhenne sanasta eläinlääkäri. Eihän lääkäristäkään käytetä LL-lyhennettä puhekielessä.

   Lainaa

  35. Tulos: +44 (58 ääntä)
   Minulla on matelijaharrastajien fanaattisimmista yksilöistä vähän samaa kokemusta. - Ihan sama, mitä on tai ei ole tapahtunut, vie eläinlääkäriin tai lopeta se. Jooseppi Jooseppinen on kokenut, lemmikkisi lajin tunteva, monierikoistunut eläinlääkäri. - Voi kultapieni, minä olen luonteeltani positiivinen, elämäniloinen ihminen, joka haluaa vain hyvää hyvyyttään auttaa kaltaisiasi vähemmän osaavia yksilöitä, joten MINÄ OLEN OIKEASSA. Jos Jooseppi Jooseppinen antaa sinulle hoito-ohjeen josta minä, toimistosiivooja, en pidä, niin et saa noudattaa sitä! - Jos lemmikilläsi on hilse/matoja/ummetus, niin lopeta se, olet eläinrääkkääjä jos annat sen vielä elää. - Pohjamateriaalin kanssa täytyy olla tarkkana. Ethän vain käytä väärää pohjamateriaalia! Mutta et saa siivota lemmikkisi terraariota, minunkin lemmikkini pohjamateriaali on aivan täynnä ulostetta ja virtsaa ja rikkinäisiä munia, ja kaikki on hyvin koska en käytä väärää pohjamateriaalia. - Jos terveellisempi ruoka loppuu, niin et saa antaa vatsantäytteeksi vähemmän terveellistä ruokaa siihen asti, kunnes terveellisempää ruokaa tulee kauppaan lisää. Oho, enpäs jaksanut tänään kokata, annan lapsilleni siis iltapalaksi pussipastaa, kyllähän sillä vatsa täyttyy. - Vittusaatana. Onneksi suurin osa on kuitenkin ihan fiksua porukkaa, joilta saa asiantuntevia ja monipuolisia vastauksia tärkeisiin kysymyksiin.

   Lainaa

  36. Tulos: +32 (40 ääntä)
   Tikaani: Ell tarkoittaa kylläkin eläinlääketieteen lisensiaattia, eli ei ole lyhenne sanasta eläinlääkäri. Eihän lääkäristäkään käytetä LL-lyhennettä puhekielessä.
   Ell on silti yleisesti puhekielessä käytetty lyhenne eläinlääkäristä, vaikka tarkoittaakin virallisesti eläinlääketieteen lisensiaattia.

   Lainaa

  37. Tulos: +30 (36 ääntä)
   Piupali: No mitä väliä onko sen koiran nenä musta vai vaalea?
   Sitä, että jos koiran hankkija haluaa mieluummin koiralla olevan musta kirsu, kuin vaalea, niin silloin hankitaan koira, jolla on musta kirsu. Ei voi olla vaikea asia ymmärtää.

   Lainaa

  38. Tulos: +9 (19 ääntä)
   Tikaani: Ell tarkoittaa kylläkin eläinlääketieteen lisensiaattia, eli ei ole lyhenne sanasta eläinlääkäri. Eihän lääkäristäkään käytetä LL-lyhennettä puhekielessä.
   Tämä! Oon ihmetelly tätä lyhennettä aina!

   Lainaa

  39. Kalevauva69 7.2.2018 16:12
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Koiraharrastajat (ne tottis- tai agilitykentän reunalla röökaavat karaokeprisessat- ja -prinssit) on kuin taksikuskit, jotka tietää omasta mielestään kaikesta kaiken.

   Lainaa

  40. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Kala: Minulla on matelijaharrastajien fanaattisimmista yksilöistä vähän samaa kokemusta. - Ihan sama, mitä on tai ei ole tapahtunut, vie eläinlääkäriin tai lopeta se. Jooseppi Jooseppinen on kokenut, lemmikkisi lajin tunteva, monierikoistunut eläinlääkäri. - Voi kultapieni, minä olen luonteeltani positiivinen, elämäniloinen ihminen, joka haluaa vain hyvää hyvyyttään auttaa kaltaisiasi vähemmän osaavia yksilöitä, joten MINÄ OLEN OIKEASSA. Jos Jooseppi Jooseppinen antaa sinulle hoito-ohjeen josta minä, toimistosiivooja, en pidä, niin et saa noudattaa sitä! - Jos lemmikilläsi on hilse/matoja/ummetus, niin lopeta se, olet eläinrääkkääjä jos annat sen vielä elää. - Pohjamateriaalin kanssa täytyy olla tarkkana. Ethän vain käytä väärää pohjamateriaalia! Mutta et saa siivota lemmikkisi terraariota, minunkin lemmikkini pohjamateriaali on aivan täynnä ulostetta ja virtsaa ja rikkinäisiä munia, ja kaikki on hyvin koska en käytä väärää pohjamateriaalia. - Jos terveellisempi ruoka loppuu, niin et saa antaa vatsantäytteeksi vähemmän terveellistä ruokaa siihen asti, kunnes terveellisempää ruokaa tulee kauppaan lisää. Oho, enpäs jaksanut tänään kokata, annan lapsilleni siis iltapalaksi pussipastaa, kyllähän sillä vatsa täyttyy. - Vittusaatana. Onneksi suurin osa on kuitenkin ihan fiksua porukkaa, joilta saa asiantuntevia ja monipuolisia vastauksia tärkeisiin kysymyksiin.
   :'D voit varmaan uskoa, miten vaikeaa oli alussa etsiä järkeviä hoito-ohjeita omille pytoneilleni! :D yhtä sekavaa tappelua palstalla ku palstalla. onneks nyt on kerenny kokemusta tulemaan jo sen verran et en tarvitse enää neuvoja niiden hoidossa. tunnistan jos jokin on vialla, ja jos en itse pysty tekemään asialle mtn ->ell.

   Lainaa

  41. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Joonari: “ei löydä Osamaa” kruunasi kyllä koko jutun
   Ihan paras "ei löydä osamaa"

   Lainaa

  42. Tulos: -11 (13 ääntä)
   Kultsu? Oikeesti, ihmiset!

   Lainaa

  43. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Ranskanbuldogin tai englanninbuldogin hankkija ei ehkä ole saatanasta seuraava mutta vähintään itsekäs ja häiriintynyt. Kannattaa miettiä omia motiivejaan, jos haluaa katsella kotonaan lemmikkiä, joka ei saa kunnolla henkeä ja jonka silmät mullottavat kivuliaasti. Teettäisitkö itsellesi vammaisen lapsen, joka kärsisi koko ajan, koska hän olisi mielestäsi söpö? Tuskin.

   Lainaa

  44. Tulos: 0 (6 ääntä)
   No ei siellä omallakaan tontilla saa vapaana pitää JOS koiran on mahdollista mennä esim. naapurin puolelle. Mikä tässäkin on taas niin vaikeaa?

   Lainaa

  45. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Janni: Ranskanbuldogin tai englanninbuldogin hankkija ei ehkä ole saatanasta seuraava mutta vähintään itsekäs ja häiriintynyt. Kannattaa miettiä omia motiivejaan, jos haluaa katsella kotonaan lemmikkiä, joka ei saa kunnolla henkeä ja jonka silmät mullottavat kivuliaasti. Teettäisitkö itsellesi vammaisen lapsen, joka kärsisi koko ajan, koska hän olisi mielestäsi söpö? Tuskin.
   Niinistölläkin on Bostoninterrieri, kärsii samoista vaivoista kuin edelliset ja mopsit..

   Lainaa

  46. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Merppa: Minulle on kadulla nainen sanonut, että jos koirani ei pääse joka päivä juoksemaan vapaana ulkona, niin se masentuu. Se puuttui tuosta listasta.
   Kissat voivat oikeasti ahdistua sisätiloissa, mutta enpä ole moista kuullut koirien kohdalla.

   Lainaa

  47. Tulos: +11 (11 ääntä)
   trtr: Niinistölläkin on Bostoninterrieri, kärsii samoista vaivoista kuin edelliset ja mopsit..
   Ja ihmiset pitävät jostain syystä suloisena sitä kun Niinistön koira yrittää saada epätoivoisesti happea. "Ai kun sillä on niin söpö ilme".

   Lainaa

  48. Tulos: -1 (1 ääni)
   Zx: Tuo Osaman löytäminen ei ole enää ihan helppo nakki. Kuoli jo jokin aika sitten ja ruumis haudattiin mereen salaiseen paikkaan. Ihan kiitettävää koulutustaitoa tietty osoittaa, jos silti löytyy.
   Eli jokainen koira maailmasta on vietävä piikille koska kukaan niistä ei kykene löytämään Osamaa. Ratkeaisi samalla tämä koiraongelma = ei koiria, ei koiraryhmiä, eikä koirankakkoja keväisin

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: koirat, edellytykset, vaatimukset, rotu, sekarotuinen, eläinlääkäri