Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Avuton autoilija, osa 36

"Oletko aina raaputtanut lumet väärin?"
Avuton autoilija, osa 36

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 43 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Mustalaisnaamio 27.2.2018 0:51
      Tulos: +724 (760 ääntä)
      No, kyllä sen lasin voi ihan huoletta raapata ulkopuolelta, eikä se sisäpuolikaan nykyautoissa niin herkkä ole, että sen takalasin lämmittimen rikki jollain muoviraapalla saisi.

      Lainaa

    2. Tulos: -151 (299 ääntä)
      Jumbon parkkihalli on feissarimokien puhutuin juttu. Ps en ymmärtänyt kuvan mokaa. Terveisin vale-muumi

      Lainaa

    3. Tulos: +218 (226 ääntä)
      Päden, siis tiedän.

      Lainaa

    4. Mustalaisnaamio 27.2.2018 1:02
      Tulos: +386 (398 ääntä)
      Muumi: Jumbon parkkihalli on feissarimokien puhutuin juttu. Ps en ymmärtänyt kuvan mokaa. Terveisin vale-muumi
      Noi kaksi autoa on pysäköity kulkuväylälle.

      Lainaa

    5. jaaaaaaaaaaaaaa 27.2.2018 1:19
      Tulos: +515 (519 ääntä)
      aika mestari saa olla jos saa nää viivat ulkopuolelta katkastua

      Lainaa

    6. Tulos: +418 (430 ääntä)
      Hmmm...Mä oon ajanu 10 vuotta, 4 eri autolla, enkä kertaakaan oo saanu skrapaamalla takalasin "lämpönaruja" rikki. Tuuriako?

      Lainaa

    7. Tulos: +88 (116 ääntä)
      Muumi: Jumbon parkkihalli on feissarimokien puhutuin juttu. Ps en ymmärtänyt kuvan mokaa. Terveisin vale-muumi
      Ei oo keskimmäinen auto parkkipaikalla, vaan siinä ajoväylällä parkattuna Olis voinut kyllä joo selvemmin tuoda tän esille

      Lainaa

    8. hepomiesten tietotoimisto 27.2.2018 2:22
      Tulos: +122 (124 ääntä)
      ^Kaksi autoista on ajoväylällä.

      Lainaa

    9. Tulos: +6 (32 ääntä)
      Tami❤️ I can relate.

      Lainaa

    10. Tulos: +75 (109 ääntä)
      Ei mene tosiaan takalasin ”narut” poikki raappaamalla ulkopuolelta. Eipä takalasin toisaalta kannata turhaan raapatakaan. Itse ainakin mielummin napsautan takalasinlämppärin päälle.

      Lainaa

    11. Määpää 27.2.2018 7:04
      Tulos: +248 (292 ääntä)
      Annan kaikille sen neuvon, että putsatkaa ne lasit kunnolla ennen kuin lähdette mihinkään. Takalasi nyt ei välttämättä niin tärkeä ole, jos peilit on kunnossa ja oikein säädetty, mutta sivulasit ja etulasi on. Pieni reikä ei riitä ja naiset ei tässä ole pahimpia, vaan vanhat papat ja vasta ajokortin saaneet corollateinipojat, jotka nukkuvat liian pitkään ja meinaavat myöhästyä amiksesta tai lukiosta. Naisille annan sen neuvon, että säätäkää se penkki kunnolla niin että saatte turvallisen ajoasennon. Olen kuulut miehistä, jotka sanovat, ettei penkin säätöihin saa koskea. Nää miehet on itsekkäitä, laiskoja ja tyhmiä i-di-oot-te-ja. Kyllä sen verran pitää jaksaa, että säätää sen penkkinsä itse. Minäkin sen aina ennen ajoon lähtöä säädän ja koskaan ei ole niin kiire, etten säätöjä ehdi tehdä. Kaksi minuuttia aikaisemmin herääminen riittää. Vedän kyll sitten autosta lähtiessäni taaksepäin, että mies pääsee autoon, mutta säädöt saa, ehtii ja viitsii mies tehdä itse.

      Lainaa

    12. Muumi (kopio) 27.2.2018 7:29
      Tulos: -240 (292 ääntä)
      Määpää: Annan kaikille sen neuvon, että putsatkaa ne lasit kunnolla ennen kuin lähdette mihinkään. Takalasi nyt ei välttämättä niin tärkeä ole, jos peilit on kunnossa ja oikein säädetty, mutta sivulasit ja etulasi on. Pieni reikä ei riitä ja naiset ei tässä ole pahimpia, vaan vanhat papat ja vasta ajokortin saaneet corollateinipojat, jotka nukkuvat liian pitkään ja meinaavat myöhästyä amiksesta tai lukiosta. Naisille annan sen neuvon, että säätäkää se penkki kunnolla niin että saatte turvallisen ajoasennon. Olen kuulut miehistä, jotka sanovat, ettei penkin säätöihin saa koskea. Nää miehet on itsekkäitä, laiskoja ja tyhmiä i-di-oot-te-ja. Kyllä sen verran pitää jaksaa, että säätää sen penkkinsä itse. Minäkin sen aina ennen ajoon lähtöä säädän ja koskaan ei ole niin kiire, etten säätöjä ehdi tehdä. Kaksi minuuttia aikaisemmin herääminen riittää. Vedän kyll sitten autosta lähtiessäni taaksepäin, että mies pääsee autoon, mutta säädöt saa, ehtii ja viitsii mies tehdä itse.
      Eikö teillä ole henkilökohtaisia penkin asetuksia? Eli napista vaan oma asetus päälle.

      Lainaa

    13. Tulos: +143 (153 ääntä)
      Jepjoo: Ei mene tosiaan takalasin ”narut” poikki raappaamalla ulkopuolelta. Eipä takalasin toisaalta kannata turhaan raapatakaan. Itse ainakin mielummin napsautan takalasinlämppärin päälle.
      Tuota lämpövastusten vioittumista skrapaamalla toitotetasn muutamissa ajokouluissa. Oma tyttöystävänikin oli tuon siellä oppinut ja vaati melkoisen selityksen, ennen kuin uskoi ettei ne tosiaan ole siellä lasin ulkopinnalla.

      Lainaa

    14. Tulos: +62 (72 ääntä)
      Miten ei käy mielessä, että ehkä parkkipaikat eivät saisi tukkia parkkihallin kerrosta? Mitä varten oikein käytiin ajokoulut? Pitäisikö teoriatunteihin lisätä parkkihallitunti? Tai ehkäpä yleisesti ajo-opintoihin jokin "älä tee näin" -osuus, joka käydään kolmesti tai viidesti kokonaan läpi. :D

      Lainaa

    15. Tulos: +113 (117 ääntä)
      Siinähän se Tamin kadonnu auto on Jumbon parkkihallissa perseelleen pysäköitynä.

      Lainaa

    16. totuuden_torvi 27.2.2018 9:23
      Tulos: +73 (81 ääntä)
      Santran neuvoa kuvastaa lähinnä lausahdus "Kyvytön neuvoo halutonta tekemään tarpeetonta. Tällöin epäonnistumisen vaara on erittäin suuri." Eli huoletta skrapa käyttöön vaan! Pienet skrapaamalla tulevat naarmut ei edes haittaa takalasissa. Tuulilasit ja muut voi halutessa suihkutella jäänpoistoaineella, jos ei raaputtaa halua. Jos ihminen on niin tyhmä, ettei tajua omaa parastaan, niin muiden turvallisuutta ei silti tartte vaarantaa ajamalla iglulla.

      Lainaa

    17. Tulos: -24 (50 ääntä)
      Mulle on aina kerrottu että takalasi naarmuuntuu jos siinä on lämmitin ja sitä erehtyy skrapalla hinkkaamaan, en tiedä sitte mutta oon jättäny skrapaamatta

      Lainaa

    18. Tulos: +134 (140 ääntä)
      Tuo takalasin skrapaus-kielto juontaa juurensa ajalta, jolloin ne lämpövastukset olivat lasin ulkopinnalla. Nykyään ne taitaa olla kaikissa autoissa lasin sisässä eli voi skrapailla huoletta.

      Lainaa

    19. Tulos: -30 (46 ääntä)
      Santralle kävis "I have no idea what I'm talking about", ne "lämpö narut" ei tosiaan aikoihin ole ollut lasin ulkopinnalla. Tunnollinen auton omistaja ei skrapaa ollenkaan sillä se ajan kanssa naarmuttaa laseja, sen sijaan voi defreezerillä suihkasta lasit jäästä.

      Lainaa

    20. Tulos: +20 (24 ääntä)
      Mua jäi kiinnostamaan löytyikö Tamin auto

      Lainaa

    21. totuuden_torvi 27.2.2018 10:55
      Tulos: +67 (69 ääntä)
      Anna: Mua jäi kiinnostamaan löytyikö Tamin auto
      Kai se sijainti taas seuraavassa humalassa muistui mieleen.

      Lainaa

    22. lähdekritiikki 27.2.2018 11:03
      Tulos: +12 (34 ääntä)
      Sargee: Tuota lämpövastusten vioittumista skrapaamalla toitotetasn muutamissa ajokouluissa. Oma tyttöystävänikin oli tuon siellä oppinut ja vaati melkoisen selityksen, ennen kuin uskoi ettei ne tosiaan ole siellä lasin ulkopinnalla.
      niin, tosiaan olen nähnyt kumpaakin. sekä lasin ulkopinnassa, sekä lasin sisällä olevia lämpövastuksia. asiat ei tuppaa olemaan mustavalkosia, koskaan.

      Lainaa

    23. Tulos: +37 (41 ääntä)
      Aika vanha kosla saa kyllä olla että vastukset on edes lasin sisä-, saati sitten ulkopinnalla. Nykyautoissa niitä ei kyllä skrabaamalla rikki saa.

      Lainaa

    24. Muumi (kopio) 27.2.2018 15:42
      Tulos: +11 (35 ääntä)
      lähdekritiikki: niin, tosiaan olen nähnyt kumpaakin. sekä lasin ulkopinnassa, sekä lasin sisällä olevia lämpövastuksia. asiat ei tuppaa olemaan mustavalkosia, koskaan.
      Missähän halpadaciassa ne on ulkopinnassa?

      Lainaa

    25. Tulos: +54 (58 ääntä)
      Pitäiskö jonkun vielä mainita, että lämmityslangat ovat lasin sisäpinnalla?

      Lainaa

    26. HiivaNoJust 27.2.2018 17:51
      Tulos: +21 (29 ääntä)
      Nakkie: Pitäiskö jonkun vielä mainita, että lämmityslangat ovat lasin sisäpinnalla?
      Odotin tätä.

      Lainaa

    27. HiivaNoJust 27.2.2018 17:52
      Tulos: -4 (24 ääntä)
      Hihi: Miten ei käy mielessä, että ehkä parkkipaikat eivät saisi tukkia parkkihallin kerrosta? Mitä varten oikein käytiin ajokoulut? Pitäisikö teoriatunteihin lisätä parkkihallitunti? Tai ehkäpä yleisesti ajo-opintoihin jokin “älä tee näin” -osuus, joka käydään kolmesti tai viidesti kokonaan läpi.
      Opetuslupaopet ei edes pidä teoriatunteja. Ja näiden oppilaita on tuhansia jo liikenteessä ja lisää tulee...

      Lainaa

    28. Oplupoppilas 27.2.2018 22:11
      Tulos: +22 (26 ääntä)
      HiivaNoJust: Opetuslupaopet ei edes pidä teoriatunteja. Ja näiden oppilaita on tuhansia jo liikenteessä ja lisää tulee…
      Äläpä yleistä. Oma isäni piti minulle hyvin tunnollisesti teoriatunnit. Toki ajoin jo ennen kuin kaikki tunnit oli käyty läpi mutta perus liikennesäännöt olivat siinä vaiheessa jo handelissa.

      Lainaa

    29. Kokemusta näistä enemmänkin Hervannan suunnalta 27.2.2018 22:18
      Tulos: +9 (15 ääntä)
      totuuden_torvi: Kai se sijainti taas seuraavassa humalassa muistui mieleen.
      En olisi mandoliinimiehestä niin varma :D. Onkohan oma Volvo alkuunkaan..?

      Lainaa

    30. Tulos: -9 (25 ääntä)
      Joskus kakarana melkeen 30 vuotta sitten muisti miten vanhemmat aina sano ettei saa mennä sormilla näpräämään sitä takalasia ettei mee vastukset rikki kun olivat sisäpuolella. Ettäpä on tästä vähän aikaa, eikä turha kielto ole, jos niin vanhoilla autoilla joku vielä tuolla ajaa.

      Lainaa

    31. Tulos: -19 (29 ääntä)
      Määpää: Annan kaikille sen neuvon, että putsatkaa ne lasit kunnolla ennen kuin lähdette mihinkään. Takalasi nyt ei välttämättä niin tärkeä ole, jos peilit on kunnossa ja oikein säädetty, mutta sivulasit ja etulasi on. Pieni reikä ei riitä ja naiset ei tässä ole pahimpia, vaan vanhat papat ja vasta ajokortin saaneet corollateinipojat, jotka nukkuvat liian pitkään ja meinaavat myöhästyä amiksesta tai lukiosta. Naisille annan sen neuvon, että säätäkää se penkki kunnolla niin että saatte turvallisen ajoasennon. Olen kuulut miehistä, jotka sanovat, ettei penkin säätöihin saa koskea. Nää miehet on itsekkäitä, laiskoja ja tyhmiä i-di-oot-te-ja. Kyllä sen verran pitää jaksaa, että säätää sen penkkinsä itse. Minäkin sen aina ennen ajoon lähtöä säädän ja koskaan ei ole niin kiire, etten säätöjä ehdi tehdä. Kaksi minuuttia aikaisemmin herääminen riittää. Vedän kyll sitten autosta lähtiessäni taaksepäin, että mies pääsee autoon, mutta säädöt saa, ehtii ja viitsii mies tehdä itse.
      Ja sitten kun jättää sen takaikkunan raappaamatta, eikä se lämpiä kunnolla ja jää sellaiseksi, niin poliisi pysäyttää ja tulee kivat sakot. Ja sitten sekin, ettei näe peruuttaa.. Että olipa Joo hyödyllinen neuvo sinulla.

      Lainaa

    32. HiivaNoJust 28.2.2018 7:52
      Tulos: -10 (28 ääntä)
      Oplupoppilas: Äläpä yleistä. Oma isäni piti minulle hyvin tunnollisesti teoriatunnit. Toki ajoin jo ennen kuin kaikki tunnit oli käyty läpi mutta perus liikennesäännöt olivat siinä vaiheessa jo handelissa.
      No pointsit isällesi. Oletkin ainoa, jonka olen kuullut teoriatunnit saaneen. Ja tunnen todella monia opetusluvalla kortin saaneita. Et suinkaan harjoitteluvaiheeseen ilmoittautunut kuukausi ajokokeen jälkeen? Tai peräti täyttänyt harjoitteluvaiheen oppimispäiväkirjaa ennen kurssille ilmoittautumista? Se olisi jo ihan ultraupeaa! Kysypä keneltä tahansa vasta kortin saaneelta nähtäväksesi harjoitteluvaiheen oppimispäiväkirjaa, niin ne tuijottaa tyhjä katse silmissä takaisin, koska isi ei kertonut, että trafin opetuslupaopettajan oppaan viimeiselle sivulla se olisi ollut. Kahden vuoden jälkee ajokokeesta kyllä muistetaan mennä syventävään vaiheeseen, mutta harjoitteluvaihe on jo 11 kuukautta myöhässä. Että näin neroja ne isit ja äidit sitten loppupeleissä on. (Jos sait kortin opetusluvalla ja suoritit harjoitteluvaiheen 1-3 kuukauden sisään, niin SINULLA on hyvät vanhemmat). Muilla ei.

      Lainaa

    33. Keijukeijo 28.2.2018 7:55
      Tulos: +18 (20 ääntä)
      HiivaNoJust: No pointsit isällesi. Oletkin ainoa, jonka olen kuullut teoriatunnit saaneen. Ja tunnen todella monia opetusluvalla kortin saaneita. Et suinkaan harjoitteluvaiheeseen ilmoittautunut kuukausi ajokokeen jälkeen? Tai peräti täyttänyt harjoitteluvaiheen oppimispäiväkirjaa ennen kurssille ilmoittautumista? Se olisi jo ihan ultraupeaa! Kysypä keneltä tahansa vasta kortin saaneelta nähtäväksesi harjoitteluvaiheen oppimispäiväkirjaa, niin ne tuijottaa tyhjä katse silmissä takaisin, koska isi ei kertonut, että trafin opetuslupaopettajan oppaan viimeiselle sivulla se olisi ollut. Kahden vuoden jälkee ajokokeesta kyllä muistetaan mennä syventävään vaiheeseen, mutta harjoitteluvaihe on jo 11 kuukautta myöhässä. Että näin neroja ne isit ja äidit sitten loppupeleissä on. (Jos sait kortin opetusluvalla ja suoritit harjoitteluvaiheen 1-3 kuukauden sisään, niin SINULLA on hyvät vanhemmat). Muilla ei.
      Naapuri ei ollut kuullutkaan, että autokoulu on kolmevaiheinen. Vanhaksi sen kortti olisi mennyt, jos poliisi ei olisi ratsiassa tai jossain huomauttanut, että kortti on enää viikon voimassa.

      Lainaa

    34. Tulos: +25 (27 ääntä)
      Neoneo: Ja sitten kun jättää sen takaikkunan raappaamatta, eikä se lämpiä kunnolla ja jää sellaiseksi, niin poliisi pysäyttää ja tulee kivat sakot. Ja sitten sekin, ettei näe peruuttaa.. Että olipa Joo hyödyllinen neuvo sinulla.
      Öö,peilit? Talalasi saa olla vaikka kokonaan tummennettu ja se saa myös olla kokonaan jäässä, sakkoja siitä ei saa.

      Lainaa

    35. ihmettelijä 28.2.2018 9:32
      Tulos: +29 (29 ääntä)
      Neoneo: Ja sitten kun jättää sen takaikkunan raappaamatta, eikä se lämpiä kunnolla ja jää sellaiseksi, niin poliisi pysäyttää ja tulee kivat sakot. Ja sitten sekin, ettei näe peruuttaa.. Että olipa Joo hyödyllinen neuvo sinulla.
      poliisi ei kyllä sakota jos takalasi jäänyt rappaamatta ja ei edes takasivulaseista vain etulaseista. peruuttamiseen sulla on SIVUPEILIT, tietenkin se auttaa jos takalasi on puhdas, mutta ei pakollinen esim. pakettiautoissa takalaseja välttämättä ole/ne on täysin hyödyttömät kun niistä ei näe.

      Lainaa

    36. Tulos: +17 (31 ääntä)
      Neoneo: Ja sitten kun jättää sen takaikkunan raappaamatta, eikä se lämpiä kunnolla ja jää sellaiseksi, niin poliisi pysäyttää ja tulee kivat sakot. Ja sitten sekin, ettei näe peruuttaa.. Että olipa Joo hyödyllinen neuvo sinulla.
      Mihin helvettiin sä peruuttaessa sitä takaikkunaa tarvitset? Sakottaako ne poliisit myös kuorma- ja pakettiautoja joissa ei ole takaikkunaa ollenkaan?

      Lainaa

    37. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Mari: Hmmm…Mä oon ajanu 10 vuotta, 4 eri autolla, enkä kertaakaan oo saanu skrapaamalla takalasin “lämpönaruja” rikki. Tuuriako?
      Minä olen ajanut jo 30 vuotta ja monessa autossa on ollut myös tuulilasissa lämmitys, eikä sekään ole hajonnut vaikka olen skrapaillut ikkunoita.

      Lainaa

    38. Tulos: +4 (6 ääntä)
      HiivaNoJust: No pointsit isällesi. Oletkin ainoa, jonka olen kuullut teoriatunnit saaneen. Ja tunnen todella monia opetusluvalla kortin saaneita. Et suinkaan harjoitteluvaiheeseen ilmoittautunut kuukausi ajokokeen jälkeen? Tai peräti täyttänyt harjoitteluvaiheen oppimispäiväkirjaa ennen kurssille ilmoittautumista? Se olisi jo ihan ultraupeaa! Kysypä keneltä tahansa vasta kortin saaneelta nähtäväksesi harjoitteluvaiheen oppimispäiväkirjaa, niin ne tuijottaa tyhjä katse silmissä takaisin, koska isi ei kertonut, että trafin opetuslupaopettajan oppaan viimeiselle sivulla se olisi ollut. Kahden vuoden jälkee ajokokeesta kyllä muistetaan mennä syventävään vaiheeseen, mutta harjoitteluvaihe on jo 11 kuukautta myöhässä. Että näin neroja ne isit ja äidit sitten loppupeleissä on. (Jos sait kortin opetusluvalla ja suoritit harjoitteluvaiheen 1-3 kuukauden sisään, niin SINULLA on hyvät vanhemmat). Muilla ei.
      Nuo lisävaiheet ovatkin ihan turhia, onneksi ne jäävät pois. Ihan pelkkää rahastusta autokouluille.

      Lainaa

    39. Tulos: +8 (8 ääntä)
      HiivaNoJust: Opetuslupaopet ei edes pidä teoriatunteja. Ja näiden oppilaita on tuhansia jo liikenteessä ja lisää tulee…
      Ei niitä pidetä nykyisin autokoulussakaan. Oppilaat käy omatoimisesti läpi nettimateriaalia.

      Lainaa

    40. Tulos: +2 (12 ääntä)
      Riiberi: Tuo takalasin skrapaus-kielto juontaa juurensa ajalta, jolloin ne lämpövastukset olivat lasin ulkopinnalla. Nykyään ne taitaa olla kaikissa autoissa lasin sisässä eli voi skrapailla huoletta.
      Koska langat ovat olleet lasin ulkopinnassa? ei ainakaan minun elinikänä ja olen jo sentään isoisäiässä.

      Lainaa

    41. Tulos: +9 (13 ääntä)
      Jopas: Koska langat ovat olleet lasin ulkopinnassa? ei ainakaan minun elinikänä ja olen jo sentään isoisäiässä.
      Muistelisin, että meillä sellainen auto on ollut joskus 80-luvun lopulla. Varmaan merkkikohtainen ratkaisu onko ne olleet ulko- vai sisäpinnalla.

      Lainaa

    42. TapsaRautaMela(nkolia) :^) 3.3.2018 13:59
      Tulos: +1 (9 ääntä)
      Lämpönarut on housussas :/

      Lainaa

    43. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Muumi (kopio): Eikö teillä ole henkilökohtaisia penkin asetuksia? Eli napista vaan oma asetus päälle.
      Napista? Tokihan asetukset menee oikein ihan vaan sillä, kumman avain taskussa on, kun oven avaa... :P

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: auto, hävinnyt, kadonnut, kuva, lumi, lämmitys, takalasi, Jumbo, parkkihalli