Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat • Kielletyt sanat, osa 3

  Meillä kakataan nykyisin pottaan.
  Suurenna näkymä
  Taustatietoja: Ryhmässä "Kielletyt sanat ja sanonnat" voi kieltää itseään ärsyttäviä sanoja "niiden ihmiskunnan psyykeä rappeuttavien vaikutuksiensa vuoksi." Kielletyt sanat, osa 3

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 61 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Katurotta 1.2.2018 0:29
   Tulos: +372 (404 ääntä)
   Tuli likanen olo. On kans meitsie= selfie. Hyi

   Lainaa

  2. Joku vaan 1.2.2018 0:52
   Tulos: +562 (580 ääntä)
   Selfien suomenkielisestä käännöksestähän oli juttua jokin aika sitten, itse suosittelen edelleen sitä itsaria.

   Lainaa

  3. Sisuliini 1.2.2018 0:53
   Tulos: +214 (254 ääntä)
   Sanna. Kyllä. Myös osoitteet ja muut tiedot. Ei ole mitenkään normaalia, että koko perhe opettelee käymään potalla ja heillä pissataan lattialle. Sangen huolestuttavaa, kun perheessä on pieni lapsi, joka tarvisi opastusta noihin toimiin.

   Lainaa

  4. Tulos: +312 (318 ääntä)
   Tajusin vasta tätä lukiessani, että olen huomaamattani (ja tahtomattani) hyväksynyt sanan "selfie" osaksi jokapäiväistä puhetta - vaikka sen ensimmäistä kertaa kuullessani muistan inhon jota tunsin.

   Lainaa

  5. Tulos: +108 (126 ääntä)
   Itsari eikä mikään itsuli!

   Lainaa

  6. Tulos: +368 (378 ääntä)
   Ajattelin, että ”itsuli” on jokj itsemurhan hellittelynimi.

   Lainaa

  7. Sisuliini 1.2.2018 1:16
   Tulos: +45 (113 ääntä)
   Sisuliini: Sanna. Kyllä. Myös osoitteet ja muut tiedot. Ei ole mitenkään normaalia, että koko perhe opettelee käymään potalla ja heillä pissataan lattialle. Sangen huolestuttavaa, kun perheessä on pieni lapsi, joka tarvisi opastusta noihin toimiin.
   Viestini aukeaa ehkä paremmin näin. Facebookissa ilmoitetaaan miten, "meillä opetellaan käymään potalla". "Meillä pissataan vielä lattialle." Tuo on ainoastaan huolestuttavaa, varsinkin kun perheessä on pieni lapsi, joka tarvisi opastusta noihin toimiin ja muutakin huolenpitoa. "Meillä opetellaan syömään." Olisi suotavaa, että edes vanhemmat osaisivat jo.

   Lainaa

  8. Tulos: -55 (89 ääntä)
   Pienet on murheet

   Lainaa

  9. King Arthur 1.2.2018 1:56
   Tulos: +171 (269 ääntä)
   Yks mitä en kestä: "Triggeröidyitkö?" Kysyis suoraan vaan että laukesitko.

   Lainaa

  10. Tulos: +44 (52 ääntä)
   Itsari on kyllä edelleen paras.

   Lainaa

  11. Tulos: +36 (250 ääntä)
   Mutta eihän "meillä" viittaa "meihin", pronominiin, vaan -lla-päätteen ilmaisemaan "paikkaan lähellä meitä." Kotiin. "Meillä tehdään" on ihan eri asia kuin "me tehdään," eikä passiivi millään tavalla vihjaa, että kaikkien asukkaitten pitäisi tehdä kyseistä asiaa, yksi riittää ihan hyvin. Meillä tehdään = meidän kotona joku tekee. Samalla tavalla kuin "mulla on auto" on eri asia kuin "mä olen auto." Tai meillä-sanan tilalle voi vaihtaa minkä tahansa muun paikan. Pihalla/koulussa tehdään jne. ei tarkoita, että jokainen siellä olija osallistuisi.

   Lainaa

  12. Tulos: -53 (81 ääntä)
   Aamoksen väkivaltafantasioista tuli melkonen myötähäpeä.

   Lainaa

  13. Tulos: +52 (106 ääntä)
   Meillä: Mutta eihän “meillä” viittaa “meihin”, pronominiin, vaan -lla-päätteen ilmaisemaan “paikkaan lähellä meitä.” Kotiin. “Meillä tehdään” on ihan eri asia kuin “me tehdään,” eikä passiivi millään tavalla vihjaa, että kaikkien asukkaitten pitäisi tehdä kyseistä asiaa, yksi riittää ihan hyvin. Meillä tehdään = meidän kotona joku tekee. Samalla tavalla kuin “mulla on auto” on eri asia kuin “mä olen auto.” Tai meillä-sanan tilalle voi vaihtaa minkä tahansa muun paikan. Pihalla/koulussa tehdään jne. ei tarkoita, että jokainen siellä olija osallistuisi.
   Entä sitten? Se silti kuulostaa typerältä. "Tankero" tulee mieleen.

   Lainaa

  14. Tulos: +262 (274 ääntä)
   Sydäntäni lämmittää suuresti, että tällainen ryhmä on olemassa, sillä siellä on varmasti monia ihmisiä, jotka kieltävät käyttämästä fraaseja 'mitä aktuaalista vittua' ja "sehän eskaloitui nopeasti".

   Lainaa

  15. Tulos: -50 (100 ääntä)
   Ja sitten kun joku todellinen auktoriteetti vielä kieltäisi ne ilmaan piirretyt lainausmerkit. Niin ärsyttävää, niin turhaa.

   Lainaa

  16. Tulos: +127 (143 ääntä)
   Eikö selfietä voisi kutsua vaan omakuvaksi, sillä siitähän on kysymys? Jos kuvassa on myös kaveri niin se on kaverikuva.

   Lainaa

  17. Tulos: +219 (223 ääntä)
   Äklö: Eikö selfietä voisi kutsua vaan omakuvaksi, sillä siitähän on kysymys? Jos kuvassa on myös kaveri niin se on kaverikuva.
   Ai omariksi?

   Lainaa

  18. Tulos: +161 (177 ääntä)
   Vauvauinnissa kerran erään pienen lapsen äiti kertoi, että meillä tuli juuri pissat lattialle. Just.... ko. äiti ei ymmärtänyt kun kysyin, et sultakinko... O.o

   Lainaa

  19. Tulos: +101 (113 ääntä)
   Rufio: Ai omariksi?
   Tai omuli.

   Lainaa

  20. Tulos: +61 (67 ääntä)
   OMULIKSI!

   Lainaa

  21. Tulos: +137 (139 ääntä)
   Jenga: OMULIKSI!
   Hemulin sukulainen? ;)

   Lainaa

  22. Tulos: +35 (39 ääntä)
   Miksi nauroin viimeiselle.

   Lainaa

  23. Tulos: +87 (91 ääntä)
   Hopmaisk: Ajattelin, että ”itsuli” on jokj itsemurhan hellittelynimi.
   Koska itsemurhalle tarvitaan Hellittelynimi? :D

   Lainaa

  24. Tulos: +145 (173 ääntä)
   Täytyy myöntää, että käytän "äitipassiivia", ja paljon. Yleensä huommamattani, ja sitten häpeän itseäni kun kuulen, mitä tuli taas sanottua. Taisin pöngertää puolet aivoistani ulos lapsen mukana. "Me ei olla tänään kakattu ollenkaan! Pitäisiköhän meidän syödä vähän luumua?" Apua.

   Lainaa

  25. Tulos: +32 (44 ääntä)
   Nauroin Aamoksen kommentille ääneen, vähän tais vettäkin valua silmistä :D

   Lainaa

  26. Tulos: -45 (67 ääntä)
   Leon: Tajusin vasta tätä lukiessani, että olen huomaamattani (ja tahtomattani) hyväksynyt sanan “selfie” osaksi jokapäiväistä puhetta – vaikka sen ensimmäistä kertaa kuullessani muistan inhon jota tunsin.
   Miksi olet hyväksynyt? Minä en hyväksy sitä koskaan HYI! Tulee mieleen vain narsistinen idiootti koko sanasta.

   Lainaa

  27. Kirjautuminen epäonnistui 1.2.2018 9:57
   Tulos: +110 (114 ääntä)
   Meillä: Mutta eihän “meillä” viittaa “meihin”, pronominiin, vaan -lla-päätteen ilmaisemaan “paikkaan lähellä meitä.” Kotiin. “Meillä tehdään” on ihan eri asia kuin “me tehdään,” eikä passiivi millään tavalla vihjaa, että kaikkien asukkaitten pitäisi tehdä kyseistä asiaa, yksi riittää ihan hyvin. Meillä tehdään = meidän kotona joku tekee. Samalla tavalla kuin “mulla on auto” on eri asia kuin “mä olen auto.” Tai meillä-sanan tilalle voi vaihtaa minkä tahansa muun paikan. Pihalla/koulussa tehdään jne. ei tarkoita, että jokainen siellä olija osallistuisi.
   Entäs kun äiti vauvakerhossa sanoo, että "Oho, meillä on nyt kakka housuissa"? Tositarina...

   Lainaa

  28. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Yritin tykätä Sanjan kommentista.

   Lainaa

  29. Tulos: +61 (63 ääntä)
   Hopmaisk: Ajattelin, että ”itsuli” on jokj itsemurhan hellittelynimi.
   Hilttäytyminen minullakin tuli ensimmäisenä mieleen. =D

   Lainaa

  30. Tulos: +105 (105 ääntä)
   Sisuliini: Sanna. Kyllä. Myös osoitteet ja muut tiedot. Ei ole mitenkään normaalia, että koko perhe opettelee käymään potalla ja heillä pissataan lattialle. Sangen huolestuttavaa, kun perheessä on pieni lapsi, joka tarvisi opastusta noihin toimiin.
   Lääkäri kierrolla potilaalle: "Onkos meiltä tullut tänään kakka?" Potilas: "Sinusta en tiedä, mutta minä kyllä kakkasin."

   Lainaa

  31. Tulos: +77 (83 ääntä)
   Hahah, syrrykastike :D

   Lainaa

  32. Tulos: -48 (122 ääntä)
   King Arthur: Yks mitä en kestä: “Triggeröidyitkö?” Kysyis suoraan vaan että laukesitko.
   Öö, koska se ei tarkoita sitä, että ihminen laukeaa (???) vaan psykologista efektiä, jossa jokin ulkopuolinen ärsyke laukaisee psyykkisen oireen, esim. jonkin stressireaktion tai ahdistuneisuushäiriön. Jos joku tuota sanaa noin käyttää, niin ei ole kyllä ihan perillä sanan varsinaisesta merkityksestä (eikä kyllä ilmeisesti ko. kommentoijakaan...).

   Lainaa

  33. It's a deal 1.2.2018 11:23
   Tulos: +67 (83 ääntä)
   "Meillä" ärsyttäisi huomattavasti vähemmän, jos sitä ei lukisi päässään sillä lässyttävällä äänellä. Samaan sarjaan menee vauvasta sanottu "meidän neiti". Minulla on aina olettamus, että lapset eivät ole aviossa.

   Lainaa

  34. Tulos: +103 (109 ääntä)
   King Arthur: Yks mitä en kestä: “Triggeröidyitkö?” Kysyis suoraan vaan että laukesitko.
   Eijei, se on "Liipaistuitko?"

   Lainaa

  35. Hööpölööpö 1.2.2018 11:34
   Tulos: +84 (86 ääntä)
   Olumppialaisia odotellessa voikin hakea kisaeväät Liitelistä ja muistella Virenin kaatumista Mynssenissä.

   Lainaa

  36. Tulos: +52 (54 ääntä)
   Badum: Miksi nauroin viimeiselle.
   Koska se oli hauska.

   Lainaa

  37. Tulos: +94 (110 ääntä)
   ku: Miksi olet hyväksynyt? Minä en hyväksy sitä koskaan HYI! Tulee mieleen vain narsistinen idiootti koko sanasta.
   Haluan lisätä kiellettyjen sanojen listalle narsistin, ellei sitä käytä henkilö jolla on jonkin sortin terapeutin tai psykologin tutkinto. Sana ei varsinaisesti tarkoita enää yhtään mitään kun "kuka tahansa josta en pidä koska on joko hakannut ja tappanut jonkun tai sanonut netissä yhden sanan josta en pidä tai mitä hyvänsä siltä väliltä" = "narsisti".

   Lainaa

  38. Tulos: +32 (64 ääntä)
   Lapsista ei pitäisi puhua ollenkaan, kun ei mikään kuulosta hyvältä jokaisen korviin. "Meillä", "tällä/sillä", "pikkuneidillä/herralla"... Pitäis vaan sanoa "hänellä" mut siitäkin sais valitusta, et miksi pitää noin muodollinen olla.

   Lainaa

  39. Tulos: +116 (122 ääntä)
   Lasis: Koska itsemurhalle tarvitaan Hellittelynimi?
   No jos ei halua synkistellä. Ajaa autolla vastaantulevien kaistalla, ottaa selfien ja tekee siitä some-päivityksen: "Se on kaikille heissuli, nyt vedetään itsuli!"

   Lainaa

  40. Tulos: +37 (41 ääntä)
   Itsuli on ruottiksi "suisidan" ja sen laukaisee usein solsidan...

   Lainaa

  41. Pilkuttaja 1.2.2018 16:24
   Tulos: +2 (78 ääntä)
   Aa-Pee: Vauvauinnissa kerran erään pienen lapsen äiti kertoi, että meillä tuli juuri pissat lattialle. Just…. ko. äiti ei ymmärtänyt kun kysyin, et sultakinko… O.o
   Itse syyllistyn tuollaisen äitisanaston käyttämiseen huomaamattanikin ja sille vaan ei voi mitään, koska aivot vähän sulaa, kun viettää suurimman osan päivästä ihmisen kanssa, joka ei tee muuta kuin syö, nukkuu ja kakkaa housuun. Mutta kun joku heittää tuon kuolemattoman "ai sultakin tuli pissat, öhö öhö" se etten naura, ei johdu siitä, etten tajuaisi juttua, vaan siitä, ettei se vaan ole hauska, ei vaikka kuulee sen sadatta kertaa. Vastaa hyvin sitä kaupan kassalla heitettyä kuolematonta "en tarvii kuittia kun ei mee verotukseen, öhö öhö."

   Lainaa

  42. Tulos: +49 (59 ääntä)
   "Meillä sitä ja tätä" kuvaa kyllä aika hyvin sitä äidin ja vauvan symbioosi-ilmiötä :D Vauvakaan ei ensimmäisinä viikkoina tajua olevansa äidistä erillinen olento, tai niin olen kuullut väitettävän.

   Lainaa

  43. salamipitsa 1.2.2018 19:30
   Tulos: +78 (84 ääntä)
   Lilybet: Lapsista ei pitäisi puhua ollenkaan, kun ei mikään kuulosta hyvältä jokaisen korviin. “Meillä”, “tällä/sillä”, “pikkuneidillä/herralla”… Pitäis vaan sanoa “hänellä” mut siitäkin sais valitusta, et miksi pitää noin muodollinen olla.
   Eikö lapsparalla oo etunimeä mitä käyttää?

   Lainaa

  44. Tulos: +17 (21 ääntä)
   “Itsulin” kohdalla tuli viimeistän vähän oksennusta suuhun.

   Lainaa

  45. Tulos: -25 (43 ääntä)
   salamipitsa: Eikö lapsparalla oo etunimeä mitä käyttää?
   Meidän janipetteri opettelee... Ei hyvä. Tuo meillä on toimivin kunhan sitä käyttää järkevästi. Esim jos pakko niistä kakoista mainita niin voi sanoa että nyt tuli kyllä housuun ilman meitä. Ja meillä on auto=meidän perhe omistaa yhden auton eikä kaikilla ole omaansa. Näin!

   Lainaa

  46. Turun murre 2.2.2018 2:48
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Äklö: Eikö selfietä voisi kutsua vaan omakuvaksi, sillä siitähän on kysymys? Jos kuvassa on myös kaveri niin se on kaverikuva.
   Koska Kielitoimiston sanakirjan mukaan "omakuva on taiteilijan itsestään tekemä muotokuva tai vastaava kirjallisuuden henkilökuvaus", esimerkiksi tämä Helen Schjerbeckin Omakuva https://fi.wikipedia.org/wiki/Helene_Schjerfbeck#/media/File:Schjerfbeck_self_portrait_1912.jpg tai James Joycen romaani "Taiteilijan omakuva nuoruuden vuosilta"

   Lainaa

  47. Tulos: +64 (66 ääntä)
   Joo: Haluan lisätä kiellettyjen sanojen listalle narsistin, ellei sitä käytä henkilö jolla on jonkin sortin terapeutin tai psykologin tutkinto. Sana ei varsinaisesti tarkoita enää yhtään mitään kun “kuka tahansa josta en pidä koska on joko hakannut ja tappanut jonkun tai sanonut netissä yhden sanan josta en pidä tai mitä hyvänsä siltä väliltä” = “narsisti”.
   Samaa mieltä periaatteessa. Narsismi on persoonallisuushäiriö ja on erittäin kyseenalaista että nämä keittiöpsykologit diagnosoi muille sellaisia. Se vie myös uskottavuuden todellisilta narsismin uhreilta. Perhepiirissäni on yksi narsisti, jonka tempauksista koko perheemme on kärsinyt vuosikausia ja jonka puoliso päätyi lopulta yrittämään itsemurhaa, koska ei kestänyt enää. Tämän seurauksena on moni muukin lähipiirissä joutunut käymään psykologin/terapeutin juttusilla, ja aina psykologin/terapeutin arvio on, että tämä kyseinen henkilö on klassinen narsisti. Ulkopuoliset eivät vaan usko todeksi, koska "kaikkia väitetään narsisteiksi" ja tämän henkilön tekemiset ja sanomiset vaikuttavat niin absurdeilta ja uskomattomilta kun ne jollekin kertoo. Itsekin epäilisin, sillä hänen toimintansa on välillä kuin b-luokan saippuaoopperasta, juuri sellaista mitä "kukaan ei oikeasti tee". Ainoa syy miksemme katkaise välejä on se, että hänellä on lapsia, jotka joutuisivat siitä kärsimään. Kun tuntee oikean narsistin, ei enää epäile ketään narsistiksi kevyin perustein.

   Lainaa

  48. Tulos: +17 (23 ääntä)
   Meillä: Mutta eihän “meillä” viittaa “meihin”, pronominiin, vaan -lla-päätteen ilmaisemaan “paikkaan lähellä meitä.” Kotiin. “Meillä tehdään” on ihan eri asia kuin “me tehdään,” eikä passiivi millään tavalla vihjaa, että kaikkien asukkaitten pitäisi tehdä kyseistä asiaa, yksi riittää ihan hyvin. Meillä tehdään = meidän kotona joku tekee. Samalla tavalla kuin “mulla on auto” on eri asia kuin “mä olen auto.” Tai meillä-sanan tilalle voi vaihtaa minkä tahansa muun paikan. Pihalla/koulussa tehdään jne. ei tarkoita, että jokainen siellä olija osallistuisi.
   Ihan sama. Samat ihmiset, yleensä äidit, käyttää myös me -sanaa. Me maistettiin tänään ekan kerran kiinteää ruokaa. Me opittiin tänään istumaan. Yksi raivostuttavimmista meillä- muodoista; Meillä on ollut nyt jo pari päivää kakka ihan löysää. Kenellä on ollut, vauvalla, äidillä, koko perheellä?

   Lainaa

  49. Tulos: +28 (40 ääntä)
   Mitenkäs semmottinen kui meikämandoliinoa eip tuo haittaa apauttiarallaaa pätkääkää mimmottisia riimejä velikullat sutkauttelevat?

   Lainaa

  50. Tulos: +43 (43 ääntä)
   Kodo: Meidän janipetteri opettelee… Ei hyvä. Tuo meillä on toimivin kunhan sitä käyttää järkevästi. Esim jos pakko niistä kakoista mainita niin voi sanoa että nyt tuli kyllä housuun ilman meitä. Ja meillä on auto=meidän perhe omistaa yhden auton eikä kaikilla ole omaansa. Näin!
   Miksei voi sanoa vaan että tällä hetkellä janipetteri opettelee asiaa x ?

   Lainaa

  51. Termit sekaisin 2.2.2018 20:16
   Tulos: -35 (41 ääntä)
   Joo: Haluan lisätä kiellettyjen sanojen listalle narsistin, ellei sitä käytä henkilö jolla on jonkin sortin terapeutin tai psykologin tutkinto. Sana ei varsinaisesti tarkoita enää yhtään mitään kun “kuka tahansa josta en pidä koska on joko hakannut ja tappanut jonkun tai sanonut netissä yhden sanan josta en pidä tai mitä hyvänsä siltä väliltä” = “narsisti”.
   Ööö.... Tiedätkö mitä narsisti tarkoittaa? Eipä sillä nyt yleensä ole mitään tekemistä hakkaamisen tai tappamisen kanssa. Kyllä narsisti käyttää enimmäkseen henkistä väkivaltaa ja toisten manipulointia.

   Lainaa

  52. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Kodo: Meidän janipetteri opettelee… Ei hyvä. Tuo meillä on toimivin kunhan sitä käyttää järkevästi. Esim jos pakko niistä kakoista mainita niin voi sanoa että nyt tuli kyllä housuun ilman meitä. Ja meillä on auto=meidän perhe omistaa yhden auton eikä kaikilla ole omaansa. Näin!
   Ei tarvitse sanoa erikseen "meillä". Ihan pelkkä Jani-Petteri riittää. Ja "meillä on auto" tarkoittaa meidän perheellä on auto, koska auto on yksikössä. Jos jokaisella perheenjäsenellä olisi auto, eiköhän tuo olisi "meillä on autoja." Lisäksi kuten itsekin sanoit "meillä" tarkoittaa yleensä "meidän perheessä/llä", eli nämä "meillä kakitaan pottaan" toteamukset ovat aika erikoisia.

   Lainaa

  53. Tulos: +45 (45 ääntä)
   Lilybet: Lapsista ei pitäisi puhua ollenkaan, kun ei mikään kuulosta hyvältä jokaisen korviin. “Meillä”, “tällä/sillä”, “pikkuneidillä/herralla”… Pitäis vaan sanoa “hänellä” mut siitäkin sais valitusta, et miksi pitää noin muodollinen olla.
   Eräs tuntemani tuore äiti käyttää jälkikasvustaan ilmausta "toi lapsi" :D

   Lainaa

  54. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Itsuli tai meitsie on kumpikin parempia kuin selfie, koska itsarilla ja omarilla on jo muita vakiintuneita merkityksiä. PS. "Meillä" opetellaan pois peräänmenosta (metsästyskoiratalous)

   Lainaa

  55. salamipitsa 3.2.2018 20:12
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Kodo: Meidän janipetteri opettelee… Ei hyvä. Tuo meillä on toimivin kunhan sitä käyttää järkevästi. Esim jos pakko niistä kakoista mainita niin voi sanoa että nyt tuli kyllä housuun ilman meitä. Ja meillä on auto=meidän perhe omistaa yhden auton eikä kaikilla ole omaansa. Näin!
   Mihin tuossakaan tarvii tuota "meidän"- sanaa? Eiköhän tyhmempikin tajua että puhutte omasta rakkaasta janipetteristänne ettekä naapurin janipetteristä.

   Lainaa

  56. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Termit sekaisin: Joo
   En. Eikä kukaan muukaan internetissä termiä viljelevä. Sen tiedän kuitenkin että kukaan psykologi/ terapeutti/ psykiatri jonka pitäisi saada olla vapaalla ei jaa diagnooseja kuin hoitamilleen henkilöille, kuulopuheilla tai mutulla niitä ei saa tehdä. Paras ystäväni joka sattuu olemaan sairaalapsykologi ja on tämän takonut päähäni, suosittelee termiä "kusipää" yleiskäyttöön.

   Lainaa

  57. Syöpynyt 5.2.2018 3:01
   Tulos: -4 (10 ääntä)
   Jos tuohon ryhmään liittyisi, niin saisi varmasti syövän alta aikayksikön.

   Lainaa

  58. Neiti Knatterton 5.2.2018 12:52
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Kuvassa historian ensimmäinen oikeinkirjoitusnatsi: https://m.imgur.com/gallery/m5RZCXW

   Lainaa

  59. Tulos: -1 (1 ääni)
   Meillä: Mutta eihän “meillä” viittaa “meihin”, pronominiin, vaan -lla-päätteen ilmaisemaan “paikkaan lähellä meitä.” Kotiin. “Meillä tehdään” on ihan eri asia kuin “me tehdään,” eikä passiivi millään tavalla vihjaa, että kaikkien asukkaitten pitäisi tehdä kyseistä asiaa, yksi riittää ihan hyvin. Meillä tehdään = meidän kotona joku tekee. Samalla tavalla kuin “mulla on auto” on eri asia kuin “mä olen auto.” Tai meillä-sanan tilalle voi vaihtaa minkä tahansa muun paikan. Pihalla/koulussa tehdään jne. ei tarkoita, että jokainen siellä olija osallistuisi.
   Hys ny!

   Lainaa

  60. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Eikös Isokova ole joku venäläinen hiihtäjä? Jelena Isokova tai jotain..?

   Lainaa

  61. Tulos: -1 (1 ääni)
   Itsuli on ärrävikaisen itsari.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: iso kova, podium, poodium, olympialaiset, meillä, bluetooth, itsuli, selfie, let go, next level