Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mammapalstalta päivää, osa 66

Jos äitiyspakkauksen nimi muutetaan, niin tämä ei jää tähän!
Mammapalstalta päivää, osa 66

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 61 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +284 (352 ääntä)
   Suvi on kyllä todella uusavuton

   Lainaa

  2. Tulos: +531 (543 ääntä)
   Pirkkoa taitaa ahdistaa enempi nuuska kuin äitiyspakkauksen nimi.

   Lainaa

  3. Tulos: +344 (374 ääntä)
   Ei jumalauta tuota Heidin asennetta ja se on vieläpä valitettavan yleinen.

   Lainaa

  4. Tulos: +445 (461 ääntä)
   Autetaan sen verran, ettei henkilön henki tai terveys jää vaaraan. Samalla soitetaan vaivihkaa poliisit paikalle. Eteenpäin ei auteta, eikä autoa pois ojasta tms.

   Lainaa

  5. A263H71$15s 14.12.2017 1:29
   Tulos: +537 (551 ääntä)
   Pitää muistaa ettei sielä onnettomuuspaikalla olla oikeutta jakamassa, autetaan kaikkia jotka apua tarvitsevat.

   Lainaa

  6. Saastasanomat 14.12.2017 1:54
   Tulos: -165 (217 ääntä)
   Joku: Suvi on kyllä todella uusavuton
   Pitäisköhän sun mennä jollekin toiselle foorumille huutelemaan noita itsestäänselvyyksiä?

   Lainaa

  7. Myrkkymuratti 14.12.2017 2:46
   Tulos: +366 (396 ääntä)
   Mistäköhän Pirkko on keksinyt sen, että äitiyspakkauksen nimen vaihto on sortamista?

   Lainaa

  8. Tulos: -215 (315 ääntä)
   A263H71$15s: Pitää muistaa ettei sielä onnettomuuspaikalla olla oikeutta jakamassa, autetaan kaikkia jotka apua tarvitsevat.
   Jokainen rattijuoppo ansaitsee menettää henkensä ennen kuin jonku viattoman päivät päättää. Näiden auttaminen tulisi kieltää lailla niin kauan kun ihmiset saavat autoa ohjata.

   Lainaa

  9. Tulos: +180 (208 ääntä)
   Niin siis jos humala on itseaiheutettu, kansalaisvelvollisuus ei velvoita auttamaan? - No niin, ennen kuin alan tässä auttamaan, varmistan että oletteko itse aiheuttaneet humalanne vai ovatko muut henkilöt vaivihkaa saattaneet alkoholin kehoonne?

   Lainaa

  10. Tulos: +174 (222 ääntä)
   ssss: Jokainen rattijuoppo ansaitsee menettää henkensä ennen kuin jonku viattoman päivät päättää. Näiden auttaminen tulisi kieltää lailla niin kauan kun ihmiset saavat autoa ohjata.
   Jokainen joka toivoo toisen ihmisen kuolemaa ansaitsee menettää henkensä ennen kuin jonkun viattoman päivät päättää olemalla heitä hätätilanteessa auttamatta. Näiden auttaminen tulisi kieltää lailla. Tä? Olisi tosiaan mielenkiintoista tietää millä kukaan määrittelee edes että onko ajaja humalassa vai ei. Moni sairauskohtaus muistuttaa kuitenkin oireiltaan humalaista. Ja oli sitten itse aiheutettua tai ei niin voihan siellä kyydissä olla esim. viattomia lapsia.

   Lainaa

  11. Tulos: -79 (139 ääntä)
   Jos joku yrittää pahoinpidellä (tappaa?) minut, kyllä velvollisuuteni auttaa häntä on kadonnut.

   Lainaa

  12. Tulos: +198 (206 ääntä)
   Murmeli: Jokainen joka toivoo toisen ihmisen kuolemaa ansaitsee menettää henkensä ennen kuin jonkun viattoman päivät päättää olemalla heitä hätätilanteessa auttamatta. Näiden auttaminen tulisi kieltää lailla. Tä? Olisi tosiaan mielenkiintoista tietää millä kukaan määrittelee edes että onko ajaja humalassa vai ei. Moni sairauskohtaus muistuttaa kuitenkin oireiltaan humalaista. Ja oli sitten itse aiheutettua tai ei niin voihan siellä kyydissä olla esim. viattomia lapsia.
   Ja esim. haju ei automaattisesti kerro mitään. Vaatteisiin on voinut vaikka kaatua jossain alkoholipitoista ainetta tai vastaavaa. Toki useimmiten hajun syy on ihan se perinteinen sisäisesti nautittu alkoholi, mutta niin kauan kun emme sitä varmasti tiedä, on syytä ottaa huomioon muutkin vaihtoehdot. Ja kyllä, myös rattijuoppo on ihminen, jota laki velvoittaa auttamaan.

   Lainaa

  13. Tulos: +71 (97 ääntä)
   Väsynyt: Jos joku yrittää pahoinpidellä (tappaa?) minut, kyllä velvollisuuteni auttaa häntä on kadonnut.
   Ei ole. Tai näytä toki se pykälä joka tuon lakisääteisen velvollisuutesi poistaa.

   Lainaa

  14. Tulos: +148 (180 ääntä)
   Myrkkymuratti: Mistäköhän Pirkko on keksinyt sen, että äitiyspakkauksen nimen vaihto on sortamista?
   Kun etuoikeutettu menettää jonkin etuoikeuden, tai muut saavat oikeuden samaan, se tuntuu etuoikeutetusta sorrolta.

   Lainaa

  15. Tulos: +220 (228 ääntä)
   PIN: Ja esim. haju ei automaattisesti kerro mitään. Vaatteisiin on voinut vaikka kaatua jossain alkoholipitoista ainetta tai vastaavaa. Toki useimmiten hajun syy on ihan se perinteinen sisäisesti nautittu alkoholi, mutta niin kauan kun emme sitä varmasti tiedä, on syytä ottaa huomioon muutkin vaihtoehdot. Ja kyllä, myös rattijuoppo on ihminen, jota laki velvoittaa auttamaan.
   Esim. hypoglykemiasta kärsivä diabeetikko saattaa olla todella sekava, puhe sammaltaa, motoriikka huonoa ja kaiken päälle vielä saattaa haista asetonilta.

   Lainaa

  16. Tulos: +117 (181 ääntä)
   Miten olis Pirkko tommonen 6-12kk ase/siviilipalvelus kaikille miehille juuri siinä kriittisessä iässä kun pitäisi koulut käydä että pääsisi joskus töihin tienaamaankin? Olisiko sopiva rangaistus kaikille miehille siitä jos äitiyspakkauksen nimi muuttuu?

   Lainaa

  17. Tulos: +126 (144 ääntä)
   Sargee: Kun etuoikeutettu menettää jonkin etuoikeuden, tai muut saavat oikeuden samaan, se tuntuu etuoikeutetusta sorrolta.
   Mutta eihän Pirkko ole menettämässä mitään. Hän saa rahan tai laatikon ihan samalla tavalla kuin ennenkin, eri nimellä vain. Tosi sortoa :D

   Lainaa

  18. Tulos: +80 (96 ääntä)
   Joku: Suvi on kyllä todella uusavuton
   Ja oikeastaan tuplaten uusavuton. Vaikka ilmeisestikin haluaa keittää riisin siten, että kaikki vesi haihtuu keittäessä ja tarvitsee siksi tarkan suhteen, eikä mieleen tule vaihtoehtoa keittää runsaassa vedessä, niin opettelisi nyt edes hakukoneita käyttämään. Google tarjosi vastauksen heti ensimmäisessä hakutuloksessa.

   Lainaa

  19. King Arthur 14.12.2017 9:02
   Tulos: +1 (101 ääntä)
   Sargee: Kun etuoikeutettu menettää jonkin etuoikeuden, tai muut saavat oikeuden samaan, se tuntuu etuoikeutetusta sorrolta.
   Äiti, tuo etuoikeutetuin henkilö yhteiskunnassamme. Eiku?

   Lainaa

  20. Tulos: +78 (94 ääntä)
   Myös henkilön hengitys joka on ketoosissa voi haista asetonille.
   Sargee: Esim. hypoglykemiasta kärsivä diabeetikko saattaa olla todella sekava, puhe sammaltaa, motoriikka huonoa ja kaiken päälle vielä saattaa haista asetonilta.

   Lainaa

  21. King Arthur 14.12.2017 9:05
   Tulos: -24 (74 ääntä)
   Ja miten vaikeita nää mammapalstan ja naistenhuoneiden ym. naisten postailupaikkojen jutut on tajuta vitseiksi? Esim. Pirkko heittää ihan nasevaa läppää.

   Lainaa

  22. Tulos: +49 (57 ääntä)
   Suvi, mitä jos ensin googlettaisit miten asioita katsotaan Googlesta.

   Lainaa

  23. Neiti Knatterton 14.12.2017 9:39
   Tulos: -14 (62 ääntä)
   King Arthur: Ja miten vaikeita nää mammapalstan ja naistenhuoneiden ym. naisten postailupaikkojen jutut on tajuta vitseiksi? Esim. Pirkko heittää ihan nasevaa läppää.
   Sovinisteilta onnistuu: Naiset on pahoja ja piste.

   Lainaa

  24. Tulos: +32 (68 ääntä)
   Eiks toi Pirkko heittänyt vaan vitsin? Isänpäivää oltiin jossain vaiheessa muuttamassa läheisenpaivaksi ja nuuskaa ei myydä Suomessa.

   Lainaa

  25. Tulos: +61 (83 ääntä)
   Lol: Isänpäivää oltiin jossain vaiheessa muuttamassa läheisenpaivaksi
   No, kyllä ja ei. Tuo läheisenpäivä oli vain yhden päiväkodin yhden työntekijän keksintö, kun heiltä ei hänen mielestään olisi löytynyt tarpeeksi ammattitaitoa toimia tilanteessa jossa ryhmässä olisi ollut edes yksi lapsi jolta vanhempi kuollut.

   Lainaa

  26. Ihmettelen vaan 14.12.2017 10:26
   Tulos: +22 (36 ääntä)
   Aikooko Heidi auttaa autoilijan takaisin tielle jatkamaan matkaa, vai mitä väliä sillä on, onko tieltä ulos ajanut rattijuoppo?

   Lainaa

  27. King Arthur 14.12.2017 10:39
   Tulos: +21 (37 ääntä)
   Aimo Kanki: No, kyllä ja ei. Tuo läheisenpäivä oli vain yhden päiväkodin yhden työntekijän keksintö, kun heiltä ei hänen mielestään olisi löytynyt tarpeeksi ammattitaitoa toimia tilanteessa jossa ryhmässä olisi ollut edes yksi lapsi jolta vanhempi kuollut.
   Sopimattomasti repesin. (Ehkä siksi että oli mullakin vanhempi kuollut)

   Lainaa

  28. Tulos: -56 (100 ääntä)
   Eiköhän niitä miehiä sorreta nytkin ihan tarpeeksi..ja olen ihan naisena tätä mieltä.

   Lainaa

  29. King Arthur 14.12.2017 10:54
   Tulos: +50 (86 ääntä)
   jytj: Eiköhän niitä miehiä sorreta nytkin ihan tarpeeksi..ja olen ihan naisena tätä mieltä.
   Taas repesin sopimattomasti. Antakaa nyt armoa, kahvia vasta juon!

   Lainaa

  30. Tulos: -5 (27 ääntä)
   Väsynyt: Jos joku yrittää pahoinpidellä (tappaa?) minut, kyllä velvollisuuteni auttaa häntä on kadonnut.
   Se onkin eri asia.

   Lainaa

  31. Tulos: -79 (115 ääntä)
   King Arthur: Taas repesin sopimattomasti. Antakaa nyt armoa, kahvia vasta juon!
   Feministimiehet ovat tietysti eri mieltä, onko koomisempaa edes olemassa. Feministimies hahhah!

   Lainaa

  32. King Arthur 14.12.2017 11:01
   Tulos: +74 (96 ääntä)
   jytj: Feministimiehet ovat tietysti eri mieltä, onko koomisempaa edes olemassa. Feministimies hahhah!
   Täh?

   Lainaa

  33. Neiti Knatterton 14.12.2017 11:01
   Tulos: +32 (144 ääntä)
   jytj: Eiköhän niitä miehiä sorreta nytkin ihan tarpeeksi..ja olen ihan naisena tätä mieltä.
   Kerropa lisää? Missä miehiä sorretaan? Palkkaus? Koulutus? Yksin liikkuminen? Perinnönjako? Kivunhoito? Terveyshuolto? Oma kokemus on, että poikien elektroniikkaan ja urheiluvälineisiin käytetään enemmän rahaa kuin tyttöjen, pojat saavat yleensä heti ajokorttirahat + isän auton käyttöön kun 18 vuotta tulee täyteen - tytöt hyvin harvoin. Oma veljeni asuu perikunnan osakkeessa ilmaiseksi, itse sain lähteä kotoa vuokralle asumaan, poikia koulutetaan innokkaammin, tyttöjen koulutus ei kiinnosta vanhempia, armeijasta pojat saavat päivärahat ja sotilaskoulutuksen, asunnostakin huolehditaan, työstä miehet saavat enemmän palkkaa ihan mieheyden perusteella, yksin kapakassa liikkuvia miehiä ei huoritella: itse kuulin ekan tällaisen huudon kadulla 16-vuotiaana, veljeäni taas ei huoriteltu kun hän kävi kartsalla teininä.

   Lainaa

  34. Pallireiska 14.12.2017 11:01
   Tulos: +60 (72 ääntä)
   Hyvä idea kieltää nuuska. Pitäiskö seuraavaksi kieltää murhat ja pankkiryöstöt?

   Lainaa

  35. Tulos: +17 (35 ääntä)
   Nuuskahan on jo kielletty muualla paitsi Ruotsissa. Mitäs me miehet saadaan nyt vastineeksi?

   Lainaa

  36. Tulos: +64 (88 ääntä)
   Neiti Knatterton: Kerropa lisää? Missä miehiä sorretaan? Palkkaus? Koulutus? Yksin liikkuminen? Perinnönjako? Kivunhoito? Terveyshuolto? Oma kokemus on, että poikien elektroniikkaan ja urheiluvälineisiin käytetään enemmän rahaa kuin tyttöjen, pojat saavat yleensä heti ajokorttirahat + isän auton käyttöön kun 18 vuotta tulee täyteen - tytöt hyvin harvoin. Oma veljeni asuu perikunnan osakkeessa ilmaiseksi, itse sain lähteä kotoa vuokralle asumaan, poikia koulutetaan innokkaammin, tyttöjen koulutus ei kiinnosta vanhempia, armeijasta pojat saavat päivärahat ja sotilaskoulutuksen, asunnostakin huolehditaan, työstä miehet saavat enemmän palkkaa ihan mieheyden perusteella, yksin kapakassa liikkuvia miehiä ei huoritella: itse kuulin ekan tällaisen huudon kadulla 16-vuotiaana, veljeäni taas ei huoriteltu kun hän kävi kartsalla teininä.
   Noh, pelkät omakohtaiset kokemukset eivät ehkä kerro mitään yleisestä tilanteesta. Ehkä veljesi on vain syystä tai toisesta suosikkilapsi tai vanhempasi ovat jämähtäneitä menneisiin aikoihin, mikä on tietysti ikävää. Tuonkaltaisesta palkkaerostakaan (Suomessa) en ole nähnyt mitään tuoretta tutkimustietoa, mutta miesvaltaisia aloja toki arvostetaan kenties aiheettomasti enemmän ja palkka voi niillä olla korkeampi. Ja saavathan naisetkin halutessaan armeijasta päivärahat ja sotilaskoulutuksen? Saamme vielä päättää mennäkö vai ei. Muuten olen kyllä siitä samaa mieltä, että miehiä ei tässä niin kuin ei varmaan missään muussakaan länsimaisessa yhteiskunnassa sorreta, vaikka armeijakysymys ja huoltajuusseikat jne. ovat tietysti räikeitä miehiä koskettavia tasa-arvo-ongelmia. Suomalainen yhteiskunta ei kyllä minusta varsinaisesti sorra naisiakaan, mutta emme me kaikki seikat huomioon ottaen ainakaan missään etuasemassa miehiin nähden ole.

   Lainaa

  37. Psycotictac 14.12.2017 14:18
   Tulos: -17 (37 ääntä)
   Eiköhän Heidi ajanut takaa sitä, että ei lähtisi kiskomaan rattijuopon autoa hangesta tielle matkan jatkumiseksi? Totta helvetissä hänkin soittaisi hätänumeroon, jos näkyisi henkilövahinkoja. Maalla on tapana kiskoa rattijuoppo takaisin tielle ja vilkutetaan perään.

   Lainaa

  38. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Heidi, Suomen laki taitaa velvoittaa sinut auttamaan...

   Lainaa

  39. Tulos: +43 (65 ääntä)
   Äitiyspakkaushan se nimellä syrjii isiä. Joku Vauvapakkaushan olis ihan ok nimi, kun vauvallehan ne jutut siinä muutenkin on. Sen paketin sisältö tuskin muuttuu nuuskaksi siitä, että nimestä puuttuu sana "äitiys".

   Lainaa

  40. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Jii: Nuuskahan on jo kielletty muualla paitsi Ruotsissa. Mitäs me miehet saadaan nyt vastineeksi?
   Nuuska ei ole kielletty, sen myynti on. Käyttö on ihan sallittu

   Lainaa

  41. Tulos: -44 (56 ääntä)
   Sargee: Esim. hypoglykemiasta kärsivä diabeetikko saattaa olla todella sekava, puhe sammaltaa, motoriikka huonoa ja kaiken päälle vielä saattaa haista asetonilta.
   Eiköhän kaikki edes vähän teknisten liuottimien parissa työskennelleet tai muuten aikaansa viettäneet kuitenkin erota asetonin hajun etanolin hajusta.

   Lainaa

  42. Tulos: +70 (80 ääntä)
   Masa: Eiköhän kaikki edes vähän teknisten liuottimien parissa työskennelleet tai muuten aikaansa viettäneet kuitenkin erota asetonin hajun etanolin hajusta.
   Oletetaanko tässä nyt, että kaikki kaduntallaajat olisivat viettäneet aikaansa teknisten liuottimien parissa?

   Lainaa

  43. Mustalaisnaamio 15.12.2017 0:21
   Tulos: -13 (49 ääntä)
   Neiti Knatterton: Kerropa lisää? Missä miehiä sorretaan? Palkkaus? Koulutus? Yksin liikkuminen? Perinnönjako? Kivunhoito? Terveyshuolto? Oma kokemus on, että poikien elektroniikkaan ja urheiluvälineisiin käytetään enemmän rahaa kuin tyttöjen, pojat saavat yleensä heti ajokorttirahat + isän auton käyttöön kun 18 vuotta tulee täyteen - tytöt hyvin harvoin. Oma veljeni asuu perikunnan osakkeessa ilmaiseksi, itse sain lähteä kotoa vuokralle asumaan, poikia koulutetaan innokkaammin, tyttöjen koulutus ei kiinnosta vanhempia, armeijasta pojat saavat päivärahat ja sotilaskoulutuksen, asunnostakin huolehditaan, työstä miehet saavat enemmän palkkaa ihan mieheyden perusteella, yksin kapakassa liikkuvia miehiä ei huoritella: itse kuulin ekan tällaisen huudon kadulla 16-vuotiaana, veljeäni taas ei huoriteltu kun hän kävi kartsalla teininä.
   Sulla on paskat vanhemmat ja itse olet ärsyttävä.

   Lainaa

  44. Tulos: -23 (49 ääntä)
   Joo, poistetaan vaikka Miestenpäivä! Ainii, mut eihän sellasta koskaan oo ollukaan...

   Lainaa

  45. Tulos: -8 (14 ääntä)
   Rekkapena: Ei ole. Tai näytä toki se pykälä joka tuon lakisääteisen velvollisuutesi poistaa.
   Joskus voi havannointikyky kärsiä, ei voi auttaa jos ei näe. Motivaatiokin voi olla melko alhaalla.

   Lainaa

  46. Tulos: +11 (51 ääntä)
   Neiti Knatterton: Kerropa lisää? Missä miehiä sorretaan? Palkkaus? Koulutus? Yksin liikkuminen? Perinnönjako? Kivunhoito? Terveyshuolto? Oma kokemus on, että poikien elektroniikkaan ja urheiluvälineisiin käytetään enemmän rahaa kuin tyttöjen, pojat saavat yleensä heti ajokorttirahat + isän auton käyttöön kun 18 vuotta tulee täyteen - tytöt hyvin harvoin. Oma veljeni asuu perikunnan osakkeessa ilmaiseksi, itse sain lähteä kotoa vuokralle asumaan, poikia koulutetaan innokkaammin, tyttöjen koulutus ei kiinnosta vanhempia, armeijasta pojat saavat päivärahat ja sotilaskoulutuksen, asunnostakin huolehditaan, työstä miehet saavat enemmän palkkaa ihan mieheyden perusteella, yksin kapakassa liikkuvia miehiä ei huoritella: itse kuulin ekan tällaisen huudon kadulla 16-vuotiaana, veljeäni taas ei huoriteltu kun hän kävi kartsalla teininä.
   Miehet hakeutuvat enemmän matemaattisille ja yksityisille aloille, naiset taas kunnallisille. Jälkimmäisessä ammattiryhmässä on heikompi palkkaus. Naiset jäävät useammin uraputken katkaisevalle vanhempainlomalle kuin miehet (osin varmaan siksi että äitiysloman edut ovat isyyslomaetuuksia paremmat), mikä on ylennyksistä ym. pois. Miehet myös pyytävät ylennystä herkemmin. Miehet tekevät paljon enemmän ylitöitä, naiset noin keskimäärin menevät tekemään "just sen verran töitä kuin pitää". Nämä ja monet muut tekijät vaikuttavat sukupuolten välisiin palkkaeroon. Siitä voi kiistellä sitten loputtomiin, mitkä tekijät vaikuttavat näihin eroihin nyktpäivänä. Koulutus lienee kaikille tasavertaista. Se, että esim. insinöörit ovat enimmäkseen miehiä, ei tarkoita sitä, ettei naisinsinöörejä olisi tai että naisilla insinööriopintojen aloittaminen ja suorttaminen olisi vaikeampaa. Sama esim. hoitialan miehillä. Yksin liikkumisen turvallisuus on riippuvaista ajasta ja paikasta. Niistä riippuen se voi olla turvatonta molemmille skp:ille. Jos viittasit vaikkapa seksuaalirikoksiin, ne tapahtuvat lähes aina sisätiloissa ja vieläpä useimmiten jollain tapaa tutun toimesta. Omat kokemukset ovat aina juuri niitä: omia kokemuksia. Meidän perheessä kaikille lapsille tarjottiin ajokoulua. Isän auto ei ollut kenenkään muun käyttöön ellei olisi ollut hätätapaus kyseessä. Kellekään ei omaa kaaraa ole ostettu. Elektroniikkakin on jakautunut tasaväkisesti: jokainen saa tasapuolisesti tai tarpeen mukaan. Kaikki eivät siis saaneet läppäriä mutta toisaalta läppärin saaneilta ei löytynyt käsikonsolia. Niin ja koskaan en ole asunut sukulaisilta poissa ilmaiseksi. Minä olen saanut jos minkämoista huutoa kadulla, etenkin vielä silloin kun tukkani oli pitkä - ja vaikka olinkin pitkälettisenä hintelä, ei kukaan huutelija muistaakseni minua naiseksi erehtynyt. Ja kun pukeuduin "gootisti", koin saavani enemmän ahdistelua kuin goottinaiset - vaikkei se ahdistelu ollutkaan seksuaalista. Kaikki saavat huutelua, naiset valitettavasti erilaista huutelua kuin miehet - varmaan siksi että samat tyypit ovat huutelemassa kummallekin. Naisten seksuaaliselle häirinnälle ei hyvää tekosyytä ole mutta se ei tarkoita, etteivätkö miehet kokisi erilaista häirintää. Vaikka se onkin pitkälti omasta habituksesta kiinni, saako kommenttia kadulla vai ei, ei sen tietenkään pitäisi olla. Tällainen kilometriviesti mutta sukupuolet saavat erilaista, eriarvoista kohtelua. Ja se on lähes aina väärin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että yksi skp olisi yksiselitteisesti huonommassa asemassa kuin toinen.

   Lainaa

  47. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Jouni: Äitiyspakkaushan se nimellä syrjii isiä. Joku Vauvapakkaushan olis ihan ok nimi, kun vauvallehan ne jutut siinä muutenkin on. Sen paketin sisältö tuskin muuttuu nuuskaksi siitä, että nimestä puuttuu sana “äitiys”.
   Vauvan nuuskapakkaus! Nuuskamuikkunen kanteen.

   Lainaa

  48. Tulos: -14 (24 ääntä)
   En missään nimessä auttaisi rattijuoppoa

   Lainaa

  49. Tulos: +16 (24 ääntä)
   JjJ: En missään nimessä auttaisi rattijuoppoa
   Jokaista ihmistä pitää auttaa.

   Lainaa

  50. Neiti Knatterton 16.12.2017 19:23
   Tulos: -7 (27 ääntä)
   Mustalaisnaamio: olet ärsyttävä.
   Ja sinä olet häiriintynyt. Kuulet sen kyllä varmaan aika usein, etkä ole koskaan ollut mitään suosittua seuraa - et netissä etkä irl.

   Lainaa

  51. Neiti Knatterton 16.12.2017 19:42
   Tulos: -1 (37 ääntä)
   Hihi: Miehet hakeutuvat enemmän matemaattisille ja yksityisille aloille, naiset taas kunnallisille. Jälkimmäisessä ammattiryhmässä on heikompi palkkaus. Naiset jäävät useammin uraputken katkaisevalle vanhempainlomalle kuin miehet (osin varmaan siksi että äitiysloman edut ovat isyyslomaetuuksia paremmat), mikä on ylennyksistä ym. pois. Miehet myös pyytävät ylennystä herkemmin. Miehet tekevät paljon enemmän ylitöitä, naiset noin keskimäärin menevät tekemään “just sen verran töitä kuin pitää”. Nämä ja monet muut tekijät vaikuttavat sukupuolten välisiin palkkaeroon. Siitä voi kiistellä sitten loputtomiin, mitkä tekijät vaikuttavat näihin eroihin nyktpäivänä. Koulutus lienee kaikille tasavertaista. Se, että esim. insinöörit ovat enimmäkseen miehiä, ei tarkoita sitä, ettei naisinsinöörejä olisi tai että naisilla insinööriopintojen aloittaminen ja suorttaminen olisi vaikeampaa. Sama esim. hoitialan miehillä. Yksin liikkumisen turvallisuus on riippuvaista ajasta ja paikasta. Niistä riippuen se voi olla turvatonta molemmille skp:ille. Jos viittasit vaikkapa seksuaalirikoksiin, ne tapahtuvat lähes aina sisätiloissa ja vieläpä useimmiten jollain tapaa tutun toimesta. Omat kokemukset ovat aina juuri niitä: omia kokemuksia. Meidän perheessä kaikille lapsille tarjottiin ajokoulua. Isän auto ei ollut kenenkään muun käyttöön ellei olisi ollut hätätapaus kyseessä. Kellekään ei omaa kaaraa ole ostettu. Elektroniikkakin on jakautunut tasaväkisesti: jokainen saa tasapuolisesti tai tarpeen mukaan. Kaikki eivät siis saaneet läppäriä mutta toisaalta läppärin saaneilta ei löytynyt käsikonsolia. Niin ja koskaan en ole asunut sukulaisilta poissa ilmaiseksi. Minä olen saanut jos minkämoista huutoa kadulla, etenkin vielä silloin kun tukkani oli pitkä – ja vaikka olinkin pitkälettisenä hintelä, ei kukaan huutelija muistaakseni minua naiseksi erehtynyt. Ja kun pukeuduin “gootisti”, koin saavani enemmän ahdistelua kuin goottinaiset – vaikkei se ahdistelu ollutkaan seksuaalista. Kaikki saavat huutelua, naiset valitettavasti erilaista huutelua kuin miehet – varmaan siksi että samat tyypit ovat huutelemassa kummallekin. Naisten seksuaaliselle häirinnälle ei hyvää tekosyytä ole mutta se ei tarkoita, etteivätkö miehet kokisi erilaista häirintää. Vaikka se onkin pitkälti omasta habituksesta kiinni, saako kommenttia kadulla vai ei, ei sen tietenkään pitäisi olla. Tällainen kilometriviesti mutta sukupuolet saavat erilaista, eriarvoista kohtelua. Ja se on lähes aina väärin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että yksi skp olisi yksiselitteisesti huonommassa asemassa kuin toinen.
   Näin on. Jos minä itse en ole kokenut sellaista kohtelua - sitä ei ole olemassa. https://m.naurunappula.com/1272421/meninismi

   Lainaa

  52. Tulos: +9 (37 ääntä)
   Neiti Knatterton: Näin on. Jos minä itse en ole kokenut sellaista kohtelua – sitä ei ole olemassa. https://m.naurunappula.com/1272421/meninismi
   Nyt kyllä laitoit sellaisen aasinsillan, ettei toista puolta näy. :D "Minä olen kokenut sellaista, sen täytyy olla siis universaalia", sekö oli nyt pointtisi? Meni minulta ohi.

   Lainaa

  53. Neiti Knatterton 16.12.2017 23:46
   Tulos: -5 (37 ääntä)
   Hihi: Nyt kyllä laitoit sellaisen aasinsillan. “Minä olen kokenut sellaista, sen täytyy olla siis universaalia”, Meni minulta ohi.
   Kukaan ei ole koskaan joutunut kärsimään sukupuolensa vuoksi, koska MINÄ en ole. Kiitos herra Hihittäjä, tämä on nyt selvä.

   Lainaa

  54. Tulos: +5 (23 ääntä)
   Neiti Knatterton: Kukaan ei ole koskaan joutunut kärsimään sukupuolensa vuoksi, koska MINÄ en ole. Kiitos herra Hihittäjä, tämä on nyt selvä.
   No jos niin sanot, neiti Olkiukko. :)

   Lainaa

  55. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Eih taas tätä feminismi-keskustelua. Jordan B Peterson, auta!!!

   Lainaa

  56. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Wtf: Joo, poistetaan vaikka Miestenpäivä! Ainii, mut eihän sellasta koskaan oo ollukaan…
   19.11. on kansainvälinen miestenpäivä. On ollut muistaakseni vuodesta 1999. Ikävää, että missasit näiltä vuosilta, mut juhli sit ens vuonna!

   Lainaa

  57. Epämukava meduusa 17.7.2022 0:51
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Nuuskan kieltäminen sopii! t. mies ja isä

   Lainaa

  58. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Myrkkymuratti: Mistäköhän Pirkko on keksinyt sen, että äitiyspakkauksen nimen vaihto on sortamista?
   Varmaan "rennosta" feministi-ryhmästä.

   Lainaa

  59. Tulos: 0 (0 ääntä)
   jytj: Feministimiehet ovat tietysti eri mieltä, onko koomisempaa edes olemassa. Feministimies hahhah!
   Eipä sellaista tohvelia voi edes mieheksi kutsua.

   Lainaa

  60. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Neiti Knatterton: Ja sinä olet häiriintynyt. Kuulet sen kyllä varmaan aika usein, etkä ole koskaan ollut mitään suosittua seuraa - et netissä etkä irl.
   Eipä tarvitse ihmetellä miksi sinua kohdeltiin niin kuin kohdeltiin. Harvinaisen tyhmä ja rasittava tapaus.

   Lainaa

  61. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Neiti Knatterton: Kukaan ei ole koskaan joutunut kärsimään sukupuolensa vuoksi, koska MINÄ en ole. Kiitos herra Hihittäjä, tämä on nyt selvä.
   Sinä olet sukupuolesi takia täysin vapaa vastuusta ja velvollisuuksista?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: äitylit, riisi, uncle ben's, äitiyspakkaus, tasa-arvo