Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Huippukokki haussa, osa 45

  Tein vadelmamuffinseja ja nyt rupes kyl pelottaa.
  Suurenna näkymä
  Huippukokki haussa, osa 45

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 41 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1104 (1108 ääntä)
   Ihmisen yksinkertaisuus on häviämätön luonnonvara.

   Lainaa

  2. Tulos: +389 (409 ääntä)
   Voi Valtteri...

   Lainaa

  3. Tulos: +263 (267 ääntä)
   Vantaa, Varsinais-Suomen maakunta? Facebookilla taitaa olka ihan omat maakuntansa?

   Lainaa

  4. Tulos: +410 (422 ääntä)
   Uusavuttomuus. Mikä ihana asia. Kas kun ei kysynyt oisko piparien punnitsemiseen joku kiva sovellus

   Lainaa

  5. Tulos: +155 (163 ääntä)
   Jotkut ihmiset on tosi uusavuttomia

   Lainaa

  6. Ehkä jopa mahdollisesti 28.11.2017 1:15
   Tulos: +155 (199 ääntä)
   Jospas vaikka pistäisit kappalemääränä puolet siitä 400 g pussista? Eikä se niin tarkkaa ole muutenkaan...

   Lainaa

  7. hepomiesten tietotoimisto 28.11.2017 2:08
   Tulos: -105 (305 ääntä)
   Toi naistenhuoneen muffinssikysymys liittynee siihen että evira suosittaa raskaanaolevia keittämään ulkomaiset pakastemarjat ennen käyttöä listeria-bakteeririskin vuoksi, joka on mm. raskaana oleville hengenvaarallinen. Eviran suositukset raskaana oleville ovat n. 3 x A4, missä on lueteltu minkä syömistä ei suositella lainkaan, kauanko pitää kypsentää ja paljonko on turvallista max päivässä/viikossa syödä, niin ei ihmekään jos ei noita muista. Kuumeneeko ne vadelmat nyt muffinssitaikinassa riittävän kuumiksi jotta se mahdollinen listeriabakteeri kuolee. Tuo kysymys ei ole ollenkaan niin tyhmä, kuin päällepäin voisi luulla.

   Lainaa

  8. Tulos: -41 (95 ääntä)
   hepomiesten tietotoimisto: Toi naistenhuoneen muffinssikysymys liittynee siihen että evira suosittaa raskaanaolevia keittämään ulkomaiset pakastemarjat ennen käyttöä listeria-bakteeririskin vuoksi, joka on mm. raskaana oleville hengenvaarallinen. Eviran suositukset raskaana oleville ovat n. 3 x A4, missä on lueteltu minkä syömistä ei suositella lainkaan, kauanko pitää kypsentää ja paljonko on turvallista max päivässä/viikossa syödä, niin ei ihmekään jos ei noita muista. Kuumeneeko ne vadelmat nyt muffinssitaikinassa riittävän kuumiksi jotta se mahdollinen listeriabakteeri kuolee. Tuo kysymys ei ole ollenkaan niin tyhmä, kuin päällepäin voisi luulla.
   Pointti kyllä, tosin jotenkin semmoinen tunne ettei listeria ollut päällimmäisenä mielessä tuolla neidillä...

   Lainaa

  9. Tulos: +77 (165 ääntä)
   Naapuri: Pointti kyllä, tosin jotenkin semmoinen tunne ettei listeria ollut päällimmäisenä mielessä tuolla neidillä…
   Kyllä se mun mielestä on ihan oikea huoli, vaikkei olisikaan listeriasta kysymys. Ei se vadelma muffinsin sisällä kuumene samalla lailla kuin keittäessä, mikä on se suositus.

   Lainaa

  10. Tulos: +106 (114 ääntä)
   : Kyllä se mun mielestä on ihan oikea huoli, vaikkei olisikaan listeriasta kysymys. Ei se vadelma muffinsin sisällä kuumene samalla lailla kuin keittäessä, mikä on se suositus.
   No nyt joku ottamaan selvää, meikäläisen mielestä se kyllä melko kuumaksi lämpiää silti. Mutta mikä sitten lie vaadittu lämpötila listeriabakteerin tappamiseen...

   Lainaa

  11. Tulos: +197 (201 ääntä)
   : Kyllä se mun mielestä on ihan oikea huoli, vaikkei olisikaan listeriasta kysymys. Ei se vadelma muffinsin sisällä kuumene samalla lailla kuin keittäessä, mikä on se suositus.
   ....No siis se vadelman mehu kyllä kiehuu uunissa, että eiköhän se keittämisestä käy. Ei ne oo enää vadelman muotosiakaan ku ne sieltä tulee ulos.

   Lainaa

  12. Tulos: +104 (116 ääntä)
   Ehkä Valtteri on eilen syöny osan pussista eikä näin ollen osaa enää arvioida miten paljo ois puolet kokonaisesta. Vois ihan hyvin käydä mullekki.

   Lainaa

  13. Tulos: -59 (107 ääntä)
   Ehkä jopa mahdollisesti: Jospas vaikka pistäisit kappalemääränä puolet siitä 400 g pussista? Eikä se niin tarkkaa ole muutenkaan…
   Valtteri kysyi tupn facebookissa, hän ei näe vastaustasi.

   Lainaa

  14. King Arthur 28.11.2017 7:05
   Tulos: +134 (154 ääntä)
   Monesti olen huomannut että huonon ulosannin takia fiksu kysymys kuulostaa hölmöltä. Siksi kysyn varmuudeksi uudestaan millä tavalla kysyjä asian tarkoitti, tai "tarkoititkohan tätä asiaa x?". Ruvennut ainakin iän myötä rassaamaan tää vakiovastine "höhöhö idari haloo hei". Mitä siitä saa irti? Jos on fiksumpi niin valaisee, ei se ole keltään pois, päinvastoin.

   Lainaa

  15. LaihaValkoinenHerttua 28.11.2017 7:25
   Tulos: +58 (64 ääntä)
   Jimbo: Vantaa, Varsinais-Suomen maakunta? Facebookilla taitaa olka ihan omat maakuntansa?
   Vantaa, Vantaa. Kaupunki ilman identiteettiä.

   Lainaa

  16. Tulos: +93 (103 ääntä)
   Ulkomaisia marjoja suositellaan keittää n. 2 min tai että ovat 5 min kuumassa. 92°c on tarkka lämpötila. Ja tämä ei koske vain raskaana olevia. Voi se paskatauti muihinkin iskeä ;)

   Lainaa

  17. Tulos: -9 (53 ääntä)
   Ihan off topic, tiesittekö, että jotkin bakteerit ja alkueläimet (esim loiset) kestävät korkeaakin lämpötilaa?

   Lainaa

  18. Tulos: +88 (106 ääntä)
   Kyllähän nyt uunissa päästään korkeampiin lämpötiloihin kuin hellalla keittämällä, myös siellä muffinsin sisäosissa. Jos on kerrottu että keittämällä pöpö kuolee, niin kuolema korjaa kyllä silloin siellä uunissakin. Muffinsit kun normaalisti paistetaan reilusti yli 100 asteessa.

   Lainaa

  19. Tulos: +110 (132 ääntä)
   King Arthur: Monesti olen huomannut että huonon ulosannin takia fiksu kysymys kuulostaa hölmöltä. Siksi kysyn varmuudeksi uudestaan millä tavalla kysyjä asian tarkoitti, tai “tarkoititkohan tätä asiaa x?”. Ruvennut ainakin iän myötä rassaamaan tää vakiovastine “höhöhö idari haloo hei”. Mitä siitä saa irti? Jos on fiksumpi niin valaisee, ei se ole keltään pois, päinvastoin.
   Henkilönä, jonka suulluinen ulosanti on aina huonoa, haluaisin kiittää sinua ja kaltaisiasi ihmisiä sydämeni pohjasta. Olisipa teitä enemmän.

   Lainaa

  20. Tulos: +27 (33 ääntä)
   Millei? No sillei.

   Lainaa

  21. Tulos: +39 (67 ääntä)
   Niin siis kuumeneeko tarpeeksi? 100-asteinen vesi vs. 200-asteinen uusi, mitenköhän on?

   Lainaa

  22. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Eviran sivujen mukaan ensisijaisena huolena ulkomaisten pakastemarjojen kanssa ovat norovirus ja hepatiitti a. Toki myös mm. listaria ja ekinokokki ovat mahdollisia. Ohjeet koskevat kaikkia mutta erityisryhmillä (mm. raskaanaolevat ja immuunipuutteiset) niistä poikkeaminen on hengenvaarallista. Esimerkiksi listeria menee herkästi immuunipuutteisella (vaikkapa reumalääkityksellä olevalla) herkästi aivoihin ja kuolleisuus listeriaan on immuunipuutteisilla parikymmentä prosenttia.

   Lainaa

  23. Tulos: +61 (75 ääntä)
   Juu-u: Niin siis kuumeneeko tarpeeksi? 100-asteinen vesi vs. 200-asteinen uusi, mitenköhän on?
   Joo ja samalla logiikalla 100-asteinen sauna on sama kuin dippais itsensä kiehuvaan veteen... Ei uunin lämpötila suoraan kerro sitä, kuinka korkeaksi paistettavan asian sisälämpötila nousee, eikä etenkään sitä, pysyykö sisälämpötila tarpeeksi korkeana tarpeeksi pitkään. Muffinsien kanssa kun ei käytetä paistolämpömittariakaan. Jos ne kuitenkin ovat kypsyneet sisältä, söisin huoletta.

   Lainaa

  24. Tulos: +31 (39 ääntä)
   MasterChef: Voi Valtteri…
   Ongelmana ei todennäköisesti ole jakolaskutaidon puuttuminen vaan se, että Valtteri on jo syönyt pussista n piparia.

   Lainaa

  25. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Juu-u: Niin siis kuumeneeko tarpeeksi? 100-asteinen vesi vs. 200-asteinen uusi, mitenköhän on?
   Riippuu täysin kuumennettavan tuotteen lämmönvarauskyvystä ja kypsennysajasta. Ihminenkään ei kiehu 100-asteisessa saunassa, vaikka on suurimmaksi osaksi vettä.

   Lainaa

  26. Tulos: +12 (20 ääntä)
   Vaakku: Ihan off topic, tiesittekö, että jotkin bakteerit ja alkueläimet (esim loiset) kestävät korkeaakin lämpötilaa?
   Ne vaan harvemmin kestää matalampia lämpötiloja

   Lainaa

  27. Tulos: -44 (50 ääntä)
   Heidi ilmeisesti olettaa että suomalaisia vadelmia on tuosta noin vaan tarjolla ympäri vuoden. hmm...

   Lainaa

  28. Tulos: +70 (74 ääntä)
   Leikkaat kato Valtteri kaikista pipareista puolikkaat ja laitat aina toisen puolen sinne kakun pohjaan.

   Lainaa

  29. Tulos: -3 (17 ääntä)
   Purr: Joo ja samalla logiikalla 100-asteinen sauna on sama kuin dippais itsensä kiehuvaan veteen… Ei uunin lämpötila suoraan kerro sitä, kuinka korkeaksi paistettavan asian sisälämpötila nousee, eikä etenkään sitä, pysyykö sisälämpötila tarpeeksi korkeana tarpeeksi pitkään. Muffinsien kanssa kun ei käytetä paistolämpömittariakaan. Jos ne kuitenkin ovat kypsyneet sisältä, söisin huoletta.
   Ei mulla muuta, kun kyllä niiden muffinssienkin kanssa voi käyttää paistolämpömittarin sijaan sisälämpömittaria, ja ammattikeittiössä se on jopa välttämätöntä omaseurannan takaamiseksi.

   Lainaa

  30. Tulos: +78 (78 ääntä)
   repo: Heidi ilmeisesti olettaa että suomalaisia vadelmia on tuosta noin vaan tarjolla ympäri vuoden. hmm…
   Oletteko kuulleet koskaan marjojen pakastamisesta?

   Lainaa

  31. Tulos: +29 (39 ääntä)
   King Arthur: Monesti olen huomannut että huonon ulosannin takia fiksu kysymys kuulostaa hölmöltä. Siksi kysyn varmuudeksi uudestaan millä tavalla kysyjä asian tarkoitti, tai “tarkoititkohan tätä asiaa x?”. Ruvennut ainakin iän myötä rassaamaan tää vakiovastine “höhöhö idari haloo hei”. Mitä siitä saa irti? Jos on fiksumpi niin valaisee, ei se ole keltään pois, päinvastoin.
   Joo. Jos itse näen jonkin tosi oudolta vaikuttavan kysymyksen, mietin usein, että mitähän kysyjä on mahtanut oikeasti tarkoittaa. Jos kysymys kirjaimellisesti otettuna vaikuttaa liian tyhmältä ollakseen totta, saattaa hyvinkin olla, että kysymys tuli vain väärällä tavalla esiin. Eli se tyhmyys olikin vain siinä, ettei osannut muotoilla kysymystä muiden ymmärtämään muotoon. Jostain syystä monille ihmisille tuntuu olevan automaatio, että tulkitaan kysymys mahdollisimman nololla tavalla toisen kannalta, vaikka edes pieni järjen hiven kysymyksessä saattaa olla todennäköisempää kuin sellainen valtava typeryys, jonka lukija mielessään toiselle kuvittelee. Jos taas kysyjä oikeastikin on "tyhmä", niin sarkastisen kettuilun sijaan olisi hyödyllisempää (vaikkei yhtä nautinnollista monien mielestä olekaan) ihan vain vastata kysymykseen.

   Lainaa

  32. Tulos: +40 (40 ääntä)
   Suurin kysymys mielestäni on se, että mitä ihmettä tapahtui "FB-kokit vol. 1" ryhmälle?

   Lainaa

  33. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Siis mitenkähän se Valtteri meinasi osata tehdä sen kakun..?

   Lainaa

  34. Tulos: 0 (22 ääntä)
   Valtteri, käytä puolet. Eli halkaiset jokaisen piparin puoliksi ja käytät niistä vain toisen puolen kustakin. (muistakaa ottaa tämä viesti tosissanne)

   Lainaa

  35. Tulos: -29 (39 ääntä)
   Miten en tajua, mikä tuossa pullataikinakysymyksessä on mokana? Sekö, että ei tiedä voiko normaalin pullataikinan puolittaa? Ei se minun mielestä nyt niin paha moka ole.

   Lainaa

  36. Tulos: -6 (12 ääntä)
   Valtsu, jaa taikina 47:ään tismalleen samankokoiseen osaan. Jaa se kahdella, joilloin saat jaettua taikinan siten, että molemmissa osissa on 26 osaa taikinaa. Yksi jää (pitäisi ainakin, jos olet huolellinen) yli. Jaa sekin vielä kahteen osaan ja lisää vain toinen puolikas taikinaan, niin saat tarvittavan määrän taikinaa. Loput osat voit sekottaa keskenään ja lisätä alkuperäiseen taikinaan. Tuplaamalla kaikki muut tarvittavat määrät, saat kaksinkertaisen määrän ystäviäisi yllätettyä iloisesti.

   Lainaa

  37. Tulos: -6 (16 ääntä)
   hepomiesten tietotoimisto: Toi naistenhuoneen muffinssikysymys liittynee siihen että evira suosittaa raskaanaolevia keittämään ulkomaiset pakastemarjat ennen käyttöä listeria-bakteeririskin vuoksi, joka on mm. raskaana oleville hengenvaarallinen. Eviran suositukset raskaana oleville ovat n. 3 x A4, missä on lueteltu minkä syömistä ei suositella lainkaan, kauanko pitää kypsentää ja paljonko on turvallista max päivässä/viikossa syödä, niin ei ihmekään jos ei noita muista. Kuumeneeko ne vadelmat nyt muffinssitaikinassa riittävän kuumiksi jotta se mahdollinen listeriabakteeri kuolee. Tuo kysymys ei ole ollenkaan niin tyhmä, kuin päällepäin voisi luulla.
   Vesi kiehuu sadassa asteessa. Yleensä muffinsit paistetaan parissa sadassa tai vaikka 120 asteessa, mutta ei nyt ainakaan alle sadassa asteessa, saisi muuten aikas kauvan kypsytellä.

   Lainaa

  38. Tulos: +3 (35 ääntä)
   Itse asiassa tuo pullataikina-kysymys ei ollut moka. Se, että tekee isomman satsin ohjeella pienemmän määrän voi vaikuttaa makuun, kun suurin osa mitoista muuttuu ja toisia ei voi muuttaa ollenkaan, esim. monesti isompaan ja pienempään määrään menee yksi kananmuna kun sitä ei voi puolittaa, hiiva voi reagoida eri tavalla pienemmässä määrässä yms.

   Lainaa

  39. Tulos: +17 (23 ääntä)
   Koala: Itse asiassa tuo pullataikina-kysymys ei ollut moka. Se, että tekee isomman satsin ohjeella pienemmän määrän voi vaikuttaa makuun, kun suurin osa mitoista muuttuu ja toisia ei voi muuttaa ollenkaan, esim. monesti isompaan ja pienempään määrään menee yksi kananmuna kun sitä ei voi puolittaa, hiiva voi reagoida eri tavalla pienemmässä määrässä yms.
   Oikeastaan munan voi rikkoa kuppiin, sekoittaa tasaisemmaksi ja lisätä taikinaan siitä puolet. (Pointtisi on kuitenkin ihan osuva, enkä minäkään yleensä jaksa ruveta häseltämään munan puolituksen kanssa puolikasta leipätaikinaa tehdessäni, vaan laitan kokonaisen munan pienempäänkin taikinaan.)

   Lainaa

  40. Tulos: +6 (24 ääntä)
   Sorsapulla: Kyllähän nyt uunissa päästään korkeampiin lämpötiloihin kuin hellalla keittämällä, myös siellä muffinsin sisäosissa. Jos on kerrottu että keittämällä pöpö kuolee, niin kuolema korjaa kyllä silloin siellä uunissakin. Muffinsit kun normaalisti paistetaan reilusti yli 100 asteessa.
   Juu-u: Niin siis kuumeneeko tarpeeksi? 100-asteinen vesi vs. 200-asteinen uusi, mitenköhän on?
   Te varmaan laitatte jauhelihankin pizzan päälle raakana koska kyllähän se paistetaan siellä uunissa yli 200 asteessa? Näköjään tällä(kin) kertaa todelliset mokat löytyy taas kommenteista.

   Lainaa

  41. Tulos: -2 (10 ääntä)
   Valtterille kokkausniksi: mikäli jaat jokaisen piparin neljään osaan ja joka toisesta keksistä otat pohjaan yhden palasen ja joka toisesta kolme, saat yhteensä 200 g. Välillä nää matikkajutut on vähän haastavia, mutta kunhan muistaa oikeet kaavat (tai kirjoittaa ylös), kaikki on ihan helppoa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: pullataikina, leipoa, vadelmat, noro-virus, piparit, punnita, muffinssit, muffinit