Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Täyttä lihaa

Pitääkö uunimakkarasta ottaa kuori pois? Mistä se on tehty?
Täyttä lihaa

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 68 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +717 (743 ääntä)
   Olipa tyhmä juttu.

   Lainaa

  2. Tulos: -679 (723 ääntä)
   Iteasiassa se kabanossien ympärilläkin oleva on muovia. Vai onko muka suolen seinämät läpinäkyviä ja muovin tuntusia? Ei taida. Tämän vuoksi minä kuorin ja sinunkin kannattaisi kuoria AINA kaikki makkarat.

   Lainaa

  3. Tulos: +421 (433 ääntä)
   jooooo: Iteasiassa se kabanossien ympärilläkin oleva on muovia. Vai onko muka suolen seinämät läpinäkyviä ja muovin tuntusia? Ei taida. Tämän vuoksi minä kuorin ja sinunkin kannattaisi kuoria AINA kaikki makkarat.
   Ovatpa hyvinkin. Nopeallakin googlauksella löytää eri makkaroita tuoteseloste jossa lukee selkeällä suomen kielellä yleensä joko sian suoli tai luonnon suoli.

   Lainaa

  4. My name is hello 17.10.2017 0:53
   Tulos: +236 (244 ääntä)
   Makkaratkin on lihaa vain 60-90 prosenttisesti.

   Lainaa

  5. Tulos: +400 (410 ääntä)
   "Kysyinkö mä faktoja? En." Asia harvinaisen selvä...:D

   Lainaa

  6. Mustalaisnaamio 17.10.2017 1:27
   Tulos: -138 (230 ääntä)
   .: Ovatpa hyvinkin. Nopeallakin googlauksella löytää eri makkaroita tuoteseloste jossa lukee selkeällä suomen kielellä yleensä joko sian suoli tai luonnon suoli.
   Ovatko sikojen suolet siis muovia? Vai ne luonnon suolet...?

   Lainaa

  7. Tulos: +429 (439 ääntä)
   "Kysyinkö mä faktoja? En." Täytyy koittaa käyttää kyseistä fraasia argumenttina, jos joskus joudun häviölle väittelytilanteessa...

   Lainaa

  8. Tulos: -39 (181 ääntä)
   My name is hello: Makkaratkin on lihaa vain 60-90 prosenttisesti.
   Broilerimakkarat taas ei ole lihaa, koska linnut eivät sisällä lihaa. O_o

   Lainaa

  9. Tulos: +178 (206 ääntä)
   My name is hello: Makkaratkin on lihaa vain 60-90 prosenttisesti.
   Riippuu kuulehan ihan makkarasta. Halvimmissa on 20% lihaa joka EU direktiivien mukaan lasketaan jo oikeasti leivokseksi eikä enää makkaraksi. Mut jokatapauksessa ihmisillä on harhaluulo ajatella että olisi jotenkin huono juttu jos lihapitoisuus on alhainen. Makkarat ja lihapullat on yleisesti ollut aina tuotteita, joihin on sullottu eläimestä osia joita ei muuten tulisi käytettyä. Esimerkiksi nahkaa, suolia tai sisäelimiä. Eli hyvä homma vaan että niissä on kaikkea muutakin kuin pelkkää lihaa vain.

   Lainaa

  10. laumasopuli 17.10.2017 1:57
   Tulos: -149 (167 ääntä)
   Makkaran kuori on muovisen tyylisestä materiaalista tehty suoli joka liotetaan vedessä ennen käyttöä. Ekonomisempaa ja halvempaa kuin aito suoli. Jos joku meinasi menettää yöunensa tämän takia :D

   Lainaa

  11. Tulos: +381 (411 ääntä)
   Suoli on sileää lihaskudosta eli erilaista kuin tahdonalainen lihaksisto, mutta lihaa siis joka tapauksessa

   Lainaa

  12. Tulos: +299 (341 ääntä)
   Turhaa nipotusta tuollainen. Oikeasti ei pitäisi sanoa mitään lihasta tai suolista. Syöt lihaa? Ei, syöt hiiltä. Aamupalaksi kaurapuuroa? Sekin on hiiltä. Välipalalla hedelmää? Hiiltä. Päivälliseksi hiiltä? Ei, se on lihaa. Eiku siis hiiltä. Mitä se hiili sitten on? No se on atomeja eli lihapiirakkaa kananmunalla tai kinkulla. Jotka ovat hiiltä. Luonnon kiertokulku on täydellinen.

   Lainaa

  13. Tulos: +245 (257 ääntä)
   Yhdessä asiassa Julia on sentään oikeassa. Nimittäin siinä että monenkaan mielipiteet eivät perustu faktoihin!

   Lainaa

  14. Mustalaisnaamio 17.10.2017 4:02
   Tulos: +141 (149 ääntä)
   Juuei: Turhaa nipotusta tuollainen. Oikeasti ei pitäisi sanoa mitään lihasta tai suolista. Syöt lihaa? Ei, syöt hiiltä. Aamupalaksi kaurapuuroa? Sekin on hiiltä. Välipalalla hedelmää? Hiiltä. Päivälliseksi hiiltä? Ei, se on lihaa. Eiku siis hiiltä. Mitä se hiili sitten on? No se on atomeja eli lihapiirakkaa kananmunalla tai kinkulla. Jotka ovat hiiltä. Luonnon kiertokulku on täydellinen.
   Luokkakaveri söi ala-asteella pyyhekumeja ja hammastahnaa.

   Lainaa

  15. Tulos: +250 (266 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Luokkakaveri söi ala-asteella pyyhekumeja ja hammastahnaa.
   "Luokkakaveri"

   Lainaa

  16. Tulos: +139 (157 ääntä)
   No vähintäänkin yhtä ärsyttävää oli, että B koki tarpeelliseksi valistaa noin vahvasti tyyppiä joka oli hänen mielestään väärässä. Tää oli kyllä turha juttu.

   Lainaa

  17. Tulos: +78 (112 ääntä)
   Linda: Olipa tyhmä juttu.
   Sama fiilis tuli itselle. Tässä jutussa ei ollut voittajia. "Valistajat" turhia nipottajia ja "valistettava" voisi myöntää olevansa väärässä.

   Lainaa

  18. Tulos: -56 (72 ääntä)
   Voi hyvä luoja nyt taas. -_- Kaikkein pahinta tässä on se, että jengi on pääasiassa tuollaista lössiä kuin Julia. Idiootteja.

   Lainaa

  19. Tulos: -25 (45 ääntä)
   Mustalaisnaamio: Luokkakaveri söi ala-asteella pyyhekumeja ja hammastahnaa.
   "Söi"

   Lainaa

  20. Tulos: +104 (118 ääntä)
   Oiskohan se pointti ollut kuitenkin, että uunilenkeissä on muovi päällä ja grillimakkaroissa kuori on SYÖTÄVÄÄ vaikkei lihaa olekaan. Sitä en tiedä, lasketaanko suoli "lihaan verrattaviin aineisiin" kamaran, sisäelinten, silavan, kielen ym. kanssa.

   Lainaa

  21. Seppo Saviniemi 17.10.2017 8:36
   Tulos: +82 (88 ääntä)
   My name is hello: Makkaratkin on lihaa vain 60-90 prosenttisesti.
   Tietenkin. Tosin joissain makkaroissa lihapitoisuus on liiankin alhainen, mutta jos makkarassa on 100 % lihaa se ei ole enää silloin makkara.

   Lainaa

  22. King Arthur 17.10.2017 8:47
   Tulos: +36 (42 ääntä)
   Jankka jankka

   Lainaa

  23. Tulos: -1 (37 ääntä)
   Itehän kysyi että mitä se sit on. Sit vinkuu. Pönttö.

   Lainaa

  24. Tulos: +57 (75 ääntä)
   Suolessa tosiaan on yksikerros sileää lihaskudosta. Ei se ruokakaa siel etenisi, jos olisi vain suoli... Siellä on myös verisuonia ja ties mitä.

   Lainaa

  25. Tulos: +84 (104 ääntä)
   Kun nyt kerran puhe oli makkarasta niin kyllä se suoli siinä ympärillä on ihan yhtä paljon lihaa kuin se itse makkarakin. Toki suoli ei teknisesti ottaen ole lihaa mutta eipä ole makkarakaan. Joten tässä kontekstissa jos sen suolen ottaa pois niin yhtä hyvin loputkin makkarasta voi nakata roskikseen. Ja jos makkaraa kutsuu lihaksi niin se suolikin on silloin lihaa.

   Lainaa

  26. Tulos: +23 (77 ääntä)
   laumasopuli: Makkaran kuori on muovisen tyylisestä materiaalista tehty suoli joka liotetaan vedessä ennen käyttöä. Ekonomisempaa ja halvempaa kuin aito suoli. Jos joku meinasi menettää yöunensa tämän takia
   Ekonomisempaa? Jos meinasit ekologisempaa niin ei kyllä varmasti ole! Kyllähän jotkut tosissaan väittävät, että vaatteissa/kengissä ns. vegenahka on ekologisempaa kuin aito..siis pvc-muovista valmistettu joka on yksi pahimmista ympäristömyrkyistä :D

   Lainaa

  27. Tulos: -24 (44 ääntä)
   Itse pidän Juliaa tyhmänä. Faktat on erikseen. Voihan Julia olla oikeasti ihan ***** tyhmä.

   Lainaa

  28. Tulos: -21 (55 ääntä)
   laumasopuli: Ekonomisempaa ja halvempaa kuin aito suoli. Jos joku meinasi menettää yöunensa tämän takia
   Eko mitä? Opettele suomea.

   Lainaa

  29. laumasopuli 17.10.2017 10:20
   Tulos: +75 (83 ääntä)
   Joo-o: Eko mitä? Opettele suomea.
   ekonomisempaa, eli taloudellisempaa

   Lainaa

  30. Tulos: 0 (26 ääntä)
   Nyt kun Maailman Terveysjärjestön luokittelemista ykkösluokan karsinogeeneistä puhutaan, niin pitääkö tupakasta ottaa kuori pois? En millään hoksaa.

   Lainaa

  31. Tulos: -26 (78 ääntä)
   Joonari: “Kysyinkö mä faktoja? En.” Täytyy koittaa käyttää kyseistä fraasia argumenttina, jos joskus joudun häviölle väittelytilanteessa…
   Tuttu asenne jos eläintuotteiden kulutuksesta ryhtyy keskustelemaan niitä syövien ihmisen kanssa...

   Lainaa

  32. Tulos: +33 (49 ääntä)
   Hahhah!: Ekonomisempaa? Jos meinasit ekologisempaa niin ei kyllä varmasti ole! Kyllähän jotkut tosissaan väittävät, että vaatteissa/kengissä ns. vegenahka on ekologisempaa kuin aito..siis pvc-muovista valmistettu joka on yksi pahimmista ympäristömyrkyistä
   Kommentoija taisi tarkoittaa sillä sanalla että taloudellisesti kannattavampaa. Mitä nahkatuotteisiin tulee, nykyään nekin käsitellään aikamoisin myrkyin mistä on haittaa ympäristölle. Nahan käsittely on luokiteltu syöpää aiheuttavaksi toiminnaksi ja ala on yksi niistä joilla ihmisen hyväksikäyttöä esiintyy eniten. Lisäksi eläinten kasvatus vie valtavasti maapallon resursseja. Pikagooglauksella vielä lisää poin tteja ekologisuusargumenttiin liittyen: http://www.ecorazzi.com/2016/02/17/vegan-leather-is-not-worse-for-the-environment-than-real-leather/

   Lainaa

  33. It's a deal 17.10.2017 11:41
   Tulos: +39 (43 ääntä)
   Alin lihapitoisuus taitaa olla jossain x-tran tuotteessa 6%. Ja ei, se ei ole leivos, koska se loppuosa ei ole jauhoa, vaan pääosin kaikkea eläimestä murskaamalla saatavaa massaa. Sana "jauhomakkara" on jotenkin hellyttävä, kun pakkauksessa lukee "gluteeniton". Ei kenenkään kannata käyttää hyviä viljoja teurasjätteen korvaamiseen, korkeintaan vähän perunaa rakenteen parantamiseksi.

   Lainaa

  34. Tulos: +16 (18 ääntä)
   hahaha.. jo nuo kommentit ansaitsisivat oman otsikon täällä feissarimokissa

   Lainaa

  35. Tulos: +30 (36 ääntä)
   Julia on kyllä ihan oikeassa siinä, että monen ihmisen mielipiteet eivät perustu faktoihin. Monesti kyllä kannattaisi tarkistaa ne faktat ennen mielipiteen ilmaisua.

   Lainaa

  36. Tulos: -18 (42 ääntä)
   It’s a deal: Alin lihapitoisuus taitaa olla jossain x-tran tuotteessa 6%. Ja ei, se ei ole leivos, koska se loppuosa ei ole jauhoa, vaan pääosin kaikkea eläimestä murskaamalla saatavaa massaa. Sana “jauhomakkara” on jotenkin hellyttävä, kun pakkauksessa lukee “gluteeniton”. Ei kenenkään kannata käyttää hyviä viljoja teurasjätteen korvaamiseen, korkeintaan vähän perunaa rakenteen parantamiseksi.
   Suosittelen tarkastamaan makkarapakettien kyljet tuoteselostuksien varalle. Sieltä löytyy ainesosa nimeltä "perunatärkkelys" jonka saatat paremmin tuntea nimellä perunajauho. Jauhoa se perunajauhokin on. Viestiini olisin voinut vielä lisätä sanan "periaatteessa" eli lasketaan periaatteessa leivokseksi koska lihapitoisuus on jo niin alhainen. Hauska kylläkin että aluksi sanot makkaran lihapitoisuuden olevan 6% jonka jälkeen toteat makkarassa olevan pääosin eläimestä peräisin olevaa massaa. Kiitos päivän piristyksestä.

   Lainaa

  37. Wolfgang Susiporukka 17.10.2017 13:27
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Pidän Juliaa sangen fiksuna. Mielipiteeni ei perustu faktoihin.

   Lainaa

  38. Tulos: +49 (61 ääntä)
   jooooo: Iteasiassa se kabanossien ympärilläkin oleva on muovia. Vai onko muka suolen seinämät läpinäkyviä ja muovin tuntusia? Ei taida. Tämän vuoksi minä kuorin ja sinunkin kannattaisi kuoria AINA kaikki makkarat.
   Makkaroissa ei jotain halpaa leikkelettä lukuunottamatta ole muovikuorta. Muovikuori on värjätty räikeäksi, jottei sitä vahingossa syö. Lenkissä, kabanossissa ja muussa kypsennettävässä makkarassa kuori on joko sian- tai lampaansuolta tai synteettistä suolta, joka on syötävää proteiinia. Suoli on ohut, läpikuultava kalvo, joka puhdistettuna todellakin muistuttaa Elmu-kelmua. Se on sitkeää kamaa, mutta täysin syötävää.

   Lainaa

  39. Tulos: -5 (29 ääntä)
   Seppo Saviniemi: Tietenkin. Tosin joissain makkaroissa lihapitoisuus on liiankin alhainen, mutta jos makkarassa on 100 % lihaa se ei ole enää silloin makkara.
   Kestomakkaroissa (esim. Meetwursti) on lihaa yli 100%. Tarkista tuoteseloste. Luku selittyy sillä, että tuotteesta poistuu vettä valmistusprosessin aikana ja lihapitoisuus määritetään valmistuksessa käytetyn ja valmiin tuotteen painon suhdelukuna.

   Lainaa

  40. Tulos: +17 (25 ääntä)
   Argh: Makkaroissa ei jotain halpaa leikkelettä lukuunottamatta ole muovikuorta. Muovikuori on värjätty räikeäksi, jottei sitä vahingossa syö. Lenkissä, kabanossissa ja muussa kypsennettävässä makkarassa kuori on joko sian- tai lampaansuolta tai synteettistä suolta, joka on syötävää proteiinia. Suoli on ohut, läpikuultava kalvo, joka puhdistettuna todellakin muistuttaa Elmu-kelmua. Se on sitkeää kamaa, mutta täysin syötävää.
   "Muovikuori tehdään yleensä polyamidista eikä ole syötävää. Makkarapakkauksisa on ilmoitettava, jos kuori ei ole syötävä." http://www.lihatiedotus.fi/lihantuotanto/makkara/makkaran-kuori.html

   Lainaa

  41. Nuijalle duunia 17.10.2017 14:41
   Tulos: +34 (42 ääntä)
   your mom: “Muovikuori tehdään yleensä polyamidista eikä ole syötävää. Makkarapakkauksisa on ilmoitettava, jos kuori ei ole syötävä.” http://www.lihatiedotus.fi/lihantuotanto/makkara/makkaran-kuori.html
   Niin, se muovikuori, joka Gotlerissa, Lauantaissa ja Sipuliteemakkarassa on. Luonnonsuoli on myös synteettistä, mutta sen raaka-aine on eläinproteiini ja se on syötävää. Sian-, lampaan- ja naudansuoli on aitoa, pestyä suolta.

   Lainaa

  42. Tulos: +53 (65 ääntä)
   It’s a deal: Alin lihapitoisuus taitaa olla jossain x-tran tuotteessa 6%. Ja ei, se ei ole leivos, koska se loppuosa ei ole jauhoa, vaan pääosin kaikkea eläimestä murskaamalla saatavaa massaa. Sana “jauhomakkara” on jotenkin hellyttävä, kun pakkauksessa lukee “gluteeniton”. Ei kenenkään kannata käyttää hyviä viljoja teurasjätteen korvaamiseen, korkeintaan vähän perunaa rakenteen parantamiseksi.
   Jep. Pieni lihapitoisuus makkarassa on mielestäni lähinnä hyvä asia. Makkarahan kuuluukin tehdä nimenomaan siitä osasta eläintä mikä ei kelpaa suoraan lihana kulutettavaksi. On suoranainen pyhäinhäväistys jauhaa hienoa lihaa makkaraan, se kuuluu syödä lihana, ei makkarassa. Makkaraan jauhetaan kaikkea sellaista eläimen osaa mitä ei saa luokitella lihaksi joten eläinperäistä proteiiniahan makkarassa kuitenkin osapuilleen yhtä paljon kuin jos siinä olisi ihan lihaksi luokiteltavaa. Se että lihapitosuus on pieni ei siis todellakaan tarkoita että se puuttuva osa olisis korvattu viljasta jauhetulla jauholla, vaan sitä että sitä eläimen osaa ei saa luokitella lihaksi. En todellakaan ymmärrä niitä jotka pitävät sellaista makkaraa jossa on pieni lihaprosentti jotenkin huonompana kuin sitä jossa se on iso. Itse näen asian jotakuinkin päinvastoin. Makkarassa iso lihaprosentti on vain myyntiargumentti joka on suunnattu luonnosta ja oikeasta elämästä etääntyneille jupeille jotka eivät ymmärrä mistään mitään ja varsinkaan ymmärrä hyvän makkaran päälle. Liha lihana ja loput makkaraan.

   Lainaa

  43. Tulos: +16 (28 ääntä)
   Hienoa Otto! Muuten hyvä postaus mutta jätetään makuasioista kinastelu vaikkapa eskari-ikäisille. Kyllä se lihan määrä vaikuttaa isoksi osaksi makkaran makuun mutta erityisesti myös sen rakenteeseen. Ihmiset tykkää erilaisista asioista. Osa vaatii suuren lihapitoisuuden ja osalle pienemmän pitoisuuden tuotteet menevät hyvin. Lähtökohtaisesti varmasti suurimman osan mielestä hieno asia että eläimestä mahdollisimman iso osa käytetään ja mikäli joku sitä kummaksuu niin väittisin silloin vasta kyseessä olevan todellisuudesta etääntyneen ihmisen.

   Lainaa

  44. Tulos: -4 (20 ääntä)
   Joo-o: Eko mitä? Opettele suomea.
   Touché

   Lainaa

  45. Tulos: +24 (30 ääntä)
   Julia on viimeisen kommenttinsa kanssa niin oikeassa. Ihmisten mielipiteet pohjautuvat hyvin harvoin faktoille. :) Eikä niitä mielipiteitä faktoilla muuteta.

   Lainaa

  46. Arkkienkeli 17.10.2017 19:28
   Tulos: 0 (18 ääntä)
   It’s a deal: Alin lihapitoisuus taitaa olla jossain x-tran tuotteessa 6%. Ja ei, se ei ole leivos, koska se loppuosa ei ole jauhoa, vaan pääosin kaikkea eläimestä murskaamalla saatavaa massaa. Sana “jauhomakkara” on jotenkin hellyttävä, kun pakkauksessa lukee “gluteeniton”. Ei kenenkään kannata käyttää hyviä viljoja teurasjätteen korvaamiseen, korkeintaan vähän perunaa rakenteen parantamiseksi.
   HK:n sinisessä on lihaan verrattavia ainesosia 4%. Ei siis varsinaista lihaa laisinkaan vaan jänteitä jne. Koskenlaskija savuporo sulatejuustossa on lihaa 7%. Ei muuten, mutta kumpaa söisit?

   Lainaa

  47. Kaali Kannibaali 17.10.2017 20:56
   Tulos: -11 (35 ääntä)
   Tege: Lähtökohtaisesti varmasti suurimman osan mielestä hieno asia että eläimestä mahdollisimman iso osa käytetään ja mikäli joku sitä kummaksuu niin väittisin silloin vasta kyseessä olevan todellisuudesta etääntyneen ihmisen.
   Minunkin mielestäni on kummallista jos ihmisistä ei käytetä mahdollisimman suurta osaa. Todella epäekologista jos ihmisistä ei syödä vaan se kuopataan maahan. Lähtökohtaisesti sekasyöjien on luonnollista syödä toisinaan myös lajitovereitaan.

   Lainaa

  48. broilerivegaani 18.10.2017 1:34
   Tulos: +20 (26 ääntä)
   Petkele: Broilerimakkarat taas ei ole lihaa, koska linnut eivät sisällä lihaa.
   Eli vegaanitkin voivat siis syödä broilerimakkaroita ja suolia, koska eivät ne mitään lihaa ole. :) (huomaa sarkasmi) suoli kuuluu lihatuotteisiin, ei suoli ainakaan tietääkseni kasvis tai marjakaan ole.

   Lainaa

  49. Tulos: +35 (41 ääntä)
   Jaana ja B vois lopettaa saivartelun koska kaikki kuitenkin tietää mitä Julia tarkoitti, eli sitä että se kuoriosuus on syötävää.

   Lainaa

  50. Tulos: +15 (27 ääntä)
   Jaanalle tiedoksi, peräsuolta ei käytetä makkaraan. Eli se mistä kakka tulee ei ole elintarvikekäytössä.

   Lainaa

  51. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Juuei: Turhaa nipotusta tuollainen. Oikeasti ei pitäisi sanoa mitään lihasta tai suolista. Syöt lihaa? Ei, syöt hiiltä. Aamupalaksi kaurapuuroa? Sekin on hiiltä. Välipalalla hedelmää? Hiiltä. Päivälliseksi hiiltä? Ei, se on lihaa. Eiku siis hiiltä. Mitä se hiili sitten on? No se on atomeja eli lihapiirakkaa kananmunalla tai kinkulla. Jotka ovat hiiltä. Luonnon kiertokulku on täydellinen.
   Niin samaa mieltä! Turha juttu muutenki tää... ja ärsyttävän oloinen tuo b...

   Lainaa

  52. Tulos: +19 (31 ääntä)
   Oon kyllä samaa mieltä Julian kanssa jollain tasolla. Lihasta suoli ei ole, mutta liha taas on asia erikseen. Verrattuna esimerkiksi vegaaneihin, jotka eivät varmasti suolta söisi, koska se on "lihaa".

   Lainaa

  53. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Älä luule luuta lihaksi, koiranpaskaa makkaraksi.

   Lainaa

  54. Tulos: +16 (22 ääntä)
   Suoli on lihasta, tahdosta riippumatonta sileää lihaskudosta jota autonominen hermosto ohjaa. Liha-sana tosin usein viittaa luurankolihaksiin eli tahdonalaisiin lihaksiin. Eli suoli on lihasta, ei lihaa? En myöskään ymmärrä miksi lihapitoisuus pitäisi olla mega hyvä, sekä ekologista että ekonomista on käyttää ns. teurasjätekama myös ruoaksi esim makkaran täytteenä jos vain lopputulos on jotakuinkin syötävän makuinen.

   Lainaa

  55. Hookoo Blåå 19.10.2017 7:10
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   HK:n sinisen lenkin kuori muuten ei ole muovia vaan kollageenisuolta. Se on periaatteessa syötävää mutta toki hurjan sitkeää.

   Lainaa

  56. Tulos: +5 (7 ääntä)
   broilerivegaani: broilerivegaani
   : Jaana ja B vois lopettaa saivartelun koska kaikki kuitenkin tietää mitä Julia tarkoitti, eli sitä että se kuoriosuus on syötävää.
   broilerivegaani: Eli vegaanitkin voivat siis syödä broilerimakkaroita ja suolia, koska eivät ne mitään lihaa ole. (huomaa sarkasmi) suoli kuuluu lihatuotteisiin, ei suoli ainakaan tietääkseni kasvis tai marjakaan ole.
   Broilerivegaanin lisäksihän on olemassa monia muitakin ”vegaanien” alalajeja, joihin täällä välillä törmää. Tässä tämä legendaarinen lihanimijävegaani. http://www.feissarimokat.com/2016/03/vegaani-vaikka-vakisin/

   Lainaa

  57. Tulos: +17 (19 ääntä)
   niiimpä: Sama fiilis tuli itselle. Tässä jutussa ei ollut voittajia. “Valistajat” turhia nipottajia ja “valistettava” voisi myöntää olevansa väärässä.
   Miksi hänen pitäisi myöntää olevansa vääräs, jos hän oli oikeessa. Suoli on sileää lihaskudosta eli lihaa.

   Lainaa

  58. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Kyllä minun makkarat on kaupasta eikä suolta

   Lainaa

  59. Insinööri 20.10.2017 21:05
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   Hahhah!: Ekonomisempaa? Jos meinasit ekologisempaa niin ei kyllä varmasti ole! Kyllähän jotkut tosissaan väittävät, että vaatteissa/kengissä ns. vegenahka on ekologisempaa kuin aito..siis pvc-muovista valmistettu joka on yksi pahimmista ympäristömyrkyistä
   Makkarankuoret eivät ole pvc-muovia, eivätkä mitään muutakaan öljypohjaista muovia... Vaan puukuitua. Makkarankuoria pitäisi kutsua paperikuoriksi :D

   Lainaa

  60. Arthur Brown 21.10.2017 1:36
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   My name is hello: Makkaratkin on lihaa vain 60-90 prosenttisesti.
   Aika optimisti. Esim. atrillissa lihaa on se ehkä 10-20 pinnaa ja HK:n sinisessä 30-40 %. Jos haluaa liha-makkaroita, niin varsinkin Lidlistä löytyvät bratwurstit on sellaisia, joista lihaa löytyy se 90+ %. Itse pidän kyllä enemmän makkaroista joiden lihapitoisuus löytyy sieltä Kabanossien ja noiden bratwurstien välistä. Joku 70-75 % Wilhelm on sitä optimirillattavaa, tai jos nopeammin laitettavia haluaa niin esim. Liiterin Krakovan makkarat ovat oivaa tikunnokkaan laitettavaa.

   Lainaa

  61. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Julian viimeinen kommentti kiteytti aika hyvin sen mikä internetin palstoilla on yleensä vikana.

   Lainaa

  62. Nahkatuotteet ovat tuhoisia 21.10.2017 13:58
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Hahhah!: Ekonomisempaa? Jos meinasit ekologisempaa niin ei kyllä varmasti ole! Kyllähän jotkut tosissaan väittävät, että vaatteissa/kengissä ns. vegenahka on ekologisempaa kuin aito..siis pvc-muovista valmistettu joka on yksi pahimmista ympäristömyrkyistä
   Yksi pahimmista ympäristömyrkyistä on myös nahka. Esimerkiksi, juuri julkaistussa Ylen artikkelissa kuvataan nahantuotannon aiheuttamia haittoja jokiympäristölle Gangesin varrella. https://yle.fi/uutiset/3-9885453 Lisäksi suurin osa mainitsemistasi pvc-muovituotteista ei ole vegaaneja varten valmistettu. Niitä käyttää se muutenkin suurin väestön osa eli sekäsyöjät. Luulisinpa jopa, että jos joku ryhtyy vegaaniksi ympäristösyistä, niin sellainen ihminen koittaa parantaa toimintatapojaan paitsi ruuan suhteen niin myös muilla elämän osa-alueilla, kuten vaatetusta ja käyttötavaroita hankkiessaan.

   Lainaa

  63. Tulos: +6 (8 ääntä)
   onse: Suoli on sileää lihaskudosta eli erilaista kuin tahdonalainen lihaksisto, mutta lihaa siis joka tapauksessa
   Täytyi aivan lukea kaikki kommentit loppuun, että eikö kukaan todellakaan korjannut tätä väitettä? No ei. Suolen sisäpinnalla ensimmäisenä on epiteeli. Sen alla on sidekudosta. Joiden alla taas on ohutsuolessa sirkulaarinen lihaskerros sekä pitkittäinen lihaskerros. Makkarateollisuuteen en ole tarkemmin tutustunut, mutta voisin kuvitella, että juuri sidekudos ominaisuuksien vuoksi toimii kuorena.

   Lainaa

  64. Tulos: -4 (4 ääntä)
   Nakki: Täytyi aivan lukea kaikki kommentit loppuun, että eikö kukaan todellakaan korjannut tätä väitettä? No ei. Suolen sisäpinnalla ensimmäisenä on epiteeli. Sen alla on sidekudosta. Joiden alla taas on ohutsuolessa sirkulaarinen lihaskerros sekä pitkittäinen lihaskerros. Makkarateollisuuteen en ole tarkemmin tutustunut, mutta voisin kuvitella, että juuri sidekudos ominaisuuksien vuoksi toimii kuorena.
   ja kabanossien synteettinen kuori on puukuitua eikä pvc-muovia niinkuin joka toinen kommentti kovasti koittaa kertoa.

   Lainaa

  65. Ulos tynnyristä 24.10.2017 18:56
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Tege: Riippuu kuulehan ihan makkarasta. Halvimmissa on 20% lihaa joka EU direktiivien mukaan lasketaan jo oikeasti leivokseksi eikä enää makkaraksi. Mut jokatapauksessa ihmisillä on harhaluulo ajatella että olisi jotenkin huono juttu jos lihapitoisuus on alhainen. Makkarat ja lihapullat on yleisesti ollut aina tuotteita, joihin on sullottu eläimestä osia joita ei muuten tulisi käytettyä. Esimerkiksi nahkaa, suolia tai sisäelimiä. Eli hyvä homma vaan että niissä on kaikkea muutakin kuin pelkkää lihaa vain.
   Päinvastoin, mitä alhaisempi lihapitoisuus, sitä suuremmalla todennäköisyydellä isompi lihaan verrattavien aineiden pitoisuus. Sillä ei ole merkitystä miten asiat ovat "perinteisesti" olleet enää nykyään.

   Lainaa

  66. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Näin nopeesti ajateltuna toi suoli on lihaa aloittaja tarkoitti kai että on eläinperäistä. Sit pilkunnussijainnostui trollailemaan. Joo "lihaa" se ei ole, mutta eläinperäistä ja syötävää, urpo yässä oli inttäjä joka sai syyn päästä pätemään

   Lainaa

  67. tieto mies 7.11.2017 6:52
   Tulos: -1 (1 ääni)
   jooooo: Iteasiassa se kabanossien ympärilläkin oleva on muovia. Vai onko muka suolen seinämät läpinäkyviä ja muovin tuntusia? Ei taida. Tämän vuoksi minä kuorin ja sinunkin kannattaisi kuoria AINA kaikki makkarat.
   itse pidän kyllä muovia lihana

   Lainaa

  68. John Forexample 21.1.2019 20:33
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Delfiinien suolet on muovia. Samoin valaiden ja muiden kalojen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: makkarat, kuori, suoli, muovi