Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Miljoona mikrosirua

Mikrosirutus on alkanut.
Miljoona mikrosirua

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. SuomenRamsay 19.10.2017 0:17
   Tulos: -788 (934 ääntä)
   Alko kiinnostaa mitä siruja noi on, jos ei paikannussiruja ole

   Lainaa

  2. Tulos: +1069 (1081 ääntä)
   Voiko joku, joka omistaa eläimen, olla oikeasti noin pihalla? Eiköhän kaikki tiedä mikä ruo siru on. Ja ei todellakaan mikään paikannin- tai aivopesusiru. Kaulapanta, joka on eläimen sisällä. Omistajan tiedot löytyvät heti, kunhan siru skannataan. Näin estetään koiravarkauksia sekä toisten lemmikkien myymistä. Myöskin kadonneen lemmikin omistaja löytyy helposti. Ei tarvitse laittaa lappusia löytyneestä lemmikistä, kun siru kertoo heti, kenelle pikkuinen kuuluu.

   Lainaa

  3. Tulos: +189 (263 ääntä)
   Luulen että nyt oli kyse pedon merkki hörhöstä. Joissain seurakunnissa valitettavasti pelotellaan uskovaisia keksityillä tarinoilla mikrosiruista, joita mukamas voidaan käyttää esimerkiksi kohteen Kauko-ohjaukseen ja paikannukseen. Tarinoiden takana on amerikkalainen Carl Sanders niminen mies, joka on keksinyt itsellensä oppiarvoja ja tekee nyt mielettömästi rahaa näillä keksityillä tarinoilla. Alex Jones on toinen joka on huomannut näiden tarinoiden tuottavan hyvin rahaa, kun ihmiset peloissaan lukevat tarinoita ja levittävät muille. Raamatun ilmestyskirjassa ei mainita mikrosirua.

   Lainaa

  4. Tulos: +252 (264 ääntä)
   SuomenRamsay: Alko kiinnostaa mitä siruja noi on, jos ei paikannussiruja ole
   Pienen googlettelun jälkeen sain tietää että siinä sirussa on koodi, jolla voi hakea rekisteristä kadonneen lemmikin omistajan tiedot. Kiva oppia uusia asioita puolenyön jälkeen.

   Lainaa

  5. Tulos: +351 (353 ääntä)
   Ei niistä siruista ole apua paikantamisessa, mutta tunnistamisessa kylläkin. Tosi nopeasti selviää omistaja, osoite ja puhelinnumero, mutta lemmikin pitää ensin eksyä eläinlääkärille.

   Lainaa

  6. Tulos: +267 (267 ääntä)
   No mutta olisihan se kätevää jos kadonneen lemmikin voisi ohjata takaisin kotiin tuollaisen sirun avulla. Maksaakin noin vähän.

   Lainaa

  7. Tulos: +105 (115 ääntä)
   SuomenRamsay: Alko kiinnostaa mitä siruja noi on, jos ei paikannussiruja ole
   Niis on nimi, puhelinnumero yms tiedot että mistä koira on lähtöisin.

   Lainaa

  8. Tulos: +118 (126 ääntä)
   Dipoli: Ei niistä siruista ole apua paikantamisessa, mutta tunnistamisessa kylläkin. Tosi nopeasti selviää omistaja, osoite ja puhelinnumero, mutta lemmikin pitää ensin eksyä eläinlääkärille.
   Ei tarvitse olla eläinlääkäri

   Lainaa

  9. kiikiiconfused 19.10.2017 5:20
   Tulos: +188 (188 ääntä)
   Dipoli: Ei niistä siruista ole apua paikantamisessa, mutta tunnistamisessa kylläkin. Tosi nopeasti selviää omistaja, osoite ja puhelinnumero, mutta lemmikin pitää ensin eksyä eläinlääkärille.
   Tai löytöeläintalolle, ainaki meidän löytiksell on sirunlukija

   Lainaa

  10. Tulos: -42 (116 ääntä)
   Paikan nussi ruja

   Lainaa

  11. Tulos: +107 (111 ääntä)
   Peterpunk: Niis on nimi, puhelinnumero yms tiedot että mistä koira on lähtöisin.
   Siis oikeastaan se siru ei ole sen kummempi kuin rfid-siru jossa on tietty koodi, sirunlukija lukee tämän koodin, koodi syötetään internetissä olevaan tietokantaan - ja jos siru on rekisteröity niin sillä löytyy vähintäänkin otuksen kasvattajan yhteystiedot. Pelkkä sirun piikittäminen niskavilloihin ei siis vielä auta, se pitää vielä rekisteröidä tietokantaan. Oma elikko oli juuri tällainen tapaus, eläinsuojelu otti haltuun, niskassa oli siru mutta kannasta ei löytynyt rekisteröintiä sille. Kukaan ei kysellyt hänen peräänsä, joten hänet sitten sijoitettiin minulle. Ja minun luokseni jäi kunnes oli aika päästää paremmille laitumille.

   Lainaa

  12. Tulos: -66 (110 ääntä)
   SuomenRamsay: Alko kiinnostaa mitä siruja noi on, jos ei paikannussiruja ole
   Lasinsiruja jotka työnnetään ihan vaan kiusan vuoksi eläimeen.

   Lainaa

  13. totuuden_torvi 19.10.2017 9:06
   Tulos: +189 (189 ääntä)
   "Tiedän niistä enemmän kuin te yhteensä" <- toimii aina! Silloinkin, kun on väärässä. Ihminen, joka tietää, ettei tiedä mitään, tietää enemmän kuin ihminen, joka ei tiedä, ettei tiedä mitään.

   Lainaa

  14. alkoholisti 19.10.2017 9:29
   Tulos: -56 (76 ääntä)
   PaikanNUSSIruja. Heheh.

   Lainaa

  15. Tulos: +48 (56 ääntä)
   Minun kissallani on korvatatuointi, jossa on tunnistusta varten numerokoodi. Ikäväkyllä tatuointi meni puolessa vuodessa suttuiseksi, joten siru olisi paljon parempi.

   Lainaa

  16. Tulos: -50 (68 ääntä)
   Hdxv: Luulen että nyt oli kyse pedon merkki hörhöstä. Joissain seurakunnissa valitettavasti pelotellaan uskovaisia keksityillä tarinoilla mikrosiruista, joita mukamas voidaan käyttää esimerkiksi kohteen Kauko-ohjaukseen ja paikannukseen. Tarinoiden takana on amerikkalainen Carl Sanders niminen mies, joka on keksinyt itsellensä oppiarvoja ja tekee nyt mielettömästi rahaa näillä keksityillä tarinoilla. Alex Jones on toinen joka on huomannut näiden tarinoiden tuottavan hyvin rahaa, kun ihmiset peloissaan lukevat tarinoita ja levittävät muille. Raamatun ilmestyskirjassa ei mainita mikrosirua.
   Puhutaan pedon numerosta, luvusta ja merkistä. Pedot ovat Ilmestyskirjassa kuvaannollisesti valtoja, valtioita. Läntisessä maailmassa ihmisillä on henkilötunnukset. Ilman henkilötunnusta et voi ostaa etkä myydä, tehdä kauppaa. Pedon luku on jo maailmassa ja lähes kaikki kantavat sitä. Tämä on oma tulkintani.

   Lainaa

  17. Arkkienkeli 19.10.2017 12:18
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Joku Sirpan tunteva voisi kertoa sille kylmää faktaa tietokoneiden, matkapuhelimien jne. mikrosiruista :)

   Lainaa

  18. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Peterpunk: Niis on nimi, puhelinnumero yms tiedot että mistä koira on lähtöisin.
   wempula tätä jo sanoikin mutta vielä selvyydeksi: lemmikkieläimen tunnistussirussa on vain sen sirun numero, pelkän sirun lukemalla ei saa tietoonsa yhtään mitään muuta kuin pitkän numerosarjan. Siru pitää olla rekisteröitynä johonkin tietokantaan, siellä pitää olla oleelliset tiedot tallennettuna, ja sitten sirun lukijan pitäisi vielä osata etsiä oikeasta tietokannasta. Ja niitä tietokantoja on monta. Rotukissat löytyvät suurimmaksi osaksi kissaliiton tietokannasta (jos siis ovat fife:en rekisteröityjä. Koirapuolella on varmaan vastaava, en tiedä. Sitten on ainakin turvasiru, mikrosiru ja siruhaku, kaikki erillisiä rekistereitä.

   Lainaa

  19. Tulos: +32 (42 ääntä)
   Voi pahus: Puhutaan pedon numerosta, luvusta ja merkistä. Pedot ovat Ilmestyskirjassa kuvaannollisesti valtoja, valtioita. Läntisessä maailmassa ihmisillä on henkilötunnukset. Ilman henkilötunnusta et voi ostaa etkä myydä, tehdä kauppaa. Pedon luku on jo maailmassa ja lähes kaikki kantavat sitä. Tämä on oma tulkintani.
   Höpö höpö, ihan hyvin voit ostaa vaikka sinulla ei olisi henkilötunnusta. Käteistä voi käyttää kuka vaan. Ilmestyskirjassa puhutaan keisari Neron vainoista, jotka olivat kirjoitushetkellä ajankohtaisia. 666 on Neron nimen numeroarvo hepreaksi ja lisäksi on löydetty käsikirjoituksia, joissa on tuon numeron kohdalla numero 616,joka on keisari Neron numero kreikaksi, tai latinaksi (en nyt muista tarkkaan heti kummin). Neron vainot kestivät 3,5 vuotta, niin kuin ilmestyskirjassa myöskin todetaan. Ostaminen ja myyminen oli tehty mahdottomaksi ilman osallistumista keisarin palvontaan.

   Lainaa

  20. Tulos: +22 (24 ääntä)
   SuomenRamsay: Alko kiinnostaa mitä siruja noi on, jos ei paikannussiruja ole
   Tunnistesiruja. Käytännössä skannerilla luettava koodi, jolla eläimen omistajan yhteystieto löytyy sirutietokannasta.

   Lainaa

  21. Tulos: +46 (54 ääntä)
   Minä luulin aluksi, että Sirpa vain kirjoitteli jonkun aihetta sivuavan laulun sanoja. Kun siis... En ikä päivänä siruta! Enkä ota itsekään kun sitä aletaan promota! Woaaah!! Kävisi Apulannasta.

   Lainaa

  22. Tulos: +57 (59 ääntä)
   Oma koira karkasi metsällä, ja siruttamisesta on hyötyä. Olin tehnyt myös löytöeläintaloon ilmoituksen, mutta sirulla eläin tunnistettiin juuri minun koirakseni eikä joksikin toiseksi ulkonäöltään vastaavaksi. Sirpalle tiedoksi, vaikka tuskin tätä koskaan lukeekaan. Tai ymmärtää miten siru edesauttoi asiaa, vaikka tietääkin niistä enemmän kuin me kaikki yhteensä.

   Lainaa

  23. Tulos: -54 (80 ääntä)
   Hei, keksin tälläisen mahtavan liikeidean. Mitäs jos korvataan nää sirut sellaisella pienellä lätkällä joka roikkuu lemmikin kaulassa ja jossa lukee eläimen omistajan tiedot? Miettikää oikeesti! Ensinnäkin kukaan ei ammu kissaasi villikissana koska sillä on tää juttu kaulassa ja toisekseen ei tarvitse kiikuttaa löytökissaa skannattavaksi koska tiedot voi lukea ihan silmällä. Olen ajatellut, että voisi alkaa kutsua tätä keksintöä nimellä kurkkunauha. Mitä meiltä olette? Ostaisikohan näitä kukaan?

   Lainaa

  24. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Sirpalla on pätemisen tarve vaikka päässä ei ole mitään millä voisi päteä. Huoh.

   Lainaa

  25. Tulos: +65 (67 ääntä)
   Mitä tyhmempi ja tietämättömämpi ihminen on, sitä jyrkemmät ja voimakkaammat mielipiteet häneltä löytyy.

   Lainaa

  26. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Tätä lukiees alkoin miettimään foliohatun tekemistä.

   Lainaa

  27. Tulos: +9 (13 ääntä)
   SuomenRamsay: Alko kiinnostaa mitä siruja noi on, jos ei paikannussiruja ole
   Siruun on rekisteröity omistajan nimi ja yhteystiedot. Eli jos kadonnut lemmikki loukutetaan ja päätyy löytölälle, siru luetaan ja omistajaan voidaan ottaa yhteys.

   Lainaa

  28. Tulos: +85 (87 ääntä)
   Toini: Hei, keksin tälläisen mahtavan liikeidean. Mitäs jos korvataan nää sirut sellaisella pienellä lätkällä joka roikkuu lemmikin kaulassa ja jossa lukee eläimen omistajan tiedot? Miettikää oikeesti! Ensinnäkin kukaan ei ammu kissaasi villikissana koska sillä on tää juttu kaulassa ja toisekseen ei tarvitse kiikuttaa löytökissaa skannattavaksi koska tiedot voi lukea ihan silmällä. Olen ajatellut, että voisi alkaa kutsua tätä keksintöä nimellä kurkkunauha. Mitä meiltä olette? Ostaisikohan näitä kukaan?
   Mitä jos kurkkunauha katkeaa tai tippuu esim metsässä koiran peuhatessa? Tai joku paha setä ottaa sen pois kun yrittää myydä kissaa eteenpäin?

   Lainaa

  29. Tulos: +46 (50 ääntä)
   "Sirusta ei ollut etsinnöissä mitään hyötyä." No ei kai, kun se siru auttaa LÖYDETTÄESSÄ. Mikä lukee tuossa mainoksessa, jos sen viitsii lukea ennen kommentointia.

   Lainaa

  30. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Hitsi että tommoset Sirpat on aina niin raskaita ihmisiä.

   Lainaa

  31. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Hdxv: Höpö höpö, ihan hyvin voit ostaa vaikka sinulla ei olisi henkilötunnusta. Käteistä voi käyttää kuka vaan. Ilmestyskirjassa puhutaan keisari Neron vainoista, jotka olivat kirjoitushetkellä ajankohtaisia. 666 on Neron nimen numeroarvo hepreaksi ja lisäksi on löydetty käsikirjoituksia, joissa on tuon numeron kohdalla numero 616,joka on keisari Neron numero kreikaksi, tai latinaksi (en nyt muista tarkkaan heti kummin). Neron vainot kestivät 3,5 vuotta, niin kuin ilmestyskirjassa myöskin todetaan. Ostaminen ja myyminen oli tehty mahdottomaksi ilman osallistumista keisarin palvontaan.
   Lisäksi tämä pedon merkki on sijoitettuna otsaan tai oikeaan käteen. "Ja se (Väärä Profeetta) saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa, ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku." (Ilm. 13:16-17) Siitä tämä siru-pelko eikä hetu-pelko...

   Lainaa

  32. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Dipoli: Ei niistä siruista ole apua paikantamisessa, mutta tunnistamisessa kylläkin. Tosi nopeasti selviää omistaja, osoite ja puhelinnumero, mutta lemmikin pitää ensin eksyä eläinlääkärille.
   Kuten jo muutama kirjoitti, niin riitää, että eläin päätyy löytöeläinkotiin. Varkaustapauksissa eläinlääkäristä sen sijaan on apua, kun sirua tarkistaessa saattaa selvitä, ettei omistaja olekaan oikea omistaja.

   Lainaa

  33. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Hdxv: Höpö höpö, ihan hyvin voit ostaa vaikka sinulla ei olisi henkilötunnusta. Käteistä voi käyttää kuka vaan. Ilmestyskirjassa puhutaan keisari Neron vainoista, jotka olivat kirjoitushetkellä ajankohtaisia. 666 on Neron nimen numeroarvo hepreaksi ja lisäksi on löydetty käsikirjoituksia, joissa on tuon numeron kohdalla numero 616,joka on keisari Neron numero kreikaksi, tai latinaksi (en nyt muista tarkkaan heti kummin). Neron vainot kestivät 3,5 vuotta, niin kuin ilmestyskirjassa myöskin todetaan. Ostaminen ja myyminen oli tehty mahdottomaksi ilman osallistumista keisarin palvontaan.
   Mistä saat rahaa ilman henkilötunnusta? Etkö tarvitse palkkaa varten? Tililtä, tilin saat mistä? Juu, voit tehdä pimeitä töitä ja myydä kirpputoreilla, mutta siltikin periaatteessa ja isossa kaavassa, tarvitset henkilötunnuksen kaupankäyntiin.

   Lainaa

  34. Tulos: +34 (34 ääntä)
   Toini: Hei, keksin tälläisen mahtavan liikeidean. Mitäs jos korvataan nää sirut sellaisella pienellä lätkällä joka roikkuu lemmikin kaulassa ja jossa lukee eläimen omistajan tiedot? Miettikää oikeesti! Ensinnäkin kukaan ei ammu kissaasi villikissana koska sillä on tää juttu kaulassa ja toisekseen ei tarvitse kiikuttaa löytökissaa skannattavaksi koska tiedot voi lukea ihan silmällä. Olen ajatellut, että voisi alkaa kutsua tätä keksintöä nimellä kurkkunauha. Mitä meiltä olette? Ostaisikohan näitä kukaan?
   Ai tuo systeemi, jota käytettiin yhdeksänkytluvulla ja se aina tippuu kissan kaulasta? Kyllä sirutus on oikeasti järkevämpi. Eikä kissaa saa tappaa, ellei ole TÄYSIN varma, että se on villikissa. Hullut nyt toki tappaa kaiken mikä liikkuu.

   Lainaa

  35. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Voi pahus: Mistä saat rahaa ilman henkilötunnusta? Etkö tarvitse palkkaa varten? Tililtä, tilin saat mistä? Juu, voit tehdä pimeitä töitä ja myydä kirpputoreilla, mutta siltikin periaatteessa ja isossa kaavassa, tarvitset henkilötunnuksen kaupankäyntiin.
   No, myönnän, Suomalaisessa yhteiskunnassa kokonaisvaltaisesti toimiminen on vaikeata ilman henkilötunnusta, mutta ei se silti tarkoita, että Suomi olisi ilmestyskirjassa mainitun kaltainen yhteiskunta. Ei myöskään, että henkilötunnus olisi pedon merkki tai Suomen presidenttiä tai pääministeriä voisi kutsua ilmestyskirjan pedoksi. Ensinnäkään henkilötunnuksesta Suomessa ei voi kieltäytyä, tai jos joku jotenkin kuitenkin on tilanteessa, että tätä voi yrittää, niin häntä ei siitä tapeta ja toiseksi siihen ei liity jonkun pedoksi kutsutun edessä kumartelua tms. palvomista. Henkilötunnuksia myös Suomessa vaihdetaan joissain tilanteissa.

   Lainaa

  36. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Huoh. Ihmiset, joiden on pakko tuutata mielipidettään joka paikkaan. Jos joku Paulig vaikka kysyisi facessa, että ”Pidätkö vaalea- vai tummapaahtoisesta kahvista?”, niin jonkun on pakko kommentoida ”En tykkää kahvista!! Teetä sitä pitää juoda!!!”. Pahimmillaan se on juuri tuota, että pitää kommentoida vaikka ei tiedä mistään mitään, mutta silti ollaan aina oikeassa ja koko tilanne on ihan absurdi. ”Loimme uuden hampurilaisen. Tule maistamaan!” - Minä mitään hampurilaisia syö, kun en tykkää katkaravuista!! - Mutta eihän hampurilaisissa katkarapuja ole, ei ainakaan tässä. - Kyllähän MINÄ tiedän mitä siinä on ja mitä Ei!!

   Lainaa

  37. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Mitenköhän sirpat suhtautuu eläinten rokottamiseen, siinäkin varmaan tuutataan miljoona sirua sisään?

   Lainaa

  38. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Viime vuosituhannella rotukoirat tatuoitiin. Korvaan tatuoitiin Kennelliiton koiralle antama rekisterinumero, mutta nykyisin sirutetaan. Kehitys on kehittynyt. Ilman tunnistetta ei ole asiaa minnekään koiranäyttelyihin, agilityihin, toko-kokeisiin yms. eikä ilman tunnistetta matkusteta koiran kanssa ulkomaille.

   Lainaa

  39. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Kyllä sirutus ehdottomasti kannattaa. Minä ja mieheni löysimme yhden kuukausia kadoksissa olleen kissan omistajan nimenomaan sirulle rekisteröityjen tietojen avulla. Tosin omistajan tietokannasta löytyneet puhelinnumero ja osoite olivat molemmat vanhentuneet, mutta nimi oli oikea ja Facebookin avulla tämä henkilö lopulta löytyi. Kannattaa siis myös sirutuksen lisäksi muistaa päivittää tiedot ajankohtaisiksi. :)

   Lainaa

  40. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Pimpeli: Mitenköhän sirpat suhtautuu eläinten rokottamiseen, siinäkin varmaan tuutataan miljoona sirua sisään?
   Tai seksiin, jossa vasta tuutataankin.

   Lainaa

  41. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Sirpa on varmaan asiantuntija siinä, mikä foliomerkki estää parhaiten signaalit.

   Lainaa

  42. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Hdxv: Luulen että nyt oli kyse pedon merkki hörhöstä. Joissain seurakunnissa valitettavasti pelotellaan uskovaisia keksityillä tarinoilla mikrosiruista, joita mukamas voidaan käyttää esimerkiksi kohteen Kauko-ohjaukseen ja paikannukseen. Tarinoiden takana on amerikkalainen Carl Sanders niminen mies, joka on keksinyt itsellensä oppiarvoja ja tekee nyt mielettömästi rahaa näillä keksityillä tarinoilla. Alex Jones on toinen joka on huomannut näiden tarinoiden tuottavan hyvin rahaa, kun ihmiset peloissaan lukevat tarinoita ja levittävät muille. Raamatun ilmestyskirjassa ei mainita mikrosirua.
   En usko olleen mikään uskovainen, vaan ihan muutkin ihmiset voi ajatella että ihmisille tehdään siruja joiden on tarkoitus henkilötunnistuksen lisäksi esim. kertoa olinpaikka jos vaikka poliisilla haku päällä ja näyttää henkilön kulkemat reitit vaikkapa jonkin rikoksen selvittämiseen. Monet eri hörhöt näitä pelkää koska tavallaan rajoittavat vapautta jos todella ovat siruja joilla voi paikantaa. Ja jos suunnittelevat siruja ihmisille laitettavaksi niin miksi ihmeessä niissä silloin ei olisi paikannusmahdollisuutta. Yleensä rikolliset noita vastustaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: mikrosiru, kissat, koirat, eläimet, mainos, salaliittoteoria, folio, paikannus