Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vainoharhaiset vanhemmat

Meillä luetaan kaikki sähköpostit ja yksityisviestit. Muita vinkkejä?
Vainoharhaiset vanhemmat

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 109 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1883 (1897 ääntä)
      Pientä luottamuspulaa havaittavissa? Olishan muuten todella ankeaa elää jos ei pystyis 100% luottamaan eukkoon eikä penskoihin.

      Lainaa

    2. Tulos: +1294 (1328 ääntä)
      Kuka ihme jää tuollaiseen suhteeseen epäilevän Juudaksen kanssa!? Jos luotto on noin vähäistä niin kyllä on aika joko vaihtaa luotettavampaan suhteeseen tai hankkia ammattiapua.

      Lainaa

    3. Kontrollifriikit ja kaikki muutkin johtajat perseeseen 28.9.2017 0:26
      Tulos: +870 (882 ääntä)
      Sairasta.

      Lainaa

    4. Tulos: +1427 (1439 ääntä)
      Se rikkoo kyllä myös kaikkien Niinan lasten ystävien yksityisyyttä. Jos mä lähetän viestin mun kaverille, se sisältö on tarkotettu just sille mun kaverille, ei sen miehelle tai vanhemmille yms....

      Lainaa

    5. Tulos: +1249 (1263 ääntä)
      "mun miestä koskee samat säännöt." :D Enää puuttuu se, että Niina kertoo olevansa myös FB-kirppiksen YP.

      Lainaa

    6. yks tyyppi vaan 28.9.2017 0:48
      Tulos: +1076 (1082 ääntä)
      Käy sääliksi Niinan lapsia ja miestä :(

      Lainaa

    7. Tulos: +800 (814 ääntä)
      En ikinä seurustelis tollasten vainoharhaisten, mustasukkaisten ja kontrollifriikkien Niinojen kanssa. Sääliksi käy muksuja ja tossun alla olevaa miestä.

      Lainaa

    8. Tulos: +949 (961 ääntä)
      Eli siis Niinan mies ei ole aikuinen kun häntä koskee samat säännöt kuin lapsia? Kapeista vyötäröistä ja isoista tisseistä voi olla huolissaan jos ei itsellä ole muuta tarjottavaa, Niinan kohdalla pelko taitaa olla ihan aiheellinen..

      Lainaa

    9. Tulos: +530 (542 ääntä)
      Niinan mies, lähde nyt heti pois tuon harpyijan luota, äläkä koskaan palaa!

      Lainaa

    10. Tulos: -5 (299 ääntä)
      Nää tälläset Niinat pistää mun päähän väkivaltasia ajatuksia.

      Lainaa

    11. Tulos: +279 (297 ääntä)
      Vaikuttaa kunnon natsimutsilta tuo Niina.

      Lainaa

    12. Tulos: +1158 (1162 ääntä)
      Tiukat/kyttäävät vanhemmat luulevat kasvattavansa lapsia, jotka ei tee ikinä mitään pahaa, mutta oikeasti he kasvattavat lapsia, jotka osaavat valehdella ja piilotella asioita erittäin hyvin. Keksivät omaa sanastoa, käyttävät sovelluksia, joita vanhemmat ei osaa edes epäillä, jne, ja samalla syntyy koko elämäksi lapsi-vanhempi -suhde, joka on tulehtunut, koska se perustuu siihen, että lapsi ei uskalla ilmaista itseään vapaasti. Ei näin Niina. Ei vanhemman kuulu tietää kaikkea, mitä lapsen elämässä tapahtuu, vaan tukea lasta niin, että lapsi haluaa jakaa vanhemman kanssa niitä asioita silloin kun se avun tarve on.

      Lainaa

    13. Tulos: +821 (823 ääntä)
      Jaah, tuolla taktiikalla sitä saa lapsia/teinejä jotka ei koskaan tuu puhumaan sulle ongelmistaan tai luottamaan suhun vanhempana ja jotka oppivat käyttämään salaisia sposteja, incognito-tiloja ja poistamaan kaikki viestit jälkeenpäin. Oletan että Niinan sposteja ja muuta viestintää eivät saa lapset tai mies lukea...? Hänhän on jo aikuinen.

      Lainaa

    14. Tulos: +422 (434 ääntä)
      Urpale: Kuka ihme jää tuollaiseen suhteeseen epäilevän Juudaksen kanssa!? Jos luotto on noin vähäistä niin kyllä on aika joko vaihtaa luotettavampaan suhteeseen tai hankkia ammattiapua.
      Viilaaja mussa heräs ja on pakko kommentoida, että Juudas petti Jeesuksen, Tuomas epäili..

      Lainaa

    15. Ettämitähän? 28.9.2017 3:06
      Tulos: +347 (349 ääntä)
      Mitähän Niinan lapsille tapahtuu sitten kun sille 16v teinin sähköpostista löytyy joku automaattispämmijä joka kertoo omaavansa isot tissit, olevansa kaunis ja tykkää kuristaa kukkoja?

      Lainaa

    16. Sissos siunakkoon 28.9.2017 3:40
      Tulos: +85 (115 ääntä)
      Kyllä nyt kannattaa "miehen" ottaa hatkat ja siis heti!

      Lainaa

    17. Tulos: +209 (215 ääntä)
      "Kirjeen, puhelun ja muun luottamuksellisen viestin salaisuus on loukkaamaton." Terveisin laki. En sitten sen enempää muistakaan, että miten mahtaa olla sitten, mutta ei ainakaan yhtään kivaa ole tuollaine urkkiminen... Minä ainaki haluun selittää kavereiden kanssa kaksmielisiä juttuja ja sun muuta pervoa, eikä vanhempien tarvii siitä kyllä tietää. Minullakin on yksityiselämäni. Antoiko Niina sitten omien vanhempiensa tietää kaiken omasta elämästään? Ja helpostihan kännykänkin laittaa vaikka näppäinlukkoon, loppu se urkkiminen.

      Lainaa

    18. King Arthur 28.9.2017 4:22
      Tulos: +373 (377 ääntä)
      No siis silloin kumppani pettää jollette kyttää! Eiku mitä.

      Lainaa

    19. kiikiiconfused 28.9.2017 5:27
      Tulos: +322 (326 ääntä)
      Kuulostaa melkein yhtä pahalta ku mun eksä. Viestit piti saada lukee ja omasta liikkumisesta piti kertoo, meni sit käymään kaupassa tai viemään roskikset. Ei siis siinä mitää jos oltais yhdessä asuttu ni toki oisin ovelt huikannu et meen mutta kun asuttiin erikseen ni piti laittaa viesti.

      Lainaa

    20. Tulos: +393 (399 ääntä)
      Dea: Niinan mies, lähde nyt heti pois tuon harpyijan luota, äläkä koskaan palaa!
      Ja ota herranjumala ne lapset mukaan myös!

      Lainaa

    21. Tulos: +391 (397 ääntä)
      Niina kuulostaa omalta äidiltäni eli vanhemmalla on oikeus lukea (ääneenkin) lasten viestit läpi ja pahinta mitä mies voi tehdä on pettää joten asiaa pitää syyttää pienestäkin epäilystä. noh, tällaiset ihmiset saa maksaa myöhemmin käytöksestään kun lapset eivät kunnioita eivätkä ole läheisiä ja mies vaihtaa maisemaa.

      Lainaa

    22. Sorsapulla 28.9.2017 6:53
      Tulos: +362 (362 ääntä)
      Niina hakee tällä postauksella siis vinkkejä millä muilla keinoin vois vielä rajoittaa lastensa (ja miehensä) elämää? Ja meinaa tosiaan lopettaa lastensa kyttäämisen kuin seinään, kun he muutaman vuoden kuluttua ylittävät tuon maagisen 18-vuoden ikärajan....

      Lainaa

    23. Tulos: +244 (248 ääntä)
      Niina nyt ei tee kyttäyksellään mitään muuta kuin haittaa kaikille. Syntyy varmasti erittäin terve suhde lapsiin. Niinan mies, jos luet niin, Run Forrest RUN!

      Lainaa

    24. Tulos: +260 (260 ääntä)
      Kai joku kollaa Niinankin puhelimen, reiluuden nimissä? Esimerkiksi puoliso? Niinahan voi olla tuolla logiikalla lettu levällään huoletta, koska tietää perheensä menemiset ja tulemiset täsmällisesti ja itse voisi suunnitella elämänsä sen mukaan... Ei vaan oikeasti, ei ole tervettä noin kova tarve kontrolloida kaikkea, epävarmuus ja luottamuksen puute. Toivottavasti Niina saa apua, ennen kuin on liian myöhäistä...

      Lainaa

    25. Tulos: +187 (191 ääntä)
      were: Niina kuulostaa omalta äidiltäni eli vanhemmalla on oikeus lukea (ääneenkin) lasten viestit läpi ja pahinta mitä mies voi tehdä on pettää joten asiaa pitää syyttää pienestäkin epäilystä. noh, tällaiset ihmiset saa maksaa myöhemmin käytöksestään kun lapset eivät kunnioita eivätkä ole läheisiä ja mies vaihtaa maisemaa.
      Jep. Oma äitini on ollut vähän tuollainen, muttei onneksi ihan noin paha, omista asioista ja menoista en ole kertonut kuin pakolliset ja harmittomat viimeiseen kymmeneen vuoteen. Karma tosiaan tulee lujaa takaisin jossain vaiheessa.

      Lainaa

    26. Tulos: -104 (190 ääntä)
      Vittu mikä luuseri ja tarkoitan nyt Niinan miestä. Ei helvetti, pilannu omansa ja sitä myöten lapsiensa elämän.

      Lainaa

    27. Tulos: +128 (176 ääntä)
      yks tyyppi vaan: Käy sääliksi Niinan lapsia ja miestä
      Lasta voi sääliä, ukko tehny sen valinnan että haluu elää tämän naisen kanssa.

      Lainaa

    28. Tulos: +72 (86 ääntä)
      Urpale: Kuka ihme jää tuollaiseen suhteeseen epäilevän Juudaksen kanssa!? Jos luotto on noin vähäistä niin kyllä on aika joko vaihtaa luotettavampaan suhteeseen tai hankkia ammattiapua.
      "Epäilevä Juudas".

      Lainaa

    29. Tulos: +223 (223 ääntä)
      Niinalle tiedoksi, että kirjesalaisuus (johon kuuluu myös sähköinen viestintä) koskee kyllä myös lapsia. Ja eivät kyllä varmasti tule tuosta kyttäämisestä helpolla ylitse pääsemään. Saattaa olla, että lähtee äkkiä lapset pesästä, eivätkä juurikaan enää äidille soittele...

      Lainaa

    30. Tulos: +238 (238 ääntä)
      Ihan oikeasti kuulostaa siltä, että tuo Niina tarvitsee ammattiapua. Tollanen luottamuspula, epäileminen ja kyttääminen on niin sairasta!

      Lainaa

    31. Tulos: +55 (77 ääntä)
      aika sairas ämmä.

      Lainaa

    32. Tulos: +198 (198 ääntä)
      Sorsapulla: Niina hakee tällä postauksella siis vinkkejä millä muilla keinoin vois vielä rajoittaa lastensa (ja miehensä) elämää? Ja meinaa tosiaan lopettaa lastensa kyttäämisen kuin seinään, kun he muutaman vuoden kuluttua ylittävät tuon maagisen 18-vuoden ikärajan….
      Hyvä huomio. Kun päästään pipi äiti on saanut lapset noin tiukan kontrollijärjestelmän alle, on turha luulla että se yhtäkkiä loppuu 18v-synttäreillä. Lapsilla tulee olemaan kova työ päästä irti tuon hirviön otteesta. Toivottavasti uskaltavat tehdä sen.

      Lainaa

    33. Tulos: +65 (75 ääntä)
      Sorsapulla: Niina hakee tällä postauksella siis vinkkejä millä muilla keinoin vois vielä rajoittaa lastensa (ja miehensä) elämää? Ja meinaa tosiaan lopettaa lastensa kyttäämisen kuin seinään, kun he muutaman vuoden kuluttua ylittävät tuon maagisen 18-vuoden ikärajan….
      No Joo. Onhan se sitten onnistunut tehtävässään, jos ajattelee ettei lapset hänen "vastuulla olo aikana" eli alle 18 ole tehneet mitään laitonta, väärää tai muuten vaan tyhmää. Mutta tasapainoisia ihmisiä ei kyllä taida tulla tekniikalla tulla.

      Lainaa

    34. Rampe@Naukkis 28.9.2017 9:30
      Tulos: +68 (72 ääntä)
      Niinan viimeinen kommentti aiheutti kunnon nauruturauksen.

      Lainaa

    35. Tulos: +210 (210 ääntä)
      Toivottavasti lapset lukee tuon FB-ketjun ja googlailee, mitä kirjesalaisuus tarkoittaa. Tuosta voisi oikeasti tehdä jo rikosilmoituksen. Nuoret on kuitenkin sellaisessa tilanteessa, että joutuvat pakon edessä antamaan äidilleen "luvan" lukea viestit.

      Lainaa

    36. Tulos: +121 (127 ääntä)
      Ihanan typerä nainen. Yksinäinen vanhuus odottaa.

      Lainaa

    37. Tulos: +107 (111 ääntä)
      Tämä sai mut hämmästyneen epäuskon ja ivallisen huvittuneisuuden kautta surulliseksi. Todella ankeaa. Kamala ihminen, hyi.

      Lainaa

    38. Tulos: +12 (46 ääntä)
      Niinan Facebook -profiili luultavasti levittää Prisman huijausviestejä sekä euron puhelinviestejä tuon tuosta, vähän sellaisen kuvan henkilö itsestään antoi, että en pitäisi lainkaan mahdottomana. Sillä pitäähän rankan kyttäämisen jälkeen saada jotain ilmaiseksi, vähän niinkun palkaksi.

      Lainaa

    39. Tulos: +158 (168 ääntä)
      Kirjesalaisuus tuntuu olevan monelle tosi hankala noudatettava. On muutaman kerran saanut väitellä, että kirjesalaisuuden rikkominen on laitonta, vaikka epäilisikin toista pettämisestä.

      Lainaa

    40. Tulos: +109 (115 ääntä)
      Mitähän Niina on hakenut tuolla postauksella? Tulee mieleen että heillä ollut perheen kesken riitaa siitä, onko tuollainen käytös normaalia, ja nyt Niina yrittää todistaa sitä. Vaiko hakeekohan lisää rajoitusvinkkejä? Toivottavasti hän kuitenkin on ottanut opikseen facebookin kommenteista ja näistä feissarimokien kommenteista jos näkee nämä, sillä tuollainen käytös voi pahimmillaan jopa vaikuttaa lasten ja puolison mielenterveyteen. Toivottavasti Niina saa ammattiapua jos hän ei ymmärrä palautteen jälkeenkään toimintansa olevan väärin. Jatkuva epäily tukahduttaa uhria, mutta myös tekijää, ei ole helppoa Niinallakaan. Tsemppiä koko perheelle!

      Lainaa

    41. Tulos: +112 (114 ääntä)
      Kai mies vuorostaan lukee kaikki Niinan viestit?

      Lainaa

    42. Tulos: +203 (205 ääntä)
      O.o Olen hyvin hämmentynyt. Niinan mielestä jatkuvan kyttäämisen lisäksi on ihan ok olettaa, että miehet on yksinkertaisia aivokääpiöitä jotka vain skannaa koko ajan paremman näköistä vaihtoehtoa nykyisen tilalle.

      Lainaa

    43. meikkipossu 28.9.2017 11:12
      Tulos: +136 (146 ääntä)
      Kyllä taas tuntuu kivalta olla sinkkuna kun kaiken maailman Niinoilla on miehet mutta itellä ei :D Kuka ihme kattelee tollasta mielipuolista kyttäämistä puolisoltaan??

      Lainaa

    44. Arkkienkeli 28.9.2017 11:18
      Tulos: +96 (102 ääntä)
      Toivottavasti tietosuojavaltuutetulle on joku kyseisen henkilön tunteva antanut vinkkiä. Kyseinen Niina syyllistyy lain mukaan harkitusti rikokseen (törkeä viestintäsalaisuuden loukkaus) koska tekee sitä toistuvasti.

      Lainaa

    45. Tulos: +135 (137 ääntä)
      Kyllä nousi just entisestään arvostus mun omia vanhempia kohtaan. Kun mä olin teini-iässä, niin totta kai piti ilmoittaa että missä liikkui ja kenen kanssa jne., mutta ikinä ne ei kytännyt puheluita tai tekstareita (tää oli ennen someaikaa). Ja aina olikin (ja on edelleen) sellanen olo, että jos joku asia vaivasi niin siitä pystyi puhumaan jommallekummalle vanhemmalle oma-aloitteisesti. Tietty oli niitä salaisuuksiakin, ja välillä jäi kiinni jostain tyhmästä, mutta siitä selvisi esim. arestilla ja viikkorahojen pois ottamisella tms. Ja ihan fiksuja aikuisia musta ja mun veljestä tuli.

      Lainaa

    46. Tulos: +22 (50 ääntä)
      Lievästi harhainen tapaus. Ehkä miehen on kuitenkin parempi odottaa että lapset ovat aikuisia ja pois tuon sekopään kotoa niin voi sitten pakata omatkin laukut ja lähteä.

      Lainaa

    47. Hannelen elämä 28.9.2017 11:52
      Tulos: +75 (79 ääntä)
      Urpale: Kuka ihme jää tuollaiseen suhteeseen epäilevän Juudaksen kanssa!? Jos luotto on noin vähäistä niin kyllä on aika joko vaihtaa luotettavampaan suhteeseen tai hankkia ammattiapua.
      Olisiko syynä ne yhteiset lapset? Siltikin väittäisin, että ero olisi paljon terveempää kaikkien osapuolten suhteen.

      Lainaa

    48. Tulos: +222 (222 ääntä)
      Hauskintahan tämmöisissä ihmisissä on, että kun se mies lopulta kyllästyy tuohon kyttäilyyn ja oikeasti lähtee jonkin toisen matkaan, Niina toteaa tyytyväisenä että olinpahan oikeassa, tuokin paska lähti heti kun silmä vältti. Mitä minä sanoin, jatkossa kyttään entistä enemmän! Harmi vaan kun lapset ei voi kalppia niin helposti hullun äitin luota.

      Lainaa

    49. Tulos: +45 (81 ääntä)
      No en kyllä edes ihmettelisi enkä syyttäisi Niinan miestä vaikka kävisikin vieraissa.

      Lainaa

    50. Tulos: +149 (151 ääntä)
      Osaan vaan kuvitella kuinka loukkaantunut ja pöyristynyt Niina olisi jos mies vuorostaan haluaisi lukea hänen viestit.

      Lainaa

    51. Tulos: +38 (44 ääntä)
      Yllättävän hyvässä hengessä keskustelua kuitenkin käytiin!

      Lainaa

    52. Tulos: +174 (176 ääntä)
      Kun lapset kasvavat aikuisiksi, heillä on oikeus yksityisyyteen. Ja jo heti seuraavassa kommentissa Niina kertoo kuitenkin, että miehellä ei ole. Logiikka.

      Lainaa

    53. Tulos: +65 (69 ääntä)
      Urpale: Kuka ihme jää tuollaiseen suhteeseen epäilevän Juudaksen kanssa!? Jos luotto on noin vähäistä niin kyllä on aika joko vaihtaa luotettavampaan suhteeseen tai hankkia ammattiapua.
      Juudas kavalsi, Tuomas epäili, Pietari kielsi kolmesti.

      Lainaa

    54. Tulos: +71 (83 ääntä)
      Kalle: Kun lapset kasvavat aikuisiksi, heillä on oikeus yksityisyyteen. Ja jo heti seuraavassa kommentissa Niina kertoo kuitenkin, että miehellä ei ole. Logiikka.
      Onhan se hirveää, jos teinit yrittää hommata hoikemman äidin.

      Lainaa

    55. Tulos: +68 (76 ääntä)
      meikkipossu: Kyllä taas tuntuu kivalta olla sinkkuna kun kaiken maailman Niinoilla on miehet mutta itellä ei Kuka ihme kattelee tollasta mielipuolista kyttäämistä puolisoltaan??
      Se tarkoittaa ainoastaan sitä, että sulla on tietty standardi! Ei kukaan täysjärkinen nainen haluais miestä joka hyväksyy tollasen käytöksen puolisoltaan!

      Lainaa

    56. It's a deal 28.9.2017 12:40
      Tulos: +123 (129 ääntä)
      Kuinkahan nopeasti sitä kuolisi häpeästä kun kertoisi ystäville, etteivät laita mitään luottamuksellisia viestejä, koska puoliso lukee ne jos mahdollista. Yhteinen FB-tili sentään kertoo puolestasi kaikille, että jollain vippaa nupissa.

      Lainaa

    57. Tulos: +197 (199 ääntä)
      "Kaiken näköistä on selvinnyt!" "Mitä ne on tehny?" "Ei mitään" Ihan vakavasti puhuen, ainoa mitä Niinan lapset tässä "oppii", on valehtelemaan, pelkäämään ja vihaamaan. Nyt en edes sano läpällä "lol mee hoitoon xDxD" vaan tällaisten ihmisten pitäisi ihan oikeasti mennä.

      Lainaa

    58. Taipumus mustasukkaisuuteen 28.9.2017 13:01
      Tulos: +157 (159 ääntä)
      Oli aika elämässäni, jolloin tunsin samanlaista huonommuutta ja pelkoa petetyksi ja jätetyksi tulemisesta kuin Niina. Olisin halunnut jatkuvasti varmistella, että silloinen kumppani varmasti on "kunnolla", mutta toisin kuin Niina, tajusin, ettei ole ok kytätä toista. Tunsin vain valtavaa surua ja ahdistusta, kun ajattelin, että kumminkin se toinen ennemmin tai myöhemmin pettää, koska en ole kaikkein kaunein ja timmein ja miellyttävin. Ajattelin, että jos en ole aina kaikessa paras, en ole mitään. Nämä ajatuskuviot liittyivät mätään itsetuntoon ja vakavaan masennukseen. Ei ole normaalia saatika tervettä. Ei oikeuta riistämään toisen yksityisyyttä, varsinkaan "ihan varmuuden vuoksi". Jo kuvailemani ahdistus riitti tekemään kumppanilleni sellaisen olon, että on lieassa - välittihän hän minusta ja yritti saada minulle turvallisen olon, siinä koskaan pysyvästi onnistumatta. Ratkaisu ei ollutkaan siinä, kuinka luotettava tai epäluotettava hän oli, vaan siinä, että sain vuosien saatossa rakennettua itsearvostusta. Päähän tuli järkeä ja realismia. Kasvoin. Toivon samaa Niinalle. Mustasukkaisuuden tunne kaikkine lieveilmiöineen on äärettömän kuluttavaa jokaiselle osapuolelle.

      Lainaa

    59. yli opisto hörhö 28.9.2017 13:09
      Tulos: +95 (99 ääntä)
      Yksinäinen vanhuus tiedossa Niinalla. Ei varmasti kovin montaa kertaa lapset tule äitiään moikkaamaan kun pääsevät tuolta hirmuhallinnosta pois.

      Lainaa

    60. Tulos: +120 (122 ääntä)
      Järkyttävää toimintaa Niinalta. Teiniä ei juuri pahemmin voi loukata. Ja mitä jos teini keskustelee kaverinsa kanssa jostain kaverin todella arasta asiasta?

      Lainaa

    61. Tulos: +105 (109 ääntä)
      Mä luulin joskus, että on normaalia, että poikaystävä tallentaa tekaistuja numeroita tekaistuilla miesten nimillä jotta voi syyttää pettämisestä. Nyt kymmenen vuoden yksityisyyttä kunnioittavan parisuhteen ja vuosien terapian jälkeen sitä on alkanut ymmärtää, mikä on normaalia ja mikä ei. Mieheni on aikuinen ihminen joka tekee itse omat päätöksensä ja jos ei ole uskollinen, en minä sille mitään mahda. Etukäteen sitä ei voi estää, pitää vain luottaa.

      Lainaa

    62. Taipumus kontrolliin 28.9.2017 13:38
      Tulos: +127 (133 ääntä)
      Vanhemmillani (lähinnä isällä) oli tapana rutiininomaisesti tutkia minun ja sisarusteni huoneet. Erään kerran siskoni huoneesta löytyi jokin itsarikirjeen tapainen. Sisko syytti minua sen löytymisestä, luulee varmaan vieläkin että minä olin paljastanut hänet vanhemmille. Kirjeen löytyminen mahdollisti kuitenkin hänelle avun hakemisen. Tuossa tilanteessa nuuskimisesta voisi ajatella olleen jonkinlaista hyötyä. Toisaalta saman hyödyn olisi kai voinut saavuttaa sillä, että perheessä olisi aidosti ollut avoin ja turvallinen yhteys lasten ja vanhempien välillä. Vanhaan hyvään MSN Messenger-aikaan (olisinko ollut juuri 15-16v.) isä räväytti lukemalla avoinna olevat keskusteluni sillä välin, kun olin käymässä vessassa. Raivostuin, varmaan ainoita kertoja elämässäni korotin ääntäni isälle. Vetosin juurikin kirjesalaisuuteen ja yksityisyyden oikeuteen. Isä piti raivoani merkkinä siitä, että salattavaa selvästikin on, ja sitä suuremmalla syyllä koki tehneensä oikein lukiessaan viestini. Oli kamalan huolissaan, että eräs keskustelufoorumilta tuttu Mese-kaveri oli juuri kertonut minulle huumeidenkäytöstään. Sehän tarkoittaa tietysti että itsekin käytän. Ei mitään väliä sillä että olin itse kehottanut kaveria hakemaan apua käyttönsä syihin. Mitä tällaisesta kontrolloivasta kasvatuksesta opin? Ainakin pitämään isän etäällä. Mielistelyä ja ulkokultaisuutta, aidon itseni ja ajatusteni peittelyä. Lähdin kotoa heti kun mahdollista. Myöhemmin terapeuttini epäili minulla olevan vaativa persoonallisuus (F60.5). Epäilyyn liittyvillä piirteillä on varmasti ollut osansa ylemmässä mustisviestissä kuvailemaani käyttäytymiseen. Johtopäätös: Niina, vaihda taktiikkaa. Kiitos terapiaistunnosta FM!

      Lainaa

    63. Tulos: +34 (46 ääntä)
      Lady K: Jaah, tuolla taktiikalla sitä saa lapsia/teinejä jotka ei koskaan tuu puhumaan sulle ongelmistaan tai luottamaan suhun vanhempana ja jotka oppivat käyttämään salaisia sposteja, incognito-tiloja ja poistamaan kaikki viestit jälkeenpäin. Oletan että Niinan sposteja ja muuta viestintää eivät saa lapset tai mies lukea…? Hänhän on jo aikuinen.
      Kaikkihan tietää mitä sanotaan ihmisestä, joka ovat mustasukkaisia ja syyttää jatkuvasti puolisoaan pettämisestä... He pystyvät siihen aivan varmasti itsekin.

      Lainaa

    64. Tulos: +80 (82 ääntä)
      Siskonpedissä oli aivan loistava sketsi liittyen tällaiseen kyttäämiseen. Nauroin vedet silmissä. Mutta että joku oikeesti menee noin pitkälle...videopuhelut?! Mikä saa ihmisen tollaseen pisteeseen!

      Lainaa

    65. Tulos: +63 (65 ääntä)
      Vakavan terapian tarvetta aistin nyt tässä. Voi hyvänen aika!

      Lainaa

    66. Tulos: +59 (61 ääntä)
      Mut Niinaa itseään ei varmaan koske samat säännöt.

      Lainaa

    67. Tulos: +38 (40 ääntä)
      Kirjesalaisuus ei koske meitä, eikä myöskään järjen käyttö.

      Lainaa

    68. Tulos: +20 (24 ääntä)
      Aina löytyy joku joka ei ole Niina niin olisin kyl hänen asemassaan huolissani.

      Lainaa

    69. Tulos: +14 (38 ääntä)
      Linda: Se rikkoo kyllä myös kaikkien Niinan lasten ystävien yksityisyyttä. Jos mä lähetän viestin mun kaverille, se sisältö on tarkotettu just sille mun kaverille, ei sen miehelle tai vanhemmille yms….
      Kun lähetät viestin, paperisen tai sähköisen, on se täysin saajan omaisuutta sen jälkeen kun se hänen haltuunsa tulee. Käytöstapoja viestin näyttäminen kolmannelle osapuolelle voi rikkoa, mutta ei kirjesalaisuutta. Ilman lupaa viestiä ei tietysti saa lukea, sillä silloin se rikkoo viestin saajan kirjesalaisuutta ja toisaalta taas lähettämättömän viestin lukeminen rikkoo lähettäjän kirjesalaisuutta, ei saajan.

      Lainaa

    70. Tulos: +82 (84 ääntä)
      No tolle ämmälle ei kovin helpolla yllätyspippaloita järjestetä. Ei sillä että se semmosia ansaitsisi. :'D Jos ton lapsi oisin, mun kapinahenki varmaan sais mut esittään jonkun kaverin kanssa että suunnitellaan jotain murhaa tms. tekstiviestein vaan että sais vähä källitettyä moista kyylää.

      Lainaa

    71. Tulos: +109 (111 ääntä)
      +En kyllä ymmärrä vanhempia jotka rankasee lapsiaan asioista joita ne ei oo "vielä" tehnyt??

      Lainaa

    72. Tulos: +79 (89 ääntä)
      Jos oisin Niinan lapsen asemassa, tekisin itse itsestäni lastensuojeluilmoituksen ja lisäksi Niinasta rikosilmoituksen. Ja btw, 15-vuotias saa jo päättää, haluaako asua omien vanhempiensa luonna vai kentien sukulaisten tai sijaisperheen kanssa. Huoltajan toki alle 18-vuotias tarvitsee, mutta se ei tarvitse olla oma biologinen vanhempi, jos lapsi ei tunne oloaan hyväksi ja turvalliseksi heidän/hänen kanssaan asuessaan ja siihen ei vanhemman sana paljoa paina.

      Lainaa

    73. entinen kytätty 28.9.2017 19:04
      Tulos: +104 (108 ääntä)
      Itse olen aikanaan samanlaisen kyttäyksen alla kasvanut, tosin viestimien käyttö oli tuolloin toisenlaista. Kuitenkin, kontrollin äiti oli vetänyt aivan äärimmilleen, miten äärimmilleen sen voi oikeastaan vetääkään. Miten sitten itsenäistyin? Vanhempani erosivat (kuinka yllättävää) ja eräistä syistä äiti poistui elämästämme joksikin aikaa. Olin tuolloin aikuisuuden kynnyksellä, enkä ollut koskaan aikaisemmin kokeilla omia siipiäni. Minulla ei ollut oikein mitään taitoja selviytyä siinä normaalissa ihmisten maailmassa, missä en ollut koskaan aikaisemmin saanut kovinkaan vapaasti toimia. Itsenäistyminen oli siten siis kaikesta vapaudesta huolimatta kovin kivinen tie. Yksinkertaisesti en ollut saanut harjoitella itsenäisyyttä, ennen kuin se yhtäkkiä olikin todellisuutta. Mitä minulle kuuluu? No, arvatkaa pari kertaa kuinka helppoa minulla on ollut parisuhteissa, kun olin harjoitellut kaksoiselämää jo lapsesta lähtien. En petä, mutta en osaa jakaa asioitani oikein kenenkään kanssa. Yhtäkkiä sitä vain huomaa (taas) elävänsä kahdessa eri maailmassa, mistä toisella ei ole hajuakaan. Ja kun kuilu kahden eri elämän välillä kasvaa, alkaa se suhde tuntua kuin lapsuuden vankilalta. Ahdistaa siis. Sitten sitä taas tarvitsee lähteä ja jättää toinen hämmästyneenä, että mikä nyt tuli. Kai äiti kaikkea hyvää tarkoitti, mutta todellisuudessa elämä on minua kolhinut kovin kovasti. Lapsena en ole voinut osaani valita, aikuisena minä kannan vastuun siitä, että korvien välissä on tämmöinen kiva blokki. Minä en jatka sitä eteenpäin. Lapsia ei ole, eikä tule.

      Lainaa

    74. Tulos: +15 (59 ääntä)
      Dea: Niinan mies, lähde nyt heti pois tuon harpyijan luota, äläkä koskaan palaa!
      Ja varmista vielä että uudella eukolla on kapeempi vyötärö ja isommat tissit

      Lainaa

    75. Tulos: -40 (52 ääntä)
      xD siis tollaset vanhemmat...... vihaan muutenki vanhempii jotka huolehtii kaikesta mitä tekee, onneks mun vanhemmat ei välitä mun henkilö kohtaisista asioista, esim instast jnee

      Lainaa

    76. Ihmettelijä 28.9.2017 20:57
      Tulos: +57 (59 ääntä)
      anonyymi: Osaan vaan kuvitella kuinka loukkaantunut ja pöyristynyt Niina olisi jos mies vuorostaan haluaisi lukea hänen viestit.
      Niin! Miksi kenenkään niitä pitäisi lukea, kun _hänellä_ ei ole mitään salattavaa! :D

      Lainaa

    77. Tulos: +96 (98 ääntä)
      Isäni on myös tuollainen kyttääjä. Opin jo esiteininä että isälle ei kerrota tai näytetä yhtään mitään mitä ei ole pakko kertoa tai näyttää. Kaikki mitä isä ei saa löytää tai nähdä, hävitetään ennen kuin se pääsee kotiin (isä meni jopa roskiani läpi ja tuli kuulustelemaan kun palavista löytyi kuitti tai pakkaus). Äiti ei kytännyt. Äidille tulee aikuisenakin kerrottua erittäin henkilökohtaisia asioita, menemisiä ja tekemisiä, ja ilman että äiti koskaan edes kysyy. Toiselle ei kerrota kirveelläkään ja keksitään valheita vastauksiksi kysyttyihin kysymyksiin, ja toiselle kerrotaan ihan vapaahetoisesti sellaisetkin asiat joita ei välttämättä haluaisi kertoa, mutta kertoo silti koska se tarkoittaa ettei tarvitse käyttää edes harmittomia valkoisia valheita. Ei varmaan tarvitse kovin pitkään pohtia kumman kanssa suhde on terveempi.

      Lainaa

    78. Tulos: +2 (10 ääntä)
      Oh. My. Fucking. GOD!

      Lainaa

    79. Tulos: +38 (40 ääntä)
      Mira: Kyllä nousi just entisestään arvostus mun omia vanhempia kohtaan. Kun mä olin teini-iässä, niin totta kai piti ilmoittaa että missä liikkui ja kenen kanssa jne., mutta ikinä ne ei kytännyt puheluita tai tekstareita (tää oli ennen someaikaa). Ja aina olikin (ja on edelleen) sellanen olo, että jos joku asia vaivasi niin siitä pystyi puhumaan jommallekummalle vanhemmalle oma-aloitteisesti. Tietty oli niitä salaisuuksiakin, ja välillä jäi kiinni jostain tyhmästä, mutta siitä selvisi esim. arestilla ja viikkorahojen pois ottamisella tms. Ja ihan fiksuja aikuisia musta ja mun veljestä tuli.
      Näinpä. Mä olen nyt 29v ja edelleen yhteydessä äitiini päivittäin ja vähintään kahdesti viikossa nähdäänkin. Oli meilläkin kaikenlaista taistoa ja haastetta, äiti sai hampaat irvessä hyväksyä mun emovaiheen viiltelykokeiluineen ja hippivaiheen rastapäisenä vegaanina. Sillon oli keskustelufoorumit, galtsu ja irkki, eikä äiti todellakaan,onneksi, kaivellut niitä läpi. Jos äiti olisi sen tehnyt, voi olla että suhde olisi ollut pilalla.

      Lainaa

    80. Tulos: -23 (45 ääntä)
      No mutta Niinahan on oikeassa. Hänen tyttärillään on huomattavasti kapeammat lantiot ja isommat tissit.

      Lainaa

    81. Tulos: +24 (26 ääntä)
      Tuhansia silmiä seinissä, vaimo on supon leivissä...

      Lainaa

    82. Tulos: -41 (49 ääntä)
      Marina: Kun lähetät viestin, paperisen tai sähköisen, on se täysin saajan omaisuutta sen jälkeen kun se hänen haltuunsa tulee. Käytöstapoja viestin näyttäminen kolmannelle osapuolelle voi rikkoa, mutta ei kirjesalaisuutta. Ilman lupaa viestiä ei tietysti saa lukea, sillä silloin se rikkoo viestin saajan kirjesalaisuutta ja toisaalta taas lähettämättömän viestin lukeminen rikkoo lähettäjän kirjesalaisuutta, ei saajan.
      Itse asiassa EI, et saa julkaista toisen sinulle kirjoittamaa viestiä, kirjettä tai julkaisua. Tekijänoikeuslaki, nääs. Julkaisua on myös teoksen (kirjeen) näyttäminen toiselle. Kirjeen sisältämät tiedot ovat sitten eri asia, niidenkin edelleen levittäminen voi olla laitonta (joko laissa määritellyt perusteet) esim. herjaavassa tarkoituksessa.

      Lainaa

    83. Termit tutuiksi 29.9.2017 15:09
      Tulos: +49 (51 ääntä)
      wempula: Itse asiassa EI, et saa julkaista toisen sinulle kirjoittamaa viestiä, kirjettä tai julkaisua. Tekijänoikeuslaki, nääs.
      Ei, tekijänoikeuslaki ei koske viestejä ja kirjeitä - ellei sitten kirjeen sisältö ole kokonainen kirjallinen tai taiteellinen teos, josta sen tekijä voisi saada tuottoa. Tekijänoikeuslain on tarkoitus varjella taiteilijoiden toimeentuloa. Mutta et voi oikeutetustisanoa, että "hei, Matti, mitä kuuluu" on tekijänoikeuslain varjelemaa omaisuuttasi, jota ei saisi jakaa muille. Googleta viestintäsalaisuus.

      Lainaa

    84. Juudas oli kavaltaja 29.9.2017 23:10
      Tulos: +20 (28 ääntä)
      Urpale: Kuka ihme jää tuollaiseen suhteeseen epäilevän Juudaksen kanssa!? Jos luotto on noin vähäistä niin kyllä on aika joko vaihtaa luotettavampaan suhteeseen tai hankkia ammattiapua.
      Nyt on pakko sanoa, että se on epäilevä Tuomas :'D

      Lainaa

    85. Tulos: +25 (27 ääntä)
      Noitten Niinojen pitäis suosiolla mennä terapeutin penkeille.

      Lainaa

    86. Tulos: +45 (47 ääntä)
      Tulee ihan oma äiti mieleen. Pienenä kun oli kirjekavereita, äiti aina avas ja luki mun laittamat kirjeet ennen ku vei ne postiin. Näinköhän meilläki ois ollu jos olis ollu kännykät silloin.

      Lainaa

    87. Tulos: +40 (44 ääntä)
      Niina voi kyllä jo nyt alkaa henkisesti valmistautua siihen, etteivät lapset halua pitää häneen mitään yhteyttä sen jälkeen kun lentävät pesästä. Ja ihan oikein olisikin!

      Lainaa

    88. Tulos: +81 (85 ääntä)
      Sissos siunakkoon: Kyllä nyt kannattaa “miehen” ottaa hatkat ja siis heti!
      Miksi mies lainausmerkeissä? Myös mies voi kokea henkistä väkivaltaa parisuhteessa (mitä tuollainen kyttääminen siis pahimmillaan on) ilman että se vaikuttaa mihinkään miehuuteen tms.

      Lainaa

    89. Tulos: +22 (24 ääntä)
      Ihan hirveä ihminen.

      Lainaa

    90. Tulos: -44 (50 ääntä)
      Implikoi, että enemmistö pitää kontrollia ja järjestystä haluavia ihmisiä sairaina ihmispaskoina, joiden tulee tappaa itsensä?

      Lainaa

    91. Minä vaan 2.10.2017 9:38
      Tulos: +60 (62 ääntä)
      Kamalaa! Tottakai saa olla huolestunut mutta siis ei noin. Minun äitini luki päiväkirjani ja (en siis ollut tietoinen asiasta) ennen kuin tuli sitten kommentoimaan kirjoituksiani. Esim. Miksi kiroilet siellä yms yms. No varmaan siksi koska hän ei antanut edes yhtä hvettiä tai hittoa sanoa vaikka miten sattuisi tai ärsyttäisi. Jätti ison trauman se lukeminen, lopetin kirjoittamisen kokonaan, enkä vieläkään kirjoita vaikka tapahtumasta on 12vuotta. Sinne sai purettua, nyt ne on vaa päässä

      Lainaa

    92. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Niinan miehelle vinkkinä, JUOKSE LUJAA!

      Lainaa

    93. Tulos: +35 (37 ääntä)
      Tolla naisella on varmaan aika paljon aikaa kun kerkee kaikkien viestit lukea! Hyvä että minä kerkeän lukean omani!

      Lainaa

    94. Tulos: -42 (52 ääntä)
      Helpointa on ostaa ne puhelimet ja liittymät itselleen, ja todeta lapsille, että saatte puhelimia ja liittymiä käyttää, mutta ette henkilökohtaisiin asioihin. Silloin on Niinallakin oikeus lukea kaikki kännykkään tulevat viestit, koska kännykkä ja liittymä ovat hänen, ja lapset vain lainaavat niitä, eikä puhelimessa ole mitään henkilökohtaista, koska henkilökohtaisten asioiden hoito on heti alussa kielletty.

      Lainaa

    95. Tulos: +13 (23 ääntä)
      Tommosesta voisi tehdä lastensuojeluilmoituksen.

      Lainaa

    96. Tulos: +10 (18 ääntä)
      Toivottavasti Niina luet tämän. Olet luultavasti yksi sairaimmista ihmisistä jota maa päällään kantaan. Menethän hoitooon. Toivottavasti miehesi lähtee kävelemään ja vie lapsesi mennessän. Itsellä ei tulisi mieleenikään lukea lapsieni, saati vaimoni yksityisviestejä. Hyi, hitto. Voin pahoin.

      Lainaa

    97. Tulos: -9 (19 ääntä)
      Perus naistenhuone meininkiä..

      Lainaa

    98. Tulos: +27 (29 ääntä)
      Koska miehet eivät osaa hillitä itseään tai rakastaa tyttöystävään/vaimoaan vaan pettävät heti, kun näkevät jonkun jolla on kapeampi vyötärö ja isommat tissit?

      Lainaa

    99. Tulos: -4 (6 ääntä)
      Git gud scrub

      Lainaa

    100. Tulos: +18 (20 ääntä)
      Mitähän tuo Niina on tehnyt kun ajatelee kaikkien ihmisten olevan katalia pettureita?

      Lainaa

    101. Tulos: +27 (31 ääntä)
      On kyllä ihanaa vaihteeksi nähdä ketju jossa melkein kaikkiin kommenteihin on äänestetty lähes pelkästään peukkua ylös, kun lähes kaikilla muilla paitsi Niinalla löytyy tervettä järkeä.

      Lainaa

    102. Ei sinisilmäinen 11.3.2019 23:26
      Tulos: -47 (49 ääntä)
      Voi miten "ihana" yksimielisyys täällä vallitsee tämän asian suhteen! Eikä kenellekään ole juolahtanut mieleen se toinen puoli tästä kolikosta, että mihinköhän se juuri perustuu, kun sitten jollekin alaikäiselle teinitytölle ilmaantuukin ehkä useitakin miesystäviä, jotka tykkäävät raiskailla tyttöä..., kunnes asia paljastuu, esim. oudon pyöristymisen myötä... NIIN ETTÄ SITTEN VANHEMMAT/VANHEMPI JOUTUU VAIN TOTEAMAAN, ETTÄ "EN OSANNUT AAVISTAA MITÄÄN"...? Ai niin, no eipä tietenkin se teidän tyttö tai poika, johon teillä on niin mainio ja välitön suhde, ja joka aina juttelee kaikista asioistaan teille..., niin eihän hänelle voi sellaista sattua...? Eipä tietenkään!

      Lainaa

    103. Tulos: +27 (29 ääntä)
      Ei sinisilmäinen: Voi miten “ihana” yksimielisyys täällä vallitsee tämän asian suhteen! Eikä kenellekään ole juolahtanut mieleen se toinen puoli tästä kolikosta, että mihinköhän se juuri perustuu, kun sitten jollekin alaikäiselle teinitytölle ilmaantuukin ehkä useitakin miesystäviä, jotka tykkäävät raiskailla tyttöä…, kunnes asia [...]
      Niinako se tänne tuli kommentoimaan?

      Lainaa

    104. Tulos: -8 (10 ääntä)
      Meitä miehiä on olemassa myös sellaisia, joille Niina olisi unelmien täyttymys. Toki eri asia kuin lapsen sähköpostit, mutta oli pakko sanoa vaikkei kysyttykään.

      Lainaa

    105. Maidoton vesinokkaeläin 3.1.2021 23:13
      Tulos: -8 (14 ääntä)
      tää on just tätä akkojen ajatusmaailmaa ja itte ne on tekemässä noin kun silmä välttää...

      Lainaa

    106. Harmaa kivi 9.2.2022 11:42
      Tulos: +4 (6 ääntä)
      Ei sinisilmäinen: Voi miten "ihana" yksimielisyys täällä vallitsee tämän asian suhteen! Eikä kenellekään ole juolahtanut mieleen se toinen puoli tästä kolikosta, että mihinköhän se juuri perustuu, kun sitten jollekin alaikäiselle teinitytölle ilmaantuukin ehkä useitakin miesystäviä, jotka tykkäävät raiskailla [...]
        Lapsi osaa kyllä piilottaa jos haluaa. Lapset eivät, ja teinit varsinkaan, ole tyhmiä, yleensä aikuisia paremmin kartalla siitä, miten uusin viestintäteknologia toimii. Jos haluaa niistä mitään irti, ainut keino on, että uskaltavat itse kertoa. Se taas onnistuu vain, jos vanhempi on mallia "saat kertoa kaiken, jos jokin vaivaa niin autan kyllä" eikä "turpaan tulee jos et tee kuten sanon". 
        Ja jos nyt jäi epäselvyyttä siitä, onko Niina hullu, niin lukee puolisonsa viestit myös. Itselläni ei ole piiloteltavaa -jätän useimmiten mailini ja Faceni auki koneelleni, ja olen kertonut kaiken pankkitunnuksista alkaen puolisolle ihan käytännön syistä (voisitko printata minulle koronapassin kannasta tms, tässä tunnukset) -mutta jos puoliso alkaisi niitä vaatia, niin edessä olisi terapia tai/ja ero. Itsekin noin periaatteessa tiedän puolison kaikki salasanat, joskin kyllä aina unohdan ne, koska harvemmin tarvitsen. Jos en voi luottaa siihen, että haluamme molemmat olla yhdessä, niin antaa olla.

      Lainaa

    107. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Linda: Se rikkoo kyllä myös kaikkien Niinan lasten ystävien yksityisyyttä. Jos mä lähetän viestin mun kaverille, se sisältö on tarkotettu just sille mun kaverille, ei sen miehelle tai vanhemmille yms....
      Tästä olen useamman ystävän ripittänyt, että kyseessä on minun yksityisyyteni, jos joku heidän puhelintaan lukee. Vastauksena on ollut jurputusta, että ei mulla ole mitään salattavaa. Siinä sitten käytiin asioita läpi, ja ilmeni että mies on lukenut esim. keskenmenoviestejä - niitä ei varmaan frendisi haluaisi hänelle lähes tuntemattomalle ihmiselle kertoa? Meni sitten jakeluun ainakin hänellä.

      Lainaa

    108. Idioottivarma lisko 9.3.2024 6:33
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Niina on varmaan mun tuttava, heillä on puhelimissaan seuranta-appit toistensa puhelimiin miehensä kanssa, että näkee missä toinen menee...

      Lainaa

    109. Ahkera päärynä 9.3.2024 12:38
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Idioottivarma lisko: Niina on varmaan mun tuttava, heillä on puhelimissaan seuranta-appit toistensa puhelimiin miehensä kanssa, että näkee missä toinen menee...
      Mikä tässä on omituista? Meillä on myös. Ei tarvitse viestitellä ja kysellä missä toinen on ja kuinka kauan vielä.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: vanhemmat, lapset, kirjesalaisuus, vainoharha, pirttihirmu, yksityisyys, internetin käyttö, valvonta, sähköposti, viestintä, teinit