Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Avuton autoilija, osa 35

Uusi auto hyytyy kakkosvaihteella. Vika löytyy ratin takaa.
Avuton autoilija, osa 35

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 64 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +815 (947 ääntä)
   Paha (hyvän vastakohta) Anni Tapa itsesi muualla, kuin moottoritiellä hupikuvia ottaessa. Terveisin perheellinen kanssa-autoilija

   Lainaa

  2. Tulos: +519 (581 ääntä)
   Anni, sä oot ihan vitun idiootti.

   Lainaa

  3. Tulos: +37 (179 ääntä)
   Mikä motari?

   Lainaa

  4. Tulos: +136 (166 ääntä)
   Onko tossa annin kuvassa poliisit tossa taustapeilissä?

   Lainaa

  5. Ettämitähän? 28.9.2017 3:09
   Tulos: +464 (474 ääntä)
   muulimaa: Onko tossa annin kuvassa poliisit tossa taustapeilissä?
   Toivottavasti.

   Lainaa

  6. Tulos: -79 (161 ääntä)
   No, mikä Mikan jutussa siis naurattaa? T: autoton ja kortiton tynnyrissä kasvanut

   Lainaa

  7. Tulos: +485 (531 ääntä)
   kootti666: No, mikä Mikan jutussa siis naurattaa? T: autoton ja kortiton tynnyrissä kasvanut
   Laitappa siihen tynnyriis kansi päälle ja lukkoon. Sitten kokeilet avata sitä lukkoa väärällä avaimella. Miten käy? Toimiiko?

   Lainaa

  8. King Arthur 28.9.2017 4:27
   Tulos: +496 (526 ääntä)
   Se tunne kun ajaa sataakahtakymppiä niin kovassa kaatosateessa että tuulilasinpyyhkijä menee vituralleen ja ottaa siinä sellaisen rauhallisen somepäivityshetken.

   Lainaa

  9. Tulos: +201 (207 ääntä)
   Mulle on käynyt samalla tavalla kuin Annille, en tosin alkanut ottelemaan kuvia, kun näkyvyys muutenkin nolla kauheessa kaatosateesaa motarilla ilman toimivia pyyhkijöitä. Siinähän kääntelee ja vääntelee niin paljon kun lystää, mutta kyllä sieltä pyyhkijöitten mekanismi on paskaksi pamahtanut.

   Lainaa

  10. Tulos: -119 (167 ääntä)
   Ymmärsinkö nyt oikein? Eli onko Suomessa ostettavissa auto jossa on nopeudenrajoitin? Mikä auto se on?

   Lainaa

  11. Ministeri Nieminen 28.9.2017 5:56
   Tulos: +58 (110 ääntä)
   Niin, Mikahan tosiaan myy kaukosäädintä, eikä Mika mielestäni millään tapaa anna ymmärtää, että kukaan olisi niin hullu, että edes kuvittelisi tuon teräosan sopivan johonkin muuhun autoon. Kaukosäädinosa (se musta, jossa on kaksi nappia) on oikeilla laitteilla ohjelmoitavissa. Mitään mokaa tuossa ei siis varsinaisesti ole. Ehkä Mika kuitenkin olisi voinut ilmaista asian hieman tarkemmin, jotta myös autoista mitään tietämättömät olisivat oivaltaneet asian laidan. Voi toki olla niinkin, että Mika itse asiassa viritti ansan, johon jo ainakin jokunen näyttää astuneen.

   Lainaa

  12. Tulos: +109 (119 ääntä)
   Ei kai tuo mikään motari ole?

   Lainaa

  13. Tulos: +78 (90 ääntä)
   Fiu: Ei kai tuo mikään motari ole?
   Ei ole motari, todennäköisesti tie 54. Tai no kai muuallakin voi olla tuollaiset hassut kaistaviivat missä on väli.

   Lainaa

  14. Tulos: -222 (390 ääntä)
   Jessus mitä dorkia! Luuletteko että Anni myös vauhdissa väänsi pyyhkijäänsä?? Ymmärtäkää että kaikki päivitykset eivät ole live lähetyksiä. Anni pysähtyi, yritti korjata sulkaa, ei onnistunut, teki päivityksen. Idiootit.

   Lainaa

  15. Tulos: +392 (406 ääntä)
   Satu: Jessus mitä dorkia! Luuletteko että Anni myös vauhdissa väänsi pyyhkijäänsä?? Ymmärtäkää että kaikki päivitykset eivät ole live lähetyksiä. Anni pysähtyi, yritti korjata sulkaa, ei onnistunut, teki päivityksen. Idiootit.
   Kun kuvaa katsoo enemmän kuin sekunnin niin huomaa että a) auto on lähellä keskiviivaa ja b) kierroslukumittari on abaut 2,5 tuhannen paikkeilla eli liikkeellä on.

   Lainaa

  16. Tulos: +144 (148 ääntä)
   teppo42: Ymmärsinkö nyt oikein? Eli onko Suomessa ostettavissa auto jossa on nopeudenrajoitin? Mikä auto se on?
   Useissa autoissa missä on vakionopeudensäädin, on myös nopeudenrajoitin.

   Lainaa

  17. hepomiesten tietotoimisto 28.9.2017 6:51
   Tulos: -117 (201 ääntä)
   Jappe: Kun kuvaa katsoo enemmän kuin sekunnin niin huomaa että a) auto on lähellä keskiviivaa ja b) kierroslukumittari on abaut 2,5 tuhannen paikkeilla eli liikkeellä on.
   Eiköhän tuo ole silti pysähtynyt sivuun sitä pyyhkijää oikoakseen ja kun oli sen vielä oikeaan asentoonkin saanut väännettyä. Ei sitä sisältä käsin yletä roplaamaan. Kuvan nyt on voinut ottaa räpsäistä ajaessa, mutta eiköhän toi päivitys ole kirjoitettu kotona ja lisätty sitten se kuva. Toki onpa Annilla voinut olla kyytiläinenkin, joka kuvan on napannut. Kaikkien päivityksien kuvat ei todellakaan ole samanaikaisia päivityksen tekemisen kanssa. Johan tuo tuossa kirjoittaa, että "olipa...". Se on mennyt aikamuoto. Kylläpä nyt on tuomareita.

   Lainaa

  18. Tulos: -81 (211 ääntä)
   Tuomio: Paha (hyvän vastakohta) Anni Tapa itsesi muualla, kuin moottoritiellä hupikuvia ottaessa. Terveisin perheellinen kanssa-autoilija
   Lapsi mainittu!! Muut totelkoon!!

   Lainaa

  19. Tulos: +59 (97 ääntä)
   Ihanaa että suomalaisilla aina tuo "muutama kirosana". Ei tätäkään olisi voinut asiallisesti hoitaa?

   Lainaa

  20. Tulos: +175 (187 ääntä)
   Satu: Jessus mitä dorkia! Luuletteko että Anni myös vauhdissa väänsi pyyhkijäänsä?? Ymmärtäkää että kaikki päivitykset eivät ole live lähetyksiä. Anni pysähtyi, yritti korjata sulkaa, ei onnistunut, teki päivityksen. Idiootit.
   Se vaan että Anni on keskellä kaistaa ja mittarissa näkyy kierroksia.

   Lainaa

  21. Tulos: -185 (225 ääntä)
   lapanen: Se vaan että Anni on keskellä kaistaa ja mittarissa näkyy kierroksia.
   Auto ei ole keskellä kaistaa, se sivupeilistä näkyvä auto on keskellä kaistaa. Mittarissa näkyy kierroksia vaikka auto seisoo paikoillaan ellei sitä ole sammutettu.

   Lainaa

  22. Tulos: +361 (367 ääntä)
   Kummallisen monilla ihmisillä on tuo ajatus, että jos jokin asia ei toimi, niin sitten pitää mennä huutamaan ja raivoamaan jollekulle. Omalla äidillänikin on sama. Jos vaikka Telian laskussa ilmenee jotain vikaa, niin hän sanoo jo kotona, että "huoh nyt pitää mennä huutamaan sinne myyntipisteelle". Sitten hän menee Telian myyntipisteelle ja huutaa. Se myyjäraukka, joka yrittää vain pysyä itse kasassa ja rauhallisena, korjaa ongelman, ja jälkeenpäin äiti puhuu tapauksesta jopa hieman ylpeillen, että "kyllä sitä joskus täytyy osata pysyä tiukkana". Miksi juuri se Telian myyntipiste on sellainen tilanne, joka vaatii tiukkuutta (=räyhäämistä)? Jos minulla tulee joku ongelma jonkun asian kanssa, niin etsin asiaa hoitavan henkilön ja sanon: "hyvää päivää, minulla on sellainen ongelma että kun teen x niin tapahtuu y, vaikka minun tietojeni mukaan tulisi tapahtua z. Teenkö jotain väärin vai onko tuotteessa jotain vikaa?" Kyllä minäkin saan ihan hyvää apua, vaikken räyhääkään, ja ystävällinen puhe on paljon mukavampaa auttajallenikin. Plussana se, että jos ongelma johtuukin jostain itse tekemästäni virheestä, niin sitten minun ei tarvitse jälkeenpäin hävetä sitä, miten olen se osaamaton ja ilkeä aasiakas, joka raivoaa kaupan henkilökunnalle, kun ei itse osaa jotain.

   Lainaa

  23. hyvä yritys mut.. 28.9.2017 8:23
   Tulos: +179 (195 ääntä)
   Tieto: Auto ei ole keskellä kaistaa, se sivupeilistä näkyvä auto on keskellä kaistaa. Mittarissa näkyy kierroksia vaikka auto seisoo paikoillaan ellei sitä ole sammutettu.
   Ei muuten ole kierroksia noin paljon tyhjäkäynnillä ja tuo auto on kyllä ihan ajokaistalla, sen näkee sokeakin. Jos ajelet normaalisti tuon viivan päällä tai toisella puolen, niin voisitko ystävällisesti alkaa käyttämään julkisia?

   Lainaa

  24. Tulos: +149 (159 ääntä)
   Tieto: Auto ei ole keskellä kaistaa, se sivupeilistä näkyvä auto on keskellä kaistaa. Mittarissa näkyy kierroksia vaikka auto seisoo paikoillaan ellei sitä ole sammutettu.
   Kovat on kierrokset tyhjäkäynnille vai polkiko Anni ilosta kaasupoljinta? Ja eipä tuo auto ole tienlaitaan pysähtynyt vaan ihan ajokaistalla ja menossa eteenpäin.

   Lainaa

  25. Tulos: +199 (209 ääntä)
   Tieto: Auto ei ole keskellä kaistaa, se sivupeilistä näkyvä auto on keskellä kaistaa. Mittarissa näkyy kierroksia vaikka auto seisoo paikoillaan ellei sitä ole sammutettu.
   A. Kannattaa huollattaa auto jos kierrokset on tyhjäkäynnillä melkein 2t B. Kannattaa siinä odotellessa käydä itse Specsaversilla tarkistuttamassa näkö jos tuo on oma käsitys siitä milloin auto on tienreunassa C. Melkoisen kova myräkkä käynyt kun auton ollessa paikoillaan vesipisaratkin virtaa ylöspäin tuulilasissa

   Lainaa

  26. Tulos: -70 (84 ääntä)
   Keke: Lapsi mainittu!! Muut totelkoon!!
   Missä kohtaa mainittiin lapsi?

   Lainaa

  27. Tulos: -12 (44 ääntä)
   teppo42: Ymmärsinkö nyt oikein? Eli onko Suomessa ostettavissa auto jossa on nopeudenrajoitin? Mikä auto se on?
   Oletkos ajanut millään uudemmalla kuin kantti-Ladalla... Monissa autoissa tuollainen löytyy. En ole kyllä kuullut että sitä kukaan käyttäisi muuten kuin vahingossa, eli aika turha ominaisuus.

   Lainaa

  28. Tulos: +80 (80 ääntä)
   Kala: Kummallisen monilla ihmisillä on tuo ajatus, että jos jokin asia ei toimi, niin sitten pitää mennä huutamaan ja raivoamaan jollekulle. Omalla äidillänikin on sama. Jos vaikka Telian laskussa ilmenee jotain vikaa, niin hän sanoo jo kotona, että “huoh nyt pitää mennä huutamaan sinne myyntipisteelle”. Sitten hän menee Telian myyntipisteelle ja huutaa. Se myyjäraukka, joka yrittää vain pysyä itse kasassa ja rauhallisena, korjaa ongelman, ja jälkeenpäin äiti puhuu tapauksesta jopa hieman ylpeillen, että “kyllä sitä joskus täytyy osata pysyä tiukkana”. Miksi juuri se Telian myyntipiste on sellainen tilanne, joka vaatii tiukkuutta (=räyhäämistä)? Jos minulla tulee joku ongelma jonkun asian kanssa, niin etsin asiaa hoitavan henkilön ja sanon: “hyvää päivää, minulla on sellainen ongelma että kun teen x niin tapahtuu y, vaikka minun tietojeni mukaan tulisi tapahtua z. Teenkö jotain väärin vai onko tuotteessa jotain vikaa?” Kyllä minäkin saan ihan hyvää apua, vaikken räyhääkään, ja ystävällinen puhe on paljon mukavampaa auttajallenikin. Plussana se, että jos ongelma johtuukin jostain itse tekemästäni virheestä, niin sitten minun ei tarvitse jälkeenpäin hävetä sitä, miten olen se osaamaton ja ilkeä aasiakas, joka raivoaa kaupan henkilökunnalle, kun ei itse osaa jotain.
   Monesti näissä se vika on ihan oma syy vielä mutta pitäähän se syntipukki löytyä muualta kuin itsestä niin helppo mennä huutamaan toiselle kuin itselle peilin eteen. Sitten on rinta pöyheänä kun on "uskaltanut" mennä sanomaan napakasti jollekkin. Katson heitä vain silmiä pyöritellen että ehkä he joskus älyää pöljyytensä :)

   Lainaa

  29. Frank Black 28.9.2017 9:49
   Tulos: +23 (35 ääntä)
   Sargee: Laitappa siihen tynnyriis kansi päälle ja lukkoon. Sitten kokeilet avata sitä lukkoa väärällä avaimella. Miten käy? Toimiiko?
   Ilmoituksessa ei myyty avainta, vaan kaukosäädintä. Joissakin avaimissa kaukosäädinosa on vaihdettavissa, jos tarvitsee esim. vain avain uusia tai toisin päin. En tiedä pitääkö avain ja kaukosäädin parittaa mutta kaukosäädin ja auto pitää, enkä tiedä onnistuuko käytetyn kaukosäätimen parittaminen avaimen/auton kanssa.

   Lainaa

  30. Tulos: -37 (69 ääntä)
   Tuomio: Paha (hyvän vastakohta) Anni Tapa itsesi muualla, kuin moottoritiellä hupikuvia ottaessa. Terveisin perheellinen kanssa-autoilija
   Jätäpäs jeesustelu minulle :)

   Lainaa

  31. Kalvo-sinappi 28.9.2017 11:05
   Tulos: -147 (161 ääntä)
   Lakakkaas sit vinkumasta. Anni on pysäksissä. Näkee noista maisemista, ettei o liikkuvast autosta otettu.

   Lainaa

  32. Tulos: +119 (139 ääntä)
   Se tunne kun ajat motarilla 120km/h ja vastaan ajaa Anni joka ottaa kuvia pyyhkimestään.

   Lainaa

  33. Tulos: -10 (22 ääntä)
   teppo42: Ymmärsinkö nyt oikein? Eli onko Suomessa ostettavissa auto jossa on nopeudenrajoitin? Mikä auto se on?
   Eihän tuo ole mikään uusi keksintö säädettävä nopeudenrajoitin. Mersuissa pystyy ihan viiksestä säätämään suurimman nopeuden ja sitten voi ajaa talla pohjassa eikä auto kulje lujempaa.
   teppo42: Ymmärsinkö nyt oikein? Eli onko Suomessa ostettavissa auto jossa on nopeudenrajoitin? Mikä auto se on?
   Esimerkiksi mersuissa pystyy ihan viiksestä säätämään sekä vakionopeuden että nopeudenrajottimen. Jos haluat ajella kaasu pohjassa joka paikkaan niin voit lukita jonkin nopeuden jota auto ei ylitä.

   Lainaa

  34. Tulos: +44 (70 ääntä)
   Mulla ei oo perhettä, eli saa ajaa päin
   Tuomio: Paha (hyvän vastakohta) Anni Tapa itsesi muualla, kuin moottoritiellä hupikuvia ottaessa. Terveisin perheellinen kanssa-autoilija

   Lainaa

  35. Tulos: +18 (24 ääntä)
   Anni, ei perkele!

   Lainaa

  36. Tulos: -124 (154 ääntä)
   Kukkahatut taas vauhdissa. Kyllä suoralla tiellä voi ottaa yhden kuvan tai puhua puhelimessa. Ja vauhdissa vesi valuu lasia pitkin niin jonkin matkaa näkee kyllä ajaa päivällä suoralla tiellä :D Se on sitten jo vähän eri asia jos sen päivityksen oikeasti naputtelee facebookkiin.

   Lainaa

  37. Tulos: +46 (64 ääntä)
   Marko: Mikä motari?
   Se on sellanen tasanen asia missä voi ajaa autolla lujaa.

   Lainaa

  38. Tulos: +61 (71 ääntä)
   Kalvo-sinappi: Lakakkaas sit vinkumasta. Anni on pysäksissä. Näkee noista maisemista, ettei o liikkuvast autosta otettu.
   Ethän ole tosissasi, ethän? Auto ei todellakaan oo pysähdyksissä ja jos olisikin niin pelottavampaa kuin 120:n vauhdissa otettu kuva olis se, et olis pysähtyny keskelle ajotietä.
   Kalvo-sinappi: Lakakkaas sit vinkumasta. Anni on pysäksissä. Näkee noista maisemista, ettei o liikkuvast autosta otettu.
   Et oo tosissasi, ethän? Auto ei selvästikään oo pysähdyksissä ja jos olisikin niin pelottavampaa kuin 120:n vauhdissa otettu kuva olis se, et on pysähtynyt keskelle ajotietä.

   Lainaa

  39. Tulos: -30 (36 ääntä)
   teppo42: Ymmärsinkö nyt oikein? Eli onko Suomessa ostettavissa auto jossa on nopeudenrajoitin? Mikä auto se on?
   Onko jostain vielä ostettavissa autoja jossa ei ole? Eikös kaikissa autoissa jo ole vakkarit, ja samalla tekniikalla (eli samaan hintaan) sitten rajoitin? En ole vielä ajanut 2000-luvulla valmistettua autoa, jossa näin ei olisi...

   Lainaa

  40. Epäpoliitikko 28.9.2017 16:48
   Tulos: +118 (128 ääntä)
   Kylläpä on spekulointia siitä, onko auto liikkeellä vai ei. Hämmentävää, että varsin monen mielestä auto saattaa olla paikallaan. 1) 1800 rpm. 2) nopeusmittarin neula ei näy alueella 0-n.63 km/h. 3) Sekä edessä että takana ajaa henkilöauto. 4) Auto on keskiviivan vieressä (kaistaviivakokeilu). Nopeusrajoitus lienee 80-100 km/h. Minua kiehtoo ihmisten tyhmyys. Ajattelen, että elän tavallaan samassa maailmassa, mutta näen sen niin erilaisena. Eri asia on, onko näkemäni ja kokemani maailma parempi tai kauniimpi - todennäköisesti ei.

   Lainaa

  41. Tulos: +22 (28 ääntä)
   Ohjeet: Ei ole motari, todennäköisesti tie 54. Tai no kai muuallakin voi olla tuollaiset hassut kaistaviivat missä on väli.
   Laitilan kohdalla kasitiellä ainakin on, varmaan muuallakin.
   wery: Se tunne kun ajat motarilla 120km/h ja vastaan ajaa Anni joka ottaa kuvia pyyhkimestään.
   No jos näin olisi (tuo kuvahan ei ole motarilta) niin tuskin edes sitä huomaisit, kun Anni olisi kaukana siellä keskialueen erottamalla vastakkaisen suunnan kaistoilla... PS. Kappas perhanaa, Annilla on ihan samanlainen Skoda kuin mullakin :) Kierrokset tyhjäkäynnillä noin 800, joten joko Anni on ottanut kuvan ajaessaan tai sitten pysähtynyt keskelle kaistaa jalka kaasupolkimella.

   Lainaa

  42. Omituinen höpöttäjä 28.9.2017 17:29
   Tulos: +75 (75 ääntä)
   Kala: Kummallisen monilla ihmisillä on tuo ajatus, että jos jokin asia ei toimi, niin sitten pitää mennä huutamaan ja raivoamaan jollekulle. Omalla äidillänikin on sama. Jos vaikka Telian laskussa ilmenee jotain vikaa, niin hän sanoo jo kotona, että “huoh nyt pitää mennä huutamaan sinne myyntipisteelle”. Sitten hän menee Telian myyntipisteelle ja huutaa. Se myyjäraukka, joka yrittää vain pysyä itse kasassa ja rauhallisena, korjaa ongelman, ja jälkeenpäin äiti puhuu tapauksesta jopa hieman ylpeillen, että “kyllä sitä joskus täytyy osata pysyä tiukkana”. Miksi juuri se Telian myyntipiste on sellainen tilanne, joka vaatii tiukkuutta (=räyhäämistä)? Jos minulla tulee joku ongelma jonkun asian kanssa, niin etsin asiaa hoitavan henkilön ja sanon: “hyvää päivää, minulla on sellainen ongelma että kun teen x niin tapahtuu y, vaikka minun tietojeni mukaan tulisi tapahtua z. Teenkö jotain väärin vai onko tuotteessa jotain vikaa?” Kyllä minäkin saan ihan hyvää apua, vaikken räyhääkään, ja ystävällinen puhe on paljon mukavampaa auttajallenikin. Plussana se, että jos ongelma johtuukin jostain itse tekemästäni virheestä, niin sitten minun ei tarvitse jälkeenpäin hävetä sitä, miten olen se osaamaton ja ilkeä aasiakas, joka raivoaa kaupan henkilökunnalle, kun ei itse osaa jotain.
   Tätä minäkään en tajua. Anoppi aikoinaan katsoi silmät pyöreinä, kun mies hoiti hänen puolestaan asiallisesti homman ja homma hoitui. Miehen kaksi siskoa olivat samasta asiasta huutaneet kumpikin, eikä asia ollut hoitunut. Moni huutaja luulee saavansa parempaa palvelua, mutta itsekin joskus aspan hommia tehneenä, kyllä se on päinvastoin. Kerran oli tilanne, että firmassani oli tehty iso moka ja tyyppi vain iloisena sanoi, sattuuhan sitä. Sen jälkeen olin vuosia ko. ihmisen yrityksen vakioasiakas, jos vain sen alan asiaa oli. Nyt asun eri paikkakunnalla.

   Lainaa

  43. Tulos: +12 (18 ääntä)
   jj: Oletkos ajanut millään uudemmalla kuin kantti-Ladalla… Monissa autoissa tuollainen löytyy. En ole kyllä kuullut että sitä kukaan käyttäisi muuten kuin vahingossa, eli aika turha ominaisuus.
   Mulla on ollut joskus vuosia sitten yksi auto jossa oli vakionopeudensäädin, ja tiedän siis että sellainen vehje voi autossa olla. En kuitenkaan koskaan ole kuullut että missään autossa olisi sellaista nappia jolla sen maksiminopeus rajoitettaisiin vaikkapa viiteen kymppiin. Sen olen kuullut että saksassa autot rajoitetaan tehtaalla niin että niiden maksiminopeus on sen jotain 250kmt, mutta ei sekään ole mikään nappi vaan se ohjelmoidaan jotenkin johonkin siellä tehtaalla eikä sitä saa normaalikeinoilla otettua pois.

   Lainaa

  44. Tulos: +23 (25 ääntä)
   tumis: Onko jostain vielä ostettavissa autoja jossa ei ole? Eikös kaikissa autoissa jo ole vakkarit, ja samalla tekniikalla (eli samaan hintaan) sitten rajoitin? En ole vielä ajanut 2000-luvulla valmistettua autoa, jossa näin ei olisi…
   Minulla on -05 Astra eikä siinä ole vakkaria saatika rajoitinta. Emännällä on -05 Laguna jossa on vakkari, mutta jos siinä on rajoitin niin siitä ei kumpikaan tiedä mitään.

   Lainaa

  45. Tulos: -24 (38 ääntä)
   Ehkä pitäisi vielä lisätä se kaikkein tärkein ihmettely; MIKSI IHMEESSÄ missään autossa olisi nopeudenrajoitin? Täysin älyvapaata. Millä tavalla tai missä tilanteessa sillä voisi olla mitään käyttöä?

   Lainaa

  46. Tulos: +2 (4 ääntä)
   teppo42: Mulla on ollut joskus vuosia sitten yksi auto jossa oli vakionopeudensäädin, ja tiedän siis että sellainen vehje voi autossa olla. En kuitenkaan koskaan ole kuullut että missään autossa olisi sellaista nappia jolla sen maksiminopeus rajoitettaisiin vaikkapa viiteen kymppiin. Sen olen kuullut että saksassa autot rajoitetaan tehtaalla niin että niiden maksiminopeus on sen jotain 250kmt, mutta ei sekään ole mikään nappi vaan se ohjelmoidaan jotenkin johonkin siellä tehtaalla eikä sitä saa normaalikeinoilla otettua pois.
   Ei kaikkia. Audit ja Bemarit rajoitetaan, mm. Porscheja ei :)

   Lainaa

  47. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Susanin tekstistä oli jotenkin vaikeaa saada selvää. Pari kertaa joutui lukemaan läpi, että meni asia perille.

   Lainaa

  48. Tulos: +4 (4 ääntä)
   teppo42: Minulla on -05 Astra eikä siinä ole vakkaria saatika rajoitinta. Emännällä on -05 Laguna jossa on vakkari, mutta jos siinä on rajoitin niin siitä ei kumpikaan tiedä mitään.
   Vaimolla -07 Citroën C3, josta tuommoinen rajoitin löytyy. Tosin en ole koskaan testannut toimiiko se

   Lainaa

  49. Tulos: +50 (64 ääntä)
   Että mä vihaan naisia jotka laittaa oman typeryytensä sukupuolen piikkiin.

   Lainaa

  50. Jalopuutoukka 28.9.2017 21:23
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   teppo42: Ymmärsinkö nyt oikein? Eli onko Suomessa ostettavissa auto jossa on nopeudenrajoitin? Mikä auto se on?
   Esimerkiksi Mersu

   Lainaa

  51. Tulos: +48 (50 ääntä)
   teppo42: Ehkä pitäisi vielä lisätä se kaikkein tärkein ihmettely; MIKSI IHMEESSÄ missään autossa olisi nopeudenrajoitin? Täysin älyvapaata. Millä tavalla tai missä tilanteessa sillä voisi olla mitään käyttöä?
   Mä napsautan nopeudenrajoittimen päälle taajama-alueella ajaessani. Eipähän tule ajettua ylinopeutta. Kutsun tätä toimintoa mopoautoefektiksi. :D

   Lainaa

  52. Tulos: +33 (33 ääntä)
   teppo42: Ehkä pitäisi vielä lisätä se kaikkein tärkein ihmettely; MIKSI IHMEESSÄ missään autossa olisi nopeudenrajoitin? Täysin älyvapaata. Millä tavalla tai missä tilanteessa sillä voisi olla mitään käyttöä?
   Itseasiassa kun ajattelen asiaa tarkemmin niin miksikäs ei. Minulla on tapana käyttää vakionopeudensäädintä melkein aina, erityisesti kun siirryn motarilta 50-alueelle, ettei nopeus nouse vahingossa yli kun kaasujalka painaa motarin jäljiltä. Säätimen ongelma kuitenkin taajama/kaupunkialueella on pysähdykset ja hiljentämiset, joutuu aina napsauttamaan säätimen uudelleen päälle. Voisin hyvin asettaa rajoittimen päälle vaikkapa 40-alueella, jolloin voin hiljentää,pysähtyä suojatielle ja sen jälkeen jatkaa tietäen, ettei nopeus pääse nousemaan yli sallitun. Ajan 2015 mallista fordia,pitänee tutustua ohjekirjaan, että löytyykö siitä rajoitin.

   Lainaa

  53. Tulos: -26 (32 ääntä)
   Dskf: Että mä vihaan naisia jotka laittaa oman typeryytensä sukupuolen piikkiin.
   Mitäs naisvihaa täällä harjoitetaan?

   Lainaa

  54. Tulos: +50 (58 ääntä)
   Anni, turhaan sä täällä käyt eri nimimerkeillä kiistämässä ettei auto ollut liikkeessä kun kuvan kaikki merkit todistaa sen, että auto liikkui. Mutta älä jatkossa enää napsi kuvia ajon aikana, joku päivä se voi viedä jonkun hengen!

   Lainaa

  55. Tulos: -1 (11 ääntä)
   Frank Black: Ilmoituksessa ei myyty avainta, vaan kaukosäädintä. Joissakin avaimissa kaukosäädinosa on vaihdettavissa, jos tarvitsee esim. vain avain uusia tai toisin päin. En tiedä pitääkö avain ja kaukosäädin parittaa mutta kaukosäädin ja auto pitää, enkä tiedä onnistuuko käytetyn kaukosäätimen parittaminen avaimen/auton kanssa.
   Niin... Tuon ikäisissä Nissaneissa vaan ei ole mitään erillistä kaukosäädintä kun ei ole avaimetonta käynnistystäkään, eli siinä etsittiin nimenomaan uutta avainta. Niissä autoissa joissa vielä on mekaaninen avain, vaikka se olisikin varustettu keskuslukituksen kaukoaäätimellä ja elektronisella käynnistyksen estolla, on virtalukossa ja ovien lukoissa myös ne mekaaniset haitat. Eli se avain pitää sarjoittaa aivan kuten kaikki muutkin avaimet.

   Lainaa

  56. Tulos: -14 (26 ääntä)
   Tieto: Auto ei ole keskellä kaistaa, se sivupeilistä näkyvä auto on keskellä kaistaa. Mittarissa näkyy kierroksia vaikka auto seisoo paikoillaan ellei sitä ole sammutettu.
   Jos sinun autosi näyttää kierrosmittarissa muuta kuin nollaa ollessaaan paikoillaan, niin suosittelen autokorjaamoa. Ei ole nimittäin millään tasolla normaalia.

   Lainaa

  57. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Ihihi: Jos sinun autosi näyttää kierrosmittarissa muuta kuin nollaa ollessaaan paikoillaan, niin suosittelen autokorjaamoa. Ei ole nimittäin millään tasolla normaalia.
   Kyllä minun autossani kierroslukumittari näyttää kierroksia silloin kun auto on kyllä paikoillaan eli ei liiku, mutta moottori käy tyhjäkäynnillä. Pidän sitä ihan normaalina.

   Lainaa

  58. Tulos: +34 (34 ääntä)
   teppo42: Ehkä pitäisi vielä lisätä se kaikkein tärkein ihmettely; MIKSI IHMEESSÄ missään autossa olisi nopeudenrajoitin? Täysin älyvapaata. Millä tavalla tai missä tilanteessa sillä voisi olla mitään käyttöä?
   No ensimmäinen käyttö mikä tulee mieleen on se, että sillä voidaan varmistua ettei vahingossakaan ajeta ylinopeutta. Miksi näin haluttaisiin tehdä niin siihen taas löytyy noin miljoona erilaista skenaariota, esim. -Maissa joissa on käytössä nk. 80 lätkä tai vastaava niin uusi kuljettaja (tai vaikkapa tämän ajoneuvon omistaja, esim. vanhemmat) voi varmistua ettei aja sallittua kovempaa. -Suomessa minkä tahansa yhdistelmän nopeusrajoitus on max 80, eli esim. peräkärryä vetäessä voi varmistua ettei ylitä sitä. -Henkilö joka ajaa päivittäin työmatkat moottoritietä voi asettaa sen 120, jolloin motarin voi ajella rauhassa talla pohjassa ilman että tulee vahingossakaan ajettua ylinopeutta sellaisissakaan tilanteissa joissa vakionopeudensäätimen käyttö ei ole mielekästä. -Työnantaja voi haluta varmistua, ettei firman autolla ajeta työajoja tiettyä nopeutta kovempaa. Esimerkiksi autoon, joka on jatkuvasti käytössä vain suljetulla tehdas- tai teollisuusalueella voisi asettaa vakioksi ko. alueen maksiminopeusrajoituksen, esimerkiksi 40. -Plus ne syyt mitä toiset ovat täällä jo esittäneet.

   Lainaa

  59. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Ministeri Nieminen: Niin, Mikahan tosiaan myy kaukosäädintä, eikä Mika mielestäni millään tapaa anna ymmärtää, että kukaan olisi niin hullu, että edes kuvittelisi tuon teräosan sopivan johonkin muuhun autoon. Kaukosäädinosa (se musta, jossa on kaksi nappia) on oikeilla laitteilla ohjelmoitavissa. Mitään mokaa tuossa ei siis varsinaisesti ole. Ehkä Mika kuitenkin olisi voinut ilmaista asian hieman tarkemmin, jotta myös autoista mitään tietämättömät olisivat oivaltaneet asian laidan. Voi toki olla niinkin, että Mika itse asiassa viritti ansan, johon jo ainakin jokunen näyttää astuneen.
   Eiköhän nyt kuitenkin olisi fiksumpaa käyttää sitä oikeaa avainta, tai vaihtaa siihen paristot, jos ei enää toimi?

   Lainaa

  60. Tulos: -7 (15 ääntä)
   teppo42: Ehkä pitäisi vielä lisätä se kaikkein tärkein ihmettely; MIKSI IHMEESSÄ missään autossa olisi nopeudenrajoitin? Täysin älyvapaata. Millä tavalla tai missä tilanteessa sillä voisi olla mitään käyttöä?
   Esim jos et halua ylittää suomen vammaisessa rikesakkokulttuurissa ylinopeuden rajaa missään olosuhteissa, niin voi olla fiksua laittaa ainakin se 120km/h max nopeus, jotta et ainakaan motarilla voi ajaa ylinopeutta kameraan.

   Lainaa

  61. surullinen 2.10.2017 3:03
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   En tiedä kumpi on surullusempi tapaus, tämä jutun sankari vai kaikki nämä kommentoijat jotka eivät tiedä mikä on vakionopeudensäätimessä oleva nopeusrajoitin.

   Lainaa

  62. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Jepjoo: Useissa autoissa missä on vakionopeudensäädin, on myös nopeudenrajoitin.
   On minullakin, mutta lähtee pois päältä kun sammuttaa auton.

   Lainaa

  63. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Tuomio: Paha (hyvän vastakohta) Anni Tapa itsesi muualla, kuin moottoritiellä hupikuvia ottaessa. Terveisin perheellinen kanssa-autoilija
   Anni ei aja kuvassa moottoritiellä. Kierrosluku on 1800, joten nopeus ei ole kun about 60 km/ vitosella ja vähemmän pienemmillä vaihteilla.

   Lainaa

  64. heimosenkeimo 17.3.2021 20:50
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   Tuomio: Paha (hyvän vastakohta) Anni Tapa itsesi muualla, kuin moottoritiellä hupikuvia ottaessa. Terveisin perheellinen kanssa-autoilija
   vitun idiootti, kierroslukumittarista näkee että ei aja läheskään 120kmh, jos vaihde on 5 nii vauhti on jotain 70-80kmh.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, autot, avaimet, tuulilasinpyyhkimet, nopeusrajoitin