Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 230

Kirpputori, jossa säännöt menevät terveen järjen edelle.
Kirpputorin löytöjä, osa 230

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 58 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1102 (1112 ääntä)
   Yv, av... yp, ap... nyt ruuvia löysemmälle!

   Lainaa

  2. Tulos: +809 (815 ääntä)
   Hörhöt eivät kuulu Jarmom arvomaailmaan. Toisessa mokassa taas kiteytyy loistavasti useiden facekirppisten järjetön perseily. Luulis, että riittää kun ilmottaa olevansa kiinnostunu, mutta ei. Pitää vääntää vaikeimman kautta. Joillaki taas liikaa valtaa.

   Lainaa

  3. Tulos: +408 (412 ääntä)
   On se vaan aina yhtä vaikeaa ostaa tai myydä fb kirppiksellä

   Lainaa

  4. kardemumma 21.9.2017 0:27
   Tulos: +411 (429 ääntä)
   Just tämmösten Virpien takia Suomikin vaan junnaa paikoillaan.

   Lainaa

  5. Tulos: -40 (136 ääntä)
   Adhd cp.

   Lainaa

  6. Tulos: +382 (392 ääntä)
   Mikä vitun av ensin, av on alustava varaus, että enpä tiiä otanko mutta varaan alustavasti. Jos ostaa tuotteen sillä mitä pyydetään ja sattuu ensimmäisenä kommentoimaan niin totta helvetissä voi laittaa yksäriä. YP:n pitäisi suudella Elinan jalkoja ja kiittää että viitsi laittaa edes ilmoituksen yv:stä koska sillekkään ei ollut mitään tarvetta tässä ketjussa.

   Lainaa

  7. Sami Kuupas 21.9.2017 0:45
   Tulos: +280 (292 ääntä)
   Älkää nyt viekö Virpin elämän ainoata sisältöä. Tai noh, ehkä myös naapurikyttäys kuuluu hänen arkeensa?

   Lainaa

  8. Tulos: +330 (338 ääntä)
   Olen aina ihmetellyt fb-kirppisten ylläpidon logiikkaa. Miksi pitää samantien puuttua kaikkiin rikkeisiin? Eikö homma toimisi paremmin, jos ylläpidon tehtävä olisi ratkoa riitoja, joista joku on heille ilmoittanut.

   Lainaa

  9. Av ja yv ja hoovee 21.9.2017 1:23
   Tulos: -61 (77 ääntä)
   Heihei Virpi! Haisee lähdöltä. Jos ei YYPEE ymmärrä sinua potkaista mäkeen, niin kannattaa lähtä itse..

   Lainaa

  10. Tulos: +127 (147 ääntä)
   Sääntöjen mukaan mennään!!! Eikä mitään hörhöilyä! Hörhöily ei kuulu myöskään fb-kirppareiden arvomaailmaan! Tottakai ensin av ja vasta sitten yv. Eiväthän kaikki edes tiedä minne se yv menee. :D

   Lainaa

  11. Tulos: +110 (124 ääntä)
   Noilla ylläpitäjillä on kyllä tylsä elämä

   Lainaa

  12. Tulos: +145 (157 ääntä)
   Facebookin kirppisten moderaattorit tuntuvat kaikki kadottaneen sen pienenkin hippusen todellisuutta. Varmaan nousee liikaa hattuun tuo Hitler-leikki, kun tosielämässä ollaan niin helvetin lammasta.

   Lainaa

  13. Tulos: +81 (83 ääntä)
   Aika monessa facebookkirppisryhmässä on samankaltaiset säännöt, ne on tullut käyttöön siitä kun joku rupeaa valittamaan kun tulee hintakilpailua tms jostain esineestä minkä kovasti haluaisi. Esimerkiksi A myy muumimukia facebookissa, B on jonossa ensimmäisenä mutta C tarjoaa yv:llä enemmän. B suuttuu tästä kun ei ole varaa maksaa enempää ja nostaa älämölön. Näitä tapauksia on aika usein esillä, eri asia sitten kannattaako niitä turhia sääntöjä luoda. Jotkut vaan ovat niin kovaäänisiä ja painostavia ruikuttajia niin ylläpitäjät antavat periksi, olen joissakin ryhmissä seurannut että ylläpitäjiä aletaan jopa ahdistelemaan ryhmässä käytyjen "epäreilujen" kauppojen vuoksi.

   Lainaa

  14. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Jarmo ei ole tainnut saanut ikinä ostettua mitään. Yv haalariin.

   Lainaa

  15. Omituinen höpöttäjä 21.9.2017 6:48
   Tulos: +159 (161 ääntä)
   Ja kun osoite on jo vaihdettu, niin miten tuo kauppa aiotaan jatkossa estää? Sakot vai vankeutta sääntöjen rikkomisesta?

   Lainaa

  16. Tulos: +45 (49 ääntä)
   Mister: On se vaan aina yhtä vaikeaa ostaa tai myydä fb kirppiksellä
   Eihän tässä ostaminen eikä myyminen olleet ongelma ...

   Lainaa

  17. Tulos: +48 (86 ääntä)
   Petkele: Adhd cp.
   Yritän miettiä, miten ylivilkkaus ja liikuntavamma liittyy aiheeseen mitenkään.

   Lainaa

  18. Tulos: +111 (121 ääntä)
   Jos yritän ostaa kaakaomukia oikealta kirppikseltä, pitääkö sielläkin huutaa ypapahdhavyv vai saako siitä vaan antaa rahaa ja lähteä sen kaakaomukin kanssa kaljalle?

   Lainaa

  19. Tulos: +135 (135 ääntä)
   Ai kauheeta, minä kun olen kaiken maailman aaveiden ja yyveiden sijaan kirjoittanut kiinnostavan myynti-ilmon alle heti vaan että "Ostan, laitan sulle viestiä". Nimimerkillä "Banneja odotellessa"

   Lainaa

  20. Vastarannan kiiski 21.9.2017 8:58
   Tulos: +60 (60 ääntä)
   Tuollla osaamisen tasolla Jarmolla riittää kiukuteltavaa vuorokauden ympäri.

   Lainaa

  21. Tulos: -42 (50 ääntä)
   Joku: Noilla ylläpitäjillä on kyllä tylsä elämä
   oisko parempi jos ryhmässä ei olis sääntöjä. Kaikki sais tehdä ihan mitä tahtovat ja silleen.

   Lainaa

  22. Tulos: +40 (46 ääntä)
   Tikru: Hörhöt eivät kuulu Jarmom arvomaailmaan. Toisessa mokassa taas kiteytyy loistavasti useiden facekirppisten järjetön perseily. Luulis, että riittää kun ilmottaa olevansa kiinnostunu, mutta ei. Pitää vääntää vaikeimman kautta. Joillaki taas liikaa valtaa.
   Mitään varauksia ei tarvita eikä tätä naurettavaa lyhennepelleilyä. Se ostaa joka ensiksi ehtii, sen kanssa neuvotellaan.

   Lainaa

  23. Tulos: +13 (27 ääntä)
   Tahidi: Olen aina ihmetellyt fb-kirppisten ylläpidon logiikkaa. Miksi pitää samantien puuttua kaikkiin rikkeisiin? Eikö homma toimisi paremmin, jos ylläpidon tehtävä olisi ratkoa riitoja, joista joku on heille ilmoittanut.
   Olen tullut päätellyt, että fb-kirppisten ylläpitäjien sisällä asuu pienenpieni natsi. Valta-asema (vaikka se onkin niin vähäpätöinen kuin fb-kirppiksen yp) saa kusen päähän ja natsin hereille.

   Lainaa

  24. Tulos: -12 (38 ääntä)
   Frisker: Yritän miettiä, miten ylivilkkaus ja liikuntavamma liittyy aiheeseen mitenkään.
   Lyhenneviidakon kautta ja siihen syyllistyvien käytöksestä loogisesti päätellen? Cp ei yleensä vaikuta henkisiin kykyihin, mutta joskus kyllä.

   Lainaa

  25. Hidasta menoa 21.9.2017 10:10
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Noi kirppariryhmät ovat omaa luokkaansa. Pitäiskö hommata muuta sisältöä elämään ku muumimukeja ja fb-ryhmien sääntöjä?

   Lainaa

  26. Tulos: +109 (117 ääntä)
   Jos jotain, niin koko "av" pitäisi kieltää. Tavaran voi joko varata tai olla varaamatta, tai ostaa saman tien. Miksi jostain _alustavasta_ varauksesta on tullut normi?

   Lainaa

  27. Tulos: +102 (110 ääntä)
   Kurppa: Ai kauheeta, minä kun olen kaiken maailman aaveiden ja yyveiden sijaan kirjoittanut kiinnostavan myynti-ilmon alle heti vaan että “Ostan, laitan sulle viestiä”. Nimimerkillä “Banneja odotellessa”
   Rohkeaa. Kerran annoin tuotteen henkilölle joka ensin ilmoitti haluavansa tuotteen, käyttäen sanaa "mulle". Joku mamma sitten alkoi ulista että en voi antaa hänelle koska ei sanonut "av" vaan "mulle". Vittu, eikö se tosiaan riitä että jollain sanalla ilmaisee haluavansa kyseisen tuotteen. Tuon jälkeen en olekaan sitten netissä myynyt, lahjoittanut, ostanut tai mitään muutakaan.

   Lainaa

  28. kiikiiconfused 21.9.2017 12:33
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Onneks meidän kirpulla ei ole noin tiukat säännöt...

   Lainaa

  29. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Jarmon kannattaa skipata sometus kokonaan.

   Lainaa

  30. Niinpä niin 21.9.2017 13:30
   Tulos: +15 (23 ääntä)
   Kakka: Rohkeaa. Kerran annoin tuotteen henkilölle joka ensin ilmoitti haluavansa tuotteen, käyttäen sanaa “mulle”. Joku mamma sitten alkoi ulista että en voi antaa hänelle koska ei sanonut “av” vaan “mulle”. Vittu, eikö se tosiaan riitä että jollain sanalla ilmaisee haluavansa kyseisen tuotteen. Tuon jälkeen en olekaan sitten netissä myynyt, lahjoittanut, ostanut tai mitään muutakaan.
   Joo etenkin kun nettimyynnissä(ainakin huonekaluissa) on aina sitä pelleilyä " tuun huomenna kahtomaan" ja sitten ei kuullukkaan mitään enää. En kyllä käsitä, että mihin noita perkeleen yp:tä edes tarvitaan. Luulisi ihmisten osaavan hoitaa asiat kahdestaan ilman välikäsiä.

   Lainaa

  31. Tulos: +67 (69 ääntä)
   Säännöt on kyllä ihan hyvä juttu tuodessaan selkeyttä asioihin, mutta aika ikävää on, kun niistä tulee itse tarkoitus. Eli jos täsmälleen saman asian saa toteutettua muutenkin, niin on jotenkin turhaa valittaa sääntöjen rikkomisesta. Tuossahan av:n korvasi se, että myyjä tuli sanomaan, että varattu. Siitä kaikki siis tajuaa missä mennään, vaikka kukaan ei sanonut av... Jos nuo olisi keskustelleet asiasta vain yv:llä eikä tonne kommentteihin olisi päivitetty tilannetta muidenkin tietoon, niin silloin aihetta huomautukseen olisi voinut ollakin.

   Lainaa

  32. Tulos: +35 (45 ääntä)
   Oon joskus pohtinut, että mahtaakohan Facebook-kirppisryhmän (tai minkä tahansa muun ryhmän) ylläpidon roolin noin vakavasti ottavat ihmiset mainita tämän luottamustehtävänsä esim. CV:ssään ja/tai työhakemuksessaan?

   Lainaa

  33. Tulos: +45 (47 ääntä)
   Siis Jarmo ei kuulu omaan arvomaailmaansa? Nyt on kyllä Jarmo-paralla aika paha ekstistentiaalinen kriisi käynnissä. Voimia!

   Lainaa

  34. Tulos: +47 (49 ääntä)
   Kakka: Rohkeaa. Kerran annoin tuotteen henkilölle joka ensin ilmoitti haluavansa tuotteen, käyttäen sanaa “mulle”. Joku mamma sitten alkoi ulista että en voi antaa hänelle koska ei sanonut “av” vaan “mulle”. Vittu, eikö se tosiaan riitä että jollain sanalla ilmaisee haluavansa kyseisen tuotteen. Tuon jälkeen en olekaan sitten netissä myynyt, lahjoittanut, ostanut tai mitään muutakaan.
   Joillain Tampereen kirppiksillä tuotteen saa ostaa vaan sanalla "varaan". Esim ostan, av, minulle tämä ja kaikki muut sanat ei oikeuta sua saamaan tuotetta. Samoin jos tuotteen on jo varannut joku ja haluat jonottaa siihen, niin pitää sanoa "varaan 2" jne :') Ihan naurettavaa pelleilyä.

   Lainaa

  35. Tulos: +25 (33 ääntä)
   Virpi se vaan vaihtaa väriä vaikka kina kesken

   Lainaa

  36. Kimi Jääpallo 21.9.2017 21:13
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   HV Virpit.

   Lainaa

  37. Lukijon Käyny /Vartia 21.9.2017 21:42
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Juuri tuollaisten täydellisten idioottien vuoksi en enää osta tai myy facen kirppiksissä yhtään mitään.

   Lainaa

  38. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Luulin, että se fb-kirppis-parodiavideo oli vain huulenheittoa, ettei kukaan ylläpitäjä oikeasti ryhdy "ensin av sitten yv" -natseiluun, mutta totuus on näköjään tarua ihmeellisempää. Absurdia.

   Lainaa

  39. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Krisse: Virpi se vaan vaihtaa väriä vaikka kina kesken
   Ryhmän ylläpidossa on kaksi Virpiä.

   Lainaa

  40. Tulos: +39 (39 ääntä)
   Facebook kyllä piilottaa ei-kavereilta tulevat viestit sen verran tehokkaasti, että ymmärrän kyllä hyvin, että niitä ei välttämättä kyllä ihan helpolla löydä jos ei ole aiemmin siihen puoleen tutustunut ja se saattaa hämmentää ja ärsyttää. Mutta ei siitä nyt ihan totaalisesti tarvisi seotakaan.

   Lainaa

  41. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Tässä jäi nyt eniten mietityttämään se, että kuka on Elisan mainitsema Elina?

   Lainaa

  42. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Av, yv ja Virpille vielä kaupan päälle hv.

   Lainaa

  43. Tulos: +18 (28 ääntä)
   Säännöttömäksi kirpputoriksi tuolla on aika tiukat säännöt =D Vai mitä se säännöttömyys tarkoittaneekaan.

   Lainaa

  44. Tulos: +20 (20 ääntä)
   utale: Säännöttömäksi kirpputoriksi tuolla on aika tiukat säännöt =D Vai mitä se säännöttömyys tarkoittaneekaan.
   Ei kun helkkari - minähän itse luin väärin =D =D =D =D

   Lainaa

  45. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Tahidi: Olen aina ihmetellyt fb-kirppisten ylläpidon logiikkaa. Miksi pitää samantien puuttua kaikkiin rikkeisiin? Eikö homma toimisi paremmin, jos ylläpidon tehtävä olisi ratkoa riitoja, joista joku on heille ilmoittanut.
   Katoppa ku silloin menee sisältö elämästä.

   Lainaa

  46. Tulos: -25 (33 ääntä)
   Säännöt joko on tai niitä ei ole. Menköön säännöistä rutisevat perustamaan omat säännöttömät kirpparinsa, kuka estää?

   Lainaa

  47. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Argh! Mä olisin ymmärtäny tilanteeseen puuttumisen, jos joku olisi kirjoittanut sääntöjen mukaan. Nyt tossa oli tasan yks ostaja, joten mikä ongelma? Vähän pelisilmää ylijumalat.

   Lainaa

  48. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Siis siellä on ihan oikeana sääntönä että on pakko kirjoittaa ensin "av" ja sitten "yv"? En olisi uskonut että kukaan voi olla noin pikkutarkka. Miksei voi vain kirjoittaa että "ostan tuon"?

   Lainaa

  49. Haudankaivaja 22.9.2017 21:40
   Tulos: -3 (27 ääntä)
   Tykkäsin jokin aika sitten provosoida näillä fb-kirppiksillä varailemalla tavaroita tyyliin "Otan!" "Varaan" tai "Ostan tän!" Ihan vaan siks että pääs seuraamaan näitä YV AV viisastelijoita. On meinaan niin ärsyttäviä paikkoja nämä varsinkin naisvaltaiset fb-kirppikset että hohhoijaa. Paljon mukavampaa mennä nettikirppikseen tai vaikka tori.fi ja soittaa suoraan myyjälle onko tuote vielä myynnissä, ja jos niin tehdä kaupat hakemalla se myyjän osoitteesta ja tinkaamalla sitten paikan päällä jos tarttee.

   Lainaa

  50. Tulos: +7 (29 ääntä)
   Haudankaivaja: Tykkäsin jokin aika sitten provosoida näillä fb-kirppiksillä varailemalla tavaroita tyyliin “Otan!” “Varaan” tai “Ostan tän!” Ihan vaan siks että pääs seuraamaan näitä YV AV viisastelijoita. On meinaan niin ärsyttäviä paikkoja nämä varsinkin naisvaltaiset fb-kirppikset että hohhoijaa. Paljon mukavampaa mennä nettikirppikseen tai vaikka tori.fi ja soittaa suoraan myyjälle onko tuote vielä myynnissä, ja jos niin tehdä kaupat hakemalla se myyjän osoitteesta ja tinkaamalla sitten paikan päällä jos tarttee.
   Katsopa uudelleen Jarmon käytöstä. Miehet pesevät helposti naiset sekopäisessä nettiriehumisessa koska vaan - myös fb-kirppiksellä. Miehet = hysteerisiä rageejia.

   Lainaa

  51. Tulos: +36 (36 ääntä)
   Miksi pitää tehdä alustava varaus jos jo tietää että haluaa ostaa? Kummallinen sääntö ja alustavat varaukset ovat muutenkin turhauttavia.

   Lainaa

  52. Tulos: -3 (15 ääntä)
   d: Aika monessa facebookkirppisryhmässä on samankaltaiset säännöt, ne on tullut käyttöön siitä kun joku rupeaa valittamaan kun tulee hintakilpailua tms jostain esineestä minkä kovasti haluaisi. Esimerkiksi A myy muumimukia facebookissa, B on jonossa ensimmäisenä mutta C tarjoaa yv:llä enemmän. B suuttuu tästä kun ei ole varaa maksaa enempää ja nostaa älämölön. Näitä tapauksia on aika usein esillä, eri asia sitten kannattaako niitä turhia sääntöjä luoda. Jotkut vaan ovat niin kovaäänisiä ja painostavia ruikuttajia niin ylläpitäjät antavat periksi, olen joissakin ryhmissä seurannut että ylläpitäjiä aletaan jopa ahdistelemaan ryhmässä käytyjen “epäreilujen” kauppojen vuoksi.
   Useimmilla kirppiksillä on pakko olla säännöt. Varsinkin naisten kirppiksillä, koska tappeluita saa aika hyvin aikaiseksi. varsinkin vaatekirppiksillä. Se myös helpottaa kun varaukset ym on pakko tehdä itse kuvaan selkeästi esim. ostan, minulle ym-> yv tyyliin ennen viestiä, koska kun tulee näitä huijauksia niin yp:den on helpompi auttaa ongelmissa. Eikä kukaan pääse naputtamaan nokkaansa sen jälkeen. =) Kyllä miesten pelikirppiksilläkin osataan huolella tapella. Pahemminkin välillä. :D

   Lainaa

  53. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Miksei tori.fi tai huuto.net riitä? Nuo ovat kaupankäyntialustoja jotka on varmennettu ja suhteellisen turvallisia käyttää. Facebookissa myyminen vaikuttaa yhtä hyvältä idealta kuin myyminen powerpointissa.

   Lainaa

  54. Ärsyyntynyt 26.9.2017 5:34
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Haudankaivaja: Tykkäsin jokin aika sitten provosoida näillä fb-kirppiksillä varailemalla tavaroita tyyliin “Otan!” “Varaan” tai “Ostan tän!” Ihan vaan siks että pääs seuraamaan näitä YV AV viisastelijoita. On meinaan niin ärsyttäviä paikkoja nämä varsinkin naisvaltaiset fb-kirppikset että hohhoijaa. Paljon mukavampaa mennä nettikirppikseen tai vaikka tori.fi ja soittaa suoraan myyjälle onko tuote vielä myynnissä, ja jos niin tehdä kaupat hakemalla se myyjän osoitteesta ja tinkaamalla sitten paikan päällä jos tarttee.
   Siis mitä hemmettiä? Kaikista eniten tori.fi palstalla vihaan just noita "tinkaajia" eli kun hinnasta ja noudosta on jo sovittu niin tyyppi ilmestyykin paikan päälle tinkaamaan ilman aikomustakaan maksaa sovittua hintaa?!?

   Lainaa

  55. Tulos: +11 (11 ääntä)
   hmm: Tässä jäi nyt eniten mietityttämään se, että kuka on Elisan mainitsema Elina?
   Tätä minäkin jäin ihmettelemään. Nythän näyttää siltä, että joku ulkopuolinen henkilö (Elina) olisi ostamassa tavaroita, ja myyjä ilmoittaa ensimmäisenä kommentoineelle (Iina), että tuotteet on jo varattu. Missä tapauksessa ylläpitäjien huomautuksetkin vaikuttaisivat järkevämmiltä. Jos taas myyjä on vain mennyt sekaisin nimissä ja on myymässä tuotteita ensimmäisenä (ja ilmeisesti ainoana?) kommentoineelle, niin mistä tässä sitten naristaan? No joo joo siitä että kirjoitti av:n sijaan yv, mutta jos jonossa ei ollut tästä tuohtuneita niin mitä väliä?

   Lainaa

  56. jukkapalmu 9.8.2020 19:00
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mua kiinnostais tietää miksi 1995- volvossa on EU- kilvet. En sano että olis mitään hämärää, mutta silti.

   Lainaa

  57. Mauton etana 9.8.2020 21:07
   Tulos: +1 (1 ääni)
   jukkapalmu: Mua kiinnostais tietää miksi 1995- volvossa on EU- kilvet. En sano että olis mitään hämärää, mutta silti.
   Vanhoihin autoihin saa myös EU-kilvet ja toisinpäin.
   Ilman EU-kilpiä tarvitaan erillinen kansallisuustunnus, jos autolla ajaa muissa EU-maissa. 

   Lainaa

  58. jukkapalmu 8.7.2021 16:29
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Miks noi lähti tohon YP:n vinkumiseen mukaan jos olivat jo yv:llä keskustelleet. Olisivat vaan haistattaneet paskan ja poistaneet ton julkaisun ja tehneet kaupat messengerin kautta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, auto, Volvo, kirpputori, kirppis, kirppari, yv, haalari, säännöt