Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ulkomaan euro

Raha on aina rahaa!
Ulkomaan euro

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 45 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1221 (1229 ääntä)
   Mut mä oon maksanu niistä rahaa niin siks ne käy.

   Lainaa

  2. Sami Kuupas 15.8.2017 0:44
   Tulos: -80 (294 ääntä)
   Taitaa mennä luonnossa maksamiseks..

   Lainaa

  3. Tulos: +1084 (1092 ääntä)
   Eikös tolla logiikalla pitäis pystyy maksaa sillä vessapaperilla, jossa on 100e seteleitä? "Mä oon maksanut tästä ja tässä lukee euro. Missä vika?"

   Lainaa

  4. Tulos: +364 (386 ääntä)
   Nyt keksinkin mitä antaa kolikoita keräävälle ystävälleni myöhäiseksi synttärilahjaksi.

   Lainaa

  5. Tulos: +481 (485 ääntä)
   "Niissä lukee euro joten niillä voi maksaa suomessa" ::D

   Lainaa

  6. Tulos: +631 (631 ääntä)
   Ei voi olla noin tyhmä, oikeasti. Sääli sitä kassaa, joka joutuu tuosta vielä Idan kanssa vääntämään...

   Lainaa

  7. Tulos: +363 (371 ääntä)
   Miten niin tämä peruna ei kelpaa maksuvälineeksi??? Tästä samasta kaupasta olen ostanut! Lawyered.

   Lainaa

  8. Bananaboat 15.8.2017 2:55
   Tulos: +374 (376 ääntä)
   Jos maksan tulostetusta 500e setelistä, niin silloinhan sillä voi maksaa kaupassakin?

   Lainaa

  9. Tulos: +382 (386 ääntä)
   Ida, voisin myydä sulle nipun taatusti aitoja (eli niissä lukee euro) 500 euron seteleitä edulliseen hintaan vain 250 euroa/seteli. Mieti, mikä mahtava säästö! Otathan yhteyttä.

   Lainaa

  10. tää on niin tätä 15.8.2017 4:29
   Tulos: +201 (201 ääntä)
   Bananaboat: Jos maksan tulostetusta 500e setelistä, niin silloinhan sillä voi maksaa kaupassakin?
   Nykyajan rahanpesua: Et sä voi ite käyttää niitä, mutta voit toki myydä ne eteenpäin, jolloin niistä tulee aitoja oikeita rahoja. Muista pyytää kuittia jotta voit todistaa, että olet ostanut setelit etkä painattanut itse~

   Lainaa

  11. Tulos: +69 (109 ääntä)
   Pöö: Ei voi olla noin tyhmä, oikeasti. Sääli sitä kassaa, joka joutuu tuosta vielä Idan kanssa vääntämään…
   Ei siinä mitään vääntämistä ole. Kassa tilaa vartijan paikalle, soittavat poliisin, ja Ida menee putkaan. Väärän rahan käyttö on vanhvasti rangaistavaa ja pelkästä hallussapidosta saattaa joutua vankilaan.

   Lainaa

  12. Tulos: +177 (185 ääntä)
   Etenkin kun noiden kolikoiden toisella puolella lukee "6 €uros". nää on niitä uusia kuuden euron kolikoita :)

   Lainaa

  13. Tulos: +137 (139 ääntä)
   Seuraavaksi saamme lukea täältä Idan tilitystä kuinka poliisi vei hänet kuulusteltavaksi väärennetyn rahan käytöstä maksuvälineenä. Törkeää, vaikka rahoissa lukee selkeästi "Euro".

   Lainaa

  14. Tulos: +109 (111 ääntä)
   ... Ei toi voi olla tosissaan, eihän? Luulisi, ettei ihmisten tyhmyys voi enää yllättää, but here we are.

   Lainaa

  15. Tulos: +175 (183 ääntä)
   Ollessani pikkukylän marketissa töissä aikoinaan, kauppan tuli teini joka tarjosi ostoksistaan muiden kolikoiden lomassa jotain ulkomaan kolikkoa eurona. Oli kyllä paljon euron kolikon näköinen mutta ei euro kuitenkaan. Kerroin tytölle että se ei ole euro ja hän oli ihan ihmeissään ja sanoi että sai sen vaihtorahana toisesta kaupasta. No mikäs siinä, tällasta sattuu. Mutta kun annoin kolikon takaisin ja pyysin sitten vielä euroa kauppasummaan meni likka ihan änkyräksi. "Mutta sain sen vaihtorahana!" "Joo, mutta se ei ole euro eikä siis kelpaa.." "Mutta sain sen toisesta kaupasta!!" "Ei se siltikään kelpaa." Minun olisi siis pitänyt ottaa se eurona koska eurona hänkin sen sai :D:D:D:D logiikka 5/5

   Lainaa

  16. Tulos: +80 (94 ääntä)
   Mitähän vittua nyt taas. Huolissaan saa olla ihmiskunnan kohtalosta. Näitä oman elämänsä iidoja löytyy huolestuttavan paljon. Täysin elämälle vieraita ihmisiä, jotka olettavat että: a) kaikki netistä luettu on totta, koska luin sen netistä b) tässä mun meiningissä ei voi olla mitään vialla koska olen sen ihan itse järkeillyt Ensin tämä juttu naurattaa, mutta kyllä sitten alkaa tulla väistämättä itku.

   Lainaa

  17. Tulos: +108 (110 ääntä)
   Kyllä minäkin maksoin monopolysta. Miten niin en voi niillä rahoilla maksaa?

   Lainaa

  18. Tulos: -61 (95 ääntä)
   Vain juutalainen saa painaa rahaa.

   Lainaa

  19. Tulos: -28 (74 ääntä)
   Tyhmä ämmä. Voitte yrittää kieltää sen faktan.

   Lainaa

  20. Tulos: +83 (91 ääntä)
   Siis tämähän on uusi "Suomi 100 vuotta" -juhlaraha. Vai miten te kuvittelette Suomen väkiluvun nousseen sadassa vuodessa 3,1 mijoonasta 5,5 miljoonaan? No just noin.

   Lainaa

  21. Toimistovosu 15.8.2017 13:55
   Tulos: -8 (16 ääntä)
   Paljonko laitetaan?
   Bananaboat: Jos maksan tulostetusta 500e setelistä, niin silloinhan sillä voi maksaa kaupassakin?

   Lainaa

  22. Tulos: +28 (42 ääntä)
   Eikö kukaan kiinnitä huomiota Ossin todella typerään hakusanaan?

   Lainaa

  23. Tulos: +89 (91 ääntä)
   bluh: Ollessani pikkukylän marketissa töissä aikoinaan, kauppan tuli teini joka tarjosi ostoksistaan muiden kolikoiden lomassa jotain ulkomaan kolikkoa eurona. Oli kyllä paljon euron kolikon näköinen mutta ei euro kuitenkaan. Kerroin tytölle että se ei ole euro ja hän oli ihan ihmeissään ja sanoi että sai sen vaihtorahana toisesta kaupasta. No mikäs siinä, tällasta sattuu. Mutta kun annoin kolikon takaisin ja pyysin sitten vielä euroa kauppasummaan meni likka ihan änkyräksi. “Mutta sain sen vaihtorahana!” “Joo, mutta se ei ole euro eikä siis kelpaa..” “Mutta sain sen toisesta kaupasta!!” “Ei se siltikään kelpaa.” Minun olisi siis pitänyt ottaa se eurona koska eurona hänkin sen sai :D:D:D:D logiikka 5/5
   Voin kyllä kertoa että itseäänkin on teininä, kun rahaa ei hirveästi ollut, pänninyt kun sain ihan kahden euron kolikolta näyttäneen "kahden euron kolikon" vaihtorahana kaupassa ja myöhemmin kun yritin jotain sillä kolikolla ostaa niin ilmoitettiin että ei ole 2e kolikko ja myyjän ele vielä päälle vihjasi että olisin tarkoituksellisesti yrittänyt väärällä rahalla maksaa, joten ymmärrän kyllä tytön harmituksen ihan yhtä hyvin kuin myyjänkin tilanteen että rahaa ei voi ottaa :)

   Lainaa

  24. Tulos: +36 (48 ääntä)
   Itsehän vielä marketissa työskennelleenä vastaan tuli pariskunta, jotka olivat ostaneet 5 euron juhlakolikon Postista. Tällä halusivat maksaa. Ja siis meidän kauppa ei niitä vastaanottanut, ei monikaan ota. Kauhea sota, huutaminen ja minun, jostain syystä varkaaksi haukkuminen. Olin myös ainut kassaesimies, niin ilta-aikaan jota paikalle saivat että mies päätti soittaa poliisit, koska minä olin huijannut, en ole kyllä varma miten ja miksi, mutta arvatkaa kuinka hauskaa oli yrittää häkeen kertoa, että asiakas halusi poliisit paikalle koska en vastaanottanut meillä kelpaamatonta maksuvälinettä :D Samainen ukko aukoi minulle päätä viikon päästä siviilissä kun satuttiin Alkon kassajonoon samaan aikaan. "Eikös teillä ainakin oteta vastaan, niin, paskaa porukkaa tuolla marketissa!" :DD

   Lainaa

  25. Neiti Knatterton 15.8.2017 17:51
   Tulos: -13 (31 ääntä)
   asdasd: Eikö kukaan kiinnitä huomiota Ossin todella typerään hakusanaan?
   Euro coin? Mitä sitten pitäisi käyttää?

   Lainaa

  26. Tulos: +34 (38 ääntä)
   Ttppii: Ei siinä mitään vääntämistä ole. Kassa tilaa vartijan paikalle, soittavat poliisin, ja Ida menee putkaan. Väärän rahan käyttö on vanhvasti rangaistavaa ja pelkästä hallussapidosta saattaa joutua vankilaan.
   Tuo raha on huumorimielessä tehty. Aika harmaata aluetta, mutta ei tuollaisesta tuomiota saa. Asenteesta riippuen poliisi saattaa takavarikoida ne, mutta siihen se jääkin. Osittain myös senkin takia että väärennökseksi niin tökerö, ettei voi olettaa että niillä pyrkisi maksamaan.

   Lainaa

  27. Tulos: +32 (42 ääntä)
   Neiti Knatterton: Euro coin? Mitä sitten pitäisi käyttää?
   euro coin storage, niin voisi jo löytyä sitä mitä sanoi etsineensä.

   Lainaa

  28. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Kiinnostaa että mitä posti Idalle tuo, kun se on aikaisempien mokien perusteella tuolla sivustolla aivan arpapeliä..

   Lainaa

  29. Tulos: -32 (46 ääntä)
   Kolikossa taitaa olla kotoutustilanne päällä.

   Lainaa

  30. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Wednesday: Kyllä minäkin maksoin monopolysta. Miten niin en voi niillä rahoilla maksaa?
   jos sulla on sama ongelma kun mulla, ja et käytäkkään euroversiota, vaan omistat esim. markka version

   Lainaa

  31. Meikäläiken 16.8.2017 15:51
   Tulos: -42 (58 ääntä)
   JOS TÄÄ EI POISTU NI POLIISILLE LÄHTEE KOSKA TÄÄ ON ILMAN MUN LUPAA LAITETTU!!!

   Lainaa

  32. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Pöö: Ei voi olla noin tyhmä, oikeasti. Sääli sitä kassaa, joka joutuu tuosta vielä Idan kanssa vääntämään…
   Nää on kyllä välillä järkkyä luettavaa. En tajua miten joku voi olla noin toope! Miten yleensäkään mahtaa ihan normi elämä sujua, jos äo on tuota luokkaa.

   Lainaa

  33. Onkos tässä 17.8.2017 0:35
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   Meikäläiken: JOS TÄÄ EI POISTU NI POLIISILLE LÄHTEE KOSKA TÄÄ ON ILMAN MUN LUPAA LAITETTU!!!
   Mitäpä meinasit poliisille sanoa?

   Lainaa

  34. Tulos: +44 (46 ääntä)
   bluh: Ollessani pikkukylän marketissa töissä aikoinaan, kauppan tuli teini joka tarjosi ostoksistaan muiden kolikoiden lomassa jotain ulkomaan kolikkoa eurona. Oli kyllä paljon euron kolikon näköinen mutta ei euro kuitenkaan. Kerroin tytölle että se ei ole euro ja hän oli ihan ihmeissään ja sanoi että sai sen vaihtorahana toisesta kaupasta. No mikäs siinä, tällasta sattuu. Mutta kun annoin kolikon takaisin ja pyysin sitten vielä euroa kauppasummaan meni likka ihan änkyräksi. “Mutta sain sen vaihtorahana!” “Joo, mutta se ei ole euro eikä siis kelpaa..” “Mutta sain sen toisesta kaupasta!!” “Ei se siltikään kelpaa.” Minun olisi siis pitänyt ottaa se eurona koska eurona hänkin sen sai :D:D:D:D logiikka 5/5
   Vähän asian vierestä, mutta tuli mieleen kassalta yksi case kun mummelilta palo käämit 50e setelin tarkastamisesta (ja siis raha oli aito). Ei kelvannut toteamus että kaikki 50e setelit tarkistetaan kun sen oli "pakko olla aito kun on sen pankista saanut". Ei mennyt edes jakeluun kun koitin selittää normaalikäytännöstä, ja vaikkei sillä merkitystä edes ole niin enhän minä tiedä mistä se seteli on peräisin. "PANKISTA! EI PANKISSA OLE VÄÄRÄÄ RAHAA!! JNE JNE" 5/5

   Lainaa

  35. Tulos: +19 (19 ääntä)
   bluh: Ollessani pikkukylän marketissa töissä aikoinaan, kauppan tuli teini joka tarjosi ostoksistaan muiden kolikoiden lomassa jotain ulkomaan kolikkoa eurona. Oli kyllä paljon euron kolikon näköinen mutta ei euro kuitenkaan. Kerroin tytölle että se ei ole euro ja hän oli ihan ihmeissään ja sanoi että sai sen vaihtorahana toisesta kaupasta. No mikäs siinä, tällasta sattuu. Mutta kun annoin kolikon takaisin ja pyysin sitten vielä euroa kauppasummaan meni likka ihan änkyräksi. “Mutta sain sen vaihtorahana!” “Joo, mutta se ei ole euro eikä siis kelpaa..” “Mutta sain sen toisesta kaupasta!!” “Ei se siltikään kelpaa.” Minun olisi siis pitänyt ottaa se eurona koska eurona hänkin sen sai :D:D:D:D logiikka 5/5
   Olisko kyseessä se joku turkin kolikko? Näyttää aivan kahden euron kolikolta. Saman kokoinen ja värinen. Sain ite sellasen kans vaihtorahana joskus. En tosin mennyt kenellekään kassatyöntekijälle sen jälkeen vänkättämään että tämän täytyy nyt kelvata :)

   Lainaa

  36. Onkos tässä 17.8.2017 14:10
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Vähän asian vierestä, mutta tuli mieleen kassalta yksi case kun mummelilta palo käämit 50e setelin tarkastamisesta (ja siis raha oli aito). Ei kelvannut toteamus että kaikki 50e setelit tarkistetaan kun sen oli “pakko olla aito kun on sen pankista saanut”. Ei mennyt edes jakeluun kun koitin selittää normaalikäytännöstä, ja vaikkei sillä merkitystä edes ole niin enhän minä tiedä mistä se seteli on peräisin. “PANKISTA! EI PANKISSA OLE VÄÄRÄÄ RAHAA!! JNE JNE” 5/5
   Nyt meiksin lähikauppa käyttää 20€ setelitkin tarkastusmasiinan läpi

   Lainaa

  37. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Wednesday: Kyllä minäkin maksoin monopolysta. Miten niin en voi niillä rahoilla maksaa?
   maksoitko varmasti, vai saitko lahjaksi?

   Lainaa

  38. Meikäläiken 17.8.2017 23:11
   Tulos: -28 (36 ääntä)
   Onkos tässä: Mitäpä meinasit poliisille sanoa?
   Siis tän laittamiseen ei ole mun lupaa kysytty joten se on laitettu tänne ilman asianomistajan eli mun lupaa.

   Lainaa

  39. Setä Tiramisu 20.8.2017 10:11
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Meikäläiken: Siis tän laittamiseen ei ole mun lupaa kysytty joten se on laitettu tänne ilman asianomistajan eli mun lupaa.
   En ole asiantuntija, mutta veikkaan, että Poliisi-Setä vastaa tuohon, että "Asia selvä. Kiitos ja näkemiin".

   Lainaa

  40. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Pöö: Ei voi olla noin tyhmä, oikeasti. Sääli sitä kassaa, joka joutuu tuosta vielä Idan kanssa vääntämään…
   Mitäs siitä alkaa säätämään. Soittaa heti poliisin paikkalle väärän rahan levittämisestä. Ei muistaakseni olekkaan ihan pieni rikos.

   Lainaa

  41. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Ei kai täällä mikään oikeasti totta ole? Ei kai...., eihän... :-|

   Lainaa

  42. Tulos: +5 (5 ääntä)
   kai siitä paperistaki on maksettu jolle se 500e on tulostettu :D

   Lainaa

  43. ApinaKapina 19.9.2017 16:47
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Wednesday: Kyllä minäkin maksoin monopolysta. Miten niin en voi niillä rahoilla maksaa?
   Hö. Ei niissä lue "euro"??

   Lainaa

  44. Korvamerkitty orja 23.11.2021 13:25
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Pistin kolikot tilaukseen. Sitä voi kumppanin kanssa vetää kumpikin hatusta muutaman kolikon. Sitten katsoa kolikkoa heittämällä mitä tehdään, jos tulee Klaava, niin sitä ei tehdä. Toivotaan edes yhtä kruunaa. Ja jos kaikki klaavoja, niin meni kä.. eiku television katsomiSEKSI.

   Lainaa

  45. Meluisa aprikoosi 24.2.2023 11:13
   Tulos: +1 (1 ääni)
   jotenkin oudolla tavalla mua oon aina aidosti kiinnostanut miten tämmösten Idojen mailmankuva muodostuu. kun niillä tuntuu kaikesta olevan joku oma, outo, yksinkertainen mutta hämmentävän vahva näkemys. Isoin syy taitaa olla se, että kun ovat jonkin käsityksen muodostaneet, niin heillä ei ole kykyä kyseenalaistaa omaa näkemystä. eivät tunnista omaa subjektiivisuutta ja näin alkeellistakaan kykyä tai edes pyrkimystä objektiivisuuteen ei ole. Siksi käsitys monesta asiasta jää 5-vuotiaan tasolle kun silloin on muodostettu ensimmäinen käsitys jostain asiasta ja kun se on muodostettu, sitä ei enää pysty muuttamaan. Muuten oma maailmankuva järkkyy liikaa. Tämä tietenkin vain yksi kärjistetty esimerkki mutta pohjimmiltaan varmaan yksi pääsyy, että omaa käsitystä ei osata kyseenalaistaa, mikä vaikeuttaa oppimista valtavasti. Jäävät siis jumiin dunning-krugerin ilmiötä havainnollistavan käyrän alkupäähän.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, kolikko, euro, raha, kassa, kauppa, kaupassa, feikki