Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Tule hyvä kakku

Näytti erilaiselta Pinterestissä...
Tule hyvä kakku

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 81 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Kardemumma 31.8.2017 1:13
      Tulos: +1031 (1055 ääntä)
      Voi helvetti vieköön, Jasmin...

      Lainaa

    2. Tulos: +728 (750 ääntä)
      Kyseenalaistan vain tuon ilmiselvästi pilvessä olevan Elsan.

      Lainaa

    3. Tulos: +315 (361 ääntä)
      Jasmin, sinä typerä ihminen

      Lainaa

    4. Mr. Ällö 31.8.2017 1:17
      Tulos: +370 (714 ääntä)
      Vihaan vegaaneja lähinnä siksi, että he eivät himoitse lihaa eivätkä syö munaa. Nam nam.

      Lainaa

    5. Tulos: +509 (525 ääntä)
      Koko väärinkäsitys ylipäätään alkoi siitä kun Jasmin pamahti paikalle jauhamaan symbolisista veripisaroistaan. Enkä kyllä vieläkään varmaan käsittänyt koko juttua oikein, mutta antaa olla.

      Lainaa

    6. Tulos: +447 (461 ääntä)
      "Joo mut se on tosi hieno kakku" Ei oikein tuo kommentti lopuks pelasta enää tossa tilanteessa.

      Lainaa

    7. Tulos: +303 (423 ääntä)
      Kunnon telaketju-vegaaneilla on pettämätön kyky kääntää kaikki aiheet eläinten huonoon kohteluun

      Lainaa

    8. Tulos: +364 (380 ääntä)
      Elsalla ollu astetta rankempi viikonloppu. Jasmin ota lääkkees.

      Lainaa

    9. Tulos: +96 (148 ääntä)
      Jasmin!!!LÄÄKKEET!!!!!!!!!!!!! Joo, vanha juttu toi lääkkeet mut ei o kyllä kaikki ihan kohdillaan hänellä,ei.

      Lainaa

    10. Murmelikuningas 31.8.2017 2:52
      Tulos: +274 (292 ääntä)
      Elsassa on vähän Tuksun näköä.

      Lainaa

    11. Tulos: +385 (391 ääntä)
      Elsan mekkohan on ihan hieno, sääli naamaa. Jasminista en tajua mitään, jos hän tahtoi kritisoida eläintuotteiden käyttöä olisi ollut selkeämpää mennä vaan suoraan siihen ilman noita outoja "kuvannolliset veripisarat" -löpinöitä (ei niin että toisen kakkustatus nyt muutenkaan olisi oikea paikka ruokavalioväittelylle).

      Lainaa

    12. Tulos: +298 (340 ääntä)
      Lehmähän murhataan, jotta saadaan aikaan kakku. Kuuluu rituaaliin.

      Lainaa

    13. Piiperipaaperi 31.8.2017 4:23
      Tulos: -13 (159 ääntä)
      texmex: Lehmähän murhataan, jotta saadaan aikaan kakku. Kuuluu rituaaliin.
      Ja kakkuhan ei ole tässä kakkua vaan lihaviipaleet, välissä on verihyhmää ja sorkanpaloja. Oikeesti, ei kakun takia ole mitään eläimiä tapettu!

      Lainaa

    14. hepomiesten tietotoimisto 31.8.2017 5:54
      Tulos: +289 (303 ääntä)
      Elsa-kakku on vaatinut aikaa, tekniikkaa ja vaivaa, joten on tosi sääli kun silmät eivät onnistuneet. Tuollainen yksityiskohta on todella haastava saada onnistumaan - varsinkin kun kaiken materiaalin ja värin tulee olla syötäväksi soveltuvaa. Kakku on silti tosi upea. Elsakin on silmistään huolimatta tunnistettava, joten toivottavasti tekijä ei vain itse ajattele nyt kakun olevan mikään moka, vaikka se feissarimokissa onkin. Tommosissa vaativissa yksityiskohdissa kehittyy, mitä enemmän tekee :)

      Lainaa

    15. Omituinen höpöttäjä 31.8.2017 6:34
      Tulos: +76 (98 ääntä)
      Piiperipaaperi: Ja kakkuhan ei ole tässä kakkua vaan lihaviipaleet, välissä on verihyhmää ja sorkanpaloja. Oikeesti, ei kakun takia ole mitään eläimiä tapettu!
      Entä jos on? Vatuissa voi olla matoja ja ehkä ne on otettu pois ja tapettu. Tai sitten vain kuivattu tuossa tapauksessa. (Älkää ottako tätä tosissanne, vaikka olenkin oikeassa, eilen juuri poimin muutaman litran vattuja ja seassa olleet madot joutuivat kyllä tapetuiksi, valitan).

      Lainaa

    16. Tulos: +142 (230 ääntä)
      Piiperipaaperi: Oikeesti, ei kakun takia ole mitään eläimiä tapettu!
      Kritiikki taitaa koskea maitotuotteiden käyttöä, sillä tosiaan lihaa tuossa kakussa tuskin on. Maitotuotteiden vuoksi urosvasikat viedään teuraaksi, jotta emän maito voidaan käyttää lapsen ruokinnan sijaan ihmisille myytäväksi. Tyttöset pääsevät usein kasvamaan, jotta he voisivat täyttää emänsä roolin tulevaisuudessa, mutta kaikki vasikat erotetaan joka tapauksessa aikaisin jotta ne eivät joisi liikaa maitoa, vaan enemmän voidaan viedä taas ihmisille. Ja maitolehmät eivät pääse nauttimaan eläkepäivistä, vaan myös ne teurastetaan nuorena. Maitoteollisuus johtaa siis myös lihateollisuuteen.

      Lainaa

    17. Tulos: +105 (109 ääntä)
      Siili ei voi hyvin

      Lainaa

    18. Tulos: +175 (195 ääntä)
      Jasmin. Sun kaltaisten takia normaalitkin vegaanit saa kärsiä ennakkoluuloista. Hiton hullua meininkiä.

      Lainaa

    19. Tulos: +5 (37 ääntä)
      Voi Jasmin - ne lääkkeet PITÄISI muistaa ottaa...

      Lainaa

    20. Tulos: +75 (103 ääntä)
      Niin: Kritiikki taitaa koskea maitotuotteiden käyttöä, sillä tosiaan lihaa tuossa kakussa tuskin on. Maitotuotteiden vuoksi urosvasikat viedään teuraaksi, jotta emän maito voidaan käyttää lapsen ruokinnan sijaan ihmisille myytäväksi. Tyttöset pääsevät usein kasvamaan, jotta he voisivat täyttää emänsä roolin tulevaisuudessa, mutta kaikki vasikat erotetaan joka tapauksessa aikaisin jotta ne eivät joisi liikaa maitoa, vaan enemmän voidaan viedä taas ihmisille. Ja maitolehmät eivät pääse nauttimaan eläkepäivistä, vaan myös ne teurastetaan nuorena. Maitoteollisuus johtaa siis myös lihateollisuuteen.
      Maalaisena sana urosvasikka satutti vähäsen. Se on sonnivasikka. Ja vasikat erotetaan heti syntyessään eli ne eivät saa maitoa ollenkaan. Muuten aikalailla oikein.

      Lainaa

    21. Tulos: +117 (135 ääntä)
      Niin: Kritiikki taitaa koskea maitotuotteiden käyttöä, sillä tosiaan lihaa tuossa kakussa tuskin on. Maitotuotteiden vuoksi urosvasikat viedään teuraaksi, jotta emän maito voidaan käyttää lapsen ruokinnan sijaan ihmisille myytäväksi. Tyttöset pääsevät usein kasvamaan, jotta he voisivat täyttää emänsä roolin tulevaisuudessa, mutta kaikki vasikat erotetaan joka tapauksessa aikaisin jotta ne eivät joisi liikaa maitoa, vaan enemmän voidaan viedä taas ihmisille. Ja maitolehmät eivät pääse nauttimaan eläkepäivistä, vaan myös ne teurastetaan nuorena. Maitoteollisuus johtaa siis myös lihateollisuuteen.
      No näinkin. Nykyään vaan saa tehtyä kyllä niin hyviä vegaanisiakin kakkuja että tuosta ei voi edes päätellä missä kohtaa se nyt tällä julmuusasteikolla on, ei kannata olettaa... ja tuolla saarnausasenteella ei tietty muutenkaan saavuta mitään.

      Lainaa

    22. Tulos: -45 (173 ääntä)
      Olisi ollut kiva nähdä tämä Jasminin päättymätön saarna, jos se tosiaan oli päättymätön. Ja on aina yhtä ihanaa nähdä kuinka eläintuotteita käyttävät puolustelevat tapojaan vain omalla naiiviudellaan, tietämättömyydellään ja välinpitämöttömyydellään. Kuten aikaisempi kommentoijakin sanoi, kulkee maitoteollisuus käsi kädessä lihateollisuuden kanssa. Ainiin, eläinten hyväksikäyttö onkin ok niin kauan kunhan kyseessä ei ole koira, kissa tai joku tosi tosi tosi söpö elukka. Unohdan aina tämän logiikan.

      Lainaa

    23. Esa Lindqvist 31.8.2017 8:19
      Tulos: +44 (58 ääntä)
      Mitkä hiton veripisarat?

      Lainaa

    24. Tulos: -71 (201 ääntä)
      mellow: Jasmin. Sun kaltaisten takia normaalitkin vegaanit saa kärsiä ennakkoluuloista. Hiton hullua meininkiä.
      Normaali vegaani on vähän kuin rehellinen mustalainen. Keksitty juttu.

      Lainaa

    25. Tulos: +64 (104 ääntä)
      Hetken aikaa mietin, oliko Annin ystävä valmistunut teurastajaksi tai koe-eläimiä käyttäväksi tutkijaksi, mikä harmitti Jasminia. Mutta kakku oli kyllä tosi hieno. Pitää ottaa mallia, kun seuraavan kerran teen kakun. Silloin taas marssitetaan lauma lehmiä uhrattavaksi.

      Lainaa

    26. Tulos: -59 (95 ääntä)
      pulla: Olisi ollut kiva nähdä tämä Jasminin päättymätön saarna, jos se tosiaan oli päättymätön. Ja on aina yhtä ihanaa nähdä kuinka eläintuotteita käyttävät puolustelevat tapojaan vain omalla naiiviudellaan, tietämättömyydellään ja välinpitämöttömyydellään. Kuten aikaisempi kommentoijakin sanoi, kulkee maitoteollisuus käsi kädessä lihateollisuuden kanssa. Ainiin, eläinten hyväksikäyttö onkin ok niin kauan kunhan kyseessä ei ole koira, kissa tai joku tosi tosi tosi söpö elukka. Unohdan aina tämän logiikan.
      Eläinten hyväksikäyttö on *aina* OK.

      Lainaa

    27. Tulos: +73 (99 ääntä)
      Njäh: Ja vasikat erotetaan heti syntyessään eli ne eivät saa maitoa ollenkaan. Muuten aikalailla oikein.
      Navetasta riippuen vasikka saatetaan jättää muutamaksi tunniksi emänsä seuraan, jotta se saisi ihan itse juoda ensimmäiset ternimaitonsa ennen emästä erottamista. Joillain tiloilla myös juotetaan vasikoille ihan oikeaa maitoa korvikkeen sijasta. Lypsylehmät kun vain on jalostettu tuottamaan niin paljon maitoa, ettei se vasikka edes jaksaisi itse juoda kaikkea.

      Lainaa

    28. Tulos: -7 (129 ääntä)
      Siis millainen tämä maailma oikein on, kun jostain kakusta saadaan vedettyä tälläinen ihmeellinen eläinmurhakeskustelu? Ja täällä kommentointiosiossa Jasminin kaltaiset hörhövegaanit jatkavat tätä idiotismia. Eikö siitä kakusta vaan voisi antaa ihmisten nauttia? Kakku on hyvää.

      Lainaa

    29. Tulos: -17 (73 ääntä)
      Sen verran on lisättävä, että kakussa saattaa olla kuvaannollisesti "verta" jos on liivatetta käytetty. Perustelematta alkuperäistä keskustelua sen enempää.

      Lainaa

    30. Tulos: +95 (111 ääntä)
      Eihän tuosta kakusta edes näe onko siinä käytetty tissimaitoa vai kasvimaitoa?

      Lainaa

    31. Tulos: +55 (71 ääntä)
      Luulen, että Elsa ja Jasmin ovat ottaneet samaa ainetta.

      Lainaa

    32. Tulos: +70 (92 ääntä)
      Mistä Jasmin edes välittömästi oletti että on maidosta tehty kun ei edes kysynyt vaan alkoi eläinmurhista paasaamaan välittömästi? Huoh näitä joitakin vegaaneja, melkein vertaisin kiihko uskovaisiin välittömillä paasauksillaan jotka alkaa kuulostaa siltä että on tosiaan lääkkeet jääny purkkiin pölyttymään.

      Lainaa

    33. Tulos: +27 (43 ääntä)
      Ihme kun Jasmin ei ruennu paasaamaan kanamunista.Luulen,että tohon kakkuun on käytetty kanamunia.

      Lainaa

    34. Tulos: +34 (42 ääntä)
      Plop: Kyseenalaistan vain tuon ilmiselvästi pilvessä olevan Elsan.
      ennemminkin hapoissa. pilvessä silmät on hyvin viiruina,ei lautasina

      Lainaa

    35. It's a deal 31.8.2017 10:46
      Tulos: +44 (48 ääntä)
      Njäh: Maalaisena sana urosvasikka satutti vähäsen. Se on sonnivasikka. Ja vasikat erotetaan heti syntyessään eli ne eivät saa maitoa ollenkaan. Muuten aikalailla oikein.
      Paljonko maalaista satutti "lehmänvasa"?

      Lainaa

    36. Tulos: +11 (51 ääntä)
      Vegaanien maine kohenee entisestään.

      Lainaa

    37. Tulos: +35 (61 ääntä)
      Anni on tehnyt kauneimman kakun, jonka olen ikinä nähnyt, ja tällainen show :(

      Lainaa

    38. Tulos: +41 (63 ääntä)
      Mii: Navetasta riippuen vasikka saatetaan jättää muutamaksi tunniksi emänsä seuraan, jotta se saisi ihan itse juoda ensimmäiset ternimaitonsa ennen emästä erottamista. Joillain tiloilla myös juotetaan vasikoille ihan oikeaa maitoa korvikkeen sijasta. Lypsylehmät kun vain on jalostettu tuottamaan niin paljon maitoa, ettei se vasikka edes jaksaisi itse juoda kaikkea.
      Luomutuotannossa vasikka erotetaan emostaan hieman myöhemmin. Tosin todellisuudessa tämä on vielä tuskallisempaa vasikalle ja emolle, jotka ovat jo ehtineet kiintyä toisiinsa. Kuluttajan korvaan se kuitenkin kuulostaa kivalta, joten mikäs siinä. Totta, lypsylehmät on jalostettu tuottamaan niin paljon maitoa, että niiden utareet usein tulehtuvat ja sorkat pettävät.

      Lainaa

    39. Kikki Hiiri 31.8.2017 12:09
      Tulos: -15 (37 ääntä)
      Voitasko Jamsminin kataiset hoitoa kaipaavat yksilöt lähettä vaikka Ruotsiin?

      Lainaa

    40. Tulos: +16 (38 ääntä)
      pulla: Olisi ollut kiva nähdä tämä Jasminin päättymätön saarna, jos se tosiaan oli päättymätön. Ja on aina yhtä ihanaa nähdä kuinka eläintuotteita käyttävät puolustelevat tapojaan vain omalla naiiviudellaan, tietämättömyydellään ja välinpitämöttömyydellään. Kuten aikaisempi kommentoijakin sanoi, kulkee maitoteollisuus käsi kädessä lihateollisuuden kanssa. Ainiin, eläinten hyväksikäyttö onkin ok niin kauan kunhan kyseessä ei ole koira, kissa tai joku tosi tosi tosi söpö elukka. Unohdan aina tämän logiikan.
      Käsittääkseni myös esim. koiran pitäminen lemmikkinä on eläinten hyväksikäyttöä. Jotkut eivät jaksa kuunnella "käännytystä" tai eivät halua keskustella asiasta oman kakkupäivityksen alla niin tekemällä selväksi ettei asia pätkääkään kiinnosta saattaa saada toisen lopettamaan paasaamisen. Ps. Meikä on vissiin vähän ulkona maailman menosta kun ensimmäisten Elsa-kommenttien jälkeen yritin löytää keskusteluista Elsa nimistä henkilöä.

      Lainaa

    41. Tulos: +21 (39 ääntä)
      Loukkaannun vaikka väkisin.

      Lainaa

    42. Tulos: +13 (79 ääntä)
      pulla: Olisi ollut kiva nähdä tämä Jasminin päättymätön saarna, jos se tosiaan oli päättymätön. Ja on aina yhtä ihanaa nähdä kuinka eläintuotteita käyttävät puolustelevat tapojaan vain omalla naiiviudellaan, tietämättömyydellään ja välinpitämöttömyydellään. Kuten aikaisempi kommentoijakin sanoi, kulkee maitoteollisuus käsi kädessä lihateollisuuden kanssa. Ainiin, eläinten hyväksikäyttö onkin ok niin kauan kunhan kyseessä ei ole koira, kissa tai joku tosi tosi tosi söpö elukka. Unohdan aina tämän logiikan.
      Miksi ruoan syömistä pitää puolustella jollain? Sehän on maailman luonnollisin asia. Ruoan valmistuksesta voi olla mitä mieltä haluaa, mutta ihmisten syyllistäminen syömisestä on minusta silti aina väärin. Yhtä hyvin voisit tuomita ihmisen, koska hän käy vessassa. Siinähän kuluu vettä ja paperia ja vaikka mitä. Kunnioitan vegaaneja ja kasvissyöjiä, mutta odotan myös heiltä kunnioitusta. Kaikilta sitä ei meinaa löytyä.

      Lainaa

    43. tyylinsäkullakin 31.8.2017 15:54
      Tulos: +54 (68 ääntä)
      Itsekin mieluummin vältän eläinperäisten tuotteiden käyttöä jahka siihen voin vaikuttaa... mutta kyllä tiettyä tilannetajua odotan myös vegaaneilta. Vielä en ole kokenut "moraalisista syistä johtuvaa velvollisuutta" mennä nillittämään toisten kakkupäivityksiin ja pilaamaan toisen juhlatunnelmaa :'D

      Lainaa

    44. tyylinsäkullakin 31.8.2017 15:54
      Tulos: +7 (27 ääntä)
      Litton: Loukkaannun vaikka väkisin.
      Paras kommentti ikinä xD

      Lainaa

    45. valistakaa minua 31.8.2017 15:58
      Tulos: -6 (34 ääntä)
      Mii: Navetasta riippuen vasikka saatetaan jättää muutamaksi tunniksi emänsä seuraan, jotta se saisi ihan itse juoda ensimmäiset ternimaitonsa ennen emästä erottamista. Joillain tiloilla myös juotetaan vasikoille ihan oikeaa maitoa korvikkeen sijasta. Lypsylehmät kun vain on jalostettu tuottamaan niin paljon maitoa, ettei se vasikka edes jaksaisi itse juoda kaikkea.
      Epäilen, että jos lypsylehmää ei lypsettäisi jatkuvasti, niin vähenisi se maidontulokin vasikan vaatimalle tasolle? Ei tulisi paisuneita suonikohju-utareita jne?

      Lainaa

    46. Pröööt sanoi aivopieru 31.8.2017 16:00
      Tulos: +20 (28 ääntä)
      Elsa-kakku on hieno. Elsa on vaan syönyt vääriä (tai jonkun mielestä oikeita) sieniä.

      Lainaa

    47. Tulos: -13 (27 ääntä)
      Muuta ei tähän osaa sanoo;varmasti hyviä kakkuja kaikki nuo, maistuis mulle ainakin. Paitsi onko Astan kakku kakku, en tiiä? Mummi teki aina kakun silleen et pani jauhoja, sokerii, munii ja leivinjauhetta ja paisto. Sit viipaloi sen, väliin mansikoita, kermahilloo ja jotain, mut oon niitä kakkuja jääny kaipaamaan ;)

      Lainaa

    48. Tulos: +11 (65 ääntä)
      dakari: Kunnon telaketju-vegaaneilla on pettämätön kyky kääntää kaikki aiheet eläinten huonoon kohteluun
      Ehkäpä siksi, että niin monet aiheet liittyvät eläinten huonoon kohteluun. Ihmiset eivät vaan mielellään sitä halua joutua ajattelemaan.

      Lainaa

    49. Tulos: +1 (21 ääntä)
      Avohoito on POP

      Lainaa

    50. Leipuri Peipuri 31.8.2017 19:49
      Tulos: +46 (58 ääntä)
      Tuolta se Annin kakku näyttäisi, oli se sitten vegaaninen tai ei. Ulkonäöllisesti ei pysty päättelemään mitään. Jasmin veti kilarit aivan tyhjästä.

      Lainaa

    51. Tulos: -5 (15 ääntä)
      Hieno tuo eka kakku. Ursula?

      Lainaa

    52. Tulos: -6 (48 ääntä)
      Piiperipaaperi: Ja kakkuhan ei ole tässä kakkua vaan lihaviipaleet, välissä on verihyhmää ja sorkanpaloja. Oikeesti, ei kakun takia ole mitään eläimiä tapettu!
      Haha! Tuo sun viimeinen lause oli hauska vitsi. :) Olihan se vitsi..?

      Lainaa

    53. Tulos: +11 (45 ääntä)
      Piiperipaaperi: Ja kakkuhan ei ole tässä kakkua vaan lihaviipaleet, välissä on verihyhmää ja sorkanpaloja. Oikeesti, ei kakun takia ole mitään eläimiä tapettu!
      Uskon, että useampiakin bakteereja on kuollut uunissa paistamisen yhteydessä. Mietipä sitä kun nuo pienet poloiset solut kiljuvat kauhuissaan joutuessaan polttavan kuumaan uuniin solukalvojen poksahdellessa ja sisälmysten valuessa kakun sekaan. Ei tunnu hyvältä. Kaikkien pitäisi syödä pelkkää hiekkaa, se ei aiheuta kärsimystä muille, paitsi hammaspeikoille. :(

      Lainaa

    54. Tulos: -15 (45 ääntä)
      Vegaanit..

      Lainaa

    55. Tulos: -10 (36 ääntä)
      dakari: Kunnon telaketju-vegaaneilla on pettämätön kyky kääntää kaikki aiheet eläinten huonoon kohteluun
      Ja metsästyskin on saatanasta, tehotuotanto on kuulemma parempi juttu eläimen kannalta. Tämä on siis vegaanin suusta kuultuna.

      Lainaa

    56. Tulos: -24 (38 ääntä)
      Niin: Kritiikki taitaa koskea maitotuotteiden käyttöä, sillä tosiaan lihaa tuossa kakussa tuskin on. Maitotuotteiden vuoksi urosvasikat viedään teuraaksi, jotta emän maito voidaan käyttää lapsen ruokinnan sijaan ihmisille myytäväksi. Tyttöset pääsevät usein kasvamaan, jotta he voisivat täyttää emänsä roolin tulevaisuudessa, mutta kaikki vasikat erotetaan joka tapauksessa aikaisin jotta ne eivät joisi liikaa maitoa, vaan enemmän voidaan viedä taas ihmisille. Ja maitolehmät eivät pääse nauttimaan eläkepäivistä, vaan myös ne teurastetaan nuorena. Maitoteollisuus johtaa siis myös lihateollisuuteen.
      Tämän takia voi hyvällä omalla tunnolla käyttää luomu-maitotuotteita, koskee tietysti myös kananmunia ja lihaa.

      Lainaa

    57. Tulos: +9 (55 ääntä)
      Mursu: Miksi ruoan syömistä pitää puolustella jollain? Sehän on maailman luonnollisin asia. Ruoan valmistuksesta voi olla mitä mieltä haluaa, mutta ihmisten syyllistäminen syömisestä on minusta silti aina väärin. Yhtä hyvin voisit tuomita ihmisen, koska hän käy vessassa. Siinähän kuluu vettä ja paperia ja vaikka mitä. Kunnioitan vegaaneja ja kasvissyöjiä, mutta odotan myös heiltä kunnioitusta. Kaikilta sitä ei meinaa löytyä.
      Eniten rasauttaa ne vegaanit ja muka ekoihmiset jotka kuitenkin hankkivat lapsia. Minä lapseton olen paljon ekompi, tästä ne vetävät aina hirveät pultit :)

      Lainaa

    58. Tulos: -27 (43 ääntä)
      pulla: Olisi ollut kiva nähdä tämä Jasminin päättymätön saarna, jos se tosiaan oli päättymätön. Ja on aina yhtä ihanaa nähdä kuinka eläintuotteita käyttävät puolustelevat tapojaan vain omalla naiiviudellaan, tietämättömyydellään ja välinpitämöttömyydellään. Kuten aikaisempi kommentoijakin sanoi, kulkee maitoteollisuus käsi kädessä lihateollisuuden kanssa. Ainiin, eläinten hyväksikäyttö onkin ok niin kauan kunhan kyseessä ei ole koira, kissa tai joku tosi tosi tosi söpö elukka. Unohdan aina tämän logiikan.
      Itsellä menee raja siinä, että en syö eläinlapsia. Se on jo perverssiä. Voin lyödä vaikka vetoa, että käytät tekonahkaa ja pidät sitä ekologisempana vaihtoehtona kuin lihan takia teurastetun eläimen nahkaa? Sitähän minäkin, ole siis jo hiljaa.

      Lainaa

    59. Tulos: +16 (54 ääntä)
      Jamppe: Siis millainen tämä maailma oikein on, kun jostain kakusta saadaan vedettyä tälläinen ihmeellinen eläinmurhakeskustelu? Ja täällä kommentointiosiossa Jasminin kaltaiset hörhövegaanit jatkavat tätä idiotismia. Eikö siitä kakusta vaan voisi antaa ihmisten nauttia? Kakku on hyvää.
      Sitä kakkua voisi tehdä vegaanisenakin (ja on ihan yhtä hyvää), kärsimys vähentyisi, saastuminen vähentyisi ja kaikki voittaisivat. Toki ihmisillä hinkkaa vastakarvaan saarnaava sävy, mutta sikäli nää saarnat on ihan oikeassa ja asiaa, ja eniten ihmisillä tuntuis tulevan vastaan se, että omat valinnat kyseenalaistetaan. :/ Tosiasiassa ainoa ilmastotiedostava ja eettinen valinta on pyrkiä korvaamaan tehotuotetut eläintuotteet kasvipohjaisilla vaihtoehdoilla. Siitä ei pääse yli eikä ympäri.

      Lainaa

    60. Tulos: +26 (28 ääntä)
      Minusta tuo siilikakku on söpö.

      Lainaa

    61. Tulos: -1 (29 ääntä)
      pulla: Ainiin, eläinten hyväksikäyttö onkin ok niin kauan kunhan kyseessä ei ole koira, kissa tai joku tosi tosi tosi söpö elukka. Unohdan aina tämän logiikan.
      Eläinten pitäminen lemmikkeinäkö ei sitten ole eläinten hyväksikäyttöä? Pidetäänkö niitä sen takia, että niille halutaan vaan antaa hyvä koti, koska nyt vaan sattuu sellainen eläin jollekkin syntymään ja pitäähän sille sitten hyvä koti antaa? Vai olisko se sittenkin vaan ihmisten omaa itsekkyyttä haluta niitä omaksi seurakseen siihen pienen pieneen yksiöön jossain korkealla hesan kerrostalossa, jossa kissat joutuvat luontonsa vastaisesti olemaan aina sisätiloissa ilman mahdollisuutta luonnolliseen lajikäyttäytymiseensä, kuten saalistamiseen? Tai koirat, joista monet vaativat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pääsevät korkeintaan tarpeillaan käymään ulos? Sekö on eläinten hyväksi?

      Lainaa

    62. Tulos: +17 (21 ääntä)
      pulla: Olisi ollut kiva nähdä tämä Jasminin päättymätön saarna, jos se tosiaan oli päättymätön. Ja on aina yhtä ihanaa nähdä kuinka eläintuotteita käyttävät puolustelevat tapojaan vain omalla naiiviudellaan, tietämättömyydellään ja välinpitämöttömyydellään. Kuten aikaisempi kommentoijakin sanoi, kulkee maitoteollisuus käsi kädessä lihateollisuuden kanssa. Ainiin, eläinten hyväksikäyttö onkin ok niin kauan kunhan kyseessä ei ole koira, kissa tai joku tosi tosi tosi söpö elukka. Unohdan aina tämän logiikan.
      Niin, käsittääkseni koira on tullut ihmisen rinnalle metsästystä helpottamaan, koira kun laumaeläimenä nopeasti oppii ihmisenkin kanssa elämään ja saalistamaan ravintonsa. Kissa taas on levinnyt kotieläimenä lähinnä maatilojen hygienisyyttä parantamaan ja ehkäisemään tauteja, sillä tehokkaana petona, ja riittävän pienen kokonsa vuoksi sitä käytetään pitämään tuholaiseläimet kurissa. Eli miten määrittelet eläinten 'hyväksikäytön' eikö nuo normaalit lemmikitkin ole juuri hyväksikäytön uhreja? kuitenkin niitä käytetään edelleen samoissa ammateissa, ja alkuperäisten ammattien lisäksi niitä on kehitetty moneen muuhunkin. Omasta mielestäni eläinten hyväksikäyttö on täysin sallittua. Kunhan itse eläimelle ei elinaikaanaan aiheudu tarpreetonta kärsimystä, lihaa käytän, ja nahkasohva löytyy, pyrin pysymään kotimaisessa tuotannossa, sillä meillä tuotantoeläimilläkin on pääosin melko inhimilliset olosuhteet (poikkeuksiakin löytyy ja niihin pitäisi puuttua!), turkistarhausta en siedä, sillä niiltä eläimiltä otetaan käyttöön vain nahka, ja omalla mentaliteetillani pitäisi käyttää niin suuri osa siitä elukasta kuin mahdollista. Lihat ruuaksi, ja nahkat vaatteiksi/sohviksi yms. Maitotalous on siinämielessä väärin, että emo ja vasikka nimenomaan kärsii sen takia, että halutaan maidot talteen, joka muuten on meille ihmisille silkkaa myrkkyä vaikka valio yrittäisi kuinka markkinoida meijerituotteiden terveellisyydestä.

      Lainaa

    63. Tulos: +19 (35 ääntä)
      Kakusta suuttuneelle superiditootille haluaisin sanoa kaikkien ihmisten puolesta: Ei-vegaanit ja me vegaanit kummatkin pidämme sinua tuplatampiona. Älä enää koskaan puhu asioista ääneen, kerta et kykene tekemään sitä ilman, että häpäiset jokaisen joka ei satu syömään lihaa.

      Lainaa

    64. Epäpoliitikko 2.9.2017 8:37
      Tulos: -6 (28 ääntä)
      Jjz: Uskon, että useampiakin bakteereja on kuollut uunissa paistamisen yhteydessä. Mietipä sitä kun nuo pienet poloiset solut kiljuvat kauhuissaan joutuessaan polttavan kuumaan uuniin solukalvojen poksahdellessa ja sisälmysten valuessa kakun sekaan. Ei tunnu hyvältä. Kaikkien pitäisi syödä pelkkää hiekkaa, se ei aiheuta kärsimystä muille, paitsi hammaspeikoille.
      Huoh. 1) Bakteerit ovat bakteereita, eivät soluja. 2) Bakteerit ovat bakteereita, eivät eläimiä (alkuperäinen viesti liittyi eläimiin).

      Lainaa

    65. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Eka kakku olis ihan hieno jos pään vaihtaisi.

      Lainaa

    66. Tulos: -18 (28 ääntä)
      pulla: Olisi ollut kiva nähdä tämä Jasminin päättymätön saarna, jos se tosiaan oli päättymätön. Ja on aina yhtä ihanaa nähdä kuinka eläintuotteita käyttävät puolustelevat tapojaan vain omalla naiiviudellaan, tietämättömyydellään ja välinpitämöttömyydellään. Kuten aikaisempi kommentoijakin sanoi, kulkee maitoteollisuus käsi kädessä lihateollisuuden kanssa. Ainiin, eläinten hyväksikäyttö onkin ok niin kauan kunhan kyseessä ei ole koira, kissa tai joku tosi tosi tosi söpö elukka. Unohdan aina tämän logiikan.
      Who gives a shit? Lehmiä, kyllä niitä riittää.

      Lainaa

    67. Tulos: +13 (33 ääntä)
      Hieno kakku mutta tiesihän jokainen jo varmasti että olen vegaani ja te olette huonoja ihmisiä koska ette ole kuin minä?

      Lainaa

    68. Tulos: +12 (18 ääntä)
      Niin: Kritiikki taitaa koskea maitotuotteiden käyttöä, sillä tosiaan lihaa tuossa kakussa tuskin on. Maitotuotteiden vuoksi urosvasikat viedään teuraaksi, jotta emän maito voidaan käyttää lapsen ruokinnan sijaan ihmisille myytäväksi. Tyttöset pääsevät usein kasvamaan, jotta he voisivat täyttää emänsä roolin tulevaisuudessa, mutta kaikki vasikat erotetaan joka tapauksessa aikaisin jotta ne eivät joisi liikaa maitoa, vaan enemmän voidaan viedä taas ihmisille. Ja maitolehmät eivät pääse nauttimaan eläkepäivistä, vaan myös ne teurastetaan nuorena. Maitoteollisuus johtaa siis myös lihateollisuuteen.
      Mitä jos tää on tehty maidonkorvikkeilla. Kato kun niitäkin löytää nykyään vaahtoavia vegeversioita.

      Lainaa

    69. Tulos: 0 (10 ääntä)
      Miettikää mitä julmia teurastajia leipurit on!

      Lainaa

    70. Tulos: +7 (11 ääntä)
      dfhsdyj: Mitä jos tää on tehty maidonkorvikkeilla. Kato kun niitäkin löytää nykyään vaahtoavia vegeversioita.
      Kyllä noita kasvisrasvasta tehtyjä "kermakakkuja" alkoi ilmestyä jo 80-luvulla.

      Lainaa

    71. Lihaskimpale 5.9.2017 13:50
      Tulos: +6 (8 ääntä)
      Minä olen vegaani.

      Lainaa

    72. Tulos: +13 (17 ääntä)
      dfhsdyj: Mitä jos tää on tehty maidonkorvikkeilla. Kato kun niitäkin löytää nykyään vaahtoavia vegeversioita.
      No sen tiesi tietysti siitä, että jos se olisi ollut vege, siinä ei olisi ollut noita "kuvaannollisia veripisaroita" eläimen tappamisen symbolina.

      Lainaa

    73. Tulos: +3 (9 ääntä)
      Kyllä tuo Jasminin kommentti kuulosti siltä että on etukäteen päätetty loukkaantua ja sitten yritetään sitä oikein väkisin.

      Lainaa

    74. Tulos: +16 (18 ääntä)
      Toi Elsa on nähny paljon asioita

      Lainaa

    75. Tulos: +4 (12 ääntä)
      *"Niiden poikasia", ei "heidän poikasia".

      Lainaa

    76. Tulos: -8 (18 ääntä)
      D23: *”Niiden poikasia”, ei “heidän poikasia”.
      Eläimistä puhutaan suht usein "hän" muodossa ja esim. Enkun kielessä eläimet on myös "hän" eikä "se." Suomen kielessä varmaan eläimet on useemmin "se" mutta yleistynyt näyttää olevan muutenkin tuo "hänen" "heidän" tms käyttäminen eläimistä. En näe tossa mitään pahaa, tosin väärinkäsityksiä saattaa sattua...

      Lainaa

    77. Tulos: -2 (12 ääntä)
      Tikru: Eläimistä puhutaan suht usein “hän” muodossa ja esim. Enkun kielessä eläimet on myös “hän” eikä “se.” Suomen kielessä varmaan eläimet on useemmin “se” mutta yleistynyt näyttää olevan muutenkin tuo “hänen” “heidän” tms käyttäminen eläimistä. En näe tossa mitään pahaa, tosin väärinkäsityksiä saattaa sattua…
      Mutta kun nykyisin suomen kielessä eläin on useimmiten "hän" siinä missä ihminen on ilman muuta aina "se".

      Lainaa

    78. Tulos: +3 (7 ääntä)
      iuikkkk: ennemminkin hapoissa. pilvessä silmät on hyvin viiruina,ei lautasina
      No joo, mutta enpä kyllä itse osaisi tehdä edes noin hyvää.

      Lainaa

    79. Tulos: +3 (9 ääntä)
      Jasminin kommentti liikkuu jo sillä alueella, että kyseessä lienee mielenterveysongelma. Ihminen harvoin pimahtaa yhtäkkiä vaan usein sekavat asiayhteydet, harhaluuloisuus sun muut hivuttautuvat puheisiin pikkuhiljaa, jolloin henkilö puhuu periaatteessa loogisia juttuja mutta aivan liikaa ja väärässä paikassa.

      Lainaa

    80. Tulos: -4 (12 ääntä)
      Janni: Jasminin kommentti liikkuu jo sillä alueella, että kyseessä lienee mielenterveysongelma. Ihminen harvoin pimahtaa yhtäkkiä vaan usein sekavat asiayhteydet, harhaluuloisuus sun muut hivuttautuvat puheisiin pikkuhiljaa, jolloin henkilö puhuu periaatteessa loogisia juttuja mutta aivan liikaa ja väärässä paikassa.
      Kyllä ennemmin se että itse lähdet kuvittelemaan ties mitä pimahdutkia liittyy psyykeeltään häiriintyneisyyteen, kuin kehujen yhteydessä annettu kritiikki. Enempää kuin ensimmäisen kommenttini en olisi edes ko.kuvaan kmmentoinut, vaan jostain syystä selkeä suomenkieli ei mennyt läpi sellaisenaan, joten täytyi sitten koettaa selittää tarkemmin mitä tarkoitin. Tärkeitä pointteja myös leikattu pois vaan hei, mitäpä ei "sirkushuvien" vuoksi tehtäisi? Vaikutat tekstisi perusteella äärimmäisen kaoottiselta yksilöltä, kuka nappailee ties mitä lauseenpalasia muutoin ihan järkevistäkin asiayhteyksistä, kuten psykiatriaan liitoksissa olevista teksteistä/puheista, mutta yhdistelee niitä keskenään epätodenmukaiseksi sanahelinäksi. Käytännössä kommentissasi lokeroit kaikki mielenterveysongelmaiset saman täysin päättömäksi sekoitellun määritelmäsi alaisiksi, ja vielä itse täytät sen. Onnea vaan hevonkusimatkallesi.

      Lainaa

    81. Mäntylahti-Piiras 14.9.2020 13:35
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Lillukka: Elsalla ollu astetta rankempi viikonloppu. Jasmin ota lääkkees.
      ei vissiin ollut apteekissa vegaanista vaihtoehtoa

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: Frozen, kakku, siili, Pinterest, kuva, vegaanit, veripisarat, moraali, eettisyys, eläimet, Elsa