Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Mammapalstalta päivää, osa 60

  Hahmotustehtävä: Mikä tässä kuvassa osoittaa laatikon syvyyden?
  Suurenna näkymä
  Mammapalstalta päivää, osa 60

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 28 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +138 (182 ääntä)
   Siis, toi on laittanu ton ulottuvuutta samaan suuntaan. Diippii..

   Lainaa

  2. Tulos: +121 (143 ääntä)
   Hmm: Siis, toi on laittanu ton ulottuvuutta samaan suuntaan. Diippii..
   Kaksi ulottuvuutta* siis

   Lainaa

  3. Tulos: -18 (62 ääntä)
   Mielenkiintoinen myynti-ilmoitus kyllä kieltämättä.

   Lainaa

  4. Pahvitonttu 3.8.2017 6:21
   Tulos: +136 (152 ääntä)
   Nappaskohan Joonas kellekkään?

   Lainaa

  5. Tulos: +86 (124 ääntä)
   Adan kuva olisi voinut olla havainnollistavampi. Jaksoi vetää kaksi viivaa sivuille, mutta miksi laittaa viivan sijaan nuoli osoittamaan viimeistä mittaa? Olisi vain vetänyt sen viivan sinne nuolen osoittamaan reunaan ilmoittamaan mittaa. Tosin ei se tuossa konkurssissa ehkä enää auta. Kykenen kyllä silti ymmärtämään mistä kiista johtuu. Joillekin on vaikea ymmärtää, että syvyysmitta ei ole laatikon kannesta pohjaan. Puhekielessä kun puhutaan välillä laatikon syvyydestä, vaikka tosiasiassa puhutaan korkeusmitasta...

   Lainaa

  6. Tulos: +325 (335 ääntä)
   Joonas kuulostaa lähinnä vitun rasittavalta ihmiseltä. :D "Sarkastinen elämäntyyli" ja "vittuilee minkä kerkiää".

   Lainaa

  7. Tulos: +65 (119 ääntä)
   Ai että kun tekisi mieli kirjoittaa tähän eräs sellainen 10-lukuinen numerosarja, mutta kun Joonas tupakoi ja kaljoittelee, niin ei sillä irtoa kuin kolme ensimmäistä lukua, elikkäs siis 0, 4 ja 0.

   Lainaa

  8. Tulos: -101 (117 ääntä)
   Haikara: Adan kuva olisi voinut olla havainnollistavampi. Jaksoi vetää kaksi viivaa sivuille, mutta miksi laittaa viivan sijaan nuoli osoittamaan viimeistä mittaa? Olisi vain vetänyt sen viivan sinne nuolen osoittamaan reunaan ilmoittamaan mittaa. Tosin ei se tuossa konkurssissa ehkä enää auta. Kykenen kyllä silti ymmärtämään mistä kiista johtuu. Joillekin on vaikea ymmärtää, että syvyysmitta ei ole laatikon kannesta pohjaan. Puhekielessä kun puhutaan välillä laatikon syvyydestä, vaikka tosiasiassa puhutaan korkeusmitasta…
   Etkös sinä nyt itse puhu itseäsi pussiin,(syvyysmitta ei ole laatikon kannesta pohjaan, vaikka tosiasiassa puhutaan korkeusmitasta)

   Lainaa

  9. Tulos: +117 (135 ääntä)
   Jossain vauva.fi:ssä olisi hauska nähdä keskustelu tuosta leveyksien yms mittaamisesta. Siitä varmaan saisivat oikein hyvän tappelun aikaiseksi. XD "Vaikka laatikossa on kansi ja pohja, niin leveys ja syvyys riippuu ihan siitä miten päin laatikon lattialle laittaa." "Tai missä kohtaa suhteessa laatikkoon itse seisoo". "Myös planeetoiden asennot vaikuttavat, miltä sivulta mitataan syvyys." "Minä olen arkkitehti ja voin kyllä sanoa, että minä kyllä oikeasti tiedän, miten ne mitat otetaan."

   Lainaa

  10. Tulos: -81 (89 ääntä)
   Jorkku: Etkös sinä nyt itse puhu itseäsi pussiin,(syvyysmitta ei ole laatikon kannesta pohjaan, vaikka tosiasiassa puhutaan korkeusmitasta)
   Siis mitä ihmettä teidän kanssanne nyt. Syvyys on tuon arkun tms kohdalla sama luin leveys (päätellen siitä, että leveyttä ei ole erikseen pyydetty; jos pyydettäisiin pituus, leveys, syvyys ja korkeus voitaisiin päätellä, että kysyjä pyytää myös arkun sisäsyvyyttä eli samaa mittaa kuin Adan punainen nuoli osoittaa) eli tuo kapeampi sivu, jota Adan kuvassa ei ole merkitty lainkaan.

   Lainaa

  11. Sano ei jeesukselle 3.8.2017 8:59
   Tulos: +74 (84 ääntä)
   Jorkku: Etkös sinä nyt itse puhu itseäsi pussiin,(syvyysmitta ei ole laatikon kannesta pohjaan, vaikka tosiasiassa puhutaan korkeusmitasta)
   Ihan tosi, et ole koskaan käynyt matematiikan tunneilla tai ostanut edes huonekaluja? Kolmiulotteisessa objektissa korkeus ei ole yhtä kuin syvyys ellei nyt sattumalta ole yhtä korkea kuin syväkin.

   Lainaa

  12. Tulos: +164 (176 ääntä)
   Arkun mitat onkin jännä asia! Sanat "syvyys" ja "leveys" voidaan kumpikin tulkita kahdella eri tavalla, ja siitä varmaan kiista on syntynyt. Jos halutaan leveys, korkeus ja syvyys (niinkuin mokan tapauksessa), silloin korkeus on tietenkin pohjasta kanteen (arkun ollessa oikein päin eli kansi ylöspäin), leveys on tuo pisin sivu ja syvyys se jäljelle jäävä (se mitta, kuinka kaukana arkun etureuna on seinästä jos se on seinää vasten). Toisaalta jos halutaan pituus, leveys ja syvyys, silloin pisin sivu onkin pituus, pohjasta kanteen on syvyys ja jäljelle jäävä sivu leveys! Ihana kieli tämä suomi! Sen verran on toki vivahde-eroa, että korkeutena pitäisin ensisijassa ulkokorkeutta, eli mittaa lattiasta kannen yläpintaan, ja syvyydellä (jos sitä käytetään ilmaisemaan tätä samaa mittaa) sisäkorkeutta (pohjan yläpinnasta kannen alapintaan).

   Lainaa

  13. Tulos: +72 (102 ääntä)
   Ttyuuuhhh: Perus naiset
   Hyvä juttu van keksippä uus joka ois vaikka tältä vuosituhannelta

   Lainaa

  14. Tulos: +61 (67 ääntä)
   Jos nyt ajateltais, et toi laatikko olis ihminen, ni leveys olis olkapäästä toiseen, korkeus on sama kuin pituus ja syvyys on sieltä selästä napaan. Eli yksi sivu on leveys, toinen korkeus ja kolmas on se syvyys. Tällaisen laatikon korkeus mitataan lattiasta sen korkeimpaan kohtaan sen ollessa oikeassa asennossa. Laatikkoa katseltaessa edestä päin, syvyys on se, mikä on mittaajaa lähimpänä olevasta kohdasta sinne kauimpaan kohtaan. Ja leveys on se, mikä mitataan oikeasta reunasta vasempaan (tai vasemmasta oikeaan, jos se tuntuu selkeämmältä). Tämän enempää rautalankaa/ratakiskoa minulla ei ole. Jos tästä ei vielä tajua, en usko, että kannattaa yrittää sen enempää selitellä. Tsemppistä vääntöihin!

   Lainaa

  15. Tulos: +34 (34 ääntä)
   Runsahkosti.

   Lainaa

  16. Tulos: -40 (60 ääntä)
   Syvyys on aika hämäävän niminen termi. Ehkä järkevämpää olisi puhua pituudesta, leveydestä ja korkeudesta.

   Lainaa

  17. sovi nisti 3.8.2017 14:11
   Tulos: -34 (50 ääntä)
   Btw: Hyvä juttu van keksippä uus joka ois vaikka tältä vuosituhannelta
   Oli kyllä aika paha burn! Vieläkin nauran ja samaan aikaan kauhistelen hui!

   Lainaa

  18. Tulos: +52 (76 ääntä)
   Millä helvetin logiikalla se on ihmisessä miinus-puoli jos ei omista lemmikkejä? Onko tää taas sellaisen ihmisen mielipide, jolla on itsellään suurinpiirtein eläintarha kotona?

   Lainaa

  19. Tulos: -26 (34 ääntä)
   Leveys - pituus - korkeus Pituus > leveys. Korkeus lattiasta kanteen.

   Lainaa

  20. Tulos: +69 (77 ääntä)
   Narun pituuden voi ilmoittaa sillä monen väärinkäyttämällä sanalka pituus. Siitä voi ilmoittaa myös halkaisijan. Semmoisen perus kolmiulotteisen tavaran, kuten TV-tason mitat ilmoitetaan leveys, syvyys ja korkeus, siitä kulmasta kuin katselija sitä katsoo. Leveys kertoo esim. kuinka iso TV mahtuu tason päälle. Tai että se kaluste mahtuu roina #1 ja #2 väliin. Korkeus kertoo kuinka korkealle taso ulottuu lattiasta ylöspäin. Tai vaikka kuinka korkeaa hyllyä olet ostamassa, ettei mene katosta läpi. Syvyys kertoo kuinka paljon se rotisko tulee sinua päin sieltä seinästä. Ju nou, jos on vaikka ahdasta eikä mahtuisikaan ovi auki sen vuoksi. Jos tää syvyysmitta ei aukea teille, kuvitelkaa asento jossa seisotte lehmän takana. Työntäkää sitten käsi eteenpäin, kuten työntäisitte sen lehmän takapuoleen. Sanoisitteko, että kätenne on niin ja niin pitkällä tai leveällä lehmän takalistossa, vai kenties niin ja niin syvällä?

   Lainaa

  21. Tulos: +38 (40 ääntä)
   MissK: Narun pituuden voi ilmoittaa sillä monen väärinkäyttämällä sanalka pituus. Siitä voi ilmoittaa myös halkaisijan. Semmoisen perus kolmiulotteisen tavaran, kuten TV-tason mitat ilmoitetaan leveys, syvyys ja korkeus, siitä kulmasta kuin katselija sitä katsoo. Leveys kertoo esim. kuinka iso TV mahtuu tason päälle. Tai että se kaluste mahtuu roina #1 ja #2 väliin. Korkeus kertoo kuinka korkealle taso ulottuu lattiasta ylöspäin. Tai vaikka kuinka korkeaa hyllyä olet ostamassa, ettei mene katosta läpi. Syvyys kertoo kuinka paljon se rotisko tulee sinua päin sieltä seinästä. Ju nou, jos on vaikka ahdasta eikä mahtuisikaan ovi auki sen vuoksi. Jos tää syvyysmitta ei aukea teille, kuvitelkaa asento jossa seisotte lehmän takana. Työntäkää sitten käsi eteenpäin, kuten työntäisitte sen lehmän takapuoleen. Sanoisitteko, että kätenne on niin ja niin pitkällä tai leveällä lehmän takalistossa, vai kenties niin ja niin syvällä?
   Vaikka olen näiden 3d juttujen kanssa ollut tekemisissä jo vuosia, niin lehmän perseeseen käden työntäminen on ihan uusi vertauskuva. Sekotetaanpa vielä vähän pakkaa. Eli siis, työnnät käden lipastoon... :)

   Lainaa

  22. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Mandalle suosittelen tietokonenörttiä. Eivät ole ihan turhaan sitä hiiren rullaa työkseen ja päivät pitkät lirputelleet edestakaisin, nimittäin ovat todella näppäriä sormistaan myös muissa hommissa.

   Lainaa

  23. Tulos: -6 (18 ääntä)
   mitä vittua, kaikki kohdat sopii Joonaksesta minuun paitsi että en puhu aivan vitusti

   Lainaa

  24. Tulos: -5 (7 ääntä)
   Sano ei jeesukselle: Ihan tosi, et ole koskaan käynyt matematiikan tunneilla tai ostanut edes huonekaluja? Kolmiulotteisessa objektissa korkeus ei ole yhtä kuin syvyys ellei nyt sattumalta ole yhtä korkea kuin syväkin.
   Oletko itse käynyt matematiikan tunneilla? Oikean käden koordinaatistossa z-akseli on ylös. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Oikean_k%C3%A4den_s%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6

   Lainaa

  25. Tulos: +12 (12 ääntä)
   MissK: Narun pituuden voi ilmoittaa sillä monen väärinkäyttämällä sanalka pituus. Siitä voi ilmoittaa myös halkaisijan. Semmoisen perus kolmiulotteisen tavaran, kuten TV-tason mitat ilmoitetaan leveys, syvyys ja korkeus, siitä kulmasta kuin katselija sitä katsoo. Leveys kertoo esim. kuinka iso TV mahtuu tason päälle. Tai että se kaluste mahtuu roina #1 ja #2 väliin. Korkeus kertoo kuinka korkealle taso ulottuu lattiasta ylöspäin. Tai vaikka kuinka korkeaa hyllyä olet ostamassa, ettei mene katosta läpi. Syvyys kertoo kuinka paljon se rotisko tulee sinua päin sieltä seinästä. Ju nou, jos on vaikka ahdasta eikä mahtuisikaan ovi auki sen vuoksi. Jos tää syvyysmitta ei aukea teille, kuvitelkaa asento jossa seisotte lehmän takana. Työntäkää sitten käsi eteenpäin, kuten työntäisitte sen lehmän takapuoleen. Sanoisitteko, että kätenne on niin ja niin pitkällä tai leveällä lehmän takalistossa, vai kenties niin ja niin syvällä?
   Ja kuitenkin ihmisen korkeudesta käytetään yleisesti termiä pituus, ja esim. kulhon korkeudesta termiä syvyys!

   Lainaa

  26. Kalan perkaaja 9.8.2017 2:46
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Laatikon mitat menevät jokatapauksessa pieleen, jos ei oteta huomioon että se on kumollaan: laaatikon kansi on sivussa...

   Lainaa

  27. Kalan perkaaja 9.8.2017 2:48
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Kalan perkaaja: Laatikon mitat menevät jokatapauksessa pieleen, jos ei oteta huomioon että se on kumollaan: laaatikon kansi on sivussa…
   Tarkentaen: kuvassa takana.

   Lainaa

  28. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Haikara: Adan kuva olisi voinut olla havainnollistavampi. Jaksoi vetää kaksi viivaa sivuille, mutta miksi laittaa viivan sijaan nuoli osoittamaan viimeistä mittaa? Olisi vain vetänyt sen viivan sinne nuolen osoittamaan reunaan ilmoittamaan mittaa. Tosin ei se tuossa konkurssissa ehkä enää auta. Kykenen kyllä silti ymmärtämään mistä kiista johtuu. Joillekin on vaikea ymmärtää, että syvyysmitta ei ole laatikon kannesta pohjaan. Puhekielessä kun puhutaan välillä laatikon syvyydestä, vaikka tosiasiassa puhutaan korkeusmitasta…
   Toi koko laatikkomoka nyt hämmentää mua. Mä en vaan millään näe että Ada olisi edes tarkoittanut, että punainen nuoli on syvyys - eihän siinä niin lue. Ajattelin niin, että Ada laittoi tuon punaisen nuolen tuohon selventämään, että jos nyt se laatikko kerran on noin kumollaan kun joku jostain syystä tykkää sitä kumollaan pitää, niin silloin sininen on laatikon leveys ja vihreä korkeus. Syvyydeks jää se kolmas mitä nyt ei ole merkitty. Jos laatikko nostetaan pystyyn, niin tilanne on eri. En tajua miksi kukaan ylipäätään laittaa tuollaisen kuvan, jossa lukijan pitää ensin hoksata että kas, laatikko on kyljellään, ja sitten miettiä että mitenkähän se ne mitat haluaa. Nostais sen pihkatin laatikkonsa pystyyn.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kuva, laatikko, arkku, mitat, äitylit, poikaystävä, sinkku