Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mielensäpahoittajat, osa 29

Sopiiko hamsterin nimeksi Hitler?
Taustatietoja: Keskustelu on käyty hamsteriryhmässä. Mielensäpahoittajat, osa 29

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 127 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +579 (697 ääntä)
   Ainoat ystävät hamsterit ja laudaturit :(

   Lainaa

  2. Mustalaisnaamio 20.6.2017 0:49
   Tulos: +451 (659 ääntä)
   Anniina, tuo nykyaikainen suvaitsevainen mielensäpahoittaja.

   Lainaa

  3. Tulos: +546 (608 ääntä)
   Mä mietin, että minkälaista tällasten ihmisten elämä on? On varmaan aika raskasta kulkee pipo noin tiukalla kokoajan...

   Lainaa

  4. Palloilija 20.6.2017 0:51
   Tulos: +435 (553 ääntä)
   Kannattaahan se ällillä lähtä kerskuun jos huumorintaju on ämmän luokkaa

   Lainaa

  5. Tulos: +610 (674 ääntä)
   Hannibal fiktiivinen... Kertoo paljon lukion historian tasosta

   Lainaa

  6. TheDeerHunter 20.6.2017 0:54
   Tulos: +120 (184 ääntä)
   No ööö, joo pitäiskö tämän kukkahattutädin mielestä kaikesta tehdä tabu. Olisi aika tylsä maailma. Sopivan sopimaton huumori sitä paitsi elämän suola

   Lainaa

  7. Tulos: +150 (160 ääntä)
   Hannibalin kohdalla tuli ohimennen mielikuva hamsterista norsun selässä. Ihan uteliaisuudesta, mitä historian henkilöiden/julkkisten mukaan nimettyjä eläimiä täältä löytyy? Itsellä on Samuel L Jacksonin mukaan nimetty kani.

   Lainaa

  8. Palloilija 20.6.2017 0:59
   Tulos: +91 (103 ääntä)
   Jussi: Hannibalin kohdalla tuli ohimennen mielikuva hamsterista norsun selässä. Ihan uteliaisuudesta, mitä historian henkilöiden/julkkisten mukaan nimettyjä eläimiä täältä löytyy? Itsellä on Samuel L Jacksonin mukaan nimetty kani.
   Hemuli-koira

   Lainaa

  9. Tulos: +357 (381 ääntä)
   Z: Hannibal fiktiivinen… Kertoo paljon lukion historian tasosta
   Taitaa olla tämän historian erikoistuntijan tietämys sitä luokkaa, että ainoa Hannibal josta on kuullut on Hannibal Lecter.

   Lainaa

  10. Vierailija 20.6.2017 1:18
   Tulos: +60 (82 ääntä)
   Mun kissa oli Khimaira. Vaikka fiktiivinen hahmo, mutta aikamoinen peto manalasta.. ;)

   Lainaa

  11. Vierailija 20.6.2017 1:20
   Tulos: +128 (138 ääntä)
   Palloilija: Hemuli-koira
   Kaverilla oli gerbiilit Bruce ja Willis aikoinaan :D

   Lainaa

  12. taustahemmo 20.6.2017 1:22
   Tulos: +44 (58 ääntä)
   Jedi-kissa

   Lainaa

  13. Tulos: +95 (133 ääntä)
   Miten joku jaksaa murjottaa jostain kapisen jyrsijän nimestä. Omani nimi oli Napoleon ja se oli ihan huippu, rip <3

   Lainaa

  14. Tulos: +92 (136 ääntä)
   Mulla ois toiveena hankkia 3 talvikkoa (kääpiöhamstereita) ja nimet valmiiksi päätetty, Stalin, Hitler ja Mussolini :D Useasti olen siihen törmännyt että hamstereilla tälläisiä nimiä, mistä lie johtuu. Itselläni tällä hetkellä kanit nimeltä Harakiri,Rutto ja Ruoska. :) Ainoastaan positiivista palautetta nimistä saanut, vsikka joku kuten Anniina varmaan mielensä pahoittaisi.

   Lainaa

  15. Tulos: +50 (84 ääntä)
   yhdessä vaiheessa oli marsut idi amin, mugabe, vlad, lenin ja breznev. isoäidin kissan (ilkeä ja häijy paska) nimesin Borgiaksi.

   Lainaa

  16. Jättipeukku 20.6.2017 7:03
   Tulos: +36 (56 ääntä)
   Koira Sylvi (ed Urho). Kaverilla kissat jasser arafat ja lucifer.

   Lainaa

  17. Historia 2.0 20.6.2017 8:02
   Tulos: +78 (96 ääntä)
   - Hannibal ad portas!!! - Eikä oo, se on fiktiivinen hahmo!

   Lainaa

  18. Tulos: +15 (25 ääntä)
   Kissa veljekset Elvis & Jesse Presley tai toisin sanoen kuin piina ja paniikki Disneyn Herkules leffasta :D

   Lainaa

  19. Tulos: +77 (89 ääntä)
   Täällä kai joku aikanaan loukkaantui kun koiralla oli "ihmisen nimi". Haluaisin nähdä miten se täti olisi reagoinut näihin ihmisten nimiin lemmikillä.

   Lainaa

  20. Tulos: +36 (72 ääntä)
   Mun lemmikin nimi on jeesus :)

   Lainaa

  21. Kalehmainen 20.6.2017 8:52
   Tulos: +92 (114 ääntä)
   En tiennytkään että Stalinkin harrasti äärioikeistolaista politiikkaa

   Lainaa

  22. Tulos: +70 (102 ääntä)
   Koska vain sillä on merkitystä minkä arvosanan olet kirjoituksissa saanut :D Mun hamsterin nimi oli Lucifer. Silti olen kristitty. Ja kirjoitin muuten uskonnosta (siihen aikaan vielä reaali mutta uskontoa pääasiassa kirjoitin) E:n. Anniina tod. näk. kirjoitti ällän.

   Lainaa

  23. Karvapallo 20.6.2017 9:01
   Tulos: +6 (38 ääntä)
   Täältä löytyy kaksi kissaa, Astrid ja Lydia. Nimet tulevat Skyrimista.

   Lainaa

  24. Tulos: +60 (72 ääntä)
   Ärsyttävää, kun ihmiset tuossakin ohitti aloittajan pointin täysin. Yritä nyt kertoa mistään seikkailusta tai aikaansaannoksestasi, ja joku takertuu johonki mikä ei edes ole relevanttia. Ja viittaan nyt nimenomaan kommentointiin tossa päivityksessä.

   Lainaa

  25. Barpapapaus 20.6.2017 9:16
   Tulos: -91 (187 ääntä)
   "Hei, onks sun mielestä ok nimetä hamsterit Hitleriksi ja Staliniksi?" "??? Ei se kauhean hyvää makua osoita.""Niinpä! Anniina on jossain hamsteriryhmässä ja se on ainut, jonka mielestä toi on väärin! Ne muut ei tunnu tajuavan, että maailmassa on ihmisiä, jotka on selvinneet holokaustista, tai joiden perheet on." Tämän jälkeen keskustelu liukui siihen, millainen huumori on ok. Tervetuloa kahden nuoren humanistinaisen kämppään. Mitä olen kämppikseni kaveria Anniinaa pari kertaa tavannut, hän on ystävällinen ja huumorintajuinen. Seison sen takana, että nimet eivät osoita hyvää makua (tai harkintakykyä). On sitten eri juttu, tarvitsiko siitä tehdä numeroa. Ymmärrän, mitä kämppikseni ja Anniina ajavat takaa: kun isoista kamalista asioista vitsailee, sitä voi unohtaa, miten isosta ja kamalasta oikeasti puhutaan. Sitten "Hitler on hassu" voi mennä siihen, että "Hitler ei ole ihmishirviö, jonka aatteita kenenkään ei pitäisi omaksua." Tämä nimeäminen ei vain kovin laajalle leviä, ja henkilökohtaisesti en ehkä jaksaisi inttää. On kuitenkin hyvä ymmärtää, että Anniinan sydän on paikallaan.

   Lainaa

  26. Tulos: -19 (75 ääntä)
   Itse mieluummin keskityn tässä ajassa elämiseen. En oikein ymmärrä, mitä iloa/hyötyä/sympatiaa siinä on kenellekään, että muistelee jotain menneitä hirmuhallitsijoita tai sekopäitä. Mitä se auttaa pitää mielessä, kuinka kammottavia he olivat? Ei minun käsitykseni Hitleristä tai Stalinista muutu yhtään paremmaksi, vaikka kuinka moni söpö lemmikki olisi nimetty heidän mukaansa. Eikö paljon tällaista hössötystä tärkeämpää olisi itse elää fiksusti, muita kunnioittaen ja jopa auttaen?

   Lainaa

  27. Tulos: -44 (152 ääntä)
   Yllättäen Anniina itkee vain Hitleristä, mutta ei Stalinista joka tappoi paljon enemmän ihmisiä. Tyypillinen vasemmistolainen urpo.

   Lainaa

  28. Tulos: -27 (135 ääntä)
   Ja kyllä se äärivasemmisto riehuu ihan eri mittakaavassa kuin joku pieni äärioikeisto-porukka.

   Lainaa

  29. Tulos: +51 (93 ääntä)
   En usko että Anniina opiskelee historiaa yliopistossa, ainakaan pääaineena.

   Lainaa

  30. Tulos: -14 (44 ääntä)
   Palloilija: Kannattaahan se ällillä lähtä kerskuun jos huumorintaju on ämmän luokkaa
   Tyhmät ihmiset ovat tunnetusti hyvin vajavaisia mitä huumorin ymmärtämiseen tulee. Itseironiakin puuttuu heiltä kokonaan.

   Lainaa

  31. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Jussi: Hannibalin kohdalla tuli ohimennen mielikuva hamsterista norsun selässä. Ihan uteliaisuudesta, mitä historian henkilöiden/julkkisten mukaan nimettyjä eläimiä täältä löytyy? Itsellä on Samuel L Jacksonin mukaan nimetty kani.
   Itsellä on ollut aikoinaan hamsteri Romeo ja Leonardo DaVincin mukaan nimetty kissa.

   Lainaa

  32. Tulos: +31 (45 ääntä)
   Jussi: Hannibalin kohdalla tuli ohimennen mielikuva hamsterista norsun selässä. Ihan uteliaisuudesta, mitä historian henkilöiden/julkkisten mukaan nimettyjä eläimiä täältä löytyy? Itsellä on Samuel L Jacksonin mukaan nimetty kani.
   Täältä löytyy kissa jonka nimi on Adolf tai tuttavallisemmin Aatu

   Lainaa

  33. Tulos: +26 (38 ääntä)
   meillä oli kissa nimeltä saddam :D

   Lainaa

  34. Tulos: +90 (116 ääntä)
   Anniina on kirjoittanut historiasta laudaturin ja opiskelee yliopistossa alaa, muttei tiedä että Hannibal oli oikeasti olemassa?

   Lainaa

  35. Murmurmurmeli 20.6.2017 10:26
   Tulos: +34 (46 ääntä)
   Harmi, että tuo keskustelu on katkaistu. Se jatkui tuosta vielä vaikka kuinka pitkään ja meni vaan hullummaksi.

   Lainaa

  36. Tulos: -13 (33 ääntä)
   Kalehmainen: En tiennytkään että Stalinkin harrasti äärioikeistolaista politiikkaa
   Kyl
   wery: Koska vain sillä on merkitystä minkä arvosanan olet kirjoituksissa saanut Mun hamsterin nimi oli Lucifer. Silti olen kristitty. Ja kirjoitin muuten uskonnosta (siihen aikaan vielä reaali mutta uskontoa pääasiassa kirjoitin) E:n. Anniina tod. näk. kirjoitti ällän.
   Lucifer nyt ei ole tainnut tappaa miljoonia ihmisiä alle 200 vuodessa vai olenko väärässä?

   Lainaa

  37. Tulos: +45 (57 ääntä)
   1900-luvun massamurhaajien mukaan nimeäninen on vääribn, mutta ennen sitä on ok. Esim. Napoleon.

   Lainaa

  38. Tulos: -8 (50 ääntä)
   Historia 2.0: - Hannibal ad portas!!! - Eikä oo, se on fiktiivinen hahmo! <
   Barpapapaus: “Hei, onks sun mielestä ok nimetä hamsterit Hitleriksi ja Staliniksi?” “??? Ei se kauhean hyvää makua osoita.”"Niinpä! Anniina on jossain hamsteriryhmässä ja se on ainut, jonka mielestä toi on väärin! Ne muut ei tunnu tajuavan, että maailmassa on ihmisiä, jotka on selvinneet holokaustista, tai joiden perheet on.” Tämän jälkeen keskustelu liukui siihen, millainen huumori on ok. Tervetuloa kahden nuoren humanistinaisen kämppään. Mitä olen kämppikseni kaveria Anniinaa pari kertaa tavannut, hän on ystävällinen ja huumorintajuinen. Seison sen takana, että nimet eivät osoita hyvää makua (tai harkintakykyä). On sitten eri juttu, tarvitsiko siitä tehdä numeroa. Ymmärrän, mitä kämppikseni ja Anniina ajavat takaa: kun isoista kamalista asioista vitsailee, sitä voi unohtaa, miten isosta ja kamalasta oikeasti puhutaan. Sitten “Hitler on hassu” voi mennä siihen, että “Hitler ei ole ihmishirviö, jonka aatteita kenenkään ei pitäisi omaksua.” Tämä nimeäminen ei vain kovin laajalle leviä, ja henkilökohtaisesti en ehkä jaksaisi inttää. On kuitenkin hyvä ymmärtää, että Anniinan sydän on paikallaan.
   AMEN. Kuinkahan moni näistä on korkeasti koulutettu kun eivät edes pysty kriittisesti ajattelemaan miksi joku ottaa asian puheeksi että se olisi väärin. Minusta se osoittaa tyhmyyttä ettei edes yritä ja kykene näkemään asian kumpiakin puolia vaan sanoo "höhö hauskaa mulla huono huumori"

   Lainaa

  39. Tulos: -51 (69 ääntä)
   foo: Anniina on kirjoittanut historiasta laudaturin ja opiskelee yliopistossa alaa, muttei tiedä että Hannibal oli oikeasti olemassa?
   Keskustelua leikattu. Tutki ensin tosiasiat.

   Lainaa

  40. Tulos: +78 (102 ääntä)
   Jotenkin luulisin, että Holokaustista selvinneitä ja heidän omaisiaan ei kiinnosta jonkun hamsterin nimet. En toki voi olla satavarma, mutta uskoisin, että ovat sen verran kovia kokeneet, että tuo on pieni asia.

   Lainaa

  41. Tulos: -19 (59 ääntä)
   Ano: 1900-luvun massamurhaajien mukaan nimeäninen on vääribn, mutta ennen sitä on ok. Esim. Napoleon.
   Ja ihniset ei halua ymmärtää tätä asiaa koska haluavat olla niin edgyjä ja empatiakyvyttömiä eivätkä edes yritä ajatella miksi ensimmäinen kommentti kirjoitettiin

   Lainaa

  42. It's a deal 20.6.2017 10:49
   Tulos: +24 (32 ääntä)
   Kalehmainen: En tiennytkään että Stalinkin harrasti äärioikeistolaista politiikkaa
   Eikä moni tiedä Adolfinkaan sellaista kansallissosialistina harrastaneen. Siitä rikkaiden henkilöiden ja yritysten verotuksesta oli oikeistolaisuus kaukana.

   Lainaa

  43. Tulos: +34 (44 ääntä)
   ja miksiköhän tähän piti vetää jokkut laudaturit mukaan :D oi voi...

   Lainaa

  44. Tulos: -61 (85 ääntä)
   Mari: Mielensäpahoittajat, osa 29
   Jos pidät itseäsi suvaitsevaisena ja "pipo löysällä", olisiko susta oikein esim nimetä lapsesi Hitleriksi ja Staliniksi? Vasta-argumenteista paistaa tämä asenne läpi.

   Lainaa

  45. Tulos: -31 (55 ääntä)
   Tiiviste: Täällä kai joku aikanaan loukkaantui kun koiralla oli “ihmisen nimi”. Haluaisin nähdä miten se täti olisi reagoinut näihin ihmisten nimiin lemmikillä.
   Hauskaa on että täällä toditellään vaikkei tiedetä kommentoijien ikää. Mitä jos
   Kettuli: Miten joku jaksaa murjottaa jostain kapisen jyrsijän nimestä. Omani nimi oli Napoleon ja se oli ihan huippu, rip
   Tämä on eri mittakaavassa. Napoleon nyt ei tainnut murhata miljoonia omia kansalaisiaan missään rotupuhdistuksissa 100 vuoden sisällä, vai mitä? Samoin Stalin tappoi järjestelmällisesti omia kansalaisiaan sodan ulkopuolella, satoja miljoonia venäläisiä. (tykinruuaksi heittäminen on eri asia)

   Lainaa

  46. Tulos: +62 (74 ääntä)
   En ehkä nimeäisi omaa lemmikkiä Hitleriksi tai Staliniksi, mutta se johtuu siitä, että jotenkin vierastan sukunimien käyttöä puhuttelunimenä. Aatu/Adolf ja Josef olisivat okei. Ja oon muuten aika varma, että kumpikin diktaattoreista olisi aikanaan hermostunut pahasti jos joku olisi nimennyt noin kaksi keskenään tappelevaa hamsteria, eivät holokaustista kärsineet.

   Lainaa

  47. Tulos: +49 (59 ääntä)
   Mulla on ollut kaksi partaimumonnia Adolf ja Josef. Just niiden viiksien takia.

   Lainaa

  48. Tulos: +83 (95 ääntä)
   Urpot: Keskustelua leikattu. Tutki ensin tosiasiat.
   Ja miten sinä luulet minun sen tekevän, koska en tiedä keitä keskustelijat ovat enkä mistä tuo alkuperäinen keskustelu löytyy?

   Lainaa

  49. Tulos: -35 (87 ääntä)
   Olen itse ko. Facebook ryhmässä mukana, ja vaikka nimet ovat minustakin ja monesta muusta ryhmäläisestä enemmän kuin mauttomia, ei siinä uskaltanut mennä sohinaan mukaan, jospa vaikka leimautuisi "kukkahattutädiksi" ja ilonpilaajaksi. Itsekin rakastan vääränlaista ja törkeääkin mustaa huumoria, mutta tässä se mikä on mautonta on täällä tai mokan lähetyshetkellä editoitu pois, että tästä on saatu hauskempi mitä tämä on. Ihmiset eivät osaa olla lähdekriittisiä tai ajatella toiselta kannalta kuin omaltaan asiaa, että miksi joku nostaa älämölöä, missähän suomalainen koulutus mennyt vikaan kun tällaista argumentoinnin perustaa ei ihmiset ajattele?

   Lainaa

  50. Tulos: +55 (59 ääntä)
   Mitä pidemmälle mentiin selvisi, että kirjoittaja oletti Hannibal- hamsterin olevan juuri Uhrilampaiden mukaan nimetty. Lisäksi sieltä alkoi tulla lopussa kommenttia "en ole rasisti vaikka hamsterin nimi on Neekeri". Ei ollut kyl sekään ihan fiksua. Tää pieni kahina loppui kuitenkin melko sopuisasti ja ko. Mielensä pahoittanut henkilö totesi et ei oo kyl hänen asiansa.

   Lainaa

  51. Tulos: -8 (60 ääntä)
   Yleinen tosiasia on vaan se, että ajan kanssa asiat "laimenevat", mutta alle 100 vuotta sitten tapahtuneet massaihismurhat eivät ole vielä sitä tehneet monelle. Esim Napoleon on jo okei, sillä siitä kulunut enemmän vuosia, mutta ko. henkilö nyt ei murhannut omia kansalaisiaan poliitiikan tähden(vain tykinruokana), samoin Hannibal ei tehnyt kansanmurhaa. Yksi vanhimmista kansanmurhista on totetuutanut Julius Caesar, mutta koska siitä on kulunut niin monia vuosia ja kukaan omaisista ei enää sitä muista tai ole elossa, niin asia on myös ok. Odottaisin vielä ehkä hieman että asia ei enää olisi tabu.

   Lainaa

  52. Tulos: +36 (68 ääntä)
   Urpot: Urpot
   Anniinakin liittyi ilmeisesti keskusteluun. :) Muutamien hamsterien omistajana voin sanoa, että niin rakkaita kuin nuo piiperöt minulle onkin, ei yleisesti ottaen ole viisasta vertailla jyrsijöitä ihmislapsiin. Hamsteri ei nimestään kärsi, eikä sitä koulussa kiusata, eikä hamsteri ymmärrä jos sitä verrataan diktaattoriin. Jos tätä eroa ei ymmärrä niin lasten hankkimista kannattanee hetki vielä harkita. Tämä keskustelu oli vielä hauskempi kun alun perin seurasin FB:ssa, se jatkuikin mutta lienee leikattu kun alkuperäinen kommentoija jäi keskustelusta pois. Kiva että hamsuryhmäkin päätyi tänne, kaikki elukkaryhmät ansaitsee sen silloin tällöin. ;)

   Lainaa

  53. Tulos: -29 (55 ääntä)
   CC: Anniinakin liittyi ilmeisesti keskusteluun. Muutamien hamsterien omistajana voin sanoa, että niin rakkaita kuin nuo piiperöt minulle onkin, ei yleisesti ottaen ole viisasta vertailla jyrsijöitä ihmislapsiin. Hamsteri ei nimestään kärsi, eikä sitä koulussa kiusata, eikä hamsteri ymmärrä jos sitä verrataan diktaattoriin. Jos tätä eroa ei ymmärrä niin lasten hankkimista kannattanee hetki vielä harkita. Tämä keskustelu oli vielä hauskempi kun alun perin seurasin FB:ssa, se jatkuikin mutta lienee leikattu kun alkuperäinen kommentoija jäi keskustelusta pois. Kiva että hamsuryhmäkin päätyi tänne, kaikki elukkaryhmät ansaitsee sen silloin tällöin.
   Anteeksi mutta mä olen kyllä ihan irl jätkä enkä tunen ko. henkilöä millään tasolla.

   Lainaa

  54. Tulos: -20 (58 ääntä)
   Urpot: Anteeksi mutta mä olen kyllä ihan irl jätkä enkä tunen ko. henkilöä millään tasolla.
   Plus vaikkei hamsteri nimestään kärsisi, niin kyllä jos omistaja siitä menee mainitsemaan ihmisryhmän kuullen on loogista olettaa siitä syntyvän keskustelua, vaikkei se hamsterin mieltä pahoittaisi tai sitä koskisi.

   Lainaa

  55. Tulos: -2 (36 ääntä)
   Urpot: Olen itse ko. Facebook ryhmässä mukana, ja vaikka nimet ovat minustakin ja monesta muusta ryhmäläisestä enemmän kuin mauttomia, ei siinä uskaltanut mennä sohinaan mukaan, jospa vaikka leimautuisi “kukkahattutädiksi” ja ilonpilaajaksi. Itsekin rakastan vääränlaista ja törkeääkin mustaa huumoria, mutta tässä se mikä on mautonta on täällä tai mokan lähetyshetkellä editoitu pois, että tästä on saatu hauskempi mitä tämä on. Ihmiset eivät osaa olla lähdekriittisiä tai ajatella toiselta kannalta kuin omaltaan asiaa, että miksi joku nostaa älämölöä, missähän suomalainen koulutus mennyt vikaan kun tällaista argumentoinnin perustaa ei ihmiset ajattele?
   ^Tuo.

   Lainaa

  56. Tulos: -13 (49 ääntä)
   Juu-u: ↑Tuo.
   Keskustelija myös lähti rauhallisesti pois keskustelusta, kun monet aikuiset jäivät ilkkumaan perään eiväkä yrittäneet edes tajuta mitä kommentoija oli hakenut takaa.

   Lainaa

  57. Tulos: -24 (46 ääntä)
   Tosiasiat: Mitä pidemmälle mentiin selvisi, että kirjoittaja oletti Hannibal- hamsterin olevan juuri Uhrilampaiden mukaan nimetty. Lisäksi sieltä alkoi tulla lopussa kommenttia “en ole rasisti vaikka hamsterin nimi on Neekeri”. Ei ollut kyl sekään ihan fiksua. Tää pieni kahina loppui kuitenkin melko sopuisasti ja ko. Mielensä pahoittanut henkilö totesi et ei oo kyl hänen asiansa.
   Tuo keskimmäinen kommentti oli kyllä kirsikka kakussa. Ai et vai? Vaika sen käytöstä on sovittu ja Brunbergin suukkojen nimikin on sitä varten vaihdettu?

   Lainaa

  58. Arkkienkeli 20.6.2017 12:36
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Jussi: Hannibalin kohdalla tuli ohimennen mielikuva hamsterista norsun selässä. Ihan uteliaisuudesta, mitä historian henkilöiden/julkkisten mukaan nimettyjä eläimiä täältä löytyy? Itsellä on Samuel L Jacksonin mukaan nimetty kani.
   Kissa nimeltä Kekkonen. Ei suostunut tottelemaan muita kokeiltuja nimiä.

   Lainaa

  59. Tulos: -25 (49 ääntä)
   Jamppa: Taitaa olla tämän historian erikoistuntijan tietämys sitä luokkaa, että ainoa Hannibal josta on kuullut on Hannibal Lecter.
   Keskustelua leikattu ja muokattu, mutta keskustelija tiesi kummatkin henkilöt, fiktiivisen ja todellisen.

   Lainaa

  60. Tulos: -41 (63 ääntä)
   CC: Anniinakin liittyi ilmeisesti keskusteluun. Muutamien hamsterien omistajana voin sanoa, että niin rakkaita kuin nuo piiperöt minulle onkin, ei yleisesti ottaen ole viisasta vertailla jyrsijöitä ihmislapsiin. Hamsteri ei nimestään kärsi, eikä sitä koulussa kiusata, eikä hamsteri ymmärrä jos sitä verrataan diktaattoriin. Jos tätä eroa ei ymmärrä niin lasten hankkimista kannattanee hetki vielä harkita. Tämä keskustelu oli vielä hauskempi kun alun perin seurasin FB:ssa, se jatkuikin mutta lienee leikattu kun alkuperäinen kommentoija jäi keskustelusta pois. Kiva että hamsuryhmäkin päätyi tänne, kaikki elukkaryhmät ansaitsee sen silloin tällöin.
   Ei kannata verrata lemmikkejä ja ihmislapsia ei, mutta yleinen kanta oli keskustelussa "koska en ole tiukka pipo, niin hyväksyn minkä tahansa nimen" ja tuosta asetelmasta on hyvin helppoa alkaa nimetä myös lapsia samalla lailla korostaakseen vain kuinka "suvaitsevaisia" he ovat. Miksi sama nimi, jota ihmislapselle ei hyväksytä, olisi yhtään hyväksyttävämpi millään muulla oliolla, sillä kuitenkin jäljet johtavat aina vanhempaan, joka sen on nimennyt ja osoitavat hänen arvomaailmaansa.

   Lainaa

  61. Tulos: -41 (53 ääntä)
   foo: Ja miten sinä luulet minun sen tekevän, koska en tiedä keitä keskustelijat ovat enkä mistä tuo alkuperäinen keskustelu löytyy?
   Itse lähdekriittisenä pidän aina suuni kiinni jos en tiedä asoista.

   Lainaa

  62. Tulos: +64 (74 ääntä)
   Barpapapaus: “Hei, onks sun mielestä ok nimetä hamsterit Hitleriksi ja Staliniksi?” “??? Ei se kauhean hyvää makua osoita.”"Niinpä! Anniina on jossain hamsteriryhmässä ja se on ainut, jonka mielestä toi on väärin! Ne muut ei tunnu tajuavan, että maailmassa on ihmisiä, jotka on selvinneet holokaustista, tai joiden perheet on.” Tämän jälkeen keskustelu liukui siihen, millainen huumori on ok. Tervetuloa kahden nuoren humanistinaisen kämppään. Mitä olen kämppikseni kaveria Anniinaa pari kertaa tavannut, hän on ystävällinen ja huumorintajuinen. Seison sen takana, että nimet eivät osoita hyvää makua (tai harkintakykyä). On sitten eri juttu, tarvitsiko siitä tehdä numeroa. Ymmärrän, mitä kämppikseni ja Anniina ajavat takaa: kun isoista kamalista asioista vitsailee, sitä voi unohtaa, miten isosta ja kamalasta oikeasti puhutaan. Sitten “Hitler on hassu” voi mennä siihen, että “Hitler ei ole ihmishirviö, jonka aatteita kenenkään ei pitäisi omaksua.” Tämä nimeäminen ei vain kovin laajalle leviä, ja henkilökohtaisesti en ehkä jaksaisi inttää. On kuitenkin hyvä ymmärtää, että Anniinan sydän on paikallaan.
   Asiaa voi tarkastella myös täysin päinvastoin ja se on yhtä lailla psykologisesti relevanttia. Nimittäin huumoria on käytetty kautta aikain suurten tragedioiden käsittelyyn ja uhkatekijöiden - yleensä erityisesti vihamielisten tahojen ja diktaattorien - pienentämiseen tasolle, jolla niitä vastaan uskalletaan nousta. Kahden diktaattorin, jotka aiheuttivat Eurooppaan erityisen paljon kärsimystä joka vielä muistetaan jopa henkilökohtaisesti, nimeäminen hamstereiksi on tällainen toimi.

   Lainaa

  63. Tulos: +43 (57 ääntä)
   Urpot: Itse lähdekriittisenä pidän aina suuni kiinni jos en tiedä asoista.
   Pitäisikö siis täällä kaikkien muidenkin kommentoijien pitää suunsa kiinni koska eivät ole seuranneet alkuperäistä keskustelua?

   Lainaa

  64. Tulos: -32 (52 ääntä)
   foo: Pitäisikö siis täällä kaikkien muidenkin kommentoijien pitää suunsa kiinni koska eivät ole seuranneet alkuperäistä keskustelua?
   Kyllä, jos aletaan menemään loukkaaviin komentteihin ja "oletuksiin" toisen tietoudesta. Tai kirjoittaa kommentin kriittisemmin "onkohan tämä keskustely nyt aidost mennyt noin"..?

   Lainaa

  65. Tulos: +53 (69 ääntä)
   Urpot: Kyllä, jos aletaan menemään loukkaaviin komentteihin ja “oletuksiin” toisen tietoudesta. Tai kirjoittaa kommentin kriittisemmin “onkohan tämä keskustely nyt aidost mennyt noin”..?
   Anniinahan tuossa itse kirjoitti kirjoittaneensa laudaturin historiasta ja opiskelevansa alaa yliopistossa ja silti kirjoitti "Hannibalkin on kuitenkin fiktiivinen hahmo". Kyllä minä sen tulkitsin niin että hän ei tiedä Hannibalin olleen oikeasti olemassa.

   Lainaa

  66. Tulos: +19 (37 ääntä)
   Urpot: Kyl Lucifer nyt ei ole tainnut tappaa miljoonia ihmisiä alle 200 vuodessa vai olenko väärässä?
   Lucifer on satuolento, siinä missä Jeesus, Joulupukki, Pääsiäspupu ja näkit

   Lainaa

  67. Tulos: +37 (57 ääntä)
   Urpot: Ei kannata verrata lemmikkejä ja ihmislapsia ei, mutta yleinen kanta oli keskustelussa “koska en ole tiukka pipo, niin hyväksyn minkä tahansa nimen” ja tuosta asetelmasta on hyvin helppoa alkaa nimetä myös lapsia samalla lailla korostaakseen vain kuinka “suvaitsevaisia” he ovat. Miksi sama nimi, jota ihmislapselle ei hyväksytä, olisi yhtään hyväksyttävämpi millään muulla oliolla, sillä kuitenkin jäljet johtavat aina vanhempaan, joka sen on nimennyt ja osoitavat hänen arvomaailmaansa.
   Mielestäni erilaisiin eläimiin pätee erilaiset nimeämissäännöt ja varsin monet nimeävät eläimensä huumorin keinoin toisin kuin lapsensa. Kotonani on lemmikkien niminä ollut vaikka mitä, ja nimiä on väännetty, esim eräs kissa nimettiin Taljaksi(yritti metsästää lintuja makaamalla mahallaan tassut levällään lintulaudan alla). Uskon, että Essi on puhtaasti vitsillä nimennyt kaksi äkäistä hamsteria hitleriksi ja staliniksi, mikä on minusta melko huvittavaa (samoin terminaattori-niminen hamsteri sai hymyilemään). Jos taas Hitler ja Stalin olisivat vaikka saksanpaimenkoiria, pitäisin Essiä kyllä surutta elämäm_koululaisena.

   Lainaa

  68. Tulos: -39 (73 ääntä)
   Urpot: Olen itse ko. Facebook ryhmässä mukana, ja vaikka nimet ovat minustakin ja monesta muusta ryhmäläisestä enemmän kuin mauttomia, ei siinä uskaltanut mennä sohinaan mukaan, jospa vaikka leimautuisi “kukkahattutädiksi” ja ilonpilaajaksi. Itsekin rakastan vääränlaista ja törkeääkin mustaa huumoria, mutta tässä se mikä on mautonta on täällä tai mokan lähetyshetkellä editoitu pois, että tästä on saatu hauskempi mitä tämä on. Ihmiset eivät osaa olla lähdekriittisiä tai ajatella toiselta kannalta kuin omaltaan asiaa, että miksi joku nostaa älämölöä, missähän suomalainen koulutus mennyt vikaan kun tällaista argumentoinnin perustaa ei ihmiset ajattele?
   Luojan kiitos täällä on myös empatiakykyisiä, lähdekriittisiä ja omaa ajattelua harrastavia ihmisiä. Feissarimokiin laitettu "keskustelu" on todellakin rujolla tavalla leikattu ja antaa Anniinasta aivan väärän kuvan. Hän ei ole tämä laudaturilla kerskuileva keskenkasvuinen ihmispolo, vaan hän yritti tuoda rakentavalla tavalla esille sen, että kaikesta ei voi eikä pidä laskea leikkiä. Tästä näkövinkkelistä katsottuna nyky-yhteiskunta on ajautumassa siihen pisteeseen, kun muiden solvaaminen ja hirveillä asioilla pilailu on muka hyvää huumoria. Ihmisiltä on katoamassa empatiakyky. Seison suoraselkäisenä Anniinan vierellä, sillä siinä on yksi hienoimmista ja fiksuimmista ihmisistä, mitä olen ikinä tavannut.

   Lainaa

  69. Masuvajakki 20.6.2017 15:09
   Tulos: +35 (57 ääntä)
   Barpapapaus: “Hei, onks sun mielestä ok nimetä hamsterit Hitleriksi ja Staliniksi?” “??? Ei se kauhean hyvää makua osoita.”"Niinpä! Anniina on jossain hamsteriryhmässä ja se on ainut, jonka mielestä toi on väärin! Ne muut ei tunnu tajuavan, että maailmassa on ihmisiä, jotka on selvinneet holokaustista, tai joiden perheet on.” Tämän jälkeen keskustelu liukui siihen, millainen huumori on ok. Tervetuloa kahden nuoren humanistinaisen kämppään. Mitä olen kämppikseni kaveria Anniinaa pari kertaa tavannut, hän on ystävällinen ja huumorintajuinen. Seison sen takana, että nimet eivät osoita hyvää makua (tai harkintakykyä). On sitten eri juttu, tarvitsiko siitä tehdä numeroa. Ymmärrän, mitä kämppikseni ja Anniina ajavat takaa: kun isoista kamalista asioista vitsailee, sitä voi unohtaa, miten isosta ja kamalasta oikeasti puhutaan. Sitten “Hitler on hassu” voi mennä siihen, että “Hitler ei ole ihmishirviö, jonka aatteita kenenkään ei pitäisi omaksua.” Tämä nimeäminen ei vain kovin laajalle leviä, ja henkilökohtaisesti en ehkä jaksaisi inttää. On kuitenkin hyvä ymmärtää, että Anniinan sydän on paikallaan.
   Ja maailmassa on lukuisia ihmisiä joiden sukunimi on Hitler tai Stalin...minkähänmoisia hirviöitä he ovat?

   Lainaa

  70. Tulos: +58 (74 ääntä)
   Onhan siinä nyt "vähän" eroa nimeääkö Hitleriksi ja Staliniksi pari hamsteria, vai jonkin mikä viedään ulos. En haluaisi koirapuistossa huutaa että "Hitleeeer, tänneee!" enkä *todellakaan* tarhan pihalla... Mutta hamsteri on yksityiseläin. Ja kuten joku muukin sanoi, niin vihaisen, pörröisen, aika avuttoman eläimen nimeäminen diktaattorin mukaan voi myös pitää kyseisen diktaattorin pilkkaamisena -enpä usko että neonatsi paljon ilahtuisi siitä että kiukuttelevalla karvapallolla on hänen sankarinsa nimi. Jos jonnekin Pohjois-Koreaan menisi hamsterinsa Kim Jong Ilin kanssa niin varmaan teloitettaisiin sekä omistaja että hamsteri.. Kissa on Vlad, Tepesin mukaan, meni kyllä päin honkia koska se on niin kiltti eläin kuin toivoa voi. Mutta ei se kuitenkaan vastaa siihen joten samapa tuo.

   Lainaa

  71. Barpapapaus 20.6.2017 15:36
   Tulos: -11 (41 ääntä)
   Moraine: Asiaa voi tarkastella myös täysin päinvastoin ja se on yhtä lailla psykologisesti relevanttia. Nimittäin huumoria on käytetty kautta aikain suurten tragedioiden käsittelyyn ja uhkatekijöiden – yleensä erityisesti vihamielisten tahojen ja diktaattorien – pienentämiseen tasolle, jolla niitä vastaan uskalletaan nousta. Kahden diktaattorin, jotka aiheuttivat Eurooppaan erityisen paljon kärsimystä joka vielä muistetaan jopa henkilökohtaisesti, nimeäminen hamstereiksi on tällainen toimi.
   Tiedän myös tämän näkökulman. Jos tähän akateemisteoreettiseen keskusteluun taas lähden, näkisin että nuo nimet arkikäytössä normalisoituvat, eivät pienene. Esimerkiksi satiirin kautta aihetta lähestyvä taideteos, jossa on kuvattu kaksi hamsteria Euroopan kartan kanssa ja joka on nimetty "Stalin ja Hitler", voisi jo tavoittaa paremmin kaivatun vaikutuksen.

   Lainaa

  72. Tulos: +32 (40 ääntä)
   Masuvajakki: Ja maailmassa on lukuisia ihmisiä joiden sukunimi on Hitler tai Stalin…minkähänmoisia hirviöitä he ovat?
   Itse asiassa en oikein usko että maailmassa on lukuisia ihmisiä joiden sukunimi on Hitler tai Stalin. Sukunimi Hitler otettiin käyttöön nykyisessä muodossaan 1800-luvulla. Adolf Hitlerin isä, Alois Schicklgruber, muutti nimensä Hitleriksi ennen Adolfin syntymää. Alois Hitlerillä oli lapsia kahdesta avioliitosta. Ensimmäisestä avioliitostaan hänelle syntyi poika Alois Hitler Jr. ja tytär Angela Hitler, ja toisesta avioliitostaan lapset Gustav, Ida, Adolf, Otto, Edmund ja Paula Hitler. Gustav, Ida, Otto ja Edmund Hitler kuolivat pikkulapsina. Adolf ja Paula Hitler elivät aikuiskään mutteivät kumpikaan koskaan saaneet lapsia. Angela Hitlerin lapset saivat sukunimen Raubal isänsä mukaan. Alois Hitler Jr.:lle syntyi kaksi poikaa, William Patrick Hitler ja Heinz Hitler. Heinz Hitler oli myös lapseton. William Patrick Hitler muutti myöhemmin sukunimensä Stuart-Houstoniksi, joka on myös hänen lastensa sukunimi. He ovat Alois Hitlerin viimeiset jälkeläiset. Stalin taas on keksitty sukunimi. Josif Dsugasvili (transliteraatioasu saattaa vaihdella) vaihtoi nimensä Staliniksi 1920-luvulla. Hänen lapsistaan kahdella oli nimi Stalin, mutta Vasili Stalin todennäköisesti kuoli lapsettomana ja Svetlana Stalina otti miehensä sukunimen Allilujeva ennen lastensa syntymää. Tässä saattaa esiintyä joitain virheitä mutta pääosin sen pitäisi pitää paikkansa. Tosin jossain Aasiassa sattaa olla ihmisiä joille on annettu nimi näiden henkilöiden mukaan, esimerkiksi intialainen poliitikko Adolf Lu Hitler Marak.

   Lainaa

  73. Ei mul muuta. 20.6.2017 16:12
   Tulos: -27 (51 ääntä)
   Musta on sangen huvittavaa et kaikki kommentoi "Mun eläimen nimi on Hannibal / Terminaattori /Jeesus etc." Kun kuitenkaan mikään niistä nimistä ei paini ees samassa kategoriassa ton Hitler-nimen kanssa. Ohittavat pointin täysin.

   Lainaa

  74. Tulos: +14 (36 ääntä)
   Kyl saa omistaja jyrsijänsä nimetä ihan miten haluu, varsinki kun niillä nyt valitettavasti ei ole pitkä elinikä. Ihme niuhotusta. Ja tässä sitten vielä vähän tietoa Hannibalista: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Hannibal

   Lainaa

  75. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Fidel ja Luna

   Lainaa

  76. Tulos: +36 (52 ääntä)
   Mun lapsuuskodissa oli akvaariokala nimeltä Ceausescu. Syystä että se tyrannisoi muita kaloja, ajoi ne pois ruoka-apajilta jne. Minä aattelin että varsinainen moka oli Anniinan päteminen arvosanoillaan ja toisen oletetulle äidinkielen arvosanalle irvailu. Mikäli keskustelua on leikattu, se saattaa muuttaa asiaa jonkin verran. Kysymys kuuluukin, kuka on leikannut: mokan lähettäjä vai FM-tiimi? Vaadimme vastauksia! :-D

   Lainaa

  77. petri lahtinen 20.6.2017 17:36
   Tulos: -3 (15 ääntä)
   Jamppa: Taitaa olla tämän historian erikoistuntijan tietämys sitä luokkaa, että ainoa Hannibal josta on kuullut on Hannibal Lecter.
   juu hän ei ole kuullut karthagon hanniball jäbästä joka alpit ylitti norsuilla =)

   Lainaa

  78. Tulos: +48 (68 ääntä)
   "Koska tämä ei sovi MINUN arvomaailmaani, (joka on muuten kaikin tavoin parempi ja edistyksellisempi kuin kenenkään muun arvomaailma), neuvon kaikille muillekin, mikä on oikein ja väärin." Anna kun arvaan, ensimmäisen tai toisen vuoden yliopisto-opiskelija, jolla on kaiken uuden alkuhuumassa pikkuisen noussut omahyväisyys päähän. Ja edelleenkään se hamsteri ei ymmärrä nimeään.

   Lainaa

  79. Masuvajakki 20.6.2017 18:12
   Tulos: +3 (21 ääntä)
   foo: Itse asiassa en oikein usko että maailmassa on lukuisia ihmisiä joiden sukunimi on Hitler tai Stalin. Sukunimi Hitler otettiin käyttöön nykyisessä muodossaan 1800-luvulla. Adolf Hitlerin isä, Alois Schicklgruber, muutti nimensä Hitleriksi ennen Adolfin syntymää. Alois Hitlerillä oli lapsia kahdesta avioliitosta. Ensimmäisestä avioliitostaan hänelle syntyi poika Alois Hitler Jr. ja tytär Angela Hitler, ja toisesta avioliitostaan lapset Gustav, Ida, Adolf, Otto, Edmund ja Paula Hitler. Gustav, Ida, Otto ja Edmund Hitler kuolivat pikkulapsina. Adolf ja Paula Hitler elivät aikuiskään mutteivät kumpikaan koskaan saaneet lapsia. Angela Hitlerin lapset saivat sukunimen Raubal isänsä mukaan. Alois Hitler Jr.:lle syntyi kaksi poikaa, William Patrick Hitler ja Heinz Hitler. Heinz Hitler oli myös lapseton. William Patrick Hitler muutti myöhemmin sukunimensä Stuart-Houstoniksi, joka on myös hänen lastensa sukunimi. He ovat Alois Hitlerin viimeiset jälkeläiset. Stalin taas on keksitty sukunimi. Josif Dsugasvili (transliteraatioasu saattaa vaihdella) vaihtoi nimensä Staliniksi 1920-luvulla. Hänen lapsistaan kahdella oli nimi Stalin, mutta Vasili Stalin todennäköisesti kuoli lapsettomana ja Svetlana Stalina otti miehensä sukunimen Allilujeva ennen lastensa syntymää. Tässä saattaa esiintyä joitain virheitä mutta pääosin sen pitäisi pitää paikkansa. Tosin jossain Aasiassa sattaa olla ihmisiä joille on annettu nimi näiden henkilöiden mukaan, esimerkiksi intialainen poliitikko Adolf Lu Hitler Marak.
   Se että et usko niin olevan ei muuta sitä tosiasiaa, että Hitler on vanha saksalainen sukunimi.

   Lainaa

  80. Tulos: +19 (33 ääntä)
   PIN: Mikäli keskustelua on leikattu, se saattaa muuttaa asiaa jonkin verran. Kysymys kuuluukin, kuka on leikannut: mokan lähettäjä vai FM-tiimi? Vaadimme vastauksia!
   FM-tiimi leikkasi, lähetin kyllä kokonaan sen keskustelun.

   Lainaa

  81. Tulos: +37 (51 ääntä)
   Pedagogi: Luojan kiitos täällä on myös empatiakykyisiä, lähdekriittisiä ja omaa ajattelua harrastavia ihmisiä. Feissarimokiin laitettu “keskustelu” on todellakin rujolla tavalla leikattu ja antaa Anniinasta aivan väärän kuvan. Hän ei ole tämä laudaturilla kerskuileva keskenkasvuinen ihmispolo, vaan hän yritti tuoda rakentavalla tavalla esille sen, että kaikesta ei voi eikä pidä laskea leikkiä. Tästä näkövinkkelistä katsottuna nyky-yhteiskunta on ajautumassa siihen pisteeseen, kun muiden solvaaminen ja hirveillä asioilla pilailu on muka hyvää huumoria. Ihmisiltä on katoamassa empatiakyky. Seison suoraselkäisenä Anniinan vierellä, sillä siinä on yksi hienoimmista ja fiksuimmista ihmisistä, mitä olen ikinä tavannut.
   Kiitos, olet nyt pelastanut ystäväsi seisomalla urheasti hänen rinnallaan feissarimokien kommenteissa. Kommentistasi huokuu noussut itsetunto ja paremmuus ihmisenä. Tämä ei silti muuta sitä faktaa, että Anniina tosiaan vaikuttaa laudatureilla kerskuvalta ihmispololta, joka näkee maailman parantuvan puuttumalla muiden lemmikkijyrsiöiden kutsumanimiin.

   Lainaa

  82. Tulos: +24 (32 ääntä)
   Hamsteri: FM-tiimi leikkasi, lähetin kyllä kokonaan sen keskustelun.
   Keskustelu on pätkäisty tähän, sillä se jatkui ikuisuuksiin ja meni puuduttavaksi jankkaukseksi. Tässä loput keskustelusta, kun asia näyttää monia kiinnostavan.

   Lainaa

  83. Turun murre 20.6.2017 21:11
   Tulos: +10 (22 ääntä)
   Urpot: Ei kannata verrata lemmikkejä ja ihmislapsia ei, mutta yleinen kanta oli keskustelussa “koska en ole tiukka pipo, niin hyväksyn minkä tahansa nimen” ja tuosta asetelmasta on hyvin helppoa alkaa nimetä myös lapsia samalla lailla korostaakseen vain kuinka “suvaitsevaisia” he ovat. Miksi sama nimi, jota ihmislapselle ei hyväksytä, olisi yhtään hyväksyttävämpi millään muulla oliolla, sillä kuitenkin jäljet johtavat aina vanhempaan, joka sen on nimennyt ja osoitavat hänen arvomaailmaansa.
   Noudatin Urpotin (taivutinhan nimesi oikein) logiikkaa ja siksi minun kaksoseni saivatkin kauniit perisuomalaiset nimet Mansikki ja Musti.

   Lainaa

  84. Tulos: +18 (38 ääntä)
   Pedagogi: Luojan kiitos täällä on myös empatiakykyisiä, lähdekriittisiä ja omaa ajattelua harrastavia ihmisiä. Feissarimokiin laitettu “keskustelu” on todellakin rujolla tavalla leikattu ja antaa Anniinasta aivan väärän kuvan. Hän ei ole tämä laudaturilla kerskuileva keskenkasvuinen ihmispolo, vaan hän yritti tuoda rakentavalla tavalla esille sen, että kaikesta ei voi eikä pidä laskea leikkiä. Tästä näkövinkkelistä katsottuna nyky-yhteiskunta on ajautumassa siihen pisteeseen, kun muiden solvaaminen ja hirveillä asioilla pilailu on muka hyvää huumoria. Ihmisiltä on katoamassa empatiakyky. Seison suoraselkäisenä Anniinan vierellä, sillä siinä on yksi hienoimmista ja fiksuimmista ihmisistä, mitä olen ikinä tavannut.
   Tässä tämä "laudatureilla kehuskeleva ihmispolo". Ei olisi ollut mitään tarvetta niistä kertoa, mutta kun Anniina välittömästi kyseenalaisti tietämykseni kun kerroin että nimillä oli taustatarina. Omistaja oli sen aiemmin kertonut ja sen vuoksi siitä Anniinalle mainitsin. Ihan yhtälailla hän tulee kertomaan omat arvosanansa, joten yhtä surkea ihmispolo siis kuin minäkin. Hieman siis lukutaitoa sinullekin, suora selkä ei aina riitä.

   Lainaa

  85. Tulos: -19 (39 ääntä)
   Jeesus: Kiitos, olet nyt pelastanut ystäväsi seisomalla urheasti hänen rinnallaan feissarimokien kommenteissa. Kommentistasi huokuu noussut itsetunto ja paremmuus ihmisenä. Tämä ei silti muuta sitä faktaa, että Anniina tosiaan vaikuttaa laudatureilla kerskuvalta ihmispololta, joka näkee maailman parantuvan puuttumalla muiden lemmikkijyrsiöiden kutsumanimiin.
   Umpiluupää: kukahan se ensin alkoi kerskua lukiomenestyksellään (kun muuta koulutusta ei sen jälkeen ole karttunut)? Essihän se oli, vanha kunnon elämäm_koululainen. Kuten ilmeisesti sinäkin.

   Lainaa

  86. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Masuvajakki: Se että et usko niin olevan ei muuta sitä tosiasiaa, että Hitler on vanha saksalainen sukunimi.
   Sen kirjoitusasu vaihteli vielä ennen 1800-luvun puoltaväliä, muun muassa muodossa Hiedler tai Hüttler. Vasta Alois Hitlerin myötä se vakiintui Hitleriksi. Adolfin kaukaiset sukulaiset saattavat ihan hyvin olla Hiedlereitä tai Hüttlereitä.

   Lainaa

  87. Tulos: +15 (23 ääntä)
   Kääpiöluppa Jack Sparrow ja koira Ahti Karjalainen. Toki kumpikaan ei yltänyt ihan ylenpalttisen hirmutekoihin. Tietääkseni. Tosin en kirjoittanut historiaa.

   Lainaa

  88. Tulos: +32 (42 ääntä)
   Barpapapaus: “Hei, onks sun mielestä ok nimetä hamsterit Hitleriksi ja Staliniksi?” “??? Ei se kauhean hyvää makua osoita.”"Niinpä! Anniina on jossain hamsteriryhmässä ja se on ainut, jonka mielestä toi on väärin! Ne muut ei tunnu tajuavan, että maailmassa on ihmisiä, jotka on selvinneet holokaustista, tai joiden perheet on.” Tämän jälkeen keskustelu liukui siihen, millainen huumori on ok. Tervetuloa kahden nuoren humanistinaisen kämppään. Mitä olen kämppikseni kaveria Anniinaa pari kertaa tavannut, hän on ystävällinen ja huumorintajuinen. Seison sen takana, että nimet eivät osoita hyvää makua (tai harkintakykyä). On sitten eri juttu, tarvitsiko siitä tehdä numeroa. Ymmärrän, mitä kämppikseni ja Anniina ajavat takaa: kun isoista kamalista asioista vitsailee, sitä voi unohtaa, miten isosta ja kamalasta oikeasti puhutaan. Sitten “Hitler on hassu” voi mennä siihen, että “Hitler ei ole ihmishirviö, jonka aatteita kenenkään ei pitäisi omaksua.” Tämä nimeäminen ei vain kovin laajalle leviä, ja henkilökohtaisesti en ehkä jaksaisi inttää. On kuitenkin hyvä ymmärtää, että Anniinan sydän on paikallaan.
   Ei musta huumori tee kenestäkään kuolleesta kansanmurhaajasta hyväksytympää. Aivan turha koko väittely. Hitler ja Stalin ovat olleet huumorin ja pilkan kohteena 1930-luvulta saakka. Tähän päivään mennessä se ei ole muuttanut heitä ihailtavammaksi tai vähentänyt heidän tekojensa vakavuutta.

   Lainaa

  89. Tulos: +9 (31 ääntä)
   Pedagogi: Luojan kiitos täällä on myös empatiakykyisiä, lähdekriittisiä ja omaa ajattelua harrastavia ihmisiä. Feissarimokiin laitettu “keskustelu” on todellakin rujolla tavalla leikattu ja antaa Anniinasta aivan väärän kuvan. Hän ei ole tämä laudaturilla kerskuileva keskenkasvuinen ihmispolo, vaan hän yritti tuoda rakentavalla tavalla esille sen, että kaikesta ei voi eikä pidä laskea leikkiä. Tästä näkövinkkelistä katsottuna nyky-yhteiskunta on ajautumassa siihen pisteeseen, kun muiden solvaaminen ja hirveillä asioilla pilailu on muka hyvää huumoria. Ihmisiltä on katoamassa empatiakyky. Seison suoraselkäisenä Anniinan vierellä, sillä siinä on yksi hienoimmista ja fiksuimmista ihmisistä, mitä olen ikinä tavannut.
   Pedagogi voisi tutustua vaikkapa teokseen "Kevät koittaa Hitlerille" ja sitten kertoa, miksi kaikesta ei saa laskea leikkiä. Kyllä meinaan saa. Sinäkin olet yksi huono vitsi.

   Lainaa

  90. Tulos: -3 (21 ääntä)
   Seuraava koira on Rommel ja voin vain kuvitella millaisen magnitudin peppukipeyttä se näissä mielensäpahoittajissa lainkaan aikaan saakaan :-D

   Lainaa

  91. Tulos: -4 (20 ääntä)
   Urpot: Tuo keskimmäinen kommentti oli kyllä kirsikka kakussa. Ai et vai? Vaika sen käytöstä on sovittu ja Brunbergin suukkojen nimikin on sitä varten vaihdettu?
   Kuka lienee ollut sopimassa? Itse en ainakaan muista allekirjoittaneeni mitään lappua tai tehneeni suullista sopparia neekeri-sanan sopivista ja sopimattomista käyttötarkoituksista.

   Lainaa

  92. Tulos: +16 (24 ääntä)
   Urpot: Jos pidät itseäsi suvaitsevaisena ja “pipo löysällä”, olisiko susta oikein esim nimetä lapsesi Hitleriksi ja Staliniksi? Vasta-argumenteista paistaa tämä asenne läpi.
   Ei olisi lapselle sopiva nimi ja ne on sitä paitsi sukunimiä, jota ehkä joku kantaa tänäkin päivänä, tai sitten ei, en tiedä. Mutta lemmikeille annetaan usein vähän erikoisempia nimiä kuin lapsille. Hevosilla sitä vasta onkin mielenkiintoisia nimiä.

   Lainaa

  93. Tulos: +14 (32 ääntä)
   doj: Umpiluupää: kukahan se ensin alkoi kerskua lukiomenestyksellään (kun muuta koulutusta ei sen jälkeen ole karttunut)? Essihän se oli, vanha kunnon elämäm_koululainen. Kuten ilmeisesti sinäkin.
   Miksi kuvittelet, etten olisi käynyt lukion jälkeen koulua?

   Lainaa

  94. Tulos: -43 (59 ääntä)
   Essi: Miksi kuvittelet, etten olisi käynyt lukion jälkeen koulua?
   Ai sinä olet toi Essi? Lukiotodistuksella kehuskelu ja natsisympatiat viittaa vahvaan elämämkallulaisuuteen. Anna ku arvaan vähän lisää: hengaat amisjätkien kanssa, sulla on nen-päätteinen superyleinen sukunimi, vaalennusaineen polttama wt-tukka? Lähiö”kaunotar”, hukut niin massaan et pakko erottua natsien hyväksynnällä ja “rennolla” huumorilla?

   Lainaa

  95. Tulos: +20 (32 ääntä)
   Kylläpä jäi Urpot -nimimerkillä hiertämään tämä.

   Lainaa

  96. Tulos: +31 (47 ääntä)
   doj: Ai sinä olet toi Essi? Lukiotodistuksella kehuskelu ja natsisympatiat viittaa vahvaan elämämkallulaisuuteen. Anna ku arvaan vähän lisää: hengaat amisjätkien kanssa, sulla on nen-päätteinen superyleinen sukunimi, vaalennusaineen polttama wt-tukka? Lähiö”kaunotar”, hukut niin massaan et pakko erottua natsien hyväksynnällä ja “rennolla” huumorilla?
   Mulla ei mitään natsisympatioita, kunhan sanoin ettei nimi mua häiritse. Se ei ole yhtä kuin natsisympatia, nyt vähän sisälukutaitoa. Tukka on oman värinen, sukunimi ei liity elämänkouluun. Enkä asu lähiössä. Huumoria löytyy, varmaan koulutetuiltakin ihmisiltä. En hengaa amisjätkien kanssa, oon sen verran vanha että kaverit on lähes kaikki samassa työelämän oravanpyörässä kun minäkin. Jotkut on kyllä käynyt myös amiksen, ei kuitenkaan ole tapana luokitella sen perusteella. Jos lohduttaa, niin suurin osa on kyllä korkeakoulutettuja. Haluatko vielä mun valviran rekisteröintinumeron niin ei tarvii siitä amiksesta jauhaa? :)

   Lainaa

  97. Tulos: -49 (59 ääntä)
   Essi: Mulla ei mitään natsisympatioita, kunhan sanoin ettei nimi mua häiritse. Se ei ole yhtä kuin natsisympatia, nyt vähän sisälukutaitoa. Tukka on oman värinen, sukunimi ei liity elämänkouluun. Enkä asu lähiössä. Huumoria löytyy, varmaan koulutetuiltakin ihmisiltä. En hengaa amisjätkien kanssa, oon sen verran vanha että kaverit on lähes kaikki samassa työelämän oravanpyörässä kun minäkin. Jotkut on kyllä käynyt myös amiksen, ei kuitenkaan ole tapana luokitella sen perusteella. Jos lohduttaa, niin suurin osa on kyllä korkeakoulutettuja. Haluatko vielä mun valviran rekisteröintinumeron niin ei tarvii siitä amiksesta jauhaa?
   Uuh, taisin osua lähelle, menikö valkoroskalla tunteisiin? :D

   Lainaa

  98. Tulos: -27 (37 ääntä)
   Essi: Tässä tämä “laudatureilla kehuskeleva ihmispolo”. Ei olisi ollut mitään tarvetta niistä kertoa, mutta kun Anniina välittömästi kyseenalaisti tietämykseni kun kerroin että nimillä oli taustatarina. Omistaja oli sen aiemmin kertonut ja sen vuoksi siitä Anniinalle mainitsin. Ihan yhtälailla hän tulee kertomaan omat arvosanansa, joten yhtä surkea ihmispolo siis kuin minäkin. Hieman siis lukutaitoa sinullekin, suora selkä ei aina riitä.
   Silti aika lapsellista aloittaa tollainen kerskuntakisa, sanonpahan vaan... Jos on aikuinen jättää leikin puolitiehen.

   Lainaa

  99. Tulos: -23 (37 ääntä)
   Jeesus: Kiitos, olet nyt pelastanut ystäväsi seisomalla urheasti hänen rinnallaan feissarimokien kommenteissa. Kommentistasi huokuu noussut itsetunto ja paremmuus ihmisenä. Tämä ei silti muuta sitä faktaa, että Anniina tosiaan vaikuttaa laudatureilla kerskuvalta ihmispololta, joka näkee maailman parantuvan puuttumalla muiden lemmikkijyrsiöiden kutsumanimiin.
   Ihailtavaa että joku edes yrittää parantaa maailmaa, sillä niin moni meistä ei sitä tee, vaan tekee siitä pahemman. Plus Essihän se ekana alkoi aikuisena ihmisenä kerskumaan.

   Lainaa

  100. Tulos: -46 (54 ääntä)
   FMteam: Keskustelu on pätkäisty tähän, sillä se jatkui ikuisuuksiin ja meni puuduttavaksi jankkaukseksi. Tässä loput keskustelusta, kun asia näyttää monia kiinnostavan.
   Jos olisitte fiksuja, olisitte poistaneet tämän keskustelun, sillä tästä aiheutuu kaikille pahaa mieltä ja vainoja. Tämän voi nähdä melkeimpä netikiusauksena ja kunnianloukkauksina puolelta toiselle. Pyydäkin että harkitsette vielä koko mokan poistamista, sillä se on kaikkista fiksuinta ja järkevintä ja aikuisinta.

   Lainaa

  101. Tulos: -26 (32 ääntä)
   MFC: “Koska tämä ei sovi MINUN arvomaailmaani, (joka on muuten kaikin tavoin parempi ja edistyksellisempi kuin kenenkään muun arvomaailma), neuvon kaikille muillekin, mikä on oikein ja väärin.” Anna kun arvaan, ensimmäisen tai toisen vuoden yliopisto-opiskelija, jolla on kaiken uuden alkuhuumassa pikkuisen noussut omahyväisyys päähän. Ja edelleenkään se hamsteri ei ymmärrä nimeään.
   Mikä panee sinut ajattelemaan, että yliopistosta valmistuneet ja vanhemmat eivät ajattele samalla tavalla asiaa sopimattomana? Vai tyhmenevätkö ihmiset vanhetessaan? Oletko itse kokenut saman taantuman?

   Lainaa

  102. Tulos: -13 (23 ääntä)
   Ei mul muuta.: n
   Tämä. Pointti on just että ne ei ole samanarvoisia nimiä/samassa kategoriassa

   Lainaa

  103. Tulos: +16 (24 ääntä)
   Urpot: Keskustelua leikattu. Tutki ensin tosiasiat.
   Alkuperäinen leikkaamaton keskustelu postattiin tänne vasta 10 tuntia tuon kommenttisi jälkeen. Ihan hyvä jos sinä pääsit lukemaan sen jo etukäteen mutta älä oleta että me muut täällä jotenkin pystymme lukemaan toisten ajatuksia.

   Lainaa

  104. Tulos: +30 (38 ääntä)
   Todellinen mielensäpahoittaja löytyikin kommenteista. Vai olisiko sittenkin Anniina tai joku hänen tuttunsa liikenteessä? Vähän menee yli nyt.

   Lainaa

  105. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Sargee: Pedagogi voisi tutustua vaikkapa teokseen “Kevät koittaa Hitlerille” ja sitten kertoa, miksi kaikesta ei saa laskea leikkiä. Kyllä meinaan saa. Sinäkin olet yksi huono vitsi.
   Springtiiime for Hitleeer and Germanyyy! Winteeer for Polaaand and Fraaaance! Kirottu biisi kun jää päähän soimaan ja niin tekis mieli laulaa, mutta ei oikeen seurassa kehtaa kun saa sitte selitellä.

   Lainaa

  106. Tulos: +27 (35 ääntä)
   doj: Uuh, taisin osua lähelle, menikö valkoroskalla tunteisiin?
   Kyllä, oon itkenyt koko päivän tätä mun valkoroskaisuutta. Ihan varma en ole, selviänkö tästä lainkaan. No ei vaiskaan, ei mulla mene huonot argumentit tunteisiin. Eikä muiden hamsterien nimet. Mut toki voidaan jutella facessa lisää, kun oot mun profiilin jo kaivanut esiin. ;) Voidaan vaikka vertailla meidän valkoroskaisuutta!

   Lainaa

  107. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Meiltä löytyy jos jonkinlaisia nimiä lemmikeiltä. Rottalaumasta löytyy nyt mm. Octavius ja Spartacus. Edesmenneen hamsterin nimi oli Napoleon ja edesmenneen rotan Julius Caesar. Olisivatkohan nämä hyväksyttäviä?

   Lainaa

  108. Tulos: -19 (25 ääntä)
   FMteam: Keskustelu on pätkäisty tähän, sillä se jatkui ikuisuuksiin ja meni puuduttavaksi jankkaukseksi. Tässä loput keskustelusta, kun asia näyttää monia kiinnostavan.
   Huvittaa vain, että nimien perusteella aivan joka ikinen keskusteluun osallistuja on nainen... =)

   Lainaa

  109. Tulos: +23 (31 ääntä)
   IKÄVÄN PITKÄ KOMMENTTIKETJU, jossa aikuiset (?) tappelevat nimien sopivuudesta. Itse huolestuin mokomasta yhdistelmähäkistä, kun olen lukenut, että hamsterit ovat erakkoja ja voivat jopa tappaa toisensa samaan häkkiin päästessä. Parittelukin on sen vuoksi riskialtista. Toivottavasti tietoni on väärä, mutta jos ei, niin Stalin ja Hitler voivat olla luultua enteellisemmät nimet.

   Lainaa

  110. Tulos: +16 (26 ääntä)
   Urpot: Jos olisitte fiksuja, olisitte poistaneet tämän keskustelun, sillä tästä aiheutuu kaikille pahaa mieltä ja vainoja. Tämän voi nähdä melkeimpä netikiusauksena ja kunnianloukkauksina puolelta toiselle. Pyydäkin että harkitsette vielä koko mokan poistamista, sillä se on kaikkista fiksuinta ja järkevintä ja aikuisinta.
   Anniinako se siellä? Hei kirjoitin muuten pitkästä matematiikasta Laudaturin. Anna kun arvaan, sinäkin kirjoitit ja opiskelet yliopistossa alaa xD

   Lainaa

  111. Satunnainen randomi 21.6.2017 23:03
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Masuvajakki: Se että et usko niin olevan ei muuta sitä tosiasiaa, että Hitler on vanha saksalainen sukunimi.
   Se on todennäköisesti jiddisin kielinen nimi ja lienee esiintynyt jossain vaiheessa muodossa Hüttler tms. Tarkoittanee kaiketi hatuntekijää.

   Lainaa

  112. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Jussi: Ihan uteliaisuudesta, mitä historian henkilöiden/julkkisten mukaan nimettyjä eläimiä täältä löytyy? Itsellä on Samuel L Jacksonin mukaan nimetty kani.
   Susan hamsteri Susan B. Anthonyn mukaan, oli melkoinen normien kyseenalaistaja

   Lainaa

  113. enkommentoikoskaan 22.6.2017 4:18
   Tulos: +25 (31 ääntä)
   Urpot: Itse lähdekriittisenä pidän aina suuni kiinni jos en tiedä asoista.
   Mutta noin muuten tykkäät hamaan loppuun saakka huudella mokien kommenteissa

   Lainaa

  114. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Meillä on paikallisessa kissatalossa ollut katti jonka nimi oli myös Aatu, ja oli vielä mustat hammasharjaviiksetkin kuvioissa. Oli naurussa pitelemistä.
   Shitler: Täältä löytyy kissa jonka nimi on Adolf tai tuttavallisemmin Aatu

   Lainaa

  115. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Tiutau: Meillä on paikallisessa kissatalossa ollut katti jonka nimi oli myös Aatu, ja oli vielä mustat hammasharjaviiksetkin kuvioissa. Oli naurussa pitelemistä.
   Kannattaa lähettää siitä kuva tänne: http://www.catsthatlooklikehitler.com/

   Lainaa

  116. Tulos: +7 (15 ääntä)
   Voi hyvä luoja... Aina vaan jaksa yllättää joidenkin ihmisten sierainten koko, tuonnekin tais mennä pari hernepurkkia sekä sipuli. (Jos kommentti tulee kahteen kertaan, niin pahoitteluni. Netti jumittaa.)

   Lainaa

  117. Gaylord MF 24.6.2017 1:00
   Tulos: -13 (15 ääntä)
   Tinka: Voi hyvä luoja… Aina vaan jaksa yllättää joidenkin ihmisten sierainten koko, tuonnekin tais mennä pari hernepurkkia sekä sipuli. (Jos kommentti tulee kahteen kertaan, niin pahoitteluni. Netti jumittaa.)
   Turpa kiinni.

   Lainaa

  118. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Ei mul muuta.: Musta on sangen huvittavaa et kaikki kommentoi “Mun eläimen nimi on Hannibal / Terminaattori /Jeesus etc.” Kun kuitenkaan mikään niistä nimistä ei paini ees samassa kategoriassa ton Hitler-nimen kanssa. Ohittavat pointin täysin.
   Koska ketjun alussa pyydettiin kertomaan, minkä nimisiä lemmikkejä omistaa.

   Lainaa

  119. Tulos: -2 (20 ääntä)
   Mun mielestä Anniinalla oli hyvä pointti. Too soon. Mä en nimeäis hamsteria Hitleriksi sen vuoksi, että holokausti sattuu vielä moneen ihmiseen. Ymmärrän kyllä mustan huumorin ja mua nauratti, kun luin ton jutun alun perin. Mut Anniinan pointti liittyy siihen, että pitäis osata ottaa huomioon ihmiset, joilla on jostain asiata iso trauma kannettavana, vaikkei holokausti oliskaan omakohtaisesti kipeä asia. Jos mun sukulaisia olis kuollut Hitlerin tekemässä kansanmurhassa, en taatusti pitäis hyvänä läppänä nimetä Hamsteri mun sukulaisten murhaajan mukaan. Haluun kunnioittaa uhrien omaisia.

   Lainaa

  120. Vajakit hiljaa! 25.6.2017 14:51
   Tulos: -11 (23 ääntä)
   Barpapapaus: “Hei, onks sun mielestä ok nimetä hamsterit Hitleriksi ja Staliniksi?” “??? Ei se kauhean hyvää makua osoita.”"Niinpä! Anniina on jossain hamsteriryhmässä ja se on ainut, jonka mielestä toi on väärin! Ne muut ei tunnu tajuavan, että maailmassa on ihmisiä, jotka on selvinneet holokaustista, tai joiden perheet on.” Tämän jälkeen keskustelu liukui siihen, millainen huumori on ok. Tervetuloa kahden nuoren humanistinaisen kämppään. Mitä olen kämppikseni kaveria Anniinaa pari kertaa tavannut, hän on ystävällinen ja huumorintajuinen. Seison sen takana, että nimet eivät osoita hyvää makua (tai harkintakykyä). On sitten eri juttu, tarvitsiko siitä tehdä numeroa. Ymmärrän, mitä kämppikseni ja Anniina ajavat takaa: kun isoista kamalista asioista vitsailee, sitä voi unohtaa, miten isosta ja kamalasta oikeasti puhutaan. Sitten “Hitler on hassu” voi mennä siihen, että “Hitler ei ole ihmishirviö, jonka aatteita kenenkään ei pitäisi omaksua.” Tämä nimeäminen ei vain kovin laajalle leviä, ja henkilökohtaisesti en ehkä jaksaisi inttää. On kuitenkin hyvä ymmärtää, että Anniinan sydän on paikallaan.
   Sinut ja Anniina pitäisi molemmat hakata. Myös nimimerkki Urpot on tautinen räkäpää.

   Lainaa

  121. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Ai vitsit on se näemmä edelleenkin niin muodikasta vähän heittää valkoroska läpät pöytään, kun joku juttu toisessa ärsyttää. Kaikki kumoutuu sillä jipii, vähän kuin natsikortti (hehheh!) Huumorillakin on niin paljon eri sävyjä. Musta on vähän outoa, että jotku ei tajua miten silläkin voi halveerata. Ei se tarkoita, että Hitler oli nyt ihan paras tyyppi kun sanon hamsuani Aatuksi.

   Lainaa

  122. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Koiramme nimeltään Rommel ja Montgomery (alias Monty), kissojemme nimet Hastur Hürrem ja Bloody Mary, hiirille lapset antoivat nimiksi Jeesus, Jumala ja PikkuPiru. Lisäksi eläimiin kuuluu hevonen nimeltään Mannerheim ja papukaija nimeltään Hirohito

   Lainaa

  123. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Jussi: Hannibalin kohdalla tuli ohimennen mielikuva hamsterista norsun selässä. Ihan uteliaisuudesta, mitä historian henkilöiden/julkkisten mukaan nimettyjä eläimiä täältä löytyy? Itsellä on Samuel L Jacksonin mukaan nimetty kani.
   Meillä on kissat Napoleon, Nelson ja Kleopatra :D

   Lainaa

  124. Syötävä kesyhanhi 10.9.2020 21:04
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Jamppa: Taitaa olla tämän historian erikoistuntijan tietämys sitä luokkaa, että ainoa Hannibal josta on kuullut on Hannibal Lecter.
   Onhan tuo Hannibal Barka myös tuttu, mutta kyllä tuossa Lecteriä tarkoitettiin.

   Lainaa

  125. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Anniina hei, siihen on syynsä, että äärioikeisto saa kannatusta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/syyte-aiti-ja-isapuoli-kiduttivat-pikkutyttoa-yli-vuoden-hameenlinnassa-lasta-poltettiin-kuumalla-esineella-ja-saariluu-murrettiin/8262760

   Lainaa

  126. Tulos: -1 (1 ääni)
   Ikkunan alla kulkee natsikulkue!

   Lainaa

  127. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kova karhu: Anniina hei, siihen on syynsä, että äärioikeisto saa kannatusta. mtvuutiset.fi/artikkeli/syyte-aiti-ja-isapuoli-kiduttivat-pikkutyttoa-yli-vuoden-hameenlinnassa-lasta-poltettiin-kuumalla-esineella-ja-saariluu-murrettiin/8262760
   Uusi 30-luku tulossa 😏

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hamsteri, hamsterit, häkki, nimi, nimet, Hitler, Stalin, kansanmurha, historia

 • Uusimmat

 • Kategoriat