Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kunniaani on loukattu

Tämä on rikos.
Kunniaani on loukattu

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 50 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1410 (1426 ääntä)
      Jussi kestää kuin mies, tai lähtee tekemään rikosilmotusta. Ei hetkauta laisinkaan. :D

      Lainaa

    2. Lihansyöjä 9.5.2017 2:31
      Tulos: +407 (453 ääntä)
      Jätin lukemisen kesken. Idiootit uhkailee samantien rikosilmotuksella vaikka ei ole aihetta siihen. Turhaan tuhlaatte aikaa ja rahaa johonkin turhaan perseilyyn, isät kääntyy haudoissaan.

      Lainaa

    3. kardemumma 9.5.2017 2:40
      Tulos: +609 (617 ääntä)
      Poliisit olis varmasti kiinnostunut tästä asiasta. Käräjillä nähdään!!!!!

      Lainaa

    4. Arktinen Kuttu 9.5.2017 2:49
      Tulos: +454 (462 ääntä)
      Hienoa, että Jussi kesti rämän kuin mies.

      Lainaa

    5. Kirjahylly 9.5.2017 3:30
      Tulos: +435 (447 ääntä)
      Koska vain koulukiusaajat voivat käyttää kääntäjää, jep.

      Lainaa

    6. eriparisukka 9.5.2017 3:42
      Tulos: +488 (490 ääntä)
      Haluaisin joskus päästä näkemään miten tälläset Jussin kaltaiset oman elämänsä uhriutujat käyttäytyy oikean elämän sosiaalisissa kontakteissa.

      Lainaa

    7. King Arthur 9.5.2017 3:56
      Tulos: +78 (82 ääntä)
      Vastuuasia. Sellaisista poliisi tekee rikosilmon ja syyttäjä heti päättää kutsua käräjät koolle. On ne käännökset ihan pykälien vastaisia!

      Lainaa

    8. Vierailija 9.5.2017 5:50
      Tulos: +82 (122 ääntä)
      Tää poliisilla uhkailu on nykyään vissiin ihan peruspuolustus jatkaa omaa hölmöilyä. Sanoin kerran yhdessä keskustelussa aivan uskomattomalle rageajalle, että ole kiltti ja rauhoitu, tai sun käy vielä huonosti. Vastasi että uhkailetko mua, selvä uhkaus, otan kuvan poliisia varten tästä. Sanoin että be my guest. Keskustelu loppui kohta kun useampi tuli jatkamaan rauhoittelua. Varmaan kohta tulee poliisilta postia ja syyte uhkailusta :p

      Lainaa

    9. Mister D:n kaveri 9.5.2017 6:10
      Tulos: -132 (220 ääntä)
      No mut miks pitää jänkätä jos tajuu että toinen hermostuu. Sanois vaan ok otan pois ja sillä selvä. Ei täs oo mitää hauskaa.

      Lainaa

    10. Tulos: +58 (74 ääntä)
      eriparisukka: Haluaisin joskus päästä näkemään miten tälläset Jussin kaltaiset oman elämänsä uhriutujat käyttäytyy oikean elämän sosiaalisissa kontakteissa.
      Asuin vuoden kämppiksen kanssa, joka oli kyllä yksi uhriutuja. Long story short, 5-6 kämppiksestä tuo oli se pahin tapaus, jonka kanssa on pitänyt asua.

      Lainaa

    11. Tulos: +105 (109 ääntä)
      Solong on Google Translaten mukaan ainakin filipinoksi "yksittäinen". Kiitos Google ja kielen tunnistus.

      Lainaa

    12. Tulos: +75 (89 ääntä)
      Voi voi, poliisin resurssit ovat niukat, joten voisko tällaiset turhat rikosilmoitukset unohtaa ja aikuiset ihmiset setviä ihan keskenään nämä sinänsä mitättömät erimielisyydet? Ihmiset, mikä teitä vaivaa?

      Lainaa

    13. Barpapapaus 9.5.2017 8:13
      Tulos: +104 (110 ääntä)
      "Internet on ihan paras mesta, kissavideot on saleen parhautta. Joskus katon kymmenen putkeen." - Juha Sipilä Mitähän sitä tekis nyt poliisia odotellessa?

      Lainaa

    14. Tulos: +90 (96 ääntä)
      Tuleepa mieleeni eräs luokkalainen yläasteelta :D Kyseinen poika käsitti melkein minkä tahansa sanan haukkumasanaksi ja rääkäisi aina"KUNNIANLOUKKAUS!!!" niin että käyttävällä raikui. Teki kädellänsä myös erittäin tuohtuneena natsitervehdyksen, jos opettaja kehtasi heittää pojan ulos luokasta kun tämä häiriköi tuntia.

      Lainaa

    15. Tulos: +146 (150 ääntä)
      "Yli puolet internetissä kirjoitetuista asioista ei pidä paikkansa" - Leonardo da Vinci

      Lainaa

    16. Seppo Saviniemi 9.5.2017 10:26
      Tulos: +50 (54 ääntä)
      Onnea vaan näihinkin rikosilmoituksiin. Suurin osa ei edes uskalla viedä asiaa poliisille (ja hyvästä syystä) vaikka näin uhkaileekin ja vaikka veisikin niin sieltä todennäköisesti sanotaan että sopikaa aikuiset ihmiset kiistanne ihan keskenänne.

      Lainaa

    17. KapteeniSelviö 9.5.2017 10:31
      Tulos: +55 (79 ääntä)
      Mister D:n kaveri: No mut miks pitää jänkätä jos tajuu että toinen hermostuu. Sanois vaan ok otan pois ja sillä selvä. Ei täs oo mitää hauskaa.
      Nice try, Jussi!

      Lainaa

    18. Tulos: +74 (84 ääntä)
      Kääntäjän käyttäminen on koulukiusaamista.

      Lainaa

    19. Tulos: +15 (39 ääntä)
      Double facepalm - When one facepalm is not enough

      Lainaa

    20. Tulos: +79 (83 ääntä)
      Voi ressukkaa, Jussin itsetunto vaikuttaa olla aika pohjalukemissa, ja se on aina aika surullista. Olis mielenkiintosta päästä näkemään, kun poliisit yrittää selittää Jussille, että miksi tossa tilanteessa ei ole mitään rikollista. Viihtyisin.

      Lainaa

    21. Tulos: +39 (41 ääntä)
      Mister D:n kaveri: No mut miks pitää jänkätä jos tajuu että toinen hermostuu. Sanois vaan ok otan pois ja sillä selvä. Ei täs oo mitää hauskaa.
      Keskustelussa ennen tätä osuutta kokeiltiinkin tätä taktiikkaa, ei toiminu kovin ihmeellisesti. Spämmää ryhmään vähintäänkin avautumista kokemastaan vääryydestä.

      Lainaa

    22. Tulos: -36 (44 ääntä)
      Itseasiassa olisi ihan mahdollista vaatia esim. tätä saittia poistamaan kirjoittamiansa juttuja täältä vedoten teossuojaan ja he joutuisivat niin tekemään.

      Lainaa

    23. Tulos: -24 (34 ääntä)
      gdrg: Itseasiassa olisi ihan mahdollista vaatia esim. tätä saittia poistamaan kirjoittamiansa juttuja täältä vedoten teossuojaan ja he joutuisivat niin tekemään.
      "Erilaisissa sosiaalisen median välineissä kuten Facebookissa ja Youtubessa levitetään hyvin paljon aineistoa. Vaikka aineisto on kaikkien vapaasti saatavilla, tämä ei tarkoita, että sitä saisi vapaasti kopioida muualle."

      Lainaa

    24. Tulos: +74 (78 ääntä)
      Mitä Jussi yrittää peitellä? Aika paljon hermostui siitä mahdollisuudesta, että muut ryhmän jäsenet luulis hänen sanoneen "sinkku".

      Lainaa

    25. Tulos: +15 (29 ääntä)
      En tahtoisi arvostella, mutta mieti tämän perusteella joku on halunnut suhteeseen Jussin kanssa.

      Lainaa

    26. Tulos: -9 (25 ääntä)
      Minäkin tunnen yhden "uhriutujan" ja aluksi yritinkin muuttaa sen käsityksiä maailmasta ja oikeuksista. Lopulta vain hyväksyin ne, ja se paljastuikin ihan kivaksi tyypiksi. Jostain syystä olin ainoa, joka sano sille heipat. Halasin vielä päälle kuten muitakin sinä iltana lähtijöitä. On se surullista.

      Lainaa

    27. Tulos: -2 (14 ääntä)
      Mari: Jussi kestää kuin mies, tai lähtee tekemään rikosilmotusta. Ei hetkauta laisinkaan.
      Jussi ei vaan tajua, huumoria tai m
      Lihansyöjä: Jätin lukemisen kesken. Idiootit uhkailee samantien rikosilmotuksella vaikka ei ole aihetta siihen. Turhaan tuhlaatte aikaa ja rahaa johonkin turhaan perseilyyn, isät kääntyy haudoissaan.
      Ei kääny, isä (82)elää ja voi hyvin. Meni just naimisiin uudestaan.

      Lainaa

    28. Tulos: +29 (31 ääntä)
      gdrg: Itseasiassa olisi ihan mahdollista vaatia esim. tätä saittia poistamaan kirjoittamiansa juttuja täältä vedoten teossuojaan ja he joutuisivat niin tekemään.
      Hyvin harvassa täällä kyllä lienee jutut, jotka ylittää teoskynnyksen. Ehkä muutama "ei todellakaan keksitty juttu" -novelli poislukien, mutta niitähän ei tietenkään voi lähteä vaatimaan poistettavaksi koska sitten joutuisi myöntämään että juttu on keksitty.

      Lainaa

    29. Ammattiloukkaantujat 10.5.2017 0:48
      Tulos: +42 (44 ääntä)
      Nämä mielensäpahoittajat eivät ole kyllä ikinä eläessään edes yhtä lakipykälää opetellut ja vetävät rikoskortin aina kun alkaa harmittaa. Ja yleensä vielä vetävät mututuntuma perustelut päälle yrittäen kuulostaa viralliselta.

      Lainaa

    30. Tulos: +23 (23 ääntä)
      gdrg: “Erilaisissa sosiaalisen median välineissä kuten Facebookissa ja Youtubessa levitetään hyvin paljon aineistoa. Vaikka aineisto on kaikkien vapaasti saatavilla, tämä ei tarkoita, että sitä saisi vapaasti kopioida muualle.”
      Laitatko vielä lähteen tälle viittauksellesi, kiitos.

      Lainaa

    31. Tulos: -2 (12 ääntä)
      Gaius: Laitatko vielä lähteen tälle viittauksellesi, kiitos.
      Tosta voi olla hyvä aloittaa: https://operight.fi/artikkeli/verkkoymparistot/saako-facebook-kommentteja-lainata Alkuperäinen lainaus oli täältä, joten itsekin rikoin hänen tekijänoikeuttaan lainaamalla: https://www.cs.tut.fi/~jkorpela/tekoik/6.10.html

      Lainaa

    32. Tulos: +15 (17 ääntä)
      "Julkaista jotain toisen suuhunpantuna onn varmasti rikos" Totta. K-18 materiaaleihinkin pitää olla lupa ;)

      Lainaa

    33. Tulos: +9 (15 ääntä)
      Teki mieli sanoa että saan tällaisista Jussin kaltaisista ihmisistä syövän, mutta kyllä tää rupee olee jo siinä pisteessä että sillä syövälläki on oma syöpä!

      Lainaa

    34. Täällä taas yksi? 10.5.2017 23:59
      Tulos: +29 (31 ääntä)
      Gdrg: Tosta voi olla hyvä aloittaa: https://operight.fi/artikkeli/verkkoymparistot/saako-facebook-kommentteja-lainata Alkuperäinen lainaus oli täältä, joten itsekin rikoin hänen tekijänoikeuttaan lainaamalla: https://www.cs.tut.fi/~jkorpela/tekoik/6.10.html
      Hienot lähteet. Ja sen verran asianvierestä, että suhahti. Facebook kommenttia/konekäännöstä ei lasketa teokseksi, eikä tuollaisia yksittäisiä kommentteja ole muutenkaan tatkoituksenmukaista siteerata vittaustekniikalla. Joten ihan huoletta Sari voi jatkaa elämäänsä. Uskokaa jo oman elämnne tuomarit.

      Lainaa

    35. Tulos: -21 (25 ääntä)
      En kyllä viitannut Jussin yksittäiseen kommenttiin, vaan siihen, että Jussi voisi halutessaan vedota lakiin ja saada kuvan poistumaan täältä. Se mitä hänen ja Sarin välillä tapahtui on ihan sivuseikka.

      Lainaa

    36. Täällä taas yksi? 11.5.2017 10:46
      Tulos: +27 (27 ääntä)
      Gdrg: En kyllä viitannut Jussin yksittäiseen kommenttiin, vaan siihen, että Jussi voisi halutessaan vedota lakiin ja saada kuvan poistumaan täältä. Se mitä hänen ja Sarin välillä tapahtui on ihan sivuseikka.
      Voithan yrittää vedota lakiin vaikka missä asiassa, mut se onko sillä mitään pohjaa on tärkempää. Tämä ei tulisi ikinä menemään läpi, varsinkaan tekijänoikeusrikkomuksena älä naurata. Jussin nämä kommentit eivät millään tavalla kuulu tekijänoikeuden piiriin, ja Bing-ohjelman automaattisen konekäännöksen tuotos vielä vähemmän. Ainut tapa saada näitä lain avulla poistettua olisi vedota esim kunnianloukkaukseen, mutta tässä tapauksessa sekin olisi täysin hyödytöntä, koska kunnianloukkausta ei lain (ja normaalien ihmisten) silmissä olisi tapahtunut.

      Lainaa

    37. Täällä taas yksi? 11.5.2017 10:59
      Tulos: +19 (21 ääntä)
      Ja jos tarkoitat kirjaimmellisesti tätä täällä olevaa kuvaa, niin se ei ole jussin tekemä. Facebook omistaa oikeudet profiilikuviin ja asetteluihin jne, screenshotin ottaja/muokkaaja/feissari-tiimi taas täällä näkyvään versioon eikä Jussi. Jussin omaa tuotosta ovat vain nuo itsenäiset kommentit ja niitä ei ikinä laskettaisi tekijänoikeuden alaisiksi yhtään enempää kuin muita irrallisia toteamuksia. Ja jos oikean halutaan ajatella asiaa vaikeamman kautta, niin vittaamiseen ei tarvita muutenkaan lupaa kunhan lähde selviää tai kyse on plagionnista. Viittaustekniikka ei tässä olisi standardien mukainen, mutta Sarin kuvasta kyllä selviäisi alkuperäinen lähde.

      Lainaa

    38. Tulos: -10 (14 ääntä)
      Täällä taas yksi?: Ja jos tarkoitat kirjaimmellisesti tätä täällä olevaa kuvaa, niin se ei ole jussin tekemä. Facebook omistaa oikeudet profiilikuviin ja asetteluihin jne, screenshotin ottaja/muokkaaja/feissari-tiimi taas täällä näkyvään versioon eikä Jussi. Jussin omaa tuotosta ovat vain nuo itsenäiset kommentit ja niitä ei ikinä laskettaisi tekijänoikeuden alaisiksi yhtään enempää kuin muita irrallisia toteamuksia. Ja jos oikean halutaan ajatella asiaa vaikeamman kautta, niin vittaamiseen ei tarvita muutenkaan lupaa kunhan lähde selviää tai kyse on plagionnista. Viittaustekniikka ei tässä olisi standardien mukainen, mutta Sarin kuvasta kyllä selviäisi alkuperäinen lähde.
      Facebookin eulassa Facebook ottaa oikeuden kuviin, mutta tämä käytäntö johtuu lähinnä siitä, että Facebook käsittelee kuvia automaattisesti servereillänsä ja esittää niitä eri asiayhteyksissä palvelun sisällä käyttäjän toiminnan seurauksena. Mikäli facebook ei olisi niitä oikeuksia ottanut, voisi joku haastaa sen oikeuteen jostain palvelun käytännöstä. Tuo ei kuitenkaan ole peruste 3-osapuolen palvelulle ottaa kuvia ja käyttää niitä jossain muussa tarkoituksessa, sillä facebookin käyttäjä ei ole hyväksynyt tämän 3 osapuolen eulaa. Hän on laittanut kuvat 1 palveluun, josta joku on käynyt ne kopioimassa mahdollisesti ilman lupaa. Jos minä kirjoitan esimerkiksi facebookkiin päivityksen, jossa kerron päivästäni ja mitä kaikkea olen päivän aikana tehnyt, se päivitys automaattisesti tulee minun tekijänoikeuksien alle juridisesti. Mikäli osallistun keskusteluun, ovat minun julkaisemani kommentit minun tekijänoikeuden alaisia. Minulla pitäisi silloin viime kädessä olla sananvalta siihen missä tekstejäni julkaistaan ja missä ei. Otetaan esimerkki. Kirjoitat facebookkiin koskettavan kertomuksen lemmikistäsi ja kuinka se kuoli. Sitten vaikka rotan myrkkyä myyvä firma kopioi tekstin ja käyttää sitä näkyvästi markkinoinnissansa kysymättä sinulta mitään. (näin pääset eroon tuhoeläimistä) Eikö se ärsyttäisi sua millään tavalla?

      Lainaa

    39. Tulos: -9 (13 ääntä)
      Toki naamasi olisi photoshopilla peitetty mosaic filtterillä ja nimesi päälle olisi laitettu vaaleanpunainen rounded rectangle siinä rotanmyrkkymainoksessa. Saattaisi silti ärsyttää?

      Lainaa

    40. Tulos: +14 (14 ääntä)
      eriparisukka: Haluaisin joskus päästä näkemään miten tälläset Jussin kaltaiset oman elämänsä uhriutujat käyttäytyy oikean elämän sosiaalisissa kontakteissa.
      Et haluaisi. Tunnen tällaisen tapauksen. Narsistit ovat, yleensä, tätä luonnehaaraa, joka vetää oikeuslaitokset mukaan aina, kun omat aseet loppuvat, tai heitä on vain yksinkertaisesti loukattu. Nimimerkillä pian 2 vuotta oikeuden toimia odotelleena humalaisen riidan vuoksi.

      Lainaa

    41. Tulos: -8 (12 ääntä)
      Täällä taas yksi?: Voithan yrittää vedota lakiin vaikka missä asiassa, mut se onko sillä mitään pohjaa on tärkempää. Tämä ei tulisi ikinä menemään läpi, varsinkaan tekijänoikeusrikkomuksena älä naurata.
      Jatketaan vielä tästä. Suuri osa täällä julkaistuista mokista kuuluisi itse mokaajien tekijänoikeuden alle. Se kynnys missä kohtaa tekstistä tulee teos, eikä vaan "joku teksti" on laissa hiukan hämärä käsite, mutta yleissääntönä voidaan sanoa, että kaikki tekstit jotka ovat ns. "omaperäisiä" ja jollaista toinen ihminen todennäköisesti ei kirjoittaisi samalla tavalla, kuuluvat kirjoittajan tekijänoikeuksien piiriin. Asiaa puntaroi Suomessa valtioneuvoston alainen tekijänoikeusneuvosto, joka pyydettäessä voi antaa lausunnon kiista-asioihin. Opetus- ja kulttuuriministeriön saitilta voi lukea näitä lausuntoja.

      Lainaa

    42. Täällä taas yksi? 14.5.2017 19:58
      Tulos: +14 (16 ääntä)
      grdg: Jatketaan vielä tästä. Suuri osa täällä julkaistuista mokista kuuluisi itse mokaajien tekijänoikeuden alle. Se kynnys missä kohtaa tekstistä tulee teos, eikä vaan “joku teksti” on laissa hiukan hämärä käsite, mutta yleissääntönä voidaan sanoa, että kaikki tekstit jotka ovat ns. “omaperäisiä” ja jollaista toinen ihminen todennäköisesti ei kirjoittaisi samalla tavalla, kuuluvat kirjoittajan tekijänoikeuksien piiriin. Asiaa puntaroi Suomessa valtioneuvoston alainen tekijänoikeusneuvosto, joka pyydettäessä voi antaa lausunnon kiista-asioihin. Opetus- ja kulttuuriministeriön saitilta voi lukea näitä lausuntoja.
      Jolloin päästään pitkän kaavan kautta taas siihen faktaan, ettei millään muotoa tekijänoikeuteen vetoamalla näitä saisi "alas" mistään. Vai onko mielestäsi jussilla kenties yksinoikeus käyttää ilmaisua "kestän tämän kuin mies" tai automaattiseen käännökseen. Saatat olla oikeassa muotoseikoista, mutta nämä ovat harkinnanvaraisia asioita ja tässä mitään tekijänoikeusrikosta ei olisi katsottu tapahtuneeksi.

      Lainaa

    43. Tulos: +13 (15 ääntä)
      grdg: Jatketaan vielä tästä. Suuri osa täällä julkaistuista mokista kuuluisi itse mokaajien tekijänoikeuden alle. Se kynnys missä kohtaa tekstistä tulee teos, eikä vaan “joku teksti” on laissa hiukan hämärä käsite, mutta yleissääntönä voidaan sanoa, että kaikki tekstit jotka ovat ns. “omaperäisiä” ja jollaista toinen ihminen todennäköisesti ei kirjoittaisi samalla tavalla, kuuluvat kirjoittajan tekijänoikeuksien piiriin. Asiaa puntaroi Suomessa valtioneuvoston alainen tekijänoikeusneuvosto, joka pyydettäessä voi antaa lausunnon kiista-asioihin. Opetus- ja kulttuuriministeriön saitilta voi lukea näitä lausuntoja.
      Kommentti, jota Jussi vaati poistettavaksi oli YKSI sana. Onnea vaan sellaisen lakimiehen löytämiseen joka saa siitä omaperäisen.

      Lainaa

    44. Tulos: -8 (18 ääntä)
      No voi hyvänen aika, et vieläkään ymmärtänyt. Tässä vaiheessa kyse ei Jussin kohdalla enää ole pelkästään parista sanasta, vaan kokonaisesta keskustelusta, joka on kopioitu sanasta sanaan tähän palveluun. Toki on mahdollista, että Jussi on antanut luvan julkaista keskustelun täällä.

      Lainaa

    45. Tulos: +6 (8 ääntä)
      "Väärän ilmoituksen tekeminen poliisille on rikos, josta on säädetty rikoslaissa rangaistus." http://www.poliisi.fi/rikokset/sahkoinen_rikosilmoitus Jussille voi tulla kalliiksi turhien rikosilmoitusten tekeminen, mutta eiköhän kyseessä ole pelkkä uhkailu.

      Lainaa

    46. Tulos: -5 (11 ääntä)
      Loppujen lopuksi tuossa keskustelussa olisi päästy paljon helpommalla kun olisi annettu Jussin vain olla eikä olisi tietty vastaan sille...

      Lainaa

    47. prinssi jufus 18.12.2017 3:01
      Tulos: -4 (4 ääntä)
      King Arthur: Vastuuasia. Sellaisista poliisi tekee rikosilmon ja syyttäjä heti päättää kutsua käräjät koolle. On ne käännökset ihan pykälien vastaisia!
      Vierailija: Tää poliisilla uhkailu on nykyään vissiin ihan peruspuolustus jatkaa omaa hölmöilyä. Sanoin kerran yhdessä keskustelussa aivan uskomattomalle rageajalle, että ole kiltti ja rauhoitu, tai sun käy vielä huonosti. Vastasi että uhkailetko mua, selvä uhkaus, otan kuvan poliisia varten tästä. Sanoin että be my guest. Keskustelu loppui kohta kun useampi tuli jatkamaan rauhoittelua. Varmaan kohta tulee poliisilta postia ja syyte uhkailusta
      jos panet suuhun, toinen sanoo ei, mutta ei riittävästi. ei raiskaus

      Lainaa

    48. prinssi jufus 18.12.2017 3:02
      Tulos: -5 (5 ääntä)
      prinssi jufus: jos panet suuhun, toinen sanoo ei, mutta ei riittävästi. ei raiskaus

      Lainaa

    49. prinssi jufus 18.12.2017 3:04
      Tulos: -3 (5 ääntä)
      silloin ei vaan kesta niinku mies kun pannaa suuhun asioita

      Lainaa

    50. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Haluaisinpa nähdä sen kohdan Suomen laissa jossa sanotaan että toisen ihmisen siteeraaminen väärin Facebookissa on rikos.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kunnianloukkaus, rikos, käännös, sinkku, rikosilmoitus, käännösvirhe