Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Halvempi ruoka on kalliimpaa

1 + 1 = 5. Jos on lapsia.
Halvempi ruoka on kalliimpaa

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 89 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Lihansyöjä 9.5.2017 2:33
   Tulos: +358 (376 ääntä)
   Tässä on nyt se juju että sitä rahaa ei jää mihinkään ruokaan nykyään, siksi ostan 20kg perunoita ja loput säästöön.

   Lainaa

  2. Tulos: +313 (359 ääntä)
   Rahanhallinta on joillekin vaikeaa.

   Lainaa

  3. Tulos: -398 (980 ääntä)
   Ihan alkuunsa pitäsi saada muuttumaan tuo käsitys kanan ja kalan terveellisyydestä, eläintuotteiden syönti kun aiheuttavaa pitkällä ajalla vakavia terveyshaittoja: https://nutritionfacts.org/video/how-not-to-die/ Toiseksi, ne todellisuudessaa terveelliset ruuat, kuten riisi, peruna, linssit, puuro ynnä muu vastaava kasviruoka, jota ei ole prosessoitu pitkälle, tulee todella halvaksi. Niitä voi ostaa myös suurissa erissä halvemmilla hinnoilla, ja säilyvätkin pidempään kuin muutamassa päivässä pilaantuvat eläintuotteet ja useat pitkälle prosessoidut valmisruuat ja herkut.

   Lainaa

  4. Tulos: +453 (545 ääntä)
   Eipä sekään nyt niin kovin terveellistä ole sitä kanaa syödä viisi kertaa päivässä seitsemän kertaa viikossa :> Kalaa pitäisi syödä vähintään kaksi kolme kertaa viikossa ja hinnat oikeasti pilvissä, terveelliseen ruokavalioon kuuluu myös vaihtelu ja monipuolisuus mitä ei ihan tuolla 90€/kuussa oikein saavuteta. Mutta joo nauroin kyllä itsekkin Virven vikalle

   Lainaa

  5. Tulos: +105 (173 ääntä)
   3 kilokaloria päivässä ei paljon maksa.

   Lainaa

  6. Perunapropaganda 9.5.2017 2:57
   Tulos: -95 (163 ääntä)
   Lihansyöjä: Tässä on nyt se juju että sitä rahaa ei jää mihinkään ruokaan nykyään, siksi ostan 20kg perunoita ja loput säästöön.
   Olen kuullut hedelmälihasta, mutta mitä on perunaliha? Senkin lihansyöjä, perunatkin joutuvat uhriksi.

   Lainaa

  7. Tulos: +137 (387 ääntä)
   Cheese: Ihan alkuunsa pitäsi saada muuttumaan tuo käsitys kanan ja kalan terveellisyydestä, eläintuotteiden syönti kun aiheuttavaa pitkällä ajalla vakavia terveyshaittoja: https://nutritionfacts.org/video/how-not-to-die/ Toiseksi, ne todellisuudessaa terveelliset ruuat, kuten riisi, peruna, linssit, puuro ynnä muu vastaava kasviruoka, jota ei ole prosessoitu pitkälle, tulee todella halvaksi. Niitä voi ostaa myös suurissa erissä halvemmilla hinnoilla, ja säilyvätkin pidempään kuin muutamassa päivässä pilaantuvat eläintuotteet ja useat pitkälle prosessoidut valmisruuat ja herkut.
   Unohdit mainita et olet vegaani

   Lainaa

  8. eriparisukka 9.5.2017 3:39
   Tulos: -173 (405 ääntä)
   Voi että kun nään jo sen viherpiiperoiden hullunkiillon silmissä kun pääsee tähän kommentteihin valistamaan siitä kuinka kasvikset on paljon halvempia kun liha ja kuinka lihan terveellisyyttä liioitellaan.

   Lainaa

  9. King Arthur 9.5.2017 3:59
   Tulos: +390 (412 ääntä)
   Ei voi ymmärtää jos ei ole lapsia!

   Lainaa

  10. Tulos: -33 (217 ääntä)
   Cheese: Ihan alkuunsa pitäsi saada muuttumaan tuo käsitys kanan ja kalan terveellisyydestä, eläintuotteiden syönti kun aiheuttavaa pitkällä ajalla vakavia terveyshaittoja: https://nutritionfacts.org/video/how-not-to-die/ Toiseksi, ne todellisuudessaa terveelliset ruuat, kuten riisi, peruna, linssit, puuro ynnä muu vastaava kasviruoka, jota ei ole prosessoitu pitkälle, tulee todella halvaksi. Niitä voi ostaa myös suurissa erissä halvemmilla hinnoilla, ja säilyvätkin pidempään kuin muutamassa päivässä pilaantuvat eläintuotteet ja useat pitkälle prosessoidut valmisruuat ja herkut.
   Vegaani bongattu

   Lainaa

  11. Tulos: +376 (398 ääntä)
   King Arthur: Ei voi ymmärtää jos ei ole lapsia!
   Naureskelin samaa. Ilmeisesti lapsiperheet saa sipsipusseja ja pakastepizzoja Plussa-kortilla helvetinmoisella alennuksella. En vaan voi tietää.

   Lainaa

  12. Tulos: -192 (444 ääntä)
   Voi sitä vegeperkeleiden määrää mitkä tänne pian saapuu jankuttamaan.. "Itseasiassa öhöm juttuhan on nyt niin senkin vulgaarit paskiaiset että sammalta ja porkkanaa mutuuttamalla vältyt ainakin kolmelta syövältä ja siilitkin kiittää!"

   Lainaa

  13. Tulos: +397 (445 ääntä)
   Tähän mennessä on ollut yksi "viherpiipertäjä" ja kaksi em. ihmisryhmästä valittavaa kommenttia. Saa nähdä miten edistyy!

   Lainaa

  14. Tulos: +263 (329 ääntä)
   90 euroa kuussa terveellisestä ruoasta? Ihan vilpittömästi toivon että joku valistaa muakin miten se tehdään, niin alan ainakin osittain hyödyntämään. Ja tulen kumartamaan niin kiitosta kuin kunniaa. Ps, siinähän sitten ei ole vehnä se suurin suhteellinen hiilarinlähde, eihän. Se kun on aika halpaa ja jostain syystä aika iso osa "TERVEELLISTÄ" ruokavaliota monen mielestä.

   Lainaa

  15. Tulos: -43 (121 ääntä)
   Banaani: 90 euroa kuussa terveellisestä ruoasta? Ihan vilpittömästi toivon että joku valistaa muakin miten se tehdään, niin alan ainakin osittain hyödyntämään. Ja tulen kumartamaan niin kiitosta kuin kunniaa. Ps, siinähän sitten ei ole vehnä se suurin suhteellinen hiilarinlähde, eihän. Se kun on aika halpaa ja jostain syystä aika iso osa “TERVEELLISTÄ” ruokavaliota monen mielestä.
   Mielenkiintoista, että viljat joutuivat monen välttelylistalle erityisesti sen jälkeen kun Amerikassa GMO:iden ja viljelymyrkkyjen käyttö yleistyi. Erityisesti myrkkyjä kohtaan taitaa monella esiintyä herkkyyttä, eikä auta että uolisto on tuhottu roskaruualla ja sitten ihmetellään miksi se on herkkä tavalliselle oikeasti terveelliselle ruualle. Monsanto (ja varmaan muitakin) on annettu ilmi siitä, että se on rahoittanut toimenpiteitä, joilla vähätellä myrkkyjen vaikutusta. Se on jopa annettu ilmi siitä että maksetaan nettikommenttien kirjoittajille GMO:n ja tuholaistorjunnan puolustamisesta kommenteissa. Prosessoidun ruuan tuottajat ja vähähiilihydraattiset ideologiset puhujat oikein innostuvat mahdollisuudesta hyötyä gluteenin välttelijöistä, kun voi tehdä ruokia ilman gluteenia tai mainostaa ruokavalioita ilman viljoja. Ameriikan malliin vaan Suomessakin, sellaista ruokailumallia noudattamalla varmasti päästään samanlaisiin lopputuloksiin ihmisten terveydessäkin.

   Lainaa

  16. Tulos: +63 (69 ääntä)
   Kaloriaa...

   Lainaa

  17. Tulos: +46 (80 ääntä)
   King Arthur: Ei voi ymmärtää jos ei ole lapsia!
   Toisaalta ymmärrän, että valmisruokien ja sen sellaisten ostaminen on helpompi ja kätevämpi tapa ruokkia isompi perhe. Aina ei riitä tunnit ja jaksaminen päivässä tekemään isoja ruoka-annoksia, jos käy töissä ja mahdollisesti muillakin välttämättömillä asioilla kuin että olisi vain kotona. Sitten taas toisaalta nämä valmisruuat eivät todellakaan ole mikään paras vaihtoehto kasvaville lapsille. Sen vuoksi olisi todellakin parempi, että harrastettaisiin monipuolista ja terveellistä ruokavaliota tekemällä ruoka itse. Varmasti tuo kommentti kuitenkin viittaa siihen, ettei toinen kommentoija voi samaistua tämän äidin tilanteeseen.

   Lainaa

  18. Tulos: +87 (163 ääntä)
   Jännä miten ihmiset aina jaksavat valitta miten terveellinen ruoka on liian kallista. Se on kyllä oikeasti kaikista halvin vaihtoehto, jos tiedät yhtään mitä teet, hyödynnät sesonkiaikoja ja osaat kokata muutakin kuin mikroaterioita. Liha ja kala ei todellakaan ole kallista, paitsi jos ostat lohta tai sisä/ulkofilettä. Broileri on vähän niin ja näin, mutta usein saa rintafileitä yllättävän edullisesti.

   Lainaa

  19. Tulos: +114 (140 ääntä)
   Luulen että neljän lapsen äidillä voi olla vähän muustakin pulaa, kuin rahasta. Voi olla ajasta ja energiastakin pulaa, jos ei jaksa itse tehdä terveellistä ja tasapainoista ruokaa lasten kiljuessa "EI PORKKANOITA!" Helpoin on kuitenkin sysätä syy "kalliin" ruoan piikkiin.

   Lainaa

  20. Tulos: +132 (148 ääntä)
   Oman kokemukseni mukaan herkut ovat kaikkein kalleimpia ostoskorissa. Karkkipussi voi helposti maksaa kolmatta euroa. Samalla rahalla saa vaikkapa hedelmiä paljon isomman kasan. Sokerinälkä lähtee niilläkin ja kaupan päälle saa vitamiinit sekä kuidut. P.S. Parin kuukauden päästä metsistä löytyy taas ilmaista ja terveellistä ruokaa esim. mustikoiden muodossa.

   Lainaa

  21. Tulos: +125 (185 ääntä)
   Kana ja kala ja varsinkaan liha ei ole terveellistä joka päivänä syötynä, ainoastaan pari kertaa viikossa ideaali T. Sekasyöjä

   Lainaa

  22. Tulos: +174 (192 ääntä)
   Itse vasta ostin viikon ruuat (+ vessapaperia) kahdelle hengelle 35 eurolla. Yleensä kauppaan menee noin 30-50e viikossa, riippuen tarttuuko mukaan ylimääräistä herkkua, ja ainakin viimeisimmässä terveystarkastuksessa lääkäri kehui ruokavaliota terveelliseksi. Suunnittelen viikon ruokalistan etukäteen vaihdellen kana-, liha- ja kasvisruokia eri päiville (kalaa en allergian takia voi käyttää). Vertaan hieman kilohintoja, ja suosin satokausikasviksia. Toki pastaa tulee tehtyä ajoittain kun satumme pitämään pastaruuista, mutta eipä se tuohon ruokalaskuun pahasti vaikuttaisi vaikka pastan korvaisi jollain muulla lisukkeella.
   Banaani: 90 euroa kuussa terveellisestä ruoasta? Ihan vilpittömästi toivon että joku valistaa muakin miten se tehdään, niin alan ainakin osittain hyödyntämään. Ja tulen kumartamaan niin kiitosta kuin kunniaa. Ps, siinähän sitten ei ole vehnä se suurin suhteellinen hiilarinlähde, eihän. Se kun on aika halpaa ja jostain syystä aika iso osa “TERVEELLISTÄ” ruokavaliota monen mielestä.
   Noin muutoin en kyllä koe kovin mielekkääksi vertailla jotain ruokakauppahintoja Suomen ja maan X välillä. Usein noissa halvan ruuan maissa on erilainen palkkarakennekin, johon suhteutettuna ruoka ei välttämättä paikallisille ole suhteessa yhtään halvempaa kuin Suomessa suomalaisille. Vasta eilen oli taas Iltaroskassa jotain juttua Floridassa eläkepäiviään viettävästä suomalaisparista, ja olihan sinnekin pitänyt tunkea kommentti siitä miten siellä on halvempaa. No on kai, mutta joudupa taloudelliseen ahdinkoon ja sairastu päälle, niin on kyllä viimeisen päälle American Dream.

   Lainaa

  23. Tulos: -9 (95 ääntä)
   Virve on ehkä se moka, mut ite inhoon eniten Sakun kaltaisia "kun minä niin muutkin!" ja ei yhtään ymmärretä ollenkaan tilanteiden/ihmisten erilaisuutta ja aletaan päteä muille vain omasta kokemuksesta. Entä jos Sakulla on vaikkapa lounasetu ja siksi menee vain 90e kuussa?

   Lainaa

  24. Epäterveellinen 9.5.2017 8:17
   Tulos: -60 (144 ääntä)
   Kuitenkin esimerkiksi roiskeläppäpitsat (200g) (n. 240kcal) maksaa 0.60e kpl ihan normaalihinnallakin. Vaikealta tuntuu löytää mitään terveellisempää samaan tai halvempaan hintaan.

   Lainaa

  25. Epäterveellinen 9.5.2017 8:38
   Tulos: -40 (92 ääntä)
   Epäterveellinen: Kuitenkin esimerkiksi roiskeläppäpitsat (200g) (n. 240kcal) maksaa 0.60e kpl ihan normaalihinnallakin. Vaikealta tuntuu löytää mitään terveellisempää samaan tai halvempaan hintaan.
   Miinusäänen laittaja, laita tähän ennemmin niitä halvempia tai samanhintaisia terveellisiä ruokia.

   Lainaa

  26. Tulos: +133 (141 ääntä)
   eriparisukka: Voi että kun nään jo sen viherpiiperoiden hullunkiillon silmissä kun pääsee tähän kommentteihin valistamaan siitä kuinka kasvikset on paljon halvempia kun liha ja kuinka lihan terveellisyyttä liioitellaan.
   NO itseasiassa ne kasvikset _on_ halvempia, jos vain osaa ostaa kausituotteita ja vähän muutenkin katsoa mitä ostaa. Liha (ja myös ne "lihankorvikkeet", kuten nyhtökaura) on niitä kalliita. Peruskasvikset ja kuivatuotteina ostettavat linssit, soija ja pavut on halpoja. Terveellisyyteen en ota sen enempää kantaa. Vaikka söisi lihaa, ruokaa saisi halvemmaksi tunkemalla niitä halpoja kasviksia mahd. paljon.

   Lainaa

  27. Tulos: +78 (104 ääntä)
   90e kuussa ruokaan? Siinä vaiheessa kyllä ei paljoa hifistellä. Valistakaa kuinka tuollaisella saa elettyä terveellisesti, monipuolisesti ja mielenkiintosesti jos lähdetään siitä että mitään muuta ei syö (esim. Työpaikan tai koulun lounasta). Se on kuitenkin vaan 3e/pv ja pelkkä salaatti maksaa n.1e.

   Lainaa

  28. Tulos: +54 (72 ääntä)
   Epäterveellinen: Kuitenkin esimerkiksi roiskeläppäpitsat (200g) (n. 240kcal) maksaa 0.60e kpl ihan normaalihinnallakin. Vaikealta tuntuu löytää mitään terveellisempää samaan tai halvempaan hintaan.
   No esimerkiksi linssipihvit tulee hyvin halvaksi, tässä yksi resepti http://www.is.fi/ruokala/resepti/art-2000001004398.html Ainesosien hinnat, kun kalleimmat chilitahna ja sitruuna jätetään pois: Linssit 1,55€/pussi Sipuli n. 0,1€ Pakastepinaatti 0,5€/pussi, käytetään 1/3 osa, eli n. 0,2€ Korianteri pakasteesta 0,79€/paketti, käytetään 1/4 osa, eli n. 0,2€ Kananmuna n. 0,2€/kpl Perunajauhot 0,75€/paketti, ehkä noin 0,05€/4rkl Tomaattipyre 0,20€/tlk Kasvisliemikuutio, n. 0,1€/kpl Lisäksi suola, pippuri. Yhteensä 2,6€, annoshinta 0,65€. Lisäksi voi tehdä vaikka perunamuusia, perunat on myös hyvin halpoja.

   Lainaa

  29. Ruoanlaittaja 9.5.2017 9:27
   Tulos: +84 (96 ääntä)
   Epäterveellinen: Miinusäänen laittaja, laita tähän ennemmin niitä halvempia tai samanhintaisia terveellisiä ruokia.
   Viimesin ruoka mitä tein eilen, oli kaalilaatikko. Kaali 0,92e täysjyväriisi-ruisseos, 2,15 (käytin 1/4 paketista=0,55e), sipuli 0,15e, porkkana 0,20e, 2 kananmunaa 0,25e, jauhelihapaketti 1,75e, loraus maitoa noin 10snt. Kokonaishinnaksi tulee 3,92e, ja kyllä tuolla mössöllä kahen ihmisen taloudessa on kolme illallista hoidettu. Yhtä ateriaa kohden tulee siis 0,65333....e Ja hyvää ja täyttävää on! Kaalikammonen poikakaverikin näytti innoissaan lappavan naamariin. Aamupalaksi syön tällä hetkellä kaurapuuroa joukkoon raastetun omenan, ja keitetyn kananmunan kanssa, joka sekin on halpaa ja terveellistä sapuskaa.

   Lainaa

  30. Tulos: +28 (96 ääntä)
   Sanokaa mitä sanotte mutta ruoka on kallista ihmiselle jolla on pienet tulot ja pitäisi muutakin sisältöä saada elämään rahan käytöllä kuin pelkkää ruokaa. Ihan vaikka itse jos ostaisin hyvät ja terveelliset ruuat joka pv lle nii sitä sit nökötettäs lähes yksin kotona päivät ku oo varaa mennä minnekkää mitään tekemään mut hei oispahan ruokaa mitä mussuttaa vaikka tekemisen puutteessa.

   Lainaa

  31. Tulos: +34 (38 ääntä)
   Petkele: 3 kilokaloria päivässä ei paljon maksa.
   Joo, katsoin tuossa jonkun limpparin energiatiheyttä, niin sitä saisi nautiskella ruhtinaalliset 6,52 millilitraa.

   Lainaa

  32. Tulos: -10 (34 ääntä)
   Ruoanlaittaja: Viimesin ruoka mitä tein eilen, oli kaalilaatikko. Kaali 0,92e täysjyväriisi-ruisseos, 2,15 (käytin 1/4 paketista=0,55e), sipuli 0,15e, porkkana 0,20e, 2 kananmunaa 0,25e, jauhelihapaketti 1,75e, loraus maitoa noin 10snt. Kokonaishinnaksi tulee 3,92e, ja kyllä tuolla mössöllä kahen ihmisen taloudessa on kolme illallista hoidettu. Yhtä ateriaa kohden tulee siis 0,65333….e Ja hyvää ja täyttävää on! Kaalikammonen poikakaverikin näytti innoissaan lappavan naamariin. Aamupalaksi syön tällä hetkellä kaurapuuroa joukkoon raastetun omenan, ja keitetyn kananmunan kanssa, joka sekin on halpaa ja terveellistä sapuskaa.
   Muuten hyvä ohje, mutta mausteet puuttuu :D Kaalilaatikkoon aavistus chiliä, niin tulee muuten hyvää. Siis just sen verran, että ei oikein edes tiedä onko siinä.

   Lainaa

  33. Tulos: +37 (41 ääntä)
   Ruoanlaittaja: Viimesin ruoka mitä tein eilen, oli kaalilaatikko. Kaali 0,92e täysjyväriisi-ruisseos, 2,15 (käytin 1/4 paketista=0,55e), sipuli 0,15e, porkkana 0,20e, 2 kananmunaa 0,25e, jauhelihapaketti 1,75e, loraus maitoa noin 10snt. Kokonaishinnaksi tulee 3,92e, ja kyllä tuolla mössöllä kahen ihmisen taloudessa on kolme illallista hoidettu. Yhtä ateriaa kohden tulee siis 0,65333….e Ja hyvää ja täyttävää on! Kaalikammonen poikakaverikin näytti innoissaan lappavan naamariin. Aamupalaksi syön tällä hetkellä kaurapuuroa joukkoon raastetun omenan, ja keitetyn kananmunan kanssa, joka sekin on halpaa ja terveellistä sapuskaa.
   Aijai, nyt tekee mieli kaalilaatikkoa! Kiitti ideasta! :D

   Lainaa

  34. Herra Isoherra 9.5.2017 10:51
   Tulos: -62 (86 ääntä)
   Cheese: Ihan alkuunsa pitäsi saada muuttumaan tuo käsitys kanan ja kalan terveellisyydestä, eläintuotteiden syönti kun aiheuttavaa pitkällä ajalla vakavia terveyshaittoja: https://nutritionfacts.org/video/how-not-to-die/ Toiseksi, ne todellisuudessaa terveelliset ruuat, kuten riisi, peruna, linssit, puuro ynnä muu vastaava kasviruoka, jota ei ole prosessoitu pitkälle, tulee todella halvaksi. Niitä voi ostaa myös suurissa erissä halvemmilla hinnoilla, ja säilyvätkin pidempään kuin muutamassa päivässä pilaantuvat eläintuotteet ja useat pitkälle prosessoidut valmisruuat ja herkut.
   Tais se vegaani löytyä.

   Lainaa

  35. Tulos: +64 (84 ääntä)
   Naurattaa kun monet väittävät terveellisen ruoan olevan kalliimpaa, täyttä puppua. Kyllä ne pizzat, kebabit ja einesmössöt tulevat paljon kalliimmaksi kuin lihan tai rehujen ostaminen, vesikin on useimmiten Suomessa lähes ilmaista kaikille.

   Lainaa

  36. Tulos: -38 (92 ääntä)
   z: NO itseasiassa ne kasvikset _on_ halvempia, jos vain osaa ostaa kausituotteita ja vähän muutenkin katsoa mitä ostaa. Liha (ja myös ne “lihankorvikkeet”, kuten nyhtökaura) on niitä kalliita. Peruskasvikset ja kuivatuotteina ostettavat linssit, soija ja pavut on halpoja. Terveellisyyteen en ota sen enempää kantaa. Vaikka söisi lihaa, ruokaa saisi halvemmaksi tunkemalla niitä halpoja kasviksia mahd. paljon.
   Soijasta sen verran, että se on monelle suomalaiselle myrkkyä, elimistö ei vaan kestä. Sama koskee jossain määrin myös kaikkia muitakin papuja.

   Lainaa

  37. Tulos: -17 (41 ääntä)
   "Ps, siinähän sitten ei ole vehnä se suurin suhteellinen hiilarinlähde, eihän. Se kun on aika halpaa ja jostain syystä aika iso osa “TERVEELLISTÄ” ruokavaliota monen mielestä" Kaukana terveellisyydestä, mutta luomu/gluteenittoman kauran käyttö perusliikkujalle on ihan suositeltavaa silloin tällöin.

   Lainaa

  38. Tulos: -22 (76 ääntä)
   Cheese: Ihan alkuunsa pitäsi saada muuttumaan tuo käsitys kanan ja kalan terveellisyydestä, eläintuotteiden syönti kun aiheuttavaa pitkällä ajalla vakavia terveyshaittoja: https://nutritionfacts.org/video/how-not-to-die/ Toiseksi, ne todellisuudessaa terveelliset ruuat, kuten riisi, peruna, linssit, puuro ynnä muu vastaava kasviruoka, jota ei ole prosessoitu pitkälle, tulee todella halvaksi. Niitä voi ostaa myös suurissa erissä halvemmilla hinnoilla, ja säilyvätkin pidempään kuin muutamassa päivässä pilaantuvat eläintuotteet ja useat pitkälle prosessoidut valmisruuat ja herkut.
   Nuo terveellisiä? Peruna, riisi, puuro? Salli mun nauraa! Valkoinen liha on terveellistä oli se sitten lintua tai kalaa.

   Lainaa

  39. Tulos: -49 (73 ääntä)
   Cheese: Ihan alkuunsa pitäsi saada muuttumaan tuo käsitys kanan ja kalan terveellisyydestä, eläintuotteiden syönti kun aiheuttavaa pitkällä ajalla vakavia terveyshaittoja: https://nutritionfacts.org/video/how-not-to-die/ Toiseksi, ne todellisuudessaa terveelliset ruuat, kuten riisi, peruna, linssit, puuro ynnä muu vastaava kasviruoka, jota ei ole prosessoitu pitkälle, tulee todella halvaksi. Niitä voi ostaa myös suurissa erissä halvemmilla hinnoilla, ja säilyvätkin pidempään kuin muutamassa päivässä pilaantuvat eläintuotteet ja useat pitkälle prosessoidut valmisruuat ja herkut.
   Mitä vitun paskaa? :D

   Lainaa

  40. Tulos: +71 (77 ääntä)
   Tässä teille terveellisiä, edullisia ja vieläpä kotimaisia ruoka-aineksia: porkkana lanttu peruna kaali (voi myös itse hapattaa, monen vatsa kestää hapankaalia paremmin. Tiesittekö, että kaalissa on paljon enemmän c-vitamiinia kuin vaikka appelsiinissa? ohrasuurimot (käytetään riisin tapaan) kaurahiutaleet härkäpavut (kuivattuna, kokonaisina tai rouheena, voi käyttää soijarouheen tapaan) kuivatut herneet kokonaisina tai rouheena Kalaakin saa usein yllättävän edullisesti jos on aikaa ja viitsimystä valmistaa. Esim. muikkuja on joskus tarjouksessa 3€/kilo... Ja jos hifistellä haluaa niin esim. haukea saa paljon halvemmalla kuin jotain lohta. Nythän alkaa kohta olla myös kurkut, tomaatit sun muut sesongissa eli halpoja, jos salaatista tykkää. Mutta usein ihmisillä on se käsitys, että pitäisi syödä jotain smoothieta ja salaattia, jotta olisi terveellistä. Vaikka eipä siinä vihersalaatissa itsessään paljoa kaloreita tai vitamiineja ole.

   Lainaa

  41. Tulos: -65 (95 ääntä)
   Ruoanlaittaja: Viimesin ruoka mitä tein eilen, oli kaalilaatikko. Kaali 0,92e täysjyväriisi-ruisseos, 2,15 (käytin 1/4 paketista=0,55e), sipuli 0,15e, porkkana 0,20e, 2 kananmunaa 0,25e, jauhelihapaketti 1,75e, loraus maitoa noin 10snt. Kokonaishinnaksi tulee 3,92e, ja kyllä tuolla mössöllä kahen ihmisen taloudessa on kolme illallista hoidettu. Yhtä ateriaa kohden tulee siis 0,65333….e Ja hyvää ja täyttävää on! Kaalikammonen poikakaverikin näytti innoissaan lappavan naamariin. Aamupalaksi syön tällä hetkellä kaurapuuroa joukkoon raastetun omenan, ja keitetyn kananmunan kanssa, joka sekin on halpaa ja terveellistä sapuskaa.
   Meidän perheessä on 6 henkeä. Yksi tuollainen kaalilaatikko ei riitä koko porukalle. Ja päivän aikana pitäisi syödä useampikin ateria, kuin vain päivällinen. Kesällä suomalaiset kasvikset ovat onneksi halvempia. Talviaikaan saa maksaa mansikoita kotimaisista tomaateista ja kurkuista. Haluaisin minäkin nähdä sen, että joku laskee, kuinka saan 90eurolla kuukauden terveelliset, monipuoliset ruuat 6 hengelle. Meillä syödään 5krt päivässä, aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala.

   Lainaa

  42. Tulos: +118 (130 ääntä)
   En tiedä uskallanko sanoa mitään ettei syytetä viherpiiperryksestä... Opiskelijana kun en tosiaankaan ollut varoissani meni mitä tahansa vihanneksia jotka sattuvat olemaan alennuksessa, muuten kaali on varminta, riisiä, linssejä, itseliotettuja papuja, puuroa ja omenaa, ja paljon öljyä että jossain olisi joku kalorikin. Sain ruokalaskuni johonkin pariin kymppiin kuukaudessa, joskin olen pieniruokainen. Näytän olevan hengissä, ja niin on suurin osa muustakin maailmasta -ei jokapäiväiseen lihaan ole maapallon tasolla paljon kellään varaa, eikä omassakaan historiassamme ollut. Nimimerkki "ihanbtw" on kyllä siinä oikeassa että pää hajoaa jos koskaan ei saa mitään kivaa, mutta joka luulee jokapäiväisen lihansyönnin olevan välttämätöntä, tai roiskeläppien riittävän ihmisen ravintoaineiden saantiin, erehtyy.

   Lainaa

  43. Tulos: +56 (60 ääntä)
   mussukka: Kaloriaa…
   Yksi kaloria, kaksi kaloriaa, useita kalorioita.

   Lainaa

  44. Tulos: +145 (149 ääntä)
   Katerina: Meidän perheessä on 6 henkeä. Yksi tuollainen kaalilaatikko ei riitä koko porukalle. Ja päivän aikana pitäisi syödä useampikin ateria, kuin vain päivällinen. Kesällä suomalaiset kasvikset ovat onneksi halvempia. Talviaikaan saa maksaa mansikoita kotimaisista tomaateista ja kurkuista. Haluaisin minäkin nähdä sen, että joku laskee, kuinka saan 90eurolla kuukauden terveelliset, monipuoliset ruuat 6 hengelle. Meillä syödään 5krt päivässä, aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala.
   Ideana oli laskea aterian hinta/hlö. Kukaan ei ole väittänyt, että 90 eurolla saadaan suurperheen kuukauden ruoat.

   Lainaa

  45. Tulos: +61 (63 ääntä)
   Epäterveellinen: Kuitenkin esimerkiksi roiskeläppäpitsat (200g) (n. 240kcal) maksaa 0.60e kpl ihan normaalihinnallakin. Vaikealta tuntuu löytää mitään terveellisempää samaan tai halvempaan hintaan.
   No eipä noi mitää kunnon ruokaa olekaan, joten turha niitä on hintansa puolesta verrata mihinkään kotiruokaan. Sä et tollasilla eväillä kauaa pitäis terveyttäs yllä, ja vaikutukset näkyis sitäkin nopeempaa jo mielialoissa ja jatkuvassa väsymyksessä. Mä en muutenkaan ymmärrä mikä tässä terveellisessä perusruoassa muka on niin vaikeeta tai kallista? Me tehdään aina safkat parille päivälle kerrallaan, ja käytetään lihan ohessa paljon porkkanaa, paprikaa, perunaa, sipulia yms.. Ne on edullisia, niillä saa täytettä safkaan, ja porkkana etenkin on mahtava lisä melkein mihin vaan perusruokaan. Siihen voi lisäks sit vertailla tarjouksia ja ostaa lihaa, kalaa tms.. Ja näin meillä ainakin ruokakulut on pysyy aika säädyllisinä. Yleensä ruokalaskun hinta alkaa nousta vasta, jos sinne eksyy sekaan kaikkee ylimääräsiä herkkuja, kuten pakastepizzaa, karkkia, nacholastuja tms..

   Lainaa

  46. Tulos: +40 (50 ääntä)
   Banaani: 90 euroa kuussa terveellisestä ruoasta? Ihan vilpittömästi toivon että joku valistaa muakin miten se tehdään, niin alan ainakin osittain hyödyntämään. Ja tulen kumartamaan niin kiitosta kuin kunniaa. Ps, siinähän sitten ei ole vehnä se suurin suhteellinen hiilarinlähde, eihän. Se kun on aika halpaa ja jostain syystä aika iso osa “TERVEELLISTÄ” ruokavaliota monen mielestä.
   Tee isoja annoksia, pakasta loput. Vaikka söisitkin lihaa, älä syö joka päivä, vaan vaikka pari kertaa viikossa. Osta linssejä, perunaa, riisiä. Tee leipä itse. Käy kalassa.

   Lainaa

  47. Tulos: +61 (63 ääntä)
   Katerina: Meidän perheessä on 6 henkeä. Yksi tuollainen kaalilaatikko ei riitä koko porukalle. Ja päivän aikana pitäisi syödä useampikin ateria, kuin vain päivällinen. Kesällä suomalaiset kasvikset ovat onneksi halvempia. Talviaikaan saa maksaa mansikoita kotimaisista tomaateista ja kurkuista. Haluaisin minäkin nähdä sen, että joku laskee, kuinka saan 90eurolla kuukauden terveelliset, monipuoliset ruuat 6 hengelle. Meillä syödään 5krt päivässä, aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala.
   Eiks ne lapset muuten syö koulussa vai syöks ne sit kuusi kertaa päivässä?

   Lainaa

  48. Tulos: +75 (81 ääntä)
   Katerina: Meidän perheessä on 6 henkeä. Yksi tuollainen kaalilaatikko ei riitä koko porukalle. Ja päivän aikana pitäisi syödä useampikin ateria, kuin vain päivällinen. Kesällä suomalaiset kasvikset ovat onneksi halvempia. Talviaikaan saa maksaa mansikoita kotimaisista tomaateista ja kurkuista. Haluaisin minäkin nähdä sen, että joku laskee, kuinka saan 90eurolla kuukauden terveelliset, monipuoliset ruuat 6 hengelle. Meillä syödään 5krt päivässä, aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala.
   No tee siitä kaalilaatikosta sitten isompi. Se hinta/annos pysyy silti samana. Älä tahvo osta talvella niitä kaikkein kalleimpia kasviksia, tomaattien ja kurkkujen sesonki on kesällä. Talvella esim. raastesalaatit ovat edullisia tehdä. Ylipäätään talvella kannattaa suosia juureksia, ja muistaa, että niitä on muitakin kuin se peruna, porkkana ja lanttu.

   Lainaa

  49. Tulos: -27 (41 ääntä)
   Juu: Rahanhallinta on joillekin vaikeaa.
   Minkä kokoinen perhe sulla?

   Lainaa

  50. Tulos: +18 (30 ääntä)
   Yllättyikö joku, että tämäkin meni hyvä ruoka-paha ruoka väittelyksi?

   Lainaa

  51. Tulos: +65 (69 ääntä)
   Ihan niin kuin hevi-osastollakin voi valita ostaako halpaa vai kallista, voi valmishyllyssäkin valita. Täällä kommentoijat tuntuu ajattelevan että terveellinen ruoka on yhtä kuin kausivihannekset (halpaa) ja epäterveellinen yhtä kuin sipsit ja karkit (kallista). Oikeasti välillä näkee jopa pelottavan halpoja tarjouksia roiskeläpistä ja valmishampurilaisista, jotka sekä hintansa että helppoutensa takia varmasti ja valitettavasti päätyy monen perheen ruokalistalle.

   Lainaa

  52. Tulos: +10 (40 ääntä)
   Cheese: Ihan alkuunsa pitäsi saada muuttumaan tuo käsitys kanan ja kalan terveellisyydestä, eläintuotteiden syönti kun aiheuttavaa pitkällä ajalla vakavia terveyshaittoja: https://nutritionfacts.org/video/how-not-to-die/ Toiseksi, ne todellisuudessaa terveelliset ruuat, kuten riisi, peruna, linssit, puuro ynnä muu vastaava kasviruoka, jota ei ole prosessoitu pitkälle, tulee todella halvaksi. Niitä voi ostaa myös suurissa erissä halvemmilla hinnoilla, ja säilyvätkin pidempään kuin muutamassa päivässä pilaantuvat eläintuotteet ja useat pitkälle prosessoidut valmisruuat ja herkut.
   Arseenia, tärkkelystä ja hiilareita. Jepjep. Terveellistä. Perunassahan terveellisin osuus ovat kuoret, mutta valtaosa heittää ne roskiin. Perunan asemesta olisi parempi käyttää bataattia tai vaikkapa porkkanaa. Loppujen lopuksi ei sillä ole väliä mitä syö, kunhan syö kaikkea kohtuullisesti ja tarpeeksi monipuolisesti. Ei se porkkanakaan tee autuaaksi, jos ruokavalioon ei kuulu mitään muuta.

   Lainaa

  53. Tulos: +18 (30 ääntä)
   GJN: Toisaalta ymmärrän, että valmisruokien ja sen sellaisten ostaminen on helpompi ja kätevämpi tapa ruokkia isompi perhe. Aina ei riitä tunnit ja jaksaminen päivässä tekemään isoja ruoka-annoksia, jos käy töissä ja mahdollisesti muillakin välttämättömillä asioilla kuin että olisi vain kotona. Sitten taas toisaalta nämä valmisruuat eivät todellakaan ole mikään paras vaihtoehto kasvaville lapsille. Sen vuoksi olisi todellakin parempi, että harrastettaisiin monipuolista ja terveellistä ruokavaliota tekemällä ruoka itse. Varmasti tuo kommentti kuitenkin viittaa siihen, ettei toinen kommentoija voi samaistua tämän äidin tilanteeseen.
   Valmisruokiakin on erilaisia. Kannattaa katsoa tuoteselosteet. On sellaisia, jotka ovat täynnä sokeria, suolaa ja tarpeettomia lisäaineita (erotuksena tarpeellisista) ja on sellaisia, joissa on täsmälleen samat raaka-aineet kuin kotikeittiä tehdyssä ruuassa. Terveellistä ruokaa voi tehdä halvalla, vaikka ei ehkä tuolla 90€/kk/henkilö. Ei tarvitse ostaa kalleinta luomulohta fileoituna ja ruodottomana, sillä ainakin meidän kalatiskissä on tarjolla erilaisia kaloja 10-20 lajia. Kyllä sieltä seasta löytyy myös halpoja vaihtoehtoa. Viimeksi ostin tuoretta silliä, noin 8€/kg. Hedelmistä ja vihanneksista löytyy terveellisiä ja halpoja vaihtoehtoja. Juurekset ovat yleensä halpoja ja esimerkiksi omenia on koko talven ollut tarjolla noin 0.60-0.80€/kg. Sipuli on halpaa ja terveellistä, eivätkä pavutkaan paljoa maksa. Lihaa ja kanaakin saa halvalla, kun katsoo, mitä ostaa. Ruuan hintaa saa alaspäin sillä, että vähentää lihan ja kanan määrää ruuassa jättämättä sitä silti kokonaan pois. Esimerkiksi pastakastike toimii loistavasti puolella jauhelihamäärällä, kun korvaa osan lihasta sipulilla, paprikalla (alle 4€/kg), kesäkurpitsalla ja vaikkapa herkkusienillä (5€/kg). Tuo viimeinen on kyllä suunnilleen halvimman jauhelihan hinnoissa. Ruoka halpenee, kun lisää halpojen ja terveellisten raaka-aineiden osuutta ja vähentää kalliiden ainesten osuutta. Vaikka valmisruoka on usein halpaa, koska suurina erinä ostaessa raaka-aineet saa halvemmalla, kyllä itse alusta asti tehty ruoka tulee halvemmaksi, koska annoskokoa ja raaka-aineiden osuuksia voi itse säädellä. On hyvä muistaa, että suuri osa ihmisistä syö liikaa. Jos paino nousee, olisi syytä vähentää syömistä. Eihän sitä oikeastaan edes huomaa, että paino nousee 100g/kk, mutta kymmenessä vuodessa se tekee jo 12kg ja 20 vuodessa 24kg. Koska elimistö osaa säädellä sitä, kuinka tehokkaasti syöty ruoka hyödynnetään, painon nousu tarkoittaa sitä, että ylimääräistä ruokaa on syöty paljon enemmän kuin 100g/kk. Vähentämällä syötyä määrää säästää rahaa, eikä silti tarvitse olla nälissään. Vähintään kannattaa korvata epäterveelliset naposteltavat hedelmillä.

   Lainaa

  54. Tulos: +13 (47 ääntä)
   Tiiviste: Luulen että neljän lapsen äidillä voi olla vähän muustakin pulaa, kuin rahasta. Voi olla ajasta ja energiastakin pulaa, jos ei jaksa itse tehdä terveellistä ja tasapainoista ruokaa lasten kiljuessa “EI PORKKANOITA!” Helpoin on kuitenkin sysätä syy “kalliin” ruoan piikkiin.
   Miksi lapsi ei halua porkkanoita? Ovatko vanhemmat omilla asenteillaan opettaneet lapset suosimaan epäterveellistä ruokaa ja välttelemään terveellistä ruokaa. Ei tietysti pitäisi yleistää, mutta meillä lapsille maistuu usein parhaiten salaatti (arkena useimmiten tomaattia, kurkkua, paprikaa, omenaa, kesäkurpitsaa, porkkanaa), jopa paremmin kuin pääruoka, kuten jauhelihakastike, kalakeitto, kanawokki tms. helppo ja nopea ruoka. Toki lapsissa on eroja, eivätkä kaikki ole innokkaita kokeilijoita, mutta kaikille neljälle ovat hedelmät ja mm. porkkanat maistuneet hyvin.

   Lainaa

  55. Tulos: +9 (31 ääntä)
   Epäterveellinen: Kuitenkin esimerkiksi roiskeläppäpitsat (200g) (n. 240kcal) maksaa 0.60e kpl ihan normaalihinnallakin. Vaikealta tuntuu löytää mitään terveellisempää samaan tai halvempaan hintaan.
   Citymarketissa omenat (Ida Red) 0.95€/kk eli 0.19€/200g. Halvempaa ja terveellisempää. Jää vielä 40 senttiä johonkin muuhun.

   Lainaa

  56. Tulos: -16 (24 ääntä)
   Epäterveellinen: Miinusäänen laittaja, laita tähän ennemmin niitä halvempia tai samanhintaisia terveellisiä ruokia.
   En laittanut miinusääntä mutta kuiteskin: ajattelen että edullisuus ja terveellisyys pitää laskea ruokavaliosta kokonaisuudessaa, useammalta päivältä ja joka päivä aamupala, lounas ja 3-4 välipalaa. Roiskis on ihan hyvä ja halpa vaihtoehto joinain päivinä, saa energiaa, makua ja tekee kylläiseksi. Itse vaan syön lähinnä välipalana tai iltapalana esim. voileipien sijaan, en korvaisi sillä pääruokaa kovin monena päivänä peräkkäin. Joten ainekset pääruokaan erikseen. Välipaloina esim. suklaata/ keksejä, hedelmiä ja raasteita ja / tai voileipää esim. Lidlin ruispaloja 4 pakettia (paketissa 4 x 2 palaa yht. 0,39 e), margariinipaketin (0,33 e) ja kurkkua n. 0,70 e/kpl.

   Lainaa

  57. Tulos: +31 (55 ääntä)
   eriparisukka: Voi että kun nään jo sen viherpiiperoiden hullunkiillon silmissä kun pääsee tähän kommentteihin valistamaan siitä kuinka kasvikset on paljon halvempia kun liha ja kuinka lihan terveellisyyttä liioitellaan.
   Ei lihaa ole terveelliseksi väitetty sen jälkeen kun punaisen lihan ja suolistosyövän yhteys löydettiin. Kasviksilla on myös vaikea syödä itseään 200-kiloiseksi.

   Lainaa

  58. Diipadaapa 9.5.2017 20:15
   Tulos: +11 (31 ääntä)
   Cheese: Ihan alkuunsa pitäsi saada muuttumaan tuo käsitys kanan ja kalan terveellisyydestä, eläintuotteiden syönti kun aiheuttavaa pitkällä ajalla vakavia terveyshaittoja: https://nutritionfacts.org/video/how-not-to-die/ Toiseksi, ne todellisuudessaa terveelliset ruuat, kuten riisi, peruna, linssit, puuro ynnä muu vastaava kasviruoka, jota ei ole prosessoitu pitkälle, tulee todella halvaksi. Niitä voi ostaa myös suurissa erissä halvemmilla hinnoilla, ja säilyvätkin pidempään kuin muutamassa päivässä pilaantuvat eläintuotteet ja useat pitkälle prosessoidut valmisruuat ja herkut.
   Kana on punaiseen lihaan verrattuna moninverroin terveellisempää ja kevyempää. Samoi kala. Molemmissa on välttämättömiä proteiineja ja hivenaineita joita et esim. pelkästä perunasta saa. Kalassa on terveydelle hyödyllisiä öljyjä ja rasvoja jotka vähentävät kehostamme trans- ja ldl-rasvoja. Jos kanaa/kalaa ei halua syödä, voi vaikka käyttää papuja, herneitä, linssejä jne. Mikä nyt itselle sattuu sopimaan. Kyllä ne hyödyt ovat tässä tapauksessa suuremmat kuin haitat.

   Lainaa

  59. Tulos: -6 (38 ääntä)
   Vaikka monia toi "Et ymmärrä ku eio lapsia" kommentti naurattaakin, niin kyllä se vain niin on että lapset HARVEMMIN tykkää niistä halvoista terveellisistä ruuista. Kyllähän niitäkin löytyy joista tykätään ja niitä lapsia jotka tykkää kaikista sellasista. Vaikka meilläkin kasvispitoisella mentiin pitkään niin se vaatii todella paljon jaksamista vanhemmalta että jaksaa tehdä sen terveellise ruua jota muksut sit maistaa kerra ja totee et pahaa en syö ja sit koittaa ettii toista joka maistus. Iteki aikoinaan kun eleli niin 200 euroa oli 1 henkilön kuukauden budjetti jolla sai hoidettua yhden henkilön kaikki tarvittavat kuukauden ostokset johon myös ruoka kuului. Lihaakin saa itseasiassa aika halvalla kun jaksaa herätä aamulla markettii ja tönii mummot pois eestä ja napata ne -30% ja -50% tarjouspaketit jotka menee vanhaks ja laittaa ne pakkasee. Se mikä on terveellistä on aina ollut ja on edelleenkin aika iso kiistakapula kun siitä on niin paljon risteäviä tutkimuksia. Yleisesti silti voidaan sanoa että "kasvikset" on terveellisiä, mutta aina joku aiheuttaa syöpää tai muuta pahaa jos niitä liiaks syö.

   Lainaa

  60. Jalopuutoukka 9.5.2017 23:06
   Tulos: +38 (42 ääntä)
   Katerina: Meidän perheessä on 6 henkeä. Yksi tuollainen kaalilaatikko ei riitä koko porukalle. Ja päivän aikana pitäisi syödä useampikin ateria, kuin vain päivällinen. Kesällä suomalaiset kasvikset ovat onneksi halvempia. Talviaikaan saa maksaa mansikoita kotimaisista tomaateista ja kurkuista. Haluaisin minäkin nähdä sen, että joku laskee, kuinka saan 90eurolla kuukauden terveelliset, monipuoliset ruuat 6 hengelle. Meillä syödään 5krt päivässä, aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala.
   No tee vaikka isompi satsi kerralla. Hölmö saa olla muttei tyhmä. Tuonkin ohjeen voit vaikka tuplata, niin pitäisi riittää kuudellekin. Hinta ei kuitenkaan tuplaannu. Joku tarjoaa vinkkiä halvasta ja vieläpä helposta ateriasta, niin heti joku Irma Perähikiältä urputtaa, kun ei meille sovi suoraan tuollaisenaan. Onko keittotaidot kateissa vai järki?

   Lainaa

  61. Tulos: +13 (27 ääntä)
   joop: Se mikä on terveellistä on aina ollut ja on edelleenkin aika iso kiistakapula kun siitä on niin paljon risteäviä tutkimuksia.
   Samasta syystä kuin tupakan vaikutuksista on ollut kiistaa, tupakointia on väitetty terveelliseksi ja mainostettu ja suositeltu lääkäreidenkin toimestakin. Tuollainen epävarmuus on tupakka- ja eläintuoteyhtiöiden valttikortti. Siksi ne käyttäväkin niin paljon rahaa noiden risteävien tutkimusten rahoittamiseen. Kun katoo pintaa syvemmälle, esimerkiksi metodista löytyy se nuppi jota on väännelty, jotta saavutetaan halutunlaiset tulokset. Sentään nykyään lihakin on luokiteltu karsinogeeniksi, kuten tupakka aikoinaan. Taitaa muutos edetä.

   Lainaa

  62. Pahamainenen kasvissyöjä 10.5.2017 7:53
   Tulos: +16 (30 ääntä)
   Banaani: 90 euroa kuussa terveellisestä ruoasta? Ihan vilpittömästi toivon että joku valistaa muakin miten se tehdään, niin alan ainakin osittain hyödyntämään. Ja tulen kumartamaan niin kiitosta kuin kunniaa. Ps, siinähän sitten ei ole vehnä se suurin suhteellinen hiilarinlähde, eihän. Se kun on aika halpaa ja jostain syystä aika iso osa “TERVEELLISTÄ” ruokavaliota monen mielestä.
   Vaikka se monia tuntuu pännivän, niin ratkaisu piilee kasvisruuassa tai tarjousten perässä juoksemisessa. Kasvisproteiini -linssit, pavut, soija- on huomattavasti edullisempaa kuin liha. Esimerkiksi linssipakkaus maksaa n. 2 euroa ja riittää ainakin 5 ateriaan. Kasvikset puolestaan ostetaan pakasteesta ja hyödynnetään satokauden tarjontaa, esimerkiksi kaali ja juurekset ovat lähes ilmaisia loppuvuodesta. Ruoka tehdään mahdollisimman alusta asti itse, eikä turhuuksia osteta. Kaikki HYÖDYLLISET aletarjoukset hyödynnetään - varsinkin jos ei suostu sitä kasvisruokaa syömään. Sekasyöjä myös ostaa ns. huonompaa lihaa, esim. paistipaloja.

   Lainaa

  63. Tulos: +7 (9 ääntä)
   NN: Miksi lapsi ei halua porkkanoita? Ovatko vanhemmat omilla asenteillaan opettaneet lapset suosimaan epäterveellistä ruokaa ja välttelemään terveellistä ruokaa. Ei tietysti pitäisi yleistää, mutta meillä lapsille maistuu usein parhaiten salaatti (arkena useimmiten tomaattia, kurkkua, paprikaa, omenaa, kesäkurpitsaa, porkkanaa), jopa paremmin kuin pääruoka, kuten jauhelihakastike, kalakeitto, kanawokki tms. helppo ja nopea ruoka. Toki lapsissa on eroja, eivätkä kaikki ole innokkaita kokeilijoita, mutta kaikille neljälle ovat hedelmät ja mm. porkkanat maistuneet hyvin.
   Porkkana-aggressio oli vain geneerinen esimerkki mistä tahansa nirsoilusta. Itselläni ei edes ole lapsia. Listaamasi klassikot pistän kyllä muistiin. Nopea ruoka on hyvä ruoka tässä kiireisessä maailmassa.

   Lainaa

  64. Tulos: +34 (34 ääntä)
   "Et ymmärrä kun ei ole lapsia"... Koska matematiikka riippuu lisääntymisestä.

   Lainaa

  65. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Pulupommi: Yllättyikö joku, että tämäkin meni hyvä ruoka-paha ruoka väittelyksi?
   En todellakaan :D Ilmeisesti toisten ihmisten ruokailutottumusten tuomitseminen ja siitä syyllistäminen on sosiaalisesti sallittua, koska kaikki tekee sitä. Esimerkiksi tuossa joulun jälkeen, tein vähän muutosta ruokavalioon ja aloin syömään kevyemmin kun oli niin raskas oli pyhien jäljiltä. Aina kun kerroin tutuille tästä niin vastauksena oli vain että "No mutta kai sä tiedät ettei pelkästään tuo riitä, pitää myös liikkua" jne. Tai jos kerroin kuinka olin päättänyt olla ainakin kuukauden syömättä yhtään karkkia taikka pullaa, että syön hedelmän aina makeannälkään, jokainen tuttu alkaa huutamaan kuinka hedelmät on saatanasta, kuinka ne sisältää ihan yhtä paljon (ellei enemmänkin) sokeria kuin karkki, ja kuinka niistä saa ihan vääränlaisia ravinteita, ja kuinka muista ruoista saa paremmin juuri niitä vitaamineja mitä niissä hedelmissä kuuluisi olla. Enpä enää mainitse syömisestäni sanallakaan kenellekään. Ja ei, en ole ylipainoinen, eikä ole mitään muutakaan terveys- tai elämäntapaongelmia. Ei ole mitään järkevää perustetta sille miksi minua pitäisi sivistää terveysasioissa.

   Lainaa

  66. Tulos: +35 (35 ääntä)
   joop: Vaikka monia toi “Et ymmärrä ku eio lapsia” kommentti naurattaakin, niin kyllä se vain niin on että lapset HARVEMMIN tykkää niistä halvoista terveellisistä ruuista. Kyllähän niitäkin löytyy joista tykätään ja niitä lapsia jotka tykkää kaikista sellasista. Vaikka meilläkin kasvispitoisella mentiin pitkään niin se vaatii todella paljon jaksamista vanhemmalta että jaksaa tehdä sen terveellise ruua jota muksut sit maistaa kerra ja totee et pahaa en syö ja sit koittaa ettii toista joka maistus. Iteki aikoinaan kun eleli niin 200 euroa oli 1 henkilön kuukauden budjetti jolla sai hoidettua yhden henkilön kaikki tarvittavat kuukauden ostokset johon myös ruoka kuului. Lihaakin saa itseasiassa aika halvalla kun jaksaa herätä aamulla markettii ja tönii mummot pois eestä ja napata ne -30% ja -50% tarjouspaketit jotka menee vanhaks ja laittaa ne pakkasee. Se mikä on terveellistä on aina ollut ja on edelleenkin aika iso kiistakapula kun siitä on niin paljon risteäviä tutkimuksia. Yleisesti silti voidaan sanoa että “kasvikset” on terveellisiä, mutta aina joku aiheuttaa syöpää tai muuta pahaa jos niitä liiaks syö.
   Isoäitiäni lainatakseni... "Ei siitä tykätä tarvitsekaan, syödä vaan." Kun valitin pienenä lapsena ruokapöydässä, että en tykkää ruoasta. Se lapsi ei päätä ruokalistasta, sen tekevät aikuiset. Valtaosan ruoka-aineista syöminen on täysin totuttelukysymys. Lapset jotka eivät ole koskaan syöneet lanttua, todennäköisesti sanovat, etteivät tykkää siitä, mutta tottuvat siihen kyllä, kunhan se kuuluu pienestä pitäen ruokalistalle. Poikkeuksiakin toki on, esim. parsakaali, joka on käytännössä syömäkelvotonta tiettyä geenimuunnosta kantaville ihmisille (aiheuttaa äärimmäisen voimakkaan, kitkerän makuaistimuksen).

   Lainaa

  67. Tulos: +11 (19 ääntä)
   "Et voi tietää, sinulla ei ole lapsia!!!11" Ja ne lapset liittyy siihen asiaan miten, että äityli on laiska einespersoona?

   Lainaa

  68. Tulos: +1 (11 ääntä)
   Sfg: 90e kuussa ruokaan? Siinä vaiheessa kyllä ei paljoa hifistellä. Valistakaa kuinka tuollaisella saa elettyä terveellisesti, monipuolisesti ja mielenkiintosesti jos lähdetään siitä että mitään muuta ei syö (esim. Työpaikan tai koulun lounasta). Se on kuitenkin vaan 3e/pv ja pelkkä salaatti maksaa n.1e.
   Kuka käskee ostaa salaattia? Vettä saa hanastakin (salaatissa ei paljon muuta ole).

   Lainaa

  69. Tulos: +34 (34 ääntä)
   Antero: Itse vasta ostin viikon ruuat (+ vessapaperia) kahdelle hengelle 35 eurolla. Yleensä kauppaan menee noin 30-50e viikossa, riippuen tarttuuko mukaan ylimääräistä herkkua, ja ainakin viimeisimmässä terveystarkastuksessa lääkäri kehui ruokavaliota terveelliseksi. Suunnittelen viikon ruokalistan etukäteen vaihdellen kana-, liha- ja kasvisruokia eri päiville (kalaa en allergian takia voi käyttää). Vertaan hieman kilohintoja, ja suosin satokausikasviksia. Toki pastaa tulee tehtyä ajoittain kun satumme pitämään pastaruuista, mutta eipä se tuohon ruokalaskuun pahasti vaikuttaisi vaikka pastan korvaisi jollain muulla lisukkeella. Noin muutoin en kyllä koe kovin mielekkääksi vertailla jotain ruokakauppahintoja Suomen ja maan X välillä. Usein noissa halvan ruuan maissa on erilainen palkkarakennekin, johon suhteutettuna ruoka ei välttämättä paikallisille ole suhteessa yhtään halvempaa kuin Suomessa suomalaisille. Vasta eilen oli taas Iltaroskassa jotain juttua Floridassa eläkepäiviään viettävästä suomalaisparista, ja olihan sinnekin pitänyt tunkea kommentti siitä miten siellä on halvempaa. No on kai, mutta joudupa taloudelliseen ahdinkoon ja sairastu päälle, niin on kyllä viimeisen päälle American Dream.
   Hyvä Antero! Edes yksi kommentoija huomioi tuon ostovoiman. Ok - Suomessa aika heikko, mutta meillä on myös sosiaaliturva ihan eri tasolla kuin monissa euroopan "paratiisimaissa". Pelkän ruokalaskun vertailu on suorastaan idioottomaista, ja harmittaa että media ei ole tarpeeksi sivistynyttä ymmärtääkseen tämän.

   Lainaa

  70. Lapset estävät ostamasta muuta 10.5.2017 18:45
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Joku juttu siinä on, että lapsiperheen äidille et voi mitenkään sanoa, että voisi olla joku parempi/edullisempi/terveellisempi tapa syödä, kuin mitä juuri he kotonaan harjoittavat. "Mutta kun on lapsia." Ahaa. Lapset estävät kuuntelemasta viisaita neuvoja muilta. Syökää sitten sitä Atrian valmis-makaroonilaatikkoa 400g paketeista joka ilta, vaikka sen tekeminen itse olisi halvempaa, paremman makuista ja terveellisempää, kun voi heittää kasviksiakin sekaan. Myöskään luomubanaaneja ei kuulemma voi ostaa, koska lapset ei TYKKÄÄ niistä. Tämänkin yhdeltä ystävältä kuulin.

   Lainaa

  71. Lapset estävät ostamasta muuta 10.5.2017 19:02
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Katerina: Meidän perheessä on 6 henkeä. Yksi tuollainen kaalilaatikko ei riitä koko porukalle. Ja päivän aikana pitäisi syödä useampikin ateria, kuin vain päivällinen. Kesällä suomalaiset kasvikset ovat onneksi halvempia. Talviaikaan saa maksaa mansikoita kotimaisista tomaateista ja kurkuista. Haluaisin minäkin nähdä sen, että joku laskee, kuinka saan 90eurolla kuukauden terveelliset, monipuoliset ruuat 6 hengelle. Meillä syödään 5krt päivässä, aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala.
   Teillä on siis kuusihenkinen perhe, jossa syödään 5 ruokaa päivässä ja kukaan teistä ei ruokaile kertaakaan esim. päiväkodissa, koulussa, lukiossa / ammattikoulussa, työpaikkaruokalassa tahi missään muussakaan hoitolassa? Että kotoa löytyy koko sakki kolmen tunnin välein pöydän äärestä? Ehkä teillä kuudella aikuisella olisi aikaa juosta halvimpien tarjousten perässä ja tehdä itse sitä terveellistä ja edullista ruokaa. Jos itse väännätte aamiaissämpylät, perunamuussit, pihvit ja vaikka talkoilla kerran viikossa 20 kpl niitä roiskeläppiä ja lihapiirakoita, niin VARMASTI saatte halvemmalla, kuin kaupasta yksittäin ostamalla. Aikaa kumminkin näyttäisi olevan.

   Lainaa

  72. Tulos: -15 (23 ääntä)
   Cheese: Ihan alkuunsa pitäsi saada muuttumaan tuo käsitys kanan ja kalan terveellisyydestä, eläintuotteiden syönti kun aiheuttavaa pitkällä ajalla vakavia terveyshaittoja: https://nutritionfacts.org/video/how-not-to-die/ Toiseksi, ne todellisuudessaa terveelliset ruuat, kuten riisi, peruna, linssit, puuro ynnä muu vastaava kasviruoka, jota ei ole prosessoitu pitkälle, tulee todella halvaksi. Niitä voi ostaa myös suurissa erissä halvemmilla hinnoilla, ja säilyvätkin pidempään kuin muutamassa päivässä pilaantuvat eläintuotteet ja useat pitkälle prosessoidut valmisruuat ja herkut.
   Ei mennyt pitkääkään kun löyty se vegetaristi. :D ... Miten saa vegaanin tulemaan ulos kolostaan?

   Lainaa

  73. Tulos: -7 (15 ääntä)
   Petkele: 3 kilokaloria päivässä ei paljon maksa.
   Nostat ylimielisenä nenän ylös varmaan myös silloin, kun joku juntti kehtaa sanoa mikroaaltouunia mikroksi. On se vaan maailman suurin ongelma, että kieli elää, ja lyhenteet ja variaatiot vakiintuu puhekieleen.

   Lainaa

  74. Tulos: +5 (21 ääntä)
   Huoh: Nostat ylimielisenä nenän ylös varmaan myös silloin, kun joku juntti kehtaa sanoa mikroaaltouunia mikroksi. On se vaan maailman suurin ongelma, että kieli elää, ja lyhenteet ja variaatiot vakiintuu puhekieleen.
   Mutta universaalit mittayksiköt eivät muutu kielen mukana. Ne perustuvat kansainvälisesti sovittuihin standardeihin (SI-järjestelmä) tai niistä johdettuihin ja mitallistettuihin fyysisiin ilmiöihin. Yksi kalori on lämpömäärä, joka kasvattaa yhden vesigramman lämpötilaa yhdellä celsiusasteella normaalipaineessa. Ihan sama mitä sinä tai satatuhatta muuta netissä wänkkäätte, kalori on kalori ja kilokalori on kilokalori. Jos kalorin määritelmää saatte mussutuksellanne muutettua, niin kannattaa odotella myös Nobel-palkintoa energia-alan ja fysiikan peruskäsitteiden mullistamisesta. "Lähdenkin tästä juoksemaan 6000 kilometriä näin kevyeksi iltaverryttelyksi. Heh heh."

   Lainaa

  75. Tulos: +4 (20 ääntä)
   Samaa mieltä siitä, että terveellinen ruoka on jopa halvempaa kuin epäterveellinen. Yleensä täysrasvaiset tuotteet ovat hyviä ja terveellisiä ja suhteessa halvempia. Jos 10 ja 2 prosenttia rasvaa sisältävät tuotteet ovat saman hintaisia, joudut kompensoimaan sen 8% energiasisällön jollain muulla (mikä tietysti maksaa) ja jäät vaille rasvaan sitoutuneita vitamiineja. Vihanneksia ostat tuoreena vitamiinien saamiseksi ja hyvän maun vuoksi. Juustoissa on kilohintaan nähden paljon a) kaloreita, b) vitamiineja, mikä taas tekee itselle ja kauppalaskulle hyvää.
   Fifi: Mielenkiintoista, että viljat joutuivat monen välttelylistalle erityisesti sen jälkeen kun Amerikassa GMO:iden ja viljelymyrkkyjen käyttö yleistyi. Erityisesti myrkkyjä kohtaan taitaa monella esiintyä herkkyyttä, eikä auta että uolisto on tuhottu roskaruualla ja sitten ihmetellään miksi se on herkkä tavalliselle oikeasti terveelliselle ruualle. Monsanto (ja varmaan muitakin) on annettu ilmi siitä, että se on rahoittanut toimenpiteitä, joilla vähätellä myrkkyjen vaikutusta. Se on jopa annettu ilmi siitä että maksetaan nettikommenttien kirjoittajille GMO:n ja tuholaistorjunnan puolustamisesta kommenteissa. Prosessoidun ruuan tuottajat ja vähähiilihydraattiset ideologiset puhujat oikein innostuvat mahdollisuudesta hyötyä gluteenin välttelijöistä, kun voi tehdä ruokia ilman gluteenia tai mainostaa ruokavalioita ilman viljoja. Ameriikan malliin vaan Suomessakin, sellaista ruokailumallia noudattamalla varmasti päästään samanlaisiin lopputuloksiin ihmisten terveydessäkin.
   Itsehän olen ollut jo vuosikausia viljattomalla vähähiilihydraattisella ruokavaliolla nimenomaan terveyssyistä, mutta en nyt ymmärtänyt mitä ajat takaa. Olet tietysti ihan oikeassa, että niin Suomessa kuin Jenkeissäkin siemenöljyt ja liiat hiilarit ovat ongelmien takana, mutta ensin näytät kritisoivan juuri sitä ruokavaliota, mikä merkittävästi poikkeaa "ameriikan mallista" ja heti perään sitä "ameriikan mallia", mistä se ensin kritisoitu ruoka poikkesi. Eli siis, mikä nyt oli sitten se hyvä ja mikä huono ruoka?

   Lainaa

  76. Tulos: -8 (18 ääntä)
   Dip: Samasta syystä kuin tupakan vaikutuksista on ollut kiistaa, tupakointia on väitetty terveelliseksi ja mainostettu ja suositeltu lääkäreidenkin toimestakin. Tuollainen epävarmuus on tupakka- ja eläintuoteyhtiöiden valttikortti. Siksi ne käyttäväkin niin paljon rahaa noiden risteävien tutkimusten rahoittamiseen. Kun katoo pintaa syvemmälle, esimerkiksi metodista löytyy se nuppi jota on väännelty, jotta saavutetaan halutunlaiset tulokset. Sentään nykyään lihakin on luokiteltu karsinogeeniksi, kuten tupakka aikoinaan. Taitaa muutos edetä.
   Taitaa se kasvistuoteteollisuus edelleen olla "big food" tuolla tutkimusrahoituksen puolella. Viljat ovat se uusi tupakka, ja haluaisinkin kuulla näkemyksesi siitä, miksi tutkimukset viljojen terveysvaikutuksista vertaavat vain viljojen syömistä viljojen syömiseen? En jaksaisi asialla saivarrella, mutta oma mukanokkela kommenttisi vaikutti jokseenkin naivistiselta ja näytti käyttävän eri standardeja "lihan terveysvaikutuksiin" kuin muuhun.

   Lainaa

  77. kilokalori 11.5.2017 8:08
   Tulos: +18 (26 ääntä)
   Karppaaja: Taitaa se kasvistuoteteollisuus edelleen olla “big food” tuolla tutkimusrahoituksen puolella. Viljat ovat se uusi tupakka, ja haluaisinkin kuulla näkemyksesi siitä, miksi tutkimukset viljojen terveysvaikutuksista vertaavat vain viljojen syömistä viljojen syömiseen? En jaksaisi asialla saivarrella, mutta oma mukanokkela kommenttisi vaikutti jokseenkin naivistiselta ja näytti käyttävän eri standardeja “lihan terveysvaikutuksiin” kuin muuhun.
   Et oo vissiin seurannut uutisia suolistosyövistä viime vuosikymmeninä? Lihansyönnin yhteys suoliston syöpiin on selvä, liha pysyy ihmisen suolistossa liian kauan (päiviä) ja mätänee, aiheuttaen toksisia muutoksia suolen seinämissä. Oikeat lihansyöjät (kissat, leijonat, näädät yms.) sulattavat lihaa vain joitain tunteja, saavat tarvitsemansa ravintoaineet ja paskovat ulos. Ihmisen suolistolle viljojen kuidut ovat hyväksi, koska ne nopeuttavat suolen toimintaa, liha hidastaa. Mitä kauemman paska suolessa seisoo, sitä suurempi riski suolistosyöpiin. Kunnon 600g lankkupihvi voi möllöttää puoli viikkoa mahassa mätänemässä. Huomioarvoista suolistosyöpien tutkimuksissa oli myös se, että laktoosi-intolerantit saavat vähiten suolistosyöpiä, koska ripuli pitää suolen usein tyhjänä.

   Lainaa

  78. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Katerina: Meidän perheessä on 6 henkeä. Yksi tuollainen kaalilaatikko ei riitä koko porukalle. Ja päivän aikana pitäisi syödä useampikin ateria, kuin vain päivällinen. Kesällä suomalaiset kasvikset ovat onneksi halvempia. Talviaikaan saa maksaa mansikoita kotimaisista tomaateista ja kurkuista. Haluaisin minäkin nähdä sen, että joku laskee, kuinka saan 90eurolla kuukauden terveelliset, monipuoliset ruuat 6 hengelle. Meillä syödään 5krt päivässä, aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala.
   Ei kai se nyt tarkoituskaan, että kuusi ihmistä syö samalla rahalla kuin kaksi? Ostaa ruokaa lapsilisillä tai pitää housut jalassa.

   Lainaa

  79. Tulos: +1 (1 ääni)
   Lapset estävät ostamasta muuta: Että kotoa löytyy koko sakki kolmen tunnin välein pöydän äärestä?
   Yöunistakin tulee aika heikot tuolla tavalla...

   Lainaa

  80. Arthur Brown 11.5.2017 22:09
   Tulos: -13 (17 ääntä)
   Hohhoijaa: Naurattaa kun monet väittävät terveellisen ruoan olevan kalliimpaa, täyttä puppua. Kyllä ne pizzat, kebabit ja einesmössöt tulevat paljon kalliimmaksi kuin lihan tai rehujen ostaminen, vesikin on useimmiten Suomessa lähes ilmaista kaikille.
   Tai sitten ne henkilöt osaavat laskea hinnan työlleen. Jos mikrossa lämmittää einespitsan, niin hinta töineen ja sähkönkulutuksineen jää alle euron. Parilla tuollaisella päivässä elää. Sen sijaan 40-60 minuuttia kokkaukseen tarkoittaa yli 10 euron työtä keskipalkalla. Tuolla hinnalla TILAA sen pizzan.

   Lainaa

  81. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Aika monta oman elämänsä Tohtori Tolosta löytyy näköjään feissarimokien kommenteista. Ravinto tuntuu jostain syystä olevan aihe, johon jokaisella markulla ja pirkolla on asiantuntijan veroinen mielipide. Paasaavatkohan samat henkilöt myös esimerkiksi hammaslääketieteellisiä tutkimustuloksia vastaan?

   Lainaa

  82. Tulos: +9 (17 ääntä)
   Janni: Aika monta oman elämänsä Tohtori Tolosta löytyy näköjään feissarimokien kommenteista. Ravinto tuntuu jostain syystä olevan aihe, johon jokaisella markulla ja pirkolla on asiantuntijan veroinen mielipide. Paasaavatkohan samat henkilöt myös esimerkiksi hammaslääketieteellisiä tutkimustuloksia vastaan?
   Hampaiden vauriot harvemmin johtavat aikaisempaan kuolemaan, eikä hammasbisnes tuhoa planeettaa kuten eläinmaatalous

   Lainaa

  83. Tulos: -3 (7 ääntä)
   p0: Kalaa pitäisi syödä vähintään kaksi kolme kertaa viikossa ja hinnat oikeasti pilvissä
   Kalaa on monissa lounaspaikoissa useamman kerran viikossa, eikä lounaan hinta silloin yleensä eroa normaalista. Monissa ravintoloissa listalta olevat kalaruoat ovat usein varsin samaa tasoa tai halvempia kuin monet muut annokset. Ja sitten kun kotona joskus harvoin ehtii syömään, niin sinne silloin ruokaa ostaessa ei viitsi ihan ensisijaisesti hintojen mukaan kyllä valkata.

   Lainaa

  84. Tulos: -8 (10 ääntä)
   Nyt kyllä täytyy enemmänkin kompata Virveä, miten ihmeessä 90€ / kk saat yhdelle hengelle 3000kcalia ruokaa? Kanarinta maksaa n. 12€ / kg ja kilo sitä paistettuna tuo 1250kcal. Toisinsanoen koko tuolla 90 eurolla saat 9375 kilokaloria per. kuukausi. Eli 312kcal/päivä. Kaikki rahat menisi kanaan ja silti tulisi nälkäkuolema. Kalaa taas et saa tuotakaan vertaa, varsinkin lohi maksaa aivan törkeästi. Ehkä jos hommaisi tukkupakkauksen riisiä ja perunaa, tuo 90€/kk saattaisi onnistua. Mutta vihersalaatit, tomaatit ja erityisesti paprikat (2€ / 50kcal) saa unohtaa. Puhumattakaan kanasta tai kalasta.

   Lainaa

  85. Tulos: -3 (11 ääntä)
   Hohhoijaa: Soijasta sen verran, että se on monelle suomalaiselle myrkkyä, elimistö ei vaan kestä. Sama koskee jossain määrin myös kaikkia muitakin papuja.
   Miksi noin paljon miinuksia yllä olevalle kommentille? Ihan tottahan tuo on. Erilaiset suolistosairaudet, kuten ärtynyt suoli, ovat yhä yleisempiä ja niistä kärsivälle ns. FODMAP-hiilihydraatit aiheuttavat ilkeitä oireita. Ja fodmappejahan löytyy mm. soijapavuista, soijarouheesta ja soijamaidosta. Sama homma esim. palkokasvien, kaalien, vehnän, rukiin ja laktoosin kanssa - esimerkiksi minulle nuo aiheuttavat jatkuvaa ripulia ja kaameita vatsakipuja. Suolistosairaalle vatsan kannalta pahimmat ruoka-aineet ovat monelta osin samoja, jotka aiheuttavat ilmavaivoja ihan terveillekin ihmisille.

   Lainaa

  86. Tulos: -1 (3 ääntä)
   http://www.hs.fi/blogi/faktaalautasella/art-2000005221066.html

   Lainaa

  87. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Katerina: Meidän perheessä on 6 henkeä. Yksi tuollainen kaalilaatikko ei riitä koko porukalle. Ja päivän aikana pitäisi syödä useampikin ateria, kuin vain päivällinen. Kesällä suomalaiset kasvikset ovat onneksi halvempia. Talviaikaan saa maksaa mansikoita kotimaisista tomaateista ja kurkuista. Haluaisin minäkin nähdä sen, että joku laskee, kuinka saan 90eurolla kuukauden terveelliset, monipuoliset ruuat 6 hengelle. Meillä syödään 5krt päivässä, aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala.
   Siis mitä? xD Ei se perheen koko siihen aterian hintaan vaikuta, muutenkuin ehkä niinpäin, että saat kilohinnaltaan halvemmalla kun ostat jättipakkauksia. Siinä sanottiin, että 90e/kk per HENKILÖ, 5 ateriaa päivässä.. Ei, että saat 90 eurolla kuukaudessa ruuat oli ruokittavia sitten 1 tai 10... Kuusihenkiselle perheelle lasket 6x90.. Ja jos pienempiä lapsia niin vähemmän per naama koska syövät vähemmän, plus saavat vielä koulussa tai päiväkodissa lounaan. Ja tiedän, että oli vanha juttu, oli silti pakko kommentoida kun joidenkin yksinkertaisuus ihmetytti.

   Lainaa

  88. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Wtf: Siis mitä? Ei se perheen koko siihen aterian hintaan vaikuta, muutenkuin ehkä niinpäin, että saat kilohinnaltaan halvemmalla kun ostat jättipakkauksia. Siinä sanottiin, että 90e/kk per HENKILÖ, 5 ateriaa päivässä.. Ei, että saat 90 eurolla kuukaudessa ruuat oli ruokittavia sitten 1 tai 10… Kuusihenkiselle perheelle lasket 6×90.. Ja jos pienempiä lapsia niin vähemmän per naama koska syövät vähemmän, plus saavat vielä koulussa tai päiväkodissa lounaan. Ja tiedän, että oli vanha juttu, oli silti pakko kommentoida kun joidenkin yksinkertaisuus ihmetytti.
   Ja ensimmäinen lause tarkoitti, ettei se henkilöiden määrä vaikuta yhden ihmisen aterian, eli yhden lautasellisen hintaan. Ei, ettei kaalilaatikko kuudelle hengelle maksaisi enempää kuin kahdelle. Näin huomautuksena ennenkuin joku tulee tästä mainitsemaan.

   Lainaa

  89. jukkapalmu 28.8.2021 8:05
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Jos haluaa säästää ruokakaupassa niin pitää osata olla ostamatta niitä turhia eikä katsoa hintoja. Se on ittensä kiusaamista syödä halvinta meetwurstia tai juustoa tms. kun ei siinä säästä kun senttejä. On ostamatta niitä limuja ta sipsejä jos joutuu kattomaan tilin saldoa kuukausittain.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ruoka, Stara, hinta, lapsiperhe, espanja, suomi, ruoan hinta, halpa, kallis, hintaero, uutinen, terveellinen, epäterveellinen, roskaruoka

 • Uusimmat

 • Kategoriat