Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mammapalstalta päivää, osa 50

Oletko aina käyttänyt vaippoja väärin?
Mammapalstalta päivää, osa 50

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 43 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +210 (324 ääntä)
   Monta vuotta feissarimokia lukenu ja NYT selvis mistä koirasta täällä aina puhutaan! Onneks en saanut unta! Ja ääneen repesin jutulle

   Lainaa

  2. Myrkkymuratti 13.4.2017 1:08
   Tulos: -415 (517 ääntä)
   Vaadin tietää Annan iän. Itse tiesin mikä tuo teippi on ja että vaipan voi repiä auki, kun olin 16-vuotiaana lapsenhoitajana.

   Lainaa

  3. Tulos: +65 (193 ääntä)
   Minä: Monta vuotta feissarimokia lukenu ja NYT selvis mistä koirasta täällä aina puhutaan! Onneks en saanut unta! Ja ääneen repesin jutulle
   Koirasta? Voisitko selittää kiinnostaisi tietää :)

   Lainaa

  4. Tulos: +221 (249 ääntä)
   Ah, muistuu mieleen se hetki, kun hoksasin, mihin se pieni teipinpala menkkasiteiden kääressä liittyy. Siihenkin mennessä olin sen edellisen käärinyt seuraavan roskiin, mutta ei tullut mieleenkään irrottaa sitä teippiä sen sulkemista varten. Jouduin hetken pyörittelemään pakettia, että eikö tosiaan missään ole käyttöohjeita... ehkä kaikki muut kohdulliset vaan tietää sen luonnostaan?

   Lainaa

  5. eriparisukka 13.4.2017 1:37
   Tulos: +218 (274 ääntä)
   Myrkkymuratti: Vaadin tietää Annan iän. Itse tiesin mikä tuo teippi on ja että vaipan voi repiä auki, kun olin 16-vuotiaana lapsenhoitajana.
   Tästä viestistä tuli astetta jännempi kun luin sanan "vaipan" sijasta "vauvan".

   Lainaa

  6. Tulos: +148 (170 ääntä)
   Siis muuten ymmärtäisin että tää on outoa jollekkin mutta noita liuskateippejähän on tietääkseni naisten siteissä yms. Ja mä tunnistin ainakin ton ku karkkipusseissa sun muissakin on tollasia. Miks siin olis sellanen jos sitä ei jotenkin soveltais?

   Lainaa

  7. Tulos: +134 (166 ääntä)
   Olen yli 30-vuotias mies, eikä mulla ole lapsia. En olisi itsekään tajunnut tosta mitään.

   Lainaa

  8. Tulos: -85 (107 ääntä)
   Siis ymmärsinkö jotain väärin vai puhutaanko siitä teipistä mikä on vaipan sivussa ja "sulkee" vaipan?

   Lainaa

  9. hepomiesten tietotoimisto 13.4.2017 4:26
   Tulos: +175 (181 ääntä)
   ^Jokeri, taisit tosiaan ymmärtää väärin. Lasten hoysuvaippojen takapuolella on tuollainen kuvassa näkyvä teippi. Kun vaippa on käytetty ja riisutaan pois, sen voi kääriä mytyksi ja kiinnittää tuolla teipillä. Näin vaipat vievät vähemmän tilaa roskiksessa, eivät sotke muuta, eivätkä hajutkaan niin leijaile.

   Lainaa

  10. Tulos: +124 (128 ääntä)
   Siinä vaippa paketin kyljessä on kyllä kuvat, mistä selviää että sen voi repiä ja sulkea sillä teipillä ennen roskiin laittoa.

   Lainaa

  11. Tulos: +167 (175 ääntä)
   liirum: Ah, muistuu mieleen se hetki, kun hoksasin, mihin se pieni teipinpala menkkasiteiden kääressä liittyy. Siihenkin mennessä olin sen edellisen käärinyt seuraavan roskiin, mutta ei tullut mieleenkään irrottaa sitä teippiä sen sulkemista varten. Jouduin hetken pyörittelemään pakettia, että eikö tosiaan missään ole käyttöohjeita… ehkä kaikki muut kohdulliset vaan tietää sen luonnostaan?
   Irrottamaan teippiä? Mä käärin käytetyn siteen uuden siteen pakettiin niin, että se teippi lopulta sulkee sen rullan. Enkä siis irrota teipistä kuin sen yhden pään, joka pitää aukaista muutenkin, jotta siteen saa auki.

   Lainaa

  12. Tulos: +82 (102 ääntä)
   Ronde: Olen yli 30-vuotias mies, eikä mulla ole lapsia. En olisi itsekään tajunnut tosta mitään.
   Miksi sun pitäisikään kun ei niitä lapsia ole?

   Lainaa

  13. Tulos: +71 (89 ääntä)
   Jep: Miksi sun pitäisikään kun ei niitä lapsia ole?
   Jos on vaik ammatiltaan vaippasuunnittelija, eikä ihan itekään tiedä mitä on tullut suunnitelleeksi. :^)

   Lainaa

  14. Tulos: +31 (77 ääntä)
   Ynner: Siis muuten ymmärtäisin että tää on outoa jollekkin mutta noita liuskateippejähän on tietääkseni naisten siteissä yms. Ja mä tunnistin ainakin ton ku karkkipusseissa sun muissakin on tollasia. Miks siin olis sellanen jos sitä ei jotenkin soveltais?
   Kaikkihan ei siteitä käytä...

   Lainaa

  15. Tulos: -89 (117 ääntä)
   Minnan kommenttia lukien tulee surku nykynuoria, joilla on pidätyskyvyttömyyttä jo yhden lapsen jälkeen.

   Lainaa

  16. Tulos: -13 (43 ääntä)
   liirum: Ah, muistuu mieleen se hetki, kun hoksasin, mihin se pieni teipinpala menkkasiteiden kääressä liittyy. Siihenkin mennessä olin sen edellisen käärinyt seuraavan roskiin, mutta ei tullut mieleenkään irrottaa sitä teippiä sen sulkemista varten. Jouduin hetken pyörittelemään pakettia, että eikö tosiaan missään ole käyttöohjeita… ehkä kaikki muut kohdulliset vaan tietää sen luonnostaan?
   Ei jessus, kiitos tästä :D Olen aina luullut että se oli vain jokin pakkausvirhe se ekstra teipinpalanen :D

   Lainaa

  17. Tulos: +36 (44 ääntä)
   Ohjeet: Siinä vaippa paketin kyljessä on kyllä kuvat, mistä selviää että sen voi repiä ja sulkea sillä teipillä ennen roskiin laittoa.
   Käyttöohje? Näääähhh..

   Lainaa

  18. Tulos: +13 (81 ääntä)
   Sinttu: Kaikkihan ei siteitä käytä…
   Jokainen nainen on edes kerran elämässään kokeillut sidettä. Etenkin varhaisteininä kuukautisten alettua.

   Lainaa

  19. Tulos: +47 (67 ääntä)
   Kiti: Jokainen nainen on edes kerran elämässään kokeillut sidettä. Etenkin varhaisteininä kuukautisten alettua.
   Ja vauvan vaippoja vaihtavat vain naiset: äidit, lapsenlikat, hoitotätit ja mummot.

   Lainaa

  20. Tulos: +26 (58 ääntä)
   Nipo: Ja vauvan vaippoja vaihtavat vain naiset: äidit, lapsenlikat, hoitotätit ja mummot.
   Sen mitä nyrkin ja hellan välistä kykenevät!

   Lainaa

  21. Tulos: +56 (60 ääntä)
   Sitä menkkasiteen teippiä esiteltiin mainosmateriaalissa ja paketeissa laajasti silloin kun se oli uusi juttu. TV mainoksissakin näytettiin miten näppärää sen kanssa oli sulkea rulla. Tämä siis oli joskus.. 1995 aikoihin.. kai se sitten jätettiin pois sillä oletuksella että asia siirtyy perimätietona uusille sukupolville.

   Lainaa

  22. Tulos: +4 (34 ääntä)
   Nipo: Ja vauvan vaippoja vaihtavat vain naiset: äidit, lapsenlikat, hoitotätit ja mummot.
   Yritän kovasti miettiä, mihin kategoriaan mun vaippoja vaihtava lapseni isä on.. xD

   Lainaa

  23. Tulos: -10 (36 ääntä)
   Siis mitä? Oon ollut aikoinaan päiväkodissa töissä ja vaihtanut veljeni vaipat lukemattomia kertoja. Enkä siltikään tiedä revittävästä vaipasta? Vai onko tää joku uus juttu...

   Lainaa

  24. Tulos: +32 (48 ääntä)
   : Irrottamaan teippiä? Mä käärin käytetyn siteen uuden siteen pakettiin niin, että se teippi lopulta sulkee sen rullan. Enkä siis irrota teipistä kuin sen yhden pään, joka pitää aukaista muutenkin, jotta siteen saa auki.
   Mun mies vähän ihmetteli, kun tähän aikaan yöstä (00:40) nousin ylös tutkimaan terveyssiteitä, vaikkei oo ees menkat... :D

   Lainaa

  25. Tulos: +27 (35 ääntä)
   liirum: Ah, muistuu mieleen se hetki, kun hoksasin, mihin se pieni teipinpala menkkasiteiden kääressä liittyy. Siihenkin mennessä olin sen edellisen käärinyt seuraavan roskiin, mutta ei tullut mieleenkään irrottaa sitä teippiä sen sulkemista varten. Jouduin hetken pyörittelemään pakettia, että eikö tosiaan missään ole käyttöohjeita… ehkä kaikki muut kohdulliset vaan tietää sen luonnostaan?
   Sitä teippiä ei ole ollut sidekääreessä ollenkaan aina. Silloin kun se oli uusi juttu (eli joskus 90-luvun puolivälissä) niin sitä oikein mainostettiin televisiossa ja paketin kyljessäkin oli ohjeet. Sietäisi näköjään olla edelleenkin.

   Lainaa

  26. Postitäti 14.4.2017 9:20
   Tulos: -20 (30 ääntä)
   Postitäti: Sitä menkkasiteen teippiä esiteltiin mainosmateriaalissa ja paketeissa laajasti silloin kun se oli uusi juttu. TV mainoksissakin näytettiin miten näppärää sen kanssa oli sulkea rulla. Tämä siis oli joskus.. 1995 aikoihin.. kai se sitten jätettiin pois sillä oletuksella että asia siirtyy perimätietona uusille sukupolville.
   Voipytty: Sitä teippiä ei ole ollut sidekääreessä ollenkaan aina. Silloin kun se oli uusi juttu (eli joskus 90-luvun puolivälissä) niin sitä oikein mainostettiin televisiossa ja paketin kyljessäkin oli ohjeet. Sietäisi näköjään olla edelleenkin.
   Ei voi ku todeta, Nykynuoriso! :)

   Lainaa

  27. Tulos: -10 (20 ääntä)
   Myrkkymuratti: Vaadin tietää Annan iän. Itse tiesin mikä tuo teippi on ja että vaipan voi repiä auki, kun olin 16-vuotiaana lapsenhoitajana.
   Mä oon aina tienny et vaippa revitään auki, enkä oo ollu tekemisissä vauvojen kanssa sen jälkeen ku olin ite vauva. Telkkarissaki vilahtaa aina silloon tällöön joku vaipanvaihtokohtaus ja ylipäätänsä sitä näkee aina silloon tällöön jossain yhteydessä.

   Lainaa

  28. Keijukeiju 15.4.2017 8:26
   Tulos: -4 (54 ääntä)
   Kiti: Jokainen nainen on edes kerran elämässään kokeillut sidettä. Etenkin varhaisteininä kuukautisten alettua.
   MI inkä ihmeen takia tää on saanut miinusta? Väittääkö täällä miehet, että heidän vaimonsa/tyttöystävänsä/tyttärensä on kymmenen vuotiaana tunkenut tampoonin heti ekasta menkasta eteenpäin sisäänsä? Kyllä JOKAINEN nainen ON joskus käyttänyt sidettä. Se on fakta.

   Lainaa

  29. Keijukeiju 15.4.2017 8:30
   Tulos: -30 (46 ääntä)
   Mutta, että "vaippa revitään auki"? Se on minullekin uusi juttu. Kun lapseni oli vaippaiässä 2003-2005, niin vaippapostettiin rullattiin ja kiinnitettiin sillä teipillä tiukaksi rullaksi. Koskaan ei tulisi mieleeni repiä pissaista/kakkaista vaippaa silpuksi. Miksi ihmeessä?

   Lainaa

  30. Keijukeiju 15.4.2017 8:32
   Tulos: +5 (33 ääntä)
   Aaaa...tajusin vasta, että ne puhuu housuvaippojen SIVUSAUMOJEN auki repimisestä. No eikö tuo nyt ole itsestään selvä juttu. On kerta se lapsikin osattu tehdä...

   Lainaa

  31. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Itse tajusin ensimmäisen ripulihousuvaipan vaihdon jälkeen että housuvaippa kannattaa repiä auki ja pistää teipillä kiinni. Sen verran oli sitä itteää joka paikassa. Tokalla kerralla menikin jo siististi.

   Lainaa

  32. Tulos: +31 (45 ääntä)
   Keijukeiju: MI inkä ihmeen takia tää on saanut miinusta? Väittääkö täällä miehet, että heidän vaimonsa/tyttöystävänsä/tyttärensä on kymmenen vuotiaana tunkenut tampoonin heti ekasta menkasta eteenpäin sisäänsä? Kyllä JOKAINEN nainen ON joskus käyttänyt sidettä. Se on fakta.
   Kaikilla naisilla ei ole koskaan ollut kuukautisia. Siihen on useampiakin syitä. Lisäksi kertakäyttöside ja tamponi eivät ole ainoat kuukautisverenkeruuvälineet maailmassa, vaikka toki yleisiä ovat.

   Lainaa

  33. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Ynner: Siis muuten ymmärtäisin että tää on outoa jollekkin mutta noita liuskateippejähän on tietääkseni naisten siteissä yms. Ja mä tunnistin ainakin ton ku karkkipusseissa sun muissakin on tollasia. Miks siin olis sellanen jos sitä ei jotenkin soveltais?
   Ei vaan kaikille tule vaippaa vaihtaessa mieleen karkkipussi.

   Lainaa

  34. Tulos: +46 (46 ääntä)
   Hei mieki olen ollu päiväkodissa töissä ja vetäny sen kakkasen housuvaipan alas niin että koko muksu piti suurinpiirtein pestä. Ei ollu siihen perehdytystä, eikä vaippapakettia mistä kattoo, eikä tullu mieleenkään alkaa repimään vaippaa lapsen päältä :D kyllä meitä on monia alaa opettelevia, joilla ei ole omia lapsia. Itse aion vinkata tämän jokaiselle harjottelijalle ensimmäisenä. :D

   Lainaa

  35. Tulos: -5 (25 ääntä)
   Keijukeiju: MI inkä ihmeen takia tää on saanut miinusta? Väittääkö täällä miehet, että heidän vaimonsa/tyttöystävänsä/tyttärensä on kymmenen vuotiaana tunkenut tampoonin heti ekasta menkasta eteenpäin sisäänsä? Kyllä JOKAINEN nainen ON joskus käyttänyt sidettä. Se on fakta.
   Tämä on vastaus kommenttiin, jossa sanotaan, että kaikki eivät käytä siteitä. Se on totta, sillä noin puolet maailman ihmisistä ovat miehiä. Monet miehetkin vaihtavat vaippoja lapsilleen (jotkut jopa työkseen). Lisäksi vaippoja vaihtavat myös isommat sisarukset, joilla ei ehkä vielä ole kuukautiset alkaneet. Niinpä vastaväite, että jokainen nainen on käyttänyt siteitä antaa ymmärtää, että vain naiset vaihtaisivat vaippoja. Tai että koska naiset käyttävät siteitä, niin miestenkin pitäisi osata.

   Lainaa

  36. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Norriska: Ei jessus, kiitos tästä Olen aina luullut että se oli vain jokin pakkausvirhe se ekstra teipinpalanen
   Apua mikä ihmeen teipinpala? :O t. 25v joka käyttää siteitä ehkä kerran puolessa vuodessa

   Lainaa

  37. Tulos: +38 (44 ääntä)
   Vierailija: Yritän kovasti miettiä, mihin kategoriaan mun vaippoja vaihtava lapseni isä on..
   Miks sun lapsen isä vaihtaa sulle vaipat...?

   Lainaa

  38. Tulos: +14 (18 ääntä)
   ookoo: Apua mikä ihmeen teipinpala? t. 25v joka käyttää siteitä ehkä kerran puolessa vuodessa
   Löytyy vain yhdeltä brandilta (Always) luulisin että patentoivat sen, tai mitä noita rajoitteita nyt on, koska kukaan muu ei sitä harrasta vaikka se näppärä onkin.

   Lainaa

  39. Scaevola_aemula 18.4.2017 14:07
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Postitäti: Löytyy vain yhdeltä brandilta (Always) luulisin että patentoivat sen, tai mitä noita rajoitteita nyt on, koska kukaan muu ei sitä harrasta vaikka se näppärä onkin.
   Löytyypäs libresseltä myös! Pakko viilata pilkkua :D

   Lainaa

  40. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Scaevola_aemula: Löytyypäs libresseltä myös! Pakko viilata pilkkua
   Ja myös Rainbown halpissiteissä, mutta ainakin niissä se teippi on keskellä sitä muovia, eikä siis pitele avaamatonta pakettia kiinni, eli se teippi pitää tosiaan kokonaan irrottaa ja sitten käyttää sulkemiseen (tätä joku ihmetteli tuolla ylempänä),

   Lainaa

  41. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Keijukeiju: Mutta, että “vaippa revitään auki”? Se on minullekin uusi juttu. Kun lapseni oli vaippaiässä 2003-2005, niin vaippapostettiin rullattiin ja kiinnitettiin sillä teipillä tiukaksi rullaksi. Koskaan ei tulisi mieleeni repiä pissaista/kakkaista vaippaa silpuksi. Miksi ihmeessä?
   Tässähän tosiaan viitataan housuvaippaan, jonka jokainen edes keskinkertaisen ÄO:n omaava ihminen tajuaa repiä sivulta auki. Siinä vaiheessa kun ipana kykenee jo seisomaan itse, niin onhan tuo joka tavalla helpompaa kaikille. Tiedä sitten mitä vaippoja olet omillasi käyttänyt tuossa iässä, vai ovatko olleet jo vaippa vieroitettuja tuossa vaiheessa. Ja juu, edelleen, tuo teippi on sitä rullausta varten

   Lainaa

  42. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Jenni: Siis mitä? Oon ollut aikoinaan päiväkodissa töissä ja vaihtanut veljeni vaipat lukemattomia kertoja. Enkä siltikään tiedä revittävästä vaipasta? Vai onko tää joku uus juttu…
   Puhe oli housuvaipoista joissa ei ole teippejä millä ne kiristetään kiinni. Sieltä sivuilta saumakohdasta hyvä repäistä ne auki kun ovat täynnä kusta/paskaa niin ei tarvi vetää ripulivanaa pitkin muksun jalkoja :D

   Lainaa

  43. Istun vessassa 16.1.2021 19:10
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   En käytä vaippoja, niin ei vois vittuakaan kiinnostaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: vaippa, kuva, housuvaippa, tarra