Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lapsenvahti – huonon äidin oljenkorsi?

"Lapsen kasvattaminen ei ole mitään työtä!"
Lapsenvahti – huonon äidin oljenkorsi?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 77 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1602 (1638 ääntä)
   Tiina nyt vähä jarrua tolle touhulle! Taitaa olla vaan katkera, kun ei itellä oo ollut aikoinaan ystäviä joiden kanssa mennä viettään iltaa..

   Lainaa

  2. Hottentotti 27.4.2017 1:33
   Tulos: +496 (508 ääntä)
   Huh huh...

   Lainaa

  3. Tulos: +1297 (1307 ääntä)
   Mä en käyny missään ennenkuin kuopukseni täytti 65 v. Jos lastenhoito ei ole työtä, niin päiväkotien väki tuskin saa palkkaa.

   Lainaa

  4. Tulos: +1016 (1032 ääntä)
   Siis tottakai vanhemmat saa välillä viettää omaa aikaa, ihan oman jaksamisensa kannalta. Eikä tää Saila käsittääkseni oo yleisesti kyselly netissä lapsenlikkaa, vaan ihan facebookissa omalla seinällään tutuiltaan ja kavereiltaan. Jotenki toi Tiina vaikuttaa minusta vaan katkeralta, ku hällä ei varmaan oo enää yhtään kaveria sen jälkeen ku on eläny lapsen kaa neljä vuotta 24/7 käymättä yksin missään...

   Lainaa

  5. Tulos: +499 (505 ääntä)
   Kärsivä kirkkaimman kruunun saa.

   Lainaa

  6. Pahvitonttu 27.4.2017 1:52
   Tulos: +1364 (1370 ääntä)
   Vanhempi on yhden illan poissa => lapsesta tulee huora. Logiikka kohillaan!

   Lainaa

  7. Pinkkihinkki 27.4.2017 2:09
   Tulos: +586 (592 ääntä)
   Tämä loppu sai kyllä hymyn huulille.

   Lainaa

  8. Tulos: +1062 (1068 ääntä)
   Omasta lapsuudestani ainakin muistan hauskoina kokemuksina kaikki lapsenvahdit, yökyläilyt, kaverien vanhempien riesana olon kun omat vanhemmat olivat reissussa ja mummolat sun muut. Enkä vieläkään liiku p***u paljaana. Toisaalta olen poika

   Lainaa

  9. Tulos: +121 (131 ääntä)
   ...wau.

   Lainaa

  10. Mister D:n kaveri 27.4.2017 5:41
   Tulos: +365 (373 ääntä)
   Niih.. Niinhän se menee et huoraks tulee jossei saa olla vain ja ainoastaan oman äitin kanssa kouluikään.. niih. Ihme tollot toisille kommentoikin...

   Lainaa

  11. Tulos: -74 (198 ääntä)
   Tiina on oikeassa! Jumala rankaisee kaikkia syntisä ja muitakin, varmuuden vvuoksi.

   Lainaa

  12. Tulos: +103 (107 ääntä)
   Ammattivalittajia löytyy kyllä ihmeen paljo

   Lainaa

  13. Tulos: +502 (514 ääntä)
   Vaikka reilun vuoden ikäinen ei taida vielä niin paljon ymmärtää, mutta onhan se myös lapsen etu olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Siitä se suvaitsevaisuus ja avarampi maailmankuva saa alkunsa. Ei olisi tehnyt pahaa Tiinallekaan.

   Lainaa

  14. Tulos: +178 (180 ääntä)
   On se joillakin vaikeaa, kun pitää tuommoiseen paatokseen itsensä lietsoa jonkun pienen arkisen asian takia.

   Lainaa

  15. Tulos: +280 (284 ääntä)
   Lapsi yhdeksi illaksi lapsenvahdille hoitoon => Vanhemmat on idiootteja, jotka ei välitä lapsestaan? Joo'o, lapsesta kasvaa varmasti nuorisorikollinen.

   Lainaa

  16. Jerry Cotton ja sininen lavuaari 27.4.2017 7:47
   Tulos: +503 (505 ääntä)
   Voi ei! Kummipojasta tulee selkeästi huora, kun hänen kanssaan vietin illan leikkien ja katsellen piirrettyjä kun hän oli 13kk... Julmia sellaiset vanhemmat, jotka halusivat käydä syömässä ja leffassa hääpäivänään! Heitteillejättö! Pilasin kummipoikani :(

   Lainaa

  17. Pumpulipupu 27.4.2017 7:58
   Tulos: +279 (285 ääntä)
   ...Mitä? Nyt oikeesti. Ei lapsia pidä kasvattaa missään kuplassa silleen, ettei ne koskaan näe vanhempien tapaavan ystäviään tai itsekään ole koskaan kenenkään muun kuin vanhempien tai muiden perheenjäsenten kanssa.

   Lainaa

  18. Jokin nimimerkki 27.4.2017 8:05
   Tulos: +405 (409 ääntä)
   Pahvitonttu: Vanhempi on yhden illan poissa => lapsesta tulee huora. Logiikka kohillaan!
   Kun tekee sen kerran, tekee toistekin. Ehkä taas jo 14 kk kuluttua. Tuolla frekvenssillä lapsi ehtii olla kolmesti hoidossa ennen neljää ikävuotta, jolloin se ei enää huoraannuta. Toisaalta, jos lapsi pääsee hoitoon ensimmäistä kertaa vasta nelivuotiaana, niin hänestä tulee pedofiili, kuten Neasta, joka on menossa hoitamaan Sailan lasta. Koska eihän (Tiinan logiikalla) muut kuin pedofiilit sellaista tee. Kumpi sitten on parempi, huora vai pedofiili?

   Lainaa

  19. Tulos: +152 (156 ääntä)
   Eikö luoja voisi meitä näiltä Tiinan kaltaisilta superäideiltä jo armahtaa? Nea-parka...

   Lainaa

  20. Pöhköläinen 27.4.2017 8:16
   Tulos: +252 (256 ääntä)
   Niinpäniin.. "ennenvanhaan" lapset hoidettiinkin useamman naisen voimin niin miksi nyt pitäisi yksin pärjätä? Jos on neljä vuotta ollut loukussa lapsensa kanssa niin yhtään ihmettele vaikka on sekaisin päästään.

   Lainaa

  21. Tulos: -8 (98 ääntä)
   Millainenhan lapsi tuolle tiinallekin kasvaa, kun ainakaan neljään ensimmäiseen vuoteen ei ole hetkeäkään ollut erossa äidistään? Veikkaan että tästä tulee seurauksena vakavia psyykkisiä ongelmia, mm. sairaalloinen riippuvuus äidistä jne. Tutkimuksethan todistaa että lapsia kannattaisi jossain määrin altistaa päivähoidolle jo nuorina, heistä kasvaa tällöin sosiaalisempia. Oppivat ottamaan muut ihmiset tunteineen huomioon. Äidin jakamattoman huomion kohteena ala-asteen alkuun asti olleista varmaan kasvaa niitä omaan napaansa tuijottelijoita?

   Lainaa

  22. Tulos: +273 (275 ääntä)
   Sentään Tiinan tyttärestä on kasvanut kaiketi ihan hyvä tyyppi

   Lainaa

  23. Tulos: -107 (119 ääntä)
   Aromikko: Mä en käyny missään ennenkuin kuopukseni täytti 65 v. Jos lastenhoito ei ole työtä, niin päiväkotien väki tuskin saa palkkaa.
   Vieraiden lasten hoito on ihan varmasti työtä. Mutta sun argumenteillasi jatkaen: päiväkodissakin voi varmaan pistää dvd:n päälle ja mennä itse sohvalle torkkumaan...

   Lainaa

  24. It's a deal 27.4.2017 9:00
   Tulos: +189 (197 ääntä)
   Äitini oli vuorotyössä ja järkyttyi pahoin, kun ensimmäinen sanani oli "prostituoitu".

   Lainaa

  25. Rampe&Naukkis 27.4.2017 9:04
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   Toivottavasti tarina jatkuu...

   Lainaa

  26. Tulos: -144 (176 ääntä)
   Tiina hiukan ylireagoi. Mutta, enpä itsekään jättäisi saman ikäistä lastani kelle tahansa noin vaan hoitoon. Ehkä tää riippuu lapsesta, mutta kyllä omalle lapselle tulisi varmasti hätä jos tuntemattoman kanssa vaan jätettäisiin. Ja kyllä, vaikka ne ystävät olisivat mun ystäviä, lapselle ne on ainakin lähes tuntemattomia. 1v 2kk on vielä tosi pieni!

   Lainaa

  27. Tulos: +161 (163 ääntä)
   Toivottavasti Nea meni lapsenvahdiks!

   Lainaa

  28. Tulos: +120 (122 ääntä)
   Voi Tiina, älä ihmettele jos sulla ei ole paljon ystäviä. Et tunnu kovin tasapainoiselta ihmiseltä. Raskasta olla tuollaisten ylireagoivien Äitien kanssa tekemisissä. Tutun syyllistäminen siitä, että tämä ei halua olla lapsensa kanssa 24/7, ei ole loogista eikä tervettä.

   Lainaa

  29. Arkkienkeli 27.4.2017 10:02
   Tulos: +52 (64 ääntä)
   Tekisi mieli väittää Tiinalla menneen hiekkaa pottuvarpaiden väliin, mutta siellä taitaa olla soramonttu jo omasta takaa.

   Lainaa

  30. totuudensana 27.4.2017 10:17
   Tulos: -29 (75 ääntä)
   Vittu kun rupes vituttamaan. Mitä vittua Tiina, lopeta ittes pls

   Lainaa

  31. moka-addikti 27.4.2017 10:36
   Tulos: +62 (64 ääntä)
   Hyvä Saila ja Nea. :D

   Lainaa

  32. Tulos: +135 (135 ääntä)
   Jerry Cotton ja sininen lavuaari: Voi ei! Kummipojasta tulee selkeästi huora, kun hänen kanssaan vietin illan leikkien ja katsellen piirrettyjä kun hän oli 13kk… Julmia sellaiset vanhemmat, jotka halusivat käydä syömässä ja leffassa hääpäivänään! Heitteillejättö! Pilasin kummipoikani
   Senkin irstas pedofiili-näppääjä!

   Lainaa

  33. Vaniljankukka 27.4.2017 10:43
   Tulos: +218 (224 ääntä)
   Tää "herttainen" rouva sitten huoritteli lapsen äidin, ennusti lapsesta tulevaksi huoraksi ja samassa lauseessa fantasioi kuinka joku pedofiili-setä nuolee ja koskettelee 14kk ikäistä lasta..??? O____O Näin naisena tuota huorittelua on joutunut kuulemaan ja vaikka joka kerta se puistattaa yhtä kauhealla tavalla niin loput tosta setistä on kyllä jo sitä luokkaa et huh huh..!

   Lainaa

  34. Tulos: +81 (85 ääntä)
   niinkö?: Millainenhan lapsi tuolle tiinallekin kasvaa, kun ainakaan neljään ensimmäiseen vuoteen ei ole hetkeäkään ollut erossa äidistään? Veikkaan että tästä tulee seurauksena vakavia psyykkisiä ongelmia, mm. sairaalloinen riippuvuus äidistä jne.
   Tarkkaan kun katsoo niin tämä Neahan kommentoikin tohon ;) Ei tarvii niin hirveästi spekuloida siis!

   Lainaa

  35. Tulos: +116 (118 ääntä)
   Pahvitonttu: Vanhempi on yhden illan poissa => lapsesta tulee huora. Logiikka kohillaan!
   Eläkä unohda, että 90% mahdollisuudella lapsen hoitajaksi tulee joku pedofiili.

   Lainaa

  36. Tulos: +69 (81 ääntä)
   Aaand to the block list you shall go. Hyvä ihminen huorittelee 1.2v lasta.

   Lainaa

  37. Tulos: +112 (138 ääntä)
   >Hei ehtiskö joku [FB-kavereista] tulemaan illaksi lapsenvahdiks >9 kommenttia myöhemmin >"Lapsestasi tulee huora kun palkkaat pedofiilin netistä" Mitä aktuaalista vittua

   Lainaa

  38. Tulos: +132 (146 ääntä)
   Lasten hoitoonjättämiseen on aika hyvä nyrkkisääntö, enintään niin monta tuntia kuin on ikäkuukausia tai niin monta päivää kuin on ikävuosia. Ja tässä puhutaan ideaalista ja "huvin vuoksi" jättämisestä, ei pakkotilanteista. Yli vuoden ikäisen jättäminen tutun hoitoon siksi aikaa kun vanhemmat käy syömässä tuntuisi koko perheen hyvinvointia edistävältä asialta. Noin hullua reaktiota en ole nähnyt edes oikeasti arveluttavissa (viikon loma pienen vauvan vanhemmille tms) tapauksissa koskaan ennen.

   Lainaa

  39. Tulos: +149 (151 ääntä)
   Äitihän ei saa uhrata yhtään aikaa pois lapsesta. Sosiaalisten suhteiden ylläpitäminen, omat yöunet ja napanuoran katkaiseminen ovat silkkaa itsekkyyttä äidiltä. Huomion tulisi olla 110-prosenttisesti vauvassa 24/7 kunnes lapsi on valmis siirtymään yläasteelle. Heti jos kääntää katseensa lapsesta pois sitä ennen, iskee pedofiili kiinni ja tekee lapsesta huoran.

   Lainaa

  40. Tulos: +155 (157 ääntä)
   Meillä on sitten kotona kasvamassa kaksi gigolon-alkua, hoidossa ovat olleet olosuhteiden pakosta jo vauvanakin. Yh:na kun piti kahta duunia tehdä, oli vähän pakko. Mutta hyvähän se on, ettei tarvitse sitä ammatinvalintaa sitten sen enempää miettiä!

   Lainaa

  41. Tulos: -35 (57 ääntä)
   Eikös se niin ollut, että yön saa olla erossa lapsesta vasta kun se on 1 vuotias?

   Lainaa

  42. huikeeta settiä 27.4.2017 13:26
   Tulos: +75 (77 ääntä)
   Olisi näemmä ollut Tiinallekin enemmän kuin tarpeen päästä aikoinaan välillä tuulettumaan kylille.

   Lainaa

  43. Prööt sanoi aivopieru 27.4.2017 13:27
   Tulos: +129 (133 ääntä)
   Nea parka. Ei varmaan ainoa kerta kun saa tosissaan hävetä äitiään.

   Lainaa

  44. Tulos: +40 (44 ääntä)
   Saaga: Senkin irstas pedofiili-näppääjä!
   Ja kehtaat vielä julkisesti tunnustaa! Häpeä sinä langennut yksilö!

   Lainaa

  45. Tulos: +40 (54 ääntä)
   It’s a deal: Äitini oli vuorotyössä ja järkyttyi pahoin, kun ensimmäinen sanani oli “prostituoitu”.
   Mä olisin enemmän ällistynyt siitä, miten pieni lapsi osaa noin monimutkaisen sanan. Ärrät ja ässätkin mukana.

   Lainaa

  46. Tulos: +101 (103 ääntä)
   Voin kuvitella miten Tiinan sukulaiset ovat joskus tarjoutuneet tulemaan lapsenvahdiksi jotta hän saisi omaa aikaa, mutta onkin kieltäytynyt koska pitää heitä pedofiileinä. Mahtaakohan tulla kutsutuksi enää sukujuhliin :P

   Lainaa

  47. Tulos: +48 (56 ääntä)
   Hahhah: Eikös se niin ollut, että yön saa olla erossa lapsesta vasta kun se on 1 vuotias?
   Lukeeko tämä laissa? Minulla ei ole lapsia..

   Lainaa

  48. Vaniljankukka 27.4.2017 16:13
   Tulos: -32 (128 ääntä)
   Juomari: >Hei ehtiskö joku [FB-kavereista] tulemaan illaksi lapsenvahdiks >9 kommenttia myöhemmin >”Lapsestasi tulee huora kun palkkaat pedofiilin netistä” Mitä aktuaalista vittua
   Tää olis ollu ihan okei kommentti ilman tuota väkisin väännettyä "Mitä aktuaalista vittua". Actual fuck kun ei suoraan suomeksi väännettynä toimi, ei sitten oikein mitenkään. "Mitähän todellista vittua" olisi vielä jossain määrin sinne päin, ellei ota huomioon sitä että todellinen sana vastaamaan suomen sanaa "vittu" on kylläkin "cunt". Tän kun kääntää uudestaan ympäri niin lausahdus kuuluukin "What actual cunt?". Joskus kun olisi ihan suotavaa vain puhua sitä suomea koko lause alusta loppuun niin säästyisi vähemmällä. Ja mikäs vika suomen kielessä on? Suomea kun voi käyttää hyvinkin kirjavasti ja rikkaasti, suotta sitä amerikan teini-mongerrusta tunkemaan nätin äidinkielen sekaan. Kunhan sanon. (Just saying.)

   Lainaa

  49. Tulos: +65 (65 ääntä)
   Kauheaa, nyt äkkiä LaSu kummastakin hupakosta! Kyllähän lapsi pitää huolehtia 18 vuotiaaksi asti ennen kuin edes ajatellaan mitään omia iltamenoja. Huh huh kerrassaan mitä meininkiä.

   Lainaa

  50. Tulos: +27 (59 ääntä)
   Vaniljankukka: Tää olis ollu ihan okei kommentti ilman tuota väkisin väännettyä “Mitä aktuaalista vittua”. Actual fuck kun ei suoraan suomeksi väännettynä toimi, ei sitten oikein mitenkään. “Mitähän todellista vittua” olisi vielä jossain määrin sinne päin, ellei ota huomioon sitä että todellinen sana vastaamaan suomen sanaa “vittu” on kylläkin “cunt”. Tän kun kääntää uudestaan ympäri niin lausahdus kuuluukin “What actual cunt?”. Joskus kun olisi ihan suotavaa vain puhua sitä suomea koko lause alusta loppuun niin säästyisi vähemmällä. Ja mikäs vika suomen kielessä on? Suomea kun voi käyttää hyvinkin kirjavasti ja rikkaasti, suotta sitä amerikan teini-mongerrusta tunkemaan nätin äidinkielen sekaan. Kunhan sanon. (Just saying.)
   Eikä kaikkia englannin sanontoja kyllä oo tarkoitus suomentaa kirjaimellisesti. Monet kirjaimelliset käännökset päätyis aika kauas siitä alkuperäisestä merkityksestään, joten idea käännöksissä onkin, että tarvittaessa haetaan se suomenkielinen vastine (esim. sanonnoissa), jonka sisältö kuvastaisi samaa kuin alkuperäinen. Eli kyllä se suomenkielinen käännös sanalle fuck on "vittu", tyyliin "What a fuck? = Mitä vittua?" Kyllä sulla itselläs on vaan hieman ahdasmielinen käsitys eri ilmaisujen käytöstä puhekielessä.. Itsekin käytän paljon englannin kielen termejä, jotkut sanat vaan juurtuu mieleen ja joskus taas se englanninkielinen termi on vaan kuvaavampi ja tilanteeseen sopivampi kuin suomenkielinen. Ja se on ihan ok. ..Just saying.

   Lainaa

  51. Tulos: +69 (69 ääntä)
   Nea antoi toivoa tulevaisuuden suhteen.

   Lainaa

  52. Tulos: +100 (100 ääntä)
   Hyi helvetti mitä settiä. Tiina, hakeudu oikeasti hoitoon jos lapsenvahdin palkkaamisesta tulee mieleen reilun vuoden ikäisen lapsen "näppääminen" ja huorittelu. Et ole terve.

   Lainaa

  53. Tulos: +72 (72 ääntä)
   Hahhah: Eikös se niin ollut, että yön saa olla erossa lapsesta vasta kun se on 1 vuotias?
   Tuolla aiemmin sanottu tuntia/kuukausi ja päivää/ikävuosi kuulostaa ihan järkeenkäyvältä. Mutta... Jälleen kerran, lapsia, vanhempia ja elämäntilanteita on erilaisia. Oma, kohta 2vee, muksu on ihan tasapainoisen oloinen, vaikka käykin aina välillä mummoloissa hoidossa. Joko muutaman tunnin tai välillä on ollut yksittäisen yönkin hoidossa. Nauttii ja käy mielellään. Joku toinen lapsi voisi olla arempi. Tietysti se on hyvä, että hoitaja on lapselle ennestään tuttu. Isovanhemmat on onneksi meillä niin läheisiä ja rakkaita, että se on kuin kotona olisi.

   Lainaa

  54. Tulos: +71 (71 ääntä)
   Hahhah: Eikös se niin ollut, että yön saa olla erossa lapsesta vasta kun se on 1 vuotias?
   Tuo pariskuntahan oli menossa kavereiden kanssa syömään. Vaikka ilta pidemmäksi venähtäisikin, tuskin ihan yön yli kuitenkaan... Ja 14 kk tietty on yli yhden vuoden, et eihän sitä voi tietää jos tuolla logiikalla ovat menneet. Aiempaan kommenttiin liittymättä, propsit Sailalle! Kerrankin mokissa henkilö, joka suhtautuu oikealla tavalla 'hullun' provoihin.

   Lainaa

  55. Tulos: +64 (68 ääntä)
   N: Tiina hiukan ylireagoi. Mutta, enpä itsekään jättäisi saman ikäistä lastani kelle tahansa noin vaan hoitoon. Ehkä tää riippuu lapsesta, mutta kyllä omalle lapselle tulisi varmasti hätä jos tuntemattoman kanssa vaan jätettäisiin. Ja kyllä, vaikka ne ystävät olisivat mun ystäviä, lapselle ne on ainakin lähes tuntemattomia. 1v 2kk on vielä tosi pieni!
   No tässä kelle tahansa olla jättämässäkään? Useimmilla tuntemillani ihmisillä on Facessa viljalti ystäviä ja sukulaisia, ja jos ystävinä ja sukulaisina on ihmisiä joiden voisi hetkeäkään olettaa pedofiliovan 14-kuukautisesta huoran -miten sen nyt edes pitäisi toimia -niin olisi kyllä syytä vaihtaa piirit ja sukkelaan sittenkin. Itselläni oli lapsenvahtina äidin työkaverin tytär, ja jos olin kunnolla niin sain juoda vähän Muumilimua. Se oli pienelle Sannnille todellakin hedonismin huippu -voi moraalittomia lapsenvahteja =D

   Lainaa

  56. Tulos: +42 (58 ääntä)
   Huhhuh. En ole itse "osannut" jättää omiani kovin pieninä hoidettavaksi mutta se on mun asiani ja joku toinen äiti suhtautuu ihan eri lailla asiaan. Kumpikaan tapa ei taida olla toistaan huonompi, kunhan vanhemmat ja lapset ovat tyytyväisiä. Ja joo, on kiva joskus mennä ulos syömään tai mitä vaan ihan vain aikuisseurassa. Vaikka sen toisen vanhemmankin kanssa. Mutta meidän naisten on turha hosua tasa-arvosta kun keskinäinenkin kunnioitus on tätä tasoa kuin Tiinalla. Mahtaako jossain isien keskusteluissa nousta tämmöinen järkytys lapsen hoitoon jättämisestä?

   Lainaa

  57. Jalopuutoukka 27.4.2017 21:25
   Tulos: +32 (32 ääntä)
   It’s a deal: Äitini oli vuorotyössä ja järkyttyi pahoin, kun ensimmäinen sanani oli “prostituoitu”.
   Eräs kaverini vielä 16 vuotiaana puhui protestoiduista... Ei tainnut sekään olla äitistään hetkeäkään erossa ennen koulua.

   Lainaa

  58. Tulos: -83 (93 ääntä)
   Tiina ylireagoi, mutta arvoisat vanhemmat. Muistakaa, että vaikka se teidän 3kk:n ikäinen vauva näennäisesti tuntuisikin selviävän siitä, että on toisinaan äidistään yön erossa, niin tällaiset kokemukset voivat aiheuttaa oireita esimerkiksi uhmaiässä, murrosiässä tai aikuisuudessa. Ensimmäiset elinvuodet ovat niin tärkeitä, ja kaikki kunnia hetkessä elämiselle, niin pitää ajatella myös kauaskantoisesti. Mut toi 14kk ja siihen 14h:n poissaolo ja turvallinen tuttu ihminen vahtimaan, niin vaikuttaisi ihan hyvältä. Nykyaikana moni jaksaa sen 2 viikkoa odottaa, aivan järkyttäviä tarinoita tulee luettua, et sillai ymmärrän kyl Tiinan pointin, vaik se överiks meneeki

   Lainaa

  59. Tulos: -5 (17 ääntä)
   No jopas. Tuommosten sairaiden idioottien jutut pitäs täällä julkasta ihan koko nimen ja kuvan kera. Hyivittu.

   Lainaa

  60. Inhimillinen tekijä 27.4.2017 23:25
   Tulos: +71 (71 ääntä)
   No itsepä hoidin kummityttöäni jo n.4-5 kk ikäisenä, jotta pariskunta pääsi viettämään hetken keskinäistä aikaa :) Tosin vain parin tunnin ajan. Mutta kukaan ei kuollut ja en usko, että hänestäkään tulee huoraa. Ihan tervettä ystävyys- ja parisuhteillekin, kun voi hetkeksi päästää lapsesta irti.

   Lainaa

  61. Tulos: +67 (67 ääntä)
   Kuka tuolla muka kulkee p*llu paljaana? En oo kyllä huomannut. XD

   Lainaa

  62. Seppo Saviniemi 28.4.2017 10:04
   Tulos: +60 (60 ääntä)
   Lastenkasvatus on aihe, josta saadaan aina ihan kunnon riekkuminen aikaiseksi. Ihme, että ihmiskunta on koskaan selvinnyt tähän päivään asti kun lasten kasvattaminen tuntuu olevan rakettitiedettä.

   Lainaa

  63. Tulos: +4 (12 ääntä)
   tyyppi: Tiina on oikeassa! Jumala rankaisee kaikkia syntisä ja muitakin, varmuuden vvuoksi.
   Äläl... älä tuu tänne tuon roskan kanssa

   Lainaa

  64. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Mark: Omasta lapsuudestani ainakin muistan hauskoina kokemuksina kaikki lapsenvahdit, yökyläilyt, kaverien vanhempien riesana olon kun omat vanhemmat olivat reissussa ja mummolat sun muut. Enkä vieläkään liiku p***u paljaana. Toisaalta olen poika
   Repeain viimeistään loppukaneetin jälkeen!

   Lainaa

  65. Vaniljankukka 28.4.2017 14:21
   Tulos: +1 (33 ääntä)
   Frayed: Eikä kaikkia englannin sanontoja kyllä oo tarkoitus suomentaa kirjaimellisesti. Monet kirjaimelliset käännökset päätyis aika kauas siitä alkuperäisestä merkityksestään, joten idea käännöksissä onkin, että tarvittaessa haetaan se suomenkielinen vastine (esim. sanonnoissa), jonka sisältö kuvastaisi samaa kuin alkuperäinen. Eli kyllä se suomenkielinen käännös sanalle fuck on “vittu”, tyyliin “What a fuck? = Mitä vittua?” Kyllä sulla itselläs on vaan hieman ahdasmielinen käsitys eri ilmaisujen käytöstä puhekielessä.. Itsekin käytän paljon englannin kielen termejä, jotkut sanat vaan juurtuu mieleen ja joskus taas se englanninkielinen termi on vaan kuvaavampi ja tilanteeseen sopivampi kuin suomenkielinen. Ja se on ihan ok. ..Just saying.
   Ahdasmielinen..? Aika rankka analyysi. :D Mun mielestä vaan "aktuaalinen" ei ole kyllä mitenkään toimiva sana. Kyseinen henkilöhän ei käyttänyt englannin kielistä ilmaisua vaan todella tönkköä suomennosta.

   Lainaa

  66. Tulos: +56 (56 ääntä)
   Tästä opimme ainakin sen että kun ei käy 4 vuoteen yhtään missään, menee nuppi sekaisin.

   Lainaa

  67. Tulos: +42 (42 ääntä)
   Oman poikani jätin anopin luokse ensimmäisen kerran tämän ollessa 3kk lähteäkseni äitini 50-vuotisjuhliin. Kyllä koko illan päivystin pihelinta ja soitin tunnin välein kuinka menee. Kaikesta olin huolehtinut, ettei ole kiire kotiin. Maitoa pumppasin enemmän kuin tarpeeksi. Nykyään pojan ollessa 3-vuotias, voi hyvillä mielin jättää isovanhempien luo yöksi jos kaipaa omaa aikaa raskaan työviikon jälkeen

   Lainaa

  68. Tulos: +21 (25 ääntä)
   jep: Mahtaako jossain isien keskusteluissa nousta tämmöinen järkytys lapsen hoitoon jättämisestä?
   Ei.

   Lainaa

  69. Tulos: +5 (21 ääntä)
   Vaniljankukka: Ahdasmielinen..? Aika rankka analyysi. Mun mielestä vaan “aktuaalinen” ei ole kyllä mitenkään toimiva sana. Kyseinen henkilöhän ei käyttänyt englannin kielistä ilmaisua vaan todella tönkköä suomennosta.
   Vaniljankukka, rakas kulta pieni, se oli huumoria. Silloin kun käytetään tuollaista tai vastaavaa lausetta, niin tarkoituksena on nimenomaan irvailla nykyiselle tavalle tunkea anglismeja tai jopa ihan puhdasta englannin kieltä jokaiseen mahdolliseen ja mahdottomaan väliin (vrt. firmojen työpaikkailmoitukset, vaikka yritys ei edes toimi kansainvälisesti eikä työtehtävä edellytä kielitaitoa) tekemällä itse samaa, mutta korostetun liioitellusti ja tönkösti. Itsehän vältän oikeassa elämässä anglismeja viimeiseen asti kaikissa vakavasti otettavaksi tarkoitetuissa teksteissä, kuten ammattikielessä.

   Lainaa

  70. Jokin nimimerkki 29.4.2017 10:03
   Tulos: +1 (15 ääntä)
   Vaniljankukka: Tää olis ollu ihan okei kommentti ilman tuota väkisin väännettyä “Mitä aktuaalista vittua”. Actual fuck kun ei suoraan suomeksi väännettynä toimi, ei sitten oikein mitenkään. “Mitähän todellista vittua” olisi vielä jossain määrin sinne päin, ellei ota huomioon sitä että todellinen sana vastaamaan suomen sanaa “vittu” on kylläkin “cunt”. Tän kun kääntää uudestaan ympäri niin lausahdus kuuluukin “What actual cunt?”. Joskus kun olisi ihan suotavaa vain puhua sitä suomea koko lause alusta loppuun niin säästyisi vähemmällä. Ja mikäs vika suomen kielessä on? Suomea kun voi käyttää hyvinkin kirjavasti ja rikkaasti, suotta sitä amerikan teini-mongerrusta tunkemaan nätin äidinkielen sekaan. Kunhan sanon. (Just saying.)
   Touche!

   Lainaa

  71. Tulos: +45 (47 ääntä)
   Tove: Lasten hoitoonjättämiseen on aika hyvä nyrkkisääntö, enintään niin monta tuntia kuin on ikäkuukausia tai niin monta päivää kuin on ikävuosia. Ja tässä puhutaan ideaalista ja “huvin vuoksi” jättämisestä, ei pakkotilanteista. Yli vuoden ikäisen jättäminen tutun hoitoon siksi aikaa kun vanhemmat käy syömässä tuntuisi koko perheen hyvinvointia edistävältä asialta. Noin hullua reaktiota en ole nähnyt edes oikeasti arveluttavissa (viikon loma pienen vauvan vanhemmille tms) tapauksissa koskaan ennen.
   Tuokin on sinänsä ihan turha sääntö. Ei se 1-vuotias muista enää 5-vuotiaana oliko yhden vai 4 tuntia lapsenlikan kanssa. Mun mielestä nuo lapsen jättämiset lapsenvahdille riippuu ihan lapsenvahdista. Jos hän on läheinen ihminen, joka kuuluu pienen elämään muutenkin ja touhuaa tämän kanssa, niin lapsella voi olla usein paljon kivempaa kuin omien väsyneiden vanhempien kanssa, varsinkin silloin jos perheeseen kuuluu useampi lapsi ja nuorin vie kaiken huomion.

   Lainaa

  72. Päiväkodin väkeä 30.4.2017 22:15
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Aromikko: Jos lastenhoito ei ole työtä, niin päiväkotien väki tuskin saa palkkaa.
   Hädintuskin​ sitä palkkaa saakaan. Nyt ymmärrän miksi.

   Lainaa

  73. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Karhu: Ammattivalittajia löytyy kyllä ihmeen paljo
   maksetaankohan siitä hyvää palkkaa? pitäiskö itekkin rueta?

   Lainaa

  74. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Vaniljankukka: Tää “herttainen” rouva sitten huoritteli lapsen äidin, ennusti lapsesta tulevaksi huoraksi ja samassa lauseessa fantasioi kuinka joku pedofiili-setä nuolee ja koskettelee 14kk ikäistä lasta..??? O____O Näin naisena tuota huorittelua on joutunut kuulemaan ja vaikka joka kerta se puistattaa yhtä kauhealla tavalla niin loput tosta setistä on kyllä jo sitä luokkaa et huh huh..!
   Joo ja vielä oma lapsensa joutui näkemään tämän. Vuoden äiti.

   Lainaa

  75. vooihelevetti 3.5.2017 6:57
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   ei hyvää päivää

   Lainaa

  76. Tulos: -21 (23 ääntä)
   Mistä tietää että vanhemmilla on päihdeongelma? Kun ei voi olla dokaamatta vaikka pitäisi hoitaa lastaan. Ei mitään itsekuria. Vanhemmat laittavat jo vuoden ikäiset lapset päiväkotiin ja laittavat lapsensa internettiin jo vauvaiässä. Yhteiskunta ei ymmärrä että lapsen paikka on kotona ainakin noin 2-3-vuotiaaksi; lapsen ja vanhempien välinen aika on kriittisintä lapsen terveelle kehitykselle. Jos lapsi altistuu liian varhain somelle, suurille ryhmille ym ärsykkeille, niin ei lapsi opi sosiaalisia taitoja vaan saa niistä "ähkyn". Ja sitten ihmetellään että miksi lapset oireilevat ja voivat pahoin. Ovatko asenteemme ja kulttuurimme menossa siihen että yhteiskunta haluaa raahata äidit jo synnytyssalista takaisin töihin ja kaikki lapsia ruvetaan koulimaan pakollisia humanistisia yliopisto-opintoja varten jo napanuoran katkettua?

   Lainaa

  77. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Nea ownaa. ihan paras koko jutussa :D

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: lapsenvahti, lapsi, vauva, saarna, ikä, väärä, kasvatus, vanhemmat, stressi, vapaa, lapset