Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat • 13 syytä kirjoittaa selkeämmin

  Varsinkin julkisessa keskustelussa netissä.
  Suurenna näkymä
  13 syytä kirjoittaa selkeämmin

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 34 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +674 (686 ääntä)
   Kiinnostaisi tietää mitä Maiju tarkoitti.

   Lainaa

  2. Tulos: +592 (600 ääntä)
   diddidii: Kiinnostaisi tietää mitä Maiju tarkoitti.
   Luulen, että aamulla herättyään Maijukin on miettinyt samaa...

   Lainaa

  3. Tulos: +87 (133 ääntä)
   Ei nyt ihan auennut mitä tässä haettiin. Mutta kyseinen kirja (Kolmetoista syytä) on kyllä hyvä ja Netflixin sarjakin kohta katottu. :)

   Lainaa

  4. Tulos: +69 (81 ääntä)
   Löysin tänään roskista kasetteja. Oli laatu kamaa. OLi bondis ja terminaattoria

   Lainaa

  5. Justiinsaniin 13.4.2017 1:31
   Tulos: -52 (100 ääntä)
   diddidii: Kiinnostaisi tietää mitä Maiju tarkoitti.
   Että kiusaaminen voi aiheuttaa itsemurhan. Eipä muuta

   Lainaa

  6. Tulos: +162 (176 ääntä)
   Maijulla hieman kasetti sekaisin?

   Lainaa

  7. Tulos: +181 (189 ääntä)
   Itse luulin jo että moka menee ihan ohi kun en vain tajua, mutta se olikin moka, ettei tuota voi tajuta. Huhhuh

   Lainaa

  8. Tulos: +186 (190 ääntä)
   ...tarkottihohan Maiju mahdollisesti että muiden olisi pitänyt olla tukemassa tätä tyttöä sen sijaan että keskustelivat Kolmetoista syytä -sarjasta? Mitään muuta selitystä en ainakaan itse saa tästä irti. Ja jos pointti tosiaan oli tuo edellämainitsemani, niin harvinaisen hämärää itseilmaisua siinäkin tapauksessa.

   Lainaa

  9. Tulos: -99 (259 ääntä)
   Siis mikä tässä nyt muka on kaikille niin vaikea ymmärtää? Kielioppi on päin peppua ja äidinkielenkokeessa tällä tavalla kirjoitetusta esseestä saisi ehkä säälistä vitosen, mutta merkityksen ei pitäisi jäädä epäselväksi kenellekään normaaliälyiselle, paitsi ehkä lukihäiriöisille. Maijun ex-poikaystävä on lähtenyt ilman sellaista syytä, joka Maijun mielestä olisi ymmärrettävän suuri syy eroon. Ex-poikaystävän uusi tyttöystävä on raskaana, mikä aiheuttaa Maijulle vain lisää sydänsuruja. Maiju kokee, että toiset eivät ota hänen kipuaan tosissaan. Maiju näkee, että samanaikaisesti jotkut ihmiset surevat fiktiivistä tyttöä joka potee fiktiivisiä ongelmia ja tekee fiktiivisen itsemurhan. Maijua turhauttaa se, miten fiktiivinen hahmo aiheuttaa ihmisissä voimakkaita myötätunnon kokemuksia, mutta hän itse ei koe saavansa osakseen myötätuntoa. Maiju vihjaa, että ehkä nämä ihmiset saavat seuraavaksi vastaanottaa kasetteja oikeassa elämässä, kun Maiju itse tappaa itsensä. Voitte ihan rauhassa ajatella, että Maiju on naurettava idiootti, mutta sitten kun saatte naureskelunne naureskeltua, niin voisitte harkita myös asian ajattelemista tosissanne. Maijulla on käsissään ratkaisematon ongelma, jollaista kukaan ei haluaisi omalle kohdalleen. Kenelle tahansa tekee kipeää, jos joutuu jätetyksi silloin, kun ei haluaisi erota, saa tietää rakkaan kumppaninsa perustavan perhettä jonkun toisen kanssa ja ei koe omien tunteittensa tulevan toisten ihmisten kuulemiksi ja ymmärtämiksi.

   Lainaa

  10. Tulos: +32 (112 ääntä)
   Ja minäkin olen tosissani ihmetellyt, että miten ihmiset tuntevat niin voimakkaasti fiktiivisten hahmojen puolesta, mutta eivät silti kehitä sitä, miten suhtautuvat oikeisiin ihmisiin. Fiktiiviset hahmot ovat kuvajaisia siitä, millaisia oikeat ihmiset ovat. Miten tämä ei tunnu menevän kansalaisille kaaliin? Jos fiktiivinen tarina opettaa, että toisille kannattaisi olla kiltimpi, niin mikseivät tarinasta pitävät ihmiset ota sanomasta opikseen? Jotkut täällä ovat kuulemma lukeneet näitä kommenttejani ja pitäneet siitä, miten ymmärtäväisesti osaan suhtautua toisten tilanteisiin silloinkin, kun monet muut vain naureskelevat. Arvaattekos, mistä olen oppinut tällaista myötätuntoa? Kirjoista, musiikista, elokuvista, peleistä, tv-sarjoista, sarjakuvista. Kun näkee tarpeeksi niitä ongelmatilanteita, joita fiktiivinen hahmo voi kohdata, ei oikeitten ihmisten ongelnmat enää kauheasti nauratakaan.

   Lainaa

  11. Ihmettelijä 13.4.2017 8:31
   Tulos: +128 (132 ääntä)
   Kala: Siis mikä tässä nyt muka on kaikille niin vaikea ymmärtää? Kielioppi on päin peppua ja äidinkielenkokeessa tällä tavalla kirjoitetusta esseestä saisi ehkä säälistä vitosen, mutta merkityksen ei pitäisi jäädä epäselväksi kenellekään normaaliälyiselle, paitsi ehkä lukihäiriöisille. Maijun ex-poikaystävä on lähtenyt ilman sellaista syytä, joka Maijun mielestä olisi ymmärrettävän suuri syy eroon. Ex-poikaystävän uusi tyttöystävä on raskaana, mikä aiheuttaa Maijulle vain lisää sydänsuruja. Maiju kokee, että toiset eivät ota hänen kipuaan tosissaan. Maiju näkee, että samanaikaisesti jotkut ihmiset surevat fiktiivistä tyttöä joka potee fiktiivisiä ongelmia ja tekee fiktiivisen itsemurhan. Maijua turhauttaa se, miten fiktiivinen hahmo aiheuttaa ihmisissä voimakkaita myötätunnon kokemuksia, mutta hän itse ei koe saavansa osakseen myötätuntoa. Maiju vihjaa, että ehkä nämä ihmiset saavat seuraavaksi vastaanottaa kasetteja oikeassa elämässä, kun Maiju itse tappaa itsensä. Voitte ihan rauhassa ajatella, että Maiju on naurettava idiootti, mutta sitten kun saatte naureskelunne naureskeltua, niin voisitte harkita myös asian ajattelemista tosissanne. Maijulla on käsissään ratkaisematon ongelma, jollaista kukaan ei haluaisi omalle kohdalleen. Kenelle tahansa tekee kipeää, jos joutuu jätetyksi silloin, kun ei haluaisi erota, saa tietää rakkaan kumppaninsa perustavan perhettä jonkun toisen kanssa ja ei koe omien tunteittensa tulevan toisten ihmisten kuulemiksi ja ymmärtämiksi.
   Kiitos selvennyksestä. Oon mielestäni ihn normaaliälyllä ja kohtalaisen vahvalla empatialla varustettu, mutta tästä ei auennut muu kuin että aloittaja on ilmeisen tuskissaan ja muut ovat mielestään toimineet väärin. En tosiaan hoksannut, että muut olivat keskustelleet jostain sarjasta ennen kuin oikeasta ongelmasta. Alussahan käsittääkseni nimenomaan kaipaili niitä, jotka olivat osallistuneet tähän (oikean elämän?) keskusteluun. Tuo kasettihomma ei auennut ollenkaan. Liittyykö jotenkin siihen sarjaan? Selityksesi vähän auttoi. Mut siis en tässä mitään piruile. Todella vähän hämmensi tuo koko kirjoitus ja toit siihen (vähän) tolkkua! Kurjaa mimmille. Mutta toisaalta, miksi ventovieraiden pitäisi alkaa toisen lohduttajaksi. En tosiaan tiedä edes, millainen ryhmä on kyseessä. Toki jos jonkinlainen tukiryhmä on, niin sitten. Ja reiluahan se on lohduttaa. Mutta ei se ole toisten velvollisuus sinänsä. Edelleen, kurja juttu aloittajalle!

   Lainaa

  12. Tulos: +83 (87 ääntä)
   Luulen, että Maiju päivittelee sitä, kuinka ihmiset eivät keskustelleet vakavasti kyseisen naisen ihmissuhdekuvioista. Noilla kaseteilla viitataan kyseiseen sarjaan, missä teinityttö tappaa itsensä ja jättää jälkeensä kasetteja, joissa hän kertoo tekonsa syyt ja syylliset. Ehkä Maiju nyt ajattelee, että keskustelun nainen mahdollisesti tappaa itsensä ja ne, jotka eivät ottaneet häntä tosissaan saavat samanlaiset kasetit kuin sarjassa. En tiiä onks tää oikee tulkinta, mut ite ainakin käsitin tän tällee:D

   Lainaa

  13. Tulos: -21 (77 ääntä)
   Ihmettelijä: Kiitos selvennyksestä. Oon mielestäni ihn normaaliälyllä ja kohtalaisen vahvalla empatialla varustettu, mutta tästä ei auennut muu kuin että aloittaja on ilmeisen tuskissaan ja muut ovat mielestään toimineet väärin. En tosiaan hoksannut, että muut olivat keskustelleet jostain sarjasta ennen kuin oikeasta ongelmasta. Alussahan käsittääkseni nimenomaan kaipaili niitä, jotka olivat osallistuneet tähän (oikean elämän?) keskusteluun. Tuo kasettihomma ei auennut ollenkaan. Liittyykö jotenkin siihen sarjaan? Selityksesi vähän auttoi. Mut siis en tässä mitään piruile. Todella vähän hämmensi tuo koko kirjoitus ja toit siihen (vähän) tolkkua! Kurjaa mimmille. Mutta toisaalta, miksi ventovieraiden pitäisi alkaa toisen lohduttajaksi. En tosiaan tiedä edes, millainen ryhmä on kyseessä. Toki jos jonkinlainen tukiryhmä on, niin sitten. Ja reiluahan se on lohduttaa. Mutta ei se ole toisten velvollisuus sinänsä. Edelleen, kurja juttu aloittajalle!
   Olet oikeassa, ei ole kenenkään velvollisuus lohduttaa ventovierasta. Oikeastaan, jos tälle tielle lähdetään, niin ei ole ystävän velvollisuus lohduttaa ystävää, ei pomon velvollisuus lohduttaa työntekijää, ei vanhemman velvollisuus lohduttaa lasta. Kukaan ei pakota, eikä aina voi sattua kohdalle kivoja tyyppejä, jotka ovat valmiita uhraamaan omaa aikaansa ja henkisiä voimavarojaan toisten tukemiseen ja ongelmien selvittelyyn. Mutta se ei tarkoita sitä, että olonsa pahaksi tuntevalla ei olisi oikeutta tuntea oloaan pahaksi. Kuten sanoit, kurjaa Maijulle. Minua vain turhauttaa se, miten mustavalkoisesti monet tuntuvat tällaisista tilanteista ajattelevan. "Ai sinusta tuntuu pahalta? Mutta et voi pakottaa ketään lohduttamaa sinua. Asialle ei voi tehdä mitään, joten et saa tuntea oloasi pahaksi etkä valittaa." Ongelmat olisi helppo ratkaista, jos jokaiseen pahaan oloon olisi tarjolla vapaaehtoinen lohduttaja, joka ilahtuu siitä, että saa auttaa ja olla tukena. Mutta niin ei aina ole. Joskus pitää joko kärsiä ongelmistaan yksin tai vastentahtoisen auttajan avulla. Jos tilanne on sillä tavalla vaikea, ettei siihen ole kaikkia osapuolia tyydyttävää ratkaisua, niin monien ensireaktio on kieltää ongelman olemassaolo. Toivoisin, että useammat voisivat tajuta, että ongelmia saa olla olemassa ja niiden olemassaolon saa myöntää ja niitä ei tarvitse vähätellä vain siksi, koka niihin ei ole helppoa ratkaisua.

   Lainaa

  14. yövuorolainen 13.4.2017 9:02
   Tulos: +71 (75 ääntä)
   Ei tuota kyllä kovin helposti ymmärrä jos ei tiedä mitään Kolmetoista syytä -sarjasta. Kasetti viittaus menee täysin ohi ja muutenkin omituisesti sotketaan useampi asia yhteen. Kalan selitys avasi sen verran, että toivon voimia Maijulle!

   Lainaa

  15. Tulos: +105 (111 ääntä)
   Ilman Kalan selitystä en olis tajunnut tästä yhtään mitään, siis en ollut varma oliko puhe oikeasta elämästä vai sarjasta... Mutta en kyllä edelleenkään saa tuosta irti sitä, että Maiju puhuisi itsestään. "Mitä te tiedätte tästä tytöstä" tuntuu viittaavan siihen että aiemmassa keskustelussa kyse on jostain toisesta henkilöstä jota Maiju nyt puolustaa. Vai oliko tämä viittaus sarjan johonkin hahmoon ehkä? Jos puhuu itsestään niin kurja tilannehan tuo on, mikäli Kalan tulkinta oli oikea. Varsinkin jos ihmisiltä ei oikein saa tukea, mutta sekin lienee hieman ymmärrettävää, jos kukaan ei oikein tunnu älyävän mistä on kyse... Kaikkein eniten minullakin hämmentää se, miksi niitä kasetteja ovelle tulee? Siis C-kasetteja vai VHS-kasetteja vai mitä kummaa? Miksi?

   Lainaa

  16. Tulos: +40 (46 ääntä)
   Justiinsaniin: Että kiusaaminen voi aiheuttaa itsemurhan. Eipä muuta
   Maijuko siis puhui kiusaamisesta? Miksi ei kertaakaan maininnut sanaa "kiusaaminen"? Olis ehkä edes joku voinut ymmärtää paremmin. Ite en kyllä vieläkään ymmärtäny. En oo kyllä ees ikinä kuullu mistään kolmestatoista syystä. Ehkä tää oli sisäpiiriviesti niille ketkä on.

   Lainaa

  17. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Justiinsaniin: Että kiusaaminen voi aiheuttaa itsemurhan. Eipä muuta
   Maijuko siis puhui kiusaamisesta? Miksi ei kertaakaan maininnut sanaa "kiusaaminen"? Olis ehkä edes joku voinut ymmärtää paremmin. Ite en kyllä vieläkään ymmärtäny. En oo kyllä ees ikinä kuullu mistään kolmestatoista syystä. Ehkä tää oli sisäpiiriviesti niille ketkä on.
   Kala: Siis mikä tässä nyt muka on kaikille niin vaikea ymmärtää? Kielioppi on päin peppua ja äidinkielenkokeessa tällä tavalla kirjoitetusta esseestä saisi ehkä säälistä vitosen, mutta merkityksen ei pitäisi jäädä epäselväksi kenellekään normaaliälyiselle, paitsi ehkä lukihäiriöisille. Maijun ex-poikaystävä on lähtenyt ilman sellaista syytä, joka Maijun mielestä olisi ymmärrettävän suuri syy eroon. Ex-poikaystävän uusi tyttöystävä on raskaana, mikä aiheuttaa Maijulle vain lisää sydänsuruja. Maiju kokee, että toiset eivät ota hänen kipuaan tosissaan. Maiju näkee, että samanaikaisesti jotkut ihmiset surevat fiktiivistä tyttöä joka potee fiktiivisiä ongelmia ja tekee fiktiivisen itsemurhan. Maijua turhauttaa se, miten fiktiivinen hahmo aiheuttaa ihmisissä voimakkaita myötätunnon kokemuksia, mutta hän itse ei koe saavansa osakseen myötätuntoa. Maiju vihjaa, että ehkä nämä ihmiset saavat seuraavaksi vastaanottaa kasetteja oikeassa elämässä, kun Maiju itse tappaa itsensä. Voitte ihan rauhassa ajatella, että Maiju on naurettava idiootti, mutta sitten kun saatte naureskelunne naureskeltua, niin voisitte harkita myös asian ajattelemista tosissanne. Maijulla on käsissään ratkaisematon ongelma, jollaista kukaan ei haluaisi omalle kohdalleen. Kenelle tahansa tekee kipeää, jos joutuu jätetyksi silloin, kun ei haluaisi erota, saa tietää rakkaan kumppaninsa perustavan perhettä jonkun toisen kanssa ja ei koe omien tunteittensa tulevan toisten ihmisten kuulemiksi ja ymmärtämiksi.
   Tämä selvitti minulle osan, mutta mitä ihmettä jotkut kasetit liittyy mihinkään?

   Lainaa

  18. Tulos: +43 (47 ääntä)
   Noiden kasettien pointti on se, että sarjassa itsensä tappanut tyttö on ennen kuolemaansa äänittänyt elämäntarinansa kaseteille, joita sarjassa sitten kuunnellaan ja niistä selviää tytön syyt itsemurhaan.

   Lainaa

  19. Tulos: +45 (49 ääntä)
   Nii, elikkä aloittaa ahdisti kun samaan aikaan jotkut olivat puhuneet jostain televisiosarjasta jossain keskustelussa, missä käsiteltiin jonkun oikean ihmisen asioita. Kieltämättä hiukan empatiakyvytöntä lähteä rönsyilemään tuolla tavalla. Esim. jos kertoisin jonkun läheisen kuolemasta ja sitten muut alkaisivat selittää kuinka "kyllähän frodo reppulikin melkein kuoli siinä ohjelmassa sillon..." Toki ilman Kalan selvennystä olisi jäänyt minultakin älyämättä mistä tässä oli kyse, mut oletan että se alkuperäinen keskustelu oli ihan selkokielellä.

   Lainaa

  20. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Ei pysty, liian metaa.

   Lainaa

  21. Sano ei jeesukselle 13.4.2017 13:04
   Tulos: +34 (42 ääntä)
   Kala: Siis mikä tässä nyt muka on kaikille niin vaikea ymmärtää? Kielioppi on päin peppua ja äidinkielenkokeessa tällä tavalla kirjoitetusta esseestä saisi ehkä säälistä vitosen, mutta merkityksen ei pitäisi jäädä epäselväksi kenellekään normaaliälyiselle, paitsi ehkä lukihäiriöisille. Maijun ex-poikaystävä on lähtenyt ilman sellaista syytä, joka Maijun mielestä olisi ymmärrettävän suuri syy eroon. Ex-poikaystävän uusi tyttöystävä on raskaana, mikä aiheuttaa Maijulle vain lisää sydänsuruja. Maiju kokee, että toiset eivät ota hänen kipuaan tosissaan. Maiju näkee, että samanaikaisesti jotkut ihmiset surevat fiktiivistä tyttöä joka potee fiktiivisiä ongelmia ja tekee fiktiivisen itsemurhan. Maijua turhauttaa se, miten fiktiivinen hahmo aiheuttaa ihmisissä voimakkaita myötätunnon kokemuksia, mutta hän itse ei koe saavansa osakseen myötätuntoa. Maiju vihjaa, että ehkä nämä ihmiset saavat seuraavaksi vastaanottaa kasetteja oikeassa elämässä, kun Maiju itse tappaa itsensä. Voitte ihan rauhassa ajatella, että Maiju on naurettava idiootti, mutta sitten kun saatte naureskelunne naureskeltua, niin voisitte harkita myös asian ajattelemista tosissanne. Maijulla on käsissään ratkaisematon ongelma, jollaista kukaan ei haluaisi omalle kohdalleen. Kenelle tahansa tekee kipeää, jos joutuu jätetyksi silloin, kun ei haluaisi erota, saa tietää rakkaan kumppaninsa perustavan perhettä jonkun toisen kanssa ja ei koe omien tunteittensa tulevan toisten ihmisten kuulemiksi ja ymmärtämiksi.
   Miten ihmeessä sait tällasen selityksen irti tosta tekstistä? En käsitä.. O_o Mutta niin tai näin, netti ei ehkä ole se paikka, josta kannattaa hakea apua, jos on paha mieli. Sen sijaan Maijulle vois tehdä hyvää pari ystävää oikeessa elämässä ja ehkä joku ammattiauttaja.

   Lainaa

  22. Tulos: +1 (19 ääntä)
   CC: Ilman Kalan selitystä en olis tajunnut tästä yhtään mitään, siis en ollut varma oliko puhe oikeasta elämästä vai sarjasta… Mutta en kyllä edelleenkään saa tuosta irti sitä, että Maiju puhuisi itsestään. “Mitä te tiedätte tästä tytöstä” tuntuu viittaavan siihen että aiemmassa keskustelussa kyse on jostain toisesta henkilöstä jota Maiju nyt puolustaa. Vai oliko tämä viittaus sarjan johonkin hahmoon ehkä? Jos puhuu itsestään niin kurja tilannehan tuo on, mikäli Kalan tulkinta oli oikea. Varsinkin jos ihmisiltä ei oikein saa tukea, mutta sekin lienee hieman ymmärrettävää, jos kukaan ei oikein tunnu älyävän mistä on kyse… Kaikkein eniten minullakin hämmentää se, miksi niitä kasetteja ovelle tulee? Siis C-kasetteja vai VHS-kasetteja vai mitä kummaa? Miksi?
   No joo, mutta Kalan selityshän oli täysi paska, näkeehän sen pisteytyksestä. (psst. Kala, ei se oikeesti ollu)

   Lainaa

  23. Tulos: +30 (36 ääntä)
   Sano ei jeesukselle: Miten ihmeessä sait tällasen selityksen irti tosta tekstistä? En käsitä.. Mutta niin tai näin, netti ei ehkä ole se paikka, josta kannattaa hakea apua, jos on paha mieli. Sen sijaan Maijulle vois tehdä hyvää pari ystävää oikeessa elämässä ja ehkä joku ammattiauttaja.
   Uskon, että Kala mahdollisesti kuuluu siihen ryhmään mistä keskustelu on otettu.

   Lainaa

  24. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Hei aajii, mihin sä laitoit sen Maiju-Suomi-fraasisanakirjan?

   Lainaa

  25. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Miksi kommenttien tykkäysten kohdalla lukee "Lisää"? 75Lisää?

   Lainaa

  26. I.P. Freeley 13.4.2017 22:35
   Tulos: -11 (21 ääntä)
   Naistenhuone. 'Nuff said.

   Lainaa

  27. Tulos: -2 (14 ääntä)
   Miten on mahollista että JUST äsken lopetin tän sarjan "13 syytä ja miksi" ja sit aattelin kattoa feissarimokat ja täällähän se?!

   Lainaa

  28. Super_Factoid 15.4.2017 18:07
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   R3TKU: Miten on mahollista että JUST äsken lopetin tän sarjan “13 syytä ja miksi” ja sit aattelin kattoa feissarimokat ja täällähän se?!
   Selvästi jumalallista johdatusta. Ei missään tapauksessa sattumaa.

   Lainaa

  29. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Kala: Olet oikeassa, ei ole kenenkään velvollisuus lohduttaa ventovierasta. Oikeastaan, jos tälle tielle lähdetään, niin ei ole ystävän velvollisuus lohduttaa ystävää, ei pomon velvollisuus lohduttaa työntekijää, ei vanhemman velvollisuus lohduttaa lasta. Kukaan ei pakota, eikä aina voi sattua kohdalle kivoja tyyppejä, jotka ovat valmiita uhraamaan omaa aikaansa ja henkisiä voimavarojaan toisten tukemiseen ja ongelmien selvittelyyn. Mutta se ei tarkoita sitä, että olonsa pahaksi tuntevalla ei olisi oikeutta tuntea oloaan pahaksi. Kuten sanoit, kurjaa Maijulle. Minua vain turhauttaa se, miten mustavalkoisesti monet tuntuvat tällaisista tilanteista ajattelevan. “Ai sinusta tuntuu pahalta? Mutta et voi pakottaa ketään lohduttamaa sinua. Asialle ei voi tehdä mitään, joten et saa tuntea oloasi pahaksi etkä valittaa.” Ongelmat olisi helppo ratkaista, jos jokaiseen pahaan oloon olisi tarjolla vapaaehtoinen lohduttaja, joka ilahtuu siitä, että saa auttaa ja olla tukena. Mutta niin ei aina ole. Joskus pitää joko kärsiä ongelmistaan yksin tai vastentahtoisen auttajan avulla. Jos tilanne on sillä tavalla vaikea, ettei siihen ole kaikkia osapuolia tyydyttävää ratkaisua, niin monien ensireaktio on kieltää ongelman olemassaolo. Toivoisin, että useammat voisivat tajuta, että ongelmia saa olla olemassa ja niiden olemassaolon saa myöntää ja niitä ei tarvitse vähätellä vain siksi, koka niihin ei ole helppoa ratkaisua.
   Yleensä ihmiset haluavat lohduttaa läheisiään, tai tekevät sen, vaikka eivät haluaisikaan. Olen vilpittömästi pahoillani kaikkien maailman kärsivien ihmisten puolesta ja toivoisin, että kaikilla olisi asiat hyvin. Siitä huolimatta pidän oikeutenani keskustella esimerkiksi televisiosarjasta, vaikka maailmassa olisikin joku kärsivä ihminen samaan aikaan. Oma mielenterveyshän siinä menee lopullisesti, jos ei saa tehdä muuta kuin surra jonkun toisen (tässäkin tapauksessa todennäköisesti tuntemattoman) murheita, eikä netistä ainakaan mitään positiivista keskustelua voisi löytyä, sillä aina jollakulla on paha mieli. Toki on hyvin ikävää, että kaikki ihmiset eivät ole onnellisia koko ajan. Alkuperäisestä selostuksesta en kyllä ymmärtänyt yhtään mitään, joten jos ongelmasta oli puhuttu ryhmässä samalla tyylillä, niin ei ihme, ettei siihen suhtauduttu tarpeeksi surevasti keskustelussa. Tutkitusti muuten älykkäiden ihmisten on yleensä vaikeampi ymmärtää huonosti kerrottua tekstiä kuin tyhmien. Älykkäät kun näkevät asiat paljon laajemmin ja löytävät vaihtoehtoja, mutta tyhmemmät ehkä vain yhden, usein sen mitä tarkoitettiin. Tällä ei ole tarkoitus ottaa kantaa kenenkään yksittäisen lukijan älynlahjoihin, oli sitten ymmärtänyt tekstin tai ei, koska kysehän on vain yleistyksestä. Tarkoitukseni on sanoa, että vaikka joku ei tuota ymmärtäisikään, se ei millään tavalla kerro siitä, että kyse olisi tyhmästä tai empatiakyvyttömästä henkilöstä. Eikä toisaalta tarinan ymmärtänyt välttämättä ole älykäs (vaikka voi toki olla).

   Lainaa

  30. Tulos: -6 (16 ääntä)
   Kala: Siis mikä tässä nyt muka on kaikille niin vaikea ymmärtää? Kielioppi on päin peppua ja äidinkielenkokeessa tällä tavalla kirjoitetusta esseestä saisi ehkä säälistä vitosen, mutta merkityksen ei pitäisi jäädä epäselväksi kenellekään normaaliälyiselle, paitsi ehkä lukihäiriöisille. Maijun ex-poikaystävä on lähtenyt ilman sellaista syytä, joka Maijun mielestä olisi ymmärrettävän suuri syy eroon. Ex-poikaystävän uusi tyttöystävä on raskaana, mikä aiheuttaa Maijulle vain lisää sydänsuruja. Maiju kokee, että toiset eivät ota hänen kipuaan tosissaan. Maiju näkee, että samanaikaisesti jotkut ihmiset surevat fiktiivistä tyttöä joka potee fiktiivisiä ongelmia ja tekee fiktiivisen itsemurhan. Maijua turhauttaa se, miten fiktiivinen hahmo aiheuttaa ihmisissä voimakkaita myötätunnon kokemuksia, mutta hän itse ei koe saavansa osakseen myötätuntoa. Maiju vihjaa, että ehkä nämä ihmiset saavat seuraavaksi vastaanottaa kasetteja oikeassa elämässä, kun Maiju itse tappaa itsensä. Voitte ihan rauhassa ajatella, että Maiju on naurettava idiootti, mutta sitten kun saatte naureskelunne naureskeltua, niin voisitte harkita myös asian ajattelemista tosissanne. Maijulla on käsissään ratkaisematon ongelma, jollaista kukaan ei haluaisi omalle kohdalleen. Kenelle tahansa tekee kipeää, jos joutuu jätetyksi silloin, kun ei haluaisi erota, saa tietää rakkaan kumppaninsa perustavan perhettä jonkun toisen kanssa ja ei koe omien tunteittensa tulevan toisten ihmisten kuulemiksi ja ymmärtämiksi.
   ensimmäistä kertaa elämässäni sinun kommentista oli jotain hyötyä! en todellakaan osannut nähdä asiaa noin.

   Lainaa

  31. Super_Factoid 16.4.2017 17:48
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   joku muu: ensimmäistä kertaa elämässäni sinun kommentista oli jotain hyötyä! en todellakaan osannut nähdä asiaa noin.
   Entä osaatko nähdä kommenttisi aika ikävänä?

   Lainaa

  32. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Kala: Siis mikä tässä nyt muka on kaikille niin vaikea ymmärtää? Kielioppi on päin peppua ja äidinkielenkokeessa tällä tavalla kirjoitetusta esseestä saisi ehkä säälistä vitosen, mutta merkityksen ei pitäisi jäädä epäselväksi kenellekään normaaliälyiselle, paitsi ehkä lukihäiriöisille. Maijun ex-poikaystävä on lähtenyt ilman sellaista syytä, joka Maijun mielestä olisi ymmärrettävän suuri syy eroon. Ex-poikaystävän uusi tyttöystävä on raskaana, mikä aiheuttaa Maijulle vain lisää sydänsuruja. Maiju kokee, että toiset eivät ota hänen kipuaan tosissaan. Maiju näkee, että samanaikaisesti jotkut ihmiset surevat fiktiivistä tyttöä joka potee fiktiivisiä ongelmia ja tekee fiktiivisen itsemurhan. Maijua turhauttaa se, miten fiktiivinen hahmo aiheuttaa ihmisissä voimakkaita myötätunnon kokemuksia, mutta hän itse ei koe saavansa osakseen myötätuntoa. Maiju vihjaa, että ehkä nämä ihmiset saavat seuraavaksi vastaanottaa kasetteja oikeassa elämässä, kun Maiju itse tappaa itsensä. Voitte ihan rauhassa ajatella, että Maiju on naurettava idiootti, mutta sitten kun saatte naureskelunne naureskeltua, niin voisitte harkita myös asian ajattelemista tosissanne. Maijulla on käsissään ratkaisematon ongelma, jollaista kukaan ei haluaisi omalle kohdalleen. Kenelle tahansa tekee kipeää, jos joutuu jätetyksi silloin, kun ei haluaisi erota, saa tietää rakkaan kumppaninsa perustavan perhettä jonkun toisen kanssa ja ei koe omien tunteittensa tulevan toisten ihmisten kuulemiksi ja ymmärtämiksi.
   Kala! Tämä ei nyt liity mitenkään mihinkään, mutta tässä sairaslomalla on tullut lueskeltua feissarimokia kommentteineen (ehkä vähän turhankin paljon), ja viime yönä näin unta, että oltiin ihan parhaita kavereita :D Ei mulla muuta, vaikutat hyvältä tyypiltä. Ehkä nyt pidän vähän taukoa täältä.

   Lainaa

  33. Tulos: 0 (4 ääntä)
   "Hey. It's me, Maiju. Welcome to your tape."

   Lainaa

  34. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Mari: Ei nyt ihan auennut mitä tässä haettiin. Mutta kyseinen kirja (Kolmetoista syytä) on kyllä hyvä ja Netflixin sarjakin kohta katottu.
   Oli muuten harvinaisen schaißea teininyyhkydraamaa se sarja, kuten oli kirjakin aikoinaan.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: 13 syytä, Kolmetoista syytä, sarja, tv, sekava, kasetit, kasetti, Netflix