Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kesäaika alkaa

Vuorotyöläiset ovat itsekkäitä rahanimijöitä!
Kesäaika alkaa

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 85 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Luomuteurastaja 28.3.2017 1:58
   Tulos: +901 (911 ääntä)
   Melkoinen katujen kovin kasvatti tää Sanna.

   Lainaa

  2. Tulos: +1161 (1181 ääntä)
   Kaikki rahanhimossa yötöitä tekevät sairaanhoitajat voivat ilmoittautua tähän alle. Tienaatte niin jurkeleesti, että ihan kateeksi käy.

   Lainaa

  3. Tulos: +617 (653 ääntä)
   Vuorotyö on nimenomaan se, mitä EI tehdä rahanhimossa, vaan siksi ettei muuta ole. Vuorotyö on kidutusta, mutta ilman ruokaa ei elä.

   Lainaa

  4. Tulos: +549 (565 ääntä)
   Sanna ei ole penaalin terävin kynä, sanoisin että on pikemminkin kumi.

   Lainaa

  5. Tikko Numis 28.3.2017 2:19
   Tulos: +385 (389 ääntä)
   Yhdestä se muutos alkaa. En tosin silti näe, että Sannan kieltäytyminen kellojen siirtämisestä syksyllä johtaisi härmäläiskevääseen, korruptoituneiden hammaslääkärien syrjäyttämiseen ja omavaraistalouden uuteen kukoistukseen.

   Lainaa

  6. Ahne roisto 28.3.2017 2:21
   Tulos: +303 (309 ääntä)
   Voin kyllä myöntää suoraan että mielelläni ilmoittaudun vapaaehtoisesti sunnuntain työvuoroon suurimmaksi osaksi rahan takia. :) Työkavereista useammat haluaa viikonloput vapaaksi, koska haluavat olla perheen kanssa. Itellä ei ole lapsia, niin totta kai painan sunnuntailisillä menemään.

   Lainaa

  7. Tulos: +144 (160 ääntä)
   Sannan kannattaisi ehkä harkita juttelemassa jonkun terveydenhoitoalan ammattilaisen kanssa:/

   Lainaa

  8. Tulos: +208 (226 ääntä)
   Toivotaan että Sannan lapset eivät koskaan saa esim. syöpää koska sairaalat ovat homeisia ja eihän niissä edes parane... ugh mikä älykääpiö. o.O

   Lainaa

  9. Tulos: +267 (281 ääntä)
   Kyllähän Sanna sitä sairaalaa tarvitsisi. Psykiatrian poliklinikalla otettaisiin ilolla vastaan, yhdeksän ja viiden välillä, toki.

   Lainaa

  10. Tulos: +76 (90 ääntä)
   Illuminati, se on kaikkialla. -Sanna 2017

   Lainaa

  11. Tulos: +181 (187 ääntä)
   Alanvaihtaja hoitajana sanoisin että kusisinta koko 3-vuorotyössä on pätkä aamu (7-10) ja "levättyäsi kotona" tuut yöhön 21-7. Tämä on säästösyy, ei mitään muuta. Sillä saadaan hoitopaikkojen kiireisin aamuruljanssi hoidettua palkkaamatta toista hoitajaa. Sairasta touhua mä sanon.

   Lainaa

  12. Tattisieni 28.3.2017 5:36
   Tulos: +251 (253 ääntä)
   "Koska _MINÄ_ en tarvitse sairaalaa, niin ei kenenkään muunkaan pitäisi tarvita sitä!" Oon sanaton...

   Lainaa

  13. Tulos: -186 (218 ääntä)
   Luomuteurastaja: Melkoinen katujen kovin kasvatti tää Sanna.
   menkat silä vaan on

   Lainaa

  14. Tulos: +27 (61 ääntä)
   Sellaset psykoosit tulille siel.

   Lainaa

  15. Tulos: -65 (171 ääntä)
   Mikä ongelma on kellojen kääntämisessä? Kaikki digitaaliset kellot tekee sen kuitenkin automaattisesti eikä meidån tarvitse liikuttaa evääkään. Oikeesti tunti sinne tai tänne. Sama valitusvirsi joka kerran

   Lainaa

  16. Tulos: +139 (143 ääntä)
   Mitä opimme kesäaikaan siirtymisestä? Älä himoitse!

   Lainaa

  17. Pikkupakana 28.3.2017 7:40
   Tulos: +41 (151 ääntä)
   Koitapa itse valmiiksi huonona nukkujana kestää tuo kellojen vekslaus eestaas. Aika nannaa olla pakka sekaisin aina pari viikkoa ennen kuin kroppa tottuu muutokseen. Tule sitten puhumaan kun olet itse joutunut kärsimään samasta.
   123: Mikä ongelma on kellojen kääntämisessä? Kaikki digitaaliset kellot tekee sen kuitenkin automaattisesti eikä meidån tarvitse liikuttaa evääkään. Oikeesti tunti sinne tai tänne. Sama valitusvirsi joka kerran

   Lainaa

  18. Tulos: +127 (129 ääntä)
   Sanna aikoo elää omalla aikavyöhykkeellä koska muuten himoitsisi vuorotyötä. Vai mitä hän tuossa yritti selittää

   Lainaa

  19. Saku Nauriskäki 28.3.2017 8:31
   Tulos: +71 (75 ääntä)
   Satu: Mitä opimme kesäaikaan siirtymisestä? Älä himoitse!
   Tämä kesäajan himoitseminen on varmaan joku uus juttu?

   Lainaa

  20. Toimistovosu 28.3.2017 8:48
   Tulos: +87 (103 ääntä)
   Rikkaimpia ovat vuorotyöläiset. Ei ole kolmivuorotyötä painavan tehdastyöläisen rahanahneudella mitään rajaa...

   Lainaa

  21. Tulos: +97 (105 ääntä)
   Leon: Toivotaan että Sannan lapset eivät koskaan saa esim. syöpää koska sairaalat ovat homeisia ja eihän niissä edes parane… ugh mikä älykääpiö. o.O
   Toivotaan ettei Sannalla ole lapsia.

   Lainaa

  22. Tulos: +117 (119 ääntä)
   Sannahan ei tee työtä rahan takia.

   Lainaa

  23. Tulos: +87 (91 ääntä)
   Vahvasti epäilen, että Sannan perheen rikkoo tai rikkoi vuorotyö.

   Lainaa

  24. Tulos: +94 (120 ääntä)
   Tykkää tästä, jos sinunkin mielestäsi näistä puolen vuoden välein somekanavat valtaavista "tykkää tästä, jos sinunkin mielestäsi kellojen siirtelystä tulisi luopua" -likehuorauksista tulisi luopua!

   Lainaa

  25. Tulos: +2 (88 ääntä)
   Kellojen siirtäminen on hyvä homma. Varsinkin nyt sunnuntaina, kun siirrettiin eteen päin ja sattui vielä aurinkoinen ilma, niin oikein huomasi, kuinka kevät on tuloillaan ja illalla on valoisaa.

   Lainaa

  26. Tulos: -37 (81 ääntä)
   Haluaako joku selittää miksi tuo Aku Ankka status on täällä? En keksi siinä mitään erikoista :o

   Lainaa

  27. Tulos: +8 (16 ääntä)
   Kiitos kommentistasi, Sanna

   Lainaa

  28. Tulos: +88 (90 ääntä)
   Tintin: Haluaako joku selittää miksi tuo Aku Ankka status on täällä? En keksi siinä mitään erikoista
   Koska Sannan vastaus siihen on niin päätön

   Lainaa

  29. Kirjautuminen epäonnistui 28.3.2017 10:08
   Tulos: +88 (94 ääntä)
   Vai Sanna ei aio enää siirtyä takaisin talviaikaan, koska se on typerysten keksintö. Mutta talviaikahan on normaaliaika, kesäaika on se joka on "väärässä".

   Lainaa

  30. Kirjautuminen epäonnistui 28.3.2017 10:12
   Tulos: +64 (70 ääntä)
   Tietysti jos joku haluaa jättäytyä yhteiskunnan ulkopuolelle, elää omavaraisesti ja jättää terveyspalvelut käyttämättä, mikäs siinä. Mieluummin niin kuin ne vielä pahemmat "kapinalliset" jotka tahtoisivat luopua kaikista velvoitteista, mutta edut pitää kyllä saada.

   Lainaa

  31. Tulos: -16 (58 ääntä)
   arghs: Tykkää tästä, jos sinunkin mielestäsi näistä puolen vuoden välein somekanavat valtaavista “tykkää tästä, jos sinunkin mielestäsi kellojen siirtelystä tulisi luopua” -likehuorauksista tulisi luopua!
   Tykkää tästä, jos sinunkin mielestäsi näistä Feissarimokiin tulevista "Tykkää tästä, jos sinunkin mielestäsi näistä puolen vuoden välein somekanavat valtaavista 'tykkää tästä, jos sinunkin mielestäsi kellojen siirtelystä tulisi luopua' -likehuorauksista tulisi luopua!" -kommenteista tulisi luopua! =)

   Lainaa

  32. Tulos: -7 (105 ääntä)
   Pikkupakana: Koitapa itse valmiiksi huonona nukkujana kestää tuo kellojen vekslaus eestaas. Aika nannaa olla pakka sekaisin aina pari viikkoa ennen kuin kroppa tottuu muutokseen. Tule sitten puhumaan kun olet itse joutunut kärsimään samasta.
   No mä en koskaan nuku erityisen hyvin, mutta tunti sinne tai tänne ei kyllä erityisesti haittaa. Pääskää jo yli kun ette te sillä valittamisella saa mitään aikaan. Tai valittakaa sisäisesti. Sitä paitsi jos joku lähtee matkalle johonkin, missä on vain tunnin aikaero, ei KUKAAN ikinä valita tästä asiasta, vaikka luulisi olevan ihan sama asia.

   Lainaa

  33. Tulos: +62 (68 ääntä)
   Kiinnostuin hammaslääkärien korruptiosta, mitä se on?

   Lainaa

  34. Tulos: +11 (49 ääntä)
   Ihmiset ovat ahdistuneimpia ja masentuneimpia juurikin keväisin, on sairasta tämä kellojen siirtely. Itsemurhiakin tehdään eniten juuri silloin kun valomäärä lisääntyy ei toisinpäin.

   Lainaa

  35. Tulos: +29 (79 ääntä)
   Kakka: No mä en koskaan nuku erityisen hyvin, mutta tunti sinne tai tänne ei kyllä erityisesti haittaa. Pääskää jo yli kun ette te sillä valittamisella saa mitään aikaan. Tai valittakaa sisäisesti. Sitä paitsi jos joku lähtee matkalle johonkin, missä on vain tunnin aikaero, ei KUKAAN ikinä valita tästä asiasta, vaikka luulisi olevan ihan sama asia.
   Minäminäminä-asenteesi on todella rasittava. Todella monet ihmiset kärsivät pahasti kellojen siirtelystä. Tiesit kai, että tämä kevät-aika on juurikin se keinotekoinen?

   Lainaa

  36. Tulos: -3 (45 ääntä)
   Ahne roisto: Voin kyllä myöntää suoraan että mielelläni ilmoittaudun vapaaehtoisesti sunnuntain työvuoroon suurimmaksi osaksi rahan takia. Työkavereista useammat haluaa viikonloput vapaaksi, koska haluavat olla perheen kanssa. Itellä ei ole lapsia, niin totta kai painan sunnuntailisillä menemään.
   Kyllä muutkin haluavat sunnuntait viettää kotona kuin töissä oli lapsia tai ei.

   Lainaa

  37. Tulos: +48 (72 ääntä)
   123: Mikä ongelma on kellojen kääntämisessä? Kaikki digitaaliset kellot tekee sen kuitenkin automaattisesti eikä meidån tarvitse liikuttaa evääkään. Oikeesti tunti sinne tai tänne. Sama valitusvirsi joka kerran
   Eipä se yleensä ole se fyysinen vaiva mikä siinä mättää vaan nimenomaan tunti sinne tänne eli turhuus koko asiassa! Miksi aiheuttaa turhaa päänvaivaa ja jopa haittaa ihmisille siirtelemällä kelloja jolla ei loppujenlopuksi ole mitään merkitystä minkään kanssa ? Oi onnea kun tämä asia saadaan eduskunnan käsittelyyn nyt ja toivottavasti tästä turhuuksien turhuudesta luovutaan viimeinkin!

   Lainaa

  38. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Paitti talviaika on se oikea aika....

   Lainaa

  39. Tulos: -15 (61 ääntä)
   Pikkupakana: Koitapa itse valmiiksi huonona nukkujana kestää tuo kellojen vekslaus eestaas. Aika nannaa olla pakka sekaisin aina pari viikkoa ennen kuin kroppa tottuu muutokseen. Tule sitten puhumaan kun olet itse joutunut kärsimään samasta.
   Et pysty ilmeisesti matkustamaan?

   Lainaa

  40. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Minä olen joutunut töissä pähkäilemään tuota kesä- ja talviaikaan siirtymistä. Kun softan tarkoitus on laskea kulutusta tiettyä aikaväliä kohden parhaimmillaan minuutin tarkkuudella, on siinä sitten miettimistä pitääkö aikaväli laskea sen mukaan mitä kello näyttää vai sen mukaan kuinka paljon aikaa on oikeasti kulunut. Olisi helpompaa jos noita siirtymisiä ei olisi.

   Lainaa

  41. Tulos: +52 (64 ääntä)
   ihanbtw: Eipä se yleensä ole se fyysinen vaiva mikä siinä mättää vaan nimenomaan tunti sinne tänne eli turhuus koko asiassa! Miksi aiheuttaa turhaa päänvaivaa ja jopa haittaa ihmisille siirtelemällä kelloja jolla ei loppujenlopuksi ole mitään merkitystä minkään kanssa ? Oi onnea kun tämä asia saadaan eduskunnan käsittelyyn nyt ja toivottavasti tästä turhuuksien turhuudesta luovutaan viimeinkin!
   Ei auta, se on EU-direktiivi jolle ei Suomi yksinään voi mitään. "Syy" ei varsinaisesti ole EU'n, kesäaikaan siirryttiin ennenkin, vika oli vain silloin että kukin maa milloin huvitti. Toisilla mantereilla edelleekin siirrytään milloin sattuu, jos siirrytään, ja siitä syntyy hieno sekaannus kun eilen oli paikkaan 1 jonne pitäisi soittaa virka-aikana kahden tunnin ero, mutta nyt onkin kolmen, paikkaan 2 on edelleen kahden tunnin ero, tarkista kaikki. Lievää ajanhaaskausta, joten direktiivi oli ihan järkevä kun ei voinut lähteä siitä että hittoon koko hoito. Ja tosiaankin ärsyttävät minäilijät joiden mielestä jos asia ei ole ongelma heille, se ei ole ongelma kenellekään. En pelkää hämähäkkejä joten kukaan ei pelkää, ja kaikki tutkimus araknofobiasta on höpönlöpöä. Datan yksikkömuoto ei ole anekdootti.

   Lainaa

  42. Pikkupakana 28.3.2017 12:35
   Tulos: +33 (53 ääntä)
   Pystyn, mutta silloin vain kärsin aikaerorasituksen, kun ei muuta vaihtoehtoa ole. Pointti onkin siinä että tällä tunnin siirtelyllä ei ole mitään konkreettista hyötyä, niin miksi sitä pitäisi jatkaa?
   duh: Et pysty ilmeisesti matkustamaan?

   Lainaa

  43. Tulos: -38 (68 ääntä)
   Kesäaika on aivan turha, mutta en usko että kenenkään elämä siitä oikeasti sekaisin menee, edes päiväksi. Niinhän moni väittää... Yksi vaivainen tunti se vain on.

   Lainaa

  44. Tulos: -21 (53 ääntä)
   Hohhoijaa: Minäminäminä-asenteesi on todella rasittava. Todella monet ihmiset kärsivät pahasti kellojen siirtelystä. Tiesit kai, että tämä kevät-aika on juurikin se keinotekoinen?
   Kertoisitko vielä, miten se jatkuva valittaminen auttaa asiaan?

   Lainaa

  45. Tulos: -26 (50 ääntä)
   Hohhoijaa: Minäminäminä-asenteesi on todella rasittava. Todella monet ihmiset kärsivät pahasti kellojen siirtelystä. Tiesit kai, että tämä kevät-aika on juurikin se keinotekoinen?
   Kertoisitko vielä, miten jatkuva asiasta valittaminen saa kellot pysymään samassa ajassa?

   Lainaa

  46. Tulos: +43 (45 ääntä)
   Ahne roisto: Voin kyllä myöntää suoraan että mielelläni ilmoittaudun vapaaehtoisesti sunnuntain työvuoroon suurimmaksi osaksi rahan takia. Työkavereista useammat haluaa viikonloput vapaaksi, koska haluavat olla perheen kanssa. Itellä ei ole lapsia, niin totta kai painan sunnuntailisillä menemään.
   Jos itse saisin valita, tekisin ainoastaan su-to yötöitä. Pst. myös junien kuljettajat sekä konduktöörit ovat vuorotöissä. Voisi Sannaa ottaa kaaliin kun nekin pysähtyvät tasan viideltä.

   Lainaa

  47. Tulos: +11 (41 ääntä)
   Hohhoijaa: Ihmiset ovat ahdistuneimpia ja masentuneimpia juurikin keväisin, on sairasta tämä kellojen siirtely. Itsemurhiakin tehdään eniten juuri silloin kun valomäärä lisääntyy ei toisinpäin.
   Johtuu siitä että koko talven kotona maanneet saavat vihdoinkin energiaa tehdä asialle jotakin. Samasta syystä masennuslääkkeetkin aiheuttavat kohonneen itsemurhan riskin.

   Lainaa

  48. Tulos: -6 (22 ääntä)
   Sanna on näköjään jättänyt lääkkeet ottamatta, koska sai selville että ne olivat miesten (päättäjien) valmistamia.

   Lainaa

  49. Tulos: +5 (43 ääntä)
   2/10: Johtuu siitä että koko talven kotona maanneet saavat vihdoinkin energiaa tehdä asialle jotakin. Samasta syystä masennuslääkkeetkin aiheuttavat kohonneen itsemurhan riskin.
   Ei kyllä johdu ja eivät aiheuta. 0/2 faktat, mutta mitäs pienistä.

   Lainaa

  50. Tulos: +64 (68 ääntä)
   hähtäh: Ei kyllä johdu ja eivät aiheuta. 0/2 faktat, mutta mitäs pienistä.
   Kaikkien masennuslääkkeiden pakkausselosteessa lukee, että hoidon alussa on kohonnut itsetuhoisen käyttäytymisen riski. Ja se on juuri siksi, että toimintakyky alkaa palautua yleensä ennen voinnin muuta paranemista. Tämä ei tarkoita, että masennuslääkkeet aiheuttaisivat itsemurhia ja niitä pitäisi siksi välttää, vaan että varsinkin lääkehoidon alussa muukin tuki on tarpeen. Keväällä tosiaan itsemurhat lisääntyvät, mutta niin myös esim. jouluna ja muina ajankohtina, joita terveet ihmiset pitävät yleensä mukavina. Liekö siinä kysymys enemmän siitä, että masentunut vaipuu epätoivoon kun pitäisi muka riemastua mutta ei kykene. Kuka tietää.

   Lainaa

  51. Tulos: -5 (29 ääntä)
   Kesäaika normaaliajaksi, iltaan valoa!

   Lainaa

  52. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Aaa: Koska Sannan vastaus siihen on niin päätön
   Jaaaaa en tajunnut että ne kuului yhteen!

   Lainaa

  53. ihan vapaasti 28.3.2017 17:57
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   Kirjautuminen epäonnistui: Tietysti jos joku haluaa jättäytyä yhteiskunnan ulkopuolelle, elää omavaraisesti ja jättää terveyspalvelut käyttämättä, mikäs siinä. Mieluummin niin kuin ne vielä pahemmat “kapinalliset” jotka tahtoisivat luopua kaikista velvoitteista, mutta edut pitää kyllä saada.
   Näinpä. Eivät vain tajua mitä puhuvat. Ihan oikeasti, jos omavaraistalous Sannaa noin kiehtoo, niin siitä vaan torppa pystyyn metsävyöhykkeelle. Pari lehmää, porsasta ja kanoja. Syksyllä marjoja ja sieniä, kesällä perunoita, joskus vielä kalaakin jos sattuu järvi lähelle. Ei tarvitse haaveilla sanomalehdistä, tietokoneista, tv:stä... oikeastaan juuri mistään, koska omavaraistaloudessa lähes kaikki menee kädestä suuhun ja se summa minkä saat vaihdettua rahaksi oman tilan tuotteista, on niin pieni, ettei se todellakaan riitä mihinkään nykyajan mukavuuksiin (ja Sannan mielestä omien tuotteiden vaihto rahaan ei varmaan enää olisikaan omavaraistaloutta). Äkkiä huomaisi Sanna olevansa pihalla kaikista yhteiskunnan asioista kuin lumiukko. Joskus katsoin dokkarin naisesta, joka eli "ilman" rahaa (muistaakseni Saksassa tai Ranskassa). Ts. hän kierteli kaverilta toiselle ja eli tehden palveluksia lähipiirin ihmisille (josta sitten sai muutaman lantin/päivän ruuan/vanhoja vaatteita). Hän on ehkä ollut lähimpänä sitä anarkiaa ja yhteiskunnattomuutta, mistä monet puhuvat lämpimikseen. Itse vaan en kehtaisi aina roikkua jonkun vaivoina, mieluummin yhteiskunnan orja kuin jatkuvasti muista riippuvainen ja muiden armoilla.

   Lainaa

  54. Tulos: +11 (17 ääntä)
   ihan vapaasti: Näinpä. Eivät vain tajua mitä puhuvat. Ihan oikeasti, jos omavaraistalous Sannaa noin kiehtoo, niin siitä vaan torppa pystyyn metsävyöhykkeelle. Pari lehmää, porsasta ja kanoja. Syksyllä marjoja ja sieniä, kesällä perunoita, joskus vielä kalaakin jos sattuu järvi lähelle. Ei tarvitse haaveilla sanomalehdistä, tietokoneista, tv:stä… oikeastaan juuri mistään, koska omavaraistaloudessa lähes kaikki menee kädestä suuhun ja se summa minkä saat vaihdettua rahaksi oman tilan tuotteista, on niin pieni, ettei se todellakaan riitä mihinkään nykyajan mukavuuksiin (ja Sannan mielestä omien tuotteiden vaihto rahaan ei varmaan enää olisikaan omavaraistaloutta). Äkkiä huomaisi Sanna olevansa pihalla kaikista yhteiskunnan asioista kuin lumiukko. Joskus katsoin dokkarin naisesta, joka eli “ilman” rahaa (muistaakseni Saksassa tai Ranskassa). Ts. hän kierteli kaverilta toiselle ja eli tehden palveluksia lähipiirin ihmisille (josta sitten sai muutaman lantin/päivän ruuan/vanhoja vaatteita). Hän on ehkä ollut lähimpänä sitä anarkiaa ja yhteiskunnattomuutta, mistä monet puhuvat lämpimikseen. Itse vaan en kehtaisi aina roikkua jonkun vaivoina, mieluummin yhteiskunnan orja kuin jatkuvasti muista riippuvainen ja muiden armoilla.
   Onhan noita Suomessakin yhteiskunnasta tietoisesti irrottautuneita ihmisiä, asuvat ja elelevät omavaraisesti ainakin Lapissa vailla yhteiskunnan apuja tai vaateita.

   Lainaa

  55. Tulos: +5 (7 ääntä)
   ... Että semmonen Roope-Setä.

   Lainaa

  56. King Arthur 28.3.2017 19:32
   Tulos: +27 (41 ääntä)
   duh: Et pysty ilmeisesti matkustamaan?
   Koska kaikilla matkoilla eri aikavyöhykkeelle sinä noudatat sitten arjen työrytmiä? Oot varmaan hauskaa seuraa etenkin lomalla.

   Lainaa

  57. Tulos: +6 (34 ääntä)
   Mäkään en ymmärrä miks tästä kellojen siirtämisestä pitää valittaa, mä ainakin jätin siirtämättä. Vähän se on hankalaa kun muut elää eri ajassa, mutta tää on periaatekysymys.

   Lainaa

  58. Normaaliajasta ja kesäajasta 28.3.2017 20:11
   Tulos: +25 (37 ääntä)
   as: Kesäaika normaaliajaksi, iltaan valoa!
   Normaaliaika on määritelty siten, että vuorokausi vaihtuu keskiyöllä, kun auringonlaskusta on kulunut yhtä pitkä aika kuin on jäljellä auringonnousuun. Kesäaika vääristää tätä, sen aikana keskiyö on oikeasti kello 1 ja keskipäivä kello 13. Kesäaika ei ole loogista. Tämän lisäksi suurempi haitta, jonka kesäaika aiheuttaa, ovat varsinkin syksyisin pimeät aamut, joilla on tutkimuksin todistetusti negatiivinen vaikutus ihmisen terveyteen. Ihmisen luontainen terveellisin vuorokausirytmi on herätä valoisaan aamuun, kesäaika vääristää valoisaa aikaa siirtämällä sitä iltaan. Iltaisin kyllä riittää aurinkoa himmeämpi sähkövalaistus, mutta aamuisin hormonitoimintaa edistää parhaiten vain aurinko. Pimeät illat auttavat myös useita rauhoittumaan illalla ja tukevat säännöllisen vuorokausirytmin ylläpitämistä.

   Lainaa

  59. Tulos: +23 (23 ääntä)
   Dskf: Onhan noita Suomessakin yhteiskunnasta tietoisesti irrottautuneita ihmisiä, asuvat ja elelevät omavaraisesti ainakin Lapissa vailla yhteiskunnan apuja tai vaateita.
   Ja taas minä luin tuosta vahingossa "...vailla vaatteita".

   Lainaa

  60. Tulos: -4 (30 ääntä)
   Normaaliajasta ja kesäajasta: Normaaliaika on määritelty siten, että vuorokausi vaihtuu keskiyöllä, kun auringonlaskusta on kulunut yhtä pitkä aika kuin on jäljellä auringonnousuun. Kesäaika vääristää tätä, sen aikana keskiyö on oikeasti kello 1 ja keskipäivä kello 13. Kesäaika ei ole loogista. Tämän lisäksi suurempi haitta, jonka kesäaika aiheuttaa, ovat varsinkin syksyisin pimeät aamut, joilla on tutkimuksin todistetusti negatiivinen vaikutus ihmisen terveyteen. Ihmisen luontainen terveellisin vuorokausirytmi on herätä valoisaan aamuun, kesäaika vääristää valoisaa aikaa siirtämällä sitä iltaan. Iltaisin kyllä riittää aurinkoa himmeämpi sähkövalaistus, mutta aamuisin hormonitoimintaa edistää parhaiten vain aurinko. Pimeät illat auttavat myös useita rauhoittumaan illalla ja tukevat säännöllisen vuorokausirytmin ylläpitämistä.
   Kun katselet aikavyöhykekarttaa, voit todeta etteivät eri maiden käytössä olevat ajat noudata kun suurpiirteisesti leveyspiirien mukaan määrättyjä aikavyöhykkeitä. Esimerkiksi Islannin kohdalla tilanne on Suomeenkin ehdottamani. Lähes koko maa sijaitsee UTC -1 aikavyöhykkeellä, mutta siellä on käytössä UTC 0 aika, eli ovat tunnin edellä. Kiinan halkoo 5 eri aikavyöhykettä, mutta koko maa käyttää UTC +8 aikaa. Belgia, Ranska, Espanja, Luxemburg ja Hollanti kuuluvat maantieleellisesti aikavyöhykkeelle UTC 0, mutta käyttävät aikanaan UTC +1. Valkovenäjä sijaitsee samoilla kohdin Suomen kanssa, mutta heillä on käytössään UTC +3. Miten näissä maissa ollaan edes hengissä, kun käytössä olevalla ajalla on niin suuri vaikutus ihmisten terveyteen?

   Lainaa

  61. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Hohhoijaa: Ihmiset ovat ahdistuneimpia ja masentuneimpia juurikin keväisin, on sairasta tämä kellojen siirtely. Itsemurhiakin tehdään eniten juuri silloin kun valomäärä lisääntyy ei toisinpäin.
   Mistähän se muuten johtuu?

   Lainaa

  62. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Ahne roisto: Voin kyllä myöntää suoraan että mielelläni ilmoittaudun vapaaehtoisesti sunnuntain työvuoroon suurimmaksi osaksi rahan takia. Työkavereista useammat haluaa viikonloput vapaaksi, koska haluavat olla perheen kanssa. Itellä ei ole lapsia, niin totta kai painan sunnuntailisillä menemään.
   Nyt iski kateus. Miksi mulla ei ole tollasta työnantajaa joka antaa työntekijöiden päättää työpäivänsä. Mökö mökö.

   Lainaa

  63. Tulos: +51 (51 ääntä)
   Mä kyllä kovasti haluaisin synnyttää sairaalassa. Toivottavasti vauva tajuaa syntyä klo. 9:00-17:00 välisenä aikana.

   Lainaa

  64. Tulos: +21 (27 ääntä)
   Jooho: Nyt iski kateus. Miksi mulla ei ole tollasta työnantajaa joka antaa työntekijöiden päättää työpäivänsä. Mökö mökö.
   Minä en ainakaan haluaisi päättää päiviäni vielä tässä iässä.

   Lainaa

  65. Tulos: +23 (27 ääntä)
   iuikkkk: menkat silä vaan on
   menkat tai ei, se ei tee ihmisestä hullua. okei joitakin saattaa kiukuttaa tavallista enemmän, mutta ei se aivoja poista. ainakaan en tunne ketään sellasta...

   Lainaa

  66. Tulos: -23 (47 ääntä)
   Pikkupakana: Koitapa itse valmiiksi huonona nukkujana kestää tuo kellojen vekslaus eestaas. Aika nannaa olla pakka sekaisin aina pari viikkoa ennen kuin kroppa tottuu muutokseen. Tule sitten puhumaan kun olet itse joutunut kärsimään samasta.
   sulla on varmaan tosi rankka elämä, jaxuhalei <3 en itekkää oo mikään maailman paras nukkuja, mutta en minä nyt sekoa jos kello siirretään tunti. sinä et voi varmaan edes matkustaa ruotsiin kun kellon siirto noin stressaa.

   Lainaa

  67. Tulos: +9 (13 ääntä)
   ihan vapaasti: Näinpä. Eivät vain tajua mitä puhuvat. Ihan oikeasti, jos omavaraistalous Sannaa noin kiehtoo, niin siitä vaan torppa pystyyn metsävyöhykkeelle. Pari lehmää, porsasta ja kanoja. Syksyllä marjoja ja sieniä, kesällä perunoita, joskus vielä kalaakin jos sattuu järvi lähelle. Ei tarvitse haaveilla sanomalehdistä, tietokoneista, tv:stä… oikeastaan juuri mistään, koska omavaraistaloudessa lähes kaikki menee kädestä suuhun ja se summa minkä saat vaihdettua rahaksi oman tilan tuotteista, on niin pieni, ettei se todellakaan riitä mihinkään nykyajan mukavuuksiin (ja Sannan mielestä omien tuotteiden vaihto rahaan ei varmaan enää olisikaan omavaraistaloutta). Äkkiä huomaisi Sanna olevansa pihalla kaikista yhteiskunnan asioista kuin lumiukko. Joskus katsoin dokkarin naisesta, joka eli “ilman” rahaa (muistaakseni Saksassa tai Ranskassa). Ts. hän kierteli kaverilta toiselle ja eli tehden palveluksia lähipiirin ihmisille (josta sitten sai muutaman lantin/päivän ruuan/vanhoja vaatteita). Hän on ehkä ollut lähimpänä sitä anarkiaa ja yhteiskunnattomuutta, mistä monet puhuvat lämpimikseen. Itse vaan en kehtaisi aina roikkua jonkun vaivoina, mieluummin yhteiskunnan orja kuin jatkuvasti muista riippuvainen ja muiden armoilla.
   minä tunnen yhden ihmisen, joka on luopunut kaikesta elektroniikasta, taloon ei tule sähköä eikä vettä (siis kesät, talvet ei mikään kesämökki) ja kasvattaa itse ruokansa. minhinkäs sitä enää rahaa silloin tarvitsee.

   Lainaa

  68. Tulos: +33 (33 ääntä)
   pikkumyy: Mä kyllä kovasti haluaisin synnyttää sairaalassa. Toivottavasti vauva tajuaa syntyä klo. 9:00-17:00 välisenä aikana.
   kyllä se siellä odottelee seuraavaan aamuun :) yhdeksältä taas uusi yritys!

   Lainaa

  69. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Vuorotyötä on muuallakin kuin terveydenhoidossa. Maailmassa ei ole tapana laittaa esimerkiksi paperitehtaita tai kaivoksia yöksi kiinni, liikenteestä puhumattakaan.

   Lainaa

  70. Tulos: -5 (5 ääntä)
   MUOKS!!

   Lainaa

  71. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Tunnen tällaisen Sannan. Häijy tyyppi, mikä on heijastusta skitsoaffektiivisesta persoonallisuushäiriöstä ja pakko-oireisesta häiriöstä (paha hamstrausvimma, hygienian laiminlyönti, epäluuloisuus ja vihamielisyys kaikkia kohtaan). Minun tuntemani "Sanna" on nuorehko nainen, joka ilmoitti juuri, ettei aio äänestää ketään, koska jos tämä hänen äänestämänsä henkilö sitten valitaan, sille on on ollut hyötyä hänen äänestään. Tässä on varmaan joku logiikka?

   Lainaa

  72. Tulos: +41 (41 ääntä)
   Ruma Elsa: Minun tuntemani “Sanna” on nuorehko nainen, joka ilmoitti juuri, ettei aio äänestää ketään, koska jos tämä hänen äänestämänsä henkilö sitten valitaan, sille on on ollut hyötyä hänen äänestään.
   Eikös tuo ole ikään kuin äänestämisen koko idea?

   Lainaa

  73. Tulos: +26 (26 ääntä)
   foo: Eikös tuo ole ikään kuin äänestämisen koko idea?
   Sannan mielestä ei. Ääni pitää palauttaa käyttämättömänä sen antajalle, muuten se on hyväksikäyttöä.

   Lainaa

  74. eriparisukka 29.3.2017 10:22
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Muistakaa kertoa sitten syövälle, että se ei voi tulla terveen ihmisen kehoon.

   Lainaa

  75. Seppo Saviniemi 29.3.2017 17:13
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   eriparisukka: Muistakaa kertoa sitten syövälle, että se ei voi tulla terveen ihmisen kehoon.
   Maailmasta löytyy ihmisiä, jotka uskoo juurikin noin. Näiden kanssa ei tosin kannata tuhlata aikaa väittelyyn, koska kyse on heidän omista peloistaan. Eräänlainen kieltomekanismi, "en voi sairastua syöpään, koska elän terveellisesti". Vaan eipä se toimikaan ihan niin.

   Lainaa

  76. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Sanna ei voi myöskään mennä viikonloppuna illalla baariin oluelle, koska vuorotöiden kiellon jälkeen kukaan ei voi olla töissä iltaisin tai viikonloppuisin, eikä siten siellä baarissa ole ketään häntä palvelemassa.

   Lainaa

  77. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Jänö: Vuorotyö on nimenomaan se, mitä EI tehdä rahanhimossa, vaan siksi ettei muuta ole. Vuorotyö on kidutusta, mutta ilman ruokaa ei elä.
   Yötyö on ihanaa, mä teen sitä vapaaehtoisesti koska päiväsaikaan työskennellessä joutuu olemaan esim. ihmisten kanssa tekemisissä ja istumaan liikenneruuhkissa ja palkkakin on huonompi.

   Lainaa

  78. Jalopuutoukka 29.3.2017 20:32
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   MoniQ: Alanvaihtaja hoitajana sanoisin että kusisinta koko 3-vuorotyössä on pätkä aamu (7-10) ja “levättyäsi kotona” tuut yöhön 21-7. Tämä on säästösyy, ei mitään muuta. Sillä saadaan hoitopaikkojen kiireisin aamuruljanssi hoidettua palkkaamatta toista hoitajaa. Sairasta touhua mä sanon.
   Eli saman vuorokauden aikana kaksi työvuoroa? Ensin 3h ja myöhemmin 10h. Kai teille maksetaan ylityökorvaus ja lepoaika?
   Toimistovosu: Rikkaimpia ovat vuorotyöläiset. Ei ole kolmivuorotyötä painavan tehdastyöläisen rahanahneudella mitään rajaa…
   Köyhät ja kateelliset huutelee. Liity joukkoon älä räksytä!

   Lainaa

  79. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Sanna on jo tainnut saada sen aivoinfarktin...

   Lainaa

  80. Tulos: +4 (4 ääntä)
   foliohatut päähän ja juhlimaan!

   Lainaa

  81. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Voi että rasittaa tollaset sannat millä ei oo mitään käsitystä tästä elämästä

   Lainaa

  82. Tiedän missä asut 9.4.2017 21:59
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Itse asiassa kellojen siirtely aiheuttaa joka vuosi liikenneonnettomuuksia ja jopa miljardien dollarien taloudelliset haitat. Myös aikaerojen poistamista on ehdotettu juuri kansainvälisen kaupankäynnin helpottumisen vuoksi. Tosin kyllä tuo "vuorotyö on paha" ajatusmaailma on täydellisen typerä. Sannalle lääkkeitä tyhmyyteen ja vaikka sydänkohtaus keskellä yötä. Oppisi sairaaloiden tärkeyden.

   Lainaa

  83. Rasittava ihmistyyppi 17.4.2017 12:12
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Miksiköhän tuollaiset Sannat ovat ylipäätään yhteiskunnassa mukana? Miksi eivät ole siirtyneet toteuttamaan omavaraistalouttaan johonkin?

   Lainaa

  84. Kuinka typerä voi olla 18.4.2017 20:27
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Jänö: Vuorotyö on nimenomaan se, mitä EI tehdä rahanhimossa, vaan siksi ettei muuta ole. Vuorotyö on kidutusta, mutta ilman ruokaa ei elä.
   Täälläkin kommentoijatkin sanovat, että tekevät nimenomaan rahan takia.

   Lainaa

  85. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Pikkupakana: Koitapa itse valmiiksi huonona nukkujana kestää tuo kellojen vekslaus eestaas. Aika nannaa olla pakka sekaisin aina pari viikkoa ennen kuin kroppa tottuu muutokseen. Tule sitten puhumaan kun olet itse joutunut kärsimään samasta.
   Huonounisena mä nukun paskasti joka yö. En nyt ymmärrä mitä tarkoitat.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kesä, kuva, Aku Ankka, vuorotyö, aika, kellot, kesäika, talviaika