Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Elma-tädin huonekasvit

Kyllä vanha kansa tietää! (Miehelleni ei kuitenkaan saa kertoa.)
Elma-tädin huonekasvit

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 36 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +263 (287 ääntä)
   Mm metsäkone harvestereissa käytetään ureaa, joka on tavallaan kusta, kitkeäkseen ei toivotut sienet kannoista jotta nämä sienet ei leviäisi eläviin puihin. Fakta.

   Lainaa

  2. Tulos: +374 (406 ääntä)
   Ei, en kuseksi kukkiini

   Lainaa

  3. Tulos: +105 (141 ääntä)
   Suositelen kaatamaan maitoa kukille. Haisee koko kasvi sen jälkeen mätäntyneelle.

   Lainaa

  4. puilla paljailla 7.3.2017 2:48
   Tulos: +254 (288 ääntä)
   Säästäisi myös vesilaskussa kun laittaisi pöntön tilalle huonekasvin ja tekisi tarpeensa siihen. Kakkosen voi tehdä puutarhaan lannoitteeksi. Tekee hyvää myös kasveille että lompakolle, kunhan mies ei vain tiedä.

   Lainaa

  5. Tulos: +362 (380 ääntä)
   Todella monet käyttävät lannoitteena ureaa, sitä kun löytyy useasta kaupassa myytävästä lannoitteesta. Oman virtsan käyttäminen lienee ihan ok, jos on joku käsitys siitä miten sitä tulee laimentaa ja osaa annostella kasvikohtaisesti. En tuosta mitään isompaa mokaa löydä.

   Lainaa

  6. Missä fail 7.3.2017 7:26
   Tulos: +316 (324 ääntä)
   Vanhan kansan niksi. Samat aineet siitä löytyy kuin teollisista lannoitteista. Luin juuri projektista Intiassa, jossa ihmisten virtsaa aletaan kerätä suuressa mittakaavassa kasvisten viljelyyn, aine levitetään toki käsiteltynä. Omassa puutarhassa ei kannata suoraan käyttää ruokakasveille, kannattaa mielummin sekoittaa kompostiin ja antaa maatua vuoden ajan, niin pöpöt häviää. Kukkakasveille ei niin väliksi vaikka käyttää suoraan. Ainoa fail minkä tästä löysin, oli ihmisten selvä maalaisjärjen puute ja erkaantuminen luonnon kiertokulusta, kun tälle naureskelevat. Porkkana suupielessä - millähän se on lannoitettu ;)

   Lainaa

  7. Harvesteri 7.3.2017 7:31
   Tulos: -28 (60 ääntä)
   Pölli: Mm metsäkone harvestereissa käytetään ureaa, joka on tavallaan kusta, kitkeäkseen ei toivotut sienet kannoista jotta nämä sienet ei leviäisi eläviin puihin. Fakta.
   No voi he****ti, se urea ei tosiaankaan mee mihinkään kannonjuureen vaan pakokaasujen joukkoon. Fakta

   Lainaa

  8. mrmeeseeks 7.3.2017 7:32
   Tulos: +92 (104 ääntä)
   Tämän oli kai tarkoitus olla "sosiaalisen median helmi", kun ei tämä ainakaan moka ollut. Aika joutava. Vai pitäisikö tässä alkaa kauhistella ja/tai naureskella, että "hyi kauhea, se laittaa pissaa kukille, tihi tihi." Aikoinaan pellot (ja siten syötäväksi tulevat tuotteet) lannoitettiin silkalla ihmisen paskalla, siinä sitä olisikin feissarimokiin päivittelyä. Tässä on kyse kuitenkin vain pissasta ja koristekasveista.

   Lainaa

  9. Tulos: +62 (98 ääntä)
   Mä sain teininä bonsaipuun kun oikein ruinasin. Olin kuitenkin sitä mieltä, että oli julmaa pitää pikku puuta niin pienessä ruukussa, ja päätin suosia vapaata kasvatusta. Vaihdoin sille siis heti suuremman ruukun. Sillä oli kai ollut tosi rankka lapsuus ja joku Tukholma-syndrooma kun se ei kestänyt muutosta. Viimeisenä hoitokeinona laitoin sen kylpyammeeseen ja pissasin päälle. Ei auttanut.

   Lainaa

  10. Tulos: +39 (41 ääntä)
   Harvesteri: No voi he****ti, se urea ei tosiaankaan mee mihinkään kannonjuureen vaan pakokaasujen joukkoon. Fakta
   Ureaa käytetään myös sienien estoon. https://www.uittokalusto.fi/koneyrittajat/kantokasittely-rotstop-urea.html Euro6-normin moottorit käyttävät myös urearuiskutusta pääosin typen oksidien poistamiseen pakokaasuista.

   Lainaa

  11. Ponne Jarkka 7.3.2017 9:20
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Harvesteri: No voi he****ti, se urea ei tosiaankaan mee mihinkään kannonjuureen vaan pakokaasujen joukkoon. Fakta
   Höpö höpö. Juurikin kantoihin ruiskutetaan ja juurikin em syistä. Sekoitat taas asiat kuten tavallista.

   Lainaa

  12. Juurikääpä 7.3.2017 9:32
   Tulos: +28 (40 ääntä)
   Harvesteri: No voi he****ti, se urea ei tosiaankaan mee mihinkään kannonjuureen vaan pakokaasujen joukkoon. Fakta
   No p***le siihen kannon pintaanhan se levitetään. Mitä se siellä pakokaasuissa auttaa? Fakta.

   Lainaa

  13. Tulos: +64 (72 ääntä)
   Juurikääpä: No p***le siihen kannon pintaanhan se levitetään. Mitä se siellä pakokaasuissa auttaa? Fakta.
   Katsoin ATK:sta ja löysin sellaisen kummallisuuden kuin "Wikipedia". Kannattaa tsekata, siellä on varmaan vaikka mitä tietoa, kuten esimerkiksi "Urean vesiliuosta käytetään dieselkäyttöisten ajoneuvojen pakokaasujen typen oksidien päästöjen alentamiseen kauppanimellä AdBlue." Toki siellä mainitaan myös, että "Urea on tärkeä osa lannoiteteollisuuden tuotteissa, kuten esimerkiksi typpilannoitteissa, rehuraaka-aineissa sekä torjunta-aineissa (juurikääpä)". Taitaa siis molemmat olla oikeassa, joten jatkakaa, näistä tulee aina parhaat "keskustelut". Fakta.

   Lainaa

  14. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Diesel-vehkeissä käytetyn urea-liuoksen hienompi nimi on AdBlue. AdBlue-liuos muuttaa dieselöljyä käyttävien ajoneuvojen pakokaasun haitalliset typpioksidit vaarattomaksi typeksi ja vesihöyryksi. Näin voidaan vähentää merkittävästi typpioksidipäästöjä (NOx), jotka ovat suurin syy ilman saastumiseen sekä savusumun muodostumiseen.

   Lainaa

  15. Tulos: +35 (43 ääntä)
   Urea on orgaaninen yhdiste, proteiiniaineenvaihduntamme jätetuote, joka poistuu kehosta virtsan mukana. Se ei ole tavallaan kusta, sen enempää kuin vaikka vesi on. Ihmisten, jotka käyttävät "ureaa" "virtsan" synonyyminä, tulisi korjata terminsä muotoon "uriini".

   Lainaa

  16. Tulos: +76 (82 ääntä)
   puilla paljailla: Säästäisi myös vesilaskussa kun laittaisi pöntön tilalle huonekasvin ja tekisi tarpeensa siihen. Kakkosen voi tehdä puutarhaan lannoitteeksi. Tekee hyvää myös kasveille että lompakolle, kunhan mies ei vain tiedä.
   Mies ei varmaan huomaa kun pöntön tilalla onkin jukkapalmu.

   Lainaa

  17. Tulos: +63 (63 ääntä)
   Virtsa on erinomainen ja käytännössä steriili lannoite etenkin ruukkukasveille - toki sitä pitää laimentaa ettei ole liian styrkkaa, 1:3 on hyvä suhde (ei tule näitä hajuhaittojakaan). Virtsan lannoitekäytön mahdollisuuksia tutkitaan Suomessakin, koska se on ravinteikas lannoite ja ravinteet olisi saatava luontaiseen kiertoon. Peukkua vaan Elma-tädille ja Hannelelle maalaisjärjen käytöstä!

   Lainaa

  18. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Harvesteri: No voi he****ti, se urea ei tosiaankaan mee mihinkään kannonjuureen vaan pakokaasujen joukkoon. Fakta
   ise asiassa kannonkäsittely aine sisältää ureaa. niinkuin myös pakokaasuja puhdistava adblue

   Lainaa

  19. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Miau: Mä sain teininä bonsaipuun kun oikein ruinasin. Olin kuitenkin sitä mieltä, että oli julmaa pitää pikku puuta niin pienessä ruukussa, ja päätin suosia vapaata kasvatusta. Vaihdoin sille siis heti suuremman ruukun. Sillä oli kai ollut tosi rankka lapsuus ja joku Tukholma-syndrooma kun se ei kestänyt muutosta. Viimeisenä hoitokeinona laitoin sen kylpyammeeseen ja pissasin päälle. Ei auttanut.
   Tarinasi oli tosi suloinen! Harmi vain että puusi aika oli tullut niin nuorena. Rip bonsai :'(

   Lainaa

  20. Vierailija 7.3.2017 17:16
   Tulos: +13 (25 ääntä)
   efvg: Mies ei varmaan huomaa kun pöntön tilalla onkin jukkapalmu.
   *huutonaurua* xD

   Lainaa

  21. Tulos: -24 (34 ääntä)
   Missä fail: Vanhan kansan niksi. Samat aineet siitä löytyy kuin teollisista lannoitteista. Luin juuri projektista Intiassa, jossa ihmisten virtsaa aletaan kerätä suuressa mittakaavassa kasvisten viljelyyn, aine levitetään toki käsiteltynä. Omassa puutarhassa ei kannata suoraan käyttää ruokakasveille, kannattaa mielummin sekoittaa kompostiin ja antaa maatua vuoden ajan, niin pöpöt häviää. Kukkakasveille ei niin väliksi vaikka käyttää suoraan. Ainoa fail minkä tästä löysin, oli ihmisten selvä maalaisjärjen puute ja erkaantuminen luonnon kiertokulusta, kun tälle naureskelevat. Porkkana suupielessä – millähän se on lannoitettu
   Terveen ihmisen tai elukan kusi on täysin steriiliä. Siinä ei todellakaan ole mitään pöpöjä, mitä ei voisi käyttää ravinnoksi. Ja vieläkö täällä pitää kerrata sitä feissarimokien mottoa: "Facebook-mokat ja MUUT SOSIAALISEN MEDIAN HELMET". Ainoa fail täällä olet sinä ja muut, jotka valittavat ettei kuvassa ole mokaa.

   Lainaa

  22. Tulos: +45 (47 ääntä)
   Minäkin suosin vanhoja viisaita tapoja. Ja vinkki aloittelijoille: säilytä etäisyys kun kuset kaktukseen.

   Lainaa

  23. Insi-nööri 7.3.2017 21:59
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   NipaMan: Katsoin ATK:sta ja löysin sellaisen kummallisuuden kuin “Wikipedia”. Kannattaa tsekata, siellä on varmaan vaikka mitä tietoa, kuten esimerkiksi “Urean vesiliuosta käytetään dieselkäyttöisten ajoneuvojen pakokaasujen typen oksidien päästöjen alentamiseen kauppanimellä AdBlue.” Toki siellä mainitaan myös, että “Urea on tärkeä osa lannoiteteollisuuden tuotteissa, kuten esimerkiksi typpilannoitteissa, rehuraaka-aineissa sekä torjunta-aineissa (juurikääpä)”. Taitaa siis molemmat olla oikeassa, joten jatkakaa, näistä tulee aina parhaat “keskustelut”. Fakta.
   Pakko sen verran vielä kommentoida, että urea muuttaa kannon PH-arvoa niin, ettei juurikääpä voi elää kannon pinnalla.

   Lainaa

  24. Tulos: +33 (33 ääntä)
   Veikkaan että se "moka" tai muu hauska osuus oli että mies ei saa tietää, sille minä ainakin nauroin. Muutenhan niksi oli varsin oiva vanhankansan oppi.

   Lainaa

  25. LiirumLaarum 7.3.2017 23:51
   Tulos: +1 (21 ääntä)
   Feissarimokissa ei taida paljon ennakkotarkistusta olla että onko kyseessä moka tai mitään vastaavaa? Urea lie maailman vanhimpia lannotteita kuitenkin :D Onko se nyt sitten vallan järkyttävää jos ei osta jonkun eläimen ureaa kaupasta vaan käyttää omaa tuotantoa...

   Lainaa

  26. Tulos: -10 (14 ääntä)
   Antaisin ennemmin "uudenkansan" vinkin: Antakaa kasveille kivennäisvettä. Toimii :)

   Lainaa

  27. Nappineppa 8.3.2017 5:09
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Pölli: Mm metsäkone harvestereissa käytetään ureaa, joka on tavallaan kusta, kitkeäkseen ei toivotut sienet kannoista jotta nämä sienet ei leviäisi eläviin puihin. Fakta.
   ja nykyajan traktoreissa polttoaineen lisäksi..oma tankki :D

   Lainaa

  28. Haudankaivaja 8.3.2017 13:29
   Tulos: +9 (19 ääntä)
   Kerran koitin lannottaa mun kaktusta mut pyllyyn sattui.

   Lainaa

  29. Tero Stereiili 9.3.2017 11:05
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Toj Karin: Terveen ihmisen tai elukan kusi on täysin steriiliä. Siinä ei todellakaan ole mitään pöpöjä, mitä ei voisi käyttää ravinnoksi.
   Tuo puhtaus ei pidä paikkansa. Vaikka virtsa olisi steriiliä niin virtsatiet EIVÄT OLE STERIILIT.

   Lainaa

  30. Tero Stereiili 9.3.2017 11:06
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Kompostikin tykkää kun sinne käy aamuvirtsat heittämässä. Katsokaapa joskus mitä siinä "kompostin heräte" paketin kyljessä lukee

   Lainaa

  31. Suomalainen 9.3.2017 16:02
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Mistä lähtien virtsa tuoksuu sammalelta?

   Lainaa

  32. Tulos: +8 (10 ääntä)
   O.o: Ei, en kuseksi kukkiini
   Tiedätkö mikä on potta? Se ei ole kukka. Urea on erinomainen lannoite ja myös kompostiheräte laimennettuna.

   Lainaa

  33. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Suomalainen: Mistä lähtien virtsa tuoksuu sammalelta?
   Kokeile. Sen ei kuulu tuoksua esim. ammoniakilta.

   Lainaa

  34. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Tero Stereiili: Tuo puhtaus ei pidä paikkansa. Vaikka virtsa olisi steriiliä niin virtsatiet EIVÄT OLE STERIILIT.
   Kyllæ ovat, ellei pode infektiota.
   mentoli: Suositelen kaatamaan maitoa kukille. Haisee koko kasvi sen jälkeen mätäntyneelle.
   Johtuu siitä että maito tappaa muut kuin maitohappobakteerit maaperästä. Maito on ympäristöriski muualla kuin ruuansulatuskanavassa.

   Lainaa

  35. Tulos: +7 (7 ääntä)
   tomaatit eivät ole koskaan sen paremmin kasvaneet kun mitä entisessä paikassa liiterin takana aurinkoisella seinällä, jonne illanvietoissa aina pissasin niin kuin vieraatkin.

   Lainaa

  36. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Harvesteri: No voi he****ti, se urea ei tosiaankaan mee mihinkään kannonjuureen vaan pakokaasujen joukkoon. Fakta
   lol, tarkista faktasi metsäkoneen osalta X-D

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: virtsa, lannoite, kasvit, haju

 • Uusimmat

 • Kategoriat