Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 277

Kiinalainen kuoro laulaa totuuden.
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 277 Sabrina ei ole enää lomalla Espanjassa.

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 63 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +340 (394 ääntä)
   Vittu nuo pulut on rasittavia.

   Lainaa

  2. Huumori-Heikki 21.2.2017 1:07
   Tulos: +396 (438 ääntä)
   Sabrina, Ei! Palaa takaisin Espanjaan. Halutaan kuulla lisää hyvää matskuu.

   Lainaa

  3. Tulos: +456 (466 ääntä)
   "Sabrina ei ole enää lomalla Espanjassa." Reps :D

   Lainaa

  4. Tulos: +197 (281 ääntä)
   Mikä moka hs.fi:n linkissä? En ymmärrä. Linkin otsikkohan siis kuvailee esityksen sanomaa.

   Lainaa

  5. Tulos: +385 (391 ääntä)
   Nicole hei, mä postaan 39 500 hengen ryhmään mut ei tää niille kuulu.

   Lainaa

  6. Tulos: +230 (262 ääntä)
   Huumori-Heikki: Sabrina, Ei! Palaa takaisin Espanjaan. Halutaan kuulla lisää hyvää matskuu.
   Jos maksat bensakulut. (Siis espanjaan asti xd)

   Lainaa

  7. Tulos: +181 (209 ääntä)
   Kerätään kolehti että saadaan Sabrina takaisin lomalle Espanjaan!

   Lainaa

  8. Tulos: +103 (117 ääntä)
   "Sabrina ei ole enää lomalla Espanjassa." :D :D :D

   Lainaa

  9. Tulos: +170 (186 ääntä)
   Mitä, onks Sabrina ollut jossain ESPANJASSA?! Kertokaa kaikki siitä!

   Lainaa

  10. Tulos: +263 (395 ääntä)
   On ok olla introvertti, mutta se kyllä oikeasti pistää vihaksi, kun jotkut sitten piirtävät siitä niitä nokkelia sarjakuvia, joissa ohjeistetaan toisia ihmisiä käyttäytymään introvertin seurassa. "Näin sinun tulee kohdella minua, näin saat puhua minun seurassani, näitä asioita et saa vaatia minulta, nämä asiat sinun tulee ymmärtää minusta". Tulee vähän sellainen olo, että mistäs sinä olet sitten itse valmis joustamaan ihmissuhteittesi eteen? Siis joo, kiva että levität tietoa aiheesta, mutta olet aikuinen ihminen etkä mikään eksoottinen eläin, joka tarvitsee täsmälliset hoito-ohjeet ja jota kaikkien tulisi paapoa.

   Lainaa

  11. Tulos: +249 (345 ääntä)
   Ja sitten tietysti sekin, kun jaellaan niitä persauksen suuntaan osuvia "faktoja". "Introvertin selviytymispakkaus", eli hyvä kirja, lämmin peitto, kissa ja kuppi teetä. Eli siis jos on introvertti, niin silloin tykkää automaattisesti kirjoista ja teestä, tykkää olla peitossa keskellä päivää ja ei ole fyysisesti mahdollista olla allerginen kissoille? Menkää peppuun. Kaikkia maailman introvertteja yhdistää vain yksi asia: he ovat introvertteja. Muissa asioissa he kaikki ovat erilaisia, omanlaisiaan ihmisiä. Kiitos vain hirveästi kaikille niille, jotka levittävät virheellistä tietoa siitä, että kaikki introvertit olisivat muka keskenään samanlaisia viluisia kotikissoja ja lukutoukkia.

   Lainaa

  12. Tulos: +66 (72 ääntä)
   Touko on säntillinen mies ja säästää aikaa, kun kirjoittaa tä eikä tää tai peräti tämä. Aika on rahaa!

   Lainaa

  13. Keijukeiju 21.2.2017 7:54
   Tulos: +28 (44 ääntä)

   Lainaa

  14. Tulos: +77 (85 ääntä)
   Touko: Nicole hei, mä postaan 39 500 hengen ryhmään mut ei tää niille kuulu.
   Korjaus. Mut TÄ ei niille kuulu.

   Lainaa

  15. Tulos: -57 (123 ääntä)
   Kala: Ja sitten tietysti sekin, kun jaellaan niitä persauksen suuntaan osuvia “faktoja”. “Introvertin selviytymispakkaus”, eli hyvä kirja, lämmin peitto, kissa ja kuppi teetä. Eli siis jos on introvertti, niin silloin tykkää automaattisesti kirjoista ja teestä, tykkää olla peitossa keskellä päivää ja ei ole fyysisesti mahdollista olla allerginen kissoille? Menkää peppuun. Kaikkia maailman introvertteja yhdistää vain yksi asia: he ovat introvertteja. Muissa asioissa he kaikki ovat erilaisia, omanlaisiaan ihmisiä. Kiitos vain hirveästi kaikille niille, jotka levittävät virheellistä tietoa siitä, että kaikki introvertit olisivat muka keskenään samanlaisia viluisia kotikissoja ja lukutoukkia.
   jos tää ei olis jo feissarimokien kommenteissa, mä epäilen, että tää päätyis feissarimokiin.

   Lainaa

  16. Tulos: +33 (79 ääntä)
   Kun minä olin nuori oli villit, normaalit ja ujot.

   Lainaa

  17. Tulos: -25 (103 ääntä)
   Mihin tuo Sabrina-juttu nyt liittyy?? Mitä mulla on menny ohi?

   Lainaa

  18. Tulos: +99 (103 ääntä)
   Touko taitaa vähän huomiohuorata. "Sainpas teidät kiinnostumaan mitä mystistä minun ja Nicolen välillä on!"

   Lainaa

  19. Tulos: +32 (84 ääntä)
   Niin mikä HS:n jutussa oli moka...?

   Lainaa

  20. Tulos: +45 (57 ääntä)
   Jäi vähän mietityttämään, oon kyllä ite introvertti, mut en itse kyllä ole tätä ominaisuutta itselleni valinnut. Mistä ryhmässä on kyse? En oo, enkä liity FB:n, siksipä kysäsen nyt täältä :)

   Lainaa

  21. Tulos: +145 (167 ääntä)
   Kala: Ja sitten tietysti sekin, kun jaellaan niitä persauksen suuntaan osuvia “faktoja”. “Introvertin selviytymispakkaus”, eli hyvä kirja, lämmin peitto, kissa ja kuppi teetä. Eli siis jos on introvertti, niin silloin tykkää automaattisesti kirjoista ja teestä, tykkää olla peitossa keskellä päivää ja ei ole fyysisesti mahdollista olla allerginen kissoille? Menkää peppuun. Kaikkia maailman introvertteja yhdistää vain yksi asia: he ovat introvertteja. Muissa asioissa he kaikki ovat erilaisia, omanlaisiaan ihmisiä. Kiitos vain hirveästi kaikille niille, jotka levittävät virheellistä tietoa siitä, että kaikki introvertit olisivat muka keskenään samanlaisia viluisia kotikissoja ja lukutoukkia.
   JOO se on tosi rasittavaa! Oon itse todella introvertti mut ärsyttää just toi kirja+tee+peitto-tyyppinen yleistäminen millä ei edes oo mitään tekemistä introverttiyden kanssa. ...Ja samoin ärsyttää se, miten jotkut introvertit tuntuu pitävän itseään syvällisempinä, erikoisempina ja erityisesti parempina ihmisinä sen introverttiyden takia. Oon nähnyt sitä tosi paljon viime aikoina. Kaveri jopa kertoi näkemästään youtube-videon kommentista, jossa joku sanoi olevansa introvertti ja ahdistuneensa siitä, miten eloisa ja sosiaalinen videon koira oli. :----D

   Lainaa

  22. Tulos: -56 (116 ääntä)
   Kala: Ja sitten tietysti sekin, kun jaellaan niitä persauksen suuntaan osuvia “faktoja”. “Introvertin selviytymispakkaus”, eli hyvä kirja, lämmin peitto, kissa ja kuppi teetä. Eli siis jos on introvertti, niin silloin tykkää automaattisesti kirjoista ja teestä, tykkää olla peitossa keskellä päivää ja ei ole fyysisesti mahdollista olla allerginen kissoille? Menkää peppuun. Kaikkia maailman introvertteja yhdistää vain yksi asia: he ovat introvertteja. Muissa asioissa he kaikki ovat erilaisia, omanlaisiaan ihmisiä. Kiitos vain hirveästi kaikille niille, jotka levittävät virheellistä tietoa siitä, että kaikki introvertit olisivat muka keskenään samanlaisia viluisia kotikissoja ja lukutoukkia.
   Nää on ihan itsestäänselviä asioita joita sä listasit, miksi teet tästä niin ison numeron? Osa introverteistä kyllä saa irti niistä sarjakuvistakin jotain, vaikka sinä itse et. Miksi välität niin paljon asiasta joka ei kosketa sua henkilökohtaisesti mitenkään?

   Lainaa

  23. Tulos: +90 (132 ääntä)
   Miksi joillain introverteillä on noin helkkarin huono huumorintaju introverttiyttä kohtaan...? Taannoin joku Iltapulun "ongelmia, jotka vain ujo introvertti ymmärtää"-pläjäyksen kommenttiosio täyttyi introverttien passiivis-aggressiivisista viesteistä, joissa jankutettiin artikkelin epätarkkuutta ja ties mitä vielä. Paitsi, ettei kyseessä todellakaan ollut mikään artikkeli, vaan kevyt hupijuttu, jota ei selvästikään ollut tarkoitettu syvälliseksi analyysiksi introverttien sielunmaisemasta... Jokainen normaalilla järjellä varustettu ihminen kuitenkin tajuaa, että introverttiys on ominaisuus siinä missä tummatukkaisuuskin. Miksi siis pitää vetää koko hernepelto nenäonteloihin saman tien, kun joku - luultavasti introvertti itsekin - veistelee aiheesta hiukan huumoria? En ymmärrä. Ehkä siis pakenen ulkomaailmaa viltin, teekupin ja kirjan pariin. (Kissaa ei ole, koska se todennäköisesti tuhoaisi huonekasvini. Sitä paitsi sen kanssa pitäisi vaivautua säännöllisesti eläinlääkärille.)

   Lainaa

  24. Puolikiero_savolainen 21.2.2017 12:09
   Tulos: +66 (68 ääntä)
   Touko sanoo: "vttu tää ei kuulu muille, älkää puuttuko! Siks me ei menty kotiin tappelee vaan jäätiin uhoamaan baarin eteen!" Huomionhakuinen spede.

   Lainaa

  25. Seppo Saviniemi 21.2.2017 12:14
   Tulos: +125 (131 ääntä)
   kirppu: Taannoin joku Iltapulun “ongelmia, jotka vain ujo introvertti ymmärtää”-pläjäyksen kommenttiosio täyttyi introverttien passiivis-aggressiivisista viesteistä, joissa jankutettiin artikkelin epätarkkuutta ja ties mitä vielä.
   Sanoisin että iltapaskojen kommenttiosioista on ihan turha etsiä minkäänlaista järkevää juttua, oli artikkelin aiheena ihan mikä tahansa.

   Lainaa

  26. Tulos: +108 (112 ääntä)
   Niin, tuo Hesarin jutussa esiteltävä kuoro laulaa juuri noilla otsikon sanoilla. Että ei tuossa mitään mokaa ole.

   Lainaa

  27. Tulos: -55 (65 ääntä)
   Skible: Mikä moka hs.fi:n linkissä? En ymmärrä. Linkin otsikkohan siis kuvailee esityksen sanomaa.
   xod: Niin mikä HS:n jutussa oli moka…?
   katso linkin otsikko, linkin kuva ja hesarin tekemä kuvaus linkistä

   Lainaa

  28. Tulos: +59 (75 ääntä)
   Introverttius ei ole synonyymi mökkihöperölle :) Itse olen introvertti persoona (viihdyn itsekseni paremmin kuin muiden seurassa), mutta työelämässä olen pakosta sosiaalinen = näyttelen extroverttia. Hiton kuluttavaa, mutta pakollista jotta pärjää nykyisessä toimessa. Onneksi on etätyöpäiviä, jolloin voi duunailla asioita itsekseen eikä tarvitse olla mukahauska tai sosiaalinen jos ei siltä tunnu. Introvertti saattaa tuntua syvällisemmältä kuin extrovertti persoona, koska ensimmäinen pähkii aikansa mitä sanoa ja jälkimmäinen usein päräyttää esiin mitä ensimmäisenä mieleen tulee. Tosin introverttina usein jämähdän itse ainakin herkemmin omaan "poteroon" kuin extrovertit kaverini, jotka vaihtavat näkökulmaa kuin meikäläinen paitaa.

   Lainaa

  29. Tulos: +94 (128 ääntä)
   V: Nää on ihan itsestäänselviä asioita joita sä listasit, miksi teet tästä niin ison numeron? Osa introverteistä kyllä saa irti niistä sarjakuvistakin jotain, vaikka sinä itse et. Miksi välität niin paljon asiasta joka ei kosketa sua henkilökohtaisesti mitenkään?
   Mutta kun kyllä koskettaa. Minulle iskee pelko ja vainoharhaisuus ja ahdistus. En uskalla puhua asioistani kenellekään (siis kasvotusten, ei anonyymisti). Minua pelottaa, että jos edes sivumennen mainitsen jollekulle olevani introvertti, niin se toinen alkaa kuvitella, että olen samaa sakkia näiden hoito-ohjeita laativien kirjapeittoihmisten kanssa! Ei ole kivaa joutua paikkansapitämättömien stereotypioiden kohteeksi, vaikkei kyseinen stereotypia itsessään olisikaan erityisen epämiellyttävä tai ennakkoluuloja herättävä. Mieti vaikka kasvissyöjiä ja vegaaneja. Kaksi tai kolme hörhöä pitää äänekästä haloota omasta elämäntavastaan ja paheksuu sekasyöjiä, ja sen vuoksi kukaan ei voi ohimennen mainita olevansa kasvissyöjä tai vegaani ilman, että hänen katsotaan sen vuoksi olevan samanlainen hörhö. Ajattele miehiä. Muutama pöljänteri sanoo, että "öhö öhö pillu, kaikki miehet ajattelevat vain pillua paitsi homot jotka ajattelevat kikkeliä". Tämän takia monet järkevätkin miehet joutuvat kuulemaan olevansa inhottavia sikoja, vain siksi koska ovat miehiä, eli "niitä pillumörköjä jotka häiritsevät toisia ihmisiä". Minua pelottaa, että jos joku saa tietää minun olevan introvertti, niin minun katsotaan olevan erityiskohtelua vaativa, kapeaan stereotypiaan kuuluva henkilö vain siksi, koska jotkut introvertit väittävät kaikkien introverttien olevan sellaisia. Minä haluan, että minua vihataan minun itseni vuoksi, eikä sen vuoksi, millainen joku toinen väittää minun olevan!

   Lainaa

  30. Tulos: +3 (35 ääntä)
   xod: Niin mikä HS:n jutussa oli moka…?
   ilmiselvästi joku ei lue kuin uutisotsikon. Siihen nähden (kuten aikasemmin jo kirjoitin, ennen kuin itse kävin lukemassa uutisen) näyttää todellakin siltä, niinkuin uutisotsikko (puhuu lihavuudesta jne) ei sovi kuvaan ja hesari linkin selitykseen (menestyneestä kuorosta)

   Lainaa

  31. Tulos: +20 (30 ääntä)
   Marjut on oikeassa. Minäkään en liity mihinkään ryhmään, johon pääsee minun kaltaisia ihmisiä.

   Lainaa

  32. Tulos: +82 (90 ääntä)
   Muaki introverttina ja autistisena häiritsee juuri tuo "näin sinun tulee kohdata introvertti" ja muut ohjeistukset. Kyllä mun seurassa voi olla ihan normaalisti. Ymmärrän itse poistua tilanteesta siinä vaiheessa kun ei jaksa enää ihmisiä. Enkä tykkää lukemisesta. Tee on ihan ok, mutta ei se vaikuta mitenkään parantavasti.

   Lainaa

  33. Tulos: +22 (30 ääntä)
   Samat sävelet minultakin. Olen introvertti mutten suostu lokeroitavaksi stereotyyppiseksi introvertiksi. En minä viihdy parhaimmillani huopaan kääriytyneenä kirjaa lukien. Kissaa minulla ei edes ole.

   Lainaa

  34. Tulos: +40 (50 ääntä)
   Onneksi olen vain ambivertti ja juon teetä. Tervetuloa Sabrina takaisin Suomeen.

   Lainaa

  35. Tulos: +42 (48 ääntä)
   Touko: Nicole hei, mä postaan 39 500 hengen ryhmään mut ei tää niille kuulu.
   Touko hei, tä ei todellakaan kuulu kellekään muulle, mutta jatketaan nyt tässä. Ps. Kurkku on loppu.

   Lainaa

  36. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Nicole: Touko hei, tä ei todellakaan kuulu kellekään muulle, mutta jatketaan nyt tässä. Ps. Kurkku on loppu.
   tahtoo lisää! *käy popparit jo valmiiks*

   Lainaa

  37. Tulos: +41 (51 ääntä)
   hmm: katso linkin otsikko, linkin kuva ja hesarin tekemä kuvaus linkistä
   Itse olen lukenut tuon HS:n uutisen + katsoin videon kuoron esityksestä ja otsikko ihan asiaankuuluva, koska kuoro lauloi juuri noista asioista, mitä otsikossa mainitaan. Ei mitään mokaa siis.

   Lainaa

  38. Tulos: +16 (22 ääntä)
   Kolehti pystyyn, Sabrina takaisin Epsanjaan!

   Lainaa

  39. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Mitenkäs sen Fabion kanssa kävi?

   Lainaa

  40. King Arthur 21.2.2017 18:29
   Tulos: +47 (63 ääntä)
   Kala: On ok olla introvertti, mutta se kyllä oikeasti pistää vihaksi, kun jotkut sitten piirtävät siitä niitä nokkelia sarjakuvia, joissa ohjeistetaan toisia ihmisiä käyttäytymään introvertin seurassa. “Näin sinun tulee kohdella minua, näin saat puhua minun seurassani, näitä asioita et saa vaatia minulta, nämä asiat sinun tulee ymmärtää minusta”. Tulee vähän sellainen olo, että mistäs sinä olet sitten itse valmis joustamaan ihmissuhteittesi eteen? Siis joo, kiva että levität tietoa aiheesta, mutta olet aikuinen ihminen etkä mikään eksoottinen eläin, joka tarvitsee täsmälliset hoito-ohjeet ja jota kaikkien tulisi paapoa.
   Ne on ehkä enemmän sellaisia höyrynpäästöjä eikä mitään lakiin kirjattavia ohjeita. Introvertti nimittäin joustaa, venyy ja paukkuu päivittäin. Ei tämä maailma introverteille ole tehty, siksi on hauskaa välillä nähdä näitä "mitä jos" -juttuja. Ja sellaisina ne kannattaa ottaakin eikä tuomita toisia itsekkäiksi.

   Lainaa

  41. Tulos: +2 (18 ääntä)
   ei: Itse olen lukenut tuon HS:n uutisen + katsoin videon kuoron esityksestä ja otsikko ihan asiaankuuluva, koska kuoro lauloi juuri noista asioista, mitä otsikossa mainitaan. Ei mitään mokaa siis.
   Kuten jälkikäteen (itse uutisen kävin siis lukemassa tuon kommenttini jälkeen) mainitsin. Kyseinen moka (tai helmi) perustunee todennäköisesti siihen, että jos lukee pelkästään hs:n otsikon, katsoo kuvan ja lukee miten HS sen uutisen kuvailee, ne eivät tunnu sopivan yhteen. Nykymaailman ongelma on hyvin usein, se että uutisiin kommentoidaan pelkkien otsikoiden perusteella ja varmaan kyseisen mokan lähettäjä on niitä tapauksia.

   Lainaa

  42. Tulos: +67 (73 ääntä)
   Introvertin ei tarvitse edes olla ujo, kunhan lataa akkujaan mieluummin itsekseen kuin seurassa. (Ekstroverti siis saa energiaa sosisaalisesta kanssakäymisestä, kun taas introvertilla se kuluttaa energiaa.)

   Lainaa

  43. King Arthur 21.2.2017 21:37
   Tulos: +23 (35 ääntä)
   INTP: Introvertin ei tarvitse edes olla ujo, kunhan lataa akkujaan mieluummin itsekseen kuin seurassa. (Ekstroverti siis saa energiaa sosisaalisesta kanssakäymisestä, kun taas introvertilla se kuluttaa energiaa.)
   Juurikin näin. Ja itsestään on hyvä repiä huumoria. En ole itsekään kissaihminen (vaikka ne aika kivoja onkin) ja pälätän ennätysmäärällisesti. Joku tutkimus tästä oli miten introvertin ja ekstrovertin aivot toimii, mutten laiskan googlettelun jälkeen löytänyt sitä. Ja muutenkin täällä linkit joutuu syyniin. Mielestäni ne sarjakuvat on aika harmittomia kärjistyksiä ja ennemminkin introverttien vitsejä kuin yleismaailmallista faktaa. Mutta tietty jos medialukutaito ei ole kohdillaan niin voi kai siitä harmiakin repiä. Ja moikka INTP, täällä INFP.

   Lainaa

  44. Tulos: +39 (41 ääntä)
   Introverttinä kirjastoihmisenä ja kissanomistajana en nyt osaa kuin hautuatua teemukiini tämän stereotypian myötä.

   Lainaa

  45. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Naapuri: Introverttinä kirjastoihmisenä ja kissanomistajana en nyt osaa kuin hautuatua teemukiini tämän stereotypian myötä.
   http://comics.wata.fi/fingerpori/fingerpori-09-01-2014.jpg

   Lainaa

  46. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Minä taas olen ekstrovertti ja rakastan kissoja ja kotona peiton alla teen juomista, mieluiten seuran kera jotta ei ala tylsistyttää. Kirjoja tykkään lukea myös aina silloin tällöin, se auttaa kivasti unohtamaan sen että on itsekseen kotosalla. Olisin kyllä mieluummin introvertti koska yleisesti ottaen vihaan ihmisiä. Pakko hengata tasaisin väliajoin silti jossain porukassa ettei olo ala tuntua liian uupuneelta ja masikselta.

   Lainaa

  47. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Naapuri: Introverttinä kirjastoihmisenä ja kissanomistajana en nyt osaa kuin hautuatua teemukiini tämän stereotypian myötä.
   Teemu-kissa oli teemukissa :D

   Lainaa

  48. Tulos: +9 (17 ääntä)
   Vierailija: Teemu-kissa oli teemukissa
   Tee mukissa Teemu-kissa teemukissa!

   Lainaa

  49. Mr. D:n kaveri 22.2.2017 12:06
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Nyt parhaillaankin makaan sohvalla täkin alla kissa kainalossa. Kirja on pöydällä. Olen introverttiyden stereotypia näköjään. Mitäs sitte?

   Lainaa

  50. Tulos: +5 (25 ääntä)
   King Arthur: Ne on ehkä enemmän sellaisia höyrynpäästöjä eikä mitään lakiin kirjattavia ohjeita. Introvertti nimittäin joustaa, venyy ja paukkuu päivittäin. Ei tämä maailma introverteille ole tehty, siksi on hauskaa välillä nähdä näitä “mitä jos” -juttuja. Ja sellaisina ne kannattaa ottaakin eikä tuomita toisia itsekkäiksi.
   Mutta jos ne mitä jos -jutut tekisi vähän eri sävyyn, niin niistä voisi olla jotain hyötyäkin, niin että tulevaisuudessa introverttien ei enää tarvitsisi joustaa, venyä ja paukkua päivittäin. Jos introvertit lösähtävät pitkän päivän päätteeksi kotisohvalleen kirjoittamaan nettiin vitsejä siitä, miten taas piti sietää niitä "kamalia" ekstrovertteja jotka eivät ymmärrä introverttien "hoito-ohjeita", niin siinä käy juuri niin kuin ensimmäisessä kommentissani kuvasin. Siitä syntyy mielikuva introverteistä itsekkäinä erityiskohtelun vaatijoina. On hypätty "ujon ja ihmisiä pelkäävän" ääripäästä "ihmisiä halveksuvan pönttöpään" ääripäähän. Kummatkin näistä ääripääkäsityksistä ovat tietenkin epätosia, sillä ihminen ei ole ujo ja ihmisiä pelkäävä, eikä toisia halveksuva pönttöpää vain siksi, koska on introvertti. Tätä ääripäähyppelyä on ihmiskunnan historian aikana tapahtunut ihan joka ikisessä asiassa, eikä se kertaakaan ole hyödyttänyt ketään, mutta jostain syystä meillä silti kestää aina tajuta, että tässä olisi myös se kultainen keskitie. Jos sen asian viitsisi esittää neutraalimpaan sävyyn, niin se voisi oikeasti auttaa tämän asian kanssa. Luin kerran erään todella hienosti rakennetun infokuvan, jossa selitettiin hauskasti ja selkeästi, miten introvertin ihmisen neurobiologia toimii. Olen nähnyt monia humoristisiakin sarjakuvia introvertin sielunmaailmasta, joissa ei edes huumorimielessä ole esitetty ekstro- ja ambivertteja tyhminä tai ärsyttävinä, ei tuettu paikkansapitämätömiä stereotypioita introverteista, eikä listattu sitä, minkälaista erityiskohtelua introvertit saisivat ideaalisessa maailmassa nauttia. Joskus kauan aikaa sitten kaikki ihmiset olivat joko normaaleja, sairaita tai outoja. Nykyään saamme jatkuvalla syötöllä uusia selityksiä sille, miksi jotkut ovat niin outoja, ja sen vuoksi monet "outoudet" ovat muuttuneet meille täysin arkipäiväisiksi asioiksi. Jos joku on oikein syvästi intro- tai ekstrovertti, niin se olisi joskus nähty outoutena, mutta tänä päivänä on tiedossa, että kyse on vain aivotoiminnan eroavaisuuksista. Paitsi että tämä tieto ei ole vielä levinnyt kovin laajalle. Käy kadulla kysymässä ihmisiltä: "tiedätkö, mitä ovat ekstrovertit ja introvertit", ja saat vastaukseksi monta nevöhöödiä. Minusta olisi kiva, että kun ihmiset ensi kertaa kuulevat näistä asioista, niin he saisivat jo heti kättelyssä paikkansapitävän kuvan siitä, mistä on kyse. Tietoa voi levittää vakavissaan tai vitsaillen, mutta minusta tärkeintä on se, että tieto ei sisältäisi epätosia palasia. Kuten sellaisia väittämiä, että kaikki introvertit ovat kirjapeittoihmisiä. Jos asiasta ennestään tietämättömien ihmisten suotaisiin kuulla, mitä todella on olla introvertti tai ekstrovertti, niin maailmaan tulisi tuosta noin vain lisää ymmärtämystä, ja introvertit saisivat huomata, että heidän sosiaalisia tarpeitaan ymmärretään yhteiskunnassa paremmin.

   Lainaa

  51. Tulos: -10 (28 ääntä)
   Kala: Mitä vikaa on kirjapeittoihmisissä? Ootko joutunut henkilökohtaisen vainon kohteeksi introverttiutesi takia jonkun kirjapeittoihmisiä vihaavan toimesta, vai miksi olet niin vihainen? Millä tavalla olet mielestäsi parempi tai pidettävä ihminen kuin nämä haukkumasi kirjapeittoihmiset? Lisäksi: vaikea uskoa, että kovinkaan moni kadunmies tai -nainen ei introvertti ja ekstrovertti -termejä tietäisi tai ainakin olisi kuullut.

   Lainaa

  52. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Haluisko joku avata tota lintu-buumia? Miksi niitä viljellään facebookissa nykyään ihan joka juttuun, tyyliin 30 eri ihmistä peräjälkeen laittaa sen saman violetin pulusen joka uutisen kommenttikenttään?

   Lainaa

  53. Tulos: +5 (17 ääntä)
   aka: Kala: Mitä vikaa on kirjapeittoihmisissä? Ootko joutunut henkilökohtaisen vainon kohteeksi introverttiutesi takia jonkun kirjapeittoihmisiä vihaavan toimesta, vai miksi olet niin vihainen? Millä tavalla olet mielestäsi parempi tai pidettävä ihminen kuin nämä haukkumasi kirjapeittoihmiset? Lisäksi: vaikea uskoa, että kovinkaan moni kadunmies tai -nainen ei introvertti ja ekstrovertti -termejä tietäisi tai ainakin olisi kuullut.
   Enhän minä missään vaiheessa ole sanonut vihaavani kirjapeittoihmisiä. Kirjoista, peitoista, teestä ja kissoista pitäminen ei tee kenestäkään sen pahempaa tai parempaa ihmistä. Minä itsekin pidän kirjoista ja teestä (peitoissa ja vilteissä en kuitenkaan viihdy muulloin kuin nukkuessa, eikä kissojakaan ole). Minusta on kuitenkin inhottavaa, miten jotkut väittävät kaikkien introverttien olevan kirjapeittoihmisiä yksinomaan siksi, koska he ovat introvertteja. Miltä sinusta tuntuisi lukea sellaista soopaa, että kaikki homot kiihottuvat nahkahousuista ja poliisilakeista, kaikki ruskean väriset ihmiset ovat taitavia kokkeja, kaikki naiset haluavat vapautuksen kotiäidin roolista ja kaikki kielisoitinmuusikot ovat älykkäitä elämänkatsomusguruja? Eihän näissäkään ole missään mitään vikaa. Ei homous, ruskeus, naiseus tai muusikkous tee ihmisestä hyvää tai pahaa. Ei ole paha asia olla tai olla olematta noita stereotypioita, joita juuri luettelin. Mutta on väärin väittää, että kaikki x:t ovat y. On väärin väittää, että kaikki introvertit ovat kirjapeittoihmisiä. Jos luet aikaisemmat kommenttini, löydät sieltä tämän pätkän: "Ei ole kivaa joutua paikkansapitämättömien stereotypioiden kohteeksi, vaikkei kyseinen stereotypia itsessään olisikaan erityisen epämiellyttävä tai ennakkoluuloja herättävä." Kun minä luen jonkun kirjoittaneen: "Nyt minä haluan kääriytyä pitkän päivän päätteeksi teekupposen kanssa peittoon lukemaan kirjaa kissani kanssa", niin ajattelen puolestailahtuneesti, että onpa tosi kiva juttu sinulle. Mutta jos siinä lopussa on lisäys: "koska olen introvertti", niin ajattelen ärsyyntyneesti, että haluatko todella levittää sanomaa siitä, että minun kokemukseni omasta introverttiudestani on epätosi siksi, koska en tykkää levätä samalla tavalla kuin sinä. Lisäksi: Sinun uskomuksesi ei kirjaimellisesti liikauta tätä maailmaa. Itsehän tiedän, kuinka monta kertaa olen anonyymeillä sivuilla lukenut kysymyksen: "Anteeksi, mutta mitä ovat nämä introvertit ja ekstrovertit, joista tässä puhutaan?", ja kuinka monta sataa plus-ääntä noilla kysymyksillä on ollut. Ja vielä sitäkin enemmän olen törmännyt täysin virheellisiin käsityksiin, kuten siihen, että introvertti olisi toinen nimitys ujolle ihmiselle, tai että ekstrovertit rakastaisivat kaikkia tapaamiaan ihmisiä.

   Lainaa

  54. Tulos: +3 (5 ääntä)
   INTP: Introvertin ei tarvitse edes olla ujo, kunhan lataa akkujaan mieluummin itsekseen kuin seurassa. (Ekstroverti siis saa energiaa sosisaalisesta kanssakäymisestä, kun taas introvertilla se kuluttaa energiaa.)
   INTP muuten täälläkin.

   Lainaa

  55. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Myy: Haluisko joku avata tota lintu-buumia? Miksi niitä viljellään facebookissa nykyään ihan joka juttuun, tyyliin 30 eri ihmistä peräjälkeen laittaa sen saman violetin pulusen joka uutisen kommenttikenttään?
   Voisiko joku kertoa mitä se violetti pulu edes tarkoittaa?

   Lainaa

  56. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Mitä, Sabrina ei ole enää ESPANJASSA???!??

   Lainaa

  57. Vaniljankukka 24.2.2017 6:45
   Tulos: +10 (22 ääntä)
   Omia aivojaankin saa käyttää. Mua riepoi joskus ihan huolella yks asperger-introvertti. Jumanlauta kun oli niitä erityisvaatimuksia. Lopulta vuosien piinan jälkeen tulin siihen tulokseen että itsekeskeinen hourupää se on ilman erityisiä diagnooseja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että yleisesti ottaen ajattelisin muiden aspergerin oireyhtymän omaavan tai introvertti-tyypin olevan samanlainen. Introverteistä sen verran, että tietyllä tavalla on havaittavissa sanan muoti-ilmiötä. Ja niitä kuitenkin on jotka löytää tälläisen kivan muoti-sanan ja sen jälkeen hoksaa innoissaan että nyt voikin sitten heittäytyä helkkarin hankalaksi ja ilkeäksi muita kohtaan. Mun oma päätelmä on että tavalliset tallukat huomaavat joko olevansa introverttejä, extroverttejä tai tasaisesti molempia, ja jatkavat sitten elämäöänsä sen kummempia asiaan kiinnittämättä huomiota. Kyse on tavanomaisesta ominaisuudesta. Ei tosiaankaan mistään eksoottisesta sairaudesta jonka turvin voikin sitten heittäytyä olemaan täysi ääliö. Että siinä suhteessa Kalan kanssa samoilla linjoilla. Muutamia tälläisiä erityiskohtelua vaativia prinsessoja oon nähnyt ja aikansa sitä jaksaa katella mutta sitten joko poistun paikalta tai totean rauhallisesti tyypille että jokos sitä lopetettaisiin se teatreellinen dramatiikka siihen ja alettaisi olemaan taas ihmisiksi. Ja tuosta että introverteillä on niin rankkaa. Paskat. Minullakin on joitakin taipumuksia introverttiyteen, vaikka seurassani olleet ihmiset erehtyvät aika usein luonnehtimaan minua extrovertiksi. Pääosin olen kuitenkin tavanomainen keskitason tyyppi jolla on taipumuksia enemmän introvertin puolelle. Mutta ei mulla mitenkään rankkaa ole. En mä mitään hiton paapomista tarvitse, noloa olisi alkaa vänisemään että "Nokun minä olen mielestäni niin hiton erityislaatuinen että minua pitää ymmärtää niin kaikessa ja tehdä kaikki mun ehdoilla kun muuten minä voin vaikka loukkaantua ja voida pahoin ja yhyyhyyhhh ja nyyyh!!". Suomessa on kuitenkin sen verran hävettävän hyvät oltavat että jokainen voi tehdä elämässään kaikenlaisia valintoja ja muokata elämäänsä aika pitkälle. Että se siitä maailman rankkuudesta ja eksotiikasta. Tavallisesta luonteen ominaisuudesta on tehty hieno muotisana. Upeeta.

   Lainaa

  58. Tulos: +4 (4 ääntä)
   foo: Voisiko joku kertoa mitä se violetti pulu edes tarkoittaa?
   Ei se tarkoita mitään. Sitä vain spämmätään, koska se näyttää tyhmältä ja ärsyttää ihmisiä.

   Lainaa

  59. rottanpää 14.3.2017 5:51
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Kala: On ok olla introvertti, mutta se kyllä oikeasti pistää vihaksi, kun jotkut sitten piirtävät siitä niitä nokkelia sarjakuvia, joissa ohjeistetaan toisia ihmisiä käyttäytymään introvertin seurassa. “Näin sinun tulee kohdella minua, näin saat puhua minun seurassani, näitä asioita et saa vaatia minulta, nämä asiat sinun tulee ymmärtää minusta”. Tulee vähän sellainen olo, että mistäs sinä olet sitten itse valmis joustamaan ihmissuhteittesi eteen? Siis joo, kiva että levität tietoa aiheesta, mutta olet aikuinen ihminen etkä mikään eksoottinen eläin, joka tarvitsee täsmälliset hoito-ohjeet ja jota kaikkien tulisi paapoa.
   Introudessa on tietty aste-eroja, mut vastaan tähän omasta kokemuksestani: Introverttina mä joudun aina joustamaan, sillonkin kun muut noudattaa näitä "ohjeita" oikein hyvin. Ihmisseura on aina henkisesti uuvuttavaa, ja tietokin siitä stressaa aivan valtavasti jo päiviä etukäteen. Siis jopa se et paras ystävä käy kylässä. Se et mulla ylipäätään on ystäviä on multa tietoinen valinta altistaa itseni ylimääräiselle stressille ja uhrata mun voimavaroja siihen et käytän vapaa-aikani johonkin raskaaseen josta toipuminen vie monta päivää. Ajanvietto ihmisseurassa on mulle aina kompromissi: Uuvutan itseni ihmissuhteen vuoksi. Niiden ohjeiden noudattaminen tekee raskaasta vähän vähemmän raskasta ja siten paremmin mahdollistaa ihmissuhteiden ylläpitoa, ja mua todella pistää vihaksi et joidenkin mielestä se on jotain paapomista. Jos sä et oo valmis huomioimaan introvertteja niin ei tarvi tutustuu niihin. Se on ihan fine, jokaisella on omat ystävävaatimuksensa. Mut älä kuvittele et niiden oppaiden tarkotus olis saada ekstrot yksin joustamaan, kun tarkotus on just päinvastoin tasottaa sitä epäreilua asetelmaa jossa intro on aina se joka joutuu näkee ekstravaivaa ja joustamaan ihmissuhteidensa eteen. Koska intro aina joutuu just siks koska on intro.

   Lainaa

  60. rottanpää 14.3.2017 6:24
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Tai oikeammin olisi kyllä pitänyt lopussa sanoa et introt joutuu aina joustaan siksi koska normit on tehty ekstroille. Et se siitä "erityiskohtelusta". Ekstrot siitä kyllä saavat nauttia introjenkin edestä. Mutta otan takaisin kommenttini introjen huomioimattomuudesta, en ennen kommentointia lukenut sun muita kommentteja joten en tiennyt sun olevan intro. Mut pistää kyllä ihmetyttään sun asentees vaan entistä enemmän. Introna sä varmasti tiedät ihmusseuran uuvuttavuuden, ja luulis etbymmärtäisit et moni intro on viel suakin intrompi. Kyllä mä tajuun ettei halua ihmisten luulevan jotain mikä ei oo totta. Mutta koska sosiaaliset normit on tehty ekstroille, on vähän vaikee uskoo sen olevan kovin aiheellinen pelko jos vaan käyttäydyt omana itsenäs. Mun kokemuksen mukaan ekstrot ja ambit ei yleensä muista et mä oon intro siks et oon sanonut sen niille, vaan siks et ne on nähnyt sen kun oon tarpeeks usein torjunu ne.

   Lainaa

  61. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Haluun Sabrinan mun facebook-kaveriksi! <3

   Lainaa

  62. Tulos: +4 (4 ääntä)
   rottanpää: Mutta otan takaisin kommenttini introjen huomioimattomuudesta
   Luin tuon vahingossa "rintojen huomaamattomuudesta". Varsinkin kun "introjen" ja "rintojen" ovat anagrammeja.

   Lainaa

  63. Kirpeä Ahven 23.10.2022 9:55
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kala: Ja sitten tietysti sekin, kun jaellaan niitä persauksen suuntaan osuvia "faktoja". "Introvertin selviytymispakkaus", eli hyvä kirja, lämmin peitto, kissa ja kuppi teetä. Eli siis jos on introvertti, niin silloin tykkää automaattisesti kirjoista ja teestä, tykkää olla peitossa keskellä päivää [...]
   Moni käyttää "introverttiuttaan" selityksenä laiskottelulle, ja/tai arkuudelle. Sitähän nuo artikkelit selittelevät, ettei tarvitse häpeillä, jos päivällä makoilee kotona, tai jättää jonkun puhelun soittamatta kun ei uskalla tms. En siis sano että siinä olisi mitään häpeiltävää, siksi nuo introvertti-yleistykset ovat tavallaan loukkaavia meitä oikeita introvertteja kohtaan. Jos haluat viettää vapaapäivää makoillen nii ei siinä ole mitään väärää,  tai joku tärkeä puhelu jäi soittamatta, niin typerää sitä on selitellä jollain ominaisuudella, jolle ei mielestään voi mitään. Minäkin työskentelen asiakkaiden kanssa jatkuvasti. Se on ahdistavaa, mutta sellaista on elämä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: introvertti, introvertit, yksityisasia, tarra, Helsingin Sanomat