Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 274

Nämä sankarit ansaitsevat kaiken arvostuksemme.
Sekalaisia, osa 274

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 62 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1107 (1177 ääntä)
   Mikä helkkarin "5:den"??

   Lainaa

  2. Yksikäsitteinen Tomaatti 2.2.2017 1:03
   Tulos: +460 (482 ääntä)
   Iltasanomien pitää nostaa tasoa, ja alkaa tekemään samanlaisia Aku Ankka -juttuja.

   Lainaa

  3. Tulos: +959 (977 ääntä)
   Arvostettu on kyllä facebookin syöpäisintä clickbait paskaa ikinä.

   Lainaa

  4. Bengt Ulof 2.2.2017 1:15
   Tulos: -109 (445 ääntä)
   Helpompi opettaa sika ajamaan polkupyörällä, kuin saada joku äityli ymmärtämään ilmanpaineen muutos eri lämpötilassa.

   Lainaa

  5. Tulos: +386 (430 ääntä)
   Roni ja "en tunne Ronia". En minäkään kyllä koskaan vastaa nimeni huuteluun. Tai joskus vastaan. "En tunne" ja lähden etsimään itseäni

   Lainaa

  6. mörökölli minut vieköön 2.2.2017 3:01
   Tulos: +79 (185 ääntä)
   Eetu tietää miten puhua naisille.

   Lainaa

  7. Tulos: +646 (680 ääntä)
   Jotenkin ihana miten Eetu selitti asian kuin pikkulapselle ja sen sijaan, että Suvi olisi loukkaantunut siitä, että hänen älykkyytänsä halvennetaan tuolla, hän oli helpottunut, että pakkasherra antoi ilman takaisin (:

   Lainaa

  8. Tulos: +360 (406 ääntä)
   hähtäh: Mikä helkkarin “5:den”??
   Numero 5:sihän kirjoitetaan "vii"

   Lainaa

  9. Mielensäpahoittaja 2.2.2017 4:36
   Tulos: -138 (210 ääntä)
   Juomari: Numero 5:sihän kirjoitetaan “vii”
   Ja jos kirjoitat "5:n", niin numero viisi kirjoitetaan "viide"?

   Lainaa

  10. Tulos: +251 (277 ääntä)
   Juomari: Numero 5:sihän kirjoitetaan “vii”
   Kyl mä tiiän nää. 1:den, 2:den, 3:en, 4:än, 5:den, 6:den, 7:män, 8:an, 9:sän, 10:nen, 11:toista.

   Lainaa

  11. Tulos: -113 (227 ääntä)
   Hitto se kirjotetaan 'viiden' tai 5:n senki tontut.

   Lainaa

  12. Tulos: +137 (207 ääntä)
   Jokeri: Jotenkin ihana miten Eetu selitti asian kuin pikkulapselle ja sen sijaan, että Suvi olisi loukkaantunut siitä, että hänen älykkyytänsä halvennetaan tuolla, hän oli helpottunut, että pakkasherra antoi ilman takaisin (:
   Eikö lapselle kannata mieluummin selittää se asia totuuden mukaisena mutta yksinkertaisemmassa muodossa, kuin noin keksien aivan huuhaatarinan vastaukseksi lapsen (tai vaikka sitten tässä tapauksessa aikuisen) ihmettelyyn? Esimerkiksi: "ilma muuttuu kylmässä tavallaan eri kokoiseksi, eli se ilma ei lähtenyt sieltä vaan muuttui vain pienemmäksi. Se kasvaa sitten lämpöisessä ennalleen." Kun vähän jaksaa nähdä vaivaa niin melko vaikeatkin asiat voi selittää lapsen (tai muuten tietämättömän) tasolla ilman että aina joku satuhahmo kirjoitetaan tarinaan mukaan ottamaan tilanne haltuun. :)

   Lainaa

  13. Tulos: +61 (85 ääntä)
   Joo: Googlaa sarkasmi. Hitto se kirjotetaan ‘viiden’ tai 5:n senki tontut.

   Lainaa

  14. mrmeeseeks 2.2.2017 7:50
   Tulos: +227 (241 ääntä)
   Minusta se menee että 1:ksi, 2:aksi, 3:olme ja niin edelleen. Samaan tapaan myös 4:eljän, 5:iiden jne. Loogisesti tästä seuraa, että 327455:olmensadankahdenkymmenenseitsemäntuhannenneljänsadanviidenkymmenenviiden. Helppoa, kun sen osaa!

   Lainaa

  15. Tulos: +43 (97 ääntä)
   Parempi selitys olisi ollut tilavuuden muutos eri lämpötiloissa. Tilavuus toki riippuu myös paineesta, mutta tässä tapauksessa lämpötila kyllä vaikutti siihen eniten.

   Lainaa

  16. Tulos: +97 (107 ääntä)
   Jokeri: Jotenkin ihana miten Eetu selitti asian kuin pikkulapselle ja sen sijaan, että Suvi olisi loukkaantunut siitä, että hänen älykkyytänsä halvennetaan tuolla, hän oli helpottunut, että pakkasherra antoi ilman takaisin (:
   Suvilla on huumorintajua! :)

   Lainaa

  17. Tulos: +263 (267 ääntä)
   hähtäh: Mikä helkkarin “5:den”??
   Liekö puhunut sukkahousuista.

   Lainaa

  18. Tulos: +116 (124 ääntä)
   hähtäh: Mikä helkkarin “5:den”??
   viisiden. daa.

   Lainaa

  19. Tulos: +83 (89 ääntä)
   hähtäh: Kyl mä tiiän nää. 1:den, 2:den, 3:en, 4:än, 5:den, 6:den, 7:män, 8:an, 9:sän, 10:nen, 11:toista.
   Lähes oikein, mutta 3:men, 8:deksan ja 9:deksän.

   Lainaa

  20. Tulos: -35 (77 ääntä)
   maija:
   Vai että sarkasmia. No se nyt jo oliski absurdi ajatus että tällä sivustolla olis ihan ihkaoikeita idiootteja.

   Lainaa

  21. Muovipullot 2.2.2017 9:43
   Tulos: +59 (79 ääntä)
   Eikö ekalta olisi voitu kysyä, että onko tämä koskaa kantanut tyhjiä pulloja kauppaan talvella? Sama tapahtui nyt. Kun pullon vie ulos talvella, se painuu kasaan ja kun pääsee taas lämpimään, se palautuu normaaliiksi.

   Lainaa

  22. It's a deal 2.2.2017 9:59
   Tulos: +5 (13 ääntä)
   http://koulut.tampere.fi/materiaalit/kieli/3_2_3.html

   Lainaa

  23. Tulos: +72 (100 ääntä)
   Yksikäsitteinen Tomaatti: Iltasanomien pitää nostaa tasoa, ja alkaa tekemään samanlaisia Aku Ankka -juttuja.
   Totta, lukisin paljo mieluumin juttuja Aku Ankasta ku siitä kuinka Donald Trump on taas ollu kusipää.

   Lainaa

  24. Tulos: +90 (92 ääntä)
   hähtäh: Mikä helkkarin “5:den”??
   Se liittyy jotenkin sukkahousujen paksuuteen, mutta en muista miten.

   Lainaa

  25. Seppo Saviniemi 2.2.2017 10:19
   Tulos: +164 (166 ääntä)
   Ei jaksaa ymmärtää tota Arvostettua. Jutut kopsattu jostain ulkomailta ja suomennettu kehnosti ja ah ja voih kun on niin ihanan ihmisläheistä aah.

   Lainaa

  26. Tulos: +35 (45 ääntä)
   Iltalehti, samaa roskapaperia seiskan kanssa.

   Lainaa

  27. Tulos: +12 (24 ääntä)
   hähtäh: örökölli minut vieköön
   Eikö toi viimenen pitäs kirjottaa 11:dentoista

   Lainaa

  28. Tulos: +50 (60 ääntä)
   Lainaus meni päin persettä. :( Menen saunan taakse odottamaan, että joku tulee antamaan armonlaukauksen.

   Lainaa

  29. Tulos: +82 (86 ääntä)
   Mistä ihmeestä tuo örökölli tohon edes tuli???

   Lainaa

  30. Tulos: +60 (70 ääntä)
   Ai kauhee tota arvostettu-linkkiä. Mulla taitaa olla melko musta huumorintaju sillä repesin röhönauruun.

   Lainaa

  31. Tulos: +57 (73 ääntä)
   Käykö miehilläkin sama kylmässä? Pakkasherra lainasi ..fallosta.. hieman ja palautti sitten?

   Lainaa

  32. Tulos: -4 (18 ääntä)
   hähtäh: Kyl mä tiiän nää. 1:den, 2:den, 3:en, 4:än, 5:den, 6:den, 7:män, 8:an, 9:sän, 10:nen, 11:toista.
   ja 11= yksikymmentä yksi 22= kaksikymmentä kaksi

   Lainaa

  33. Tulos: +56 (76 ääntä)
   Minäkin haluan todistaa olevani parempi ihminen kuin Tuomo Mikkelistä, sillä minä osaan taivuttaa numeron viisi paremmin! Siitä sait Tuomo Mikkelistä! Onneksi meillä on feissarimokien kommenttiosio.

   Lainaa

  34. Tulos: +75 (75 ääntä)
   Nimi: Lainaus meni päin persettä. Menen saunan taakse odottamaan, että joku tulee antamaan armonlaukauksen.
   Minä en kyllä tosiaan mistään örökölleistä kirjoittanut, joten äläs laita sanoja suuhununi! Asia on vielä sovittavissa anteeksipyynnöllä, muussa tapauksessa haastan sinut oikeu:teen.

   Lainaa

  35. Toimistovosu 2.2.2017 15:58
   Tulos: -25 (73 ääntä)
   Suvi on ehkä niitä naisia, jotka tykkää leikkiä "vähän tyhmää", koska se on niistä söpöä ja kai ne luulee, että niin saa miehiä. Oikeesti se on vaan todella ärsyttävää. Ihan niin kuin Masinolin mainos jossa akka hinkkaa korkkarilla tuulilasia jäästä. Suvi! Sinun ja kaltaistesi vika on naisten ja miesten välinen palkkaero, että lopetapa se lässytys ja ryhdistäydy.

   Lainaa

  36. jukkapalmu 2.2.2017 16:31
   Tulos: +2 (14 ääntä)
   hähtäh: Mikä helkkarin “5:den”??
   viisiden :D

   Lainaa

  37. Tulos: +21 (35 ääntä)
   No ei tuon Eetun ensimmäinen selityskään ihan oikein ole. Korkein Suomessa mitattu ilmanpaine on ollut n. 1066 hPa eli 1,066 bar. 2 bar vastaisi jo painetta 20m syvyisessä vedessä. Lämpötila vaikuttaa huomattavasti enemmän.

   Lainaa

  38. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Juomari: selitti asian kuin pikkulapselle ja sen sijaan, että Suvi olisi loukkaantunut siitä, että hänen älykkyytänsä halvennetaan tuolla, hän oli helpottunut, että pakkasherra antoi ilman takaisin (:
   Ei. Numero 7:semän kirjoitetaan "vii". Numero 5:si kirjoitetaan "v".

   Lainaa

  39. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Banaani: Eikö lapselle kannata mieluummin selittää se asia totuuden mukaisena mutta yksinkertaisemmassa muodossa, kuin noin keksien aivan huuhaatarinan vastaukseksi lapsen (tai vaikka sitten tässä tapauksessa aikuisen) ihmettelyyn? Esimerkiksi: “ilma muuttuu kylmässä tavallaan eri kokoiseksi, eli se ilma ei lähtenyt sieltä vaan muuttui vain pienemmäksi. Se kasvaa sitten lämpöisessä ennalleen.” Kun vähän jaksaa nähdä vaivaa niin melko vaikeatkin asiat voi selittää lapsen (tai muuten tietämättömän) tasolla ilman että aina joku satuhahmo kirjoitetaan tarinaan mukaan ottamaan tilanne haltuun.
   Mikä ettei, kunhan muistaa samalla jättää pois myös höpinät joulupukista ynnä muista vastaavista.

   Lainaa

  40. Tulos: -52 (68 ääntä)
   No ei todellakaan naurata lapsen raiskaus-uutinen! Toi ei oo mitään mustaa huumoria vaan sairasta, kuka tolle nauraa niin toivon että istuu talikkoon ja kuolee siihen

   Lainaa

  41. Tulos: +26 (34 ääntä)
   asertu: No ei tuon Eetun ensimmäinen selityskään ihan oikein ole. Korkein Suomessa mitattu ilmanpaine on ollut n. 1066 hPa eli 1,066 bar. 2 bar vastaisi jo painetta 20m syvyisessä vedessä. Lämpötila vaikuttaa huomattavasti enemmän.
   Eetu taisi puhua altaan ilmanpaineesta.

   Lainaa

  42. Tulos: +32 (40 ääntä)
   asertu: No ei tuon Eetun ensimmäinen selityskään ihan oikein ole. Korkein Suomessa mitattu ilmanpaine on ollut n. 1066 hPa eli 1,066 bar. 2 bar vastaisi jo painetta 20m syvyisessä vedessä. Lämpötila vaikuttaa huomattavasti enemmän.
   Mitä ihmeen relevanssia niillä Suomessa avotaivaan alla mitatuilla ilmanpaineilla on siihen puhaltamalla tai pumpulla paineistettuun uima-altaaseen? Uima-allas "tyhjenee" koska paine laskee, paine laskee koska lämpötila laskee, ei kumpikaan vaikuta "enempää" vaan kyseessä on saman kolikon eri kääntöpuolet.

   Lainaa

  43. Tulos: +56 (56 ääntä)
   Nimi: Mistä ihmeestä tuo örökölli tohon edes tuli???
   Örökölli tuli ja vei sun lainauksen.

   Lainaa

  44. Tulos: +22 (28 ääntä)
   Tiedän!: Se liittyy jotenkin sukkahousujen paksuuteen, mutta en muista miten.
   Et ole väärässä, denieri (eli den lyhyesti) ilmaisee sukkahousujen paksuutta, mitä pienempi luku sitä ohuemmat. Viiden denierin sukkikset ovat jo todella todella ohuet, mutta sellaisiakin löytyy. Mut se olis sit 5 den, ei 5:den ;P

   Lainaa

  45. Kärsi :D 3.2.2017 9:16
   Tulos: +4 (28 ääntä)
   Asun vielä vanhempieni kanssa, ja saan heiltä tämän tästä ynseää palautetta aikani ja elämäni haaskaamisesta Facebookissa. Olen siis työssäkäyvä ihminen ja FB:ssä seuraan paljon erilaisten organisaatioiden, toimijoiden ja vaikuttajien sivuja. Tässä vain menee aika paljon aikaa, sillä FB-kaverieni ikähaitari on 15-80 vuotta. Suuret ikäluokat ovat ottaneet FB:n omakseen ja sen takia suurin osa FB:n uutisista onkin näitä mummojen ja vaarien kaikenkarvaisia FB-tarrjoa ja kirjoitusvirheitä viliseviä höpötyksiä. Kymmeniä kertoja jaetaan uudelleen jotain Elämä on, Arvostettu, LiibaLaaba, Elä hyvin naura usein rakasta paljon, perjantai!!!, yää huomenna on maanantai jne. aforismeja sun muuta scheissea. Aikaa menee liikaa tämän kaiken turhan "suodattamiseen", asiaa on etsimällä etsittävä. Enkä oikein voi estääkään sillä siitäkös alkaa valitusrumbat pyörimään. Olen myös joka ikinen kerta selostanut vanhemmille nämä seikat. Ei vain tunnu menevän perille.

   Lainaa

  46. Toimistovosu 3.2.2017 13:36
   Tulos: +35 (41 ääntä)
   Sukkahousupakkauksissahan näitä näkee, den sitä ja den tätä. Lyhennys sanasta denier (kuidun massatiheysyksikkö) joka kertoo sen miten hyvin pankintäti voi sukkapäisen ryöstäjän naaman tunnistaa. 5:den sukkahousut päässä naama paistaa läpi niin, että kiinnijäämisen todennäköisyys on hyvinkin todennäköinen. Paksummissa housuissa näkökenttä hämärtyy ja siinä voi pakoon pyrkiessä juostakin vahingossa läpi ikkunasta, vaikka ovea olis halunnut käyttää.

   Lainaa

  47. Tulos: +34 (34 ääntä)
   Monesti turvallisinta olisi vaan kirjoittaa nuo numerot vaikka se pari ylimääräistä kirjainta vaatisikin. Nuo päätteet kun menee NIIN usein ihan metsään. Tämän tästä törmää johonkin "hinta 70kymppiä" tai "15:toista euroa". Jostain syystä tällainen pieni asia sitten ärsyttää meikäläistä ihan perkeleesti.

   Lainaa

  48. Tulos: +2 (4 ääntä)
   No siinäpä vasta sankari! D:

   Lainaa

  49. Tulos: +5 (5 ääntä)
   hähtäh: Mikä helkkarin “5:den”??
   Aivan. Miksei saman tien "5:iiden"?

   Lainaa

  50. Tulos: +23 (23 ääntä)
   Jorre: Monesti turvallisinta olisi vaan kirjoittaa nuo numerot vaikka se pari ylimääräistä kirjainta vaatisikin. Nuo päätteet kun menee NIIN usein ihan metsään. Tämän tästä törmää johonkin “hinta 70kymppiä” tai “15:toista euroa”. Jostain syystä tällainen pieni asia sitten ärsyttää meikäläistä ihan perkeleesti.
   Ole huoleti, kyllähän se ärsyttää jos aikuiset ihmiset tuovat väkisin ilmi sen etteivät tajua numeroiden päälle noin niinkuin mitenkään. Eikä mulla ole mitään sitä vastaan jos numerot on hakusessa ja ne sekoittaa vaikka kirjaimiin, mutta pitäisi nämä älynväläykset ihan omana tietona. Kai sen nyt jokainen ihan itse tajuaa missä ei vaan suju? En ole itsekään hyppäämässä minkään Boengin ohjaksiin koska siitä koituisi laajalti mielipahaa. Nimimerkillä yk:si Raumalla asuvista 39.000 tuhannesta ihmisist:ä.

   Lainaa

  51. Tulos: +11 (13 ääntä)
   mrmeeseeks: Minusta se menee että 1:ksi, 2:aksi, 3:olme ja niin edelleen. Samaan tapaan myös 4:eljän, 5:iiden jne. Loogisesti tästä seuraa, että 327455:olmensadankahdenkymmenenseitsemäntuhannenneljänsadanviidenkymmenenviiden. Helppoa, kun sen osaa!
   Ja mä kun oon aina kirjottanu sen 3:lmen100:dan2:den10:mmenen7:tsemän4:ljän100:dan5:den10:mmenen5:den O.o

   Lainaa

  52. Tulos: +10 (12 ääntä)
   JS80: Mitä ihmeen relevanssia niillä Suomessa avotaivaan alla mitatuilla ilmanpaineilla on siihen puhaltamalla tai pumpulla paineistettuun uima-altaaseen? Uima-allas “tyhjenee” koska paine laskee, paine laskee koska lämpötila laskee, ei kumpikaan vaikuta “enempää” vaan kyseessä on saman kolikon eri kääntöpuolet.
   Altaan sisäisen paineen lasku ei vaikuta itseasiassa yhtään vaan se on tuon lämpötilan laskusta seuraava ilmiö kuten tilavuuden pieneneminenkin. Syynähän on siis se, että matalammassa lämpötilassa altaan sisällä olevan kaasun molekyylit liikkuvat hitaammin ja tämän vuoksi eivät enää osu yhtä usein/yhtä suurella nopeudella/voimalla altaan seiniin kuin lämpimmämmässä osuivat. Tästä sitten seuraa, että allas näyttää tyhjentyvän ja sen sisäinen painekin laskee.

   Lainaa

  53. Tulos: -12 (16 ääntä)
   Muovipullot: Eikö ekalta olisi voitu kysyä, että onko tämä koskaa kantanut tyhjiä pulloja kauppaan talvella? Sama tapahtui nyt. Kun pullon vie ulos talvella, se painuu kasaan ja kun pääsee taas lämpimään, se palautuu normaaliiksi.
   Miksi pullo painuisi kasaan talvella? Eikö sama kylmyys ja siten ilmanpaineen lasku vaikuta se pullon ulko- että sisäpuolella? Se mikä painaa suljettuja astioita kasaan on ilmanpaine-ero mutta kylmyys aiheuttaisi erilaiset paineet pullon sisään tai ulkoilmaan?

   Lainaa

  54. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Kai tuo 5:den on aivan oikein, kun kerran numerot on yy, kaa, koo, nee, vii, kuu, sei, kasi, ysi, ja kymppi.

   Lainaa

  55. Ihmettelijä 6.2.2017 1:06
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Miten tyttö pysty olla kahden vuoden ajan 10-vuotias?

   Lainaa

  56. Tulos: +3 (5 ääntä)
   hähtäh: Mikä helkkarin “5:den”??
   Viiden denin kavereita

   Lainaa

  57. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Toini: Miksi pullo painuisi kasaan talvella? Eikö sama kylmyys ja siten ilmanpaineen lasku vaikuta se pullon ulko- että sisäpuolella? Se mikä painaa suljettuja astioita kasaan on ilmanpaine-ero mutta kylmyys aiheuttaisi erilaiset paineet pullon sisään tai ulkoilmaan?
   Ei tietenkään vaikuta sama paine jos pullo on kiinni. Mutta en usko että tuo ilmiö johtuu ilman paineen erosta, vaan siitä että pullon silällä oleva ilma jäähtyy ja "kutistuu" jolloin pullon sisälle tulee ympäröivään ilmaan nähden alipainetta. Eli syyllinen ei ole ilmanpaine vaan lämpötila.

   Lainaa

  58. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Seppo Saviniemi: Ei jaksaa ymmärtää tota Arvostettua. Jutut kopsattu jostain ulkomailta ja suomennettu kehnosti ja ah ja voih kun on niin ihanan ihmisläheistä aah.
   Jonka lisäksi ne on monesti täyttä tuubaa, esim. se video missä "rohkea" koira pelasti joessa "pulassa olleen" koirakaverinsa ja sitte paljastu että se on koirille opetettu temppu, mutta ku clickbait > totuus... Huoh.

   Lainaa

  59. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Ai helvetti että repesin tuota Arvostetun jakoa. :DD musta huumori paras huumori ja silleen. Ainakin kolmelta aamuyöstä.

   Lainaa

  60. Tulos: +5 (5 ääntä)
   helka: Roni ja “en tunne Ronia”. En minäkään kyllä koskaan vastaa nimeni huuteluun. Tai joskus vastaan. “En tunne” ja lähden etsimään itseäni
   Ittensä löytämisessä voikin mennä monta vuotta.

   Lainaa

  61. Tulos: +1 (5 ääntä)
   hähtäh: Mikä helkkarin “5:den”??
   Viisiden :)

   Lainaa

  62. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Toini: Miksi pullo painuisi kasaan talvella? Eikö sama kylmyys ja siten ilmanpaineen lasku vaikuta se pullon ulko- että sisäpuolella? Se mikä painaa suljettuja astioita kasaan on ilmanpaine-ero mutta kylmyys aiheuttaisi erilaiset paineet pullon sisään tai ulkoilmaan?
   Pullon sisällä paine laskee, koska se on suljettu systeemi. Ulkopuolella taas riittää korvaavaa ilmaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: iltalehti, Ilta-Sanomat, ilmanpaine, uima-allas, Aku Ankka, arvostettu, löydetty, löytötavarat