Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuoleman kolkutus

Tieto läheisen kuolemasta järkyttää aina, mutta mitä oikeastaan kävi?
Kuoleman kolkutus

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 47 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +489 (507 ääntä)
   Hulvattomia suorastaan Jade kavereineen.

   Lainaa

  2. Tulos: +598 (608 ääntä)
   Banaani: Hulvattomia suorastaan Jade kavereineen.
   Joo, melko kuolematon pila.

   Lainaa

  3. Tulos: +1276 (1286 ääntä)
   Sairaala kyllä sitten mokannut ihan kunnolla.. Aika hirveä moka vielä.

   Lainaa

  4. Tulos: +750 (758 ääntä)
   On tullut nähtyä aika monenlaista huomiohuorausta tässä vuosien varrella mutta Jade... Jade on kyllä ihan omaa luokkaansa.

   Lainaa

  5. Tulos: +245 (265 ääntä)
   Näinköhän siellä on naapuripeti saanut väärän mummon lääkkeet ja vice versa...

   Lainaa

  6. KlaaraKotko 12.1.2017 1:16
   Tulos: +312 (452 ääntä)
   Typerää muutenkin laittaa tuollaista turhaa huomiohuorailua ja runoilua facebookiin jos läheinen kuolee. Kai se on vain minun mielipide, mistäs sitä tietää että josko näiden teinien mielestä somesta on suora yhteys tuonpuoleiseen.

   Lainaa

  7. Tulos: -138 (222 ääntä)
   Jadella on hyvät tissit!

   Lainaa

  8. Tulos: +233 (239 ääntä)
   Kävi eka mielessä ensimmäisessä että oisko jääny face auki ja joku kaveri laittanu läpällä. Ois kyllä aika pirun paska läppä siinäki tapauksessa... Mitenkähä Jade on aatellu myöhemmin selittää että onki vielä hengissä?

   Lainaa

  9. DiipaDaapa 12.1.2017 3:46
   Tulos: +66 (216 ääntä)
   KlaaraKotko: Typerää muutenkin laittaa tuollaista turhaa huomiohuorailua ja runoilua facebookiin jos läheinen kuolee. Kai se on vain minun mielipide, mistäs sitä tietää että josko näiden teinien mielestä somesta on suora yhteys tuonpuoleiseen.
   Joulun aikoihin luin facebookista jonkun tutun tutun joulutoivotukset, joka loppu kutakuinkin "...erityisesti mun rakkaalle edesmenneelle mummolle sinne taivaaseen". Kyllä, eiköhän se mummo siellä taivaassa lueskele facebookista joulutoivotukset! Nykyään läheisen kuolema on paras keino huomion saamiseen.

   Lainaa

  10. purppurakruunu 12.1.2017 6:13
   Tulos: +187 (273 ääntä)
   KlaaraKotko: Typerää muutenkin laittaa tuollaista turhaa huomiohuorailua ja runoilua facebookiin jos läheinen kuolee. Kai se on vain minun mielipide, mistäs sitä tietää että josko näiden teinien mielestä somesta on suora yhteys tuonpuoleiseen.
   Mitä sit pitäis tehdä, jos runoilu auttaa? Kirjoittaa 300 merkin kirja? Miten tää eroaa kukkalaitteiden teksteistä, paitsi että saa itse valita kuulijat? Kristus, ihmiset osaa olla negatiivisia.

   Lainaa

  11. Tulos: +494 (496 ääntä)
   "Parhaat lähtee ensin, sun aika ei ollu vielä." Eli... et ole yksi parhaista? Vai käsitinkö minä tuon nyt jotenkin väärin? :D

   Lainaa

  12. Tulos: -34 (130 ääntä)
   KlaaraKotko: Typerää muutenkin laittaa tuollaista turhaa huomiohuorailua ja runoilua facebookiin jos läheinen kuolee. Kai se on vain minun mielipide, mistäs sitä tietää että josko näiden teinien mielestä somesta on suora yhteys tuonpuoleiseen.
   Hienoimpia ovat ne "rip"-postaukset tai random jutut, jotka kirjoitetaan suoraan kuolleen seinälle. Ei niille mitään muuta selitystä tai merkitystä keksi kuin huomionkerjääminen. Surullista on myös se, että kyseessä ei aina edes ole teini vaan aikuinen ihminen

   Lainaa

  13. Tulos: +120 (134 ääntä)
   En harrastele facebookin kautta yksityisten asioiden jakamista, mutta ymmärrän kyllä hyvin niitä, jotka sen kokee tarpeelliseksi. Kyllä, se on luultavasti huomionhakuisuutta, mutta ei se aina tarkoita sitä, että haluaa huomiota vaan huomion takia vaan ainakin itsellä tuollainen tragedia lyö niin lukkoon, etten pysty asiasta puhumaan. Helpompaa on tuolla tavalla ilmoittaa, että nyt en hetkeen ole ihan oma itseni ja samalla hakea lohtua jakamalla se ikävä asia kavereilla, joille kuitenkin ainakin yleensä on tapana ollut puhua kaikista elämän iloista ja suruista ja joille lähtökohtaisesti facebookin kautta on tarkoituskin jutella eikä kaikenmaailman feissarimokat kansalle. Menehtyneen seinän kautta on varmaan tarkoitus samalla pistää omat surunvalittelunsa myös menehtyneen omaisille varsinkin jos ei heitä erityisemmin tunne. Sieltä kautta kuitenkin saa yleensä menemään viestin useammalle omaiselle kerralla ja suhteellisen nopeasti. Kuoleman feikkaaminen on silti toki säälittävää tapahtui se sitten IRL tai netissä.

   Lainaa

  14. Tulos: +30 (36 ääntä)
   Kuolematonta läppää

   Lainaa

  15. Tulos: +57 (63 ääntä)
   NimimiN: Joo, melko kuolematon pila.
   Joo tämmöset jää elämään ikuisesti.

   Lainaa

  16. Tulos: +92 (104 ääntä)
   KlaaraKotko: Typerää muutenkin laittaa tuollaista turhaa huomiohuorailua ja runoilua facebookiin jos läheinen kuolee. Kai se on vain minun mielipide, mistäs sitä tietää että josko näiden teinien mielestä somesta on suora yhteys tuonpuoleiseen.
   DiipaDaapa: Joulun aikoihin luin facebookista jonkun tutun tutun joulutoivotukset, joka loppu kutakuinkin “…erityisesti mun rakkaalle edesmenneelle mummolle sinne taivaaseen”. Kyllä, eiköhän se mummo siellä taivaassa lueskele facebookista joulutoivotukset! Nykyään läheisen kuolema on paras keino huomion saamiseen.
   Miksi: Hienoimpia ovat ne “rip”-postaukset tai random jutut, jotka kirjoitetaan suoraan kuolleen seinälle. Ei niille mitään muuta selitystä tai merkitystä keksi kuin huomionkerjääminen. Surullista on myös se, että kyseessä ei aina edes ole teini vaan aikuinen ihminen
   #väärinsurtu

   Lainaa

  17. KlaaraKotko 12.1.2017 11:06
   Tulos: -22 (116 ääntä)
   purppurakruunu: Mitä sit pitäis tehdä, jos runoilu auttaa? Kirjoittaa 300 merkin kirja? Miten tää eroaa kukkalaitteiden teksteistä, paitsi että saa itse valita kuulijat? Kristus, ihmiset osaa olla negatiivisia.
   "Tunteisiin, sisimpääni matkustan" salkkaribiisi lähti käyntiin ja ruutu meni siniseksi. Kuten tuossa sanoin niin taitaa olla vain minun mielipiteeni. Mielipiteeni on myös se että jos läheiseni on kuollut niin runoni ei tarvitse facebook kuulijoita. Kävelen haudalle ja puran sydäntäni läheiselleni. Tä on niin tätä minäminä yhteiskuntaa kun kaikki täytyy somessa kiljua jun ei osata enää itse käsitellä mitään.

   Lainaa

  18. Tulos: +118 (132 ääntä)
   Miksi: Hienoimpia ovat ne “rip”-postaukset tai random jutut, jotka kirjoitetaan suoraan kuolleen seinälle. Ei niille mitään muuta selitystä tai merkitystä keksi kuin huomionkerjääminen. Surullista on myös se, että kyseessä ei aina edes ole teini vaan aikuinen ihminen
   No riippuu siitä miten somea käytetään. Itse kun en kasvanut sen kanssa postitan (toivottavasti) hauskoja turhuuksia, enkä jaa isoja asioita monelle sadalle "ystävälle". Mutta varmaan monelle nuoremmalle se on jonkinlainen kyläyhteisö, jossa käyttäydytään sen mukaan. Käyttiväthän surevat ennen mustaa tai jotain mustaa hihanauhaa, eikä sitä pidetty huomiohuoraamisena -se oli tapana ja olisi ollut epäkunnioittavaa menetellä muuten. Ehkä FB-runoilu on nykyisin tapana.

   Lainaa

  19. Tulos: +92 (98 ääntä)
   Skyrim: Jadella on hyvät tissit!
   Mistä sinä tiedät kumpi noista on Jade?

   Lainaa

  20. Tulos: +107 (117 ääntä)
   Juuri kuolleen seinälle kirjoittaminen voi olla myös osanoton välittämistä kuolleen läheisille. Tietty, jos ei oikeasti edes tuntenut kyseistä ihmistä, voi se olla hieman epäilyttävää/haiskahtavaa.

   Lainaa

  21. Tulos: -28 (54 ääntä)
   Huomio on huorattu.. jok'ikinen joka noita vähäpätöisyyksiä latelee on vitsan tarpeessa.

   Lainaa

  22. Tulos: +57 (75 ääntä)
   Christinan runoratsu ontuu kyllä aika pahasti...

   Lainaa

  23. Tulos: +67 (83 ääntä)
   purppurakruunu: Mitä sit pitäis tehdä, jos runoilu auttaa? Kirjoittaa 300 merkin kirja? Miten tää eroaa kukkalaitteiden teksteistä, paitsi että saa itse valita kuulijat? Kristus, ihmiset osaa olla negatiivisia.
   Pointti kait se, että ihmisillä tuntuu olevan kiire some-päivityksen tekemiseen ennen kuin ruumis ehtii edes kylmentyä.

   Lainaa

  24. Tulos: +97 (97 ääntä)
   Meillekin vuosia sitten ilmoitettiin, että olisi syytä saapua sairaalaan hyvästelemään isoisä. Oli lähtö kuulemma lähellä! Kohta selvisi, että kyseessä olikin isoisän velipoika! Omituinen moka sairaalalta :D Loppujen lopuksi kukaan ei edes kuollut.

   Lainaa

  25. Ankeriaspyre 12.1.2017 15:07
   Tulos: +12 (22 ääntä)
   Jade oli itte kännissä huomiota hakenut.

   Lainaa

  26. Ankeriaspyre 12.1.2017 15:08
   Tulos: +17 (29 ääntä)
   gerard: Kävi eka mielessä ensimmäisessä että oisko jääny face auki ja joku kaveri laittanu läpällä. Ois kyllä aika pirun paska läppä siinäki tapauksessa… Mitenkähä Jade on aatellu myöhemmin selittää että onki vielä hengissä?
   Tilille oli kuulemma murtauduttu :D

   Lainaa

  27. Tulos: +10 (50 ääntä)
   'Minun vauvani osaa kontata ja mättää porkkanamössöä lusikalla otsaansa, kehukaa!' 'Tein ruokaa ja kävin salilla, tykätkää kuvista!' 'Isoäitini kuoli just, kommentoikaa (ja tykätkää kuvasta ku oon nii nättinä siinä ja en aiemmin oo viittiny sitä laittaa ku ei mummon kans oltu edes läheisiä)!' 'Kävin kampaajalla, ihailkaa!'

   Lainaa

  28. Tulos: +14 (36 ääntä)
   Mitä tarkoittaa sunaika? Eihän se ole edes mikään sana.

   Lainaa

  29. Sitten Niin 13.1.2017 0:07
   Tulos: +34 (40 ääntä)
   Miksi: Hienoimpia ovat ne “rip”-postaukset tai random jutut, jotka kirjoitetaan suoraan kuolleen seinälle. Ei niille mitään muuta selitystä tai merkitystä keksi kuin huomionkerjääminen. Surullista on myös se, että kyseessä ei aina edes ole teini vaan aikuinen ihminen
   Se on kollektiivista suremista, ei sen kummempaa. Sama ilmiö on nähty myös kun julkkiksia kuolee.

   Lainaa

  30. Tulos: +34 (40 ääntä)
   mmhm.: ... Tietty, jos ei oikeasti edes tuntenut kyseistä ihmistä, voi se olla hieman epäilyttävää/haiskahtavaa.
   Tuota, mistäpä kukaan ulkopuolinen sitä tietää, iteltä on ainakin kuollu yks todella läheinen ihminen, jonka kuolemasta kuulin sattumalta parin kuukauden jälkeen. Kukaan ei tiennyt että edes oikeesti tunnetaan, ja sitä kautta kukaan ei tiennyt mulle ilmoittaa. Kuulin ia. säälinkerjäyksen kautta yhteiseltä tutulta.. (Heidän välinsä kyllä tiesin, hahaa.) Vaikea kenenkään on olla varma muiden ystävyyksistä, että jospa et nyt enempää epäilis jatkossa.

   Lainaa

  31. Satunnainen randomi 13.1.2017 10:54
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Minua ei häiritse ajatus että seinälleni ehkä laitetaan r.i.p. -postauksia kuoltuani, kunhan se tapahtuu hyvässä hengessä. Silti harkitsisin itse sellaista postausta kaverin seinälle pitkään ennen mahdollista toteutusta.

   Lainaa

  32. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Satunnainen randomi: Minua ei häiritse ajatus että seinälleni ehkä laitetaan r.i.p. -postauksia kuoltuani, kunhan se tapahtuu hyvässä hengessä. Silti harkitsisin itse sellaista postausta kaverin seinälle pitkään ennen mahdollista toteutusta.
   En ole oman tuttavan seinälle sellaista vieläkään laittanut, en oikein tiedä mitä sinne voisi laittaa. :/ En tosin ollut myöskään hautajaisissa, kun ei ollut niin läheinen. Mies oli ennen kuolemaansa tosin toivonut, että siunaustilaisuuteen saisi tulla kuka tahansa. En vaan kokenut, että mun pitäis sinne mennä, kun oli lähinnä facebookkaveri hän ja asun eri paikkakunnalla. Tyyppiä olen kyllä ajatellut useinkin hänen poismenonsa jälkeen. Toivottavasti vaimonsa pääsee yli siitä.

   Lainaa

  33. Tulos: +12 (30 ääntä)
   Siis mitä nyt helvettiä, Jade kirjoittaa itsestään että Jade on kuollut? Eikä sitten tietenkään olekaan vaan huomiohuoraa tai muuten vaan sekoilee? Ja tämäkin: "LEPÄÄ RAUHASSA", ja heti perään: "SUN AIKA EI VAAN OLLU VIELÄ", da fuuuuuk, mikä aika? Kuolla? Kun on just väittänyt kuolleensa? En tiedä mitä sieniä tuo vetää mutta jos sillä oikeasti on lapsia niin nyt äkkiä LaSua kehiin.

   Lainaa

  34. Tulos: +2 (10 ääntä)
   Inksu: Siis mitä nyt helvettiä, Jade kirjoittaa itsestään että Jade on kuollut? Eikä sitten tietenkään olekaan vaan huomiohuoraa tai muuten vaan sekoilee? Ja tämäkin: “LEPÄÄ RAUHASSA”, ja heti perään: “SUN AIKA EI VAAN OLLU VIELÄ”, da fuuuuuk, mikä aika? Kuolla? Kun on just väittänyt kuolleensa? En tiedä mitä sieniä tuo vetää mutta jos sillä oikeasti on lapsia niin nyt äkkiä LaSua kehiin.
   Onhan tietysti mahdollista että hän kommentoi jonkun toisen Jaden kuolemaa. Mutta miksi siinä silloin lukisi "tämä profiili poistetaan"?

   Lainaa

  35. neiti Knatterton 13.1.2017 18:42
   Tulos: -12 (40 ääntä)
   Inksu: Siis mitä nyt helvettiä, Jade kirjoittaa itsestään että Jade on kuollut? Eikä sitten tietenkään olekaan vaan huomiohuoraa tai muuten vaan sekoilee? Ja tämäkin: “LEPÄÄ RAUHASSA”, ja heti perään: “SUN AIKA EI VAAN OLLU VIELÄ”, da fuuuuuk, mikä aika? Kuolla? Kun on just väittänyt kuolleensa? En tiedä mitä sieniä tuo vetää mutta jos sillä oikeasti on lapsia niin nyt äkkiä LaSua kehiin.
   Miksi LaSua? Jätä sinä kuule lapsiperheet rauhaan, vaikka itselläsi olisikin hankalaa. Iloa elämään ja parsaa keittoon! :*

   Lainaa

  36. Tulos: +56 (60 ääntä)
   Miksi: Hienoimpia ovat ne “rip”-postaukset tai random jutut, jotka kirjoitetaan suoraan kuolleen seinälle. Ei niille mitään muuta selitystä tai merkitystä keksi kuin huomionkerjääminen. Surullista on myös se, että kyseessä ei aina edes ole teini vaan aikuinen ihminen
   Aika ahdas ajatusmaailma. Itselläni juuri nuo kuvailemasi postaukset ainakin lämmittivät mieltä, kun selasin kuolleen perheenjäseneni facebook seinää. Eipä juolahtanut mieleenkään, että idiootit huomionkerjääjät vaan tuntui hyvältä nähdä, että ihmiset välittävät. Itse en ollut sinne kirjoittanut, enkä myöskään omalle seinälleni jos se jotakuta kiinnostaa, mutta olin silti iloinen muiden julkaisuista.

   Lainaa

  37. Tulos: -6 (30 ääntä)
   Sitten Niin: Se on kollektiivista suremista, ei sen kummempaa. Sama ilmiö on nähty myös kun julkkiksia kuolee.
   Julkkisten kohdalla se on erityisen typerää, koska ne "surijat" eivät edes tunteneet tuota henkilöä, mahdollisesti eivät ole ikinä edes tavanneet. Siis sellaisia ihmisiä, joiden olemassaolosta kuollut ei koskaan edes tiennyt, ja joiden käsitys kuolleesta rakentuu vain hänen julkisen imagonsa varaan tai jopa sellaisen roolihahmon, joka on täysin päinvastainen kuin kuollut itse.

   Lainaa

  38. Point of view 16.1.2017 11:00
   Tulos: +59 (59 ääntä)
   KlaaraKotko: Typerää muutenkin laittaa tuollaista turhaa huomiohuorailua ja runoilua facebookiin jos läheinen kuolee. Kai se on vain minun mielipide, mistäs sitä tietää että josko näiden teinien mielestä somesta on suora yhteys tuonpuoleiseen.
   Minä tein aikoinaan Facebookiin kirjoituksen kun vanhempani menehtyi, koska halusin että tuntemani ihmiset tietäisivät tilanteestani. En halunnut joutua vaivaannuttaviin tilanteisiin tuttujeni kanssa, joissa joutuisin kertomaan tapahtuneesta aina uudelleen.

   Lainaa

  39. Tulos: -8 (16 ääntä)
   Jos olisin Christinan tuonelan portteja kolkutteleva mummo, sitkostelisin vielä sen aikaa hengissä, että pääsisin lyömään sille Aapisen kouraan. Ensin ajattelin lieventävänä asianhaarana Christinan kenties olevan britti/jenkkiraustainen nimestä päätellen, mutta muistokirjoituksen loppulausahdus romutti tämänkin teorian. (Ellei Christina oikeasti tarkoittanut, että mummon muisto vaivaa häntä ikuisesti.) Testamenttaisin vielä Express-kirjani tuollaiselle lapsenlapselle.

   Lainaa

  40. Tulos: +7 (19 ääntä)
   Hah tunnen ton jaden ihan hengissä on.. tyhmä läppä ja tyhmä ämmä.

   Lainaa

  41. Tulos: +17 (23 ääntä)
   Nimesi: Julkkisten kohdalla se on erityisen typerää, koska ne “surijat” eivät edes tunteneet tuota henkilöä, mahdollisesti eivät ole ikinä edes tavanneet. Siis sellaisia ihmisiä, joiden olemassaolosta kuollut ei koskaan edes tiennyt, ja joiden käsitys kuolleesta rakentuu vain hänen julkisen imagonsa varaan tai jopa sellaisen roolihahmon, joka on täysin päinvastainen kuin kuollut itse.
   Julkkisten kohdalla sitten taas on aivan eri asia. Julkkikset kun toimivat enemmänkin roolimalleina, ihailun kohteina tai vaikka märkinä päiväunina. Kun julkkis kuolee, ihmiset eivät sure ollenkaan samalla tavalla kun surisivat tuntemaansa ihmistä.

   Lainaa

  42. Tulos: -17 (23 ääntä)
   Pädenkin: Julkkisten kohdalla sitten taas on aivan eri asia. Julkkikset kun toimivat enemmänkin roolimalleina, ihailun kohteina tai vaikka märkinä päiväunina. Kun julkkis kuolee, ihmiset eivät sure ollenkaan samalla tavalla kun surisivat tuntemaansa ihmistä.
   Eivät ihmiset surise. =)

   Lainaa

  43. Tulos: +6 (18 ääntä)
   Jatassa on pahasti narsistin vikaa.

   Lainaa

  44. Tulos: -2 (14 ääntä)
   KlaaraKotko: Typerää muutenkin laittaa tuollaista turhaa huomiohuorailua ja runoilua facebookiin jos läheinen kuolee. Kai se on vain minun mielipide, mistäs sitä tietää että josko näiden teinien mielestä somesta on suora yhteys tuonpuoleiseen.
   Some on tehnyt ihmisistä idiotteeja, fiksut kiertävät moisen hömpötyksen kaukaa.

   Lainaa

  45. Tulos: +36 (36 ääntä)
   Miksi: Hienoimpia ovat ne “rip”-postaukset tai random jutut, jotka kirjoitetaan suoraan kuolleen seinälle. Ei niille mitään muuta selitystä tai merkitystä keksi kuin huomionkerjääminen. Surullista on myös se, että kyseessä ei aina edes ole teini vaan aikuinen ihminen
   Oma ystäväni toisella puolella maailmaa kuoli juuri ja kirjoitin hänen fb-seinälle muistokirjoituksen, en niinkään häntä itseään varten vaan itseäni ja hänen läheisiään varten. Muistelu on osa suremisprosessia, ja fb-seinällä kaikki tutut ja tuntemattomat voivat surra yhdessä pois mennyttä läheistä. Eli yrittäkää nyt ymmärtää, ne tekstit on suremista varten, ei niinkään viestejä kuolleelle.

   Lainaa

  46. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Yäk!: Some on tehnyt ihmisistä idiotteeja, fiksut kiertävät moisen hömpötyksen kaukaa.
   Some on antanut ihmisille harhakäsityksen siitä, että "kuka vaan" voi olla kuuluisuus. Tää saa suuren osan ihmisistä epätoivoisesti keksimään kaikkia "temppuja", millä saisi muut ihmiset tykkäämään omista tekemisistä. Tai ainakin koitetaan olla vähän muita parempia. Eli joo, somella on paljon negatiivisia vaikutuksia ihmisiin, mutta ihmiset on silti samoja mitä aiemminkin. Huomio on vaan kiinnittynyt ehkä enemmän muihin asioihin, kuin ennen.

   Lainaa

  47. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Tällaisten aivopierujen takia alkaa usko loppumaan maailmankaikkeuteen ja voisi teurastaa ittensä ja toivoa ettei asia saisi mitään huomiota

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, kuolema, RIP, lavastettu, mummo