Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kissaihmiset

Kissan kiiman saa loppumaan yksinkertaisella niksillä. (Älä kokeile tätä kotona.)
Kissaihmiset

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 88 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. eläinrakas 3.1.2017 0:25
   Tulos: +226 (604 ääntä)
   Kaikki luonnollinen on taas sairasta ja sairas Nana pitäs tietysti viedä saunan taakse ei hyvää päivää. Sillon on itse kyllä eläimiinsekaantuja jos ei osaa muuta kun seksiä ajatella topsipuikkoa käyttäessäänn :D

   Lainaa

  2. Tulos: +487 (535 ääntä)
   Mitä paskaa mä just luin.

   Lainaa

  3. Tulos: -204 (510 ääntä)
   Herranjumala mä toivon että tolla Nanalla ei ole lemmikkejä

   Lainaa

  4. kattimatti 3.1.2017 0:39
   Tulos: +804 (838 ääntä)
   Joku antaa topsipuikkoa, toinen lyijykynää (tylsää päätä)... puikko varmaan turvallisempi valinta. Olen kuullut eläinlääkärin vain nauraneen kysymykseen kissan "olon helpottamisesta", että siitä vain jos kantti kestää. Itselle vaan tuli mieleen, että eikö kissin voisi sitten suosiolla leikkauttaa. Kuuluu kai jollain tasolla vastuulliseen kissanpitoon.

   Lainaa

  5. Tulos: -209 (401 ääntä)
   Hiukan liioiteltuna olisi siis ihan okei vaikka panna sikaa, kunhan siitä vain ei saa itse seksuaalista tyydytystä? Silloin se ei olisi eläimiin sekaantumista.

   Lainaa

  6. rarreriira 3.1.2017 0:42
   Tulos: +97 (235 ääntä)
   KooKoo: Mitä paskaa mä just luin.
   Tää oli hyvä kommentti, koska lopetit sen pisteeseen eli totesit vaan mitä vittua luit odottamatta siihen edes vastausta :D

   Lainaa

  7. No ööh se moka? 3.1.2017 0:45
   Tulos: +461 (505 ääntä)
   Itse olen kuullut saman keinon ja tiedän yhden henkilön joka on jopa käyttänyt sitä ja ihan eläinlääkärin kehotuksesta. Ja ihan selitettävissäkin se on koska on sen verran karhea se topsi niin stimoloi nartun irrottamaan munasolunsa kun keho luulee, että on parittelu tapahtunut.Uroksella kun on vehkeessään sellasia väkäsiä jotka ajavat samaa asiaa. Se jatkuva mouruaminen on kyllä niin kissasta kuin itsestäkin rasittavaa kun on äänekästä ja tauotonta, mutta kyllä ennemmin silti lähtisin leikkauttamaan ja suosittelenkin sitä ihan kaikille varsinkin maatiaisille.

   Lainaa

  8. PASANDERi 3.1.2017 1:01
   Tulos: -150 (318 ääntä)
   Topsipuikon työntäminen vaginaan ei eroa mitenkään korvien puhdistamisesta? Täytyy ihailla logiikkaa.

   Lainaa

  9. Tulos: +460 (530 ääntä)
   Muo: Herranjumala mä toivon että tolla Nanalla ei ole lemmikkejä
   Mitäs väärää tämä Nana on tehnyt? Kertoi mitä on kuullut / lukenut. Ei hän ole eläimiään tökkinyt millään puikolla. Pitäskö lukea jutut aina vähän tarkemmin ennen kuin heittelee näsäviisaita kommentteja.. Sitä paitsi tuossa tuli jo selitys että Nana taisi neuvoa ihan oikein

   Lainaa

  10. Tulos: -70 (372 ääntä)
   En menisi minkään eläimen sukupuolielimiin tunkemaan yhtään mitään. Oksettava ajatus. Arvostan eläimiä sen verran. Leikkauttaisin kissan helpottaakseni sen oloa. Rauhoittaa kaikkia. Nana saa tunkea itseensä mitä esineitä tykkää.

   Lainaa

  11. kissaihminen 3.1.2017 1:05
   Tulos: +37 (53 ääntä)
   "A cat is fine too"

   Lainaa

  12. Femipiski 3.1.2017 1:13
   Tulos: +67 (111 ääntä)
   Tervetuloa vuoteen 2017, tästä se lähtee.

   Lainaa

  13. Tulos: +200 (222 ääntä)
   Kalle: Hiukan liioiteltuna olisi siis ihan okei vaikka panna sikaa, kunhan siitä vain ei saa itse seksuaalista tyydytystä? Silloin se ei olisi eläimiin sekaantumista.
   No, jos sialle ei siitä kärsimystä tule, on Suomen lainsäädännön mukaan täysin laillista panna sitä, sait siitä seksuaalista nautintoa tai et. Eläimiinsekaantumiseksi se kyllä menee, toisin kuin kissan topsipuikolla tökkiminen. Ja lopuksi rauhoittaakseni kiivaimpia lynkkaajia (jotka tuskin lukevat tänne asti), EN kannata nykyistä lainsäädäntöä.

   Lainaa

  14. Tulos: +65 (101 ääntä)
   Kalle: Hiukan liioiteltuna olisi siis ihan okei vaikka panna sikaa, kunhan siitä vain ei saa itse seksuaalista tyydytystä? Silloin se ei olisi eläimiin sekaantumista.
   Mitä jos se sika tykkää siitä? :O

   Lainaa

  15. Tulos: -87 (211 ääntä)
   Oon kuullut, että jos sian (emakon) kanssa harrastaa seksiä, niin kannattaa nipistää starttikaapelit sen (sian) korviin. Emakko luulee, että se on karju joka puree kiihkossaan korvia ja antautuu sitten paremmin. (Ja voi jopa pitää siitä) Luin vanhasta Jallusta.

   Lainaa

  16. ymmärtäjä 3.1.2017 1:42
   Tulos: +186 (276 ääntä)
   ainut moka tuossa on nuo nanaa haukkuvat ihmiset, ja sama meno jatkuu täällä kommenttiosiossa. pitäs kyllä tehdä feissarimokan kommenttiosiollekin oma mokasivu jos sen on lääkärikin määrännyt siinä ei ole yhtään mitään väärää vaikka kuinka pidät sitä iljettävänä. ei on kives syövän leikkauskin iljettävää mutta silti sellaistakin joku työkseen tekee. koittakaa nyt aikuiset ihmiset olla :D

   Lainaa

  17. Tulos: +334 (362 ääntä)
   Kuulostaahan tuo erittäin... eksoottiselta tavalta hoitaa tilanne mutta en lähtisi kutsumaan häntä eläimiinsekaantujaksi. Ainakaan yhtään sen enempää kuin niitä eläintenhoitajia jotka toteuttavat mm keinosiemennystä. Lehmän ja monen muun eläimen tiineys tarkistetaan työntämällä käsi kakkoseen, ovatko he myös perverssejä?

   Lainaa

  18. Tulos: -168 (234 ääntä)
   Olenko ainoa jonka piti googlettaa topsipuikko?

   Lainaa

  19. 011000010 3.1.2017 2:33
   Tulos: +375 (427 ääntä)
   Arttu: Olenko ainoa jonka piti googlettaa topsipuikko?
   Olet.

   Lainaa

  20. hepomiesten tietotoimisto 3.1.2017 2:43
   Tulos: +158 (162 ääntä)
   Kissalle voi myös hankkia eläinlääkäriltä kiimanestolääkkeen väliaikaiseksi ratkaisuksi, kunnes leikkaus tulee ajanlohtaiseksi. Leikkaus on toki suositeltavaa, mutta voi olla syitä, miksei siihen ole vielä päädytty ja kiimat ovat näin ollen riesana.

   Lainaa

  21. Vähän uuvahtanut 3.1.2017 2:48
   Tulos: +58 (136 ääntä)
   ymmärtäjä: ainut moka tuossa on nuo nanaa haukkuvat ihmiset, ja sama meno jatkuu täällä kommenttiosiossa. pitäs kyllä tehdä feissarimokan kommenttiosiollekin oma mokasivu jos sen on lääkärikin määrännyt siinä ei ole yhtään mitään väärää vaikka kuinka pidät sitä iljettävänä. ei on kives syövän leikkauskin iljettävää mutta silti sellaistakin joku työkseen tekee. koittakaa nyt aikuiset ihmiset olla
   Kyllä se on lähtökohtaisesti moka, jos netissä kuulet tuntemattomien kertomana huhupuheena, että eläinlääkäri on jotain määrännyt, ja heti uskot. Itse pitäisin ihan sen takia aika riskialttiina jakaa netissä vinkkiä kissan emättimen tuikkimisesta omin neuvoin, että siinä joku taitamaton tee-se-itse eläinlääkäri saattaa saada kivuliaan vahingon kissalle aikaan.

   Lainaa

  22. Tulos: +70 (134 ääntä)
   Muo: Herranjumala mä toivon että tolla Nanalla ei ole lemmikkejä
   Miksi et? Yritti auttaa kaveria hädässä mutta kaikki vain vihaa. Vihaa on nykyään kaikkialla. Asiallisesti voi keskustella eikä aina vain vihata.

   Lainaa

  23. Tulos: +143 (157 ääntä)
   Järkevintä olisi leikkauttaa se kissa, niin loppuisi mouruamiset. Ei ole mitään syytä olla leikkauttamattakaan!

   Lainaa

  24. mortal1ty 3.1.2017 6:04
   Tulos: +44 (72 ääntä)
   ai miksikö lopetin tupakoinnin? koska saa sen syövän feissarimokia lukemallakin hankittua (tulee halvemmaksikin)...

   Lainaa

  25. Tulos: +102 (170 ääntä)
   Arttu: Olenko ainoa jonka piti googlettaa topsipuikko?
   Et. Kaupassa ne ovat vanupuikkoja, lapsuudenkodissani taas pumpulipuikkoja. Kutsukaa miksi kutsutte, ei se minua haittaa, mutta hämmennyin vain siitä, miten tällainen minulle täysin uusi sana tuntuu olevan kaikille muille aivan itsestäänselvä. Ja minusta Nana on tämän keskustelun järjenpuhuja. Kissa on eri asia kuin ihminen, ja emätin on ruumiinonkalo siinä missä korvakin, kunhan vain osaa olla ajattelematta eläimen sukuelimiä ihmisen seksuaalisuuden kautta.

   Lainaa

  26. onsvaltti 3.1.2017 7:00
   Tulos: +38 (64 ääntä)
   Fun(??) Fact: suomessa eläimiin sekaantuminen on laillista, jos eläin ei kärsi tästä. (Eli tyyliin lehmät, joilla mahtuu jopa käsi perseeseen, ei siitä kärsi, jos mies lykkii pienellä vehkeellään?) Mut se on aivan eri asia et kuka sitä lähtee tekeen, koska hyi..?? Outoa et sitä ei oo kielletty. Ei vissiin ole yleinen ongelma tjtn.

   Lainaa

  27. Tulos: -88 (96 ääntä)
   Kalle: Hiukan liioiteltuna olisi siis ihan okei vaikka panna sikaa, kunhan siitä vain ei saa itse seksuaalista tyydytystä? Silloin se ei olisi eläimiin sekaantumista.
   se olisi jo eläimiin sekaantumista kun ihan panemaan rupeaisi. ja lain vastaista

   Lainaa

  28. Tulos: +199 (233 ääntä)
   On ok työntää käsi lehmän peräsuoleen kohdun avaamiseksi sekä siementää se tunkemalla putki emättimeen (+ runkata sonnia saadakseen siemenet), jotta lihateollisuus voi hyvin. Ja sitten tämä kissan tyydyttämänien on kuitenkin niin sairasta!1!1! Huoh ihmiset.

   Lainaa

  29. Tulos: +57 (65 ääntä)
   fhdhfhd: se olisi jo eläimiin sekaantumista kun ihan panemaan rupeaisi. ja lain vastaista
   Paitsi ettei ole lain vastaista ellei eläin siitä kärsi.

   Lainaa

  30. Tulos: +178 (202 ääntä)
   PASANDERi: Topsipuikon työntäminen vaginaan ei eroa mitenkään korvien puhdistamisesta? Täytyy ihailla logiikkaa.
   Ei tuo topsipuikko vaginaan ole vielä mitään. Minä työnsin kerran kissan perseeseen kuumemittarin!!! Kuinkahan perverssi eläimiinsekaantuja minä mahdan olla?

   Lainaa

  31. Tulos: +63 (85 ääntä)
   Johannes ei taida olla ihan ajan tasalla. Käsi ylös, jolla on dildo yöpöydän laatikossa omia kiimaviikkoja varten? Niinpä.

   Lainaa

  32. Sano ei jeesukselle 3.1.2017 11:26
   Tulos: +4 (94 ääntä)
   Ihan pakko kommentoida sen verran, että minkä helvetin takia ne muiden makuukammaritouhut tuntuu olevan kaikkien muiden ongelma? Jos kukaan osapuolista ei kärsi niin millä tavalla ne muiden seksuaaliset mieltymyksen on kenekään muun asia? Lakatkaa olemasta tollasia Päivi Räsäsiä, joiden mielestä kukaan muu ei saa tykätä asioista, joista itse et tykkää.

   Lainaa

  33. Tulos: +73 (91 ääntä)
   mandi: Järkevintä olisi leikkauttaa se kissa, niin loppuisi mouruamiset. Ei ole mitään syytä olla leikkauttamattakaan!
   Paitsi, jos kasvattaa kissoja. Ei jokaisen kiiman aikana aina käydä astuttamassa kissaa.

   Lainaa

  34. Tulos: +111 (165 ääntä)
   Tuhbu: On ok työntää käsi lehmän peräsuoleen kohdun avaamiseksi sekä siementää se tunkemalla putki emättimeen (+ runkata sonnia saadakseen siemenet), jotta lihateollisuus voi hyvin. Ja sitten tämä kissan tyydyttämänien on kuitenkin niin sairasta!1!1! Huoh ihmiset.
   Poissa silmistä, poissa mielestä. Kuten eläinten lihan/maidon/munien tuotannon kohdalla muutenkin. Papukaija on viisas rupattelija, kana tyhmä kotkottaja. Koira on söpö kaveri, possu likainen tankero. Lampaan söpöyskään ei auta, eikä lehmän uljaus vedä vertoja hevoselle. Tarkka on oltava mitä eläimiä tapetaan maidon/munien/lihan nimissä, ja tarkka on oltava että lapset oppivat kiusaamaan turhaan vain oikeita eläimiä. Eihän se nyt käy että siilin kurkku leikataan auki, jänis sen on oltava. Ja tietysti suomalainen murha on paras murha, ja muiden kulttuurien tapa valita omat eläinuhrinsa on väärä jos se on erilainen.

   Lainaa

  35. Tulos: +31 (45 ääntä)
   Kalevauva.fi:n pitäis tehdä tästä keskustelusta biisi. Kuulen jo banjon sykkeen korvissani.

   Lainaa

  36. Tulos: +97 (127 ääntä)
   Kiti: En menisi minkään eläimen sukupuolielimiin tunkemaan yhtään mitään. Oksettava ajatus. Arvostan eläimiä sen verran. Leikkauttaisin kissan helpottaakseni sen oloa. Rauhoittaa kaikkia. Nana saa tunkea itseensä mitä esineitä tykkää.
   Sukupuolielimiä stimuloiva toimenpide on väärin, mutta sukuelinten poistaminen on oikein. En sitten varma kumpi lopulta rikkoo kissan oikeuksia enemmän, vaikka kummallakin pyritäänkin parantamaan kissan oloa. Tarkennuksena: en ole kissojen leikkauttamista vastaan.

   Lainaa

  37. Tulos: +53 (61 ääntä)
   Tuhbu: On ok työntää käsi lehmän peräsuoleen kohdun avaamiseksi sekä siementää se tunkemalla putki emättimeen (+ runkata sonnia saadakseen siemenet), jotta lihateollisuus voi hyvin.
   Lehmien keinosiemennys ei taida olla se lihateollisuuden isoin eettinen ongelma....

   Lainaa

  38. Tulos: +37 (61 ääntä)
   Älkää nyt hyvät ihmiset uskoko että eläinlääkärit suosittelevat tätä menetelmää vaikka joku netissä sanoisikin niin!

   Lainaa

  39. mörökölli minut vieköön 3.1.2017 12:51
   Tulos: +77 (107 ääntä)
   En menisi minkään eläimen sukupuolielimiin tunkemaan yhtään mitään. Oksettava ajatus. Arvostan eläimiä sen verran. Leikkauttaisin kissan helpottaakseni sen oloa. Rauhoittaa kaikkia.
   Minua ei rauhoita tieto, että jonkun logiikalla kissan sukupuolielimien silpominen veitsellä on arvostamista, mutta pieni topsioperaatio olon helpottamiseksi on oksettavaa.

   Lainaa

  40. Tulos: -21 (115 ääntä)
   heebo: Poissa silmistä, poissa mielestä. Kuten eläinten lihan/maidon/munien tuotannon kohdalla muutenkin. Papukaija on viisas rupattelija, kana tyhmä kotkottaja. Koira on söpö kaveri, possu likainen tankero. Lampaan söpöyskään ei auta, eikä lehmän uljaus vedä vertoja hevoselle. Tarkka on oltava mitä eläimiä tapetaan maidon/munien/lihan nimissä, ja tarkka on oltava että lapset oppivat kiusaamaan turhaan vain oikeita eläimiä. Eihän se nyt käy että siilin kurkku leikataan auki, jänis sen on oltava. Ja tietysti suomalainen murha on paras murha, ja muiden kulttuurien tapa valita omat eläinuhrinsa on väärä jos se on erilainen.
   No oot säkin kyllä tosi kujalla, ku noin oikeesti ajattelet. Itse en mitää eläimiä väheksy tuolla lailla.. Vai oliks tää ny olevinaan joku kuitti lihansyöjille? Siinäkin tapauksessa oot ihan pihalla. Mua niin ärsyttää tää tietynlaisten muka-aktivistien täysin musta-valkoinen, ahdasmielinen ja suvaitsematon ajattelutapa, et kaikki lihaa syövät ihmiset on pelkkiä mukavuudenhalusia, tietämättömiä idiootteja, kun itse sitä on olevinaan niiiin valveutunut. Samalla kuitenkin teet itsestäs sen mitään ymmärtämättömän hölmön, joka haluaa nähdä asiat vaan tietyllä tavalla siitä omasta kapeakatseisesta vinkkelistään ja kieltäytyy vaan sokeasti huomioimasta mitään muita näkökulmia. Lihansyönti voi olla eettistä, ja eläimiä kunnioittavaa. On olemassa kulttuureja, joissa asiat yhä onkin näin. Eikä tietyillä alueilla ole mahdollisuutta edes viljelyyn. Jos elää Siperian aroilla, jossa -40C pakkasta ja ainoa elinkeino on kasvattaa poroja, niin kyllä siinä lihaa sitte syödään jos haluaa elossa pysyä. Näissä paimentolaisheimoissa eläimiä kohdellaan kaikella kunnioituksella, ja kun ne aikanaan teurastetaan, se tehdään eläin huomioiden mahdollisimman vähällä stressillä ja kivulla, ja teurastettu eläin hyödynnetää viimeistä piirua myöten ruokaan, vaatteisiin yms yms. Ja kuka sä olet arvostelemaan heidän perinteitään, vaikka siinä lihaa syödäänkin. Parempi kosketus näillä paimentolaisilla on ympäristöön ja eläimiin kuin sulla, vaikka oot olevinasikin muka niin tietäväinen ja empaattinen. Samalla periaatteella voisin kuvitella itsenikin syömässä lihaa tuntematta sitä syyllisyyttä, jota nykypäivän lihatuotannon valmistaman lihan syöminen aiheuttaa. Se on hirvittävää, miten järkyt olot länsimaisessa tehotuotannossa eläimillä usein on, itse ainakin olen niistä hyvin tietoinen ja ajatus on kaikinpuolin ahdistava. Mutta silti lihansyöntiä ei pidä nyky-yhteiskunnan lihatuotannon menetelmien takia leimata täysin vääräksi. Eikä myöskään pidä leimata lihansyöjiä noin kapeakatseisesti, sen enempää kuin minäkään leimaa kaikkia aktivisteja tuputtajiksi.

   Lainaa

  41. Chrysostomus 3.1.2017 13:25
   Tulos: -23 (59 ääntä)
   Enoni tapasi hoidella kiimaisen urospiskinsä käsipelillä, ettei elukka (siis koira, ei eno) olisi jatkuvasti nylkyttämässä ihmisten lahkeita. Eikös Irwinin Steve vainaakin tykännyt tökätä rasvaisen aussipeukkunsa krokotiilin aunukseen, koska "siitä se kyrpiintyy"?

   Lainaa

  42. Tulos: +40 (50 ääntä)
   Minä leikkautin kaikki kissani, ongelma ratkaistu ja kissoilla rennompi ja elämä.

   Lainaa

  43. Tulos: +32 (64 ääntä)
   "Näissä paimentolaisheimoissa eläimiä kohdellaan kaikella kunnioituksella, ja kun ne aikanaan teurastetaan, se tehdään eläin huomioiden mahdollisimman vähällä stressillä ja kivulla, ja teurastettu eläin hyödynnetää viimeistä piirua myöten ruokaan, vaatteisiin yms yms" No ei todellakaan pidä paikkaansa, Siperiassa on tapana hakata poron pää muussiksi, se on pelkkää kidutusta alusta loppuun. Arabimaissa ei myöskään eläintä kunnioiteta vaan se kokee sharia-kohtalon.

   Lainaa

  44. Tulos: +40 (58 ääntä)
   mörökölli minut vieköön: Minua ei rauhoita tieto, että jonkun logiikalla kissan sukupuolielimien silpominen veitsellä on arvostamista, mutta pieni topsioperaatio olon helpottamiseksi on oksettavaa.
   Kyllä se nyt vaan on arvostamista, kissan elämä helpottuu huomattavasti. Tiesitkö, että leikattu kissa myös elää vanhemmaksi kuin leikkaamaton? Suomessa kissat steriloidaan/kastroidaan ihan nukutuksessa eli en ymmärrä ongelmaasi.

   Lainaa

  45. Tulos: +38 (54 ääntä)
   Voivoivoi: “Näissä paimentolaisheimoissa eläimiä kohdellaan kaikella kunnioituksella, ja kun ne aikanaan teurastetaan, se tehdään eläin huomioiden mahdollisimman vähällä stressillä ja kivulla, ja teurastettu eläin hyödynnetää viimeistä piirua myöten ruokaan, vaatteisiin yms yms” No ei todellakaan pidä paikkaansa, Siperiassa on tapana hakata poron pää muussiksi, se on pelkkää kidutusta alusta loppuun. Arabimaissa ei myöskään eläintä kunnioiteta vaan se kokee sharia-kohtalon.
   Nimen omaan. Juutalaisessa ja islamilaisessa kulttuurissa on paljon tärkeämpää että teurastus tapahtuu uskonnollisesti oikeaoppisen rituaalin mukaan kuin että eläin ei kärsi turhaan.

   Lainaa

  46. Tulos: +7 (65 ääntä)
   Aika vapaamielistä. Seksuaalinen tyydyttäminen on samalla linjalla kuin kynsienleikkuu ja korvienpuhdistus. Sitten ei pitäisi olla mitään ongelmaa siinä, että joku ihminen käy hoitolassa ostamassa seksuaalista tyydytystä, koska hoitolassa käydään hoitamassa kynnet ja puhdistuttamassa korvatkin.

   Lainaa

  47. Tulos: +42 (68 ääntä)
   Nimesi: Sitten ei pitäisi olla mitään ongelmaa siinä, että joku ihminen käy hoitolassa ostamassa seksuaalista tyydytystä
   Eihän siinä olekaan.

   Lainaa

  48. Tulos: 0 (24 ääntä)
   Jasiu: Eihän siinä olekaan.
   Miksi muuten pornoteollisuus olisi niin iso bisnes?

   Lainaa

  49. Tulos: -19 (47 ääntä)
   Tuhbu: On ok työntää käsi lehmän peräsuoleen kohdun avaamiseksi sekä siementää se tunkemalla putki emättimeen (+ runkata sonnia saadakseen siemenet), jotta lihateollisuus voi hyvin. Ja sitten tämä kissan tyydyttämänien on kuitenkin niin sairasta!1!1! Huoh ihmiset.
   XD Voi ei, löytäisitköhän sä jostain videon, jossa näkis miten sonninspermaa kerätää. Kukaan ei todellakaan koske sen peniksiin. Vai aattelitko että joku haluais mennä 1300-1800kg painavan eläimen jalkoihin? Lehmän siementäminen meni melkein oikein. Ei kannata käyttää esimerkkiä, joka vaan paljastaa ettei tiedä oikeesti asiasta mitään. MITÄ MOKAAN TULEE. Oisko nyt kuitenkin parempi ku vaan leikkautaisit sen kissan. Eikö joo?

   Lainaa

  50. Tulos: -23 (65 ääntä)
   heebo: Poissa silmistä, poissa mielestä. Kuten eläinten lihan/maidon/munien tuotannon kohdalla muutenkin. Papukaija on viisas rupattelija, kana tyhmä kotkottaja. Koira on söpö kaveri, possu likainen tankero. Lampaan söpöyskään ei auta, eikä lehmän uljaus vedä vertoja hevoselle. Tarkka on oltava mitä eläimiä tapetaan maidon/munien/lihan nimissä, ja tarkka on oltava että lapset oppivat kiusaamaan turhaan vain oikeita eläimiä. Eihän se nyt käy että siilin kurkku leikataan auki, jänis sen on oltava. Ja tietysti suomalainen murha on paras murha, ja muiden kulttuurien tapa valita omat eläinuhrinsa on väärä jos se on erilainen.
   Papukaijan syömiskelpoisuudesta en ole varma, mutta koiraa(kin) haluan maistaa. Tosin en kenenkään lemmikkiä aio syödä, enkä halua että se on päästetty päiviltä perinteiseen kinalaiseen tapaan, koska se ei ole kivutonta todellakaan. Ja ihan jos et sattunut tietämään, hevosta syödään monessa maassa, ihan Suomessakin. Monesta hyvin varustetusta ruokakaupasta saa hevosenlihaa, joka on muuten erittäin maukasta, paljon parempaa kuin lehmä. Myös arvon viherpiiperö voisi kuitenkin myöntää, että ainakin Suomessa suurin osa eläimistä tapetaan mahdollisimman kivuttomasti.

   Lainaa

  51. Tulos: +21 (53 ääntä)
   Frayed: Samalla kuitenkin teet itsestäs sen mitään ymmärtämättömän hölmön, joka haluaa nähdä asiat vaan tietyllä tavalla siitä omasta kapeakatseisesta vinkkelistään ja kieltäytyy vaan sokeasti huomioimasta mitään muita näkökulmia.
   Pikemminkin kyse on siitä, että suostuu luopumaan sokeudesta ja avartamaan katsettaan uusille näkökulmille. Joten ehkä se entinen näkökulma joka tässä yhteiskunnassa vallitsee on se ymmärtämätön hölmöys. Vaatii aikaa ja vaivaa tutkia ja ymmärtää enemmän.
   Frayed: Lihansyönti voi olla eettistä, ja eläimiä kunnioittavaa. On olemassa kulttuureja, joissa asiat yhä onkin näin. Eikä tietyillä alueilla ole mahdollisuutta edes viljelyyn. Jos elää Siperian aroilla, jossa -40C pakkasta ja ainoa elinkeino on kasvattaa poroja, niin kyllä siinä lihaa sitte syödään jos haluaa elossa pysyä
   Tuskin netissä kauhean montaa aroilla asuvaa Siperian poropaimentolaista löytyy. Eikö siitä ja eri eläinlajien mainitsemisesta ole selvää että kommentti ei ole ainakaan suunnattu heille. Ja toisen tappaminen syötäväksi tai käytettäväksi ei ole eettistä jos se ei ole selviytymisen kannalta välttämätöntä.
   Frayed: Parempi kosketus näillä paimentolaisilla on ympäristöön ja eläimiin kuin sulla, vaikka oot olevinasikin muka niin tietäväinen ja empaattinen. Samalla periaatteella voisin kuvitella itsenikin syömässä lihaa tuntematta sitä syyllisyyttä, jota nykypäivän lihatuotannon valmistaman lihan syöminen aiheuttaa.
   Millä samalla periaatteella? Tuo lause ei avautunut. Siis nykypäivän lihatuotannon tukemisesta/aiheuttamisesta ei tarvitse tuntea syyllisyyttä, koska aroilla asuvat Siperian poropaimentolaiset?
   Frayed: Se on hirvittävää, miten järkyt olot länsimaisessa tehotuotannossa eläimillä usein on, itse ainakin olen niistä hyvin tietoinen ja ajatus on kaikinpuolin ahdistava. Mutta silti lihansyöntiä ei pidä nyky-yhteiskunnan lihatuotannon menetelmien takia leimata täysin vääräksi. Eikä myöskään pidä leimata lihansyöjiä noin kapeakatseisesti, sen enempää kuin minäkään leimaa kaikkia aktivisteja tuputtajiksi.
   Arvostan sitä, että olet ottanut selvää tehotuotannon oloista. Ehkä olet myös jatkamassa eläintuotannon prosessien selvittämistä, sillä mielestäni kokonaisuuden avautuessa on helppo sanoa, että lihansyönnin voi leimata vääräksi. Lyhyesti sanottuna, se on täysin tarpeetonta, jopa haitallista sekä ihmisille että ympäristölle. Ja tietysti helpoiten näkyvä asia on se, että miljoonat uhrit menettävät henkensä moisen turhuuden tähden.

   Lainaa

  52. GogitoErgoSum 3.1.2017 16:53
   Tulos: +35 (41 ääntä)
   Mainoskissan ilme sai juuri selityksen!

   Lainaa

  53. A A A A A A 3.1.2017 17:39
   Tulos: +4 (14 ääntä)
   Kissaihmiset ja ihmiskissat.

   Lainaa

  54. A A A A A A 3.1.2017 17:42
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Jasiu: Ei tuo topsipuikko vaginaan ole vielä mitään. Minä työnsin kerran kissan perseeseen kuumemittarin!!! Kuinkahan perverssi eläimiinsekaantuja minä mahdan olla?
   Melekeen jo eläänlääkärin tasoa.

   Lainaa

  55. A A A A A A 3.1.2017 17:43
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Femipiski: Tervetuloa vuoteen 2017, tästä se lähtee.
   Ei, tähän se loppuu. 2018 alkaa poikkeuksellisesti jo huomenna.

   Lainaa

  56. Tulos: +49 (83 ääntä)
   Nyt aika moni tuntuu kommentoivan vahvasti tunnepohjalta sen sijaan, että pysähtyisivät edes hetkeksi miettimään. Perustietoa kirurgiasta: Kiputunto palautuu siinä vaiheessa, kun anestesia-aineen vaikutus lakkaa. Kipu loppuu siinä vaiheessa, kun haava on kunnolla arpeutunut. Leikkaus tuhoaa osan terveen kissan normaalisti toimivasta elimistöstä. Vanupuikolla vaginaan (sikäli mikäli se toimii) on kissalle varmasti miellyttävämpää kuin leikkaus, vaikka jälkimmäinen olisi kuinka sosiaalisesti hyväksyttyä. (Ja ei, minulla ei ole kissaa, ei, minä en vastusta kissojen leikkauksia ja ei, minä en ole perverssi joka haluaa työntää esineitä eläinten sukuelimiin.)

   Lainaa

  57. Tulos: +7 (17 ääntä)
   Pitäisköhän keinosiemennyksestä pistää ihmisiä linnaan.

   Lainaa

  58. Tulos: +17 (39 ääntä)
   Jimbo: Papukaijan syömiskelpoisuudesta en ole varma, mutta koiraa(kin) haluan maistaa. Tosin en kenenkään lemmikkiä aio syödä, enkä halua että se on päästetty päiviltä perinteiseen kinalaiseen tapaan, koska se ei ole kivutonta todellakaan. Ja ihan jos et sattunut tietämään, hevosta syödään monessa maassa, ihan Suomessakin. Monesta hyvin varustetusta ruokakaupasta saa hevosenlihaa, joka on muuten erittäin maukasta, paljon parempaa kuin lehmä. Myös arvon viherpiiperö voisi kuitenkin myöntää, että ainakin Suomessa suurin osa eläimistä tapetaan mahdollisimman kivuttomasti.
   Arvon ruumiinsyöjäpiiperö voisi huomata, että pointtina oli eläintuotteiden syömisen turhuus ja se, että niistä on jopa haittaa. Eläinten ja niiden eritteiden syöminen on turhaa oli kyseessä sitten papukaija, koira, hevonen tai lehmä. Tai vaikka ihminen. Ei siis ole merkitystä, tapetaanko suurin osa mahdollisimman kivuttomasti, sitä ei tulisi tehdä lainkaan. Ei ihmisille, ei eläimille. Ainoa kivuton keino tappaa on eutanasia, joka sallitaan lemmikkien ja joissain maissa myös ihmisten kohdalla. Ne myrkyt kuitenkin tekevät ruumiin syömiskelvottomaksi, joten tämä tapa ei tietenkään ole käytössä teurastamoissa. Mitä tulee kiinalaisiin teurastustapoihin, ei Suomessakaan hyvin mene. Olethan nähnyt esimerkiksi Ylen viime vuonna esittämän teurastamo-ohjelman "Kidu ensin, kuole sitten"?

   Lainaa

  59. Tulos: +30 (44 ääntä)
   mörökölli minut vieköön: Minua ei rauhoita tieto, että jonkun logiikalla kissan sukupuolielimien silpominen veitsellä on arvostamista, mutta pieni topsioperaatio olon helpottamiseksi on oksettavaa.
   En nyt käyttäisi kohdunpoistosta termiä "sukupuolielinten silpominen". Mutta joo.

   Lainaa

  60. Super Factoid 3.1.2017 23:57
   Tulos: +8 (18 ääntä)
   Kala: Et. Kaupassa ne ovat vanupuikkoja, lapsuudenkodissani taas pumpulipuikkoja. Kutsukaa miksi kutsutte, ei se minua haittaa, mutta hämmennyin vain siitä, miten tällainen minulle täysin uusi sana tuntuu olevan kaikille muille aivan itsestäänselvä.
   Sama, joskin itse törmäsin kyseiseen sanaan ensimmäisen kerran intissä asetta puhdistaessa. Monta nimeä, monta käyttötarkoitusta.

   Lainaa

  61. Tulos: +43 (55 ääntä)
   Mites nää rasittavat mouruavat miehet? Pitääkö leikkauttaa?

   Lainaa

  62. El Feissar 4.1.2017 7:05
   Tulos: -11 (29 ääntä)
   Hmm siis eikö se ole seksuaalisesti ajateltu jo siinä vaiheessa, kun mietitään onko se eettisesti väärin tökkiä topsipuikolla emättimeen? Loppujen lopuksi se on elin siinä missä suu tai korvat. Näin uroksen näkökulmasta ennemmin olisin tumputettavana parin viikon välein kuin säkit täynnä ja kauheassa panetuksessa kokoajan. Ei kyllä tulisi mieleen että joku käyttäisi minua seksuaallisesti hyväkseen. Hahah. Mutta onko tuo vähän outoa kuitenkin että ajatellaan, että olisi jotenkin enemmän oikein leikata kissan alavatsa auki ja katkoa terveet munasarjat vittuun, kuin käyttää sitä topsia siellä reiässä?

   Lainaa

  63. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Eikös kuumekin mitata elukoilla laittamalla se mittari perärööriin...

   Lainaa

  64. Tulos: -12 (30 ääntä)
   heebo: Arvon ruumiinsyöjäpiiperö voisi huomata, että pointtina oli eläintuotteiden syömisen turhuus ja se, että niistä on jopa haittaa. Eläinten ja niiden eritteiden syöminen on turhaa oli kyseessä sitten papukaija, koira, hevonen tai lehmä. Tai vaikka ihminen. Ei siis ole merkitystä, tapetaanko suurin osa mahdollisimman kivuttomasti, sitä ei tulisi tehdä lainkaan. Ei ihmisille, ei eläimille. Ainoa kivuton keino tappaa on eutanasia, joka sallitaan lemmikkien ja joissain maissa myös ihmisten kohdalla. Ne myrkyt kuitenkin tekevät ruumiin syömiskelvottomaksi, joten tämä tapa ei tietenkään ole käytössä teurastamoissa. Mitä tulee kiinalaisiin teurastustapoihin, ei Suomessakaan hyvin mene. Olethan nähnyt esimerkiksi Ylen viime vuonna esittämän teurastamo-ohjelman “Kidu ensin, kuole sitten”?
   On kyllä totta, että eläintuotteiden syömisestä saatavat tarpeelliset ravintoaineet on mahdollista korvata (ainakin pääosin) kasvisruokaa pupeltamalla. Kasvisruoka voi olla hyvääkin, ei siinä mitään, mutta ei se lihaa korvaa maullisesti tai nopeudessa/helppoudessa. Puhumattakaan sitten muista eläintuotteista, kuten nahasta vaatetus- ja jalkinekäytössä. Parempaa materiaalia ei juuri ole. Ja kaikki keinokuitumateriaalit jotka mahdollisesti ovat/tulevat olemaan, myös saastuttavat ympäristöä valmistusprosesseissaan/eivät ole maatuvia, eli ovat ongelmajätettä. Mutta palatakseni syömiseen, liha on aina ollut, ja tulee aina olemaan osa ruokavaliotani. Se on helppoa ja herkullista. Ja jos se tappaa minut nopeammin kuin kasvisruoka, hyvä niin. Samankin mittainen elämä ilman lihaa tuntuisi pari kertaa pidemmältä, eikä toden sanoakseni elämä tällä pallolla ole niin mahtavaa että täällä loputtomiin viihtyisi.

   Lainaa

  65. Tulos: -25 (37 ääntä)
   Silvotte kissan emättimen kuten tyttölapset Afrikassa, mutta topsipuikko on liikaa?

   Lainaa

  66. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Mies: Silvotte kissan emättimen kuten tyttölapset Afrikassa, mutta topsipuikko on liikaa?
   Haloo, nämä eivät ole vertailukelpoisia. Kissan sterilisaatiossa poistetaan munasarjat ja osa kohtua, silpomisessa vaihtelevasti klitoris tai häpyhuulet. Pikemminkin kissan sterilisaatio on verrattavissa hysterektomiaan eli kohdunpoistoon.

   Lainaa

  67. Tulos: -8 (42 ääntä)
   Ellie: Haloo, nämä eivät ole vertailukelpoisia. Kissan sterilisaatiossa poistetaan munasarjat ja osa kohtua, silpomisessa vaihtelevasti klitoris tai häpyhuulet. Pikemminkin kissan sterilisaatio on verrattavissa hysterektomiaan eli kohdunpoistoon.
   Kissaihmisten logiikalla päätetään taas mitä kissa haluaa. Kissa haluaa olla kissa. Sama kun mentäisiin Pohjoisnavalle leikkaamaan random jääkarhun pillu, koska se on sille hyväksi.

   Lainaa

  68. Tulos: +45 (51 ääntä)
   Topsipuikon työntäminen kissan vaginaan on eläimiin sekaantumista siinä missä tampoonin käyttäminen masturboimista.

   Lainaa

  69. Koiraihminen 4.1.2017 18:06
   Tulos: +12 (22 ääntä)
   Joidenkin kissaihmisten leikkauttaminen tulisi tarpeeseen.

   Lainaa

  70. Tulos: +9 (21 ääntä)
   Voivoivoi: Kyllä se nyt vaan on arvostamista, kissan elämä helpottuu huomattavasti. Tiesitkö, että leikattu kissa myös elää vanhemmaksi kuin leikkaamaton? Suomessa kissat steriloidaan/kastroidaan ihan nukutuksessa eli en ymmärrä ongelmaasi.
   Tjaa, mutta varmaan sama pätee ihmistenkin kanssa. Miksei vanhemmat steriloi lapsiaan, säästyisivät turhalta finneilyltä ja kiimailulta ja varmaan eläisikin kauemmin. (Vinkki: Syy on se, että ihmiset yleensä kasvattaa omista lapsistaan lisääntyvää porukkaa, että saa lastenlapsia. Vähän niinkun kissankasvattajat harvemmin steriloi kattejaan. Jos niistä halutaan kastraattilaulajia, niin totta Mooses ne nyt kastroidaan.)

   Lainaa

  71. Tulos: -16 (28 ääntä)
   Leikkauta kissa!!! Tai anna se suosiolla uuteen kotiin jos edes mietit jotain älyttömiä topsipuikko toimenpiteitä. Toivon että tää oli huono vitsi.

   Lainaa

  72. helpottunut 5.1.2017 20:45
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   En eka tajunnu että puhuttiin kissoista :D thank god

   Lainaa

  73. Tulos: +21 (25 ääntä)
   kissa: Älkää nyt hyvät ihmiset uskoko että eläinlääkärit suosittelevat tätä menetelmää vaikka joku netissä sanoisikin niin!
   Kyllä mulle on muuten eläinlääkäri neuvonut kyseisen asian tekemään vuonna 2003.

   Lainaa

  74. Tulos: +13 (23 ääntä)
   Jimbo: On kyllä totta, että eläintuotteiden syömisestä saatavat tarpeelliset ravintoaineet on mahdollista korvata (ainakin pääosin) kasvisruokaa pupeltamalla. Kasvisruoka voi olla hyvääkin, ei siinä mitään, mutta ei se lihaa korvaa maullisesti tai nopeudessa/helppoudessa. Puhumattakaan sitten muista eläintuotteista, kuten nahasta vaatetus- ja jalkinekäytössä. Parempaa materiaalia ei juuri ole. Ja kaikki keinokuitumateriaalit jotka mahdollisesti ovat/tulevat olemaan, myös saastuttavat ympäristöä valmistusprosesseissaan/eivät ole maatuvia, eli ovat ongelmajätettä. Mutta palatakseni syömiseen, liha on aina ollut, ja tulee aina olemaan osa ruokavaliotani. Se on helppoa ja herkullista. Ja jos se tappaa minut nopeammin kuin kasvisruoka, hyvä niin. Samankin mittainen elämä ilman lihaa tuntuisi pari kertaa pidemmältä, eikä toden sanoakseni elämä tällä pallolla ole niin mahtavaa että täällä loputtomiin viihtyisi.
   Ravintoaineet on mahdollista saada kasvisruuista täysin. Kun kuvaat syömistä pupeltamisena se vain osoittaa, kuinkavääristynyt käsitys sinulla on kasviruokien monipuolisuudesta. Niiden valmistaminenkin voi olla todella nopeaa ja helppoa, ja innokkaat kokit saavat varmasti tehtyä myös niin monimutkaisia reseptejä kuin tahtovat, aivan kuten ruokakulttuurissa yleensäkin. Toisten elinten (kyllä, iho on elin myös eläimillä, aivan kuten ihmisilläkin) käyttäminen vaatetuksessa ei ole tarpeellista, muut materiaalit yltävät todellakin samaan ja jopa parempaan laatuun. Keinomateriaalien ei edes tarvitse olla muovia tai muuta vastaavaa, esimerkiksi puuvilla ja pellava ovat kaikkien tuntemia yleisiä materiaaleja. Kasvinahkaakin pystyy valmistamaan, esimerkiksi Adidas ja Puma ovat käyttäneet sellaista tuotteissaan joten sen laatu voi olla loistavaa ja kelpaa kuluttajillekin. Ja uusia "kasvinahkoja" on viimeaikoina kehitetty lisääkin muuten yli jääneestä kasvimateriaalista, joten edes lisää viljelyä ei tarvitse, kyseessä on vain esimerkiksi ennen hukkaan menneiden lehtien käyttöön otto (esim. ananaksen lehdet, jotka yleensä menee hukkaan). Kaiken lisäksi eläinten nahka käsitellään niin myrkyllisesti, että eivät ne enää madukaan. Lisäksi nahan käsittely aiheuttaa syöpää ja muita hengenvaarallisia sairauksia työntekijöille, ja kuten eläintuotannossa useasti esimerkiksi myös teurastamojen kohdalla, myös nahkatyötä tekevien oikeuksia poljetaan usein rankasti. Ja palataksemme syömiseen, olet vain tottunut vanhoihin tapoihin. Avoin mieli on tärkein asia monen sosiaalisen ongelman päihittämisessä, esimerkiksi ihmisten kohdalla vaati paljon avointa mieltä, että naisten ja orjien oikeuksien polkemisesta päästiin eroon. Samoin voi ottaa kehittyneen ja avoimen asenteen sitä kohtaan, että eläimille annetaan oikeus edes niiden elämään. Näennäinen ja tottumuksesta johtuva helppous tai herkullisuus ei oikeuta ketään tappamaan toista. Muutenhan sama logiikka pätisi myös ihmisten tappamiseen. Ja en ole kuullut vielä kenenkään esittävän sellaista piirrettä eläimissä, mitä ihmisissä ei voi olla, joka oikeuttaisi tappamaan.

   Lainaa

  75. Tulos: +16 (24 ääntä)
   Huvittavaa että aina kun täällä kommenteissa mainitaan kasvissyönti, alkaa heti kiivas ja pitkään kestävä väittely kasvis- ja sekasyöjien välillä.

   Lainaa

  76. Tulos: -5 (23 ääntä)
   Olen ollut vegaani jo parin vuoden ajan. Vain juhannuksena menee muutama grillimakkara ja joulupöydässä kinkkua, mutta muuten 100% vegaani.

   Lainaa

  77. Tulos: -14 (24 ääntä)
   KooKoo: Mitä paskaa mä just luin.
   Luit idiooteista jotka pitäis määrätä ikuiseen eläintenpitokieltoon. Kiimaongelma poistuu steriloimalla, samoin ei-toivotut poikaset, kohtutulehdus ja mouruaminen.

   Lainaa

  78. Tulos: -31 (47 ääntä)
   Entäs sitten jos haluaa kissansa saavan pentuja ja näin lisääntyä? Se kissan leikkaaminen ei ole halpa operaatio. Halvemmaksi tulee kun hävittää aina itse ne pennut jos niitä tuntuu tulevan liikaa. Ei siihen tarvita ku sopiva puukalikka ja tolppa tai sitte ne voi nakata lattiaan vähän kovempaa ja se on siinä.

   Lainaa

  79. Tulos: +1 (27 ääntä)
   Jasmin: Olen ollut vegaani jo parin vuoden ajan. Vain juhannuksena menee muutama grillimakkara ja joulupöydässä kinkkua, mutta muuten 100% vegaani.
   Trolli? Vähän kuin sanoisi että on ollut feministi jo pitkään, mutta juhannuksena ja jouluna misogyyni joka hakkaa naiset polvilleen hellan edessä ja kieltää äänioikeuden. Mutta muuten 100% feministi?

   Lainaa

  80. VassaritRakasteleeKissoja 7.1.2017 14:01
   Tulos: -29 (39 ääntä)
   Tämä selkeytti käsitystä kissojen omistajista. Myös siitä, miksi suomessa ei ole eläimiin sekaantuminen kielletty? Tietysti siksi, että kissojen omistajat saisivan työnnellä kaikkea satunnaista ruumiinaukkoihin, hyi fuk mitä porukkaa.

   Lainaa

  81. Tulos: +16 (18 ääntä)
   kattimatti: Joku antaa topsipuikkoa, toinen lyijykynää (tylsää päätä)… puikko varmaan turvallisempi valinta. Olen kuullut eläinlääkärin vain nauraneen kysymykseen kissan “olon helpottamisesta”, että siitä vain jos kantti kestää. Itselle vaan tuli mieleen, että eikö kissin voisi sitten suosiolla leikkauttaa. Kuuluu kai jollain tasolla vastuulliseen kissanpitoon.
   Voi, kun tuon olisin tiennyt lupauduttuani naapurini kiimaisen kissan hoitajaksi. Toisena päivänä kissa alkoi kiipeillä pitkin seiniä ja merkkaili sohvannurkkia. Teki mieli päästää ulos. Vanupuikkoko olisi pelastanut viikon?

   Lainaa

  82. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Nimesi: Aika vapaamielistä. Seksuaalinen tyydyttäminen on samalla linjalla kuin kynsienleikkuu ja korvienpuhdistus. Sitten ei pitäisi olla mitään ongelmaa siinä, että joku ihminen käy hoitolassa ostamassa seksuaalista tyydytystä, koska hoitolassa käydään hoitamassa kynnet ja puhdistuttamassa korvatkin.
   Eihän ilotalot ole laittomia sen takia, että ihmiset saavat seksuaalista tyydytystä, vaan siksi, että niihin liittyy lähes poikkeuksetta ihmisoikeusrikkomuksia (ihmiskauppaa, hyväksikäyttöä), eli tämä nautinto ei ole molemminpuolista. Kyllähän sitten taas kaikki baarit, yökerhot, strippiklubit jne. on laillisia, kun siellä oletusarvoisesti seksikumppani valitaan kummankin suostumuksella.

   Lainaa

  83. Tulos: -4 (10 ääntä)
   Koska topsipuikko on niin paljon luonnollisempi kuin kynsileikkuri, tai vaikka sakset ylipäätään.

   Lainaa

  84. Manne Mustalainen 17.1.2017 22:19
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Kyllä täytyy ihmetellä näitä komentoijienkin ajatusmaailmaa, Nana puhui ihan asiaa ja järkevästi. Mitähän lehmän keinosiementäjä työntään lehmän vaginaan? Voin antaa vihjeen että jotain isompaa kuin vanupuikko

   Lainaa

  85. Tulos: +11 (11 ääntä)
   kattimatti: Joku antaa topsipuikkoa, toinen lyijykynää (tylsää päätä)… puikko varmaan turvallisempi valinta. Olen kuullut eläinlääkärin vain nauraneen kysymykseen kissan “olon helpottamisesta”, että siitä vain jos kantti kestää. Itselle vaan tuli mieleen, että eikö kissin voisi sitten suosiolla leikkauttaa. Kuuluu kai jollain tasolla vastuulliseen kissanpitoon.
   Jos kasvattaa kissoja, ei niitä voi kaikkia leikata. Narttukissan emättimeen ei mitään puikkoa tosin työnnetä vaan tiettyyn kohtaan sen vierestä. Muutaman sekunnin painallus ja asia sillä selvä.

   Lainaa

  86. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Jokseenkin huvittavaa, kuinka kasvissyönnin puolestapuhuvat tai lihatuotantoa vastaan kirjoitetut satiiriset kommentit ovat saaneet valtavasti miinuksia ja vihaisia ja hyökkääviä, kirjoittajaa solvaavia, pitkiä vastauksia. Kovasti kehotetaan myös ottamaan faktoista selvää vaikka ei tunnuta olevan niistä ihan perillä itsekään. Rakkaat lajitoverit, onko tämä nyt todella sodan paikka? Veganismi on monella eri tasolla hyvä vaihtoehto, ja etenkin Suomessa vieläpä todella helppoa. Vegaanikauppoja/ravintoloita yms. löytyy yhä useammista kadunkulmasta ja varmasti lähes jokaisesta kaupasta saa jotain vegaanituotteita. Härkismakaronimössö valmistuu aivan siinä samalla ajalla ja vaivalla millä se tulisi jauhelihallakin, ja maistuukin hyvältä. Kaikki ihmiskehon toimintaan tarvittavat aineet on mahdollista saada kasviperäisesti, mitään ei tarvitse syödä purkista, saatika jotain pitkälle käsiteltyjä tuotteita. Täytyy vain hieman nähdä vaivaa ja valita oikeat tuotteet ostoskoriinsa, ei vain porkkanaa ja makaroonia. Eihän lihapullista ja perunamuusistakaan kaikkea tarvitsemaansa saa, vaikka siihen ajatukseen olisikin helppo tuudittautua. Lihatuotanto ei suomessakaan ole niin ruusuista kuin mitä sitä voisi Kotimaista-tarrojen ja hellyyttävien vapaiden lehmien ja kanojen -nimileimauksista päätellä. On tietenkin eri asia, jos makuelämys menee tällaisten arvojen/kiinnostuksen edelle, kuten joku täällä myönsikin. Kiinnostuksen/ymmärryksen/tiedon puute onkin ainoa pätevä syy tukea nykyisen mallista lihatuotantoa. Omaa elämäntapaansa ei voi perustella vertaamalla niihin jotka elävät äärimmäisissä, täysin erilaisissa olosuhteissa (vrt. sanonta "lapset afrikassa kuolee nälkään kun itse heittää ruokaa roskiin"). On ok olla eri mieltä, suorastaan suvaittavaakin, mutta on hyvä myös välillä pysähtyä miettimään miksi mitäkin mieltä on, ja olla itselleen ennen kaikkea rehellinen. Onhan se pekoni on ihan hitsin hyvää, mutta todellako kaiken sen takana (ja edessä) olevan arvoista? Kun omia arvoja kyseenalaistaa, kääntyy helposti puolustuskannalle, jopa itseään vastaan. Siinä tarvitaan itsensä haastamista, mukavuusalueen ulkopuolelle astumista, että osaa esittää itselleen oikeat kysymykset ja vastata niihin rehellisesti. Kun sen lopulta tekee, saattaa maailma avartua aivan uudella tavalla. Tämä pätee moniin muihinkin 'elämän isoihin kysymyksiin'. Suosittelen vegaaniutta lämmöllä, ihan jokaiselle. Vaikkapa alkuun vain kerran viikossa. Jos tuntuu vaikealta niin vierailkaa vaikka vegaaniliiton sivuilla, siellä on paljon tietoa ja hyviä reseptejä. Peace and love!

   Lainaa

  87. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Vanhemmillani on leikattu tyttökissa ja se ainakin jatkaa edelleenkin kiimma huutojansa. No kollia se ei saa kun ei pysty niitä hajujansa ympäri levittelemään jotta kollit kiinnostuisivat. Niinpä se sitte huutaa ainakin viikon putkehen.

   Lainaa

  88. Onnekas norppa 15.12.2022 23:44
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Ja eläimiin sekaantuminen on laillista. Miks tästä tehdään niin hirvee numero? Huumeissakaan ei kai ois mitään, jos ne ois laillisia

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kissat, kiima, topsipuikko, pumpulipuikko