Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kahakka kirpputorilla, osa 34

Miksi vaivaudut edes ilmoittamaan, kun et mitään osaa?!
Kahakka kirpputorilla, osa 34

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 49 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1238 (1300 ääntä)
   Itseänikin vituttaa yhdyssanavirheet kyllä, mutta...

   Lainaa

  2. Tulos: +1023 (1049 ääntä)
   Turo: Itseänikin vituttaa yhdyssanavirheet kyllä, mutta…
   Vedä vittu päähäsi!!!! T. Jenni

   Lainaa

  3. Tulos: +693 (705 ääntä)
   mane: Vedä vittu päähäsi!!!! T. Jenni
   Aijai! Taisit sortua kirjoitusvirheeseen. Lauseen perään kuuluu vain yksi huutomerkki!

   Lainaa

  4. Tulos: +421 (431 ääntä)
   Eih taas tuo Jenni.. Valitettavasti tiedän ton. Ei muuta osaa tehä ku valittaa.

   Lainaa

  5. Tulos: -210 (338 ääntä)
   Suomen pilkutussäännöt on muuten melko ärsyttäviä. Tulee niiden takia taukoja, joita ei puhuessa tule, hölmöihin kohtiin.

   Lainaa

  6. Tulos: +377 (445 ääntä)
   Galaksi: Suomen pilkutussäännöt on muuten melko ärsyttäviä. Tulee niiden takia taukoja, joita ei puhuessa tule, hölmöihin kohtiin.
   Ei nyt mennyt kieliopillisesti putkeen tämäkään kommentti.

   Lainaa

  7. Tulos: +333 (377 ääntä)
   Yh. On se minustakin tärkeää, että ihmiset kirjoittavat oikein, enkä tajua esim. siskoni logiikkaa, jonka mukaan "videopelihahmon nimeä ei tarvitse kirjoittaa isolla alkukirjaimella koska ei nyt olla koulussa eli en jaksa painaa shiftiä". Koulussa ollaan juuri siksi, että opitaan käyttämään kieltä oikein koulun ulkopuolella, eikä ole mitään järkeä kirjoittaa asioita tahallaan väärin vain siksi, koska ei olla sillä hetkellä koulussa istumassa. Eli joo, kielioppi käyttöön ja sitä rataa, mutta... On tämäkin kyllä hanurista, miten joidenkin mielestä kenelläkään ihmisellä ei ikinä, missään asiayhteydessä ole oikeutta tehdä yhtäkään kirjoitusvirhettä, koska ainoastaan kehitysvammaiset 5-vuotiaat laittavat pilkun väärään paikkaan tai kirjoittavat yhdyssanan väärin. Jos teksti on ymmärrettävissä pikkuisesta virheestä huolimatta, niin eikö voisi vain keskittyä siihen asiasisältöön ilman, että alkaa tuhlata kaikkien aikaa kielioppiniuhotukseen? Jos virhe tekee tekstin hassusti kaksiselitteiseksi, niin asialle voi nauraa ja jatkaa sitten elämässä eteenpäin. Jos teksti on niin täynnä virheitä, ettei asiasisällöstä ihan oikeasti saa mitään selvää, niin sitten voi kysyä selvennystä. Vittuilla ei tarvitse missään tilanteessa, paitsi silloin, jos on itse sattunut kasvamaan niin vittumaiseksi ja ilkeäksi ihmiseksi, että haluaa tahallaan yrittää aiheuttaa toisille pahan mielen tyhjän vuoksi. Ja arvatkaas mitä? Siinä tilanteessa vika on SINUSSA, niuhottaja. Ei siinä henkilössä, joka tekee virheen.

   Lainaa

  8. Tulos: -141 (209 ääntä)
   Ärsyttääkö teitä yhdys sana virheistä ärsyyntyjiä niinkuin mikä tarkalleen ottaen? Vain harvoin se tekee lukemisesta oikeasti vaikeampaa. Muotoilen toisin: mitä se on teiltä pois? On kokonaan eri asia vaikkapa olla huolissaan suomenkielen tason laskemisesta, koska silloin se energia tulisi purettua eri lailla ja eri kohteisiin, kuin jonkun satunnaiseen yhdyssanavirheeseen. Se, joka oikeasti haluaa opettaa suomalaisia puhumaan parempaa kieltä, ei loukkaa toista tai muutenkaan käyttäydy kuin tämän tekemä kirjoitusvirhe olisi häntä kohtaan henkilökohtainen hyökkäys, eikä myöskään jankuttaisi. Siinä menee paljon energiaa ihan tuuleen verrattuna esimerkiksi siihen verrattuna jos antaisikin ylläkuvatun sijaan pienen tietopaketin siitä miten yhdyssanoja muodostetaan ja jätettäisiin asian omaksuminen kuitenkin lopulta kirjoitustaidottoman omalle vastuulle. Henkilökohtainen voitto ei suinkaan olisi näin pätyselle taattu, muttei pitäisi olla tarkoituskaan olla, kerta huoli suomenkielen tilasta on epäitsekäs. Jos virheistä ärsyyntyvä taasen tunnistaa itsessään sen yleisen tosiasian että oikeasti suomenkielen tila ei ole niinkään epäitsekäs huoli vaan yhdyssanavirheet nyt vain ovat sitä sellaista maailman oikeaa järjestystä joka ihan vain henkilökohtaisen mielenrauhan takia on tärkeä vähän samaan tapaan kuin vaikkapa pakko-oireisella on tiettyjen asioiden oltava juuri tietyllä tavalla ettei ahdistaisi ja vituttaisi, niin hienoa, se on ensimmäinen askel! Siitä voisi olla hyvä vaikka puhua jonkun kanssa?

   Lainaa

  9. Tulos: +38 (76 ääntä)
   Kala: Yh. On se minustakin tärkeää, että ihmiset kirjoittavat oikein, enkä tajua esim. siskoni logiikkaa, jonka mukaan “videopelihahmon nimeä ei tarvitse kirjoittaa isolla alkukirjaimella koska ei nyt olla koulussa eli en jaksa painaa shiftiä”.
   Olen muuten samaa mieltä kanssasi, että ärsyttää kiekioppinatsit jotka sekoavat kielioppivirheistä. Mutta minusta se menee kumminkin yli jos päivittelee niin pientä asiaa kuin, että joku ei jaksa kirjoittaa videopelinsä hahmonsa nimeä isolla. Jos joku on niin laiska niin antaa vaan olla koska hän itse siitä "kärsii", mutta esim. yleisellä keskustelupalstalla nyt saakin odottaa että ihmiset edes yrittävät kirjoittaa isotkirjaimet ja muut kieliopilliset asiat oikein. Ellei sitten halua antaa itsestään kuvaa, että on koulunkäynti on jäänyt kesken.

   Lainaa

  10. Tulos: -31 (85 ääntä)
   Jenni oli itseasiassa väärässä. Lausetta ei välttämättä tarvitse lopettaa pisteeseen jos sen perässä on hymiö.
   Kauhtana: Ärsyttääkö teitä yhdys sana virheistä ärsyyntyjiä niinkuin mikä tarkalleen ottaen? Vain harvoin se tekee lukemisesta oikeasti vaikeampaa. Muotoilen toisin: mitä se on teiltä pois? On kokonaan eri asia vaikkapa olla huolissaan suomenkielen tason laskemisesta, koska silloin se energia tulisi purettua eri lailla ja eri kohteisiin, kuin jonkun satunnaiseen yhdyssanavirheeseen......
   Suomen kieli kirjoitetaan erikseen. Totta, joskus nämä kieliopin remonttireiskat korjaavat yhdyssanoja vähän liiankin kovalla kädellä. Tässä on hyvä miettiä sitä, että jos olet itse sortunut virheeseen, minkälaista palautetta itse haluaisit tai minkälaista palautetta antaisit kirjoittajalle kasvotusten. Yhdyssanavirheet ärsyttävät muakin suuresti, mutta enää en jaksa alkaa korjaamaan niitä joka kerta, paitsi jos kyseessä on jokin yritys.

   Lainaa

  11. Tulos: +246 (250 ääntä)
   Eiköhän ne käyttäytymissäännöt mee kuitenkin kielioppisääntöjen edelle.

   Lainaa

  12. ewfwefdfsd 5.1.2017 7:45
   Tulos: +102 (116 ääntä)
   Lause voi loppu muuhunkin välimerkkiin kuin pisteeseen, esim. pilkkuun. Lause ja virke ovat muutoinkin kaksi aivan eri asiaa. Whiskey Tangot taas pätemässä netissä.

   Lainaa

  13. ewfwefdfsd 5.1.2017 7:45
   Tulos: +10 (22 ääntä)
   [sic]

   Lainaa

  14. Pilkkuperkele 5.1.2017 8:01
   Tulos: +102 (116 ääntä)
   Kauhtana: Ärsyttääkö teitä yhdys sana virheistä ärsyyntyjiä niinkuin mikä tarkalleen ottaen? Vain harvoin se tekee lukemisesta oikeasti vaikeampaa. Muotoilen toisin: mitä se on teiltä pois?
   No mulla ainakin menee aivot solmuun jos yhdyssanat on kirjoitettu kaikki erikseen. En välttämättä ymmärrä lausetta kokonaisuudessaan, koska mun pää ei osaa heti yhdistää niitä sanoja sujuvaksi lauseeksi. Joutuu lukea kahdesti ennen kuin tajuan että ai jaa. Ei se nyt elämää suista raiteiltaan, yleensä en vaan käytä aikaa sitten semmosiin postauksiin, koska en jaksa lukea uusiksi. Disclaimerinä en muutenkaan jaksa ulista niistä kuin ihan lähimmille kavereille, ja mulla saattaa olla lievä lukihäiriö. Eli olet väärässä, aika usein yhrys sana vihreet tekee lukemisesta oikeasti vaikeampaa, vaikka diginatiivi olenkin. Ihan kirjoitusvirheet ei sitten taas häiritse asian ymmärtämistä. Hauskoja yhdyssanavirheitä on omasta mielestä ne, kun on saatu kaksi sanaa kyllä yhteen, mutta sitten luovutettu sen kolmannen kohdalla, esim. "yhdyssana virhe". Ne mun pää osaa kyllä lukea yhteen! Näissä jutuissa on ehkä kyse rytmityksestä tjsp.?

   Lainaa

  15. Tulos: +63 (77 ääntä)
   Vaikka itseänikin ärsyttävät etenkin yhdyssanavirheet ja ihmeelliset välimerkitykset, niin ei tulisi mieleenkään lähteä huomauttelemaan niistä. Lisäksi jossakin - olisikohan ollut Hesari - oli juuri juttua siitä, miltä tuollainen huomauttelu tuntuu lukihäiriöisistä.

   Lainaa

  16. Jerry Cotton ja sininen lavuaari 5.1.2017 8:42
   Tulos: +41 (51 ääntä)
   Kauhtana: Ärsyttääkö teitä yhdys sana virheistä ärsyyntyjiä niinkuin mikä tarkalleen ottaen? Vain harvoin se tekee lukemisesta oikeasti vaikeampaa. Muotoilen toisin: mitä se on teiltä pois? --
   En itse yleensä edes huomauta yhdyssanavirheistä, tai muutenkaan kielioppivirheistä, ellen tiedä vastaanottajan haluavan korjausta. Suomen kielessä kuitenkin on aivan mielettömästi sääntöjä ja niissä säännöissä poikkeuksia, mikä tekee niiden sisäistämisestä järjettömän hankalaa. En itse ainakaan jaksa enää edes miettiä sääntöjä, vaan kirjoitan fiiliksen pohjalta, vaikka silloin virheitä tuleekin. Harmittavan iso osa kielinatseista kuitenkin pitää itseään virheettömänä, vaikka hyvin harva oikeasti kirjoittaa aina täydellisen oikein. ...Mutta, kuten varmaan arvasittekin tuon sanan olevan tulossa, onhan toi Kauhtanan viesti nyt hirveän raskas lukea.

   Lainaa

  17. Rottanpää 5.1.2017 9:14
   Tulos: +63 (71 ääntä)
   Yhdyssanavirheitäkin enemmän ärsyttää tollaset Jennin kaltaset kielielitistit. Tai no, onhan Jennin kutsuminen elitistiksi ihan "pikkusen" liioittelua, kun ei omasta vouhkaamisestaan huolimatta kuitenkaan itsekään osaa hyvää kieliasua.

   Lainaa

  18. Tulos: +125 (125 ääntä)
   Kukaan ei pysty kirjoittamaan täydellisen oikein, mutta kieltämättä yhdyssanavirheet on niitä,mjoista yleensä saa eniten revittyä huumoria. Kuten eräällä palstalla ollut keskusteluketju otsikolla "Kannattaa vaihtaa sähkö tupakkaan!" osoitti...

   Lainaa

  19. Tulos: +39 (57 ääntä)
   Kala: Yh. On se minustakin tärkeää, että ihmiset kirjoittavat oikein, enkä tajua esim. siskoni logiikkaa, jonka mukaan “videopelihahmon nimeä ei tarvitse kirjoittaa isolla alkukirjaimella koska ei nyt olla koulussa eli en jaksa painaa shiftiä”. Koulussa ollaan juuri siksi, että opitaan käyttämään kieltä oikein koulun ulkopuolella, eikä ole mitään järkeä kirjoittaa asioita tahallaan väärin vain siksi, koska ei olla sillä hetkellä koulussa istumassa. Eli joo, kielioppi käyttöön ja sitä rataa, mutta… On tämäkin kyllä hanurista, miten joidenkin mielestä kenelläkään ihmisellä ei ikinä, missään asiayhteydessä ole oikeutta tehdä yhtäkään kirjoitusvirhettä, koska ainoastaan kehitysvammaiset 5-vuotiaat laittavat pilkun väärään paikkaan tai kirjoittavat yhdyssanan väärin. Jos teksti on ymmärrettävissä pikkuisesta virheestä huolimatta, niin eikö voisi vain keskittyä siihen asiasisältöön ilman, että alkaa tuhlata kaikkien aikaa kielioppiniuhotukseen? Jos virhe tekee tekstin hassusti kaksiselitteiseksi, niin asialle voi nauraa ja jatkaa sitten elämässä eteenpäin. Jos teksti on niin täynnä virheitä, ettei asiasisällöstä ihan oikeasti saa mitään selvää, niin sitten voi kysyä selvennystä. Vittuilla ei tarvitse missään tilanteessa, paitsi silloin, jos on itse sattunut kasvamaan niin vittumaiseksi ja ilkeäksi ihmiseksi, että haluaa tahallaan yrittää aiheuttaa toisille pahan mielen tyhjän vuoksi. Ja arvatkaas mitä? Siinä tilanteessa vika on SINUSSA, niuhottaja. Ei siinä henkilössä, joka tekee virheen.
   Kerran Facebookissa englanninkielisessä ryhmässä korjasin jonkun tyypin kielioppivirheen, kun hän oli kirjoittanut "could of been" kun piti kirjoittaa "could have been". Vastaukseksi tuli "Aina pitää olla joku v*tun kielioppinatsi. Tämä on Facebook eikä mikään v*tun väitöskirja". Eli siis ainoastaan väitöskirjoissako tarvitsee välittää kieliopista?

   Lainaa

  20. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Täällähän oli aikoinaan joku toinenkin feissarimoka, missä joku nainen kirjoitti aivan samanlaisia kielioppivaatimuksia, kuin tuo Jenni tuossa! Voi että, kun nyt muistaisin sen mokan nimen ja voisin linkata tänne!

   Lainaa

  21. Tulos: -29 (51 ääntä)
   foo: Kerran Facebookissa englanninkielisessä ryhmässä korjasin jonkun tyypin kielioppivirheen, kun hän oli kirjoittanut “could of been” kun piti kirjoittaa “could have been”. Vastaukseksi tuli “Aina pitää olla joku v*tun kielioppinatsi. Tämä on Facebook eikä mikään v*tun väitöskirja”. Eli siis ainoastaan väitöskirjoissako tarvitsee välittää kieliopista?
   Facebookissa kommunikaatio on tärkein (niin kuin kielessä ylipäätään) ja niin kauan kuin se pelaa kielioppivirheistä huolimatta, niillä ei ihan oikeasti ole väliä. Oikeakielisyys tyyliseikkana merkitsee enemmän yritysten ja julkisuuden henkilöiden promotuilla facebook-sivuilla. Tuo 'could of' on tosi yleinen natiiveilta kirjoituksessa, kyllä sen kaikki ymmärtää mitä sillä tarkoitetaan.

   Lainaa

  22. Tulos: +107 (111 ääntä)
   Kyllä minusta yritysten mainoksissa, kotisivuilla yms. pitäisi kieliopin ja yhdyssanojen olla prikulleen. Muuten ainakin itselleni tulee huolimaton mielikuva ja sellanen "onko tämä firma nyt mistään kotoisin" -fiilis.

   Lainaa

  23. Tulos: +86 (88 ääntä)
   Olen pitänyt sääntönäni, että yksityiskeskusteluissa ystävien kanssa saa kukin kirjoittaa tyylillään, kunhan asiansisältö on kaikille selvää. Julkisesti esim. somessa näkyvissä kirjoituksissa ei pienet virheet tai murteiden käyttäminen haittaa, mutta oikeaan kielioppiin tulee silti panostaa ainakin isojen alkukirjainten ja yhdyssanojen verran. Työelämässä, virallisissa teksteissä ja muissa vastaavissa tapauksissa kirjoitusvirheet herättävät epäilyksiä ammattitaidottomuudesta. Eritoten jos kirjoitusvirheitä täynnä olevan tekstin on kirjoittanut ihminen, joka työskentelee toimistotyössä.

   Lainaa

  24. Tulos: -67 (89 ääntä)
   Kala: Yh. On se minustakin tärkeää, että ihmiset kirjoittavat oikein, enkä tajua esim. siskoni logiikkaa, jonka mukaan “videopelihahmon nimeä ei tarvitse kirjoittaa isolla alkukirjaimella koska ei nyt olla koulussa eli en jaksa painaa shiftiä”. Koulussa ollaan juuri siksi, että opitaan käyttämään kieltä oikein koulun ulkopuolella, eikä ole mitään järkeä kirjoittaa asioita tahallaan väärin vain siksi, koska ei olla sillä hetkellä koulussa istumassa. Eli joo, kielioppi käyttöön ja sitä rataa, mutta… On tämäkin kyllä hanurista, miten joidenkin mielestä kenelläkään ihmisellä ei ikinä, missään asiayhteydessä ole oikeutta tehdä yhtäkään kirjoitusvirhettä, koska ainoastaan kehitysvammaiset 5-vuotiaat laittavat pilkun väärään paikkaan tai kirjoittavat yhdyssanan väärin. Jos teksti on ymmärrettävissä pikkuisesta virheestä huolimatta, niin eikö voisi vain keskittyä siihen asiasisältöön ilman, että alkaa tuhlata kaikkien aikaa kielioppiniuhotukseen? Jos virhe tekee tekstin hassusti kaksiselitteiseksi, niin asialle voi nauraa ja jatkaa sitten elämässä eteenpäin. Jos teksti on niin täynnä virheitä, ettei asiasisällöstä ihan oikeasti saa mitään selvää, niin sitten voi kysyä selvennystä. Vittuilla ei tarvitse missään tilanteessa, paitsi silloin, jos on itse sattunut kasvamaan niin vittumaiseksi ja ilkeäksi ihmiseksi, että haluaa tahallaan yrittää aiheuttaa toisille pahan mielen tyhjän vuoksi. Ja arvatkaas mitä? Siinä tilanteessa vika on SINUSSA, niuhottaja. Ei siinä henkilössä, joka tekee virheen.
   Mitä sä avaudut? :D En jaksanu lukee

   Lainaa

  25. Kielinatsi 5.1.2017 12:44
   Tulos: +25 (37 ääntä)
   Öö: Jenni oli itseasiassa väärässä. Lausetta ei välttämättä tarvitse lopettaa pisteeseen jos sen perässä on hymiö. Suomen kieli kirjoitetaan erikseen. Totta, joskus nämä kieliopin remonttireiskat korjaavat yhdyssanoja vähän liiankin kovalla kädellä. Tässä on hyvä miettiä sitä, että jos olet itse sortunut virheeseen, minkälaista palautetta itse haluaisit tai minkälaista palautetta antaisit kirjoittajalle kasvotusten. Yhdyssanavirheet ärsyttävät muakin suuresti, mutta enää en jaksa alkaa korjaamaan niitä joka kerta, paitsi jos kyseessä on jokin yritys.
   Itse asiassa ei ole yhdyssana. Vai mikä on itseasia?

   Lainaa

  26. jukkapalmu 5.1.2017 13:12
   Tulos: +43 (51 ääntä)
   Turo: Itseänikin vituttaa yhdyssanavirheet kyllä, mutta…
   Ei mua facebookissa niinkään, mutta kaikki julkiset ilmoitukset olkoonkin joku taloyhtiön ilmoitus rappukäytävässä tms. niin sellasissa virheet ottaa aivoon. Yks ehdottomasti pahin mitä nään töissä usein on jonkun leipomon pahvilaatikko missä lukee "Varovasti! Sisältää leipomo tuotteita"

   Lainaa

  27. Tulos: +61 (75 ääntä)
   Kauhtana: Ärsyttääkö teitä yhdys sana virheistä ärsyyntyjiä niinkuin mikä tarkalleen ottaen? Vain harvoin se tekee lukemisesta oikeasti vaikeampaa. Muotoilen toisin: mitä se on teiltä pois?
   Ärsyttää juurikin se, että se tekee lukemisesta vaikeampaa. Joudun joskus lukemaan tekstin useaan kertaan ennenkuin saan siitä jotain tolkkua. Näin ollen se on pois minun ajastani. Pienet yhdyssanavirheet, kuten Janinan tapauksessa, eivät nosta verenpainetta. Ne juntit, jotka eivät vain ole viitsineet opetella omaa kieltänsä, ovat ihan helv..tin epäkohteliaita. He laittavat vastuun ymmärtämisestä lukijalle sen sijaan, että kirjoittaisivat itse niin, että tekstiä voi ylipäätään ymmärtää. Samalla he vievät lukijoiden aikaa välinpitämättömyydellään. Mutta ku ei kato kiinnosta jotku v*tun pisteet tai yhdys sanat.

   Lainaa

  28. Satunnainen randomi 5.1.2017 15:35
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   ewfwefdfsd: Whiskey Tangot
   Uaaahahaha, mää repesin!

   Lainaa

  29. Tulos: -62 (76 ääntä)
   Ite teen satunnaisesti kirjoitusvirheitä ja välillä tarkoituksellisesti, tarkistaakseni onko niuhot paikalla. Sitten kun joku rupee niuhottaan niistä, niin päihitän hänet argumentaatiolla. :D

   Lainaa

  30. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Jeee, en mä vissii ni pihalla olekkaan, kiitos Jenni.

   Lainaa

  31. Tulos: +32 (44 ääntä)
   Itse totta puhuen kirjoittelen esimerkiksi Twitterissä usein hyvinkin virheellisellä tyylillä, ilman isoja alkukirjaimia ym. Olen kielellisesti melko taitava, mutta varsinkin tietyissä netin kolkissa rentoon ja ilmaisuvoimaiseen tyyliin kuuluvat epäkorrektiudet (tämä ei tosin päde esim. yrityksiin). Näin on ehkä enemmän englanniksi kuin suomeksi? Feissarimokissa taas kirjoitan aika siististi, koska se on täällä normi. Olen itse sitä mieltä, että internet ja pikaviestittely ovat luoneet sellaisen kommunikaatioympäristön, jossa on luontevaa käyttää virheellistä ja epämuodollista kieltä (varsinkin nuoret diginatiivit tekevät näin). Se ei vastaa esim. kirjeitä vaan pikemminkin puhuttua kieltä, koska se on nopeaa, spontaania ja sosiaalista: Whatsapp-keskustelussa ei ole käytännöllistä käyttää aikaa siistien lauseiden muotoilemiseen, muuten puhe siirtyy jo toiseen aiheeseen.

   Lainaa

  32. Hairysteed 5.1.2017 18:32
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Pp: Eih taas tuo Jenni.. Valitettavasti tiedän ton. Ei muuta osaa tehä ku valittaa.
   Otan osaa! Onpahan edes jonkinlainen harrastus! :D

   Lainaa

  33. PerusTrolli 5.1.2017 18:58
   Tulos: -35 (43 ääntä)
   Kala: Yh. On se minustakin tärkeää, että ihmiset kirjoittavat oikein, enkä tajua esim. siskoni logiikkaa, jonka mukaan “videopelihahmon nimeä ei tarvitse kirjoittaa isolla alkukirjaimella koska ei nyt olla koulussa eli..
   No nyt on ollu yritystä ainaki. Vaikka kenties luulet että toi sun kirjottama teksti on hyvännäköstä ni voin kertoo että ei oo. Jos haluaa viisastella kieliopilla ni kannattaa tehä se oikein. Hölmöimmän näköstä tekstiä on semmonen ku yritetään kirjottaa 100pros oikein ja epäonnistutaan siinä. Toki on muitaki ärsyttäviä kirjotustapoja,,,tässä yks esimerkki,,

   Lainaa

  34. Tulos: -69 (75 ääntä)
   Mitä veikkaatte, oliskohan Jennillä kuukautiset?

   Lainaa

  35. Tulos: +46 (52 ääntä)
   Moni tähän olikin jo vastannut, mutta kyllä nimenomaan se lukemisen rytmittäminen häiritsee. Usein koko lause täytyy lukea uudelleen "ajatuksella", sanasta ja lauseesta riippuen jopa useampaan kertaan, jotta kirjoittajan alkuperäinen tarkoitus selviää. Ehkä yhdys sana ongelmaiset eivät käsittele tekstinlukua aivoissaan samalla tavalla, ja heitä tämä ei häiritse?
   Kauhtana: sellaista

   Lainaa

  36. Tulos: -9 (35 ääntä)
   Kaikesta sitä ihmiset jaksaakin stressata. Eikö elämä oo tarpeeks vihamielistä jo muutenki, vai pitääkö meidän nyt ihan oikeesti ruveta vielä sotimaan jostain kirjaimistakin?

   Lainaa

  37. Tulos: +34 (40 ääntä)
   Näin mainosalan toimihenkilönä vielä pieni lisäys. Jos joku juttu näyttää visuaalisesti hyvältä väärin kirjotettuna, niin sehän laitetaan sinne mainokseen silleen välittämättä kieliopista, tai sisällöstä. Näin siis ihan oman kokemuksen perusteella alan firmoissa työskennelleenä. Usein se vielä lisää mainoksen tehovaikutusta, kun se ns. ärsyttävä juttu jää mieleen kaikille paljon paremmin kun kaikin tavoin miellyttävä juttu. Esimerkki: Eräässä yliopistossa annettiin kaikille graafisen alan opiskelijoille tehtäväksi piirtää kuva jostain nimeltä mainitsemattomasta aiheesta. Sitten ne kaikki kuvat liimattiin käytävälle oppilaiden seistessä oman työnsä vieressä. Professori kävelee hitaasti käytävää pitkin ja katselee töitä samalla mutisten: "ok, jees, ok, jees kuva, ok, ok, ok..." Sitten erään kuvan kohdalla hän pysähtyy ja sanoo sen vieressä olevalle oppilaalle: "Miksi te olette piirtäneet tämän kuvan vinoon?" Oppilas vastaa: "Miksi te kiinnititte tähän kuvaan huomionne?" Professori jatkaa kävelyään eteenpäin. "ok, ok, jees, ok..."

   Lainaa

  38. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Se on kyllä virke, jonka loppuun se piste kuuluu. Virkkeessä voi niitä lauseita olla useampiakin.

   Lainaa

  39. Tulos: +3 (39 ääntä)
   uske: Ei nyt mennyt kieliopillisesti putkeen tämäkään kommentti.
   En mä näe tuossa lauseessa "Tulee niiden takia taukoja, joita ei puhuessa tule, hölmöihin kohtiin." virhettä? Ainaki nuo pilkut on mun mielestä ihan oikein laitettu.

   Lainaa

  40. Tulos: +12 (22 ääntä)
   Ni.: En mä näe tuossa lauseessa “Tulee niiden takia taukoja, joita ei puhuessa tule, hölmöihin kohtiin.” virhettä? Ainaki nuo pilkut on mun mielestä ihan oikein laitettu.
   Komppaan. Relatiivilauseethan päälauseiden sisällä kehystetään pilkuilla?

   Lainaa

  41. Kalvo-sinappi 6.1.2017 22:45
   Tulos: -20 (26 ääntä)
   "pikku pillu" kirjotetaa erikseen.

   Lainaa

  42. Tulos: +35 (35 ääntä)
   foo: Kerran Facebookissa englanninkielisessä ryhmässä korjasin jonkun tyypin kielioppivirheen, kun hän oli kirjoittanut “could of been” kun piti kirjoittaa “could have been”. Vastaukseksi tuli “Aina pitää olla joku v*tun kielioppinatsi. Tämä on Facebook eikä mikään v*tun väitöskirja”. Eli siis ainoastaan väitöskirjoissako tarvitsee välittää kieliopista?
   Toi could of been on erittäin yleinen moka. Muutenkin varsinkin jenkit kirjoittaa omaa englantiaan ihan miten sattuu. Suomalainen keskitason englannin kielen osaava nuori aikuinen kirjoittaa parempaa englantia kuin keskitason jenkki aikuinen. Tästä on ihan tutkittuakin faktaa. Välillä on järjettömän vaikea esim. imdb-sivun keskusteluissa saada mitään selkoa jenkkien sönkötyksistä kun puhutaan just noista i was their and yuo shuod of bean treir two tyyliin. Se ei haittaa jenkkejä itseään niin paljon, koska ne ääntää lukiessaan kuitenkin oikein, mutta itse oon välillä ihan kuutamolla. Kuten just toi cuold of kuulostaa ihan oikealta, mutta itse tarttee välillä olla sherlockina, jotta niitä ymmärtää. Suomen kielessä taas yhdyssanojen pätkiminen tai pilkkujen unohtelu saa useimmiten koko lauseen kuulostamaan ihan väärältä toisia se haittaa toisia ei itseäni joo (sic).

   Lainaa

  43. Tulos: +33 (33 ääntä)
   jukkapalmu: Ei mua facebookissa niinkään, mutta kaikki julkiset ilmoitukset olkoonkin joku taloyhtiön ilmoitus rappukäytävässä tms. niin sellasissa virheet ottaa aivoon. Yks ehdottomasti pahin mitä nään töissä usein on jonkun leipomon pahvilaatikko missä lukee “Varovasti! Sisältää leipomo tuotteita”
   Joo sama. Kaikki viralliset ilmoitukset on kyllä pahimmillaan yhtä tuskaa. Aikanaan meillä oli pomo, jonka kielitaito oli järkyttävä. Itse nipotti kaikesta, mutta hänelle ei saanut sanoa mistään. Johti sitten siihen, että hänen seinälle laittamistaan lapuista poimittiin anonyyminä punakynällä kirjoitus- ja asiavirheet pois. Sen jälkeen kun eräässäkin tiedotteessa (jonka sisältöä ei meinannut edes ymmärtää) oli enemmän virheitä kuin yksittäisiä sanoja, postitusta kiellettiin antamasta meijän osastolle enää yhtään punakynää.

   Lainaa

  44. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Jenni unohti "magic wordin" (please). Minä muuten en edes lue kirjoituksia joissa on paljon kielioppi- ja yhdyssanavirheitä. Miksi tuhlaisin aikaani jos kirjoittaja ei viitsi itse käyttää edes sen verran aikaa että lukisi tekstin itse läpi?

   Lainaa

  45. Tulos: +4 (16 ääntä)
   Väsynyt: Jenni unohti “magic wordin” (please). Minä muuten en edes lue kirjoituksia joissa on paljon kielioppi- ja yhdyssanavirheitä. Miksi tuhlaisin aikaani jos kirjoittaja ei viitsi itse käyttää edes sen verran aikaa että lukisi tekstin itse läpi?
   Mikähän aikaleima siinä tekstissä kertoo paljon siihen on käytetty aikaa? Tulee mieleen sellanen tarina sotamiehestä, joka kirjoittaa rintamalta äidillensä: "Rakas äiti, kirjoitan nyt hyvin nopeasti, ettei sinun aikaasi menisi hukkaan..." Mä luen ite kirjotusvirheitäkin vilisevää tekstiä, jos koen että tekstin kirjoittajalla on jotakin sanomisen arvoista asiaa. Enhän mä voi tietää paljon jollakin toisella menee jonkun asian kirjoittamisessa. Jo peruskoulussa opein, että ihmiset myös lukee tekstiä eri nopeudella. Jotkut hyvin nopeasti ja toiset erittäin hitaasti.

   Lainaa

  46. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Pp: Eih taas tuo Jenni.. Valitettavasti tiedän ton. Ei muuta osaa tehä ku valittaa.
   No eipä yllättänyt yhtään, onko hän max. 16 vuotias?

   Lainaa

  47. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Onko tää Jenni se sama, joka riehui aiemmin jokaisessa IL/IS:n Saara-uutisessa? Kielenkäyttö ja itsehillintä ainakin ihan samanlaista.

   Lainaa

  48. Tulos: +2 (4 ääntä)
   kyllä muakin vituttaa yhdys sanavirheet,varsinkin kun ne on muiden kirjottamia,onneks itte osaan yhdys anat...

   Lainaa

  49. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Tuota noin... Keskustelu on kovasti jännittävä ja täynnä hienoja juonen käänteitä, mutta tietääkö joku, miten kävi Janikan sängyn ostoaikeille?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kirpputori, kirppis, kirppari, sänky, yhdyssana, runkopatja, riita, oikeinkirjoitus