Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 182

Tällä kertaa esittelemme säännöttömän kirpputorin – jossa on sääntöjä.
Suurenna näkymä
Kirpputorin löytöjä, osa 182

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 51 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. mattimeikäläinen 22.11.2016 1:10
   Tulos: +639 (655 ääntä)
   "Wish/ali/ebay 1 sääntö"

   Lainaa

  2. Tulos: -205 (257 ääntä)
   Mikä moka tos laukussa?

   Lainaa

  3. Tulos: +111 (135 ääntä)
   Laukku ois kyl kelvannu, kuk halvalla saa T:yksi sulo wilén

   Lainaa

  4. Tulos: +356 (438 ääntä)
   Maailman tyhmin ja ylimielisin ihmisryhmä on Facebook-kirpparien ylläpitäjät. Luulevat saavansa jonkinlaisen Jumala-aseman yhteiskunnassa.

   Lainaa

  5. mörökölli minut vieköön 22.11.2016 2:04
   Tulos: +390 (420 ääntä)
   Ei sääntöjä, ikinä ei mitään sääntöjä ... HNNNNNGGH ei pysty, pakko kuitenkin laittaa yksi.

   Lainaa

  6. Tulos: +140 (162 ääntä)
   Sarq: Mikä moka tos laukussa?
   Pitäskö lukea myynti-ilmoituksen tekstikin..?

   Lainaa

  7. Kukkahattutäti 22.11.2016 2:07
   Tulos: +119 (197 ääntä)
   Elävältä nylkeminen on melkein sama kun lapsi töissä.. väärin toki molemmat.

   Lainaa

  8. Tulos: -1 (115 ääntä)
   Sarq: Mikä moka tos laukussa?
   Sä oot se moka.

   Lainaa

  9. Tulos: +120 (138 ääntä)
   Lapsityövoimalla vaan on (valitettavasti) se toinenkin puolensa.

   Lainaa

  10. Tulos: +261 (293 ääntä)
   Lapsityövoimasta ei voi tietää, Kiinassa se tavallinenkin työvoima työskentelee usein niin pienellä palkalla ettei halpa hinta kerro onko työtä tehnyt lapsi vai aikuinen, joka yrittää elättää perheensä siten kuin on mahdollista. Aito turkis/untuva yms. on väistämättä hirvittävän kärsimyksen tulos. Jossain vaiheessa nettiä kiersi se video turkistarhasta (en ole varma mistä maasta), jossa supikoira oli nyljetty ja heitetty muiden nyljettyjen eläinten kanssa jätteeseen, ja zoomatessa koiran naamaan se vielä räpytti silmiään. Hyi hitto.

   Lainaa

  11. Tulos: -150 (272 ääntä)
   mandi: Lapsityövoimalla vaan on (valitettavasti) se toinenkin puolensa.
   Skidit oppii kovan työmoraalin jo nuoresta ja tuovat leivän pöytään? Hui kun kamalaa. Omaa poikaani olen pitänyt mukana kokopäivän savotoissa siitä asti kun täytti 7, nykyään tekee jo miehen työt näin yläasteikäisenä. On vähän paremmat lähtökohdat elämään kuin pullamössöpleikkavinisijöillä..

   Lainaa

  12. Tulos: -7 (75 ääntä)
   mandi: Lapsityövoimalla vaan on (valitettavasti) se toinenkin puolensa.
   Jep, halpa hinta.

   Lainaa

  13. Tulos: +129 (161 ääntä)
   Simbad: Skidit oppii kovan työmoraalin jo nuoresta ja tuovat leivän pöytään? Hui kun kamalaa. Omaa poikaani olen pitänyt mukana kokopäivän savotoissa siitä asti kun täytti 7, nykyään tekee jo miehen työt näin yläasteikäisenä. On vähän paremmat lähtökohdat elämään kuin pullamössöpleikkavinisijöillä..
   Ei se, että jos lapsi on mukana töissä, mutta jos lapsi joutuu jo ihan pienestä, tyyliin esikouluikäisestä asti ottamaan vastuun perheensä ELÄTTÄMISESTÄ, on se mielestäni jo vähän liikaa pyydetty. Huomioiden, ettei työajat ole inhimillisiä ja palkka on mitätön. Lapsen kuitenkin pitäisi saada olla lapsi, kyllä sitä työmoraalia voisi takoa muullakin tapaa ja myöhemmässäkin vaiheessa kuin pakkotyöllä ja sillä, että se nyt sattuu olemaan ainut annettu vaihtoehto, kun on syntynyt tiettyyn "kastiin"... Antaa lapsien kasvaa, leikkiä ja kehittyä, heillä on koko elämä aikaa kyllä tehdä töitä sen jälkeen.

   Lainaa

  14. Paremmin tietäjä 22.11.2016 6:08
   Tulos: +210 (236 ääntä)
   Simbad: Skidit oppii kovan työmoraalin jo nuoresta ja tuovat leivän pöytään? Hui kun kamalaa. Omaa poikaani olen pitänyt mukana kokopäivän savotoissa siitä asti kun täytti 7, nykyään tekee jo miehen työt näin yläasteikäisenä. On vähän paremmat lähtökohdat elämään kuin pullamössöpleikkavinisijöillä..
   Ootte savotassa 14 tuntia päivässä eikä lapses käy koulussa?

   Lainaa

  15. Tulos: +127 (135 ääntä)
   Asiat on Kiinassa eläin- ja ihmisoikeusasioiden kannalta hankalasti, katseli sitä miten päin tahansa. Möräls hyvin tuolla ylempänä jo kommentoikin. Mielestäni ihan aiheellinen huomio ryhmän yp:ltä ja olen miettinyt tuota asiaa itsekin noita kaikenmaailman myynti- ja kirppisryhmiä selatessani. Hirvittää nimenomaan se, kun näistä halpamaista tilaaminen on tehty niin mahdottoman helpoksi, ja monesti noista tulee tilattua aivan yli tarpeidensa juuri siksi, kun on niin halpaa. Sitten kun se laatukin on paskaa tai tuote ei muuten vastannutkaan kuvausta, niin jää ne loputkin romppeet käyttämättä sitten sen takia. Kaikki tämä kulutushysteria niiden eläinten kustannuksella, käytännössä ei minkään takia. Eikä kyse ole pelkästään vaatteista, meikkisiveltimiä tilataan kasoittain huomioimatta yhtään sivellinkarvan alkuperää (joka noissa kiinansiveltimissä helposti on vuohta tai minkkiä) ja esimerkiksi ne ebay-unisiepparit on kanssa yksi asia, jota kukaan tuskin sisustusinnostuksissaan kovin paljon miettii. Itse olen koittanut etsiä juurikin noista kiinankaupoista jotain hieman suurempaa unisiepparia budjettiratkaisuna, mutta haaveeksi on jäänyt kun niissä euron ja kahdenkin sieppareissa lukee aina "real feathers."

   Lainaa

  16. Vastarannan kiiski 22.11.2016 8:02
   Tulos: +76 (76 ääntä)
   On pöydässä kives poikineen...

   Lainaa

  17. Tulos: +91 (101 ääntä)
   as: Jep, halpa hinta.
   Ei vaan se, että monelle se toinen vaihtoehto on esimerkiksi prostituutio.

   Lainaa

  18. Tulos: +98 (108 ääntä)
   Paremmin tietäjä: Ootte savotassa 14 tuntia päivässä eikä lapses käy koulussa?
   16. Pitää nääs tarjota "vähän paremmat lähtökohdat elämään kuin pullamössöpleikkavinisijöillä" jotka saa lapsena leikkiä.

   Lainaa

  19. Tulos: +88 (130 ääntä)
   Fun fact: Suomessa ja Kiinassa turkistarhaus hoidetaan hyvin samalla tavalla. Ei täälläkään turkiseläimillä asiat hyvin ole (ei niitä tosin elävältä nyljetä sentäön, minkä en usko olevan yleinen käytäntö Kiinassakaan ihan vaan työn sujuvuuden ja käytännöllisyyden kannalta). Suosittelen siis harkitsemaan kaksi kertaa ihan myös sen Luhdan turkisreunaisen takin tai kivan pörröavaimenperän ostamista. Untuvapeitoista puhumattakaan. :)

   Lainaa

  20. Tulos: +75 (87 ääntä)
   Yleensä lapsityössä myös lapsi velkaantuu työnantajalleen. Esim. mattoja kudotaan parin sentin päiväpalkal 16 h / päivä, jos töissä nukahtaa, saattaa tulla euron sakko. Lopputulos on se, et sieltä töistä ei pääse pois enne ku on maksanu velkansa = ei koskaan

   Lainaa

  21. Tulos: +60 (64 ääntä)
   Wmb: Ei se, että jos lapsi on mukana töissä, mutta jos lapsi joutuu jo ihan pienestä, tyyliin esikouluikäisestä asti ottamaan vastuun perheensä ELÄTTÄMISESTÄ, on se mielestäni jo vähän liikaa pyydetty. Huomioiden, ettei työajat ole inhimillisiä ja palkka on mitätön. Lapsen kuitenkin pitäisi saada olla lapsi, kyllä sitä työmoraalia voisi takoa muullakin tapaa ja myöhemmässäkin vaiheessa kuin pakkotyöllä ja sillä, että se nyt sattuu olemaan ainut annettu vaihtoehto, kun on syntynyt tiettyyn “kastiin”… Antaa lapsien kasvaa, leikkiä ja kehittyä, heillä on koko elämä aikaa kyllä tehdä töitä sen jälkeen.
   Muistelen jostain lukeneeni ala-asteikäisen pojan kertovan ansaitsevansa lapsityössä 50 senttiä päivässä, ja pitävänsä sitä ihan hyvänä palkkana.

   Lainaa

  22. Tulos: -30 (102 ääntä)
   Itse en suuresti tarkkaile, onko vaatteeni tuotettu lapsirtyövoimalla vai ei. Koska tulee aina mieleen, että lapsi on töissä, koska perhe tarvitsee rahaa. Ja koska perhe tarvitsee rahaa, on raha jostain hankittava. Ja mikäli lapsi ei ole töissä jossakin tehtaassa, hän on todennäköisesti kadulla myymässä itseään. Pidän enemmän ajatuksesta lapsesta tehtaassa...

   Lainaa

  23. Tulos: +60 (88 ääntä)
   fifi: Itse en suuresti tarkkaile, onko vaatteeni tuotettu lapsirtyövoimalla vai ei. Koska tulee aina mieleen, että lapsi on töissä, koska perhe tarvitsee rahaa. Ja koska perhe tarvitsee rahaa, on raha jostain hankittava. Ja mikäli lapsi ei ole töissä jossakin tehtaassa, hän on todennäköisesti kadulla myymässä itseään. Pidän enemmän ajatuksesta lapsesta tehtaassa…
   No voihan sen huonon omatuntonsa noinkin koittaa peittää keksimällä älyttömiä selityksiä. Lapsen tehtävä ei ole tehdä töitä vaan leikkiä ja piste.

   Lainaa

  24. Tulos: +28 (54 ääntä)
   fifi: Itse en suuresti tarkkaile, onko vaatteeni tuotettu lapsirtyövoimalla vai ei. Koska tulee aina mieleen, että lapsi on töissä, koska perhe tarvitsee rahaa. Ja koska perhe tarvitsee rahaa, on raha jostain hankittava. Ja mikäli lapsi ei ole töissä jossakin tehtaassa, hän on todennäköisesti kadulla myymässä itseään. Pidän enemmän ajatuksesta lapsesta tehtaassa…
   Voihan sen noinkin itselleen selittää.

   Lainaa

  25. Jalopuutoukka 22.11.2016 18:52
   Tulos: -36 (66 ääntä)
   Suomenkin maaseudulla lapset tekevät ilmaiseksi raskasta työtä pitkiä päiviä ja käyvät vielä koulussa monesti yli 30km päässä. Eipä jää hirveästi leikkiaikaa niillekään. Eivät kyllä valita Facebookissakaan, kun äiti määrää siivoamaan oman huoneen. Se on pieni homma navetan/kanalan/sikalan pesemisen jälkeen

   Lainaa

  26. Tulos: +28 (76 ääntä)
   Ihan oikeasti luulette että jos lapset eivät olisi töissä he leikkisivät iloisesti hienoilla kiiltävillä leluilla ja söisivät ohessa terveellistä välipalaa? Joko lapset myyvät itseään, kuolevat nälkään tai ovat tehtaassa töissä. Ei ole hyviä vaihtoehtoja, mutta pidän työntekoa piinallista nälkäkuolemaa parempana kuitenkin. Lisäksi nuo palkat eivät ole mitenkään verrannollisia kotimaahan. Ei todellakaan heidän euron päiväpalkkansa ole sama kuin jos Suomen hintatasolla ja verotuksella saisit euron. Edelleen ei ole hyvä palkka varmasti joo mutta todella tietämättömiä ja/tai tahallaan vääristeleviä kommentteja täällä silti on.

   Lainaa

  27. Tulos: +5 (79 ääntä)
   Ai niin ja eläinten oikeuksista: Suomessa on maailman mittakaavassa erittäin hyvinvoivat turkis- ja tuotantoeläimet. Jostain syystä aktivistit ja populistit haluavat kuitenkin täältä tuotannon lopettaa (vähintään välillisesti tehdä taloudellisesti mahdottomaksi) ja siirtää tuotannon elävältä nyppimisen ja nylkemisen maihin.

   Lainaa

  28. Tulos: +41 (63 ääntä)
   Steffi: Ai niin ja eläinten oikeuksista: Suomessa on maailman mittakaavassa erittäin hyvinvoivat turkis- ja tuotantoeläimet. Jostain syystä aktivistit ja populistit haluavat kuitenkin täältä tuotannon lopettaa (vähintään välillisesti tehdä taloudellisesti mahdottomaksi) ja siirtää tuotannon elävältä nyppimisen ja nylkemisen maihin.
   Ei, vaan he haluavat tuotannon loppuvan kokonaan. Oi Suomi, tuotantoeläinten unelmamaa: https://www.youtube.com/watch?v=YGixked9EtE Esimerkki muka-paraslaatuistenkin turkki-/untuvatakkien julmuudesta: https://www.youtube.com/watch?v=5fz2BWxql1k Nykypäivän materiaalit kykenevät parempaan suoritukseen ihmisten suojaamisessa säältä kuin mikään eläinmateriaali. Eikö Suomessakin voisi keskittyä näiden vaihtoehtojen kehittämiseen, eikä toisten olentojen elämän pilaamiseen.

   Lainaa

  29. JaniPetteri 23.11.2016 2:15
   Tulos: +25 (31 ääntä)
   Sarq: Mikä moka tos laukussa?
   Millo ihmiset ymmärtää ettei nää aina oo _mokia_ vaan myös muuten hauskoja juttuja facebookin (toisinaan muunkin internetin) ihmeellisestä maailmasta -_-

   Lainaa

  30. Tulos: +44 (52 ääntä)
   Steffi: Ihan oikeasti luulette että jos lapset eivät olisi töissä he leikkisivät iloisesti hienoilla kiiltävillä leluilla ja söisivät ohessa terveellistä välipalaa? Joko lapset myyvät itseään, kuolevat nälkään tai ovat tehtaassa töissä. Ei ole hyviä vaihtoehtoja, mutta pidän työntekoa piinallista nälkäkuolemaa parempana kuitenkin. Lisäksi nuo palkat eivät ole mitenkään verrannollisia kotimaahan. Ei todellakaan heidän euron päiväpalkkansa ole sama kuin jos Suomen hintatasolla ja verotuksella saisit euron. Edelleen ei ole hyvä palkka varmasti joo mutta todella tietämättömiä ja/tai tahallaan vääristeleviä kommentteja täällä silti on.
   Totuus on silti se, että ahneet länsimaiset yhtiöt teettävät riepunsa halpamaissa jolloin voivat maksmoida voittonsa kun ei valmistavalle portaalle tarvitse maksaa juuri mitään. Se on hyväksikäyttöä, teetetään orjapalkalla ja pakko on tehdä kun vaihtoehtoja ei ole. Ja ahneet ihmiset ostavat ilakoiden kun halvalla saavat ja selittävät asian itselleen niin että parempi sen lapsen tehtaassa on kuin prostituoituna... Hävetkää. Eivätkä henkkamaukat ja kumppanit muuten ole ainoita jotka teettävät hikipajoissa, sieltä ne kuulkaa tulevat teidän merkkituotteennekin. Laatu on samaa kuin halpiskaupoissa, mutta hinta kymmenkertaistuu kun kuusivuotias ompelee hienon tuotemerkin paikalleen.

   Lainaa

  31. Arthur Brown 23.11.2016 9:26
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Rasmus: Suosittelen siis harkitsemaan kaksi kertaa ihan myös sen Luhdan turkisreunaisen takin tai kivan pörröavaimenperän ostamista. Untuvapeitoista puhumattakaan.
   Täh? Mitä se MERKKI vaikuttaa VALMISTUSMAAHAN? Tiedoksi, Luhta ei tee vaatteita kotimaassa. Omat Luhdan housut ovat Made in China. Sama pätee isoon osaan suomalaisiksi mielletyissä brändeissä aina Arabiasta Fiskarsiin, joiden tuotteista on suurin osa made in Ulkomaat.

   Lainaa

  32. Tulos: +12 (26 ääntä)
   Möräls: Ei, vaan he haluavat tuotannon loppuvan kokonaan. Oi Suomi, tuotantoeläinten unelmamaa: https://www.youtube.com/watch?v=YGixked9EtE Esimerkki muka-paraslaatuistenkin turkki-/untuvatakkien julmuudesta: https://www.youtube.com/watch?v=5fz2BWxql1k Nykypäivän materiaalit kykenevät parempaan suoritukseen ihmisten suojaamisessa säältä kuin mikään eläinmateriaali. Eikö Suomessakin voisi keskittyä näiden vaihtoehtojen kehittämiseen, eikä toisten olentojen elämän pilaamiseen.
   Valitettavaa, ettei jotkut ihmiset osaa lopettaa eläintenpito ajoissa, kun ei enää kiinnosta. Kuitenkin on suuri (suurempi) joukko, joka hoitaa eläimensä asiallisesti. Kyl jokaiselta huonostikohtelevalta pitäisi saada eläimet poissa. Samoin sairas koirien jalostus pitäisi saada aisoihin. Näissä aktivistien propagandavideoissa on säälittävää se, että eivät tee ilmoitusta kärsivistä eläimistä, odottavat pari vuotta et tulee tarpeeksi hyvää materiaali julkaistavaksi. Todellisia eläinteinystäviä. Vaikka kävisikin kuvaamassa, niin sen ilmoituksen voi tehdä nimettömänä. Munkin yhdestä naudasta saisi nyt tosi hyvää matskuu, kun kinnertulehduksesta (antibioottikuurilla) valuu valkoista mätää. Ai että ois kuule raflaava video kuinka karjatilalliset rääkkää eläimiään. Ps. myös kissat syövät kuolleet pentunsa (kuten varmaan moni muukin eläin), jotta saalistajia houkuttelevia hajuja ei tule.

   Lainaa

  33. Tulos: -29 (39 ääntä)
   Kaikki tuntuvat tilailevan mm. kaninkarvoista tehtyjä tupsuja wishistä. Miksi ne kiehtovat eniten viherporukkaa? Ainiin joo..eläinten oikeudet hahhah. Heitä kiinnosta pätkääkään!

   Lainaa

  34. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Tiesin, että Korsia ostavat nain idiootit.

   Lainaa

  35. Tulos: -20 (30 ääntä)
   Möräls: Lapsityövoimasta ei voi tietää, Kiinassa se tavallinenkin työvoima työskentelee usein niin pienellä palkalla ettei halpa hinta kerro onko työtä tehnyt lapsi vai aikuinen, joka yrittää elättää perheensä siten kuin on mahdollista. Aito turkis/untuva yms. on väistämättä hirvittävän kärsimyksen tulos. Jossain vaiheessa nettiä kiersi se video turkistarhasta (en ole varma mistä maasta), jossa supikoira oli nyljetty ja heitetty muiden nyljettyjen eläinten kanssa jätteeseen, ja zoomatessa koiran naamaan se vielä räpytti silmiään. Hyi hitto.
   Koiran?! :D

   Lainaa

  36. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Lennie: Totuus on silti se, että ahneet länsimaiset yhtiöt teettävät riepunsa halpamaissa jolloin voivat maksmoida voittonsa kun ei valmistavalle portaalle tarvitse maksaa juuri mitään. Se on hyväksikäyttöä, teetetään orjapalkalla ja pakko on tehdä kun vaihtoehtoja ei ole. Ja ahneet ihmiset ostavat ilakoiden kun halvalla saavat ja selittävät asian itselleen niin että parempi sen lapsen tehtaassa on kuin prostituoituna… Hävetkää. Eivätkä henkkamaukat ja kumppanit muuten ole ainoita jotka teettävät hikipajoissa, sieltä ne kuulkaa tulevat teidän merkkituotteennekin. Laatu on samaa kuin halpiskaupoissa, mutta hinta kymmenkertaistuu kun kuusivuotias ompelee hienon tuotemerkin paikalleen.
   Eritoten H&M on jäänyt tästä kiinni vaikka aluksi väittivät valheeksi. Silti kaikenmaailman pissikset (jopa aikuiset) ostavat sieltä jatkuvasti.

   Lainaa

  37. Tulos: -16 (32 ääntä)
   Steffi: Ai niin ja eläinten oikeuksista: Suomessa on maailman mittakaavassa erittäin hyvinvoivat turkis- ja tuotantoeläimet. Jostain syystä aktivistit ja populistit haluavat kuitenkin täältä tuotannon lopettaa (vähintään välillisesti tehdä taloudellisesti mahdottomaksi) ja siirtää tuotannon elävältä nyppimisen ja nylkemisen maihin.
   Se on sitä punavihreää logiikkaa.

   Lainaa

  38. Tulos: -44 (48 ääntä)
   Joo mä oon kans kattellu noita nylkemisvideoita! Hiukan näyttää tyhmältä se sätkiminen :D

   Lainaa

  39. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Möräls: Lapsityövoimasta ei voi tietää, Kiinassa se tavallinenkin työvoima työskentelee usein niin pienellä palkalla ettei halpa hinta kerro onko työtä tehnyt lapsi vai aikuinen, joka yrittää elättää perheensä siten kuin on mahdollista. Aito turkis/untuva yms. on väistämättä hirvittävän kärsimyksen tulos. Jossain vaiheessa nettiä kiersi se video turkistarhasta (en ole varma mistä maasta), jossa supikoira oli nyljetty ja heitetty muiden nyljettyjen eläinten kanssa jätteeseen, ja zoomatessa koiran naamaan se vielä räpytti silmiään. Hyi hitto.
   Hyrrrrrh kiitti muistutuksesta, oksensin jälleen vähän suuhuni muistikuvasta. Että on ihana maailma meillä <3

   Lainaa

  40. Tulos: +3 (23 ääntä)
   Lennie: Totuus on silti se, että ahneet länsimaiset yhtiöt teettävät riepunsa halpamaissa jolloin voivat maksmoida voittonsa kun ei valmistavalle portaalle tarvitse maksaa juuri mitään. Se on hyväksikäyttöä, teetetään orjapalkalla ja pakko on tehdä kun vaihtoehtoja ei ole. Ja ahneet ihmiset ostavat ilakoiden kun halvalla saavat ja selittävät asian itselleen niin että parempi sen lapsen tehtaassa on kuin prostituoituna… Hävetkää. Eivätkä henkkamaukat ja kumppanit muuten ole ainoita jotka teettävät hikipajoissa, sieltä ne kuulkaa tulevat teidän merkkituotteennekin. Laatu on samaa kuin halpiskaupoissa, mutta hinta kymmenkertaistuu kun kuusivuotias ompelee hienon tuotemerkin paikalleen.
   Aivan, pakko on tehdä, kun vaihtoehtoja ei ole jos tahtoo saada syödäkseen. Joten boikotoiminen vie lapsilta ruuan pois suusta (kuten myös aikuisiltakin - ei se niittenkään duuni reilua ole). Ja boikotoimisen sijaan, nämä kaikki oman elämänsä ihmisoikeusaktivistit voivat mennä sinne Kiinaan muuttamaan niitä lapsityövoimaa suosivia rakenteita, jotka sinne ovat muodostuneet. Tai vaihtoehtoisesti soluttautua näihin länsimaisiin yhtiöihin ja lopettaa lapsityövoimaa käyttävän alihankkijan käyttämisen. Kaikkea pitäisi katsoa taloudellisesta, ekologisesta ja sosiokulttuurisesta näkökulmasta, eikö? Sitten kun taas palataan oikeaan maailmaan ymmärretään, että eettinen ostaminen on oikeasti aika hankalaa, eikä kaikkea mikä kuuluu vastuullisuuden piiriin saa aina samasta paketista. Ostaa sitten ruokaa, vaatteita tai huonekaluja, kukaan ei tahdo googletella valmistajan ja emoyhtiön ja alihankkijoiden ja partnereiden valmistus- ja toimitusreittejä, koska niitä ei (useimmista yhtiöistä) ole helppo selvittää. Esim. Marimekko myöntää omassa vastuullisuusraportissaan olevansa kykenemätön (tai haluton) selvittämään käyttääkö heidän alihankkijansa lapsityövoimaa. Aitoa turkista ja nahkaa on helppo vältellä, mutta mitä tulee muihin tuotteisiin, niin jos käy kokopäivätyössä, on ehkä lapsia, vähän henk.koht. huolia ja muutakin elämää eikä ihan niin älyttömästi rahaa, niin helposti jää se OIKEA alkuperä tutkimatta. Älkää tuomitko koko kansakuntaa ja "pissiksiä" ihan niin helposti. Ette tekään osta kaikkea eettisesti.

   Lainaa

  41. Tulos: +9 (21 ääntä)
   Wmb: Ei se, että jos lapsi on mukana töissä, mutta jos lapsi joutuu jo ihan pienestä, tyyliin esikouluikäisestä asti ottamaan vastuun perheensä ELÄTTÄMISESTÄ, on se mielestäni jo vähän liikaa pyydetty. Huomioiden, ettei työajat ole inhimillisiä ja palkka on mitätön. Lapsen kuitenkin pitäisi saada olla lapsi, kyllä sitä työmoraalia voisi takoa muullakin tapaa ja myöhemmässäkin vaiheessa kuin pakkotyöllä ja sillä, että se nyt sattuu olemaan ainut annettu vaihtoehto, kun on syntynyt tiettyyn “kastiin”… Antaa lapsien kasvaa, leikkiä ja kehittyä, heillä on koko elämä aikaa kyllä tehdä töitä sen jälkeen.
   Totta tuo lapsityövoima homma eli "hikitehtaat" Meillä on kuitenkin semmonen tilanne, että lähes mitä ostamme näistä kaupoistamme, on ne tehty näissä lapsityömaa/aikuishikipajoissa. Kaikki liikkeet mitkä täällä on käyttää. Ehkä Suomalaisten tuottamat ylihintaiset tuotteet ei, mutta ei ole varaa niihin ja sitten ei myöskän tiedä mstä se kangas on tullut suomalaisiin vaatteisiin!! Hikipajoistako? Kankaatkin tehdään siellä. Lasten ei pitäisi olla perheen elättäjiä jo alle 10-vuotiaana, mutta minkäpä me sille tehhään?

   Lainaa

  42. Tulos: +1 (21 ääntä)
   Huuh: No voihan sen huonon omatuntonsa noinkin koittaa peittää keksimällä älyttömiä selityksiä. Lapsen tehtävä ei ole tehdä töitä vaan leikkiä ja piste.
   Vaikka oletkin sinällään oikeassa, niin monesti se työnteko on ainoa vaihtoehto. Kun se lapsen toinen vaihtoehto on sitten kuolla nälkään. Valitettavasti.

   Lainaa

  43. Tulos: +28 (34 ääntä)
   Itse henkilökohtaisesti maksaisin mielelläni vaatteistani vaikka 10-20e enemmän per kappale, jos sillä takaisi paremmat työolot niiden ompelijoille. Kyllä nuo tehdastyöntekijöiden huonot olot ovat osittain ihan kuluttajien vika, kun kaikki pitää saada halvemmalla ja halvemmalla.

   Lainaa

  44. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Sanokaa etten oo ainoo joka luki ensin et "kirvespöytä".

   Lainaa

  45. purppurakruunu 24.11.2016 15:11
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Mauku: Itse henkilökohtaisesti maksaisin mielelläni vaatteistani vaikka 10-20e enemmän per kappale, jos sillä takaisi paremmat työolot niiden ompelijoille. Kyllä nuo tehdastyöntekijöiden huonot olot ovat osittain ihan kuluttajien vika, kun kaikki pitää saada halvemmalla ja halvemmalla.
   Paras on vielä, kun sitten suomalaiset ompelijat yms. kärsivät siitä, kun asiakas tulee korjaamaan vetoketjua ja heti kun hinnan kuulee, niin vastaus on "mutta mähän saan jo uuden takin tolla hinnalla!" Joo, niin saat, mutta heität hyvän vaatteen pois ja tuet hikipajoja, eurot menee jenkkien taskuun. Monella on muutenkin paljon enemmän vaatteita kuin oikeasti tarvitisi, koska kaikki rikki menneet korvataan ja ostetaan vielä kivoja uusia.

   Lainaa

  46. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Eiköhän Kiinassa ole ihan tarpeeksi aikuisiakin tekemään länkkäreille vaatteita (huonoissa työoloissa), ei siellä tarvitse turvautua lapsityövoimaan.

   Lainaa

  47. Lolloltimiäs 27.11.2016 13:16
   Tulos: -21 (27 ääntä)
   -Sori vaan, saat potkut -Mut miksi. Mun perhe kuolee nälkään kun en saa ostettua ruokaa - Ei voi mitään. Joku Suomessa itki asiasta feissaritmokissa niin nyt kävi näin. Hallitus kieltäö lailla banaanin nylkemisen. Kymmnet feissarimokat kommentoijat juhlivat asiaa hyppimällä sillalta alas Kaikkia se leipä elättää....

   Lainaa

  48. Tulos: -9 (9 ääntä)
   mandi: Lapsityövoimalla vaan on (valitettavasti) se toinenkin puolensa.
   Takapuoli? :3

   Lainaa

  49. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Hulluja nuo aktivistit.

   Lainaa

  50. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Että ärsyttää kun aina ku joku puolustaa eläimiä ni joku vetää siihen jotku kakarat ym kärsivät. Joo maailmassa on paljon pahaa mutta tässä nyt ajateltiin eläimiä. Mullekkin eläimet tärkeintä maailmassa en mieti lapsityövoimia mutta en koske turkiksiin, untuvaan yms. Kaikille asioille löytyy huolehtijoita. ANTAKAA NIILLE ELÄIMILLEKKI TILAA

   Lainaa

  51. Lomaileva manaatti 4.3.2022 2:48
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   ”Kivespöytä” näyttää kylpyammeelliselta hernekeittoa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kirpputori, kirppari, kirppis, pöytä, lasipöytä, kuva, laukku, ero, ex, Michael Kors, kiina, turkis, turkikset