Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Erikoiset kyvyt

Oppilaan yliluonnolliset kyvyt johtavat puhutteluun.
Erikoiset kyvyt

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 50 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +525 (739 ääntä)
   Ainolla on ihan vaan pikkuisen värikynää kertomuksessa mukana

   Lainaa

  2. Tulos: +1235 (1255 ääntä)
   Tulee mieleen et aino on ollu jonku pikkukylän ainoa gootti ja kaikki kauhuissaan :D

   Lainaa

  3. Tulos: +796 (816 ääntä)
   Joo mäkin haistan vatsataudin... Haisee muute aivan stanan p*skalta!

   Lainaa

  4. Tulos: +428 (450 ääntä)
   kyllä sen vatsataudin haistaa... ainakin vessassa sen jälkeen kun sairas ihminen on käynyt siellä.

   Lainaa

  5. Tulos: +409 (421 ääntä)
   vatsataudin haistaa kyllä, mutta useimmiten liian myöhään.

   Lainaa

  6. Tulos: -98 (144 ääntä)
   Tai sitte Aino sul on niin kova Vaino, et kuvittelet vaan koko jutun...

   Lainaa

  7. Tulos: +16 (26 ääntä)
   https://m.youtube.com/watch?v=kpMwxnsbg0Y

   Lainaa

  8. Tulos: +255 (307 ääntä)
   Kirsille ja kumppaneille vinkkinä että suihkussa käyminen vois lopettaa "sairauden haistamisen"

   Lainaa

  9. Haudankaivaja 15.11.2016 6:43
   Tulos: +33 (159 ääntä)
   Itsehän haistan syövän. Aina kun jonkun keskustelijan puhe alkaa haista virtsalta, tiedän että nyt tulee syöpää minkä kerkiää ja livahdan paikalta.

   Lainaa

  10. Tulos: +199 (219 ääntä)
   Haistan paskapuheen tässä.

   Lainaa

  11. Tulos: -132 (202 ääntä)
   Ainohan ei millään tavalla vahvista sitä ajatusta että teini-iässä tummiin pukeutumalla kaivataan huomiota. Hän ei ole mitenkään huomionkipeän oloinen tai kaipaa suurta arvostelua pukeutumisestaan.

   Lainaa

  12. Tulos: +71 (89 ääntä)
   No eipä tuossa ekassa ole mitään ihmeellistä. Kyllä ihmiset pystyvät haistamaan sairauksia. http://www.medicaldaily.com/humans-smell-sickness-symptoms-even-become-apparent-scent-disease-267758

   Lainaa

  13. Tulos: +162 (168 ääntä)
   Jeps: Ainolla on ihan vaan pikkuisen värikynää kertomuksessa mukana
   No ei välttämättä. Kun kuulin, että Keke Ahorinta on syyttäjän tähtitodistaja Anneli Auerin jutussa, tajusin, että tässä maassa on vapaalla jalalla ihan helvetisti hulluja, eikä noitavainojen perintö ole minnekään kadonnut. Kun syyttäjä nojaa jutussaan mieheen, joka julistaa fyysisen saatanan kulkevan öisillä kaduilla värväämässä nuoria, niin mitä voi odottaa jonkun tuppukylän viranomaisilta?

   Lainaa

  14. Tulos: +58 (76 ääntä)
   Ku on flunssa aluillaan tai jo käynnissäki niin silloon kyllä tulee semmonen hämärä haju. Tunnistin kerran jonku mausteen haisevan kans vähä samalle mut en muista enää mikä mauste. Yks kaveri kans sano et senki mielestä haisee aina hämärälle ku on tulos kipeeksi mut en oo koskaa muualta sit kuullu tämmöstä. Kai joillekki sit vaan tulee joku hajuhäiriö aivoihin ku kroppa sairastuu tai kuume nousee?

   Lainaa

  15. Tulos: +36 (80 ääntä)
   Litton: Ku on flunssa aluillaan tai jo käynnissäki niin silloon kyllä tulee semmonen hämärä haju. Tunnistin kerran jonku mausteen haisevan kans vähä samalle mut en muista enää mikä mauste. Yks kaveri kans sano et senki mielestä haisee aina hämärälle ku on tulos kipeeksi mut en oo koskaa muualta sit kuullu tämmöstä. Kai joillekki sit vaan tulee joku hajuhäiriö aivoihin ku kroppa sairastuu tai kuume nousee?
   Tai sitten on vaan nenä tukossa eikä yksinkertasesti haista enää kunnolla. Se tietty on paljon tylsempää ja tavallisempaa ku erikoiset kyvyt.

   Lainaa

  16. Tulos: +80 (88 ääntä)
   Kuulostaa tuo Ainon juttu ihan koulukiusaamiselta jonka jutut opettajat on ottanu tosissaan...

   Lainaa

  17. Voi käydä 15.11.2016 11:12
   Tulos: +201 (207 ääntä)
   Jeps: Ainolla on ihan vaan pikkuisen värikynää kertomuksessa mukana
   Ei välttämättä. Joudin itsekin kuraattorin ja opon ja vastaavien hörhöjen puhutteluun kun koulun eräs uskonnollinen hörhöopettaja oli päättänyt ilman mitään järkeviä perusteita että palvon saatanaa. Uskonnollisia hörhöjä on pesiytynyt yllättävän paljon peruskoululaitokseen, etenkin maaseudulla...

   Lainaa

  18. Tulos: +63 (69 ääntä)
   Mie tiiän miehen nuhan etukäteen siitä, ku hän haisee metalliselle. Nyt tunnen itseni hulluksi :/

   Lainaa

  19. Tulos: +96 (112 ääntä)
   Keijo: Ainohan ei millään tavalla vahvista sitä ajatusta että teini-iässä tummiin pukeutumalla kaivataan huomiota. Hän ei ole mitenkään huomionkipeän oloinen tai kaipaa suurta arvostelua pukeutumisestaan.
   Ei kaivata, kaivataan omaan viiteryhmään sopeutumista kuten kaikki muutkin teinit. Kyllä ainakin pari vuosikymmentä sitten koulussa varoiteltiin niin ihme asioista että oksat pois. Suosikkini oli aivonsa aineilla polttanut huru-ukko joka auditoriossa kertoi meille parin tunnin ajan "kannabiloidien" pahuudesta, ja siitä miten LSD menee selkärankaan turmellen sperman. En edelleenkään tiedä mikä on kannabiloidi, ja olen jokseenkin varma ettei sperma tule selkärangasta, mutta kyllä näitä "otetaan jok'ikinen sekopää vakavasti koska lapset" porukoita riitti. Toivottavasti tilanne on sittemmin parantunut.

   Lainaa

  20. Tulos: +153 (155 ääntä)
   Täällä toinen saatananpalvojaksi naskina syytelty viranomaisten taholta. Enkä edes ollut mikään gootti, värjäsin vaan hiukset mustaksi koska huvitti. Siihen aikaan toki kouluissa pienellä kylällä pidettiin oikein vakavia keskusteluhetkiä luokissa aiheesta. Saatananpalvojilla peloteltiin, ohjeistettiin kertomaan aikuisille jos sellaisen näkee ja kerrottiin kuinka ne varastaa ihmisten kissoja kylällä ja uhraavat ne jossain paikallisessa puskassa herralleen. Vilpittömästi toivon että heittäisin tässä vaan legendaa, mutta ei.

   Lainaa

  21. Tulos: +27 (61 ääntä)
   Minäkin haistan sairauden. Kerran makasin 4 päivää kovassa kuumessa sängyssä ja voi että minä haisin.

   Lainaa

  22. Vaniljankukka 15.11.2016 14:14
   Tulos: +56 (60 ääntä)
   Cornholio: Tulee mieleen et aino on ollu jonku pikkukylän ainoa gootti ja kaikki kauhuissaan
   Hyvin paljon mahdollista. :D

   Lainaa

  23. Vaniljankukka 15.11.2016 14:16
   Tulos: +83 (101 ääntä)
   Keijo: Ainohan ei millään tavalla vahvista sitä ajatusta että teini-iässä tummiin pukeutumalla kaivataan huomiota. Hän ei ole mitenkään huomionkipeän oloinen tai kaipaa suurta arvostelua pukeutumisestaan.
   Nyt olisi mielenkiintoista tietää että mistä sä noin päättelit? :D Entäs kaikki ne joilla on vihreä paita koulussa? Tai pinkki? Huomiovärejä nekin on.

   Lainaa

  24. Vaniljankukka 15.11.2016 14:19
   Tulos: +52 (60 ääntä)
   Aura: Täällä toinen saatananpalvojaksi naskina syytelty viranomaisten taholta. Enkä edes ollut mikään gootti, värjäsin vaan hiukset mustaksi koska huvitti. Siihen aikaan toki kouluissa pienellä kylällä pidettiin oikein vakavia keskusteluhetkiä luokissa aiheesta. Saatananpalvojilla peloteltiin, ohjeistettiin kertomaan aikuisille jos sellaisen näkee ja kerrottiin kuinka ne varastaa ihmisten kissoja kylällä ja uhraavat ne jossain paikallisessa puskassa herralleen. Vilpittömästi toivon että heittäisin tässä vaan legendaa, mutta ei.
   Mä kuulin teininä kans vastaavanlaista aika paljon. Paikkakuntina Lieksa ja Iisalmi. Älykkyys oli huipussaan. :D

   Lainaa

  25. Tulos: +17 (25 ääntä)
   Onneksi on nenä tukossa ympäri vuoden niin ei tarvitse haistella tautejakaan.

   Lainaa

  26. Tulos: +103 (109 ääntä)
   Kyllä tätä tapahtui. 90-luvulla pieneen tuppukylääni tuli kouluihin tämmöinen Riku Rinne puhumaan saatananpalvonnosta ja voi piru kun tuli huvittavaa tekstiä kitaran rämpytyksen ohella. Illemmalla se sitten vielä piti seurakuntakodilla aikuisillekin samaa settiä, että viesti menee varmasti perille. Lopputuloksena meidän sukkahousuheviä kuuntelevien ja roolipelejä pelaavien hypernörttien maine parani hitusen muiden oppilaiden silmissä ainakin loppuviikoksi ja Magic: The Gathering korteilla pelaaminen koulussa kiellettiin. Siinäpä se. Tyyppi kiertelee yhä kouluissa, mutta nyt se ilmeisesti puhuu vaan huumeista ja Saatanalla pelottelu on jäänyt vähemmälle.

   Lainaa

  27. Tulos: -103 (115 ääntä)
   Mein. Vittu mein. Aino on kunnon valkoroskaa Porista tai jostain läheisestä persereiästä.

   Lainaa

  28. Tulos: +60 (74 ääntä)
   Mein: Mein. Vittu mein. Aino on kunnon valkoroskaa Porista tai jostain läheisestä persereiästä.
   Mein murre on sellasta (täälläkin päin vaik en lähelläkää Poria asu.) Mikä siinä sanassa muka on niin kamalaa? Päin vastoin, sehä on hauska. Mein jengiki tyksii siit :)

   Lainaa

  29. Tulos: +42 (44 ääntä)
   Hmmmmh tulehdus haisee ihmisessä. En osaa kuvailla miltä, ehkä tunkkainen olisi lähimpänä.

   Lainaa

  30. Tulos: +124 (126 ääntä)
   Kyllä Ainon tarina lienee tosi. Ihana yhdeksänkymmentäluku ja saatanpalvontakauhu. Meidän koulussa tapahtui sama - ja kyse oli ihan Espoosta, ei mistään tuppukylästä. Goottikaveri vietiin saatanpalvonnasta rehtorin puhutteluun, kun koulukaverit ja näiden vanhemmat olivat epäilleet. Rehtori jopa kysyi tytöltä, että harrastaako eläinten silpomista. Meitä teinejä nauratti silloin. Nyt pikemminkin ärsyttää. Aikuiset ihmiset teinejä kiusaamassa :(

   Lainaa

  31. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Kuka tahansa haistaa vatsataudin :D

   Lainaa

  32. Piilevä kyky 15.11.2016 20:57
   Tulos: +52 (62 ääntä)
   Minä pystyn haistamaan kuumeen koirasta (kuumeisia ihmisiä en haistele). Pystyn myös haistamaan kesäisin sateen ennakolta. Ei siinä mitään ihmeellistä tai yliluonnollista ole. Koiran ruumiinlämmön noustessa ihossa on erilainen tuoksu ja sateen lähestyessä tuuli tuo sateisen ilman tuoksun sopivissa olosuhteissa. Saatananpalvonnasta minua ei ole koulussa syytetty, vaikka pukeuduinkin mustaan mutta eräs opettaja kyllä syytti mm. koulukiusaamisesta täysin aiheetta. Olin tuon kiusatun tytön ystävä ja kiusaajat muita luokan tyttöjä. Mutta opettajasta olisi ollut mukavaa, että syypää on joku tällainen uusi, muualta muuttanut 10-vuotias eikä joku hänen ekaluokasta asti opettamansa mussukka. Ja opettajahan pystyi ainakin silloin 80-luvulla kiusaamaan oppilaita vapaasti.

   Lainaa

  33. Tulos: +61 (63 ääntä)
   Olen huomannut saman, että bakteeritulehdus haisee joillakin ihmisillä ihan selvästi vähän imelältä. Haju on ihossa mutta sen voi parhaiten huomata haistamalla esimerkiksi henkilön korvaa. Nyt menen pois täältä.

   Lainaa

  34. Tulos: +51 (53 ääntä)
   En tajua tuota ensimmäistä, huomaan heti miehestä koska on tulossa kuumeeseen kun ominaishaju muuttu. Samalla tavalla nuorempana huomasin sen muista perheenjäsenistä ja kuulemma äitikin.

   Lainaa

  35. Tulos: -73 (83 ääntä)
   Taas näitä "yliluonnollisia kykyjä" itselleen kuvittelevia. Ei mitään sairautta toisesta ihmisestä haista ellei sen jokin ruumiinosa ole mätänemässä tmv. Sairas ihminen voi tuoksahtaa ei-niin-raikkaalle, koska sairaana ei välttämättä tule juostua suihkussa ja kuorrutettua itseään tuoksuvilla kosmetiikka-aineilla, jolloin ihmisen ominaishaju vahvistuu. Ja itse kipeänä ollessaan tuon "yliluonnollisen" kyvyn omistajan oman nenän hajuaisti huononee tai muuttuu siten, että hän haistaa asiat ympärillään eri tavalla. Ei siinä mistään yliluonnollisesta ole taaskaan kysymys. Huoh..

   Lainaa

  36. King Arthur 15.11.2016 23:48
   Tulos: +65 (71 ääntä)
   Eva: Taas näitä “yliluonnollisia kykyjä” itselleen kuvittelevia. Ei mitään sairautta toisesta ihmisestä haista ellei sen jokin ruumiinosa ole mätänemässä tmv. Sairas ihminen voi tuoksahtaa ei-niin-raikkaalle, koska sairaana ei välttämättä tule juostua suihkussa ja kuorrutettua itseään tuoksuvilla kosmetiikka-aineilla, jolloin ihmisen ominaishaju vahvistuu. Ja itse kipeänä ollessaan tuon “yliluonnollisen” kyvyn omistajan oman nenän hajuaisti huononee tai muuttuu siten, että hän haistaa asiat ympärillään eri tavalla. Ei siinä mistään yliluonnollisesta ole taaskaan kysymys. Huoh..
   Keksit kyllä ihan itse tuon että joku pitäisi asiaa yliluonnollisena. Huoh...

   Lainaa

  37. Tulos: +61 (67 ääntä)
   Flunssan ja muut sairaudet kyllä haistaa, mutta enpä ole ennen ajatellut, että joku pitäisi sitä jonain "superkykynä" :P Kyllä, kun flunssaoireista lapsena varoiteltiin, saatiin osaksi niin haistelua kuin kuumemittaria kainaloon. Samaa tulee tehtyä nykyään. Vatsatautia nyt harvemmin tarvitsee enemmän haistella, mutta kuumessa on sellainen makea muutos ominaishajuun. Alempi juttukaan nyt tuskin on valhetta. Minäkin kasvoin lapsuuteni 90-luvun Pohjanmaalla, raamattuvyöhykkeellä ja kyllä niitä saatanoita oli suunnalla jos toisella, kun uskiksilta kyseltiin. Opettajissakin niitä demon huntereita löytyi. Hupaisa sattuma oli, kun samaiset saatanallisuuksia etsineet daimonintappajat toimivat nykyään kunnallispolitiikassa, ja aluelehdistä saa lukea tyyppien törkyturpailua ja vedätyksiä, mistä ovat silloin tällöin oikeudessa.

   Lainaa

  38. Saatanam palvoja 16.11.2016 2:03
   Tulos: +65 (69 ääntä)
   Olin seiskalla tai kasilla, kun sosiaalitoimistosta soitettiin ja kysyttiin, olenko saatananpalvoja. Joku oli kuulemma tehnyt "ilmiannon" ja osannut jopa kertoa, että olin pyrkinyt paikalliseen saatananpalvojien ryhmään (minun tietääkseni sellaista ei koskaan edes ollut), mutta en ollut siihen päässyt. Pieni paikkakunta, olin masentunut, mustanpuhuva, ongelmainen teini. Tämä muuten tapahtui ihan 2000-luvulla.

   Lainaa

  39. Tulos: +56 (58 ääntä)
   Jeps: Ainolla on ihan vaan pikkuisen värikynää kertomuksessa mukana
   ei välttämättä. samankaltaiseen paskaan olen itsekin törmännyt rippileirillä. pappi-täti oli sitä mieltä että minussa asuu saatana ja yritti siten uhrautuvasti suojella ystäviäni siltä kehottaen heitä olemaan poissa seurastani. kaiken huipuksi en ollut edes gootti tai mitenkään muutenkaan massasta erottuva yksilö, joten se täti oli kajahtanut tai tiesi jotain enemmän kuin minä ja kaikki muut...

   Lainaa

  40. King Arthur 16.11.2016 4:20
   Tulos: +50 (56 ääntä)
   Itse en päässyt syyniin minkään henkiolennon palvonnasta mutta ilmeisesti mustia vaatteita pelästyttyään eräät luokan tytöt sai luokanvalvojan lietsottua hysteriaan ja soittamaan kotiini että käytän huumeita. En ollut edes maistanut keskiolutta ja mustat vaatteetkin johtui vain siitä ettei ollut mitään tyylitajua 13-veenä.

   Lainaa

  41. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Cornholio: Tulee mieleen et aino on ollu jonku pikkukylän ainoa gootti ja kaikki kauhuissaan
   Riittää kuule jos olet yksin ylä-asteella ja erotut vähän massasta.

   Lainaa

  42. Tulos: +38 (40 ääntä)
   Hoitajana oon muutaman henkilön keuhkokuumeen/lähestyvän exituksen haistanut juurikin makeana mutta ei kovin miellyttävänä tuoksuna kävellessäni potilassängyn viereen, joten en pidä ihmeellisenä sitä että sairauden voi haistaa toisesta.

   Lainaa

  43. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Mäyrä: kyllä sen vatsataudin haistaa… ainakin vessassa sen jälkeen kun sairas ihminen on käynyt siellä.
   Ainaki sen haistaa, kun p*skat on jo housussa. ja oi kyllä se tapahtu, kun sain noroviruksen :D

   Lainaa

  44. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Mulle on kerran migreenin auravaiheessa (ennakko-oireet ennen särkyä ja ne voi jatkua särynkin aikana) outo raudan haju nenään varmaan vartiks. Luulin, että nenästä vuotaa verta, mutta mitään ei tullu ees niistämällä. Se oli kai jonkin sortin sairauden haistamista.

   Lainaa

  45. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Haru: ei välttämättä. samankaltaiseen paskaan olen itsekin törmännyt rippileirillä. pappi-täti oli sitä mieltä että minussa asuu saatana ja yritti siten uhrautuvasti suojella ystäviäni siltä kehottaen heitä olemaan poissa seurastani. kaiken huipuksi en ollut edes gootti tai mitenkään muutenkaan massasta erottuva yksilö, joten se täti oli kajahtanut tai tiesi jotain enemmän kuin minä ja kaikki muut…
   Mmmitä...paitsi kajahtanutta, niin myös harhaoppista :D

   Lainaa

  46. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Kisse: Hoitajana oon muutaman henkilön keuhkokuumeen/lähestyvän exituksen haistanut juurikin makeana mutta ei kovin miellyttävänä tuoksuna kävellessäni potilassängyn viereen, joten en pidä ihmeellisenä sitä että sairauden voi haistaa toisesta.
   Kyllähän minäkin haistan miehestäni tulossa olevan flunssan, haju on sellainen erikoisen tunkkainen. Hoitamattoman diabeteksenkin haistaa todella helposti imelän makeana hajuna. Juuri ennen äitini kuolemaa kävin teholla häntä vielä katsomassa, ja haju oli sellainen että tiesin jotain olevan vakavasti vialla, parin päivän kuluttua hän sitten menehtyikin kun munuaiset pettivät. Ei tässä ole mitään ihmeellistä tai outoa. Mieheni äiti puhuu edelleen siitä, että kuuli nuoremman poikansa äänestä aina paria päivää ennen koska pojalle oli korvatulehdus tulossa. Epäilen tässä olevan takana sen, että jos on esimerkiksi ammatiltaan sairaanhoitaja tms tai on muuten monisairaiden ihmisten kanssa paljon tekemisissä oppii tunnistamaan tietyt äänet tai hajut, mitkä toistuvat usein. Sitten taas tuohon saatananpalvontamokaan liittyen: Eräälle ystävälleni kävi lukiossa suurinpiirtein noin. Hän ei edes pukeutunut mustiin tai viillellyt itseään, sattui vain uskonnontunneilla esittämään kriittisiä maailmankatsomuksellisia kysymyksiä (ei edelleenkään millään tavalla saatanaan liittyviä kommentteja), joista uskonnonopettaja teki päätelmän, että hän varmasti palvoo saatanaa. Kiihkouksissaan sai todella aikaan sen, että oli opon haastatteluita, soiteltiin kotiin ja oltiin niin huolissaan ystäväni pimeälle puolelle kääntymisestä.

   Lainaa

  47. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Täytyy sanoa, että itekin jouduin kerran samankaltaiseen puhutteluun kuin Aino. :D Joten vaikka hänen tarinansa saattaa kuulostaa mahdottomalta, niin uskokaa huviksenne, ei se välttämättä ole - surkuhupaisaa kyllä. Olin yksi uskonnollisen pikkukylän harvoista gooteista ja metalheadeista, ja kyllästymiseen asti sain kuulla kaduilla ventovierailtakin, kuinka joudun helvettiin. Ja ihan kuin uskontohihhuleissa ei olisi vielä ollut kylliksi kestämistä, mua myös kiusattiin koulussa. Yhdessä vaiheessa kiusaajien alulle laittamat saatananpalvojajuorut saavuttivat sellaisen huipun, että menetin kaikki muut paitsi yhden kaverini. Opettajat eivät tosin syyttäneet saatananpalvonnasta, vaan luulivat mun olevan itsetuhoinen ja pukeutumiseni olevan jonkinlainen avunhuuto. -_-;

   Lainaa

  48. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Sannni: Kyllä ainakin pari vuosikymmentä sitten koulussa varoiteltiin niin ihme asioista että oksat pois. Suosikkini oli aivonsa aineilla polttanut huru-ukko joka auditoriossa kertoi meille parin tunnin ajan “kannabiloidien” pahuudesta, ja siitä miten LSD menee selkärankaan turmellen sperman. En edelleenkään tiedä mikä on kannabiloidi, ja olen jokseenkin varma ettei sperma tule selkärangasta, mutta kyllä näitä “otetaan jok’ikinen sekopää vakavasti koska lapset” porukoita riitti. Toivottavasti tilanne on sittemmin parantunut.
   En muista tarkalleen, millä luokalla olin tämän tapahtuessa, mutta kävin yläasteeni vuosina 2008-2011. Meillä oli koulussa muuten ihan fiksut valistajavieraat, mutta yksi vieraileva seksuaalivalistaja oli kyllä ihan ufo jätkä. Yleensä kaikki sukupuoliopetukset käytiin läpi sukupuolijaotelluissa ryhmissä, mutta tämän miehen luennolle koottiin koko yläaste yhdellä kertaa, sekä tytöt että pojat, aina nuorimmista seitsemäsluokkalaisista vanhimpiin yhdeksäsluokkalaisiin. Ensin mies kertoi siitä, miten laaja käsite 'seksi' on. Seksi koostuu yhdynnän lisäksi myös kosketuksista, katseista, ajatuksista, tunteista ja sensellaisista. Tämä oli minusta vielä ihan järkevä asia, vaikka siitä puhuminen johtikin siihen, että koulun ihmisapinat alkoivat valittaa opettajille raiskauksista, kun "toi katto mua ilman lupaa ja se jätkä sano et kattominen on seksii". Kuitenkin, seksin määritelmästä luennoitiin vain ensimmäiset 10 minuuttia. Loput 30 minuuttia koostui siitä, miten tytöt eivät saa ajella intiimikarvoituksiaan. Kirjoitanpa tähän vaikka pienen tiivistelmän kyseisestä luennosta. "Hei kuulkaas, yhdyntä on pelkkää kikkeliä pimpulaan, mutta seksi on paljon laajempi käsite kuin yhdyntä. Ja hygienia on tärkeää, etenkin se, että ette tytöt menisi ajelemaan alapäitänne. Katsokaas nyt kun minä olen ihan teidän kaverinne ja puhun ihan teidän tavallanne, minuahan on kiva kuunnella, eikös? Joten nyt kun minä annan teille lukuisia perusteluita sille, miksi tytöt eivät saisi ajella alapäitään, niin tehän olette ihan samaa mieltä minun kanssani, eiks je? Kun ensinnäkin ne karvat ovat luonnollisia ja ne ovat siellä ihan syystä, ne suojaavat ja niinpoispäin. Ja miettikääs nyt, jos ajelette kaikki ne itseänne suojelevat karvat pois, niin mitäs sitten kuukautisten aikaan? Onko kiva ajatus, että se ajeltu, kutiseva, sänkinen ja pienillä haavaumilla oleva iho muhii likaista kuukautissidettä vasten? Eihän ole kiva ajatus? Ei minunkaan mielestäni. Miettikää nyt kun se muhii siellä. Eikös olisikin paljon parempi pitää ne karvat siellä minne ne kuuluvatkin, että sitten alapään iho saisi hengittää myös kuukautisten aikana? Kun jos nimittäin ajelee pimpulan paljaaksi, niin tuntuu ikävältä, tulee hiivatulehduksia, eivätkä pojatkaan kyllä tykkää siitä, miltä se näyttää, eli jätetäänhän ne karvat rauhaan, eiks je? Ja niin, kondomia kannattaa käyttää. Siinä kaikki." Ja poikien karvoituksista ei puhuttu sanallakaan. Oli muuten tosi kiusallinen luento, kun käytiin läpi ainoastaan tyttöjuttuja, ja pojat olivat mukana vain hihittelemässä. Koko luennon sävy oli todella yksipuolinen ja tuomitseva, eli kyse ei todellakaan ollut tiedon, vaan mielipiteen levittämisestä. Se mies puhui vain siitä, miten karvat ovat hyviä ja oikein, ja karvojen ajelu on pahaa ja väärin. Nyt vanhempana ja kokeneempana olen myös alkanut ajatella, että ehkäpä sillä miehellä oli tietynlaisia taka-ajatuksia tämän ilosanomansa levittämiseen. Jos hän itse kiihottuu luonnonkarvaisista naisista, niin tietystihän hän silloin haluaisi "rohkaista" mahdollisimman monet naiset pysymään karvaisina... mutta toivon, ettei asia ole niin, sillä yläaste, jossa nuorimmat osanottajat ovat 12-vuotiaita, olisi täysin väärä paikka tällaiselle saarnalle.

   Lainaa

  49. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Kala: yläaste, jossa nuorimmat osanottajat ovat 12-vuotiaita, olisi täysin väärä paikka tällaiselle saarnalle.
   Joo, sama. Meillä kävi terkkaritäti pitämässä seksuaaliluennon seiskaluokalla ja puhui miltei pelkästään anaaliseksistä. Ei kauaa sen jälkeen hän tivasi luokkakaveriltani terkkaritarkastuksessa harrastaako hän sitä... ei jessus.

   Lainaa

  50. Sairas delfiini 9.9.2020 17:58
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Keijo: Ainohan ei millään tavalla vahvista sitä ajatusta että teini-iässä tummiin pukeutumalla kaivataan huomiota. Hän ei ole mitenkään huomionkipeän oloinen tai kaipaa suurta arvostelua pukeutumisestaan.
   Ja Keijohan se vain ei tässä mitenkään vahvista stereotypioita.
   Ja mitäs sit tummiin pukeutuminen aikuisiällä, kun se goottivaihe ei ollutkaan vaihe?
   Ja ihan FYI, jotkut teinitkin voi pukeutuu tummiin vain ihan siksi koska tykkäävät siitä. Kaikki ei mee Keijo tällä sun viiden pennin sosiologisella logiikalla. Kaikki teinit ei oo massa-aivoja.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: haju, kuume, vatsatauti, manata, saatananpalvoja, koulu, kuraattori, kyky, kirota, katse