Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Suoraa puhetta

Mitä sitä turhaan kiertelemään.
Suoraa puhetta

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 51 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1462 (1494 ääntä)
   Ei tosiaankaan ole kohtuullista pidättää rahaa, mut toki riippuen millainen tarra on kyseessä. Se ei kuitenkaan varmasti voi monen euron edestä haittaa aiheuttaa. Helvin sekoilusta en voi todeta muuta, kuin että ihmettelen todella, miten hänen lapsensa ovat edelleen elossa.

   Lainaa

  2. Tulos: +899 (913 ääntä)
   Aivan! Liimatun tarran joutuu maksamaan, koska 30 vuotta sitten ei ollut tietokoneita. Olinpas hölmö kun en tätä aiemmin tajunnut..

   Lainaa

  3. Tulos: +309 (333 ääntä)
   Ei Helvite.

   Lainaa

  4. Tulos: -68 (198 ääntä)
   Mitä ikinä lienekään tuo Helvi ottanu... antakaa sitä samaa mullekki!

   Lainaa

  5. Tulos: +90 (112 ääntä)
   Täh

   Lainaa

  6. Tulos: -75 (113 ääntä)
   Uskoisin, että Helvi vastaa ketjun muihin kommentteihin. Tuolla ryhmässä kun on todella aktiivista väkeä.

   Lainaa

  7. Urmas Käenpoikanen 4.10.2016 4:25
   Tulos: +43 (89 ääntä)
   Medicamentis necesse. - Lääkkeet ovat tarpeellisia.

   Lainaa

  8. Tulos: +262 (278 ääntä)
   Ei kuulosta kohtuulliselta minusta. Ei Emmin vuokraisäntä/emäntä eikä Helvi.

   Lainaa

  9. Tulos: +27 (49 ääntä)
   Kiti: Uskoisin, että Helvi vastaa ketjun muihin kommentteihin. Tuolla ryhmässä kun on todella aktiivista väkeä.
   joko se tai sitten trollailee

   Lainaa

  10. Tulos: +238 (250 ääntä)
   No toi kohtuullisuus on siitä kiinni millanen tahra kyseessä. Jos ovessa on niin paljon liimaa ja liimaan tarttunutta likaa että sitä pitää hinkata tunti niin toki voidaan laskuttaa tunnin työ. Mutta jos kyseessä on sellainen joka irtiaa kynnellä rapsuttamalla menee se mielestäni ihan tavanomaiseen kulumiseen. Myös ovi vaikuttaa vähän, jos tarrojen takia puuovi on haalistunut läikykkääksi niin on se pahempi kuin perus "pahvisen" sisäoven tahrat. Sanon suoraan ja lapset elossa!

   Lainaa

  11. Tulos: +150 (160 ääntä)
   Helvin juttu oli kyllä hämmentävintä paskaa jota olen täältä vähään aikaan lukenut. Eikö nää Helvin kaltaset ihmiset oikeesti itse ikinä huomaa miten outoja ovat? Itse jo pelkäsin tätä keskustelua lukiessa et Helvi alkaa vielä kritisoimaa noita muita siitä kun eivät tajunneet hänen juttujaan.

   Lainaa

  12. Tulos: +55 (91 ääntä)
   Mrs.mime: Ei tosiaankaan ole kohtuullista pidättää rahaa, mut toki riippuen millainen tarra on kyseessä. Se ei kuitenkaan varmasti voi monen euron edestä haittaa aiheuttaa. Helvin sekoilusta en voi todeta muuta, kuin että ihmettelen todella, miten hänen lapsensa ovat edelleen elossa.
   Tuollainen tarra voi aiheuttaa oven uudelleenmaalaustarpeen. Monenko euron hommaksi arvioit tarran poisraaputtamisen, oven hiomisen ja maalauksen 2-3 kertaa? Tosin, voihan se tarra irrota suht helpostikin, mutta miksei vuokralainen sitten itse poistanut sitä? On tosi helppo tehdä kalliita jälkiä toisen kämppään, mutta sitten itkeskellään kun niiden korjaamisesta joutuu maksamaan.

   Lainaa

  13. Tulos: +5 (61 ääntä)
   EEH: Helvin juttu oli kyllä hämmentävintä paskaa jota olen täältä vähään aikaan lukenut. Eikö nää Helvin kaltaset ihmiset oikeesti itse ikinä huomaa miten outoja ovat? Itse jo pelkäsin tätä keskustelua lukiessa et Helvi alkaa vielä kritisoimaa noita muita siitä kun eivät tajunneet hänen juttujaan.
   Helvin kaltaiset ihmiset ovat mielisairaita. Ei vaikeasti mielisairas tajua, miten kipeä ja kummallinen on.

   Lainaa

  14. Tulos: +72 (76 ääntä)
   Ei vastannut helvi muihin kommentteihin, ihan vaan tuli tuonne väliin sekoilemaan.

   Lainaa

  15. Tulos: +127 (129 ääntä)
   were: joko se tai sitten trollailee
   Ei 30v sitten trollailtu.

   Lainaa

  16. Tulos: +130 (130 ääntä)
   Helvi voi olla myös vanhempi ihminen, joka ei hahmota Facebookin toimintaa ja luuli esim. aloittaneensa uuden keskustelun. Näitä on yllättävän paljon mm. käsityöryhmissä, joissa kirjoitetaan minne sattuu eikä osata poistaa ja muokata viestejä. Tiedän myös erään, joka lähti Facebookista, koska ahdistui kaikista uutisista seinällään. Ei siis erota seinää fiidistä eikä ymmärrä, ettei kaikkea ole pakko lukea.

   Lainaa

  17. Tulos: +143 (143 ääntä)
   Palstan nimi pitäisi olla "Vastaa mitä vaan".

   Lainaa

  18. Tulos: +17 (151 ääntä)
   TODELLAKIN on oikein pidättää. Huoneisto pitää palauttaa samassa kunnossa kuin se on vuokrattukin, pl. normaalista käytöstä aiheutuva kuluminen. Jotku white trashin seiniin/oviin liimailevat lärpyttimet EIVÄT tämmöistä ole, ja ihmettelen kyllä suuresti miten jotkut ne samaan rinnastavat?! Rapsuta itse tarrasi pois ja toivo ettei pinta kärsi tästä, tai maksa siitä että vuokranantaja poistattaa sen ammattimiehellä. Sinun jälkiesi siivoaminen ei kuulu kenellekään muulle kuin sinulle, ja jos sinät et jälkiäsi siivoa, on vähintään kohtuullista laskuttaa työstä jonka aiheutit. Joo, olen vuokralaisten jäljiltä poistellut seinätarroja...

   Lainaa

  19. Tulos: -65 (77 ääntä)
   Tekis mieli vähän läpsiä Helviä tekareille. Vitun apina.

   Lainaa

  20. Omistusasuja 4.10.2016 9:28
   Tulos: +55 (81 ääntä)
   urpot: TODELLAKIN on oikein pidättää. Huoneisto pitää palauttaa samassa kunnossa kuin se on vuokrattukin, pl. normaalista käytöstä aiheutuva kuluminen. Jotku white trashin seiniin/oviin liimailevat lärpyttimet EIVÄT tämmöistä ole, ja ihmettelen kyllä suuresti miten jotkut ne samaan rinnastavat?! Rapsuta itse tarrasi pois ja toivo ettei pinta kärsi tästä, tai maksa siitä että vuokranantaja poistattaa sen ammattimiehellä. Sinun jälkiesi siivoaminen ei kuulu kenellekään muulle kuin sinulle, ja jos sinät et jälkiäsi siivoa, on vähintään kohtuullista laskuttaa työstä jonka aiheutit. Joo, olen vuokralaisten jäljiltä poistellut seinätarroja…
   Ei mene tuolla tapaa. Kyllä vuokralaisella itse asiassa on oikeus esim. ripustaa tauluja ja tehdä vastaavia pikkuasioita asunnossa, josta maksaa vuokraa. Tietty jos oveen on jäänyt ovenkokoinen tahra joka ei millään lähde pois niin siitä voi joissain tapauksissa rokottaa. Silloin pitää tietty pyytää ensiksi vuokralaista siivoamaan tahra, ei tilata siivousfirmaa. Käräjillä ei menisi koskaan läpi toi vuokranantajan vaade, joutuisi maksamaan myös oikeudenkäyntikulut...

   Lainaa

  21. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Luin sanan "takia" ensin "takana" ja ihmettelin mitä ihmeen rahakätköjä seinissä Emmillä on.

   Lainaa

  22. Tulos: +65 (85 ääntä)
   Helvi varmaan tarkotti, että kannattas jutella sen vuokranantajan kanssa asiasta eikä kysellä "tietokoneelta". En tosin ymmärrä miten Helvin lasten elossaolo siihen liittyy.

   Lainaa

  23. höpö höpö 4.10.2016 10:16
   Tulos: +59 (59 ääntä)
   Huhhuh: Mitä ikinä lienekään tuo Helvi ottanu… antakaa sitä samaa mullekki!
   Mulle ainakin mielummin jotain, mikä aiheuttaa vähemmän ahdistusta ja hermoilua! Ja sitä suosittelen Helville kans!

   Lainaa

  24. Tataariukko 4.10.2016 10:53
   Tulos: +61 (63 ääntä)
   Helvi on päässyt viimeinkin internettiin, ja pakko kertoa mitä on mielessä. Aiheesta viis. Uskoisin että samaa sepitystä löytyy joka palstalta mihin Helvi on tiensä löytänyt.

   Lainaa

  25. Tulos: +58 (62 ääntä)
   Kysy mitä tahansa, vastaan mitä tahansa.

   Lainaa

  26. TapioRautaWaara 4.10.2016 14:15
   Tulos: +18 (36 ääntä)
   Ettekö te perkeles tajua että hengissä ollaan vaikkei tietoloneitakaan ollu!!!!

   Lainaa

  27. Tulos: +47 (51 ääntä)
   Omistusasuja: Ei mene tuolla tapaa. Kyllä vuokralaisella itse asiassa on oikeus esim. ripustaa tauluja ja tehdä vastaavia pikkuasioita asunnossa, josta maksaa vuokraa. Tietty jos oveen on jäänyt ovenkokoinen tahra joka ei millään lähde pois niin siitä voi joissain tapauksissa rokottaa. Silloin pitää tietty pyytää ensiksi vuokralaista siivoamaan tahra, ei tilata siivousfirmaa. Käräjillä ei menisi koskaan läpi toi vuokranantajan vaade, joutuisi maksamaan myös oikeudenkäyntikulut…
   Nuo seinätarrathan on yleensä aika isoja, ja JOS siitä jää poistaessa esimerkiksi maalipintaan koko tarran kokoinen jälki, niin ei todellakaan ole mikään taulun ripustamista vastaava asia. Kyllä silloin se maalaus täytyisi, tietenkin, korvata. Se vaan, että nuo seinätarrat ei kyllä yleensä mitään jälkiä aiheuta, ja lähtevätkin helposti irti. Joten en oikein ymmärrä mikä ongelma tässä oikeasti on. Onko siitä oikeasti tullut haittaa vai yrittääkö vuokranantaja vaan ketkuilla rahaa itselleen. Ei tähän oikeasti voi sanoa mitään kovin järkevää tietämättä tilannetta tarkemmin.

   Lainaa

  28. Kuuno Kaakkuri 4.10.2016 14:27
   Tulos: +67 (71 ääntä)
   30 vuotta sitten oli tietokoneita. 70 vuotta sitten oli tietokoneita. Ja silti Helvin lapset on elossa, tosin vain siksi että Helvi luuli, ettei 30 vuotta sitten ollut ehkäisyä.

   Lainaa

  29. Tulos: +29 (41 ääntä)
   Mrs.mime: Ei tosiaankaan ole kohtuullista pidättää rahaa, mut toki riippuen millainen tarra on kyseessä. Se ei kuitenkaan varmasti voi monen euron edestä haittaa aiheuttaa. Helvin sekoilusta en voi todeta muuta, kuin että ihmettelen todella, miten hänen lapsensa ovat edelleen elossa.
   jos sopimuksessa ei suoraan kielletä seiniin kiinnittäminen poraamalla tai tarralla, joka luetaan asumiseen kuuluvaksi. Ei taulujen kiinnittämiseenkään tarvi lupia kysellä. Jos ison tv:n haluaa seinään niin siitä on tietysti hyvä kysyä, mutta sisustustarrat lähtee irti ilman jälkiä joten nyt on vuokranantajalla kusipäisyyskohtaus päällä.

   Lainaa

  30. Tulos: +22 (28 ääntä)
   Mrs.mime: Ei tosiaankaan ole kohtuullista pidättää rahaa, mut toki riippuen millainen tarra on kyseessä. Se ei kuitenkaan varmasti voi monen euron edestä haittaa aiheuttaa. Helvin sekoilusta en voi todeta muuta, kuin että ihmettelen todella, miten hänen lapsensa ovat edelleen elossa.
   Ehkä he eivät olekaan, mutta Helvi yrittää näin itselleen uskotella.

   Lainaa

  31. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Voi se olla kohtuullista, jos tarraa ei saa millään Irti, tai sen irrottamista varten pitää tilata joku "operaatio". Toki en usko että se hirveän vaike, tai kallis operaatio on.

   Lainaa

  32. Rva Jestasson 4.10.2016 17:57
   Tulos: +37 (51 ääntä)
   jukkapalmu: jos sopimuksessa ei suoraan kielletä seiniin kiinnittäminen poraamalla tai tarralla, joka luetaan asumiseen kuuluvaksi. Ei taulujen kiinnittämiseenkään tarvi lupia kysellä. Jos ison tv:n haluaa seinään niin siitä on tietysti hyvä kysyä, mutta sisustustarrat lähtee irti ilman jälkiä joten nyt on vuokranantajalla kusipäisyyskohtaus päällä.
   Vuokranantajat ovat joskus todella häiriintyneitä. Itsellä ja monella ystävällä on toistunut vuokralla-asuessa sama kuvio: muutat vuokralle asuntoon, jonka lattiamatosta puuttuu paloja + lattialistat irtoilevat, ovissa on myös rumia tarrojenjälkiä ja ovenpieliin on kirjoitettu kuulakynällä, ulko-oven on iso hurtta raapinut vekeille. Vuokranantaja kiemurtelee, ettei noita pikkuvikoja nyt kai tarvitse korjata teitä varten. Ne eivät haittaa teidän asumistanne. Maksat vuokranantajalle, osakkeen omistajalle muutaman tonnin takuuvuokran. Vuosien vuokrasuhteen jälkeen päätät muuttaa pois, keräät irtaimen, siivoat ja kiillotat asunnon, muutat pois ja odotat tyytyväisenä maksamaasi takuuvuokraa takaisin. Vuokranantaja ei maksakaan takuuvuokraa takaisin - koskaan. Alkutarkastuksessa huomaamasi jäljet ovissa ja listoissa ovatkin vuokranantajan väittämän mukaan muka ilmestyneet SINUN toimestasi: olet repinyt mattoa irti, raapinut juustohöylällä ovi ja kiskonut lattialistatkin irti. Millään ei vuokralainen voi todistaa, että tämä on vain ahneen sijoitusasunnon omistajan ja vuokraajan juoni. Olkaa varovaisia kun vuokraatte joltain pirulaiselta asunnon! 3:)

   Lainaa

  33. Haudankaivaja 4.10.2016 20:40
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Jos se tarra on kiinnitetty oveen lekalla niin juu.

   Lainaa

  34. piipuupiipuu 4.10.2016 20:48
   Tulos: -3 (11 ääntä)
   Ne seinätarrathan tippuu lähes itsestään. Tuskin siitä jälkeä on välioveen jäänyt. Jollakin iski vaan ahneus.

   Lainaa

  35. Tulos: +49 (51 ääntä)
   Rva Jestasson: Vuokranantajat ovat joskus todella häiriintyneitä. Itsellä ja monella ystävällä on toistunut vuokralla-asuessa sama kuvio: muutat vuokralle asuntoon, jonka lattiamatosta puuttuu paloja + lattialistat irtoilevat, ovissa on myös rumia tarrojenjälkiä ja ovenpieliin on kirjoitettu kuulakynällä, ulko-oven on iso hurtta raapinut vekeille. Vuokranantaja kiemurtelee, ettei noita pikkuvikoja nyt kai tarvitse korjata teitä varten. Ne eivät haittaa teidän asumistanne. Maksat vuokranantajalle, osakkeen omistajalle muutaman tonnin takuuvuokran. Vuosien vuokrasuhteen jälkeen päätät muuttaa pois, keräät irtaimen, siivoat ja kiillotat asunnon, muutat pois ja odotat tyytyväisenä maksamaasi takuuvuokraa takaisin. Vuokranantaja ei maksakaan takuuvuokraa takaisin – koskaan. Alkutarkastuksessa huomaamasi jäljet ovissa ja listoissa ovatkin vuokranantajan väittämän mukaan muka ilmestyneet SINUN toimestasi: olet repinyt mattoa irti, raapinut juustohöylällä ovi ja kiskonut lattialistatkin irti. Millään ei vuokralainen voi todistaa, että tämä on vain ahneen sijoitusasunnon omistajan ja vuokraajan juoni. Olkaa varovaisia kun vuokraatte joltain pirulaiselta asunnon! 3:)
   Näitä vatipäitä riittää maailman sivu, siksipä on muuttaessa aina hyvä ottaa kuvat asunnosta ja sen vioista, jotta on sitten poismuuton koittaessa kykenevä todistamaan oman syyttömyytensä.

   Lainaa

  36. Tulos: +12 (40 ääntä)
   Ihmisillä tuntuu olevan vaikeuksia ymmärtää tätäkin asiaa. Jos sinä vuokraat asuntosi jollekulle, ja asuntoa palatessa välioveen on liimattu SEINÄTARRA, niin onko asunto silloin palautettu siinä kunnossa kuin se alunperin oli? Onko tuo ovessa oleva SEINÄTARRA normaalia kulumista? Millä helvetin logiikalla se voisi sellaista olla? Miten tämä voi olla rinnastettavissa esim. taulukoukkuun tai ruuvinreikään? Seuraava asukas tuskin haluaa edellisen vuokralaisen maun mukaisia "hienoja" tarroja oviinsa, joten ko. tarra pitää poistaa. Tarra ei poistu itsestään, vaan vaatii työtä. Tarraa poistaessa pintaan voi jäädä jälkiä. Kenen ongelma tämä tarra nyt teidän mielestänne tässä kohtaa on? Sen, joka sen siihen liimasi, vai sen joka asunnon omistaa? Minusta asia on päivänselvä: vuokralaisen tulee itse irroittaa tarra, ja jos hän sitä ei tee, on kohtuullista pidättää takuuvuokrasta tarran irroittamisesta aiheutuneet kulut. Viimeksi irroittelin makuuhuoneen valkoisesta lateksilla maalatusta kipsiseinästä vuokralaisen kiinnittämän ison ja moniosaisen seinätarran. Tarra oli ohutta muovia, ja kiinni "kuin syljellä", eli irtosi kyllä helposti. Valitettavasti tarra oli hierottu jollain millä lie paskaisella vedellä/liisterillä seinään, ja tuohon noin 3.5m leveään seinään jäi keskelle noin 1.5m leveä paskaisen näköinen kellertävä alue joka erottui niin selvästi, että päädyimme maalaamaan huoneen uudelleen. Jos tarra irtoaa kerran niin helposti, niin irroittakaa se itse. Sitten ei tarvi arpoa. Väittäisin että usein näitä ei irroiteta itse juuri siksi kun pelätään että pintaan jää jälkiä, ja yritetään ulkoistaa vastuu omista sisustuksista muille.

   Lainaa

  37. Mörökölli 5.10.2016 9:37
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Takuuvuokratili mistä kumpikaan osapuoli ei saa rahoja itselleen ilman molempien suostumusta + kuntotarkastus, kuvat sekä pöytäkirja allekirjoitettuna. Helpottaa huomattavasti muuttovaiheen kitinöitä.
   Rva Jestasson: Vuokranantajat ovat joskus todella häiriintyneitä. Itsellä ja monella ystävällä on toistunut vuokralla-asuessa sama kuvio: muutat vuokralle asuntoon, jonka lattiamatosta puuttuu paloja + lattialistat irtoilevat, ovissa on myös rumia tarrojenjälkiä ja ovenpieliin on kirjoitettu kuulakynällä, ulko-oven on iso hurtta raapinut vekeille. Vuokranantaja kiemurtelee, ettei noita pikkuvikoja nyt kai tarvitse korjata teitä varten. Ne eivät haittaa teidän asumistanne. Maksat vuokranantajalle, osakkeen omistajalle muutaman tonnin takuuvuokran. Vuosien vuokrasuhteen jälkeen päätät muuttaa pois, keräät irtaimen, siivoat ja kiillotat asunnon, muutat pois ja odotat tyytyväisenä maksamaasi takuuvuokraa takaisin. Vuokranantaja ei maksakaan takuuvuokraa takaisin – koskaan. Alkutarkastuksessa huomaamasi jäljet ovissa ja listoissa ovatkin vuokranantajan väittämän mukaan muka ilmestyneet SINUN toimestasi: olet repinyt mattoa irti, raapinut juustohöylällä ovi ja kiskonut lattialistatkin irti. Millään ei vuokralainen voi todistaa, että tämä on vain ahneen sijoitusasunnon omistajan ja vuokraajan juoni. Olkaa varovaisia kun vuokraatte joltain pirulaiselta asunnon! 3:)

   Lainaa

  38. Omistusasuja 5.10.2016 10:04
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   amt: Nuo seinätarrathan on yleensä aika isoja, ja JOS siitä jää poistaessa esimerkiksi maalipintaan koko tarran kokoinen jälki, niin ei todellakaan ole mikään taulun ripustamista vastaava asia. Kyllä silloin se maalaus täytyisi, tietenkin, korvata. Se vaan, että nuo seinätarrat ei kyllä yleensä mitään jälkiä aiheuta, ja lähtevätkin helposti irti. Joten en oikein ymmärrä mikä ongelma tässä oikeasti on. Onko siitä oikeasti tullut haittaa vai yrittääkö vuokranantaja vaan ketkuilla rahaa itselleen. Ei tähän oikeasti voi sanoa mitään kovin järkevää tietämättä tilannetta tarkemmin.
   No tämäpä tässä. Nuo sisustustarrat on yleensä suunniteltu sillä tavoin, että niistä ei jää tahroja. Useammat repinyt pois muiden jäljiltä ja niistä ei ole koskaan jäänyt tahraa. Ehkä vähän on tarvinnut rätillä pyykäistä. Tällaisesta operaatiosta nyt ei voi rahaa pyytää. Siinäkin tapauksessa, että pieni tahra olisi jäänyt niin jos lain mukaan mennään, vuokralaisella olisi oikeus korjata asia pesemällä seinä jälkikäteen. Siivousfirmaa ei voi palkata tekemään loppusiivousta tai remppamiehiä korjaamaan kämppää ennen kun asiasta on neuvoteltu vuokralaisen kanssa. Ei ole ainutlaatuista jos vuokranantaja yrittää viedä nuorelta ja tyhmältä vuokralaiselta vuokratakuut tai osan niistä asunnon perusparannuksiin, välityspalkkioon tai omaan lomailuun. Ihmiset ovat niin tietämättömiä omista oikeuksistaan että jos vaan on riittävän härski saa vuokrasuhteesta sen pari tonttua bonusta. Joka kerta. Vuokralainen on siitä surkeassa asemassa että on ihan arpomista, onko vuokranantaja rehellinen ja lakia noudattava vai ei.

   Lainaa

  39. Tulos: +6 (22 ääntä)
   Oletuksena vuokralainen itse ottaa tarrat irti poistuessaan. Muussa tapauksessa takuuvuokraa käytetään juurikin noiden vaurioiden korjaamiseen. Vuokrakämppien väliovet ovat yleensä pahviovia ja uuden sellaisen hinta 50 .. 100 euroa. Itse joskus vuokrakämpästä muuttaessa huomasin muovimaton imaisseen levypainojen kumisuojista jotain mustaa väriä itseensä, eikä se lähtenyt sinolilla. Annoin sitten olla ja vuokranantaja oli vähentänyt 20 euroa puhdistamisesta. Pidin menettelyä hyvinkin reiluna. Vastaus alkuperäiseen kysymykseen on kyllä. Helvi vaikutti aluksi siltä, että dementiapäissään naputteli tarinaa väärään ikkunaan. Mutta kun jotenkin tuntui reagoivan kysymykseen niin ehkä Helvi vain triggeröityi jostakin sanasta. Samalla tavalla kun joillakin sana "puhelin" triggeröi vuodatuksen siitä miten minä en tarvitse puhelinta muuhun kuin puhumiseen ja ennen puhelinta veivattiin kammesta etc.

   Lainaa

  40. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Helvi oli varmaan tuohtunut siitä, että tällaista kysytään Facebookista, eikä jutella vuokranantajan kanssa suoraan. Lapsien osuutta en tosin osaa arvailla.

   Lainaa

  41. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Helvi kuulostaa ihan joltain konservatismibotilta johon on iskeny oikosulku :D

   Lainaa

  42. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Helvi oli lukenut ryhmän nimen väärin: "Kysy mitä vaan - muut vastaavat mitä vaan".

   Lainaa

  43. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Dementian ensioireita? Tai sitten vain tyypillinen keski-iän ylittänyt netinkäyttäjä, jolle Facebook on kuin vieras planeetta.

   Lainaa

  44. Tulos: +23 (23 ääntä)
   Rva Jestasson: Vuokranantajat ovat joskus todella häiriintyneitä. Itsellä ja monella ystävällä on toistunut vuokralla-asuessa sama kuvio: muutat vuokralle asuntoon, jonka lattiamatosta puuttuu paloja + lattialistat irtoilevat, ovissa on myös rumia tarrojenjälkiä ja ovenpieliin on kirjoitettu kuulakynällä, ulko-oven on iso hurtta raapinut vekeille. Vuokranantaja kiemurtelee, ettei noita pikkuvikoja nyt kai tarvitse korjata teitä varten. Ne eivät haittaa teidän asumistanne. Maksat vuokranantajalle, osakkeen omistajalle muutaman tonnin takuuvuokran. Vuosien vuokrasuhteen jälkeen päätät muuttaa pois, keräät irtaimen, siivoat ja kiillotat asunnon, muutat pois ja odotat tyytyväisenä maksamaasi takuuvuokraa takaisin. Vuokranantaja ei maksakaan takuuvuokraa takaisin – koskaan. Alkutarkastuksessa huomaamasi jäljet ovissa ja listoissa ovatkin vuokranantajan väittämän mukaan muka ilmestyneet SINUN toimestasi: olet repinyt mattoa irti, raapinut juustohöylällä ovi ja kiskonut lattialistatkin irti. Millään ei vuokralainen voi todistaa, että tämä on vain ahneen sijoitusasunnon omistajan ja vuokraajan juoni. Olkaa varovaisia kun vuokraatte joltain pirulaiselta asunnon! 3:)
   itse olen vuokra-asunnoissa aina kuvannut asunnon ennen ja jälkeen muuton. silloin kaikki todisteet on puolellasi, vielä kun kuvissa näkyy päivämäärät. suosittelen!!

   Lainaa

  45. Remppa pena 5.10.2016 23:12
   Tulos: +12 (20 ääntä)
   Uskoisin että kannoin juuri tuon oven eilen kaatopaikalla (pyörinyt autossa toista viikkoa), ovessa oli tarraa ylhäältä yli puoleen väliin asti eikä millään lähde irti. Näitä ovia joudutaan vaihtamaan tämän tästä, kun kaiken maailman vatipäät teippailee niitä eikä itse puhdista.

   Lainaa

  46. Tulos: -1 (17 ääntä)
   Omistusasuja: No tämäpä tässä. Nuo sisustustarrat on yleensä suunniteltu sillä tavoin, että niistä ei jää tahroja. Useammat repinyt pois muiden jäljiltä ja niistä ei ole koskaan jäänyt tahraa. Ehkä vähän on tarvinnut rätillä pyykäistä. Tällaisesta operaatiosta nyt ei voi rahaa pyytää. Siinäkin tapauksessa, että pieni tahra olisi jäänyt niin jos lain mukaan mennään, vuokralaisella olisi oikeus korjata asia pesemällä seinä jälkikäteen. Siivousfirmaa ei voi palkata tekemään loppusiivousta tai remppamiehiä korjaamaan kämppää ennen kun asiasta on neuvoteltu vuokralaisen kanssa.
   Nyt menee kyllä jo puhtaasti arpomisen puolelle. Vuokralaisen pitää luovuttaa asunto siivottuna ja muutenkin kunnossa. Jos siellä on siivouksentarvetta tms. on aivan oikein hoidattaa asia kuntoon takuuvuokrasta. Vuokralainen on nääs tässä kohtaa luovuttanut asunnon pois, ja seuraava on tulossa ovesta sisään. Ei siinä kohtaa ole enää aikaa ruveta arpomaan mitä tehdään, vaan asunto pitää saada kuosiin. Vuokralaisena kannattaisi siivota kerralla kunnolla, eikä urputtaa kun muut ei korjanneetkaan hänen jälkiään ilmaiseksi. NAKRATTAA suorastaan tää "Tällaisesta operaatiosta nyt ei voi rahaa pyytää" - asenne. MILLÄ HELVETIN LOGIIKALLA EI VOI? TUO VIE AIKAA, JA AIKA MAKSAA RAHAA. Sinun aikasi voi olla ilmaista, mutta ymmärrä nyt hyvänen aika että et sinä voi sanella hommia toisten tehtäväksi ilmaiseksi. Tee siis asiat itse, tai valmistaudu maksamaan työstä, NIIN SIMPPELIÄ SE ON :D.

   Lainaa

  47. Saint Vitus Dance 6.10.2016 9:29
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Petkele: Ei Helvite.
   Helvítis helvíti. Tai Helvítis fokking fokk. :D

   Lainaa

  48. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Asia kunnossa.

   Lainaa

  49. Tulos: +4 (6 ääntä)
   M: Tuollainen tarra voi aiheuttaa oven uudelleenmaalaustarpeen. Monenko euron hommaksi arvioit tarran poisraaputtamisen, oven hiomisen ja maalauksen 2-3 kertaa? Tosin, voihan se tarra irrota suht helpostikin, mutta miksei vuokralainen sitten itse poistanut sitä? On tosi helppo tehdä kalliita jälkiä toisen kämppään, mutta sitten itkeskellään kun niiden korjaamisesta joutuu maksamaan.
   Ei liity tarroihin mutta asunnon kulumiseen kylläkin. Nimittäin kyllä ihmetytti kun vuokranantaja ei teettänyt pintaremppaa pieneen yksiöön ennen kuin seuraava asukas muutti sisään. Minä siis olin muuttamassa pois ja kauheet reiät seinissä, osa minua ennen asuneiden kylläkin mutta tuli sinne päräytettyä hyllyä seinään tms. ja luvalla. Vähän kävi sääliks sitä seuraavaa asukasta.. Yksityinen vuokranantaja kaikenlisäksi (no, ei ole muista kokemustakaan eipä sillä.)

   Lainaa

  50. Hattutemppu 21.10.2016 9:44
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Elvi: Helvi voi olla myös vanhempi ihminen, joka ei hahmota Facebookin toimintaa ja luuli esim. aloittaneensa uuden keskustelun. Näitä on yllättävän paljon mm. käsityöryhmissä, joissa kirjoitetaan minne sattuu eikä osata poistaa ja muokata viestejä. Tiedän myös erään, joka lähti Facebookista, koska ahdistui kaikista uutisista seinällään. Ei siis erota seinää fiidistä eikä ymmärrä, ettei kaikkea ole pakko lukea.
   Luultavasti juuri näin. Helvi on varmaankin lukenut jonkun jutun x fiidistään ja sitten ensimmäiseen näkökenttään osuneeseen kommenttilaatikkoon kirjoittanut vastauksensa, tajuamatta ollenkaan että nyt meni ihan muualle viesti. Ihan arkipäivää on myös nämä pyynnöt "lopettakaa tällaisten viestien lähettäminen minulle". Ja ei mene perille kun koettaa selittää kädestä pitäen, että voit ihan itse lopettaa ryhmän/sivun seuraamisen tms.

   Lainaa

  51. Tulos: -1 (1 ääni)
   M: Tuollainen tarra voi aiheuttaa oven uudelleenmaalaustarpeen. Monenko euron hommaksi arvioit tarran poisraaputtamisen, oven hiomisen ja maalauksen 2-3 kertaa? Tosin, voihan se tarra irrota suht helpostikin, mutta miksei vuokralainen sitten itse poistanut sitä? On tosi helppo tehdä kalliita jälkiä toisen kämppään, mutta sitten itkeskellään kun niiden korjaamisesta joutuu maksamaan.
   Uusi väliovi ei maksa niin paljoa, että tuollainen työ kannattaisi.
   Rva Jestasson: Vuokranantajat ovat joskus todella häiriintyneitä. Itsellä ja monella ystävällä on toistunut vuokralla-asuessa sama kuvio: muutat vuokralle asuntoon, jonka lattiamatosta puuttuu paloja + lattialistat irtoilevat, ovissa on myös rumia tarrojenjälkiä ja ovenpieliin on kirjoitettu kuulakynällä, ulko-oven on iso hurtta [...]
   No se täytyy vuokraukkelin tuoda esiin, että sinä olet ne "vahingot" tehnyt. Käräjille vain. Tai sitten teette, niinkuin kuuluu. Kuvataan, tai vähintään paperille selitetään missä ja mitä vikaa on. Molemmille kaksoiskappaleet, ja lopputarkastuksessa käydään läpi miten meni omasta mielestä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: tietokone, teknologia, kasvatus, takuuvuokra, vuokratakuu, tarra, maalaisjärki