Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Siivoojalle töitä

Loistava mahdollisuus vai orjasopimus?
Suurenna näkymä
Siivoojalle töitä
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 59 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -1047 (1217 ääntä)
   Pellen nimi on kyllä todella osuva asenteeseen verrattuna ._.

   Lainaa

  2. yövuorolainen 18.10.2016 3:09
   Tulos: +1784 (1798 ääntä)
   3h 1-8 x kuukaudessa ja koko ajan valmiudessa. Kylläpä kuulostaa unelmaduunilta!

   Lainaa

  3. Tulos: +346 (406 ääntä)
   Vaikka on toi Päivin postaus vähän luontaantyöntävä, ei tommoselle vois mennä töihin

   Lainaa

  4. Tulos: +195 (327 ääntä)
   Itse työskentelen ruumiskuskina ja päivystän 24/7, sosiaalisia suhteita en kaipaa, koulussa nyt käyn päivisin ja muuten pelailen kotosalla. Ja pitää olla valmis lähtemään puku päällä ovesta ulos ERITTÄIN lyhellä varoitusajalla, mutta kyllä tämä minulle kelpaa :D

   Lainaa

  5. Tulos: +921 (953 ääntä)
   Työehtoja paljon pahempaa on Päivin myrkyllinen asenne. Tuonkin olisi voinut ilmaista niin paljon paremmin, esim. “Töitä voi tulla erittäin lyhyellä varoitusajalla ja keikat voivat osua myös viikonloppuun, mikä vaatii paljon joustoa omassa arjessa. Työ ei siksi sovellu kaikille.”

   Lainaa

  6. Tulos: +892 (910 ääntä)
   Toi ilmotus sekä Päivin kommentit antaa semmosen kuvan, että tuohon työpaikkaan kun astut niin myyt myös samalla sielusi.

   Lainaa

  7. King Arthur 18.10.2016 3:32
   Tulos: +292 (308 ääntä)
   Jos oot semmonen joka ei mitään muuta duunia elämäntilanteestasi saa niin mulla olis semmonen homma että tuut lankkaa kengätkin jos kelloa vaan soitan. Eikä kelpaa mitkään tekosyyt! Laittaisin palkkatoiveeks kakssataa/tunti ja jos ei miellytä maksaa niin se on vain joku pomon asemaa vieroksuvan tekosyy.

   Lainaa

  8. King Arthur 18.10.2016 3:36
   Tulos: +431 (447 ääntä)
   Galaki: Itse työskentelen ruumiskuskina ja päivystän 24/7, sosiaalisia suhteita en kaipaa, koulussa nyt käyn päivisin ja muuten pelailen kotosalla. Ja pitää olla valmis lähtemään puku päällä ovesta ulos ERITTÄIN lyhellä varoitusajalla, mutta kyllä tämä minulle kelpaa
   Niin no esim. hoitohenkilökunnalla on periaatteessa valmius lähteä töihin vaikka kesken illanvieton, kuten sairaalassa työskentelevä kaverini on usein tehnyt. Se on alan ihminen ja palkka juoksee ja työsopparit kunnossa. On ihan eri asia sanella mielivaltaisia työehtoja siinä toivossa että joku epätoivoinen rahapulassa oleva opiskelija lähtee palvelijaksi kun ei ole muita tsäänssejä ja vielä myöntää se ilmon alla.

   Lainaa

  9. Tulos: +233 (237 ääntä)
   Nyt kyllä jäi kiinnostamaan, löysikö Päivi jonkun.

   Lainaa

  10. Tulos: +551 (557 ääntä)
   Koesiivouksessa joutuu tietysti siivoamaan Päivin kodin ilmaiseksi? Hieno diili jollekin tarjolla.

   Lainaa

  11. Tulos: +563 (571 ääntä)
   Itse ihmettelen miten yhden tietyn rivariasunnon siivous voi tulla täysin yllätäen viikonlopuksi (tai oikeastaan koska vaan). Eikö siivouspäivät yleensä ole säännöllisiä?

   Lainaa

  12. Tulos: +661 (663 ääntä)
   Jos on oltava jatkuvassa valmiudessa, niin sehän on sitten päivystysluonteinen homma, jossa päivystysajalta maksetaan palkkaa vaikka työkeikkaa ei tulisikaan.

   Lainaa

  13. Tulos: +374 (382 ääntä)
   Galaki: Itse työskentelen ruumiskuskina ja päivystän 24/7, sosiaalisia suhteita en kaipaa, koulussa nyt käyn päivisin ja muuten pelailen kotosalla. Ja pitää olla valmis lähtemään puku päällä ovesta ulos ERITTÄIN lyhellä varoitusajalla, mutta kyllä tämä minulle kelpaa
   Mikäs siinä, jos päivystyslisä pyörii. Tossa natsi-ilmoituksessa tuskin :D

   Lainaa

  14. Tulos: +254 (270 ääntä)
   Hmmm, toi työnantaja ei sekvästikään ole kuullut työsopimuksista, tai ay-liikkeestä. Ilme ois varmaan näkemisen arvoinen, kun liitolta tulee eka puhelu

   Lainaa

  15. Tulos: +220 (222 ääntä)
   Lillukarva: Hmmm, toi työnantaja ei sekvästikään ole kuullut työsopimuksista, tai ay-liikkeestä. Ilme ois varmaan näkemisen arvoinen, kun liitolta tulee eka puhelu
   Varmasti kuvittelee ettei se koske häntä, kun eihän hän ole minkäännäköistä firmaakaan perustanut. Tuskin soppariakaan tekee, vaan maksaa paskaa palkkaa verotta.

   Lainaa

  16. Tulos: +187 (197 ääntä)
   Iipa: Itse ihmettelen miten yhden tietyn rivariasunnon siivous voi tulla täysin yllätäen viikonlopuksi (tai oikeastaan koska vaan). Eikö siivouspäivät yleensä ole säännöllisiä?
   Jos se on AirBNB-käytössä? Silloinhan siivoustarve on säännöllisen epäsäännöllistä.

   Lainaa

  17. Tulos: +101 (107 ääntä)
   Iipa: Itse ihmettelen miten yhden tietyn rivariasunnon siivous voi tulla täysin yllätäen viikonlopuksi (tai oikeastaan koska vaan). Eikö siivouspäivät yleensä ole säännöllisiä?
   Todennäköisesti ei asu siinä itse vaan vuokraa kämppää jonkun Air B´n´B:n tms kautta.

   Lainaa

  18. Tulos: +29 (189 ääntä)
   Jaa, olenko ainoa, jolle tuli heti epäilyksiä Päivin ilmoituksesta? Näin heti sieluni silmillä tilanteen, jossa Päivin mies on vaikka joku myyntiedustaja tms, ja tekee paljon reissuja, joiden kestoa ei aina etukäteen tiedä. Tämä lähtee reissuun vaikka su-iltana, ja ilmoittaa sitten ke-aamulla, että on tulossa illalla kotiin. Päivi on bilettänyt ja sekstaillut eri miehen - ehkä useammankin - kanssa koko alkuviikon, ja sitten on kiire saada kämppä kuntoon ja etenkin smegmaiset petivaatteet vaihdettua ennen miehen paluuta... Tai sitten vaan Päivi haluaa always-on palvelua fiilispohjalta. Kun siltä tuntuu niin voi tilata siivooojan vaikka la-aamuna ja lähteä kapunugille shoppailemaan/syömään muutmaksi tunniksi. Ehkä mulla on vain likainen mielikuvitus, mutta jotenkin epäilyt heräs tuosta ilmosta.

   Lainaa

  19. Tulos: +132 (138 ääntä)
   Iipa: Itse ihmettelen miten yhden tietyn rivariasunnon siivous voi tulla täysin yllätäen viikonlopuksi (tai oikeastaan koska vaan). Eikö siivouspäivät yleensä ole säännöllisiä?
   Yleensä kotisiivouksissa on kiinteä siivouskierto, esimerkiksi kk:n 1&3 to 9-13 välillä. Toisekseen tuo annettu työaika on kyllä aika helvetin tiukka noin isoon kämppään. Riippuen tietysti mitä pitää tehdä (imurointi, pölyjen pyyhintä, matot ulos, lattioiden pyyhintä,vuodevaatteet) niin tiukalle menee kun työparinkin kanssa noin 60m2 kaksioon saunalla menee työparinkin kanssa toista tuntia (2x2h). Se paljonko aikaa kuluu, riippuu myös käytössä olevista työvälineistä, paljonko niiden kanssa joutuu säätämään. Imurin pölypussin vaihtoonkin menee helposti 5 minuuttia. Työvälineiden käyttökuntoon saattaminen, käyttöliuosten tekeminen, siivouspyyhkeiden kostuttaminen, jne. Siihen menee abt 15 minuuttia. Sitten lopussa välineiden puhdistaminen ja pyykki on toinen vartti.

   Lainaa

  20. Tulos: +157 (165 ääntä)
   Täytyy myöntää, että en tarttuisi moiseen työtarjoukseen, vaikka olisin työttömänäkin - ehdot ovat mitä melkoiset...

   Lainaa

  21. Tulos: +112 (112 ääntä)
   Heh, kuulostaa melkein mun aikuisikäni ensimmäisiin lukeutuvilta parilta työsuhteelta taksissa. Ei, en suostuisi siihen polkemiseen uudestaan.

   Lainaa

  22. Tulos: +218 (220 ääntä)
   Epäsäännöllisen säännöllinen työ jatkuvassa valmiustilassa ei ainakaan opiskelijalle sovi, jos opinnot eivät jousta työaikojen mukaan. Lisäksi vaikuttaa siltä, että kohtalaisen painavakaan syy ei riitä poisjäämiseen, l. jos työntekijä ei kykene järjestämään lastenvahtia työn vaatimalla varoitusajalla. Ehtoja saa toki olla, mutta mielestäni ilmoituksessa olisi tärkeää osoittaa, että myös tuleva työnantaja on edes jollain tasolla inhimillinen, varsinkin kun kyse on yksityishenkilöstä. Harkitsisin todella tarkkaan hakevani töihin tuollaisella vaatimuslistalla, jonka kruununa on lupaus "hyvälle hyvä korvaus", vaikka palkkatoivetta kyseltiinkin. Palkkatoiveilla on hyvä kilpailuttaa hakijoista itselleen ne halvimmat ja/tai kokemattomimmat. Toki jos työsopimus ja kaikki työnkuvaan kuuluvat korvaukset ovat kohdallaan, niin mikäs siinä. Sekin on mahdollista, että työnantaja on ottanut oppia muista työnhakuilmoituksista, laittanut vaatimukset tappiin työnhakijoita karsiakseen ja työehdot ovat oikeasti lepsummat kuin ilmoituksesta näkyy. Jotenkin "työnvieroksujaksi" nimittely antaa kuvan, että ilmoituksessa on vain vaatimusjäävuoren huippu...

   Lainaa

  23. Tulos: +80 (82 ääntä)
   Galaki: Itse työskentelen ruumiskuskina ja päivystän 24/7, sosiaalisia suhteita en kaipaa, koulussa nyt käyn päivisin ja muuten pelailen kotosalla. Ja pitää olla valmis lähtemään puku päällä ovesta ulos ERITTÄIN lyhellä varoitusajalla, mutta kyllä tämä minulle kelpaa
   Ja sinulle maksetaan 10-20 tunnilta kuukaudessa?

   Lainaa

  24. Tulos: +216 (216 ääntä)
   Aika huono vaihtoehto tuo on opiskelijallekki, jos sattuu olemaan tentti tai muuta pakollista läsnäoloa opiskelussa :D

   Lainaa

  25. Tulos: +212 (218 ääntä)
   Minua tässä enempi jäi mietityttämään se, millaisia bisneksiä se Päivi oikein pyörittää, kun etsii siivoojaa, jolla vaatimuksena lakanoiden vaihto pikapikaa...

   Lainaa

  26. Tulos: +96 (102 ääntä)
   Yleensä ärsyttää turhat lainausmerkit, mutta toisaalta tässä yhteydessä niillä saa lisää hauskuutta kun mielessään lisää niitä sopiviin kohtiin. "keikkailemaan", "rivariasunto", "duunia", "siivous", "hyvä korvaus", jne...

   Lainaa

  27. Tulos: +182 (184 ääntä)
   Joo, onpa todella hyvä työpaikka opiskelijalle. Opiskelijoillahan kun ei koskaan ole "muita menoja" suunniteltuina, kuten esim. luentoja tai kokeita. Muutenkin huono homma, jos työkeikkoja on tarjolla 1-8 kuukaudessa, vaikuttaisi vielä siltä että keikkojen määrää ja ajankohtaa ei oikein voi ennustaakaan. Eipä siitä opiskelijalle ole mitään apua, jos työtunteja saattaa olla kuukaudessa yksi, eikä rinnalle saisi ottaa toistakaan työtä, ettei olisi "muita menoja" suunniteltuna. Mutta sitten tietysti, jos asiasta sovittaisiin kiinteä kuukausipalkka. Tai työkeikoista urakkapalkka ja muulta ajalta korvaus päivystyksestä. Se voisi kyllä jo olla ihan hyväkin diili palkan määrästä riippuen. Jos sitten sattuisi makaamaan autokolarin jäljiltä sairaalassa juuri silloin, kun työnantaja soittaa, niin se olisi enää vain kakkaa säkää.

   Lainaa

  28. Tulos: +97 (135 ääntä)
   Päivihän on ihan normi kokomuslainen.

   Lainaa

  29. Tulos: +107 (107 ääntä)
   yövuorolainen: 3h 1-8 x kuukaudessa ja koko ajan valmiudessa. Kylläpä kuulostaa unelmaduunilta!
   Kuukausipalkalla (2500€/kk) joku voisi tuohon lähteäkin.

   Lainaa

  30. Tulos: -58 (92 ääntä)
   Natsi ilmotus? Kaikki on nykyään ihan natsia.

   Lainaa

  31. Tulos: -62 (118 ääntä)
   kpth: Päivihän on ihan normi kokomuslainen.
   Tai SDP:läinen, ne vasta osaavatkin repia köyhän selkänahasta vaikka muuta väittävät. Nytkin tienaavat vokkibusineksella veronmakajien rahat..jäikö sulta kenties MOT-ohjelma viimeksi katsomatta?

   Lainaa

  32. Tulos: +150 (150 ääntä)
   Päivystystyyppinen homma on ihan ok. Ilmoituksesta tosin hiukan tuoksahtaa ajatus, että päivystämisestä ei maksettaisi palkkaa. Silloin asia ei ole ihan ok. Riistoilmoituksenkin voi kirjoittaa nätimmin, vaan eipä se asia siitä muutu.

   Lainaa

  33. Tulos: +88 (110 ääntä)
   renkeli: Pellen nimi on kyllä todella osuva asenteeseen verrattuna ._.
   Hyvä vaan että uskaltaa sanoa miten asiat on! Sinäkö olet itse niitä hissukoita sitten? Se tyyppi joka koko elämän katsoo vain vierestä eikä sano mitään? Selvä

   Lainaa

  34. Tulos: +80 (98 ääntä)
   Iipa: Itse ihmettelen miten yhden tietyn rivariasunnon siivous voi tulla täysin yllätäen viikonlopuksi (tai oikeastaan koska vaan). Eikö siivouspäivät yleensä ole säännöllisiä?
   Kuulostaa vahvasti prostituutiolta

   Lainaa

  35. TapioRautaWaara 18.10.2016 10:57
   Tulos: +31 (51 ääntä)
   P.s. "Hotellisiivooja"han tekee myös muut likaiset hommat ;) P.p.s. Irtisanomisaikaa ei tarvita kun homma on sitova loppu elämäksi :)

   Lainaa

  36. Viittaa johonkin 18.10.2016 10:59
   Tulos: +77 (79 ääntä)
   Ööö: Toi ilmotus sekä Päivin kommentit antaa semmosen kuvan, että tuohon työpaikkaan kun astut niin myyt myös samalla sielusi.
   Tai joudut ihmiskaupan uhriksi.

   Lainaa

  37. Tulos: +75 (79 ääntä)
   Nollatyösopimus, tuo työelämän syöpä. https://www.jhlblogi.fi/nollatyosopimus-on-tyoelaman-syopa/ Tästähän on nyt sitten kansalaialoite joka tosin pyörii vielä eduskunnassa mutta se että tuleeko siitä valmista tai johtaako se ylipäätänsä yhtään mihinkään onkin sitten eri asia. En suosittele että kukaan tekee tuollaisen orjatyösopimuksen.

   Lainaa

  38. Tulos: +33 (49 ääntä)
   Iipa: Itse ihmettelen miten yhden tietyn rivariasunnon siivous voi tulla täysin yllätäen viikonlopuksi (tai oikeastaan koska vaan). Eikö siivouspäivät yleensä ole säännöllisiä?
   Tämä on niitä vanhimman ammatin edustajia, jos tiedät mitä tarkoitan.

   Lainaa

  39. Tulos: +143 (143 ääntä)
   King Arthur: Niin no esim. hoitohenkilökunnalla on periaatteessa valmius lähteä töihin vaikka kesken illanvieton, kuten sairaalassa työskentelevä kaverini on usein tehnyt. Se on alan ihminen ja palkka juoksee ja työsopparit kunnossa. On ihan eri asia sanella mielivaltaisia työehtoja siinä toivossa että joku epätoivoinen rahapulassa oleva opiskelija lähtee palvelijaksi kun ei ole muita tsäänssejä ja vielä myöntää se ilmon alla.
   Ettei olis päivystysvuoro kyseessä? Ei niiden hoitajienkaan tarvii koko ajan olla valmiudessa vaan saa kyllä lähtee kavereiden kanssa ryyppäämään ilman huolta hälytyksistä :D

   Lainaa

  40. Tulos: -100 (126 ääntä)
   Tbh, en pidä tätä tarjousta ollenkaan pahana. Loppujen lopuks on suht harvoin mitään tärkeetä muuta, ettenkö kerkeisi jossain välissä samana päivänä käydä siivoomassa jonku kämpin kolmessa tunnissa. Ilmossahan ei käy ilmi että paikalle on tultava, kun rouva napsuattaa sormiaan (vaikka rivien välistä sen voikin lukea). Ja mitä tulee lyhyisiin varotusaikoihin, ihan hyvinhän voin asettaa omaksi ehdoksi, että työn tarpeesta pitää ilmoittaa 24h ennen, jos ilmoitus tulee sen jälkeen, perin siitä tuplapalkan.

   Lainaa

  41. Tulos: +83 (83 ääntä)
   Tällaisissa tapauksissa ei kyllä kannata kirjoittaa työsopparia, vaan sopia laskutuksesta vaikkapa laskutuspalvelun kautta ja todellisten kulujen mukaan, mihin laskee itselleen lomarahat, päivystysrahaa jne. Ostopalvelunahan tuollaiset "hotellisiivoukset" muutenkin hankitaan. Tässä vuosien vieriessä tuollainen hyökkäävä kirjoitustapa on kyllä assosioitunut vahvasti siihen, että työsuhteessa tulee muutenkin olemaan ongelmia. Laskutuspalvelu sentään karhuaa saatavat, mikäli asiasta on tehty kattava sopimus ja siinä selvästi osoitetaan, millaisesta tehtävästä työstä asiakas on velvollinen maksamaan. Mikäli asiakas ei maksa Intrum Justitia, tms. ottaa yhteyttä. Yksin sellaista on vaikeampi hoitaa ja PAMin kautta hidasta.

   Lainaa

  42. Tulos: +96 (102 ääntä)
   kpth: Päivihän on ihan normi kokomuslainen.
   Samaa ajattelin. Jotenkin tältä porukalta tuntuu kokonaan unohtuvan että aika monet, myös opiskelijat, käyvät töissä saadakseen rahaa ostaakseen ruokaa, ei suinkaan kehittääkseen itseään, verkostoituakseen, ja täydentääkseen CV'tä sillä aikaa kun isi maksaa laskut. Tässähän pahimmassa tapauksessa töitä olisi 3h/ kk, ellei laskuta kuin joku Jari Sarasvuo niin tuolla ei ruokkisi edes kissaa. Mutta muita menoja (= muita töitä) ei saa olla. Nälkäkuoleman riski ei ole mikään kannustin ja nollatunteiluun ei pidä suostua (jos voi sen välttää).

   Lainaa

  43. Tulos: +45 (49 ääntä)
   Lanttu: Ettei olis päivystysvuoro kyseessä? Ei niiden hoitajienkaan tarvii koko ajan olla valmiudessa vaan saa kyllä lähtee kavereiden kanssa ryyppäämään ilman huolta hälytyksistä
   Juu ja päivystysvuorossa harvemmin ainakaan toivottavasti viihteellä ollaan ainakaan alkoholin alaisena..

   Lainaa

  44. King Arthur 18.10.2016 20:49
   Tulos: -15 (27 ääntä)
   Lanttu: Ettei olis päivystysvuoro kyseessä? Ei niiden hoitajienkaan tarvii koko ajan olla valmiudessa vaan saa kyllä lähtee kavereiden kanssa ryyppäämään ilman huolta hälytyksistä
   Niin saa. Mutta jos lähtee niin saa rahnaa.

   Lainaa

  45. Tulos: +18 (40 ääntä)
   Hahhah: Tai SDP:läinen, ne vasta osaavatkin repia köyhän selkänahasta vaikka muuta väittävät. Nytkin tienaavat vokkibusineksella veronmakajien rahat..jäikö sulta kenties MOT-ohjelma viimeksi katsomatta?
   SDP tai SPR, sama asiahan se...

   Lainaa

  46. Viljaton ruokailija 19.10.2016 18:22
   Tulos: -14 (24 ääntä)
   Joo... Tämä on varmasti ihan hyvä keikka jollekin siivousalan yrittäjälle, tiedättehän niitä, ketkä jättävät postilaatikoihin lappuja, että tulevat (kunhan kaikki verot ja sosiaalimaksut on otettu päältä pois) puoli-ilmaiseksi siivoamaan asuntoja.

   Lainaa

  47. Tulos: +12 (20 ääntä)
   ottoke: Nollatyösopimus, tuo työelämän syöpä. https://www.jhlblogi.fi/nollatyosopimus-on-tyoelaman-syopa/ Tästähän on nyt sitten kansalaialoite joka tosin pyörii vielä eduskunnassa mutta se että tuleeko siitä valmista tai johtaako se ylipäätänsä yhtään mihinkään onkin sitten eri asia. En suosittele että kukaan tekee tuollaisen orjatyösopimuksen.
   Mulla on nollasopimus, ainakin minun elämäntilanteessa ihan loistava kun olen töissä kun huvittaa ja pois kun on muuta. Saan siis itse valita työvuorot, ja myöskin kieltäytyä jos ei ehdi.

   Lainaa

  48. Tulos: +38 (38 ääntä)
   King Arthur: Niin no esim. hoitohenkilökunnalla on periaatteessa valmius lähteä töihin vaikka kesken illanvieton, kuten sairaalassa työskentelevä kaverini on usein tehnyt. Se on alan ihminen ja palkka juoksee ja työsopparit kunnossa. On ihan eri asia sanella mielivaltaisia työehtoja siinä toivossa että joku epätoivoinen rahapulassa oleva opiskelija lähtee palvelijaksi kun ei ole muita tsäänssejä ja vielä myöntää se ilmon alla.
   Todennäköisesti kaverillasi kuitenkin on sovitut päivystysvuorot, joista hänelle maksetaan. Ei niin että ihan noin muuten vaan on aina valmiina 24/7 ja 365 päivää vuodessa.

   Lainaa

  49. Tulos: +57 (59 ääntä)
   Mulle tuli mieleen, että koesiivouksesta ei makseta palkkaa, koska no, se on koesiivous. Päivi sopii näitä koesiivouksia hakijoiden kanssa muutaman kuukauden ajalle viikon välein. Siellä sitten käy ehdokkaita siivoamassa, mutta kukaan ei tule valituksi työhön. Koska Päivi ei alun alkaenkaan ollut palkkaamassa ketään. Ja näin hän on saanut muutaman kuukauden edestä ilmaista siivouspalvelua!

   Lainaa

  50. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Joo: Mulla on nollasopimus, ainakin minun elämäntilanteessa ihan loistava kun olen töissä kun huvittaa ja pois kun on muuta. Saan siis itse valita työvuorot, ja myöskin kieltäytyä jos ei ehdi.
   Hienoa, että se sopii sinulle. Valitettavasti monessa paikassa tehdään nollatuntisoppareita kaikille. Esimerkiksi muuttofirmat tekevät usein näin. Lopputuloksena on se, että listoilla on liikaa porukkaa, eikä kenellekään ole luotettavaa ja säännöllistä työaikaa, eli tuloja.

   Lainaa

  51. Tulos: +19 (25 ääntä)
   Joo: on nollasopimus, ainakin minun elämäntilanteessa ihan loistava kun olen töissä kun huvittaa ja pois kun on muuta. Saan siis itse valita työvuorot, ja myöskin kieltäytyä jos ei ehdi.
   No jos sopimukseen kerran on kirjattu mustaa valkoisella että saat valita ja kieltäytyä ja ottaa muuta sivutyötä niin silloinhan kyseessä ei ole nollasopimus, eikö vain ?

   Lainaa

  52. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Kai tuosta nyt päivystyskorvaus maksetaan, kun eivät muut hommat käy esteeksi ja järkevällä tuntipalklla hommat sitten. Eli joku 500-1000 eur väliltä päivystys ja esim. 50 eur/h työt, niin kai tuota joku opiskelija voi tehdä?

   Lainaa

  53. Tulos: +8 (10 ääntä)
   King Arthur: Jos oot semmonen joka ei mitään muuta duunia elämäntilanteestasi saa niin mulla olis semmonen homma että tuut lankkaa kengätkin jos kelloa vaan soitan. Eikä kelpaa mitkään tekosyyt!
   Laittaisin palkkatoiveeks kakssataa/tunti ja jos ei miellytä maksaa niin se on vain joku pomon asemaa vieroksuvan tekosyy.

   Lainaa

  54. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Fm_mF: Jaa, olenko ainoa, jolle tuli heti epäilyksiä Päivin ilmoituksesta? Näin heti sieluni silmillä tilanteen, jossa Päivin mies on vaikka joku myyntiedustaja tms, ja tekee paljon reissuja, joiden kestoa ei aina etukäteen tiedä. Tämä lähtee reissuun vaikka su-iltana, ja ilmoittaa sitten ke-aamulla, että on tulossa illalla kotiin. Päivi on bilettänyt ja sekstaillut eri miehen – ehkä useammankin – kanssa koko alkuviikon, ja sitten on kiire saada kämppä kuntoon ja etenkin smegmaiset petivaatteet vaihdettua ennen miehen paluuta… Tai sitten vaan Päivi haluaa always-on palvelua fiilispohjalta. Kun siltä tuntuu niin voi tilata siivooojan vaikka la-aamuna ja lähteä kapunugille shoppailemaan/syömään muutmaksi tunniksi. Ehkä mulla on vain likainen mielikuvitus, mutta jotenkin epäilyt heräs tuosta ilmosta.
   Mulle tuli mieleen täsmälleen sama ajatus, eli äkkiä puhtaat lakanat enneku ukko tulee kotiin :D

   Lainaa

  55. Arthur Brown 23.10.2016 22:01
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Hahhah: Tai SDP:läinen, ne vasta osaavatkin repia köyhän selkänahasta vaikka muuta väittävät. Nytkin tienaavat vokkibusineksella veronmakajien rahat..jäikö sulta kenties MOT-ohjelma viimeksi katsomatta?
   VOKeista nyt tienaa kaikkien puolueiden eliitti. Tämäkin on oikeastaan OK, kunhan raha ei karkaa pois Suomesta ja pois paikallisesta kulutuksesta. VOK – tai oikeastaan kaikki valtion/kunnan rahoittama – bisnes siten, että voitot menee veroparatiiseihin pitäisi kieltää. Tämä ei kuitenkaan tapahdu, niin pitkään kuin vasemmisto on vähemmistössä hallituksessa...Eli esim. SOTE kuppaa entistä enemmän varoja ulkomaille, ja tämä on äänestäjille ihan OK: lappuun voi kirjoittaa KOK ja forumeilla kiroilla vassareiden tuhlauksesta?!?

   Lainaa

  56. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Ei kiesus! Reilu työnantaja my ass...

   Lainaa

  57. Tulos: +5 (7 ääntä)
   renkeli: Vaikka on toi Päivin postaus vähän luontaantyöntävä, ei tommoselle vois mennä töihin
   Luotaantyöntävä

   Lainaa

  58. Tulos: -4 (4 ääntä)
   [url]http://tforum.ru/smi_news/6061 [/url]

   Lainaa

  59. Tulos: +4 (4 ääntä)
   King Arthur: Niin no esim. hoitohenkilökunnalla on periaatteessa valmius lähteä töihin vaikka kesken illanvieton, kuten sairaalassa työskentelevä kaverini on usein tehnyt. Se on alan ihminen ja palkka juoksee ja työsopparit kunnossa. On ihan eri asia sanella mielivaltaisia työehtoja siinä toivossa että joku [...]
   Ei pidä paikkaansa. Taino kyllä, mutta varallaolosta saa siihen kuuluvan korvauksen ja esim. humalassa et saa töihin mennä, eikä sulla ole mitään velvollisuutta olla työnantajan tavoitettavissa vapaa-ajallasi, ellet siis saa siitä erillistä korvausta. Se että joku tai jotku hoitajat on ihan liian kilttejä, ei tee siitä toiminnasta laillista saati velvoittavaa. T: Hoitaja, ei orja.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: siivooja, työnantaja, työnhaku, työ, siivous, varoitusaika

 • Uusimmat

 • Kategoriat