Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 45

Muistakaa mainita, jos perheessä on puolisuomalaisia.
Roskalavalla rapisee, osa 45

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 78 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Luomuteurastaja 11.10.2016 1:42
   Tulos: +200 (442 ääntä)
   Ninan miehen pilottitakki pääsi varmasti hyvään perheeseen.

   Lainaa

  2. Tulos: +222 (248 ääntä)
   Appelsiini on paljon isompi, kuin mandariini, joten sen mehun on pakko olla tehokkaampaa.

   Lainaa

  3. Suomalainen 11.10.2016 1:45
   Tulos: -68 (616 ääntä)
   koskaan ei oo ulkomaalaisten kanssa kaupat sujunu yhtä sujuvasti kun suomalaisten ei siihen tarvitse olla rasisti sitä todetakseen, ymmärrän siis Niinaa täysin :)

   Lainaa

  4. Tulos: -205 (333 ääntä)
   .. jos perheessä on joku joka tuntee jonkun joka on ajatellut puhuvansa ulkomaalaisten kanssa? Olen minä metsäläisistä kuullut, mutta tämä menee jo vähän överiksi.

   Lainaa

  5. Muumi (kopio) 11.10.2016 2:53
   Tulos: -314 (564 ääntä)
   Mitä matu tekee pallogrillillä, eihän ne syö makkaraa?

   Lainaa

  6. Tulos: -64 (142 ääntä)
   Menikö toi tähti muiltaki ihan totaalisen ohi ymmärryksen?

   Lainaa

  7. Tulos: +386 (484 ääntä)
   pakko osallistua keskusteluun kun kyseessä Rovaniemen roskalava. monesti kyseisellä palstalla ulkomaalaiset ovat ottamassa vastaan mitä tahansa, mutteivat hae, vaan pitävät varausta itsellään. oletetaan antajan laittavan heille viestiä sekä kotiin pitäisi tuoda, kun oletus on että tavaran haluava sen hakee. monesti ko.palstalla ylimääräisestä tavarasta halutaan nopeasti eroon, eikä roudata sitä ympäri kaupunkia tuomassa. muuten itse kantaa ottamatta haluan tämän kertoa, ennenkuin kaikki rovaniemeläiset ovat persujuntteja yms you name it.

   Lainaa

  8. Tulos: +190 (314 ääntä)
   Itsellänikin on monelta kirpparilta mielettömän huonoja kokemuksia muiden kuin etnisten suomalaisten kanssa. Aikataulut kusee, noutaessa vielä tingitään ja viesteihin vastataan myöhässä jos ollenkaan. Eikä ole mitään yksittäistapauksia, vaan puhutaan yli kymmenestä eri henkilöstä, joihin olen törmännyt myyntien ja ostojen lomassa. Kaksi asiallistakin ulkomaalaista on tullut tosin vastaan, mutta vähemmistöön jäävät..

   Lainaa

  9. Tulos: +70 (242 ääntä)
   Ilmeisesti feissarimokien käyttäjäkunnasta suurin osa pitää totuutta jotenkin ongelmallisena saamistasi miinuksista päätellen.

   Lainaa

  10. Tulos: +94 (218 ääntä)
   Kaipa tinkimisen ja täsmällisyyden suhteen voi olla kulttuurieroja ja se voi varmasti olla rasittavaa, mutta minusta on kyllä silti vähän outoa asettaa kaupankäynnin vaatimukseksi että ei ulkomaalaisia. Minua nyt kuitenkin eniten hämmentää tuo tähti. Miksi?

   Lainaa

  11. Tulos: +174 (178 ääntä)
   Nipo: .. jos perheessä on joku joka tuntee jonkun joka on ajatellut puhuvansa ulkomaalaisten kanssa? Olen minä metsäläisistä kuullut, mutta tämä menee jo vähän överiksi.
   Sarkasmi on vaikea asia, mikä menee helposti överiksi, jos ei sitä ymmärrä.

   Lainaa

  12. Tulos: -65 (119 ääntä)
   Kertoisiko joku minkä takia kaikki pitää lyhentää? Tuossakin LaSu,ElSu ja HedSu. Eli lasten-, eläin- ja hedelmäsuojelu? Ei muuta ku että kuulostaa helvetin tyhmältä ja tarvii tämä uusi "helpompi" lyhenne tarkistaa.vmp...

   Lainaa

  13. Tulos: +176 (282 ääntä)
   Mitä rasistista siinä on, jos ei halua olla tekemisissä ulkomaalaisten kanssa esim. kommunikointiongelmien takia? Jos vaikka kummallakin on hieman heikommat englanninkielen taidot (eikä siis yhteistä kieltä löydy), niin on kai se aika hankala sopia mistään mitään.

   Lainaa

  14. Haudankaivaja 11.10.2016 6:48
   Tulos: +162 (322 ääntä)
   Oon tehnyt kymmeniä autokauppoja, ostanut erilaisia käyttö- ja harrasteautoja ja myynyt välillä pois, ja nykyään kieltäydyn minkäänlaisesta kaupankäynnistä ulkomaalaisten kanssa. Romanien, afrikkalaisten tai arabien tms kanssa ei vaan voi käydä järkevästi kauppaa, noilla ihmisillä ei ole käytöstapoja tai kunnioitusta muita kuin omiaan kohtaan. Kuulostakoon rasistiselta, kokemuksella puhun.

   Lainaa

  15. Paremmin tietäjä 11.10.2016 6:55
   Tulos: -19 (79 ääntä)
   Mulla oli teininä kirjeenvaihtokavereita ympäri maailmaa. Parempi olla siis tarjoamatta kellekään mitään ilmaiseksi.

   Lainaa

  16. Tulos: +31 (141 ääntä)
   On se j*malauta, kun meillä töissä on lähes puolet ulkomaalaistaustaisia ja näistä puolet ovat ihan länsimaisista sivistysvaltioista ja ne jotka eivät ole eivät poikkea muusta jengistä yhtään mitenkään: osa on ihan jees tyyppejä ja osa taas patalaiskoja saamattomia urpoja ihan niinkuin arvon suomalaisetkin. Ja jos näiden kanssa ei suomeksi pärjää (suurimman osan kanssa pärjää), niin kyllä se englanti sujuu.

   Lainaa

  17. Tulos: +57 (229 ääntä)
   BadMan: Mitä rasistista siinä on, jos ei halua olla tekemisissä ulkomaalaisten kanssa esim. kommunikointiongelmien takia? Jos vaikka kummallakin on hieman heikommat englanninkielen taidot (eikä siis yhteistä kieltä löydy), niin on kai se aika hankala sopia mistään mitään.
   Nykyään olet rasisti jos edes ajattelet mitään tuollaista. Kannattaa pitää vaan päänsä kiinni julkisesti, muuten olet natsi ja rajakkivajakki sekä junttipersu.

   Lainaa

  18. Tulos: +162 (244 ääntä)
   BadMan: Mitä rasistista siinä on, jos ei halua olla tekemisissä ulkomaalaisten kanssa esim. kommunikointiongelmien takia? Jos vaikka kummallakin on hieman heikommat englanninkielen taidot (eikä siis yhteistä kieltä löydy), niin on kai se aika hankala sopia mistään mitään.
   Miten ois ihan vaan sen kielitaidon laittaminen ehdoksi? Ei ole rasistista antaa tuotetta henkilölle, jonka kanssa keskustelu onnistuu, mut on rasistista tuosta vain päättää, ettei kukaan Ali tai Tatjana osaa suomea.

   Lainaa

  19. Sivustaseuraaja 11.10.2016 7:56
   Tulos: +271 (301 ääntä)
   Ihan vaan taustatiedoksi, että Rovaniemen roskalavalla on ollut isompikin ongelma vasta maahantulleiden pakolaisten kanssa, hoita siellä on nyt ollut selvästi enemmän kuin ennen. Kielitaidottomat ovat varanneet tavaroita tietämättä mitä yv/av:t tarkottaa. Kaikki on kelvannut ja osa tavaroista on päätynyt myyntiin. Myös ilmoituksiin, jossa jotakin pyydetään, on tullut av/yv varauksia. Lisäksi on vaadittu kuljetuksia, vaikka ilmoituksessa on mainittu ettei kuljeteta ja jopa yksi porukka oli mennyt tavaranlahjoittajan pihalle ja kun tarjottu tavara ei ollut kelvannutkaan, niin olivat alkaneet valikoimaan tavaroita pihalta tyyliin: me otetaan tuo ruohonleikkuri tuosta. Ihmiset ovat pelänneet antaa osoitteitaan ulkomaalaisen kuuloisille nimille näiden ongelmien takia, mikä on tietenkin harmillista niitä kohtaan, jotka osaavat kielen ja tietävät tavat. Toivottavasti tilanne on nyt edes vähän rauhottunut, kun sinne tehtiin ihan äsken arabiankieliset ohjeet.

   Lainaa

  20. Tulos: +91 (159 ääntä)
   Mulla taas on huonoja kokemuksia juuri suomalaisten kanssa face-kirppareilta. Yksikin perheenäiti halusi ostaa multa mekon. Varmaan kaks viikkoa sitä vatuloitiin suuntaan ja toiseen, kun ikinä ei ollut hänelle hyvä aika hakea sitä, olisi pitänyt minun lähteä viemään mekko keskustaan, sanoi tulevansa hakemaan, mutta ei kuulunut. Todella ärsyttävää. Eikä ole ainut tapaus. Eli huonosti käyttäytyviä idiootteja on varmasti sekä maahanmuuttajissa että kantasuomalaisissa.

   Lainaa

  21. Tulos: +23 (89 ääntä)
   E: Ilmeisesti feissarimokien käyttäjäkunnasta suurin osa pitää totuutta jotenkin ongelmallisena saamistasi miinuksista päätellen.
   Niin siinä käy, kun totuus ei vastaakaan unelmaa. ;)

   Lainaa

  22. Tulos: +5 (91 ääntä)
   minna: pakko osallistua keskusteluun kun kyseessä Rovaniemen roskalava. monesti kyseisellä palstalla ulkomaalaiset ovat ottamassa vastaan mitä tahansa, mutteivat hae, vaan pitävät varausta itsellään. oletetaan antajan laittavan heille viestiä sekä kotiin pitäisi tuoda, kun oletus on että tavaran haluava sen hakee. monesti ko.palstalla ylimääräisestä tavarasta halutaan nopeasti eroon, eikä roudata sitä ympäri kaupunkia tuomassa. muuten itse kantaa ottamatta haluan tämän kertoa, ennenkuin kaikki rovaniemeläiset ovat persujuntteja yms you name it.
   tai sitten ne hakee tavaraa liian pienellä autolla et ei ees kaikki mahu mitä ne halus ja sit ei loppuja näy ja kuulu hakemaan :D ite muutin roista pois ja ulkomaalainen heppu otti sitte telkkarin ja pöydän. kävi hakemassa mutta pöytä ei mahtunukkaa kyytii ku auto oli pieni räppänä joho ei ees telkkari kunnolla mahtunu vaa ne läks kärrää sitä takakontti auki. Sanoivat et tulee hakee pöydän myöhemmin, no ei näkyny ei kuulunu ja pöytä jäi sit entisen kämpän roskiksen viereen, ku kuulemma oli romulava tulossa tai jotain ku meinasivat talkoot järjestää ni sanovat et jätä vaa pöytä siihe. Ai niin ja parasta tässä oli et telkkari oli vanha putki, ni tää vähä älynen kääpiö laittaa viestiä et laitettii antenni kiinni telkkariin mut kuva ei näy jotta mitä tässä pitäs nyt tehä, totesin et "jospa hankkisitte digipoksinkin ku ei se ilman sitä toimi..." :D et näin

   Lainaa

  23. Tulos: -117 (261 ääntä)
   Voiii täällä äitin pikku suvakkimussukat niin pahoittaa faktoista mieltään! Kuinkahan paha mieli tulee kun tämä yhteiskunta alkaa romahtaan. Voitte tekin vielä tarvita sitä pilottitakkia kun talvet on kuitenkin suomessa aika pitkiä ja kylmiä.

   Lainaa

  24. Tulos: -154 (256 ääntä)
   Joo ja hei ennenkuin unohtuu niin raiskaaminenkin on vain kulttuuriero eli jos joudutte sellaisen uhriksi niin katsoo peiliin siis jos olet suvaitsevainen jos taas normaali ihminen niin otan osaa ja toivottavasti oikea oikeus toteutuu!

   Lainaa

  25. Tulos: -87 (189 ääntä)
   Suomalainen: koskaan ei oo ulkomaalaisten kanssa kaupat sujunu yhtä sujuvasti kun suomalaisten ei siihen tarvitse olla rasisti sitä todetakseen, ymmärrän siis Niinaa täysin
   Minulla ei ole ollut mainitsemaasi ongelmaa, puhun ja ymmärrän nimittäin useita kieliä. Ja kyllä, tarvitsee olla rasisti väittääkseen muuta. Kielitaidon tarjoaa maksuton, pakollinen perusopetus, ja jos ei päähän siellä mitään tartu niin syy on itsessä. Rasismi ja typeryys asuvat kimpassa.

   Lainaa

  26. Tulos: -94 (148 ääntä)
   Pena: Voiii täällä äitin pikku suvakkimussukat niin pahoittaa faktoista mieltään! Kuinkahan paha mieli tulee kun tämä yhteiskunta alkaa romahtaan. Voitte tekin vielä tarvita sitä pilottitakkia kun talvet on kuitenkin suomessa aika pitkiä ja kylmiä.
   Heipä hei Pena-ressukka! Ilmoitan vain, että olen välittänyt tiedon kaikista palstan rasistisista kommenteista poliisin nettivinkkiin. Tiedäthän, että poliisi saa kommentoijien ip-osoitteet ja käyttäjäprofiilit sivuston ylläpitäjältä pyynnöstä. Voi viedä vähän aikaa ennenkuin tutkija soittaa, mutta kyllä hän soittaa. Resursseja on lisätty hiljattain. Rasismi on alhainen rikos.

   Lainaa

  27. Tulos: +18 (146 ääntä)
   Pena: Joo ja hei ennenkuin unohtuu niin raiskaaminenkin on vain kulttuuriero eli jos joudutte sellaisen uhriksi niin katsoo peiliin siis jos olet suvaitsevainen jos taas normaali ihminen niin otan osaa ja toivottavasti oikea oikeus toteutuu!
   Suvaitseminen on normaalia, mutta ihmisviha neuroottista tai psykoottista. Jos kuvittelet, ettei suomalainen mies osaa raiskata, niin miksi ihmeessä vanhin säilynyt Suomea koskeva asiakirja on nimenomaan kuningas Birgerin säätämä Karjalan naisrauha, joka kirjoitettiin seitsemänsataa vuotta sitten. Tuli taas kerran osoitetuksi, että rasistilla on niukat kognitiiviset kyvyt ja siihen liittyen olematon yleissivistys.

   Lainaa

  28. Tulos: +44 (134 ääntä)
   Muumi (kopio): Mitä matu tekee pallogrillillä, eihän ne syö makkaraa?
   Muumi, grillillä voi valmistaa myös kasvis- ja kokoliharuokia sekä kalaa. Jos makkara on mielestäsi ainut, mitä sinne voi heittää, se paljastaa enemmän ja huonompaa sinusta kuin tahdotkaan.

   Lainaa

  29. Tulos: +96 (130 ääntä)
   Tästä tuli mieleen kun jonkin aikaa sitten ostin käytetyn Macbookin (en FB-kirppikseltä) niin myyjä oli puhelimessa vilpittömästi ilahtunut koska puhuin normaalia suomea enkä ollut heti tinkimässä - hän oli kuulemma parissa päivässä jo kyllästynyt myymiseen kun hoono soomi-puhuvat ulkomaalaiset opiskelijat soittelivat ja pyysivät/vaativat häntä myymään Macbookin puolella (hyvin kohtuullisesta) pyyntihinnasta koska ovat "köyhiä opiskelijoita" tms. Teimme sitten keskenämme kaupat jo seuraavana päivänä.

   Lainaa

  30. Tulos: +58 (120 ääntä)
   Muumi (kopio): Mitä matu tekee pallogrillillä, eihän ne syö makkaraa?
   Mitä sinä teet aivoilla, kun et selvästikään käytä niitä?

   Lainaa

  31. Tulos: +99 (147 ääntä)
   Pena: Joo ja hei ennenkuin unohtuu niin raiskaaminenkin on vain kulttuuriero eli jos joudutte sellaisen uhriksi niin katsoo peiliin siis jos olet suvaitsevainen jos taas normaali ihminen niin otan osaa ja toivottavasti oikea oikeus toteutuu!
   No tulihan se raiskauskorttikin nyt sieltä.

   Lainaa

  32. Tulos: +49 (67 ääntä)
   Muumi (kopio): Mitä matu tekee pallogrillillä, eihän ne syö makkaraa?
   Voihan siinä grillata myös: kasviksia, kanaa, nautaa, ihmistä tai lammasta.

   Lainaa

  33. Tulos: +96 (124 ääntä)
   Mulla on vain hyviä kokemuksia ulkomaalaisten kanssa ulkomaille myymisen kanssa (tavara on siis maksettu tilille ja minä olen postittanut ulkomaille) Mutta noutohommat eivät ole koskaan sujuneet. Granted, mulla ei kauhean iso otanta ole. Etnisyyksistä en tiedä, kun en ole nähnyt asiaan kuuluvaksi koskaan kysyä ostajan taustoja, mutta viimeksi kun yritin myydä älypuhelinta, sain oletettavasti ulkomaalaistaustaiselta henkilöltä viestin, että olisi puhelimeni halunnut ostaa. Varmaan olisin myynytkin ellei samainen jamppa olisi laittanut viestiä aamuyöllä ja kun en ensimmäiseen viestiin reagoinut, alkoi tämä pommittaa järkyttävällä määrällä viestejä. Siinä vaiheessa kun henkilö meinasi alkaa omatoimisesti selvittämään osoitettani ja halusi tulla käymään, laitoin numeroon eston päälle. En usko että pahaa tarkoitti, mutta itse koin käytöksensä hyvin ahdistavaksi. Erinäisistä muista kielellisistä/kulttuurillisista/yms. syistä kaupat ulkomaalaistaustaisten kanssa eivät ole yksinkertaisesti ikinä onnistuneet. Nykyään en vastaa ostoviesteihin, jos ne on kirjoitettu ala-arvoisella kielitaidolla. (Pätee ihan tasapuolisesti dementiamummoihin, teinijonttuihin, ulko- ja sisäsuomalaisiin) Kyllä siinä on vaan ihan valtava ero ostajan kanssa säätämisen määrässä, ottaako ostaja yhteyttä viestillä "Hello! Is the shelf you're selling still available? :) / Moikka! Olisin kiinnostunut siitä ilmoittamastasi hyllystä!" VAIKO "I byu u item give monay lator / Sillonaa ko minnu papa ol karajalaaan kunnaaal ni myö olt niin köähiä etä ei myä tarvitna hylläi ko ei meil ololu tavarraa mit sin laittama mut komija hylnä siul o nätin väriin miä voissii sen ostaman jos pualeen hintoon sen myät miul ko ei o var piänist elä kkeist issoi maksello ni teherääk myä kaupt????!!!" Mikään kielinatsi en ole, mutta jos yhteydenotossa ei ole ensimmäistäkään oikein kirjoitettua virkettä, mistään välimerkeistä tai isoista alkukirjaimista puhumattakaan, kielii se vain minulle, että ostaja ei jaksa nähdä vaivaa huoliteltuun ulkoasuun yhteydenotossa, eli hän ei kunnioita kaupankäyntiä. Tuo on karsinut 97%:n success ratella pois avohoitopotilaat, idiootit ja töykeät törkimykset.

   Lainaa

  34. Tulos: -45 (109 ääntä)
   Pena: Voiii täällä äitin pikku suvakkimussukat niin pahoittaa faktoista mieltään! Kuinkahan paha mieli tulee kun tämä yhteiskunta alkaa romahtaan. Voitte tekin vielä tarvita sitä pilottitakkia kun talvet on kuitenkin suomessa aika pitkiä ja kylmiä.
   Älä muuta sano, onhan se nyt helppo nillittää kun sossu ja valtio=veronmaksajat elättävät. Haluan nähdä sen päivän kun punavihreät vegaanit yrittävät selvitä Suomen talvessa ilman sähköä :D

   Lainaa

  35. Tulos: -30 (66 ääntä)
   Elppu: Itsellänikin on monelta kirpparilta mielettömän huonoja kokemuksia muiden kuin etnisten suomalaisten kanssa. Aikataulut kusee, noutaessa vielä tingitään ja viesteihin vastataan myöhässä jos ollenkaan. Eikä ole mitään yksittäistapauksia, vaan puhutaan yli kymmenestä eri henkilöstä, joihin olen törmännyt myyntien ja ostojen lomassa. Kaksi asiallistakin ulkomaalaista on tullut tosin vastaan, mutta vähemmistöön jäävät..
   Mutta sinuakin haukutaan rasistiksi, eikö vaan?

   Lainaa

  36. Tulos: -38 (94 ääntä)
   BadMan: Mitä rasistista siinä on, jos ei halua olla tekemisissä ulkomaalaisten kanssa esim. kommunikointiongelmien takia? Jos vaikka kummallakin on hieman heikommat englanninkielen taidot (eikä siis yhteistä kieltä löydy), niin on kai se aika hankala sopia mistään mitään.
   No oothan sä rasisti, jos et oo edes viittiny opetella yhteistä kieltä kaikkien ulkomaalaisten kanssa. Ajattelisit nyt vähän. Sulla kuitenkin on kaikki hyvin ja onnellinen elintaso ja toisilla on köyhyys ja kurjuus.

   Lainaa

  37. Tulos: +52 (90 ääntä)
   Luomuteurastaja: Ninan miehen pilottitakki pääsi varmasti hyvään perheeseen.
   Pilottitakki on merkki rasistista? Tiesitkö, että ne ovat tämän syksyn muotia? Näen siis päivittäin kuumottavia natseja sukupuolesta riippumatta, nyt jännittää.

   Lainaa

  38. Tulos: +68 (68 ääntä)
   Kontulassa sentään annetaan vanhoja risuja ilmaiseksi. Kantakaupungissa noistakin saisi maksaa.

   Lainaa

  39. Tulos: +18 (62 ääntä)
   Elppu: Itsellänikin on monelta kirpparilta mielettömän huonoja kokemuksia muiden kuin etnisten suomalaisten kanssa. Aikataulut kusee, noutaessa vielä tingitään ja viesteihin vastataan myöhässä jos ollenkaan. Eikä ole mitään yksittäistapauksia, vaan puhutaan yli kymmenestä eri henkilöstä, joihin olen törmännyt myyntien ja ostojen lomassa. Kaksi asiallistakin ulkomaalaista on tullut tosin vastaan, mutta vähemmistöön jäävät..
   Minulla taas on pelkästään hyviä kokemuksia ulkomaalaisista facebookin nettikirppiksillä/annetaan-palstoilta, ovat selkeitä ja jämptejä aikatauluissa. Yllättävän monen suomalaisen lapsi taas on tullut kipeäksi sovittuna hakuajankohtana...

   Lainaa

  40. Tulos: +70 (76 ääntä)
   En itse anna koskaan tavaraa ensin varanneelle, vaan sille jonka kanssa uskon oikeasti asioiden sujuvan (kirjoitan tämän myös aina myynti- tai annetaan-ilmoitukseeni). Kyllästyin niihin turhiin kyselyihin, tai ettei tullakaan sovitusti paikalle. Annan tavarat sellaiselle, joka selvästi ymmärtää mitä on ottamassa vastaan, tuntuu oikeasti tarvitsevan kyseistä tavaraa, ymmärtää roskalavan toimintaperiaatteen, vastaa asiallisesti viesteihin ja joka osaa kommunikoida selvästi joko suomeksi tai englanniksi. Etnisellä taustalla ei ole mitään merkitystä.

   Lainaa

  41. Tulos: +25 (31 ääntä)
   Tonyboy: Menikö toi tähti muiltaki ihan totaalisen ohi ymmärryksen?
   risuista tehty paska. Sen verran ymmärsin.

   Lainaa

  42. Tulos: -1 (49 ääntä)
   ei eläintalous vaan maahanmuuttaja talous? voi apua meillä kävi kylässä monta vuotta sitte yks jonka äiti oli ulkomailta kotosin. nyt ei pystytä enää varmaa myymään tai lahjottaan mitään ku koko kämppä on saastunut. lopetan myös kättelyn koska voin levittää näitä kauheita bakteereja

   Lainaa

  43. Tulos: +73 (111 ääntä)
   Pena: Joo ja hei ennenkuin unohtuu niin raiskaaminenkin on vain kulttuuriero eli jos joudutte sellaisen uhriksi niin katsoo peiliin siis jos olet suvaitsevainen jos taas normaali ihminen niin otan osaa ja toivottavasti oikea oikeus toteutuu!
   Jahah, näin kauan kesti että alettiin raiskauksilla uhkailemaan. Ihmettelen koska nämä odininkakarat havaitsevat että tämä ei ole ihan paras tapa saada kulttuuriamme näyttämään yhtään sen kehittyneemmältä kuin pahin ISIS-kontrolloitu hiirenloukko. Ihmisiä ei saa raiskata, ei edes niitä jotka ovat eri mieltä, usko nyt. Havaitsiko kukaan muu että täällä Feissarimokissa on vallinnut kohtuullinen konsensus jo pitkään siitä että FB-kirpparit noin yleensä ovat sekaisin. Mutta nyt kun niillä olevat ulkomaalaisetkin ovat sekaisin, niin yht'äkkiä ominaisuus johtuukin kulttuurista, eikä siitä että nettikirpparit ovat ylipäätään sekaisin? (Jos haluaa että ei tingitä, puhutaan suomea, ja nouto hoituu sujuvasti, niin voisi ilmoittaa että ei tingitä, noudon olisi parasta hoitua sujuvasti tai ylläpidolle valitetaan, ja puhutaan suomea. Muuten tulee tunne että saa sählätä YV'n AV'n ja herraties minkä kanssa minkä sielu sietää, kunhan löytyy Suomen passi, ja se ei liene tarkoitus).

   Lainaa

  44. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Suomalainen: koskaan ei oo ulkomaalaisten kanssa kaupat sujunu yhtä sujuvasti kun suomalaisten ei siihen tarvitse olla rasisti sitä todetakseen, ymmärrän siis Niinaa täysin
   Näinhän se tahtoo ainakin näiden ilmaisten kamojen kanssa mennä. Kunnon hoardereita, mutta eivät sitten haekaan, tai ei kelpaa joku, kun on kulunut.

   Lainaa

  45. Tulos: +50 (62 ääntä)
   Nuha: Kielitaidon tarjoaa maksuton, pakollinen perusopetus, ja jos ei päähän siellä mitään tartu niin syy on itsessä. Rasismi ja typeryys asuvat kimpassa.
   Entäs jos se ulkomaalainen ostaja ei ole aikanaan saanut sitä "maksutonta, pakollista perusopetusta" esim. englannin kielestä? Onko hän siis rasisti ja typerys?

   Lainaa

  46. Tulos: +40 (84 ääntä)
   Rasismi on sanana menettänyt merkityksensä täysin. Kaikki sen takia että idiootit eivät tiedä mitä se tarkoittaa, joten sitä viljellään jokaiseen tilanteeseen ainoana vastauksena. Tämäkin kommentti on nyt rasismia.

   Lainaa

  47. Tulos: +22 (36 ääntä)
   Nuha: Suvaitseminen on normaalia, mutta ihmisviha neuroottista tai psykoottista. Jos kuvittelet, ettei suomalainen mies osaa raiskata, niin miksi ihmeessä vanhin säilynyt Suomea koskeva asiakirja on nimenomaan kuningas Birgerin säätämä Karjalan naisrauha, joka kirjoitettiin seitsemänsataa vuotta sitten. Tuli taas kerran osoitetuksi, että rasistilla on niukat kognitiiviset kyvyt ja siihen liittyen olematon yleissivistys.
   Mielestäsi, miltä osin suomalainen/pohjoismainen/länsimainen kulttuuri on kehittynyt tuosta ajasta?

   Lainaa

  48. Tulos: -50 (112 ääntä)
   Nimimerkki Nuha on ruikuttava paskahousu. Maahanmuuttokriittisten kommenttien miinustajat ovat impotentteja vätyksiä, jotka kykenevät vain hakkaamaan peukutusnappulaa räkäitkut naamalla. Pakolaiset ja turvapaikanhakijat ulos maasta.

   Lainaa

  49. Tulos: +33 (73 ääntä)
   mun nigerialainen kaveri myi telkkaria helsingissä tossa kesällä. kantasuomalainen sano ostavasa ja kävi hakemassa, mut rahoja ei kuulunu tilille, yhteydenottoihi ei vastattu ja lopulta kaverin numero estettii. asia eteni sitte poliisille, koska tämä tv-ostaja oli kuitenki antanu oikeen nimen ja yhteystiedot. luoja tietää millä perusteella kuvitteli pääseväsä maksamatta. että ulkomaalaisetha ne on joihi ei voi kaupanteossa luottaa.

   Lainaa

  50. Tulos: -11 (19 ääntä)
   skörä: Miten ois ihan vaan sen kielitaidon laittaminen ehdoksi? Ei ole rasistista antaa tuotetta henkilölle, jonka kanssa keskustelu onnistuu, mut on rasistista tuosta vain päättää, ettei kukaan Ali tai Tatjana osaa suomea.
   Termi "kommunikointiongelma" kun käsittää paljon muutakin, kuin kielitaidon. Voisi kuvitella, että jos ostaja ei ymmärrä myyjää ollenkaan, se ei edes yritä saada tuotetta joltain fb-palstalta. Täten voidaan olettaa, että pääsääntöisesti kielitaito on näistä kommunikointiongelmista pienin.

   Lainaa

  51. Tulos: +41 (41 ääntä)
   Rovaniemi ja ympäristökunnat on aika kätevä ryhmä. Uskon että joku Sodankylästä lähtee hakemaan Kolarista ilmaista jalkapalloa. (:

   Lainaa

  52. Tulos: +23 (51 ääntä)
   Nuha: Heipä hei Pena-ressukka! Ilmoitan vain, että olen välittänyt tiedon kaikista palstan rasistisista kommenteista poliisin nettivinkkiin. Tiedäthän, että poliisi saa kommentoijien ip-osoitteet ja käyttäjäprofiilit sivuston ylläpitäjältä pyynnöstä. Voi viedä vähän aikaa ennenkuin tutkija soittaa, mutta kyllä hän soittaa. Resursseja on lisätty hiljattain. Rasismi on alhainen rikos.
   Ja sinä meinaat että poliisilla on aikaa etsiä ihmisten IP-osoitteet ja käynnistää esitutkinta tuommoistesta rikokseta. Näitä sun tyylisiä suvakki nettivinkkaajia on niin vitusti että ilmiantoja varaan tulee satoja päivässä. Tutki niitä siinä sitten. Poliisilla taitaa olla myös oikeita töitä tehtävänä.

   Lainaa

  53. Tulos: -6 (18 ääntä)
   Onpas muuten surkea pentagrammi. Tommosen kunnolla tekeminen ei vie ku pari minuuttia, tää sankari on varmaan väännelly koko päivän :D

   Lainaa

  54. Tulos: -10 (26 ääntä)
   Sivustaseuraaja: Toivottavasti tilanne on nyt edes vähän rauhottunut, kun sinne tehtiin ihan äsken arabiankieliset ohjeet.
   lmfao

   Lainaa

  55. Tulos: +4 (38 ääntä)
   y.ö.h: Rasismi on sanana menettänyt merkityksensä täysin. Kaikki sen takia että idiootit eivät tiedä mitä se tarkoittaa, joten sitä viljellään jokaiseen tilanteeseen ainoana vastauksena. Tämäkin kommentti on nyt rasismia.
   Itse erehdyin sylkäisemään väärään paikkaan (katsomatta yhtään ympärilleni), seuraavaksi useaa minuuttia myöhemmin kaupassa on mies käymässä päälle huutaen rasismia. Henkilökunta koittaa saada tyyppiä poistumaan joka alkaa poliisilla uhkailla, tokihan sen mun puolesta ois voinu soittaa jonka sanoinki niin ois saanu asian hoidettua. Kumma kun siinä vaiheessa se into loppuikin ja äijä lähti pikaseen karkuun.

   Lainaa

  56. Tulos: +5 (21 ääntä)
   Eräs Kanadasta muuttanut ystäväni
   pena: Voihan siinä grillata myös: kasviksia, kanaa, nautaa, ihmistä tai lammasta.
   Hyi! Kuinka sairas ihminen grillaisi lammasta!

   Lainaa

  57. Tulos: +29 (45 ääntä)
   Jos rovaniemen kirppiksellä on ollut ongelmia hiljattain (tai ehkä aiemminkin) maahantulleiden PAKOLAISTEN kanssa, niin sehän taas ei ole koko ulkomaalaisten joukko.... Suomessahan on töiden perässä muuttaneita länsimaalaisiakin, enkä tiedä ajatellaanko täällä että ruotsalaisten tai norjalaisten kanssa on sama tinkimisongelma ja kommunikointiongelma kuin pakolaisten kanssa. Sitä paitsi, kuten todettu, osa Suomeen muuttaneista osaa suomeakin, eli on pöljää tehdä tuollaisia rajoituksia jotka sulkevat pois kaikki maassa olevat ulkomaalaiset. Ymmärrän, jos yhteisen kielen puuttuminen tai tiettyjen ihmisten kaupankäyntikulttuuri käy hermoille, mutta voihan tuotteen aina myydä jollekin muulle.

   Lainaa

  58. Kyllästynyt 11.10.2016 19:23
   Tulos: +23 (49 ääntä)
   Tuo on nähty Tori.fi:ssä monta monituista kertaa: Suomalaisten kanssa kaupat ja noudot sujuu yleensä ketterästi (poikkeuksiakin toki on). Mamut viestittelee lämpimikseen eivätkä ymmärrä edes mitä ilmoituksessa ollaan myymässä/antamassa. Sitten viestitellään huvikseen "i want this" -viestejä. Sanomattakin selvää, että paikalle ei koskaan saavuta. Tai jos saavutaan, niin ollaan naama rutussa kun on luultu saavan priimaa ilmaiseksi. Ymmärrys ei riitä siihen että kaupasta saa priimaa. Tämän vuoksi lakkasin kokonaan vastailemasta mamujen viesteihin, ei vaan jaksa tuhlata aikaa pelleihin.

   Lainaa

  59. Asia ei taida minulle kuulua mutta... 11.10.2016 21:00
   Tulos: +25 (51 ääntä)
   Nuha: Tuli taas kerran osoitetuksi, että rasistilla on niukat kognitiiviset kyvyt ja siihen liittyen olematon yleissivistys.
   Ollaan kuitenkin varmaan samaa mieltä, että suurin osa näistä kavereista oli rasisteja? : https://en.wikipedia.org/wiki/Nuremberg_trials#cite_ref-61 Ja tuo porukka oli aika sivistynyttä ja melkosen kyvykästä! Sinulle taitaa vaan tulla perempi olo kun pääset sanallisesti alistamaan "huonommin koulutettua" (sinun oletuksesi) "rasistia" (sinun antama leima). Eroaako se sitten taas siitä kun joku "rasisti" tekee saman omista ennakkoluuloistaan tai kokemuksistaan johtuen? Mielestäni ei paljoakaan...

   Lainaa

  60. tilipitappi 11.10.2016 23:30
   Tulos: -11 (59 ääntä)
   Ootte te perkeleen oksettavia nuiden rasismisyytöksienne kanssa! Lähes poikkeuksetta ne ketkä tätä viljelee, ovat peräkammarin poekia, taidelukion käyneitä itkupillejä. Minä päätän kenen kanssa olen tekemisissä enkä ehdoin tahadoin halluu omaa elämää vaikeuttaa niin mikä helkatti siitä tekköö rasistin. Teen täällä olevista rasistiksi haukkujista rikosilmoituksen koska minuusta tuntuu että polliiseilla on liikaa resursseja ja olen muutenkin inisevä pieruperse! Työ ällötätte minnuu ja suurinta ossaa vielä uinuvista suomalaisista hyh helekatti!

   Lainaa

  61. Tulos: +38 (42 ääntä)
   Eikö näitä kirpparijuttuja ole jo nähty niin paljon, että voidaan todeta, että kaikilta kirppareilta löytyy kiitettävä määrä alustavia varaajia, jonoja, noutamatta jättäjiä ja outoja psykoja kansalaisuuteen katsomatta? Tämähän oli yleisesti katsoen yksi laimeimmista kirppari-mokista: ketään ei uhkailtu, ei tarvinnut hakata päätä seinään eikä tavaroita revitty kappaleiksi.

   Lainaa

  62. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Tonyboy: Menikö toi tähti muiltaki ihan totaalisen ohi ymmärryksen?
   Ei. Tajusin heti että kyseessä on äitisi korvakoru.

   Lainaa

  63. Tulos: +16 (36 ääntä)
   itkuapinat: Nimimerkki Nuha on ruikuttava paskahousu. Maahanmuuttokriittisten kommenttien miinustajat ovat impotentteja vätyksiä, jotka kykenevät vain hakkaamaan peukutusnappulaa räkäitkut naamalla. Pakolaiset ja turvapaikanhakijat ulos maasta.
   Ja tämä oli sitten sitä asiallista ja rakentavaa kommentointia? Voi että nyt taas.

   Lainaa

  64. hjlhnklkpä 12.10.2016 12:19
   Tulos: +18 (34 ääntä)
   Muumi (kopio): Mitä matu tekee pallogrillillä, eihän ne syö makkaraa?
   Makkaraahan on saatavana vain ja ainoastaan sianlihasta tehtynä.... :D Eikä grillissä tietenkään voi muuta valmistaa. Mun äiti tykkää grillatuista herkkusienistä. Onkohan se sellain piilomatu? Vähintään epäilyttävää.

   Lainaa

  65. Tulos: +19 (49 ääntä)
   Asia ei taida minulle kuulua mutta…: Ollaan kuitenkin varmaan samaa mieltä, että suurin osa näistä kavereista oli rasisteja? : https://en.wikipedia.org/wiki/Nuremberg_trials#cite_ref-61 Ja tuo porukka oli aika sivistynyttä ja melkosen kyvykästä! Sinulle taitaa vaan tulla perempi olo kun pääset sanallisesti alistamaan “huonommin koulutettua” (sinun oletuksesi) “rasistia” (sinun antama leima). Eroaako se sitten taas siitä kun joku “rasisti” tekee saman omista ennakkoluuloistaan tai kokemuksistaan johtuen? Mielestäni ei paljoakaan…
   No eroaa ja ei. Pitää olla aika huumorintajuton ihminen ettei pitäisi hupaisana vaikkapa sitä että "maahanmuuton vastustajat ihmisten suojelemiseksi" ovat pikkurikollisia, usein väkivaltaisia, jotka esiintyvät norjalaisen jumalan nimissä englannin kielellä. Eihän sellaiselle voi kuin nauraa. Valitettavasti fiksuja ja hyvinkoulutettujakin on, ja siinä vaiheessa pitääkin kysyä miksi. On naurettavaa essentialismia väittää että synnyinpaikka, uskonto, tai ihonväri määrittelee ihmisen -kysykääpä vaikka Jihad-Janelta, keskiluokkaiselta amerikkalaiselta valkoiselta perheenäidiltä joka päätti ryhtyä jihadistiksi koska ...ööö? Mikä tällaisessa taistelunarratiivissa vetoaa porukkaan niin että nähdään ideoita eikä ihmisiä? Itse asuin pitkään Keski-Euroopan maassa jossa muslimisiirtolaisia on *todella* paljon, ja porukka oli ihan äärestälaitaan. Yksi marokkolainen puuttui asiaan kun valkoinen eurooppalainen yritti käydä kännipäissään kimppuun, lainasi puhelimensa jotta sain kaverit paikalle, ja suri sitä että *eurooppalaiset* miehet kohtelevat naisia niin huonosti. Vietnamilainen nainen lohdutteli kun tulin kohdelluksi törkeästi tarjoilijantyössäni koska olin mustatukkainen -"älä välitä, teit parhaasi, eurooppalaiset vihaavat meitä" (en sitten viitsinyt mainita että itsekin olen). Tietenkään en väitä että kaikki siirtolaiset ovat suloisia kissanpentuja, ihmiset harvemmin ovat. Mutta jos lähtee vähän kotoaan ja katsoo ympärilleen, niin käy ilmi että kaikki ovat aika samanlaisia -monet paskaa, muutamat enkeleitä, useimmat sillä välillä. On helppoa vakuuttaa joku peräkammarin poika että ihminen jonka tyyppistä ei koskaan ole tavannut on saatanasta. Olisin kiinnostunut tietämään mitä ja kenen agendaa tämä palvelee. Mainitsemasi natsit tiesivät ihan hyvin ettei juutalaisilla ollut sen kummempaa valtaa, mutta he olivat niin käytännöllisiä syntipukkeja.

   Lainaa

  66. Tulos: +8 (16 ääntä)
   : Minulla taas on pelkästään hyviä kokemuksia ulkomaalaisista facebookin nettikirppiksillä/annetaan-palstoilta, ovat selkeitä ja jämptejä aikatauluissa. Yllättävän monen suomalaisen lapsi taas on tullut kipeäksi sovittuna hakuajankohtana…
   Pitäisi varmaan tarkentaa, että nimenomaan lähi-idän ja afrikan suunnan ulkomaalaisista ovat nuo huonot kokemukseni :) Toinen hyvistä oli Suomessa työskentelevä saksalainen ja toinen toistaiseksi ainoa tummaihoisempi, jonka kanssa kaupat sujuivat (oli ilmeisesti asunut suomessa jonkun aikaa, koska osasi jonkin verran kieltäkin).

   Lainaa

  67. Tulos: +4 (26 ääntä)
   gerard: mun nigerialainen kaveri myi telkkaria helsingissä tossa kesällä. kantasuomalainen sano ostavasa ja kävi hakemassa, mut rahoja ei kuulunu tilille, yhteydenottoihi ei vastattu ja lopulta kaverin numero estettii. asia eteni sitte poliisille, koska tämä tv-ostaja oli kuitenki antanu oikeen nimen ja yhteystiedot. luoja tietää millä perusteella kuvitteli pääseväsä maksamatta. että ulkomaalaisetha ne on joihi ei voi kaupanteossa luottaa.
   Olet oikeassa, yleisemmin ulkomaalaiset ovat juuri niitä, joihin ei voi kaupanteossa luottaa :) Tässäkin on kyllä eroja riippuen siitä, mistä maasta nämä ulkomaalaiset sattuvat olemaan kotoisin.

   Lainaa

  68. King Arthur 12.10.2016 15:25
   Tulos: +25 (43 ääntä)
   Pena: Joo ja hei ennenkuin unohtuu niin raiskaaminenkin on vain kulttuuriero eli jos joudutte sellaisen uhriksi niin katsoo peiliin siis jos olet suvaitsevainen jos taas normaali ihminen niin otan osaa ja toivottavasti oikea oikeus toteutuu!
   Mitenkäs se on kulttuurieroa kun sun kaltaiset kotimaan oksupussit riemuitsee ihmisen raiskaamisesta jos sillä on peräti mielipide joka ei sua miellytä? Kyllä se minusta on sitä raiskauskulttuuria. Ja tekijöitä ei tässä maassa saada vastuuseen kuin mystisen sinisen kuun aikaan, oli raiskaaja sitten kotimainen tai ulkomainen. Se kuuluu tähän meidän kulttuuriin.

   Lainaa

  69. Piilevä kyky 12.10.2016 20:32
   Tulos: +24 (32 ääntä)
   Minulla ei ole yleisesti mitään ulkomaalaisia vastaan, mutta miinusta varmaan sataa tällekin kirjoitukselle. Silti on pakko ihmetellä ihmisten röyhkeyttä, kun olen viimeisen 3 vuoden aikana useampaan otteeseen lahjoittanut huonekaluja pois. Olen ilmoituksessa kertonut laajat aikaikkunat milloin tuote on haettavissa ja että se on vain haettavissa, en kuljeta kun ei ole edes sopivaa välinettä. - Veivataan hakuaikaa viiteen kertaan. Kaveri lainaa autoa tänään. Ei lainaakaan. Lainaa huomenna. Ei lainaakaan, ollenkaan. - Halutaan tulla keskellä päivää vaikka ilmoituksessa lukee kellonajat jolloin olen paikalla. (En aio olla pois töistä tämän takia. Hei, tämä on lahjoitustavaraa, ilmaista.) - Lopulta aika saadaan sovittua mutta kukaan ei tule eikä vastaa enää puhelimeen kun olisin kysynyt tarvitsevatko ajo-ohjeita. - Intetään pitkään ja hartaasti että minun pitäisi kuljettaa tavarat jonnekin Pukinmäkeen. (En voi, lue ilmoitus.) - Kysytään mahtuuko lipasto Avensikseen. (Hitostako minä tiedän, mulla on Volvo ja siihen ei mahdu mitenkään päin. Lue mitat ilmoituksesta.) Soittaneiden henkilöiden kansallisuudesta minulla ei ole aavistustakaan, ulkomaalaisiksi luokittelin vain kielitaidon perusteella. Helpoin vaihtoehto olisi tilata Sortti-nouto, mitä käytänkin silloin kun kyse on käyttökelvottomasta tuotteesta. Hinta ei ole kynnys. Minusta vain on mukavaa laittaa ehjät tavarat kiertoon, eikä niistä välttämätön ole rahaa saada, mutta kovin paljon ylimääräistä vaivaa en silloin viitsi nähdä. Viimeksi annoin pois pari isohkoa kalustetta. Ne haki pois kaksi suomalaista nuorta toisen ensiasuntoon. Yksi puhelinsoitto, tulivat minuutilleen sovittuna aikana. Pahoittelivat kovasti, että joutuivat käymään kahdesti koska kaikki ei mahtunut kerralla autoon (ei se minua haitannut). Kantoivatkin tavarat itse. Homma hoidettu ja kaikilla hyvä mieli.

   Lainaa

  70. Spurgugrammi 12.10.2016 20:54
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   No nyt on aika trve joulukoriste.

   Lainaa

  71. TapioRautaWaara 12.10.2016 23:20
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Pääsiskö tonne lavalle jotenki väijymään? On sen verran huippukamaa tyrkyllä. Ja vielä ilmaseks???!!! Voisin kyl maksaakin. Paljon.

   Lainaa

  72. Tulos: +20 (36 ääntä)
   King Arthur: Mitenkäs se on kulttuurieroa kun sun kaltaiset kotimaan oksupussit riemuitsee ihmisen raiskaamisesta jos sillä on peräti mielipide joka ei sua miellytä? Kyllä se minusta on sitä raiskauskulttuuria. Ja tekijöitä ei tässä maassa saada vastuuseen kuin mystisen sinisen kuun aikaan, oli raiskaaja sitten kotimainen tai ulkomainen. Se kuuluu tähän meidän kulttuuriin.
   Jotenkin tuntuu että aina kun maahanmuuttajat mainitaan, tietyillä ihmisillä on tarve mennä heti huomauttamaan että suomalaisia pikkutyttöjä ne täällä vain raiskaavat, ja sen vuoksi kaikki maahanmuuttajat, turvapaikanhakijat ynnä muut vähänkään tummempi-ihoiset pitäisi karkoittaa täältä tai tappaa. Tiedän kyllä että Suomessa on kyllä jotkut ulkomaalaiset joskus saattaneet raiskata jonkun suomalaisen, mutta ero on tässä: Kun maahanmuuttaja raiskaa suomalaisen, hän tekee sen koko Euroopan ulkopuolisen maailman edustajana, ja saa suomalaiset ajattelemaan että kaikki ulkomaalaiset ansaitsevat kuoleman. Kun suomalainen raiskaa toisen suomalaisen, hän tekee sen yksittäisenä ihmisenä ja on vain itse paha ihminen. Ei silloin mene kukaan valittamaan "Kaikki suomalaiset ulos Suomesta tai saunan taakse!"

   Lainaa

  73. Tulos: +2 (14 ääntä)
   Suomalaisten kanssa en ainakaan mitään kauppaa lähe vääntää ku ei vastata viesteihin ja tullaan myöhässä hakemaan tavaraa ja tingitään. JA NÄIN ON KÄYNYT MONESTI. Onhan siellä muutama tullut ajallaan mutta helpompaa vaan kipata roskikseen kaikki mahollinen ku alkaa mitää kierrätyshöpöilyä.

   Lainaa

  74. Tulos: -2 (10 ääntä)
   y.ö.h: Rasismi on sanana menettänyt merkityksensä täysin. Kaikki sen takia että idiootit eivät tiedä mitä se tarkoittaa, joten sitä viljellään jokaiseen tilanteeseen ainoana vastauksena. Tämäkin kommentti on nyt rasismia.
   Aiheeseen liittymättä, mutta toinen sana joka on vastaavalla tavalla menettänyt merkityksensä on "kaahari".

   Lainaa

  75. Tulos: +20 (28 ääntä)
   Siis mitenkäs tässä näin kävi? Feissarimokissa on puitu vuosikaudet sitä, kuinka nettikirppikset ja erityisesti Facebook-kirppikset ovat täysin kajahtaneita, ja siellä on vain säätöä ja draamaa. Täällä on kokonainen saaga roskalava- ja kirppisaiheisista mokista - ihan suomalaisilla etunimillä noin yleisesti ottaen. Nyt sitten yhtäkkiä onkin niin, että suomalaisten kanssa kaikki on aina sujunut täysin mallikelpoisesti, ne ovat vain nuo mamutit, jotka peeloilevat. What?

   Lainaa

  76. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Joo kierrättäkää suoraan vaan sinne tunkiolle.

   Lainaa

  77. kukkahattua kolottaa 28.11.2016 10:18
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Suomalainen: koskaan ei oo ulkomaalaisten kanssa kaupat sujunu yhtä sujuvasti kun suomalaisten ei siihen tarvitse olla rasisti sitä todetakseen, ymmärrän siis Niinaa täysin
   selvästikkin olet rasisti.. ainakin tykkäämisten perusteella..

   Lainaa

  78. Tulos: -7 (13 ääntä)
   BadMan: Mitä rasistista siinä on, jos ei halua olla tekemisissä ulkomaalaisten kanssa esim. kommunikointiongelmien takia? Jos vaikka kummallakin on hieman heikommat englanninkielen taidot (eikä siis yhteistä kieltä löydy), niin on kai se aika hankala sopia mistään mitään.
   tööt: Mulla taas on huonoja kokemuksia juuri suomalaisten kanssa face-kirppareilta. Yksikin perheenäiti halusi ostaa multa mekon. Varmaan kaks viikkoa sitä vatuloitiin suuntaan ja toiseen, kun ikinä ei ollut hänelle hyvä aika hakea sitä, olisi pitänyt minun lähteä viemään mekko keskustaan, sanoi tulevansa hakemaan, mutta ei kuulunut. Todella ärsyttävää. Eikä ole ainut tapaus. Eli huonosti käyttäytyviä idiootteja on varmasti sekä maahanmuuttajissa että kantasuomalaisissa.
   tulihan se lakisääteinen "mut kun suomalaisetkin"

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kirpputori, kirppis, kirppari, mandariini, hedelmä, mehu, appelsiini, tähti, oksat, sisustus, koriste, rajat kiinni, ulkomaalaiset, maahanmuuttajat, mamut, rasismi