Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mutka matkaan

...mutta lomalle on päästävä!
Mutka matkaan

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 56 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +666 (700 ääntä)
   Opintolainaa on vielä jäljellä... Muttei varmaankaan paljon. :D

   Lainaa

  2. Tulos: -296 (552 ääntä)
   Opintolainaa... kyllä varmaan. Iskän rahoja on vielä jäljellä.

   Lainaa

  3. Tulos: +760 (810 ääntä)
   Tinttapierukohtaus?

   Lainaa

  4. Tulos: +103 (205 ääntä)
   Tinttapierukohtaus :-------------D

   Lainaa

  5. Tulos: +200 (238 ääntä)
   Martin päätti sitten mennä Balille hinnalla millä hyvänsä! :D

   Lainaa

  6. Tulos: +974 (1000 ääntä)
   >lumilaudan vuokraus viikoksi 60e >osta kalliit liput seuraavalle päivälle 400e >profit?

   Lainaa

  7. King Arthur 27.10.2016 1:26
   Tulos: +444 (492 ääntä)
   Martin on käyttänyt ison osan opintolainastaan kullattuun lumilautaan johon on timanteilla sokeroitu oma nimi. Se kuuluu lukiessa ääntää ämerikkalaisittain. Eihän siinä mikään kämänen vuokralauta käy, uudet liput. Opintolainaakin on vielä jäljellä.

   Lainaa

  8. Tulos: +437 (443 ääntä)
   Vaikka ei ole maalaisjärkeä, voi elämässä onneksi pärjätä myös rahalla.

   Lainaa

  9. Tulos: +199 (209 ääntä)
   Mark: >lumilaudan vuokraus viikoksi 60e >osta kalliit liput seuraavalle päivälle 400e >profit?
   kato ku ostettu just opintolainalla uus ihq lumilauta.

   Lainaa

  10. Tulos: -324 (404 ääntä)
   Kateelliset köyhät täällä vaan poraa. Itse laitan haisemaan useita tonneja viikossa ihan hyvällä omatunnolla. :D

   Lainaa

  11. Tulos: +334 (358 ääntä)
   Raino: Kateelliset köyhät täällä vaan poraa. Itse laitan haisemaan useita tonneja viikossa ihan hyvällä omatunnolla.
   Onnee

   Lainaa

  12. Tulos: +97 (191 ääntä)
   Tässä on taas yksi "nuori" jolla ei ole mitään elämänhallintaa. Noh, elämä opettaa.

   Lainaa

  13. TapioRautaWaara 27.10.2016 8:01
   Tulos: +11 (65 ääntä)
   Mikäs siinä jossei muuhun halua (laina)rahojaan käyttää.

   Lainaa

  14. Tulos: +45 (75 ääntä)
   Huhuh mikä tampio taas...

   Lainaa

  15. Tyylinsä kullakin 27.10.2016 8:40
   Tulos: +112 (194 ääntä)
   Esapena: Tässä on taas yksi “nuori” jolla ei ole mitään elämänhallintaa. Noh, elämä opettaa.
   Niin, tai sitten jättää sen kolme neljä kertaa vetämättä bisseä viikossa, käy opintojen ohella töissä ja elää muuten säästäväisesti. Kyllä siinä kerran vuodessa laskureissulle Itävaltaan taikka biitsille Balille pääsee. Itse reissasin opiskeluaikoina huomattavasti enemmän, kuin nyt valmistuneena ja päivätyötä tekevänä. Tosin itse en ottanut kalliita lentoja koskaan.

   Lainaa

  16. Tulos: +155 (175 ääntä)
   Esapena: Tässä on taas yksi “nuori” jolla ei ole mitään elämänhallintaa. Noh, elämä opettaa.
   Toisaalta jos muuten elää säästäväisesti niin mitäs tuosta. Ehkäpä sitä kannattaisi juuri nuorena matkustella halvalla lainarahalla, työelämässä ja perheellisenä on helpompi maksella lainaa pois kuin lähteä seikkailemaan Balille.

   Lainaa

  17. Tulos: +52 (92 ääntä)
   Balilla säästyy rahaa vs. Suomessa lomaillessa. Vain rikkailla on varaa jäädä Suomeen. Muut joutuvat surffaamaan valkoisilla hiekkarannoilla 15-20e päiväbudjetilla.

   Lainaa

  18. Tulos: +241 (275 ääntä)
   Eikös lentoaika Balille ole reilusti +10h? Ja jos lento on jo puolessa välissä klo 7am, miksi ihmeessä mennä nukkumaan kotiin silloin kun kone on jo lähdössä?

   Lainaa

  19. Tulos: +145 (167 ääntä)
   Noilla lahjoilla voi lähinnä vain toivottaa turvallista matkaa valitsemalleen tielle... Toisekseen, jos se kone oli aamulla jo puolessa välissä matkalla Balille, niin eikö ton jantterin olis pitänyt olla melkein jo kentällä sillon illalla 11:n aikaan? Haisee F&G tässä jutussa.

   Lainaa

  20. Rampe&Naukkis 27.10.2016 9:24
   Tulos: -159 (187 ääntä)
   Jätkä puhuu "laskemisesta" Itävallassa, mutta ostaa lippuja Balille Indonesiaan?

   Lainaa

  21. Tulos: +156 (158 ääntä)
   Lautapussissa on usein muutakin, kuin pelkkä lauta. Olen monesti lentänyt pelkillä käsimatkatavaroilla, kun lautapussissa menee laudan lisäksi monot, kypärä, housut, panssarit ja hanskat yms. Lautapussin mukaan saaminen lennolle on lentämisen viimeisiä mysteereitä, joihin ei tunnu ikinä saavan ihan 100% varmaa vastausta. "Jos tulet ajoissa kentälle, luultavasti saat laudan mukaan." Tosin silloin pitää herätä ajoissa, mikä ei taida olla Martinin vahvin taito

   Lainaa

  22. Tulos: +126 (126 ääntä)
   Rampe&Naukkis: Jätkä puhuu “laskemisesta” Itävallassa, mutta ostaa lippuja Balille Indonesiaan?
   Matka Itävaltaan ja matka Balille olivat eri vuosina.

   Lainaa

  23. Tulos: +87 (97 ääntä)
   Tyylinsä kullakin: Niin, tai sitten jättää sen kolme neljä kertaa vetämättä bisseä viikossa, käy opintojen ohella töissä ja elää muuten säästäväisesti. Kyllä siinä kerran vuodessa laskureissulle Itävaltaan taikka biitsille Balille pääsee. Itse reissasin opiskeluaikoina huomattavasti enemmän, kuin nyt valmistuneena ja päivätyötä tekevänä. Tosin itse en ottanut kalliita lentoja koskaan.
   Pääsee, ei sitä kukaan epäillyt, jatkuvaa koneesta jäämistä tässä vain hämmästellään. Pikalento Balille ei taida olla ihan halpa -ei kynttilöitäkään sytytetä sadan euron seteleillä vaikka siihen miten olisi varaa.

   Lainaa

  24. Tulos: +80 (104 ääntä)
   Opintolaina on hyvä keino matkustaa. Itsekin tein niin ja elämäni parhaat matkat teinkin. 3 viikkoa Islannissa, 3 viikkoa Jenkeissä plus kotimaan matkat päälle. Suosittelen muillekin, jos vain rahat muutoin riittää. Itse kävin töissä muutaman päivän kuussa, joilla opintotuen ohella elätin itseni. Halpakorkoista lainaa (vrt. luottokortit), joka nyt 5 vuotta valmistumisesta on maksettu pois. Suosittelen lämpimästi. Jokainen käyttäköön (laina)rahansa mihin tahtoo, kunhan maksaa ne pois.

   Lainaa

  25. Tulos: +123 (125 ääntä)
   En vaan ymmärrä miten tuo on mahdollista. Jos mä olen johonkin reissuun lähdössä niin tasan varmistan monella eri hälytyksellä/kellolla, että varmasti herään ajoissa. Mikäs siinä toki, jos haluaa rahojaan hassata moneen eri lentolippuun, mutta moni varmaan mieluummin käyttäisi nekin rahat siellä paikanpäällä.

   Lainaa

  26. Tulos: -21 (79 ääntä)
   Maissi: En vaan ymmärrä miten tuo on mahdollista. Jos mä olen johonkin reissuun lähdössä niin tasan varmistan monella eri hälytyksellä/kellolla, että varmasti herään ajoissa. Mikäs siinä toki, jos haluaa rahojaan hassata moneen eri lentolippuun, mutta moni varmaan mieluummin käyttäisi nekin rahat siellä paikanpäällä.
   Juuri tänä kesänä olin lähdössä Itävaltaan lentokoneella. Kone lähti kello 06:00 aamulla. Ajattelin pelata varman päälle ja tilasin taksin kotiin kello 03:30 aamuyöllä, herätys oli kello 03:00. Varmistin sen kahdella herätyskellolla yhtäaikaa (kännykkä ja Clas Ohlsonilta ostettu halpisherätyskello). Heräsin ihan ajoissa ja ehdin taksilla lentoasemalle jo vähän kello 04:00 jälkeen. Lentoasema oli siihen aikaan melkein täysin tyhjä, joten pääsin turvatarkastuksesta läpi alle viidessä minuutissa ja sitten haahuilin käytävillä yrittäen kuluttaa aikaa, ennen kuin koneeseen pääsy alkoi. Sitten ennen puolta päivää olinkin jo siellä Itävallassa.

   Lainaa

  27. Tulos: +46 (78 ääntä)
   Eihän tää nyt ole edes totta. Kunhan yrittää leveillä tollasella "J minähän menen kun olen menossa"- asenteellaan. Tinttapieru oli varmaan ainoa mikä tässä oli totta.

   Lainaa

  28. Tulos: +25 (31 ääntä)
   Esapena: Tässä on taas yksi “nuori” jolla ei ole mitään elämänhallintaa. Noh, elämä opettaa.
   Ja joskus se myös hyvin nuoria lopettaa.

   Lainaa

  29. Tulos: -56 (78 ääntä)
   Lähteekö ne koneet nykyään Itävaltaan kuudelta aamulla?? Minä kun menin pari vuotta sitten, lähti muistaakseni puoli yhdeksältä ja ehdin siitä huolimatta sinne ennen puoltapäivää. Aikaero, juu nou :) Eipä silti, näitä pitkien viikonloppujen reissuja ulkomaille tekevänä sitä aina koomailee lentokoneessa kun lähdetään aina aamulennoilla niin, että ehditään sitten viettää yksi ns. "ylimääräinen" päivä kohteessa. Ja matkasuunnitelmista on kannattavaa pitää kiinni...

   Lainaa

  30. Tulos: +63 (69 ääntä)
   Cassie: Lähteekö ne koneet nykyään Itävaltaan kuudelta aamulla?? Minä kun menin pari vuotta sitten, lähti muistaakseni puoli yhdeksältä ja ehdin siitä huolimatta sinne ennen puoltapäivää. Aikaero, juu nou
   Eri aikoihin vuodesta ja eri kaupunkeihin siellä Itävallassa lentää koneita eri kellonaikoina. Niin, olisin minäkin voinut lähteä aamupäivän lennolla, mutta silloin olisin ollut perillä kohteessani vasta keskellä yötä. Minulla kun oli siellä Itävallassa vielä edessä melkein viiden tunnin junamatka.

   Lainaa

  31. Tulos: +57 (65 ääntä)
   No kyllä muaki pommiinnukkumisen jälkeen vituttais niin paljo et oisin valmis syömään vaikka pelkkiä nuudeleita seuraavat puolitoista vuotta rahottaakseni uuden matkan :'DD

   Lainaa

  32. Toimistovosu 27.10.2016 15:12
   Tulos: +9 (27 ääntä)
   Martin (tv:stä tuttu) on just se joka huutaa Codetabs mainoksessa: "Äiti hei, älä viitti!" Eipä ole siis Martinin elämä ennen tätäkään tragediaa(lentokoneesta myöhästymistä) helppoa ollut. Jaxuhalit määän!

   Lainaa

  33. Tulos: +44 (54 ääntä)
   Voi olla, että lento Singaporesta Balille on halvempi kuin lento Suomesta Wieniin. Condoja ja niiden kattoterasseja aika harvoin Suomessa näkyy. Veikkaan siis, että Martin lensi Singaporesta, jossa condoilla (condoleumeilla) tarkoitetaan yksityisomisteisia asuntoja. Vaikka harmihan lennon missaaminen on joka tapauksessa.

   Lainaa

  34. Tulos: +10 (26 ääntä)
   Eiks ne rahat saa jokainen käyttää ihan mihin itse haluaa?

   Lainaa

  35. Tulos: +28 (38 ääntä)
   Martin taitaa asua Singaporessa, jos condossa asustelee. Eli todennäköisesti uudet lennot Balille olivat jopa halvemmat kuin Suomesta Wieniin. :)

   Lainaa

  36. Tulos: +55 (55 ääntä)
   BadMan: Noilla lahjoilla voi lähinnä vain toivottaa turvallista matkaa valitsemalleen tielle… Toisekseen, jos se kone oli aamulla jo puolessa välissä matkalla Balille, niin eikö ton jantterin olis pitänyt olla melkein jo kentällä sillon illalla 11:n aikaan? Haisee F&G tässä jutussa.
   Hgh Tää Martin asuu tällä hetkellä thaikuissa ku on siellä opiskelijavaihdossa eli aivan totta on kyllä tämä juttu

   Lainaa

  37. Tulos: +5 (11 ääntä)
   BLOKESS MARTIN!!!!!!

   Lainaa

  38. Tulos: +51 (67 ääntä)
   foo: Juuri tänä kesänä olin lähdössä Itävaltaan lentokoneella. Kone lähti kello 06:00 aamulla. Ajattelin pelata varman päälle ja tilasin taksin kotiin kello 03:30 aamuyöllä, herätys oli kello 03:00. Varmistin sen kahdella herätyskellolla yhtäaikaa (kännykkä ja Clas Ohlsonilta ostettu halpisherätyskello). Heräsin ihan ajoissa ja ehdin taksilla lentoasemalle jo vähän kello 04:00 jälkeen. Lentoasema oli siihen aikaan melkein täysin tyhjä, joten pääsin turvatarkastuksesta läpi alle viidessä minuutissa ja sitten haahuilin käytävillä yrittäen kuluttaa aikaa, ennen kuin koneeseen pääsy alkoi. Sitten ennen puolta päivää olinkin jo siellä Itävallassa.
   Mikä tän tarinan idea oli? Luin moneen kertaan enkä älynnyt?

   Lainaa

  39. Tulos: +5 (33 ääntä)
   Whatwhat: Mikä tän tarinan idea oli? Luin moneen kertaan enkä älynnyt?
   Tämä oli omakohtainen vahvistukseni nimimerkki Maissin kommentille. Tarkoitus oli kertoa että siitä heräämisestä kannattaa pitää huoli niin kuin minä ja nimimerkki Maissi teimme, eikä niin kuin Martin, joka kaikessa onnessaan koisaa kotona kun hänen jo valmiiksi maksamansa lento on jo puolessa välissä kohti Balia.

   Lainaa

  40. Tulos: +62 (66 ääntä)
   Raino: Kateelliset köyhät täällä vaan poraa. Itse laitan haisemaan useita tonneja viikossa ihan hyvällä omatunnolla.
   Kateelliset köyhät poraa? Tämän tarinan tyyppihän matkustaa opintolainalla eli on köyhääkin köyhempi - miinuksen puolella. Miksi siitä pitäisi olla kenenkään kateellinen?! Ei sillä, kyllä minäkin opintolainani käytin ihan muuhun kuin opiskeluun liittyviin asioihin (ja nyt maksan velkoja pois). Ei kyllä tulisi mieleenkään että kenenkään pitäisi olla siitä kateellinen. :D

   Lainaa

  41. Tulos: +25 (25 ääntä)
   "Ensi vuonna uudestaan!"

   Lainaa

  42. Tulos: +35 (35 ääntä)
   Tyylinsä kullakin: Niin, tai sitten jättää sen kolme neljä kertaa vetämättä bisseä viikossa, käy opintojen ohella töissä ja elää muuten säästäväisesti. Kyllä siinä kerran vuodessa laskureissulle Itävaltaan taikka biitsille Balille pääsee. Itse reissasin opiskeluaikoina huomattavasti enemmän, kuin nyt valmistuneena ja päivätyötä tekevänä. Tosin itse en ottanut kalliita lentoja koskaan.
   Enemmän viittasin tuohon hälläväliä tapaan hoitaa asioita, en niinkään raha-asioihin. Elämänhallinta on sitä että tietää mitä tekee ja milloin.

   Lainaa

  43. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Mark: >lumilaudan vuokraus viikoksi 60e >osta kalliit liput seuraavalle päivälle 400e >profit?
   Luuletko että itävallasta vuokraa laudan 60€/viikko? Lauta siteet kengät tulis maksaan jo yli 200e ja nekin on sellaset joilla et oo tottunu laskemaan. Sitte vielä siihen ettäei oo kun farkut päällä ku laskuvaatteet on bägissä. Laskuvaatteet ja kypärän vuokraus joka kuulostaa jo tyhmältä tulis maksaan toiset 100e ni kyllähän siinä varmaan mielummin ostaa uuet lennot

   Lainaa

  44. Lillukanvarsi 28.10.2016 11:20
   Tulos: +22 (32 ääntä)
   Huolimatta lukuisista halveksivista kommenteista mun mielestä maailmanmatkaajalla on itseironian tajua.

   Lainaa

  45. Tulos: -11 (25 ääntä)
   Järkevää tuhlata kaikki opintorahat johonki lyhyeen ilotteluun ja sitten kiristää seuraavat 20 vuotta vyötä opintojen jälkeen, kun ne pitää maksaa takasinkin...

   Lainaa

  46. MASSIPÄÄLLIKKÖ 28.10.2016 13:57
   Tulos: -31 (49 ääntä)
   fhfgh: Järkevää tuhlata kaikki opintorahat johonki lyhyeen ilotteluun ja sitten kiristää seuraavat 20 vuotta vyötä opintojen jälkeen, kun ne pitää maksaa takasinkin…
   Insidetietona tää kaveri on KAUPPIKSESSA, joten tällä kaverilla tulee olee massii tulevaisuudessa JA ihan ÄLYTTÖMÄSTI!!! #15k opintolainaahan maksetaan 20 vuotta takaisin ja tarvitaan miljoonatulot -E

   Lainaa

  47. Tulos: +42 (54 ääntä)
   MASSIPÄÄLLIKKÖ: Insidetietona tää kaveri on KAUPPIKSESSA, joten tällä kaverilla tulee olee massii tulevaisuudessa JA ihan ÄLYTTÖMÄSTI!!! #15k opintolainaahan maksetaan 20 vuotta takaisin ja tarvitaan miljoonatulot -E
   Pitäisikö meidän tietää kaikki "insidetieto" ennalta? Ja mistä alkaen kaikilla kauppiksessa olevilla on automaattisesti aina tulossa massia aivan älyttömästi?

   Lainaa

  48. MASSIPÄÄLLIKKÖ 28.10.2016 14:19
   Tulos: -17 (37 ääntä)
   foo: Pitäisikö meidän tietää kaikki “insidetieto” ennalta? Ja mistä alkaen kaikilla kauppiksessa olevilla on automaattisesti aina tulossa massia aivan älyttömästi?
   Sarkasmia on nähtävästi välillä vähän vaikea ymmärtää.. ;)

   Lainaa

  49. Tulos: +14 (16 ääntä)
   King Arthur: Martin on käyttänyt ison osan opintolainastaan kullattuun lumilautaan johon on timanteilla sokeroitu oma nimi. Se kuuluu lukiessa ääntää ämerikkalaisittain. Eihän siinä mikään kämänen vuokralauta käy, uudet liput. Opintolainaakin on vielä jäljellä.
   Ai saatana hajosin

   Lainaa

  50. Tulos: 0 (16 ääntä)
   Vielä on lainaa jäljelläää, muttei tuu enää kauniita päiviä! Vai miten se meni. Ei heru kyllä sympatiaa ihmisille, jotka ottaa lainaa huvitteluun. Opiskelujen jälkeenkin ehtii matkustella tai vaihtoehtoisesti säästää pienistä pennosista lomamatkaan opiskelujen aikana.

   Lainaa

  51. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Opintolainaa on perseestä maksaa takaisin kun ei opintojen jälkeen työllistykkään niin helposti kuin luulisi. Itselläni kun kävi näin, mutta ne lainat meni oikeasti elämiseen eli sikäli ei haittaa maksella mennyttä elämää jälkikäteen. Yks tuttu käytti paljon opintolainoja tatuointeihin. Hän oli täysin varma opintojen jälkeisestä työllistymisestä. Kas kummaa hän ei työllistynyt. Aivan kuin tatuointeja tai ulkomaan matkoja ei voisi tehdä myöhemminkin elämässään. Nuorena "kaikki tänne heti nyt" asenne saattaa olla joissakin tapauksissa huono juttu tulevaisuuden kannalta.

   Lainaa

  52. Tulos: -1 (7 ääntä)
   Sepponen: Hgh Tää Martin asuu tällä hetkellä thaikuissa ku on siellä opiskelijavaihdossa eli aivan totta on kyllä tämä juttu
   Ja miten se, mitä Martin nykyään puuhaa, liittyy mitenkään siihen, että toi touhu ei oikein kuulosta loogiselta? Tai toinen (toisaalta uskottavampi) vaihtoehto noista jutuista päätellen on se, että Martin käy vaan keskimääräistä hitaammalla...

   Lainaa

  53. Opiskelija 1.11.2016 9:37
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   M: Vielä on lainaa jäljelläää, muttei tuu enää kauniita päiviä! Vai miten se meni. Ei heru kyllä sympatiaa ihmisille, jotka ottaa lainaa huvitteluun. Opiskelujen jälkeenkin ehtii matkustella tai vaihtoehtoisesti säästää pienistä pennosista lomamatkaan opiskelujen aikana.
   Opiskelujen jälkeen useimmat ovat etsimässä töitä, tai perustamassa perhettä, joten aikaa ei ole enää yhtä paljon kuin opintojen aikana. Rahat saa käyttää mihin itse haluaa, oli se sitten järkevää tai ei. Itse koitan matkustella (laina)rahoilla opiskelujen ajan niin kauan kun sitä aikaa riittää, sillä velat ehtii maksaa opintojen jälkeen pois.

   Lainaa

  54. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kyllä Balille kannattaa matkustaa aina kun mahdollista, oli lainarahaa tai ansaittua! Itekin sinne lähdössä taas kohtapuoliin muutamaksi viikoksi, jee!

   Lainaa

  55. Epäluotettava kotieläin 20.8.2020 14:49
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Tällaset pappa betalar-surffarit/lautailijat kuvottavat minua. Oikein kylmät väreet nousee kun lukee tollasta. Harvemmin törmää ihmisiin, jotka kehuskelevat sillä, että on rahaa mokailla lähdöt ja ostaa toiset "ylihintaiset" liput.

   Lainaa

  56. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Miten voi olla noin huono elämään ettei osaa herätä oikeaan aikaan...?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: Bali, Itävalta, loma, lento, myöhässä, matkustaa, matka